Kyseessä on nimenomaan tahallinen teko vaikka juridisesti ei petoksen tunnusmerkit täyttyisikään. Toivola on varmasti tiennyt, että on maksanut eduskunnan piikkiin kyseiset taksimatkat. Uskooko joku, että Toivola olisi omaan piikkiin maksanut yhtään taksimatkaa sen jälkeen, kun on firman kortti löytynyt lompakosta.
Tahallisuudella viittasin tietysti tahalliseen erehdyttämiseen. Jos syyttää petoksesta, pitäisi olla edes jotain pientä viitettä siitä, että on erehdytetty tahallisesti.
Toki voidaan miettiä olisiko Toivolalla ollut edes oikeutta käyttää taksikorttia kun menee tekemään toista työtä.
Kansanedustajuus ei ole työtä. Kouluesiintymiset eivät ilmeisesti myöskään ole tapahtuneet työsuhteessa, jos kerran niistä on maksettu palkkiot, ei palkkaa. Uutisoinnissa ei ole myöskään tullut esiin mitään sellaista, minkä pohjalta olisi syytä epäillä, että Toivola olisi laajamittaisesti rikkonut eduskunnan sääntöjä taksimatkoille. Kourallisen maksuja hän on toki kertonut palauttavansa.
Toista työtä sairaslomalla siis jos pilkkua tarkasti viilataan.
Ei kansanedustajat ole sairauslomalla (kansanedustajan tehtävistä). Ne kun ei ole edes töissä, eikä niillä ole edes työnantajaa (kansanedustajan tehtävissä). Kansanedustaja voi suhteellisen vapaasti viipottaa missä huvittaa ja ajella vaikka kantakapakkaan ryypiskelemään taksilla eduskunnan piikkiin, kuten Tom Packalénin tapaus osoitti. Toki jos ihan täysin kokonaan jättää hommansa hoitamatta, voi eduskunta todeta edustajantoimen lakanneeksi, mutta sellaista ei ole kyllä koskaan tapahtunut.
Mutta siis se, että kansanedustaja ei saisi sairauslomalla tehdä toista työtä, on melkoisen hassu väite. Kun ei siis ole sitä ensimmäistäkään työtä, ei sairauslomaa, eikä mitään, mikä estää kansanedustajaa tekemästä töitä yhtä aikaa kansanedustajuuden kanssa.