Ville Peltosen pahoinpitely

  • 697 451
  • 2 110
Tila
Viestiketju on suljettu.

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Omia veikkauksia:

Tomekille vuoden toimitsijakielto (jos siis on tuo huutaja ja pystytään aukottomasti todistamaan), Ben Amorille +-20 peliä pannaa ja molemmille syytteet (toiselle yllytyksestä ja toiselle pahoinpitelystä. Sitten vielä joitain yksittäisiä 1-2 pelin pelikieltoja molemmille jengeille + SM-liigan sakot Jokereille.

Näillä eväillä talveen..

Muuten samoilla linjoilla, mutta HIFK ansaitsee myös sakot, koska lähti tuohon pelleilyyn mukaan. Lisäksi Salmelle +-10 peliä pannaa.
 

scholl

Jäsen
Niin laji on katsojan näkökulmasta vailla vertaansa. Parasta a-luokkaa. Otin kantaa vain nyt esim.oman lapseni kohdalla. On fiksu(etevä koulussa) ja seuraa lätkää paikankin päällä mutta pelaaminen ei kiinnosta.

juuri noin. On kiva seurata, kun jotain toista taklataan, mutta ei itseään. Mutta siinä mennään rajan yli, jos silmitöntä väkivaltaa alkaa esiintymään. Siinä tulee sellainen oksennusreaktio, jossa lähtee ensin perhekatsojat, sitten firma-asiakkaat ja lopuksi muutakin sakkia.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
En ole millään tavalla päättänyt koodiston olevan hyvä asia. Se on ollut osa peliä aina ja tulee aina olemaankin. Tässä casessa tuntuu vain monelta menevän puurot ja vellit sekaisin: Koodisto halutaan poistaa koodiston ulkopuolisen tapahtuman ansiosta. Tuossa ei ole mitään logiikkaa.

Menet tässä parissa asiassa täysin metsään. Ensinnäkin "koodisto" ei ole ollut osa peliä aina. Se on suhteellisen tuore ilmiö sanotaan 1980-luvulta. Se on siis ilmiö, jota ilman pärjättiin aikaisemmin (paremmin?) ja pärjätään jatkossakin. Toiseksi "koodisto" säätelee kostamista. Ok - SBA ei suorittanut kostoaan "koodiston" mukaisesti, mutta yhtäkaikki hän oli kostamassa. Tämä on 100% täysin "koodiston" mukaista, joka nimenomaan säätelee kostamista. Ei ole loogista väittää tapahtuman olleen kokonaan "koodiston" ulkopuolinen tapahtuma, kun lapsikin tajuaa että "koodistosta" nimenomaan oli kysymys.
 

TimanttiLada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen kiekko ylipäätänsä
Mielenkiintoinen ilta tulossa. 18 pintaanhan tuo tuomio viimein langetetaan. Liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen on heti tuoreeltaan Yle Puhessa kommentoimassa tapahtunutta.

On oikeasti jännä kuulla, millaista settiä tosiaan tulee, ja kuinka pelikieltoja perustellaan. Jos Ylen mainoksiin omilta nettisivuilta on uskomista, tuolta pääsisi kuuliajatkin osallistumaan lähetykseen.

http://yle.fi/puhe/urheilu/sm-liiga_on_jalleen_ovella_3761.html
 

Antib

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, old time hockey, Florida Panthers
Joku toinen kirjoittaja kertoi poliisin sanoneen, että puukon puuttumisen vuoksi laiton uhkaus jäi tekona täyttymättä. Poliisit ovat puhuneet kauniisti sanottuna kakkaa. Laitonta uhkausta arvioitaessa määräävää on nimenomaan se, onko uhkauksen kohde voinut olettaa uhkauksen olevan toteutettavissa, ja onko hänen pelkonsa näin ollen ollut aiheellinen. Liekö poliisien motivaationa ollut laiskuus vai mikä.
Sain kutsun seuraavana aamuna Pasilan poliisiasemalle jatkokeskusteluihin, vastoin toivomustani. Ei vaikuttanut hirveän laiskalta poliisi juuri silloin.

t: joku toinen kirjoittelija

Sorry OT.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä tapauksessa tulisi tuomita mahdollisten vammojen mukaisesti sekä Melart, Ben-Amor että Salmi.

Ollaanko samoilla linjoilla?

Et kysynyt minulta, mutta tartun tähän silti: Tuomita tulee kyllä Melart ja varsinkin Salmi. Heitä ei kuitenkaan missään nimessä (varsinkaan Melartia) tule tuomita vastaavalla tavalla kuin Ben-Amor. Seuraavassa videon avulla eriteltynä miksi:

Case Melart-Ruutu: Tästä on varmaan sanottu kaikki tarpeellinen. HIFK-fanit syyttää Ruutua, ja Jokerifanit Melartia tai Sormusta (tai molempia) näin voimakkaasti kärjistettynä. Kuitenkin voidaan osoittaa helposti miksi Melartilla oli motiivi mäiskiä Ruutua ihan omin päinkin. En puutu tässä siis teon hyväksymiseen. Varmaan tästä on myös vähintään tiennyt muukin osa jengiä, mutta en voi käsittää vaatimuksia rangaista Sormusta tämän perusteella käskytyksestä. Todisteet!

Mitä tulee Ilarin päällekarkaukseen, niin toki se oli tyhmää ja todella huonolla tuurilla voi aina sattua pahemminkin. Silti on vaikea kiistää väitettä, ettei Ruutu kunnioita kanssapelaajia, ja itsekin aiheuttaa vaaratilanteita. No, tämä ei poista Melartin osuutta tässä nimenomaisessa tapahtumassa.

Avainasia on kuitenkin, että Melart antaa varoituksen, käy edestäpäin kimppuun, ja vasta tämän jälkeen lyö Ruutua myös niskan seudulle(näkyy videolla), ja ehkä tärkeimpänä Melart lopettaa lyömisen Ruudun pudotessa maahan (näkyy videolta). Ruutu ei missään nimessä ole puolustuskyvytön pelaaja, ja suunnilleen samassa kokoluokassa Ilarin kanssa. Ilari jopa videolla "HIFK:n sikailut" näkyy selkeästi kääntävän Jarkon kasvotusten itsensä kanssa ennen lyömisen jatkamista. Oikein toimittu Melartilta? Ei missään nimessä ja toivon vähintään muutaman pelin pelikieltoa, mutta vastaava kun BA - Peltonen? Ei ikinä, ei sinnepäinkään.

Ennen kuin joku todennäköisesti Jokerikannattaja alkaa tästä viestistäni meuhkaamaan niin voisi yrittää todistaa edes yhden asian olevan toisin. Onhan se helpompaa sanoa vain diplomaattisesti että "vastaavia tilanteita oli HIFK:llakin ja samat rangaistukset pitää antaa kaikille", mutta itse peräänkuulutan loogisuutta jengistä riippumatta. Samoin viitseliäisyyttä oikeasti katsoa ne videot joita on.


Case Liivik: Parin pelin huili voisi tehdä hyvää. Todella raukkamaista mennä kolmantena miehenä lyömään nyrkillä Väänästä. Raukkamainen temppu, mutta kuten näkyy Ossi ei ole kovin moksiskaan koputteluista, eikä tuossa mitään vaarallisia iskuja saa kypäräpäiseen Väänäseen lyötyäkään. Raukkamainen teko kuitenkin joka pitää kitkeä. En valita jos tulee 2-4 peliä kieltoa.


Case Salmi: Omaan silmääni törkein HIFK-pelaajan suorittama temppu kyseisessä ottelussa. Hyökkää takaapäin, käy ns. viattoman pelaajan kimppuun joka ei ole profiloitunut kovaksi pelaajaksi. Filppulalla ei ole mahdollisuutta puolustautua.

Kuitenkaan tämäkään tilanne ei ole lähellekään Ben-Amorin temppua vastaava. Katsokaa nyt se vielä kerran, pyydän! Esim. tästä videosta näkyy selvästi miten Salmi lyö maahan kaadettua Filppulaa tasan kaksi kertaa kylkeen. Miten tässä olisi voinut tulla aivotärähdys Filppulalle? Ben-Amor lyö Villeä pelkästään Villen ollessa maassa 7-9 kertaa. Näistä 7 näkyy videolta varmasti ja 2 saattaisivat olla myös riuhtaisun tapaisia.

Menisi tulkinnan puolelle sanoa, että Salmen tarkoitus oli muistuttaa että tähtipelaajia on Jokereillakin, ja jättää lyömättä päähän, koska tarkoitus ei ollut vahingoittaa. Tämän tietysti haluan uskoa, ja myönnän sen olevan värilasien takaa ajattelua. Yhtälailla tulkintaa ja spekulointia olisi väittää Salmen yhtäkkiä alkaneen takoa Filppulaa päähän, tai ylipäänsä jatkaneen lyömistä ilman Mosesin väliintuloa. Ei kai nyt oikeusvaltiossa voida rangaista miestä sen perusteella, että hän olisi saattanut alkaa toimia yhtä vaarallisella tavalla, kuin vastustajan pelaaja aikaisemmin, ja tehdä jotain mitä on liigassa taidettu nähdä nyt huimat kaksi kertaa?

Tällä en tarkoita, etteikö Salmea tulisi rangaista, mutta häntä ei tule rangaista Ben-Amorin teon perusteella vaan omansa. Nyt tuntuu vähän, että Salmenkin osuutta suurennellaan tuon Villen telomisen valossa. Kymmenen peliä sivussa kelpaa minulle silti hyvin. Maassa olevaa vain ei lyödä, eikä varsinkaan vastustajan taitopelaajan kimppuun hyökätä tuolla tavalla, eikä varsinkaan takaapäin.



Haluan sanoa, että Peltosen telominen oli tämän ottelun ehdottomasti vaarallisin ja törkein teko ja se, että se on saanut mediassa ykköshuomion on täysin ansaittua. Yksi teko mitätöi siistit otteet vaikka kuinka pitkältä ajalta, näin se vain menee. Pyytäisin, että viestiä luettaessa koitatte hetkeksi unohtaa minun kannattavan HIFK:ta. Kuulisin mielelläni vasta-argumentteja, mutta mihinkään "jullit sitä ja narrit tätä" -vääntöön ei kiinnosta enää lähteä. Yritin esittää asiat kohtalaisen tarkasti ja objektiivisesti, ilman että niitä sotketaan mihinkään ikivanhoihin tapahtumiin ja toivoisin samaa tähän tarttujilta.
 
Viimeksi muokattu:

Penan klooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Pientä infoa on jo allekirjoittaneen korviin kantautunut... Puhutaan Ben-Amorin kohdalla PITKÄSTÄ pannasta. Valmentajille on sitten omat kuviot... Kohta kuullaan yksityiskohdat!
 

Mogly

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pientä infoa on jo allekirjoittaneen korviin kantautunut... Puhutaan Ben-Amorin kohdalla PITKÄSTÄ pannasta. Valmentajille on sitten omat kuviot... Kohta kuullaan yksityiskohdat!

Tuliko faksilla nämä luotettavat tiedot ennen kuin päätös on tullut julkisuuteen?

SBA saa oman kristallipalloni mukaan noin 30 ottelun pelikiellon, Salmelle 5 ja Liivikille 3 matsia huilia.
 

Jeffrey

Jäsen
Case Melart-Ruutu: Tästä on varmaan sanottu kaikki tarpeellinen. HIFK-fanit syyttää Ruutua, ja Jokerifanit Melartia tai Sormusta (tai molempia) näin voimakkaasti kärjistettynä. Kuitenkin voidaan osoittaa helposti miksi Melartilla oli motiivi mäiskiä Ruutua ihan omin päinkin. En puutu tässä siis teon hyväksymiseen. Varmaan tästä on myös vähintään tiennyt muukin osa jengiä, mutta en voi käsittää vaatimuksia rangaista Sormusta tämän perusteella käskytyksestä. Todisteet!

En tiedä olenko ihan lahopää, mutta kyllä minulle riittää todisteeksi se, että mies oli kentällä samaan aikaan kuin JR. Okei, aukottomasti ei voida todistaa käskytystä, mutta Sormuselle voidaan antaa lievempi pelikielto sillä perusteella, että hän päästi Melarti samaan aikaan jäälle. Eli siis ei reagoinut tai ei saanut kuriin joukkueensa pelaajaa, ja tämä tilanne johti tappeluun. Päävalmentajan voi aivan hyvin laittaa minun mielestäni vastuuseen tällaisesta.
 

ilu

Jäsen
En tiedä olenko ihan lahopää, mutta kyllä minulle riittää todisteeksi se, että mies oli kentällä samaan aikaan kuin JR. Okei, aukottomasti ei voida todistaa käskytystä, mutta Sormuselle voidaan antaa lievempi pelikielto sillä perusteella, että hän päästi Melarti samaan aikaan jäälle. Eli siis ei reagoinut tai ei saanut kuriin joukkueensa pelaajaa, ja tämä tilanne johti tappeluun. Päävalmentajan voi aivan hyvin laittaa minun mielestäni vastuuseen tällaisesta.

Kakkospuolustuspari pitäisi ottaa aina vaihtoon Jokereiden kolmoskentän viilettäessä jäälle?
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Päävalmentajan voi aivan hyvin laittaa minun mielestäni vastuuseen tällaisesta.

Liigan puolelta minusta on ihan ok antaa päävalmentajille kieltoa siitä hyvästä, että joukkueet on karanneet käsistä. On jopa jollain tavalla linjassa aiemman toiminnan kanssa, jossa joukkueille on esim. langetettu sakkoja.

Tämä asia on kuitenkin myös poliisitutkinnassa, josta voi seurata tuomio esim. pahoinpitelyyn yllyttämisestä, mikäli näyttöä on riittävästi. Lähinnä halusin painottaa loogisuutta tämän vaahtoamisen keskellä. Ruutua ei tuomita sylkijäksi ilman todisteita, Sormusta ei tuomita käskyttämisestä ilman todisteita, jne. Jokereiden osalta melko hyvät todisteet käskyttämisestä on jo esitetty. Jos Sormusesta tulee vastaava video jossa laittaa Salmen Filppulan kimppuun, se on myös tuomittavaa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Olen toiminut noin 20-v toimihenkilönä (huoltajana, valmentajana, joukkueenjohtajana) nuorisokiekkoilun parissa ja uskallan väittää, että olet kyllä täysin hakotiellä tämän väitteesi kanssa.

Kannattaa muistaa että schollin määritelmä ongelmalähiöstä on Lauttasaari tai Tapiola.

Luulen että junnuille tämä koko keissi on hyvä opetus. Hölmöt joutuvat kärsimään. Tosin pikkuisen epäilen että kahden helsinkiläisseuran junnuvalmentajisto ei ehkä pysty keissiä yhtä viileästi käsittelemään kuin pitäisi.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Eiköhän porukka pidätetä "virastaan" poliisitutkinnan ajaksi. Näin tehdään usein siviilipuolellakin. No kohta ollaan viisaampia.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kyllähän IFK:n toimesta Melartia oltiin selvästi käskytetty. Ei kukaan pelaaja Ville Peltosen joukkueessa lähde tappelemaan pelin toisella minuutilla ilman valmentajan ja Peltosen suostumusta.

Tänään kun satuin luonaalla Iltalehteä lukemaan niin siellä oli IFK:n puolesta vuodettu "todisteita" siitä miten rumasti Ruutu on pelannut IFK:ta vastaan. Yhtenä esimerkkinä oli 24.3 käyty peli, jossa Ruutu makasi jäässä Söden jaloissa ja IFK:n mukaan yritti loukata Södeä. Ihmettelin kyllä todella kuinka alas naapurin jengin johto on vajonnut, koska ei kukaan mistään tommoisesta tapauksesta pudotuspelien aikoihin valittanut mitään. Ilmeisesti siellä ollaan katseltu kaikki Jokerit - IFK pelit videoilta ja otettu jotain tilanteita Ruudusta, jotta IFK saisi sen Melartin hyökkäyksen näyttämään hyväksyttävämmältä.
 

scholl

Jäsen
Kannattaa muistaa että schollin määritelmä ongelmalähiöstä on Lauttasaari tai Tapiola.

ei vaan mikä tahansa ostarin lähiseutu, jossa kerrostaloissa asuu niitä tyyppejä, jotka ovat agressiivisia välitunneilla. Omakotitaloissa tai rivareissa (tosin ennen ei ollut oikein rivareita, se on uudempi keksintö kun tontteja on nykyään vähemmän, mille rakentaa kuin entisaikaan) asuvat menevät mielummin tenniksen, hiihdon, alppihiihdon tai yleisurheilun pariin kuin lätkään. En nyt lähde erittelemään tarkemmin, mutta joka koulussa ja joka luokalla sellaisia tyyppejä on. Se profiili on tuttu. Ehkä vanhemmat ovat eronneet tai faija on duunari tai koulu menee huonosti tai on joku myy syy, minkä takia poika haluaa rähinöitä ja menee sitten pelaamaan lätkää. Ainakin ennen koulussa pahoinpitelyitä sattui vähintään yhtä paljon kuin kaukaloissa ja käyttivät jopa apuvälineitä, joten kyllä ne tyypit asiansa osasivat.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Tänään kun satuin luonaalla Iltalehteä lukemaan niin siellä oli IFK:n puolesta vuodettu "todisteita" siitä miten rumasti Ruutu on pelannut IFK:ta vastaan. Yhtenä esimerkkinä oli 24.3 käyty peli, jossa Ruutu makasi jäässä Söden jaloissa ja IFK:n mukaan yritti loukata Södeä. Ihmettelin kyllä todella kuinka alas naapurin jengin johto on vajonnut, koska ei kukaan mistään tommoisesta tapauksesta pudotuspelien aikoihin valittanut mitään.

Tänään luin lehdestä, kuinka jokerivalmennus käskytti pelaajien tappamaan HIFK:n pelaajan. Lisäksi männäviikolla luin kuinka joku jokeripelaaja oli sylkenyt kohti HIFK-pelaajia. Ja oli siellä kai joku hakattu tajuttomaksikin. Lisäksi jokin aika sitten luin lehdestä, että jokeritähti oli harrastanut niin kovasti paheksuttavaa kyykkäystä taklaustilanteessa. Kaikkea ne lehdet kirjoittaa, melko alas ovat vajonneet. Ja HIFK:n johto, suorastaa häpeällistä käytöstä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän IFK:n toimesta Melartia oltiin selvästi käskytetty. Ei kukaan pelaaja Ville Peltosen joukkueessa lähde tappelemaan pelin toisella minuutilla ilman valmentajan ja Peltosen suostumusta.

Juu ja ei muuta kun tämän päättelyn perusteella häkki heilumaan! Suorastaan aukoton todistus. Suostumus ja käskytyskin lienevät vähän eri asioita, vai miten Steegil näet asiat?

Tänään kun satuin luonaalla Iltalehteä lukemaan niin siellä oli IFK:n puolesta vuodettu "todisteita" siitä miten rumasti Ruutu on pelannut IFK:ta vastaan. Yhtenä esimerkkinä oli 24.3 käyty peli, jossa Ruutu makasi jäässä Söden jaloissa ja IFK:n mukaan yritti loukata Södeä. Ihmettelin kyllä todella kuinka alas naapurin jengin johto on vajonnut, koska ei kukaan mistään tommoisesta tapauksesta pudotuspelien aikoihin valittanut mitään. Ilmeisesti siellä ollaan katseltu kaikki Jokerit - IFK pelit videoilta ja otettu jotain tilanteita Ruudusta, jotta IFK saisi sen Melartin hyökkäyksen näyttämään hyväksyttävämmältä.

Mielestäni tässä ei ole mitään alhaista. Nyt on menty riman ali ja rajan yli lujaa ja asiat tutkitaan perin pohjin. Hyvä että otetaan kaikki syyt ja niiden seuraukset ja kärjistymiset huomioon. Jokerit puolestani lähettäköön Ilarin lukuisista noudoista videot, jotta saadaan sekin asia kontekstiinsa. Eikö nyt vain olisi hyvä että nämä saadaan kunnolla esiin että laji pääsee kehittymään?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tänään luin lehdestä, kuinka jokerivalmennus käskytti pelaajien tappamaan HIFK:n pelaajan. Lisäksi männäviikolla luin kuinka joku jokeripelaaja oli sylkenyt kohti HIFK-pelaajia. Ja oli siellä kai joku hakattu tajuttomaksikin. Lisäksi jokin aika sitten luin lehdestä, että jokeritähti oli harrastanut niin kovasti paheksuttavaa kyykkäystä taklaustilanteessa. Kaikkea ne lehdet kirjoittaa, melko alas ovat vajonneet. Ja HIFK:n johto, suorastaa häpeällistä käytöstä.

Omasta näkökulmasta IFK:n johto tai johtoa lähellä olevat tahot ovat yrittäneet näillä vuodetuilla tiedoilla kohentaa oman seuransa uhrin asemaa. Sylkemisväitteet olivat jo todellista hakuammuntaa.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yhteenvetona rangaistukset ovat seuraavat:

Helsingin Jokerit: seuralle sopimussakko 40.000 euroa
HIFK: seuralle sopimussakko 25.000 euroa

Valmentajat:
Jokereiden vastuuvalmentaja Tomi Lämsä, 8 liigaottelua
Jokereiden valmentaja Tomek Valtonen, 8 liigaottelua
HIFK:n vastuuvalmentaja Pasi Sormunen, 8 liigaottelua

Pelaajat:
Semir Ben-Amor, Jokerit, 18 liigaottelua
Jarkko Ruutu, Jokerit, 4 liigaottelua
Ossi Väänänen, Jokerit, 1 liigaottelu

Juuso Salmi, HIFK, 12 liigaottelua
Ilari Melart, HIFK, 6 liigaottelua
Siim Liivik, HIFK, 6 liigaottelua (kahdesta eri tilanteesta)

Kaikkia pelaajia koskee lisäksi SM-liigan ja Pelaajayhdistyksen sopimuksen mukainen palkanpidätys.

Jokereiden Jani Ritalle ja HIFK:n Mikko Jokelalle ei jaettu lisärangaistuksia.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mistä tiedät, ettei Ville kuullut? Tietääköhän Ville itsekään, kun taitaa muistissa olla melkoinen aukko kyseisestä ajankohdasta.

Tiedän sen kahdesta syystä: 1. Ville ei suojannut itseään kentällä ja 2. Villen omat kommentit tilanteen jälkeen. Ville ei olisi missään tapauksessa jättänyt nimeämättä Tomekia, jos olisi kuullut tappokäskyn. Nyt hän mainitsi narrit Kekäläisen-Väänäsen joukkueena. Kolmaskin seikka puoltaa sitä, että tappokäskyn kuuli vain SBA: HIFK:sta kukaan muukaan pelaaja ei reagoinut mitenkään.

Owen: Jep, uskon että junnuvamentaja näkee asiat paremmin ja kuten sanottua, minä tulen loistavasti toimeen sen kanssa, että myllyt loppuvat meidän liigassa. Mutta asiassa on tämäkin puoli: Pelaaja A vetää pelaaja B:tä poikkarilla ja B/hänen joukkueensa gooni ei sitten voisi pudottaa jatkossa hanskojaan kostomielessä, vaan poikkari tulee kuitattua poikkarilla/polvitaklauksella jne. Sille ei kukaan voi mitään, että tunnetta ei voi kitkeä kaukalosta ja tunne aiheuttaa aggressioita. Luulen myllyjen kieltämisen valitettavasti lisäävän sikamaisia taklauksia ja mailankäyttöä. Sinänsä erikoista on se, että lätkässä haetaan mylly yleensä raivon kautta. Ju-jutsua pitkälle treenanneena meikäläiselle oli ko. lajissa alussa vaikeinta oppia se, että onnistunut puolustautuminen/vastahyökkäys tarvitsee tuekseen viileyttä ja mielenhallintaa. Ei aggressioita. Ei vaikka mitä olisi tapahtunut. Kuten sanoit, normiliigatappelut ovat yleensä kiehuvien tunteiden aiheuttamaa epäviihteellistä nyherrystä.

Yksi sivupolku tässä kaikessa on btw. rasistinen huutelu kaukalossa. Se ei ole ihan pikkujuttu, esim. Valioliigassa siitä tulee pitkä panna. Liivik saa kuulla ryssittelyä jatkuvasti ja se kuuluu katsomon alariveille asti. Camilo Miettisen saama vittuilu on pahimmillaan lapsellisen kuvottavaa. Jokaisessa joukkueessa rupeaa olemaan maahanmuuttajataustaista henkilöstöä ja ennen tätä casea mua huvitti jokerien ryssittely Liivikille. Se on Jaken vakioläppää. Ja hän pelaa joukkueessa, jonka koutsi on puolipolakki ja noutaja puolitunisialainen. Voisi suosiolla ruveta sopimaan rasistisista heitoista jatkotoimia. Korostan, että mikään joukkue ei ole tässä syytön. Muistammehan K.Jalosenkin neekeriherjat. Sorry sivupolku, mutta on pidemmän aikaa pitänyt pointata se, kuinka Suomen lätkä- ja fudiskentille leviää rasismi ihan ison maailman malliin. Ja se tuo mukanaan lisää aggressioita ja pinnan lyhentymistä & sikailuja.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Yhteenvetona rangaistukset ovat seuraavat:

Helsingin Jokerit: seuralle sopimussakko 40.000 euroa
HIFK: seuralle sopimussakko 25.000 euroa

Valmentajat:
Jokereiden vastuuvalmentaja Tomi Lämsä, 8 liigaottelua
Jokereiden valmentaja Tomek Valtonen, 8 liigaottelua
HIFK:n vastuuvalmentaja Pasi Sormunen, 8 liigaottelua

Pelaajat:
Semir Ben-Amor, Jokerit, 18 liigaottelua
Jarkko Ruutu, Jokerit, 4 liigaottelua
Ossi Väänänen, Jokerit, 1 liigaottelu

Juuso Salmi, HIFK, 12 liigaottelua
Ilari Melart, HIFK, 6 liigaottelua
Siim Liivik, HIFK, 6 liigaottelua (kahdesta eri tilanteesta)

Kaikkia pelaajia koskee lisäksi SM-liigan ja Pelaajayhdistyksen sopimuksen mukainen palkanpidätys.

Jokereiden Jani Ritalle ja HIFK:n Mikko Jokelalle ei jaettu lisärangaistuksia.

Ben-Amorin, Salmen, Melartin, koutsien pelikiellot + sakot ok. Kaikki muut pelikiellot ihan täyttä paskaa.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siim Liivik 6 ottelua? Mitä helkkaria? Ei vissiin ollut ensimmäinen kerta kun 3rd man in?

E: Ja Jarkko Ruutu 4? Antoiko ne rehdistä tappelusta 4 ottelua molemille + Liivikille 2 lisää tapaus Väänäsestä. Herätkää jo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös