Venäjän nykytilanne

  • 3 719 567
  • 19 188

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Tuohan nähtiin jo 15 vuotta sitten. Nato Yhdysvaltain johdolla hyökkäsi itsenäiseen maahan pommittaen paikat maan tasalle ja murhaten tuhansia ihmisiä. Tuolloin Eurooppa kaiveli muniaan ja antoi hyväksyntänsä operaatiolle. Nyt on sentään Euroopaltakin vähän ryhdikkäämpää toimintaa, vaikka operaatio sinällään on huomattavasti rauhanomaisempi.

Ihan syystä sinne Jugoslaviaan mentiin ja sinne meno oli niillä kiistattomilla todisteilla joita sieltä saatiin ihan oikein.

Etniset puhdistukset Bosnian sodassa – Wikipedia
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Ja ihan aikuisten oikeasti ajatellen, sanotaan nyt vaikka että Venäjältä rajan yli Lappeenrantaan tulee tunnuksettomia kodinturvajoukkoja n. 10 000kpl, mukanaan vaikkapa 500 tankkia. Eivät ammu ellei heitä kohti ammuta, tulevat vaan ja alkavat olla möllöttää. Suomella ei mitään toivota pysäyttää ko. joukkoa, ennenkuin ovat jo leiriytyneet mukavasti ympäri Lappeenrantaa. Krimin tapauksessa on nähty että Venäjä voi toimia, ja toimiikin näin...

No jos nyt ihan aikuisten oikeasti ajatellaan, niin tämän hetken Suomen tilanne on niin kaukana noista Ukrainan ja Krimin vastaavista, ettei taitaisi pitkäkään viesti riittää kaikkien epäkohtien tuomiseen ilmi.

Tyydyn toteamaan lyhyenpuoleisesti, että Ukraina (ja Krim) olivat kaoottisessa tilassa vallankumouksen jäljiltä.

Suomen tilanteessa Venäjä keskittäisi ensin joukkojaan rajan taakse ja - toisin kuin esim. Georgiassa - Puolustusvoimilta jäisi tuskin huomiotta tämä joukkojen keskittäminen.

Käytännössä tilanne varmaankin etenisi kohti kuvailemaasi pattitilannetta - eli kuka uskaltaa ampua ensin jne - ja tietysti asiasta kasvaisi isot mittasuhteet saava kansainvälinen kriisi.

Tätä pattitilannetta ei kuitenkaan käytäisi Lappeenrannan keskustassa, vaan se olisi käynnissä maamme rajoilla. Suomella asemissa olisi tod.näk joku yksi jääkäriprikaati, lisäksi maamme käynnistäisi varmuuden vuoksi liikekannallepanon, joka on tehokkuudeltaan yksi nopeimpia maailmassa. Tätä asiaa ruotsalaiset olivat tutkineet edellisessä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossaan, vertaillessaan sitä omaan järjestelmäänsä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lainaan Wille Rydmanin Facebook-kirjoitusta:
Muistan lukeneeni imperiumista, joka kärsi nöyryyttävän romahduksen ja merkittäviä aluemenetyksiä. Ja lujatahtoisesta poliitikosta, joka halusi palauttaa imperiumin mahdin. Kyseinen poliitikko nousi valtaan jokseenkin demokraattisin keinoin, mutta sen jälkeen hävitti demokratian maastaan.
Valtansa huipulla kyseinen johtaja järjesti propagandaolympialaiset, joilla näytettiin maailmalle, että valtakunta on taas iskussa. Ja pian olympialaistensa jälkeen kyseinen johtaja alkoi väkipakolla liittää naapurimaita valtakuntaansa sillä verukkeella, että naapurimaissakin puhuttiin samaa kieltä. Kansanäänestyksiäkin noista liitoksista järjestettiin, ja kuulemma liki sata prosenttia äänestäneistä kannatti liitoksia. Olenko lukenut tämän historiankirjoista vai vastikään Hesarista?

Aika hyvin muotoiltu. Kyllä itseäni tilanne mietityttää aika paljon.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Lainaan Wille Rydmanin Facebook-kirjoitusta:

Aika hyvin muotoiltu. Kyllä itseäni tilanne mietityttää aika paljon.
Muistetaan nyt kuitenkin, että globaali talousjärjestelmä oli 80 vuotta sitten tyystin toisenlainen kuin nykyään, eikä 1930-luvun Saksassa ollut esimerkiksi miljardööri-oligarkkeja, joiden omaisuudet olisivat olleet vaarassa sulaa olemattomiin maan voimapolitiikan - tai sillä uhkaamisen - vuoksi.

On päivänselvää, että Venäjällä ei ole varaa ajaa itseään niin eristyksiin, että kauppasuhteet länsimaihin katkeaisivat. Tämän tietävät myös länsivallat. Enemmän olenkin huolestunut siitä, että Rydmanin ohella jopa pitkän linjan kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) sortui viime viikolla julkiseen Hitler- ja Stalin-retoriikkaan Venäjän Krim-toimista puhuessaan; oli kyseisten ulostulojen aiottu tarkoitusperä kuinka hyvä tahansa, ne ovat paitsi populistisia heittoja, ennen kaikkea retorisesti edesvastuuttomia lausahduksia, jotka voidaan tarpeen tullen hyvinkin nopeasti irrottaa asiayhteydestään.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Muistetaan nyt kuitenkin, että globaali talousjärjestelmä oli 80 vuotta sitten tyystin toisenlainen kuin nykyään, eikä 1930-luvun Saksassa ollut esimerkiksi miljardööri-oligarkkeja, joiden omaisuudet olisivat olleet vaarassa sulaa olemattomiin maan voimapolitiikan - tai sillä uhkaamisen - vuoksi.
Maailma on erilainen, mutta aika paljon yhtäläisyyksiä näissä kuitenkin on. Jos tätä ei huomaa tai ei halua myöntää on kyllä erittäin suomettunut. Tietenkin kauppapolitiikalla voidaan vaikuttaa, mutta tälläkin hetkellä ei Putinia ja lähipiiriä hirveästi tunnu haittaavan. Putin tietää myös, että kauppasuhteiden katkeaminen vaikuttaa lähes yhtä paljon Eurooppaan sekä Yhdysvaltoihin. Putin tietää myös, että kukaan ei halua kolmatta maailmansotaa ja käyttää tätä surutta hyväkseen.

Luultavasti kaikki olemme sitä mieltä, että Hitler (ja lähipiiri) eivät vallanneet maailmaa minkään järjellisen aatteen takia, vaan taltuttaakseen juutalaisten kuvitellun salaliiton ja luodakseen kolmannen valtakunnan. Se ei ollut täyspäistä eikä millään järjellä perusteltavissa. Haen takaa, että jos joku on suuruudenhullu tai muuten vain sekaisin, ei hän välttämättä välitä järkevistä asioista, kuten taloudesta.

Enkä nyt tarkoita, että uskoisin Putinin alkavan valloittamaan lisää maita. Tarkoitan vain, ettei se ole niin poissuljettua kuin monet tälläkin palstalla kirjoittavat. Mitä noita venäläisten propagandapuheita ja viestejä lukee, ei niistä iso osa kyllä ihan täyspäisiltä henkilöiltä ole kotoisin.

Mielestäni vertailu Hitleriin on tapahtuneen osalta ihan validia kun historiaa tarkastelee objektiivisesti. Tulevaisuutta voi ennakoida historian avulla, mutta ennakointi on vaikeaa. Tähän pitää toki ottaa huomioon muuttunut maailma.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Muistetaan nyt kuitenkin, että globaali talousjärjestelmä oli 80 vuotta sitten tyystin toisenlainen kuin nykyään

Maailma oli talousjärjestelmiltään 80- vuotta sitten paljon erilaisempi kuin 100- vuotta sitten. Ennen suurta sotaa, jonka piti lopettaa kaikki sodat ainiaaksi, läntinen maailma eli vahvassa talouden nousukiidossa ja sen raja-aitoja madallettiin monipuolisesti. Ihmiset, pääomat ja tavarat olivat oppineet liikkumaan vapaammin. Sota ja 1930- luvun talouslama saivat valtiot ja yritykset sulkeutumaan sisäänpäin.
On mielestäni turha vedota "ettei enää"- argumenttiin. Siihen on kompastuttu hyväuskoisuuttaan niin monta kerta aiemmin.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Luultavasti kaikki olemme sitä mieltä, että Hitler (ja lähipiiri) eivät vallanneet maailmaa minkään järjellisen aatteen takia, vaan taltuttaakseen juutalaisten kuvitellun salaliiton ja luodakseen kolmannen valtakunnan. Se ei ollut täyspäistä eikä millään järjellä perusteltavissa.

Tämäkin on osittain voittajien kirjoittama myytti. Toki nykyvalossa homma näyttää älyttömältä, mutta ennen toista maailmansotaa koko maailman tiede uskoi Darwinismiin ja mm. rotujen eriarvoisuuteen. Saksassa huomattiin maan olevan BKTllä ja muilla mittareilla suurvalta, ainoastaan jenkit olivat edellä. Vain maa-alue puuttui. Koska siirtomaat oli jo jaettu Saksa lähti hakemaan maata idästä. He katsoivat darwinismin mukaan, että olemassaolo on taistelua ja vain vahvimman selviämistä ja aikoivat varmistaa Saksan pärjäämisen kilpailussa. Eli pysyäkseen suurvaltana he ensin keräsivät kaikki saksalaiset samaan valtioon ja sitten lähtivät hakemaan lisää maata pärjätäkseen kansainvälisessä kilpailussa (kuulostaako tutulta).

Tuota käsitystä kansojen luonnonvalinnasta/survival of the fittest oli omiaan lisäämään Saksan kohtelu ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Niissä olosuhteissa on ymmärettävissä miten ajatukseen olemassaolon taistelusta ja elintilan saamisen pakosta kehittyivät. Yleinen historiahan usein haluaa unohtaa, että mm. Brittien ja Ranskalaisten menestyksekkäästi harjoittama imperialismi edelsi suoraan kansallissosialismia, ja että tiede seisoi joka ikisessä "sivistys"maassa rotuoppien takana. Siinä mielessä on voittajien kirjoittama myytti väittää homman olleen pelkästään natsi-hourupäiden hommaa joka ei perustunut mihinkään. Kansallissosialismi perustui samaan länsimaiseen tieteeseen, mikä legitimisoi imperialismin.

Anyway, Venäjän nykyisessä nationalismissa on huomattavia yhtymäkohtia 1930- luvun vastaavaan. Nyt ollaan jo vaiheessa, jossa haetaan lisää alueita. En väitä, että tästä isoa sotaa tulee, mutta ei sekään ole kokonaan poissuljettua ellei kehityksen suunta muutu.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Aina välilllä vituttaa Aatun hulluus sillä jos olisi pelkästään keskittynyt rysyjen lanaamiseen niin maailma olisi parempi paikka!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tämäkin on osittain voittajien kirjoittama myytti. ....

Allekirjoitan Stonewallin viestin, aatehistoriallisesta aspektista juuri näin.

Voisin lisämausteena heittää kehiin mm. länsinaapurimme Ruotsin, jossa erilaiset rotuopilliset kokeilut sterilisaatioon ja eutanasiaankin liittyen olivat kovasti muodissa 1930-luvulla.

Ruotsalaiset suhtautuvat yhä hieman kiusaantuneena siihen faktaan, että sieltä lähti paljon yksityistä rahoitusta kansallissosialistien vaalikirstuun jo 1930-luvun alkupuolella, samoin kuin jenkeistäkin pohatat Fordin johdolla rahoittivat tätä jaloa poliittista sekä ideologista taistelua.

Jos unohdetaan venäläisten itsestään käyttämä retoriikka Venäjästä jonain fasismin vastustamisen ykkösrintamana, niin kiusallisen lähellä heidän tämän(kin) hetken poliittinen ilmastonsa on 1930-luvun totalitaristisia järjestelmiä.

Maassa vallitsee näennäisdemokratia, poliittinen yksinvalta, taloudellinen harvainvalta sekä ennen kaikkea tietyntyyppinen itse "luotu" historian- ja maailmankäsitys.

Natsi-Saksan aikaiset ideologiset ja historialliset viittaukset 1000-luvun alun suuriin germaanikuninkaisiin (mm. Barbarossaan, eli Fredrikiin) eivät ole yhtään sen vinksahtaneempia, kuin nyky-Venäjän omakuva erillisenä ja urheana saarekkeena, jota vihamieliset kansakunnat piirittävät.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola, Ruudut ja Ässien sylkykupit.
Kun nyt olen seurannut tämänpäiväisiä kuvia ja uutisia sekä puheita naapuristamme, niin ensi kertaa on mieleen valunnut ajatus siitä että on oikeasti syytä huoleen.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Kun nyt olen seurannut tämänpäiväisiä kuvia ja uutisia sekä puheita naapuristamme, niin ensi kertaa on mieleen valunnut ajatus siitä että on oikeasti syytä huoleen.

Kylläjoo. Historia toistaa itseään. Pellet vain vaihtuvat hermeneuttisessa kehässä. Kaiken hyvän lisäksi Transnistria haluaa liittyä Venäjään. Mitähän seuraavaksi?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Mitähän seuraavaksi?

Kysymykseen suora vastaus: seuraavaksi aletaan puimaan Itä-Ukrainan kohtaloa, joka ei välttämättä ole hääppöinen.

Ensimmäinen ukrainalaissotilas on kuollut tänään, ensimmäinen askel poliittisesta kriisistä kohti sotilaallista konfliktia. Ilmeisesti kyseessä oli ukrainalainen varusmies, joka tuntuu tavallaan erikoisen pahalta, inhimilliseltä tragedialta.

Itä-Ukrainan jälkeen Venäjän katse kääntyy kohti V-Venäjää, Georgiaa ja mahdollisesti Baltiaa/Puolaa. Tämä siis niin kauan, kuin Kremlin toimet käytännössä sallitaan ja asetetaan "pakotteita". Toki tähän kehitykseen voi mennä vuosia, eli ei puhuta päivien/viikojen kehityskulusta.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Kysymykseen suora vastaus: seuraavaksi aletaan puimaan Itä-Ukrainan kohtaloa, joka ei välttämättä ole hääppöinen.

Itä-Ukrainan jälkeen Venäjän katse kääntyy kohti V-Venäjää, Georgiaa ja mahdollisesti Baltiaa/Puolaa.

Niin. Mietin itse samaa. Olen seurannut Venäjän kehitystä rapiat 20 vuotta tarkasti syystä jos toisesta. Juoppo-Jeltisinin "demokraattinen" Venäjä on muuttunut Putinin pasko/kleptokratiaksi. Natojäsenyys lienee Suomelle ainoa varteenotettava vaihtoehto tässä tilanteessa. EU:n "turvatakuilla" Isä-Aurinkoinen pyyhkii korkeintaan persettä, jos sitäkään!
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Itä-Ukrainan jälkeen Venäjän katse kääntyy kohti V-Venäjää, Georgiaa ja mahdollisesti Baltiaa/Puolaa. Tämä siis niin kauan, kuin Kremlin toimet käytännössä sallitaan ja asetetaan "pakotteita". Toki tähän kehitykseen voi mennä vuosia, eli ei puhuta päivien/viikojen kehityskulusta.

Oletko sitä mieltä, että Suomi ei listalle kuulu? Lisätään, etten minäkään oikein jaksa uskoa, kun ei oltu mukana Veljeskansojen Ikiaikaisessa Liitossa eikä myöskään selvästi satelliittivaltio kuten Puola, mutta silti...
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Oletko sitä mieltä, että Suomi ei listalle kuulu? Lisätään, etten minäkään oikein jaksa uskoa, kun ei oltu mukana Veljeskansojen Ikiaikaisessa Liitossa eikä myöskään selvästi satelliittivaltio kuten Puola, mutta silti...

Venäjällä on tälläkin hetkellä huomattavan iso porukka, jotka haaveilevat Tsaarinvallan aikaisista rajoista...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Oletko sitä mieltä, että Suomi ei listalle kuulu? Lisätään, etten minäkään oikein jaksa uskoa, kun ei oltu mukana Veljeskansojen Ikiaikaisessa Liitossa eikä myöskään selvästi satelliittivaltio kuten Puola, mutta silti...

Varmasti Suomikin jossain määrin listalle kuuluu, mutta kynnys näiden haaveiluiden toteensaattamiseen on korkeampi, etenkin kun "Fjinlandiaa" ennen on vielä jäljellä huomattavasti helpompia kohteita.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Oletko sitä mieltä, että Suomi ei listalle kuulu? Lisätään, etten minäkään oikein jaksa uskoa, kun ei oltu mukana Veljeskansojen Ikiaikaisessa Liitossa eikä myöskään selvästi satelliittivaltio kuten Puola, mutta silti...
Siinä hypoteettisessa tilanteessa, jossa ko. listalle kuuluvat Venäjän tärkein "Euroopan-liittolainen" Valko-Venäjä sekä EU- ja Nato-maat Viro, Latvia, Liettua ja Puola, kuuluvat siihen samalla kaikki länsivallat - Suomi mukaan lukien.

Olikin - näin sivumennen sanoen - suoranainen onni, että presidentti Koivisto kieltäytyi taannoin ottamasta vastaan hopealautasella tarjottua Karjalaa; miljardi-investoinnit infran nykyaikaistamiseksi olisivat menneet täysin hukkaan ja alueen venäläisväestö jäänyt niille sijoilleen.
Varmasti Suomikin jossain määrin listalle kuuluu, mutta kynnys näiden haaveiluiden toteensaattamiseen on korkeampi, etenkin kun "Fjinlandiaa" ennen on vielä jäljellä huomattavasti helpompia kohteita.
Pidätkö Natoa paperitiikerinä, vai miksi Baltian maat ja Puola olisivat Venäjälle "helpompia kohteita" kuin sotilaallisesti liittoutumaton Suomi?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Olikin - näin sivumennen sanoen - suoranainen onni, että presidentti Koivisto kieltäytyi taannoin ottamasta vastaan hopealautasella tarjottua Karjalaa; miljardi-investoinnit infran nykyaikaistamiseksi olisivat menneet täysin hukkaan ja alueen venäläisväestö jäänyt niille sijoilleen.

Tämä on muuten erittäin mielenkiintoinen huomio myös sitä asiaa silmälläpitäen, että jos Karjala kuuluisi tällä hetkellä Suomelle, olisi erittäin todennäköistä, että juuri tällä hetkellä alueella olisi levotonta ja PV:kin paikalla.

Tilanne ei toki varsinaisesti olisi välttämättä "päällä", mutta tilanne olisi hyvin olennaisella tavalla erilainen.

Lienee paikallaan olettaa, että tässä hypoteettisessa tilanteessa separatismia ja levottomuuksia lietsottaisiin myös Suomelle kuuluvassa Karjalassa.

Pidätkö Natoa paperitiikerinä, vai miksi Baltian maat ja Puola olisivat Venäjälle "helpompia kohteita" kuin sotilaallisesti liittoutumaton Suomi?

En pidä varsinaisesti paperitiikerinä, päin vastoi vaadin itsekin Suomen välitöntä jäsenhakemusta - tai ainakin heti, kun se on mahdollista.

Ajattelin tällä kertaa sitä kautta, että Baltian faktisesti N-Liittoon kuuluneet entiset neuvostotasavallat voisivat olla houkuttelevampi kohde ensi vaiheessa, verrattuna siis Suomeen.

Omassa skenariossani ajattelin myös sitä, että mikäli Venäjä lähestyy myös Puolaa/Baltiaa/Suomea, niin tilanne on siinä tapauksessa laajemmin jo päällä. Reaalipolittinen fakta on se, ettei Baltiaa pysty maantieteellisistä seikoista johtuen kunnolla itsenäisesti puolustamaan. Näin ollen NATOn ja jenkkien pitäisi olla paikalla myös maavoimilla, tämän kynnys on todella korkea, etenkin jos "palopesäkkeitä" on Euroopassa muitakin.

Suomi sen sijaan tarvitsee NATOlta tukea lähinnä ilma-aseen puolesta.

Summa summarum: JOS Euroopassa syttyisi laajempi konflikti ja JOS Venäjä tämän konfliktin yhteydessä menisi Baltiaan, niin uskon kyllä, että USA avustaa käytössä olevin keinoin Viroa, Latviaa ja Liettuaa. Uskon kuitenkin, että Venäjä saa nuo maat joka tapauksessa haltuunsa, raskain tappion toki.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Tämä on muuten erittäin mielenkiintoinen huomio myös sitä asiaa silmälläpitäen, että jos Karjala kuuluisi tällä hetkellä Suomelle, olisi erittäin todennäköistä, että juuri tällä hetkellä alueella olisi levotonta ja PV:kin paikalla.

Tilanne ei toki varsinaisesti olisi välttämättä "päällä", mutta tilanne olisi hyvin olennaisella tavalla erilainen.

Lienee paikallaan olettaa, että tässä hypoteettisessa tilanteessa separatismia ja levottomuuksia lietsottaisiin myös Suomelle kuuluvassa Karjalassa.
Tunnen useita suomessa asuvia venäläisiä. Yksikään heistä ei missään tapauksessa haluaisi asua venäjällä, mikäli toisena vaihtoehtona on suomalainen hyvinvointi. Siinä vaiheessa, kun karjalalaiset olisivat tottuneet suomalaiseen hyvinvointiin, eivät edes Putinilaiset pystyisi järjestämään mitään kiinnostusta paluusta äiti venäjän kainaloon.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tunnen useita suomessa asuvia venäläisiä. Yksikään heistä ei missään tapauksessa haluaisi asua venäjällä, mikäli toisena vaihtoehtona on suomalainen hyvinvointi. Siinä vaiheessa, kun karjalalaiset olisivat tottuneet suomalaiseen hyvinvointiin, eivät edes Putinilaiset pystyisi järjestämään mitään kiinnostusta paluusta äiti venäjän kainaloon.

Tämäkin on hyvä huomio ja uskon, että olet ihan oikeilla jäljillä.

Et kai sinäkään silti usko, että asia jäisi karjalanvenäläisten itsensä päätettäväksi?

On ihan selvää, että Suomen Karjalaan suoritettaisiin Venäjältä "humanitaarinen" interventio, joka toisi Viipuriin mukanaan mielenosoituksiin tarvittavat rähisijät ja Night Wolves-moottoripyöräjengin valvomaan liikenneyhteyksiä.

Kukin voi muuten tahollaan miettiä, kuinka todennäköinen/epätodennäköinen tällainen skenario on. Minun mielestäni asia ei ole kovin kaukaa haettu, siis sikäli mikäli Karjala tällä hetkellä oikeasti Suomeen kuuluisi.
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomella asemissa olisi tod.näk joku yksi jääkäriprikaati, lisäksi maamme käynnistäisi varmuuden vuoksi liikekannallepanon, joka on tehokkuudeltaan yksi nopeimpia maailmassa.
Suomi ei ikinä uskaltaisi mobilisoida. Ei ikinä. Ensinnäkin, ei meillä ole rahaa kun ei ole rauhanajan elämäänkään. Toisekseen herrat pitäisi EU:ssa huipparia ja toivoisi parasta ja yrittäisivät olla "provosoimatta".
Mä uskon että mikäli tulen elämäni aikana sodan näkemään, niin se hävitään ennen kuin se alkaakaan, juuri tuollaiseen jahkailuun.
Miksi ei kertausharjoitusten määrää lisätä jo nyt? Ei ole tarvis?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Suomi ei ikinä uskaltaisi mobilisoida. Ei ikinä...

Nyt en oikein ymmärrä, mitä tarkoitat ja olen tyystin eri mieltä.

Totta kai Suomi mobilisoisi siinä missä mikä tahansa muukin valtio, mikäli yhteiskuntarauha olisi uhattuna. Ja on mobilisoinut ennenkin.

Erikoinen ajatus, että Ukraina - jonka armeija on Suomen vastaavaa heikommassa kunnossa ja joka on geopoliittisesti vielä paljon vaikeammassa tilanteessa - kyllä mobilisoi ja suorittaa liikekannallepanoa, mutta Suomi näin ei tekisi.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Suomi ei ikinä uskaltaisi mobilisoida. Ei ikinä.

Jos tilanne sellaiseksi menisi, että pitää mobilisoida, niin varmasti mobilisoitaisiin. Ehkä ensin kutsuttaisiin joukot ylimääräisiin harjoituksiin kuten viime kerrallakin. Jos ei naapuri siitä ymmärtäisi antaa periksi, niin sittenhän olisikin taas maailmanpalo edessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös