Venäjän nykytilanne

  • 3 436 946
  • 18 357

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Maailman johtavan fasistisen valtion diktaattorilla kuuluu olla asiaankuuluva palatsi - ja hetkinen, sellainen myös löytyy...

On mielestäni merkillepantavaa, ettei diktaattori Putinin palatsi eroa kovinkaan paljon interiööriltään näistä Saddamin, Gaddafin tai vaikka Ceaucescun palatseista. Tai Sacha Baron Cohenin esittämän Aladeenin palatsista!

Maailman diktaattoreilla maku näyttää olevan samankaltainen, riippumatta kulttuurieroista: muovisen näköisiä kreikkalaispylväitä, kattoupotuksia, prameaa ja ylivärikästä taidetta. Ja hei, tietysti iso kylpy- poreamme, tämä on diktaattoreille MUST!

kuvia palatsista IL:n jutun yhteydessä: Katso kuvat: Tällainen on | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Missä vaiheessa sorvataan uusi laki, joka mahdollistaa Putinin diktatorisen hallitsija-aseman kuolemaansa saakka? Nykyinen määräaikainen työsopimus on katkolla 2018.
Nykyinen käytäntö antaa Putlerille 2 pressankautta ja yhden pääministerinä ja taas 2 presidenttinä....kunnes kuolema hänet erottaa. Luonnollinen tai järjestetty. Vallanvaihdon sujuvuuteen en usko, Venäjällä tarvitaan joko valankumous tai salaliitto moiseen.

Nitsan lähelle rakennetaan matkaoppaan mukaan hulppeaa villaa Putinille, sit on se yksi Karjalassa. Missä vielä?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eihän Putin mitään omista, valheita kaikki tuollainen. Timtsenkolle ja Rotenbergeillekin hommannut miljardiomaisuuden, mutta itse pitäytynyt keskiluokkaisena. On se Vladde kova jätkä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Eihän Putin mitään omista, valheita kaikki tuollainen. Timtsenkolle ja Rotenbergeillekin hommannut miljardiomaisuuden, mutta itse pitäytynyt keskiluokkaisena. On se Vladde kova jätkä.

Totta tuo on, eihän Vladdella ole varaa edes paitaan;) Onnistui kuitenkin pelastamaan Krimin suurelta tragedialta, toivottavasti aikaa jää villihanhillekin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
– Mutta Venäjä tai mikään muukaan maa ei voi koskaan, eikä millään asiakirjoilla, taata alueellista koskemattomuutta millekään valtiolle, Medvedev sanoi.
| Yle Uutiset | yle.fi
On hurjaa tekstiä. Medved pyyhkäisee roskiin kaiken mitä Venäjä on rauhasta ja rajoista allekirjoittanut. Tämän jutustelun teot osoittavat paikkansa pitäväksi, Krimi ja Itä-Ukraina parhaillaan ja Georgian tapahtumat aikaisemmin.
 
En kyllä oikein koskaan ole ymmärtänyt tuota Venäjän sisäisen passin systeemiä. Mitä itse on tullut oltua kaksoiskansalaisten kanssa tekemisissä, niin koko ajanhan ne ovat joutuneet ramppaamaan Helsingin lähetystössä/konsulaatissa/Pietarin tai Moskovan jossain byroossa ylläpitämässä passiasioita.

Meillä Suomessa kun ei mitään sisäisiä eikä ulkoisia passeja edes tarvita. Synnytyslaitoksella HETU kantaan ja se on siinä. Passin voi hakea jos haluaa Pattayalle.

Tahtoisiko joku avata tätä Venäjän henkilöasiakirjakuviota, niin voisi paremmin arvioida, mitä tuo laki nyt sitten nykytilanteeseen nähden muuttaisi.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Putler kirjoitti:
- Meillä on täysi oikeus tietää, keitä Venäjällä asuu ja mitä he harrastavat, Putin sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan.
Täysi oikeus tietää, mitä ihmiset harrastavat =D

*köh*1984*köh*
 

Andrew

Jäsen
Venäjän talous ei itse asiassa notkahtanutkaan niin pahasti kuin ensin arvioitiin mikäli on asiantuntijoita uskominen. Rupla on vahvistunut melkein helmikuun tasolle mitä se oli ennen Ukrainan kriisiä.

Venäjän talouden ylämäki on tietenkin todella hyvä asia Suomelle, koska meidän vienti on takkuillut, mutta tämä pistää miettimään entistä enemmän, että onko EU-talouspakoitteet vain "isojen poikien" teatteria. Kauppaa on käyty niin kuin ennenkin ja ikivanha klisee siitä, että sota on suuri mahdollisuus rikastua pitää paikkaansa.

Ukrainaa käy sääliksi, mutta ihmisluonto on mitä on. In the end of the day it is all about money.
 

lihaani

Jäsen
Tulin juuri eilen kolmen päivän reissulta Pietarista. Edellisen kerran kävin siellä neukkuaikana 80-luvun lopulla.

Entisestä harmaan rähjäisestä kaupungista on tullut todellinen bisneskeskus, jossa Lexuksia, isoja Mersuja, Ferrareita ja Bentelyitä suhaili pilvin pimein. Nevski Prospektin kauppakeskuksissa ja trendikuppiloissa haisi raha kilometrin päähän. Kapitalismin huippu on, että Iisakin kirkossa sisällä oli pankkiautomaatti! Poliiseja ja sotilaita en nähnyt kuin pari kappaletta. Nettipisteitä oli pilvin pimein ja oman käsitykseni mukaa netti tuntui täysin rajattomalta. Kaikkea maallista hyvää tuntui olevan ylenpalttisesti, mitä naisilla ilmeni melkoista pulaa hamekankaasta.

Toisaalta lähiöt eivät ole varmaan Stalinin ajoista muuttuneet juuri mihinkään. Aikamoisia paskaläpiä näyttivät olevan verrattuna Suomen lähiöihin.

Kaiken kaikkiaan: Helvetin hieno kaupunki!
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tulin juuri eilen kolmen päivän reissulta Pietarista. Edellisen kerran kävin siellä neukkuaikana 80-luvun lopulla.

Entisestä harmaan rähjäisestä kaupungista on tullut todellinen bisneskeskus, jossa Lexuksia, isoja Mersuja, Ferrareita ja Bentelyitä suhaili pilvin pimein. Nevski Prospektin kauppakeskuksissa ja trendikuppiloissa haisi raha kilometrin päähän.

Joo, keskusta on nykyään upea, mutta onhan ne lähiöt kauheita. Rakennusmiehille ainakin riittää hommia, sillä tuskin niitä voi enää edes korjata, vaan seuraavat vuosikymmenet niitä räjäytellään matalaksi ja pykätään uutta tilalle. Kaikille varmaan tuttuja nuo neuvostoajalta olevat päin vittua muuratut kerrostalot, jotka tuskin pinnan alta ovat sen laadukkaampia. Niitä on keskustasta ulospäin kymmeniä kilometrejä joka suuntaan. Onko liikenne yhtään sujuvampaa kuin vajaa kymmenen vuotta sitten, pienikin matka kesti helposti tunnin, kun vaan seisottiin ruuhkissa? Metro toimii hyvin ja sillä pääsee hyvin liikkumaan. Ja mites palvelu, viime visiitillä, tais olla 2006 joka ravintolassa meni tuntitolkulla aikaa, kun se palvelu ei vaan pelannut.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Natali(j)a ja Natasha ovat sama nimi, jälkimmäinen diminutiivi. Passissa ei mahda Natasha lukea venäläisistä juuri kellään. Eikä Beatles käynyt koskaan Neuvostoliitossa, mutta se Pietarin Beatles-baari (asuin aikanaan siinä nurkilla) oli ainakin ennen oikein viihdyttävä.

Muutoin voi kyllä allekirjoittaa tulevattoman Moskova-Pietari-analyysin - kaupunkien kokoero on valtava, ja sen hahmottaa oikeastaan vain niin että käy toisesta käsin toisessa. Pietariin paluu Moskovasta on kuin tulisi pikkukaupunkiin ja Eurooppaan jostain toisesta maanosasta. Itse olen aina pitänyt Pietarista juurikin sen eurooppalaisuuden takia, venäläisten mielestähän koko kaupunki ei edes ole Venäjää.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Biitlesit ei käyneet neukkulassa, se on tieto. Tuohon aikaan kuuluisin bändi ei olisi voinut käydä salaa missään ja länsimaisena hapatuksena ei olisi päässyt rajan yli inhaan itään. Hauska legenda ilman kytkentää todellisuuteen.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Puolitosissaan voisi yleistää, että kun Neuvostoliiton aikana Venäjällä oli rikkaita melkein yhtä paljon kuin Suomessa, mutta köyhiä 160 miljoonaa enemmän, niin nyt rikkaita on jo 10 x enemmän kuin Suomessa, mutta köyhiä edelleen 140 miljoonaa enemmän. Köyhien määrän pudotus johtuu väkiluvun vähenemisestä.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Puolitosissaan voisi yleistää, että kun Neuvostoliiton aikana Venäjällä oli rikkaita melkein yhtä paljon kuin Suomessa, mutta köyhiä 160 miljoonaa enemmän, niin nyt rikkaita on jo 10 x enemmän kuin Suomessa, mutta köyhiä edelleen 140 miljoonaa enemmän. Köyhien määrän pudotus johtuu väkiluvun vähenemisestä.

Parin neuvostoliitossa kasvaneen frendin mukaan asiat olivat reilusti paremmin neuvostoliiton aikana. Asiat sentään toimivat jotenkin ja keskimääräisen ihmisen elämän laatu oli parempi. Terveydenhuolto ja sosiaalitoimi pelasivat edes jotakuinkin. Tähän liittyen joku Neuvostoliiton pääsihteereistä taisi aikanaan sanoa, että sosialismi voitti kilpailevan järjestelmän juuri suomessa ja ruotsissa. Tähän liittyen samainen herra esitti suomen ja ruotsin mallin neuvostiliiton tavoitteeksi. Ihan täysin varma en ole väitteen totuusperästä tai sanojasta, mutta olisiko se ollut Breznev.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Siis mitähän vittua Duumassa häärätään!? Onko kukaan kuullut tai tietääkö seuraavasta asiasta mitään? En itse jaksa nyt kipeenä ruveta selvittelemään.

Elikä, venäläiseltä ex-vaimoltani, joka asuu Ruotsissa ja jolta löytyy tuli Venäjän ja Suomen kansalaisuudet tuli viesti, että Venäjällä keskustellaan laista, jonka mukaan hänen ja kaksoiskansalaisuuden omaavien lastemme pitäisi Venäjällä käydessään käydä rekisteröimässä kaksoiskansalaisuutensa tai muuten joutuu rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Siis MITÄ!?! Jumalauta, nainen joka asui elämänsä ensimmäiset 22-vuotta Moskovassa ja jonka juuret on vain ja ainoastaan Venäjällä joutuisi rekisteröimään itsensä ulkomaalaisten tapaan! Ja mun lapset... Vittu, menevät isovanhempiensa luokse, niin saavatkin sirkukseen menon sijasta ensitöikseen juosta viemässä eri dokumentteja pitkin Moskovaa. Kyllä näkee miten Venäjä rakastaa lapsiaan.

Mä voin sanoa, että jos Natsi-Saksaa ei olisi koskaan ollut, niin Venäjästä tulisi aivan samanlainen. Nyt joutuvat kiertelemään ja kaartelemaan tavoitteidensa kanssa ja luopumaas pahimmista ylilyönneistä, koska Hitler. Vittu mua vituttaa toi maa, jota pohjimmiltani rakastan, mutta todellisuudessa vain ja ainoastaan säälin.

Edit: Erittäin hyvin linjasda tämä, kun justhan ne alko jaella kansalaisuuksiaan kaikille haluaville.
Suomesta vissiin kopioineet, Suomihan kyttaa myos ulkomailla asuviaan kansalaisia, samaan tapaan kuin Suomessa asuvia. Ulkomailla asuvan pitaa ilmoittaa osoitteenmuutokset, siviilisaadyn muutokset, muun maan kansalaisuuden saamiset jne. Sanktiot ovat kirjattu lakiin, itselle ei tullut kuin sanomista kun olin passia uusimassa New York:ssa ja oli jaanyt joku osoitteenmuutos tekematta.

JOL
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Suomesta vissiin kopioineet, Suomihan kyttaa myos ulkomailla asuviaan kansalaisia, samaan tapaan kuin Suomessa asuvia. Ulkomailla asuvan pitaa ilmoittaa osoitteenmuutokset, siviilisaadyn muutokset, muun maan kansalaisuuden saamiset jne. Sanktiot ovat kirjattu lakiin, itselle ei tullut kuin sanomista kun olin passia uusimassa New York:ssa ja oli jaanyt joku osoitteenmuutos tekematta.

JOL

Nyt on tarkennetteva, että kansalainen on lain mukaan velvollinen ilmoittamaan nuo muutokset Suomen väestötietojärjestelmään. Varsinaisia sanktioita laiminlyönneistä ei kuitenkaan ole. Ellei sitten Suomen-osoitteeseen tipahtele tukia ja korvauksia vaikka oikeasti asuu ulkomailla.

Vaan voi sitten toisaalta sitä marinaa, kun noita korjauksia ei itse ole rekisteriin hoitanut ja pitäisi saada virkapostit perille, passi uudella nimellä, lapselle yksinhuoltajuus jne. Miksei kukaan ole kertonut!
 

Andrew

Jäsen
Parin neuvostoliitossa kasvaneen frendin mukaan asiat olivat reilusti paremmin neuvostoliiton aikana. Asiat sentään toimivat jotenkin ja keskimääräisen ihmisen elämän laatu oli parempi. Terveydenhuolto ja sosiaalitoimi pelasivat edes jotakuinkin.

Äärikommunismistä siirtyminen äärikapitalismiin ei varmasti tapahdu kivuitta. Ajattele, että ensin elät systeemissä missä kaikki ajatellaan sinun puolesta ja yhtäkkiä olet täysin vastuussa itsestäsi sekä yhteiskunta tippuu tietynlaiseen anarkiaan mitä monessa paikkaan kävi Neuvostoliiton hajoittua.

Luin joskus Puolan toisinajattelija Lech Walesa ja Tshekkoslovakian toisinajattelija Vaclav Havelin kirjat. Kumpikaan heistä ei halunnut äärikapitalistista yhteiskuntaa, vaan käyttivät mallivaltiona Ruotsia ja Sveitsiä. Tämä vain esimerkinä, että kun kommunismi kaatui niin moni pettyi, koska odottivat, että demokratia olisi tuonnut mukanaan erilaisen valtion.

Venäjä on isossa koossaan tapaus erikseen, mutta Puola, Tshekki, Slovakia ja Unkari voisivat vielä muuttaa suuntaansa. Näistä maista virtaa suuri määrä siirtolaisia länsinaapureihin töihin, koska moni on niin pettynyt oman maan palkkatasoon ja työoloihin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Äärikommunismistä siirtyminen äärikapitalismiin ei varmasti tapahdu kivuitta.

Tässä kohdin on kyllä huomioitava sellainen asia, että Neuvostoliitto - etenkään Nikita Hruštšovin valtakaudesta eteenpäin Neuvostoliittoa ei voi millään muotoa kuvata termillä "äärikommunistinen" valtio. Valtio oli kyllä sosialistinen ja maassa vallitsi yksipuoluejärjestelmä (kommunistinen puolue) mutta missään nimessä en kyllä pitäisi maata millään muotoa "äärikommunistisena".

Lähimmäksi äärikommunismia päästiin punakhmerien Kamputseassa Pol Potin aikakaudella ja tiettyinä ajanjaksoina Maon Kiinassa kuljettiin tietä, jonka päämääränä oli äärikommunistinen ihanneyhteiskunta - paljon Hruštšovin Neuvostoliittoa vasemmalla. Mao pitikin valtaan noussutta Hruštšovia liian oikeistolaisena ja kuvaili Neuvostoliittoakin varsin mielenkiintoisin sanankääntein, kuten ”revisionistinen luopioklikki”. Kim Il-sungin Pohjois-Koreassa tavoiteltiin myös kommunistista ihannevaltiota, mutta nyt se on jo paljon jotain muutakin ja Kim Il-sungin perustama juche-aate onkin nykyään valtion virallinen valtiodoktriini. Näihin valtioihin verrattuna Neuvostoliittoa on hyvin hankala pitää "äärikommunistisena" yhteiskuntana, etenkin kun otetaan tarkasteluun ajanjakso Stalinin kuolemasta nykyaikaan. Ja missään nimessä Neuvostoliitto ei sitä ollut hajotessaan Gorbatšovin ollessa vallassa.

vlad.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Mielenkiintoiseen suuntaan kyllä Venäjää viedään: homot siivotaan pois, aborttikieltoa käsitellään pian duumassa ja kuolemanrangaistus halutaan takaisin. Linja on todella patavanhoillinen ja mielenkiintoista olisi kuulla palstan Venäjän tuntijoilta miten tämä vastaa keskiverto venäläisten maailmankuvaa?
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Mielenkiintoiseen suuntaan kyllä Venäjää viedään: homot siivotaan pois, aborttikieltoa käsitellään pian duumassa ja kuolemanrangaistus halutaan takaisin. Linja on todella patavanhoillinen ja mielenkiintoista olisi kuulla palstan Venäjän tuntijoilta miten tämä vastaa keskiverto venäläisten maailmankuvaa?

En tunne venäläistä maailmankuvaa, mutta ihan ensimmäiseksi tuli mieleen Amerikan Yhdysvallat ja Texasin osavaltio, jossa moinen arvomaailma ja punaniskavanhoillinen meininki on vallalla. Ei kyllä vastaa omaa arvomaailmaa, mikäli asiat kehittyvät tuohon suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäjä on ollut sekä äärivasureiden että äärioikeiston ihailema valtio jonkin aikaa. Pitäisi kai kummassakin leirissä soida kellojen, vaikka suuressa kuvassa noilla ei ole eroa kuin suhtatumisessa maahanmuuttajiin...

Putin on tukeutunut tarvittaessa äärioikeistoon heti poliittisen uransa alusta asti, ei todellakaan pitäisi olla mikään yllätys kenellekään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tunne venäläistä maailmankuvaa, mutta ihan ensimmäiseksi tuli mieleen Amerikan Yhdysvallat ja Texasin osavaltio, jossa moinen arvomaailma ja punaniskavanhoillinen meininki on vallalla. Ei kyllä vastaa omaa arvomaailmaa, mikäli asiat kehittyvät tuohon suuntaan.

Miten tämä liittyy Major Jullin kysymykseen?

Sinä viittaat teksilaisiin kun kysytään venäläisten ajatuksista....
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tämä on muuten todella rasittava piirre ruskifanien retoriikassa. Jos jotain "huonoa" tapahtuu jossain muualla, se oikeuttaa heti samaan Venäjällä. Ihan sairasta porukkaa.

Lisäksi Yhdysvaltojen tuntemus on aika heikkoa. Vanhoillisia osavaltioita on, joiden enemmistö tosiaan hyvin konservatiivista ja sitä kautta lainsäädäntökin, enemmistöhän suunnan määrää. Silti esimerkiksi suuremmissa kaupungeissa voi kyllä ihan vapaasti toteuttaa itseään, eikä ketään vainota tai kytätä suuntautumisiensa tai mielipiteidensä takia. Ja näin ihan osavaltiosta riippumatta. Täysin avoimesti toimivat porno- ja homopaikat löytyvät mm. mormoni- pääkaupunki Salt Lake Citystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös