Saksalla ei ilmeisesti ole aikomustakaan lähettää Tauruksia Ukrainaan. Äänestyskin taisi olla pelkkää sisäpoliittista peliä Ukraina pelinappulana kuten joku hyvin kirjoitti. Kyllä Saksan ja USA:n motiivit ovat alkaneet ainakin meikäläistä ihmetyttämään:
Juu, kirjoittelin tuosta, että tuossa äänestyksessä kyseessä oli täysin sisäpoliittinen peli. Sitä se oli. Sillä esityksellä ei ollut mitään mahdollisuutta mennä läpi, koska sitä tukemalla hallituspuolueet olisivat kaataneet hallituksen ja todennäköisesti päätöstä Tauruksien lähettämisestä ei siltikään olisi lopulta tehty hallitustasolla. Taustalla siis se, että yksittäisen asejärjestelmän toimittamisesta päättäminen ei ole tavannut missään maassa olla parlamentaarinen kysymys. Ei meilläkään taistelu-Leojen lähettämsistä tai lopulta lähettämättä jättämisestä päättänyt eduskunta, vaan puolustusvoimien ja muun virkakunnan esityksestä hallitus. Eduskunnasta tuki olisi tietenkin tullut heittämällä.
Parlamentaarinen tuki Tauruksien lähettämiselle Saksassa olisi: sitä tukee hallituspuolueista Vihreät ja liberaalit (FDP) ja demareistakin tiettävästi merkittävä osa. Oppositiosta sitä tukee CDU.
Jokin muu asia kuin tuen puuttuminen Scholzia siis pidättelee. En usko oikean syyn olevan "eskalaation pelko", vaan kyseessä on jokin muu asia, miksi paitsi Scholzin johdolla Saksa, niin myös länsi kollektiivisesti on kieltäytynyt lähettämästä ~500km kantavuuden air-to-surface -ohjuksia. Täyttä syvän päädyn salaliittobullshittia toki on myös se, että länsi haluaisi Venäjän voittavan: jos näin olisi, ei länsi polttaisi satoja miljardeja Ukrainan muuhun aseistamiseen ja tukemiseen muutenkaan.
Paljon kuitenkin mahdollista, että jossakin vaiheessa Tauruksia tai vastaavia ohjuksia päätetään lähettää. Mitään wunderwaffeja nuo pitkän kantaman air-to-surface -ohjuksetkaan eivät kuitenkaan ole eivätkä yksinään tee käännettä sotaan. Siksi on hyvin mahdollista myös se, että länsi haluaa varmistua myös siitä, että Ukraina pystyy lopulta myös hyödyntämään Kertshinsalmen sillan paskomisen ja muutenkin noiden aseiden tuoman hyödyn ennen kyseisten järjestelmien toimittamista. Asejärjestelmien toimittamiseen liittyy kuitenkin aina myös riskejä: esimerkiksi se, että semmoinen päätyy vihollisen käsiin kokonaisuudessaan tai osittain.
Itse tietenkin näkisin näitä erittäin mieluusti lähetettävän Ukrainaan, mutta syyt sille ettei näin ole toistaiseksi toimittu tuskin myöskään ovat niin yksinkertaisia, kuin me täällä tai Twitter-warriorit antavat ymmärtää.