Mainos

Venäjän nykytilanne

  • 3 783 441
  • 19 408

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kirjassa käsitellään myös Putinin omaa käsitystä Venäjästä, mm. Hänen kiinnostustaan venäläiseen historiankirjoitukseen. Kirjoittajien mukaan syy Putinin nousuun ja ennen kaikkea hänen ajatteluunsa on yhdistelmä perinteistä suurvenäläistä mentaliteettia, menneisyyden suuruuden päivien ihannointia, selviytymistä sekä KGB- tiedustelu-upseerin kylmänviileää laskelmointia.

Tiedän kyseisen kirjan ja olen nähnyt samaa luonnehdintaa parissakin dokkarissa, joissa Putinin ajatuksia on spekuloitu. Ei ollenkaan huonoja. Mutta se, että ihannoi menneisyyden suuruuden päiviä, ei ole sama kuin halu palauttaa maailma menneisyyden päiviin. Menneisyyden ihannointi on nostalgiaa, halu vääntää muuttunut maailma takaisin menneisyyden muottiin on hulluutta. Putin on teoillaan osoittanut opportunistisuutta, fasismia ja vaikka mitä, mutta todellisiin viitteisiin siitä, että se haluaisi pakottaa ympäröivät kansat osaksi tsaarin aikaisia rajoja, en ole törmännyt. (Ja ennen kuin pointtaat Krimin, jossa on yli 60% venäläistä, 24% ukrainalaista ja 10% tataaria, niin se ei mielestäni ole merkki halusta pakottaa vieraita kansoja takaisin tsaarin aikaisiin rajoihin, vaan puhtaasti mahdollisuus ahneelle haukata taloudellinen ja strateginen herkkupala. Mun mielipide pelkästään.)

Oikeastaan halusin vaan kysäistä, että jos sulla on joku hyvä linkki siitä, että Putin haluaisi valloittaa Venäjälle takaisin sen suuruuden aikaiset rajat. Se olisi ollut mukava (ja pelottava) kuulla. Nykyään media viskelee ja pyörittelee kaikenlaista juttua esille saadakseen aikaan hypetystä ja lukijoita, että tässä alkaa olla vähän sekaisin siinä mikä on faktaa ja mikä spekulaatiota.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
No niin, asiantuntijoiden mukaan se olisi käytännössä Finnarin tarun loppu, jos Venäjä määräisi EU:n alueen lentofirmoille kiellon Siperian ylilennoille.

Ottaen huomioon, että pahasti tappiollisen Finnairin ylivoimaisesti suurin tuotto tulee Venäjän yli Aasiaan suuntautuvasta liikenteestä, niin konkurssi on hyvinkin todellinen uhka, mikäli ylilentokieltoja tulee. Huonoa bisnestä Venäjällekin toki, mutta jos kukkotappelu vaatii niin sitten varmaan tällekin linjalle lähdetään..
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tiedän kyseisen kirjan ja olen nähnyt samaa luonnehdintaa parissakin dokkarissa, joissa Putinin ajatuksia on spekuloitu. Ei ollenkaan huonoja. Mutta se, että ihannoi menneisyyden suuruuden päiviä, ei ole sama kuin halu palauttaa maailma menneisyyden päiviin. Menneisyyden ihannointi on nostalgiaa, halu vääntää muuttunut maailma takaisin menneisyyden muottiin on hulluutta...

Kyllä kirja esittelee arvion myös siitä, että Putinille Neuvostoliiton romahdus oli henkilökohtaisellakin tasolla valtava asia ja hän on myöhemmin poliittisella urallaan pyrkinyt palauttamaan Venäjää takaisin kohti suuruutta.

Käytännössä tämä on näkynyt monissa pienissäkin vivahteissa, vaikkapa nyt tuon kansallishymniäkin palauttamisessa.

Mielenkiintoisena vivahteensa voi pitää myös sitä, että vielä muutamia vuosia sitten erinäisissä kansalaistilaisuuksissa heiluneet neukkuliput ovat entistä enemmän korvattu tsaarinajan tunnuksin, halu kohti imperiumin aikoja on kova.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllä kirja esittelee arvion myös siitä, että Putinille Neuvostoliiton romahdus oli henkilökohtaisellakin tasolla valtava asia ja hän on myöhemmin poliittisella urallaan pyrkinyt palauttamaan Venäjää takaisin kohti suuruutta.

Joo, samaa on käsitelty dokkareissakin, ja se oli kova paikka monelle venäläiselle. Ne kynti aika syvällä tuossa ysärin lopulla. Maan palauttaminen kohti suuruutta on kuitenkin ihan hyvä tavoite johtajalle.

Mielenkiintoisena vivahteensa voi pitää myös sitä, että vielä muutamia vuosia sitten erinäisissä kansalaistilaisuuksissa heiluneet neukkuliput ovat entistä enemmän korvattu tsaarinajan tunnuksin, halu kohti imperiumin aikoja on kova.

Venäläisten itsetunto oli aika alhaalla neukkulan räpsähdettyä, joten on ollut ihan fiksua kohottaa sitä dissaamalla neuvostoaikoja ja muistuttamalla tsaarin aikaisista suuruuden ajoista ja perinteistä. Se on tuonut kansallishenkeä, joka ikävä kyllä on manifestoitunut nationalismina ja fasismina. En kuitenkaan näe miksi muita maita pitäisi väkipakolla liittää siihen imperiumiin, enkä ole kuullut Putinin mainitsevan mitään sen suhteen. Venäjä voi olla suuri ihan nykyistenkin rajojen sisällä. Se on edelleen pinta-alaltaan maailman suurin valtio.

Onko se Mr. Putin muuten hyvä kirja? Mä joskus pohdin sen lukemista, mutta sitten hanskaan tarttui taas yksi sotahistoriateos. Tuoko kirja uusia näkökulmia kuin nuo yleiset venäjää pohtivat dokkarit? Kaipaisin hyvää kesälukemista.
 
K

kiwipilot

Nyt kun lähdit tälle alueelle niin yritätkö sanoa, että sinä joka pidät itseäsi täällä jonkinlaisena ilmailuasiantuntijana, uskot varauksetta siihen, että terroristit tuosta noin vain onnistuivat kahdesti peräkkäin lentämään lentokorkeuteensa nähden roimalla ylinopeudella (yli 200 solmua) matkustajakoneet torneihin, kun edes kokeneet ammattilentäjät eivät lupaa siinä onnistuvansa?

Minullakin on ilmailuharrastukseni kautta lentäjäkontakteja niin Swissille kuin Air Berlinille. Olen keskustellut heidän kanssaan aikoinaan pitkät tovit WTC-iskuista, ja heidän mukaan yleinen konsensus lentäjien piirissä on, että terroristien osumatarkkuus on sattumaksi uskomaton. Moni ei kuitenkaan periaatteesta halua lähteä liikoja kyselemään.

E: Omat epäilykseni WTC-iskujen virallista teoriaa vastaan herätti nimenomaan ilmailutekniset seikat. Muuten en välttämättä olisi heti keksinytkään epäillä.

Jees, hieno että sinulla on kontakteja oikeisiin lentäjiin, niin on minullakin, usko pois. Kuitenkin juttusi WTC-ketjussa olivat (välillä) sen verran lennokkaita, että mielestäni on aiheellista että voin "ihmetellä" intoasi salaliittoihin ja muihin höpöhommiin.

Myös minä olen keskustellut lentäjäkavereideni kanssa iskusta ja heidän mielipiteensä taas eivät ihan tue sinun tarinoitasi.

ps. Seuraavan kerran kun olet yhteydessä lentäjäkamuihisi, niin muista kysäistä kuinka korkea on 757:n sivuvakaaja. Sen verran voin vinkata että ei ainakaan Pentagonia korkeampi.

Mutta nyt menee niin rankasti OT:n puolelle että lienee parasta lopettaa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Jees, hieno että sinulla on kontakteja oikeisiin lentäjiin, niin on minullakin, usko pois. Toisaalta, juttusi WTC-ketjussa olivat (välillä) sen verran lennokkaita, että mielestäni on aiheellista että voin "ihmetellä" intoasi salaliittoihin ja muihin höpöhommiin.

Mutta nyt menee niin rankasti OT:n puolelle että lienee parasta lopettaa.

Joo, rauha vaan sinulle. Mutta turha olla noin herkkänahkainen, kun itse aloitit herjaushenkisen kuittailun. Ei minulla ole syytä epäillä sinun kontaktejasi. Tiedät paljon ilmailusta ja siksi varmaan sulla on ammattikontaktejakin. Pointti vaan siinä, että kysellään ja epäillään sitä muuallakin kuin kaltaisteni hörhöjen toimesta.

PAlataksemme edes jotenkuten ketjun teemaan; millaisena muuten näet Venäjän mahdolliset ylilentorajoitukset mm. Finnairin kannalta?

Edit: NATO-lähteet ilmoittavat Venäjän siirtäneen 20 000 sotilasta Ukrainan rajalle. Nato 'pelkää' Venäjän käyttävän humanitäärisiä syitä tekosyynä rajan ylittämiseen YLE: Venäjä on siirtänyt joukkoja Ukrainan rajalle
 
Viimeksi muokattu:
K

kiwipilot

Joo, rauha vaan sinulle. Mutta turha olla noin herkkänahkainen, kun itse aloitit herjaushenkisen kuittailun. Ei minulla ole syytä epäillä sinun kontaktejasi. Pointti vaan siinä, että kysellään ja epäillään sitä muuallakin kuin kaltaisteni hörhöjen toimesta.

PAlataksemme edes jotenkuten ketjun teemaan; millaisena muuten näet Venäjän mahdolliset ylilentorajoitukset mm. Finnairin kannalta?

Okei, rauha täältäkin; välillä lähtee itsellä lapasesta tämän aiheen tiimoilta.

Finnairista: onhan se aivan valtava isku jos Venäjä laittaa ilmatilansa kiinni. Lentoajat pitenisivät Pohjoisnavan tai etelässä Turkin sekä stanien kautta lennettäessä. Eli käytännössä Finnairin suurin kilpailuvaltti "Suorin tie Aasiaan" olisi kerralla murskana. Samoin kotimaisen Aasian liikenteen kanssa mallattu Euroopan liikenne olisi aivan sekaisin johtuen lentoaikojen pitenemisestä.

Sulku ei kuitenkaan olisi pelkästään Eurooppalaisten firmojen ongelma sillä lentoliikenteen ollessa täysin verkostoitunutta myös kiinalaiset allianssien jäsenet (mm. Starin Air China, OneWorldin Cathay) olisivat kusessa joutuessaan laittamaan Aasian pään jatkolentojen aikataulut uusiksi. Kuvitellaanpa joku Finnairin (tai BA:N) Hong Kongin lento: kiertäminen Keski-Aasian kautta lisää lentoaikaa parilla tunnilla (mutu). Kone on täynnä esim. Qantasin, Dragonairin sekä Cathayn jatkavia matkustajia joista valtava osa jäisi rannalle jatkolentojen jo mentyä. Eli kaaos jossain Honkkarissa (CX), Peking & Shanghai (CA,MU) olisi melkoinen.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämä toimenpide vahingoittaisi myös Kiinan intressejä. Mahtaako Putin haluta ärsyttää ainoata jäljellä olevaa kaveriaan (ai niin, unohdin Valkovenäjän Putin wannaben).
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tuossa kiwipilot jo asiaa sivusi,mutta vielä olisi kiva pohtia sitä, mitä kautta ne muut yhtiöt sinne Pekingiin ja Tokioon lentäisivät. Olisiko Pohjoisnavan yli menevä reitti pois suljettu ja jos ei niin eikö kaikki yhtiöt ole taas samalla viivalla.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Finnairista: onhan se aivan valtava isku jos Venäjä laittaa ilmatilansa kiinni. Lentoajat pitenisivät Pohjoisnavan tai etelässä Turkin sekä stanien kautta lennettäessä. Eli käytännössä Finnairin suurin kilpailuvaltti "Suorin tie Aasiaan" olisi kerralla murskana.

Tässä ovat tietysti kaikki persaukiset eurooppalaiset lentöyhtiöt liipasimella sen suhteen, mitä Kreml päättää, mutta suoranainen täsmäisku Finnairin tuhoamiseksi. Tiedän että minulla on paha tapa dramatisoida, mutta mitä valtteja Finskille realistisesti jää sen jälkeen, kun 'maantieteellinen etumatka' Aasiaan menetetään? Ei voi kun toivoa, että Venäjä malttaa pitää ilmatilansa auki ja että painostusta siihen tulisi myös Kiinan suunnalta, johon päätös vaikuttaisi, samoin kuten koko muuhun Aasiaan ja Australiaan.

Sulku ei kuitenkaan olisi pelkästään Eurooppalaisten firmojen ongelma sillä lentoliikenteen ollessa täysin verkostoitunutta myös kiinalaiset allianssien jäsenet (mm. Starin Air China, OneWorldin Cathay) olisivat kusessa joutuessaan laittamaan Aasian pään jatkolentojen aikataulut uusiksi.

Tuo allianssien vaikutus onkin relevantti kysymys, että miten Venäjä niihin reagoi tilanteessa, jossa tavallaan kansainvälinen laki ei yhtäkkiä päde. Onko niin, että keinotekoisuudessaan allianssit eivät kuitenkaan ole ylilentojen kannalta ratkaisevia, vaan maa mihin lentoyhtiö on rekisreröity. Mutta taloudellisia tappioita aasialaisetkin jäsenet tosiaan saavat, koska jatkoyhteyksien aikatauluja ei laiteta uusiksi kovin nopeasti.

Kuvitellaanpa joku Finnairin (tai BA:N) Hong Kongin lento: kiertäminen Keski-Aasian kautta lisää lentoaikaa parilla tunnilla (mutu). Kone on täynnä esim. Qantasin, Dragonairin sekä Cathayn jatkavia matkustajia joista valtava osa jäisi rannalle jatkolentojen jo mentyä. Eli kaaos jossain Honkkarissa (CX), Peking & Shanghai (CA,MU) olisi melkoinen.

Keski-Aasian väylän käyttäminen toisi Finskille äkkiarviolta ainakin 2000 merimailin ja 3-4 tunnin lisämatkan, kun oletetaan ettei myöskään Ukrainan ilmatilaa käytetä, vaan liityttäisiin Keski-Aasian väylään jostain Mustanmeren tai Pohjois-Turkin kohdalta... Sen jälkeen varmasti moni eurooppalainen valitsisi mielummin KLM:n tai Lufthansan Finnairin sijaan.

Pohjois-Navan/Jäämeren väylä ei sekään ole Finnairille oikein järkevä valinta, koska sitten päädytään jo melko kauaksi Tyynellemerelle suhteessa Aasian kohteisiin, jos ei kerran Venäjän ilmatilaa saa käyttää.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kiina voi koska tahansa päättää olla hyväksymättä tekemästä kauppaa dollareilla ja luopua dollarivelkakirjoistaan. Venäjä ja Kiina voivat myös perustaa oman kansainvälisen rahoitusjärjestelmänsä, ja Putin on tätä korttia jo ehtinyt vilauttaakin.

Se on totta, että taloudelliset edut ovat parasta ruokaa rauhalle, mutta se ei välttämättä riitä, mikäli suurvalta-asema on uhattuna. Raha on lopulta pelkkä vallan sivutuote. Kukaan tuskin tietää kaikkia tekijöitä Ukrainan-kriisin taustalla, mutta erityisesti lännen laskeva asema taloudellisena ja poliittisena maailman veturina kyllä herättää kysymyksiä. Miten paljon Ukrainan-kriisillä on tekemistä sen kanssa, miten haluton Venäjä on etabloitumaan läntiseen maailmanjärjestykseen, varsinkin kun taustalla on myös erimielisyys Libyan, Syyrian ja Iranin tilanteesta. Ilman Venäjän ja Kiinan vastustusta USA olisi varmasti jo hyökännyt Syyriaan.
Aika kovia väitteitä. Kuinka suuret todennäköisyydet antaisit mainitsemillesi uhkakuville Kiinan ja Venäjän rahoitusjärjestelmästä ja Yhdysvaltain hyökkäyksestä Syyriaan ilman Venäjän ja Kiinan vastustusta sekä mahdollisuudelle lännen aktiivisesta roolista Ukrainan kriisin aikaansaajana?

Onko mielestäsi hyvä asia, että Venäjä tukee Libyan, Syyrian ja Iranin hallintoja?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Aika kovia väitteitä. Kuinka suuret todennäköisyydet antaisit mainitsemillesi uhkakuville Kiinan ja Venäjän rahoitusjärjestelmästä ja Yhdysvaltain hyökkäyksestä Syyriaan ilman Venäjän ja Kiinan vastustusta sekä mahdollisuudelle lännen aktiivisesta roolista Ukrainan kriisin aikaansaajana?

No ensinnäkin miksi sen pitäisi olla suoranainen uhka ylipäätään, mikäli Venäjä ja Kiina tekisivät lopullisen pesäeron länsimaiden pankkikartellin nk. Basel-sopimuksista? Kriisin pitkittyessä mahdollisuus Venäjän omiin ratkaisuihin ja rakenteiden uudistamisiin kasvaa aivan varmasti.

Syyriasta ulkoministeri Hillary Clinton totesi aiemmin, että Assadin on antauduttava ja Obama antoi ymmärtää harkitsevansa vakavasti sotatoimien aloittamista, mikäli Syyrian hallinto käyttäisi sisällissodassa kemiallisia aseita. No, eihän siinä kauan mennytkään, kun Assadin annettiin ymmärtää käyttäneen sodassa sariinia... Mutta sitten tapahtui jotain. Ainakin Kiina lisäsi sotilaallista läsnäoloaan Välimerellä ja Syyria on kadonnut uutisista lähes kokonaan, vaikka sisällissota jatkuu. Nyt ollaankin sitten Ukrainassa.

Onko mielestäsi hyvä asia, että Venäjä tukee Libyan, Syyrian ja Iranin hallintoja?

Kaddafi ainakin käytti öljyrahoja myös kansalaisten olojen parantamiseen. Jokainen hallitsija, joka pitää äärimuslimit kurissa, käy minulle. Assadin Syyriakin on ollut pitkään suhteellisen harmoninen maa, jossa eri uskontokuntien ja heimojen edustajat ovat eläneet sopuisasti. Kysyisin ennemminkin, että mikä siellä on muuttanut tilanteen sisällissodaksi. Ja koska Iran on uhannut ketään?... Ajatollahien kaataminen olkoon iranilaisten itsensä asia, kun ovat valmiita siihen.
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Venäjä soutaa ja huopaa joukkojen määrän kanssa tuolla luoteis-venäjällä ukrainan rajalla, se ei sinällään ole mitään uutta mutta pisti silmään tuon uutisen alaotsikko ja tekstinpätkä,
Venäjä ilmoitti viime viikon perjantaina Interfaxin mukaan kutsuvansa reserviläiset kautta maan elokuun ja lokakuun välillä harjoituksiin.
Venäjän suora väliintulo lähempänä -

Kuinkas usein itänaapuri kutsuu reserviläisiä kautta maan harjoituksiin. Aikamoista pullistelua.

_
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tässäpä vähän perspektiiviä itsensä Putinin suusta, miksi Venäjä vastustaa yksinapaista maailmanjärjestystä. Puhe on ote parin vuoden takaisesta Münchenin turvallisuuskonferenssista.

Linkki vie Youtubeen
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kaddafi ainakin käytti öljyrahoja myös kansalaisten olojen parantamiseen. Jokainen hallitsija, joka pitää äärimuslimit kurissa, käy minulle. Assadin Syyriakin on ollut pitkään suhteellisen harmoninen maa, jossa eri uskontokuntien ja heimojen edustajat ovat eläneet sopuisasti. Kysyisin ennemminkin, että mikä siellä on muuttanut tilanteen sisällissodaksi. Ja koska Iran on uhannut ketään?... Ajatollahien kaataminen olkoon iranilaisten itsensä asia, kun ovat valmiita siihen.
Aika aurinkoinen kuva joistain asioista. Kyllähän Hitlerkin paransi joidenkin oloja jne.

Iran nyt on tosiaan ihan säyseä valtio joka ei uhkaile ketään:
Iran threatens to "raze" Israeli cities in nuclear standoff - CBS News
Iran threatens to unleash Hezbollah on Israel
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport

Ajatollahit nyt ei tokikaan mitään ihanteellisia johtajia ole, mutta ei Iranilla ole sellaista kalustoa, millä se kykenisi tosissaan haastamaan esimerkiksi Israelin. Miesvahvuus on toki suuri, mutta taistelumoraalin kanssa voi olla vähän niin ja näin. Uskaltaisin melkein väittää Ajatollahien tietävän tämän varsin hyvin. Iranin ylinvoima-aikeiden ratkaiseminen sotatoimilla johtaisi vain ja ainoastaan siviilien kärsimyksiin, ja mitenköhän mahtaa jenkkisotilas pärjätä Iranin vuoristoisessa maaperässä, kun Irakin aavikoillakin tekee tiukkaa.

Ei tietysti pidä ummistaa silmiä uhkatekijöiltä, mutta kyllä hallitsijoista suurin syypää maailman rauhattomuuteen istuu edelleenkin Washingtonissa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ei tietysti pidä ummistaa silmiä uhkatekijöiltä, mutta kyllä hallitsijoista suurin syypää maailman rauhattomuuteen istuu edelleenkin Washingtonissa.

Kuvitellaanpa, että jostain syystä USA:n taloudellinen ja sotilaallinen johtoasema katoaisi maailmasta. Mitenkähän rauhalliseksi onnen auvolaksi näkisit maailmanpolitiikan tulevan - mitkä kaikki konfliktit ratkeaisivat ja missä kaikkialla lampaat käyskentelisivät susien kanssa käsi kädessä viheriäisillä niityillä, kun heitä toistensa kimppuun pakottanut pahan valtakunta, USA, olisi poissa kuvioista?

Ainakin itse epäilen, että itäisen Ukrainan ongelma olisi ratkaistu noin kolmessa päivässä ja etteipä vielä kaupan päälle länsi-Ukrainankin ja pitkään etnisiä välejä hiertänyt epäsopu olisi Baltiassa nopeasti menneisyyttä kun rauhanturvaajat pääsisivät rauhoittamaan nämä maat pois olemassaolosta. Taiwanissakaan ei varmaan kauan nokka tuhisisi itsenäisenä valtiona ja voisivatpa hyvinkin monet asumattomat saariryhmät kaukana Kiinan rannikosta huomata olleensa osa yhteistä itä-aasialaista rauhanyhteisöä jo aikojen alusta saakka. Miten sitten Japani ja Etelä-Korea tähän Kiinan johtamaan kansojen ja alueiden rauhanliittoon sulautuisivat lieneekin mielenkiintoinen prosessi.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Venäjä soutaa ja huopaa joukkojen määrän kanssa tuolla luoteis-venäjällä ukrainan rajalla, se ei sinällään ole mitään uutta mutta pisti silmään tuon uutisen alaotsikko ja tekstinpätkä,
Venäjä ilmoitti viime viikon perjantaina Interfaxin mukaan kutsuvansa reserviläiset kautta maan elokuun ja lokakuun välillä harjoituksiin.
Venäjän suora väliintulo lähempänä -

Kuinkas usein itänaapuri kutsuu reserviläisiä kautta maan harjoituksiin. Aikamoista pullistelua.

Venäjä on lisännyt viimeisimpien vuosien aikana myös reserviläisten kertausharjoituksia ja entistä useampi reservissä oleva mies (tai nainen) voi saada kutsun kertausharjoituksiin.

On myös huomioitava se, että pääsääntöisesti Venäjällä järjestetään vuosittain kahtena aikana laajamittaisia koko valtion alueella järjestettäviä harjoitusten sarjoja ja sitten muuna aikana vuodesta yksittäisiä alueellisia harjoituksia, joissa harjoitellaan tiukemmissa raameissa esim. talvisotaa, jonkinalueen puolustamista tai nopeantoiminan joukkojen suorittamaa "hyökkäystä" yllätyskohteeseen tai testataan laajemmin joukkojen kykyä suurempiin yllätysharjoituksiin (esim. käsky jokin operaation suorittamiseen tulee yllättäen ja aikaa valmistautumiselle on hyvin rajallisesti ja harjoituksen tarkoituksena on siirtyminen offensiiviin/puolustukseen määrätyin ehdoin).

Keväällä Venäjä järjestää ns. kevätharjoitukset, jotka alkavat maaliskuun puolella ja yleisesti ne päättyvät toukokuun alkupuolella. Tänä aikana harjoituksia järjestetään pääsääntöisesti koko maan alueella. Ukrainan kriisin aikana painotetusti lännessä ja lisäksi joukkoja sijoitettiin Ukrainan rajaseudulle "offensiiviseen" järjestykseen. Samalla tavalla syksyllä järjestetään toinen laajamittaisempi harjoitusten sarja - suunnilleen syyskuusta marraskuun loppupuolelle. Muuna aikana sitten näitä spesiaaliharjoituksia esim. talvisodankäyntiä varten tms.

Eli se, että reserviläisiä kutsutaan harjoituksiin ei vielä tarkoita, että laajoihin offensiiveihin ryhdytään mutta kyse voi olla sellaisten harjoittamisesta. Tietenkään ei pidä sanoa, että mitään operaatiota Ukrainassa ei tehtäisi. Kaikki on mahdollista, jopa elokuun puolella aloitettava "rauhanturvaoperaatio" Ukrainassa.

vlad.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Venäjä on lisännyt viimeisimpien vuosien aikana myös reserviläisten kertausharjoituksia ja entistä useampi reservissä oleva mies (tai nainen) voi saada kutsun kertausharjoituksiin.

vlad.

Kiitos erittäin kattavasta vastauksesta. Itänaapurilla näemmä aktiivista reservien kertaaminen verrattuna härmäläiseen malliin missä niitä on vain vähennetty vuosien saatossa.

-
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kuvitellaanpa, että jostain syystä USA:n taloudellinen ja sotilaallinen johtoasema katoaisi maailmasta. Mitenkähän rauhalliseksi onnen auvolaksi näkisit maailmanpolitiikan tulevan

USA vie noin 6-0 suurvaltojen välisen kisan globaaleista kriiseistä, joissa se on itse ollut osallisena sekaantumalla ulkovaltojen sisäisiin asioihin. Varmasti ainakin ilman ainuttakaan suurvaltaa, maailma olisi rauhallisempi paikka, lukuisten omavaltaisten kansallisvaltioiden muodostelmana. Samalla tavoin toimivat kansat voisivat vapaasti muodostaa liittojaan, mutta myös oikeus eristäytyä tulisi olla olemassa.

Sotaisuus itsessään on varmasti ihmisen perimässä. Ristiriitainen homo sapiens täytyisi varmasti koodata täysin uudelleen, jotta maailma voi pitkässä juoksussa pelästua. Eihän tämä touhu nyt taaskaan hyvältä näytä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Onko se Mr. Putin muuten hyvä kirja? Mä joskus pohdin sen lukemista, mutta sitten hanskaan tarttui taas yksi sotahistoriateos. Tuoko kirja uusia näkökulmia kuin nuo yleiset venäjää pohtivat dokkarit? Kaipaisin hyvää kesälukemista.

Minun mielestäni oli oikein mielenkiintoinen.

Ensinnäkin on hyvä huomioida, että kirjaa kirjoitettaessa siihen ei vielä löytynyt kontekstia näistä Krimin tapahtumista. Kirja siis ei ole perinteistä "länsipropagandaa" vaan ennemminkin opus niille ihmisille, joilla on tarvetta ymmärtää sitä tilannetta, missä Venäjällä ollaan ja millainen ihminen on heidän johtajansa.

Ymmärtääkseni kirja on ollut suosittu myös suomalaisdiplomaattien piirissä.

Mielestäni oli myös kiehtovaa lukea siitä "hajoita&hallitse"- tyyppisestä verkostosta, jonka tiedustelu-upseeri Putin ( yksi kirjan esittelemistä identiteeteistä )on itselleen Moskovaan haalinut.

Putin tietää vähän jokaisesta jotakin, tässä suhteessa suuri merkitys on hänen 90-luvun vuosillaan, jolloin hän toimi muodollisesti byrokraattinen Pietarissa ja myöhemmin myös Moskovassa.

Suosittelen kirjaa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ei tietysti pidä ummistaa silmiä uhkatekijöiltä, mutta kyllä hallitsijoista suurin syypää maailman rauhattomuuteen istuu edelleenkin Washingtonissa.
Suurin syy varmasti niihin sotiin, mitä on 70-luvulta lähtien on käyty. Tai no, voidaan varmasti sanoa, ettei se Obama ole kaikkea aikaan saanut. Suuri syy myös siihen, että rauha on siellä missä sitä on, esimerkiksi Suomessa. Suomalaisena Yhdysvallat on rauhan tae ja Venäjä vihamielinen valloittaja.

Yhdysvaltojen ja brittien Iranin-seikkailut öljyn perässä eivät kuitenkaan ole Ukrainaa sotaan ja miehityksen alle ajaneet, vaan sen on tehnyt Venäjä ihan itse ajaessaan omaa etupiiriajatteluaan.
 
K

kiwipilot

mutta kyllä hallitsijoista suurin syypää maailman rauhattomuuteen istuu edelleenkin Washingtonissa.

Mä en nyt oikein ymmärrä: noin yleensä (pl. se yksi ketju) olen pitänyt sinua tolkun nimimerkkinä. Mutta sitten tulee näitä aivan käsittämättömiä päätelmiä. Onko sinulta evätty joskus viisumi Yhdysvaltoihin vai mistä moinen kumpuaa?

Ja sitten voisit listata mitä kaikkea pahaa tämä nykyinen istuva presidentti Obama on tehnyt - tai jättänyt tekemättä - jotta tuon "arvonimen" on ansainnut.

Ymmärrät varmaan että moiset väitteet lisättynä näillä sen yhden ketjun jutuilla syövät aika paljon pois kirjoitustesi uskottavuudesta - jos sillä nyt mitään merkitystä edes sinulle on. Varmaan jossain Janus Putkosen NWO-piireissä sekä magneettimedialaisten keskuudessa sitten toisin.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Aihetta käsitellään Fiona Hillin ja Glifford Gaddyn kirjassa Mr.Putin (2013). Kirja on kerännyt paljon kiitosta (huom. Jo ennen koko Krim/Ukraina-tilanteen alkua) ja siinä tekijät luovat Putinille useamman eri identiteetin, joita yhdistelemällä Vladimir Valloittaja on noussut maan johtoon.

Suosittelen kirjaa.

Kiinnostuinpa kirjasta!

Luin tässä taannoin Masha Gessenin teoksen Putinista - Kasvoton mies - Vladimir Putinin nousu Venäjän valtiaaksi, jossa myös valotettiin varsin kattavasti Putinin taustoja aina lapsuudesta saakka päätyen opiskelujen ja KGB-historian kautta vallan sisäpiireihin pääsyyn ja lopulta presidenttiyteen ja siitä kuvattiin myös tietä demokratiakehityksen lakkaamiseen Venäjällä ja Putinin taivalta presidenttiydestä kohden diktatuuria ja Venäjän tosiasiallista yksinvaltiutta.

Kirja oli kenties enemmän journalistisesta näkökulmasta lähtien kirjoitettu, onhan Gessen myös journalisti, mutta se antoi kuitenkin hyvän kuvan Putinista ja hänen valtaannousustaan ja samalla se piirti kuvan Venäjästä. Kirja harmillisesti päättyy siihen aikaan jolloin Venäjällä oli liikehdintää ja vastamielenosoituksia jokunen vuosi sitten, ja jotka sittemmin ovat liki lakanneet ja Venäjä on entistäkin enemmän matkalla kohden diktatuuria - jollei jo tosiasiallisesti ole sitä.

Hillin ja Gaddyn kirjaa tuskin saa suomennettuna, joten laitetaan vakaaseen harkintaan englanninkielisen laitoksen ostaminen.

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös