Fläppis kirjoitti:Mitäs Jatkoajan studiojoukkue suosittelee lainatyypiksi. Sidottuna 12kk:n Euriboriin vai Nordea Primeen. Euribor on tällä hetkellä reilu 2,8 ja Nordea Prime 2,5. Marginaaliksi tulee 0,5.
Vaiko kenties kiinteällä korolla?
Tämä tulee kohta itselläkin ajankohtaiseksi, mutten kyllä uskalla lähteä suosittelemaan mitään. Primekorot pysyvät yleensä pitkiäkin aikoja paikoillaan. Siten korkojen noustessa prime olisi kannattavampi. Korkojen laskiessa laina taas kannattaisi sitoa euriboreihin, koska ne laskevat primekorkoja nopeammin. Periaatteessa.Fläppis kirjoitti:Mitäs Jatkoajan studiojoukkue suosittelee lainatyypiksi. Sidottuna 12kk:n Euriboriin vai Nordea Primeen. Euribor on tällä hetkellä reilu 2,8 ja Nordea Prime 2,5. Marginaaliksi tulee 0,5.
Vaiko kenties kiinteällä korolla?
Ruutiveijari kirjoitti:Olenko ymmärtänyt ihan väärin, vai saako ensiasunnosta asuntolainan korot vähentää täysimääräisinä veroituksessa? Vai oliko se 30% koroista?
Kihlatun kanssa pohditaan noin 150 000 euron lainaa. Hirvittää kyllä moinen summa. Nooa-pankilla uusimpana tuotteena on "Täystakaus", jossa ei takaajia tarvita lainkaan. Onko kokemusta? Entäpä Handelsbankenin TosiVakaa ja TosiPitkä lainoista?
EDIT: Ja 30% se olikin. Kuulostikin liian hyvältä ollakseen totta.
Ruutiveijari kirjoitti:EDIT: Ja 30% se olikin. Kuulostikin liian hyvältä ollakseen totta.
Tämä on varmaan vuositasolla? Laskeskelin, että 30% aiotun 150 000 euron lainan korosta olisi noin 150 eur/kk. Joten koska laina ollaan ottamassa yhdessä puolison kanssa, niin vielä pysytään rajoissa.Ohmi kirjoitti:Ja tuokin on vielä liian hyvä ollakseen totta: "Korkovähennyksen enimmäismäärä yksinäisellä henkilöllä on enintään 1 400 euroa, puolisoilla enintään 2 800 euroa. Lisäksi korotus yhdestä lapsesta on 400 euroa ja kahdesta tai useammasta 800 euroa."
Ruutiveijari kirjoitti:Tämä on varmaan vuositasolla? Laskeskelin, että 30% aiotun 150 000 euron lainan korosta olisi noin 150 eur/kk. Joten koska laina ollaan ottamassa yhdessä puolison kanssa, niin vielä pysytään rajoissa.
Täytyy vaan ottaa selville miten tuo menee. Lasketaanko molemmille 15%-yksikköä ja sen mukaan tippuu verotus per pää vaiko miten?
koukou kirjoitti:Olisi kysymyksiä asiasta jo tietäviltä, lähinnä omakohtaisia tietoja jos löytyy.
Millainen vaihtoehto öljylämmitys nykyisin on?
koukou kirjoitti:Monessa kiinnostavassa asunnossa on ollut lämmitys öljyllä tai öljyvesikeskuksella, mutta nykyisen tilanteen huomioon ottaen hieman epäilevästi olen tuohon mustan kullan lämmitykseen suhtautunut. Ja jos jollain on tietoa tuosta öljyvesikeskus lämmityksestä niin antaa palaa, itselle täysin uusi termi?
koukou kirjoitti:Minkälainen on normaali kulutus öljyssä noin vuositasolla, 2000, 3000l ja noin 100m2 asunnosta puhutaan?
Sähkön hintakin nousee kokoajan, vaikka vettä sataa taivaalta enemmän kuin tarve olisi, joten senkin suhteen on pieni mutta.
Ruutiveijari kirjoitti:Kihlatun kanssa pohditaan noin 150 000 euron lainaa. Hirvittää kyllä moinen summa. Nooa-pankilla uusimpana tuotteena on "Täystakaus", jossa ei takaajia tarvita lainkaan. Onko kokemusta? Entäpä Handelsbankenin TosiVakaa ja TosiPitkä lainoista?
Rodion kirjoitti:Korosta:
Vaikka Prime vaikuttaisi nyt halvimmalta, se ei sitä ole pitkässä juoksussa. Itse ottaisin kiinteällä korolla mahdollisimman pitkälle ja sitten jos on pakko, niin 3kk euriboriin sidottu.
koukou kirjoitti:Isojen kysymysten edessä tässä ollaan, kun omaan asuntoon on tie viemässä.
Olisi kysymyksiä asiasta jo tietäviltä, lähinnä omakohtaisia tietoja jos löytyy.
Millainen vaihtoehto öljylämmitys nykyisin on? Monessa kiinnostavassa asunnossa on ollut lämmitys öljyllä tai öljyvesikeskuksella, mutta nykyisen tilanteen huomioon ottaen hieman epäilevästi olen tuohon mustan kullan lämmitykseen suhtautunut. Ja jos jollain on tietoa tuosta öljyvesikeskus lämmityksestä niin antaa palaa, itselle täysin uusi termi?
Minkälainen on normaali kulutus öljyssä noin vuositasolla, 2000, 3000l ja noin 100m2 asunnosta puhutaan?
Sähkön hintakin nousee kokoajan, vaikka vettä sataa taivaalta enemmän kuin tarve olisi, joten senkin suhteen on pieni mutta.
Ja mihkä JA:n ekonomit suosittelevat näinä koronnousun päivinä lainan korot sitomaan, pelkkä euribor, pankin oma vai euriborin ja kiinteään?
Ja kiitos etukäteen, jos jollakin on aikaa noihin vastailla.
Hylkää yllättävän monta vaihtoehtoa ainakin täällä suunnalla jos öljylämmitteiset talot hylkää. Lienevätkö sitten juuri myynnissä tuon takia ja tuntuu, että kaikki öljylämmitteiset talot ovat rakennettu 70-luvulla, josta niinikään olen kuullut puheita, että ovat "juosten kustu" pystyyn.bluefox kirjoitti:Öljylämmityshän on jo taaksejäänyttä elämää.
Sniper kirjoitti:Lisäksi sivukorvalla kuulin myös pelletin hintojen olevan nousussa, en ole perehtynyt sen kummemmin.
Jaahas, pitääpä ilmoittaa moisesta appiukolle. Tosin voi olla, että hän jo asiasta tietääkin, kun on lämmitysjärjestelmäänsä miettinyt tässä viimeaikoina.Ohmi kirjoitti:Öljylämmitys ei ole nykyään edes vaihtoehto. Valtio alkaa juuri tehdyn päätöksen mukaan antamaan avustuksia, joiden avulla vanhat öljylämmitystalot pyritään saamaan toimimaan korvaavalla lämmitysjärjestelmällä.
http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=177638&lan=fi
Ruutiveijari kirjoitti:Kihlatun kanssa pohditaan noin 150 000 euron lainaa. Hirvittää kyllä moinen summa. Nooa-pankilla uusimpana tuotteena on "Täystakaus", jossa ei takaajia tarvita lainkaan. Onko kokemusta? Entäpä Handelsbankenin TosiVakaa ja TosiPitkä lainoista?
juudas kirjoitti:Omassa kämpässä toki maksaa sitten esim. yhtiövastiketta ja velan korkoa, joita voi "tuottamattomina" menoina verrata vuokraan.
juudas kirjoitti:No sitä osaa voi, joka jää maksettavaksi vähennysten jälkeen. Hyvin usein vain törmää käsitykseen, että omistusasumisessa kaikki on kotiinpäin toisin kuin vuokra-asumisessa.