Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 051 834
  • 61 639

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Suomi kasvattaa ammustuotantoa:


"Tuotantoa on kasvatettu jo ennenkin. Suomen ammustuotanto on nykyisellään moninkertaistunut verrattuna Ukrainan sotaa edeltäneeseen tasoon."

"– Suomella on Länsi-Euroopan suurin tykistö. Jatkossa Suomi tulee myös olemaan yksi suurimmista raskaiden ampumatarvikkeiden tuottajista Euroopassa. Haluamme tällä päätöksellä osoittaa pitkäaikaista sitoutumista Ukrainan tukemiseen ja puolustusteollisuuden vahvistamiseen, Häkkänen totesi."
Ne on aina hyviä hetkiä, kun oman perseen varjelu ja oikein tekeminen ovat sama asia.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Onhan tuosta ollut koko sodan ajan juttua että naapurin kuolleet vs haavaiset ero on häkellyttävän pieni. Ja juuri siitä syystä etteivät piittaa haavoittuneista vaan pyrkivät tuhoon tuomituilla rynnäköillä välttelemään haavottuneita. Kuolleet voi piilottaa/kadottaa, haavoittuneita ei.
Juurikin näin. Voipi olla, että monesta tulee aluksi haavoittunut, mutta jos lähtee raaja, tai kroppa on päreinä ja ketään ei kiinnosta auttaa, niin kyllä tästä haavaisesta aika nopeasti kuollut tulee. Toki riippuu sitten laskutavasta, mutta mielestäni kriittisesti haavoittunut on yhtä kuin kuollut, jos terveitä ei kiinnosta auttaa.

Ja monesti on nähty, ettei ryyniä voisi vähempää kiinnostaa. On varmasti poikkeuksia, aina on poikkeuksia, mutta iso kuva lienee se, että Venäjää ei haavoittuneiden hoito erityisemmin kiinnosta. Tämä johtaa vääjäämättä kuolleet/haavoittuneet -suhteen kallistumiseen kuolleiden "eduksi".
 
Suosikkijoukkue
JYP
Yhdysvallat ehdottaa Ukrainalle puolustusvoittoisempaa strategiaa ensi vuodeksi (taisi ehdottaa kyllä jo tällekin vuodelle):


Minulle uutisen tärkein anti on se, että Yhdysvallat ja länsimaat ylipäätään tekevät edelleen myös sotilaallista yhteistyötä Ukrainan kanssa mm. strategioiden ja tiedustelun saralla.

Pattitilanteen ratkaisemiseksi Ukrainan pitäisi varmaan rakentaa sellaiset ilmavoimat ja ilmatorjunta, joilla otetaan ilmaherruus haltuun. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.

Muuten Venäjä on ollut tässä sodassa all in, mutta se ei ole lyönyt ilmavoimiaan täysillä likoon. Ehkä siellä on laskettu, ettei Ukrainan ilmapuolustusta näillä resursseilla saada kukistettua. Se on sitten johtanut suuriin maavoimien tappioihin, mutta toisaalta Venäjän ilmavoimilla on vielä valtaosa kalustosta jäljellä. Tämän vuoksi alle sata länsihävittäjää ei välttämättä riitä kiekkojargonilla "ottamaan aikaa ja tilaa haltuun".

Jotkut väheksyvät länsihävittäjien merkitystä kutsuen niitä "wunderwaffeiksi". Länsipanssarit eivät tosiaankaan muuttaneet tasapainoa ratkaisevasti, mutta HIMARS taas vaikutti tilanteeseen tosi dramaattisesti. Nyt on tosi mielenkiintoista nähdä miten hävittäjätoimituksen kanssa käy.

Jos ja kun F16 ja JAS Gripen (ehkä myös F18 tai Mirage) oikeasti ilmestyvät taistelukentälle, on mahdotonta sanoa mitä tapahtuu. Jos Ukraina pystyy lamauttamaan Venäjän ilmatorjunnan jollain rintamalohkolla, Venäjän on pakko paikata tilannetta ilmavoimilla. Silloin tämä Venäjän varjelema viimeinen valttikortti joutuu vaaraan. Jos ukrainalaiset oppivat oikeasti käyttämään länsikoneita, SU35:lla ja MIG31:lla ei pitäisi olla saumoja pärjätä. Jos taas Venäjän ilmatorjunta onnistuu pysymään aktiivisena, länsikoneet eivät varmasti pysty muuttamaan rintamatilannetta, eikä Venäjän tarvitse lyödä ilmavoimiaan täysillä peliin.

Dronet ja lennokit ovat muuttaneet maa- ja merisotaa melko paljon, mutta nopeat hävittäjät ovat toistaiseksi melko immuuneja näille itsenäisille asejärjestelmille. Siksi ilma-ase on se, jolla tässä sodassa voidaan saavuttaa etulyöntiasema. Siksi länsikoneet voivat muuttaa asetelmia, mutta niiden todellinen vaikutus riippuu hyvin monesta asiasta.

Muokkaus: kirjoitusvirheitä ja huhuissa pyörineen ranskalaiskoneen malli
 
Viimeksi muokattu:

Analyzer

Jäsen
Haluaisin kysyä muutaman asian teiltä, jotka povaatte Venäjän täydellistä voittoa tässä sodassa:

1. Miksi Venäjä pystyisi valtaamaan Länsi-Ukrainan nyt, kun se ei kyennyt valtaamaan Kiovaa tai edes Harkovaa sodan alussa, jolloin Venäjä oli vahvimmillaan ja Ukraina heikoimmillaan?

2. Tämä sota on vahvistanut ukrainalaisten kansallistunnetta enemmän kuin mikään koskaan. Venäjän mahdollisuudet hallita nyt Ukrainan hallussa olevia alueita ja niiden asukkaita on käytännössä nollissa. Miten Venäjä pystyisi enää koskaan alistamaan ukrainalaisia oman komentonsa alle?

3. Miksi luulisitte Länsi-Euroopan ja Venäjän kauppasuhteiden enää palautuvan ennalleen? Yksikään länsimaa ei enää uskaltaudu venäläisen energian varaan. Investoinnit Venäjälle ovat yrityksille itsemurha kahdesta syystä: Venäjän hallinnon täydellinen arvaamattomuus ja kuluttajien suhtautuminen Venäjällä toimiviin yrityksiin. Näistä syistä läntisten yritysten paluuta Venäjälle on turha odottaa. Se voi tapahtua ainoastaan, jos Venäjällä vaihtuu valta.

Venäjä ei siis voi voittaa tätä sotaa millään mittarilla. Ei edes siinä hyvin epätodennäköisessä tapauksessa, että lännen tuki Ukrainalle loppuisi kokonaan. Vaikka Venäjä saisi jonkinlaista menestystä paikallisissa taisteluissa, sillä ei ole mitään kykyä saavuttaa tavoitteita, joita tällä sodalla kai joskus oli. Tämän vuoksi mustamaalailu ja Venäjällä pelottelu tuntuu todella typerältä ja jopa tarkoitushakuiselta.

Hyvä kirjoitus.

Yhden asian haluan kuitenkin nostaa esiin. Venäjän sotimistaito sekä strategiat olivat kiistatta aivan kammottavan surkeita sodan alkuvaiheessa mihin viittaatkin. Sillä materiaaliylivoimalla olisi pitänyt pystyä paljon parempaan. Onneksi eivät pystyneet.

Venäjäkin on kuitenkin myös oppinut sotimaan. Siellä myös ymmärretään paremmin nykyaikaisen sotimisen tarpeet, jota varten puolustusteollisuus on nyt valjastettu toimimaan. Venäjä on myös ihan helvetin sitkeä kansa. Venäjää ei tule aliarvioida yhtään, vaikka odotuksiin nähden se osoittautuikin sodan alkuvaiheessa paperitiikeriksi.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Kyberrintamalla on sodittu, venäjä iski varsinkin Ukrainan teleoperaattoreihin ja suurimman operaattorin Kyivstarin verkko on ollu alhaalla.




Ukraina taas on iskeny Venäjän verovirastoon ja nyt kaikki verotiedot päätyy GUR:lle


Defense Intelligence of Ukraine (GUR) reports it has hacked Russian Federal Tax Service. Screenshots have been published showing that since yesterday, the district offices of the Federal Tax Service, particularly in St. Petersburg, have been reporting "temporary inaccessibility of interregional inspectorate lines". In addition, branches in Russian cities of Saratov, Moscow, Chelyabinsk, and many other regions reported problems in their work. The Russian IT company Office. ed-it, which serves the Russian Federal Tax Service, was also attacked. Allegedly, "it is actually a matter of complete destruction of the infrastructure" of the Russian tax office, and all Internet traffic of Russia's tax data ended up in the hands of the GUR. According to intelligence reports, Russians are unable to resume work of the tax office for the fourth day.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Mitenkähän realistista on enää saada aikaiseksi tuota uutta apupakettia Jenkkilässä ennen perjantaina alkavaa joulutaukoa? Jos nyt olen oikein ymmärtänyt, niin aika kaukana ovat osapuolet yhteisymmärryksestä liittyen Jenkkien omaan rajaturvallisuuteen minkä ovat leiponeet nyt ehtona tuolle paketin hyväksymiselle.

Uusimpien kommenttien mukaan Zelenskyin anelut eivät rebuja hetkauttaneet ja kysymyksessä on ihan puhtaasti sisäpoliittinen kiristyskeino. Ja eikös siellä vielä ole Orbanin hovineidit lyömässä pökköä pesään, että tuki loppuisi. Joskaan en kyllä itse niin hirveästi laittaisi Unkarin spedeilylle painoa tässä kohtaa, vaikea uskoa että heidän selittelynsä tässä ratkaisevassa asemassa olisi.

Pelkästään jo tämä jahkaaminen antaa Putelle lisämotivaatiota yrittää hajottaa lännen rivejä juuri silloin, kun pitäisi vain päättäväisesti iskeä lisää pökköä pesään ja kiihtyvällä tahdilla.
 

Warthog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tuomatta sen enempää lisäarvoa keskusteluun... Pakko tarttuu tähän @Euro71 lainauksiin noista linkeistä. Siinä sanotaan, että länsi-euroopan kovin tykistö ja sillee. Eikös me ny olla euroopan itäisin kolkka? Nimimerkillä kompassisekasi
 

hege

Jäsen
Jotenkin kuvittelisin, että jos ja kun Venäjällä on intoa jonnekin hyökätä nykyisen menestyksen siivittämänä niin hedelmällisin suunta olisi ensi alkuun laittaa vanhan *stanit takaisin kuriin ja järjestykseen jo ihan niissä olevien luonnonvarojen takia. Tosin epäilen, että tähän ei Venäjän lihakset tule riittämään missään lähitulevaisuudessa.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kastehelmeltä hyvää analyysia tilanteesta (pl. ilmeisesti toimittajan typerä klikkiotsikko):
Valitettavasti tuo pitää paikkansa, mitä hän kirjoittaa. Todella moni länsimaan valtionjohto on liian pelokas puuttumaan Venäjän touhuun sen vaatimalla vakavuudella. Kyllähän väkivallantekijä lopettaa, jos sille antaa mitä se haluaa. Tai jos ollaan hiljaa ja katsotaan muualle, niin sitten se varmasti lopettaa.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Todella moni länsimaan valtionjohto on liian pelokas puuttumaan Venäjän touhuun sen vaatimalla vakavuudella.
Tämä on se syy miksi Venäjä todennäköisesti voittaa sodan. Heillä on kaikki pelissä, meillä ei mikään. Apua annetaan vain sen verran ettei meidän tarvitse luopua mistään.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tämä on se syy miksi Venäjä todennäköisesti voittaa sodan. Heillä on kaikki pelissä, meillä ei mikään. Apua annetaan vain sen verran ettei meidän tarvitse luopua mistään.

Tällä hetkellä valitettavasti näyttää tuolta ja USA:n sisäpolitiikka on myös arvaamatonta tulevaisuudessa.

Sodassa ei jaeta tyylipisteitä tai säälipalkintoja. Venäjän voitto aiheuttaisi kyllä todella huonon tilanteen, jos Länsi ajattelee, että Putinille voi palasia Ukrainaa antaa. Tuo vain siirtäisi isomman sodan alkamista, kun Venäjä koko ajan vahvistuu sotatalouden rattaiden pyöriessä, kuten Kastehelmi kirjoitti.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Jos ja kun F16 ja JAS Gripen (ehkä myös F18 tai Mirage) oikeasti ilmestyvät taistelukentälle, on mahdotonta sanoa mitä tapahtuu. Jos Ukraina pystyy lamauttamaan Venäjän ilmatorjunnan jollain rintamalohkolla, Venäjän on pakko paikata tilannetta ilmavoimilla. Silloin tämä Venäjän varjelema viimeinen valttikortti joutuu vaaraan. Jos ukrainalaiset oppivat oikeasti käyttämään länsikoneita, SU35:lla ja MIG31:lla ei pitäisi olla saumoja pärjätä. Jos taas Venäjän ilmatorjunta onnistuu pysymään aktiivisena, länsikoneet eivät varmasti pysty muuttamaan rintamatilannetta, eikä Venäjän tarvitse lyödä ilmavoimiaan täysillä peliin.
...
Ukraina on saanut tuhottua itänaapurimme ilmatorjuntajärjestelmiä todella tehokkaasti tutkaanhakeutuvalla läntisellä ohjuskalustolla jota ovat purkkavirittäneet toimimaan MiGeistä (ilmeisesti konversiopaketteja oli toki testattu jo aiemmin NATOon liittyneillä itäkalustolla operoineilla mailla). Naapurin menetykset ajantasaisessa ilmatorjunnassa ovat olleen niin merkittäviä, että länsitiedustelun mukaan ovat siirtäneet S400 järjestelmiä Königsbergistä (aka kaliningrad) Ukrainaa vastaan käytettäväksi. Todennäköisesti ilmatorjuntajärjestelmien systemaattinen tuhoaminen jatkuu ja kiihtyy sitä silmälläpitäen kun länsihävittäjät pääsevät vihdoin ottamaan osaa taisteluihin.
Tämä on se syy miksi Venäjä todennäköisesti voittaa sodan. Heillä on kaikki pelissä, meillä ei mikään. Apua annetaan vain sen verran ettei meidän tarvitse luopua mistään.
Lännessä kuitenkin tiedetään täysin tarkkaan että itänaapurimme voitto Ukrainassa olisi koko länsimaailman tappio ja vaikka nilkit ovatkin saaneet niin pahasti turpaansa etteivät sotilaallisesti ole uhkaamassa yhtäkään puolustuskykyistä instanssia, niin varmasti sabotaasit ja muu nilkkeily jatkuu ja kiihtyy ja kyllähän siinä toki terroristisen naapurimme eteläiset rajanaapurit olisivat seuraavien rankaisuretkien kohteena ja uhreina, mikä epävakauttaisi maailmaa ja edistäisi siten myös muiden diktatuurien toimia (tärkeimpänä luonnollisesti Kiina).

Ukrainalla on myös edelleen käyttämättä 5 miljardia dollaria USA:n aiemmin myöntämistä apupaketeista, eli tämä tuorein jenkkien sisäpolitiikan takia jumissa oleva paketti ei vielä ole kriittinen sodan jatkamiselle. Eikä Ukraina toki sotimista lopeta vaikka jenkkitili hetkellisesti olisikin jäissä, kun tietävät täydellisen tarkkaan että naapurin puolelta on luvassa pelkkää kansanmurhaa jos niille antautuu. Todisteita ei tarvitse kaukaa eikä kauaa hakea, vasta parin päivän takaa tuoreimmat "näin venäjä indoktrinoi kaappaamiaan ukrainalaislapsia vihaamaan kotimaataan" uutiset ja eiköhän joukkohautojakin edelleen täytetä naapurin toimesta vaikka valtaamillaan alueilla on toki ilmiselvästi vähiten alistuvaiset murhattu jo aikapäiviä sitten.

edit. Venäjä voi olla sotataloudessa ja varmasti se tehostaa joltain osin naapurimme kykyä tuottaa kansanmurhaamiseen tarkoitettua kalustoa (tehostaa myös varastelumahdollisuuksia niiltä mafiosoilta jotka sotavarainkäyttöä valvovat). Toisaalta itärajamme takaisen mafiaorganisaation koko talous on niin mitättömän pieni, että "sotataloudessakin" niillä on vähemmän resursseja pistää sotimiseen, kuin EU mailla edes rauhan aikana. Vähän sama juttu kuin liigan yleisömäärissä sillä ei ole mitään merkitystä miten kannattamani joukkueen kotikaupungista suhteessa suurempi osa käy peleissä kuin missään Raumaa lukuunottamatta, kun toteutuva peleissä käyvä yleisömäärä on pitkässä juoksussa riittämätön ylläpitämään liigaseuraa ja muita tulonlähteitä on pakko kehittää.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Ukrainalla on myös edelleen käyttämättä 5 miljardia dollaria USA:n aiemmin myöntämistä apupaketeista, eli tämä tuorein jenkkien sisäpolitiikan takia jumissa oleva paketti ei vielä ole kriittinen sodan jatkamiselle. Eikä Ukraina toki sotimista lopeta vaikka jenkkitili hetkellisesti olisikin jäissä, kun tietävät täydellisen tarkkaan että naapurin puolelta on luvassa pelkkää kansanmurhaa jos niille antautuu.
Ukrainan armeija on jo kaksi vuotta taistellut urheasti vahvempaansa vastaan ja saanut apua juuri sen verran ettei häviä 100/0. Kun selkäranka katkeaa niin asiat etenevät nopeasti. Ei Venäjän tavoitteena ole koko Ukrainaa vallata, nyt heidän hallinnassaan olevat alueet ja Krim riittää voittoon.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Ukrainan armeija on jo kaksi vuotta taistellut urheasti vahvempaansa vastaan ja saanut apua juuri sen verran ettei häviä 100/0. Kun selkäranka katkeaa niin asiat etenevät nopeasti. Ei Venäjän tavoitteena ole koko Ukrainaa vallata, nyt heidän hallinnassaan olevat alueet ja Krim riittää voittoon.

Venäjän sotatavoitteet ovat kyllä sen verran ajassa muuttuvia, että on lopputulos mikä tahansa niin voitoksi se kuvaillaan. Se nyt on selvää, ettei ainakaan sodan alkuperäiset tavoitteet ole Venäjältä saavutettu.
 

Byvajet

Jäsen
Tämä on se syy miksi Venäjä todennäköisesti voittaa sodan. Heillä on kaikki pelissä, meillä ei mikään. Apua annetaan vain sen verran ettei meidän tarvitse luopua mistään.

Tämä koskee läntisessä maailmassa kaikkia moraalisia valintoja. Kun raha on ylin arvo, ei ole mahdollisuutta tehdä oikein, vaan valinnat on sopeutettava rahan ehtoihin. Tässä suhteessa länsi on rappioitunut. Arvoihin perustuva demokratia on kuollut, koska kaikki muut arvot ovat alisteisia rahalle.

Lännen tuen puutteen lisäksi on huomioitava, että Ukraina ei ole sisäisesti yhtenäinen. Siellä koko kansa ei ole valmis taistelemaan maansa puolesta, eikä politiikka ole ristiriidatonta. Aiheesta mainitessa saa äkkiä syytökset Venäjän asialla olemisesta, koska jostain syystä ihmisillä on vimmattu tarve korvata tosiasiat toiveilla.

On tietenkin mahdollista, että Ukraina nousee, mutta jos entisestä ennustaa tulevaa, vaikuttaa siltä, että länsi ei ole valmis auttamaan Ukrainaa omastaan luopumalla. Se on jo päästänyt Venäjän valtaamaan alueita ja tietää, että niiden takaisin valtaaminen vaatii erittäin suuret resurssit. Kun länsi ei ole tarjonnut Ukrainalle mahdollisuutta edes puolustautumiseen, niin miksi se tarjoaisi mahdollisuuden paljon enemmän resursseja vaativaan hyökkäämiseen.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos Ukrainan tuki loppuu niin kyllähän tuo homma Venäjälle kääntyy väkisinkin ja voidaan jopa nähdä Kiova part 2. Lumipalloilla ja kävyillä ei kuitenkaan pitkälle pötkitä.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Tämä koskee läntisessä maailmassa kaikkia moraalisia valintoja. Kun raha on ylin arvo, ei ole mahdollisuutta tehdä oikein, vaan valinnat on sopeutettava rahan ehtoihin. Tässä suhteessa länsi on rappioitunut. Arvoihin perustuva demokratia on kuollut, koska kaikki muut arvot ovat alisteisia rahalle.
Ei länsi näin yksiselitteinen ole. Meillä on vain ollut yli sukupolven mittainen vauras jakso. Avainsana on hyvinvointi ei raha. Meillä ei ole nälkä eikä kylmä eikä sellaiseen olla totuttu. Paha mielikin tulee vain siitä jos jollakin on enemmän kuin itsellä. Koskee samalla tavalla niin vasemmistoa kuin oikeistoakin.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Ehdoton lukusuositus tälle. Ukrainalaiset tavotti infokampanjalla tavalliset venäläiset sodan laajenemisen jälkeen, kun uskoivat että, jos venäläiset saisi tietää mitä tapahtuu, niin ne nousis vastustamaan sotaa, mutta joutuivat pahasti pettymään. Onhan tuota yksittäisiä kommentteja ukrainalaisilta aikasemminkin tullu tuosta kampanjasta vastaan. Threadreader linkki alimmaisena.














Thread by @TheStanislawski on Thread Reader App
 
Viimeksi muokattu:

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Venäjän julmasta hyökkäyssodasta huolimatta, emme kuitenkaan edelleenkään hyväksy kaikkiin venäläisiin kohdistuvaa yleistämistä. Viestistä on annettu viikon pelikielto.
Ehdoton lukusuositus tälle. Ukrainalaiset tavotti infokampanjalla tavalliset venäläiset sodan laajenemisen jälkeen, kun uskoivat että, jos venäläiset saisi tietää mitä tapahtuu, niin ne nousis vastustamaan sotaa, mutta joutuivat pahadti pettymään.
Korostaa entisestään sitä tosiasiaa, että tämä syytön "tavallinen venäläinen" on vain pelkkä myytti. Samoja voissapaistettuja se koko lössi on ja sellaisena heitä pitää katsoa.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Venäjäkin on kuitenkin myös oppinut sotimaan. Siellä myös ymmärretään paremmin nykyaikaisen sotimisen tarpeet, jota varten puolustusteollisuus on nyt valjastettu toimimaan. Venäjä on myös ihan helvetin sitkeä kansa. Venäjää ei tule aliarvioida yhtään, vaikka odotuksiin nähden se osoittautuikin sodan alkuvaiheessa paperitiikeriksi.

Kehitystä on varmasti tapahtunut. @hihhu huomautti kuitenkin ihan oikein, että puolustussota on armeijalle aika eri asia toteuttaa kuin hyökkäyssota.

Tässä sodassa on nähty oikeastaan kaksi onnistunutta liikkuvan sodan operaatiota:
1) Venäjän hyökkäys Etelä-Ukrainassa keväällä 2022
2) Ukrainan vastahyökkäys Iziumissa ja Lymanissa syksyllä 2022

Kaikki muut hyökkäykset ovat perustuneet hitaaseen jauhamiseen tulijyrän avulla tai vihollisen vetäytymiseen (Herson). Venäjä voi saada paikallista menestystä jyräämällä jonkin alueen tasaiseksi ja marssittamalla sinne ihmisaaltoja tappioista välittämättä. Näissä taisteluissa Ukraina kärsii tietysti tappioita, mutta Venäjän liike on niin hidasta, että saarrostuksista tai moteista ei ole pelkoa. Sota ei ratkea näihin Sievierodonetskeihin, Bakhmuteihin tai Avdiikoihin. Kiova, Harkova, Odessa, Dnipro jne. jäävät tällä Venjän "oppimalla" taktiikalla kaukaisiksi haaveiksi.

Venäjä on menettänyt suurimman osan kalustosta ja käytännössä kaikki sotilaat, jotka se oli vuosien aikana varannut nopean, liikkuvan operaation toteuttamiseen. Sodan aikana vastaavan kyvyn rakentaminen on erittäin haasteelista. Edellinen, tuoreilla joukoilla toteutettu operaatio heikosti varautunutta vastustajaa vastaan päättyi possujunaan. Pidän käytännössä mahdotottomana, että Venäjä pystyisi luomaan näissä oloissa armeijakunnan, joka etenisi Kiovaan kuin USA Bagdadiin 2003. Vastassa on nyt vielä karaistunut ja paremmin varustautunut vihollinen kuin 2022.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös