Jos asia olisi kuten jatkuvasti toistat, miksi Ville Niinistö ei nostanut kysymystä laittomasta karkotuksesta edes esille twiiteissään? Miksi hän nosti esille vain
1) väitteen, että asiamiesten tapaaminen estettiin perheitä ja
2) väitteen, että perheitä pakkokäännytetään hätäisin ja kovin menettelyin
Vastaus: väitteesi ei pidä yhtä Niinistön osalta faktojen kanssa.
Lyhyesti ennen kiekkomatsia:
Niinistö tuntee hyvin Suomen lain ja turvapaikkapolitiikan periaatteet. Hän tietää sen, että poliisi ei toimi missään olosuhteissa vastoin turvapaikanhakijaperheen laillista oikeutta. Heitä ei lähdetä Suomessa siirtämään pakolla maasta pois ennen siirron laillisuutta.
Siksipä tuosta ei ollut kyse, mutta kummasti selittelyä viedään nyt siihen suuntaan. Koska politiikka ja uskovaiset kannnattajat ostavat sen. Itseäni tuo lähinnä säälittää, kuten varmaan montaa muutakin vihreisiin aiemmin positiivisesti suhtautunutta.
"Jos asia oli kuten jatkuvasti toistat.." Otetaan nyt tämä ensin tarkkaan käsittelyyn, ettei jää väärinkäsitystä. Mitä tarkalleen ottaen tässä jutussa jossittelet - sitä, että tapahtuiko tällainen säilöönotto vai ei? (lapsiperhe, jonka valitusprosessi oli kesken, otettiin säilöön ja heidän palautusta alettiin valmistella. Lapsi haettiin kesken koulupäivän jne? Jossitteletko sitä, että onko tämä totta vai ei? Et kai tätä tapahtumaa kiistä, kun poliisikin on tämän kertonut todeksi?
Miksi Niinistö on antanut virheellisiä tietoja twiitissään? Siksi, että hänellä oli väärät tiedot siitä tilanteesta, koska kukaan muu kuin poliisi ei tiennyt, ketä koneeseen kuljetettiin. Niinistö oli väärässä tiedossa ja luuli, että koneessa palautetaan tällainen perhe (tai jopa useita perheitä). Tilanteessa liikkui monia virheellisiä tietoja - ja Niinistö varmasti on sitä mieltä, että perheitä pakkokäännytetään kovin menetelmin. Tätä mieltä Niinistö oli edelleen tänäänkin radion vaalitentissä (yle puhe, politiikkaradio) ja tätä linjaa he yrittävät tuoda esiin. Heidän mielestään palautuspolitiikka on kovaa politiikkaa, he tekisivät löysempää politiikkaa. Politiikasta voi olla eri mieltä.