Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 029 528
  • 61 573

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Zelenskyin kiitokset.




I am grateful to the United States House of Representatives, both parties, and personally Speaker Mike Johnson for the decision that keeps history on the right track. Democracy and freedom will always have global significance and will never fail as long as America helps to protect it. The vital U.S. aid bill passed today by the House will keep the war from expanding, save thousands and thousands of lives, and help both of our nations to become stronger. Just peace and security can only be attained through strength. We hope that bills will be supported in the Senate and sent to President Biden’s desk. Thank you, America!
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Minusta tuntuu, että tässä nyt kierretään kuin kissa kuumaa puuroa sitä itse asiaa. Se että velvoitetaanko jäsenvaltioita antamaan asioita ulkopuolisille maille ilman että heillä on kansallista päätäntävaltaa asiassa.
Minä en ole puhunut velvoittamisesta yhtään mitään.

Kaikki EU:n valtiot, jotka ovat halunneet Ukrainaa tukea, ovat siinä onnistuneet. Ja se onnistuminen useimmilla mitattiin viikoissa. Kuinka paljon helpompaa sen vielä pitäisi olla?
Kyllähän tuossa on ollut säätämistä ihan omiksi tarpeiksi.

On ihan totta ja sanoinkin siitä, että hyökkäykseen reagoitiin EU-maiden puolelta todella nopeasti. Mutta kyllähän avustukset ovat seisoneet odottamassa jos vaikka ja minkälaista lupaa ja rahaa. Vähän joka asian kanssa on ensin pitänyt säätää: tykkien kanssa, tankkien ja niiden ammusten kanssa, koulutuksen kanssa, ilmatorjunnan kanssa, ohjusten kanssa ja niin edelleen. Jos nyt muutaman esimerkin ottaa, niin Viron halutessa toimittaa tykkejä Ukrainaan tarvittiin ensin lupa Suomelta ja sitten Saksalta. Sveitsi epäsi Saksalta luvan viedä ammuksia.

Ei oltu kyllä yhtään valmistauduttu tukemaan Ukrainaa - tai jotain muuta maata - perinteisessä sodassa.

Nyt se vaivalloinen tie on siis se, että joka jäsenvaltiossa ei olla sitä mieltä, että kaikki omat varastot pitää tyhjätä ja pistää iso sotateollisuuden pyörä pyörimään. Siinä ei ole hitaus, kankeus tai demokratia esteenä, vaan näiden valtioiden kansan mielipide heidän edustajiensa kautta. Kaikki eivät halua antaa apua yhtä paljon kuin toiset.
Eivät niin.

En oikein tiedä, mitä haluat sanoa minulle, vai lainasitko viestiäni keskustellaksesi jostain ihan toisesta asiasta?

Minä halusin omalla viestilläni rauhoitella niitä, jotka repivät hiuksia päästään. Se, että kun mennään jäsenmaiden demokraattisten prosessien varassa, on aina hidasta. Näin mennään länsimaissa aina, jos tilannetta ei osattu ennakoida.

Minun pointtini oli se, että kun sen enempää Nato tai EU ei ollut varautunut tukemaan jotain ulkopuolista maata perinteisessä maasodassa, niin hommassa on ollut mutkia ihan omiksi tarpeksi. Minun pointtini oli se, että jos avustamiseen olisi varauduttu eli jos Nato tai EU olisi sanotaan nyt vaikka 2000 (toinen Tsetsenian sota), 2004 (värivallankumoukset), 2008 (Georgian sota) tai 2014 (Krimin valtaus) tullut siihen tulokseen, että Euroopan turvallisuustilannetta uhkaa se, että Venäjä aloittaa laajamittaisen hyökkäyssodan Euroopan lähialueella, niin tilanne olisi toinen.

Ei tehty ja se siitä.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Onkohan missään avattu sitä, että mitä kaikkea tuo Ukrainan apupaketti sisältää? Vai tietääkö sitä vielä edes? Ja minkälaisella aikataululla tämä kaikki tähän pakettiin sisältyvä Ukrainaan toimitetaan?
Tänään oli mainintaa tuolla X:n avohoitolaitoksessa, tosin ihan luotettavalta lähteeltä, että ainakin 155 millisiä lähtee, ilmatorjuntaa + ammuksia ym. näin alkuun. Kuulemma paketit valmisteltu jo etukäteen siten, että lähtevät heti matkaan, kun viimeinenkin nimi papereissa on eli viikon sisään olisi ensimmäiset paketit Ukrainassa.
Tiedä sitten onko näin, mutta toivoa sopii, että totta olisi.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
311-112. Enemmistö rebuista äänesti vastaan, että ei ihan pieni osa, mutta LÄPI!!!
Ukrainan lippuja tuolla demokraateilla.
Kauas ovat rebut menneet Reaganin ajoista, jolloin NL/Venäjä oli heillekin Pahan valtakunta, mutta nyt "Venäjän ymmärtäjiä" riittää puolueessa, kun yksikin on liikaa. Yön selässä ko. puolue.

Onneksi tukipaketti hyväksyttiin. Toivoa kaiken synkkyyden keskelle.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Tuossa muuten hyvä huomio Browderilta. Muiden valtioiden on helpompi seurata perässä, kun jenkit tekevät ensin päätöksen.

Hieno päivä kaikkineen Ukrainalle.




BREAKING: US House of Representatives approves confiscation of frozen Russian assets in the US and handing them over to Ukraine. I’ve been working on this since the war began with many good people in Ukraine and around the world. This is a huge milestone and paves the way for the rest of the allies to do the same. A good day for Ukraine and a bad one for Putin
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tämä on katastrofaalisin ilta kääpiölle koko sodan aikana...

Kyllä mä yhä sanoisin sen silti olleen 23.2.2022, kun päätti seuraavana aamuna sotkea kätensä paskaan, jota ei voi koskaan pestä pois ja selviytyä voittajan tilanteesta.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hehe tunkiorypsyköiden reaktioita tapahtuneeseen...piip:

Mitja-sedästä on saatu oikein edustava kuva. Taitaa olla kova kankkunen, mikä olisi sen merkki, että pakotteet purevat, kun kerran känniä ei ole saatu pidettyä enää yllä.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Hehe tunkiorypsyköiden reaktioita tapahtuneeseen...piip:
Hieno kuva ainakin löytynyt.

Medvedevin kommentit aivan jäätäviä USA:n sisällissotineen. Kääpiö nro. 2 aivan sekaisin, enää puuttuu sen pääkääpiön kommentit. Zaharova on jo varmaan tukehtunut mansikoihin.
 

jiihoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Rintamalla vaikutus on nopeampi. Ei tarvitse säästellä arsenaalia, vaan voidaan avittaa venäläisten elontien päättymistä viime aikoja runsaammalla tarjonnalla.

Tulipa hyvä mieli. Silti amerikkalaisen politiikan osalta ei voi kuin pyörittää päätään - puoli vuotta hukattiin ihan turhaan mahtailuun ja reviiritappeluun.
Tämä on kyllä hyvä huomio ja näkökulma. Asia voi olla myös noin päin eli välitön vaikutus onkin hyvin positiivinen, mikäli siellä on nyt ei ihan tyhjin piipuin olla oltu. Nyt siis voi käyttää ammuksia reippaammalla kädellä eikä tarvitse välttämättä enää säästellä samalla tapaa kuin paketin ollessa epävarma.


Tuossa muuten hyvä huomio Browderilta. Muiden valtioiden on helpompi seurata perässä, kun jenkit tekevät ensin päätöksen.

Hieno päivä kaikkineen Ukrainalle.




Toivotaan, että positiivisen kierre tästä jatkuu ja kaiken järjen mukaan jatkuukin. Sitoutuminen lisää myös muiden sitoutumista, mikä on loogista. Ja tähän kun lisätään vielä ihmisissä esiintyvä laumakäyttäytyminen päälle, niin uskon, että Ukrainalla on kohta hyvät eväät kääntää taas ote itselleen.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Täysin totta, mutta kirjoitinkin sodan aikana...
No sota on kestäny sen 10 vuotta. Mutta siis eskalaation jälkeen juu toki.

Medvedev myös kommentoinu jo:


Edit:
Medvedev wished civil war on the United States:"It was the voting of joyful US bastards:a) to continue the civil war of the separated people of our once united country;b) to increase the number of victims of this war as much as possible.We will, of course, win, despite the $61 billion of bloody dollars that will mostly go down the throat of their insatiable military production complex. Power and Truth are with us.But considering the rusophobic decision that took place I can't help but wish the USA with all sincerity to dive into a new civil war themselves as quickly as possible. Which, I hope, will be very different from the war between North and South in the 19th century and will be waged using aircraft, tanks, artillery, MLRS, all types of missiles and other weapons. And which will finally lead to the inglorious collapse of the vile evil empire of the 21st century - the United States of America."


Edit2:
Myös Georgiassa on kuultu apupaketin läpimeno kongressissa

 
Viimeksi muokattu:

stonec_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hieno juttu, Ukrainassa alkaa olla aika heikko tilanne. Samalla tosin äärimmäisen surullista ja huolestuttavaa, että rebujen enemmistö äänesti vastaan.
Joo. Itse odotin että MAGA-edustajat olisivat pistäneet äänestykseen pystyyn Johnsonin luottamuksesta estääkseen koko tukipaketin äänestyksen, mitä ei tapahtunut. Voi olla että Trump on tuon jollain tasolla hyväksynyt jolloin MAGA-edustajat eivät uskaltaneet nousta Johnsonia vastaan.

Sen sijaan republikaanien enemmistön vastaan äänestäminen on tosiaan aika huolestuttavaa tulevien tukipakettien osalta varsinkin jos Trump nyt tuon siunasi, eli Trump olisi itse asiassa enemmän Ukrainan tukemisen puolella kuin mitä nämä edustajat. Nyt viimeistään on Euroopan pakko alkaa saamaan aseteollisuutta paremmin käyntiin koska MAGA-edustajat eivät mihinkään tule häviämään vaan päinvastoin edustajainhuoneesta on ainakin muutama vanhan liiton republikaani eläköitymässä joiden tilalle tulee todennäköisesti MAGA-mielisempi henkilö.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös