Kommentoin tähän, koska kyseessä on oleellinen asia. Vetoat useasti tuohon valtion päätösvaltaan, mutta juuri sitähän tässä on sivukaupalla kritisoitu.
Poliitikot voisivat vaatia muutoksia, mutta eihän heillä ole siihen minkäänlaisia kannustimia. Päinvastoin, heitä voidellaan kaikenlaisilla risteilypaketeilla ja Lapin-reissuilla, minkä lisäksi tarjolla on mm. hallintoneuvoston jäsenyyksiä. Kansanedustajan palkkio ei päätä huimaa, joten monelle nämä ovat sellaisia "työsuhde-etuja", joista pidetään mielellään kiinni.
Lisäksi voi kysyä, että kuka tätä järjestelmää vastaan haluaa edes pullikoida? Siinä saa helposti pahaa öögaa "Veikkaus-perheeltä", joka on yksi vaikuttamisen ja verkostoitumisen areena. Eivät poliitikot eroa muista ihmisistä sen osalta, että hekin etsivät liittolaisuuksia ja pyrkivät edistämään omaa uraansa.
Niin kauan kun rahapelaaminen on sidoksissa järjestötoimintaan ja politiikkaan, tällaista omaneduntavoittelua ja härskiä lain venyttämistä tulee tapahtumaan. Veikkauksen osalta voi perustellusti kysyä, kuka vartioi vartijoita. Siellä on suoria rahallisia intressejä ja henkilöstösuhteita, jotka motivoivat jatkamaan haitalliseksi osoittautunutta järjestelmää.
Tässä on paljon asiaa kohtuullisen kiihkottomasti kirjoitettuna.
Se kulma, mikä tässä on ongelmallinen, on lähinnä omasta mielestäni se, että Veikkaus yhtiönä saa todella paljon kuraa niskaansa asioista, jotka eivät ole yhtiönä Veikkauksen vastuulla - vaan meidän rahapelijärjestelmän ja sen poliittisten kytkösten vastuulla. Omasta mielestäni Veikkaus tekee todella hyvää työtä niissä raameissa, mitä sille on annettu ja mihin sitä ohjataan. Monopolitoimijana vaan saa kuraa niskaansa asioista, joihin meillä ei ole osaa tai arpaa.
Veikkauksen toimintaa valvoo nykyjärjestelmässä Poliisihallitus. Ainakin itse kuvittelisin, että Poliisihallitus organisaationa kuitenkin puuttuisi asiaan, jos "härskiä lain venyttämistä" tapahtuu.
Odotan kyllä mielenkiinnolla sitä, miten nyt valmistelussa oleva arpajaislaki tulee muotoutumaan.