Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Venäjän nykytilanne

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Teacup, 27.10.2003 klo 21.24.

 1. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Toisaalta sodalla Putin voi siirtää uhrien jakamaa tuomiota tai välttää se kokonaan. Siis ennen kuolemaansa tai joutumista syrjään muista syistä. Kuten tuot esille, Venäjän mafiavaltion vertaaminen USA:n demokratiaan ei toimi, ja oma vertaus koskikin ainoastaan päämiesten kannatuslukuja. Ne ovat noin 40 prosenttia molemmilla. Putinin osalta luku on alhainen mutta osin siksi, että hänen käskystä tai tukemiseksi on väärennetty vaalituloksia. Historiallisia toimia kannatuksen nostamiseksi saatetaan toistaa. Ehkä nyt ei räjäytellä Venäjällä kerrostaloja Ukrainan piikkiin, koska sotatoimia Ukrainaa vastaan voidaan yksinkertaisesti vaan lisätä.

  Toivottavasti tämä johtaa EU:n ja siihen kuuluvien maiden osalta soveltuvasti samanlaiseen reaktioon kuin sauditoimittajan murha johti Saudeja vastaan. Alkuun voisi lopettaa Venäjän uuden kaasuputken (Saksaan) rakentamisen. Seuraavaksi uuden venäläisen ydinvoimalan (Suomeen) suunnittelun. Ja kolmanneksi - mistä voisi aloittaa - Jokerien vähemmistöomistajien ja hallin omistajien toiminta Suomessa tutkintaan rahoituksen osalta.
   
 2. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Halvan öljyn hinnan vuoksi Venäjä alkaa kouristella yhä rajummin. Luulen, että ei meidän tarvitse väkiluvun laskusta olla pitkällä tähtäimellä huolissaan, kun itänaapurin romahtavasta bensa-asemavaltiosta tulee tulemaan tänne kyllä tarpeeksi ihmisiä.
   
 3. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Laitetaanpa tänne eikä avaruusketjuun, koska nykytilanne on tämä:

  Рогозин предложил проверить, были ли американцы на Луне - РИА Новости, 24.11.2018 (RIA Novosti)

  Roscosmos siis ilmoittaa aivan vakavalla naamalla aikovansa tutkia kävikö Yhdysvallat koskaan kuussa. Mistä tälläinen yhtäkkinen typeryys voi johtua. Joku siellä voisi hieman perehtyä historiaan ja havaita kuinka Neuvostoliitto ei koskaan epäillyt asiaa.

  Mitähän muita todisteita vielä tarvitaan.
   
 4. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Aika paksulta kyllä kuulostaa, mutta jos tätä alkaa pohtimaan, niin onkohan tässä tarkoitus tarjoilla enemmänkin yhdysvaltalais yleisölle, kuin venäläiselle? Amerikoissahan on pitkään eläny salaliittoteoria, ettei kuussa olisi oikeasti käyty ja kun siellä nyt Trumpin myötä elävät faktojen jälkeistä aikaa, niin kyllähän foliohatut saavat lisää ponttaa väitteilleen, jos toinen suurvalta kertoo, ettei kuussa ole koskaan oikeasti käyty.
   
 5. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Ihan pelkkää pakan sekoittamistahan tuo em. kuukäynti-spekulaatio on ja jälleen yksi länsimarkkinoille suunnattu tempaus millä ruokitaan fakenews-alternative history jengiä ympäri palloa.

  Samalla sitten vähän rutistetaan taas Ukrainaa, josko sieltä nyt saataisiin "Mainilan laukauksilla" aikaan vähän aggressiota, niin taas voidaan kääntää kaikkien kansojen katseet Venäjän sisäpoliittisista ja taloudellisista ongelmista johonkin ihan muualle. YK se sanoo kohta soo soo ja Venäjä sanoo vetoo, ei oo meiän vika vaan Ukrainan. Samalla taas tökitään vähän lisää naapuria ja kohta, kun Porosella ei oo siellä mitään muuta vaihtoehtoa kuin julistaa sotatila kun omaa väkeä alkaa tippumaan enemmänkin, voidaan Venäjällä taas hyvällä omalla tunnolla valehdella kuinka Lännen tukema Ukraina hyökkää törkeästi Äiti-Venäjän kimppuun täysin syyttä.

  Totuus on kyllä totta tosiaan tarua ihmeellisempää, alkaa olemaan Clancyt ja Ludlumit aika paperia tuon roistovaltion touhuihin peilattuna. Pitäsköhän olla huolissaan, ei kai.
   
 6. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Venäjä taitaa hakea niskalenkkiä Ukrainasta. Pientä kiusantekoa ja härnäämistä jo vuosikausia. Vähän sellaista "rottamaista" toimintaa kuin jääkiekossakin. Reservistä löytyy sitten sellaisia mörssäreitä, että toisella ei ole oikein mitään eväitä vastata härnäämiseen. Oikeastaan Ukrainan ainoa toivo on kireässä tuomarilinjassa. YK, EU ja USA ovat ainoita, millä on eväät antaa vähän penaltia ja sitä kautta vaikuttaa lopputulokseen. Toisaalta nationalismin lasit taitavat olla hieman väärin suunnattu ja jotkin rikkeet jäävät näkemättä kun enimmäkseen tuijotetaan omaan napaan.

  Peli on aika vahvasti kuitenkin Venäjän käsissä ja kysymys taitaa olla lopulta enemmänkin siitä, kuinka paljon Ukraina häviää tai siitä mitä Venäjä haluaa? Onko punakoneella syytä lähteä hakemaan murskavoittoa, vai riittääkö vain voitto? Voisiko olla niin, että peli lähtee tuomareilta käsistä? Lopulta Venäjä vie pelin selvästi, mutta saa jättimäisen pelikiellon?
   
  mayra tykkää tästä.
 7. /dev/null Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jarno Pikkarainen
  Lainaus:
  Käviköhän se Gagarin ikinä missään? Ehkä Neuvostoliitto ei halunnut tutkimuksia.
   
 8. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Venäjä odotti Ukrainan nopeaa kurjistumista ja paluuta "Äiti Venäjän" helmoihin. Niin ei ole käynyt. Talous on nousussa (Wikipedia: A 2017 World Bank statement projected growth of 2% in 2017, of 3.5% in 2018 and of 4% in 2019 and 2020.) ja ero venäjän matavaan talouteen on selvä. Lisäksi nuoret ukrainalaiset ovat nykyään suurelta osin länsimielisiä. Venäjän suuri suunnitelma kusee pahasti.
  Kävi muuten mielessä, että Venäjä saattaa tavoitella Ukrainan satamia ja telakoita, sillä sloboilla ei ole sen telakan uppoamisen jälkeen kykyä huoltaa suurimpia aluksiaan. Mutta kyllä on vaikea käsittää Venäjän liikkeitä, pienet taktiset voitot reunustavat tietä suureen katastrofiin maan kansalaisten kannalta.
   
 9. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Ehkä ei käynyt ja KHL-pokaali on yhtä muovia kuin koko sarjakin.

  Lainaus:
  Ukraina ei tosiaan voi mitään ja Venäjä tietenkin tietää sen. Johan presidenttikin joutui erikseen vakuuttelemaan kuinka valmiuden nosto ei ole millään tavalla sodanjulistus. Yritäpä vaikka vallata joku laiva niiltä, niin se olisi sota sitten ja Venäjä voisi alkaa ampua miten haluaisi. Jos vaikka joku vene sitten uppoaisi, niin minkäs teet, kun ne aloitti.

  Lainaus:
  Lisäksi nuoret ukrainalaiset muuttaa sankoin joukoin Puolaan jo maassa olevien vajaan parin miljoonan seuraksi. Kulttuuri on samantyylistä, maahan pääsee helposti ja kielen oppii puolessa vuodessa.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 10. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Mielestäni mainio Ylen Ykkösaamun esiintyminen nykyisin yliopistomies Martti J. Karilta: Ykkösaamu - päivän poiminta | Venäjän johto syöttää kansalleen piiritetyn linnakkeen narratiivia

  Valaisi hieman Venäjä-kuvaani, en siltikään vielä kaikkea pysty käsittämään tuon oudon maan johtamisen mentaalissa. Nautin siitä, kuinka Kari tuo esiin kielen vaikutuksen ajatteluun eli vaikutuksen jopa kansan johtamiseen. Ehkä siksi en ymmärrä Venäjää, vaikka toisinaan olen hyvin ymmärtänyt venäläistä, venäläisiä, mutta ymmärrän vieläkin melko hyvin suomalaisia. Suomea toisaalta kyllä enenevästi vähemmän.
   
 11. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Jokunen vuosi sitten sanoin suorin sanoin venäläiselle duunikaverille, etten pysty ymmärtämään Venäjää tai vanäläisiä. Yksittäisiä venäläisiä kyllä, mutta en maata ja kansaa yleisemmällä tasolla. Kaveri vastasi, ettei Venäjää voi ymmärtää, ellei asu siellä. Sanoi itsekin, että ei Suomessa ollessaan ymmärrä kotimaataan, mutta rajan ylitettyään on kuin kotonaan. En tiedä tajusinko, mutta niin se sanoi ihan vilpittömin mielin. Luulisin, minulla kun on vaikeuksia ymmärtää venäläisiä.
   
 12. Jande Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, FC Arsenal
  Joskus vuosia sitten koulussa Venäjänopettajani sanoi kun asiasta keskusteltiin myös että Venäjää ei voi ymmärtää asumatta siellä, mutta sanoi että paras tapa tutustua Venäläiseen mieleen on lukea Gogolin kuolleet sielut. En ole lukenut mutta monta kertaa on ollut mielessä.

  Itsellä kuitenkin venäläisiä ihmisiä vastaan ei ole mitään, tunnen muutamia ja ovat mitä miellyttävämpiä ihmisiä. Mutta Venäjän valtio luo itsestään niin vastenmielisen kuvan että siitä ei voi pitää ja sitä enemmän pelkää.
   
  -Ville-, arvee & Schwein tykkäävät tästä.
 13. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
 14. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Lainaus:
  Aarno "Loka" Laitinen kiteytti tämän toteamalla: "Asuessani Venäjällä huomasin hyvin nopeasti, että maassa asuu ihania ihmisiä mutta ilkeä kansa."
   
  Jääkoneenkuljettaja, hammer lynx & Hatchetman tykkäävät tästä.
 15. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
 16. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Venäjä yrittää horjuttaa läntisiä demokratioita sisältäpäin, mikä onkin jossain määrin onnistunut (Trump, Brexit) ja nyt keltaliivien kanssa on vaikuttaminen päällä Ranskassa. Venäläisten harmiksi tämä ei tule onnistumaan. Lännessä suurin osa kansaa tunteen maan ja hallinnon omakseen, eivätkä rajutkaan protestit tähtää mihinkään vallankumoukseen.
  Venäjä ilmeisesti projisoi omaa tilannettaan muihin ja luulee, että esim. Ranska olisi näin kaadettavissa. Ei ole. Sen sijaan Venäjällä tulee eteen valtavat sosiaaliset ongelmat, ellei valtio ala satsaamaan kansalaistensa hyvinvointiin. Toistaiseksi öljyrahat ovat menneet rikkaiden porsasteluun ja aseisiin. Se ei enää kovin pitkään voi jatkua ilman, että kansa siihen reagoi. Ja toisin kuin länsimaissa, systeemi on herkkä kaatumaan.
   
 17. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
 18. Red Machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  https://iswresearch.blogspot.com/2018/12/russia-in-review-russia-poised-to.html?m=1

  Siellä alkaa Vladimir suorittamaan seuraavaa siirtoaan geopoliittisella shakkilaudalla. Tietysti kotimaan tilanne myös pakottaa koska yhteinen vihollinen(Länsi) laittaa kansan unohtamaan oman maan surkean tilanteen. Onko se sitten lavastettu kemiallinen hyökkäys Itä-Ukrainassa vaiko joku muu Mainilan laukaukset tyylinen veto?

  Joko ne S-300 on siellä Krimin sillan turvana? Jos leimahtaa kunnon rähinöksi niin se nyt ainakin on maalina.

  Tagit @Cobol ja @Sako
   
 19. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Kun Venäjän joulu on ohi, niin tiedetään pistävätkö Ukraina-Venäjä sodan sävelet uusiksi. Mutta onhan se luultavaa, koska Putler ei osaa kuin kriisien avulla korjata kannatuslukujaan.
   
 20. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Ukrainalaisten vika mitä tapahtuukin
   
 21. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Lainaus:
  Kova on kaipuu Neuvostoliiton aikoihin ja kansa ottaa vastaan kaiken kusen kaaressa naamalleen hymyssä suin vuosikymmenestä, sadasta ja hallitsijasta toiseen. Eihän rock-musiikkikaan ollut kovin "pop" NL:n aikoihin, pikemminkin aikamoista undergroundia. Villu Tamme kertoo, että Virossa miliisit leikkasi punkkareilta keesit jne. Kun kunnolla rautanyrkki alkaa puristua, niin hyvä on ensiksi laittaa taiteentekijöiden turvat tukkoon tavalla, tai toisella, että eivät kiihottaisi kansaa valtaapitäviä vastaan.
   
  Schwein, -Ville- & Jääkoneenkuljettaja tykkäävät tästä.
 22. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Cobol tykkää tästä.
 23. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Lainaus:
  Metallica ja Iron Maiden saavat pian huomata saman kuin Kiinassa konsertoidessaan. Esivaltaa vastaan ei vihjailla edes vertauskuvin, vaikka laulujen konteksti olisikin täysin eri. Master of Puppets ja Powerslave eivät kuulune enää tulevien kiertueiden settilistoihin Venäjällä.

  Eipä sillä, Andre Wickströmin mukaan Ruotsissa (ja varmaan myös jo Suomessa) stand up-koomikot saavat olla yhtä lailla varpaillaan, ettei feminismin ja maahanmuuttajien kustannuksella vain vahingossakaan sikailla vitseissä. Mielivaltaa ja huumorintajuttomuutta löytyy molemmista sivilisaatioista. Itäisestä ja läntisestä.

  MTV:n Peter Nyman & Jari Sinkkonen sukupuolineutraalista kasvatuksesta, tytöistä ja pojista Taisi jäädä Sinkkosen viimeiseksi tv-esiintymiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2018 klo 14.32
 24. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  @Toxic Enema lle kiitos tuosta Sinkkosen esiintymisen vinkkaamisesta, kutkuttaa palata aiheeseen vaikkapa Tasa-arvo tjsp. ketjussa, ketjuissa ihmettelemään.

  Mutta nytpä heitän jälleen Verkkouutisista bongaamani jutun pienen Mahtimiehen nuoleskelusta, ehkä venäläiseen mentaliteettiin eli perinteeseen hyvin sointuvasta haikailusta: Kasvava venäläisliike haluaa tehdä Vladimir Putinista tsaarin

  Että sillä viisii, näinhän se homma etenee...
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2018 klo 00.03
 25. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tuota tsaarin aikojen kaipuuta esiintyy Venäjällä aina silloin tällöin. Muistelen, että vastaavaa liikehdintää oli pienimuotoisesti joskus 1990-luvun alkupuolellakin. Tuolloin aiheeseen liittyi sellainen "mukavahko" lisä, että tsaarin myötä myös vanhat keisarillisen Venäjän rajat pitäisi palauttaa. Ja tuskinpa nämä nykyiset aiheen kannattajat tästä unelmasta ovat luopuneet...

  Eli Suomen suuriruhtinaskunnan paluuta odotellessa...