Toivottavasti kukaan idiootti ei ole tuohon viimeiseen kohtaan missään nimessä suostunut, sillä kyllä venäjän pitää kyetä sietämään maahansa kohdituva tuho, jos kerran itse ovat sotaan lähteneet, eikä näin ollen tällaista ehtoa olisi mitenkään mahdollista hyväksyä edes yhdysvaltojen toimesta, elleivät nyt ihan velliperseitä ole kuitenkaan, kuten ikävästi kyllä näyttää asian laita olevan.
Oleellista on minusta se, että Bidenin kabinetin aika päättyy pian. Mutta mikä onkaan Harrisin linja Ukrainan osalta ja erityisesti hyökkäämisessä amerikkalaisasein rajoituksetta Venäjällä. Muuttuuko Harrisin linja Bidenin linjasta, jossa rajoituksia ja jos muuttuu, mihin suuntaan?
Jos turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Jake Sullivan siirtyy Bidenilta Harrisin kabinettiin, USA:n turvallisuuspolitiikan yksi ohjenuora tiedetään. Venäläisten kanssa neuvotellut Sullivan ei halua USA:n konfliktia Venäjän kanssa. Ja vaikka Sullivania voidaan tästä pilkata, supervallan strategisena johtajana Bidenin aikakaudella hän on valmis tukemaan asein Ukrainaan, mutta sopimaan rajoista joita ei ylitetä.
Sullivan käyttää sitä valtaa ei edes kulisseissa, joka monesti liitetään presidenttiin. Hän on laittanut USA:n politiikkaa pitkälti uusiksi sisä-, ulko-, turvallisuus- ja talouspolitiikassa. Harris varmaan joutuu jotain sanomaan näistäkin väittelyssä, mutta tietoa ei muuten ole, koska Harris ei vapaita haastatteluja ole antanut yhtään. Eikä ole itse Ukrainan politiikkaansa yksilöinyt.
Trumpin osalta tiedetään hieman enemmän. Nopea rauha, alueluovutuksia on se, mistä Trump on puhunut.
USA:n presidentinvaalit ovat kahden kuukauden päästä ja viimeistään niiden jälkeen tiedetään, millä korteilla voittaja Ukrainan kanssa pelaa. USA:n panokset ovat korkeat ja jos Harris-Walz-Sullivan on ykköskenttä, muutoksia Bidenin aikaiseen turvallisuuspolitiikkaan ei kenties juuri tule. Sullivan on silloin strategi, joka toteuttaa aiempaa linjaansa.