Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Venäjän nykytilanne

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Teacup, 27.10.2003 klo 21.24.

 1. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Olen ehkä paranoidi, mutta... Tämä Saudien tökerösti tekemä toimittajan murha toimii mukavasti Moskovan kannalta. Lännessä on hirveä paine sanktioida näitä erämaan kurkunleikkaajia, kun taas Venäjällä ei tietenkään mitään vastaavaa painetta ole. Saudit ovat jo nyt lähentyneet aseostoillaan Venäjää ja nykyinen tilanne työntää samaan suuntaan. Saudeilla ei totisesti ole mitään ideologista syytä kaveerata erityisesti demokraattisten maiden kanssa.
  Venäjä kiittää.
   
 2. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
 3. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Miten ihmeessä näin voisi tapahtua, kun on hyvät ja luottamukselliset suhteet? iso hymiö

  Venäjän oikeuslaitos toimii tarvittaessa politiikan jatkeena ja mitään kunnollisia todisteita ei tarvita, jos käsky ylhäältä käy. Lisäksi Venäjän lainsäädäntö on kirjoitettu sen verran sekavasti, että noudattamalla yhtä lakia rikot toista...no, putte lupasi lain diktatuurin, kun tuli valtaan ja on pitänyt sanasa. Toki muoto on eri kun kansa alun perin luuli.
   
 4. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Mielenkiintosia kommentteja on herättäny Putinin lausunto ydinsodasta. Yleisökin repesi nauramaan tuoreeltaan kun kuulivat sen:
  Putin lupasi kansalleen paratiisin ydinsodan jälkeen – Moni venäläinen kauhistui: ”Haluan helvettiin, jos siellä ei ole Putinia”
  Lainaus:
  Edit: ja niin Uutinen on siis Iltasanomien.
   
 5. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Tuo vastaa hyvin Putlerin maailmankuvaa isänmaallisuudesta. Miksi jutteli noin, syy löytynee tästä: Trump romuttaa Reaganin ja Gorbatsovin diilin – todellinen syy ydinasekilvan puhkeamiseen ei ole kuitenkaan Venäjä linkki IS
   
 6. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
 7. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Vai enemmänkin pääseekö elävänä minnekkään kun lähti?
  Ei mitenkään yllättäisi, että tulisi joku yllättävä myrkytys reissulla ja kukaan ei tietysti tiedä yhtään mitään.
   
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
 9. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
 10. Remy Martin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kyllähän tuon ikäinen venäläinen kupsahtaa jo ihan luonnollisestikin. Varsinkin mikäli virkoja on hoidettu perineuvostoliittolaiseen tyyliin votkan ja mahorkan voimalla.

  En silti ihmettelisi vaikka kuolema olisi ollut muullakin lailla työstä johtuvaa.
   
 11. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nuoret tähdet
  Lainaus:
  Lainaus:
  Jooh, 62 alkaa olla jo kuolinikänä venäläiselle aika normaali. Vastahan siellä osoitettiin mieltä eläkeiän nostamista vastaan kun eliniän odote oli sen alle.
   
 12. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Toistaiseksi Putin on sallinut riippumattoman Levada-keskuksen kyselyiden julkaisemisen. Tällä hetkellä Putinia kannattaa prosenteissa vähemmän kuin Trumpia USA:ssa. Jos vaalit järjestettäisiin nyt, vain 40 prosenttia vastaajista sanoi, että äänestäisi Putinia presidentiksi viidennelle kaudelle. Mutta ei tuo vielä mitään. 61 prosenttia kyselyyn vastanneista katsoi, että Putin on ”täysin vastuussa” Venäjän ongelmista. 22 prosenttia oli lisäksi sitä mieltä, että presidentti oli ”jokseenkin” vastuussa.

  Linkki IL, jossa Levadan kyselyn tuloksia käsitellään:

  Valtaosa venäläisistä pitää Putinia syypäänä maan ongelmiin - ”täysin vastuussa”

  Elämme mielenkiintoisia aikoja ja kenties suuren murroksen kynnyksellä. Venäjä on mafiavaltiona luhistumassa. En edes yritä arvata kauanko siihen menee, mutta kun se tapahtuu, tapahtumat etenevät voimalla ja vauhdilla.
   
 13. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Jos viljelisin kyseenalaista huumoria, toteaisin tietyissä ammattiryhmissä myrkytyksen olevan luonnollinen kuolinsyy Venäjällä. Mutta koska en viljele, en totea näin.

  Ilta-Sanomien mukaan kaveri olisi joutunut huhujen mukaan Putinin epäsuosioon, ja käynyt tämän puhuttelussa. Tämän jälkeen sairaus olisi iskenyt. Olisiko kaveri stressannut moitteista, ja terveys olisi siksi pettänyt?

  Venäjän sotilastiedustelun johtajan kuolemaa edelsivät huhut epäsuosioon joutumisesta – vastasi GRU:n kohuoperaatioista lännessä
   
 14. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Ei GRU:n pomoksi juopot pääse ja kuvissa kovakuntoisen näköinen ukko. Eikä tuosta CNN:n kuvasta nää mitään alkoholismin merkkejä.

  Lainaus:
  Taisi eläkeuudistus katkaista kamelin selän...

  Putlerin regime ei poistu ilman rytinää. Eikä vakiokikkaa kannatuslukujen nostamiseksi vielä tässä kohtaa ole käytetty. Se suosikkikikka on tietysti uusi sota. Jos se ei enää toimi, niin jäljellä on kaikki keinot mitä Stalinin pelikirja tuntee. Esim kansalliskaarti, jos pienempi vainoaminen ei pidä jengiä aisoissa. Vaan se on varmaa, että jotain peliliikkeitä tullaan näkemään. Tällaisissa taktiikassa putte on hyvä.

  Lainaus:
  GRU:n pomo tietää liikkaa, ei sellaista hemmoa voi potkia pois. Ratkaisun pitää olla luotettava, esim myrkkyä..
   
 15. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Onko linkkaamasi tutkimus sama, jonka mukaan venäläiset arvostavat enemmän sosiaalista ja taloudellista oikeudenmukaisuutta kuin maan asemaa suurvaltapolitiikassa?

  Onhan nuo tulokset ihan järkeenkäypä. Maa, jossa Neuvostoliiton hajomisen jälkeen syntyneet ovat jo aikuisia, johtaa nuorena aivopesty suurvallanhimoinen neukkukenraali.

  Paljon puhetta Trumpista, mutta jos Venäjä ei vielä ole maailman mielenkiintoisin maa, niin kohta on. Toivottavasti televisio ei liikaa hämää ihmisiä, vaan suomalaisetkin tajuavat olla hereillä, kun itänaapurissa tapahtuu taas vallankumous. Viimeksi oli helpompaa, kun telkkarissa oli vain kaksi kanavaa.
   
  pikkuvaimo ja Schwein tykkäävät tästä.
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tuo taitaa olla uudempi eli eri tutkimus.
   
 17. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Eikä voi mennä sen taakse, että nuorempi venäläispolvi ajattelisi jotenkin eri tavoin. Putinin hallinto on aivopessyt venäläisiä pian pari vuosikymmentä ja kaikki kritiikki on hiljennetty täysin. Kun Putin aikanaan kaatuu, tilalle nousee toinen samanlainen. Venäjä ei tule olemaan normaali demokratia ennenkuin nykyhapatetusta sukupolvesta aika jättää.
   
 18. KiVi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nanna Karalahti
  Lainaus:
  Muistaakseni kesän lopulla luin, että Putin on ottanut politrukit taas käyttöön. Sitäkään kun ei koskaan tiedä, kääntyykö armeija hallitsijaa vastaan...

  Sillä ohuella kuvalla, mikä minulla rybyistä on, sanoisin, että ne arvostavat Putinissa sitä, että se ei nöyristele lännen edessä, mutta niitä vituttaa se, että peruselämä on niin helvetin nihkeää ja näyttää kääntyvän vaan kurjempaan suuntaan. Eli uutta konfliktia tai sitten kotiasioiden kuntoonlaittoa tuo vaatisi. Tai kolmantena vaihtoehtona on tietysti voimankäytön koventaminen entisestään valittavia kansalaisia kohtaan.
   
 19. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Putinin jättiyllätys: Komissaarit ja politrukit uudestaan Venäjän armeijaan - Neuvostoliitossa tehtävänä oli suojella poliittista johtoa sotilasvallankaappaukselta linkki IL
  Kun armeija pitää pistää tuollaiseen valvontaan, niin on se merkki siitä, että putte ei ole varma lojaliteetista. Oman vallan varmistamista, aivan kuten kansalliskaartitkin lakiin kirjattuine oikeuksineen ampua väkijoukkoon.
  Venäjän kansalliskaarti – Wikipedia

  Putler ei voi olla lähellekään vasrma siitä, että hänellä olisi turvallinen ja kunnioitettu eläkeläisaika luvassa, joten vallasta voi lähteä vain saapaat jalassa.

  Lainaus:
  Venäläiset on valmiita ottamaan elintasoonsa osumaa, kunhan valtio on mahtava. Vaan siinäkin kupissa taitaa olla reunat. Sanaton valtasopimus on, että putte hoitaa politiikan ja leveämpää leipää kansalle. No se ei ole sitä leivän leveyttä pystynyt suurentamaan vaan päinvastoin, kun energian hinta on vajonnut.
  Lainaus:
  Kotiasiat on oikeastaan just niin hyvin kuin ne voi olla. Regimen uskolliset palkitaan korruption ja varastamisen sallimisella ja siksi talousuudistukset käytännössä mahdottomia. Mitä jää jäljelle?
  Wikileaks: Venäjä on mafiavaltio
   
 20. hammer lynx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Brøndby IF
  Raakaöljyn hinta putosi eilen alle 60USD/brl. Päiväpudotus yli 7%.
  Jos trendi jatkuu tai öljyn hinta pysyy alhaalla, tulee venäjällä kovat ajat.
   
 21. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Venäjä yrittää lämmittää kriisiä Azovinmerellä Kerchin salmessa. Venäjä pyrkii estämään kaiken Ukrainan laivaliikenteen alueella. Selvä yritys saada Ukraina provosoitumaan. Näitä nähtänee lisää, mikäli öljy pysyy halpana.
   
 22. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Venäjä jatkaa tutulla linjallaan. Hyvä kuva HS:n jutussa:

  Venäjä esti Ukrainan laivastolta pääsyn Asovanmerelle ohjaamalla valtavan konttialuksen kapean salmen tukkeeksi

  Öljyn hinta ja yritys nostaa sitä on varmasti yksi syy Venäjän toimintaan. Tärkein syy voisi olla se, että Putinin Venäjä tarvitsee nyt konfliktin ja mielellään sodan, kun kansa on menettänyt yhä enemmän luottamustaan Putiniin. Menee jo alle Trumpin lukujen.
   
 23. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Mikä aikaisemmin oli taktista neroutta alkaa vaikuttaa yhä enemmän rikkinäiseltä levyltä.
   
  Schwein tykkää tästä.
 24. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  Tämä on varmasti se tärkein syy. Kun ote vallankahvasta ennenpitkää lipeää molemmilta, on Trumpilla selkänojanaan sentään demokratia, Putinilla itseluomansa kleptokratia. Kleptokratia on ankara tuomari etenkin, jos/kun tuomareina toimivat se uhrit.
   
  Schwein tykkää tästä.
 25. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes