Tässä Ukrainan puolelta aika hyvä venäläisiä hämmentävä kommentti.
Asiantuntija en ole, mutta käsittääkseni kyllä (avoin maasto antaa mahdollisuuden tuhota panssareita kaukaa) tietyllä reunaehdolla: kelirikon aikana ajoneuvot on pitkälti sidottu tiehen. Luulisin, että kunhan pellot alkavat taas kantaa, niin tilanne voi joiltain osin muuttua.Osaako joku kertoa onko tuosta Ukrainan avoimesta maastosta jopa suuri hyöty näitä tankkeja vastaan? Jossakin videossa näyttää siltä että niitä tankkeja tuhotaan todella kaukaa.
Varmaan Suomessa on ympäri vuoden sama homma kuin Ukrainassa kelirikon aikana, eli panssariaseesta ei saada parasta hyötyä, kun niitä voi pääsääntöisesti liikutella vain teitä pitkin. Varmaan Suomessa PST toimisi lyhyemmältä etäisyydeltä, mutta toisaalta peitteinen maasto myös suojaa PST-yksikön.Miten tuo sama toimisi esimerkiksi täällä Suomessa? Itse olen ollut siinä uskossa että täällä olisi hyvä olla kytiksellä jonkun kiven takana ja sieltä posauttaa kylkeen huutaen perkelettä. Mutta onko meillä täällä parempi maasto tällaiseen toimintaan?
Alkaa kyllä syntyä HC-luokan rakkaussuhde ukrainalaisiin. Nyt pelataan Putlerin omalla pelikirjalla, kun mainittiin Belgorodin Kansantasavalta.Tässä Ukrainan puolelta aika hyvä venäläisiä hämmentävä kommentti
On.Mä tätä kysyin eilen jossain sekavassa viestissä mutta kysytään uudestaan.
Eli onko Venäjä käyttänyt historiassa vetäytyessään poltetun maan taktiikkaa? Omien hatarien muistikuvien mukaan ei.
Oi voi, eli jos terroristien vetäytyminen pitää paikkansa niin tiedossa ei ole kovin kauniita maisemia.
Oi voi, eli jos terroristien vetäytyminen pitää paikkansa niin tiedossa ei ole kovin kauniita maisemia.
Oi voi, eli jos terroristien vetäytyminen pitää paikkansa niin tiedossa ei ole kovin kauniita maisemia.
Näinhän tuo Jatkosodassa toimi, Karjalan metsissä oli runsaasti kookkaita siirtolohkareita joiden takana piileskellä. Ja saksalaisella panzerfaustilla sitten painettiin tankkia kylkeen suht lyhyeltä etäisyydeltä.Osaako joku kertoa onko tuosta Ukrainan avoimesta maastosta jopa suuri hyöty näitä tankkeja vastaan? Jossakin videossa näyttää siltä että niitä tankkeja tuhotaan todella kaukaa. Miten tuo sama toimisi esimerkiksi täällä Suomessa? Itse olen ollut siinä uskossa että täällä olisi hyvä olla kytiksellä jonkun kiven takana ja sieltä posauttaa kylkeen huutaen perkelettä. Mutta onko meillä täällä parempi maasto tällaiseen toimintaan?
Helikoptereita voisi taas olla hyvä paukuttaa alas täällä meidän metsän suojasta?
En osaa antaa tähän ihan definitiivistä vastausta, mutta käytännössä Suomikin on varautunut poltetun maan taktiikkaan. Sen toteutustapa vain on muuttunut vuosisatojen varrella. Ennen rautateitä ja polttomoottoreita armeijoiden huolto perustui pitkälle ympäröivän alueen varastojen haltuunottoon ("foraging"). Vähänkään suurempien armeijoiden oli käytännössä pakko liikkua koko ajan asuttujen alueiden läpi teitä pitkin, jotteivät olisi kuolleet nälkään. Vastustaja koetti tehdä tämän vaikeaksi tuhoamalla varastoja armeijan edestä sekä häiritsemällä ryösteleviä joukkoja. Iso osa sotatoimista keskiajalla oli nk. "rähinöitä" (skirmishes) eli yhteen ottivat armeijoiden ryöstelevät joukot.Eli onko Venäjä käyttänyt historiassa vetäytyessään poltetun maan taktiikkaa? Omien hatarien muistikuvien mukaan ei.
Mä tätä kysyin eilen jossain sekavassa viestissä mutta kysytään uudestaan.
Eli onko Venäjä käyttänyt historiassa vetäytyessään poltetun maan taktiikkaa? Omien hatarien muistikuvien mukaan ei.
Voin vahvistaa, kyllä käyttivät 2MS.Eivätkö ne tuota toisessa maailmansodassakin käyttäneet.
Niihin radioaktiivisiin metsiin, joissa majailivat? No, ei välttämättä tulisi yllätyksenä.Venäjän joukot vetäytyvät - luvassa helvetinmoinen pommitus Ukrainaan? Toivottavasti ei.
Saksalaiset käyttivät ainakin. Mietein vaan että terroristit eivät tainneet peruuttaa toisen perkelesodan aikana kuin omalla maallaan, siksi kyseenalaistin poltetun maan tatkiikan käytön.Voin vahvistaa, kyllä käyttivät 2MS.
Saksalaiset käyttivät ainakin. Mietein vaan että terroristit eivät tainneet peruuttaa toisen perkelesodan aikana kuin omalla maallaan, siksi kyseenalaistin poltetun maan tatkiikan käytön.
Buratino saa kyytiä ensin toiselta tankilta ja sitten ohjukselta