Olkku kirjoitti:
Eikös puolustusbudjetti koota kansan maksamista verorahoista, ainakin sivistyneissä maissa. Näin ollen kansan veronmaksukyky, eli valtion varallisuus=(kansantalous), on mielestäni merkittävä tekijä, kun valtio jakaa rahaa, eri ministeriöille.
Itse ajattelen siten, että puolustusbudjetin koon tulisi olla suhteessa valtion kokemaan ulkopuoliseen uhkaan. Ei kansantalouden koolla pitäisi olla asian kanssa mitään tekemistä. Jos kansantalous tuottaa paljon voittoa, niin luovutettakoon ylimääräinen vaikka kehitysapuun ylenmääräisen asevarustelun sijasta.
Jos verrataan edelleen USA:a ja Venäjää, niin myöntänet että Venäjä on jo maantieteellisesti paljon haavoittuvampi kuin meren ja kahden sotilaallisesti heikon rajanaapurin suojaama Yhdysvallat. Jokainen tietää, että USA:n "puolustusbudjetti" tarkoittaa käytännössä hyökkäysbudjettia :).
Huolimatta maantieteellisesti huomattavasti turvatummasta sijainnistaan USA:n puolustusbudjetti on moninkertainen Venäjään verrattuna. Kannattaa siis kohdistaa se kritiikki oikeaan kohteeseen.
Venäjän on itsenäisenä valtiona huolehdittava kansalaistensa ja luonnonvarojensa turvallisuudesta. Venäjälle on vuosisatojen saatossa hyökätty käytännössä joka ilmansuunnasta pohjoista lukuunottamatta. Mongolit, ruotsalaiset, Napoleon, Hitler, englantilaiset Krimin sodassa jne.... Riittävän voimakas ydinasepelote on Venäjän AINOA tapa varmistaa, ettei uutta Suurta isänmaallista sotaa tarvitse käydä enää uudelleen.
Minä en ainakaan voi syyttää venäläisiä siitä, että haluavat turvata itsensä ulkoiselta uhalta. Historia on opettanut heitä olemaan luottamatta liikaa ulkomaailmaan. Myös Siperian luonnonrikkauksia on varsin viisasta suojata ydinaseiden avulla.