Viaplay – yleinen keskustelu

  • 264 500
  • 1 120
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Paras tapa jakaa tämä kaverin kanssa on jos on tilaus jossa on kanavat + Viaplay ja toinen katsoo telkkarin kautta. Meillä on tällä hetkellä kolmen hengen porukka ja yksi katsoo pääosin telkkarista ja kahdella käytössä Viaplay / DNA TV. Helpottaa että seurataan myös vähän eri lajeja.

Suosittelen muillekin samanlaista kikkailua kyseistä paskafirmaa kohtaan.
 
Viimeksi muokattu:

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Hämmästyttää Viaplayn toiminta ja epäonnistumiset kyllä useammaltakin kantilta.

Viestintä: pari kuukautta sitten lähteneissä maileissa oli väärä otsikko (hinta nousee), kun viestin sisältö koski katselurajoituksia. Tuolloin Viaplay vahvisti, että hinta ei nouse, vaikka tasan tarkkaan olivat jo korotuksista päättäneet. Todennäköisesti molemmat viestit oli kirjoitettu valmiiksi tai molemmat muutokset oli tarkoitus julkistaa samaan aikaa ja siksi tuo otsikointikin kusi.

Ajoitus: Ymmärrän, että asialla on kiire, koska juuri keväällä tarjonta on laajinta ja kaikki lajit käynnissä/ratkaisuvaiheessa. Jos korotus ja ehtojen heikennys tehtäisiin kesällä, ei juuri kukaan jäisi asiakkaaksi. Nyt Viaplayltä jää kuitenkin kaikki luotettava data saamatta irtisanomisten syistä: lähtivätkö asiakkaat hinnan vai rajoitusten takia? Kuinka toimintaa voi tämän jälkeen tällaisessa pimennossa enää johtaa?

Kulujen hallinta: Mäkisen kertoman mukaan Viaplayn pikkujouluissa oli 180 henkilöä. Osa freelancereita, mutta onhan tuossa jo palkkoja makseltavana. Jostain syystähän sama (tai siis laajempikin) paketti 80km tästä etelään on 420euroa/vuosi edullisempi.

Asiakastutkimukset: onkohan edellä mainittuun liittyen tutkittu, että yleisö haluaa ja on valmis maksamaan kotimaisesta sekä paikanpäällä toteutetusta tuotannosta? Kyllähän Rautiainen Old Traffodilla, Mäkinen TD Gardenissa ja Kallio Bahrainissa tiettyä lisäarvoa tuo, mutta sen lisäksi myös hintaa. Paistinpannudokkareista taas ei jää kenellekään käteen muuta kuin myötähäpeä - ja nämä lomamatkat rahoitetaan asiakkaiden kukkarosta.

Ei auta kuin toivoa, että asiakkaiden kaikkoaminen pakottaa yhtiön miettimään toimintamallejaan tai luopumaan osasta oikeuksistaan. Mikäli näin ei tapahdu, niin sitten voidaan tietenkin todeta palvelun ja hinnoittelun olleen epäilyksieni vastaisesti menestystarina.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joko nuo katselurajoitukset (1 laite per peli) on siis implementoitu?

Virossa Viaplay muuten 9,99€/kk. Mitä vilkaisin, niin sama tarjonta + champparit. Siellä tehdään varmaan vähemmän laatudokkareita Barkovista, kun on moninkertaisesti halvempaa. Toimisiko VPN:llä?
Juu on.

Pitäisi jonkun twitteriläisen mukaan olla virolainen pankkikortti.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Minua hämmästyttää, mikä vimma Viaplaylla on näyttää myös hiihdon MM-kisat? Paikanpäälle on lennätetty henkilökuntaa ja samaan aikaan YLE näyttää kisat ihan vapailla kanavilla.
Ihan maalaisjärjellä ajateltuna pöhlöä hommaa.

Nyt kun inflaatio on päällä, niin neuvoisin pikemminkin yhtiötä karsimaan turhista kustannuksista.
 

Ruutu8

Jäsen
Joko nuo katselurajoitukset (1 laite per peli) on siis implementoitu?
Tässä "loistavassa" uudistuksessa on myös sellainen pieni miina, että jos itse vaihtaa laitteelta toiselle, menee useampi minuutti että pystyy avaamaan lähetyksen uudelleen.

Eilen kotimatkalla katselin puhelimesta yhdistelmähiihdon alkua, kotiin päästyäni koitin samantien avata lähetyksen Viaplayn sovelluksen kautta tv:stä. Puhelimesta suljin koko sovelluksen, silti meni 4 - 5 minuuttia, kun tuli vaan herjaa "lähetys käynnissä toisella laitteella."
Tämähän on ikuisuus monessakin urheilulajissa, tuossa ajassa ehtii tapahtumaan ihan älyttömän paljon.

Tätäkään tuskin mietitty palveluntarjoajan puolelta sen enempää, vastaus olisi varmaan luokkaa "kyllä se siitä", kuten Aurinkokuninkaan mielestä Antsa Mertaranta on usein lähetyksissään todennut.
 
Viimeksi muokattu:

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Tässä "loistavassa" uudistuksessa on myös sellainen pieni miina, että jos itse vaihtaa laitteelta toiselle, menee useampi minuutti että pystyy avaamaan lähetyksen uudelleen.
Ei se mitään. Kuten Viaplay muutoksesta kertovassa viestissään totesi, niin he pyrkivät jatkuvasti parantamaan palveluaan, jotta saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Varmasti siellä on siis mietitty tämäkin asia loppuun ja asiakkaiden käyttökokemusta vaarantamatta!

Noita laitteenvaihtotilanteita tulee ihan oikeasti melko usein useamman hengen taloudessa esim. huoneesta toiseen siirryttäessä. Sen pitäisi mennä niin, että lähetyksen käynnistys on aina mahdollinen ja vasta tämä tapahtuma lakkauttaa edellisen laitteen lähetyksen.
 
Jäin miettimään, että missä se palvelun jatkuva parantuminen on näkynyt. Käyttöliittymä ei ole muuttunut mihinkään moneen vuoteen siinä missä hinta on tuplaantunut. Mobiilisovellus on kelvollinen, tv-sovellus kehno.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Liekö Viaplay kasvanut liian suureksi? Fiksumpaahan se olisi, jos voisi lajeja alkaa ostamaan suoraan F1TV:n tyyliin. En itse edes harkitse Viaplaytä, koska siellä on niin paljon tavaraa mitä ei tulisi katsottua.

Minulla oli VPN:n kautta GolfTV vuoden päivät ja pidin tästä kovasti. Ei kai sitä normaali mies tarvitse kuin pari kolme lajia seurattavaksi ja loput sitten Yleltä. Jääkiekon seuraamisessakin olen niin laiskaksi mennyt, että Ylen ostamat matsit riittää oikein hyvin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Oliko se siis niin, ettei NHL.tv:tä pysty enää ostamaan ja laittamaan VPN:llä pelejä tulille Suomessa? Kiinnostaisi kovasti, koska jokusen vuoden tuli tuolla systeemillä vedettyä.

Nyt on siis ihan totisen harkinnan alla täälläkin Viaplayn lopettaminen. Ymmärtäisin nämä hintojen nostot ja ylipäätään tyyriin kuukausikustannuksen, mikäli se olisi paremmin perusteltavissa. Mutta kun vertaa vaikkapa etelänaapuriin, Alankomaihin tai Ruotsiin, niin eihän tuota kuukausihintaa voi järkevästi perustella pelkästään sillä, että yleinen hintataso, inflaatio jne. johtavat tällaiseen.

Olen katsonut jo toista vuosikymmentä putkeen oman suosikkijoukkueeni kaikki NHL-pelit, koska etenkin nykyään jälkilähetysten katsominen on niin helppoa, ja työssäkäyvänä näitä pystyy tulospiilosta tehokkaasti katsomaan. Viaplay on palvellut omia tarkoitusperiäni tosi hyvin tietenkin siksi, että NHL on kuulunut pakettiin. Ja melkoisena penkkiurheilijafriikkinä kaikenlainen muukin urheilutarjonta on ollut kovaa valuuttaa, mutta omaa kulutustani loppupeleissä tarkemmin mietittynä kyllä se NHL on se ykkösjuttu.

Formuloiden tulosta lähtien hinnat ovat lähteneet entistä kovemmalle laukalle, ja kai tuo Formulan korkealaatuinen tuottaminen ja Viaplayn työntekijöiden studiot + tehokas jalkautus eri maihin nostaa osaltaan paketin hintaa. Formulaakin on ollut ihan kiva katsoa, mutta suoraan sanottuna minä en näistä eri lajien asiantuntijoista ja studioista saa sen suurempaa lisäarvoa tilaukselleni. Pätee ihan yhtä lailla NHL:n anttimäkisiin ja studiosuhareihin, dartsin suomalaisselostusten lanseeraamisiin, rautiaispasin höpötyksiin Valioliigapelien tauoilla ym. Pärjään komeasti ilmankin, koska itse urheilu ja peli on keskiössä.

Yksi asia, joka ehkä eniten itseäni vituttaa Viaplayn kohdalla, on heidän tapansa kommunikoida asiakkaittensa kanssa ongelmatilanteissa. Tällä kaudella NHL-peleistä todella moni lähetys on ollut ala-arvoisen paskaa johtuen siitä, että pelejä ei ole voinut katsoa kokonaan, vaan palvelun tuottamisessa on ollut silloin tällöin ongelmia, ja pahimmassa tapauksessa kokonainen eräkin on jäänyt näkemättä. Tämä on jatkunut koko kauden edelleen, ja välillä se on ollut tuuristakin kiinni, että onko koko pelin nähnyt tai kuullut. Viaplayn vastaukset näihin kommentteihin, ja kyselyihin siitä, että onkohan ottelu kokonaan nähtävissä/saadaanko toimimaan jossain vaiheessa, vai miten mahtaa käydä, ovat tyyliin: "Ei johdu meistä, vaan ongelma on lähettäjän päässä. Kurjaa. Olikos sinulla jo Elisan liittymiä tai nettiyhteyksiä?". Voi vittu. Tällainen tunne asiakkaiden aliarvostamisista on ollut jo pidempään itselläni tähän palveluun liittyen. Ja eikös siellä joku keskisormea heilutteleva laama lävähdäkin näytölle, jos tilauksen irtisanoo? :D

Summa summarum itsellänikin on nyt aika liki, että Viaplay lähtee, jossei ikuisuusbanneihin, niin ainakin tauolle. Minua ei haittaisi joku 60e/kk -hintakaan, jos vaan kahdella laitteella pystyisi samanaikaisesti katsomaan samaa tapahtumaa. Olen sitä mieltä, että Viaplayn pitäisikin pakettina olla hiukan arvokkaampi kuin esimerkiksi CMore, mutta nyt on kyllä lyhyen ajan sisään lyöty niin paljon kuluttajaa, että alkaa mittari huutamaan punaisella. Eli toistan vielä tähän loppuun kysymyksen, joka pitkälti myös ratkaisee omat kulutustottumukseni tulevaisuudessa: vieläkö se NHL.tv pelittää VPN:n avulla, vai onko tilanne niin surkea, että Viaplayn jälkeen seuraava vaihtoehto olisi hikiset nettistriimit? Tällä hetkellä kiinnostaisi kombinaatio NHL.tv + CMore + Ruutu + Eurosport.
 

Parson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Minua hämmästyttää, mikä vimma Viaplaylla on näyttää myös hiihdon MM-kisat? Paikanpäälle on lennätetty henkilökuntaa ja samaan aikaan YLE näyttää kisat ihan vapailla kanavilla.
Ihan maalaisjärjellä ajateltuna pöhlöä hommaa.

Nyt kun inflaatio on päällä, niin neuvoisin pikemminkin yhtiötä karsimaan turhista kustannuksista.
Tämä. Mielellään maksan sellaisista tapahtumista, mitä muualta et näe. Mutta tuo että samat kilpailut kuin Ylellä ja vielä koitetaan studiolla nokittaa... Ihan turhaa
 

Kuusnolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
VGK, Korven Honka, Kuivalahden Kiri
Kyllä sitä jatkuvaa parantamista voi kutsua kansankielellä paskan kärräämiseksi, kun kuuntelee tämän päivänkin studio-osuuksia. Nimim. 10 vuotta päättyi äsken.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
WSH-NYR matsissa piti valita selostuskieleksi Ruotsi että sai Kainulaisen äänen kuuluviin.


Itse olisin valinnut selostuskieleksi vaikka kenian kunhan Kainulaista ei olisi tarvinnut kuunnella.

Onhan se älytöntä jos autokauppias änäri mäkisen kevään änäriretket maksaa tietysti kuluttaja. Mitä lisäarvoa tuo on tuonut?
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Onhan se älytöntä jos autokauppias änäri mäkisen kevään änäriretket maksaa tietysti kuluttaja. Mitä lisäarvoa tuo on tuonut?
Antti pääsee sisäpiiriin ja kuulemme hienoja tarinoita hänen hyvistä ystävistään.
 

ace

Jäsen
Muutama muukin kysynyt täällä aikaisemmin, onko NHL:n katselulle mitään laillista vaihtoehtoa olemassa?Pystyyko VPN:n avulla katsomaan jotain kautta?

Vuosia olen ollut tyytyväinen Viaplay asiakas, mutta nyt alkaa mitta täyttyä. Harmittaa jos Chicago sarjojen uusimmat kaudet jää katsomatta, mutta pohja se on miunkin säkissä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Muutama muukin kysynyt täällä aikaisemmin, onko NHL:n katselulle mitään laillista vaihtoehtoa olemassa?Pystyyko VPN:n avulla katsomaan jotain kautta?

Vuosia olen ollut tyytyväinen Viaplay asiakas, mutta nyt alkaa mitta täyttyä. Harmittaa jos Chicago sarjojen uusimmat kaudet jää katsomatta, mutta pohja se on miunkin säkissä.
Samoin, mutta nyt en enää sopimusta uusi. Voi olla, että jäljelle jää vain Ruutu+, Eurosport sekä Discovery.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ace

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Nyt parannettu palvelua niin helvetisti, ettei San Jose - Chicago (matsi jatkoajalla) peli edes näy palvelussa. Well done.
"Kiitos palautteestasi, ainakin tallenteessa tuo näkyi ilman ongelmia. Mikähän ollut sitten vikana. Pyrimme parhaaseen mahdolliseen palveluun ja ikävä että sinulla on ollut ongelma tämän ottelun kanssa. Korkeammilla hinnoilla pystymme takaamaan paremman katselukokemuksen, myös tulevaisuudessa. Jälleen kerran emme vastanneet kysymykseen, mutta sehän ei kiinnosta kunhan maksatte tuon 45€ vikisemättä. Matti Meikäläinen/Viaplay"
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Eilinen Washingtonin ja Rangersin peli ei tullut satelliittikanavilta ollenkaan, vaikka siellä on nuo Extra-kanavat ruuhkaa varten. Lisäksi en ymmärrä, miksei niitä käytetä myös futikseen. Kyllä, Viaplay on lisäksi, mutta miksi maksaa sitten lainkaan satelliitista? Aiemmin nimenomaan Extra-kanavat ovat olleet se lisäarvo. Ovatko muut huomanneet satelliitin NHL-puutteita?
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Ensin viedään urheilu maksukortin taakse. Sitten tehdään maksukortista luksustuote. Todella erikoista liiketoimintaa. Luulisi, että jos kulut kasvavat, niin karsitaan menoja, mutta Viaplaylla päätetty maksattaa kaikki tilaajilla. Toivottavasti osuu omaan nilkkaan tämä urheilun parittaminen.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
"Kiitos palautteestasi, ainakin tallenteessa tuo näkyi ilman ongelmia. Mikähän ollut sitten vikana. Pyrimme parhaaseen mahdolliseen palveluun ja ikävä että sinulla on ollut ongelma tämän ottelun kanssa. Korkeammilla hinnoilla pystymme takaamaan paremman katselukokemuksen, myös tulevaisuudessa. Jälleen kerran emme vastanneet kysymykseen, mutta sehän ei kiinnosta kunhan maksatte tuon 45€ vikisemättä. Matti Meikäläinen/Viaplay"
Mulla muuten tallenteessakin peli pätkäisee edelleen tuohon kohtaan, kun reilu 5min kolmatta erää pelaamatta.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Sait kuitenkin 55 minuutin katselukokemuksen joka on huomattavasti enemmän kuin viime syksynä vajaa erä Oilersin ottelua. Palvelu on siis hinnan myötä kehittynyt!

En jaksa uskoa että olisi vaikeaa rakentaa räätälöityjä paketteja. Esimerkiksi 1 laji 20€/kk, kaksi lajia 30€/kk ja 3 lajia 35-40€/kk ja koko himmeli sitten tuon 45€/kk. Lisäksi jo aiemmin mainittu uusasiakashankinta on varmasti vaikeutunut, kun vaikka hiihdon ystäville on tarjolla Viaplay 45€/kk jolla saat kaikki hiihdot, tai Yle, jolla saat kaikki merkittävimmät hiihtotapahtumat ilmaiseksi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ensin viedään urheilu maksukortin taakse. Sitten tehdään maksukortista luksustuote. Todella erikoista liiketoimintaa. Luulisi, että jos kulut kasvavat, niin karsitaan menoja, mutta Viaplaylla päätetty maksattaa kaikki tilaajilla. Toivottavasti osuu omaan nilkkaan tämä urheilun parittaminen.
Nythän sitä urheilua on varsin reilusti siirretty takaisin vapaille kanaville. Esim. Valioliigan osalta Viaplay on tehnyt yhteistyösopimuksen MTV:n kanssa ja kerran viikossa näkyy peli Maikkarilta tai Subilta. Lisäksi NHL:ää näkee myös maksutta ainakin kerran kuussa, lisäksi ensi kaudesta alkaen Maikkari näyttää pelin viikossa.

Toki siinä, luulin että tämä kokonaisuus toisi Viasatille myös sen verran fygyä kassaan että pakettien hintaa ei tarvitse nostaa, mutta ilmeisesti ne diilit on olleet sen verran paskoja että hintaa pitää nostaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös