Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus
 1. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:

  YouTubestahan tuo näköjään löytyi jo kuunneltavaksi: Viikate solistinaan Topi Sorsakoski - Hautajaissydän

  Kerta kaikkiaan komeaa kuunneltavaa on tuo biisi! Topin rautalanka-/beat-tulkinnat ovat aina olleet aika korkealla meikäläisen listoilla ja Kalle Virtasen sävelkynä näyttää olevan ehtymätön. Sopii kyllä mainiosti Topin ääni tuohon biisiin. Kaarle voisi kyllä melkein tehdä Topille levyllisen matskua kun näyttää tulevan noita hyviä biisejä kuin liukuhihnalta.


  EDIT: Ja kuten tuossa videon infossa lukeekin niin esimerkiksi tältä sivulta tuon singlen saa ladattua näppärästi esim. tekstarilla. Suosittelen! Ei ole nimittäin huono tuokaan instrumentaaliversio.

  (linkki vie meteli.net -sivulle)
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2010 klo 18.37
 2. Dante Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Hmm.. en jotenkin innostunut Topista tässä. Hieno tulkinta, mutta topi tulee jotenkin liikaa Viikatteen "ohi". Tai yli. Kappale sinänsä on ihan okei. Teksti ihan takuu Viikatetta. Koskahan uusi pitkäsoitto tulee?
   
 3. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Kyllä tuo toimi minullekin ja Topi Sorsakoski sopii tuohon Viikatteen menoon tuossa kappaleessa ainakin todella mainiosti. Toki tuo on ehkä kaikkein rautalangimmasta päästä Viikatetta ja varmasti aika lailla räätälöity Sorsakoskelle sopivaksi tempoltaan. Hieno biisi kuitenkin kaikin puolin. Pidän.
   
 4. Jj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, FCB
  Mä en saa tästä nyt mitään irti. Sorsakoskesta en ole koskaan pitänyt mutta ehkä tämä oli artisteille mukava väliprojekti. Mikäs siinä.
   
 5. Lauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues & Devils
  Aika mitäänsanomaton tekele myös tällä suunnalla. Viikatteen tärkein ja omalaatuisin juttu on Kaarlen komea lauluääni ja nyt kun sitä ei ole, käteen ei jää mitään. Ihan mukavaa hassuttelua poikien kesken, mutta toivottavasti ei tule tavaksi.
   
 6. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Täytyy nyt kuitenkin todeta, että kun tuon kappaleen on tässä useamman kerran kuunnellut, niin sen teho vähenee huomattavasti sitä mukaa. Ensimmäisellä kerralla tulee ehkäpä Sorsakosken myötä sellainen tietty uutuudenviehätys tai mikä lie. Enemmällä kuuntelulla taas huomaa, että melodia on vähän turhankin perinteinen ja yksinkertainen, toki hyvin soitettu sellainen, mutta silti liian ohut. Jotain Viikatemaisempaa kieroutta siinä olisi ehkä sittenkin voinut vielä olla mukana, mutta luulenpa, että Sorsakoski ei ihan siinä vauhdissa olisi pysynyt mukana ja olisi hukkunut kaiken alle. Siksi tälläinen jokseenkin tribuuttihenkinen, pehmeämpi lähestymistapa. Arvelen näin.

  Onhan tuo edelleenkin ihan metka omalla tavallaan ja veikkaan Viikatteen pojilla olleen päällimmäisenä ajatus kunnioittaa biisillään arvostettua laulajaa, mikä on hienoa, mutta ei tuo tosiaan tunnu kestävän kuuntelua paljon kun jo nyt alkaa aavistuksen tympimään.

  Vaan on sitä silti suurempaakin paskaa tehty monen muun taholta viime vuosina, joten tälläisenä kevyenä välipalana menee ihan hyvin.
   
 7. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Alunperin tarkoitus on kuitenkin ollut tehdä biisi ihan itselle, ja pohjat olikin äänitetty jo Kuu Kaakon Yllä -levyn nauhoituksissa, mutta Kaarle oli todennut että oma ääni ei yksinkertaisesti taivu tuohon biisiin mitenkään ja jättivät sen siksi odottamaan parempia aikoja (tai parempaa laulajaa). Sitten oli jossain vaiheessa tullut idea pyytää Sorsakoskea laulamaan biisi.

  Kyllähän tuo biisi on jo varmasti alunperinkin tarkoitettu kunnianosoitukseksi rautalankaiskelmälle josta Viikate on ammentanut paljonkin omaan musiikkiinsa, ja siksi siinä on huomattavasti kevyemmät saundit kuin mitä Viikatteen levyillä on totuttu kuulemaan.

  Minusta tuo biisi toimii kyllä edelleen useiden kuunteluiden jälkeen. Sävellys on erinomainen ja Sorsakosken ääni sopii tuohon liki täydellisesti. Minä näenkin tuon enemmänkin ihan "ulkopuolisena" rautalankaiskelmänä kuin Viikatteen biisinä, vaikka taustalla Viikate soittaakin. Onhan Kaarle tehnyt tämän yhden rautalanka-/beat-iskelmän myös Jani & Jetsettersille ja tämä on oikeastaan ihan samaa sarjaa. Loppujen lopuksi minulle ei ole mitään väliä sillä mikä biisin toteutustapa on jos vaan sävellys on hyvä. Ja tässäkin biisissä sävellys on erittäin onnistunut, kuten Kaarlen biiseissä yleensäkin.
   
 8. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Lainaus:
  Ahaa, kiitos selvennyksestä. No, onhan Viikatteella toki näitä perinteiseen rautalankaan nojautuvia biisejä enemmänkin repertuaarissaan, eli ei tämä nyt mikään tavaton ilmestys toki millään lailla ole.

  En nyt huonona vetäisynäkään osaa pitää, niitä Viikatteella on loppujen lopuksi hämmästyttävän vähän ottaen huomioon miten tuottelias bändi ollut viimevuosina. Loppujen lopuksi tämä nyt putoaa ehkä sinne jonnekin keskikastiin ollen juuri tosiaan sellainen ihan kiva tapaus.
   
 9. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Käsittämätöntä on kyllä tosiaan tämä kovan julkaisutahdin ja biisien tason kombinaatio, aika harva bändi/artisti pystyy säilyttämään tason noin tasaisena ja hyvänä vaikka julkaisutahti olisi huomattavasti harvempikin. Viikatteen kohdalla voisi melkein sanoa että taso on vaan parantunut levy levyltä.

  Mutta kuten sanoin niin minä en välttämättä lähtisi edes arvostelemaan tätä Hautajaissydäntä Viikate-biisinä koska se on toteutustavaltaan kuitenkin niin erilainen. Tuo Viikatteen yhdistelmä rautalankaiskelmää ja metallia on kuitenkin niin ainutlaatuinen ja loistava että tällainen ihan puhdas iskelmä kuulostaa sen rinnalla aina vähän valjummalta. Mutta iskelmäbiisinähän tuo on ihan timanttinen, jos vertaa esim. siihen mitä Topi on Agents-aikojensa jälkeen levyttänyt niin ei sieltä kovin montaa tuon tasoista biisiä löydy.

  Siksi olisikin ihan kiva nähdä joskus sellainekin että Kaarle tekisi ihan vaikka kokonaisen levyllisen biisejä jollekin kovan luokan iskelmäartistille, vaikkapa juuri Topille, koska hyviä biisejä näyttää tulevan ihan liukuhihnalta ja Kaarlen sävellykset ovat sellaisia jotka taipuvat erittäin hyvin myös tällaisiksi "kevytversioiksi" ilman särökitaroita. Jonkin verranhan Kaarlea nimittäin varmaan rajoittaa sävellyksissä tuo oma lauluääni joka ei todistettavasti ihan kaikkeen taivu, vaikka Viikatteen musiikkiin sopiikin täydellisesti.
   
 10. Jj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, FCB
 11. grace Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CBJ
 12. mice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Flames, Juventus, Parma
  DVD on tosiaan julkaistu männäviikolla ja viime lauantaina tuli katsastettua orkesteri keikkakunto Tavastialla. Ja täytyy sanoa, että olipahan tällä kertaa bändi iskussa! Todella hyvä settilista ja tunnelma katossa koko keikan ajan. Melkein uskaltaa väittää parhaaksi Viikate-keikaksi niistä kymmenen vuoden aikana ehkä 20-30 nähdystä keikasta, jotka itse on päässyt todistamaan.
   
 13. kopo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Allekirjoitan. Meinasi tulla raavaalla miehellä tippa linssiin. Loistava ilta, hyvä dvd, fantastinen orkesteri.
   
 14. toxteth_terror Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, LFC, FCB, Sens
  Ei voi kuin kompata. Kovassa tikissä olivat miehemme Turun Klubilla. Jengiä oli paljon ja se oli hyvin mukana menossa.
   
 15. Jj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, FCB
  Kultakaakaota

  V-sivuilta bongattua
  Spinefarm julkaisee 17.11. kultapainoksen "KUU KAAKON YLLÄ" levystä. Mukana erikoispainoksella on peruskattauksen lisäksi "Hautajaissydän"-ralli solistinaan Topi Sorsakoski sekä Eläkeläis-lainat "Humppalaki" ja "Olkoon humppa"
   
 16. Anselm Raato Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ajetaan Valtralla
  Huhhahhei!

  Lutakon keikalta kotiuduttu tuossa hetki sitten ja... VOI JUMALAUTA mikä keikka! Aivan käsittämättömässä vireessä on soittajat. Simeoni jotain tössäili peltien kanssa parissa piisissä, mutta nämä kuitattiin mojovalla virneellä yleisölle ja lavateknikolle...

  Keikkakattaus oli kattava läpileikkaus Viikatteen historiaan.
  Listaan tähän levyittäin mitä piisejä kuultiin. Taatusti joitain piisejä jää listaamatta kun en yksinkertaisesti muista kaikkiea piisejä tuolta 1,5h kestäneeltä keikalta.

  KuuKaaKoo: Eräs kaunis päivä, Viina, Terva & Hauta, Kuu kaakelin yllä. (Keikka loppui Kouvostoliiton laulun IX-säkeistöön)

  Marraskuun Lauluja II: Kerran
  Marraskuun Lauluja I: Uurastaja, Ei enkeleitä

  Unholan urut: Unholan urut (tämä sai meikäläisen laukeamaan lähes housuihin. Lempparibiisi ollut aina Viikatteelta ja mulle se EKA rakas laulu), Pohjoista viljaa, Ajakaa, Tie

  Surut pois ja kukka rintaan: Rauta-airot (!!!!!!!!!!!!!), Leimu

  Kaajärven rannat: - (pikku miinus tästä ettei yhtään biisiä ko. levyltä ainakaan mun muistaakseni)

  Vuoden synkin juhla: - (Olis voinu joku ylläri tulla)

  Noutajan valssi: Yönseutu. (Ihan huikea veto ja tuli melkein tippa silmään tässä)

  Lisäksi tuli pätkä Mana manaa heti keikan alussa. Lisäksi instruna Hautajaissydän + pari muuta instrua.

  Leiska voisi vaikka lisätä jotain tähän. Nyt on takki tyhjä ja ihana fiilis.

  PS. Melkein unohtui. Kaarle sanoi, että helmikuun 16. tulee tasan 10v täyteen Viikatteen ekasta keikasta. Tämän johdosta Viikate palaa tänne viettämään synttäreitään ja luvassa on yllätyksellinen ilta. Laitoinpa tämän jo nyt kalenteriin.

  edit: Niin ja Tanssi tuli toki myös...
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2010 klo 12.49
 17. Leiska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, KeuPa HT, SuKiKa, Urho
  Lainaus:
  Aamen! Ensimmäinen kerta koskaan Viikatteen kanssa ja millä tavalla yhteinen taipaleemme käynnistyikään? Ikimuistettava kokemus. Sellaiset olivat nämä ensitreffit.

  Arvon palstaveljelle tuohon ylemmäs iso kiitos tuosta settilistan läpikäymisestä, mukana oli muutama sellainenkin kappale joita en itse tunnistanut. Tuli siis nekin nyt selväksi. Kuu Kaakon yllä -levyltä kuultiin muuten vielä biisi Aaveissa vainko olet mun (<3). Kaikinpuolin tarjonta oli varsin mukava, joskin itsekin olisin toivonut Kaajärven rannat -albumilta jotain biisiä soitettavaksi (On aivan sama, Ei ole ketään kelle soittaa..). Vaan mitäs pienistä, ehkä sitten seuraavan kerran. Ja tarttuihan se bändin uusin dvd myös reissulta matkaan, tietää siis minkä kanssa viettää aikaa tulevat viikot..

  Ja siis aivan pakko mainita. Allekirjoittaneelle ehkä se sykähdyttävin biisi bändiltä - Eräs kaunis päivä - kuultiin kuten oli odotettavissakin. Aivan huikea kappale. Rakastan.

  Lainaus:
  Tähän sama. Helmikuu, tulethan jo kohta, tulethan..
   
 18. Fat Mark Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves, Boston Bruins, Nott'm Forest
 19. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Kyllähän tuo Sysiässä vaan aika hienosti toimii vaikka tuossa ei sinänsä oikein mitään uutta olekaan. Tuo kitarariffi kuulostaa pirun hyvältä ja siitä minä olen aina tykännyt todella paljon Viikatteen musiikissa että sanoituksissa käytetään todella rikasta suomen kieltä. Eiköhän sieltä taas aika hyvä levy ole tulossa jos tästä biisistä jotain johtopäätöksiä voi tehdä.
   
 20. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Todella usein Viikatteen tapauksessa on muuten ollut niin, että levyn ensimmäiseksi sinkuksi valittu biisi on koko levyn ilmestyttyä osoittautunut sen lähes heikoimmaksi tekeleeksi (sikäli mikäli Viikatteen kohdalla nyt uskaltaa käyttää sanaa "heikko"). Sysiässä esimerkiksi on ihan sellainen perushyvä V-ralli, mutta ei mitenkään tajuntaa räjäyttävä tai mitään sellaista, Viikatteen arvosteluasteikolla sellainen 7½.

  Kova levy on yhtä kaikki jälleen kerran tulossa, jos siitä ajatusleikistä lähdettäisiin että Sysiässä olisi levyn heikoin kappale..
   
 21. mice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Flames, Juventus, Parma
  "ellen näillä voittanut niin sitten hävisin...".

  Tuli eilen katsastettua bändin keikkakunto Nosturissa. Uudelta levyltä kuultiin Sysiässän lisäksi Itkijänainen. Olihan taas kova keikka ja bändi vireessä, vaikka edellisilta olikin mennyt risteilyllä esiintyessä ilmeisen kosteissa merkeissä.

  Hienointa oli kuulla encoren ensimmäisenä kappaleena Hautajaissydän ja tällä kertaa nimenomaan laulettuna versiona. Aiemmin bändi soitti tuota instrumentaalina. Levytettyhän tuo on vain Topi Sorsakosken laulamana.
   
 22. kopo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Mikkelissä tuli nähtyä joulukuussa keikka ja siellä myös Hautajaissydän laulettuna ohjelmistossa. Eilen Kalle hiukan hapuili muutaman kerran sanoissa, ties mistä johtui...keikka sinänsä toki taas muuten taattua laatua. Uutta levyä odotellessa.
   
 23. Anselm Raato Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ajetaan Valtralla
  Petäjäveräjät

  Kouvolasta kajahtaa pian kun Petäjäveräjät tulee kauppoihin 28.3.

  Levyä olen kuunnellut muutamaan kerran (okei, ihan vitusti) Inferno-lehden sivuilta ja pakko sanoa että on ihan saakelin kovaa settiä! Odotan todella Lutakon keikkaa. Nyt tuntuu siltä että levy menee minulle sinne TOP-Vitoseen heittämällä ja varmaan TOP-Kolmeenkin Unholan urkujen ja Surut pois ja kukka rintaan -levyjen kanssa.

  Infernon sivuilla tosiaan myös jokaisesta kappaleesta Kaarlen saatesanat. Mielestäni levystä kertoo paljon seuraava: "Henkilökohtainen saldo tästä vajaan kolmen vartin lekasta oli kahdet kyyneleet sekä puoli tusinaa kylmiä väreitä. Sen jälkeen ei tarvitse enää kysellä muilta anteeksiantoa." -K. Viikate
   
 24. Reznik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Kiitti linkistä! Viikate ollut taas kuuntelutauolla vähän aikaa mulla. Kummasti silti vaan jaksaa aina uusi levy sytyttää ja pitää kai sitä taas kerran tosissaan harkita, jos Lutakkoon lähtisi. Alkaa pikkuhiljaa kappaleetkin erottua kun aamun kuunnellut nyt tuota. Hyvältä kuulostaa ehdottomasti!

  Youtubesta löytyy uusi musavideo: Petäjäveräjä. Vinkki: Älkää lukeko youtube-kommentteja vaan katselkaa missä vaiheessa alkaa näyttää video tutulta ;)
   
 25. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
  Vihdoin...