Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Venäjän nykytilanne

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Teacup, 27.10.2003 klo 21.24.

 1. Kilgore Trout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Aikoinaan Tsekkosslovakiaa pidettiin maailman puolueettomimpana maana, Se ei puuttunut edes omiin sisäisiin asioihinsa.
   
 2. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  NL/Venäjän voidaan hyvästä syystä sanoa olleen sytyttämässä 2MS. Tämä tapahtui yhteisesti sovitun hyökkäyksen merkeissä Puolaan. Natsit hyökkäsi 1.syyskuuta ja venäläiset pitivät sopimksesta kiinni ja hyökkäsivät 17pv samaa kuuta armon vuonna 1939. Saman sopparin pohjalta Suomikin sai osansa vähän myöhemmin Talvisodan merkeissä. Johtopaatös: "Venäjä ei ole hyökännyt ikinä minnekään!" Eikä varsinkaan naapuriin eli Ukrainaan alkaen v2014.

  Putler on joko nostalginen tai pelkää vallankaappausta armeijan taholta:
  Putinin jättiyllätys: Komissaarit ja politrukit uudestaan Venäjän armeijaan - Neuvostoliitossa tehtävänä oli suojella poliittista johtoa sotilasvallankaappaukselta linkki IL

  Tuo on pelkkää resurssien tuhlailua ellei kyseessä ole aito pelko armeijaa kohtaan. Voipi olla, että ne ei ole saanet karsittua kaikkia isänmaallisia upseereita vielä pois ja varotoimet on tarpeen. Jos joku bongaa näistä uuspolitrukeista tarkempaa tietoa, niin linkistä oltaisiin kiitollisia.
   
 3. NDT665 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
 4. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
 5. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Uutiskanavalta tuli suorana tiedotustilaisuus, odotellaan mitä tästä seuraa.

  Heitetäänkö tässä joku bussin alle.
   
 6. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Varmuudella voidaan sanoa, että putte ei luovuta ketään, joten kuka voitaisiin heittää bussin alle? Theresa May?
   
 7. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Kai joku on Putinin luottamuksen pettänyt vai pidetäänkö niin tiukasti yhtä, että kaveria ei jätetä. Viranomaiset tietävät nyt jotain mitä niiden ei haluttaisi tietää ja jostainhan se johtuu.
   
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Eihän puten luottamusta ole petetty. Petturi on murhattu, käsky toteutettu ja sikäli kaikki hyvin. Toki valvontakameroita ei ole osattu väistellä tai naamioitua, mutta se lienee vähäinen seikka. Osaavat sitten paremmin seuraavalla kerralla.

  Jo käytetty myrkky oli sellainen, että jäljet sylttytehtaalle piti löytyä, koska muuten terrori/pelkovaikutusta ei olisi saatu. "Nuolen" piti osoittaa Venäjälle, tuo tekijöiden tunnistus lienee epähaluttua kuitenkin..
   
 9. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Jos Briteissä meinaa väistää kamerat, saa olla kyllä melko ovela. Siellä on kaikki aukiot, asemat ja vilkkaat kadut jatkuvan kameravalvonnan alaisina. Ei niitä voi mitenkään välttää.
  Nyt uudehko, reilu puoli vuotta kestänyt ilmiö on ruplan erkaantuminen öljyn hinnasta. Tähän asti ne ovat kulkeneet käsi kädessä, mutta nyt rupla on laskenut, vaikka öljyn hinta on noussut. Pakotteet purevat ja niitä on tulossa myrkyttäjille lisää.
   
 10. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Venäjän nykytilanteesta eli pohjimmiltaan arveen Neuvostoliitto-kuvasta, foliohattuisesta väärinkäsittämistä johtuva mielikuva: nämä herrasmiehet, aliakset Alexander Petrov ja Ruslan Boshirov ovat oikeina ihmisinä jo saattaneet joutua Ryssän Paratiisiin. Tai tietysti mikäli ovat kovinkin perheellisiä ja tosiluotettuja Perheen Jäseniä, niin ehkä elävät jossain Siperian kolkassa. Mutta ensiksi minulle tuli mieleen Äiti Venäjän multainen syli.
   
 11. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Ehei, niillä on nyt kunniamerkkiä rinnassa ja iso nippu ruplia taskussa. Ne on tuon regimen sankareita, pettureiden teloittajia. (Vaikka ei kuollutkaan, niin viesti meni perille.) Muistetaan, että Putinin vallan peruspilari on valtion väkivaltakoneistojen uskollisuus ja siksi kenttätyön sankareita ei voida heittää susille tai eliminoida.

  Ja tuli jo julkisestikin, että omia ei jätetä.
  Putin allekirjoitti agentteja suojelevan määräyksen juuri ennen kuin Britannia syytti venäläisagentteja hermomyrkkyiskusta - epäillyillä oli paluulippu kahdelle lennolle IL
   
 12. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Trump-ketjussa ollaan nyt puhuttu pitkiä pätkiä venäjästä ja vertauksista neuvostoliittoon. Tuon nyt tänne erään pohdinnan asian suhteen koska Trump-ketjussa koska se menee muuten offtopiciksi.
  Vaikka nykyvenäjä Putinin alaisuudessa on rikollinen mafiavaltio ja Putin itse toimii vallankahvassa kuin vanhan ajan tsaarit konsanaan, on miehem suosio kansansa keskuudessa silti täysin ymmärrettävää. Verrattuna Tsaarien ajan sortoon ja Neuvostoliiton ajan rautakouraiseen alistamiseen, tavan venäläisellä on todella hyvät oltavat nykyhallituksen alla. Putin on ymmärtänyt jotain mitä Tsaristit ja Kommunistit eivät ymmärtäneet: Tyytyväinen kansa ei kapinoi.
  Tottakai Putinkin käyttää raakoja keinoja eiävien mielipiteiden hiljentämiseksi mutta täytyy muistaa että ne toimet ovat silti häviävän pieniä määriä vrt edellisten hallistusten kauhutekoihin.
  Ulkopoliittisesti Putin on maailman vaarallisin mies. Mutta sisäpoliittisesti? Mies on oman kansansa silmissä jumala. Eikä häntä ihannoida PELKÄN pelon takia a la Stalin.
   
 13. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Se on tietenkin harmillista, että diktatuurit ei järjestä rehellisiä vaaleja, mutta se kuitenkin länsimaissa usein sujuvasti unohdetaan, että monet niistä voittaisi rehellisetkin, jos ottaisivat riskin sellaiset järjestää.

  Ei vaikkapa Venäjällä heti lähde henki, jos kritisoi Putinia, mutta monilla ei ihan oikeasti ole tarvetta siihen, koska asiat on ihan hyvin.
   
 14. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Tsaarin sorto on myytti verrattuna etenkin neukkulaan ja myös nykyiseen Venäjään, jos mittatikkuna on poliittiset vangit.
  Lainaus:
  Venäjän pääministeri Medvedev myönsi: Köyhyys on Venäjällä "räikeä ongelma"

  Eikä kaikkia tarvitse tappaa, kun valtioterrorilla pelotellaan hiljaiseksi.
  Jäätävä arvio murhasta Moskovassa: ”Vladimir Putinin vastustajia kuollut ennenkin”

  Viranomaisten vaino on taattua, jos aktiivisesti rupeaa pullikoimaan Putleria vastaan. Eikä se aina merkitse tappamista. Elämän voi tehdä muutenkin hakalaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2018 klo 13.14
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Ihan niin on hyvät olot Putinin alla, että kansasta lähes 60 prosenttia kaipaa Neuvostoliittoa takaisin. Linkissä vuoden 2016 tulos ja linkki vie Nykypäivään:

  Yli puolet venäläisistä haluaa Neuvostoliiton takaisin

  Lainaus:
  Todellisuudessa kansa kaipaa Neuvostoliittoa, köyhyys on räjähtänyt silmille (@Sako linkki) ja valtion kassat ovat ehtymässä, palkkojen ostovoima laskee ja eläkeikää nostetaan eikä tuotantoa ole uudistettu, vaan tyydytään banaanivaltion tasoon. Kansa on olettaakseni vähemmän tyytyväistä Putinin johdolla, kuin kansa oli Stalin tai Hitlerin johdolla. Jos se siis on sinulle joku mittari.
   
 16. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Politiikasta ei ulkomaalaisen kannata liikoja huudella, mutta tätä pystyy havaitsemaan rivien välistä. Monet asiat vain oli selkeämpiä ja helpompia, vaikka ongelmiakin oli.

  Myös esimerkiksi monet puolalaiset ovat eläneet hyvän elämän.
   
 17. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  @Sako Tsaarin ajan sorto ei ole mikään myytti. Keisarillinen Venäjä, kuten moni muukin sen ajan monarkia, oli maa jossa työläinen ja maanviljelijä oli ali-ihminen. Jossa ylimystö oli ainoa jolla oli oikeuksia mihinkään. Kirkkoa lukuunottamatta siis. Ei se Bolshevikkien hyväksikäyttämä tyytymättömyys tyhjästä noussut.
  Ja kyllä, Nykyvenäjällä on poliittisia vankeja enemmän kuin Tsaarin aikaan, mutta Tsaarin ei paljoa tarvinnut ihmisiä vangita, kuollut soraääni pysyy hiljasena paremmin kuin vangittu.

  @Cobol Neuvostoliiton kohdalla täytyy muistaa propagandakoneisto. Kyllähön Pohjois-Korealaisetkin, ne jotka eivät kyseenalaista, luulevat elävänsä maailman parhaassa maassa. Neuvostoliitto ja jopa Stalin ollaan glorifoitu ihmisten mielissä.
  En missään nimessä väitä että Venäjän kansalla olisi asiat hyvin MEIDÄN mittapuullamme, mutta verrattuna kahteen edelliseen hallintoon, nykyisen alla eläminen on parasta mitä kyseinen kansa on koskaan kokenut.
  Ei vankeudessa syntynyt ja kasvanut ymmärrä vapautta koska ei sitä ole kokenut, vaan pitää avovankilaakin taivaana koska se on edellistä parempi.
   
 18. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Viranomaiset kuulustelivat kiini jäänyttä neuvostoliittolaista konekaapparia ennen palautusta kotimaahan:
  - Eikö ruokaa ole ollut tarpeeksi?
  - Ei voi valittaa
  - Onko asunto ollut kylmä, pieni tai liian kaukana?
  - Ei voi valittaa
  - Onko ollut vaikeata saada työ- tai opiskelupaikkaa?
  - Ei voi valittaa
  - No miksi sitten yrititte loikata länteen?
  - Ei voi valittaa
   
 19. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Nyt jäi tärkeä loppu huomaamatta: " jos mittatikkuna on poliittiset vangit." Koskee myös teloituksia, joskin poliittisten murhien määrä Putinin aikakaudella on vahvasti auki. Toki maaorjuus on tiedossa.
  Capital punishment in Russia - Wikipedia
  " However, in 1910, capital punishment was reintroduced and expanded, although still very seldom used."
   
 20. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Itse asiassa ainakin Katariina Suuri (kuka tuli toki Venäjälle ulkopuolelta) ymmärsi tämän ja lähti toteuttamaan ideologialla "humalainen kansa ei kapinoi".
   
 21. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Venäjällä on viime aikoina kiristetty myyntiä ja reilusti. Alkoholia saa, mutta ei laillisesti koko ajan joka paikasta.
   
 22. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Juu tiedän, sielläkin tuli vihdoin jollekulle mieleen että jos kansalla pääasiallinen tyytyväisyydenlähde tulee kännissä olemisesta mikä johtaa siihen että miesväki on työkyvyttömässä kunnossa (tai matojenruokana) viisikymppisenä, ei sekään ole hyvä.
   
 23. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
 24. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Putinilla mielenkiintoinen tapa kutsua tappajat julkisesti esiintymään, kun he jäävät kiinni. Ihan ei jutut vakuuta, mutta kaipa osaan suomalaisistakin uppoaa "avoimuus":

  8 outoa yksityiskohtaa, jotka vievät pohjaa Skripalien myrkytyksestä epäiltyjen matkakertomukselta

  Linkki vie IS:n artikkeliin Aleksandr Petrovin ja Ruslan Boshirovin matkasta Salisburyn katedraaliin. Jos joku ei muista tai tiedä, heitä epäillään todisteiden perusteella hermomyrkkyiskun tekijöiksi.

  ***

  Putinilla on tekemistä aivan välttämättömän eläkeiän korottamisen kanssa. Päätöstä ei tehty ajoissa, ja nyt oli vihdoin ns. viimeinen mahdollisuus. Kansa ei kiitä, ja Putinin kannatus on yhtäkkiä jossain 50-60 prosentin tienoilla.
   
 25. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tutkimuksesta puuttuu hotellien hinnat ja saatavuustiedot. Joskus sitä tekee kaikenlaisia ratkaisuja, kun jossain ei vain hinta/laatu kohtaa, vaikka lähempänäkin olisi joku murju.

  Kaiken kaikkiaan tässä koko sekoilussa ei ole mitään järkeä. Joskus sitä katsoo jotain komediasarjaa televisiosta vain tajutakseen kuinka tätä tapahtuu oikeassakin elämässä.

  EDIT:

  Niin ja eihän tuo matkatavarattomuus mitään todista. Kieltämättä jännitti kerran, kun olin reppuni hukannut ja turvatarkastuksessa mietin, jos jotain ihmettelevät. Ei ihmetelly, voi olla monia syitä miksi matkustaa ilman reppua tai muuta laukkua.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2018 klo 09.21