Venäjän nykytilanne

  • 3 437 212
  • 18 358

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Noin historiallisesti USA:n johtava asema maailmassa on näyttänyt itse asiassa olevan sotakuolemien osuuden huomattavan vähenemisen aikaa:

http://www.jwfacts.com/images/war-pinker-1940-2010.jpg

tilastoilla ei ole merkitystä ihmisille joiden argumentaatio on

"Mutku USA"
"Hyvinvointivaltio on purettu"
"Väkivallan määrä lisäntyy Suomessa"
"Maailmassa ei ole koskaan sodittu yhtä paljon kuin nyt"
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
tilastoilla ei ole merkitystä ihmisille joiden argumentaatio on

Niin, sen voin kyllä ymmärtää, että USA:ta kritisoidaan idealistisesta näkökulmasta ja naapurin erkkikin ymmärtää, että se olisi usein voinut toimia paljon järkevämmin ja rauhanomaisemmin. Mutta en oikein pirullakaan tajua, että tämä kritiikki saattaa yhdistyä jonkun Venäjän aggressivisen 30-lukulaisen politiikan puolustamiseen tai siihen käsitykseen, että maailman ilman USA:n vaikutusvaltaa olisi parempi idealismin ja pasifismin näkökulmasta... Kaikki reaaliset vaihtoehdot USA:n hegemonialle sisältävät militaristisemman ja nationalistisemman ajattelun lisääntymisen ja sen merkityksen vahvistumisen. (Toki on moniakin epäreaalisia vaihtoehtoja, jotka olisivat paljon parempia.)
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Yhdysvaltojen ja brittien Iranin-seikkailut öljyn perässä eivät kuitenkaan ole Ukrainaa sotaan ja miehityksen alle ajaneet, vaan sen on tehnyt Venäjä ihan itse ajaessaan omaa etupiiriajatteluaan.

Ei varmastikaan syyttömiä ole ketkään kriisin osapuolet. Minulla henkilökohtaisesti ei ole mitään intressejä tukea Venäjää. Omat juureni ovat tiukasti läntisessä Keski-Euroopassa, Naton sydänmailla, ja nuoruudessani olin innokas amerikkaisen kulttuurin puolestapuhuja, suututtaen silloin jutuillani kaikki patrioottiset suomalaiset maamieheni. Tuen Putinia kuitenkin siinä määrin, että kannatan hänen päättäväisyyttään Venäjän suurvalta-aseman vahvistamiseksi länsimaiden johdolla ajettavaa yksinapaista maailmanjärjestystä vastaan.

Olen ymmärtänyt, että venäläisillä on trauma NL:n hajoamisesta. Se ei kuitenkaan oikeuta valtaamaan itsenäisinä haluavia entisiä neuvostotasavaltoja osaksi Venäjää, joka itsekin oli ennen vain yksi tasavalloista. Historiaankin täytyy kyetä ottamaan etäisyyttä. Ukrainan ei enää ole yhtä kuin Venäjä. Samalla kuitenkin ymmärrän, että veli venäläistä korpeaa se, että entinen 'vihollinen' on ottanut liittolaisikseen Neuvostoliiton entisiä liittolaisia ja tasavaltoja, ja kolkuttelee nyt jo strategisesti tärkeässä Ukrainassa.

Onko sinulta evätty joskus viisumi Yhdysvaltoihin vai mistä moinen kumpuaa?

Ei vielä ainakaan. Amerikan manner on edelleen fyysisesti valloittamatta. Voihan se tietysti olla, että viisumia en enää saisikaan, mikäli NSA tietää minun vastustavan angloamerikkalaista valloituspolitiikkaa.

Ja sitten voisit listata mitä kaikkea pahaa tämä nykyinen istuva presidentti Obama on tehnyt - tai jättänyt tekemättä - jotta tuon "arvonimen" on ansainnut.

Kuulemma ei juuri mitään teekään. USA:n historian passiivisin presidentti. Unohdin tarkentaa, etten puhunut niinkään Obamasta vaan 'Oval officen' kulloistakin hallitsijasta yleensä sitten toisen maailmansodan.

Ymmärrät varmaan että moiset väitteet lisättynä näillä sen yhden ketjun jutuilla syövät aika paljon pois kirjoitustesi uskottavuudesta - jos sillä nyt mitään merkitystä edes sinulle on. Varmaan jossain Janus Putkosen NWO-piireissä sekä magneettimedialaisten keskuudessa sitten toisin.

Njoo, no ihmiset kiinnittävät eri asioihin huomiota ympäröivässä maailmassa, missä ehdotonta totuutta tietää tuskin kukaan. Eipä näin keski-ikää lähestyvänä jaksa hirveästi pelihousujaan repiä sen johdosta että lajitoverit pyrkivät syöksemään minut marginaaliin. Ymmärrän kritiikin ja taas toisaalta en, ikäänkuin propagandaa ja asioiden peittelyä ei esiintyisi meidän kulttuurissamme, vaan aina "siellä toisella puolella". Siitä olen kyllä samaa mieltä, että salaliittoteorioissa on usein paljon ilmaa. Se ei kuitenkaan todista maailman läpinäkyvyyden puolestakaan juuri mitään. Ihmisillä ja ryhmittymillä on omia agendojaan.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kirja siis ei ole perinteistä "länsipropagandaa" vaan ennemminkin opus niille ihmisille, joilla on tarvetta ymmärtää sitä tilannetta, missä Venäjällä ollaan ja millainen ihminen on heidän johtajansa.
....
Suosittelen kirjaa.

Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta. Kirja tulee hyppäämään kirjahyllyyni. Kiitokset.

Ja sitten vähän asiaa tähän viestiin, ettei tule bänniä... Mielipiteeni on, että Bäckman on hupsuhöpsö.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jepjep, ei tästä sitten sen enempää. Suosittelen tutustumaan kuitenkin mitä tilanteesta livenä kerrottiin, ennenkuin terroristit poistivat jälkikäteen ilakointinsa twitteristä. Missään kukaan heistä ei ole väittänyt, että tili olisi hakkeroitu.

Jälkikäteen kaikki vaan vaikuttaa aina niin erilaiselta, etenkin foliohatun alta.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Mikä mahtaa olla tilanne tämän Merkelin ja Putinin ns. "Ribbentrop" sopimuksen suhteen.Kahdenvälisiä neuvottteluita lienee käydyn mutta mitään informaatiota ei ole ilmoille tihkunut.
Jokos siellä jaetaan etupiirejä uudelleen?

Mitä itse asiaan tulee eli Venäjän nykytilanteeseen niin kyllähän Putin on tuonut tuohon maahan vakautta, toki demokratian kustannuksella.Kysymys kuuluukin mitä Putinin jälkeen, miten demokratia voisi toteutua valtiossa jossa siitä ei ole koskaan päästy nauttimaan?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kultakannasta luopuminen on yksi suurimmista virheistä koskaan. Paperin keinotekoinen arvo on kyllä alkuvaiheessa mahdollistanut maailmantalouden kasvua joitakin vuosikymmeniä. Jokainen painettu dollari (tai muu valuutta) on velkakirja, jonka haltijalla on oikeus hyödykkeisiin tai palveluihin sovitusta summasta. Ongelmia tulee lopulta siinä vaiheessa, kun rahaa painetaan ja populaatio kasvaa, mutta resurssien rajallisuus tulee vastaan.
Tekisi mieli Juhani Tammismaisesti kysyä, että kuinkahan monta vuotta on tullut taloustiedettä luettua. Ensinnäkin kultakannan nimellisestä poistamisesta on jo yli 40 vuotta, joten kyseinen päätös ei ole ihan upouusi. Sitä ennenkin suhdetta laimennettiin useita kertoja, joten joidenkin mielestä järjestelmästä luovuttiin jo 1930-luvulla. Toisekseen elinkeinorakenne on muuttunut radikaalisti viimeisinä vuosikymmeninä. Elämme jälkiteollistuneessa yhteiskunnassa, jossa palveluiden osuus on merkittävästi isompi kuin hyödykkeiden (ja sitä kautta myös raaka-aineiden osuus koko taloudesta on pienempi). Kultakannan ajatus oli ajalta, jolloin rahan ajateltiin vastaavan vain tuotettuja hyödykkeitä. En oikein edes viitsi lähteä ajatukseen, että kuinka jäykkää talous olisi, jos valuuttakurssien vaihtelu perustuisi löydetyn kullan määrään, eikä taloudelliseen tuotantoon, sillä sen varmasti jokainen tajuaa itsekin.
Viittasit USA:han suurimpana kansantaloutena. Ainoastaan n. 300 miljoonan ihmisen liittovaltio sellaiseksi olisi tuskin noussutkaan ilman öljyn ja dollarin avioliittoa.
Ihan varmasti olisi. Usan on väkiluvultaan maailman kolmanneksi isoin maa ja ainoat sitä isommat Kiina ja Intia ovat kehitysmaita. USA:n on mm. ylivoimainen ykkönen tieteen/teknologian saralla ja muutenkin melkein millä tahansa talouden mittareilla.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kuulemma ei juuri mitään teekään. USA:n historian passiivisin presidentti. Unohdin tarkentaa, etten puhunut niinkään Obamasta vaan 'Oval officen' kulloistakin hallitsijasta yleensä sitten toisen maailmansodan.
On riemukasta, että joku kykenee olla näkemättä eroja vaikka Jimmy Carterin ja George Bushin välillä, vaan niputtaa heidät vain samaan "pahan akseliin". Oikeasti nyt.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kuuluukohan tämä Venäjä- vai Ukrainaketjuun? Laitetaan nyt tänne:

Lista julki: näiden tuotteiden maahantuonnin Venäjä kieltää. Eli siis kaikki elintarvikkeet. Suomen elintarkkeiden viennistä neljännes suuntautuu Venäjälle, joten ainakin nyt on aivan turha kenenkään poliitikon yrittää sanoa ettei pakotteilla ole Suomelle vaikutusta.

Kuluttajan kannalta tämä voi olla alkuvaiheessa jopa positiivinen asia, koska elintarvikkeista tulee Suomeen ylitarjontaa mikä todennäköisesti alentaa hintatasoa. Pidemmän päälle ylituotanto on toki haitallinen asia (kokemustahan siitä on) ja joko pitää löytää uusia markkinoita tai ajaa alas tuotantoa (= lisää työttömiä).
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Meinaakohan Putleri järjestää maahansa nälänhädän ihan tarkoituksella? Venäjä ei taida olla ruoan suhteen kovinkaan omavarainen. No, ostavat muualta ja vastaavasti USA ja EU myyvät sinne "muualle". Jään mielenkiinnolla seuraamaan tilanteen kehittymistä.
 
K

kiwipilot

Eihän tuo olisi ensimmäinen kerta siellä.

Mielenkiintoista nähdä mitä tämä pelleily tekee Putinin kansansuosiolle: nythän "viralliset" luvut alkavat olla lähellä Pohjois-Korean vastaavia.

Ruplan arvon lasku on muuten jättänyt matkatoimistojen konkurssien myötä noin 50 000 venäläistä matkailijaa jumiin eri puolelle Välimerta ja samoin valtava määrä ihmisiä on menettänyt tulevan lomansa. Ei nämä seuraukset voi olla vaikuttamatta Putlerin suosioon.

Sen sijaan ylilentobanni ei olisi toteutumassa, ainakaan ulkoministeri Lavrovin eilisen lausunnon mukaan. Kuriositeettina mainittakoon, että vuonna 2003 Venäjä ei antanut ylilentolupaa Air Canadan Toronto - Delhi -lennolle jolloin vastavetona Kanada bannasi kaiken venäläisen liikenteen ilmatilastaan (pl. Aeroflotin Moskova - Toronto). Ei mennyt kauaa kun AC sai luvan Venäjän ylitykseen.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Voi muuten olla että Itä-Suomen ruokakaupoissa käy kohta kuhina venäläisistä hamstaajista.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ruplan arvon lasku on muuten jättänyt matkatoimistojen konkurssien myötä noin 50 000 venäläistä matkailijaa jumiin eri puolelle Välimerta ja valtava määrä ihmisiä on menettänyt tulevan lomansa. Ei nämä seuraukset voi olla vaikuttamatta Putlerin suosioon.

Eiköhän se Putinin suosio vaan kasva. Veikkaan, että suurin osa venäläisistä näkee tilanteen johtuvan länsivaltojen mm. USA:n ja EU:n agressiosta Venäjää kohtaan.

Mutta kyllä tämä alkaa pikkuhiljaa käydä kiinnostavaksi myös Suomen kannalta. Tuohon päälle vielä ylilentokielto Finnairille, niin avot. Tulee samalla punnittua päättäjien suosio ihan paikallisestikin.
 
Eiköhän se Putinin suosio vaan kasva. Veikkaan, että suurin osa venäläisistä näkee tilanteen johtuvan länsivaltojen mm. USA:n ja EU:n agressiosta Venäjää kohtaan.
Suurin osa joo, mutta kansainvälistyvän kaupunkilaisen keskiluokan joukossa tuskin kannatus ainakaan kasvaa jos tuontielintarvikkeet joihin he ovat ehtineet tottua korvataan puutteella ja kotimaan paskalla.

Myös Suomen kannalta tämä menee mielenkiintoiseksi, jos Finnairin ja Valion toimintaedellytykset romahtavat tämän seurauksena. Ovatko kansainvälinen oikeus ja ihmisoikeudet sittenkään niin tärkeitä kaikkien puolueiden mielestä, jos liike-elämän menestys on niistä kiinni.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kyllä se Putinin kansansuosio on ihan aidostikin korkea, tässä ketjussa on käyty välillä järkevää(kin) keskustelua venäläisten patriotismista, identiteetistä jne. Toki viestinnän rajoittaminen varmasti muuttaa biasta vielä enemmän, mutta tuntuu edelleen olevan vaikea monen lännessä käsittää, miten tuohon hallintoon kuitenkin luotetaan ja miten tietyt viimeisen 15 vuoden vakausasiat ovat nostaneet hallinnon ja sen nokkamiehen suosiota.

Nälänhätää ei mahda Venäjälle tämän ansiosta tulla, mutta tietty segmentti kapenee kauppojen hyllyissä, ja inflaatio varmasti kiihtynee. Yhtenä kuvionahan on osin vajaakäyttöisen kotimaan tuotannon boostaaminen siinä sivussa, mitä näillä "vastapakotteilla" myös haetaan. Tuontia on paljon, mutta se on osin korvattavissa sielläkin. Lisäksihän kansalaiset (ei yläluokka) tekevät kotitarveviljelyä jo aiemman hintatason vuoksi ihan hämmästyttävän paljon. Eikä se kaupunkilainenkaan keskiluokka pelkkää ulkomaista ole ostanut.

Ongelmia tuo kuvio tuo, mutta tuskin ylitsepääsemätöntä, ja kun siihen yhdistetään valtion värittynyt viesti syistä, voi jopa kasvattaa johdon kansansuosiota. Valitettavasti tai sitten ei. Esim. öljyn hinnan totaalidumppaus iskisi Venäjään paljon enemmän.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Jännä nähdä, mitä Venäjä tekee lopulta ylilentojen suhteen. Kun asia tuli julki Aerofotin kurrssi kääntyi heti reiluun laskuun (jotain yli 3,0 %) ja kun muistaa, että se hankki yli 200 m. € viime vuonna lisätuloja ylilennoista, niin rohkenen epäillä, että vetävät lopulta länget kaulaan. Sitäpaitsi EU, USA, Kanada, Japani, Australia ja Norja voisivat panna boikottiin kaikki venäläiset lentoyhtiöt näihin maihin. Se olisi luultavasti Aeroflotin loppu ja kansa kuumenesi.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Kyllähän tässä Venäjä omaa kuoppaa kaivaa, siitä ei pääse yhtään mihinkään. Tuo vaihtolentojen / ylilentojen pakote kuulostaa sikäli täysin käsittämättömältä, että sen jälkeen olisi odotettavissa vastapakote, mikä kieltäisi Aeroflotin lentämästä vaikkapa EU:n ja USA:n alueella. Tämä tarkottaisi välittömästi Aeroflotin tarun loppua, koska se on erittäin riippuvainen esim USA:n reiteistä.

Niin kauan kuin tämä pakotenokittelu jatkuu, niin fakta on se, että Länsimaat tästä "voittajana" kävelee ulos, koska EU ja USA yhteistyössä ei ole edes miljoonasosaa niin Venäjäriippuvainen mitä Venäjä on riippuvainen EU:sta ja USA:sta. Vaikka tietenkin todellisuudessahan tässä ei ketään "voittajia" ole.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voi muuten olla että Itä-Suomen ruokakaupoissa käy kohta kuhina venäläisistä hamstaajista.

Samaa tulin miettineeksi. Nyt kun ruplan heikon kurssin vuoksi siellä on kauppa ollut hiljaista, tämä voi itse asiassa paikallisesti olla varsin mukava piristysruiske Itä-Suomen kauppiaille. Tosin asiaa hillitsee se, että ruplan kurssi tullee olemaan entistä heikompi. Mutta ne käynevät entistä ahkerampaa, joilla on siihen varaa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eiköhän se Putinin suosio vaan kasva. Veikkaan, että suurin osa venäläisistä näkee tilanteen johtuvan länsivaltojen mm. USA:n ja EU:n agressiosta Venäjää kohtaan.

Toisaalta tässähän syynä on nimenomaan Venäjän asettama tuontikielto läntisille elintarvikkeille, eikä lännen asettama vientikielto. Tämän toiki Putinin troikka voi yrittää selittää länttä kohtaan suunnatuksi ja uhrauksia vaativaksi vastatoimeksi , mutta uskoisin kuitenkin tämän olevan ihan perusvenäläisillekin vaikeammin nieltävissä. Nyt kaikki oikeastaan riippuu siitä, että miten uskottavasti Putinin troikka osaa kääntää tämän lännen syyksi. Niin sokeiksi en venäläisiäkään usko, että luulevat nimenomaan lännen pistäneen viennin kiinni. Toisaalta heidän uskonsa kaikkivoipaista Putinia kohtaan on kyllä yllättänyt minutkin moneen kertaan, joten varmaksi en tätä millään muotoa vanno.
 
Suosikkijoukkue
KK
Venäjästä tulossa Kiinan vasallivaltio? "On todellinen pelko, että tilanne karkaa hallinnasta"

Weafer sanoo, että venäläiset eivät ole pystyneet lainaamaan yhtään dollareita, euroja tai jenejä kuukauteen.

Evans-Pritchard muistutaa myös, että Venäjän talous on vain Kalifornian talouden kokoinen.

"Tämä on taloudellinen kaksintaistelu, jossa vastakkain ovat 40 biljoonan dollarin suuruinen valtarakennelma ja 2 biljoonan dollarin suuruinen raaka-ainetuottaja, jonka teollisuuden ydin on kadonnut."

edit:

Nyt alkaa laskemaan jo Venäjän kauppakeskusten osakkeet.

Venäläisten kauppaketjujen osakkeet laskussa - arvopaperi
 
Viimeksi muokattu:

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen Sun Tzun hengessä aina pyrkinyt lukemaan ja ymmärtämään myös vastapuolen näkemyksiä, tai esim. Venäjän/Neuvostoliiton tapauksessa pikemminkin diskurssia (sukua Kremlologialle tässä tapauksessa) ja sitä taustaa vasten mielenkiintoista lukea Timchenkon pitkä ja hyvin ammattitaitoisesti toimitettu haastattelu Itar Tassin sivuilta. Jokeriomistaja puhuu sovittelevammin kuin isäntänsä Putin, ja Jokeritkin mainitaan kertaalleen. Oligarkkirosvon ja suuren välistävetäjän sijaan haastattelussa tuntuu esiintyvän leppoisa liikemies, jääkiekon ja muunkin urheilun sekä labradorin noutajien ystävä Gennadi-setä.

(Linkki itar tassin sivuille)

ITAR-TASS: Russia - Timchenko: Everything has to be paid for, and acquaintance with top officials as well
 
Suosikkijoukkue
KK
Olen Sun Tzun hengessä aina pyrkinyt lukemaan ja ymmärtämään myös vastapuolen näkemyksiä, tai esim. Venäjän/Neuvostoliiton tapauksessa pikemminkin diskurssia (sukua Kremlologialle tässä tapauksessa) ja sitä taustaa vasten mielenkiintoista lukea Timchenkon pitkä ja hyvin ammattitaitoisesti toimitettu haastattelu Itar Tassin sivuilta. Jokeriomistaja puhuu sovittelevammin kuin isäntänsä Putin, ja Jokeritkin mainitaan kertaalleen. Oligarkkirosvon ja suuren välistävetäjän sijaan haastattelussa tuntuu esiintyvän leppoisa liikemies, jääkiekon ja muunkin urheilun sekä labradorin noutajien ystävä Gennadi-setä.

(Linkki itar tassin sivuille)

ITAR-TASS: Russia - Timchenko: Everything has to be paid for, and acquaintance with top officials as well
Yllättävän rehellisen oloisia vastauksia ja jopa todella antoisia. Vaikuttaa hienolta mieheltä. Toivottavasti kaikki menee hänellä hyvin loppujen lopuksi.
 

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yllättävän rehellisen oloisia vastauksia ja jopa todella antoisia. Vaikuttaa hienolta mieheltä. Toivottavasti kaikki menee hänellä hyvin loppujen lopuksi.

Voin olla väärässäkin, mutta kun kyseessä kuitenkin on Venäjän valtiollinen uutiskanava ja haastateltavana Putinin lähipiirin miehiä, pelkään että niin kysymykset kuin vastauksetkin ovat tarkkaan etukäteen käsikirjoitettuja mutta itse teksti hyvin sujuvaa ja rakentavaa puhetta. Sitä tarkoitin kun käytin sanaa "ammattitaitoinen". Voisin kuvitella että jos suomalaiselta (tai miltä tahansa länsimaiselta) yritysjohtajalta saataisiin samanlainen haastattelu, olisi se tuskin yhtä kritiikitön oman maan/johtajan toimia kohtaan?

Toisaalta, paljon Venäjällä matkustaneena ja venäläisiä tuntevana kuvaa tämä haastattelu monella tapaa myös venäläistä sujuvaa ja usein varsin sivistynyttä tapaa keskustella ja varmasti monella tapaa myös täysin rehellistä puhetta. Todella mielenkiintoista lukea tällaisia, ja sitten omassa päässään koettaa niitä tulkita :-) Vai olenko nyt liian kyyninen?

Maailma olisi paljon parempi paikka jos Putin ei haikailisi Neuvostoliittoa takaisin, vaan olisi ottanut eteenpäinmenevän ja -katsovan politiikan kehittää Venäjää. Kansakin voisi paremmin.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tekisi mieli Juhani Tammismaisesti kysyä, että kuinkahan monta vuotta on tullut taloustiedettä luettua.

Olen vain kandi kaltaisesi emerituksen rinnalla, mikä suuri kunnia saada jälleen kerran vääntää asioita rautalangasta kaltaisesi suuruuden kanssa. Ei minua sinun lukusi kiinnosta, mutta taloustieteitä lukiessasi on ainakin yksi sivistyneen ihmisen kyvykkyys jäänyt kokonaan kehittymättä, nimittäin käytöstavat. On se kumma miten kaltaisesi vihamielisesti "keskusteleva" tapaus jaksaa jatkaa samalla tyylillä vuodesta toiseen. Minun kirjoitukseni eivät tällä palstalla ole suinkaan ainoita, mitä jaksat vuodesta tosieen herjata.

Asiasta vielä sen verran, että vaihtoon perustuvassa taloudessa vaihdon välineen tulee aina olla suhteessa resursseihin, toisin sanottuna raaka-aineisiin. Jos talouden "korjaaminen" perustuu katteettomaan rahan painamiseen, on seurauksena lopulta talouden romahdus. Luulisi kaltaisesi omaviisaudesta pöyhkeänkin jäärän sen ymmärtävän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös