Venäjä kykenee vaikuttamaan magaytimen mielialoihin somen kautta. Mitään yhtenäistä argumenttia ei tarvita, vaan kasa erinäisiä perusteluja, jotka voivat lyödä toisiaan korvalle. Tärkeintä on se, että ruokitaan tulta sopivin väliajoin. Toisaalta, amerikkalaiset eivät ole muutenkaan erityisen persoja aseavulle Ukrainaan:
Ukraine war: what the US public thinks about giving military and other aid
Trump, kuten varmaan on havaittu, ei ole varsinaisesti ideologi. Hänellä ei muuta ideologiaa ego ja raha. Jos Ukraina-apu hyödyttää häntä poliittisesti, hän kannattaa sitä. Tässä tapauksessa, ennen vaaleja, Ukrainan häviö saattaisi vaikuttaa pahalta hänen imagolleen. Koska hän on macho, voittajan sukua ja osaa lisäksi aina tehdä oikeat ratkaisut kussakin tilanteessa. Trump säilyttää itselleen option valita puolensa.
Ukrainan sotaonnen kääntyminen on siis hänen ansiotaan ja vastaavasti orastava häviö on Bidenin syytä. Näin vaaleihin ei tämäkään, ei silti kovin merkittävä teema, pääse vaikuttamaan marginaaleihin negatiivisesti. Mahdollisesti Trump voi ajatella jo itseään jonkinlaisena ceasarina, joka saapuu tuleviin rauhanneuvotteluihin ratkaisemaan pelin. Neuvotteluja on vaikea käydä, jos Ukraina häviää. Mutta jos se sinnittelee vaalien yli, Trumpilla on kaikki valtit käsissään. Kääntääköhän peukalonsa ylös vai alas: ja kummalle osapuolelle?
Trumpin kannattajat unohtavat tämän asian nopeasti. Eikä Putinin propagandistienkaan etu ole korostaa Trumpin takinkääntöjä. Trumpisteille rajakysymys on varmasti Ukraina-apua merkittävämpi asia ja kun siinä Trump voi arvostella Bideniä rankasti, niin base pysyy hyvin hanskassa vaalien yli. Kun katsoo edustajainhuoneen päätöstä, niin puolet rebuista vastusti pakettia. Mutta nämä samat henkilöt kuitenkin kannattavat Trumpia antaumuksellisesti. Osa heistä on umpihulluja salaliittoteoreetikkoja.
Trumpilla on asema, jossa hän on kritiikin yläpuolella, mikäli Trump ei puhu negatiivisesti tietyistä perusarvoista. Ja niistähän Trump visusti vaikenee, on siitäkin saanut oppia kantapään kautta.