Vihreä Liitto

  • 1 395 172
  • 10 623

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Nyt taitaa olla jotakin haussa, velvollisuudentuntoko? Varmaan liian arkaainen käsite, mutta kun sopivaa luontovertaustakaan ei ole tarjolla. Mistä löytyisi se Iso Vihreä, joka ottaisi melkoisen riippakiven kannettavakseen? Kyntisi kyisen pellon? Ihan menisi ruohonjuuritasolle asti, suolammen pohjamutia myöten innostaisi viherkasvit takaisin uuteen kukoistukseen.

Toisaalta ymmärrän, ettei evoluutio oikeastaan sano mitään vastuunkannosta tai velvollisuudesta. Kyse on sopeutumisesta vallitseviin olosuhteisiin. Pienet muutokset faunassa tarpeeksi pitkillä aikaväleillä aikaansaavat muutosta, mutta ei neljässä vuodessakaan. Tarvittaisiin kemiallista terästettä, mikä on kiellettyä ehdottomasti.

Puheenjohtajan pitäisi olla nainen tai metroseksuaali. Tuollainen maastoretkeltä haiseva uros ei taitaisi sittenkään kelvata cityvihreille suunnannäyttäjäksi. Toisaalta Ison Vihreän pitäisi jotenkin aistia uutta riistaakin tai palata vanhoille metsästysmaille. Uusnostalgiaa ehkäpä?

Tai miten olisi moninkertaisesti kuorrutettu ironinen Vihreä? Henkilö, joka tuntee vihreiden genren läpikotaisin, tuntee puolueen historian, mutta suhtautuu siihen kepeydellä, ironialla. On valmis poseeraamaan uusien tuulimyllyjen kyljessä, rientää jokaisen aaltovoimalan perustamistilaisuuteen, on haltioissaan aurinkopaneelien hyötysuhteesta. Ajaa vain sähköpyörää, mutta sisällyttää siihen ironiaa. Kenties hienot nahkakengät polkimilla.

Voisiko Iso Vihreä olla mukana kaatamassa karhua? Ampumassa sutta? Pelottelemassa merimetsoja? Tai uhkaamassa valkoposkihanhia äkkikuolemalla? Moni toteaisi, vihreä on löytänyt sisäisen ugrinsa ja rientäisi kiireellä puolueen jäseneksi.

Voisiko maastopuku olla tämän kepeän uusvihreän pääsääntöinen puku? Voisiko hän näyttäytyä toisinaan kokonaan ei-vihreissä tilaisuuksissa? Kuten vaikka myymälän avajaisissa hakemassa klassista ämpäriä, Jyväskylän suurajoissa epäsovinnaisesti pukeutuneena, ydinvoimalassakin välillä virkistäytymässä. Kaiken aikaa sisällyttäen vain herkimmille nähtävissä olevia vihjeitä omista todellisista näkemyksistään, jotka nekin ovat ironialla kuorrutettuja.

Henkilö, joka on oivaltanut politiikan olevan vain performanssia, mutta tekee tämän todella huolellisesti, niin että hurmaa kaikki ituhipit ja muut maan luomukset näytöksillään. Henkilö, joka voi esiintyä täysin päinvastaisesti eri tilaisuuksissa odotusarvoihin nähden. Henkilö, joka sopeutuu erinomaisesti vaikkapa perussuomalaiseen juhannuksenviettoon. Mutta hän ei kuitenkaan sopeudu: on yhtä kotonaan kuin Jörn Donner lastenkutsuilla (ei Kekkosen).

Se, mitä haen, on post-Vihreä: poliitikko, joka kannattaa puolueensa arvoja, mutta ei kuitenkaan kannata. Hän ottaa niihin aina etäisyyttä, mutta kaiken aikaa on läsnä kuin hämähäkki verkossaan. Tunnustellen vaalikärpästen fiiliksiä. Etsien tietä suomalaisuuden ytimeen, sen sydämeen, luontokokemukseen. Sillä luontokokemus on se, mitä miltei jokaisella suomalaisella on. Ja on kesämökki, vaikka sitten suvun, jossa suomalainen estoitta ui kuin ahven koko kesän jääkylmässä vedessä.

Toki post-Vihreä heittää myös Soininvaaralle läppää. Tämäkin suhde on täysin ironinen: siinä missä Osmo paasaa ja on tosissaan, post-vihreä pj. on vain olevinaan tosissaan. Pj. on oivaltanut, että vihreä ja urbaani eivät ole ihmisten mielissä sama asia. Vihreys ei sittenkään ole viheralueen, siis pikkukaupungin ainoan puiston suojelua. Vihreys on havumetsän tuoksua. Ja sienien, siis ruokasienien. Ja puolukoiden.

Vihreää persuako olisi etsittävä? Vihreää virkamiestä? Tai vihreää upseeria? Mitä tahansa näistäkin, kunhan vihreä on oivaltanut olennaisen, suomalaisuuden ytimen nimenomaan luontoaspektilla. Meillä on luonto, sitä pitää suojella. Mutta meidän pitää myös suojella luonnossa käyskenteleviä ugreja. Tätä vihreät eivät todellakaan ole oivaltaneet, tämä on se porkkanamehu, jota vihreiden pitäisi nappailla.

Tämä on sanottu sillä varauksella, että Vihreät haluavat olla jotakin muutakin kuin klubi, johon pääsevät vain naiset ja naisenmieliset, vihtorit, oloneuvokset. Luonnosta taas voisi löytää vaikkapa alkumiehen tai naisen, jolle nimenomaan luonnossa eläminen, ei betonierämaassa, on jatkuva voiman ja innostuksen lähde. Puolue, josta jopa Riikka Purra saattaisi innostua ja vaihteeksi hymyillä lämmintä hyistä hymyään. Jesperi Pääkkösen unohdettu velipuoli. Tai Peltsin kaveri.

Miten olisi kalevalaisuus? 1900-luvun alun kansallisuusaate yhdistettynä kepeään moderniin vihreyteen? Uusi post-Vihreä pj. voisi jättää jäähyväiset globalismille, suurille sanoille, suurille tyhjyyksille, kaupungeille. Siirtyä kohti suomalaista vihreyttä (ironisesti, kuten totesin). Kirmata kedolla kuin juhannustaikoja tehden, Iltalehden jutussa kuvattuna. Kurkistaa kaivoon salaperäisesti hymyillen. Etsiä kalevalaisuuden juuria Paikkarin torpasta.

Voisiko uusi Vihreä ilmaantua Veikkausliigan otteluun antamaan avauspotkua? Voisiko hän kesällä antaa itseään kuvata heinäseiväs kädessä? Tai ajamassa taatusti sähkökäyttöistä ruohonleikkuria? Mutta antaa myös oman silauksensa nurmikoille, kuten jättää sinililjat rauhaan. Pieni vihreä kommentti arjen kuristavan paineen alla, antaa kaikkien kukkien kukkia.

Uuden vihreän ideologinen linjaus: on aivan samantekevää, mitä ideologista mössöä haluatte kuluttaa, mitä identiteettipelejä pelata, tärkeintä on vain yhdistävä tekijä, luontokokemus. Tällaiseen puolueeseen voisi olla tunkua, nyt on vain työntöä. Eipä monikaan halua viettää piknikkiä vihaisen ampiaisparven edessä. Diarra olisi toiminut tehokkaammin kuin mikään hyttyskarkoitin puolueelle.

Mutta tämä on varmasti aivan liikaa Vihreille: paluu takaisin post-Koijärvelle ei houkuta. Koska cityvihreä eksyisi välittömästi viimeisen liikenneympyrän jälkeen. Koska on suuri joukko ihmisiä, joilla on vaikeaa, siitä huolimatta tai sen vuoksi, että kuulutaan ylimpään tulodesiiliin tai toiseksi ylempään. Ja joilla kaikista mahdollisuuksista huolimatta elämä ei vain avaudu ollenkaan. Tai se avautuu vain haluna kieltää muilta hauskanpito.

Mutta on olemassa myös vaihtoehtoinen tulkinta. Jospa Vihreät ovat jo tehneet työnsä, esittäneet visionsa. Muut voivat jatkaa tästä. Tolkun ihmiset. Fiksut vihreät vain käsittävät, että loppu on tullut. On turha vetää tyhjiä ruosteisia rattaita, pössytellä viimeisiä henkosia. Pian koittaa villimiehen tai naisen aika kaikille tolkun vihreille. Viimeinen sammuttaa teltasta valot ja kipinän. On aika vapautua, on aika riisua kraka, on aika palata takaisin luontoon. Jääkylmän suolammen pehmeään syleilyyn.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Dino

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä vähän epäilen tuota identiteettiasiaa. Toki nykyään kaikista politiikan mielipide-eroista halutaan luoda "identiteettikysymyksiä", ja tietysti vielä niin, että omat poliittiset näkemykset ovat kylmää, faktoihin perustuvaa objektiivisuutta. Oman kokemuksen mukaan vihreitä äänestävät ihmiset, jotka ovat arvoiltaan liberaaleja ja lähestyvät politiikkaa kansainvälisestä näkökulmasta. Tämä sitten ärsyttää puolestaan niitä, joille kansallinen etu ja nykyisen elämänmenon puolustaminen ovat politiikanteon ydintä. En sano, että kumpikaan on oikein tai väärin, mutta tässä on hyvin merkittävä ero lähestymistavassa.

Kenties osin näin mutta yhtälailla sitä viiteryhmää johon itse identifioidutaan puolustetaan herkästi juuri esittämälläsi tavalla. Eli ikään kuin lakaistaan koko identiteettipolitiikan (huom. tämä on yhteiskuntatieteellinen tutkimuksessa laajasti käytetty termi) käsite ja leikitään että sen ainoa sisältö olisi vastustajien kritisointi ja sokeus kuvitella omat poliittiset näkemykset kylmiksi faktoiksi.

Esim. kotimainen vaalitutkimus puhuu identiteettipolitiikasta yleisimpänä selittäjänä kasvaneeseen tunneperäiseen polarisaatioon. Tutkimuksessa myös kyetään aivan sujuvasti erottelemaan asiakysymykset, joiden olemassaoloa mm. täällä foorumilla tasaisin väliajoin taivastellaan ja kuvitellaan ettei sellaisia olekaan. Tämä ei ole piikki sinulle, arvon @Walrus21 .
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Forsgren lienee kaiketi jonkinlainen "Iiris Suomela light", vaikka melko näkymättömäksi poliitikoksi jäänyt toistaiseksi.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Bella Forsgrén harkitsee vakavasti lähtöä pj-kisaan. Ville Niinistö on näyttänyt aiheelle peukkua.

En tiedä muistanko oikein, mutta muistaakseni juuri Bella hihkaisi suoraan vaalilähetykseen 2019 sanat "nyt aletaan tekemään feminisistä politiikkaa!"

Jos, niin se määrittää myös minun suhtautumista häneen täysin identiteettipoliitikkona.
Ainakin tällaisen Bella on tehnyt, itse en jaksa katsoa tuota noin 22min mittaista videota mutta kenties joku innostuu katselemaan:
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Ainakin tällaisen Bella on tehnyt, itse en jaksa katsoa tuota noin 22min mittaista videota mutta kenties joku innostuu katselemaan:

Ollaan aika lailla sinileväesiintymän keskellä, jos sellaiset henkilöt, joista juuri kukaan ei ole koskaan kuullutkaan, eivät hae Vihreiden puheenjohtajaksi. Edes näytille, kun on olemassa pieni vaara.

Populistinen kommentti: Vihreät tietääkseni ovat vaatineet ja vaativat edelleen meiltä muilta aika suuria uhrauksia ilmastonmuutoksen torjunnassa. (Ihan oikein sinänsä, jos kaikki, siis tosiaan kaikki maailman ihmiset ja valtiot, saataisiin tähän mukaan).

Mutta vaikka ollaankin valmiit uhraamaan esimerkiksi maaseutu maaseudun puolesta, jostakin syystä Vihreät eivät halua uhrautua itse olemaan näin tärkeän puolueen puheenjohtajia. Äänitorvia maailmassa. Maailman pelastajia. Mykän luonnon puolestajapuhujia.

Todellakin tuntuu vähän ihmeelliseltä, että kun maailma kytee ilmaston lämpenemisen kourissa, joku Espanjakin suorastaan kiehuu, niin meidän pikku vihreämme eivät halua lähteä parantamaan maailmaa edes pienessä määrin. Eikö naalin hätä kosketa enää?

Kutsuisinko tätä tehopyhyydeksi? Vai rintamakarkuruudeksi? Aivan kuin viher-Rokka kävelisi pois ilmastomuutoksen eturintamasta ja kertoisi, ettei oikeastaan huvita enää.

Mitä Vihreät sitten vielä odottavat? Tarvitaan tekoja, tarvitaan tiukkaa oppositiopolitiikkaa. Mutta kun ne eivät enää halua leikkiä meidän kanssamme, niin emme sitten viihdytä niitä. Pitäkööt ilmastonsa ja päästönsä.

Onko tämä yhteydessä joihinkin kasvatusnormeihin? Vihreä haluaa elää vapaana ja kirmailla kedon kukkien keskellä, velvollisuus ei nappaa. Mutta asian luulisi olevan juuri päinvastoin: Gretahan saisi slaagin Suomen vihreiden käytöksestä. Juuri nyt on oikea aika terävöittää politiikkaa.

Onhan se niinkin, ettei ketään kiinnosta soittaa toista viulua. Johdattaa puolue vaalivoittoon ja sitten joutua luopumaan puheenjohtajuudesta. Kun on se neljän vuoden sääntö. Eivätkö säännöt ole tehty rikottaviksi? Ja eikö suuri asia vaadi myös niitä, jotka uhrautuvat muiden edestä. Kuten Lenin ennen Stalinia? (Toki vastentahtoisesti, eipä olisi halunnut delatakaan.)
 

rpeez

Jäsen

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielestäni hyvä artikkeli Vihreiden puheenjohtajakisan kahden osallistujan näkemyksistä. Eipä ole vaikea valita kumman toivoo voittavan oikealla katsovin silmin.
Yhtä helppo on valita noista kahdesta se, joka sitten kumminkin voittaa.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Mielestäni hyvä artikkeli Vihreiden puheenjohtajakisan kahden osallistujan näkemyksistä. Eipä ole vaikea valita kumman toivoo voittavan oikealla katsovin silmin.
Oikeistovihreänä ja entisenä vihreiden äänestäjänä koen, että Virran johdolla vihreillä voisi olla mahdollisuus uuteen nousuun. Puolueen tuntien en kuitenkaan laske sen varaan kovin paljon, valitettavasti.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni hyvä artikkeli Vihreiden puheenjohtajakisan kahden osallistujan näkemyksistä. Eipä ole vaikea valita kumman toivoo voittavan oikealla katsovin silmin.

Ei sillä ole politiikan sisällön kannalta kovasti väliä, kumpi noista voittaa. Ei puheenjohtajalla niin suurta vaikutusta sisältöön ole, vaan sisältö muodostuu aina kulloinkin mukana olevien mukaan. Puheenjohtajan merkitys on erityisesti mielikuvien luojana ja markkinoijana. Jos haluaa Vihreiltä esim oikeistolaisempaa politiikkaa, pitää toivoa, että ehdokkaiksi, kunnanvaltuutetuiksi, kansanedustajiksi, puoluevaltuuskunnan jäseniksi jne. tulee oikeistolaisempaa jengiä. Siitähän se suunta sitten muodostuu.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ohisalolla on somessa ollut kyllä jo huolestuttavan vaikeaa, surullista kommentointia vaalitappionsa jälkeen.

Dieselin hintakin tuli ainakin hetkeksi alle 1.90 euron, mikä varmaan lisäsi kuormitusta.

Vihreiden ajatuksena korostuu nyt ennen kaikkea metsäteollisuuden alasajo. Mikäli tilasto uhkaavasti näyttää siltä, että Suomessa onkin ihan ok meno, ei maailmanlopun tunnelma, siirretään maalitolppia. Satu Hassista saa aina tuen, kun julistetaan suomalaisen järjestelmän haitallisuutta koko maailmalle.



 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Ohisalolla on somessa ollut kyllä jo huolestuttavan vaikeaa, surullista kommentointia vaalitappionsa jälkeen.

Dieselin hintakin tuli ainakin hetkeksi alle 1.90 euron, mikä varmaan lisäsi kuormitusta.

Vihreiden ajatuksena korostuu nyt ennen kaikkea metsäteollisuuden alasajo. Mikäli tilasto uhkaavasti näyttää siltä, että Suomessa onkin ihan ok meno, ei maailmanlopun tunnelma, siirretään maalitolppia. Satu Hassista saa aina tuen, kun julistetaan suomalaisen järjestelmän haitallisuutta koko maailmalle.



Jotenkin itselle tulee mieleen, että miksi Vihreät eivät tehneet näitä talousuudistuksia silloin kun olivat itse hallituksessa? Tai ehkä paremminkin että miksi Vihreät eivät itse ole tuolla hallitusneuvotteluissa pitämässä sen ympäristön puolta, jos se kerran on niin tärkeää heille?

Koska vaalitappio vai koska on helpompi vain ulista sieltä oppositiosta?
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ohisalolla on ikävä jo etukäteen ministeriauton takapenkille, josta on kivaa parantaa maailmaa. Kukaanhan ei kiellä itse asiaa, tarvitaan ympäristötekoja ympäri maailmaa, toisaalta Suomi on ollut vahvasti niitä tekemässä ja tekee varmasti jatkossakin. Tuo aneleminen RKP:n suuntaan on täysin mautonta ja jos Vihreillä oli joskus silmissäni joku arvo, niin eipä sitä juuri enää löydy. Ei ole ihme, että puolueen on ollut vaikeaa löytää uskottavia puheenjohtajaehdokkaita Ohisalon jälkeen.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Onhan tuo Vihreiden alamäki jopa jollain tasolla jyrkempi kuin Keskustan. Touko Aallon alkuaikoina puhuttiin ihan aidosti jopa pääministeripuolueen mahdollisuudesta, sitä ennen Ville Niinistön aikana puolue oli tukevasti keskisuuressa kastissa ja uskon että vaikutusvaltaakin oli kun peilaa silloin tehtyjä päätöksiä nykyaikaan.

Nyt kaikki tuo on muisto vain ja tästä kyllä varoiteltiin laajalti kun tämä feministi/syväpääty puolueessa valtaan pääsi.
 
Viimeksi muokattu:

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin itselle tulee mieleen, että miksi Vihreät eivät tehneet näitä talousuudistuksia silloin kun olivat itse hallituksessa? Tai ehkä paremminkin että miksi Vihreät eivät itse ole tuolla hallitusneuvotteluissa pitämässä sen ympäristön puolta, jos se kerran on niin tärkeää heille?

Koska vaalitappio vai koska on helpompi vain ulista sieltä oppositiosta?
Vai ehkä ihan siitä yksinkertaisesta syystä ettei tullut kutsua? Ei kai ne voi sinne itseään kutsumattomana ängetä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Mielestäni hyvä artikkeli Vihreiden puheenjohtajakisan kahden osallistujan näkemyksistä. Eipä ole vaikea valita kumman toivoo voittavan oikealla katsovin silmin.
Tämä on varmaan erikoisempia puheenjohtajakisoja Vihreiden ja koko puoluedemokratiamme historiassa.

Ehdokkaina ovat ehdokkaat, joista kummankaan tavoitteena ei ollut puheenjohtajuus, vaan puheenjohtajaehdokkuus. Mutta kun suuri nimi jäi ilmoittautumatta, jomman kumman pitää nyt ryhtyä puheenjohtajaksi. Nostaa komposti reppuselkään.

Ei kaikkein hedelmällisin tapa aloittaa pitkä souvi. Luontevaa sinänsä, että naisten puolueessa naiset myös uhrautuvat. Puolueen eduksi. Ei kai sillä ole väliä, kuka oppositiossa parina välivuonna heittelee kriittisiä kommentteja. Jos kannatus laskee kuin lehmän häntä, silloin on luontevaa, että suuri karhu astelee paikalle ja ottaa vastuun raskaan taakan kantaakseen.

Mutta jos kaikki meneekin pieleen? Jos uusi pj. saa kannatuksen nousemaan? Tai oikeammin, Vihreiden sanoma saa taas kantavuutta. Silloin vaaleihin mennään kakkosohisalolla, joka ei myöskään pysty vakuuttamaan ketään. Kuka silloin enää ilmoittautuu puheenjohtajakisaan, edes brändäyksen merkeissä? Voisiko puheenjohtajuus olla kiertävää, siis esimerkiksi joka kuukausi eri puheenjohtaja? Tai neljännesvuosittain?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Vai ehkä ihan siitä yksinkertaisesta syystä ettei tullut kutsua? Ei kai ne voi sinne itseään kutsumattomana ängetä.
No tämä taas taitaa olla ihan Vihreiden omaa syytä. Eikös ne suoraan ilmoittaneet perinteiset "tällä tuloksella ei hallitukseen mennä". Mielestäni silloin on ihan turha jeesustella maailman kovuutta. Vähän kuin työtön, joka valittaa, kun kukaan ei tule sieltä kotia hakemaan töihin.
 
Viimeksi muokattu:

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No tämä taas taitaa olla ihan Vihreiden omaa syytä. Eikös ne suoraan ilmoittaneet perinteiset "tällä tuloksella ei hallitukseen mennä". Mielestäni silloin on ihan turha jeesustella maailman kovuutta. Vähän kuin työtön, joka valittaa, kun kukaan ei tule sieltä kotia hakemaa töihin.
Tuo pitää paikkansa:


On varmaan Vihreiden kannalta parempi kirkastaa oma linjansa ja hakea sille nostetta oppositiosta.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No tämä taas taitaa olla ihan Vihreiden omaa syytä. Eikös ne suoraan ilmoittaneet perinteiset "tällä tuloksella ei hallitukseen mennä". Mielestäni silloin on ihan turha jeesustella maailman kovuutta. Vähän kuin työtön, joka valittaa, kun kukaan ei tule sieltä kotia hakemaan töihin.
Jos rankataan ketkä haluavat jäädä ulos hallituksesta, ykkösenä keskusta (ei auta vaikka PS rukoilee polvillaan), perässä vasemmistoliitto (ei mahdu oikeistopuolueiden kanssa samaan missään olosuhteissa) ja kolmantena vihreät (paska vaalitulos mutta ei mitään toivoa PS:n kanssa samaan hallitukseen) ja neljäntenä demarit (hyvä tulos, mutta ei riittänyt oikestopuolueiden voittoon, hallituksessa jos PS ei lähde mukaan).

Eli vihreät on vähän kuin työtön, jolle tarjotaan duunipaikkaa, jossa saa joutuu kinastelemaan muiden urpojen kanssa joka päivä. Kuka tietää jos seura olisi jotain muuta niin ehkä duunitkin voisi kelvata.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Helsingissä vihreät Anni Sinnemäen johdolla näyttävät, kuinka vähän luonto lopulta merkitsee. Niitty sileäksi vain, pesivine lintuineen kaikkineen.

Vastaako Anni Sinnemäki mistään tai mihinkään? Ei, koska ministerikaudenkin veti hyvin vastaamatta mihinkään.

Mutta sytytäpä maaseudulla tulitikku polttaaksesi nuotiota ihan virallisella paikalla tai vaikka pesällisen puita saunassa.

Eniten ärsyttää se, että tuoreimmankin episodin jälkeen satavarmasti jatkuu kaikkia muita halveksiva ylimielisyys ja tietoisuus paremmuudesta ihmisenä. Pari lintuperhettä vähemmän, mutta kuitenkin.
 

skode

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Helsingissä vihreät Anni Sinnemäen johdolla näyttävät, kuinka vähän luonto lopulta merkitsee. Niitty sileäksi vain, pesivine lintuineen kaikkineen.

Vastaako Anni Sinnemäki mistään tai mihinkään? Ei, koska ministerikaudenkin veti hyvin vastaamatta mihinkään.

Mutta sytytäpä maaseudulla tulitikku polttaaksesi nuotiota ihan virallisella paikalla tai vaikka pesällisen puita saunassa.

Eniten ärsyttää se, että tuoreimmankin episodin jälkeen satavarmasti jatkuu kaikkia muita halveksiva ylimielisyys ja tietoisuus paremmuudesta ihmisenä. Pari lintuperhettä vähemmän, mutta kuitenkin.

Todennäköinen ratkaisu tulee olemaan ruohonleikkurin muuttaminen sähkökäyttöiseksi ettei ilmasto vaarannut vaarallisista polttomoottorin pakokaasuista. Kelpaa sitten sähkökikottimella ajella pesien yli kun tietää että maailma pelastuu.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus

Tähän ilmeisesti viitataan. Hyvä että on alkanut espoolaisiakin luonto kiinostamaan, mutta tämän perusteella ei olisi ihan jokaisella ala-asteen tunnilla nukkunut. Olisi saattanut olla pikkuisen uskottavampi juttu.

– Viime kesänä jo ajeltiin kenttä ihan lyhyeksi. Siellä oli lintujen ja jäniksien pesiä. Ne olivat siellä sitten hädissään, kun etsivät pesiään ajellun nurmikon seasta, espoolainen Stig Fagerstedt muistelee.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Helsingissä vihreät Anni Sinnemäen johdolla näyttävät, kuinka vähän luonto lopulta merkitsee. Niitty sileäksi vain, pesivine lintuineen kaikkineen.

Vastaako Anni Sinnemäki mistään tai mihinkään? Ei, koska ministerikaudenkin veti hyvin vastaamatta mihinkään.

Mutta sytytäpä maaseudulla tulitikku polttaaksesi nuotiota ihan virallisella paikalla tai vaikka pesällisen puita saunassa.

Eniten ärsyttää se, että tuoreimmankin episodin jälkeen satavarmasti jatkuu kaikkia muita halveksiva ylimielisyys ja tietoisuus paremmuudesta ihmisenä. Pari lintuperhettä vähemmän, mutta kuitenkin.
Siis onko nimenomaan Sinnemäki tai Vihreät ylipäätään käskeneet leikata Malmin lentokentän nurmikon ja kertonut että ei lintujen pesistä kannata välittää?

Ja tuohon puiden polttamiseen saunassa tai nuotion sytyttämisen kieltämiseen sinulla on varmaan joku lähde heittää. Vai puhutko paskaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös