Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Ville Nieminen joukkuepelaajana

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana Pascal Lemoix, 21.09.2009 klo 16.02.

 1. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tämä nimimerkki se tietää...:)

  Jos et tiennyt, niin Rautakorvella oli 3 vuoden sopimus ja puhui myös saman mittaisesta projektista.

  Perustelepa miten Tapola EI olisi keltanokka päävalmentajana?

  Ja voisit myös siinä asiassa avata silmäsi, että kyllähän tämä on monen Tappara-sydämen ja varsinkin ulkopuolisten silmissä imago-tappio Tapparalle. Vähemmistönä on ne, jotka Tapparan päätöksen ymmärtävät, vaikka sille pelilliset perustelut onkin olemassa. Mutta ne valitettavasti on vähemmistönä, jotka ajattelevat asiaa pelkästään pelilliseltä kannalta = imago-tappio Tapparalle, kun päästävät seuraikonin ja suurimman markkinointikasvon muualle.
   
 2. J.Grönvall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
  Lainaus:
  Nimenomaan ja siellä missä se imago jotain merkitsee, eli Tampereella, Ville Nieminen on AINA Tapparan pelaaja. On tämä nyt kummallista, että kun kaveri itsekin toteaa ettei mitään katkeruutta jäänyt niin ei vaan uskota.
   
 3. J.Grönvall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
  Lainaus:
  Eli sinä ihan tosissasi väität ettei Tapola ota mitään mukaansa omaan päävalmentajakauteensa, oltuaan viisin vuotta kakkosena ja jakaessaan samanlainen näkemyksen jääkiekosta? On kyllä naiivi logiikka taas.

  Tapola EI ole valmentajana keltanokka, vaikka nyt ensimmäistä kautta Liigajengin päävalmentajana onkin. Jos et ole huomannut niin organisaatio on sama ja joukkue on pääpiirteittäin sama.

  Opetustyönä sinulle JYP ja Jyrki Aho/Risto Dufva.

  Lainaus:
  Höpönlöpöt. Pieni osa jaksaa pitää mekkalaa ja suuri yleisö unohtaa asian viikon päästä. Kun joukkue pärjää niin ketään ei kiinnosta mikä töppönen siellä maaleja tekee. Ja se menestys on isossa kuvassa ratkaiseva asia, ei yksi tai kaksi seuraikonia.

  Aina tulee uusia pelaajia ja uusia kasvoja markkinointiin, ei Ville Nieminen ole Tappara. Minusta tämä ajattelu on ihan naurettavaa ja nimenomaan siinä dumataan paitsi oma seura niin myös jokainen muu pelaaja. Iso nimi toki kaikille mutta ei koko seura.

  Se, että tässä aletaan kovaan ääneen puhumaan farsseista ja maailmanlopuista osoittaa kyllä sellaista asennetta ettei paljon kannattaisi Tappara-sydämestä puhua. Uskomatonta kuraa mutta eihän populistit siitä piittaa.
   
 4. HKoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puolueeton tarkkailija
  Lainaus:
  Seurauskollisuus ei minun silmissä katoa mihinkään ja yhä arvostan Villeä isosti.
  Siltikään en olisi hilaamassa paitaa kattoon. On kuitenkin se yksi iso asia, joka erottaa Niemisen näistä legendoista: Suomen mestaruus Tapparassa, monella legendalla vielä useita. Ei sinne kattoon nyt jatkuvasti voi paitoja nostella.
   
 5. PTS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Onnea Raumalle! Pitääpäs vierailla Äijänsuolla ensi kaudella.

  Lainaus:
  Juuri näin. Tämä siirto asettaa myös hieman outoon valoon näiden J.Grönvallien puheet siitä, ettei Ville mahdu mestaruutta tavoittelevaan joukkueeseen. Veikkaan, että RD:n Lukko on ensi kaudella lähempänä Kanada-maljaa kuin Tapolan Tappara.
   
 6. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kyllähän se Ville tulee olemaan aina sydämmeltään Tapparan miehiä, vaikka ei ensi kaudella ei Tapparan paitaa kannakkaan. Tämä tulee hyvinkin selväksi tämän päivän Länsi-Suomen paperi versiossa. Seurauskollisuudesta lienee turha tämän miehen kohdalla lässyttää, kun sen pitää toimia molempiin suuntiin.

  Ilmeisesti Tappara ei katsonut enää tarvitsevansa Niemisen palveluksia kentällä ja näin ei toki olisi ollut, jos Nieminen olisi pelannut koko kauden edelliskauden kaltaisesti ja tehoilla.
   
 7. Don Ernesto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Hyvää jatkoa tosiaan sinne Rauman suuntaan Villelle, älä sitten ratkaisumaalia ens kevään finaaleissa Tapparaa vastaan ainakaan tampereella tee kiitos.
  Olisin kyllä toivonut että Ville olis valinnut Ässät niin olisin hankkinut heti fanipaidan mutta Lukon paitaa en kyllä pysty hankkiin kun siinä ei oikein noi värit miellytä jos ymmärrätte mitä tarkoitan.
   
 8. J.Grönvall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
  Lainaus:
  Ville Nieminen ei mahtunut Tapparaan.

  Jos se on sinun mielestäsi jo kaikki joukkueetkin niin mikäs siinä. Henkilökultti ainakin elää ja voi hyvin tällä palstalla...
   
 9. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Höpönlöpöt itsellesi vaan. Ihan itse kyllä teit nyt jonkun älyttömän oletuksen, että mielestäni Tapola ei ota mitään mukaan kakkosvalmentaja-ajaltaan ja on täysin ummikko. Itsehän en sanonut mitään tollasta. Nyt valoja tauluun ja kehitystä luetunymmärtämiseen J.Grönvall!

  Sanoin, että Tapola on keltanokka PÄÄvalmentajana tällä tasolla. Sehän on FAKTA, jota vastaan et edes sinä voi argumentoida ja vääntää skeidaa.

  Enkä myöskään sanonut, että Tapola ei voisi onnistua. Kommentoin pelkästään sinun älyttömään aukomiseen nimimerkille susi (mikä projekti? mikä keltanokka?).

  Huomaa kyllä, että sinulla ei ole mitään hajua markkinoinnista. Markkinoinnissa nimenomaan kasvot on imagolle tärkeää. Ville Nieminen aivan loistavana tamperelaisena lätkäjätkänä, ihmisenä, ajattelijana, mentorina yms. on aivan huikeat kasvot seuralle nimeltä Tappara. Sponsoritkin miettivät tarkkaan mihin rahansa tunkevat, minkä takia tuollaiset hyvän mielikuvan seurasta tuovat asiat on tärkeitä. Nimeäpä nykyisestä Tapparan joukkueesta joku vastaava persoona, joka voisi olla yhtä vetävä markkinointikasvo?
   
 10. pehtoori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, HPK
  Lainaus:
  Jos tärkein meriitti paidan nostoon on mestaruus, niin tuskin niitä tätä Tapparan nykyistä tahtia (1/varttivuosisata) sinne hetkeen tarvitsee tosiaan nostella.

  Lainaus:
  Ihmettelen kyllä suuresti, miksi ei mahtunut. Henkilöitiinkö nuo hopeat jotenkin Villeen, kun ei edes Rautakorvettomaan Tapparaan mahtunut, tiedä häntä? Jokatapauksessa ainakin minun silmissäni todellakin koki Tappara imagotappion, erottiin sitä kuinka hyvissä merkeissä tahansa. Jokainen sukupolvi tarvitsee omat legendansa ja kyllä tämä loven Tapparan ja Villeen väliseen sydämeen. Nykylätkässä tosin voi tapahtua mitä vaan, joten en sinänsä ihmettele tätäkään ratkaisua.

  Villelle parasta mahdollista jatkoa ja toivottavasti nostelee kannua ensi keväänä sikäli kun Päiväkerhosta ei siihen ole.
   
 11. J.Grönvall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
  Lainaus:
  Ei henkilöity, enkä jaksa uudelleen alkaa kirjoittamaan asiaa auki. Mutta lyhyesti: pelin taso ei ollut riittävä siihen rooliin mihin häntä kaavailtiin, eikä hän pystynyt tuomaan sitä ekstraa joukkueen peliin kuin rajatussa roolissa.

  Muut yksinkertaisesti ajoivat ohi menneellä kaudella, kun puhutaan kärkiketjujen pelaajista. Lisäksi kun huomioidaan pelaajaprofiilit ja niissä mm. se missä iässä pelaajat ovat niin näen ratkaisun aivan loogisena. Ei se ole sanottua etteikö Nieminen olisi voinut jatkaakin mutta ei tämäkään ratkaisu mitenkään ihmeellinen ole.

  Nieminen on suuri persoona Tapparassa ja Tampereella mutta ei nyt sentään Janne Ojanen tai Timo Susi kuitenkaan. Seurauskollisuuden ruumiillistumia pelaa joukkueessa edelleen, heistä nämä "fanit" eivät vain tunnu välittävän tuon taivaallista.
   
 12. lego Jäsen

  Nyt kun Ville päätti jatkaa Liigassa, niin olen iloinen, että se tapahtuu Lukossa. Dufva on hieno valmentaja ja seurassa on paljon hienoja pelaajia. Esimerkiksi siirto HIFK:n olisi ollut todella katkera paikka. Tsemppiä jatkoon!
   
 13. J.Grönvall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
  Lainaus:
  Heh, meinaatko etten sitä huomannut?

  On kokematon päävalmentaja liigassa kyllä mutta mistään keltanokasta on turha puhua. Kokemusta on niin paljon takana kovistakin peleistä, että siellä ei kovin paljon uusia tilanteita vastaan tule.

  Keltanokka tarkoittaa yleensä täysin ummikkoa ja sitä Tapola ei ole.

  Lainaus:
  Okei, eli meinaat, että tämä kahden vuoden aikana tehty työ heitetään nyt romukoppaan ja Tapola aloittaa uuden, ihan oman strategian mukaisen työskentelyn?

  Olen taipuvainen olemaan "ihan vähän" eri mieltä tulevaisuudennäkymistä sekä siitä mitä Tapparassa on oikeasti pyritty tekemään/muuttamaan kahden viime vuoden aikana.

  Kysymys on seuran toimintatavoista ja rakenteista, sekä siitä kuuluisasta identiteetistä. Jos tämä ei putoa sinne kaaliin niin seuraa näitä hienoja heittoja farsseista sun muista.

  Lainaus:
  Heh, eipä tietenkään. Urheilumaailmassa tilanteet muuttuvat ja niihin sopeudutaan. Nieminen on hieno markkinointikasvo mutta ei ainoa, eikä viimeinen. Hänen lähtönsä ei vie Tapparaa konkurssiin. Nyt kun ei markkinoida Villen kasvoilla niin se on tehtävä muulla tavoin, senkin tiedät kun kerran niin hyvin olet perillä tästä markkinoinnista.

  Sinun yrityksessäsi ilmeisesti markkinointi pysyy samana vuodesta toiseen?

  Halusit tai et, niin pitkässä juoksussa menestys on se joka tässä maassa tuo kansan halliin. Niin se vain Suomessa menee.
   
 14. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Voisikohan sopiva vertaus Tapolalle olla kauden 2006-2007 Tapparan valmentaja Rauli Urama? Uramallahan oli kokemusta 2-koutsina Lukosta sellaisten herrojen takana kuin Jukka Rautakorpi, Timo Tuomi, Vasili Tihonov, Ismo Lehkonen, Jarmo Tolvanen ja Jukka Koivu yhteensä kahdeksan kauden ajalta + tiettu parin kauden ajalta junnu-maajoukkueiden valmentamista vastuukäskijänä.

  Siltikin muistaisin, että suuri osa piti Uramaa "keltanokkana" tuolloin.

  sorry OT.
   
 15. HKoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puolueeton tarkkailija
  Lainaus:
  Ei se välttämättä tärkein ole, mutta eipä itseäni haittaisi, vaikka paitoja ei hilattaisi kattoon edes joka vuosikymmen. Pelinumeron jäädyttämisen pitäisi olla todella poikkeuksellinen tapaus ja nykyään liigassa tuntuu riittävän kovin vähäisetkin saavutukset.
   
 16. peksa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Crystal Palace
  Lainaus:
  Seurauskollisuus katoaa siinä mielessä täysin että ei ole enää vain ja ainoastaan Tappara. Mä olen itse ollu 30v Tapparafani. Siinä vaiheessa kun allekirjoitat sopimuksen jonkun muun samassa sarjassa pelaavan joukkueen kanssa niin se status katoaa samantien.

  Ei ole ensimmäinen kerta kun Ville on 'riidoissa' Tapparajohdon kanssa.

  Viime kaudella pelillinen anti riitti kolmos-neloskenttään ja miksi sellaiselle ukolle maksaa 200000€ kaudesta. Okei, jotkut vetää tästä taatusti herneen nenään. Ja mun mielestä Nieminen ei pelillisesti olisi kuulunut Tapparaan ensi kaudeksi.

  Mutta jokainen pelaaja tekee omat ratkaisunsa.
   
 17. Rantojen mies Jäsen

  Lainaus:
  Täysin vieraista pöydistä pohdiskelen, että siinä mielessä arvostelu on mahdotonta, kun ei voida tietää:

  a: Minkälaiseen palkkaan Nemo olisi tyytynyt
  b: Minkälaiseen rooliin --- | | ---
  c: Mikä on Nemon lähdön aiheuttamat rahalliset tappiot (tai mahdolliset hyödyt?)

  Tapparahan ei käsittääkseni ole tarjonnut Nemolle minkäänlaista roolia/palkkaa, vaan keskusteluja ei ole käyty? Jos olen väärässä ja Nemon palkka-/roolipyynnöt eivät ole seurajohtoa tyydyttäneet, ymmärrän ratkaisun. Jos ei edes olla yritetty kepillä jäätä ja tarjottu 100k€ kolmosen roolista niin ihmettelen.
   
 18. Z-hän elää Jäsen

  Ei tämä case tai pikemmin sen kokonaishoito nyt vieläkään mukavalta eikä tapparalaiselta tunnu, mutta eteenpäin elävän mieli. Niemiselle (ja Dufvalle, lakki pääsee vääntämään:) lykkyä uuteen duunipaikkaan, niin se vaan menee.

  Jos jostain nyt olisi huolissaan, niin enemmän Tapparan ensi kauden valmennuksesta... mutta annetaan Tapolan näyttää. Joukkueen rakenne ja omat pohjat porukan kanssa ovat ainakin niin stabiilit, että lähtökohta on helpompi kuin monella muulla päävalmentajanoviisilla. Valmentaminen vaan on paljon muutakin kuin pelikuvioiden ja ketjujen rakentelua, mutta se on jo toisen keskustelun paikka - ja tosiaan, sittenpä tuo nähdään.
   
 19. Veri Jäsen

  Lainaus:
  Jos Ville valmentaa vielä joskus Tapparaa hyvän pätkän, niin kyllä mä uskon että paita kattoon voi hyvinkin nousta. Se nyt vaan on niin että kriteerit on ollu kovat, mutta jos kriteereitä ei lasketa niin sitten kattoon ei nosteta enää kenenkään paitaa koskaan! Vanhat kriteerit ei oo enää nykypäivän jääkiekkoon sopivia.

  Ville Nieminen on iki-Tappara, mutta Tappara ei ole iki-Nieminen.
   
 20. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tapola on keltanokka päävalmentajana isojen miesten peleissä. Voit toki luetella Tapolan miesten joukkueiden päävalmentajapestit kovalla tasolla? Päävalmentajan homma on kuitenkin erilaista kuin apuvalmentajan homma. Päävalmentajana olet päävastuussa joukkueen valmistamisessa erilaisiin tilanteisiin. Tapola on varmasti asiantunteva ja kyvykäs, mutta miten toimii tämä mentaalipuoli? Siitä ei tiedä kukaan, joten siksi se on arvoitus.

  Lainaus:
  Kerrotko lisää näistä selkeistä toimintatapojen, rakenteiden ja identiteetin muutoksista?

  Lainaus:
  Pyysin sinua nimeämään ne vetävät markkinakasvot nykyisessä Tapparan joukkueessa, mutta et sitä tehnyt? Itselle tulee mieleen lähinnä Palolan Olli MJ-menestyksen myötä, mutta saa nähdä jatkaako Opakaan meillä.

  Tämän hetkisessä yrityksessäni ei tarvitse edes markkinoida, sillä rahaa ja asiakkaita tulee ovista ja ikkunoista muutenkin :)

  Viimeisestä vielä, että näinhän se on, mutta Tampereellakin voisi hakea muutosta tähän. Fanikulttuuria nääs.
   
 21. J.Grönvall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
  Lainaus:
  No niin, nyt on nämä itsestäänselvyydet käyty läpi.

  Tämä nyt ei kuitenkaan liity enää yhtään siihen asiaan, että onko prosessi jätetty kesken vai ei.

  Lainaus:
  Jos et ole parin vuoden aikana huomannut mitään muutoksia, niin lienee turhaa alkaa tässä sen kummemmin mitään kertomaankaan.

  Lainaus:
  Ei se ole minun tehtäväni. Se on kuitenkin varmaa, että uusia kasvoja löytyy nyt ja aina ikuisesti tulevaisuudessakin.
   
 22. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Sinulla on kyllä uskomaton taito vääristää keskustelua siten, että yrität tehdä keskustelukumppanistasi pellen :) Ei tuo yllämainittu liitykkään projektin kesken jättämiseen, vaan siihen keltanokkailuun, josta myös puhuimme!

  Lainaus:
  Olen huomannut muutoksia, mutta kukas se tulikaan pari vuotta sitten valmentajaksi? Oliko se Rautakorpi? Oisko hänellä jotain tekemistä asian kanssa? Kukas se nyt lähti pois ja jätti projektin kesken? Olet varma, että toimintatavat, identiteetti yms. säilyy? Aika sinisilmäistä etten sanoisi. En väitä, ettei näin voisi olla, mutta epäluuloisuuteen on syy.

  Lainaus:
  Voisit nyt edes yrittää, kun niin vahvasti väität, että niitä tulee ja menee. Argumentointi on laadukkaan keskustelun pohja.
   
 23. Lainaus:
  Minä voin yrittää. Löytyy liigan terävimmän kärjen maalivahti, jolle palstatilaakin on tullut kivasti, moni tunnistaa nimen: Juha Metsola. Löytyy pitkän linjan Tappara, konkari, arvokisakävijä, uuden tulemisen huipputasolle tehnyt pakki: Pekka Saravo. Löytyy nuorempi pitkän linjan Tappara, uhrautujien uhrautuja, todellinen esimerkillä johtaja, fiksun oloinen kaveri: Jukka Peltola. Löytyy räiskyvä pikkumies, liigan parhaimmistoon kuuluva hyökkääjä, joka palasi kotiin: Kristian Kuusela. Löytyy iso ukko, vanha kettu, todennäköisesti aika monta maaliakin tekevä hyökkääjä: Josh Green.
  Ja tietenkin jo mainittu Palola, jos Tapparaan jää.

  Ja ketä sitten vielä tuleekaan.
   
 24. Zaari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Suoraan sanottuna tuossa listassa oli täysin eri luokassa painivia nimiä markkinoinnin kannalta.
  Mielenkiintoista nähdä miten ensi kausi etenee sekä Tapparalla, Niemisellä että J.Grönvallilla. Koko jutussa on tuskin muita voittajia kuin Lukko. Tosin ehkä Nemokin saa kiksit irvistäessään Hakametsässä.
   
 25. TBK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sydän on KIRVEEN muotoinen!
  Lainaus:
  Sitähän ei viime kädessä tiedä onko tarjonnut vai ei, koska sopimusneuvotteluita ei juuri julkaista. Tapparalla oli optio. Eli tarkoittaa sitä, että jos on aikaisempaan sopimukseen tyytyväinen, voidaan sopimusta jatkaa saman sisältöisesti. Tappara ei tähän suostunut ja sitä emme tiedä onko Nieminen ollut edes halukas keskustelemaan toisenlaisesta sopimuksesta.

  Tietysti on selvää, että Niemisellä on markkina-arvoa, mutta kyllä sitä tässä kuitenkin rajusti liioitellaan. Nieminen on toki persoona, kova kiekkomies ja ennen kaikkea tapparan mies. Tämä ei kuitenkaan ole se itseisarvoa. Jos joukkueessa on kovaa palkkaa nauttiva pelaaja ja vielä kapteeni, jonka peli ei kulje, niin se voi muodostua joukkueelle isoksi riipaksi. Kynnys Niemisen penkittämiseen on korkea. Playoffeissa Nieminen kertoi ettei tiedä penkittämisen syytä. Varmasti tiesi, niin kuin kaikki muutkin. Tästä huolimatta olisin halunnut nähdä Niemisen Tapparassa. Silti ymmärrän realiteetit, mitkä pyörivät jääkiekkojoukkueen rakentamisen ympärillä.