Vihreä Liitto

  • 1 399 693
  • 10 644

Analyzer

Jäsen
Minusta Harjanne on aikamoinen sössöttäjä, ja tuntuu, että hän saa täällä suitsutusta lähinnä sen takia että on mies ja vähän enemmän oikealla kuin vihreiden keskivertopoliitikko.

Pidän Oras Tynkkystä ylivoimaisesti parhaana pj-ehdokkaana tässä kohtaa. Hän on Pirkanmaalta, mies, tunnettu poliitikko ja rauhallinen mutta vakuuttava esiintyjä.

Muita hyviä voisivat olla Tuuli Kousa ja Mikko Kiesiläinen, mutta eivät taida valitettavasti olla käytettävissä. Kousa jäi ulos eduskunnasta reilulla 3000 äänen potilla ja Kiesiläinen on kiinni muissa hommissa.

Vihreiden jakautuminen kahteen puolueeseen olisi mielestäni järjetöntä. Suomessa on muutenkin tarpeeksi puolueita samassa korissa.

Hyvä kirjoitus.

Tosin Harjanne kyllä on ihan fiksu ja kouluja käynyt kaveri, mutta hänen ulosantinsa ei vain ole kertakaikkiaan riittävä puheenjohtajaksi asti. Heti kun mies astuu käsikirjoittamattoman lainin ulkopuolelle, niin sieltä voi tulla ihan mitä vaan. Aluksi luulin, että olisi jännitysperäistä, mutta kyllä hän on ryhmyrinä ollut jo niin paljon esillä, että taitaa kuitenkin olla niin ettei hän vain kykene kokoamaan ajatuksiaan nopeatempoisissa haastattelu tai debatointi-tilaisuuksissa. Joku Lindtman/Purra söisi elävältä tenteissä.

O. Tynkkynen taas on kokenut ja uskottava ilmasto-ja luontoarvojen puolestapuhuja. Sitä en tiedä kuinka hyvä yleispoliitikko hän on, mutta en usko että sen suhteen on ongelmia.

Edes Vihreät ei voi olla niin pihalla, että Suomelan valitsisivat johtoonsa. Se, että Suomela tippui on nimenomaan äänestäjien antama lahja puolueelle.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Toivon puolueelle pelkkää pahaa, joten Suomela on ihan sitä mitä ansaitsevatkin. Feministipaska jatkuu ja kannatuskäyrä jyrkkänä kaakkoon.
Somessa näin Suomelan kirjoituksen jossa pelkäsi ilmaston, tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta. Mitä ilmaston suhteen tulee niin A) Suomeen on tulossa miljardien vety ja tuulivoima investoinnit. Ehkä myös pienydinvoimaloita ja Elon Musk kehittelee uusia sähköautomalleja. Ne asiat edityvät vallan hyvin ilman että siellä on Vihreät toheltamassa. B) Ei ne asiat ole pelkästään Suomesta, eikä varsinkaan pelkästä hallituksesta kiinni täälläkään. Mitä taas ihmisoikeuksiin tulee niin luuleeko Iiris tosiaan että nyt lähtee naisilta äänioikeus tai Suomeen perustetaan vanki- ja kidutusleirejä. Iiris tosiaan on erinomainen puheenjohtaja ja laskee kannatusta erinomaisesti. Vähän murheellistakin, että oikeisto-liberaali siipi puolueesta on kuihtunut lähes kokonaan, sillä siinä nurkkauksessa ei yleensäkään montaa poliitikkoa ole.
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Näin puolueettomana jos arvioi, niin Ville Niinistö tuossa kommentoi erittäin hyvin omia ajatuksia vastaavasti, että vihreiden julkisuuskuva on viimeinen neljän vuoden aikana kaventunut aivan hirvittävästi. Vaikuttaa siltä, että puolue tekee politiikkaa vain tietynlaisille ja tietyillä alueilla asuville ihmisille, tämä oli Niinistöltä aivan loistavasti tiivistetty. Lisäksi omana mielipiteenä on pakko sanoa, että siihen päälle on tullut vielä sellainen ihmeellinen leimallinen feminismi, joka entisestään kaventaa puolueen liikkumatilaa..

Näin ollen puheenjohtaja vaihtoehdoista Harjanne olisi kyllä mahdollisuus vihreille jossain määrin laajentaa kannatuspohjaa, mikä kuulostaisi loogiselta pyrkimykseltä myös vaalitulos huomioiden. Tosin puolueen vaalitulosta selittää eittämättä se, että nimenomaan varmasti moni vihreä äänesti demareita, kun pyrki estämään kokkareiden/persujen vaalivoiton.. mutta yhtä kaikki uutta äänestäjäpohjaa varmaan tervehdittäisiin ilolla. Harjanne myös pehmentäisi sitä aika kovaa feminismileimaa. Mutta mies on minulle muutoin niin vieras, että hänen ulosantiinsa tai muuhun en ota kantaa..

Piti muuten oikein tarkistaa minkä ikäinen Oras Tynkkynen on, kun on ehtinyt olla Tampereen valtuustossa peräti vuodesta 2001 alkaen, sekä piti välissä jo kahdeksan vuoden tauonkin eduskunnasta. Ja tosiaan on jo 45-vuotias, eli poliittisesti oikein oivallisen ikäinen. Lieneekö hän lopulta kuitenkin ennakkosuosikki, vaikka hänellä ei kait uusia kannattajia niin paljon haalita kuin ehkä Harjanteella voisi..
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Dino

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mitä tulee tuohon kuuden vuoden takaiseen twiittiin, niin ehkä osa porukasta voisi hiljalleen päästä siitä yli. Muutoin tulee sellainen kuva, että käytetään kuusi vuotta vanhaa, epäonnistunutta vitsiä lyömäaseena, kun ei mitään muuta keksitä.
Aika pitkälti allekirjoitan ajatuksiasi Vihreistä edellä. Tähän kohtaan tosin pari huomiota. En rehellisesti sanottuna ymmärrä minkälaista vitsiä Diarra on hakenut vihjaamalla, että maaseudulla harrastetaan sukurutsaa ja vaimon hakkaamista. Yleensä ymmärrän minkälaista huumorikulmaa epäonnistuneellakin vitsillä on haettu - ja kenen kustannuksella.

Ja on kuuden vuoden takaiset kommentit relevantteja tänä päivänäkin, jos ne kertovat jotain hänen nykyisestä ajatusmaailmasta, suhtautumisestaan vanhoihin komennteihin, tai niiden voimaa ”lyömäaseina” ei ole riittävän hyvin purettu - esimerkiksi pahoittelun kautta. Viittaan tuohon @Cobol:in edellä linkkaamaan tuoreeseen haastatteluun, jossa puhuu kohukommentin olleen moka vain siksi, ettei ymmärtänyt ymmärtänyt miten sosiaalinen media toimii ja vastuutaan julkisena ihmisenä. Olisi ollut loistava tilaisuus pahoitella myös sen sisältöä. Varsinkin kun sanoi samassa haastattelussa juuri ennen sitä, että ”Heikkouteni on se, että välitän asioista joskus liian kovasti. Minulla menee tunteisiin, jos erilaisista ihmisistä puhutaan todella epäkunnioittavasti.” Tämä on omasta mielestäni melkoista kaksinaismoralismia... ja hyvä vitsi sinänsä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Toivon puolueelle pelkkää pahaa, joten Suomela on ihan sitä mitä ansaitsevatkin. Feministipaska jatkuu ja kannatuskäyrä jyrkkänä kaakkoon.
Ei Suomela ole vaihtoehto pudottuaan eduskunnasta. Iso osa oppositiopolitiikkaa on nimenomaan suuressa salissa haastaminen, ja tämähän ei luonnollisesti onnistu. Jos olisi päässyt läpi, varmaan Suomela olisi valittukin. Aikaa hänellä kyllä on vielä reilusti.

Veikkaan että vihreiden potentiaalisille äänestäjille - jota minä EN ole - "feministipaska" ei ole minkäänlainen ongelma.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Yt:tä näköjään pukkaa. Voi, voi.


Ja saattaa olla että sopeutustoimet vaan jatkuvat kun Harjanne ilmotti jäävänsä puheenjohtajuuskisasta ulos. Ai ettien että kun valikoivat siihen jonkun Iiriksen niin siitä se käänne parempaan varmaan alkaa justiinsa.
 

axe

Jäsen
Iiris Suomela löysi Aamulehden haastattelussa syitä omaan ja puolueen isoon vaalitappioon. Muun muassa:

Suomelan mukaan hänen sanomisiinsa ja virheisiinsä tartuttiin herkemmin kuin vaikkapa nuorten perussuomalaisten miesten asiavirheisiin. ”On vaikea ryhtyä kirjoittamaan tiedotetta tai somepostausta, jos on ihan hirveän varovainen.”

Eikö Suomelan omassa politiikassa ollut siis mitään vikaa? ”Omilta ei ole tullut kritiikkiä tekemästäni politiikasta”, Suomela sanoo.

Kuplassa siis asia kunnossa. Ulkopuolella pahoja ihmisiä.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Saara Hyrkkö on tuorein ehdokas Vihreiden puheenjohtajavaaleihin.

Kuva vihreistä ylimielisenä, muita opastavana kaupunkilaisten 30–40-vuotiaiden naisten puolueena on Hyrkön mielestä harmittava. Puolueen on tehtävä kaikkensa, jotta mielikuva saadaan korjatuksi, kertoo 35-vuotias espoolainen diplomi-insinööri.
Lisäksi hän ilmoittaa olevansa feministi ja valasfani, eli ulkoapäin katsellen kaikkea sitä millaiseksi Vihreät mielletään. Tai no, vasemmistolaiseksi hän ei tunnustaudu.

"Vasemmisto-oikeisto-janalla Hyrkkö ei mielellään itseään lokeroisi, kuten ei vihreät yleensäkään. Kysyttäessä hän kuitenkin määrittelee itsensä keskitien kulkijaksi. Hän sanoo myös vihreiden olevan keskipuolue.
– Vasemmisto-oikeisto-jana ei määritä vihreitä, mutta oman linjamme sanoittamisessa meidän on onnistuttava nykyistä paremmin."
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Mielestäni Saara Hyrkkö on sopiva henkilö Vihreiden puheenjohtajaksi. Hän on asiallinen ja sanavalmis henkilö. Samalla hän on valmiiksi pätevä esiintymään teeveessä asiaohjelmissa ja vaaliväittelyissä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Iiris Suomela löysi Aamulehden haastattelussa syitä omaan ja puolueen isoon vaalitappioon. Muun muassa:



Kuplassa siis asia kunnossa. Ulkopuolella pahoja ihmisiä.
Heh, eihän tuo hyvältä kuulosta. Ajattelisin, että täytyy olla tässä vaiheessa itsekritiikkiä edes siivun verran tuota enemmän.

TOKI nyt juuri teit niin kuten Suomela manailee: et arvioinut koko suoritusta, vaan pistät sieltä juuri sopivan huonolta näyttävän jakoon. :)
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Myös Oras Tynkkynen kieltäytyi kunniasta. Sanoisin, että Vihreille olisi nyt ihan imagon ja monimuotoisuuden nimissä tehnyt miespuheenjohtaja gutaa tähän kohtaan, esimerkiksi Iiriksen johdolla on vaikea kuvitella nousua mudasta - kun kaikki on kunnossa, tyhmät ei vaan ymmärrä.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Myös Oras Tynkkynen kieltäytyi kunniasta. Sanoisin, että Vihreille olisi nyt ihan imagon ja monimuotoisuuden nimissä tehnyt miespuheenjohtaja gutaa tähän kohtaan, esimerkiksi Iiriksen johdolla on vaikea kuvitella nousua mudasta - kun kaikki on kunnossa, tyhmät ei vaan ymmärrä.
Tilanne on kieltämättä surkea, ja Oras Tynkkynen olisi ollut paras saatavilla oleva puheenjohtaja. Nyt lienee luvassa jatkuvaa matalalentoa. Vihreät hukkasi tämän myötä etsikkoaikansa täysin.
 

Animal

Jäsen
Iiris Suomela löysi Aamulehden haastattelussa syitä omaan ja puolueen isoon vaalitappioon. Muun muasssa:
Täysin kajahtanut tapaus. Vastaus juuri odotettu: nuoret perussuomalaiset miehet ja selvät asiavirheet, joihin ei puututtu. Ihan kuin yksikään noiden äänestäjistä olisi muutenkaan äänestänyt Iiristä.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä tuli itselle puskista. Oletin Harjanteen ilmoituksen jälkeen, että tässä sitten seuraava pj.

Toisaalta pikaisesti otsikkoja lukeneena taisi vakava sairaus olla syy, mikä erittäin ymmärrettävää. Niin paljon nykyään tulee paskaa silmille ihan tavan kansaltakin poliitikoille, että aika teräkunnossa saa olla kestääkseen kaiken.

Tarkemmin sanottuna läheisen sairaus. Muina syinä mainittuna mm. oman ja puolison elämä useammalla paikkakunnalla ja palon puuten joihinkin puheenjohtajuuden osa-alueisiin. Ymmärrettävä päätös, mutta kyllähän tässä missataan nyt iso mahdollisuus.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Siirsin tuolta hallituskeskutelusta, koska viestini käsittelee enimmäkseen vihreitä:

Jos Vihreät olisi fiksu puolue, he olisivat tarkempia listoilleen haalimiensa ihmisten suhteen, ja sitä kautta yrittäisivät löytää omaa suuntaansa kauempaa vasemmistoliiton kainalosta - joka ei edistä mielikuvaa talousosaamisesta.
Siis pitäisikö heidän jättää esim. istuvia kansanedustajia pois vaalilistoilta, jotta jotkut lätkäfoorumin kokoomuslaiset äänestäisivät todennäköisemmin vihreitä?

Tuo Iiris Suomelan saama negatiivinen huomio on kyllä häkellyttävää. Ymmärrän jonkun Huhtasaaren profiloimisen hörhöksi perustuen hänen toimintaansa, johon kuuluu mm. kreationismin kannattamista, gradun väärentämistä ja muutama surullisenkuuluisa twiitti.

Mitä tulee puolestaan tuohon kannatukseen, niin totta kai jokainen puolue voi pyrkiä laajentamaan kannatuspohjaansa. Puolueorganisaatioissa työnjako menee kuitenkin niin, että poliittisesta linjasta päättää loppuviimeksi puoluevaltuusto eli jäsenistö. Näitä some-keskusteluja kun seuraan, tulee vähän sellainen olo, että jokaisen puolueen pitäisi toimia kuin jokin markkinointiorganisaatio. Toisin sanoen, kannatuksen maksimoimiseksi pitäisi pestata aina imagoltaan vetovoimaisin puhuja ja poliitikan linja aina siihen suuntaan, mistä tuuli puhaltaa voimakkaimmin.

Tämä puolueiden muuttuminen vaaliorganisaatioiksi on kyllä ihan tutkimuksissakin esille noussut teoria, mutta onko se yhteiskunnan toimivuuden kannalta kovin ruusuinen kehityssuunta? Minun mielestä puolueiden pitäisi tarjota ihmisille erilaisia vaihtoehtoja, joita vaalien jälkeen pyrkivät parhaansa mukaan ajamaan lainsäädäntöön.

Aika ajoin puolueet ovat "lihomassa" oppositiossa, jolloin kannatus tavanomaisesti nousee. Mitä sillä kannatuksella sitten pitäisi tehdä? Yleisin ihmisten toivoma linja tuntuu olevan, että vastustetaan kaikenlaisia kompromisseja ja mennään takaisin oppositioon valittamaan kaikesta, jolloin vaikutusvalta lainsäädäntöön pyöristyy nollaan. Mutta ainakaan ei jouduta netissä järkeilevien politiikan "asiantuntijoiden" silmissä huonoon valoon, koska kukaan ei tiedä, mikä olisi ollut esimerkiksi se perussuomalainen vaihtoehto.

Nythän näyttäisi olevan jonkinlainen konsensus, että persuilla on fiksu talouslinja, mutta mikä se linja sitten on, sitä ei tunnu kukaan tietävän. Vaaleissa höpinät olivat ympäripyöreitä "vyötä kireämmälle"-maalailua, mutta numeroiden tasolla juuri mitään eroa ei ollut muihin puolueisiin. Leikkauksia uskallettiin tarjota joitakin satoja miljoonia ja tämän päälle jotain verohelpotuksia fossiilienergian yrityksiin.
Omasta mielestäni Vihreiden tulisi kaupunkipuolueena haastaa voimakkaammin juuri Kepua ja hakea sieltä sitä vastakkainasettelua, joka auttaa myös määrittelemään puolueelle identiteettiä - Vihreää kaupunkilaisuutta.
Täältä olen lukenut, että vihreät ovat Kalliossa asuvia idealisteja, jotka eivät ymmärrä mitään maaseudun elämästä. Nyt myös kuulemma idiootteja. Muuttuisiko mielikuva vihreistä positiivisempaan suuntaan, jos puolue ajaisi voimakkaammin maaseudun ja kaupunkien välistä vastakkainasettelua?

Itse toki toivon maksimaalista kaupungistumisen edistämistä, mutta poliittisesti se tuskin on kovin suosittu linja.

Persujen kanssa tanssiminen (varsinkin ihmisoikeuskysymyksissä) määrittelee heitä aina vaan vahvemmin sinne ihmisoikeusnurkkaukseen - ja jos se olisi itselleni se kirkkain kärki, niin äänestäisin mielummin vasemmistoliittoa, joka profiloituu tehokkaammin juuri pienen ihmisen puolesta puhujaksi, siinä missä Vihreät ovat ilmeisesti ympäristöihmisiä. Kun puolueella on selkeä oma vahva identiteetti, sitä äänestetään sen identiteetin takia, ei niiden ehdokkaiden takia, jolloin puolue voisi haalia listoilleen sellaisia ihmisiä, jotka oikeasti osaisivat rakentaa parempaa maailmaa, eivätkä vain puhua siitä.
Näinköhän vähän yliarvioit tässä vihreiden vaikutusvaltaa edellisen tai nykyisen eduskuntaryhmän osalta? Se, että vihreiden erittäin nuori ja kokematon ryhmä ei onnistunut jyräämään valtiovarainministeripuoluetta ympäristö- ja ilmastokysymyksissä, oli odotettu lopputulos, joskin harmillinen sellainen.

Eduskuntaryhmän kokoonpano puolestaan oli isolta osin sattumaa, koska kokeneet edustajat jäivät niukasti rannalle isoissa vaalipiireissä. Toki tämän voi nähdä myös niin, että äänestäjät kannattivat nuorempia ehdokkaita.

Minä vähän epäilen tuota identiteettiasiaa. Toki nykyään kaikista politiikan mielipide-eroista halutaan luoda "identiteettikysymyksiä", ja tietysti vielä niin, että omat poliittiset näkemykset ovat kylmää, faktoihin perustuvaa objektiivisuutta. Oman kokemuksen mukaan vihreitä äänestävät ihmiset, jotka ovat arvoiltaan liberaaleja ja lähestyvät politiikkaa kansainvälisestä näkökulmasta. Tämä sitten ärsyttää puolestaan niitä, joille kansallinen etu ja nykyisen elämänmenon puolustaminen ovat politiikanteon ydintä. En sano, että kumpikaan on oikein tai väärin, mutta tässä on hyvin merkittävä ero lähestymistavassa.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Muuttuisiko mielikuva vihreistä positiivisempaan suuntaan, jos puolue ajaisi voimakkaammin maaseudun ja kaupunkien välistä vastakkainasettelua?
Ei Vihreiden tarvitsisi pohtia imagoaan sen positiivisen yleisvaikutelman kautta, vaan sen kautta mitä he yrittävät ajaa takaa ja ketä he haluavat edustaa. Tämä on totta kai vain minun näkemykseni, mutta kun lähes kaikilla puolueilla on ympäristöaiheet omalla agendalistallaan, niin minun on vaikea nähdä mikä se Vihreiden todellinen kärki on. Esimerkiksi Oras Tynkkysen kautta näkee sen yhteyden vanhoihin Vihreisiin, mutta jos kuuntelemme esim Fatima Diarran mielipiteitä, ja yrittäisimme veikata mihin puolueeseen hän niiden perusteella kuuluu, niin uskoisin useimpien tavisten veikkaavan häntä vasemmistoliittolaiseksi. Eikä siinäkään mitään vikaa ole, mutta kun puolueessa on tarpeeksi paljon sitä äänekästä porukkaa, joiden luulisi kuuluvan vasemmistoliittoon, niin koko puolueen identiteetti alkaa tuoksua vahvasti vasemmistoliittolaiselta - varsinkin jos puolueella ei ole mitään omaa vahvaa identiteettiä, joka samalla ankkuroisi sitä johonkin omaan aatteeseen.

Ja ymmärrän kyllä näkökulmasi siitä, ettei puolueen tarvitsisi välttämättä identifioitua mihinkään, mutta itse en oikein näe tätä samalla tavalla. Puolue identifioituu aina johonkin. Ja parhaillaan Vihreät identifioituu hyvin monen mielestä toisen puolueen imagoon. Ja voihan se olla, että vasemmistoliiton kainalossa on tilaa kasvaa ja samalla vielä erottua jotenkin itsekin, mutta itse ennakoin toisin.
 

hulkster19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, SaiPa
Esimerkiksi Oras Tynkkysen kautta näkee sen yhteyden vanhoihin Vihreisiin, mutta jos kuuntelemme esim Fatima Diarran mielipiteitä, ja yrittäisimme veikata mihin puolueeseen hän niiden perusteella kuuluu, niin uskoisin useimpien tavisten veikkaavan häntä vasemmistoliittolaiseksi.
Tämä voi tietysti olla tottakin, mutta minusta se kertoo, etteivät ihmiset ole kyllä varsinaisesti kuunnelleet mitä Diarralla on ollut sanottavanaan noita paria vanhaa kohua lukuunottamatta. Talouspoliittisesti hän on sangen keskellä, luullakseni oikeammalla kuin yksikään vassari, ainakin jos vaalikoneiden arvokarttoja on uskominen. Toki hyvin liberaali arvoiltaan, jos se nyt sitten tänä päivänä vasemmistolaisuudeksi halutaan tulkita.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Esimerkiksi Oras Tynkkysen kautta näkee sen yhteyden vanhoihin Vihreisiin, mutta jos kuuntelemme esim Fatima Diarran mielipiteitä, ja yrittäisimme veikata mihin puolueeseen hän niiden perusteella kuuluu, niin uskoisin useimpien tavisten veikkaavan häntä vasemmistoliittolaiseksi. Eikä siinäkään mitään vikaa ole, mutta kun puolueessa on tarpeeksi paljon sitä äänekästä porukkaa, joiden luulisi kuuluvan vasemmistoliittoon, niin koko puolueen identiteetti alkaa tuoksua vahvasti vasemmistoliittolaiselta - varsinkin jos puolueella ei ole mitään omaa vahvaa identiteettiä, joka samalla ankkuroisi sitä johonkin omaan aatteeseen.

Onko mielestäsi vasemmistoliitossa ja sen puolueen piirissä vaikuttavassa porukassa tapahtunut mitään muutoksia sitten 90-luvun puolivälin, vai onko mielestäsi vihreiden ja vassareiden tietyt yhtäläisyydet seurausta ainoastaan siitä, että vihreät ovat siirtyneet vasemmistoliiton kainaloon?

Diarran talouspoliittisista näkemyksistä tulikin jo tuossa ihan hyvä huomio.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tämä voi tietysti olla tottakin, mutta minusta se kertoo, etteivät ihmiset ole kyllä varsinaisesti kuunnelleet mitä Diarralla on ollut sanottavanaan noita paria vanhaa kohua lukuunottamatta.
Kyllä. Ja tämä on mielestäni se ilmiö tässä tämän päivän klikki-kulttuurissa. Jos sinulla on vähän polarisoivempia näkemyksiä jostain asiasta, joiden kautta persoonasi saa sitä kuuluisuutta, niin hyvin nopeasti se alkaa määritellä sinua kokonaisuutena - pois lukien ne henkilöt, joiden mielestä ne ”klikki-näkemykset” on hyviä, joka motivoi heitä tutustumaan mielipiteisiisi lähemmin ja löytävät sieltä myös niitä tolkun-näkemyksiä (joita varmasti useimmilla henkilöillä löytyy). Minulle ja suurimmalle osalle suomalaisista Diarra on vielä yksiulotteinen tuntemattomuus, jotka tuskin tietäisivät kyseisen henkilön nimeä ilman niitä värikkäitä viittauksia maaseutuun, insestiin ja vaimon hakkaamiseen. Mutta tästä syystä olen varonut luonnehtimasta kyseistä henkilöä sen enempää. Kysyinkin vain aiemmin mihin puolueeseen luulette Diarran useimpien ihmisten mielessä profiloituvan, sillä useimmat ihmiset tietää vain sen mitä noista uutiskynnyksen ylittävistä klikki-otsikoista lukevat.

Onko mielestäsi vasemmistoliitossa ja sen puolueen piirissä vaikuttavassa porukassa tapahtunut mitään muutoksia sitten 90-luvun puolivälin, vai onko mielestäsi vihreiden ja vassareiden tietyt yhtäläisyydet seurausta ainoastaan siitä, että vihreät ovat siirtyneet vasemmistoliiton kainaloon?
Tämä on vaikea kysymys, sillä en ole koskaan seurannut vasemmistoliittoa niin tarkasti. Olen enimmäkseen äänestänyt aina Vihreitä - pois lukien muutamat kerrat, jolloin olen ruokkinut taktisesti demareita tai sympannut pienpuolueita. Mutta se mielikuva mikä minulla on Vasemmistoliitosta, niin äänestäisin varmaan heitä heidän arvojensa takia jos kokisin, että heillä olisi tippaakaan osaamista muuttaa maailmaa arvojaan vastaavaksi paikaksi - ja nimenomaan kestävällä tavalla. Velaksi eläminen on surkea ohjenuora elämälle. Soininvaaran, Hautalan, Saurin, Niinistön yms. aikaiset Vihreät profiloituivat minulle puolueena, jolla oli hyvät arvot, mutta samalla myös talousosaamista - tai ainakin illuusio sellaisesta. Sillä ollakseni rehellinen, mistäpä minä tietäisin kenellä on hyvää talousosaamista ja kenellä ei. Luotan mielikuviini, varsinkin asioista joista minulla ei ole syvempää tuntemusta, kuten useimmat ihmiset tuppaa tekemään. Mutta tästä herääkin hyvä huomio - minkä takia koin, että Vihreillä oli aiemmin talousosaamista, eikä vain hyviä arvoja? Uskon sen johtuneen siitä, että Vihreät pidättäytyi puoluetta liikaa polarisoivista näkemyksistä, ja jätti ne raflaavimmat näkemykset niin sanotusti Vasemmistoliiton heiniksi, jolloin heistä muodostui maltillisempien ihmisten mielikuva, joilla on sisällään muutakin kuin vain yksi tulenpalava agenda. Feministipuoluehan taisi taannoin syntyä, kun ääripään feministit irtosivat Vihreistä, kun nämä eivät suostuneet olemaan tarpeeksi kärkeviä ajatuksissaan (tai näin ainakin sen muistan). Nyky-Vihreissä (tai vasemmistoliitossa) ei tätä ongelmaa ole ollut, jonka on huomannut feministipuolueen totaalisena näivettymisenä. Pienpuoluetentissä oli jopa kiusallista katsella sen poloisen ulosantia, joka oli jäänyt puolueeseen jäljelle.

Tuohon toiseen kysymykseesi minulla on selkeämpi näkemys. Vihreät ajautuivat mielikuvissa selkeämmin Vasemmistoliiton ”ihmisoikeuspöydälle”, sillä muut puolueet alkoivat tunkea itseään Vihreiden ”ympäristöpöydälle” viemällä pois mahdollisuuden erottua sitä kautta. Vihreillä ei näin ollut enää mitään omaa juttua, eikä puolue oikein enää erottunut vasemmistosta talousosaamisenkaan puolesta, sillä sen ydin oli vaihtunut humanisteihin, jotka profiloituivat muunlaisten otsikoiden puolesta. Ja niin se vaan on, että olit kuinka monipuolinen hyvänsä, jos olet otsikoissa aina vain yhden asian puolesta, niin ihmiset näkevät sinut yksiulotteisesti vain sen asian kautta. Ja kyllähän ”ihmisoikeuspöydällä” on tilaa Vihreillekin, mutta siinä missä Vihreät tuntuu välittävän vain naisten ja vähemmistöjen oikeuksista, Vasemmistoliitto välittää myös huono-osaisista suomalaismiehistä, jonka takia Vihreät on Vasemmistoliiton kyljessä ihmisoikeuksien suhteen aina se ”Lite”-versio.

Nämä on totta kai vain minun näkemyksiä ja ehdotuksia siitä mikä saisi puolueen takaisin jaloilleen. En näitä viljelisi, ellei puolue edelleen olisi minulle jollain tapaa rakas. Mutta enemmän ja enemmän tuntuu, että pidän kiinni jostain mitä ei ole enää olemassa.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viimeksi muokattu:

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös