Venäjän nykytilanne

  • 3 436 802
  • 18 357

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Entiset neuvostotasavallat, tulevat kiinantasavallat.

Tietyin ehdoin voisi olla näin, mutta osia näistä tuskin ikinä etenkään Turkki tulisi hyväksymään oman vaikutusvaltansa/läheisyyskansan/veljeskansan aseman vuoksi Kiinan hyppysiin tai vaikutusvallan alle.

Tietysti hyvin monella näistä on kuitenkin myös omaa kansanarvontunnetta jolloin he eivät pidä niin kiinalaisista kuin venäläisistäkään sellaisinaan.

Kuten eivät silloin kun näiden kunnianhimo käy liian suureksi niin turkkilaisistakaan.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kiinalla ei ole kiire. Tiiviit taloussuhteet ja raaka-aineiden saatavuus entisistä neuvostossavalloista riittävät ensi alkuun (= pari vuosikymmentä) oikein hyvin. Sen avulla myös USA saadaan pysymään poissa häiritsemästä.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Julia Davisin haastattelu Silicon Curtain kanavalla
Kerää tosiaan todisteita kansanmurhaan kannustavasta propagandasta. Solovjev ja Simonjan ovat ihan täysin tietoisia siitä, mitä tekevät. Vaikka aiemminkin puhuivat, että saattavat joutua Haagiin sanomisistaan, niin Putinin ja Lvova-Belovan pidätysmääräys oli märkä rätti, luulivat aiemmin, että olisivat saaneet syytteet vasta Venäjän hävitessä, ei vielä nykyisenkaltaisessa vaiheessa. Ja samalla se oli märkä rätti heidän haaveilleen, että voisvat jatkossakin vapaana lännessä matkustaa,shoppailla ja huvitella miten haluavat.
Jopa noissa propagandaohjelmissa monesti mainitaan, että Venäjällä on paljon ihmisiä, jotka eivät tue sotaa. Ydiniskuilla uhkailuista Davis sanoo, että ovat tosiaan huolissaan tällä hetkellä vastaiskusta, mutta että propagandistit luottavat siihen, että jossain vaiheessa Venäjä kehittää sellasen teknologian, että länsi ei kykene ydiniskuun vastaamaan. Ovat siis ihan valmiina tappamaan miljoonia ihmisiä, jos vaan eivät jäisi siitä kiinni. Noissa Venäjän TV:ssä näytettävissä propagandaohjelmissa näkyy paremmin se mitä Venäjän hallinto ajattelee toisin kuin ulkomailla näytettävissä ohjelmissa taas näytetään se, mitä ulkomaiden halutaan uskovan Venäjän hallinnon ajattelevan. Propagandistit mollaavat militaribloggaajia siitä, kun he moittivat miten operaatio sujuu. Propagandan linja on se, että jos Venäjä vetäytyisi nyt Ukrainasta, niin länsi hyökkäisi Venäjälle ja orjuuttaisi venäläiset.


 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei mee hyvin Venäjällä

Ja jos sanotaan suoraan, niin se on niille ihan oikein.

Täytyy kyllä myös todeta, että tämä on vielä alkusoittoa sille, miten huonosti Venäjällä tulee myöhemmin menemään.

Pystyy oikein kuvittelemaan hetken tulevaisuudessa, kun tsaari Vladimir Pieni tallustelee imperiuminsa raunioilla ja pohdiskelee sitä, mitä tuli tehtyä. Vielä vähän kun käyttää mielikuvitusta, siihen voisi laittaa reilun 30 vuoden takaa Aake Kallialan Pulttibois-hahmon kyselemään Putelta henkeviä: "Kikkeliskokkelis sulle vaan niin! Mitäs läksit? Suuta hevosenkengälle nyt vaan!"
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Varmaan kuuluisi tuonne kierrätyskeskuksen puolelle.


Tai ehkä tuohon viimeiseen mahdollisimman pian?

 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Tai ehkä tuohon viimeiseen mahdollisimman pian?


Loukkaus RIP-ketjua kohtaan tällainen...
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille

Sanoppa muuta



Russia’s walking joke Lavrov said: “ to win back our trust, Washington and Brussels will have to work very hard to do it.” To tell the truth, we no longer have any illusions about converging with Europe, being accepted as part of the “common European home,” or creating a “common space” with the EU. All these declarations made in European capitals have turned out to be a myth and a false-flag operation. If the West decides to abandon its Russophobic line and opt for equal cooperation with Russia, this will above all benefit them. However, we are realists who know that this scenario is improbable in the near future. Besides, it will take a great deal of effort to win back our trust. Washington and Brussels will have to work very hard to do it. There are many partners in the world apart from the US and the EU. This is a global and multipolar world. The attempts to isolate Russia, build a fence around it and turn it into an outcast have failed. The global majority countries, where some 85 percent of the world’s population lives, are not willing to pull chestnuts out of the fire for their former colonial parent states. (Razvedchik news magazine)




 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Se, että koko läntinen maailma on päässyt jälleen kerran näkemään, millainen paariavaltio Venäjä on sekä millainen persläpi koko kyseisen maan hallinto on, on Lavrovin ja mitä ilmeisimmin maan johdon mielestä russofobiaa. Justiinsa. Minun puolestani Kreml ja kaikki Putinia tukevat voivat pitää tunkkinsa. Toivottavasti tämä sota on ainakin opettanut sen eurooppalaisille, että uhka tulee aina idästä.

Puheet voivat kivoja, halpaa energiaa voi saada roppakaupalla, satoja miljoonia ja miksei myös miljardeja euroja voidaan tunkea poliittikkojen taskuihin itämafian taholta, mutta aina Venäjällä on oma lehmä ojassa ja se on aggressiivinen valloitustaktiikka. Kremlissä on vuosisataiset perinteet siitä, että etsitään lähistöltä se heikoin maa ja pyritään kaikin tavoin alistamaan se omaan tahtoon. Tämä ei tule muuttumaan Putinin jälkeenkään.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Noille kaikille pelleille olisi hyvä sen jälkeen, kun russakka-armeija on saanut päihinsä, sitoa puuhun jossain sopivassa paikassa ja sitten jokainen kävisi nauramassa heille, kuten Nelson Simpsoneissa. "Haa haa!"
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Vaikka se toteutuisi, Superjet on kuitenkin koottu 70-prosenttisesti ulkomaisista osista, joita ei saada mistään. Litvinov toteaa sarkastisesti, että jos kotimaassa ei osata valmistaa edes nauloja, miten osattaisiin korvata 70 prosenttia lentokoneen osista kotimaisilla osilla? Varaosia ja komponentteja on saatava ulkomailta.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers

Väittäisin että Paananen on jopa helpottunut kun viisumia ei enää uusittu - pääsipähän tuolta kokonaan pois.

Hattua pitää nostaa että kaikki nuo vuodet jaksoi tuolla olla, toivottavasti korvaus on edes ollut kohtuullinen.
 

jiihoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues

Hyvä uutinen ja suuressa kuvassa sanktiot toimivatkin varmaan melko hyvin. Puutteitakin kuitenkin on. Lueskelin eilen Financial Timesista juttua Venäjän ja Kiinan taloudellisen suhteen vahvistumisesta sodan myötä. Jutussa käsiteltiin pääasiassa sitä, miten Krimin valtauksesta alkaneet ja sodan puhkeamisen jälkeen voimistuneet länsipakotteet ovat ohjanneet Venäjän Energian vientiä entisestään Kiinaan. Viime vuonna esimerkiksi noin 40 prosenttia Venäjän valtion budjetin liikevaihdosta tuli Energian viennistä Kiinaan. Sodan puhkeamisen ja pakotteiden myötä vahvistuneen Venäjä-Kiina-liiton toisena puolena on taas erilaisen elektroniikan ja kaksikäyttötuotteiden (tuotteita, joita voidaan käyttää hyväksi sotateollisuudessa) viennin lisääntyminen Kiinasta Venäjälle. Tätä Kiina taas harjoittaa pakotteiden pelossa kasvavissa määrin joko ei tunnettujen, ”epämääräisten” kiinalaisten yhtiöiden toimesta tai toisena vaihtoehtona käyttäen bulvaanimaita välissä. Esimerkiksi Kiinan tullidatan perusteella puolijohteiden vienti Turkkiin kaksinkertaistui vuoden 2022 aikana edellisvuodesta ja samaan aikaan vastaavanlainen kehitys tapahtui myös Turkista Venäjälle.

Eli tiivistäen pakotteet varmasti toimivat osin, mutta eivät täydellisesti Venäjän ja Kiinan välisen kaupan voimistuessa pakotteita erilailla kierrellen.
 

Mr. Tasuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palloseura, Avalanche
Tuossa tovi sitten mielenkiinnosta kurkin dronen osia Aliexpressissä, niin siellä on melkoinen määrä nykyään itänaapureilta saatuja palautteita. Varmaan kaikkien pakotteiden takia entistä enemmän tavan tallaaja tilaa kiinalaisista nettikaupoista tarvittavat tavarat. Samalla kun EU tekee tilaamisesta Kiinan nettikaupoista kalliimpaa, niin varmaan siellä taustalla Kiinan ja Venäjän välillä koitetaan tilaamisesta tehdä entistä helpompaa ja nopeampaa.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kirjeitä Venäjältä | ”Erikoisoperaatio” toi Venäjälle uuden sananlaskun, jonka mukaan selvin päin ei selviä

Artikkeli venäläisestä olutmenosta pakotteiden johdosta. Tekstissä ei sinänsä mitään ihmeellistä ole, mutta tämä lainaus lopussa pisti hieman naurattamaan. Uusi venäläinen sanonta:

"Nyky-Venäjällä sinun on oltava juovuksissa pitääksesi pääsi selvänä."
Ei pelkästään nyky-Venäjällä, vaan tuo päti myös Neuvostoliiton aikana. Juuri tuli luettua Mihail Šiškinin erinomainen venäläisyyttä syväluotaava kirja "Sota ja rauha", ja Šiškin käsitteli tuossa muun muassa tätä asiaa. Hänen mukaansa, kun venäläisiltä on aina viety kaikki mahdollisuudet vaikuttaa mihinkään, kaikki mahdollisuudet arvokkaaseen elämään, ja ei pysty muuttamaan mitään asioita, niin se vaikuttaa ihmisen pskyykeen tuhoisasti ja on johtanut Venäjällä (ja Neukkulassa) vakaviin alkoholiongelmiin ja itsetuhoisaan käytökseen.

Šiškin ei kyllä muutenkaan kirjassaan luonut mitään kovin ruusuista kuvaa Venäjän tulevaisuudesta, tai demokratian tulevaisuudesta Venäjällä. Ja kun tuota menoa on katsonut, ja lukenut muitakin aiheeseen pureutuvia kirjoja, niin on helppo olla samaa mieltä, että Venäjän kansalle on tuskin mitään parempaa luvassa.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Mielenkiintoinen puhelu


Making rounds in the Russian and Ukrainian internet today is an alleged leaked recording of a phone call between a notable Russian music producer Iosif Prigozhin (not Wagner's Prigozhin) and Farkhad Akhmedov, an Azerbaijani businessman and a former politician in Russia. In this 35-minute call, both men who appear to be friends discuss the current affairs in Russia and slam Putin and Russian leadership, amply using curse words. This segment pieced together and translated by us contains the juiciest parts. In the rest of the call, men complain about sanctions, which affected both personally. While Mr. Prigozhin denied that this call happened and claimed it was a deepfake made using neural networks, he later commented by saying "Let's start with the fact that there is such a thing as private life. People in a private conversation can talk about anything", but stated he "couldn't remember such a call happening. The Russian audience does not appear as convinced, however - a poll ran by one prominent Russian separatist Oleg Tsaryov on Telegram showed 58% believed it was real, and only 13% thought it was a deep fake. While the call is not informative by itself, if real, it could indicate the mood among some elites in Russia.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
"Nyky-Venäjällä sinun on oltava juovuksissa pitääksesi pääsi selvänä."

Miten minulla tulee tästä mieleen tämä...





Artikkeli itsessään oli mielenkiintoinen. Väärennetty London Pride -erä ja tuon merkin täydellinen katoaminen jopa Pietarista kuvastaa sitä, että kyllä tuolla alkaa meininki mennä hitaasti kohti Neuvostoliiton aikakautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös