Mainos

Vihreä liitto

  • 1 455 459
  • 10 843

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllähän nämä ojitetut suot voi yhtäältä nähdä osana historiaamme. Ouluun silloin tällöin Hevalta lentävänä Pohjois-Pohjanmaan metsäplantaasit ovat lintuperspektiivistä melkoinen näky, kun ojien muodostamat rajat näkyvät yläilmoihin ja hyvinvointia kansallemmehan nuo plantaasit yhä edelleen tuottavat. Toki luonnon moninaisuus on kärsijänä tässä.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Poisti postauksen ja pahoitteli virheellistä tietoa. Miten olisit itse seivannut, jos olisit vastaavalla tavalla töpännyt? Kieritellyt itsesi tervassa ja höyhenissä ja lukinnut itsesi senaatintorille jalkapuuhun, vai kuinka?
Aika spekulatiivinen kysymys, kun yleensä tyrin vain yksityisesti enkä julkisesti. Mutta noin nolon jutun anteeksipyynnöstä olisin luultavasti jättänyt viittauksen nykyiseen hallitukseen pois, ja tyytynyt vain pahoittelemaan. Tämän osuuden siis:

"Jään silti odottamaan nykyisen hallituksen kunnianhimoisia ilmastotoimia. Nykyisten päätösten valossa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä ei tule toteutumaan"
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valittajien luvattu maa
Totta varmasti tuokin, mutta erityisesti 70-luvulla moni aiemmin kirkas järvi muuttui ruskeaksi, jos omien vanhempieni aikalaiskertomuksia on uskominen.
Lähinnä korvaani särähti yleistys "maanomistajien henkilökohtaiseen ahneuteen". Viittaan myös aikalaiskertomuksiin (lähinnä omaan isääni), joissa metsäherrat kertoivat miten maaplänttiä tulisi kehittää.

Moni pientilallinen oli entisiä mäkitupalaisia tai torppareita, ostanut tilansa 1920-luvulta eteenpäin ns. torpparilain astuttua voimaan. Vaikka pelko on meidän silmissämme erikoinen, oli uusilla tilallisilla pelko metsäpalstan menettämisestä, jos ei tee kuten herrat sanovat. (Sisällissodan arvet olivat yhä tuoreita.) Kun tiedän miten köyhiä metsätilansa hankkineet ihmiset olivat, tuntuu ahneudesta puhuminen toiminnan yleisenä motiiv8na todella kohtuuttomalta.

Tämä puolustelu ei tietenkään koske valtion metsiä, joita ojitettiin ja muokattiin etenkin Lapissa koneellisesti käsittämättömällä tavalla.
 
Sinänsä @Pete Malmi oikeassa humus-puuroista, mutta vesistöjen pilaaminen taisi olla 70-luvun juttu, kun mielivaltaisilla ojituksilla suo-alueista halusivat maanomistajat tehdä metsiä. Ei siis varsinaisesti metsäteollisuuden itsensä tuotos, vaan henkilökohtaisen ahneuden tuoma seuraus.
Aiempien kommentoijien kanssa samoilla linjoilla ojitusten syistä. Historiassa on aina tehty paljonkin valintoja, jotka tekohetkellä ovat aivan pragmaattisia, mutta jälkikäteen tarkasteltuna osoittautuvat kestämättömiksi. Sellaisia tehdään myös tällä hetkellä.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Lähinnä korvaani särähti yleistys "maanomistajien henkilökohtaiseen ahneuteen". Viittaan myös aikalaiskertomuksiin (lähinnä omaan isääni), joissa metsäherrat kertoivat miten maaplänttiä tulisi kehittää.
Se on juuri näin. Ahneudesta puhuminen tässä yhteydessä tarkoittaa joko tietoista provoamista tai silmitöntä ymmärtämättömyyttä kokonaisuuksista asian ympärillä. Se oli yksi aikakauden tapa, jonka motiivit oli melko helposti ymmärrettäviä, vaikka lopputulema ei ollutkaan aivan niin mukava. Jos tuosta haluaa puhua ahneutena, niin samalla tavalla voisi sanoa, että ahneuden vuoksi 1970-luvun öljykriisissä rakennettiin pieni-ikkunaisia kerrostaloluukkuja tai ahneuden vuoksi talvisodan aikana suomalaiset vaihtoivat kultasormuksiaan rautaisiin, jotta saataisiin lisää ilmatorjuntakalustoa tyydyttämään ahneita tarpeitamme.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ohisalolle kävi se klassinen moka, käytännössä tuuletti tekemäänsä omaa maalia. Kiusallisempaa ehkä enää oli ministerikaudellaan voimalaitoksen sulkeminen ja sitä kautta joillekin työttömyys oli Ohisalolle juhlan paikka.

Ideologia politiikassa täytyykin olla, mutta sen ei pidä kahlita ajattelua ainakaan kokonaan.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On ihan aiheellista suojella myös vanhoja metsiä, mutta yhtä lailla suomalaisten intressissä tulee olla suojella kotimaista metsätaloutta taloutemme yhtenä perustana. Ei voi mennä niinkään, että vihreä vasemmisto vaatii vastikkeetonta rahaa suuntaan jos toiseen ja vastustaa saavutettuihin etuihin puuttumista, ja samalla potkii kotimaista metsätaloutta nilkoille minkä ehtii, kuten edellinen sosialistihallitus kerkeästi teki.
Metsäteollisuus ei olisi kusessa, jos Venäjältä puuta saisi tuoda Suomeen. Ja Venäjän Karjalassa tuskin ketään viranomaista kiinnostaisi jos jokin kirkas metsälampi ei enää avohakkuun jälkeen olisikaan niin kirkas metsälampi. Onkohan niillä mitään ohjelmaa luonnon monimuotoisuudesta ym.?

Eli metsäteollisuuden saavutetut edut menivät kun sota alkoi. Valitettavasti tässä maassa luontoarvot ovat kohtuullisen kovaa valuuttaa, ja jonkin 60-100v metsän kaataminen sen takia että siitä tehdään pahvilaatikko jonkin roinan kuljettamiseen, voi vaan jostakin tuntua siltä että eikö puusta mitään arvokkaampaa saisi aikaiseksi. Jos katsoo metsäteollisuuden tilinpäätöksiä, vastaus on ei.

Koska raaka-aineesta on pulaa, eikä sitä tästä maasta juuri nykyistä enempää saa metsistä irti, heikoimmat tulevat sortumaan elon tiellä. Viimeisimmän tehtaan kaatuessa sanottiin ettei se ollut kustannustehokas. Samassa silloinen oppositiojohta Petteri Orpo sanoi, ettei tehdas olisi kaatunut kokoomuksen vahtivuorolla. Olisiko Orpo halunnut tukea veronmaksajien kustannuksella tuotantolaitosta, joka ei pärjää kilpailussa? Petterin kommentti kuvastaa kuinka poliitikot ovat teollisuuden kainalossa.

Se vanha sanonta ”Suomi elää metsästä” on nykyvalossa hiukan harhaanjohtava. Suomi eli myös Venäjän metsistä. Ei tosin enää. Ehkä nykyinen markkinasykli muuttaa myös metsäteollisuutta enemmän kohti arvokkaimpia tuotteita, jota ollaan odoteltu Jouko Ahosen ajoista saakka.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ohisalolta kyllä melkoinen kompastuminen omaan nokkeluuteen X:ssä.

Ai saatana, että nauratti tuo kiukku-öyhötys, joka putosi omaan päähän

"– Eikä yllätä yhtään! Istuvan hallituksen toimesta Suomi on siirtynyt sijalta 15 sijalle 26 valtioiden ilmastotoimia arvioivassa indeksissä. Samaan aikaan Suomi puhuu pääministeriä myöten maailmalla kauniista toimistaan. Tässä näytöt, Ohisalo kirjoitti."

Ohisalon omat näytöt on annettu ja tuskin on enää lähiaikoina (jos koskaan) asiaa ministerisalkulle.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kaiketihan omille kannattajille kuitenkin upposi ja moni vihreä entistäkin agitoituneempi nykyhallitukselle.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suosittelen kaikissa tapauksissa tarkistamaan faktat ennen kuin lähtee levittämään jotain Twitterin öyhöttäjien juttuja.

Palataan vielä asiaan nyt kun Ohisalo itsekin ansiokkaasti pahoitteli väärän tiedon levittämistä. Tämä lainattuhan oli myös Matias Mäkysen "puolustus" Ohisalon twiitille: Nostetaan esiin, että 20% kokonaisarvosanasta muodostavassa kategoriassa eli ilmastopolitiikkaa käsittelevässä osuudessa on nykyhallituksenkin kädenjälki huomioitu. Öyhöttäjiin viitaten sitten implikoidaan, mihinkään faktaan perustumatta, että tämä olisi Suomen laskun takana.

Kun katsotaan itse raporttia, joka siis on ladattavissa ao. linkistä, voidaan havaita että kategoriassa "climate policy" Suomi oli toiseksi paras Hollannin jälkeen. Sen sijaan viime vuoden indeksissä Suomen edellä oli seitsemän maata. Eli tässä 20% kokonaisarvosanasta muodostavassa ainoassa kategoriassa johon nykyhallituskin on voinut vaikuttaa Suomen sijoitus parantui, ei heikentynyt.

Tämä tarkoittaa, että Suomen "ranking-romahdus" oli vain ja ainoastaan edellisen hallituksen aikaisen suoriutumisen ansiota. Tämä puolestaan alleviivaa, että kyseessä oli toden totta aivan katastrofaalinen ja jopa paljon suurempi huti Ohisalolta kuin itse ensin kuvittelin tai mitä mediakaan raportoi. Käsittämätön öyhötys edelliseltä ympäristöministeriltä ja tutkijakoulutuksen saaneelta. Luulisi edes hieman katsovan mitä lukuja kommentoi. Voin vaan kuvitella kuinka on hävettänyt, mutta noin räikeää munausta nyt ei voi oikein muuta kuin pahoitella.

Faktat tosiaan on suositeltavaa tarkistaa. Tuosta ranking-laskusta ei saa nykyhallituksen vikaa kertakaikkiaan millään tulokulmalla.



 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Marinin hallitushan oli ympäristöasioissa ihan totaalinen floppi ja ainakin itse petyin siihen, koska odotukset olivat aika korkealla. Kepun piikkiin voi toki laittaa paljon asioita, mutta vihreiden olisi pitänyt pystyä parempaan. Nykyinen hallitus toki jatkaa seinää päin ajoa, mutta kun se nyt oli muutenkin lähtökohtana kaikelle, niin se ei sillä lailla harmita tai yllätä.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Vihreiden puh.joht. Virta kyseli Orpolta tänään, miksei hallitus ole jo lopettanut Suomen velkaantumista.
Onhan tämä eduskunnan kyselytunti täyttä teatteria, mutta jotain rajaa kuitenkin.
Minulla oli hyvä fiilis Virrasta silloin, kun hän aloitti puheenjohtajana. Ajattelin, että hän ohjaa puolueen sellaiseksi liberaaliksi ja ympäristöasioita taloudellisesti kestävällä tavalla edistäväksi, jossa on tilaa niin vasemmistolle kun oikeistolle.

Joo.
 

Analyzer

Jäsen
Ei ole Vihreistä Virran johdolla vakavasti otettavaksi puolueeksi.

Haihatteluosastolla vasemmistoliitto vetää paremmin. Vaikka valovoimainen Andersson kohta luopuu, niin Koskela tulee kyllä olemaan hyvä paikkaaja.

Kannatus jumahtaa tälle tasolle ja vassarit laittaa vilkun päälle ja painaa ohi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei ole Vihreistä Virran johdolla vakavasti otettavaksi puolueeksi.

Virta olisi voinut ottaa oppia Aallon ja Ohisalon virheistä. Jos puolue haluaa vaikutusvaltaa, tavoitteena tulisi olla saksalaistyyppinen vihreä yleispuolue. Jos harvat ja valitut oikeinuskovat vaalivat keskenään vihreää puhtautta, ja erilaisten vähemmistöryhmien oikeuksia, tarvitseeko siihen vihreää puoluettakaan? SDP ja Vassarit hoitavat jo tätä eniten.

Vähän olen yllättynyt siitä, että Virta ei ole noussut isompiin otsikoihin muulla kuin avioliittotilityksellään. Ero ja sen jälkeiset vainot olivat karmaisevia. Mutta tämä on ainoana isona ulostulona puoluejohtajatasolla myös sosiaalipornoa ja lööppijulkisuuden hakemista itselleen.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Atte Harjanne olisi ollut lottovoitto vihreille, moni liberaali porvari voisi äänestää puoluetta, jonka pj uskaltaa pohtia äänen tärkeitä turvallisuuspoliittisia avauksia. Mutta nykyinen vihreät on viimeisten puheenjohtajiensa näköinen, Harjanne tekisi viisaasti kun siirtäisi pöytänsä kokoomuksen puolelle.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Minä ihmettelen, miksei Marinin hallitus (jossa Vihreät olivat mukana) lopettanut ilmastonmuutosta.

Työllisyyden ehkä halusivat lopettaa. Se ei ole kivaa, kun harrastustoimintaa joutuu aikatauluttamaan tyhmien arkivelvollisuuksien mukaan. Ei ihmisen elämä ole aina sellaista ollut.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Minä ihmettelen, miksei Marinin hallitus (jossa Vihreät olivat mukana) lopettanut ilmastonmuutosta.

Minä voin kertoa, ettei tarvitse ihmetellä. Marinin hallituksen kaksi suurinta puoluetta eivät halunneet edes yrittää. Vihreät olivat tyhmiä, jos kuvittelivat punamultahallituksen olevan jotenkin ympäristömyönteinen ja selkärankainen puolue olisi kaatanut tuon viritelmän.
Arvelen myös, että puolueen oli vähän pakko roikkua mukana loppuun asti, kun maine luotettavana hallituskumppanina olisi voinut ottaa pahempaakin lommoa, jos olisi kolmatta kertaa lähdetty hallituksesta kesken kauden.
 
Aika heikkoa oli hallituksessa Vihreiden tekeminen kaivoslakien ja turvesoiden osalta. Ehkä noista on liian vähän haittaa kansantaloudelle että ei kiinnostanut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Aika heikkoa oli hallituksessa Vihreiden tekeminen kaivoslakien ja turvesoiden osalta. Ehkä noista on liian vähän haittaa kansantaloudelle että ei kiinnostanut.

Jotain taisi särkyä Vihreissä käsittääkseni viime hallituksessa kaivoslakien ja turvesoiden lisäksi ainakin kahdessa muussa asiassa.

Kun Rinne torpedoi ehdotustasolla Suomen ollessa EU-puheenjohtajamaa maataloustukien sitomisen EU:ssa ympäristönsuojelutoimiin. Ja kun Tuppurainen sekä Marin hehkuttivat taisteluvoittona EU:n tutkimuksia rahoittavan Erasmus-ohjelman merkittävää pienentämistä mm. Suomen maatalouden vanhojen rakenteiden turvaamiseksi.

En ihmettele, että tuollaisilla "saavutuksilla" kannatus romahtaa. Luulisi Virran pyrkivän korjaamaan puolueensa politiikkaa, mutta eipä siitä merkkejä näy.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Virran etu sotehädässä on vankka kokemus sosiaalipuolen töistä ja järjestöistä. Hän osaa puhua käytännön kautta toisin kuin iso osa muista poliitikoista. Tähän katsoin itsekin hieman "fanaattisesti", kun hänelle 2019 äänen annoin. Toisaalta turkulaislaseilla ehkä elättelin toivoa jostain Niinistön kaltaisesta, joka tosiaan puhuisi vaikkapa Itämeren tilasta.

Nykyinen someaika saa esiin enemmän tällaista itsellekin tuttua "fanaattista" käytöstä kannattajalta, minkä huomaa myös Persujen puolella. Uskotaan johonkin, eikä hetkeen nähdä niitä heikkouksia.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
En ihmettele, että tuollaisilla "saavutuksilla" kannatus romahtaa. Luulisi Virran pyrkivän korjaamaan puolueensa politiikkaa, mutta eipä siitä merkkejä näy.

Ei välttämättä niinkään saavutuksista kiinni kuin pikemminkin ilmatilan katoamisesta. Vihreät ei pysty profiloitumaan heille tärkeissä asioissa. Ensin kepu (ja myös komppaajana demarit) neliraajajarrutti kaikki vähänkään haja-asutusalueen kustannuksia nostavat hankkeet ja nyt talousahdinko on polkenut alleen keskustelun siitä millainen lasku suomelle on tulossa siitä kun ympäristötavoitteisiin ei päästä.

Peilaan tätä tietyllä tavalla myös Mykkäsen rooliin. Aika vähän on otettu saavutuksia sinivihreän Mykkäsen johdolla nyt ympäristökysymyksissä. On ihan fine joustaa persuille liikenteen päästöissä, käännetään me samalla huomio savupiippuihin? Öö okei.

Tässä jos jossain ois ollut iskun paikka mutta Virta on jäänyt aikalailla statistiksi tässä. Siinä mielessä toki paljon samaa kuin Soininvaarassakin, substanssiosaamista löytyy kyllä mutta puuttuu se Niinistön tapainen karisma saada kannattajia tunteita herättävien asioiden taakse.

Uskon myös osaltaan että tässä on myös käynyt se ilmiö ettei sieltä oikeistosta oikeasti ole isommin liberaaleja ääniä irrotettavissa Vihreiden taakse. Pikemminkin tunkua olisi jonnekin Liberaalin puolueen suuntaan jos saisivat uskottavan puolueen kasaan.

Jonkinsortin murrosta liberaalit nyt jokatapauksessa käyvät läpi linjojen, ennustan tulevaisuudessa siellä laidalla olevan normaalia enemmän liikkuvia äänestäjiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös