Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 012 447
  • 61 530

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Erittäin laiskaa työtä Iltalehdeltä. Kyseessä lähes valeuutinen. Jos olisi vähänkään jaksettu lukea linkattua lähdettä, selviäisi seuraavaa:
The second group of respondents was asked: “If President Vladimir Putin decided to end the military conflict in Ukraine this week and return the annexed territories to Ukraine, would you, or would you not, support this decision?”

Responses​

  • 16% — Definitely support
  • 18% — Mostly support
  • 19% — Definitely oppose
  • 38% — Mostly oppose
  • 10% — Difficult to answer
Venäläiset siis tukee sodan loppumista ja neuvotteluita, kunhan Venäjä tuomitaan voittajaksi ja mistään ei olla vastuussa.
 

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Resurssejahan länsimaailmalla olisi halutessaan aivan ylivertaisesti Venäjään verrattuna, jos koneet ihan oikeasti laitettaisiin pyörimään. Mutta poliittinen tahto on sitten eri juttu lähteä tuota toteuttamaan, ja juuri nyt näyttää huolestuttavalta sen suhteen.
Näyttää huolestuttavalta, missä? Lähes ainoa poliittisesti huolestuttava asia on, että Trump pääsee ehkä parin oikeudenkäynnin kautta vaaleihin. Ja vaikka pääsisi ottamaan paluuottelun Bidenia vastaan, hanskat tippuu vasta vuoden päästä. Trumpin mahdollinen kakkoskausi alkaisi tammikuussa 2025. Siihen on 445 päivää, tai nykyisellä tahdilla 445 x 800 = 356 000 kuollutta venäläistä. Sen jälkeenkö Ursula soittaa bunkkeriin, että ei me enää jakseta, ota nyt Vladimir Ukraina haltuun?
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Mistä ihmeestä ponnahti Euroopassa riehuva lutikkaongelma, jolle Putin hekottelee päivän uutisessa? Mistä päin maailmaa, epähygieenisistä oloista, olisi ollut matkalaukuissa tuliaisina vietävissä eri maihin näitä tuholaisia?

Pariisissa

 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Tuossa oli saksalaisten aseapupakettia. Onko edelleenkin etteivät saksalaiset ymmärrä, että talvi tulee. WW2:ssa kaksi talvea vedettiin ettei kunnon talvivarusteita hommattu. Nyt UA:lle vain 30t.

Ei vaan asiaan, onko muuten muualta tullut tietoa, että talvivarusteita lahjoitettaisiin? Rupeavat olemaan kohta aika ajankohtaisia ja pian niitä tarvitaan. Tuotannossa pitäisi jo olla tai avustuslistalla!
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Mistä ihmeestä ponnahti Euroopassa riehuva lutikkaongelma, jolle Putin hekottelee päivän uutisessa? Mistä päin maailmaa, epähygieenisistä oloista, olisi ollut matkalaukuissa tuliaisina vietävissä eri maihin näitä tuholaisia?

Niin. Venäjällähän ei ole luteita, täitä eikä edes lapamatoja, koska maassa kaikilla ihmisillä on vähintäänkin neljän tähden hotelleihin verrattavissa olevat asunnot ja hygieniataso on lähes laboratorioiden luokkaa. Toki tavallinen vesiklosetti on suurimmalla osalle porukasta täysin tuntematon käsite, mutta hiljalleen, kun sivistys ja kehitys saavuttavat myös köyhemmän kansanosan, pääsevät nuokin poloiset nauttimaan samoista oloista kuin minitsaari.
 

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä on minusta ehkä se todennäköisin polku!

Meillä on sitten tuossa naapurissa jättimäisen kokoinen Pohjois-Korea.
Tämä on varmasti ihmisoikeuksia ajatellen todennäköinen skenaario. Pohjois-Korean tiellä Venäjä on jo ollut pitkään siinä mielessä että moniäänisyyttä on asteittain vaimennettu, ja viime vuodesta lähtien alamäki on jyrkentynyt. Toinen samankaltainen elementti on sairas johtajakultti ja täydellinen demokratian puute. Muitakin yhtäläisyyksiä löytyy

Kuitenkin, se mikä valitettavasti erottaa Venäjän Pohjois-Koreasta, ovat naapurivaltion valtavat luonnonvarat. Öljy, kaasu ja kaivannaiset eivät enää länsimaihin kelpaa, mutta valitettavasti idän ja etelän suunnassa löytyy liikaa opportunistisia valtioita ja pienempiä toimijoita, joita ei haittaa että kaupankäynnin toinen osapuoli on täysin moraaliton roistovaltio, ainakaan ennen kuin jotain scheissea tapahtuu omalle kohdalle. Tälläkin hetkellä Urals-öljyn hinta huitelee reippaasti lännen asettaman hintakaton yläpuolella. Tämä taas puolestaan tarkoittaa että Venäjän sotakassa ei ole aivan heti loppumassa.

Lännen pitäisi yrittää saada kammettua ainakin Kazakstan, Intia ja Saudi-Arabia selkeästi historian oikealle puolelle. Tällä hetkellä nuo kaikki kolme isoa valtiota taitavat olla siinä rajoilla, mihin suuntaan kallistuvat. Taloudelliset intressit painavat valitettavasti vaakakupissa aika paljon. Puhumattakaan Kiinasta, joka taitaa jo olla menetetty tapaus.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi

Hyvä esimerkki siitä, miten nopeaa kehitys on tällaisessa totaalisessa sodassa. Bayraktaria pidettiin jonkinlaisena ihmeaseena sodan alussa, ja taisi olla Suomessakin keskustelua, että noita pitäisi äkkiä hankkia meillekin ja paljon. Mutta kehitys etenee koko ajan ja useimmiten löytyy keinot torjuntaan, ja taas pitäisi keksiä jotain uutta jolla hankkia etulyöntiasema.

Tämä sota on ollut droonien ja erilaisten häirintämenetelmien kehitykselle varmaan samanlainen kuin toinen maailmansota oli lentokoneiden ja ilmailun kehitykselle. Tekniikat on menneet lyhyessä ajassa valtavasti eteenpäin ja parin vuoden takaiset laitteet ja menetelmät saattavat olla jo tänä päivänä ihan käyttökelvottomia.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Örkkejä sivuun aika perusmäärä viime ajoilta, mutta enemmän kiinnittäisin huomiota venäläisten kalustotappioihin. Kyllä nuo varmasti tuntuvat, vaikka jostain saa edelleen lukea niitä riittävän loputtomasti. Tietty sitä varsinkin sitä vanhaa romua riittää vielä pitkäksi aikaa, mutta uuttahan he eivät saa tehtyä kovinkaan kummoiseen tahtiin.




Tuossa mielenkiintoinen artikkeli Venäjän modernin ilmatorjunnan kärsimistä tappioista.

 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Euroopan tulisi nimenomaan ymmärtää että se on aivan suoraan sodassa tuon itärajamme takaisen terroristiraiskaajien valtakunnan kanssa. Sotatoimet eivät tokikaan tapahdu avoimesti, mutta niitä tapahtuu jatkuvasti ja merkittävin, ainakin tällä hetkellä ilmeisesti estetty, on tuo paskatunkion terroristien järjestelemä globaali nälänhätä ja siitä aiheutuva pakolaiskriisi, jonka strategisena kohteena on ilmiselvästi Eurooppa.
Tämä on se, jota itsekin täällä toistelen ja jonka soisin koko poliittisen eliitin länsimailla ymmärtävän. Jossakin pomestitepajassa nytkin nörtit tuijottavat kuumeisena näyttöpäätettä ja koittavat kaikin tavoin haitata elämää meillä ja muualla. Palvelunestohyökkäyksistä alkaen. Ja joku kiinalainen alus urpoine kapteeneineen unohtaa ankkurin sopivasti tietoliikenne yms. kaapelin ympäristössä meren pohjaan, vaikka laivan dieselit vetävät viimeisiään, mittarit ovat punaisella ja konehuoneessa räjähtää kohta. Ja Venäjähän ei ole mitenkään osallinen tähän, aivan viaton sivullinen vain.

Niistä keskusteluista, missä todella puhutaan asioista suoraan, ei taida paljoa lehtien palstoilla näkyä. Joudumme pitämään yllä narratiivia, jonka mukaan länsimaiden poliitikot ovat todella niin typeriä kuin näyttävät. Suoremmat ja kovemmat otteet Venäjää kohtaan olisivat erittäin tarpeellisia, mukaan lukien tietoliikenteeseen kohdistuva häirintä ja kaikkinainen kiusanteko. Lännen pitäisi vastata samalla mitalla näihin venäläisiin operaatioihin, käynnistää hybridisota kunnolla ja antaa palaa vaan. Jos sitten joku Zaharovan kaltainen muijanretku älähtää, niin siitä ei tule mitään välittää.

Lännen pitäisi tehdä tiiviimpää yhteistyötä Venäjän vastaisissa toimissa. Kun Natomaitakin melkoinen liuta, niin jokaiselle maalle ja erikoisosaajille löytyisi kyllä töitä Venäjän infran sekoittamisessa. Toki kukin tyylillään, jos joku jossain itämaassa hakkaa Commondore PETin kanssa, niin ehkä tulos jää laihaksi. Sabotaasia tarvitaan myös miehitetyillä alueilla. Venäläisten käymää kauppaa tulee myös häiritä mahdollisuuksien mukaan. Kansan elämä tulisi niin tehdä kurjaksi, että jossain vaiheessa kauppahallin Tatjanakin saa tarpeekseen, tipauttaa säilyketölkkinsä, kerää porukkaa yhteen ja saadaan koko kansa antamaan palautetta vallanpitäjille. Ja Levadan keräämät luvut saavat Putenkin nousemaan keskipäivällä arkustaan.

Tämä sanottu nyt sillä varauksella, että länsimaat eivät lainkaan tekisi hybridioperaatioita. Arvelen niitä tehtävän, mutta salassa ne kuitenkin tulee tehdä. Silmällä pitäen sitä, että aina löytyy sellaisiakin journalisteja, jotka sotatilanteessa pelaavat vastustajan pussiin. Venäjä käyttää sodassa kaikkia mahdollisia keinoja, ml. konfliktien lietsominen myös muilla alueilla. Emme tiedä, paljonko Gazan sota liittyy Venäjän harrastamaan myyräntyöhön maailmalla, mutta ainakin sillä on konkreettisia seurauksia. Ukrainan tukipaketti tökkäsi edustajainhuoneessa ja nyt odotellaan, mitä Valloissa seuraavaksi tapahtuu.

Venäjä on jonkin verran menestynyt kiilan lyömisessä EU:n ja Natoon, mutta ainakin Euroopan vahvimpien talousvetureiden, Ranskan, Saksan ja Iso-Britannian pitäisi toimia kuin yhtä jalkaa venäjäpolitiikassaan. Yritysmaailma on oma lukunsa, tärkeää olisi sanktioida niitä yrityksiä, jotka edelleen Venäjällä toimivat. Ja sanktioida jotakin Unkaria ja käskeä sen painumaan h-n koko Natosta ja EU:sta.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Örkkejä sivuun aika perusmäärä viime ajoilta, mutta enemmän kiinnittäisin huomiota venäläisten kalustotappioihin. Kyllä nuo varmasti tuntuvat, vaikka jostain saa edelleen lukea niitä riittävän loputtomasti. Tietty sitä varsinkin sitä vanhaa romua riittää vielä pitkäksi aikaa, mutta uuttahan he eivät saa tehtyä kovinkaan kummoiseen tahtiin.
Näissä kalustotappioissa kiinnostaisi erityisesti tietää tuo "artillery", että mitähän kalustoa nuo päivittäiset, varsin isot lukemat sisältää. Juuri luin artikkelin, kuinka tämän sodan myötä vedettävä tykistö alkaa olla niin sanotusti menneen talven lumia koska ampumakuntoon laitto ja aseman vaihto kestää yksinkertaisesti liian kauan, että ehtisivät nykysodankäynnissä alta pois ajoissa. Kuten aiemmin jo kirjoitin, niin itsevetävien Msta-S -haupitsien kohdalla Venäjän todistetut tappiolukemat alkaa olla yli 25 %, niin mikäli näihin päivittäisiin tappiolukemiin alkaa sisältymään yhä enemmän tätä itsevetävää kalustoa, se alkaa näkymään tykistön toiminnassa yhä enemmän ja kiihtyvällä tahdilla.

Kyllähän Venäjällä tuota vedettävää kalustoa riittää varmaan tuhottavaksi vaikka millä mitalla, otetaan vaan varastosta yhä vanhempaa tykkiä käyttöön, mutta itsevetävän kaluston kohdalla sielläkin tulee jossakin vaiheessa rajat vastaan.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Latvian parlamentti hyväksyi aiemman lakiesityksen ja näin ollen Latvia ryhtyy takavarikoimaan venäläisillä rekisterikilvillä varustettuja autoja 14.2.2024 alkaen. Takavarikoidut autot siirretään suunnitelmien mukaan Ukrainan valtion omistukseen ja ajoneuvon kuljettajalle määrätään myös 750-2 000 euron suuruinen sakko. Samanlainen laki voisi tulla meillekin (ja mieluiten koko EU-alueelle), kiitos.

 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Latvian parlamentti hyväksyi aiemman lakiesityksen ja näin ollen Latvia ryhtyy takavarikoimaan venäläisillä rekisterikilvillä varustettuja autoja 14.2.2024 alkaen. Takavarikoidut autot siirretään suunnitelmien mukaan Ukrainan valtion omistukseen ja ajoneuvon kuljettajalle määrätään myös 750-2 000 euron suuruinen sakko. Samanlainen laki voisi tulla meillekin (ja mieluiten koko EU-alueelle), kiitos.

Latvialle propsit rohkeudesta tehdä tuollaisia nopeita päätöksiä. Suomessa vastaavan valmistelu kestäisi pitkän aikaa, kun ensin kaikki mahdolliset yksilönoikeudet tutkitaan ja sen jälkeen vielä mahdollistetaan vuosien valituskierre. Monessa asiassa perusteellinen tutkiminen on hyvä juttu mutta joskus pitäisi pystyä toimimaan vastavuoroisesti nopeasti.
 
Viimeksi muokattu:

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Latvialle propsit rohkeudesta tehdä tuollaisia nopeita päätöksiä. Suomessa vastaavan valmistelu kestäisi vuosia, kun ensin kaikki mahdolliset yksilönoikeudet tutkitaan ja sen jälkeen vielä mahdollistetaan vuosien valituskierre. Monessa asiassa perusteellinen tutkiminen on hyvä juttu mutta joskus pitäisi pystyä toimimaan vastavuoroisesti nopeasti.
Samaa vetkutteluahan meillä on asiassa kuin asiassa ollut iät ja ajat Venäjään sekä Neuvostoliittoon liittyen. Nato-optiot, venäläisten kiinteistöomistukset, rajaliikenteen tiukennukset, Ahvenanmaan demilitarisoinnin purku jne. Aina on löydetty joku syy olla toteuttamatta Suomen kannalta edullisia päätöksiä. Natoon sentään lopulta haettiin, mutta monen mutkan takana sekin oli ja olisi pitänyt toteuttaa viimeistään yhdessä Balttian maiden kanssa. Onhan se tavallaan hienoa mennä aina kaikken pykälien sekä kaikenlaisten oikeuksien mukaan, mutta kun vastapuoli ei noudata mitään lakeja tai kv-sääntöjä, niin silloin täytyisi itsekin kyetä toimimaan sen mukaisesti. Venäjähän vaan nauraa kaikelle tälle "hyveellisyydelle" jatkaen toimintaansa entiseen malliin. Kuten täälläkin on moneen kertaan kirjoitettu, Venäjä uskoo vain ja ainoastaan voimaa, mistään muusta he eivät piittaa pätkän vertaa.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Latvian parlamentti hyväksyi aiemman lakiesityksen ja näin ollen Latvia ryhtyy takavarikoimaan venäläisillä rekisterikilvillä varustettuja autoja 14.2.2024 alkaen. Takavarikoidut autot siirretään suunnitelmien mukaan Ukrainan valtion omistukseen ja ajoneuvon kuljettajalle määrätään myös 750-2 000 euron suuruinen sakko. Samanlainen laki voisi tulla meillekin (ja mieluiten koko EU-alueelle), kiitos.

Ystävänpäivälahja Latvialta Ukrainalle?
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Tuossa viimeisessä osumassa lentää kyllä taas tavaraa kohtalaisen laajassa kaaressa, ja vielä kahteen eri suuntaan. Saattoi myös ukkoloilta perskarvat kärytä kyydissä.
Varmasti nasta fiilis kärkitankissa kun tietää olevansa seuraava lähtijä. ”I love the smell of burning asshair in the morning”.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Samaa vetkutteluahan meillä on asiassa kuin asiassa ollut iät ja ajat Venäjään sekä Neuvostoliittoon liittyen. Nato-optiot, venäläisten kiinteistöomistukset, rajaliikenteen tiukennukset, Ahvenanmaan demilitarisoinnin purku jne. Aina on löydetty joku syy olla toteuttamatta Suomen kannalta edullisia päätöksiä. Natoon sentään lopulta haettiin, mutta monen mutkan takana sekin oli ja olisi pitänyt toteuttaa viimeistään yhdessä Balttian maiden kanssa. Onhan se tavallaan hienoa mennä aina kaikken pykälien sekä kaikenlaisten oikeuksien mukaan, mutta kun vastapuoli ei noudata mitään lakeja tai kv-sääntöjä, niin silloin täytyisi itsekin kyetä toimimaan sen mukaisesti. Venäjähän vaan nauraa kaikelle tälle "hyveellisyydelle" jatkaen toimintaansa entiseen malliin. Kuten täälläkin on moneen kertaan kirjoitettu, Venäjä uskoo vain ja ainoastaan voimaa, mistään muusta he eivät piittaa pätkän vertaa.
Niinpä niin. Juuri eilen se Saulikin töräytti, ettei Ahvenanmaan asemaan puututa millään tavoin, koska kyseessä on Rauhan Sopimus, siis siinä sovittu asia. Varmaan konsulaattikin säilyy niin kauan kun joku protestiksi räjäyttää koko paikan huitsin nevadaan. Josta sitten silloinen presidenttimme ilmaisee syvän järkytyksensä.

Niinistö on tietysti oman aikakautensa poliitikko, joka noudattaa jotakin Ulkopolitiikan Kultaista Kirjaa, tietysti ensin käännetty venäjänkielisestä alkuperäisteoksesta. Lännen asenne pitäisi olla sama kuin aikoinaan 1944 natsi-Saksaan. Koko roska tuhotaan eikä mitään neuvotteluja käydä. Lännen pitää kaiken aikaa lisätä voimaa, niin että Venäjällekin käy selväksi, että tästä hybridisodasta ei kunnialla selvitä.

Ai niin, vielä Saulin loppuhuipennus. "Se on niin tavattoman helppoa sieltä puskista huudella kaikenlaista. Me, jotka kannamme vastuun päätöksistä, olemme paljon vaikeammassa asemassa." Niin olette. Vastaatte myös siitä, että jälkipolvienkin täytyy olla tekemissä moisen roskavaltion kanssa, joka ei itse kunnioita mitään kv. sopimuksia. Harrastaa kylläkin aika irvokasta propagandaa, kuten huoli Gazan siviilien kohtaloista osoittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös