Denverin Munasyndi
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Kokeneita kouluttajia ei jostakin syystä löytynyt.Jos Japani antaa ohjuksia tai torpedoita, niin tuleeko niissä kuski mukana?
Kokeneita kouluttajia ei jostakin syystä löytynyt.Jos Japani antaa ohjuksia tai torpedoita, niin tuleeko niissä kuski mukana?
Joo, samoin. Tässä ketjussa paljon aiemmin kirjoittelin, että minusta Euroopan kannattaisi katkaista energiantoimitus kokonaan, vaikka se on kivulias isku Euroopalle itselleen. Ymmärrän silti hyvin, että sen tekeminen on vaikeaa, koska seuraukset - esimerkiksi sisäiset levottumuudet ja hallinnon "haurastuminen" - saattaa sitten valitettavasti iskeä turhan kovasti Ukrainan auttamiseen.Mutta ymmärrän entistä paremmin tutkijoita ja Ukrainan johtoa, joiden mielestä kaasu- ja öljytoimitusten lopettaminen on avain sodan lopettamiseen. Ja edelleen ymmärrän Saksaa sen osalta, että kun teollisuus pyörii 35 prosenttisesti kaasulla (jota tulee muualtakin kuin Venäjältä), seuraukset ovat merkittävät. Liioitteleeko Saksan johto seurauksia, en tiedä, mutta laskentaan saadaan yhä paremmin vertailukelpoista dataa. Muistaakseni osa tutkijoista pitää seurauksia selvästi pienempänä kuin Saksan johto.
Ei tarvita enää näin robottiaikana.Jos Japani antaa ohjuksia tai torpedoita, niin tuleeko niissä kuski mukana?
Ei se tarkoitus ole Putinilla parantaa kansansa oloja vaan koittaa hommata itselleen ja piirilleen enemmän ja enemmän rahaa, voimaa ja hallintaa. Sen takia NATO-vihoittelut ja kansan aivopesu naapureiden inhoon, muuten kansa saattaisi joskus tajuta et vittu meillähän ei ole mitään.Se mitä olen jo vuosikausia ihmetellyt Putinin hallinnon suhteen on, että se nimellinen ideologia toki on nationalismi ja kansakunnan vahvistaminen takaisin erittäin keskeiseksi voimatekijäksi maailmassa. Mutta sitten se reaalinen politiikka on ollut sallia silmitön korruptio ja varastaminen - ja varastaa itsekin minkä kerkiää. Taloutta ei ole uudistettu, tutkimukseen ja korkeaan teknologiaan ja moderniin teollisuuteen ei ole panostettu, infrastruktuuria ja vaurautta ei ole rakennettu. Eihän tämä yhtälö vain voi toimia. Putin on heikentänyt Venäjää, ei vahvistanut. Eikä armeija todellakaan ole se viimeisin paikka minne korruptio ja ryöstäminen on ehtinyt - vaan yksi niistä ensimmäisistä.
Saisiko olla teetä tai uudet kalsarit?
Mutta miksi sitten hyökätä Ukrainaan ja ylipäänsä aggressiivisesti uhitella maailmalle? - sitä ryöstelyä voisi paljon helpommin hiljakseen harjoittaa noilla luonnonvaroilla ilman ylimääräisten vihollisten hankkimista. Eikä siinä ääneen lausutussa arvomaailmassa kysymys ole kansan vahvistamisesta vaan valtion: ideologiahan kuulostaa tyylipuhtaalta fasismilta, mutta käytäntö sitten tyylipuhtaalta kleptokratialta. Minusta tässä on huomattava ristiriita.Ei se tarkoitus ole Putinilla parantaa kansansa oloja vaan koittaa hommata itselleen ja piirilleen enemmän ja enemmän rahaa, voimaa ja hallintaa. Sen takia NATO-vihoittelut ja kansan aivopesu naapureiden inhoon, muuten kansa saattaisi joskus tajuta et vittu meillähän ei ole mitään.
Ihan omalla mutulla, hyökkäys nähtiin sellaiseksi toimenpiteeksi, jolla 1. lisättäisiin kustannuksista huolimatta varastettavissa olevan rahan määrää, 2. pidennettäisiin tehokasta varastamisaikaa ja 3. kasvatettaisiin sen kuuluisan henkisen peniksen pituutta (mikä ei loppupeleissä ole kovin mitätön tekijä). Se missä sössittiin, oli käytännössä kaikki ennakkoarviot siitä, miten homma tulee menemään ja miten muu maailma tulee reagoimaan. Erikoisoperaatio 2022 -minisarja HBO:lta tulee olemaan iso hitti vuonna 2025, kun kaikkien paljastuneiden faktojen pohjalta on päästy tekemään dramatisoitua viihdettä kaikkien aikojen pahimmin reisille menneestä hyökkäyksestä (mittakaava ja panokset huomioiden).Mutta miksi sitten hyökätä Ukrainaan ja ylipäänsä aggressiivisesti uhitella maailmalle? - sitä ryöstelyä voisi paljon helpommin hiljakseen harjoittaa noilla luonnonvaroilla ilman ylimääräisten vihollisten hankkimista. Eikä siinä ääneen lausutussa arvomaailmassa kysymys ole kansan vahvistamisesta vaan valtion: ideologiahan kuulostaa tyylipuhtaalta fasismilta, mutta käytäntö sitten tyylipuhtaalta kleptokratialta. Minusta tässä on huomattava ristiriita.
Jep. Lahjukselle oli Neuvostoliitossa muistaakseni kolme eri sanaa. Eli perushöttö esim. kaupan myyjälle, jotta piilottaa jotakin tiskin alle; isompi kannustin myymälän pomolle, jotta saat ensimmäisenä tietää, milloin saavat seuraavan erän uusia perseenpäristimiä ja sitten huippuna kunnon slige jollekin kovemman tason byrokraatille, jotta päästiin eteenpäin asunto- tai autojonossa, muuttamaan parempaan kaupunkiin tai laajennettiin oman yksityisen maa-alan kokoa (kolhooseissa jokaisella oli oikeus myös pieneen "omaan" maaplänttiin, jonka antimet sai sitten myydä torilla eteenpäin, näiden maapalstojen tuottavuus oli "jostakin kumman syystä" moninkertainen kolhoosin yhteismaihin nähden).Jo vanhan Neuvostoliiton aikana korruptio oli niin itsestäänselvyys, ettei kukaan sitä edes kyseenalaistanut. Mikään ei toiminut, mutta kaikki hoitui. Pikkukaupungin hotellissa voi olla puutetta lämpimästä vedestä tai vessapaperista. Mutta pillua järjestyi satavarmasti, kun vain pokelle vihjasi.
Eli ei tämä ikiaikainen säätäminen mihinkään häviä. Toimitusketjussa jokainen välikäsi on välistävetäjä.
Ei tuntuisi pakotteet tosiaan ihan toimivan Venäjän raaka-aine viennin osalta. Voinee kysyä onko kaikkea edes mahdollista saada toimimaan? Tarkoitan, että jos esim. Venäjän öljy laitetaan pakotelistalle, niin öljyn markkinahinta vain nousee. Vaikka Venäjä ei saisi öljyä suoraan markkinoille, niin luulisi, että esim. 30-50% alennuksella suhteessa markkinahintaan alkaa löytyä pimeitä reittejä yms. ostajia. Globaalin hinnan noustessa ei Venäjä välttämättä kärsisi kovinkaan merkittäviä tappioita, vaikka siirtyisi öljyn "hämärän" kaupan puolelle.Venäjän vientitulot 2022 kasvoivat tammi–maaliskuussa noin 50 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Venäjän tavara- ja palveluviennin arvo vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 157 miljardia dollaria (144 miljardia euroa).
Viennin arvo on paisunut öljyn, maakaasun ja muiden raaka-aineiden hintojen nousun ansiosta. Suomen Pankin mukaan Venäjää vastaan asetetut pakotteet kohdistuvat vain muutamaan prosenttiin maan viennistä.
Tällä hetkellä Saksan kaasuvarastot taitavat olla aika matalalla tasolla talven jälkeen? En oikein ymmärrä miksi Saksan kannattaisi tässä kohtaa livetä EU:n rintamasta, ellei taustalla ole joku todella painava syy? Saksa kansallisti myös Gazpromin tytäryhtiön, mikä ei ole ihan normaalia yritystoimintaa ja viittaa oikeastaan merkittävään strategiseen riskiin.Muistaakseni osa tutkijoista pitää seurauksia selvästi pienempänä kuin Saksan johto.
Eli pelkkää näpertelyä on ollut sitten taas kerran pakotteet. Vaikka kaikki länsimaiden johtajat ovat koko ajan lähes kilvan puhuneet tuntuvista ja nopeasti purevista pakotteista. Viime aikoina ei tosin ole enää juuri kehdanneet. Maakaasun ja öljyn tuonnin osaltakin annettiin aluksi ymmärtää, että osto loppuu suurin piirtein välittömästi koskien kaikkia EU-maita, mutta mikä paljastui jälleen kerran pelkäksi teatteriksi muutaman maan osalta. Saksa, Unkari ja Itävalta ainakin ovat livenneet rivistä siltä osin. Samoin öljyn ja maakaasun toimituksiin liittyvät suurimmat venäläiset pankit jätettiin edelleen Swift-järjestelmän piiriin, eikä suljettu sen ulkopuolelle. Tällä tahdilla pakotteilla ei ikävä kyllä saavuteta toivotun nopeaa vaikutusta ja muutamat EU-maat rahoittavat edelleen omalla toimimattomuudellaan ja hitaudellaan tuntuvasti Venäjän sodankäyntiä. Muutama Euroopan maa on energian osalta edelleen kiinni Venäjän napanuorassa vielä jonkin aikaa, ennen koko EU-alueen irtaantumista kokonaan Venäjän tuontienergiasta.Venäjän vientitulot 2022 kasvoivat tammi–maaliskuussa noin 50 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Venäjän tavara- ja palveluviennin arvo vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 157 miljardia dollaria (144 miljardia euroa).
Viennin arvo on paisunut öljyn, maakaasun ja muiden raaka-aineiden hintojen nousun ansiosta. Suomen Pankin mukaan Venäjää vastaan asetetut pakotteet kohdistuvat vain muutamaan prosenttiin maan viennistä.
Tuossa minisarjassa voisi Kummelit olla esittämässä Neuvost...Venäjän johtoporrasta.Ihan omalla mutulla, hyökkäys nähtiin sellaiseksi toimenpiteeksi, jolla 1. lisättäisiin kustannuksista huolimatta varastettavissa olevan rahan määrää, 2. pidennettäisiin tehokasta varastamisaikaa ja 3. kasvatettaisiin sen kuuluisan henkisen peniksen pituutta (mikä ei loppupeleissä ole kovin mitätön tekijä). Se missä sössittiin, oli käytännössä kaikki ennakkoarviot siitä, miten homma tulee menemään ja miten muu maailma tulee reagoimaan. Erikoisoperaatio 2022 -minisarja HBO:lta tulee olemaan iso hitti vuonna 2025, kun kaikkien paljastuneiden faktojen pohjalta on päästy tekemään dramatisoitua viihdettä kaikkien aikojen pahimmin reisille menneestä hyökkäyksestä (mittakaava ja panokset huomioiden).
Halpaa lystiä ollut venäläinen erityinen sotilasoperaatio.
Tämä on juuri se asia, joka tässä tilanteessa minua kiinnostaa.Mielenkiintoinen lista. Silti edes se hinta ei ole se suurin tappio Venäjälle vaan kaluston korvaaminen sekä aika joka menee näiden korvaamiseen. Lisäksi toki hinta on kalustolla joka on tuhoutunut, mutta toinen hinta tulee uuden kaluston suunnittelusta ja valmistamisesta.
Erikoiskoulutettu miehistö (lentäjät, erikoisjoukot, korkea-arvoiset upseerit, laiva miehistö) on vielä suurempi ongelma. Puhutaan ihmisistä. Ensiksikin, ihmistä ei voi koskaan korvata yksi yhteen. Toiseksi heidän kouluttaminen maksaa aivan järkyttävästi ja kolmanneksi se ottaa aikaa parista vuodesta jopa yli kymmeneen/kymmeniin vuosiin (osaaminen, kokemus yms.).
Hinnan voi myös heti kymmenkertaistaa sillä noihin lukuihin pitää myös sisällyttää ryssän korruptio ja ne välistävedetyt oligarkkien omat veneet. Aikataulullisesti näillä näytöillä tosiaan kymmeniä vuosia kuluu henkilöstön koulutukseen. Ja kun sen jälkeen on tarvetta laittaa nämä koulutetut liikkeelle, huomataan kalustoa haettaessa että kyllä ne rahat taisi sittenkin mennä siihen korruptioon ja veneisiin, sillä ”ei tämä paska edes käynnisty”.Mielenkiintoinen lista. Silti edes se hinta ei ole se suurin tappio Venäjälle vaan kaluston korvaaminen sekä aika joka menee näiden korvaamiseen. Lisäksi toki hinta on kalustolla joka on tuhoutunut, mutta toinen hinta tulee uuden kaluston suunnittelusta ja valmistamisesta.
Erikoiskoulutettu miehistö (lentäjät, erikoisjoukot, korkea-arvoiset upseerit, laiva miehistö) on vielä suurempi ongelma. Puhutaan ihmisistä. Ensiksikin, ihmistä ei voi koskaan korvata yksi yhteen. Toiseksi heidän kouluttaminen maksaa aivan järkyttävästi ja kolmanneksi se ottaa aikaa parista vuodesta jopa yli kymmeneen/kymmeniin vuosiin (osaaminen, kokemus yms.).
Se olis sit vissiin ”special underwater operation”