Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Venäjämielinen trollaus ja disinformaatio verkossa

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Pisin Kääpiö 186cm, 19.05.2015 klo 11.26.

 1. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
 2. Lainaus:
  Tästäkin dokumentista käy hyvin selville, ettei Venäjän trollien kanssa kannata argumentoida, sekin täyttää toiminnalle asetetut tavoitteet. Oikea menettelytapa on olla hereillä alustojen ylläpidossa ja potkia ne pois.
   
 3. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Sellasta vaan kysyn, että mikä on Venäjän trollitehtaan vastakohta?
   
 4. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  Sikäli positiivista, että Venäjän valtiojohtoinen ja systemaattinen trollitehtaiden käyttäminen yleisen mielipiteen muokkaajana kohdistamalla tekaistuja väitteitä niin omaa kansaa kuin kansainvälistä yhteisöäkin vastaan on tunnistettu. Aika käy trollitehtaita vastaan ja niiden teho heikkenee jatkuvasti valveutuneisuuden kasvaessa. Samaan aikaan keinot niitä vastaan vahvistuvat. Sikäli tällaiselle toiminnalle on Venäjällä ja edeltäjänsä Neuvostoliiton historiassa pitkät perinteet. Mainilan laukaukset vuonna 1939 olivat esimerkki tuon aikakauden trollauksesta, jolla Neuvostoliitto sai oikeutuksen pyrkimyksilleen vallata Suomi. Nyt lähes 80 vuotta myöhemmin tilanne ei ole juuri erilainen, vain sen nyansseissa on eroja. Krimin valtaamista edelsi trollikampanja, jonka avulla ja tekaistuilla väittämillä Venäjä sai oikeutuksen Ukrainan suvereniteetin loukkaamiseen. O tempora, o mores voisi jopa todeta.

  Tälläkin palstalla vaikutti sittemmin poispotkittu nimimerkki, jolla oli lähes toista sataa eri nimierkkiä eri keskustelupalstojen foorumeilla. Niin täällä kuin muillakin foorumeilla tavoite oli sama, trollata Venäjämielistä propagandaa sekä ohjata keskustelun sävyä ja sisältöä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2018 klo 01.54
  kiwipilot tykkää tästä.
 5. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Mulle muuten tarjottiin töitä Venäjän trollina. Palkkioksi tarjottiin 4×50€ City Marketin lahjakorttia. Jotka vanhenivat viime vuonna. Alkoi epäilyttämään organisaation toimivuus. Sitten kun vierailen ainoastaan täällä Jatkoajassa niin turpaahan täällä tulisi jatkuvasti. Aihe kun on vähän vieras. Joten, jatketaan näillä ja mennään entisellä, kiitos. Ei muuta.
   
 6. Tammerforce Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Oliko tämä vitsi vai mistä tiesivät tulla sulle tarjoamaan töitä? Eikös täällä kuitenkin olla nimimerkkien takana, vai laittoiko trollitehdas yksityisviestin?
   
 7. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Itseäni on eniten ihmetyttänyt tämä, että itseään isänmaallisiksi kutsuvat ovat venäjämielisiä ja käytännössä Kremlin talutushihnassa synnyttämässä eripuraa Suomessa. Siis oikeasti esim. joku MV-lehti käynnisti lokakampanjan Jessikka Aroa kohtaan ainoastaan siksi, että tämä teki jutun Venäjän trollitehtaista ja kansallismielisiksi itseään kutsuvat ns. haittaisänmaalliset ryhtyivät mukaan loanheittoon.
   
  McBean, C.Orr, kiwipilot ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 8. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  Koska heillä ei ole minkäänlaista aatetta, logiikka ei myöskään ole stereotyyppisen soldier-of-odinin tai mv-lehden suurkuluttajan vahvuus. Heillä on vain viha ja pettymys omiin valintoihin ja siihen epäreiluun asetelmaan, että jos vanhemmat eivät anna kunnollista perustusta elämälle, on aika hankala ponnistaa ylöspäin. Se koetaan liberalismin, globalisaation ja länsimaisen oikeusvaltion viaksi. Mitä se varmaan osin onkin, koska meidän pitäisi pystyä tarjoamaan mahdollisuudet kaikille. Myös niille, joille on annettu lusikalla.

  Kun sisäiset mahdollisuudet puuttuvat, naapurin rikollisvaltion tarjoamat mahdollisuudet ovat kutsuvia.
   
  McBean, Andrej, Hatchetman ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 9. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Lainaus:
  KUn saa tukea jostain pienen piirin pyristelylleen, niin siihen "auttavaan" käteen tartutaan ja lopulta pikkurillin mukan menee kaikki hyvä ja jäljelle jää hyödyllinen idiootti.

  Lainaus:
  Eikös janutski ole ryssä syntyperältään ja saanut venäjältä rahoitusta? Se toimi täsmälleen isänmaallisesti, vaan hänen isänmaansa ei ole Suomi..
   
 10. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Lainaus:
  Hyvä dokumentti, joka valaisee asiaa merkittävästi. Rohkeita ovat myös kasvonsa antavat toimittajat, kun jatkuvan pelon ja vainon uhan allahan nuo joutuvat elämään. Niin kuin eräs hieman ylempänä kommentoinut nimimerkki sanoi, niin ei se Venäjä ole mihinkään muuttunut eikä muutu. Vain metodit muuttuvat.
   
 11. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Russian Trolls Are Fueling The Anti Vaxxer Movement

  Pietarin trollien flametus amerikkalaisessa rokotekeskustelussa alkaa kantaa hedelmää. Satoja tuhkarokkotapauksia havaittu eri puolilla maata vaikka tämä taistelu piti olla voitettu. Linkki vie Youtube-videopalveluun.
   
 12. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Hesarin kuukausiliitteessä tilaajille oheinen juttu:
  https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000006124560.html
  Jutussa kerrotaan Jessikka Aroon kohdistuneesta Venäjän masinoimasta ja mm. Bäckmanin, Janitskinin et al. lietsomasta nettihyökkäysten aallosta mitä on jatkunut jo 5 vuotta. Ei sinänsä mitään uutta ainakaan aiheeseen perehtyneille ja päällimmäisenä tunteena tuota lukiessa inho sekä trollitehdasta että suomalaisia Kremlin juoksupoikia kohtaan, mutta ihan laadukas juttu noin kaikenkaikkiaan.

  Lainaan nyt tuosta jutusta viimeisen lauseen, jossa on ainakin omasta mielestäni melkoisen validi pointti:
  Lainaus:
  Edit. Olikin näköjään sama juttu linkattu myös venäjäketjuun, mutta kertaus ei lie pahasta kuitenkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 01.06.2019 klo 14.15
  arvee, BitterX, Alamummo ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 13. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Riippumaton media. Joko äärimmäisen laadukas julkinen (BBC) tai eettisesti toimiva kaupallinen. Ja tietysti Jatkoajan keskustelupalsta.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2019 klo 10.52
  Schwein tykkää tästä.
 14. Evil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
  Lainaus:
  Lainaus:
  Ehkä tämä, tai sitten toimiva trollitehdas. Venäläinen perseräpsytin, joka oikeasti räpsyy ja mahtuu perseeseen.

  Kyllä nyt jokaiselle aivoillaan ajattelevalle ihmiselle pitäisi olla selvillä mikä ja mitä Venäjä on. Ei sitä muuksi voi muuttaa. Neljä päivää Neuvostoliitossa vuonna -84 opetti minulle paljon. Enää en edes kuse itään päin. Enkä kuse venäläistä sammuksiin, vaikka liekehtisi nenäni edessä.
   
 15. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Joo, poistin viestini, kun huomasin, että tällainenkin ketju on ja sopii tänne paremmin.

  Lainaus:
  Venäjä on roistovaltio eikä mikään muu. Itselläni ei mitään venäläisiä vastaan sinänsä, päinvastoin, ovat ystävällisiä suomalaisia kohtaan ja aina otettuja, kun osaan venäjää. Mutta heidän kotimaansa on läpeensä perseestä.
   
  laalki ja Schwein tykkäävät tästä.
 16. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Lainaus:
  Juttu on todellakin lukemisen arvoinen kokonaisuudessaan ja vaikka olen jollakin tasolla tähän verkkovaikuttamiseen perehtynyt, niin ainakin minulle siinä oli jonkun verran myös uutta tietoa. Ainakin yksityiskohtia siitä, miten tuo Aroa vastaan tehty paskakampanja masinoitiin ja toteutettiin.

  Eilen Twitterissä selasin muutamia viestiketjuja läpi, joiden aloitustwiittiin tämä artikkeli oli linkitetty. Törmäsin suureen määrään järkyttävän vastenmielistä paskaa, mikä viimeistäänkin osoittaa sen, että tämän aiheen käsittely todellakin on tarpeen.
   
  Wiljami, C.Orr, eriatarka ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 17. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ei se ole koskaan kaunista, kun haittaisänmaalliset öyhöttävät.
   
 18. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Operation InfeKtion: How Russia Perfected the Art of War | NYT Opinion

  Tässä varsin mainio New York Timesin tekemä pikku dokkari Neuvostoliiton ja sittemmin Venäjä disinformatiotaktiikasta alkaen 80-luvun AIDS-epidemiasta ja miten virus oli karannut amerikkalaislaboratoriosta. Kesto on kolme varttia mutta setti on varsin valaiseva. Linkki vie Youtube-videopalveluun.
   
 19. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Sivuheittona: hieman jurppii kun en ole enää mieltänyt Helsingin Sanomien lehtien ostamista kannattavaksi, myös hyviä juttuja taitaa jäädä lukematta.
  Liian kallis tuote, varsinkin koska osa kokonaisuudesta riipii silmiäni, ylimielisten toimittajien keskinkertaisuuden omahehkuisuus osuu silmiini ja jopa tajuntaani koska monesti ymmärrän lukemaani. Tehkää lehteänne vapaasti , minä en kulttuurivallankumousta jaksa lukea ja siten tukea.
  Terviiset Ylen porukoille myös, samaa settiä. Muutama timangi, ja sitten perään seitsemän ideologisen toimittajan kivaa juttusäätöä koska toimittaja haluaa tehdä näitä.
   
  The Nikkari tykkää tästä.