Vihreä Liitto

  • 1 404 110
  • 10 661

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No, enpä tiedä, melko tyypillistä vaalikampanjan aikaista käytöstä poliitikolta - nyt vielä aika huolimatontakin kun joutui perumaan. En kyllä ymmärrä miten niin monet jaksavat seurata näitä kaiken maailman "kohuja" ja "somekohuja". Maailmastahan loppuisi aika jos niitä vatvoisi.

Sitähän se. Ehkä tapauksesta teki irvokkaan se, että Niinistö on yksi näistä "totuuden puolustajista" ja syyttänyt ennen kaikkea laitaoikeistoa väärän tiedon levittämisestä. Nyt se kolahti omaan nilkkaan.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Itselleni nousi mieleen kolme asiaa:

1. Ville Niinistö agitoi (kts suhteellisen aggressiiviset twiittinsä) monen muun ohella väkeään poliisia vastaan iltayöstä;
2. Kun on tehty kaikissa asteissa päätös, että turvapaikkaan ei riitä perusteet, mikä peruste on asettua näitä päätöksiä vastaan
3. Virheitä tulee poliisillekin. Poliisi oli kuitenkin itse virheensä oikaissut jo ennen ns. tapahtumia ja väkivaltaista hyökkäystä mm. poliisiautoa kohtaan.

Lähtökohta on lisäksi se, että Suomi voi palauttaa raskaana olevia ja lapsia tilanteissa, joissa he eivät ole viimeisenkään valitustien päätöksellä oikeutettuja turvapaikkaan. Kyse on silloin poliisin laillisesta velvollisuudesta palauttaa.

Eikös tässä koko touhussa ollut tosiaan kyse siitä, että säilöön haettujen ihmisten kohdalta valitusmenettely oli kesken ja turvapaikanhakijoiden oikeuksia puolustavat ihmiset reagoivat siihen akuuttiin tilanteeseen, jossa perhe otettiin säilöön ja näiden palautusta valmisteltiin lähipäiville. Tässä tilanteessa liikkui sekä oikeita että vääriä tietoja - erityisesti puuttui se olennainen tieto, että sunnuntaina poliisi oli keskeyttänyt tämän virheellisen palautuksen. Maanantaina ei ollut tiedossa, keitä koneeseen oltiin viemässä ja vasta tiistaina aamulla poliisi tiedotti, että tällaista perhettä ei oltu palautettu. Mikäli tämä tieto perheen palautuksen keskeyttämisestä olisi ollut mielenosoittajien tiedossa maanantaina, olisi twiittimyrsky ollut varmasti vähäisempi. Se, että tarviiko poliisin tiedottaa, on varmaan makukysymys. "Käskyin, neuvoin ja kehoituksin" - olisiko poliisi voinut "neuvoa" mielenosoittajia siitä, että nyt te osoitatte mieltänne väärin perustein...?

Ville Niinistön twiitit oli totaalisen yliampuvia ja perustuivat virheelliseen tietoon, se on ihan helppo myöntää ja Niinistö on sen itsekin myöntänyt. Niinistö ihan varmasti maksaa tästä poliittisesti vielä kauan, vastustajat varmasti pitävät asiaa esillä vuosikausia. Ja hyvä niin. Toivottavasti Niinistö oppi asiasta jotain.

En myöskään hyväksy poliisien työn haittaamista, poliisiautojen estämistä tai niskoittelua. Se on väärin.

Silmääni pistää kuitenkin se, että täällä ollaan (ja hyvä niin) hirveän huolestuneita siitä, että lakeja ja oikeuksia ja virkavallan toimintaa pitää kunnioittaa. Ja näinhän se on - nämä mielenosoittajat ovat olleet liikkeellä nimenomaan tämän periaatteen takia. Lakia pitää kunnioittaa myös turvapaikanhakijoiden valitusoikeuksien osalta. Viranomainen voi tehdä virheitä ja kansalaisilla on oikeus osoittaa mieltä viranomaisten toiminnasta, mikäli on nähtävissä, että viranomainen on tehnyt väärin. Kuten tässä tapauksessa oli tehnyt.

Tämä ei mun mielestä mitenkään ole yksioikoisesti oikein tai väärin kummaltakaan osapuolelta ja suurin syy tilanteen paisumiseen oli väärät tiedot ja kapea aikaikkuna, jossa kumpikaan osapuoli ei saanut oikeita tietoja käyttöönsä ja yleiseen tietoon riittävän nopeasti.

Ymmärrän poliisia ja virkamiehiä, jotka tekevät vaikeaa työtä, mutta ymmärrän myös kansalaisaktivisteja, jotka toimivat, kun tulee tieto, että ollaan pikaisella aikataululla tekemässä väärää karkoitustoimeenpanoa. Se, että poliisi ei voi kommentoida asiaa, ei edistä tilanteen selkitymistä.

Sama juttu tässä sisäministeriöön "tunkeutumisessa". Jussi Niinistö nimittelee yliopistoprofessoreita ja muita kansalaisia rähinöijiksi...kun he menevät sisäministeriön aulatilaan kysymään, että mistä saisi oikeaa viranomaistietoa asioiden todellisesta tilasta..
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eikös tässä koko touhussa ollut tosiaan kyse siitä, että säilöön haettujen ihmisten kohdalta valitusmenettely oli kesken ja turvapaikanhakijoiden oikeuksia puolustavat ihmiset reagoivat siihen akuuttiin tilanteeseen, jossa perhe otettiin säilöön ja näiden palautusta valmisteltiin lähipäiville.

Katsotaas twiitit:

Ville Niinistö @VilleNiinisto
Tuli tieto, että pakkopalatuskone on lähtenyt. Ilman että kaikki perheet edes saivat tavata asiamiestään. Näinkö @SuomenPoliisi toimii?
23:41 - 3. Aprkuuta 2017

Ville Niinistö @VilleNiinisto
Häpeällinen yö suomalaiselle oikeusvaltiolle. Perheitä pakkokäännytetään hätäisin ja kovin menettelyin vaaralliseen Afganistaniin. Hävetkää.

Yllä olevan perusteella - kuten myös Niinistön ja muiden vihreiden pitkäaikaisten puheiden ja kirjoitusten perusteella - kyseessä on vastustus perheiden laillisesta palauttamisesta Afganistaniin.

Silmääni pistää kuitenkin se, että täällä ollaan (ja hyvä niin) hirveän huolestuneita siitä, että lakeja ja oikeuksia ja virkavallan toimintaa pitää kunnioittaa. Ja näinhän se on - nämä mielenosoittajat ovat olleet liikkeellä nimenomaan tämän periaatteen takia. Lakia pitää kunnioittaa myös turvapaikanhakijoiden valitusoikeuksien osalta.

Sisäministeriöön hyökänneet tai poliisia eri tavoin vastustaneet eivät ole liikkellä lain puitteissa. Suomesta ei karkoiteta ketään ennen päätösten lainvoimaisuutta. Vasta kun päätös on saanut lainvoiman, karkotus voidaan pannan täytäntöön. Suomi on kunnioittanut ja kunnioittaa varmasti jatkossakin turvapaikanhakijoiden jopa pari vuotta kestäneitä lakiin perustuvia valitusoikeuksia. Aivan viimeisen päällehän tässä on menty.

Niinistö ei välttämättä suoraan yllyttänyt kannattajiaan rettelöintiin lailllisia toimia vastaan, mutta kokeneena puoluejohtajana hän tietää hyvin se, että twittien tapainen kirjoittelu on bensaa liekkeihin. Ei pienintäkään epäilystä, että Niinistö tiesi populistisen kirjoittelunsa johtavan laittomuuksiin ja niin tiesi myös Li Andersson ja osa vassareita. Demarit sanoutui sentään näistä irti tuomalla esille polisiin näkökannan laillisista toimista.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Yllä olevan perusteella - kuten myös Niinistön ja muiden vihreiden pitkäaikaisten puheiden ja kirjoitusten perusteella - kyseessä on vastustus perheiden laillisesta palauttamisesta Afganistaniin.

Paitsi jos lennolla olisi ollut se perhe, joka väärin perustein ehdittiin ottaa jo kiinni ja siirtää odottamaan karkotusta, ei kysymys olisi ollut laillisesta palauttamisesta. Niinistöllä meni yli, sen hän on itsekin myöntänyt, mutta kyllä maahanmuuttoviraston ja poliisin olisi pitänyt reagoida väärien tietojen liikkumiseen paljon nopeammin. Tämä ei edelleenkään tee Niinistön mediakäyttäytymistä yhtään hyväksytymmäksi, mutta kyllä poliisin täytyy ymmärtää, mitä siitä seuraa, kun vääriin tietoihin ei puututa. Itse asia kun lähti kuitenkin liikkeelle muusta lähteestä kuin Ville Niinistön twitteristä. Hän vain teki sen virheen, että lähti levittämään tätä jo olemassa olevaa väärää tietoa eteenpäin.

Minä en usko, että tämä oli viimeinen kerta, kun joku poliitikko mokaa samalla tavalla ja vaikka olisikin, niin joku taho kuitenkin laittaa juttuja liikkeelle. Siksi poliisin pitäisi puuttua asioihin ajoissa. Minä en ymmärrä, mitä Suomen nettipoliisit tekevät, jos ei Refugees Hospitality Clubin liikkeelle laittamaan juttua pystytty kumoamaan ja kertomaan niin kuin asiat ovat kuin vasta sitten, kun oli jo myöhäistä. Yksittäinen poliitikko on pienempi turvallisuusuhka, oli se sitten Ville Niinistö tai Jussi Halla-aho, kuin heikosti toimiva viranomaistiedotus.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Paitsi jos lennolla olisi ollut se perhe, joka väärin perustein ehdittiin ottaa jo kiinni ja siirtää odottamaan karkotusta, ei kysymys olisi ollut laillisesta palauttamisesta. .

Olisi helpompi ostaa tuo "paitsi jos", jos siitä olisi kyse. Mutta eihän Niinistö edes mainitse laitonta karkotusta tai sen yritystä.

Kyseessä on siten populistinen viritelmä vaaleja varten, jossa luodaan vastakkainasettelu viranomaisten laillisten toimien ja potentiaalisten vihreiden äänestäjien välillä. Turvapaikanhakijoiden rooli on toimia Niinistön keppihevosena. Niinistö toimii tässä kuten Halla-aho siellä populismin toisessa ääripäässä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kyseessä on siten populistinen viritelmä vaaleja varten, jossa luodaan vastakkainasettelu viranomaisten laillisten toimien ja potentiaalisten vihreiden äänestäjien välillä. Turvapaikanhakijoiden rooli on toimia Niinistön keppihevosena.

Voi johtua asenneongelmastani, mutta minä en usko mihinkään vaaliasetelmaan vaan puhtaasti ylienergiseen ja pakkomielteiseen sosiaalisen median käyttöön. Tuo virhe olisi tullut vaikka mitään vaaleja ei näin lähellä olisikaan, koska tuollainen asia menee helposti tunteisiin. Juuri siitä syystä antaisin Niinistölle pelikieltoa sosiaalisen median käytöstä, jos sellaiseen pystyisin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Voi johtua asenneongelmastani, mutta minä en usko mihinkään vaaliasetelmaan vaan puhtaasti ylienergiseen ja pakkomielteiseen sosiaalisen median käyttöön. Tuo virhe olisi tullut vaikka mitään vaaleja ei näin lähellä olisikaan, koska tuollainen asia menee helposti tunteisiin. Juuri siitä syystä antaisin Niinistölle pelikieltoa sosiaalisen median käytöstä, jos sellaiseen pystyisin.

Saattaa noin olla.

Itse seuraan twiittejä ja lausuntoja vihreiden lisäksi ennen kaikkea vassareilta ja demareilta. Linja näyttäisi olevan se, että vihreät ja vassarit eivät hyväksy laillisia toimia eli karkotuksia ylipäätään, mutta demarit ovat kääntäneet niiden suhteen uuden luvun ja seisoivat pää-äänenkannattajansa johdolla poliisin ja lailisten toimien takana. Aiemminhan pj Antti Rinne oli mukana julkilausumassa, jossa vaadittiin viimeisen valitusoikeuden negatiivisen päätöksen jälkeen kaikille ilman päävoittoa jääneille yllätyspalkintona ja megavoittona väliaikaista oleskelulupaa.

Lukemani perusteella puolueet osaavat hyvin yhdistää tämänkin casen vaalikampanjaansa enkä usko, että Vihreät ovat poikkeus. Siitä olen samaa mieltä, että Niinistö tyri, mutta en nyt äkkiseltään muista yhtään isompaa juttua, missä Niinistö ei olisi tyrinyt populismissaan. Olen vuosien aikana perehtynyt mm. Vihreiden vaihtoehtobudjetteihin ja varsinkin ontuviin selityksiin, miksi nyt haukutaan nykyinen hallitus ja sen politiikka maan rakoon, vaikka sen juuret on nähtävissä ihan lukuina Vihreiden omaan politiikkaan hallituksessa.

Niin kauan kun Niinistö on ollut vihreiden puheejohtaja, politiikka on ollut niin populistista, että verrokki löytyy lähinnä persuista. Tarkoitan sitä, että vaikka vihreiden ja persujen vaatimukset eroavatkin toisisaan kun ei olla hallituksessa, hallituspolitiikassa Vihreät hyväksyi persujen tapaan isoissa asioissa kaiken sen, mitä vaadittiin. Vasta viime vaiheessa oli taktisesti järkevä lähteä ulos, ja sen Niinistö teki. Persut saattavat hyvinkin tehdän saman tempun. Ihmisiin tällainen toki uppoaa, mutta hyvin vastuuttomia vihreiden Niinistön puheet tai twiitit alkavat jo olemaan. Mitä jos joku kerta tulee vakavia loukkaantumisia tai ruumiita ihan vaan vahingossa, kun hässäkässä joku jää esimerkiksi paikalle kiirehtivän hälytysajoneuvon alle? - Tai joku tekee itse jotain todella vakavaa kun luki Niinistön "taistelukehotuksen"?
 
Mistä EU-maasta nämä palautetut olivat?

Eivät käsittääkseni mistään. Mutta pointti olikin se, että kyllä ihmisillä pitää olla oikeus asua Suomessa, vaikkeivät he EU:sta olisikaan kotoisin. Johan se on EU:n tasolla nähty, että ihmisten vapaa liikkuvuus on rikkaus. Miten ihmeessä se muka olisi jotain muuta globaalilla tasolla.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kappas vaan. Facebookissa kiertää video, jossa vassarisivulliset ja turvapaikanhakijat hyökkäävät poliisin kimppuun Pasilassa, jotta poliisin kiinniottama henkilö pääsee pakoon. Jostain syystä tätä videota ei ole tainnut näkyä uutisissa.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Katsotaas twiitit:

Yllä olevan perusteella - kuten myös Niinistön ja muiden vihreiden pitkäaikaisten puheiden ja kirjoitusten perusteella - kyseessä on vastustus perheiden laillisesta palauttamisesta Afganistaniin.

Kuuntelin autossa YlePuheen politiikkaradion, jossa Niinistö oli juuri tänään vieraana. Kertoi, että twiittien aikana ei ollut tietoa, keitä koneessa oli ja tämä twitteröinti perustui tähän säilöön otetun perheen tilanteeseen ja epäselviin tietoihin.

Sen lisäksi Niinistö kyllä kertoi myös, että he ovat eri mieltä Suomen nykyisestä turvapaikkapolitiikan linjasta - heidän mukaan humanitäärinen suojelu pitäisi palauttaa suomalaiseen lainsäädäntöön. Eli heillä on tosiaan selkeä linjaero verrattuna nykyisiin hallituspuolueisiin ja sitä mielipide-eroa he myös haluavat tuoda esiin. Vihreiden mukaan lapsiperheitä ja nuoria naisia ei pitäisi palauttaa Afganistaniin. Tätä tavoitetta he ajavat poliittisesti (huom. Poliittisesti, ei kansalaistottelemattomuudella tai poliiseja vastustamalla).

Twiitit lähtivät siis reaktiona tuohon akuuttiin tilanteeseen

Sisäministeriöön hyökänneet tai poliisia eri tavoin vastustaneet eivät ole liikkellä lain puitteissa. Suomesta ei karkoiteta ketään ennen päätösten lainvoimaisuutta. Vasta kun päätös on saanut lainvoiman, karkotus voidaan pannan täytäntöön. Suomi on kunnioittanut ja kunnioittaa varmasti jatkossakin turvapaikanhakijoiden jopa pari vuotta kestäneitä lakiin perustuvia valitusoikeuksia. Aivan viimeisen päällehän tässä on menty.

Niinistö ei välttämättä suoraan yllyttänyt kannattajiaan rettelöintiin lailllisia toimia vastaan, mutta kokeneena puoluejohtajana hän tietää hyvin se, että twittien tapainen kirjoittelu on bensaa liekkeihin. Ei pienintäkään epäilystä, että Niinistö tiesi populistisen kirjoittelunsa johtavan laittomuuksiin ja niin tiesi myös Li Andersson ja osa vassareita. Demarit sanoutui sentään näistä irti tuomalla esille polisiin näkökannan laillisista toimista.

Jotkut elävät vahvassa punavihreässä kuplassa, mutta näemmä jotkut elävät hentoisessa sinimustassa kuplassa..

Ensinnäkin aivan viimeisen päälle ei mennyt se, että lapsiperhe haettiin säilöön kesken prosessin. Sen varmaan myöntää jokainen. Se oli se sysäys, joka koko tämän homman sai liikkeeelle. Virheitä sattuu, se on ihan ymmärrettävää. Ilman tuota migrin/poliisin virhettä tätä juttua tuskin olisi tuossa laajuudessa tapahtunut.

Hyökkäys sisäministeriöön = osa mielenosoittajista (joukossa mm yliopiston professoreita avasi ulko-oven ja meni ministeriön aulatilaan. Hyvässä sovussa ja asiallisesti oli sovittu, että Nerg tulee ulkopuolelle keskustelemaan kaikkien kanssa. Ulkopuolelle siksi, että kaikki eivät mahdu aulatilaan. Tällainen hyökkäys oli siis tämä "punavihreää rähinöintiä".

Kuuntele se Niinistön tentti politiikkaradiossa ja hämmästy. Niinistö korostaa viranomaisten ja poliisin toiminnan kunnioitusta ja jyrkästi irtisanoutuu näistä poliisiauton häirinnästä. Eli ihan samalla linjalla kuin demarit ja kaikki muutkin. Se, että haluat nähdä vihreät ja Li Anderssonin kiihottamassa rettelöinteihin on kyllä ihan omassa silmässäsi.

Tässä casessa on ihan varmasti opittavaa Niinistöllä twiittien suhteen. Mutta mielestäni miettimistä on myös migrillä ja poliisilla. A-studion poliisjohtaja oli vielä tiistai-iltana sitä mieltä, että heidän toiminta sujui hyvin. Mielestäni se, että professorit ja papit joutuvat mielenosoituksiin saadakseen asiallista informaatiota, ei ole hirmuisen onnistunut seuraus poliisin onnistuneesta toiminnasta (virheellinen säilöönotto ja sen jälkeinen reaaliaikainen tiedottamisen puute).

On ihan selvä, että Niinistö on populisminsa kanssa tällä hetkellä aivan omassa luokassaan ja käyttää somea ylivoimakkaasti tehdäkseen eroa poliittisiin kilpailijoihinsa. Siitä täysin samaa mieltä. Mutta että heittääkseen bensaa liekkeihin rettelöintiin..niinköhän?
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Mun vaimoke ois äänestäny Vihreitä, mutta oon sen verran käyny sen kanssa nyt keskusteluja taloudellisesta näkökulmasta, et tais sekin ääni onneks mennä muuallle. Parasta oli, kun sanoin tästä Niinistön Villen kaikille irakilaisille ja afgaaneille väliaikainen oleskelulupa älyttömyydestä, niin ensimmäinen kysymys oli, et mistä rahat.

Pitäisnvarmaan jokaiselle viherhipille käydä tekemössä sama keskustelu. Jäljelle jäis ne hulluimmat ja tyhmimmät yksilöt.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
.Ensinnäkin aivan viimeisen päälle ei mennyt se, että lapsiperhe haettiin säilöön kesken prosessin. Sen varmaan myöntää jokainen. Se oli se sysäys, joka koko tämän homman sai liikkeeelle.

Jos asia olisi kuten jatkuvasti toistat, miksi Ville Niinistö ei nostanut kysymystä laittomasta karkotuksesta edes esille twiiteissään? Miksi hän nosti esille vain

1) väitteen, että asiamiesten tapaaminen estettiin perheitä ja
2) väitteen, että perheitä pakkokäännytetään hätäisin ja kovin menettelyin

Vastaus: väitteesi ei pidä yhtä Niinistön osalta faktojen kanssa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Lyhyesti ennen kiekkomatsia:

Niinistö tuntee hyvin Suomen lain ja turvapaikkapolitiikan periaatteet. Hän tietää sen, että poliisi ei toimi missään olosuhteissa vastoin turvapaikanhakijaperheen laillista oikeutta. Heitä ei lähdetä Suomessa siirtämään pakolla maasta pois ennen siirron laillisuutta.

Siksipä tuosta ei ollut kyse, mutta kummasti selittelyä viedään nyt siihen suuntaan. Koska politiikka ja uskovaiset kannnattajat ostavat sen. Itseäni tuo lähinnä säälittää, kuten varmaan montaa muutakin vihreisiin aiemmin positiivisesti suhtautunutta.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Jos asia olisi kuten jatkuvasti toistat, miksi Ville Niinistö ei nostanut kysymystä laittomasta karkotuksesta edes esille twiiteissään? Miksi hän nosti esille vain

1) väitteen, että asiamiesten tapaaminen estettiin perheitä ja
2) väitteen, että perheitä pakkokäännytetään hätäisin ja kovin menettelyin

Vastaus: väitteesi ei pidä yhtä Niinistön osalta faktojen kanssa.

Lyhyesti ennen kiekkomatsia:

Niinistö tuntee hyvin Suomen lain ja turvapaikkapolitiikan periaatteet. Hän tietää sen, että poliisi ei toimi missään olosuhteissa vastoin turvapaikanhakijaperheen laillista oikeutta. Heitä ei lähdetä Suomessa siirtämään pakolla maasta pois ennen siirron laillisuutta.

Siksipä tuosta ei ollut kyse, mutta kummasti selittelyä viedään nyt siihen suuntaan. Koska politiikka ja uskovaiset kannnattajat ostavat sen. Itseäni tuo lähinnä säälittää, kuten varmaan montaa muutakin vihreisiin aiemmin positiivisesti suhtautunutta.

"Jos asia oli kuten jatkuvasti toistat.." Otetaan nyt tämä ensin tarkkaan käsittelyyn, ettei jää väärinkäsitystä. Mitä tarkalleen ottaen tässä jutussa jossittelet - sitä, että tapahtuiko tällainen säilöönotto vai ei? (lapsiperhe, jonka valitusprosessi oli kesken, otettiin säilöön ja heidän palautusta alettiin valmistella. Lapsi haettiin kesken koulupäivän jne? Jossitteletko sitä, että onko tämä totta vai ei? Et kai tätä tapahtumaa kiistä, kun poliisikin on tämän kertonut todeksi?

Miksi Niinistö on antanut virheellisiä tietoja twiitissään? Siksi, että hänellä oli väärät tiedot siitä tilanteesta, koska kukaan muu kuin poliisi ei tiennyt, ketä koneeseen kuljetettiin. Niinistö oli väärässä tiedossa ja luuli, että koneessa palautetaan tällainen perhe (tai jopa useita perheitä). Tilanteessa liikkui monia virheellisiä tietoja - ja Niinistö varmasti on sitä mieltä, että perheitä pakkokäännytetään kovin menetelmin. Tätä mieltä Niinistö oli edelleen tänäänkin radion vaalitentissä (yle puhe, politiikkaradio) ja tätä linjaa he yrittävät tuoda esiin. Heidän mielestään palautuspolitiikka on kovaa politiikkaa, he tekisivät löysempää politiikkaa. Politiikasta voi olla eri mieltä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
" Jossitteletko sitä, että onko tämä totta vai ei? Et kai tätä tapahtumaa kiistä, kun poliisikin on tämän kertonut todeksi?

En ole jossitellut kuten sinä. Päinvastoin, olen kertonut tapahtuneesta faktat. Useamman kerran: poliisi teki virheen, mutta oikaisi sen jo viikonlopun aikana.

Miksi Niinistö on antanut virheellisiä tietoja twiitissään? Siksi, että hänellä oli väärät tiedot siitä tilanteesta, koska kukaan muu kuin poliisi ei tiennyt, ketä koneeseen kuljetettiin. Niinistö oli väärässä tiedossa ja luuli, että koneessa palautetaan tällainen perhe (tai jopa useita perheitä).

Viimeisen kerran: missä kohtaa Niinistö käsittelee laittomasti karkotettavia perheitä twiiteissään? Vastaus: ei missään. Sen sijaan hän käsittelee mielestään Suomesta hätäisin perustein käännytettäviä perheitä ja sitä, että perheet eivät ole saaneet tavata asiamiestään.

Mikähän saa sinut kiertämään kehää kykenemättä ymmärtämään asiaa - puhumattakaan että vastasit kysymykseen? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisessa ketjussa linkattiin tähän Kari Enqvistin kolumniin yle sivuille: Kari Enqvistin kolumni: Hyvästi tontut, tervetuloa tiede | Yle Uutiset | yle.fi

Hyvä kirjoitus tieteestä ja huuhaasta. Ei sinänsä liity ketjun aiheeseen, mutta tästä kohdasta tuli kuitenkin tämä viime päivien Ville Niinistö keskustelu mieleen.
Mutta erehtyminen on täysin sallittua. Se on jopa suotavaa, sillä mikään ei opeta niin paljon kuin erehtyminen. Tämän tietää jokainen tiedemies. Tiede erehtyy jatkuvasti mutta koko ajan myös korjaa itseään. Tiede tunnustaa erehtyväisyytensä ja on siksi varovaista ja nöyrää.

Tänä omahyväisyyden aikana mututietäjät ovat vailla epäilyjä. Egopöhnässään he eivät tule kysyneeksi: voisinko sittenkin erehtyä? Voisiko olla, ettei aaveita ole olemassa vaikka niitä näenkin? Voisiko ilmastomuutos olla totta vaikka pari kesää sitten minua vilutti?
Ville Niinistö edustaa tässä kohtaa tiedettä. Erehtyväinen ihminen, joka myöntää virheensä ja oppii siitä. Öyhöttäjät vakiopropagandistin johdolla edustavat näitä egopöhnäisiä mututietäjiä. Hirveää meuhkaamista, koska just nyt näin ne asiat koetaan ja se pitää tietysti huutaa koko maailmalle.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niinistö varmasti on sitä mieltä, että perheitä pakkokäännytetään kovin menetelmin. Tätä mieltä Niinistö oli edelleen tänäänkin radion vaalitentissä (yle puhe, politiikkaradio) ja tätä linjaa he yrittävät tuoda esiin. Heidän mielestään palautuspolitiikka on kovaa politiikkaa, he tekisivät löysempää politiikkaa. Politiikasta voi olla eri mieltä.

Vihreät, SDP, Vassarit ja RKP olivat puheenjohtajiensa allekirjoittamina vaatimassa laillisen karkotuksen sijasta väliaikaisia oleskelulupia. Varsinkin Afganistanin karkotukset hiertävät Niinistöä. Jos Suomea verrataan muihin Pohjoismaihin Afganistanin oleskelulupien osalta, Suomi oli keskimääräistä suopeampi. Suomi myönsi vuonna 2016 noin 42 prosentille afgaaneista turvapaikan. Ruotsi myönsi noin 45 prosentille, Norja noin 30 prosentille. Tanskan osalta mulla on vain tieto määrästä ja kaikista myönteisistä päätöksistä, joten Tanskasta ei enempää.

Suomi ei siis ole mitenkään häpeäksi Pohjoismaissakaan, vaikka vihreiden propagandistit sellaista väittävät. Kaiken lisäksi Ruotsin ja Norjan taloudelliset mahdollisuudet ovat Suomeen verrattuna eri tasoa. Kysymys onkin siitä, että Pohjoismaissa halutaan tiukentaa pakolaispolitiikkaa ja esimerkiksi laillisten karkotusten takana on myös Suomen kansan suuri enemmistö.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eivät käsittääkseni mistään. Mutta pointti olikin se, että kyllä ihmisillä pitää olla oikeus asua Suomessa, vaikkeivät he EU:sta olisikaan kotoisin. Johan se on EU:n tasolla nähty, että ihmisten vapaa liikkuvuus on rikkaus. Miten ihmeessä se muka olisi jotain muuta globaalilla tasolla.
Siksi, että EU alueen maat ovat kutakuinkin samalla viivalla tai edes samalla dekadilla, noin sosiaaliturvan ja elintason puolesta. Afrikan mailla, irakilla tai afganistanilla ei ole mitään annettavaa suomalaiselle ja ihmisvirta olisi yksisuuntainen ja taloudellisesti kestämätön suomelle. Toki jos humanismin nimissä olet halukas tekemään suomesta pohjoisen islamistisen etäpesäkkeen ja maksattaa sen suomalaisilla niin onnea ajatuksellesi. Kai ymmärrät, että se merkitsisi suomen olemassaolon lakkaamista nykyisen kaltaisena. Siitä seuraisi parissa vuosikymmenessä valtava suomalaisten koulutettujen poismuutto jne. En tiedä, että kukaan olisi vakavissaan ehdottanut tuota, paitsi joku Li tai Paavo, mutta tarkoitin vakavasti otettavia henkilöitä.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Kyllähän vihreät ryssivät vaalivoittonsa valitsemalla Sinnemäen pormestariehdokkaaksi. Pekka Sauri olisi tuonut ääniä ulkopuoleltakin, ja olisi varmasti ollut suosikki Vapaavuoreen nähden, vaikka äänestystä ei suoraan ehdokkaiden välillä käydäkään.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
En ole jossitellut kuten sinä. Päinvastoin, olen kertonut tapahtuneesta faktat. Useamman kerran: poliisi teki virheen, mutta oikaisi sen jo viikonlopun aikana.

Viimeisen kerran. Poliisi tosiaan keskeytti tämän palautuksen sunnuntaina - mutta miten hyvin/huonosti tästä asiasta levisi tieto sunnuntaiyön ja maanantain aikana. Oliko mahdollista, että maanantaina illalla ihmisillä oli väärä käsitys asiasta ja ihmiset olivat tuohduksissaan ja osoittivat mieltään siitä syystä?

Poliisihan tiedotti lennon matkustajista vasta tiistaina aamupäivällä. Jonka jälkeen Ville Niinistö pyysi amteeksi twiittiensä vääriä tietoja.

Viimeisen kerran: missä kohtaa Niinistö käsittelee laittomasti karkotettavia perheitä twiiteissään? Vastaus: ei missään. Sen sijaan hän käsittelee mielestään Suomesta hätäisin perustein käännytettäviä perheitä ja sitä, että perheet eivät ole saaneet tavata asiamiestään.

Mikähän saa sinut kiertämään kehää kykenemättä ymmärtämään asiaa - puhumattakaan että vastasit kysymykseen? Ihan mielenkiinnosta kysyn.

Kuuntelitko sen politiikkaradion tai muita Niinistön haastatteluita - niissä Niinistö sanoo, että nykyinen viranomaismenettely, siihen liittyvä kiire ja mm. ongelmat viranomaisten tiedonkulussa aiheuttaa (vihreiden mielestä) tilanteen, jossa turvapaikanhakijoiden oikeusturva on uhattuna ja viranomaiset kiireen vuoksi tekevät päätöksiä, jotka eivät ole lainmukaisia. Esimerkki tällaisestä oikeusturvan vaarantumisesta on tuo twiitissä mainittu väite siitä, että hakija ei ole saanut tavata asiamiestään (väärä väite Niinistöltä)..

Olet siis ihan oikeassa, että Niinistö ei maininnut laittomia karkoituksia twiiteissään - mutta on kyllä viitannut siihen, että prosessi ei ollut kunnossa (väite perustui siis väärään tietoon).. en tiedä osaanko avata sitä, miten minä olen nuo twiitit ja niiden taustan ymmärtänyt.

Oma käsitykseni on siis se, että Niinistö on OLLUT VÄÄRÄSSÄ JA VÄÄRIEN TIETOJEN VAIKUTUKSESTA twiitannut touhutippa nenässä ja populistisesti, kerätäkseen kannatusta somessa ja levittääkseen omaa arvomaailmaansa, kalastellakseen äänestäjiä esimerkiksi niistä äänestäjistä, jotka eivät tienneet, että Suomi karkoittaa lapsia ja raskaana olevia naisia - ja tämä yliärhäkkä twiittailu on siis pohjautunut vääriin tietoihin maanantaina. Ja tiistaina tietojen täsmennyttyä, Niinistö on pahoitellut virheitään. Ja jatkanut oman arvomaailmansa mukaista kalastelua asian tiimoilta. Ja, kyllä, edelleen pidän häntä hirveänä populistina.

Ymmärinkö oikein Sinun näkemyksesi: Niinistö maanantai-iltana koko ajan aivan varmasti tiesi, että viranomaisten toiminnassa ei ollut mitään arveluttavaa tai prosessiongelmia tai oikeusturvaongelmia - ja Niinistö vain tarkoitushakuisen härskisti pyrki käyttämään sekavaa tilannetta hyväkseen. Niinistö levitti tahallaan väärää informaatiota ja provosoidakseen ihmisiä viranomaisia vastaan? Vaalitaktisista syistä?

Osallistun keskusteluun siksi, että yritän hahmottaa, mitä tässä on tapahtunut ja miten muut näkevät asioiden olevan. Miksi sinä osallistut keskusteluun?
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Kyllähän vihreät ryssivät vaalivoittonsa valitsemalla Sinnemäen pormestariehdokkaaksi. Pekka Sauri olisi tuonut ääniä ulkopuoleltakin, ja olisi varmasti ollut suosikki Vapaavuoreen nähden, vaikka äänestystä ei suoraan ehdokkaiden välillä käydäkään.

Samaa mieltä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viimeisen kerran. Poliisi tosiaan keskeytti tämän palautuksen sunnuntaina - mutta miten hyvin/huonosti tästä asiasta levisi tieto sunnuntaiyön ja maanantain aikana. Oliko mahdollista, että maanantaina illalla ihmisillä oli väärä käsitys asiasta ja ihmiset olivat tuohduksissaan ja osoittivat mieltään siitä syystä?

En ota kantaa "ihmisiin" vaan olen kritisoinut vihreiden toimintaa ja erityisesti pj Niinistön toimintaa. Hän ei kirjoittamiensa twiittien mukaan edes tiennyt laittomasta karkotuksesta. Jos olisi tiennyt, olisi varmaan sen edes maininnut.

Koska tämä on vihreiden ketju, en lähde vastaamaan omia näkemyksiäni koskeviin kysymyksiisi. Ne näkemykset eivät ole vihreitä. Mutta tiedoksi: näkemykseni on luettavissa vuodesta 2015 alkaen parhaiten turvapaikkaketjussa perusteluineen ja esityksineen. Oman näkemykseni vihreistä ja Niinistöstä olen senkin kertonut vuorokauden aikana ymmärtääkseni riittävän monta kertaa, joten siihen ei ole enää lisättävää.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
En ota kantaa "ihmisiin" vaan olen kritisoinut vihreiden toimintaa ja erityisesti pj Niinistön toimintaa. Hän ei kirjoittamiensa twiittien mukaan edes tiennyt laittomasta karkotuksesta. Jos olisi tiennyt, olisi varmaan sen edes maininnut.

Koska tämä on vihreiden ketju, en lähde vastaamaan omia näkemyksiäni koskeviin kysymyksiisi. Ne näkemykset eivät ole vihreitä. Mutta tiedoksi: näkemykseni on luettavissa vuodesta 2015 alkaen parhaiten turvapaikkaketjussa perusteluineen ja esityksineen. Oman näkemykseni vihreistä ja Niinistöstä olen senkin kertonut vuorokauden aikana ymmärtääkseni riittävän monta kertaa, joten siihen ei ole enää lisättävää.

Heitit väitteen, että Niinistö (ja Li Andersson) tarkoitushakuisesti heitti twiiteillään bensaa liekkeihin ja tiesivät, että se aiheuttaa rettelöintiä. Et kuitenkaan halua kertoa tästä enempää, koska ketju käsittelee vihreitä, eikä Sinun näkemyksiä...?

Turvapaikkaketjusta muistan väitteesi siitä, että Suomeen tulee jatkossa satojatuhansia turvapaikanhakijoita. Tämähän oli tosiaan totta ja ihan just melkein tapahtuikin... Menikö se niin, että "se olisi tapahtunut, mutta ei tapahtunutkaan, koska olosuhteet muuttuivat..."

Ei ihme, että Virmanenkin joutui lukemaan viestisi moneen kertaan päivässä. Sen verran sekavia ne on, ettei ne yhdellä lukemisella avaudu..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös