Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 295 717
  • 62 348

bowie

Jäsen
Yli puolen vuosisadan aikana olen pitänyt ihmiskunnan historiallisessa skenessä Venäjää / Neuvostoliittoa valtiona roskaluokkaan kuuluvana kehitysmaana (talousyhteyksistä huolimatta), jossa valtaa pitävien brutaalit valehteluun ja ihmisoikeuksien halventamiseen perustuvat toimintatavat ovat olleet kansallensa pakkosyötetty normaali. - Ukrainan parin viime kuukauden tositapahtumien johdosta tunnustan nyt erehtyneeni: Venäjä valtiona näyttääkin olevan huomattavasti olettamaani rikollisempi, syyllistyen historiallisen ajan mitä kuvottavimpiin tekoihin. Vertauskuvallisen osuvasti tv- sarja Family Guyn eräässä jaksossa todetaan "Worse than Hitler". Toivottavasti pohjois-Ukrainasta poistuneet örkit eivät seuraavana suuntaa Suomen itärajoille...
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Deripaska alkaa deripuloimaan, kun jo lahjetta pitkin valuu. Pisnekset kärsii. Kyynel.
Aika moni oligarkki on Putlerin "kelkassa" (= ei voi ottaa suoraan kantaa sotaa vastaan, vaikka kaikenlaisia pikkujuttuja sotarikosten tutkimisesta ja kansallistamisen järjettömyydestä sanovatkin) juuri sen takia että bisnekset kärsii ja myös sen takia että ajattelevat olevansa vastuussa isosta joukosta tehtaidensa työntekijöitä. Jos päänatsi päättää kansallistaa yritykset nehän menevät automaattisesti pakotteiden piiriin mikä tarkoittanee paljon isompia vaikeuksia kuin nyt, eli samalla työntekijöiden isompaa kurjistamista. Oligarkeista tuntuu muutenkin olevan pakotelistoilla ainoastaan ne jotka oikeasti ovat yhteyksissä Kremliin.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaino pyyntö, että Lavrovin naaman sisältävät mediaupotukset jatkossa spoiler-tageihin. Monenlaista karun kuvan näkemistä minäkin kestän, mutta en tuota.
Täysin eri mieltä. Lavrovin ja muiden naama tulee näkyä mahdollisimman laajasti ja kattavasti. Samoin heidän sanomansa.

Samoin heidän tekonsa, heidän murhaamansa ihmiset, raiskaukset, lapsien silpomiset, kaikki. Toisaalta tavattoman kornia ja julmaa, mutta totta: kiitos tiktok, twitter ja etenkin sivistykseen uskovat toimittajat. Naamiot ovat pudonneet.

Se on paras tapa havahduttaa loputkin länsimaissa nukkuvat kolmannen asteen höppänät näkemään se mikä elukkalauma on kyseessä. Se on paras tapa näyttää konkreettisesti, mikä on ainoa tapa suojella itseämme ja lapsiamme samalta kohtalolta mikä Ukrainassa tapahtuu joka hetki.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Puheessaan Suomelle Zelenskyi kysyi aivan aiheellisesti, ovatko Ukrainaan hyökkääjät edes ihmisiä. Vastaus tähän kysymykseen selkenee mielestäni päivä päivältä.

Edit. kirjoitusvirhe
Kyllä, Homo sapiens lajia eli ihmisiä. Tuossa ei tieteen kannalta ole mitään epäselvää. Onhan toisaalta myös niin ettei tunneta toista lajia joka viskoisi pommeja lasten ja imeväisten niskaan. Kaikki jotka ovat tehneet niin ovat olleet ihmisiä.

Toisaalta ymmärrän tuon retoriikkana, vaikkei pidäkään tosiasiassa paikkaansa. "Onko nämä enää ihmisiäkään?" on voimakasta retoriikkaa joka korostaa vihollisen tekojen kammottavuutta. Ongelmana on, että sitä voidaan käyttää myös propagandassa kuvitteellisen viholliskuvan luomiseen. Esim. Venäläiset joukot Ukrainassa eivät välttämättä pidä ukrainalaisia enää ihmisinä, sen perusteella mitä heille on heistä kerrottu valtion propagandassa. Ja se sitten helpottaa raakojen tekojen tekemistä kun niitä tehdään jollekin ali-ihmiselle.

En toistelisi vihollisen komentoja taas tässäkään. Miten raakoja tekoja tekevätkään niin aina pysyvät ihmisinä.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
...David Gilmour on maailman paras kitaristi. Ei petä vanhoilla päivilläänkään.

Ei ole pettänyt, eikä petä! Paras, ehdottomasti!

Ehkä todella "offtopic", mutta hyvällä asialla sallittakoon!
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Kyllä, Homo sapiens lajia eli ihmisiä. Tuossa ei tieteen kannalta ole mitään epäselvää. Onhan toisaalta myös niin ettei tunneta toista lajia joka viskoisi pommeja lasten ja imeväisten niskaan kaikki jotka ovat tehneet niin ovat olleet ihmisiä.

Toisaalta ymmärrän tuon retoriikkana, vaikkei pidäkään tosiasiassa paikkaansa. "Onko nämä enää ihmisiäkään?" on voimakasta retoriikkaa joka korostaa vihollisen tekojen kammottavuutta. Ongelmana on, että sitä voidaan käyttää myös propagandassa kuvitteellisen viholliskuvan luomiseen. Esim. Venäläiset joukot Ukrainassa eivät välttämättä pidä ukrainalaisia enää ihmisinä, sen perusteella mitä heille on heistä on kerrottu valtion propagandassa. Ja se sitten helpottaa raakojen tekojen tekemistä kun niitä tehdään jollekin ali-ihmiselle.

En toistelisi vihollisen komentoja taas tässäkään. Miten raakoja tekoja tekevätkään niin aina pysyvät ihmisinä.
Puhuttakoon siinä tapauksessa inhimillisyydestä tai ihmismäisyydestä. Niiden puutos on ilmeinen.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Näin suomalaisena sitä helposti vertaa tätä II maailmansotaan ja tällä kertaa teen niin siviilien näkökulmasta. Nimittäin näitä joukkomurhia olisi varmasti nähty myös Karjalassa ellei väestöä olisi evakuoitu. Olen pohtinut paljon sitä, miksi Venäjän miehityksen alle jäi noinkin paljon ukrainalaisia.

Yksi syy on varmasti se, etteivät viranomaiset ehtineet tehdä järjestelmällisiä evakuointeja. Tässä Ukraina oli huonosti valmistautunut. Ehkä suurempi kysymysmerkki on se, miksi väestö ei omatoimisesti häipynyt tuolta. Venäläiset tulittivat pakenijoita, kuten tänäänkin, mutta siitä huolimatta pakeneminen olisi ollut ehdottamasti turvallisin ratkaisu. Neuvostoliitto hyökkäili aikanaan myös Karjalasta paenneiden suomalaisten kimppuun lentokoneilla ja tykistöllä, mutta en ole koskaan kuullut tapauksista, joissa karjalaisia olisi pyrkinyt jäämään sotatoimialueille omaan kotiinsa.

Monet siviilit eivät ehkä uskoneet Venäjän ryhtyvän laajamittaisiin terroritoimiin. Lehdissä kirjoiteltiin siitäkin, että ukrainalaiset voisivat jatkaa sissitaistelua miehitetyillä alueilla. Tuon terrorin myötä se ei vaikuta kovin hyvältä strategialta.

Toivottavasti tuolla Itä-Ukrainassa siviilit saadaan turvaan taisteluiden alta. Järjellä ajateltuna olisi myös venäläisten etu antaa tämän tapahtua rauhassa, mutta järjellä ei ole ollut kyllä tässä sodassa mitään käyttöä Kremlissä.
 

Morgoth

Jäsen
Monet siviilit eivät ehkä uskoneet Venäjän ryhtyvän laajamittaisiin terroritoimiin. Lehdissä kirjoiteltiin siitäkin, että ukrainalaiset voisivat jatkaa sissitaistelua miehitetyillä alueilla. Tuon terrorin myötä se ei vaikuta kovin hyvältä strategialta.
Harva uskoi sotaan ja vielä harvempi kansanmurhaan. Toki USAn tiedustelu niistäkin jo varoitteli hyvissä ajoin, mutta tuollaiseen pahuuteen kukaan ei ollut valmis uskomaan. Enää Itä-Ukrainan evakuointi ei ole helppoa, kun pakoreittejä tuhotaan tarkoituksella. Jäljelle jääneet siviilit voidaan tuhota tykeillä taloihinsa ja mitä jäljellä jää joku barbaarilauma käy tappamassa, raiskaamassa, ryöstämässä ja kaappaamalla mahdollisesti eloonjäneet lapset Venäjälle. Tapa kai sekin ratkaista oman maan alhaista syntyvyyttä.

Suurin virhe mielestäni oli ettei uskottu enää tälläistä pahuutta olevan enää olemassa. Toki Ukraina iso maa ja ihmisiä paljon ettei se evakuointi ihan helppoa ole.
 

Obasan

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täysin ylhäältä johdettua tämä terroristien siviilien teurastus ja kansanmurha. Buchasta löytynyt jo ainakin kolme joukkohautaa eli uhreja tulee koko ajan lisää. Näitä teloitettuja siviileitä on löytynyt sadoittain muistakin Kiovan lähellä olleista kylistä. Borodianka ilmeisesti Buchaakin pahempi hirveyksien näyttämö. Kaiken lisäksi terroristien julmuus vaan kasvaa, ei pitäisi olla edes mahdollista, mutta leikkaavat siviilien päitä irti (tästä on todisteita) ja väitetysti ovat polttaneet ihmisiä elävältä. Koko Venäjän armeija sen johdosta sotilaisiin on tällä hetkellä kuin ohjelmoitu sairas tappo- ja kidutuskone mitä täysin aivopestyt venäläiset siviilit isolta osin säestävät. Ei pysty käsittämään, että tämmöinen tuomionpäivän tappokone on vuonna 2022 onnistuttu luomaan...
Sitä tässä itse toivoi palaneita ja osittain palaneita ruumiita nähdessään, että toivottavasti olivat kuolleita ennen sytyttämistä. Nyt sitten erehdyin katselemaan matskua redditissä, enkä ihmettelisi, vaikka siellä olisi elävältäkin poltettu jotain porukkaa. Sota on aina paskaa jne jne, mutta ei saatana mitä siellä puuhataan.

Alla spoilereissa omat havainnot muutamasta videosta. En suosittele kenellekään enkä suosittele ketään etsimään ko. videoita. "Not safe for humans" on vähättelyä.

Ei tietoa videon aitoudesta, sijainnista tai ajankohdasta, mutta muutama tunti sitten redditissä julkaistulla videolla näkyi ruumiita, joilta osalta oli mm. silmät poltettu, ammuttu reisiin/lonkkaan, ja tottakai kädet sidottu selän taakse. Jo vanhemmilla videoilla oli sidottuja kavereita keneltä oli polvet ammuttu ja lopulta myös kuti päähän. Jollain videolla kasan päällä oli videon kuvauksen mukaan sidottuna tapettu 3-vuotias lapsi. Aavistuksen hankala ymmärtää hyökkääjiä millään tasolla.

Täällä osa toistelee sitä, että ei Suomessa asuvia venäläisiä pitäisi töniä. Monia ei varmastikaan pitäisi, mutta valitettavasti omastakin piiristä löytyy puolituttuja, jotka ovat asuneet Suomessa noin 20 vuotta, mutta silti yhä tässäkin tilanteessa kannattavat Putinia ja Venäjän toimia. Jos 20v jälkeenkin näkemys on tämä nykyisessäkin tilanteessa, niin ei se siitä helpolla muutu. Nämä saisi mielestäni palauttaa rajan taakse nauttimaan kaikista ihailemansa maan tarjoamista hienouksista, oli se sitten pula kaalista tai lääkkeistä.

Edit. Jos kenelläkään on mahdollisuuksia levittää videoita tai tietoa venäläisten teoista rajan taakse, niin siinä tapauksessa nuo pätkät kannattaa etsiä ja saattaa sikäläisten tietoon. Muuten en suosittele niiden etsimistä ja katsomista kenelläkään.
 
Viimeksi muokattu:

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä on hurjaa, jos on luvun osalta edes lähelle totta. Aikaisemmin on tullut tietoa 2400 varastetusta lapsesta. En ota vielä tätä tietona, vasta epäilynä.



Vitun paskainen ryövärivaltio, siitä sitten traumatisoituneita lapsia ryöväämään, ja aiemmasta elämästähän ei sitten puhuta. Aivan mahtavat mahdollisuudet tasapainoiselle elämälle tarjoaa Putleri et. co. Saatana kun pistää vihaksi, tuotakaan ei kukaan pysty enää estämään.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vitun paskainen ryövärivaltio, siitä sitten traumatisoituneita lapsia ryöväämään, ja aiemmasta elämästähän ei sitten puhuta. Aivan mahtavat mahdollisuudet tasapainoiselle elämälle tarjoaa Putleri et. co. Saatana kun pistää vihaksi, tuotakaan ei kukaan pysty enää estämään.
Kasvattavat omat terroristisolut näistä. Sääli(erittäin hyvä) Venäjän kannalta, että tulevat iskemään oman maan sisällä 10-20 vuoden sisällä.

Venäjä on kyllä yksi paskimmista valtioista tällä pallolla ja on perkele sentään tietysti meidän naapuri. Miten on edes mahdollista, että yhdellä hienoimmista maista tällä maapallolla, Suomella, on tuollainen naapuri?
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vitun paskainen ryövärivaltio, siitä sitten traumatisoituneita lapsia ryöväämään, ja aiemmasta elämästähän ei sitten puhuta. Aivan mahtavat mahdollisuudet tasapainoiselle elämälle tarjoaa Putleri et. co. Saatana kun pistää vihaksi, tuotakaan ei kukaan pysty enää estämään.

Ja sitten on joku dosZentti joka vielä pitää näitten sekopäitten puolia. Niin no mistähän johtuu?
 

John J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mitä tässä jutellut parin puolalaisen kanssa, niin hinku puolustamaan Ukrainaa olisi kova. Jos "valehtelijat" menevät vielä askeleenkin pidemmälle, niin sieltä tulee aika motivoitunutta porukkaa vastaan. Venäjällä taitaa olla kolme termiä valheelle, vai oliko se jopa neljä?
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Mennäänkö Venäjällä demokratian säännöillä? Siellä on oppositio joko vankilassa tai mullan alla. Ketä ihmiset voivat edes äänestää? Muutamaa nukke-ehdokastako, joiden ainoa funktio on tuoda demokratian teatteri paikalle?

Ei mennä. Onko kansa kollektiivisesti tästä vastuussa? Totta vitussa on.

Itse ovat ajansaatossa kansana hyväksyneet korruption ihan sieltä ruohonjuuresta Kremlin eliittiin asti, sääntöjen kiertämisen, Krimin ja muiden valloitukset sekä nyt viimeisenä armeijan toimet Ukrainassa.

Ei tuo naapurin kansa ole viaton tai syytön siihen miten siellä on asiat siellä on ja kaikki pakotteet ja paska mitä muu maailma tuuttaa on täysin oikeutettua mutta ikävä kyllä liian vähäistä.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tämä on hurjaa, jos on luvun osalta edes lähelle totta. Aikaisemmin on tullut tietoa 2400 varastetusta lapsesta. En ota vielä tätä tietona, vasta epäilynä.


Voi hyvinkin pitää paikkansa nämä aiemmat lukumäärät:





Kiovalaisen Anatolin päiväkirja on päivitetty:

Venäjän kansalaisia valmistellaan siihen että koko Ukrainan rautatieverkosto tuhotaan. Ja 3,5 miljoonaa Donbassilaista on määrätty evakoitavaksi, ainoa keino suorittaa se on rautatiet:




EuromaidanPressin kokoelma raiskauskertomuksista:

Ketju siitä, mitä ja missä vaiheessa lännen tiedustelu sai selville Venäjän hyökkäysaikeista:





Puhelu, jossa Venäjän propagandan shokaisema nainen, joka asuu miehitetyllä alueella, on herännyt todellisuuten kun vapauttajat on saapuneet ja tilittää siitä tuttavalleen joka taistelee Venäjän puolella jossain Hersonin lähistöllä.

Edit:
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

MegaForce

Jäsen
Ei lisättävää.


"Politiikan ja talouden realiteetit ovat sinänsä ymmärrettäviä, mutta ne eivät lohduta kellareistaan suojaa hakevia ukrainalaisia. EU on kuluttanut sodan alkamisen jälkeen jo yli 35 miljardia euroa Venäjän energiaan. Ukraina on saanut samassa ajassa miljardi euroa tukea EU:lta.

Epäsuhta on päätä huimaava. Sen vuoksi Ukraina tarvitsee aseellisen ja taloudellisen tuen lisäksi paremmat liittolaiset. Sellaiset, jotka eivät toisella kädellä rahoita yhteistä vihollista."
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Mahtavaa Slovakia, näillä tykeillä Ukraina ampuu 40 kilometriin, asennettuna autoloader:


edit: Jos vaikka 5 näitä myllyttää aluetta niin murkulaa tulee niskaan joka toinen sekunti...
edit2: On myös epäilyksiä siitä, että olisivat matkalla Naton harjoituksiin Latviaan. On myös huhuja siitä, että näitä olisi mennyt perille saakka Ukrainaan jo eli kukaan ei tiedä varmuudella mikä näiden tilanne on.
 
Viimeksi muokattu:

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Mahtavaa Slovakia, näillä tykeillä Ukraina ampuu 40 kilometriin, asennettuna autoloader:


edit: Jos vaikka 5 näitä myllyttää aluetta niin murkulaa tulee niskaan joka toinen sekunti...
Kommenteissa oli aika paljon epäilyksiä että ainakin video olisi kuvattu kalustosta matkalla NATO harjoituksiin Latviaan. Toki äärimmäisen hyvä olisi saada Ukrainalle raskasta ja pitkälle kantavaa kalustoa tuhoamaan myös maaörkkejä ja Slovakia on ilmeisen todistetusti toimittanut jo S300 järjestelmiä joilla pystyy katkomaan siivet korkeammallakin lentäviltä hirviöiltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös