Vitutusketju

  • 10 694 469
  • 56 244

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensimmäinen päivä avokonttorissa. Nyt on kiire päästä elämässä eteenpäin, koska tähän poteroon ei voi jäädä tuleen makaamaan.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Vittu kun edes lukea ei osata, ja puhuminenkin tuottaa suuria vaikeuksia. Vitun idiootit, jos meillä olisi uuniperunoita tai muusia, se varmaan lukisi siellä listalla.
Paremmissa ravintoloissa kyllä löytyy tiedusteltaessa vaihtoehtoja listan ulkopuolellakin. Ehkä et ole hommissa sellaisessa ja asenteesi perusteella onkin parempi niin.
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Paremmissa ravintoloissa kyllä löytyy tiedusteltaessa vaihtoehtoja listan ulkopuolellakin. Ehkä et ole hommissa sellaisessa ja asenteesi perusteella onkin parempi niin.

Joo, kyllä edes astetta laadukkaammissa paikoissa olen saanut listan ulkopuolelta useinkin tilattua, jos jotain tiettyä tuotetta on mieli tehnyt. Niinkin yksinkertainen kuin raejuusto oli täysin out-yhden ravintolan vaihtoehdoilta, niin lähikaupasta joku kaiffari sitä kävi noutamassa jotta annoksen kylkeen sain sitä. En vaatimalla vaatinut, sanoivat vain että järjestyy.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Ammattitaidottomuutta, mikä vituttaa myös (siis jos ymmärsin oikein että henkilökunta tuon tekee). Skideiltä saatan kysyä itseltään juomat, jos tuntuu että uskaltavat/haluavat ne itse kertoa. Yleensä sitten kerron vanhemmille mitä lapsille olisi tarjolla, ja jos haluavat jotain muuta, niin mitä annoksista voisi sopia myös lapsille. Toki vähän kersojen iästä riippuen. Monet todella nuoretkin lapset haluavat sen listan itselleen, ihan kai fiiliksen vuoksi.

Tarkoitin lähinnä sitä, että sitä ruokaa ruvetaan sen muksun kanssa arpomaan silloin kun pitäisi jo tilata, siis tarjoilijan seistessä vieressä odottaen tilauksia. Samaa näkee myös lounasravintoloissa, jossa tilataan kassalla.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Paremmissa ravintoloissa kyllä löytyy tiedusteltaessa vaihtoehtoja listan ulkopuolellakin. Ehkä et ole hommissa sellaisessa ja asenteesi perusteella onkin parempi niin.

Myös siellä paremmissa ravintoloissa henkilökuntaa vituttaa ne asiakkaat, jotka haluavat jotain listan ulkopuolelta. Sitä varten ne listat ovat, että ruoat valitaan siitä. Kaikki ylimääräinen sähläys vaatii aikaa ja viivästyttää muidenkin asiakkaiden ruokien valmistumista. Kannattaa raflassakin taas miettiä muitakin kuin itseään. Kimmo Kuhdalta voi lainata peiliä ko. tilanteessa.

Kannattaa kokeilla sitä ravintoladuunia ennenkuin aletaan dissaamaan. Varmasti paremmat raflat vaikka laittavat jonkun hakemaan suosikkipunaviiniäsi Alkosta jos sitä pyydät. Eri asia onko siinä mitään järkeä.
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kannattaa kokeilla sitä ravintoladuunia ennenkuin aletaan dissaamaan. Varmasti paremmat raflat vaikka laittavat jonkun hakemaan suosikkipunaviiniäsi Alkosta jos sitä pyydät. Eri asia onko siinä mitään järkeä.

Ruokaravintoloilla on tuotteisiin nähden varsin hyvä kate, ja itse ainakin haluan saada priimaluokkaa kun suostun kyseiset hinnat maksamaan. Ei toki pidä olla mikään itsekäs kusipää, mutta pikkujuttuja jotka ovat helposti järkkääntyvissä, ilman sen suurempia ongelmia hoituvat kyllä. Muut asiakkaat eivät joudu odottamaan sekunttiakaan ylimääräistä, kun ns. yleismiesjantunen käy Alkosta sen pullon noutamassa. Ei ne mitään pääkokkeja sinne reissuun lähetä, ja tarjoilijatkin ovat varsin buukattuja yleensä, ettei siihen ole edes mahdollisuutta. Ja itse olen ollut ravintola-alalla duunissa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Myös siellä paremmissa ravintoloissa henkilökuntaa vituttaa ne asiakkaat, jotka haluavat jotain listan ulkopuolelta. Sitä varten ne listat ovat, että ruoat valitaan siitä. Kaikki ylimääräinen sähläys vaatii aikaa ja viivästyttää muidenkin asiakkaiden ruokien valmistumista. Kannattaa raflassakin taas miettiä muitakin kuin itseään. Kimmo Kuhdalta voi lainata peiliä ko. tilanteessa.

Kannattaa kokeilla sitä ravintoladuunia ennenkuin aletaan dissaamaan. Varmasti paremmat raflat vaikka laittavat jonkun hakemaan suosikkipunaviiniäsi Alkosta jos sitä pyydät. Eri asia onko siinä mitään järkeä.
Vastauksestasi huokuu tyypillinen suomalainen asenne. Eli asiakas on aina väärässä ja saa hiljaisena ja nöyränä luopua rahoistaan tilatessaan vain sitä, mitä lista tarjoaa. Mitään muuta ei saa edes kysyä, koska se aiheuttaa vähän ylimääräistä työtä ja siten suunnatonta vitutusta ravintolatyöntekijöiden keskuudessa. Kannattaisiko henkilökunnankin miettiä muita kuin itseään, asiakkaathan heidän palkkansa maksavat.

En nyt puhu mistään ihme vaatimuksista vaan siitä, että esim annokseen saa ranskalaisten pottujen sijaan vaikka keitettyjä. Hyvä ravintola totetuttaa tällaiset pyynnöt ilman kulmakarvankohotteluja.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
En nyt puhu mistään ihme vaatimuksista vaan siitä, että esim annokseen saa ranskalaisten pottujen sijaan vaikka keitettyjä. Hyvä ravintola totetuttaa tällaiset pyynnöt ilman kulmakarvankohotteluja.

No en minäkään tällaisesta vittuunnu. Tokihan mikä tahansa normaali ravintola tarjoaa perunavaihtoehdot. Vähintään ranskalaiset, keitetyt ja perunamuusi pitäisi löytyä. Tuohan on ihan perus lounasravintola settiä. Ihmettelin vaan kun täällä vaaditaan raejuustoa ym. paskaa valmiiksi mietittyihin annoksiin.

Ruokalista löytyy lähes joka ravintolan ovelta. Jos listalta ei löydy sopivaa vaihtoehtoa, kannattaa etsiä seuraava ravintola, jonka menu miellyttää. Ne jotka haluavat omia sekoituksia, voivat valmistaa safkansa himassa. Jokainen oma sekoilu(raejuustot yms. shitti) vaikeuttaa henkilökunnan työtä ja tuollaiset vaatimukset ova perseennäyttö sitä kohtaan, joka on menun tehnyt.

Palstan tehotrolli voi sitten ravintola-alalla työskennelleenä antaa skyypäreiden juosta Alkossa hakemassa sitä ainoata oiketa viiniä. Mäkkärissä varmasti ko. herra tilaa hampurilaisen raejuustolla ilman suolakurkkua ja majoneesia. Meitä on moneen lähtöön.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ensimmäinen päivä avokonttorissa. Nyt on kiire päästä elämässä eteenpäin, koska tähän poteroon ei voi jäädä tuleen makaamaan.

Ymmärrän tunteen...pitää olla kyllä tiivis työyhteisö, että avokonttorissa on "kiva" tehdä töitä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
En nyt puhu mistään ihme vaatimuksista vaan siitä, että esim annokseen saa ranskalaisten pottujen sijaan vaikka keitettyjä. Hyvä ravintola totetuttaa tällaiset pyynnöt ilman kulmakarvankohotteluja.

Harvassa oikeasti hyvässä ravintolassa on ranskalaisia, eikä niitä välttämättä saa pyynnöstäkään ;)

Juuri nyt ei vituta itseasiassa mikään, joten taidan olla väärässä ketjussa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Palstan tehotrolli voi sitten ravintola-alalla työskennelleenä antaa skyypäreiden juosta Alkossa hakemassa sitä ainoata oiketa viiniä. Mäkkärissä varmasti ko. herra tilaa hampurilaisen raejuustolla ilman suolakurkkua ja majoneesia. Meitä on moneen lähtöön.

Tuskin ketjuravintoloiden tarjoilijat näin toimisivat, mutta jos yksityinen pyörittää ravintolaa, hän voisi jopa toimia näin. Rahaa vastaan tietysti, se on nimittäin kauppa joka kannattaa ja asiakkaiden toiveiden toteuttaminen on hyvää kauppaa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuskin ketjuravintoloiden tarjoilijat näin toimisivat, mutta jos yksityinen pyörittää ravintolaa, hän voisi jopa toimia näin. Rahaa vastaan tietysti, se on nimittäin kauppa joka kannattaa ja asiakkaiden toiveiden toteuttaminen on hyvää kauppaa.

Tuli mieleen, että kun ravintolassa on viinilista ja asiakas haluaa lasillisen sellaista viiniä jota listalla ei ole...ja sitä lähdetään sitten hakemaan Alkosta. Miten menetellään lopun viinin kanssa, joka pulloon jää? Juodaanko henkilökunnan kanssa veks vai mitä? Entäpä jos hyvä palvelu kiertää viidakkorummun kautta ja kohta onkin paljon asiakkaita, jotka haluavat viiniä listan ohi...juostaanko sitten aina Alkossa?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuli mieleen, että kun ravintolassa on viinilista ja asiakas haluaa lasillisen sellaista viiniä jota listalla ei ole...ja sitä lähdetään sitten hakemaan Alkosta. Miten menetellään lopun viinin kanssa, joka pulloon jää? Juodaanko henkilökunnan kanssa veks vai mitä? Entäpä jos hyvä palvelu kiertää viidakkorummun kautta ja kohta onkin paljon asiakkaita, jotka haluavat viiniä listan ohi...juostaanko sitten aina Alkossa?

Älä nyt viitsi. Kyse oli erityispyynnöistä, joita varmasti toteutetaan hyvää korvausta vastaan. Jos nyt haluat ratkaisun tuohon viinipullo ongelmaan, niin pullo myydään kokonaisena ja hakupalkka päälle.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tuo Vanhan Lenin pointti on se, mitä minulle terotettiin aikanaan, eli hyvä palvelu on velvollisuutemme ja mahdollisuuksien mukaan joustetaan, mutta periaatteessa mitään tehtäviin kuulumatonta ei pitäisi mennä tekemään juuri sen takia, että sitä ekstraan aletaan pitää kohta normina.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Älä nyt viitsi. Kyse oli erityispyynnöistä, joita varmasti toteutetaan hyvää korvausta vastaan.

Näin varmasti. Ei ole vaan itsellä kokemusta moisesta kun paikan viinit ovat aina kelvanneet.

Tuo Vanhan Lenin pointti on se, mitä minulle terotettiin aikanaan, eli hyvä palvelu on velvollisuutemme ja mahdollisuuksien mukaan joustetaan, mutta periaatteessa mitään tehtäviin kuulumatonta ei pitäisi mennä tekemään juuri sen takia, että sitä ekstraan aletaan pitää kohta normina.

No tämähän tuo pointti juuri oli. Kuten TosiFani tuossa sanoin niin kyse oli varmasti erityispyynnöstä. Pohdin vaan, että jos.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Paremmissa ravintoloissa kyllä löytyy tiedusteltaessa vaihtoehtoja listan ulkopuolellakin. Ehkä et ole hommissa sellaisessa ja asenteesi perusteella onkin parempi niin.

No tulipas taas yllättävästä suunnasta. En sitten tiedä mitä tarkoitat paremmilla ravintoloilla, riittääkö yksi tähti vai vaaditaanko enemmän, mutta ei, en ole sellaisessa töissä. Olen töissä suositussa ravintolassa. Varmaan joka ravintolassa onnistuu listan ulkopuolelta tilaaminen tietyissä puitteissa, mutta mahdottomuuksiin ei ihan joka paikassa ole mahdollisuuksia. Kommentillani, mihin tartuit tarkoitin lähinnä ihmisten typeryyttä, en sitä että yrittäisivät kysyä onko mahdollista saada jotain listan ulkopuolelta. Mutta kun et näköjään tajunnut tätä, niin väännetään rautalankaa.

Esimerkki 1.
Minä: Hei, mitäs teille saisi olla?
Asiakas: Mä otan ton pihvin, ranskalaisilla.
Minä: valitettavasti meillä ei ole ranskanperunoita.
Asiakas: Mitä, miten niin ei ole ranskalaisia?
Minä: No kun ne eivät valitettavasti kuulu meidän valikoimaamme.
Ja sitten jotain ihmettelyä, kiroilua ja kiukuttelua, muutama pahin juntti lähtenyt poiskin kun ei voi muuta syödä.

Esimerkki 2.
Minä: Hei, mitäs teille saisi olla?
Asiakas: No hei, mä haluaisin ton kana-annoksen, mutta olisiko mahdollista saada se tuon sijaan tälläisellä ja tuollaisella?
Minä: pieni hetki, käyn kysymässä keittiöltä onnistuuko.
Minä: juu, kyllä onnistuu, mutta siitä tulee valitettavasti pieni lisämaksu, haittaako?
Asiakas: ei toki, otan sen.

Asiat kun voi asiakaskin hoitaa niin monella tavalla, ja järjen käyttö on sallittua. Luulise että esim. vartin listaa selattuaan olisi jo löytänyt kohdan mistä selviää mahdolliset lisukkeet, ja osaisi sitten tiedustella järkevästi onko mahdollista saada jotain muutakin. Pointtina siis vitutuksessa oli huonosti ja typerästi käyttäytyvät ihmiset. Väärin varmaan kuitenkin vitutettu.

Ja en mä välttämättä lähtisi kenenkään kirjoituksista tälle palstalle, tai varsinkaan vitutusketjuun, tekemään mitään johtopäätöksiä siitä soveltuuko ihminen miten hyvin työhönsä. Mun asenne asiakaspalveluun ja työhön kun saattaa aika reilusti poiketa siitä mitä tänne kirjoitan. Aika jäätävän kuvan sustakin sais tän palstan perusteella.

Edit: ja tosiaan, ei kuulu mun työpaikan listalle ranskalaiset, muusi eikä keitetytkään. Niitä varten on sitten ihan muut ravintolat.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ruokaravintoloilla on tuotteisiin nähden varsin hyvä kate ... yleismiesjantunen ... Ja itse olen ollut ravintola-alalla duunissa.

Ei se kesä mäkin kassalla sulle vissiin ihan kaikkea opettanut, sen verta pihalla tunnut olevan. Ruokaravintoloiden katteet nyt ovat paskimmasta päästä. Hävikki on suurta, ja lisäksi väkeä siihen että sen annoksen saa asiakkaan naaman eteen tarvitaan pirusti. Ehkä paskinta bisnestä, ja lisäksi kilpailu ainakin stadissa on todella kovaa. Juomilla saakin jo paremman katteen, mutta siinäkin taas omat ongelmansa.

Saattaa tuntua erikoiselta, mutta henkilökunta suomessa maksaa aika vitusti. En muista yhtään työpaikkaa, missä olisi ollut töissä joku yleismiesjantunen, joka vain odottelee että pääse kaupasta hakemaan raejuustoa tai alkosta punkkua. Meillä ainakin kaikilla on ihan tarpeeksi tekemistä muutenkin.
Alamummo kirjoitti:
Kannattaisiko henkilökunnankin miettiä muita kuin itseään, asiakkaathan heidän palkkansa maksavat.
Kannattaisi asiakkaankin miettiä niitä muita asiakkaita. Tottakai sitä asiakasta palveltais vaikka kuinka perkeleen hyvin, jos olisi mahdollisuuksia. Parhaani teen aina, ja yritän toteuttaa toiveet parhaan mukaan, mutta jossain se raja tulee aina vastaan. Mulle sinänsä olis sama vaikka seisoisin koko illan saman pöydän ääressä keskustellen eri vaihtoehdoista, tai juoksisin ympäri kaupunkia etsien oikeita ruokatarvikkeita. Mulla on meinaan tuntipalkka. Mutta ne muut kaksikymmentä asiakasta saattaisi ottaa vähän nokkiinsa jos häviäisin vaikka puoleksi tunniksi ostoksille, ja voipi olla etteivät toiste meille tulisi. Sen takia meillä se kiire siellä töissä on, kun pitäisi kaikkia palvella vähän samaan tapaan. Toki aina tulee näitä muita parempia ihmisiä, joilla on kovempi kiire ja suuremmat tarpeet. Mä en vaan jotenkin osaa asettaa niitä muiden edelle.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kannattaisi asiakkaankin miettiä niitä muita asiakkaita.
Ehkä kannattaisi ja eikä tarjoilijan työ varmaankaan mitään herkkua ole, ainakaan haastavien asiakkaiden kanssa. Mutta maksava asiakas ei lähde ravintolaan ajattelmaan muita kuin korkeintaan omia seuralaisiaan. Hänelläkin on saattanut olla paska päivä, ja haluaisi nyt sitten saada just sellaisen annoksen joka miellyttää. Kaikki eivät tuota osaa tai halua sanoa kohteliaasti, joten vituttaahan se, ymmärrettävästi. On sitten tarjoilijan omaa ammattitaitoa olla tuomatta käyrän jyrkkyysastetta esille ja hoitaa asia niin, että asiakkaalle jää lopulta hyvä mieli vaikkei kaikkia mielihaluja voidakaan toteuttaa. Nimimerkki Footless tekee ihan oikein kun purkaa vitutuksensa muilla tavoin kuin olemalla töykeä asiakkaille.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers

Mäyris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Sori, väärin vitutettu taas. Mutta joo, raha on tuossa nyt sivuseikkana, hieman ottaa päähän tuollainen mahdollisuus jäädä eläkkeelle vain siitä syystä jos ei satu työllistymään. Ja veikkaan, että tuo kanttura tuskin edes yrittää sitä, vaan jää suoraan kotiin katselemaan poikien kasvamista.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jotta me saadaan eduskuntaan tarpeeksi edes jonkin verran älykkäitä ihmisiä, heillä täytyy olla varmuus tulevaisuudesta. Kuka fiksu, hyvä palkkainen, ihminen lähtisi hyvästä työstä muutaman vuoden pätkätyöhön ilman varmuutta tulevaisuudesta? Mielestäni kansanedustajien palkkoja pitäisi nostaa selvästi ja heillä pitäisi olla vieläkin paremmat edut.

Nyt alkoi vituttamaan kansanedustajien keskinkertaisuus, mutta kansa saa oman näköisensä edustajiston...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös