Ville Peltonen – HIFK:n päävalmentaja

  • 599 664
  • 4 444

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Hyvä viesti ja pääosin totta, mutta kyllähän myös meitä Peltosen kyvyttömyyden hahmottajia on ollut olemassa alusta saakka. Ja vähän vaikuttaa siltä, että hitaimmillekin on alkanut tällä kaudella valkenemaan joten määrä on kyllä lisääntymään päin.

Sitä jäämme jännittämään, että onko kellään niin kova pokeri, että tahmaisuuden jatkuessa nostelee Tobben ketjua ylös.
Kyllä sen olisi jo voinut nostaa.
Ensin valitettiin varamaalivahdista, joka sitten loukkaantui ja korvattiin paremmalla.
Mutta pakistosta hävisi kädellisyyttä ja kaksi nuorta puolustavat liian kevyesti.
Yksikään ei osaa laukoa, mutta onneksi jotkut osaavat rannarit. Puolustaminen on vielä si och så.
Ja hyökkäyksessä on vaikea löytää vakaita maalintekijöitä, kuten Jääskäkin totesi. Hyökkäys on rakennettu epätasapainoisesti. Paremmin toki, kuin viime vuonna.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hallitus päättää päävalmentajan palkkauksesta. Varmasti Salmelainen saa kertoa mielipiteensä, mutta ei hän lopullista päätöstä tee.
Onko tämä ihan aidon oikeasti muka näin? Olen kuullut tämän ennenkin, mutta tuohan olisi aivan saatanan typerä malli, että ihmiset jotka eivät tiedä tuon taivaallista joukkueen kasaamisesta olisivat muka päättämässä ehkä jopa merkittävimmän henkilön palkkauksesta? Toki jos tuo on ihan aidon oikeasti näin, niin ei tarvitse enää yhtään miettiä minkä vuoksi tämä seura ei urheilullisesti menesty.

Jotenkin toi kuulostaa niin täysin absurdilta, että itse luulen homman menevän toisin. Salmelainen palkkaa valmentajan ja hakee tälle päätökselle vain siunauksen hallitukselta. Tämä on pelkkä muodollisuus. Tästä joku on saanut rikkinäisen puhelimen kautta käsityksen, että hallitus palkkaa päävalmentajan.
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
Turhaan täällä kukaan puolustaa tai haukkuu Peltosta. Ajanhukkaa kumpikin.
Näkeehän sen jo vain yhden lätkäpelinkin nähnyt ihminen että kaveri ei osaa hommaansa ja silti sitä ei pois potkita.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ja yhdeksästä matsista ainoastaan kolmesta on saatu täysi pistepotti. Nämä menetetyt pinnat maksavat kuitenkin pitkässä juoksussa, koska syksyllä kasatut pinnat ovat aivan yhtä tärkeitä kuin loppukaudestakin saatavat. Ei jaksaisi taas kerran sitä kevään kilpajuoksua suorasta pudotuspelipaikasta, vaan pelin pitäisi toimia runkosarjan alusta asti. Peltosella kuitenkin alkoi jo kolmas kausi HIFK:n peräsimessä ja enää ei voi millään tekosyyllä kaivautua jonkin projektin taakse.

Joo kalliita pinnoja nämä. Oli tässä sentään parempia aihioita kun viikko sitten, ja paikkoja tehdä useampikin maali enemmän, mutta tehotonta ja vähän huonoa tuuriakin. Toisaalta alhaalla tuuri sit taas meidän puolella, kun nähtiin melkosia hasardejakin, josta olisi voinut käydä huonommin kun nyt kävi.

Montakohan sataa paikkaa muuten Ikoselle pitää vielä pedata, jotta osuisi. Ainakin lähempää pitää hänen päästä yyveellä ampumaan. Nyt vedot lähti useamman metrin liian kaukaa ja veskari ehti niihin hyvin vaikka sivuliikkeessä olikin. 2-yv viritys ei sitten saanut edes alueelle kiekkoa, toivottavasti ei enää samaa nähdä.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Montakohan sataa paikkaa muuten Ikoselle pitää vielä pedata, jotta osuisi. Ainakin lähempää pitää hänen päästä yyveellä ampumaan. Nyt vedot lähti useamman metrin liian kaukaa ja veskari ehti niihin hyvin vaikka sivuliikkeessä olikin. 2-yv viritys ei sitten saanut edes alueelle kiekkoa, toivottavasti ei enää samaa nähdä.

Mä en tajua tota Ikosen paikkaa yv:ssä, vieläkään.
Ei tarvitse kuin katsoa alkulämpimiä niin näkee etteihän tolla vedolla joka lähtee suoraan syötöstä voi Liigassa tehdä maalia, etenkin kun suurin osa niistä menee yli. Lehterällä on itselläänkin paljon kovempi veto, Raskista puhumattakaan. Suoraan syötöstä lähtevänä siis.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Mä en tajua tota Ikosen paikkaa yv:ssä, vieläkään.
Ei tarvitse kuin katsoa alkulämpimiä niin näkee etteihän tolla vedolla joka lähtee suoraan syötöstä voi Liigassa tehdä maalia, etenkin kun suurin osa niistä menee yli. Lehterällä on itselläänkin paljon kovempi veto, Raskista puhumattakaan. Suoraan syötöstä lähtevänä siis.

Hyvä pointti. Edelleen pidä hyvin todennäköisenä, että Lehterä määrittelee kuka siinä YV:ssä pelaa. Nyt on kumminkin hetki jossa pitää keksiä variaatioita. Joko niin, että Lehterä laukoo itse myös tai sitten kokeilla jotain muuta Ikosen sijaan. Tuo nykyinen on malli on erittäin helppo pelata pois. Maalit tulee pelkällä Martinin laukauksella ja Jääskä oikein aloitetulle screenillä. Paikan vaihdotkaan ei auta kun Ikosen screenillä ei tee yhtään mitään.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Peltosen aikakaudella ollaan eletty kaksi päivastaista runkosarjaa. Ekalla kaudella johdettiin joulutauolla ja vajottiin sitten kevään aikana sijalle 5. Toisella kaudella olimme pohjalla, josta kapusimme lopulta sijalle 6. Itellä ei ole erityisen suurta luottoa Peltoseen, mutta ei toisaalta suurta ahdistustakaan siitä tosiasiasta, että hän tulee melkoisella todennäköisyydellä koutsaamaan tämän kauden loppuun - halusimme tai emme. Mielestäni Hifk:n pitää olla sijoilla 1-3, kun runkkari päättyy, jotta päästään aidosti hyvistä asemista nakkijahtiin.

Muuallakin on menossa näitä kolmen vuoden projektien viimeisiä kausia. O.J. totesi ”Liiga without a map” podcastin haastiksessa, että on mukava aloittaa kolmas kausi Jukureissa, kun joukkueen perusrunko on pysynyt samana ja pelaajat valmentavat jo toinen toisiansa penkillä, eikä koutsin tarvitse huolehtia kuin siitä, että ketä käskee milloinkin laatikkoon. Vakuutti olevansa erittäin luottavainen. Tämä soundasi myös omaan korvaan hyvältä ja juuri sellaiselta, mihin prosessin tuleekin tähdätä.

Pelicansia veikkailtiin ennakoissa top 4 jengiksi - ainoan pikkeuksen toi ”Kalju Cornerissa” Ika, joka ei uskonut heidän pystyvän toistamaan viime kautta. Taisi veikata, että jää jopa sääleihin. Mielenkiintoista nähdä, miten lopulta käy. Alku ei ole ollut kummoinen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihmisillä on kyllä melko erikoisia käsityksiä siitä, mitä ammattilaisjoukkueen valmentaminen on. Se on ennen kaikkea johtamista. Harjoittelu, harjoituttaminen ja taktiset asiat ovat tietysti yksi osa valmentamista, mutta ne ovat kuitenkin vain osa valmentajan työtä. Pääasiassa valmentaminen on ihmisten johtamista ja käsittelyä. Erilaisten, erilaisissa henkisessä tilanteessa olevien ihmisten johtamista. Sellaisten pelaajien valmentaminen, joilla on alla onnistumisia, on huomattavan paljon helpompaa kuin sellaisten pelaajien, joilta onnistumiset puuttuvat. Jos pelaaja tekee jotain selvästi väärin, niihin on suhteellisen helppo puuttua ja opettaa pelaamaan tilanteet oikein tai harjoituttaa vaikka laukaisutekniikkaa. Mutta, jos pelaaja ei varsinaisesti tee mitään väärin ja onnistuu vaikkapa harjoituksissa erinomaisesti, valmentajan pitää saada tai pikemminkin tarjota sille pelaajalle työkalut jollakin tavalla kaivettua se sama taso peleissäkin esiin. Ja vaikka valmentaja tekisi kaiken juuri oikein ja kuten kuuluukin, siltikään se pelaaja ei välttämättä onnistu. Valmentamisen keskiössä on luoda ilmapiiri, missä pelaaja uskaltaa yrittää pelata niillä vahvuuksilla, vaikka onnistumisia ei aina tulisikaan.

Kuka tahansa ammattivalmentaja osaa piirtää fläppitaululle toimivan ylivoiman, mutta siitä piirroksesta on äärimmäisen pitkä matka maaliin käytännössä. Asioita pitää sopia etukäteen, mutta kyllä siellä kentällä pitää pystyä tekemään asioita täysin sopimattakin, koska ikävä fakta on se, että vastustaja scouttaa erikoistilanteet aina ja pyrkii pelaamaan ne pois. Ylivoimissa onnistumisilla on mun mielestäni vielä korostetusti suurempi merkitys itseluottamuksen suhteen kuin 5-5-pelissä. Nythän meidän ykkösylivoima on tehotonta, koska Ikonen ei ole maalinteossa onnistunut. Jos olisi, todennäköisesti ylivoimakin olisi tehokkaampaa. Aiheellinen kysymys on se, miksi Ikonen edelleen siinä vetäjän paikalla on, mutta kyllä mä ymmärrän sen psykologisesta näkökulmasta, miksi hän vieläkin on saanut niitä mahdollisuuksia. Plus, että Koivistoisen ja Sundin suht lyhyet (tai ainakin sellaisiksi kaavaillut) poissaolot voivat määrittää sitä, miksi isompia muutoksia ei ole vielä tehty. Kun ei siitäkään mitään oikein tule, että koko ajan muutetaan jotain.

Ihmiset eivät myöskään näytä käsittävän, mitä esim. lehdistötilaisuudet ja ottelutapahtumien aikana tapahtuva "elehtiminen" ovat. Ne ovat 100%:sti viestintää. Pressit ovat viestintää paitsi ulkoisille tahoille, mutta myös omalle joukkueelle. Jos valmentaja puhuu kärsivällisyydestä, hänen pitää osoittaa itse sitä myös. Vaikka valmentajaa henkilökohtaisesti kuinka vituttaisi tappiot tai yksittäisten pelaajien virheet, hänen pitää unohtaa omat tunteensa. Hänen henkilökohtaisilla tuntemuksillaan ei ole merkitystä, koska hänen ensisijainen tehtävänsä on johtaa joukkuetta ja hän esiintyy medialle joukkueen valmentajan ominaisuudessa. Jokainen voi verrata Pelaaja-Villeä ja Valmentaja-Villeä hävityn matsin jälkeen. Ja ihan turha kuvitella, että valmentajana Villeä ei tappiot vituttelisi. Aivan pomminvarmasti ottaa kupoliin ja kovaa, mutta hän ei voi niitä ulkopuolisille näyttää.

Vaikea nähdä mitään toista tahoa, joka tekisi yhtä paljon ihan konkreettista työtä tappioiden välttämiseksi tai ehkä pikemminkin voittojen maksimoimiseksi kuin valmentaja. Kyllä siellä kaikki kivet käännetään joka saralla, että ne pienet erot kääntyisi jatkossa meille. Syyllisiä on aika turha yksilötasolta etsiä, kun kukaan ei voi toisen duuneja tehdä.
 

Topmachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä kun ihan mielettömästi on nyt kritisoitu Villeä valmentajana niin nyt on tuossa Lindbohmin pinnalla-jutussa aika päinvastaista juttua liittyen Villeen valmentajana... Toki puhutaan vain yhden pelaajan omasta mielipiteestä mutta omassa mielessä on helpompi uskoa tuollaista tekstiä kun se tulee suoraan sieltä pääkallopaikalta ja asioista jotain ymmärtävältä (jääkiekkoa ammatikseen pelaava) henkilöltä kuin että täällä vaahdotaan kylmästä olemuksesta ja huonosta harjoituttamisesta. Toki jokaisella on oikeus olla mitä mieltä asioista vaan mutta onkohan nyt kuitenkin niin ettei täällä olla sittenkään ihan kartalla siitä millainen valmentaja Ville oikeasti on?

Lindbohm: "–On sillä iso merkitys. Neljän Pohjois-Amerikan vuoden jälkeen pääsin Lausanneen Villen, Tommi Niemelän ja Tommi Hämäläisen valmennukseen, niin sillä oli tosi iso merkitys omalle uralle, joten tiesin nyt, että se sama mentaliteetti ja arjen vaatimustaso on täällä HIFK:ssa. Sitäkin kautta oli tosi helppo päätös tulla tänne pelaamaan. Villellä on tosi tiukka vaatimustaso joka päivä ei pelkästään pelaajia vaan myös itseään kohtaan. Yleensä Ville on se, joka tulee ensimmäisenä hallille ja lähtee viimeisenä. Hänellä on oman pelaajauransa kautta pelisilmää, että miten yksilöitä kehitetään ja joukkuetta ohjataan oikeaan suuntaan, Lindbohm kokee."
 
Viimeksi muokattu:

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Täällä kun ihan mielettömästi on nyt kritisoitu Villeä valmentajana niin nyt on tuossa Lindbohmin pinnalla-jutussa aika päinvastaista juttua liittyen Villeen valmentajana... Toki puhutaan vain yhden pelaajan omasta mielipiteestä mutta omassa mielessä on helpompi uskoa tuollaista tekstiä kun se tulee suoraan sieltä pääkallopaikalta ja asioista jotain ymmärtävältä (jääkiekkoa ammatikseen pelaava) henkilöltä kuin että täällä vaahdotaan kylmästä olemuksesta ja huonosta harjoituttamisesta. Toki jokaisella on oikeus olla mitä mieltä asioista vaan mutta onkohan nyt kuitenkin niin ettei täällä olla sittenkään ihan kartalla siitä millainen valmentaja Ville oikeasti on?
Ymmärrän, että tekee mieli kääntää vähän kaikki kivet kun peli näyttää taas miltä näyttää materiaaliylivoimasta huolimatta, mutta anteeksi vaan: hieman outo vuodatus.

Todella vähän on itselleni tullut vastaan kirjoituksia joissa moititaan Peltosen persoonaa tai kykyä vetää treenejä ja kehittää pelaajia.

Ainakin minulle kyse on tulosurheilusta ja siitä, että mitä näen kentällä tapahtuvan. Ei siitä, että en uskoisi Villen olevan hyvä äijä jolla on vaatimustaso korkealla.

IFK:lla täytyy olla vaatimustaso korkealla mitä valmentajiin tulee.
 

Topmachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ymmärrän, että tekee mieli kääntää vähän kaikki kivet kun peli näyttää taas miltä näyttää materiaaliylivoimasta huolimatta, mutta anteeksi vaan: hieman outo vuodatus.
Minä en ole vielä huolissani siitä mitä olen nähnyt kentällä tapahtuneen poislukien se harmitus siitä ettei tehokkuus ole täysin onnistunut ja on tiukkoja pelejä hävitty. Pelillisesti tykkään siitä mitä tuo joukkue kentällä tekee ja uskon että jonain päivänä tuo joukkue vielä tuo iloa kaikille meille koska niin Villestä kuin pelaajistakin huokuu halu saada hommaan vielä sitä peräänkuuluttamaasi tulosta.

Todella vähän on itselleni tullut vastaan kirjoituksia joissa moititaan Peltosen persoonaa tai kykyä vetää treenejä ja kehittää pelaajia.
Kyllä näitä täällä vaan on silti ollut. Selkeä linja on ollut että Ville ei osaisi treeneissä korjata pelikirjassaan olevia puutteita ja toinen paljon parjattu juttu on tuo hänen tyylinsä seistä penkin takana eleettömästi kun muut valmentajat "juoksee maratonia" siellä suu käyden samalla.

Ainakin minulle kyse on tulosurheilusta ja siitä, että mitä näen kentällä tapahtuvan. Ei siitä, että en uskoisi Villen olevan hyvä äijä jolla on vaatimustaso korkealla.
Niin, tässähän se suurin ihmetys minulle tällä palstalla onkin... Kyllä, kyse on tulosurheilusta ja nyt kun kuitenkin tulos on ollut kohtuullinen (joo, pitäisi olla pelkkiä isoja voittoja) mutta silti suurin lokaämpäri on kaadettu Villen niskaan. En ymmärrä sitä miten suurin osa siitä kentällä tapahtuvasta lyödään valmentajan vastuulle... Pelaajat siellä taistelee toisia vastaan sarjapisteistä, ei Ville ja vaikka Hölö. Tokihan valmentajilla on töitä myös pelien aikana ja olen kyllä nähnyt tv-kuvissa monestikin Villen ohjeistavan pelaajia. Peluutusta on myös tällä kaudella kritisoitu (välillä siihen on ollut aihettakin) mutta eikös hyökkääjiä peluuta Tilkanen/Kuhta ja pakkeja Ojanen?
 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Mielenkiintoista nähdä kuka on IFK:n seuraava päävalmentaja. Tämä kausi mennään varmastikin Peltosella, aivan sama miten menee. Voi mennä erinomaisestikin!

Mutta onkohan sitten ensi kaudesta eteenpäin muutoksen aika? Ehkä valmentajanvaihdos voisi piristää, mutta ei sitä toki huvikseen kannata tehdä vaan tekijämies pitää löytyä. Vai vedetäänkö joku 1+1 vielä Peltosella ja sitten mahdollisesti apukoutsista päävalmentaja (Ojanen?) niin saadaan jatkumoa.

Jokinen olisi ainakin mielenkiintoista nähdä IFK:n luotsina. Söderholmillakin varmasti mielenkiintoa, mutta pakkohan se ei ole tietenkään IFK-taustainen kaverikaan olla.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikea nähdä "jatkumoa" nykyiselle Ville Peltonen -pelille Ojasen toimesta. Toki kannu kauden päätteeksi voi kääntää kelkan, mutta mutta..
OJ tai Söde olisi mielenkiintoista nähdä penkin takana, niin se oli Villenkin kohdalla muutama vuosi sitten. Onko seuraava koutsi taas "HIFK sydän" vai joku muu boxin ulkopuolelta? Itse olisin jälkimmäisen kannalla.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Miksi palkata edes päävalmentaja, jos vastuu on vain apuvalmentajilla sekä pelaajilla? Tottakai Ville on ensisijaisesti vastuussa siitä, mikä hänen vetämänsä projektin tulos lopulta on. Hänen tehtävänsä on saada ulosmitattua tiimistään maksimi niin kaukalossa kuin penkin takana. Tämän lisäksi voi sitten miettiä, että ketkä pelaajista ovat ottaneet Villen valmennuksessa niitä henkilökohtaisia isoja steppejä urallaan. Nopeasti tulee mieleen vain Jääskä.

Liputan silti edelleen pitkäjänteisyyden nimeen, kun Hifk:ssa kukaan ei ole valmentanut sitten Nokan edes sitä kolmea kokonaista kautta putkeen (päävalmentajana). Tällä kaudella tasapainoinen runkkari + mitali, niin ehdottomasti jatkaisin Peltosen & co:n sopimuksia ennemmin kuin hinaisin sisään täysin uutta tiimiä. Toki edellä mainitun kaltainen tuloksellinen näyttö kehittymisestä on kuitenkin tällä nipulla saatava aikaan!
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikea nähdä "jatkumoa" nykyiselle Ville Peltonen -pelille Ojasen toimesta. Toki kannu kauden päätteeksi voi kääntää kelkan, mutta mutta..
OJ tai Söde olisi mielenkiintoista nähdä penkin takana, niin se oli Villenkin kohdalla muutama vuosi sitten. Onko seuraava koutsi taas "HIFK sydän" vai joku muu boxin ulkopuolelta? Itse olisin jälkimmäisen kannalla.

Se vaan on ikävä tosiasia, että kauden loppuun asti ei ole aikaa päätöstä tehdä. Salmelaisen/HIFK:n kohdalla se päätösten aika on käsillä aika pian. Salmelaisella toki on meitä enemmän dataa käytössä, mutta se miltä tämä ulkoisesti näyttää, niin monikaan asia ei puolla jatkosopimusta.

OJ ja Söde ovat toki mielenkiintoisia valmentajia. Hymyilisin kummankin tiedotustilaisuutta katsellessa, mutta ovatko he vähän samalla tavalla mielenkiintoisia, kuin Peltonen?

Peltosen arjen vaatimustasoa ja vastaavia asioita on kehuttu maasta taivaaseen. Onko se vaan nyt niin, että sitä kautta on tullut taivas vastaan ja seuraava steppi vaatii toki sen vaatimustason, mutta myös uusia elementtejä. Peltosen suurin ongelma on minun mielestäni yksinkertaisesti se, että ei saa materiaalista läheskään maksimia irti.
 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Peltosen arjen vaatimustasoa ja vastaavia asioita on kehuttu maasta taivaaseen. Onko se vaan nyt niin, että sitä kautta on tullut taivas vastaan ja seuraava steppi vaatii toki sen vaatimustason, mutta myös uusia elementtejä. Peltosen suurin ongelma on minun mielestäni yksinkertaisesti se, että ei saa materiaalista läheskään maksimia irti.

Tämä vaatimustaso ja arjen laadukkuus on varmasti kohdallaan ja tuo hyvän pohjan jatkoonkin. Sen seuraavan valmentajan täytyisi olla sellainen, joka pystyy tuota jatkamaan,mutta ehkä tuomaan jotain uutta mukaan pelillisesti.

Jos pelkkää tulosta mietitään, niin hyvä maslivahti ja hyvä erikoistilannepelaaminen riittäisi melko pitkälle. Ylivoima oli kova ensimmäisellä kaudella. Sen jälkeen se on ollut todella heikkoa(liigan 4-5 heikoimman joukossa). Alivoima on toiminut kelvollisesti koko ajan.

Viisikkopelaaminen tasaviisikoin vaihtelee. Parhaimmillaan hyvää ja pahimmillaan huonoa. Liigatasolle umpisurkea maalivahti vääristänyt tulosta viime vuodet myös. Tänä vuonna sitä ongelmaa ei ole.

Ei IFK:n pelaaminen mielestäni aivan kuraakaan ole ollut, mutta kaikki olemme varmasti sitä mieltä, että parempaan pitää pystyä. Joo, on alkukausi ja peli keskeneräistä. Siellä Tapparalla se vasta keskeneräistä pitäisikin olla. Tulosta tulee silti koko ajan.
 
Viimeksi muokattu:

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Salin? Lehmus? Luhanka? Kaskimäki?
Melkoisen alhaalla ovat standardit, jos nämä pelaajat saadaan lokeroitua otsikon ”isot stepit kehityksessä VPn aikana” alle. Pois lukien Lehmus, muut kolme ovat kyllä hyvällä matkalla VL-pelaajiksi ja Salinilla sekä Kaskimäellä on potentiaalia enemmänkin. En kuitenkaan itse näe, että olisivat ottaneet mitään valtavia steppejä VPn aikana. Kehitystä on tullut, mutta esimerkiksi Salinilta ja Kaskimäeltä odotetaan kontribuutiota tuloksenteossa ja siinä ovat mielestäni melko kaukana siitä tasosta, minkä mahdollisesti paremmassa valmennuksessa olisivat voineet jo saavuttaa. Toki, tähän vaikuttaa myöskin annettu vastuu ja VPn aikana kokeneet pelaajat ovat pääsääntöisesti aina menneet näiden nuorien edelle vanhoilla näytöillä a’la Palli Olola ja Tallberg to name a few.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Melkoisen alhaalla ovat standardit, jos nämä pelaajat saadaan lokeroitua otsikon ”isot stepit kehityksessä VPn aikana” alle. Pois lukien Lehmus, muut kolme ovat kyllä hyvällä matkalla VL-pelaajiksi ja Salinilla sekä Kaskimäellä on potentiaalia enemmänkin. En kuitenkaan itse näe, että olisivat ottaneet mitään valtavia steppejä VPn aikana. Kehitystä on tullut, mutta esimerkiksi Salinilta ja Kaskimäeltä odotetaan kontribuutiota tuloksenteossa ja siinä ovat mielestäni melko kaukana siitä tasosta, minkä mahdollisesti paremmassa valmennuksessa olisivat voineet jo saavuttaa. Toki, tähän vaikuttaa myöskin annettu vastuu ja VPn aikana kokeneet pelaajat ovat pääsääntöisesti aina menneet näiden nuorien edelle vanhoilla näytöillä a’la Palli Olola ja Tallberg to name a few.

niin makuasioita mitkä on sitten noita "isoja steppejä eteenpäin"
Salin -> Vakiinnuttanut paikkansa liigassa, vieläpä kärkipareissa
Lehmus & Luhanka -> Vakiinnuttanut itsenä liigapelaajina, vielä viime kaudella epäilin tuleeko heistä sellaisia ollenkaan
Kaskimäki -> Vakiinnuttanut itsensä liigapelaajana.

Pitää muistaa että "Villen aika" alkaa vuodesta 2021 jolloin noista jokainen oli vielä hyvinkin raakile. Ja kyllä mun mielestä "isoja steppejä urallaan" on se että A-juniorista pystyy vakiinnuttamaan paikkansa Liigassa, siellä on aika monta yrittäjää joilla tämä ei ole onnistunut.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
niin makuasioita mitkä on sitten noita "isoja steppejä eteenpäin"
Tämä on täysin totta!
Salin -> Vakiinnuttanut paikkansa liigassa, vieläpä kärkipareissa
Lehmus & Luhanka -> Vakiinnuttanut itsenä liigapelaajina, vielä viime kaudella epäilin tuleeko heistä sellaisia ollenkaan
Kaskimäki -> Vakiinnuttanut itsensä liigapelaajana.
Salin ei ole vakiinnuttanut paikkaansa kärkipareissa vaan pelaa tällä hetkellä siellä, koska Kiviharju, Sund ja jopa Kotkansalo ovat lasaretissa. Kun 2/3 em. pelaajista oli terveinä niin Salin oli 7. puolustaja. Salin varmasti lähimpänä VL-liigapelaajatitteliä tällä hetkellä näistä nuorista ja potentiaalia on myös kovempiin sarjoihin. Se, että pelaa nyt poissaolojen takia kärkipareissa ei tarkoita sitä, että on tasoltaan Liigassa TOP4 puolustaja tai olisi jo Liigakelpoisuutensa todistanut aukottomasti.

Lehmusta en saa edes hyvällä uskolla "liigapelaajaksi" vielä. On ylimääräisenä puolustajana ilman merkittävää peliaikaa, koska poissaoloja puolustuksessa. Kun poissaolijoita alkaa palata niin Lehmus lähtenee divariin tai Kolleihin yli-ikäisenä. Luhanka myös kaikkien ollessa terveenä rotaatiossa, mutta hän on esittänyt pelaamissaan otteluissa positiivisia otteita. Omissa papereissani Luhanka on pystynyt alusta alkaen esittämään Liigassa hyvää peruspeliä ja VL-status lähenee jatkuvasti. Luhangalla kuitenkin pelejä vasta takana 36 Liigassa, joten hänenkään kohdalla en puhuisi VL-pelaajasta

Kaskimäki myös rotaation tiennoilla, kun kaikki hyökkäyksessä kunnossa. Pelejä takana Liigassa 51 kappaletta vaihtelevin ottein, joten on mielestäni rohkeata puhua paikkansa vakiinnuttaneesta pelaajasta. Kaskimäellä myös potentiaali Liigaa kovempiin sarjoihin, mutta paljon on vielä näyttöjä antamatta Liigassakin, että voidaan puhua mistään muusta kuin VL-pelaajasta.
Pitää muistaa että "Villen aika" alkaa vuodesta 2021 jolloin noista jokainen oli vielä hyvinkin raakile. Ja kyllä mun mielestä "isoja steppejä urallaan" on se että A-juniorista pystyy vakiinnuttamaan paikkansa Liigassa, siellä on aika monta yrittäjää joilla tämä ei ole onnistunut.
Niin tässä se meidän iso mielipiteiden ero tulee, koska minun mielestäni yksikään listaamistasi pelaajista ei ole IFKssa vielä pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa Liigassa ja sitä myöden ottaa näitä "iso steppejä" vaan ovat edelleen kaikki melkoisen raakileita. Ennen kuin ovat aikuisten oikeasti VL-pelaajia niin on mielestäni aikaista puhua mistään vakiintuneesta Liigapelaajasta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
28.10.2022 HS artikkelissa oli näin:

”Kärsitään lamasta, joka näkyy tulostaululla. Siihen löytyy yksi lääke: pitää löytää vielä enemmän menijöitä ja kiekkoja sinne maalille. Myöskin ylivoimalla se puuttuu. Pitää olla selkeä määrätietoisuus ja suunta, tietty tempo maalin eteen menemiseen”, Peltonen sanoi keskiviikon tappion jälkeen.

Toimittaja jatkoi artikkelissa :

”Videosulkeisten määrässä mitattuna HIFK olisi Suomen mestari. Valmennusryhmä painaa pitkää päivää ja kelaa videoita, mutta onko sillä työkaluja umpisolmun aukaisemiseen?”

Onneksi nyt ei olla umpisolmussa vaikka jotenkin samoja ilmiöitä ilmassa. Kertoo Mv-pelin ja rosterin paremmuudesta viime vuoteen vertailtaessa.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Peltosella ei ole HIFK:n päävalmentajan roolissa varaa vittuilla kellekään. Peli on paskaa ja vastuu on Peltonen/Salmelainen kaksikolla. Se ei ympärille piilovittuilemalla miksikään muutu.
Tällä kaudella ei kyllä ole Salmelainen syypää!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Samaa paskaa tuuppaavat olemaan nämä Peltosen IFKn syyskaudet. Pelaajat kuitenkin vaihtuneet isosti, joten katseet kääntyvät penkin taakse. Ei tunnu olevan mitään kykyä saada rentoutta ja iloa tuohon jengiin.

Helvetin iso lampaanperse, että jatkoajoilla peluutetaan diesel-ukkoja ja jalkoja omaavat pelaajat purevat tuppea. Mikä helvetin järki?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa paskaa tuuppaavat olemaan nämä Peltosen IFKn syyskaudet. Pelaajat kuitenkin vaihtuneet isosti, joten katseet kääntyvät penkin taakse. Ei tunnu olevan mitään kykyä saada rentoutta ja iloa tuohon jengiin.

Mä en ole edes kauhean huolissani sinänsä tästä hetkestä. Olen jopa melkoisen varma siitä, että HIFK jossain vaiheessa kautta pelaa hyvinkin viihdyttävää ja voittavaa kiekkoa. Se vaatii onnistumisia tietylle pelaajille ja kenties pientä kokoonpanosäätöä. Toki harmittaa, että esim. CHL olisi kyllä sellainen ihan minimitavoite tästä kaudesta ja tältä jengiltä sopii odottaa viihdyttävää ja voittavaa kiekkoa illasta toiseen. Enemmän olen silti huolissani siitä, että kun keväällä tulee niitä vaikeita hetkiä pudotuspeleissä ja niitä tulee aina, niin tähän möyrimiseenkö me sitten palataan? Tämä on niin vahvasti DNA:ssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös