Venäjä on yrittänyt hakea vuosikausia merkittävää asemaa kansainvälisessä asekaupassa, mutta on tuhonnut käytännössä senkin kaiken työn alle kahdessa vuodessa. Välttämättä ei enää ole ihan jonossa venäläisen romuraudan ostajaa ja saa taas mestaristrategistin porukka tehdä kovasti töitä uuden asiakaskunnan löytämiseksi.
Viro antoi pakit suomalaiselle Patrialle ja tilaa panssariajoneuvonsa Venäjällä aktiivisesti toimivalta turkkilaisyritykseltä.
Hakeutuminen yhteistyöhön Venäjällä näkyvästi toimivan yrityksen kanssa on erityisen outoa juuri Viron kohdalla, sillä ainakin puheen tasolla valtiollinen Viro tuomitsee jyrkin sanoin kaiken kaupankäynnin Venäjän kanssa ja Venäjällä.
Viron päätös pöyristyttää: Antoi pakit Suomelle ja teki miljoonakaupat Turkissa
Viro antoi pakit suomalaiselle Patrialle ja tilaa panssariajoneuvonsa Venäjällä aktiivisesti toimivalta turkkilaisyritykseltä.www.iltalehti.fi
No ei nyt voi ihan suoraan verrata, kun ei ole Venäjän aseteollisuudesta kyse, vaikka tuo turkkilainen Otokar Venäjällä toimiikin. Ei sillä, että puolustelisin tai ymmärtäisin tuota Viron valintaa, mutta ei vaan minusta kuulu oikeastaan tähän samaan keskusteluun tämä Viron hankinta koska tuossa nyt ei venäläistä aseteollisuutta tueta eikä ylläpidetä.Viro kuitenkin näyttää Venäjää tukevan. Taas menee oma etu moraalin edelle, joskin onhan tuo ristiriitaista, että varustaudutaan vihollista vastaan vihollista tukemalla.
Ukraina harkitsee hyökkäystä Venäjän öljy- ja kaasuinfrastruktuuriin kostaakseen Ukrainan sähköjärjestelmään talven aikana kohdistuneet iskut. Asiasta mainitsi Ukrainan energiaministeri Herman Haluštšenko Politicon haastattelussa.
– Se olisi vain reilua, hän sanoi.
Hän sanoi, että venäläisten hyökkäysten sähköverkkoa vastaan odotetaan voimistuvan, kun lämpötilat laskevat ja sisätilojen lämmitystarve muuttuu kriittiseksi.
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi 31. lokakuuta, että ukrainalaiset eivät ainoastaan puolustaudu, vaan myös vastaavat Venäjän hyökkäyksiin kriittistä infrastruktuuria vastaan kylmänä vuodenaikana.
Haluštšenko antoi toimittajille ymmärtää, että tämä vastaus voisi sisältää iskuja Venäjän öljy- ja kaasutoimintoja vastaan.
Täysin samaa mieltä ja mielestäni ei pelkästään hyväksyttävä sotastrategia vaan jopa välttämätön. Terroritunkio ei terroritoimintaansa lopeta ennen kuin sillä itsellä kipeytyy nenä todella. Tunkion piipityksen asteesta voidaan sitten hyvin päätellä, että missä kohtaa mennään...Eli tässä tapauksessa silmä silmästä on kaikilla mittareilla hyväksyttävä sotastrategia.
30 maan kansalaisilta kysyttiin haluavatko nämä, että heidän hallituksensa tukee Ukrainaa. Vain Meksikossa näistä alle puolet (46%) haluaa, että Ukrainaa tuetaan.
Alla listattu maat maanosien sisällä kannatuksen mukaan suurimmasta pienimpään, joitakin mielenkiintoisia prosentteja nostettu esiin, Intian prosentti on aika kova ja Turkissakin sama kuin USAssa. Brasilia taas erottuu Keski- ja Etelä-Amerikan maista. valituissa Afrikan maissa myös aika vahva tuki Ukrainalle kansalaisten keskuudessa. Kaikissa parempi kuin Saksassa ja Ranskassa. Ei tuon perusteella oikein Afrikkaakaan uppoa Venäjän propaganda.
Eurooppa: Portugali (89%), Ruotsi (81%(yllättävän alhanen)), Iso-Britannia, Hollanti, Espanja, Italia, Saksa, Ranska (65%)
Amerikat: Kanada, USA (70%), Brasilia(67%), Argentiina(61%), Peru, Kolumbia, Meksiko
Aasia: Japani, Intia(76%), Singapore (75%), Etelä-Korea, Turkki (70%), Vietnam, Thaimaa, Hong Kong, Saudi Arabia (55%), Indonesia.
Tuli kuunneltua Aleksi Suomesta äänikirja ja muutenki katsottua miehen haastatteluja, niin ei enää jaksa edes uskoa noihin videoihi tai lukuihin tappioista. Niinku mies itsekin sanoi, miten niitä kerettäisiin laskea kun ei edes omia tappioita keretä. Kyllä ne venäläiset osaa sotia vaikka muuta halutaankin kertoa. Ikävä kyllä.
Ei Ukrainalla edelleenkään ole paukkuja venäjän siviili-infran paskomiseen. Tietysti jotain paikallista kiusaa voisi siellä täällä harrastaa, mutta moskovan rosvoregiimiä tuo ei voisi vähempää kiinnostaa.Mitä tulee ensi talveen ja infran tuhoamiseen puolin ja toisin, jos olisin Ukraina, ehkä ilmoittaisin venäläisille, että iskut Ukrainan energiainfraan eivät välttämättä ole maailman fiksuin idea, koska takaisin tulee.
Järjestelmällinen votkatehtaiden tuhoaminen olisi kovempi isku ryysyille kuin voimalaitosten sabotointi, jos pieni huumori sallitaan. Toki kotipoltto alkaisi heti.Ei Ukrainalla edelleenkään ole paukkuja venäjän siviili-infran paskomiseen. Tietysti jotain paikallista kiusaa voisi siellä täällä harrastaa, mutta moskovan rosvoregiimiä tuo ei voisi vähempää kiinnostaa.
Ei Ukrainalla edelleenkään ole paukkuja venäjän siviili-infran paskomiseen. Tietysti jotain paikallista kiusaa voisi siellä täällä harrastaa, mutta moskovan rosvoregiimiä tuo ei voisi vähempää kiinnostaa.
The interviewer particularly drew attention to the need for long-range strike capability and that Smetanin’s predecessor, Yuriy Gusev, had said the long-range drone had already flown but the lack of information led people had begun to doubt its existence.
The answer Smetanin gave was straightforward: “It is in mass production, and has been ordered by our defense forces. The UAV has, in fact, hit its first Russian targets. The recorded combat range was around 1,000 kilometers.”
Jonka myötä venäläisjoukkojen rajoittunut näkökyky ei koskisi enää vain yöllä käytäviä taisteluita. Win-win.Toki kotipoltto alkaisi heti.