Voiko huippu-urheileva homo olla kannustuksesi arvoinen?

  • 116 245
  • 749

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Hetkinen. Listaappa nyt edes joitakin avoimesti homoseksuaalisia naispuolisia joukkuelajien pelaajia, jos niitä kerran on ihan perkeleesti? Mulle ei nyt heti tule mieleen yhtäkään. Vai onko avoimesti ja julkisesti eri asioita?

En ole moby, mutta mieleen tulee heti esimerkiksi naisjääkiekkoilija, paremmin ehkä Kanadan maajoukkuevalmentajana tunnettu Shannon Miller. Jopa wikipedia-artikkeli luokittelee hänet LGBT-kategoriaan. Wikipedian lesbohomobitransu-kategoria sisältää seuraavat "kaapista ulos tulleet" jääkiekkoilijat, kaikki naisjääkiekkoilijoita paitsi Brendan Burke ja Peter Karlsson:

Brendan Burke
Nancy Drolet
Erika Holst
Peter Karlsson
Ylva Lindberg
Shannon Miller
Sarah Vaillancourt
Stacy Wilson

Kahdesta mieskiekkoilijasta Burke tappoi itsensä ja Karlsson puukotettiin homoutensa takia hengiltä, joten kohtalot ovat olleet karuja.

Lesbokiekkoilijoiden kohdalla tätä tappavaa ilmiötä ei ole, koska suurin osa varmaan olettaa muutenkin naiskiekkoilijoiden enemmistön olevan naisiin päin kallellaan, eikä moinen hätkähdyttäisi sen enempää kuin jos joku paljastaisi, että Jarmina "Jarmo" Kratochvílová oli oikeastikin mies.

Minulle on yksi ja sama, onko joku kiekkoilija homo vai ei. Ei pelaajien yksityiselämä minua muutenkaan jaksa suuremmin kiinnostaa, paitsi tietysti Teemu Selänteen, josta on tehty elokuva. Oikeastaan parempi, mitä vähemmän tiedän suurimmasta osasta jääkiekkoilijoita, sillä ainakin minun nuoruudessani yllättävän monet ns. "lätkäjätkät" olivat usein täysiä mulkkuja luonteeltaan, kun pääsy johonkin B/A-junioreihin oli noussut kusena päähän.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
... JHagin rummuttama 7% luku homojen määräksi vaikuttaa oudolta. Ehkä tämä perustuu johonkin etujärjestön omaan tutkimukseen? Esim. wiki näyttää referaatteineen itseään homoina pitävien prosenttiosuuksia eri maissa:
Homoseksuaalisuus – Wikipedia...

Tuo jäähakin aikanaan mainitsema 7 prossaa tuntuu kyllä minustakin hurjan suurelta lukemalta, mutta vastaavasti prosentin molemmin puolin satunnaishastatteluilla saadut tulokset liian vähäiseltä. En oikein usko, että kovinkaan moni kaappihomo kovin helposti lähtee tunnustamaan (edes tuntemattomalle haastattelijalle) seksuaalista suuntautumistaan, kun on sitä koko ikänsä tottunut salaamaan. Itse veikkaisin homojen määräksi (ilman mitää sen konkreettisempaa todistetta) jotain 3% luokkaa koko väestöstä. Onhan sitä siinäkin... esimerkiksi Suomen väkilukuun suhteutettuna Turun kokoinen ihmismassa. Ja ilmeisten väärinkäsitysten välttämiseksi.. ei, en väitä, että kaikki Turkulaiset olisivat homoja!

Kiinnostavampaa onkin veikata, mistä joukkuelajista tulee miesurheilija ensimmäisenä kaapista ulos? En usko sen tapahtuvan jääkiekon puolelta... Veikkaan jotain futaajaa! Nehän on muutenkin fyysiseltä habitukseltaan sillai hennompia ja metroseksuaalisesti pukeutuneita jamppoja, jotka pelikentällä kirmaavat puolialastomina pallon perässä, siinä missä jääkiekkolijalta ei juuri paljasta pintaa näe rumaa, karvaista ja hampaatonta turpavärkkiä enempää. Ei tuollaisia asioita voi sivuuttaa tätä asiaa pohdittaessa!

Ja vielä itse kysymykseen vastaukseni! Kenenkään pelaajan seksuaalisella suuntautumisella ei ole mulle kerrassaan mitään väliä, joten jos joku HIFK:n pelaaja nyt sattuisi tulemaan kömpimään ulos kaapista, niin eipä se mun mielenrauhaa liikuttaisi millään tavoin. Siinähän se menisi... ns. jonon jatkona, heh!
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Hetkinen. Listaappa nyt edes joitakin avoimesti homoseksuaalisia naispuolisia joukkuelajien pelaajia, jos niitä kerran on ihan perkeleesti? Mulle ei nyt heti tule mieleen yhtäkään. Vai onko avoimesti ja julkisesti eri asioita?

Juu on vaikkapa alasarjojen sählyjengeissä ihan vitusti lesboja. Sillä yhdellä on perkeleen hyvän näköinen tyttöystävä... Mobykin tykkäisi moisesta böönasta. No mutta tämä tästä. OOOOOH...
 

Fremont

Jäsen
Tuo jäähakin aikanaan mainitsema 7 prossaa tuntuu kyllä minustakin hurjan suurelta lukemalta, mutta vastaavasti prosentin molemmin puolin satunnaishastatteluilla saadut tulokset liian vähäiseltä. En oikein usko, että kovinkaan moni kaappihomo kovin helposti lähtee tunnustamaan (edes tuntemattomalle haastattelijalle) seksuaalista suuntautumistaan, kun on sitä koko ikänsä tottunut salaamaan. Itse veikkaisin homojen määräksi (ilman mitää sen konkreettisempaa todistetta) jotain 3% luokkaa koko väestöstä.!

Mikäli homoiksi lasketaan myös molemmat sukupuolet kelpuuttavat ihmiset tai ainakin kertaalleen koittavat, niin 7% ei välttämättä olisi liioiteltu. Mielenkiintoista kyllä, että vaikka ei aiemmin ole tullut koko asiaa huomioitua, niin 25 vuoden takaisesta noin 100 hengen lukioporukasta yksi on parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa, muut vastakkaisen, ja pari hieman syrjäytynyttäkin mahtuu vielä mukaan. Näistä jälkimmäisistä kun ei oikein ota selvää.

En oikein usko että jääkiekko lajina vetäisi kovin paljoa homoja urheilijoiksi, eiköhän niitä enemmän löydy jostain tanssiharrastuksista, tai vaikka sieltä potkupallon parista...
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Viimeksi muokattu:

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tyhmä kysymys, mutta oliko tämä jannu nyt ensimmäinen suomalainen huippu-urheilija (kai olympia-edustuksen takia voi kutsua huippu-urheilijaksi, vaikka kieltämättä en koskaan henk. koht. ollut äijästä kuullutkaan), joka tulee uransa aikana ulos kaapista?
En tiedä (itsekään en muuten ollut tästä jannusta koskaan ennen kuullut), mutta minua ihmetytti hieman muutamat kommentit urkkaruudussa aiheesta. Siinä urkkaruudun jutussa nimittäin, kun mainittiin muutamia viime aikoina homoiksi paljastuneita huippu-urheilijoita, niin jostain koripalloilijasta todettiin hänen "tunnustaneen" homoutensa. Vähän outo sanamuoto minusta - siksi itsekin käytin samalla tavalla arveluttavaa sanamuotoa edellisessä lauseessa. Mutta ei kai siinä homoudessa ole mitään tunnustamista. Jos urheilija myöntäisi dopingin käytön niin sitä kutsuisin tunnustamiseksi. Samalla tavalla siinä joku mikä lie Setan tyyppi toivoi kaikkien muidenkin homourheilijoiden nyt tulevan suuntautumisensa kanssa julkisuuteen. Itse taas toivoisin ennemmin, että dopingia käyttävät urheilijat tulisivat tunnustautumaan asiansa kanssa julkisuuteen, mutta homourheilijoita en mitenkään olisi vaatimassa kertomaan suuntautumisestaan julkisuudessa. Kertokoot kukin ihan oman valintansa mukaan jos tykkää.

Odotellaan milloin ensimmäinen naisfutaaja tai lätkän pelaaja tulee kaapista ulos ja paljastaa olevansa hetero.
 
Siinä urkkaruudun jutussa nimittäin, kun mainittiin muutamia viime aikoina homoiksi paljastuneita huippu-urheilijoita, niin jostain koripalloilijasta todettiin hänen "tunnustaneen" homoutensa.

Luultavasti kyseessä oli Jason Collins. Collins tuli ulos kaapista viime keväänä Sports Illustrated -lehdessä, ja kyseessä oli kansijuttu. Amerikassa tämä oli valtava mediatapaus, sillä kyseessä oli ensimmäinen kaapista ulostautuja neljän suuren ammattilaisliigan aktiivipelaajista. Uutisen julkitulopäivänä lehden nettisivut keräsivät ennätykselliset 3,7 miljoonaa vierailua. Tässä Collinsin artikkeli, joka alkaa näillä sanoilla: "I'm a 34-year-old NBA center. I'm black. And I'm gay."

NBA player Jason Collins says he is gay - The Magazine - SI.com

Collinsin NBA-sopimus loppui viime kesään, eikä hän ole vielä tainnut löytää uutta joukkuetta.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Odotellaan milloin ensimmäinen naisfutaaja tai lätkän pelaaja tulee kaapista ulos ja paljastaa olevansa hetero.

Hah haa, tämä pelasti suht tylsän sunnuntai-ehtoon!

Cottonmouthille sen verran, että lopettaneista ainakin 7-ottelija Tiia Hautala on kertonut olevansa lepso. Mutta mitä helvetin väliä noilla sitten on? Minun mielestäni ei mediankaan kantsisi liikaa rummuttaa ja paisutella näitä ulostuloja. Samoilla linjoilla Sphinxin kanssa, turhaan Setakin painostaa noita urheilijoita, kertokoot jos siltä tuntuu.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Collinsin NBA-sopimus loppui viime kesään, eikä hän ole vielä tainnut löytää uutta joukkuetta.

Collinsin tapauksessa se homous tuskin on pääsyy (jos edes minkäänmoinen syy) sille, ettei mies ole uutta sopimusta NBA:han saanut.

Paljonko on liikaa? Nimittäin kuten Kirjoittelijan viestistä saatoit lukea, niin median nimenomaan kannattaa näistä rummuttaa, kun kävijäennätykset paukkuu.

Tokihan tällaiset tapaukset ovat mediaa kiinnostavia juttuja. Mutta onhan se nyt jotenkin häiriintynyttä, että samaan aikaan kun media isosti asiaa uutisoi, se samaan aikaan toisessa tekstissä kysyy, että miksi tämä on vielä nykymaailmassa uutinen? No eihän se olisikaan, jossei media siitä sellaista tekisi. Media ne uutiset päättää, ja jos nyt joku sanoo että mediahan kirjoittaa vain siitä mikä ihmisiä kiinnostaa, niin kiinnostaako oikeasti jotain se, että tämä Liukkonen on homo? Ei kait nyt kenellekään voi tulla enää yllätyksenä, että myös homot urheilevat? Medialle näköjään se kuitenkin on yllätys.
 
Collinsin tapauksessa se homous tuskin on pääsyy (jos edes minkäänmoinen syy) sille, ettei mies ole uutta sopimusta NBA:han saanut.

Sellaista ei ollut tarkoitus vihjatakaan. Kannattaa lukea tuo SI:n artikkeli, jos aihe kiinnostaa. Siinähän jo spekuloitiin sillä, että koska Collins on marginaalipelaaja, voivat ilkeämieliset tahot jopa pitää hänen ulostuloaan myös mediatempauksena, jolla haetaan lisää peliaikaa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Katsoin tuon eilisen YLE Urheilun ohjelman ja muutama hajamiete.
Isot rispectit Liukkoselle. Asia on selvästi painanut häntä ja halusi tulla ulos jotta saa taakan harteiltaan. Erittäin kunnioitettava teko. Ja hyvä myös se, että totesi että tällä viikolla voi vielä asiasta puhua mutta sitten hän alkaa keskittyä uimiseen. Tärkeää muistaa että tyyppi on julkisuudessa kuitenkin ensisjassa uimarina, ei homona, eikä edes homona uimarina.

Ohjelma sinänsä oli vähän kökösti toteutettu. Kaj Kunnas toki esiintyi tyylikkäästi kuten aina ja vieraatkin olivat asiallisia. Puhelinsoitto uimarikolleega Mattsonille lopussa oli enemmän kuin kankea ja kun Mattson ja Liukkonen vielä laitettiin keskustelemaan keskenään oli tilanne lähinnä vaivautunut. Ei siksi että "kaapista tulo" olisi Mattsonia jotenkin vaivannut vaan tilanne istessään oli niin väkisintehty. Ja YLE:n gallupkysely "voiko homo olla huippu-urheilija" oli sanamuodoiltaan suorastaan homofobinen, vaikka varmasti tahattomasti.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
Ja YLE:n gallupkysely "voiko homo olla huippu-urheilija" oli sanamuodoiltaan suorastaan homofobinen, vaikka varmasti tahattomasti.

Oli muuten niin uskomattoman typerästi muotoiltu kysymys. Sohvalla istuu kaapista ulos tullut huippu-urheilija, ja samalla kysytään, että onko se mahdollista. Olisivat muotoilleet kysymyksen, että hyväksytkö homon huippu-urheilijana?
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ja hyvä myös se, että totesi että tällä viikolla voi vielä asiasta puhua mutta sitten hän alkaa keskittyä uimiseen. Tärkeää muistaa että tyyppi on julkisuudessa kuitenkin ensisjassa uimarina, ei homona, eikä edes homona uimarina.
Kenties kertoo minun yleistiedostani, mutta mina en sanoisi että tämä Liukkonen on ollut julkisuudessa mistään syystä. Perustan mielipiteeni siihen että vaikka olen kova katsomaan Urheiluruutuja ja Tulosruutuja tämän kaverin nimi ei sano yhtään mitään.

Sinänsä minua ei kiinnosta toisten seksuaalisuus ja vielä vähemmän kiekkoilijoiden seksuaalisuus tai parisuhdevalinnat. Eilen bongasin Ampparien uutisvirrasta useammankin uutisen jossa Jussi-gaalan tiimoilta kerrottiin että Eero Aho esitteli uuden rakkaansa. Minun on hyvin vaikea kuvitella miksi Eero Ahon rakas kiinnostaisi ketään muuta kuin Eero Ahon lähipiiriä.

Kai tämä Liukkosen kaapistatulo on osa samaa kokonaisuutta. Ollaan kiinnostuneita toisten asioista jotka eivät itselle kuulu ja kerrotaan asioita mitkä kuuluvat yksityiselämän piiriin.

Jatkoajassakin on puhuttu että miksei jääkiekossa puhuta enemmän homoudesta. En oikein ymmärrä ollaanko jääkiekossa puhuttu kauhean paljon heteroudestakaan. Ainoa lievästi seksuaalista kanssakäymistä liippaava tapahtuma taisi olla HIFK:in mestaruus/pronssijuhlat jossa joku pani Suskia. En ole koskaan oikein ajatellut Ossi Louhivaaraa ja Elmeri Kaksosta seksuaalisena olentona, vaikka on todennäköistä että heillä on kotonaan joku kumppani. Minusta urheilijat ovat vain ja ainoastaan urheilijoita ja heidän poliittiset mielipiteensä tai seksuaaliset vivahteensa eivät kiinnosta minua.

Eero Aho esitteli uuden rakkaansa tai Joona Puhakka paljasti olevansa homo. Ihan sama.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Mutta mitä helvetin väliä noilla sitten on? Minun mielestäni ei mediankaan kantsisi liikaa rummuttaa ja paisutella näitä ulostuloja. Samoilla linjoilla Sphinxin kanssa, turhaan Setakin painostaa noita urheilijoita, kertokoot jos siltä tuntuu.

Ainakin toistaiseksi se tuntuu olevan "juttu" ja esim. SETAn agendana varmasti on, että jossain vaiheessa elämme yhteiskunnassa, jossa se ei ole mikään uutisen aihe. Mediaa on turha väheksyä arvojen muokkaajana ja sen rooli on ollut merkittävä homoseksuaalien aseman kohentamisessa niin Suomessa kuin muuallakin länsimaissa.

Huippu-urheilu on tullut muuhun yhteiskuntaan nähden jälkijunassa tässä asiassa ja on täysin ymmärrettävää, että varsinkin hyvin maskuliinisessa miesurheilun maailmassa joku haluaa tätä tilannetta muuttaa. Urheilu ja varsinkin joukkueurheilu (esim. jääkiekossa homous on edelleen tabu) on sellainen Suomen Tyrnävä, jossa asenteissa olisi varmasti parantamisen varaa.

Mielestäni homma menee niin päin, että sitten kun kenenkään ei tarvitse olla kaapissa ja tehdä siitä lähtemisestä mitään juttua, ollaan hyvässä tilanteessa. Silloin keltaisen lehdistönkään ei ole mitään järkeä tarttua näihin asioihin.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Voisi olla. Tosin ongelmana on se, että harva itseään arvostava urheilija haluaa leimaantua koko kansan "homo-Tepoksi" tai joksikin muuksi. Urheilijat olivat he sitten heteroita tai homoja haluavat saada arvostuksensa urheilullisin perustein eivätkä millään muulla asialla. Urheilupiirit ovat hyvinkin suvaitsevaisia nykyisin ja suurin syy miksi homot pysyvät kaapissa on tuo median suhtautuminen asiaan.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aika lailla samoilla linjoilla monen kanssa. Jos Liukkonen on homo niin sitten on. Ihan yhtä paljon toivon miehelle menestystä mm. Rion olympialaisissa.

Mutta se pistää ärsyttämään kun kohtuu vilkkaan urheilupäivän YKKKÖSuutinen on se että joku uimari kertoo olevansa homo. Urheiluruudun päälähetyksessä tätä käsiteltiin +10min. Ei voi ymmärtää varsinkin kun asia ilmeisesti oli jo käsitelty aikaisemmin Kunnaksen ohjelmassa. Siellä asiasta keskustelun jotenkin voi ymmärtää ohjelman luonteen tuntien. Vaikka taisi olla sekin aika tökerösti toteutettu. Jos siis soiteltiin ympäriinsä ja jos oli kummallinen kysymyksenasettelu. Ohjelmaa en nähnyt.
 
Urheilupiirit ovat hyvinkin suvaitsevaisia nykyisin

Kai tämä vähän lajistakin riippuu. Ainakin jääkiekon kaltaisessa junttilajissa kaapista ulostautuminen poikisi kyllä valtavan määrän huutelua niin fanien kuin vastustajien taholta. Lätkä kun vetää puoleensa paljon sitä Kiitos-paitaporukkaa, jolle homoilu on vielä vuonna 2014 punainen vaate.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Urheilupiirit ovat hyvinkin suvaitsevaisia nykyisin ja suurin syy miksi homot pysyvät kaapissa on tuo median suhtautuminen asiaan.

No enpä tiedä. Itselläni ei ainakaan olisi mitään käryä Tommi Kovasen kasvissyömisestä ellei tällä palstalla olisi moneen otteeseen törmännyt aihetta käsittelevään hassun hauskaan huumoriin. Jos jonkun vegeydestä saadaan aikaan niin paljon läpandeerusta, niin en osaa edes kuvitella sitä miten paljon jonkun pelaajan homous saisi aikaan palstan huumoriveikkojen näppäimistölle värinää.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Meitä on niin moneen junaan hyväksymään ja tuomitsemaan toissijaisia asioita. Ihmettelen miksi jotakuta olisi erityisesti ärsyttänyt, mitä jonkun jääkiekkoilijan lautaselta löytyi ja miksei siellä ollut pekonia. Sen sijaan en lainkaan ihmettele, jos joku ärsyyntyy jonkun jääkiekkoilijan ärsyttävään kitisemiseen, joka jatkuu vielä uran päättymisen jälkeen. Kommentin yhtymäkohdat mahdollisiin reaalimaailman henkilöihin ovat tietysti sattumanvaraisia.

Liukkosen ja kenen tahansa urheilijan seksuaalinen suuntautuminen ei itsessään vaikuta siihen, missä määrin toivon kullekin menestystä arvokisoissa. Toki Liukkosen teko tulla näkyvästi ulos kaapista on omiaan tekemään häntä tunnetuksi, ja sitä kautta tulemaan entistä paremmin noteeratuksi myös kilpaurheilijana. Plus tietenkin se, että itse ulostulo vaati erityistä rohkeutta. Päätös toimia tällä tavalla ei varmasti syntynyt aivan lyhyen tai kevyen harkinnan kautta, vaan matka tuohon pisteeseen on ollut vuosien mittainen kasvukokemus. Tämän kokemuksen prosessoiminen ulostuloksi on arvostettavaa ja ihailtavaa, ei Liukkosen homous itsessään, joka ei ole mikään saavutus tai erinomaisuuden tunnusmerkki, kuten ei ole heteroseksuaalisuuskaan.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Mediaa on turha väheksyä arvojen muokkaajana ja sen rooli on ollut merkittävä homoseksuaalien aseman kohentamisessa niin Suomessa kuin muuallakin länsimaissa.
Mutta onhan tämä oikeasti huvittavaa että eilen ja tänään lehtien verkkosivuille on ilmestynyt kolumneja missä toimittajat ovat aimistelleet miksi urheilija kaapista tulo oli uutinen ja mitä se kertoo Suomesta.

Minusta aiheellisempi kysymys on kun toimittaja tekee jutun sunnuntaina ja kirjoittaa seuraavan jutun maanantaina että miksi toimittaja teki tämän edellisen jutun, niin miten pitkällä toimittajan jakomielitauti on edennyt ja hoidetaanko sitä jo neuroleptisillä lääkkeillä.

Mitä nobody-uimarin kaapistatulon nostaminen ykkösuutiseksi kertoo suomalaisesta mediasta? Kiekkoyleisöä, uimayleisöä ja Tyrnävää on tästä vaikea syyttää, mutta sitä yritetään silti.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Mutta se pistää ärsyttämään kun kohtuu vilkkaan urheilupäivän YKKKÖSuutinen on se että joku uimari kertoo olevansa homo. Urheiluruudun päälähetyksessä tätä käsiteltiin +10min.

Tämä nimenomaan laittoi vituttamaa. Hän on homo, so what. Koko päivä pyhitettiin sille, että kaveri toistelee lausetta "olen homo" ja tämän jälkeen urheluruudussa ei muuta käsitelläkään kuin sitä kuinka hän on nyt homo. Ei tälläisten asioiden pitäisi ylittää uutiskynnystä. Se tykkääkö hiplailla miestä vai naista on jokaisen oma asia, ja molemmat vaihtoehdot pitäisi olla 2010-luvun Suomessa hyväksyttäviä. Toki hyvä, että kannustetaan avoimuuteen ja siihen että Suomessa voitaisiin puhua asioista oikeilla nimillä, mutta mielestäni tästä tehtiin aivan liian suuri juttu. Kaiken lisäksi oli mielestäni liiankin läpinäkyvää kuinka tästä tehtiin jonkinlaista kannanottoa Venäjän homolaeille. Ainakaan minua se, että Liukkonen on homo ei liikuttanut suuntaan taikka toiseen, voisin jopa veikkailla etten edes tule muistamaan tätä Rion olympialaisten aikaan koska minua ei yksinkertaisesti kiinnosta se mitä kaveri tekee vapaa-ajallaan. Toki Rion lähestyessä tätä aletaan taas rummuttamaan kuinka kaveri on homo, jottei kellään se unohdu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös