Vihreä liitto

  • 1 492 380
  • 10 958

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Vartia muuten taisi olla jonkun aatekartan mukaan kaikkein liberaalein kaikista kansanedustajista, joten ei hän varmaan poliittisilta mielipiteiltään sijoitu minkään puolueen mainstream-osastoon: ehkä parhaiten kuitenkin Vihreisiin.
Ylen vaalikoneen mukaan Vartia tosiaankin on eduskunnan liberaalein. Konservatiivisin (jos jotakuta jäi vaivaamaan) taaseen on persujen Mika Niikko.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Lyhyt on sunkin muisti. Kyllä, osa leikkauksista kaatui, mutta silti Kataisen ja Stubbin hallitukset tekivät merkittäviä leikkauksia tutkimukseen ja koulutukseen, jotka myös toteutettiin. Ne olivat arviolta 1,44 miljardia euroa (HS 14.1.2016). Eli sun perustelusi todellakin ontuvat ja pahasti.

Ensinnäkin, laita linkit lähteisiisi.

Toisekseen, googletuksen perusteella löytyi tämä johon ilmeisesti viittaat?

Näin koulutuksen leikkaukset, aivovuoto ja vastakkainasettelu etenivät | Kotimaa | HS

Kerrotko miten tuo luku jakaantuu ja onko se vuositason vai hallituskauden (4v) yhteenlaskettu luku?

Pointtini oli se että V.Niinistö on täydellisen kaksinaamainen pölhöpopulisti tässäkin asiassa, jos hän olisi oikeasti koulutusleikkauksia vastaan hän olisi kävellyt ulos edellisestä hallituksessa silloin kun niitä hyväksyttiin, riippumatta kuinka paljon niitä loppujen lopuksi toteutui.

Kai sinun olisi sitten parasta aloitella sitä nolausta, kun ei sinulla nähtävästi muutakaan sanottavaa ole. Jäämme odottelemaan.

Sinä teet sen ihan itse, kerta toisensa jälkeen. Kun kerta väität ettei Suomessa ole absoluuttista köyhyyttä niin laita nyt linkkejä/lähteitä väitteesi tueksi.

Ja kun tiedämme ettet tätä halua/pysty tekemään niin voimme rauhassa todeta että nolasit taas itsesi, jälleen kerran.

Ne valot vain tuntuvat sammuvan välittömästi jopa taloudellisen liberalismin nimiin vannovilta silloin, kun tämän maakuntasosialismia ajavan hallituksen toimia arvostellaan. Aivan oikein: hallitus päätti summista, mutta kohdensi säästöt erityisesti parhaaseen yliopistoon.

Taloudellisen liberalismin nimiin vannovat nimenomaan kannattavat sitä että myös HY:n kaltaiset monoliitit kantavat osansa leikkauksista.

Ja nyt faktat kuntoon:

1) HY on ylivoimaisesti suurin julkisen tuen saaja Suomen yliopistoista, olisi ihme jos suurimmat leikkauset eivät olisi osunut siihen
2) Suuri osa leikkauksista koski Yliopiston Apteekkia joka on muutenkin täydellinen Kekkosen ajan reliikki joka pelaa täysin omilla säännöillään (tosin koko apteekkiala pitäisi vapauttaa nykyisistä kahleista)
3) HY on vuosikymmeniä paisunut dinosaurus jossa ei ole tehty kunnon tehostusta about koskaan, lääkiksen maisterintutkinto on HY:ssä yli tuplasti kalliimpaa kuin esim. Turun yliopistossa.
4) "Suomen paras" on "paras" siksi että se on kooltaan täysin ylivoimainen ja sen tutkimusalat on niitä joilla saadaan parhaiten pisteitä kansainvälisissä rankingeissa. Ei mikään peruste olla leikkaamatta.
5) HY teki oman päätöksen rysäyttää leikkaukset kerralla, tätä ei hallituksen rahoituspäätökset edellyttäneet. Täysin HY:n oma päätös.


Jos hallitus olisi vain pienentänyt kehystä ja antanut opetusministeriön jakokaavan mukaisesti yliopistojen kilpailla rahoituksesta, olisivat säästöt kohdistuneet tehottomimmin toimivaan osaan yliopistokenttää – siis oikeudenmukaisesti ja kansantaloudellisesti järkevästi.

Tämä vaatii sinulta kyllä rutkasti lisää perusteluita.

Millä kriteereillä yliopistot kilpailevat rahoituksesta, miten säästöt tällä mallilla kohdistuisivat tehottomimpaan osaan yo-kenttään ja onko tästä konkreettista näyttöä?

Se miten HY selviää säästöistä onkin sitten toinen juttu. Hallinnosta leikkaaminen voi vaikuttaa myös huippututkimuksen ja -tieteen tekemisen edellytyksiin. Siinä vaiheessa kun professori joutuu tekemään irtisanotun sihteerin hommat, ollaan kenties teoriassa säästetty jotain, mutta kokonaisuus toimii aiempaa tehottomammin.
Tätä samaa mantraa on toitotettu yo-väen toimesta mutta mitään käytännön esimerkkejä ei löydy, se kuulostaa puhtaasti täysin menneen maailman toimintatapojen juoksuhautojen puolustustaistelulta. Jos suomalainen yliopistomaailma olisi ollut pakotettu samanlaiseen tehokkuuden lisäämiseen kuin yrityskenttä niin toimintamallit olisivat aika toisennäköisiä, noin hallinnon näkökulmasta.

Suomi taitaa olla ainoa maa lajissaan, jossa kannattamatonta maataloutta tuetaan yli kaksinkertaisella summalla verrattuna korkeakoulujen budjettiin. Ei siis olla köyhiä eikä kipeitä silloin kuin maajussille pitää saada apetta pöytään.

Tulee vahvasti mieleen "tapa talonpoika päivässä" tästä punavihreästä retoriikasta.

Maataloustuista voi olla montaa mieltä ja niissä on varmasti tehostettavaa mutta kyseessä on kriittinen huoltovarmuustekijä joka *osittain* on samalla viivalla puolustusvoimien rahoituksen kanssa.

Olisi muuten ihailtavaa jos te punavihreät edes kerrankin ottaisitte esille esinm. ay-jäsenmaksujen verosubvention (n. 200M€/v) tai tuulivoimatuen (n. 150M€/v) vaihtoehtona mille tahansa leikkauksille mutta se taitaa olla ideologian vastaista.

Toisin on tieteen ja tutkimuksen laita. Tosin olihan tässä taannoin traktorimarssi Helsinkiin, jossa hallituksen ydinkannattajajoukko iski nyrkkiä pöytään ja viestikin oli selvä: veronmaksajien rahat eivät olleet tulleet tilille ajoissa! Tätä kauheata tilannetta ryntäsi sitten nopeasti tyynnyttelemään hallituksen ministerikööri. Mitähän siellä ajatuspaja Liberassa mahdetaan tästä ajatella. Huutonaurua! :D
Voi jösses että olet taas pihalla. Voit kuvitella ihan rauhassa mikä huuto tulisi teidän leirissä siinä vaiheessa kun yliopiston määrärahojen tilitys viivästyisi puoli vuotta. Voisi olla huutonauru kaukana teiltä.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ylen vaalikoneen mukaan Vartia tosiaankin on eduskunnan liberaalein. Konservatiivisin (jos jotakuta jäi vaivaamaan) taaseen on persujen Mika Niikko.
Muistankohan nyt väärin, mutta eikös tuossa kyselyssä oltu määritetty joidenkin kysymysten kohdalla konservatiivinen ja liberaali vastaus varsin erikoisella tavalla. Tosin näiden kahden ääripään osalta tulosta voinee silti pitää osuvana.
 
Sinä teet sen ihan itse, kerta toisensa jälkeen. Kun kerta väität ettei Suomessa ole absoluuttista köyhyyttä niin laita nyt linkkejä/lähteitä väitteesi tueksi.
Maailmanpankin määritelmä absoluuttiselle köyhyydelle on alle 1,25 dollarin tulot päivässä. On toki toinenkin määritelmä, että tulot olisivat niin pienet etteivät rahat riittäisi välttämättömyyksiin kuten ruokaan ja asuntoon.

Suomessa on viimesijaisena toimeentulon muotona toimeentulotuki, johon ovat oikeutettuja kaikki kansalaiset. Näin Suomessa ei voi syntyä sellaista tilannetta, että joku olisi absoluuttisesti köyhä. Viimeksi nälkään onkin kuoltu sota-aikana yli 70 vuotta sitten.

Se, että leipäjonoissa käy kymmeniä tuhansia suomalaisia viikoittain, ja kymmenet tuhannet kokevat näkevänsä nälkää, ei ole edes löperömmän määritelmän mukaista absoluuttista köyhyyttä, vaan huonoa elämänhallintaa, näköalattomuutta, vääriä kulutusvalintoja tai jotain muuta itsepäisyyttä. Jossain dokkarissa joku ei viitsinyt soittaa sossuun kun puhelu maksoi. Useimmiten kyse on siitä, että asutaan liian kalliisti omiin tuloihin nähden.

Tiedäthän sinä tämän näköjään varsin hyvin itsekin.
On olemassa jotain hyvin pieniä marginaaliryhmiä jotka ovat päässeet tippumaan yhteiskunnan suojaverkoista pois. Näitä ei tietenkään saisi olla.

Tällä hetkellä kuka tahansa tervepäinen ja työkuntoinen aikuinen saa Helsingissä duunia alle nanosekunnissa, kunhan ei ole liian ronkeli duunin kanssa. Tälläkin hetkellä Stadissa lienee about 5000 avointa duunia. Eikä tarvitse mennä leipäjonoihin. Välttämättä ei pysty asumaan keskustassa mutta tästäkin voi joustaa jos on oikea hätä.
Helvetin vaikeahan tuota on arvioida koska noin teknisesti ottaen kaikilla suomalaisilla on ruokaa ja asunto jos vain niin haluaa (jos denat haluaa vetää lasolia metsässä niin se on heidän valintansa).

Sitä paitsi absoluuttisen köyhyyden esiintymättömyyden todistaminen on kuin Russellin teekannu; kuinkas todistan ettei jotain ole.

Mutta sä voit toki avata mitä ovat nämä mainitsemasi marginaaliryhmät.
 

Fordél

Jäsen
Toisekseen, googletuksen perusteella löytyi tämä johon ilmeisesti viittaat?

Näin koulutuksen leikkaukset, aivovuoto ja vastakkainasettelu etenivät | Kotimaa | HS

Kyllä, siihen viittasin.

Kerrotko miten tuo luku jakaantuu ja onko se vuositason vai hallituskauden (4v) yhteenlaskettu luku?

Kuten jutussa todetaan, kyse on vaalikauden yhteenlasketusta luvusta. Kuinka paljon sitten on ollut pelkkiä koulutusleikkauksia? Tämän Helsingin Sanomien jutun perusteella edellinen hallitus leikkasi 958 miljoonaa euroa.

Pointtini oli se että V.Niinistö on täydellisen kaksinaamainen pölhöpopulisti tässäkin asiassa, jos hän olisi oikeasti koulutusleikkauksia vastaan hän olisi kävellyt ulos edellisestä hallituksessa silloin kun niitä hyväksyttiin, riippumatta kuinka paljon niitä loppujen lopuksi toteutui.

Edelleen, ei ole pöhöpopulismia se, että vetää leikkauksien suhteen johonkin rajan. Populismia olisi pikemminkin se, että tällaisina aikoina ei suostu minkäänlaisiin leikkauksiin tai osoittaa lisämäärarahoja jollekin alalle ilman, että ei kerro mistä leikataan. On ihan perusteltua kritisoida nykyisiä uusia leikkauksia vaikka on ollut aikaisemmin hyväksymässä saman alan leikkauksia.

Ja se pääongelma oli, että väitit seuraavaa:

Ei onnu, Kataisen hallitus, mukaanlukien Ville Niinistö ja Vihreät, hyväksyivät satojen miljoonien leikkaukset koulutukseen mutta ne kaatuivat eduskunnasssa demarien ja kokoomuksen riitelyyn. Eli ne hyväksyttiin mutta niitä ei toteutettu.

Tämä väitteesi leikkauksista on siis totaalisen väärä. Heittää lähes miljardilla.
 

Tuamas

Jäsen
Millä tavalla Yliopiston Apteekki pelaa eri tavalla kuin muu osa apteekkikenttää? Tämä vaatii nyt selityksen.

Muutama melko merkittävä ero löytyy
- ainoa osakeyhtiö, kaikki muut apteekit on lain voimalla määrätty toimimaan elinkeinonharjoittajina
- ainoa ketju, jolloin ainoa apteekki jolla
hinnoitteluvoimaa

Koko apteekkisäätely tulisi säätää uusiksi.

Sinänsä maataloustuissa daespoosta paljastui melkoinen toukohousu.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Melko erikoista tämä suomalaisen maajussin disautus vihreissä piireissä, minä ihan luulin että te haluatte syödä kotimaista ruokaa. Pitihän se villamyssykin aikanaan olla kotimainen. Minä rinnastan maatalouden tukemisen taiteen tukemiseen, molempia voi ajatella samalla tavalla. Mikäli mennään tuottavuus edellä ei kannata suomessa tauluja maalata tai viljaa kylvää, tuodaan ruoka Taiwanista ja taide myös. Mielestäni on kuitenkin hyvä että molemmissa aloissa pysyy perinteet yllä.

Suomalaista tuotantoa ruuan suhteen voi hieman kritisoida, mutta väitän että saan silti yhtä maailman puhtainta ja vapainta ruokaa kun haen lihat tutun tilalta. Eikä minua haittaa että hänen työ on tuettua, se hullu on töissäkin joka päivä. Jos tarkkaan mietitään niin sanokaapa mikä täällä ei ole tuettua, täällähän tuetaan kaikkea, köyhistä aina suuriin yrityksiin asti.
 
Sinänsä maataloustuissa daespoosta paljastui melkoinen toukohousu.
Daespoosta nyt paljastuu tarvittaessa mikä vaan josta käsin on mahdollista opponoida vihervasemmistoa. Kuten edeltäkin näkyy, on täysin mahdollista olla ensin itse sitä mieltä että Suomessa kaikilla on ruokaa ja asunto, ja sitten myöhemmin haastaa tätä näkemystä kun se tulee vihervasemmistolta.
Melko erikoista tämä suomalaisen maajussin disautus vihreissä piireissä, minä ihan luulin että te haluatte syödä kotimaista ruokaa. Pitihän se villamyssykin aikanaan olla kotimainen. Minä rinnastan maatalouden tukemisen taiteen tukemiseen, molempia voi ajatella samalla tavalla. Mikäli mennään tuottavuus edellä ei kannata suomessa tauluja maalata tai viljaa kylvää, tuodaan ruoka Taiwanista ja taide myös. Mielestäni on kuitenkin hyvä että molemmissa aloissa pysyy perinteet yllä.
Samaa mieltä. Maajussi on liian ahtaalla nyt kun tulokehitys on ollut vielä epäsuotuisampaa kuin maan köyhimmillä. Toki ympäristölle haitallisia tukia (eläintuotanto) voisi pyrkiä mahdollisuuksien rajoissa (EU, kuluttajien ostokäyttäytyminen) pikkuhiljaa purkamaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Suomessa on viimesijaisena toimeentulon muotona toimeentulotuki, johon ovat oikeutettuja kaikki kansalaiset. Näin Suomessa ei voi syntyä sellaista tilannetta, että joku olisi absoluuttisesti köyhä.

Odotan sinulta edelleen lähdettä väitteesi tueksi.

Se, että leipäjonoissa käy kymmeniä tuhansia suomalaisia viikoittain, ja kymmenet tuhannet kokevat näkevänsä nälkää, ei ole edes löperömmän määritelmän mukaista absoluuttista köyhyyttä, vaan huonoa elämänhallintaa, näköalattomuutta, vääriä kulutusvalintoja tai jotain muuta itsepäisyyttä. Jossain dokkarissa joku ei viitsinyt soittaa sossuun kun puhelu maksoi. Useimmiten kyse on siitä, että asutaan liian kalliisti omiin tuloihin nähden.

Tiedäthän sinä tämän näköjään varsin hyvin itsekin.

Tiedän, oli hienoa nähdä sinun toteavan tämä asia näin suoraan, olen suorastaan yllättynyt.

Sitä paitsi absoluuttisen köyhyyden esiintymättömyyden todistaminen on kuin Russellin teekannu; kuinkas todistan ettei jotain ole.

Ei sinun tarvitse sitä itse todistaa, riittää kun laitat jotain uskottavaa lähdettä,.

Kuten jutussa todetaan, kyse on vaalikauden yhteenlasketusta luvusta. Kuinka paljon sitten on ollut pelkkiä koulutusleikkauksia? Tämän Helsingin Sanomien jutun perusteella edellinen hallitus leikkasi 958 miljoonaa euroa.

Voitaisiinko nyt sopia että puhutaan vuositason numeroista eikä hallituskauden luvuista, ne kun riippuvat täysin päätöksen ja toteutuksen ajankohdasta?

Linkittämäsi juttu avaa hyvin rahoituksen tason ja kuinka paljon leikattiin, yliopistojen rahoitus on kasvanut keskimäärin 10% vuosivauhtia 2000-luvun alusta ja nyt palautettiin 2007 tai 2009 taso, riippuen tulkinnasta.

Edelleen, ei ole pöhöpopulismia se, että vetää leikkauksien suhteen johonkin rajanEdelleen, ei ole pöhöpopulismia se, että vetää leikkauksien suhteen johonkin rajan

Eli jos nykyinen hallitus toteuttaisi leikkaukset jotka pölhöpopulisti V.Niinistö hyväksyi edellisessä hallituksessa mutta joita ei toteutettu niin Vihreillä ei olisi mitään ongelmaa?

Tämä väitteesi leikkauksista on siis totaalisen väärä. Heittää lähes miljardilla.

Luvut kehiin, *vuositasolla*.

Sopii kyllä, mutta ei kohdentamalla leikkaukseen parhaaseen osaan yliopistokenttää.

HY päätti itse kohdennuksista, ei hallitus. Faktat kuntoon! Niin ja virta päälle!

Sen sijaan sitä ei osattu odottaa, että hallitus kohdentaa säästöt nimenomaisesti HY:oon.

Ei varmasti osattu odottaa sellaista mitä ei ole edes tapahtunut.

Millä tavalla Yliopiston Apteekki pelaa eri tavalla kuin muu osa apteekkikenttää? Tämä vaatii nyt selityksen.

Sinulle vastattiinki jo. On aika kummallista että HY:n asioista isoon ääneen huutelevana et tätä tiennyt.

En tiedä tuon tutkinnon hinnasta, mutta varmasti löytyy yksittäisiä eroja tutkintojen hinnassa. Puoluetoverisi Bogomoloff taisi sanoa, ettei ottaisi Lapin yliopistosta valmistunutta kuin lumitöihin. Törkeä herja tietysti, mutta saattaa kertoa siitä, että eri yliopistoissa hankittuja taitoja arvostetaan hiukan eri tavoin. Eri hintakin niillä saattaa olla.
.

En ole kuulunut enkä kuulu mihinkään puolueeseen, en aio mitenkään kantaa yhtään vastuuta minkään kunnallisvaltuutetun sanomisista. Se että sinä tuota jonain perusteluna kertoo aika paljon argumenttisi heikkoudesta.

Sana 'Universitas' tarkoittaa laajaa, maailman kattavaa ja yleistä ja HY on sitä sanan koko mielessä. Se on Suomen monialaisin yliopisto eikä siten ole keskittynyt millekkään "ranking"-aloille..

Uhhuh, Kannattaa tutustua yliopisto-rankingin ongelmiin, se selittää pitkälti minkä takia HY on ylivoimainen Suomessa. Siis sen lisäksi että sillä on moninkertaiset resurssit esim. Turun tai Tampereen yliopistoihin verrattuna.

Säästöjen etupainotteisuus johtui siitä, että hallitus rysäytti säästöt yliopistolle lähes kerralla. Ainakin yksittäiset yliopiston laitokset tekevät tänä ja ensi vuonna rutkasti tappiota, vaikka hätäsäästöinä tuli kenkää isolle joukolle työntekijöitä.

Kannattaa lukea tämä artikkeli:

Turun yliopisto vältti irtisanomiset käyttämällä varallisuuttaan – miksi Helsingin yliopisto ei toimi näin? | Yle Uutiset | yle.fi

Väänänen sanoo, että Turussa on varauduttu säästöihin jo muutaman vuoden ajan. Yliopisto on muun muassa vähentänyt yliopiston hallinnosta kahden viime vuoden aikana jopa 100 henkilötyövuotta. Se on tehty luonnollisen poistuman kautta.

Helsingin yliopistolla oli viimeisimmän, vuoden 2014 tilipäätöksen mukaan noin 88 miljoonaa euroa ylijäämää.

Se oli Acatiimi-lehden vertailussa Vaasan yliopiston ja Hankenin lisäksi ainoa, joka kasvatti liikevaihtoaan samana vuonna. Ylijäämä oli maan suurin.

Yliopiston budjetti menee tappiolle heti tänä vuonna, kun valtio leikkaa yliopistolta 50 miljoonaa euroa.

Oppilaitos on kertonut etsivänsä 106 miljoonan euron säästöjä.


Luulisi että sinullakin alkaa jo kellot soida.


Minä esitin sinulle suoria kysymyksiä, sinun huokailu ja diipadaapa-sliden esittely eivät mitenkään vastaa niihin.

Ota happea, mieti uudestaan mihin vastasit ja sitten vastaa kysymyksiin.

Siis oletko oikeasti noin totaalisen pihalla? Otetaan sinulle liberalismiwikistä tähän vastaus:

"Suomen maatalous ei ole omavaraista nytkään, peltoja ei kynnetä hevosilla vaan traktoreilla. Jos Suomi joutuisi sellaisen kauppasaarron uhriksi, ettei tänne tuotaisi leipää, ei tänne varmasti myöskään tuotaisi öljyä. Siis jos omavaraisuutta halutaan parantaa, se tulee tehdä ennemmin elintarvikevarastoja kasvattamalla, kuten jo nyt valtio tekee."

Tähän lisäyksenä vielä se, että ruoan jakelukaan ei toimi hevosilla, vaan rekoilla, jotka pysähtyvät, jos öljy loppuu.

Ei herranjumala sentään, sinullla ei ole yhtään mitään omaa perustetta umpityhmille väitteillesi vaan heittelet wikilainauksia.

Suomessa pyörii traktoreita jo nyt kotimaisella biodieselillä/rypsiöljyllä ja teoriassa kaikki tarvittava polttoaine voitaisiin tuottaa itse.

Pitäisikö sinun miettiä edes hetki itse ennenkuin heittelet random interweb lainauksia jonain perusteina?

Ai tästä vai? Lainaus Ajatuspaja Liberan sivuilta. Ja tähän kaikki arvon jatkoaikalaiset – HUUTONAURUA!!!! :D

Kyllä, HUUTONAURUA! Itselläsi pää kumisee tyhjyyttään ja siksi joudutaan laittamaan google laulamaan, listaat asioita mitä saa kahdella miljardilla mutta jos nämä pari miljardia tulisivat kehitysavusta, ay-verosubventiosta, kulttuurin apurahoista, tuloveroista yms. niin sinun pienet punavihreät kädet lopettaisivat taputtamisen ja alkaisi huuto fasismista.

Ei vaan vapaan kilpailun ja taloudellisen liberalismin asialla. Ihan oikeasti enkä vain leikisti kuten eräät käsienheiluttelijat. :D

Ooh, tämä oli uutta! Kannatat siis yleissitovuuden poistoa, paikallisen sopimisen täydellistä vapauttamista, työmarkkinakorporaatioiden valta-asemien purkamista tms?

Sinänsä maataloustuissa daespoosta paljastui melkoinen toukohousu.

Maataloustuet on minun näkökulmasta osa turvallisuuspolitiikkaa.

Daespoosta nyt paljastuu tarvittaessa mikä vaan josta käsin on mahdollista opponoida vihervasemmistoa. Kuten edeltäkin näkyy, on täysin mahdollista olla ensin itse sitä mieltä että Suomessa kaikilla on ruokaa ja asunto, ja sitten myöhemmin haastaa tätä näkemystä kun se tulee vihervasemmistolta..

Kuten lainauksista hyvin näkee, olet joko lukutaidoton tai et ymmärrä lukemaasi. Molemmat täysin mahdollisia skenaarioita.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Odotan sinulta edelleen lähdettä väitteesi tueksi.



Tiedän, oli hienoa nähdä sinun toteavan tämä asia näin suoraan, olen suorastaan yllättynyt.



Ei sinun tarvitse sitä itse todistaa, riittää kun laitat jotain uskottavaa lähdettä,.



Voitaisiinko nyt sopia että puhutaan vuositason numeroista eikä hallituskauden luvuista, ne kun riippuvat täysin päätöksen ja toteutuksen ajankohdasta?

Linkittämäsi juttu avaa hyvin rahoituksen tason ja kuinka paljon leikattiin, yliopistojen rahoitus on kasvanut keskimäärin 10% vuosivauhtia 2000-luvun alusta ja nyt palautettiin 2007 tai 2009 taso, riippuen tulkinnasta.



Eli jos nykyinen hallitus toteuttaisi leikkaukset jotka pölhöpopulisti V.Niinistö hyväksyi edellisessä hallituksessa mutta joita ei toteutettu niin Vihreillä ei olisi mitään ongelmaa?



Luvut kehiin, *vuositasolla*.



HY päätti itse kohdennuksista, ei hallitus. Faktat kuntoon! Niin ja virta päälle!



Ei varmasti osattu odottaa sellaista mitä ei ole edes tapahtunut.



Sinulle vastattiinki jo. On aika kummallista että HY:n asioista isoon ääneen huutelevana et tätä tiennyt.



En ole kuulunut enkä kuulu mihinkään puolueeseen, en aio mitenkään kantaa yhtään vastuuta minkään kunnallisvaltuutetun sanomisista. Se että sinä tuota jonain perusteluna kertoo aika paljon argumenttisi heikkoudesta.



Uhhuh, Kannattaa tutustua yliopisto-rankingin ongelmiin, se selittää pitkälti minkä takia HY on ylivoimainen Suomessa. Siis sen lisäksi että sillä on moninkertaiset resurssit esim. Turun tai Tampereen yliopistoihin verrattuna.



Kannattaa lukea tämä artikkeli:

Turun yliopisto vältti irtisanomiset käyttämällä varallisuuttaan – miksi Helsingin yliopisto ei toimi näin? | Yle Uutiset | yle.fi

Väänänen sanoo, että Turussa on varauduttu säästöihin jo muutaman vuoden ajan. Yliopisto on muun muassa vähentänyt yliopiston hallinnosta kahden viime vuoden aikana jopa 100 henkilötyövuotta. Se on tehty luonnollisen poistuman kautta.

Helsingin yliopistolla oli viimeisimmän, vuoden 2014 tilipäätöksen mukaan noin 88 miljoonaa euroa ylijäämää.

Se oli Acatiimi-lehden vertailussa Vaasan yliopiston ja Hankenin lisäksi ainoa, joka kasvatti liikevaihtoaan samana vuonna. Ylijäämä oli maan suurin.

Yliopiston budjetti menee tappiolle heti tänä vuonna, kun valtio leikkaa yliopistolta 50 miljoonaa euroa.

Oppilaitos on kertonut etsivänsä 106 miljoonan euron säästöjä.


Luulisi että sinullakin alkaa jo kellot soida.



Minä esitin sinulle suoria kysymyksiä, sinun huokailu ja diipadaapa-sliden esittely eivät mitenkään vastaa niihin.

Ota happea, mieti uudestaan mihin vastasit ja sitten vastaa kysymyksiin.



Ei herranjumala sentään, sinullla ei ole yhtään mitään omaa perustetta umpityhmille väitteillesi vaan heittelet wikilainauksia.

Suomessa pyörii traktoreita jo nyt kotimaisella biodieselillä/rypsiöljyllä ja teoriassa kaikki tarvittava polttoaine voitaisiin tuottaa itse.

Pitäisikö sinun miettiä edes hetki itse ennenkuin heittelet random interweb lainauksia jonain perusteina?



Kyllä, HUUTONAURUA! Itselläsi pää kumisee tyhjyyttään ja siksi joudutaan laittamaan google laulamaan, listaat asioita mitä saa kahdella miljardilla mutta jos nämä pari miljardia tulisivat kehitysavusta, ay-verosubventiosta, kulttuurin apurahoista, tuloveroista yms. niin sinun pienet punavihreät kädet lopettaisivat taputtamisen ja alkaisi huuto fasismista.



Ooh, tämä oli uutta! Kannatat siis yleissitovuuden poistoa, paikallisen sopimisen täydellistä vapauttamista, työmarkkinakorporaatioiden valta-asemien purkamista tms?



Maataloustuet on minun näkökulmasta osa turvallisuuspolitiikkaa.



Kuten lainauksista hyvin näkee, olet joko lukutaidoton tai et ymmärrä lukemaasi. Molemmat täysin mahdollisia skenaarioita.
Nää kaikki liittyy varmaan espoohin ja niitten poliitikoihin eikä oikeasti ihmisiin.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin ettei tarvitse todistaa ettei jumalaa/russelin kannua/absoluuttista köyhyyttä Suomessa ole olemassa, kunhan laitan vain uskottavan lähteen!?

Ei tässä todisteita vaadita. Ainoastaan lähteitä, jotka todistavat väitteesi oikeaksi.

No, jos lopetetaan hassuttelu, niin kai jostain löytyy joku absoluuttinen köyhyys maittain -raportti, josta voi tulkita ettei Suomessa ole absoluuttista köyhyyttä.
 
No, jos lopetetaan hassuttelu, niin kai jostain löytyy joku absoluuttinen köyhyys maittain -raportti, josta voi tulkita ettei Suomessa ole absoluuttista köyhyyttä.
Löytyy mutta niissä käsitellään vain maita joissa on absoluuttista köyhyyttä. Suomessa ei ole.

List of countries by percentage of population living in poverty - Wikipedia, the free encyclopedia

Suomessa ei tiettävästi ole yhtään koalaakaan, mutten voi esittää uskottavaa lähdettä sillä jonkun olemassa olemattomuuden todistaminen menee vaikeaksi.
 

Fordél

Jäsen
Voitaisiinko nyt sopia että puhutaan vuositason numeroista eikä hallituskauden luvuista, ne kun riippuvat täysin päätöksen ja toteutuksen ajankohdasta?

Luvut kehiin, *vuositasolla*.

Ei ole mitään tarvetta puhua vuositason luvuista. Sinä totesit, että Ville Niinistö oli Kataisen hallituksen mukana hyväksymässä satojen miljoonien koulutusleikkauksia, minkä vuoksi hän ei ole oikeutettu kritisoimaan nykyisiä leikkauksia. Kyllä, näin kävi eli viime hallituskaudella leikattiin satoja miljoonia koulutuksesta, yhteensä lähes miljardi. Tämä takia on täysin perusteltua, että nyt Niinistö ja Vihreät vastustavat hallituskaudelle kaavailtuja noin 600 miljoonan euron (indeksien nostamatta jättämisen takia koulutusrahat vähenevät 986 milj. euroa), koska koulutuksesta on jo leikattu aikaisemmin niin paljon. Kyse ei ole pölhöpopulismista. Tai sitten siihen syyllistyy myös kokoomuskin, jonka puheenjohtaja on linjannut, että koulutuksesta ei enää leikata.

Linkittämäsi juttu avaa hyvin rahoituksen tason ja kuinka paljon leikattiin, yliopistojen rahoitus on kasvanut keskimäärin 10% vuosivauhtia 2000-luvun alusta ja nyt palautettiin 2007 tai 2009 taso, riippuen tulkinnasta.

Kyllä, mutta tämä ei liity suoranaisesti tähän keskusteluun, jonka ydin on kuvattu yllä.

Eli jos nykyinen hallitus toteuttaisi leikkaukset jotka pölhöpopulisti V.Niinistö hyväksyi edellisessä hallituksessa mutta joita ei toteutettu niin Vihreillä ei olisi mitään ongelmaa?

Kuinkahan paljon olivat ja mihin kohdistuivat ne leikkaukset, jotka Niinistö oli hyväksymässä, mutta jotka kaatuivat? Laitatko linkkiä johonkin lähteeseen, mistä selviää nämä leikkaukset.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Muistankohan nyt väärin, mutta eikös tuossa kyselyssä oltu määritetty joidenkin kysymysten kohdalla konservatiivinen ja liberaali vastaus varsin erikoisella tavalla.
Voi olla, en ole niin tarkkaan ko. kyselyn analyysiin tutustunut. Noita outoja määrittelyjä on erinäisissä vaalikoneissa vuosien varrella kyllä nähty, pakkoruotsi yhtenä esimerkkinä. Sen vastustamista on pidetty useassa vaalikoneessa konservatiivisena, mutta kannattamista liberaalina, mitä en voi mitenkään ymmärtää.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kommentoin tuota maajussien polttoaineasiaa sen verran, että monella tilalla on varastoituna löpöä seuraavan puolen vuoden tarpeisiin tai pidemmällekin. Mahdollisten uhkakuvien ilmestyessä horisonttiin moni tilaisi ns tankit täyteen, vielä kun ehtisi. Yhden satokauden mittainen sota kestettäisiin kyllä, ellei sitten valtio sosialisoisi näitä polttoainevarastoja.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voi olla, en ole niin tarkkaan ko. kyselyn analyysiin tutustunut. Noita outoja määrittelyjä on erinäisissä vaalikoneissa vuosien varrella kyllä nähty, pakkoruotsi yhtenä esimerkkinä. Sen vastustamista on pidetty useassa vaalikoneessa konservatiivisena, mutta kannattamista liberaalina, mitä en voi mitenkään ymmärtää.

Mielenkiintoista. Olisikohan tuossa nyt käynyt se harha, että liberaalius on määritelty tuon kysymyksen osalta sen mukaan, mitä mieltä ns. liberaalit puolueet ovat. Tuossa kysymyksessähän liberaalit puolueet ovat usein varsin konservatiivisia, vaikka liberaalia olisi tietysti puolustaa valinnanvapautta kieltenopiskelussa siten, ettei ruotsia olisi pakko opiskella.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kommentoin tuota maajussien polttoaineasiaa sen verran, että monella tilalla on varastoituna löpöä seuraavan puolen vuoden tarpeisiin tai pidemmällekin. Mahdollisten uhkakuvien ilmestyessä horisonttiin moni tilaisi ns tankit täyteen, vielä kun ehtisi. Yhden satokauden mittainen sota kestettäisiin kyllä, ellei sitten valtio sosialisoisi näitä polttoainevarastoja.

Pienillä maatiloilla kyllä. Isoilla maatiloilla se tankkiauto käy kesäaikaan vähintään kerran kuussa täyttämässä säiliöt. Siis vähintään.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt Vihreät nuoret vetoavat: Järjestäytynyt rasismi rikoslakiin - "nykyhallinto on aseeton puuttumaan raakaankin toimintaan"

Olisipas jännää jos menisi läpi. Heti kättelyssä eri uskontojen pyhät kirjoitukset syyniin ja jos rasismia löytyy, kokoontumisvapaus pois.

Toinen jännä juttu on se, että vihreät ovat huolissaan siitä, ettei rotusyrjinnän vastaiset sopimukset tällä hetkellä toteudu Suomessa. Minä kun olen aina luullut, että vihreiden mielestä ihmisrotuja ei ole olemassakaan, mutta ilmeisesti he ovat nyt tajunneet asioiden todellisen tilan siltä osin.
 
Toinen jännä juttu on se, että vihreät ovat huolissaan siitä, ettei rotusyrjinnän vastaiset sopimukset tällä hetkellä toteudu Suomessa. Minä kun olen aina luullut, että vihreiden mielestä ihmisrotuja ei ole olemassakaan, mutta ilmeisesti he ovat nyt tajunneet asioiden todellisen tilan siltä osin.
Viittaaminen rotusyrjinnän vastaisen sopimuksen nimeen ei suinkaan tarkoita sinun sata vuotta vanhojen rotuteorioidesi allekirjoittamista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sen enempää en ota aloitteeseen kantaa, kuin toteamalla, että kannatan erilaisten vihapuheiden, rasismin yms kriminalisointia tuli ne sitten mistä uskonnosta, suuntauksesta tai ryhmästä tahansa. Mutta olen siinä uskossa, että uudistus tehtiin joskus viitisen vuotta sitten. Ongelmana taitaa nykyaikana olla se, että esimerkiksi palvelimet voivat sijaita Suomen lainsäädännön ulottumattomissa. EU voisi olla yksi mahdollinen avaintekijä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viittaaminen rotusyrjinnän vastaisen sopimuksen nimeen ei suinkaan tarkoita sinun sata vuotta vanhojen rotuteorioidesi allekirjoittamista.

Niin siis ko. tyypit ovat tuon viittaamisen lisäsi itse lisäämässä Suomen rikoslakiin kohdan, jossa puhutaan rotusyrjinnästä. Jos et usko, niin lue tästä Iltalehden jutusta lisää.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Niin siis ko. tyypit ovat tuon viittaamisen lisäsi itse lisäämässä Suomen rikoslakiin kohdan, jossa puhutaan rotusyrjinnästä. Jos et usko, niin lue tästä Iltalehden jutusta lisää.

Miten sinä suomentaisit termin rasismi ja miten sen ymmärrät, vai ymmärrätkö ensinkään?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös