Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus
 1. leicester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
  Kaarle Viikate laajentaa repertuaariaan Rokit kokit -ohjelmaan. Ensimmäisessä jaksossa vieraana Kotiteollisuus.
   
 2. kopo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Olipahan taas hieno iltapuhde tämän orkesterin kanssa. Virgin Oil Helsingissä pullisteli ja pojat vetivät antaumuksellisen keikan. Viimeisenä soinut Kuu Kaakon yllä kruunasi kaiken ja yllätti pistäen melkein kyyneliä valumaan. Meininki alkaa keikoillakin, puhumattakaan levymyynnistä, olla Suomen oloihin aika lailla isollaan. Hakematta tulee jo mieleen Trio Niskalaukaus aikoinaan, huikeaa fiilistä ja yhteisyyttä yleisön kanssa parhaimmillaan. Jatketaan tästä.
   
 3. Gauntlet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings, Liverpool
  Lainaus:
  Itsekin tuli oltua tuolla keikalla ja aivan samat ajatukset täälläkin. Yleisö tiesi ja osasi hyvin nuo uuden levyn biisit, jotka melkein kaikki soitettiinkin.Tuo uuden levyn nimibiisi sai tipan meitsin silmään jo kun kuulin sen ensimmäisiä kertoja ja livenä toimi viimeisenä biisinä vielä mahtavammin. Huikea bändi ja ansainnut kaiken arvostuksensa.
   
 4. Henry Blavatsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, All Blacks
  Nyt on uutta levyä tullut kuunneltua sen verran paljon, että voi jo vetää jonkinlaisia johtopäätöksiä laadusta. Aluksi olin hieman kummastunut arvosteluissa olleista "Viikatteen paras levy"-maininnoista, en enää. Perhana, sitähän KKY todella on! Kaarlen välillä hiukan tylsynyt sanoituskynäkin on jälleen hyvässä terässä. Avataanpa tähän vielä levyä kappaleittain, osuvina alku- ja loppukaneetteina toimivat Kouvostoliiton laulut jätän tällä kertaa pois.

  Elämä Kuin
  Tämä kappale saa kylmät väreet vielä kymmenien toistojenkin jälkeen. Iskelmä, rautalanka ja raskaampi ilmaisu kohtaavat mielestäni kerrankin juuri oikeassa suhteessa. Kitarat saavat ihon kananlihalle. Tulee melkein kyynel silmään. Viikatteen paras biisi?

  Kravattipakko
  Osuvasti nimetty kappale, jonka merkitys ei tosin aivan heti itselleni avautunut. Motörhead-vaikuitteineen levyn nopein veto, kaikkineen todella onnistunut, vaikkei sentään edeltävän raidan veroinen. Lopun rumputuli voisi olla hieman lyhyempi.


  Eräs Kaunis Päivä

  Aluksi ei uponnut täysillä, sanoituksetkin tuntuivat ensikuunteluilla jotenkin korneilta. Kuunteluiden jälkeen tämä kappale on noussut kuitenkin levyn parhaimmistoon. Miltei samanlaista tehoa, kuin levyn varsinaisessa avausraidassakin.

  Avoimen maan äärellä
  Ensituntumalta varsin keskinkertaisen oloinen rauhallisempi V-veto. Nostanut kuitenkin muiden kappaleiden tavoin profiiliaan kuuntelukertojen karttuessa. Paluuta vanhaan, ei kuitenkaan aivan terävintä V-kärkeä tyylilajissaan.

  Aaveissa Vainko Olet Mun
  Kesävainajalta tuttu raita, jonka nimi aiheutti melkoisia ennakkoluuloja. Hieman erilaista V-ilmaisua, toimii loistavasti. Miten tämä voikaan albumilla kuulostaa niin paljon paremmalta, kuin Kesävainaja-EP:llä?

  Viina, Terva & Hauta
  Todella tarttuva kertosäe, siten luonnollinen valinta ekaksi sinkuksi. Nousi ensimmäisenä esiin levyltä. Jollain oudolla tavalla Kotiteollisuusmainen, mikä hieman häiritsee. Videon olisin toivonut noudattavan enemmän vanhojen loistopätkien (Korutonta, Viattomien Lasten Päivä, Alakulotettuja Tunnelmia jne..) uraa.

  Korpi
  8 minuutin eepos, joka tuntuu kuin viisiminuuttiselta. Toimii hienosti, vaikkei lopulta kuitenkaan aivan loistovedoksi ylläkään. "Tämä on vastaus jonka lukitsin, tämä on elämä jonka valitsin.."

  Kuu Kaakon Yllä
  Loistavan albumin parhaimmistoa, hieno katkeransuloinen tunnelma jota jousisoittimet tehostavat. Alku tuo jotenkin mieleen Sentencedin. "Tyhjän päällä, kuten mekin täällä.."

  Kyllä Kuu Kaakon Yllä nousee lopulta parhaaksi Viikatteen julkaisuksi Kaajärven Rantojen ohi. Erittäin myönteinen yllätys, jota piti pureksia juuri sopivasti.
   
 5. Jj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, FCB
  Uusi levy on auennut vähitellen ja parantunut joka kuulemalla. Parhaaksi en silti nosta mutta se pitää sanoa että eilen livenä uudet kappaleet toimivat todella hyvin. Muutenkin hyvin onnistunut (loppuunmyyty) keikka, pitkästä aikaa tuli myös vanhempia omia lemppareitani, mm. paikallisten suuresti suosima Yönseutu.
   
 6. Chiesa di Totti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Semo tutti parrucchieri.
  Lainaus:
  Oli loistava keikka ja pojatkin tuntuvat diggaavan Turussa soittamisesta. Olen kymmenkunta keikkaa (yleensä festareilla) nähnyt mutta tämä nahkavyö-juttu oli uusi itselle, onko se ainoastaan Turun klubikeikkojen juttu vai muuallakin yleisempi tapa?

  Itselle oli positiivisiä yllätyksiä Piispa ja Minä, Kaunis Kotkan käsi ja juuri mainittu Yönseutu. Oli omalla kohdallani ensimmäinen keikka kun Rauta-Airoja ei soitettu.

  Hieno keikka, hieno fiilis ja hyvä seura. Siinäpä sitä lauantaille sopivaa meininkiä tarpeeksi, omasta mielestäni Viikate on Suomen kovin livebändi ja eniten hauskin livebändi. Ero siihen lämppärin rokkikukkoiluun "vittusaatana ei mulla oo mitään sanottavaa, saipa" on niin tajuttoman iso että naurattaa vieläkin. Rokkareilla ja rockmuusikoilla on eronsa.
   
 7. Niemisen Veikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuhmon Kiva, KalPa, LA Kings
  Lainaus:
  Kyllähän tätä on silloin tällöin tullut livenä, ja pakko kyllä sanoa että yksi monista suosikkibiiseistä keikoilla ja miksei levylläkin. Yllättävän hyvin on yleisökin yleensä syttynyt tähän kyseiseen biisiin, vaikka hieman hidastempoinen onkin.

  Kyllä Viikate on muutenkin aivan loistavassa iskussa. Keikka Kuopion täpötäydessä Henry´s Pubissa muutamia viikkoja sitten oli kyllä henkilökohtaisesti paras Viikate keikka mitä olen nähnyt. Tunnelma oli loistava ja bändi huikeassa iskussa. Paras suomalainen Live bändi kyllä ehdottomasti.
   
 8. Miguel Jäsen

  Kerrassaan mainio oli myös eilinen keikka Lahdessa. Ei mitään merkkejä siitä, että bändi vetäisi rutiininomaisia vetoja pitkällä Suomen-rundilla, vaan tällaista olisi kelvannut tulla kauempaakin katsomaan. Rumpali Simeoni vaikutti keikan alusta lähtien vähän ulkopuoliselta hyväntuulisessa orkesterissa, mutta syy selvisi pian: flunssa päällä. Äijän naama olikin keikan lopussa yleisölle kumartaessa kauniin harmaa.

  Korpi-eepos toimi myös livenä julmetun hyvin eikä tuntunut yhtään pitkästyttävältä. Kelpo livebiisejä oli muutkin KKY:n kappaleet, mutta selvästi edukseen erottui Korven lisäksi vain levyn nimiraita - päätösbiisinä täälläkin. Yönseutu oli erinomainen, Surut pois -levyn kaikki kolme valintaa toimivat myös. Ja moni muu. Kaarlen välispiikit olivat totutun hersyviä, hyvää huumoria revittiin siitäkin, kun joku eturivistä kiipesi aidan yli ja ehti ilmeisesti vähän peukaloida bändin piuhoja. "Jätkä pääsi vähän sotkemaan meidän säätöjä, joten tässä saattaa hetki mennä, mutta tarjotkaa sille nyt kalja ennen kuin se heitetään ulos!"

  Viikatteellako muka tylsä ja yksinkertainen konsepti? Pitkää ikää on tällä menolla tarjolla.
   
 9. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Ei nouse ihan vielä parhaaksi Viikate - levyksi tämä KKY, vaikka nimibiisi on omasta mielestäni ehkä paras Viikate-kappale ikinä. Itselleni tämä Korpi ei toimi ollenkaan, en tiedä avautuuko paremmin joskus myöhemmin, mutta tällä hetkellä Kravattipakon ohella levyn heikointa antia.

  Harmi että jäi keikka tämän syksyn kiertueella väliin.
   
 10. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Ei ihan suoranaisesti liity Viikatteeseen tämä mutta Kaarle Viikate on tehnyt mielestäni todella hienon biisin Jani & Jetsettersin uudelle levylle. Aika yllättävä veto mutta kyllähän Kaarlen tyyli toimii myös tuollaisen rautalanka-iskelmäbändin esittämänä. Unta ja hopeaa -biisistä voi kuunnella pienen pätkän Jetsettersin sivuilla.
   
 11. Taze Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings
  Lainaus:
  Mulla on Kravattipakon suhteen samat fiilikset, omasta mielestäni selkeästi levyn heikoin veto, joskaan ei todellakaan mitään kuraa. Omissa asteikoissani tämä nousee kyllä Viikatteen parhaaksi levyksi. Tämän levyn helmiä ovat (IMO) Eräs Kaunis Päivä ja nimikkobiisi, mutta tosiaan Kravattipakkoa lukuun ottamatta koko levy on ihan loistava.
   
 12. Veikko40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC TPS, FC Ilves, SC Classic, BC Pyrintö
 13. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Ihan hyvä meininki kotikentällä. Jotain DVD:tä kuvailivat ja väkeä oli sen verran runsain mitoin, että narikastakin loppuivat piikit kesken.

  "Mikä on kuuma, kostea ja joka puolelta posliinin ympäröimä?"

  Tähän ei ole kuulemma vielä koskaan Kouvolan ulkopuolella löytynyt oikeaa vastausta.
   
 14. Koirapoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
  Lainaus:
  Kokeillaan ensimmäistä Kouvolan ulkopuolista osumaa, perse vessanpöntöllä. Mitä saan palkinnoksi?
   
 15. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Kyllähän tästä voisi vaikka yhdellä musavisan bonuspisteellä ensimmäisen oikein arvanneen palkita. Mutta tuo ei ollut kyllä oikea vastaus. Ja itse en kyllä tykkää istua kostealle pöntölle.
   
 16. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Lainaus:
  Olisiko sheivattu pillu?
   
 17. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Tuotahan se Kallekin valitti, että kaiken maailman räävittömyyksiä on ulkopaikkakunnilla arvailtu. Ei siis oo.
   
 18. Koirapoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
  Lainaus:
  Arvaan uudestaan, kahvi posliinikupissa.
   
 19. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Nope. Kyllä tässä on taustalla aika vahvasti se, että Kouvolan ulkopuolella aika mahdotonta tietää. Ei tosin ihan helppo ole natiiveillekaan.
   
 20. mice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Flames, Juventus, Parma
  Ketjua ylös!

  Tiukkaa julkaisutahtia ylläpitävältä Viikatteelta ilmestyi tänään "Linna Espanjassa" -EP, niin vinyylinä kuin cd-muotoisenakin.

  Kappalelistaus on seuraava:
  1.Eräs kaunis päivä 4.21
  2.Pakkasenpalvoja 3.23
  3.Takaajan taakka 3.36
  4.Haaksirikkoiset 4.21 (Vain 12"!!!)
  5.Kouvostoliiton laulu, säk 1-9 6.25

  Eräs kaunis päivä löytyy siis viime vuonna julkaistulta Kuu kaakon yllä -albumilta. Lisäksi Kouvostoliiton laulun säkeistöt 1 ja 9 löytyivät jo KKY:ltä, mutta nyt kappale on julkaistu kokonaisuudessaan. Muu materiaali on sitten KKY:n levytyssessioista ylijäänyttä, levylle mahtumatonta tavaraa. Haaksirikkoiset löytyy vain 12-tuumaiselta.

  Vielä en ole saanut vinyyliversiota käsiini, joten Haaksirikkoisia ei ole vielä päässyt kuulemaan. Mitäs tästä sitten sanoisi. Ainakin sen, että Pakkasenpalvoja ampuu kertaheitolla Viikatteen parhaimmistoon. Hidas tunnelmapala, ehdotonta parhautta ja paluuta "wanhaan kunnon Viikatteeseen". Pari kertaa tuon biisin on ehtinyt vasta kuunnella läpi, mutta voisin jo tässä vaiheessa väittää, että tuo biisi yltää tulevan syksyn Jatkoaika Music Awardsissa omalla "vuoden biisi" -listallani hyvinkin kärkeen.

  Takaajan taakka on sitten taas nopeampaa Viikatetta, ei ollenkaan huono, ja olisi mahtunut tämäkin KKY:llekin ihan mainiosti, mutta ei tässä mitään järisyttävän erikoista ole. "Ihan ok"-tyylinen Viikate-ralli.

  Kouvostoliiton laulu oli sitten hienoa kuulla viimeinkin kokonaisuudessaan. Hienot sanat ja tunnelma, toimii! Joskus olisi hienoa kuulla tämäkin keikalla kokonaisuudessaan.
   
 21. kopo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  No niin, EP napsahti postiluukusta eikä tarvinnut pettyä. Hienoa settiä taas. Takaajan taakka heitti meikän heti ilmiliekkeihin, Pakkasenpalvoja toimii hienosti myös kuten Kouvostoliiton laulukin. Viikon kuluttua Virgin Oilissa sitten livenä. On se hieno bändi, merkitys suurempi kuin mille tasolle olisin koskaan voinut kuvitella jonkun kotimaisen bändin yltävän Leevin ja Niskalaukauksen jälkeen. Huikeaa parhautta.
   
 22. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Hämmästyttävää on kyllä Kouvostoliiton miesten julkaisutahti, ja vielä hämmästyttävämpää on se että julkaisutahdista huolimatta taso pysyy jatkuvasti tutun korkealla. Harvassa on ne bändit joilla on vara jättää Pakkasenpalvojan tasoiset biisit EP:lle "B-puoleksi".
   
 23. Miguel Jäsen

  Lainaus:
  Ei tullut naapurikaupunki Chicagossakaan, vaikka Kaarle siellä majaansa pitää ja on jotenkuten tunnettu hahmo siellä. "Kouvolalaisesta" Viikatteesta nykyisin yksi jäsen asuu Kouvolassa tai edes Kymenlaaksossa.

  Ja vastaus kysymykseen siis: Kouvolan Haanojan(?) uimahallin kuumavesiallas.

  Vai että EP:tä puski jo ulos? Enpä ollut moisesta kärryillä ollenkaan. Lähipäivät taitavat mennä Mokoman pauloissa, mutta eiköhän tuo Viikatekin tule aikanaan haettua kaupasta mukaan ja kuunteluun. KKY osoitti, että epäluuloistani huolimatta Kaarlella ei todellakaan ole ideat kuluneet loppuun.
   
 24. Jj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, FCB
  Lainaus:
  Aina ei voi voittaa.. Hienot sanat, Viikatteen oma "Hintriikan surumarssi".
   
 25. Virumaa Jäsen

  Viikatteelta uutta materiaalia syksyllä !!!

  www.viikate.com sta lainattua.

  " VIIKATE julkaisee singlen solistinaan TOPI SORSAKOSKI!!!

  Viikate julkaisee 6.9. "Hautajaissydän"-nimisen syyssinglen solistinaan legendaarinen Topi Sorsakoski!Nimikappale on ennen julkaisematon Viikate-originaali, jonka v-miehet esittävätrautalangan ja iskelmän perinteitä kunnioittaen.Yhdessä Topi Sorsakosken ajattoman tulkinnan kanssa "Hautajaissydän" laittaa jauhot suuhuntai ainakin kastelee laareissa olevat.
  Singlen kääntöpuolelta löytyy nimiralli rautalankaisena instrumentaaliversiona. "