Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 026 936
  • 61 563

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Tämä on karu totuus.

Venäjä siirtänee väkipakolla rintamalinjaa kovin tappioin syvemmälle länteen, jonka jälkeen päädytään lopulta neuvottelupöytiin väkisin. Silloin tsaari pyrkii saamaan korkoineen ”vaatimansa” alueet.

Sotimalla ei tälle paskalle taida loppua löytyä.
No nyt vedetään taas vähän liikaa mutkia suoraksi. Tilanne on tällä hetkellä se, että momentum on Venäjällä ja se pyrkii saamaan jotain näkyvää aikaiseksi vähän kuin Ukraina viime kesänä. Aika näyttää mihin se riittää, enempää on turha yrittää tässä vaiheessa arvailla.
 
No nyt vedetään taas vähän liikaa mutkia suoraksi. Tilanne on tällä hetkellä se, että momentum on Venäjällä ja se pyrkii saamaan jotain näkyvää aikaiseksi vähän kuin Ukraina viime kesänä. Aika näyttää mihin se riittää, enempää on turha yrittää tässä vaiheessa arvailla.
Toivotaan näin, mutta turha tässä nyt on realismia yrittää liikoja torjua. Kulutussodassa kuitenkin Venäjä ei tarvitse momentumia, koska heiltä ei miehet kesken lopu.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paljon hyvää kerrontaa yllä. Ukraina tarvitsee ammuksia tykistöön runsaasti, silti en kääntäisi katsetta pelkästään omiin tuotantomääriin, vaan myös siihen, paljonko saadaan pois pelistä tätä Venäjän kykyä. Meidän ei kannata lähteä kilvoittelemaan sillä, kumpi tuottaa enemmän murkulaa, länsi vai Venäjän vasallit. Pitää pystyä iskemään paremmin sinne Venäjän selustaan ja tuhota niitä Venäjän varastoja ja arsenaalia. Tämä kääntää homman lopulta niin, että jo kohtalaisella määrällä meillä on enemmän kykyä kuin Venäjällä, eikä tuotanto tarvitse edes olla noissa lukemissa mitä Venäjän väitetään saavan murkulaa tällä hetkellä. Toimitetaan siis tarpeeksi murkulaa ja kykyä kaukovaikutukseen. Lopulta Venäjällä on tarpeeksi pulaa kaikesta, jolloin on hyvä iskeä vastaan. Tämä kuitenkin edellyttää, että Ukraina ei kulu liikaa ennen tuota. Tämä tässä se olennaisin ongelma on. Liikekannallepanoa ei näy eikä kuulu ja Ukraina on liian kovilla tällä hetkellä, vaikka kuluttaakin paljon Venäjää.
Niin, voisihan ne yhdellä sopivalla iskulla saada räjähtelemään jo lähtöpaikassaan, niin säätyy tunkiolaisiltakin aikaa ja vaivaa.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Jaahas. Venäjä sotii jo Espanjassa tuliaseilla, mutta Eurooppa istuu käsiensä päällä. Milloin meidän mitta täyttyy?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Ukraina on neuvotellut murkulatehtaasta useamman tahon kanssa. He valitsivat kaksi amerikkalaisvalmistajaa ja 155 millin ammustuotanto alkaa aikaisintaan 2025. https://www.reuters.com/world/europ...e-155-caliber-ammunition-minister-2023-12-07/

Mielenkiintoinen kysymys on, miksi vasta silloin ja miten tuohon aikamäärään on päädytty.

Arvelen, että aikataulu juontuu ihan teknis-logistisista syistä. Kenties linjan toimittamisessa, kokoamisessa ja ylösajamisessa kestää vuoteen 2025 asti.

Siihen asti (ja toki myös vielä sen jälkeenkin) murkuloita pitää viedä maahan lännestä. Ja tietysti paljon kovemmalla tahdilla, kuin tähän mennessä.
 

TuplaNolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Titaanit, sympatiat Ketterä
Miksei NATO voi vaan puuttua tähän ja hyökkäisi täydellä voimalla Ukrainaan tappaen kaikki ryssät jotka siellä on. (Paitsi ne venäläiset jotka sotivat Ukrainan puolella)

Silloin tämä sota olisi ohi kahdessa viikossa. Toimintaa nyt kiitos!
 

Laiskiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin tuntuu, että putte possu haluaa nyt järjestää jonkun esityksen tulevia vaaleja varten, ja jonkinlainen voitto niissä esiteltäväksi lienee hakusessa. Kysymys kuuluukin omasta mielestäni Miksi ihmeessä? Vaalien tulos on ollut tiedossa luultavasti kymmenen vuotta etukäteen, eikä kalju limanuljaska välitä todellisesta kansansuosiosta sen enempää, kun ihmishengistä. Vaikka Venäjä jotenkin onnistuisi moukaroimaan Ukrainaa niin ettei maassa olisi kiveä kiven päällä, olisi kyseessä nähdäkseni parhaassakin tapauksessa vain varsinainen Pyrhhoksen voitto isossa kuvassa.

Jos itse sohvastartegikkona pohdiskelen, suurhyökkäys olisi Venäjänä koko lailla viimeinen asia mitä tekisin. Tuolla järjettömällä kulutusasemasodalla ukrainalaisia, ja etenkin länsimaalaisia voisi koettaa turruttaa sotaan, ja kenties hiipuneen aseavun myötä saada nykyiset alueet rintamalinjojen mukaisesti itselleen paperilla jäätyneen konfliktin kautta.

Sen sijaan näkyvä hyökkäys saattaa toimia herätyskellona länsimaiden päättäjille jatkaa ja lisätä Ukrainan tukea ( Toivottavasti näin tapahtuu!) Vaikka itärajan takana looginen ajattelu ei tunnu olevan kovin suuressa arvossa, tulee itselleni mieleen, että voisiko Venäjä tällä mahdollisella laajemmalla hyökkäyksellä nyt aktiivisesti pyrkiä hakemaan tälle sodalle nyt jonkinlainen päätös, jota voitaisiin vaaleissa esittää suurena voittona, vaikkei se sitä todellisuudessa olisikaan alkutavoitteissiin nähden?
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Jos itse sohvastartegikkona pohdiskelen, suurhyökkäys olisi Venäjänä koko lailla viimeinen asia mitä tekisin. Tuolla järjettömällä kulutusasemasodalla ukrainalaisia, ja etenkin länsimaalaisia voisi koettaa turruttaa sotaan, ja kenties hiipuneen aseavun myötä saada nykyiset alueet rintamalinjojen mukaisesti itselleen paperilla jäätyneen konfliktin kautta.

Venäjäkään ei hyvin kestä pitkittynyttä sotaa. Se tuo vain esiin asiat, jotka on lakaistu maton alle piiloon. USA:n empiminen avun kanssa on antanut mahdollisuuden Venäjälle pistää peliin paljon ja Ukraina näyttää olevan vaikeuksissa. Venäläisten sotilaitten oma henki ei Kremlissä mitään paina, joten Putin hyödyntää tätä tilannetta. En ihmettelisi vaikka Venäjä vielä kiihdyttäisi värväystä nyt kevään vaalien jälkeen kun lihamyllytaktiikka näyttää vihdoinkin tuovan tulosta.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
En oikein ymmärrä millä perusteella täällä vähätellään Venäjän menestystä rintamalla? Venäjä laittaa kaiken kiinni, mitä se saa polkaistua itseltään, Pohjois-Koresta, Iranista (ja Kiinasta). Se lietsoo vanhaan neusvostotyyliin arabeja (ja muuta islmailaista maailmaa) käymään sotaa Israelia vastaan, lietsoo eri kanavien kautta Israel-vastaisuutta lännessä, jotta lännen huomio jakautuisi entistä vahvemmin ja se olisi entistä hämmentyneempi globaalin pelilaudan edessä.

Yrittäkää nyt ymmärtää, että Hamasit, Hizbollahit, Syyrian Assadit, Fatah ja Mahmoud Abbas, Iranin Khamenei, Jemenin huthit, Etelä- Afrikan hallinto, Orbanin Ukraina, Euroopan äärioikeisto, Euroopan äärivasemmisto, merkittävä osa kehittyvien maiden korruptunoituneista johtajista ja monet vain naivit hyödylliset idiootit ovat Putinin taskussa ja pelaavat tässä pelissä omaa rooliaan länttä vastaan. Tämän kuvan mukaisesti pitäisi lännen luoda strategiset tavoitteet, luovuttaako suosiolla vai voittaako peli. Jos luovutetaan, niin puuhastelu jatkukoon, ehkä meillä on aikaa kymmenen- kaksikymmentä vuotta. Jos päätetään voittaa, niin sitten pitäisi laatia se voiton strategia, operatiiviset toimet todella tehdä sen mukaisesti sekä laittaa näiden vaatimat resurssit kuntoon. Voittaa siis pitää tuo koko edellä mainittu porukka, että kovia päätöksiä piippuun ja realismia haihattelujen tilalle. Nyt. Aloitetaan Ukrainan materiaalisesta tukemisesta ILMAN mitään pidäkkeitä (poislukien ydinaseet). Otetaan vaikka parisataatuhatta ukrainalaista koulutettavaksi ja varustettavaksi Eurooppaan välittömästi.

Amerikka tulee kyllä tähän mukaan. Trump ei ole Venäjän taskussa, sitä on turha höpöttää. Trumpilla ei silti ole tuota edellä mainittua kokonaiskuvaa, vaan hän käy taistelua länttä rikkovaa hörhöilyä (woke ja identiteettipolitiikka) vastaan, mutta en tiedä ovatko lääkkeet, tai pikemminkin vielä tohtori, pahemmat kuin itse sairaus. Ulkopolitiikassa Trump on arvaamaton ja on osoittanut olevansa valmis käyttämään voimaa. Tätä todellisuudessa myös Venäjä pelkää. Kreml muistaa kyllä kuka aloitti Ukrainan nykyaikaisen varustamisen, se ei ollut Porosenkon rukoilusta huolimatta symppis Obama vaan Donald Trump, joka lupasi hikoilevalle Porosenkolle javelinit valkoisen talon vierailun yhteydessä. Mutta Trumpille pitäisi myös jonkun kertoa, tai ehkä tavata, mistä isossa kuvassa maailmassa juuri nyt on kysymys.

Myös Turkki ei ole Putinin taskussa, mutta ei halua olla myöskään osa länttä. Turkki kuvittelee luovansa omaa imperiumia, palauttaa ottomaanien mahti Lähi-itään ja ehkä myös muodostaa islamilainen kalifaatti kaiken tämän johtotähdeksi. Turkki pelaa sen porukassa josta hyötyy tässä tavoitteessa eniten.

Ensiksi pitää siis lyödä Venäjä ja se on "edullisinta" tehdä mahdollisimman pian nyt Ukrainassa, ukarainalaisella verellä, mutta lännen aseilla. Sen jälkeen kortit lähtevät kaatumaan muuallakin. Olisi aika ymmärtää ja toimia tämän mukaan. Jos venäläiset tulevat taas Dneprin yli, saati jos Kiova/Odessa kaatuu, niin woke-porukka saa sen mitä haluavat: Lännen nöyryyttämisen ja anteeksipyytelyn joka ilmansuunnalle. Se voikin olla viimeinen asia mitä tämä porukka näkee, sillä maailmanjärjestys vapauksineen onkin sitten pikkaisen erilainen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En oikein ymmärrä millä perusteella täällä vähätellään Venäjän menestystä rintamalla?
Koska puhutaan ensimmäisen maailmansodan tyyppisistä "menestyksistä" - asemasotaa jossa toinen osapuoli etenee hirvittävän vaivan jälkeen pari kilometriä ja toinen osapuoli sitten valtaa sen yhtä suurella vaivalla takaisin. Puhumme siis tällä hetkellä todellakin kylistä ja yksittäisistä kilometreistä. Mikään ei toistaiseksi viittaa siihen, että Venäjä pystyisi tekemään autenttisia läpimurtoja ennen kelirikon alkamista, tai hyvin todennäköisesti sen jälkeenkään.

Että ymmärrätkö nyt ehkä vähän paremmin tämän selityksen jälkeen?

edit. Tästä saa käsityksen: https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/9d3d84a9070161902d18dd58e453d4b6.svg
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En oikein ymmärrä millä perusteella täällä vähätellään Venäjän menestystä rintamalla?

Mitään rationaalista syytä vähättelyyn ei todellakaan ole. Kunhan Venäjän menestymisellä rintamalla tarkoitetaan mm. seuraavaa*:

1. Venäjä pysäytti Ukrainan vastahyökkäyksen 2023.
2. Tilanne tällä hetkellä (20.2. 2024) rintamalla on Ukrainan näkökulmasta erittäin vaikea.
3. Ukrainalla on merkittävä ammuspula.
4. Eturintaman ilmapuolustus ei riitä tällä hetkellä.
5. Osassa Ukrainaa Venäjä on nyt 2024 saavuttanut ensi kerran ilmaherruuden

Ukrainan menestys tunnetaankin, mutta mainintana: Venäjä sotalaivoja ja -koneita sekä erilaisia panssareita ja raketinheittimiä yms yms on tuhottu valtavat määrät kuten myös koulutetuimmat Venäjän erikoisjoukot. Kuten useampi entinen NATO-kenraali on todennut, Ukraina voittaa jos länsi aseistaa Ukrainan riittävän tehokkailla aseilla. Muuten ei voittoa tule vaan sota jatkuu ja Venäjä pääsee suurempana maana väkiluvultaan ns. niskan päälle.

* Lähteinä mm. ISW, Ukrainan armeija, presidentti Zelensky.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Trump ei ole Venäjän taskussa, sitä on turha höpöttää. Trumpilla ei silti ole tuota edellä mainittua kokonaiskuvaa, vaan hän käy taistelua länttä rikkovaa hörhöilyä (woke ja identiteettipolitiikka) vastaan, mutta en tiedä ovatko lääkkeet, tai pikemminkin vielä tohtori, pahemmat kuin itse sairaus. Ulkopolitiikassa Trump on arvaamaton ja on osoittanut olevansa valmis käyttämään voimaa. Tätä todellisuudessa myös Venäjä pelkää. Kreml muistaa kyllä kuka aloitti Ukrainan nykyaikaisen varustamisen, se ei ollut Porosenkon rukoilusta huolimatta symppis Obama vaan Donald Trump, joka lupasi hikoilevalle Porosenkolle javelinit valkoisen talon vierailun yhteydessä. Mutta Trumpille pitäisi myös jonkun kertoa, tai ehkä tavata, mistä isossa kuvassa maailmassa juuri nyt on kysymys.

Trump kannattaa ottaa erittäin vakavasti. Kun USA:ta tulee seurattua, Trumpin retoriikka on aiemmasta koventunut. Ja sellainen on oma tunne, että kyse ei ole kaikin tavoin vain retoriikasta vaan Trump aikoo tehdä sen mitä sanoo.

Vaikka Trumpin kabinettiin saataisiin edes joku yhtä täysjärkinen kuin 2016 oli useampikin, Trumpin voima on presidenttinä - jos se toteutuu - aivan toista luokkaa kuin aiemmin. Silloin puolue ei ole vielä samalla tavalla taskussa kuin nyt. Trump voi sanella kabinettinsa kokoonpanon ja silloin ei ole mitään sellaista kasassa, mikä oli 2016 alkaneen kauden alussa.

Ja Trumpilla on nähdäkseni taipumus nähdä Putin yhtä fiksuna kuin itsensä eli TOP-2 maailmassa. En tiedä mikä on tässä syynä, mutta näin se vaan on ollut.

Ukrainan kannalta en osaa vielä arvioida, mitä Trump tekisi presidenttinä. Huhuja on paljon ja niitä myös Trump ruokkii itse. Se mikä myös on muuttunut vuodesta 2016 ja 2020, on Trumpin kannattajien paljon aiempaa suurempi vastustus ja osin suoranainen viha paitsi demokraatteja, myös Ukrainan avustamista kohtaan. Taustalla on useita tekijöitä, joista inflaation vaikutukset mm. ruuan hintoihin on yksi. Miksi rahaa Ukrainaan kun kotimaassa on puutetta?
 

stonec_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Koska puhutaan ensimmäisen maailmansodan tyyppisistä "menestyksistä" - asemasotaa jossa toinen osapuoli etenee hirvittävän vaivan jälkeen pari kilometriä ja toinen osapuoli sitten valtaa sen yhtä suurella vaivalla takaisin. Puhumme siis tällä hetkellä todellakin kylistä ja yksittäisistä kilometreistä. Mikään ei toistaiseksi viittaa siihen, että Venäjä pystyisi tekemään autenttisia läpimurtoja ennen kelirikon alkamista, tai hyvin todennäköisesti sen jälkeenkään.

Että ymmärrätkö nyt ehkä vähän paremmin tämän selityksen jälkeen?

edit. Tästä saa käsityksen: https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/9d3d84a9070161902d18dd58e453d4b6.svg
Joo eihän nuo alueet sinällään neliömetreissä mitään merkkaa käytännössä. Tai no merkkaa siinä mielessä että esim. Avdiivkaan oltiin tehty kattavat linnoitukset sitten 2014 sodan ja nyt noita linnoituksia olisi parempi olla rakennettuna jo taaempana.

Ennemmin ongelmana näyttää nyt olevan henkilöstö- ja varsinkin ammuspula. Tästä on X:ssä tänään ollut puhe eli miksi EU ei vain osta tykistöammuksia globaalilta markkinalta (lähde). No, syy tähän on että esim. Ranska vastustaa ja haluaa taata että tilauksia riittää Euroopan omille asetehtaille jotta saadaan skaalattua tuotantoa ylös.

On tuossa tietty logiikka että Eurooppa ei voi loputtomiin turvautua Amerikan apuun ja pitää saada omaa aseteollisuutta takaisin pystyyn, mutta koska tää prosessi on edelleen pahasti kesken niin Ukraina joutuu nyt kärsimään ammuspulan kanssa kunnes tuotantoa Euroopassa saadaan skaalattua.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
As funding for Ukraine faces an uncertain future in Congress, the US Army has been left to foot the bill for hundreds of millions of dollars in support for Ukraine’s war effort against Russia over the last few months — and Army officials are increasingly concerned that without new funding, they will have to begin pulling money from other critical projects to continue supporting Kyiv.

Tällaiset jutut osaltaan lisäävät huolta; Yhdysvaltojenkaan sotakoneiston kapasiteetti ei ole rajaton.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Trump kannattaa ottaa erittäin vakavasti. Kun USA:ta tulee seurattua, Trumpin retoriikka on aiemmasta koventunut. Ja sellainen on oma tunne, että kyse ei ole kaikin tavoin vain retoriikasta vaan Trump aikoo tehdä sen mitä sanoo.

Vaikka Trumpin kabinettiin saataisiin edes joku yhtä täysjärkinen kuin 2016 oli useampikin, Trumpin voima on presidenttinä - jos se toteutuu - aivan toista luokkaa kuin aiemmin. Silloin puolue ei ole vielä samalla tavalla taskussa kuin nyt. Trump voi sanella kabinettinsa kokoonpanon ja silloin ei ole mitään sellaista kasassa, mikä oli 2016 alkaneen kauden alussa.

Ja Trumpilla on nähdäkseni taipumus nähdä Putin yhtä fiksuna kuin itsensä eli TOP-2 maailmassa. En tiedä mikä on tässä syynä, mutta näin se vaan on ollut.

Ukrainan kannalta en osaa vielä arvioida, mitä Trump tekisi presidenttinä. Huhuja on paljon ja niitä myös Trump ruokkii itse. Se mikä myös on muuttunut vuodesta 2016 ja 2020, on Trumpin kannattajien paljon aiempaa suurempi vastustus ja osin suoranainen viha paitsi demokraatteja, myös Ukrainan avustamista kohtaan. Taustalla on useita tekijöitä, joista inflaation vaikutukset mm. ruuan hintoihin on yksi. Miksi rahaa Ukrainaan kun kotimaassa on puutetta?
Osasikohan edes Simpsonit ennustaa, että kaksi täyttä seinähullua saattaa osua samanaikaisesti valtaan näissä pöljien maissa?
 

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Voi myös kysyä, miten Venäjä on uskaltanut siirtää NATO maiden rajoilta pois merkittäviä sotajoukkoja, jos NATO on oikeasti vakava uhka?
20 vuotta Putinia ja 2 vuotta sotaa, mutta vieläkin joudutaan kertaamaan perusasioita?

Ei kukaan ole tällä vuosituhannella missään vaiheessa ollut hyökkäämässä Venäjälle. Kyse on Venäjän sisäisestä propagandasta; joku ulkoinen uhka on keskeinen, kun diktaattorit haluaa pysyä vallassa. Vaikka Suomessakin on jonkin verran näitä "mutku Nato laajeni" -idiootteja, ei tämä propagandan idea sido Venäjän asevoimia. Ukrainan sota on avannut tätä bluffia melko selkeästi - Suomen läheiset tukikohdat on lähes tyhjillään, kun sotilaita ja varustusta tarvitaan Ukrainassa.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Menee ot:n puolelle mutta koskee aihetta koska on kriittistä Ukrainan selviytymisen kannalta.

Trump on narsisti joka ei selvästi saanut vanhemmiltaan katsekontaktia ja rakkautta lapsena.

Trump on ainoa Yhdysvaltojen presidentti jolla on ihan aito narsistinen persoonallisuushäiriö. Tätä asiaa ei korosteta läheskään tarpeeksi.

Eniten mua ärsyttää vain se että tätä ei edes kotimaisissa ajankohtaisohjelmissa sanota ääneen. Toistellaan vain miten hankala mies osaa olla ja on oman linjansa mies ja tekee "diilejä".

Trump ei mielestään ole ikinä ollut missään asiassa väärässä ja voittaa aina kaiken. Jos joku julkisesti väittää toista, on joko "väsynyt', "tyhmä" tai "muistisairas".

Trumpin persoonallisuushäiriön näkee parhaiten siinä miten hän kommentoi muita ihmisiä ja varsinkin vastustajiaan. Ja myös siinä miten hän otti vastaan vaalitappionsa neljä vuotta sitten.

Se että niin valtava määrä ihmisiä lähti mukaan siihen touhuun kertoo lähinnä Yhdysvaltojen huonosta perussivistystasosta.

En ihmettelisi lainkaan jos ja tällä hetkellä ilmeisesti jopa todennäköisemmin kun Trump valitaan uudestaan presidentiksi, tuki Ukrainalle loppuu tyystin.

Ja myös Naton uskottavuus tällöin horjuu.

Euroopan on ensimmäistä kertaa modernilla aikakaudella otettava itse vastuu itsestään ja laitettava puolustusteollisuus kuntoon.

Koska tämän Venäjän sekoilun ei voi olettaa loppuvan vielä aikoihin riippumatta siitä kuoleeko bunkkerikääpiö vai ei. Mutta sen lisäksi Kiina tulee vain kasvamaan kasvamasta päästyään ja vaikka se meidän näkökulmastamme katsottuna onkin kaukana, maailma on nykyään suhteellisen pieni.

Suomi nyt tekee kyllä enemmän kuin oman osuutensa.

Ja onneksi Trump voi enää hallita maksimissaan 4 vuotta. Ja myös muut hallinnon tasot mahdollisesti menevät demokraateille joka hivenen tuota historian täysin naurettavinta sekopäätä hillitsee.

Siis mä nauraisin tuolle ukolle koko ajan jos kyse olisi mistä hyvänsä muusta virasta. Nyt ei kyllä naurata yhtään.

On aivan vitun absurdia että tuollainen pelle voidaan valita jenkkien pressaksi. Se valitettavasti kertoo riittävästi Yhdysvaltojen tilasta ja siitä että haasteita riittää tulevillekin vuosikymmenille.

Slava Ukraini!!
 
Viimeksi muokattu:

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
On aivan vitun absurdia että tuollainen pelle voidaan valita jenkkien pressaksi. Se valitettavasti kertoo riittävästi Yhdysvaltojen tilasta ja siitä että haasteita riittää tulevillekin vuosikymmenille.

Tähän oli pakko ottaa kiinni. Trump tarvitsee reilusti yli 100 miljoonaa ääntä tullakseen valituksi. Ei häntä mitenkään vaan valita. Katsotaan minkä kannatuksen tulee saamaan. Muuten arvioitaisi pitkälti samaa mieltä.
 

Tuplatorkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Jets, Red Wings, Bayern
Mitähän ihmettä täällä saa taas lukea. "Woket" siis haluaa että Ukraina kaatuu ja länsi joutuu pinteeseen näiden pahuuden akselien kanssa? Itse olen ymmärtänyt että näitä sympatioita on enemmänkin niillä ihmisillä, jotka vastustivat Natoa, näkevät salaliittoja kaikkialla, rokotteissa, WEF yms. Sattumoisin samaa sakkia siis kuin MAGA-väessä. Trumpin lausunnot Natosta ovat aivan vastuuttomia tässä tilanteessa, sama kuin vakuutusalalta soiteltaisiin varkaille, että "Lahtiset ovat jättäneet maksamatta laskut, käykää kääntämässä kämppä tyhjäksi". Kuka helvetti tällaiselle mafiosolle haluaisi sopimuksista maksella edes?

Olen itsekin pettynyt suuresti lännen hitauteen ja määriin avustuksessa, mutta karmaisevaa on tuo mitä entisessä "maailmanpoliisissa" on tapahtumassa yhteiskunnassa ja kuinka sieltä suoraan viestitään että "epäkelvot" liittolaiset tullaan hylkäämään Venäjän armoille, jos tämä hyökkäisi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Mitään rationaalista syytä vähättelyyn ei todellakaan ole. Kunhan Venäjän menestymisellä rintamalla tarkoitetaan mm. seuraavaa*:

1. Venäjä pysäytti Ukrainan vastahyökkäyksen 2023.
2. Tilanne tällä hetkellä (20.2. 2024) rintamalla on Ukrainan näkökulmasta erittäin vaikea.
3. Ukrainalla on merkittävä ammuspula.
4. Eturintaman ilmapuolustus ei riitä tällä hetkellä.
5. Osassa Ukrainaa Venäjä on nyt 2024 saavuttanut ensi kerran ilmaherruuden

Ukrainan menestys tunnetaankin, mutta mainintana: Venäjä sotalaivoja ja -koneita sekä erilaisia panssareita ja raketinheittimiä yms yms on tuhottu valtavat määrät kuten myös koulutetuimmat Venäjän erikoisjoukot. Kuten useampi entinen NATO-kenraali on todennut, Ukraina voittaa jos länsi aseistaa Ukrainan riittävän tehokkailla aseilla. Muuten ei voittoa tule vaan sota jatkuu ja Venäjä pääsee suurempana maana väkiluvultaan ns. niskan päälle.

* Lähteinä mm. ISW, Ukrainan armeija, presidentti Zelensky.
Tuo boldaamani on erittäin hämmentävää jos pitää paikkaansa. Tunkioimperiumilla oli kuitenkin kansanmurhaoperaation aloittaessa pari ilmaista lyöntivuoroa kun vastapuoli vielä puki varusteita ja muutenkin Ukrainan ilmatorjunta pohjautui käytännössä pelkkäään neukkukalustoon ja viime hetkillä saapuneisiin x määrään stingereitä yms. taistelijakohtaista lähi-ilmatorjuntaa. Uutisoinnin perusteella naapurimme on myös menettänyt kalleimpia ja uusimpia suihkuhävittäjiään nyt puolen tusinaa taas viikon sisään ja noita muutaman kertatippumisia rosterista on uutisoitu aiemminkin (ilmeisesti koska Ukraina käyttää jotain Patriot järjestelmäänsä "väärin", eli vie sen/ne ajoittain hyvinkin lähelle rintamalinjoja ja luo näin ansoja paskatunkion kalleimmalle kalustolle), minkä luulisi pitävän ilmatilaa yhä käytännössä ei-kenenkään hallussa.

Tietysti jos noihin lännen toimittamiin järjestelmiin ei ole ohjuksia ja neukkuaikaiset on käytetty loppuun, niin sitten terroristiraiskaajien on mahdollista lennellä vapaasti pitkin Ukrainaa. Nyt oli ainakin Saksa taas toimittamassa lisää IRIS-T järjestelmiä ohjuksineen, mutten jaksa muistaa oliko aikataulusta puhetta. F-16 ei kuitenkaan voi liian nopeasti päästä siivoamaan Ukrainan taivasta kunnolla maan omaan hallintaan (ja samalla toimittamaan muutamaa liitopommia esimerkiksi Krimin siltaan).
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuo boldaamani on erittäin hämmentävää jos pitää paikkaansa. Tunkioimperiumilla oli kuitenkin kansanmurhaoperaation aloittaessa pari ilmaista lyöntivuoroa kun vastapuoli vielä puki varusteita ja muutenkin Ukrainan ilmatorjunta pohjautui käytännössä pelkkäään neukkukalustoon ja viime hetkillä saapuneisiin x määrään stingereitä yms. taistelijakohtaista lähi-ilmatorjuntaa. Uutisoinnin perusteella naapurimme on myös menettänyt kalleimpia ja uusimpia suihkuhävittäjiään nyt puolen tusinaa taas viikon sisään ja noita muutaman kertatippumisia rosterista on uutisoitu aiemminkin (ilmeisesti koska Ukraina käyttää jotain Patriot järjestelmäänsä "väärin", eli vie sen/ne ajoittain hyvinkin lähelle rintamalinjoja ja luo näin ansoja paskatunkion kalleimmalle kalustolle), minkä luulisi pitävän ilmatilaa yhä käytännössä ei-kenenkään hallussa.

Tietysti jos noihin lännen toimittamiin järjestelmiin ei ole ohjuksia ja neukkuaikaiset on käytetty loppuun, niin sitten terroristiraiskaajien on mahdollista lennellä vapaasti pitkin Ukrainaa. Nyt oli ainakin Saksa taas toimittamassa lisää IRIS-T järjestelmiä ohjuksineen, mutten jaksa muistaa oliko aikataulusta puhetta. F-16 ei kuitenkaan voi liian nopeasti päästä siivoamaan Ukrainan taivasta kunnolla maan omaan hallintaan (ja samalla toimittamaan muutamaa liitopommia esimerkiksi Krimin siltaan).

Kuten kirjoitinkin, kyse on ISW:n mukaan paikallisesta ilmaherruudesta. Tarkemmin ISW:n mukaan Avdijivkan taisteluissa. ISW: Russia show signs of localised air superiority in Ukraine for first time - Airforce Technology

Venäjän hyökkäyskyky kasvoi ja Ukrainan vetäytyminen tuotti merkittäviä tappioita https://edition.cnn.com/2024/02/19/europe/ukrainian-avdiivka-soldiers-messages-intl/index.html

Myös HS käsittelee vetäytymistä Venäjän hyökkäys | Vetäytyminen Avdijivkasta oli nopea ja armoton, kuvailevat sotilaat: haavoittuneet jätettiin venäläisille
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
Ruotsilta uusi ja samalla isoin apupaketti Ukrainaan, arvoltaan 630 miljoonaa euroa.


Ruotsi lahjoittaa Ukrainalle muun muassa kymmenen Stridsbåt 90 -taisteluvenettä, puolustusministeriö kertoo Aftonbladet-lehden mukaan.

Lisäksi Ruotsi antaa SVT:n mukaan Ukrainalle 20 miehistönkuljetusvenettä, vedenalaisia aseita, tykistöammuksia, RBS 70 -ilmatorjuntajärjestelmiä, panssarintorjuntaohjuksia, sinkoja, käsikranaatteja ja evakuointiajoneuvon.

Ruotsin puolustusministeri Pål Jonson julkisti tiistaina aamulla Ruotsin uusimman apupaketin, jonka arvo on yhteensä 630 miljoonaa euroa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ukraina vetäytyi Avdijivkan kaupungista lauantaina, kun sen viimeiset joukot uhkasivat jäädä Venäjän saartamiksi. Tappio saattaa tietää Ukrainalle nopeasti uusia ongelmia. Ukrainalla ei ole hyvin rakennettua puolustuslinjaa, johon vetäytyä. Paljon riippuu siitä, kykeneekö Venäjä jatkamaan hyökkäystä vai menettääkö se aloitteen.

Myös HS:n faktantarkastaja John Helin näkee samoin: "Ukraina ei ole käyttänyt aikaa kovin viisaasti, ja linnoitteet Avdijivkan takana ovat puutteellisia. Mobilisaatio- ja tykistönammusongelmat ovat äärimmäisen todellisia tällä hetkellä."

Ammuspulaan on useita syitä ja yksi niistä on republikaanien jarrutus kongressissa Ukrainan avustuspaketin osalta ja EU:n lupaamien ammusten toimitusmäärän aleneminen. Ukraina on yrittänyt korvata tilannetta lennokeilla, mutta Venäjän tykistöylivoimaa vastaan niitä ei ole läheskään tarpeeksi. Ukraina joutui tuomaan Avdijivkan rintamalle parhaita yksiköitään. Se kertoo vakavasta sotilaspulasta.

Liikekannallepano olisi pitänyt tehdä jo aiemmin. Kun lkp:ta ei valmistella kaiketi vieläkään suunnitelmallisesti ja rationaalisesti, uusia koulutettuja joukkoja ei saada rintamalle kuin aikaisintaan ensi kesänä.

Lähteinä:

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös