Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Viaplay – KHL-kiekkoa kohtuuhinnalla

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana Action Bronson, 12.10.2014 klo 21.40.

 1. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Sinänsä samaa mieltä, mutta mielestäni suomalaisilla selostajilla on oikeus selostaa puolueellisesti peliä, jossa suomalaisjoukkue pelaa.

  En itse(kään) ole mikään narrifani, mutta kyllä minä ennemmin Jokereita kannatan kuin Omskia, Ufaa tai Lokomotivia. Samoin CHL:ssä kannatan mielummin SaiPaa, Kärppiä tai TPS:ää kuin Zugia, Skellefteåta tai Eisbären Berliniä.
   
 2. faro Jäsen

  Lainaus:
  Mä veikkaan, että on vaikea löytää suomalaisia selostajia, kommentaattoreita ja studiomiehiä, jotka eivät ole Jokereiden puolella KHL-peleissä.
   
 3. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Eihän Mäkinen mikään Jokerit-fani kuitenkaan ole? Vai onko? Samoin kuka tänään selosti onko hänkin aito Jokerit-fani? Kyllä tuo enemmänkin näyttää siltä, että näille herroille on sanottu, että selostatte matsia sitten kuin olisitte itse Jokerit-faneja.

  Lainaus:
  Itse olen mieluummin ulkomaalaisseurojen puolella CHL:ssä.

  E: Huomasin nyt tuon "Jokereiden puolella KHL-peleissä". Joo, varmaan suurin osa onkin, mutta voisi silti olla puolueettomia minun mielestäni.
   
 4. Valle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
  Mäkinen ja Kainulainen jotka pääasiassa näitä selostavat niin vetävät hyvinkin neutraalisti. Naapurin pikkupoika taas pahoittanut mielensä ja tullut aukomaan päätänsä koska ilmeisesti muuta elämää ei vaan yksinkertaisesti ole.
   
 5. faro Jäsen

  Lainaus:
  Ei varmaan tarvitse olla mikään jokerifani, jos on Jokereiden puolella? Minusta siinä ei ole mitään ihmeellistä, jos suomalainen selostaja on suomalaisen seurajoukkueen puolella venäläistä tai muun maalaista joukkuetta vastaan. Itse asiassa se on hyvin luonnollista.

  Helppo sanoa, että pitäisi olla neutraali. Mutta jos selostaja on jomman kumman puolella, se paistaa varmasti läpi. Neutraalisuutta on vaikea feikata samoin kuin puolueellisuutta. Ja siinä se ongelma onkin, jos nyt ylipäätään on mitään ongelmaa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2016 klo 00.12
 6. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Suomessa on myös ihmisiä, jotka kannattavat jääkiekossa aina Suomen vastustajaa. Todelliset jalkapalloihmiset, ns. "luturistit", toivovat Suomen aina häviävän lätkässä, koska jääkiekko on ihan tyhmä ja rahvaanomainen laji ja saa Suomessa aivan liikaa palstatilaa. Joten melko kyseenalaista on tuolla "vastustajaakin voi joku kannattaa" -logiikallasi sekin, onko selostajan hyväksyttävää olla maaotteluissa Suomen puolella.
   
 7. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Naurettava nosto, totta kai Suomeen tuotettavassa lähetyksessä ollaan lähtökohtaisesti ainoan suomalaisen jengin puolella. Ei paljon, mutta pikkasen. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että selostajat olisivat kyseisen seuran faneja. Minusta yksikään Viasatin selostaja ei ole osoittanut olevansa Jokereiden fani, ei puheillaan eikä teoillaan. Pelaajien tekemistä virheistä annetaan kritiikkiä ja hienoja maaleja hehkutetaan, oli tekijänä kumman joukkueen pelaaja tahansa. Myös kommentaattori AJ Niemi, joka taatusti on Jokereiden puolella kaikissa peleissä, osaa antaa kritiikkiä Jokereille.

  Tämä ihan sama kaava toteutuu kaikilla muillakin kanavilla ja yhtiöillä, jotka näyttävät vastaavia otteluita. Sillä pienellä erolla, että esim. Janne Niinimaan kommentoidessa Kärppien otteluita, hän ei osaa olla lähelläkään neutraalia, oli vastassa kuka tahansa.
   
 8. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Se ei yllätä, että sinä ja toinen prokhl-fani otatte asian heti provona kun hieman joku kehtaa arvostella jotenkin KHL:ää, sen lähetyksiä tai mitään mikä edes liittyy vähääkään KHL:ään. Voimia teille näinä vaikeina aikoina vain.

  Sen sijaan @faro vastaus on asiallinen.

  Lainaus:
  Miksi naurettava, siksi että joku on erimieltä kanssasi?

  Lainaus:
  Kyllä tämä puolueellisuus millä noita Jokereiden matseja selostetaan on isoa ja ihmettelen kyllä sitä kun kumminkin sen verran iso sarja kyseessä, että niitä muitakin faneja varmasti on, ei toki niin paljoa kuin NHL-faneja, mutta kuitenkin. Onneksi itselläni ei ole KHL:ssä mitään suosikkia, vituttaisi kuunnella tuota selostusta kun selostajat voivottelevat Jokereiden päästäessä maalin jne.

  Lainaus:
  Tämä on vain yksi syy monesta, minkä takia Niinimaan ei tulisi selostuskoppiin päästä ikinä. Varsinkaan kun kyseessä on Kärppien matsi.

  Lainaus:
  On kyllä hyvä kommentaattori AJ Niemi, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

  Joka tapauksessa itse olen sitä mieltä, että selostajan tulisi olla neutraali kun selostetaan jotain sarjamatsia eikä toisen seurajoukkueen puolella. Luonnollisestikaan me kaikki emme ole samaa mieltä, mutta ei sitä tarvitse heti provona ottaa, vaikka ymmärrän, että saattaa olla tuskaista tällä hetkellä joillakin. Se näkyy kyllä.
   
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  En sen enempää lukenut tätä casea, mutta ei kai kukaan sitä provona ota? Eri mieltä sen sijaan saa olla. Ja minä olen. En kaipaa täysin neutraalia asennetta Jokerien peliin. Pidän Mäkinen/Niemi kaksikosta, joka on hitusen Jokerien puolella, mutta viiltää ammattitaidolla ja tarkasti, kun siihen on syytä. Venäjällä seuraavat muut sitten samoja pelejä venäjäksi ja ovat venäläisjoukkueiden puolella. Myös Ruotsissa näytetään Jokerien otteluita, ja siellä selostus on näkemissäni otteluissa enemmän Jokerien puolesta kuin vastustajan ja enemmän kuin täällä Suomessa, jossa Jokeriotteluiden katsojista varmaan 95 prosenttia seuraa Jokereita, ei vastustajaa. Tässäkin mielessä katsojia on hyvä palvella, mutta kohtuudella. Ihan kuten Mäkinen/Niemi tekevät.
   
 10. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
  Lainaus:
  Tuskasi näkyy kyllä. Ymmärrämme sinua. Ei tarvitse provona ottaa. Olen kyllä ihan ok sen kanssa, että jossain suomalaisseurojen kansainvälisissä otteluissa ollaan suomalaisten puolella. Näemmä myös valtaosa muista.
   
 11. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Parille kaverille se kolahti näköjään kohtuu syvälle, pahoittelut heille siitä. Toinen ottaa klassisen itkukortin ensimmäisenä esille ja seuraava sitten vetää sillä omalla tyylillään.

  Lainaus:
  Lainaus:
   
 12. Valle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
  Voisitko @-Walkin kertoa montako ottelua olet nähnyt tällä kaudella tai viime kaudella yhteensä?
   
 13. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Miten minusta tuntuu, että sinun inhosi tai vastenmielisyytesi Jokereita kohtaan on suurempi tekijä, kun selostuksen puolueellisuus? Et siis pidä siitä, että selostus ja kommentointi on Jokereiden puolelle kallellaan, mutta jos HIFK, Tappara tai Kärpät pelaisi sarjassa, se olisi ihan ok...Villi arvaus. Muutenhan olet varmasti Maikkarin ketjussa valittamassa, miten Saukkonen voivottelee Frölundan tehdessä maalin IFK:n verkkoon? Minusta tuo on taas ihan ymmärrettävää, koska Maikkari on suomalainen kanava, Saukkonen suomalainen ja IFK:kin taitaa olla suomalainen jengi. Suomessa on toki varmasti monta toisen KHL-jengin kannattajaa, mutta uskoisin heidän ymmärtävän täysin, miksi Mäkinen ja kumppanit ovat Jokereiden suuntaan kallellaan. Erikoista on se, että sinä otat asian esiin, kun sinulla ei edes ole mitään KHL-suosikkia...
   
 14. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Kyllä mäkin toivoisin (aina toivonu) tasapäistä kohtelua joukkueille selostajalta. Jumalauta sitä vitutuksen määrää kun Mertarantaa pitäny kuunnella leijonien matseissa. Suomalainen kamppaa -> vastustaja kaatuu jalkoihinsa ja sitten kun finski kampitetaan niin huudetaan tuhatta ja sataa vaikka riplaa omii jalkoihin.
  Ei kai ihmisluonto vaan tuolle asialle voi mitään.

  Miksi muuten tällä palstalla kaikki on provoilua tai itkua? Jos ei satu olemaan oikea jengi tuolla ni automaattisesti se on sitten provoilua.
   
 15. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Toki voin. Tällä kaudella en yhtään matsia ole kokonaan katsonut, mutta pari tai kolme matsia on tullut tsiigattua joku pari erää aina. Mäkinen ei ole tainnut selostaa näissä yhdessäkään tai olisiko sitten juurikin jossain yhdessä ollut ennen WC:tä. Viime kaudella katsoin varmaan joku 5 - 10 matsia.

  Lainaus:
  Villi arvaus ja väärin. En tykkää itse kuunnella puolueellista selostusta, oli se sitten omalle joukkueelle kallellaan tai vastustajalle. CHL:n selostus jossa ollaan suomalaisten seurojen puolella on ihan yhtä perseestä kuunneltavaa kuin nämä KHL-Jokereiden lähetykset.

  Lainaus:
  Ja ilmeisesti tätä asiaa ei olisi saanut esille nostaa? Koska se on erikoista? Ei siinä sit.
   
 16. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Omasta mielestä tämä puoluellisuus on enemmänkin tuommoista, että studiossa puhutaan "meistä" ja miten Jokerien pitäisi peliä parantaa jne. Ei nyt ainakaan korvaan ole osunut samanlaista settiä mitä Mertsiltä tulee, vaikka selkeästi ollaan Jokerien puolella niin ei sentään ihmetellä mitään päivänselviä jäähyjä.
   
 17. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Harmillisen vähän kyllä Viaplaysta tulee muita kuin Jokereiden pelejä KHL:stä. Ei sillä että KHL enemmissä määrin kiinnostaisi, mutta kyllähän noita ajankuluksi voisi katsoa. Esim. tänään alkaisi ensimmäinen peli jo klo 12:30 ja pelejä tulisi läpi päivän. Toisaalta ymmärrettävää, tuskin noille peleille katsojia juuri olisi ja oikeudet varmaan maksaisi kivasti.

  PS4:n Viaplay-sovelluksen kautta lätkä oli ainakin viime kaudella kokeiltaessa katselukelvotonta, onneksi nykyään on Chromecast.
   
 18. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Se että vertaat Mertarantaa Viasatin Mäkinen/Niemeen on kyllä jo koomista. Sen oikeastaan ylittää vain kuvitelmasi, miten Mäkinen ja muut selostajat yhdessä Niemen ja studion kanssa huutavat tuhatta ja sataa jäähyä vaikka Jokerien pelaaja kaatuu itse.

  Ei ole pakko kommentoida, jos ei ymmärrä lajistakaan sen vertaa, että kuvittelee Mäkisen (yms) ja Niemen olevan Mertarannan sätkyukkoja.

  Seuraan sekä CHL (suomalaiset joukkueet) että Liigan (HIFK) että KHL:n selostusta ja KHL on ihan omissa sfääreissään. Noin 6-0, 6-0, molempiin.
   
 19. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Lainaus:
  Mä en suoranaisesti vertaa tuossa niitä Mertarantaan vaan viittaan tuohon tilanteeseen.
  Mertaranta on aivan omassa kastissaan tuossa lajissa, mutta kyllä Mäkinenkin vetää kotiinpäin. Esimerkkinä WC ja Lepistön taklaus. Toisinpäin jos tollain olisi vedeytty Laineeseen ni 10/10 Mäkinen&Niinimaa ois revenny kaikista henkseleistä.
   
 20. P.Sihvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
  Minä olen mielimurteissani siitä, ettei heikko Viasat-studio kykene ollenkaan ottamaan kantaa siihen, miksi Jokerit konttaa KHL:ssä. Eihän kanava voi jättää maksupaketin ostanutta katsojaa arpomaan vastausta kysymykseen. Asiantuntijoiden pitäisi kyetä antamaan kysymykseen vastaus! Siksi ovat studio ja asiantuntijat. Siitä he saavat rahaa. Olen kuunnellut lähetyksiä tarkasti. Studio ei ole sanallakaan ottanut kantaa siihen, että Jukka Jalosen Jokerit lähti "nopeuttamaan" pelaamista ja oli päättänyt olla vahva "maalinedustoilla". Tätä pitäisi kommentoida ja analysoida illasta toiseen, jos kyse olisi ammattitason studiosta. Miten "nopeuttaminen" on toiminut, miten "maalinedustoilla" on käynyt - ja miksi!
   
 21. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Tavallaan Viasatilla on vain yksi selostaja KHL:lle, Mäkinen. Mäkinen on ihan hyvä selostaja, mutta on aika epäreilua verrata KHL:n ja Liigan selostusta kun Liigan pitää parhaillaan kaivaa seitsemän selostajaa samaan aikaan, tätä ongelmaa ei Viasatilla ole. Kyllähän Jani Alkio on hyvä selostaja kaikin puolin siinä samalla viivalla Mäkisen kanssa minun papereissani, joidenkin papereissa jopa parempi varmasti. Kainulainen on samaa tasoa kuin Liigan muut selostajat sitten.
   
 22. faro Jäsen

  Lainaus:
  Eikö Kainulainen ole mielestäsi selostaja vai miksi vain Mäkinen?
   
 23. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  On se. Muistelin, että Kainulainen ei paljoa selostelisi, mutta taitaahan se joo olla äänessä aika useinkin jopa?
   
 24. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tätä samaa kysymystä on käsitelty Jokerien ketjuissa Jatkoajassa. Totta on, että studio ei siihen juurikaan ole tarttunut. Yksi seikka on pistänyt silmään ja tulkoon nyt tässä esille: Törmäsen ja Jalosen pelitavassa on samaa se, että kun päästään kolmelta kaistalta sisään, ykkösvaihtoehto on usein päätykiekko, joka pyritään voittamaan. Tätä on pakko ihmetellä, sillä Jalonen pelasi aiemmin ja nyt muut joukkueet pelaavat Jokereita ja HIFK:ta vastaan saman tilaneen enemmän ilman päätykiekkoa ja tiiviimmällä viisikolla eli pakkien tuella.

  Ja @Walkin on oikeassa. Alkio on nykytasolla hyvä, kuten Kainulainenkin. Mäkinen on omasta mielestäni paras, mutta nimenomaan AJ:n kanssa. Koska AJ on erinomainen kommentaattori ja avaa syitä häntä paremmin.
   
 25. faro Jäsen

  Lainaus:
  On. Selostaa osan Jokereiden vieraspeleistä sekä lähes kaikki "Jokerittomat" KHL-pelit. Aika lailla puoliksi taitavat selostaa, Mäkinen kuitenkin ehkä hieman enemmän äänessä.