Venäjän nykytilanne

  • 3 477 135
  • 18 492

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Minua häiritsee muuten suuresti, että tämän palstan russofiilit loistavat jälleen poissaolollaan, vaikka nyt olisi mainio paikka tarttua Oksasen tiukkaan artikkeliin ja pala palalta kommentoida sen sisältöä.

Aika juonikas kommentti, kun haastat "russofiilit" kommentoimaan Oksasen tekstiä. Samalla jokaisen joka yrittää kommentoida tekstiä, täytyy jotenkin yrittää välttää tuo "russofiilin" leima, jonka ilmeisesti asetat jokaiselle joka ei jaa sinun maailmankuvaasi. Ei tuon artikkelin kommentointi kovin hankalaa ole. Russofiileistä se on varmasti täyttä kuraa, siinä missä länsikiihkoilijat ylistävät sitä.

Tässä on Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professorin Timo Vihavaisen kommentti Sofi Oksasen tekstistä.

Vihavainen

Tässä pieni katkelma, joka kertoo Vihavaisen näkemyksen Oksasen tekstistä.

"Oksasen vuodatuksessa on oma logiikkansa, se on pienen uhrivaltion näkökulma, joka hänen mielestään on objektiivista totuutta ja pitäisi omaksua myös Suomessa, jossa väärä tietoisuus vallitsee eikä virolaista viisautta käsitetä. Siksi asiat selitetään kädestä pitäen, totaalisen sodan logiikalla. Paha on Venäjä, paha."

Oman näkemykseni mukaan Oksasen mielipide Venäjästä on yhtä puolueeton, kuin Johan Backmanin mielipide lännestä. Venäjä kuitenkin esiintyy pahiksena useimmissa Oksasen kirjoissakin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Oksanen jätti tässä jutussa käsittelemättä poliittisen kentän. Surullisen kuvan täydentää näytelmä, jota hyväntahtoiset hölmöt kutsuvat kehittyväksi demokratiaksi...

Tämän asian Oksanen käsitteli jo edellisessä Venäjä-kirjoituksessaan ja laajasti käsittelikin.

Oksanen kirjoitti kattavasti venäläisestä fasismista ja sen linkistä äärioikeistolaisiin uusnatsi-järjestöihin ympäri Eurooppaa: avainsanana äärinationalismi.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...jonka ilmeisesti asetat jokaiselle joka ei jaa sinun maailmankuvaasi...

Njaa, enpä tiedä liittyvätkö artikkelissa esitetyt asiat mihinkään tai kenenkään maailmankuvaan, ihan silkkaa faktaahan tuossa on.

Vihavaisen siteeraaminen on näissä yhteyksissä vähän niin ja näin, hänen poliittista ideologiaansa on Jatkiksessa käsitelty ennenkin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oman näkemykseni mukaan Oksasen mielipide Venäjästä on yhtä puolueeton, kuin Johan Backmanin mielipide lännestä. Venäjä kuitenkin esiintyy pahiksena useimmissa Oksasen kirjoissakin.
Siitä sitten osoittamaan muitakin kuin vakavaa tunne tason virhettä, joka siis on kiihkomielisen rakkauden puute Venäjää kohtaan. Kaipaan asiavirheitä tuosta Oksasen tekstistä. Kun vertaus kävi bätmäniin, niin häneltä niitä on helppo löytää. Maintaan vaikka huostoonottojupakassa pehmeiden puhuminen Venäjän telkkarissa.
 
Tässä on Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professorin Timo Vihavaisen kommentti Sofi Oksasen tekstistä...
Vihavainen ei kuitenkaan varsinaisesti kommentoi blogikirjoituksessaan niitä muutoksia, joita Oksanen listasi Putinin Venäjällä suoritetun.
Majdan oli Ukrainan sisäinen, kansan sisältä lähtenyt vastalause hallinnon toimille. Venäjän sekaantuminen Ukrainan asioihin on imperalismia, isovenäläistä valloituspolitiikkaa. On härskiä kaksinaamaisuutta esittää huolta Ukrainassa asuvista venäläisistä, kun Venäjällä asuvat venäläisetkään eivät ansaitse Putinin klaanin huolenpitoa.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Siitä sitten osoittamaan muitakin kuin vakavaa tunne tason virhettä, joka siis on kiihkomielisen rakkauden puute Venäjää kohtaan.

Jos sä saat mun edellisestä kirjoituksesta sellaisen käsityksen, että mua kiinnostaa ruotia Oksasen tekstiä lähemmin (varsinkaan kun se ei tarjoa viitepohjaa yhteenkään väitteeseensä), sulla on vakavia luetun ymmärtämisongelmia. Jos koen, että jonkun ihmisen näkemys on vahvasti puolueellinen, en uskalla antaa sille liikaa painoarvoa. Tarjosin vain Vihavaisen näkemyksen tekstiin, kun Mustat Kortit toivoi niitä kommentteja tekstistä. Ainoa oma mielipiteeni oli siis, että "Oksanen on yhtä puolueeton Venäjää, kuin Backman länttä kohtaan". Jos olet eri mieltä, niin puutu siihen... Itse asiassa taidat puuttua. Sarkastisesti yrität tuoda esille, että mielestäni kaikki muu kuin "kiihkomielinen rakkauden puute Venäjää kohtaan" on vakava tunne tason virhe. Yritä kerrankin tukea jotain väitettäsi jollain faktalla ja perustele väitteesi.

Ja mitä tuohon väitteeseeni Oksasen puolueettomuudesta tulee, en väittänyt, että Oksanen alentuisi samoihin temppuihin kuin Backman. Se on parempi ihminen, mutta antipatiatasot toista leiriä kohtaan vaikuttaa minun silmiin samalta. Perustelen tätä väitettä kirjailijan kirjojen sisällöllä, joissa Venäjä on pahiksena. Enkä edes moiti sitä siitä. Virolla ei ole ollut mikään herkkumenneisyys Venäjän kanssa.

Vihavaisen siteeraaminen on näissä yhteyksissä vähän niin ja näin, hänen poliittista ideologiaansa on Jatkiksessa käsitelty ennenkin.

En siteeraa Vihavaista. Tuon esille hänen näkemyksenä. Itse asiassa totean, että; "Ei tuon artikkelin kommentointi kovin hankalaa ole. Russofiileistä se on varmasti täyttä kuraa, siinä missä länsikiihkoilijat ylistävät sitä." Jonka jälkeen tarjoan Vihavaisen artikkelin tukemaan toteamustani.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Minäkin siteeraan tätä Vihavaista. Yhtä hänen aikaisemmista blogeistaan, "Venäjän vihaisuus":

"Vanha suomalainen kasku kertoo miehestä, joka ei koskaan hakenut kiitosta kylältä. Sen sijaan hän totesi aina itse itseään kiittäneensä ja myös kiitoksessa pysyneensä. Tällainen asenne oli ominaista myös sekä slavofiileille että kommunisteille. Kummatkaan eivät tunnustaneet ulkopuolisten pätevyyttä Venäjän kriitikkoina. Tämä johti siihen, että kaikkea, mikä oli ”omaa” kehuttiin ylenpalttisesti, kunnes tämä puhetapa menetti kaiken mielekkyytensä. Järjestelmän puutteet eivät olleet pelkästään salaisia, niitä ei usein todella edes pystytty näkemään, koska informaatiotila oli hyvin valvottu ja rajattu."

Ainoa vika on tässä minun mielestäni aikamuoto. Nimittäin "oli ominaista sekä slavofiileille (että kommunisteille)". Onhan juuri tämä edelleenkin hyvin ominaista.

Venäjän vihaisuus
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
] Ainoa oma mielipiteeni oli siis, että "Oksanen on yhtä puolueeton Venäjää, kuin Backman länttä kohtaan". Jos olet eri mieltä, niin puutu siihen...
On bätmänillä ja Oksasela yksi iso ero. Ensin mainittu russofiili vääntele faktat fiktioksi, Oksasen faktat on kohdallaan. Sen tiedän muista lähteistä onkimillani tiedoilla. Esim juuri tuo, että silovikit ovat miehittäneet virkakoneiston yläkerran. Venäjän nykyhallinto on juuri sellaista kuraa kuin Sofi väittää. Ei ole mitään antipatiaa kertoa asiat oikein. Ja huom, en minä ole väittänyt tavallisten venäläisten olevan ihmisä kummempia. Lukemistani Oksasen kirjoituksista voin sanoa samaa. Kaikkea en toki ole lukenut. Joten Oksasen ja bätmänin rinnastaminen yksi yhteen mutta eri puolelle "rintamaa" on yksinkertaisesti väärä. Vaalitarkkailija Johan on puhdas propagandakone, joka saa liksan toimistaan. Sofi rinnastuu huolestuneeseen naapuriin, kun seinän takana tapahtuu kauheita. Kuten totalitarismiin siirtyminen ja rajojen siirtely aseilla!

Itse asiassa taidat puuttua. Sarkastisesti yrität tuoda esille, että mielestäni kaikki muu kuin "kiihkomielinen rakkauden puute Venäjää kohtaan" on vakava tunne tason virhe. Yritä kerrankin tukea jotain väitettäsi jollain faktalla ja perustele väitteesi.
Russofobia on venäläisten mukaan suuri ongelma maailmalla, tuo on runollinen ilmaus...Rakkauden Venäjää kohtaan pitää olla kiihkomielistä, jos ei ole huolestunut ja ärtynyt Kremlin toimista.

Virolla ei ole ollut mikään herkkumenneisyys Venäjän kanssa.
Venäjällä on aivan karmaiseva historia varsinkin 1917 eteenpäin muiden ja omiensa sorrossa. Uhreja on noin puolikas Eurooppaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Vaalitarkkailija Johan on puhdas propagandakone, joka saa liksan toimistaan. Sofi rinnastuu huolestuneeseen naapuriin, kun seinän takana tapahtuu kauheita. Kuten totalitarismiin siirtyminen ja rajojen siirtely aseilla!...

Kyllähän Sofillakin omat painolastinsa on, joten en kutsuisi häntä pelkäksi huolestuneeksi naapuriksi. Backman nyt on oma lukunsa, mutta kyllähän Oksastakin voi asenteelliseksi kutsua.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Joten Oksasen ja bätmänin rinnastaminen yksi yhteen mutta eri puolelle "rintamaa" on yksinkertaisesti väärä. Vaalitarkkailija Johan on puhdas propagandakone, joka saa liksan toimistaan. Sofi rinnastuu huolestuneeseen naapuriin, kun seinän takana tapahtuu kauheita.

Oksanen ei liioittele ja vääristele asioita tarkoituksella, kuten Bäckman, mutta sinä tunnut sitä aika surutta harrastavan. Jopa lainaat tuota mun edellä olevaa kirjoitusta, joten tiedän sun lukeneen sen... Siinä sanon selkeästi; "Ja mitä tuohon väitteeseeni Oksasen puolueettomuudesta tulee, en väittänyt, että Oksanen alentuisi samoihin temppuihin kuin Bäckman. Se on parempi ihminen, mutta antipatiatasot toista leiriä kohtaan vaikuttaa minun silmiin samalta." Tulkitset tästä huolimatta, että rinnastan Bäckmanin ja Oksasen yksi yhteen. Olen puhunut vain henkilöiden puolueellisuudesta, joka yleensä värittyy maailmankuvan kautta. Kyllä puolueellinenkin voi hyvän tekstin kirjoittaa, silloin on hyvä kuitenkin tarjota viitetietoja tulitueksi. Uskon, että Bäckman - jonka äiti on venäläinen, aidosti rakastaa Venäjää, siinä missä Oksanen - kuten moni muukin virolainen, vihaa sitä. En puhu lainkaan kyseisten henkilöiden eettisyydestä. Ja kun puhutaan eettisyydestä, syytät tuossa Bäckmania puhtaaksi propagandakoneeksi, jolle maksetaan siitä. Nämä on niitä hetkiä kun kannattaa laittaa jotain linkkiä tukemaan tätä syytöstä. En väitä, etteikö hän sellainen olisi, mutta tietääkseni tässä eletään vielä oikeusvaltiossa, jossa syytöksiä on hyvä tukea jollain faktalla.

Russofobia on venäläisten mukaan suuri ongelma maailmalla, tuo on runollinen ilmaus...Rakkauden Venäjää kohtaan pitää olla kiihkomielistä, jos ei ole huolestunut ja ärtynyt Kremlin toimista.

Miten tämä vastaus vastaa mitenkään tähän oheiseen pyyntööni perustella se, että epäsuorasti väität minua russofiiliksi?; "Sarkastisesti yrität tuoda esille, että mielestäni kaikki muu kuin "kiihkomielinen rakkauden puute Venäjää kohtaan" on vakava tunne tason virhe. Yritä kerrankin tukea jotain väitettäsi jollain faktalla ja perustele väitteesi."
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Olennaisempi kysymys onkin, miksi näitä Venäjän suurvalta pyrkimyksiä suvaitaan? Siksi, että Venäjä on jo nyt ylivoimainen taloudellinen ja sotilaallinen mahti euroopassa.
Boldaus oma.

Venäjän talous on BKT:lla mitattuna hieman yli 10% EU-alueen taloudesta. Yksin Saksan BKT on melkein tuplat Venäjän bruttokansantuotteeseen nähden. Ohi menevät menevät myös Britannia ja Ranska.

Puhumattakaan siitä, että Venäjän talous perustuu hyvin pitkälti raaka-aineiden vientiin.

Itseasiassa Venäjän talous verrattuna EU-alueen (tai yhdysvaltojen) talouteen, on suunnilleen saman kokoinen kuin Suomen talous verrattuna Venäjän talouteen.

Eli ei nyt mikään ylivertainen talousmahti.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oksanen ei liioittele ja vääristele asioita tarkoituksella, kuten Bäckman, mutta sinä tunnut sitä aika surutta harrastavan.
No bätmani valehtee surutta, siinä on tietty aste ero liioitteluun.

Jopa lainaat tuota mun edellä olevaa kirjoitusta, joten tiedän sun lukeneen sen... Siinä sanon selkeästi; "Ja mitä tuohon väitteeseeni Oksasen puolueettomuudesta tulee, en väittänyt, että Oksanen alentuisi samoihin temppuihin kuin Bäckman. Se on parempi ihminen, mutta antipatiatasot toista leiriä kohtaan vaikuttaa minun silmiin samalta."
Jos lässytykset karsitaan pois, niin keskellä on aita ja em mainitut ihmiset vasta napoina, eri puolilla.

Uskon, että Bäckman - jonka äiti on venäläinen, aidosti rakastaa Venäjää,
Myös einsatzgruppenit rakasti Saksaa ja toimivat tietämyksensä mukaan maailman parhaaksi. Suomelle Backman on vihollinen.
. Nämä on niitä hetkiä kun kannattaa laittaa jotain linkkiä tukemaan tätä syytöstä
.
Kohudosentin asema virallistettiin - Johan Bäckman on nyt Venäjän mies | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi
Etkö muka tiennyt?

Miten tämä vastaus vastaa mitenkään tähän oheiseen pyyntööni perustella se, että epäsuorasti väität minua russofiiliksi?
Aikaisemmin en ole väittänyt Lystikästä russofiiliksi. Nuo on olleet viittauksia venäläisten poliittiikojen russofobia jutusteluihin. Mut nyt alkaa tosiaan tuntumaan että olet.
esim
HBL: Putinin l - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat

Ei taida tämä sivujuonne tässä keskustelussa edetä minnekään...
 
Boldaus oma.

Venäjän talous on BKT:lla mitattuna hieman yli 10% EU-alueen taloudesta. Yksin Saksan BKT on melkein tuplat Venäjän bruttokansantuotteeseen nähden. Ohi menevät menevät myös Britannia ja Ranska.

Puhumattakaan siitä, että Venäjän talous perustuu hyvin pitkälti raaka-aineiden vientiin.

Itseasiassa Venäjän talous verrattuna EU-alueen (tai yhdysvaltojen) talouteen, on suunnilleen saman kokoinen kuin Suomen talous verrattuna Venäjän talouteen.

Eli ei nyt mikään ylivertainen talousmahti.

Olin tuossa kohtaa hieman epäselvä. Tarkoitin, että koska Eurooppa on tällä hetkellä riippuvainen Venäjän toimittamasta kaasusta sekä muista raaka-aineista on Venäjä näiltä osin taloudellisesti hallitsevassa asemassa. Tällainen asetelma mielestäni antaa Venäjälle järeämmät aseet kuin mitä kansantalouden koko mahdollistaisi. Parempi olisikin ehkä ollut puhua raaka-aine riippuvuudesta kuin taloudellisesta ylivoimasta.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On tuossa kääntöpuoli, Venäjän talous romahtaa jos Euroopan eurot jää saamatta. Vaikka Eurooppa on riippuvainen Venäjästä enegrian suhteen, niin Venäjä on vielä riippuvampi Euroopasta. Euroopassa elämä ilman itäkaasua on vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Putinlandia menee konkursiin ilman kauppaa Eurooppaan. EU:n osuus Venäjän viennistä on about 50%.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
On tuossa kääntöpuoli, Venäjän talous romahtaa jos Euroopan eurot jää saamatta. Vaikka Eurooppa on riippuvainen Venäjästä enegrian suhteen, niin Venäjä on vielä riippuvampi Euroopasta. Euroopassa elämä ilman itäkaasua on vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Putinlandia menee konkursiin ilman kauppaa Eurooppaan. EU:n osuus Venäjän viennistä on about 50%.

Ja Suomi vasta riippuvainen Venäjän taloudesta onkin. Nokian Renkaat, Stockmann, Kesko, YIT nyt ihan muutamia pörssiyhtiöitä mainitakseni. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka. Suomen talous supistuu kolmatta vuotta peräkkäin jo muutenkin, joten toivoa sopii, että Venäjä saa taloutensa kasvuun.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäjällä on talous jätetty uudistamatta, kunnon kasvua ei ole odotettavissa. 2000-luvun alussa nautittiin Jeltsinin uudistuksista ja sitten kovista öljyn hinnoista. Perusteita menneeseen kovaan talouskasvuun tulevaisuudessa ei ole. Lisäksi Ukrainan kriisi on saanut ainakin osan sijoittajista vetäytymään Venäjältä. Se heikentää näkymiä entisestään.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

En tiennyt. Bäckmanin toilailut eivät ole juuri kiinnostaneet. Se tosin tuossa linkissä ihmetyttää, että väitit Bäckmanin olevan palkattu propagandakone. Seuraavaksi tarjoat todisteena tästä linkkiä, jossa se sanoo, ettei ole saanut siitä liksaa. "... ainakin toistaiseksi ilman palkkaa ja kulukorvauksia." En siis tiedä mitä tuolla linkillä haet takaa. Alkuperäinen tarkotukseni ei ollut kyseenalaistaa sitä mitä väität Bäckmanin olevan, ainoastaan tarjoavan linkkiä jos väität jotain mikä ei ole yleistä faktaa.

Aikaisemmin en ole väittänyt Lystikästä russofiiliksi. Nuo on olleet viittauksia venäläisten poliittiikojen russofobia jutusteluihin. Mut nyt alkaa tosiaan tuntumaan että olet.
esim
HBL: Putinin l - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat

Ei taida tämä sivujuonne tässä keskustelussa edetä minnekään...

Harvinaisen samaa mieltä. Varsinkin tuo rinnastus Putinin lähipiiriin viestii siitä, että on aika iskeä jarrua. Saatoin hieman ylireagoida kun koin, että sanomisiani vääristeltiin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Se on aivan sama mikä riippuu kustakin ja kusi riippuu mistäkin niin nämä ryssämieliset voisi kyydittää rajan taaks 30-luvun tyyliin jos eivät siellä jo ole.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Bäckmanin toilailut eivät ole juuri kiinnostaneet. Se tosin tuossa linkissä ihmetyttää, että väitit Bäckmanin olevan palkattu propagandakone. Seuraavaksi tarjoat todisteena tästä linkkiä, jossa se sanoo, ettei ole saanut siitä liksaa. "..
.

Tähän muuten sellaista pientä välikommenttia, että Bäckman ja SAFKA on jo vuosien ajan saanut rahoituksen Venäjältä ja Moskovasta.

Summista en tiedä, mutta kyseessä on lähellä Kremliä oleva liikemies/liikemiehiä. Ymmärtääkseni tämä ei ole ihan mikään valtakunnan salaisuus, ainakin Suomessa moni on ollut tietoinen tästä Bäckmanin saamasta rahoituksesta.

Nimenkin olen kuullut useaan kertaan, muttei nyt muistu mieleen, voin palata asiaan sen muistettuani.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Se on aivan sama mikä riippuu kustakin ja kusi riippuu mistäkin niin nämä ryssämieliset voisi kyydittää rajan taaks 30-luvun tyyliin jos eivät siellä jo ole.

Tämä on loistava idea. Samaan kyytiin vaan muutkin kiihkoilijat ja vähä-älyiset imbesillit. Jäljelle jäisi suht ok porukkaa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Ja Suomi vasta riippuvainen Venäjän taloudesta onkin. Nokian Renkaat, Stockmann, Kesko, YIT nyt ihan muutamia pörssiyhtiöitä mainitakseni. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka. Suomen talous supistuu kolmatta vuotta peräkkäin jo muutenkin, joten toivoa sopii, että Venäjä saa taloutensa kasvuun.

Venäjän kanssa kauppa kasvaisi vielä nopeammin liittymällä Euraasian liittoon taikka vielä parempaa, suoraan Venäjään.

Tosissaan, Suomen taloudelle on vain hyväksi pitkässä juoksussa että emme ole riippuvaisia yhdestä kauppakumppanista. Jos Venäjän vienti putoaa nyt hetken, niin se kirpaisee hetken, mutta poikii parempaa tulevaisuudessa. Jotenkin minua muuten ihmetyttää että tämä Venäjän vienti kaivetaan aina argumentiksi miksi ei voisi liittyä Natoon tai tuomita Venäjän ihmisoikeusloukkauksia. Niinkuin raha olisi ihmistä arvokkaampaa.
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En äkkiseltään huomannut löytyykö jo linkattuna mutta tämmöiseen törmäsin:
http://www.examiner.com/list/russia-s-top-40-lies-about-ukraine

Linkki vie sivustolle joka avaa hieman venäläistä propagandaa ja kerrottu mistä kuvat ovat alunperin. Koomista, että monet kuvista jotka kuvaavat siviilien tragedioita, ovatkin alun perin ihan venäläisten itse aiheuttamia. Toisaalta taitaa olla pitkälti niin, että tämä tiedonjakelu on tarkoitettu vain Venäjän sisäiseen käyttöön ja uppoaa kuin häkä.
 

Rainer Zufall

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En äkkiseltään huomannut löytyykö jo linkattuna mutta tämmöiseen törmäsin:
http://www.examiner.com/list/russia-s-top-40-lies-about-ukraine

Jännää, että länttä disinformaatiosta syyttävät tahot – edes länsimaissa toimivat – eivät ole vaivautuneet tekemään samanlaista, edes parinkymmenen pahimman tapauksen listaa läntisen median tai itsenäisten verkkotoimijoidenkaan julkaisemista perättömistä Ukraina/Venäjä-uutisista. Minua sellainen ainakin kiinnostaisi, jotta voisin muodostaa paremman käsityksen eri tietolähteiden yleisestä luotettavuudesta.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niinkuin raha olisi ihmistä arvokkaampaa.
Totta kai suomalainen raha on ukrainalaista ihmishenkeä arvokkaampaa. :(

Eikä suomailset ole tässä junassa yksin. Sen takia taloussanktioita ei tulla saamaan aikaan, koska raha ajaa edelle. Siksi ns sanktioiden tehokkain osuus on yksityisen pääoman vetäytyminen Venäjältä. Tähän ei hallituksilla ole osaa tai arpaa. Pääoma arvostaa vakaata ympäristöä ja siksi hakeutuu muualle.

Jännää, että länttä disinformaatiosta syyttävät tahot – edes länsimaissa toimivat – eivät ole vaivautuneet tekemään samanlaista,
Venäjän valtiollinen propaganda voi olla rauhassa kuinka törkeää tahnsa, sillä Venäjällä ei suuri yleisö joudu paljastusten kanssa tekemisiin. Läntisestä "propagandasta" vastaa suuret mediatalot kuten CNN ja BBC. Niillä on jutun perusta kunnossa ja värikynäkin maltillisesti käytössä.

Toki näkökulma on tyysti erilainen Venäjällä ja lännessä.
 
Viimeksi muokattu:

Rainer Zufall

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Venäjän valtiollinen propaganda voi olla rauhassa kuinka törkeää tahnsa, sillä Venäjällä ei suuri yleisö joudu paljastusten kanssa tekemisiin. Läntisestä "propagandasta" vastaa suuret mediatalot kuten CNN ja BBC. Niillä on jutun perusta kunnossa ja värikynäkin maltillisesti käytössä.

Totta turiset. Puute kuitenkin paljastaa osaltaan sen, mitä peliä Bäckvigit, Hellemanit ja muut oman elämänsä kohudosentit pelaavat, sillä tärkeää on myös se, mitä ei sanota. Rahoituksesta valeuutisten paljastaminen tuskin ainakaan kiikastaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös