Kyllähän tuo vihreiden flirttailu koulutusasioilla on tavallaan kiintoisaa populistista retoriikkaa, joka ei tosin ole kohdistettu massoille vaan potentiaalisille äänestäjille=koulutetuille ja niille joiden työllistymiseen leikkaukset konkreettisesti vaikuttavat. Eihän siinä mitään vikaa ole että tehdään äänestäjäkuntaa kosiskelevaa politiikkaa, sitähän se politiikka on, mutta tavallaan herkästi tuossa vähän alkaa olla sellainen "yhden asian liike"-meininki kun kyse on niin ilmiselvästi juuri osaoptimoinnista jolla yritetään sementoida tuki pääkohderyhmissä.
Jos Kataista haukutaan Sari Sairaanhoitajan kosiomatkoista niin kyllähän tällä mallilla V Niinistö ja seuraajansa ovat tekemässä ihan samaa temppua mutta olisiko kohderyhmä ja se virtuaalinen äänestäjä Henriikka Humanisti jolle nyt faktisesti lupaillaan kuuta taivaalta (vaikka toki Otaniemestäkin ääniä irtosi, en kuitenkaan usko että taas henkilötason seurannassa äänestysuskollisuus olisi erittäin säilyvää). Sikäli, anekdootallisesti, kiitos kokoomuksen, myös allekirjoittanut jatko-opiskelijanrenttu pääsi nauttimaan yhtäkkisiä merkittäviä palkankorotuksia 4 vuoden jatko-opintojen aikana ja olihan se tavallaan jälkikäteen ajatellen melkoinen nousu kun tarkkaan ottaen n. kahden vuoden sisällä (2007 kevät-2009 kesä) kuukausittain maksettava palkka kasvoi 50%, vaikka teoriassa työ pysyi aivan samana vaikka oli toki siinä taustalla muutakin kuin taulukkopalkkojen kasvu yliopistojen palkkausjärjestelmässä. Eli kokoomushan se varsinainen koulutuspuolue on omalta kantiltani :)
Joka tapauksessa ihan hyvää strategiointia tuo on keskittyä niin voimallisesti siihen demografiaan josta äänetkin tulevat ja tulostahan sillä syntyi mutta eri asia on miten pitkälle tuolla voi päästä, toisaalta tarvitseeko edes jos periaatteessa avaimet avainkaupunkien hallintaan ovat olemassa ja valtakunnallisella tasolla pysyvät riittävän isoina ollakseen aina varteenotettava hallituskumppani.