Vegas Golden Knights 2022–2023

 • 34 195
 • 135

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2022–2023?

 • Mestaruuteen

  Ääniä: 3 3,6%
 • Finaaliin

  Ääniä: 0 0,0%
 • Konferenssifinaaliin

  Ääniä: 4 4,8%
 • Konferenssivälierään

  Ääniä: 20 24,1%
 • Pudotuspelien avauskierrokselle

  Ääniä: 37 44,6%
 • Pudotuspelien ulkopuolelle

  Ääniä: 19 22,9%

 • Äänestäjiä
  83
 • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
16/82 Vegas vs. St Louis

Cotter sai jatkaa kolmosketjussa, joten ainoa muutos oli Hillin torjuntavuoro.

Arvosanataulukko
++
+ Carrier, Smith, Stephenson, Cotter, Karlsson, Kessel
+/- Hill, Theodore, Pietrangelo, McNabb, Martinez, Whitecloud, Hague, Marchessault, Howden, Kolesar, Roy, Stone, Eichel
-
--

Avauserässä vedot olivat vain 6-4 kohti maalia. Keskustat olivat tukittuina eikä kumpikaan joukkue päässyt laidoilta murtautumaan laatumestoille, vaan suurin osa laukauksista lähti siniviivasta mennen ohi maalin tai jääden blokkeihin. Neljännellä minuutilla Hill pysäytti takatolpalle hiipineen Leddyn, kun Tarasenko puhkoi Vegasin noppavitosen poikkisyötöllä, jollainen ei saisi Stephensonin läpi mennä. Hetkeä myöhemmin Tarasenko haki samaa uudelleen, mutta toista kertaa syöttö ei Vegasin viisikkoa lävistänyt, vaan vastaiskusta Carrier pudotti takaviistoon Whitecloudille, joka ampui keskeltä ohi maalin. Aika paljon tuollaisia puolittaisia vastaiskupaikkoja Vegas sai oman alueen kiekonriistoista. Kertaalleen Pietrangelo päätti 4v3-vastaiskun rannelaukaukseen oikeasta laidasta Binningtonin kilpeen. Toisaalta sitten transitiopuolustaminen oli hyvää ja mm. Cotter polki kertaalleen hyvin alaspäin katkaisten O'Reillylle maalin eteen tarkoitetun syötön. Hyökkäysalueen hyökkäyspelissä Carrierin kulmaväännökset vakuuttivat ja hän sai karistettua Blues-puolustajia selästään päätypeleissä. Pari minuuttia ennen taukoa karvaaminen puolestaan toimi kolmosketjulla, kun Kessel ahdisti Faulkia sen verran, että tämä avasi kulmasta suoraan keskelle Howdenin lapaan, mutta laukaus kohti alakulmaa slotista osui patjaan.

Kaksi maaliakin avauserässä nähtiin. Puolivälissä erää Saadin laukaus vasemmasta laidasta upposi vähän helposti etuyläkulmaan, mutta sitä edelsi pitkä kulmaralli eikä kakkoskentällinen vain saanut pysäytystä aikaan ja se oli vähän ongelmana avauserässä oman alueen puolustuspelissä eli passiivinen keskustan tukkiminen johti puolipitkiin vieraiden myllyihin ja kaksinkamppailupelaamisessa Blues oli myös edellä voittaen suurimman osan irtokiekkoväännöistä. Tasoitus 1-1:een tuli alivoimalla. Stephenson haistoi O'Reillyn pudotussyötön siivestä viivaan ja polki karkuun, mutta rystyuitto ei tepsinyt. Smith tuli kuitenkin vaihdosta Royn tilalle eikä häntä merkattu, joten Chandler syötti kulmasta maalin eteen ja Smith sai rauhassa viimeistellä ohi Binningtonin. Kyseessä oli jo Reillyn kolmas AV-maali, joka on eniten tällä kaudella NHL:ssä.

Kakkoserän alussa Tarasenko ampui pakin jaloista terävästi ja Hill sylki eteen, mutta poimi sitten hanskaansa Thomasin jatkokokeilun maalin edestä. Hetki tuosta ja Vegas meni 2-1 johtoon. Karlsson kaapi oman alueen aloitusvoiton O'Reillylta ja Theodore löi kiekon ränniin maalin takaa. Cotter säntäsi vasempana laiturina tietysti vasempaan laitaan heti aloitusvoiton jälkeen ja sai jatkettua kiekon keskialueelle, vaikka pinchaava puolustaja tuli selkään kiinni, mutta noita suorituksia hän sai viime kaudellakin reenata todella paljon HSK:ssa ja se näkyi sitten nyt korkeana suoritusvarmuutena! Muistan varsinkin Morozovin debyyttimatsin, jossa Ivan kaivoi koko ajan oman alueen aloitusvoittoja, pakki löi kiekon ränniin ja Cotter samalla tavalla jatkoi kiekot ulos omista selkä kohti vastustajan maalia. Eivät ne AHL-pelit hukkaan menneet Viveiroksenkaan alaisuudessa. Palatakseni tähän peliin, Cotterin jatko keskialueen puolelle tavoitti Karlssonin keskikaistalta, kun tämä tarjosi tuen aloitusvoittonsa jälkeen. Karlsson yritti jatkaa viereen Kesselille, mutta vastustajan luistin oli välissä. Kessel sai kuitenkin silti kiekon mukaansa ja siniviivan jälkeen ampui ranteella Faulkin jaloista niin napakasti, että Binnington hörppäsi vedon sisään. Kyseessä oli Kesselin ensimmäinen maali kotipeleissä:

Ajassa 0:10 toisen aloituksen lopputulos oli sama kuin ensimmäisen. Oikeassa aloitusympyrässä Morozov kaapi lusikkapuoleltaan puhtaan aloitusvoiton kaakon suuntaan Turcotten haroessa tyhjää lavallaan. Pachal syötti kulmasta maalin taakse ja Ahac jatkoi kiekon ränniin. Cotter tuli taas vastaan ja jatkoi Allardin edestä kiekon taas eteenpäin yhdellä kosketuksella. Dorofeyev ei tuollakaan kertaa ehtinyt Wolaninia ennen kiekkoon, mutta ainakaan toista pitkää ei tullut, kun Wolanin nappasi pelivälineen haltuunsa puolustussiniviivalla ja käänsi sitten pystyyn ohi Dorofeyevin karvauksen.


Tästä alkoi ura Pohjois-Amerikassa. 35-sekuntinen avausvaihto kokonaisuudessaan videoituna sisältäen kaksi ensimmäistä aloitusvoittoa Turcottesta ja ex-toveri Tkachevin seuraamista omalla alueella.

Ajassa 6:30 oli seuraavan vaihdon aika mainosten jälkeen. Se käynnistyi oman pään aloituksella, jonka Morozov voitti Heleniusta vastaan, joten kaikki kolme ensimmäistä aloitustaan Ivan voitti Amerikan valloituksensa alkajaisiksi. Nyt hän ei kaapinut kiekkoa kaakon suuntaan, vaan suoraan alaspäin. Hayes löi maalin takaa kiekon ränniin ja Cotter tutusti jatkoi sen eteenpäin yhdellä kosketuksella vasenta laitaa pitkin. Painottomalta puolelta Dorofeyev luisteli taas viistosti kiekon perään, muttei saanut kiekkoa haltuun, vaan se meni Nousiaiselle asti.

24. minuutilla Vegasin 1-2-2 keskialueen puolustusmuoto murtui oudolla pompulla laidasta ja Blues sai sen ansiosta 2v1-tilanteen, mutta Hill liukui upeasti nollaamaan Alexxandrovin one-timerin oikeasta laidasta. Kolme minuuttia myöhemmin Stephenson haastoi tuloksetta jalalla Leddyn eikä päässyt keskialueen käännön jälkeisellä voimaliikkeellä punnertamaan maalille 1v1-tilanteesta. Puolivälissä matsia kolmosvitjalla kiekko liikkui hyvin hyökkäysalueella ja lopuksi Whitecloud tarjoili vielä maalin kulmalle syötön Cotterille, joka nosti rystyltä kiekon Binningtonin varusteisiin. Seuraavaksi Vegasin alivoimalla Hill pysäytti mallikkaasti takakolmiosta tulleet vedot. Pari minuuttia myöhemmin Vegas sai taas yhden puolittaisen vastaiskun lisää. 4v2-tilanne päättyi siihen, että Eichel syötti vasemmalta keskelle ja Roy vielä jatkoi viereen oikealle, mutta Pietrangelo ampui ohi etukulman.

Päätösvitosella Blues tuli rinnalle ja meni ohi. Ensin 1-2-2 karvaus toimi kuten piti ja Blues oli pakotettu päätydumppaukseen. Hill haki kiekon ja luuli jättävänsä sen Haguelle, mutta tämä kurvasikin viime hetkellä eri suuntaan. Niinpä Schenn nappasi kiekon ja tarjoili tyhjiin maalin eteen Barbasheville. Harmillinen kommunikaatioerhe. Alle minuutti myöhemmin puolestaan keskialueen puolustus toimi taas kuten piti ja Blues löi kiekon ränniin. Painottoman puolen pakki Whitecloudkin meni hakemaan kiekkoa, kun Hill ei sitä saanut pysäytetyksi maalin takana. Roykin tuli vielä Whitecloudin avuksi, mutta he yksinkertaisesti vain hävisivät sillä kertaa kaksinkamppailun painotonta laituria vastaan. Muutamalla syötöllä Leivo oli yksin maalin edessä, mutta Hill nollasi alakulmaan suuntautuneen laukauksen. Jatkotilanteessa Haguen siirtokiekko maalin takaa ränniin katkesi pinchanneeseen Mikkolaan, joka vieritti kiekon ränniä pitkin takaisin maalin taakse. Leivo syötti keskustaan ja O'Reilly ohitti tarkalla vedolla yläkulmaan Hillin. Roy seilasi oudosti tuossa tilanteessa ollen ensin myöhässä estämässä Mikkolan nousua ja sitten se kertautui, kun hän ei enää ehtinyt omalle paikalleen merkkaamaan O'Reillya. Päätösminuutilla Vegas oli lähellä tasoitusta, kun Karlsson tykitti keskeltä matalan vedon ja Smith oli reboundissa, mutta rystykäännön pysäytti käsillään jään pinnasta Binnington. Laukaukset kahden erän jälkeen olivat 15-23, joten aika paljon enemmän peli vapautui kakkoserässä.

Päätöserän alussa ylivoimalla Schenn antoi näppärän poikkisyötön, mutta Tarasenkon rannelaukaus vasemmasta siivestä pysähtyi Hillin syliin. Sen perään Vegas joutui uurastamaan toisen alivoiman Whitecloudin nostettua kiekon katsomoon, mutta AV toimi niin hyvin, ettei Blues luonut mitään. Alivoimien jälkeiset minuutit olivat seesteisiä, kunnes hiljalleen Vegas sai rytmin päälle ja aloitti kirin. Viimeisen reilun kymmenen minuutin aikana sillä oli muun muassa 14 perättäistä laukausta kohti maalia ilman, että Blues ampui välissä kohti Hilliä. Parhaat paikat tulivat Marchessaultille. Ensin Smithin karvauksesta Marchessault pääsi kokeilemaan slotista, mutta ampui yli. Perään Mcnabb ampui päin kassaria ja Marchessault oli reboundissa maalin kulmalla, mutta Schenn heittäytyi upeasti eteen blokaten varman maalin. Neljä minuuttia ennen loppua puolestaan Marchessault latasi slotista patjaan ketjutoverinsa tarjoiltua passin maalin takaa. Muutoin suurin osa vedoista lähti siniviivasta ollen jokseenkin ponnettomia. Pari minuuttia ennen loppua Hill puolestaan venyi vielä yhteen 2v1-pysäytykseen Acciaria vastaan. Ihan OK kirin VGK sai aikaan, mutta silti yhdeksän pelin voittoputki katkesi, poks.

Plussat menevät maaleissa mukana olleille pelaajille ja Carrierille, jonka kulmakäännökset ja kiekonhallinta hyökkäysalueella vakuuttivat. Roy vältti voittomaalista ansaitsemansa miinuksen sillä, että nelosketju kyllä sai ehkä jopa pisimmät kulmarallit aikaan ja Nic pysyi myös hyvin kiekossa hyökkäysalueella Carrierin tapaan, mutta kunnon maalipaikoille ketju ei vain päässyt murtautumaan tällä kertaa, vaikka peli-ilme oli hyvä. Hill oli maalissa neutraali ottaen pari mainiota takatolppapelastusta ja paikkasi niillä eritoten kahta ensimmäistä takaiskua, jotka olivat estettävissä. Eichelin ketju oli tasaviisikoin aika mitäänsanomaton tällä kertaa ja ykkösketju oli nelosen ohella se, joka loi edes jonkinlaisia maalipaikkoja. Puolustuksesta Pietrangelo tuki pari kertaa hyvin vastaiskuja, mutta päätti ne aika ponnettomiin rannelaukauksiin oikeasta laidasta.

13/72 Canucks vs. Silver Knights

Brisson palasi kehiin kahden matsin huilin jälkeen ottaen ensi kerran paikan harjoituskaudella tutuksi tulleen Morozovin viereltä.

Ford – Froese – Foo
Brisson – Morozov – Rondbjerg
Quinney – Manninen – Rempal
Loewen – Primeau – Conrad

Hayes – Pachal
Ahac – Miromanov
Cormier – Korczak

Patera
Hutchinson

Plussat ja miinukset
++
+ Loewen, Primeau, Patera, Morozov, Cormier, Quinney
+/- Manninen, Rempal, Conrad, Brisson, Rondbjerg, Foo, Ford, Froese, Hayes, Pachal, Miromanov
- Ahac, Korczak
--

Kauden ensimmäinen vierasvoitto tuli maalein 2-3. Avausmaali syntyi suunnanmuutoksesta. Primeau lätytti kiekon pakkien selustaan siniviivan päältä. Silovs torjui Loewenin ensimmäisen vedon, mutta paluulaukaus lähes nollakulmasta upposi sisään vasemmalta puolelta. Tasoitus tuli 17. minuutilla. Nielsen purjehti YV-haussa Ahacin ja Korczakin välistä läpiajoon ja uitti rystyltä kiekon ohi Pateran. Kakkoserässä HSK teki toisen transitiomaalin, kun Morozov tarjoili vasemmasta laidasta syötön takatolpalle ja Miromanov viimeisteli Karlssonin puolustettua löysästi. Ylivoimalla 35. minuutilla Manninen haki kahdesti Rempalin oikeasta siivestä ampumien rannelaukausten paluukiekot vasemmasta laidasta ja pudotti viivaan Cormierille. Jälkimmäisellä kerralla tämä käytti kiekon Rempalilla ja ampui sitten keskeltä matalan vedon. Quinney oli kärppänä maalin kulmalla uittaen kiekon etukulmasta Silovsin patjan ja tolpan välistä sisään. Mielenkiintoisena muutoksena tosiaan Cormier oli ykkösylivoimassa viivassa ja Miromanov oli pudotettu kakkosviisikkoon. Ainakin se jotenkin toimi. Päätöserässä Canucks tuli vielä maalin päähän viiden minuutin jälkeen, kun se osui taas ylivoimalla. Aloitusvoitosta Pederson sai kiekon vasempaan siipeen ja tulinen rannelaukaus painui aivan etuyläkulmaan ohi Miromanovin peiton. Rau teki loistomaskin eikä Patera nähnyt laukausta. Päätöskympillä yksi Karlssonin kääntölaukaus noppavitosen ulkopuolelta kilahti ylärimaan, mutta sen lähemmäs tasoitusta isännät eivät päässeet.

Patera oli tähti yli 40 torjunnalla. Avauserän kohokohtia olivat 2v1-hyökkäyksessä patjatorjunta Hiranon matalaan rannariin oikeasta laidasta sekä alivoimalla Karlssonin vasemman siiven avopaikan nollaaminen kilvellä. Kakkoserässä Stevens ja Alfaro pääsivät perätysten maalin edesä yrittämään Pateran ohitusta, mutta tämä piti luukut kiinni ja hetki sen jälkeen HSK menikin 1-2 johtoon, joten torjunnat olivat arvokkaita. Puolivälissä iltaa Stevens puolestaan käveli vapaasti maalille ja vei kiekon rystylle, mutta nosti sitten ohi tyhjän maalin Pateran oltua jo jäissä, joten tuuriakin oli mukana. Kakkoserän lopussa puolestaan Karlsson tarjoili ylivoimalla passin vasemmalta takatolpalle, mutta jotenkin Patera venytti kumiukkona Raun ohjauksen tielle. Päätöserässä ei huipputorjuntoja enää tullut, vaan Patera napsi tarvittavat perustorjunnat johdattaen joukkueen voittoon.

Nelosketjusta Primeau ja Loewen kuittaavat plussat avausmaalista. Loewen väläytti myös kakkoserän alussa harhauttaen siniviivan päällä vastaan ajaneen Kalunyukin, mutta sen jälkeen lämäri vasemmalta b-pisteeltä meni Silovsin syliin. Morozov puolestaan alusti hyvin toisen maalin ja oli kiekolliselta suoritusvarmuudeltaan aiempia matseja parempi eikä hukannut pelivälinettä enää keskialueella, vaan oli huolellisempi. Avauserässä myös yhdessä vastaiskussa hän tarjoili syötön Miromanoville, joka jatkoi keskelle Brissonille, mutta tämä ampui keskeltä pleksiin avopaikasta. Quinney saa plussan voittomaalista ja yleisestä jämäkkyydestä. Aloitusympyrässä hän oli silmätestin perusteella vahva. Cormier puolestaan liikutti minusta Miromanovia paremmin kiekkoa ykkösylivoimassa puolelta toiselle. Rannelaukaus ei kuitenkaan ole niin hyvä kuin Mirolla, vaan tuhnumpi, mutta tällä kertaa se tuotti silti yhden reboundin, jonka Quinney suti sisään.

Manninen oli eritoten avauserässä aika paljon katollaan, mutta uhrasi kehonsa mm. kertaalleen siten, että hän vastaanotti taklauksen oikeassa laidassa kiekkoa kuljettaessaan ja jätti sen juuri ennen taklausta Rempalille, joka päätti hyökkäykseen rannelaukaukseen päin Silovsia. Ylivoimalla Cormier petasi hänelle yhden one-timerin päätöserässä, kun Sakari oli hetkellisesti oikeassa siivessä, mutta kuti meni suoraan päin veskaria. Foolta jäi mieleen puolestaan yksi hyvä maalipaikka, kun hän hiipi maalille, mutta rystynosto ei uponnut maalin edestä. Ahac ja Korczak puolestaan saavat miinukset isäntien avausmaalin huonosta siniviivan puolustamisesta alivoimalla. Tuollaista kunniakujaa ei saisi vastustajalle antaa. Kumpikaan ei kiekollisena myöskään tarjonnut mitään erikoista, vaikka vuosi sitten samaisessa hallissa Korczak jopa dominoi nousuillaan halki keskialueen.

Ilta-Sanomissa oli julkaistu juttu Mannisesta pari päivää sitten. Siitä selvisi se, että tosiaankin keskivartalovamma oli syynä neljän pelin missaamiseen. Otteista harjoitusleirillä tuli myös kehuja, joten kuten veikkasin, eivätköhän ne harjoitusmatsien näytöt ole muistissa, jos ja kun farmista pitää kutsua pelaajia ylös. Mannisen kommentit Silver Knightsin pelaamisesta myös vastaavat pitkälti omiakin havaintoja, mutta kommentin valmennuksen hyvyydestä otan suurella varauksella, koska eipä hän voi tietenkään Viveirosta julkisesti lynkatakaan:

– Ei ole mennyt ihan nappiin. Tappioita on tullut. Pitää saada yhteispeli toimimaan, niin sitä kautta yksilötkin onnistuvat paremmin. Joukkueena pitää paremmin saada luotua tilanteita ja autettua toinen toisiamme. Siten se lähtee yksilöilläkin kulkemaan paremmin, Manninen ruotii alkukauttaan.

Torstai-iltana tuli käkeen Abbotsford Canucksilta. Tiukka peli kääntyi päätöserässä kotijoukkueen voitoksi, kun John Stevens rokotti sekavasti toiminutta Hendersonin viisikkoa.

– Pelasimme ihan hyvin, mutta pieniin, voittaviin asioihin se kaatui. Alku on ollut haastava. Kaikki yrittävät, mutta vähän repaleista on ollut. Pitää jeesata vielä enemmän toinen toisiamme. Yksin kikkailemalla pelejä on vaikea voittaa. Yhteispeliä ja yhteishenkeä me kaipaamme. Nyt olemme tällaisessa aallonpohjassa.

AHL:SSÄ taistellaan paikasta auringossa, joten esimerkiksi juuri joukkuehengen harvoin kuulee olevan farmijoukkueiden suurin vahvuus.

– Olen tykännyt olla. Kopissa on hyviä äijiä ja valmennus on hyvää. Vaikka alku on ollut haastava, niin positiivisesti kaikki pumppaavat ja haluavat voittaa. Tappiot tietysti näkyvät kopissakin, Manninen sanoo.

Hän painottaa perusasioita. Voittavia tekoja jäällä. Niitä, joilla hän on Leijonissakin tottunut vuolemaan kultaa.

– Kamppailuista lähdetään liikkeelle, sitten on kaikki siniviivan päällä pelaamiset, alle menot, kiekon blokkaukset ja kiekon pitäminen hyökkäysalueella. Pitäisi saada pidempiä hyökkäyksiä ja sitä kautta luotua enemmän paikkoja.

– Ettei aina heitetä päätyyn ja tulla heti omaan päätyyn takaisin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
17/82 Vegas vs. San Jose

Thompson palasi maaliin. Kenttäpelaajisto oli sama kuin parissa viime pelissäkin. Kessel pelasi 999. perättäisen ottelunsa.

Arvosanataulukko
++
+ Martinez, Pietrangelo, Marchessault, Eichel
+/- Thompson, Theodore, McNabb, Hague, Whitecloud, Smith, Karlsson, Stephenson, Howden, Kessel, Cotter, Carrier, Roy, Kolesar
- Stone
--

Toisella minuutilla 3v2-hyökkäyksestä Smith syötti oikeasta laidasta keskelle ja Karlsson jatkoi vielä vasemmalle Marchessaultille, mutta tämän haku takatolpalle takaisin Smithille katkesi Reimeriin. Viidennellä minuutilla Sharksin kaatajana tunnettu ykkösvitja oli tutusti taas hyvin esillä San Josea vastaan pelatussa matsissa, kun karvaus tuotti tulosta hyökkäysalueella ja pienen kiekottelun päätteeksi Theodore kiskaisi lämärin Reimerin syliin oikeasta laidasta. Seitsemän minuutin kohdalla Hague lepsuili alhaalla menettäen kiekon puolustussinisellä, mutta hän paikkasi itse erheensä eikä Barabanov päässyt kunnolla läpiajoon. Pari minuuttia myöhemmin Martinez tykitti siniviivasta yli maalin ja Kessel oli päätylautareboundissa maalin kulmalla onnistumatta pomputtamaan kiekkoa sisään. Puolivälissä erää puolestaan Stephenson kaapi aloitusvoiton ja Eichel siirsi kiekon Pietrangelolle, joka päätti nousunsa oikeasta laidasta laukaukseen ohi maalin.

13. minuutilla ykkösketju karvasi toistamiseen hyökkäysalueella kiekon itselleen. Smith käänsi vasemmasta laidasta maalin eteen ja Marchessaultin kääntölaukaus meni pakin mailasta yli maalin. 16. minuutilla ykkösketjun suorahyökkäyksen päätteeksi Smith antoi loistavan poikittaissyötön oikealle takatolpalle, mutta Reimer ryösti Marchessaultin liukuen vedon tielle. Avauserässä VGK puhkoi oikeastaan koko ajan vierasjoukkueen karvauksen pitkillä avauksilla takasiniselle ja pääsi siten helposti hyökkäysalueelle. 17. minuutilla Kunin otti ison blokin maalin edessä, kun Kolesarilla oli reboundissa tyhjä maali edessään. Minuutti siitä ja Eichel alivoimalla yritti vasemmalta punnertaa maalille ohi E. Karlssonin, mutta tämä tökkäsi kiekon tylysti lavasta. Rasti seinään onnistuneesta 1v1-puolustamisesta. Ainoa tontti ylivoimalla siunaantui Hertlin päätypassista Barabanoville, mutta rannari oikeasta siivestä meni ohi takakulman reippaasti. Erän viime sekunneilla Vegas siirtyi 1-0 taukojohtoon. Cicek debyytissään suti kiekosta ohi keskialueella ja Eichel riisti sen. Tämä kuljetti yli sinisen ja antoi rystylätyn poikki kentän Stephensonille. Se ei pudonnut lapaan, mutta Chandler haki kiekon ja pudotti sen viivaan Theodorelle. Tämän pitkä poikittaissyöttö tavoitti Eichelin, joka tykitti one-timerin verkkoon vasemmasta laidasta, kun Reimer ei ennättänyt liukua poikittain. Tehopiste oli Eichelille uran 400. runkosarja ja pudotuspelit yhteen laskien.

Kakkoserässä VGK ei enää päässyt keskialueen läpi yhtä helpolla ja hyökkääminen oli nuhaisempaa. Erän alussa Stephensonin aloitusvoitosta syntyi jälleen puolittainen maalipaikka, kun McNabb ampui maalille ja Eichel ohjasi matkalla kiekon hieman ohi maalin. Toisessa päässä sen jälkeen Cicek päätti 3v3-hyökkäyksen rannelaukaukseen vasemmasta laidasta Thompsonin hanskan reunaan. 27. minuutilla Barabanov puolestaan ohjasi Ferraron viivatoimituksen Thompsonin ponttooneihin. Vieraiden hyvä jakso palkittiin 1-1 tasoituksella, kun Sturm syötti kulmasta viivaan, E. Karlsson ampui maalille ja Kunin käänsi paluukiekon oikealta b-pisteeltä verkon perukoille.

33. minuutilla E. Karlsson kompuroi itsekseen siniviivassa ja Stone syötti pystyyn luoden 2v1-tilanteen. Eichel syötti poikittain ja Stephenson ampui Reimerin syliin pehmoisen vedon. Hetken päästä Vegas kuittasi itsensä takaisin johtoon. Keskialueen tukkiminen toimi suunnitellusti ja painoton puolustaja Pietrangelo haki rännikiekon. Hän syötti sen heti pystyyn ohittaen kolme pelaajaa ja kun Karlsson vielä keskialueella voitti kaksinkamppailun pinchannutta Cicekia vastaan, Vegas sai 2v1-hyökkäyksen. Marchessault teki oman valinnan ja ampui etuyläkulmaan tarkasti. Oppikirjamaali tämän kauden Vegas Golden Knightsista:
Päätöserän alussa kuitenkin San Jose tasoitti. Stonella oli kaksi tilaisuutta purkaa kiekko oikeasta laidasta, mutta molemmat yritykset jäivät siniviivaan. Sharks palautti kiekon syvään, jossa Barabanov alisti kulmassa Theodorea punnertaen väkisin maalin taakse ja petasi sieltä tekopaikan maalin eteen Nietolle, joka ei erehtynyt. Osat vaihtuivat parin minuutin päästä, kun Nieto syötti vastaiskussa poikittain ja Barabanov ampui tulisen lämärin vasemmasta laidasta ohi takakulman. 45. minuutilla Eichel puolestaan antoi oikeasta kulmasta upean passin takaviistoon hiipineelle Martinezille, jonka veto slotista kuitenkin kilpistyi omaan pelaajaan Stoneen, joka jäi hetkeksi kitumaan, mutta pystyi jatkamaan peliä. Seuraavaksi Kolesar puolestaan karisti Hertlin vasemmassa laidassa ja teki voimanousun maalin eteen. Roy pääsi käsiksi reboundiin, mutta häntä rikottiin jäähyn arvoisesti. Ylivoimalla VGK ei kuitenkaan luonut mitään laatualivoimaa vastaan, vaan peli pyöri vain laidoilla.

Päätöskympin alussa kiekko pomppasi oudosti Vegas-maalin eteen suoraan Labancille, joka kilautti tolppaan. Viisi minuuttia ennen loppua seuraavalla Vegasin ylivoimalla Marchessault haki irtokiekon vasemmasta laidasta ja käänsi sen nopeasti keskustaan, josta Eichel pyssytti yli maalin. Epäonnistuneen ylivoiman jälkeen Smith otti laiskan jäähyn keskialueella ja Sharks hyödynsi oman ylivoimansa. Barabanov ui nätisti oikeasta laidasta hyökkäysalueelle läpi 1-3 trapin. Sitten hän pelasi pari seinäsyöttöä Couturen kanssa houkutellen Pietrangelon, Martinezin ja Stephensonin samaan laitaan. Kukaan ei viimeistä passia saanut katki, vaan Couture pääsi kävelemään maalille. Hän syötti vielä ohi Karlssonin takaviistoon keskustaan ja Meier viimeisteli yhdellä kosketuksella yläkulmaan. Komea maali, mutta kolmen Vegas-pelaajan olisi pitänyt riittää pysäytyksen aikaansaamiseen oikeassa laidassa. Pian sitten Cassidy ottikin jo Thompsonin maaliltaan. Eichelin tuloksettoman maalille nousun jälkeen vastaiskusta Couture viimeisteli vasemmasta laidasta tyhjiin ja päätöshetkillä vielä Ferraro kaunisteli luvut 2-5:een omasta päästä. Kyseessä oli vasta toinen tappio Sharksille varsinaisella peliajalla runkosarjassa. Saldo on nyt keskinäisistä peleistä 19-2-4.

Pidin Martinezin aktiivisuudesta hyökkäysalueella ja ahkerasta laukomisesta siniviivasta. Toimitukset olivat puolivaarallisia. Pietrangelo saa plussan toisen maalin alustuksestaan. Vaikka he nyt olivat jäällä myös voittomaalin aikana, iltapuhde jäi silti enemmän plussan puolelle. Marchessault oli puolestaan paikkoja rakennelleen ykkösketjun ehkä paras pelaaja Smithin ohella, mutta kun tämä otti sen turhan jäähyn pelin lopussa, pudotin Reillyn arvosanan neutraaliksi. Eichel saa plussan 400. tehopisteestään, koska hän myös käynnisti maalin johtaneen hyökkäyksen. Stone saa puolestaan oli aika näkymätön sitä kakkoserän yhtä pystysyöttöä lukuun ottamatta ja vielä oli osasyyllinen 2-2 tasoitukseen heikoilla puruillaan, joten kapteeni saa täten miinuksen papereihin.

Thompson ei hirveästi joutunut venymään maalissa, mutta takaiskuistakaan häntä ei voi syyttää. Theodore puolestaan pupelsi 2-2 tasoituksessa kamppaillen heikosti, mutta toisaalta alusti avausmaalin, joten anti jäi neutraaliksi. Whitecloudista jäi mieleen ajoittainen turha kiekon leipominen alhaalla ja hän joutui sitten avaamaan vaikeasti laidan kautta eteenpäin, kun syöttösuunnat ehtivät tukkeutua. Muista hyökkääjistä Stephenson kaapi taas hyvin hyökkäyspäässä aloituksia ja se on iso ase kakkosketjulle, kun he voivat käyttää sekä Eicheliä että Stephensonia aloituksissa puolesta riippuen. Cotter ampui kertaalleen avauserän lopussa puolestaan suoraluistelusta ohi takakulman jäähyltä vapauduttuaan. Nelosketjusta Kolesar oli varmaankin pirtein, muttei ihan plussan arvoinen, kun tuotantoa ei lopulta ollut.

14/72 Tucson vs. Henderson

Cormier oli pakeista lepovuorossa. Hyökkäys oli ennallaan viime voiton jälkeen. Brossoit korvasi uunissa Pateran.

Ford – Froese – Foo
Quinney – Manninen – Rempal
Brisson – Morozov – Rondbjerg
Loewen – Primeau – Conrad

Hayes – Pachal
Ahac – Miromanov
Chayka – Korczak

Brossoit
Patera

YV

Froese
Manninen Quinney Rempal
Korczak

Primeau
Morozov Rondbjerg Brisson
Miromanov

Plussat ja miinukset
++
+ Manninen, Quinney, Brisson, Rondbjerg, Foo, Primeau, Miromanov, Pachal, Brossoit
+/- Chayka, Korczak, Ahac, Hayes, Loewen, Conrad, Morozov, Rempal, Froese, Ford
-
--

Tucson on suosiollinen vastustaja näemmä tällä kaudella, kun aiemmin kotona HSK voitti heidät jo kerran 6-2 ja nyt vieraista irtosi peräti 1-7 voitto. Ensimmäistä kertaa seurahistoriassa Silver Knights teki viisi maalia päätöserään. Avausmaalin teki kuitenki kotijoukkue. Brossoit puuttui peliin maalin takana, mutta syötti suoraan vastustajalle kulmaan ja täten paine jäi HSK:n alueelle. Kolyachonok antoi siniviivassa poikittaissyötön Reillylle, joka siniviivan oikeasta kulmasta heitti kiekon maalille ohi Fordin. Matkalla kiekkoon osui Dea, jonka jaloista kiekko kimposi keskustaan McCartneylle. Froese ei tätä saanut kuriin ja niinpä McCartney käveli maalille nostaen rystyltä kiekon maalin kattoon, kun Brossoit oli vasta palautumassa torjunta-asentoon kimmokkeen jälkeen. Parin minuutin päästä tuli kuitenkin jo tasoitus ylivoimalla, johon Brossoitkin sai syöttöpisteen, kun Miromanov purjehti koko kentän läpi tyylikkäästi Söderströmin ja Knotin välisestä aukosta:
Voittomaali syntyi jo 11. minuutilla. HSK makasi 1-2-2:ssa keskialueella. Quinney ohjasi kärkikarvaajana pelin Mannisen laitaan. Tämä ajoi vastaan ja kun Reillyn avaus jäi torsoksi tämän sudittua ohi kiekosta, Manninen riisti kiekon. Sakari kuljetti sen hyökkäysalueelle ja antoi sitten suojauksesta upean kääntösyötön poikki kentän Chaykalle. Tämä syötti oikeasta laidasta maalin eteen ja Brisson ampui ruuhkasta irtokiekon yläkulmaan. Kyseessä oli Chaykalle ensimmäinen AHL-tehopiste.

Kakkoserä oli maaliton, mutta päätöserässä tuhisi senkin edestä. 45 sekunnin jälkeen Manninen osui. Hän hävisi hyökkäyspään aloituksen, mutta Rempal oli terävänä voittaen irtokiekon omille. Hayes ampui sen jälkeen viivasta patjaan. Pachal nousi oikeaa laitaa pitkin irtokiekkoon ja vieritti sen ränniin. Rempal palautti vasemmasta laidasta kiekon maalin taakse Quinneylle, jonka ovela syöttö löysi maalin edestä Mannisen ja tämä sai ampua rauhassa etukulmaan, kun Prosvetov vielä tuijotti toiseen suuntaan. Hetken päästä Foo ampui oikeasta laidasta ja haki oman reboundinsa kulmasta. Sen jälkeen hän syötti päädystä maalin eteen ja kotijoukkueen pelaajien keskeltä Ford viimeisteli maalin kattoon. Viides maali syntyi ylivoimalla, kun Carcone pillastui jostain syystä Rempalille kovin keskialueella ja kävi tämän kimppuun vihellyksen jälkeenkin. Ylivoimalla sitten vähän sekavan tilanteen päätteeksi Froese pudotti vasemmasta laidasta kiekon viivaan, Manninen palautti sen takaisin kohti syvyyttä ja Quinneyn rannelaukaus pienestä kulmasta upposi aivan takayläkulmaan ennen kuin kuviokaan ehti kunnolla rauhoittua. Kuudennessa maalissa Brisson sai lahjan lapaansa hyökkäysalueella, kun Smith antoi karmean harhasyötön. Brisson ei ampunut itse, vaan poimi vierestä Rondbjergin, jonka one-timer b-pisteiden välistä painui ohi Prosvetovin. Seitsemäs maali oli lähes identtinen. Conrad vuorostaan katkaisi Knotin avauksen ja pomputti vasemmasta laidasta kiekon takatolpalle, josta sen löi sisään Primeau.

Brossoit oli maalissa hyvä ansaiten plussan. Hän poimi maskittomat vedot suoraluistelusta etevästi kuten mm. päätöserässä, kun Carcone päätti vastaiskun kutiin vasemmasta laidasta kohti alakulmaa, mutta Brossoitin räpylä oli tiellä. Avauserässä paras torjunta oli Carconen nollaaminen maalinedusreboundista itsestään katsottuna oikealta puolelta. 35. minuutilla puolestaan alivoimalla Brossoit liukui mainiosti sivuttain pysäyttäen patjallaan Cracknellin lämärin suoraan syötöstä. Manninen saa plussan kolmen pisteen illastaan. Hän kamppaili vahvasti ja mm. alivoimalla riisti avauserän lopussa kiekon laidassa ja lähtiessään vastaiskuun Timminsin oli kampattava hänet jäähyn arvoisesti. Kakkoserässä oli paikka myös maalintekoon, kun Quinney käänsi oikeasta laidasta syötön keskustaan, mutta Mannisen kumpikaan vetoyritys ei Prosvetovin ohi mennyt. Quinney kirjaa plussan Mannisen ketjutoverina kahden suunnan etevyydestään ja komeasta YV-maalista päätöserässä. Hän myös puski kahdesti keskeltä puolittaiseen läpiajoon, mutta viimeistelyt kilpistyivät veskariin kummallakin kerralla avopaikoista.

Morozovin ketju pelasi myös pirteästi saaden monesti paineen Roadrunnersin päätyyn ja eritoten laiturit loistivat. Jo toisella minuutilla Rondbjerg karvasi päädyssä kiekon ja syötti poikittain, mutta Prosvetov ryösti takatolpalta Brissonin. Päätöserässä sitten osat vaihtuivat kuudennessa maalissa. Lisäksi päätöserän alussa Brisson käytti upeasti keskialueella mailaansa harhauttaen McCartneyn ja luoden 2v1-tilanteen, mutta se kuihtui Morozovin huonoon syöttöön. Ylivoimalla Brisson ja Morozov ampuivat siivistä kyllä hanakasti, mutta tuloksetta. Foo kirjaa plussan alustuksestaan Fordin osumaan ja oli hänellä itsellään jokunen muukin maalipaikka. Ihan pirteä peli häneltä ja luistin kulki. Miromanov saa plussan soolomaalistaan tietysti. Kakkoserässä oli paikka toiseenkin osumaan, kun vastaiskun lopuksi Primeau petasi hänelle tekopaikan slottiin, mutta Prosvetov koppasi räpyläänsä rannelaukauksen. Primeau saa plussan maalinsa lisäksi tuon paikan alustuksesta. Hän on kyllä paremmin ytimessä nimenomaan sentterinä kuin laiturina. Pachal otti puolestaan kakkoserässä yhdessä AV-vaihdossa pari blokkia putkeen ja saa siitä hyvästä kiitoksen. Avaussyötöt olivat myös napakoita osuen omien lapoihin.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa Manninen puheli, että jatkossakin pienet yksityiskohdat on tehtävä hyvin, jotta he pelaisivat voittavaa jääkiekkoa:

McCrimmon vieraili puolestaan 32 ajatusta -podcastissa ja kuuntelin tuon haastattelun. En ole kaikkea referoimassa, mutta mieleen jäi ainakin se, että suunnitelmana oli kaupata Dadonov pois Eichelin tieltä, jotta tarvittava viiden miljoonan tila olisi saatu palkkakattoon, mutta loukkaantumisten takia sitä ei tarvinnut tehdä. Stonen viimevuotisesta selkävammasta puolestaan hän totesi sen, että kun se vamma tuli kauden ensimmäisen laukauksen seurauksena toisessa pelissä Los Angelesissa, sen jälkeen hän ei pystynyt joukkueen bussissa kävelemään muiden pelaajien seuraan taakse, vaan joutui tuskissaan jäämään istumaan etuosaan. Kapteenistaan McCrimmon totesi myös sen, että tämä arvostaa aggressiivisuutta ja sitä, että joukkue yrittää voittaa ja on kiinni palkkakatossa. Mahdollisista offer sheeteista Haguelle tai Roylle McCrimmon sanoi, että niihin oli varauduttu, mutta yleensä ihmiset unohtavat, että pelaajien on myös hyväksyttävä ne ja heidän pelaajansa haluavat pelata Vegasissa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
15/72 Roadrunners vs. Silver Knights

Cormier korvasi Ahacin ja Marino Loewenin. Patera sai toriuntavuoron.

Ford – Froese – Foo
Quinney – Manninen – Rempal
Brisson – Morozov – Rondbjerg
Conrad – Primeau – Marino

Hayes – Pachal
Cormier – Miromanov
Chayka – Korczak

Patera
Brossoit

AV
Froese-Rondbjerg-Hayes-Pachal, Quinney-Foo-Korczak-Miromanov, Manninen-Rempal-Chayka-Pachal

Plussat ja miinukset
++
+ Manninen, Morozov
+/- Brossoit, Patera, Cormier, Miromanov, Hayes, Korczak, Chayka, Quinney, Rempal, Froese, Foo, Ford, Brisson, Rondbjerg, Conrad, Marino
- Primeau, Pachal
--

Paluu arkeen kahden voiton jälkeen tapahtui 6-2 tappiolla. Avausmaalissa Cormieria vietiin tylysti, kun Carcone harhautti tämän spin-o-ramalla ja iski sitten kiekon Pateran längistä sisään maalin edestä. Karmeaa suorahyökkäyspuolustamista Lukasilta. Toisessa maalissa Primeau puolestaan menetti kiekon omalla alueella keskustassa lähtiessään hyökkäykseen Smithin taklauksen myötä. McGregor nappasi kiekon ja viimeisteli nokikkain Pateran kanssa päästyään rystyltä pelivälineen sisään. Chayka ja Pachal olivat kulmassa avaamassa peliä, joten he eivät ehtineet paikkaamaan. Kolmannen maalin Tucson iski vieraiden ykkösalivoimaa vastaan ja melko lahja sekin oli. Dauphin kuljetti keskeltä hyökkäysalueelle ja antoi sitten hidastetun syötön pakkien selustaan. Sinne leikkasi Dea viimeistelemään läpiajosta yläkulmaan, mutta Pachal oli hyvin syöttölinjalla sitä ennen. Tämä ei vain jostain syystä saanut ohuesti pomppinutta syöttöä katkaistua, vaikka se ei kovin kova edes ollut, vaan huitaisi ohi kiekosta. Avauserän neljäs ja viimeinen maali puolestaan syntyi vastaiskusta. Brisson irrotettiin hyökkäysalueella kiekosta taklaamalla. Sen jälkeen pakki-pakki syötön jälkeen kiekko pelattiin pystyyn laitaa pitkin ohi Morozovin ketjun karvauksen. Hayes pinchasi vastaan, mutta ei saanut peliä katki siniviivaan, vaan Elynuik ohjasi kiekon hänen ohitseen luoden 2v1-tilanteen. Siinä Pachal ei saanut katki Empeyn lättyä ja Barron viimeisteli vasemmalta puolelta yhdellä kosketuksella kliinisesti.

Kakkoserään maaliin tuli Brossoit, mutta hänenkin nollapelinsä kesti vain kuusi minuuttia. Miromanov ampui siniviivasta päin lähintä pelaajaa ja peli kääntyi omiin. Hän ehti kyllä itse paikkaamaan tilanteen ja omalta siniseltä lyömään irtokiekon keskialueelle, mutta se päätyi Knotille, joka syötti eteenpäin. Dauphin jatkoi sinisen päältä kiekon keskelle McCartneylle ja puolittaisesta 2v1-tilanteesta tämä ampui itse alakulmaan Quinneyn takapaineesta huolimatta. Kavennus tuli 38. minuutilla vastaiskusta. Se päättyi Morozovin leikkaukseen oikeasta laidasta keskelle. Kiekko karkasi vähän lavasta, mutta Cormierille se kuitenkin tuli ja tämä ampui Timminsin jaloista oikeasta laidasta kiekon ohi Prosvetovin. Rondbjerg sai kakkossyötön. Päätöskympin aluksi puolestaan Cormier löi punaviivalta kiekon ränniin. Manninen voitti luistelu- ja kamppailukilvan ja syötti päädystä Miromanoville, jonka laukaus oikeasta laidasta yllätti veskarin. Viimeinen maali syntyi pari minuuttia myöhemmin. Hyökkäyspään aloituksessa yläkolmikko nukkui ja Tucson pääsi suoraan 3v2-hyökkäykseen. Cormier ja Miromanov olivat voimattomia, kun Carcone ja Kelemen petasivat Knotille paikan tyhjiin takatolpalle.

Mannisen ketju oli toimivin ylöspäin, joten sen sentteri ja pinnoille päässyt Sakari kirjaa plussan. Heti avausvaihdossa Quinney katkaisi hyökkäyksen siniviivan alla ja syötti vasempaan laitaan Manniselle, joka käänsi poikittain kiekon takatolpalle Rempalille, mutta Prosvetov jotenkin ehti liukua laukauksen tielle. Avauserän puolivälissä suorahyökkäys päättyi puolestaan Rempalin jalkamiinaan ja kutiin pakin jaloista oikealta b-pisteeltä veskarin haltuun. Kakkoserän puolivälin jälkeen pystysyötöstä syntyi 2v1-tilanne, mutta Mannisen oma ratkaisu meni ohi maalin. Päätöserässä puolestaan Quinney kertaalleen pääsi ampumaan viiksiltä suoraluistelusta logoon. Mutta joo, Manninen osoitti siinä 5-2 kavennusmaalissa karvauskykyjään, jotka ovat tulleet ilmi syksyn aikana.

Toinen jotenkin jälleen ylöspäin toiminut vitja oli Morozovin ketju ja tällä kertaa Ivan saa plussan. Hän pelasi kauden parhaan pelinsä alustaen tietysti yhden osuman, mutta kilauttaen myös yhden vastaiskun päätteeksi tolppaan vasemmasta laidasta ranteella kakkoserän lopussa. Hän on saanut suoraviivaisuutta ja dynaamisuutta lisää otteisiinsa, vaikka ne kliseiltä kuulostavat, mutta oikeasti viime peleissä ero on ollut sikäli silmiinpistävä, että ratkaisut kiekollisena tapahtuvat nopeammin ja hänellä on päämääränä edetä aina kohti maalia kiertelyn ja pelin hidastamisen sijaan. Pidän kovasti uudistuneesta Ivanista ja hiljalleen hän on sopeutumassa paremmin pieneen askiin.

Pachal ja Primeau kirjaavat plussat avauserän toheloinneistaan. Cormier paikkasi 1+1 tehoillaan avausmaalin lepsun puolustamisen. Maalissa Brossoit oli melko varmaotteinen viimeiset 40 minuuttia, muttei hänen tarvinnut haamupelastuksia ottaa kuitenkaan. Pateraa en avauserän takaiskuista syytä yhdestäkään.
 
(1)
 • Tykkää
Reactions: erku

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
18/82 Vegas vs. Arizona

Kesselin teräsmiesputki saavutti 1000 ottelun rajapyykin. Thompson jatkoi maalissa.

Marchessault–Karlsson–Smith
Stephenson–Eichel–Stone
Cotter–Howden–Kessel
Carrier–Roy–Kolesar

Martinez–Pietrangelo
McNabb–Theodore
Hague–Whitecloud

Thompson
Hill

YV

Stephenson
Marchessault Stone Eichel
Pietrangelo

Roy
Kessel Karlsson Smith
Theodore

AV

Karlsson-Smith-Martinez-Pietrangelo, Roy-Howden-McNabb-Whitecloud, Stephenson-Stone
Arvosanataulukko
++
+ Thompson, Pietrangelo, Carrier, Roy, Stone, Marchessault
+/- Eichel, Stephenson, Karlsson, Smith, Howden, Kessel, Cotter, Kolesar, Theodore, McNabb, Martinez, Hague, Whitecloud
-
--

Kahden pelin tappioputki katkesi rutiinivoitolla 4-1. Avausmaali syntyi kakkoserässä ylivoimalla, kun Eichel pudotti oikeasta siivestä viivaan ja Pietrangelon lämäri painui ruuhkan läpi maaliin. 2-0 maalissa päätöserän avausvaihdossa Pietrangelo puolestaan piti paineen hyökkäysalueella pinchaten siniviivasta vastaan oikeaa laitaa pitkin. Hän syötti Roylle, joka poimi vierestä pienellä siirrolla Carrierin. Tämä punnersi väkisin ohi Maccellin ja nousi kulmasta maalin eteen viimeistellen sitten ohi Vejmelkan. Osuma oli Carrierille jo kauden neljäs, joten hän on enää viiden osuman päässä yhden kauden maaliennätyksestä, joka rikkoutuu tällä kaudella. Kolmannessa maalissa kakkosketjun kulmaralli päättyi siihen, että Stephenson syötti siniviivasta vasempaan laitaan, Pietrangelo lämäsi ja Stone löi paluukiekon ilmasta sisään ennen kuin Hayton ehti koiraa sanoa. Vieraiden kavennusmaali oli onnekas, kun Keller heitti kulmasta kiekon maalille ja se kimposi Boydia vartioineen Martinezin jaloista omaan maaliin. Minuutti ennen loppua vielä Marchessault karvasi hyökkäysalueella vasemmassa kulmassa kiekon Ritchieltä ja syötti maalin eteen, josta Smith viimeisteli läheltä ylös.

Pietrangelo saa plussan kolmen tehopisteen illastaan. Kiekonliikuttaminen oli vaivatonta ja kun 18 pelin jälkeen koossa on 2+15, sesongin alku on ollut erinomainen. Hän myös pelin alussa vapautti pehmeällä chipillä Stephensonin läpiajoon, mutta tämä ei päässyt ampumaan Nemethin koukittua itsensä boksiin. Lisäksi jälleen pari kertaa Vegas käytti tuttua aloituskuviota, jossa Stephenson kaapi aloituksen vasemmasta ympyrästä, Eichel siirsi painottomalle puolelle ja Pietrangelo päätti nousunsa laukaukseen oikealta b-pisteeltä. Nelosketjusta erottuivat puolestaan Carrier ja Roy. Maalin lisäksi kakkoserässä eräässä suorahyökkäyksessä Roy antoi oivaltavan syötön vasemmasta laidasta keskikaistalle täyteen vauhtiin Carrierille, mutta tämän laukaus suoraluistelusta meni yli maalin. Roylta jäi mieleen myös hänen haastopelaamisensa. Esimerkiksi alivoimalla hän yritti röyhkeästi tanssia ohi Moserin 1v1-tilanteessa pyörähtämällä, muttei siinä onnistunut. Päätöskympillä Roy ei pelannut, vaan ottelu jäi kesken pienen vamman vuoksi, mutta Cassidy olettaa hänen olevan kunnossa jo ensi pelissä. Stone puolestaan saa plussan silmä-käsi -koordinaatiostaan kolmannessa maalissa. Hänellä oli toinenkin maalipaikka päätöserässä, kun Eichel tarjoili päätypassin, mutta Mark ampui kilpeen Vejmelkasta katsottuna vasemmalta puolelta.

Marchessault puolestaan oli hyvin toimineen ykkösketjun kenties paras lenkki ja alusti Smithin maalin täysin yksin. Ylivoimalla Marchessault myös haki hanakasti joko Stonen lapaa keskeltä tai Stephensonia takatolpalta kovilla jäänuoliaisillaan, kun Arizonan AV keskittyi peittämään eritoten Eichelin avointa lapaa ja pakotti tämän siirtämään vastuun Pietrangelolle ja Marchessaultille takakolmiossa. Ottelun puolivälissä tasaviisikoin Marchessaultilla oli hänen paras maalipaikkansa heti avausmaalin jälkeisessä vaihdossa, mutta rystynosto maalin kulmalta kilpistyi Vejmelkaan. Mitä tulee Smithiin, maalin lisäksi hän ampui aika paljon kakkosylivoimassa oikeasta siivestä, mutta joko pleksiin tai logoon. Karlsson puolestaan tuhlasi avauserässä pari hyvää tekopaikkaa. Ensin kuudennella minuutilla puolikkaasta 2v1-tilanteesta hän ampui tulisesti ranteella ohi takakulman oikeasta laidasta. Tuota edelsi vieraiden harhasyöttö omalla alueella ja yllättävän paljon Arizonalla oli kiekonkäsittelyvaikeuksia juuri avauserässä. Maccellikaan kertaalleen Kolesarin karvauksen alla ei saanut kiekkoa ulos omista. Vartin kohdalla puolestaan oman pään aloituksen jälkeen Vegas pääsi 3v1-hyökkäykseen ja Smith syötti vasemmalta takaviistoon keskelle Karlssonille, mutta tämän kuti hipaisi veskarin käsivartta mennen ohi maalin, mutta Vegasin avauserän 12 laukauksesta kohti maalia ykkösketju kuitenkin tuotti seitsemän.

Neutraaleista pelaajista Theodore kilautti kertaalleen tolppaan ylivoimalla päätöserän lopussa. Vegas ampui kaikkiaan 14 kertaa ylivoimilla kohti maalia, mikä sivusi seuraennätystä, joten voluumia oli, mutta laatua ei sitten niinkään. Martinez puolestaan blokkasi viisi kutia. Unohdin viimeksi mainita, että edellisen pelin yhdeksän blokattua laukausta oli uusi seuraennätys (tai sitten se sivusi sitä), joten kahteen viime peliin hän on syönyt nyt kumia 14 kertaa, hurjaa. Kolmosketjun paras tekopaikka oli puolestaan myös päätöserän loppupuolella, mutta 2v1-hyökkäyksessä Howdenin syöttö oikealta puolelta jäi vaisuksi eikä Cotter saanut kunnon vetoa aikaan pihdeistä. Kessel pelasi juhlapelissään 15:14 ja ampui kolmesti. YV-aikaa tuli yli viisi minuuttia. Tasaviisikoin hän ei kyllä oikein mitään saanut aikaan, vaan pelasi "minimiä" V. Niemisen sanoin.

Thompson saa plussan voitosta ja vain yhdestä päästetystä maalista, joka ei hänen piikkiinsä edes mennyt. Eniten hänestä oli apua joukkueella kakkoserän avauskympillä, kun Vegasilla jäivät jalat koppiin ja Arizona hallitsi. 23. minuutilla hän torjui Stecherin laukauksen oikeasta laidasta kilvellään ja perään kun Maccelli karisti vasemmassa laidassa steppailullaan vastustajan ja alusti Moserille one-timerin siniviivaan, Thompson torjui matalan vedon. Hetki tuosta ja Keller puolestaan ampui ranteella pakin jaloista ylärimaan vasemmalta kaarelta. Theodoren vaihto venyi peräti 3:30 mittaiseksi, kunnes hän pääsi lipumaan vaihtoon. 28. minuutilla puolestaan Hayton tarjoili rystylätyn maalialueen halki, mutta Keller ampui vasemmasta laidasta ohi maalin Smithin takapaineen ansiosta. Päätöserän alussa vuorostaan Thompson oli jään pinnassa, mutta sai hanskansa McBainin reboundkudin tielle. Lisäksi on mainittava, että Logan otti joitakin hyviä patjatorjuntoja. Avauserässä Fischerilla oli avopaikka oikealta takatolpalta muistaakseni McBainin maalille nousun seurauksena, mutta jotenkin Thompson sai varusteitaan ohjauksen tielle. Kakkoserän lopussa puolestaan Gostisbehere syötti ylivoimalla oikeasta siivestä takatolpalle ja Boyd ohjasi maalinedusmiehenä patjaan kiekon.

Arizonan ylivoimasta pitää todeta vielä se, että haluaisin kyllä nähdä Maccellin kakkosylivoiman sijaan ykkösylivoimassa vasemmassa siivessä Kellerin paikalla, koska AHL:ssä hänellä ja Moserilla oli kuitenkin niin hyvä kemia. Keller voisi siirtyä joko päätyyn tai sitten Gostisbeheren tilalle oikeaan siipeen, koska tämän rannelaukaukset sieltä olivat aika löysiä ja menivät ohi takakulman kahdesti mm. avauserässä. Tulevaisuudessa takakolmioon voi vielä lisätä tietysti Guentherin, joka Maccellin tavoin joutui tyytymään kakkosylivoiman takakolmioon Välimäen kanssa, mutta tulokasleirillä silloin reilu vuosi sitten Guenther-Moser-Maccelli oli sekin timanttinen takakolmio, jonka varaan Arizonan kelpaisi rakentaa. Toki Arizonan YV on sarjan TOP5-tasoa ollut toistaiseksi, joten ehkei sitä kannata liikaa sörkkiä juuri nyt, mutta minun unelmaviisikkoni olisivat tällaiset:

Guenther/Schmaltz
Maccelli Hayton Keller
Moser

Keller
Guenther Schmaltz Maccelli
Moser


 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Cotterilla kirjattuna vain reilut kahdeksan minuuttia peliaikaa...muilla paljon enemmän. Ei kai vaan mikään loukkaantuminen ole kyseessä?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Cotterilla kirjattuna vain reilut kahdeksan minuuttia peliaikaa...muilla paljon enemmän. Ei kai vaan mikään loukkaantuminen ole kyseessä?
Ei. Tuollaiseksi peliaika vain joskus tuppaa jäämään, kun erikoistilannevastuuta ei ole ja ketjuhierarkiassa Howdenin ketju on jopa vihoviimeinen, kun Royn vitja aloittaa aina erät ja sitten kärkiketjut hyppäävät kehiin. Eikä Howdenin ketjun paikkaa rotaatiossa voi kyseenalaistaakaan, koska vähitenhän se luo uhkaa tällä hetkellä.

E: Moneypuckin sivustolta poimitut maaliodottamat per 60 minuuttia:

Marchessault-Karlsson-Smith 3.79
Stephenson-Eichel-Stone 3.79
Carrier-Roy-Kolesar 3.18
Cotter-Howden-Kessel 2.42 (identtinen lukema sallitussa odottamassa vastustajalle eli plusmiinusnollajääkiekkoa pelaa tämä kolmikko)
Amadio-Howden-Kessel 2.18 (tämä kolmikko on myös vuotanut eniten alaspäin sallien 3.32 maalia odottamaa vastustajalle 60 minuuttia kohden)

E2: Roy ei näemmä sittenkään matkusta Edmontoniin, vaan missannee seuraavat pari peliä vieraissa alavartalovamman takia. Leschyshyn noussee sitten pelaavaan kokoonpanoon?
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
19/82 Oilers vs. Golden Knights

Roy oli tosiaan sivussa, joten Amadio palasi kokoonpanoon kolmossentteriksi ja Howden putosi stunttaamaan nelosen keskelle. Amadio otti myös Royn paikan kakkosylivoiman päätymiehenä. Hill sai vuoron torjua kiekkoja maalissa.

Arvosanataulukko
++
+ Kolesar, Howden, Stone
+/- Pietrangelo, Theodore, McNabb, Martinez, Hague, Whitecloud, Hill, Smith, Karlsson, Eichel, Stephenson, Carrier, Amadio, Kessel, Cotter
- Marchessault
--

Avausmaali syntyi jo kahden minuutin tienoilla. Marchessaultilla ja Karlssonilla oli epäselvyyttä oman alueen sijoittumisessa ja kun Marchessault lähti keskustasta paineistamaan kiekollista pakkia Murrayta siniviivaan, Karlsson ei ehtinyt palata omalle paikalleen tukkimaan keskustaa. Niinpä Murray sai syöttää slottiin, johon ei saisi saada syöttää noin vapaasti. Nugent-Hopkins ampui vapaasti keskustasta ja Foegele nosti reboundin Theodoren vierestä sisään. Vegas tasoitti, kun Kolesar voitti luistelukisan, Howden siirsi kiekon päädystä viivaan ja Theodoren rannelaukaus siniviivasta pomppasi maalin eteen ehtineen Keeganin selästä sisään. Tuo oli Vegasin ainoa veto kohti maalia viimeiseen yhdeksään minuuttiin avauserässä ja vaaran paikat olivat kaikkiaan isännille 7-1, kun Golden Knightsin oman alueen purut olivat heikkoja ja PAPP-jaksot venyivät vaihteeksi turhan pitkiksi, joten väsyneenä hyökkäämisestä ei tullut mitään.

Kakkoserässä Vegas kuitenkin livahti johtoon. Eichel vapautti keskialueelta Stonen läpiajoon ja sai käsilleen puolustajalta huitaisun. Kyseessä taisi olla Murray. Yhtä kaikki, Stone viimeisteli rankkarista kiekon tylysti Skinnerin längistä sisään saatuaan neuvon Thompsonilta vaihtopenkiltä. Tasoitus tuli kuitenkin pelin puolivälissä. Oilers houkutteli hyvin Eichelin pois suojaamasta keskustaa sillä, että RNH nousi korkealle pakkien väliin hakemaan kiekkoa siniviivasta ja Eichel irtosi paineistamaan tätä. Samalla Nurse lähti nousuun vasemmalta ja RNH syötti hänelle. Kun Eichel oli poissa slotista, Nurse pääsi antamaan syötön halki keskilinjan ja Draisaitl haltuunoton jälkeen viimeisteli oikeasta laidasta maalin kattoon. Hill jäi sätkimään jäihin kuten monesti pelin aikana ja torjuminen meni enemmän kurkottamiseksi kuin työntymiseksi kiekon eteen. Twitterissä veskariasiantuntijat täten totesivat, että laukaus oli torjuttavissa.

Päätöserässä Oilers osui heti alkuun ylivoimalla. Barrie ehti ennen Smithia irtokiekkoon vasemmassa laidassa ja se hajotti Vegasin AV-neliön, kun RNH käänsi nopeasti syötön poikittain McDavidille ja tämä jatkoi 2v1-tilanteesta takatolpalle Hymanille, jolla oli helppo työ viimeistellä. Tasoitus tuli 51. minuutilla. Eichel piti siniviivan kiinni Draisaitlia vastaan ja syötti poikittain Theodorelle, joka pudotti vasemmasta laidasta keskustaan Stonelle ja tämä ohitti Skinnerin. Vegas pelasi hyvän päätöserän eikä Öljy saanut vetoja aikaan kohti maalia viimeiseen 14 minuuttiin. Silti peli meni jatkoajalle. McDavid pyyhälsi lopulta väkisin ohi Pietrangelon eikä koripallotermein Stephensonin apupuolustus ehtinyt ajoissa paikalle, vaan Taavi nosti kiekon läheltä ylös ohi Hillin.

Marchessault saa miinuksen avausmaalista. Hänen olisi pitänyt kyetä estämään Murrayn syöttö slottiin. Hyökkäyssuuntaankin anti oli olematonta tällä kertaa. Stone saa plussan kahdesta maalistaan tietysti. Kolmanteenkin osumaan oli paikka, kun Eichel petasi hänelle yhden tekopaikan päädystä maalin eteen. Nelosketjusta pidin Kolesarista ja Howdenista. Kolesar tietysti itse käynnisti maaliinsa johtaneen tilanteen. Kakkoserässä hän myös petasi maalin kulmalta tekopaikan jätöllään Carrierille, mutta tämän viimeistely maalin edestä jäi ponttooneihin. Howden puolestaan oli alustamassa 1-1 tasoitusta ja lisäksi heti pelin alussa sai hyvän maalipaikan, mutta rystykuti oikealta puolelta meni pleksiin. Kakkoserän lopussa hän puolestaan ampui vasemmalta b-pisteeltä logoon, kun Kolesar oli ensin karistanut päädyssä vastustajan selästään grindaamalla.

Neutraaleista pelaajista ykkösketjusta erottuivat Smith ja Karlsson, mutta tehottomuudesta ei plussaa voinut antaa. Viidennellä minuutilla ylivoimalla Smith antoi syötön oikealta slottiin, mutta Karlssonin ohjuri ei uponnut neliön keskeltä. Hetkeä myöhemmin Smith katkaisi purun siniviivan alla ja syötti heti slottiin, mutta Karlsson ampui päin Skinneria. Perään Marchessaultin katkosta Smith sai vastaavan tekopaikan keskustaan, mutta tämänkin viimeistely ontui. Kakkoserän alivoimalla 2v1-hyökkäyksessä Smith puolestaan petasi paikan Karlssonille, mutta tämä ajautui turhan lähelle veskaria ampuen siksi suoraan torsoon.

YV-pelaamisesta on puolestaan vielä mainittava se, että kakkosviisikko toi todella hyvin kiekkoa ylös keskeltä. Niin Kessel kuin Karlsson puhkoivat joko kuljettamalla tai syöttämällä Oilersin siniviivan jatkuvasti, vaikka vastassa oli neljän pelaajan linjasto. Esimerkiksi 10. minuutilla Kessel kuljetti siniviivalle ja sen päälle antoi pienen siirron viereen Karlssonille. Tämä käytti vielä kiekon vasemmalla Smithilla saaden seinäsyötön takaisin ja päätti sitten suorahyökkäyksen laukaukseen keskeltä päin kassaria. Kakkoserässä puolestaan Kessel päätti suorahyökkäyksen rystynostoon Skinnerin varusteisiin lähietäisyydeltä.

Eichel heräsi pellaamaan oikeastaan vasta päätöserässä alustaen sen yhden maalin, mutta toisaalta 2-2 tasoituksessa häntä höynäytettiin, joten arvio on neutraali. Lisäksi hän tykitti yhden one-timerin vasemmasta laidasta päin maalivahtia suoraan luistelusta. Theodore puolestaan keräsi kyllä kaksi syöttöä, mutta pupelsi avausmaalissa reboundissa sekä kertaalleen päätöserässä vuoti rumasti 1v1-tilanteessa McDavidia vastaan päästäen tämän läpiajoon, joten arvio on neutraali. Cotter myös petasi hänelle yhden paikan takatolpalle kakkoserässä, mutta kunnon osumaa pomppivaan syöttöön Theodore ei saanut.

Maalissa Hill olisi voinut torjua toisen maalin, mutta toisaalta oli seassa hyviäkin torjuntoja. 14. minuutilla hän päätylautapompun jälkeen jään pinnasta selvitti maalinedushässäkän. Samoin Bouchardin nousu oikealta ja rannelaukaus kohti etukulmaa jäi räpylään. Kakkoserän alussa Howdenin oman alueen aloitustappion jälkeen puolestaan Kostin pääsi vapaasti ampumaan rystyltä maalin edestä, mutta Hill liimasi laukauksen varmasti. Päätöserässä Hill otti komean tuplatorjunnan, kun ensin McDavid lätytti Janmarkin läpiajoon Kesselin menetyksen jälkeen, mutta Hill torjui eleettömästi suoran laukauksen. Ja alle minuutti myöhemmin tosiaan McDavid pyörähti keskialueella ohi Theodoren, mutta Hill torjui tähtisentterinkin suoran laukauksen, vaikka torjuttuaan valui maalin sisään.

16/72 HSK vs. Reign

Foo – Froese – Marushev
Quinney – Manninen – Rempal
Brisson – Morozov – Rondbjerg
Loewen – Ford – Marino

Ahac – Pachal
Cormier – Miromanov
Chayka – Korczak

Patera
Hutchinson

Plussat ja miinukset
++
+ Patera, Miromanov, Cormier, Korczak, Quinney, Rempal
+/- Manninen, Foo, Marushev, Brisson, Morozov, Rondbjerg, Loewen, Ford, Marino, Ahac, Pachal, Chayka
- Froese
--

Avausmaali oli lahja. Cormierin poikkisyötöstä keskialueella Miromanov kuljetti kiekon hyökkäysalueelle oikeaa laitaa pitkin. Heitto kulmasta maalille livahti etukulmasta sisään ohi Villaltan. Tasoitus tuli neljä minuuttia myöhemmin ottelun puolivälin jälkeen. Ahac syötti kulmasta eteenpäin, mutta Froese ei saanut jatkettua kiekkoa ulos siniviivan tuntumassa, vaan menetti sen Maddenille, joka ampui heti slotista ja kiekko meni lopulta Pateran paketin läpi verkkoon. Voittomaali syntyi ylivoimalla päätöskympin aluksi. Manninen ja Miromanov kierrättivät takakolmiossa kiekon oikealle Rempalille, joka ampui ranteella räväkästi päin kassaria, mutta Quinney löi maalin edestä paluukiekon ilmasta sisään samaan tapaan kuin pari päivää sitten edustusjoukkueen pelissä Stone. Loppuluvut 3-1 iski tyhjiin Rempal. Maalia edelsi Korczakin komea blokki ja sen jälkeen Froese chippasi kiekon ulos omista laitaa pitkin punaviivalle, josta Sheldon osui rysään.

Patera saa plussan 30+ torjunnasta. Huippupelastuksia oli kaksi. Avauserässä hän torjui Quinen läpiajon patjallaan ja päätöserässä alivoimalla nollasi Fagemon one-timerin vasemmalta Spencen levityksestä. Ulkokehältä tulleissa vedoissa irtokiekkokontrolli oli hyvä.

Mannisen ketju tuotti eniten ylöspäin ja palkitsen laiturit, koska Sakari otti pari jäähyä eikä tehoillut. Quinney sen sijaan teki voittomaalin ja jo avauserässä hyökkäysalueella riistostaan petasi kääntösyötöllä paikan Manniselle, mutta tämä ei saanut vetoa aikaan oikealta puolelta. Alivoimalla puolestaan 2v1-hyökkäyksestä Quinney teki oman valinnan ampuen syliin. 17. minuutilla hänen ristipistostaan Rempal leikkasi oikeasta laidasta keskustaan ja pelasi seinän Mannisen kanssa, jonka jälkeen tämän pudotuksesta hän ampui keskeltä logoon. Rempal vietti kahden pisteen iltaa ja niiden lisäksi hukkasi päätöserän alussa puolittaisen läpiajon ampuen päin Villaltaa suoraluistelusta. Puolustuksessa Korczak pelasi tiiviisti alaspäin ja otti isoja blokkeja mm. lopussa. Miromanov puolestaan keräsi 1+1 tehot. Cormier oli kiekollisesti hyvä ja kuin varkain on jo kolmen pelin pisteputkessa. Siniviivalämäreissä oli uhkaa koko ajan. Mm. 39. minuutilla Morozov aikansa hyökkäysalueella kiekkoa pidettyään pudotti viivaan ja Cormier latasi matalan vedon patjaan. Kakkoserässä nousullaan hän petasi vasemmasta laidasta tekopaikan keskikaistalle Manniselle, joka ampui yli maalin Björnfotin lavan kautta.

Yleisesti pitää todeta, että oman alueen kamppailupelaaminen oli hyvää ja jossain haastattelussa aiemmin mm. Chayka totesi, että sen on parannuttava. Neutraaleista miehistä Rondbjerg tuhlasi yhden läpiajon Brissonin pystysyötöstä uittaen rystyltä patjaan. Morozov puolestaan niin ikään kakkoserän loppupuolella potki karkuun voimakkailla luistelupotkuilla, mutta kuti suoraluistelusta päätyi rintapanssariin. Päätöserän alussa puolestaan ykkösketjulla oli paras paikkansa hyökkäysalueen riistosta, mutta 2v0-tilanteesta Marushev ei saanut takatolpalta Foon syötöstä ohitettua Villaltaa.

17/72 Reign vs. Silver Knights

Hayes korvasi Chaykan ja Brossoit Pateran.

Foo – Froese – Marushev
Quinney – Manninen – Rempal
Brisson – Morozov – Rondbjerg
Loewen – Ford – Marino

Ahac – Pachal
Cormier – Miromanov
Hayes – Korczak

Brossoit
Hutchinson

Plussat ja miinukset
++
+ Quinney, Korczak
+/- Brossoit, Hayes, Cormier, Miromanov, Ahac, Pachal, Manninen, Marushev, Foo, Brisson, Rondbjerg, Loewen, Ford, Marino, Morozov
- Rempal, Froese
--

Reign meni johtoon ylivoimalla pelin alussa. Sarjan kolmanneksi paras alivoima murtui, kun Froese hävisi aloituksen omissa, Fagemo siirsi viivaan, Spence toimitti ranteella maalille ja Byfield ohjasi kiekon ohi Brossoitin. Tasoitus kakkoserän alussa oli onnekas. Pachal dumppasi punaviivalta päätyyn ja Copley meni pysäyttämään kiekkoa maalin taakse, mutta kenttämestarin erikoisella peliväline kimposikin maalin eteen, josta Morozov viimeisteli helposti tyhjiin ensimmäisen AHL-maalinsa. Reign palasi johtoon 34. minuutilla. Ward ampui maalille sinisen kulmasta. Siellä oli alkuun 2v2-tilanne, mutta sitten Clarke tuli vielä taustalta mukaan eikä Rempal seurannut tämän nousua, vaan hän sai nostaa rauhassa irtokiekon takatolpalta sisään. Voittomaali päätöskympillä oli avausmaalin toisinto. Froese hävisi aloituksen Turcottelle, Quine siirsi viivaan, Clarke levitti ja Maddenin piiska vasemmalta painui ohi Brossoitin. Kavennus tuli vielä 10 sekuntia ennen loppua, kun Manninen ampui siniviivasta matalan lämärin ja Quinney siirsi maalin edestä paluukiekon sisään. Kulmasta syötön antanut Rempal sai kakkossyötön.

Pelin kuva oli aika samanlainen kuin edeltävässä kohtaamisessa eli molemmat viisikkopuolustivat melko ehjästi eikä Brossoitkaan joutunut maalissa pahemmin venymään. Kakkoserässä hän otti muutaman hyvän lähitorjunnan nollaten mm. Turcotte-Wagner akselin rakentaman tekopaikan maalin edestä tulleen ohjauksen. Plussat menevät maalin tehneelle Quinneylle ja Korczakille. Jälkimmäiseltä jäi mieleen taas vankka oman alueen pelaaminen ja yksi pelastettu 3v1-hyökkäys oikea-aikaisella heittäytymisellä syötön väliin. Quinney puolestaan maalinsa lisäksi avauserässä petasi päädystä Rempalille avopaikan maalin eteen, mutta tämä ampui Copleyn syliin. Tilannehan käynnistyi muuten siitä, että Manninen vaihteeksi voitti luistelukilvan päätyyn ja siirsi ykkösellä kiekon viereen Quinneylle isäntien maalin takana. Quinneylla oli myös toinen laadukas maalipaikka päätöserässä, mutta 2v1-hyökkäyksestä hän ei saanut Rempalin syötöstä viimeisteltyä kiekkoa maaliin. Rempalille lähtee miinus avopaikan hukkaamisesta ja isäntien kakkosmaalin nukahtamisesta omalla alueella. Froese puolestaan hävisi kaksi kriittistä oman alueen aloitusta. Yksi olisi vielä menetellyt, mutta kahdesta oli jo annettava miinus. Neutraaleista pelaajista Rondbjerg kilautti kertaalleen tolppaan kakkoserässä rystyltä oikeasta laidasta voitettuaan luistelukisan. Päätöserässä ylivoimalla saman teki Cormier, joten pisteputken venyminen neljään matsiin ei lopulta niin kaukana ollut.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
20/82 Vancouver vs. Vegas

Thompson palasi maaliin ja Leschyshyn korvasi kolmossentterinä Amadion, mutta muuten muutoksia ei ollut. Marchessaultille ottelu oli viidessadas runkosarjassa.

Arvosanataulukko
++
+ Eichel, Stephenson, Stone, Carrier, Pietrangelo, Martinez
+/- Thompson, Theodore, McNabb, Smith, Marchessault, Howden, Kolesar, Cotter, Kessel, Leschyshyn
- Karlsson, Hague, Whitecloud
--

Avauserä oli ansaitusti maaliton, vaikka yhteensä joukkueet ampuivat 25 kutia kohti maalia, mutta käytännössä mitään merkittävää erässä ei tapahtunut ja nuo vedot olivat joko vaisuja viivatoimituksia tai laukauksia heikoista sektoreista laidasta. Canucks tosin sai kertaalleen kiekon rysään, mutta osuma hylättiin, kun sitä edelsi 25 sekuntia aiemmin paitsio. Whitecloud ja Karlsson epäonnistuivat puruissaan oikeaa laitaa pitkin perätysten ja paine jäi omiin. Sen perään Hague ja Karlsson hävisivät 2v2-tilanteen kulmassa. Joshua syötti päädystä ohi Haguen maalin eteen ja Lazar sai survoa kiekon rauhassa sisään, kun Karlsson lopetti pelaamisen kesken.

Oikea avausmaali syntyi 32 minuutin tienoilla. Kulmarallin päätteeksi Hughes syötti siniviivassa poikittain Boeserille. Smith yritti kurkottaa katkoon mailallaan, muttei onnistunut. Boeser nousi vasemmasta laidasta täten vapaasti kohti maalia ja Whitecloudin oli astuttava vastaan maalin edestä. Se jätti maalin eteen 1v2-alivoimatilanteen Haguelle ja Kuzmenko ohjasi Boeserin syötön verkkoon. Tasoitus tuli kolmen minuutin päästä. Stephenson kaapi taas yhden hyökkäysalueen aloitusvoiton lisää, Theodore siirsi kiekon Eichelille vasempaan laitaan ja tämän rannelaukaus maalille painui verkkoon maskissa olleen Stonen ohjaamana. Seuraavassa vaihdossa peli oli jo 1-2, kun Pietrangelo syötti siniviivasta laitaa pitkin Eichelille. Tämä tuli vastaan Myers selässään ja haki vauhtia siniviivan kautta. Pietrangelo ja muut levittivät tehden Eichelille entistä eristetymmän 1v1-tilanteen keskustaan. Takaisin kohti maalia kurvattuaan Eichel harhautti Myersin puoliksi saaden lavan auki ja ampui sitten tämän jaloista terävästi. Maskissa ollut Carrier sai maalin nimiinsä osuttuaan vedon tielle:
Päätöserä oli todella villi. Ensin Canucks osui kolmesti kuuteen minuuttiin. 2-2 tasoituksessa Stillman käänsi keskialueelta pelin nopeasti takaisin pystyyn ristipistolla. Miller syötti siniviivan päältä poikittain ja Stephenson ei saanut katki syöttöä Horvatille, joka viimeisteli läpiajosta varmasti matalan vedon ohi Thompsonin. Hetkeä myöhemmin Hughes tanssi siniviivassa ahtaassa tilassa taitavasti Marchessaultia vastaan ja levitti Schennille, jonka rannelaukaus laidasta upposi etukulmaan Haguen kautta. Sen perään sitten Karlsson hävisi oman pään aloituksen maanmiehelleen Petterssonille ja Kuzmenko vieritti kiekon ränniä pitkin maalin taakse. Theodore ei saanut sitä pysähtymään, vaan se pomppasi lavan yli Mikheyeville, joka syötti päädystä luukulle. Karlsson töppäsi toistamiseen eikä saanut estettyä Petterssonin kahta kutia, joista jälkimmäinen ohitti Thompsonin. Jo toinen todella heikko vaihto omissa Karlssonilta, joten siksi minun oli annettava hänelle miinus taulukkoon, vaikka paitsio pelastikin sen avauserän lepsuilun.

Vegas ei luovuttanut, vaan kiri rinnalle ja ohi. 4-3 kavennus syntyi lähes välittömästi, kun Pietrangelo ampui siniviivasta patjaan. Martinez nousi reboundiin, mutta senkin Demko torjui. Kolmoskiekon puttasi kuitenkin tyhjiin illan toisellaan Carrier, jolle kahden maalin ilta oli yllättäen uran ensimmäinen. 49. minuutilla Demko lahjoitti kiekon oman alueen kulmaan purun sijaan. Karlsson ja Marchessault kamppailivat päädyssä onnistuneesti pelivälineen vieraille ja jälkimmäinen löysi maalin edestä Smithin, joka survoi Schennin sisäpuolelta kiekon etukulmasta sisään. Sen jälkeen nähtiin erikoinen episodi, kun Ekman-Larsson löi maalin takaa kiekon ränniin. Eichel pysäytti kiekon oikeassa laidassa, mutta sitä ennen se osui valokuvausaukossa olleen kameran linssiin, joka lensi samalla jäälle. Peliä ei kuitenkaan pantu poikki, vaan se jatkui. Eichel kiersi syvyyteen ja käytti kiekon Stonella ennen pudotusta viivaan. Martinezilta lähti korkea lämäri, jonka Demko sylki eteensä ja Stone löi paluukiekon alakulmaan. Lopulta osuma hylättiin ja todellinen 4-5 voittomaali syntyi ajassa 54:14, kun Stone poimi vasemmasta laidasta maalille leikanneen Pietrangelon, joka nosti rystyltä kiekon verkkoon Boeserin puolustettua löysästi. Näin ollen kahden pelin vierasreissun saldo oli kolme pistettä. 20 ottelun jälkeinen saldo 15-4-1 sivuaa seurahistorian parasta aloitusta koronakaudelta. Thompson kirjautti puolestaan jo kauden kymmenennen voittonsa.

Pietrangelo pelasi jo kauden kolmannen kolmen pisteen pelinsä ja teholukema oli pakkipari Martinezin tapaan +4. Martinezkin kirjasi pari syöttöä, joten plussa on ansaittu. Carrier puolestaan loisti alaketjuista. Jo tylsässä avauserässä hän sai ainoana jotain todellista uhkaa luotua päättäväisillä ajoillaan kohti maalia. Lisäksi hän pääsi pelaamaan kakkosylivoimaa Royn paikalla maskissa ja hyvä avauserä palkittiin myöhemmin uran ensimmäisellä kahden maalin illalla. Hän loi yksilöistä eniten henkilökohtaista maaliodottamaa 1.22 maalin verran, kun toiseksi parhaan Eichelin lukema oli 0.55. Lisäksi Eichelin vitja saa kokonaisuudessaan plussat tehoilustaan. Se hallitsi pelin virtausta jäällä ollessaan jääden maaliodottamassa plussalle noin 0.8 maalin verran. Maalien lisäksi kakkoserän alussa Stone hidasti oikeassa laidassa ja syötti maalin eteen liikkuneelle Eichelille, jonka ohjaus ilmasta meni hieman ohi. Päätöserän alussa Stephenson puolestaan petasi Stonelle avopaikan takatolpalle, mutta Demko ryösti tämän patjallaan.

Neutraaleista pelaajista ykkösketjulla oli paikkoja useampaankin kuin vain yhteen maaliin. Ja kun Smith ja Marchessault olivat jossain määrin osasyyllisia 1-0 ja 3-2 maaleihin, heidän arvionsa jäävät neutraaleiksi. Avauserän loppupuolella 2v1-hyökkäyksessä Smith haki turhaan syöttöä OEL:n läpi Marchessaultille takatolpalle. 25. minuutilla sama pari oli asialla, kun Smith siirsi oikeasta laidasta kiekon maalin eteen ja Marchessault ampui yli suoraan liikkeestä. Heti perään 2v1-hyökkäyksessä Marchessault tinttasi one-timerin syliin Karlssonin levityksestä. 28. minuutilla osat vaihtuivat, kun Marchessault petasi päädystä tekopaikan Karlssonille maalin eteen, mutta tämä ampui päin blokkia. Päätöserän lopussa puolestaan Karlssonin aloitusvoitosta ensin Marchessault ampui tolppaan oikeasta laidasta ja heti perään Smith slotista. Eichel myös petasi Marchessaultille tekopaikan maalin kulmalle, kun Demko oli poissa maaliltaan, mutta Pettersson esti torjunnallaan juhlakalun aikeet maalinteosta.

Maalissa Thompson koppasi avauserässä varmasti viivavedot. Samoin Petterssonin kuti vartin kohdalta suoraluistelusta jäi hänen haltuun vaikeannäköisen olkapäätorjunnan jälkeen. Hague oli liian syvällä ja jätti liikaa etäisyyttä laukojaan. Muissakaan erissä ei helppoja maaleja mennyt, mutta mitään mahtipelastuksiakaan ei tullut.

Karlsson kuittaa miinuksen oman alueen lepsuudestaan. En ole kovin montaa kertaa kyllä nähnyt häneltä noin huonoa pelaamista omalla alueella. Hague ja Whitecloud puolestaan pelasivat 14 minuuttia miinusmerkkisesti. Whitecloud aikaili kiekollisena sekä kahdessa ensimmäisessä takaiskussa (hylätty osuma mukaan luettuna siis) oli osasyyllinen. Hague muutoin vain vähän sähelsi sekä sijoittui ajoittain heikosti eikä maalinedustan siivoaminen ollut tehokasta. Toki heidän ollessaan jäällä Vegasin maaliodottama oli niukasti plussalla, mutta se oli enemmän hyökkääjien ansiota. Silmätestini ei heistä pitänyt tässä ottelussa ja Twitterissä taisi lukea, että viimeisessä seitsemässä pelissä Hague ei ole kertaakaan ollut jäällä, kun Vegas on tehnyt maalin, vaan sen sijaan hän ollessaan jäällä omiin on mennyt kahdeksan kiekkoa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Toiset kymmenen peliä pelattu ja vauhdin hiljenemistä on havaittavissa. Taisi tulla kolme tappiota lisää tältä kympiltä. Hmm...ei hyvä suuntaus. Mutta divisioonan johtopaikka on toistaiseksi kirkkaasti vielä hallussa.

Erityisesti nyt on mieltä lämmittänyt Pietrangelon tehoilu viimeinkin häneltä pitkään odotetulla tasolla. Puolustuspäässä ilmeisesti ongelmat vielä jatkuvat, eikä hän pysty huippumiehiä pitämään kurissa 1-1 taistelussa, mutta annan nyt kuitenkin plussaa pistetehoilusta viime aikoina.

Kolmoskentän ongelmat, joita on vissiin ollut Vegasissa alusta saakka (siis ensimmäisen kauden alusta), jatkuvat. Tehoja ei vaan löydy millään tavalla. Cotterkin menee vissiin täysin hukkaan kolmosketjussa, kun heille ei syystäkin paljoa peliaikaa anneta. Siinä on Brucella miettimistä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Erityisesti nyt on mieltä lämmittänyt Pietrangelon tehoilu viimeinkin häneltä pitkään odotetulla tasolla. Puolustuspäässä ilmeisesti ongelmat vielä jatkuvat, eikä hän pysty huippumiehiä pitämään kurissa 1-1 taistelussa, mutta annan nyt kuitenkin plussaa pistetehoilusta viime aikoina.

Kolmoskentän ongelmat, joita on vissiin ollut Vegasissa alusta saakka (siis ensimmäisen kauden alusta), jatkuvat. Tehoja ei vaan löydy millään tavalla. Cotterkin menee vissiin täysin hukkaan kolmosketjussa, kun heille ei syystäkin paljoa peliaikaa anneta. Siinä on Brucella miettimistä.
Puolustussuuntaankin Pietrangelo on ollut nyt ihan tyydyttävä. Aiemminkin taisin jo kirjoittaa, että Martinezin vierellä pelaaminen helpottaa, kun ei tarvitse kaitsea Hagueta tai Huttonia ylisuuressa roolissa kuten viime kaudella. Mitä tulee tuohon nimelliseen kolmosketjuun (mutta todelliseen jopa nelosketjuun), aika monessa joukkueessa se tuntuu jäävän aina vähän välimallin ketjuksi, jossa on yleispelaajia, jotka eivät kuitenkaan ole tarpeeksi hyviä yli- tai alivoimalle. Noh, Kessel toki pelaa kakkosylivoimaa ja Howden on kutos-tai seiska-alivoimahyökkääjä, mutteivat hekään korvaamattomia ole. Varmaankin valmennus on tällä hetkellä kohtalaisen tyytyväinen, jos kolmosketju selviytyy aina illastaan teholukemalla +0.

18/72 Condors vs. Silver Knights

Dorofeyev palasi kokoonpanoon 19 päivän tauon jälkeen ottaen Brissonin paikan kolmosketjusta. Alakerrasta Cormieria lepuutettiin.

Foo – Froese – Marushev
Quinney – Manninen – Rempal
Dorofeyev – Morozov – Rondbjerg
Loewen – Conrad – Marino

Hayes – Pachal
Ahac – Miromanov
Chayka – Korczak

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Loewen, Conrad, Dorofeyev, Marushev, Miromanov
+/- Brossoit, Pachal, Chayka, Korczak, Ahac, Hayes, Marino, Rondbjerg, Morozov, Rempal, Manninen, Quinney, Foo, Froese
-
--

Avausmaali syntyi avauserän puolivälissä. HSK oli siihen asti pelin päällä lievästi ja isännillä oli vain kolme vetoa, joten johto oli ansaittu, kun keskialueen yli isännät eivät päässeet kontrolloidusti 1-2-2 ohjauspelin ohitse. Johtomaalissa Pachal ampui viivasta maalille. Loewenin paluuyritys ei uponnut, mutta Conrad lopulta nosti irtokiekon ruuhkasta maalin kattoon ohi Rodriguen. Tasoitus syntyi 28. minuutilla. Morozovin vitja ei päässyt omista ulos, vaan juuttui sinne pitkäksi aikaan juoksemaan kiekon perässä. Lopulta kun Ivanilla oli paikka purkaa keskeltä, kiekko ei tullutkaan hänen mukaansa, vaan jäi Bensonille, joka löysi slottiin ajelehtineen Espositon ja tämän rannelaukaus yllätti Brossoitin etuyläkulmasta. HSK meni takaisin edelle ylivoimalle päätöserän alussa. Manninen ehti irtokiekon perään ensin vasempaan kulmaan ja huitaisi kiekon sieltä b-pisteiden väliin nousseelle Miromanoville, jonka rannelaukaus painui esteettä oikeaan yläkulmaan. Tasoitus tuli päätöskympin alussa, kun McPhee ehti päätykiekkoon ennen Chaykaa ja pudotti viivaan Kesselringille, jonka toimitus painui maskissa olleen Brossoitin ohi maaliin. Pachal ei saanut boksattua vastustajaa riittävän hyvin pois veskarin näkökentästä. Vain 12 sekuntia myöhemmin nähtiin 3-2 voittomaali. Ohjaaja pyöritti vielä uusintoja, mutta ilmeisesti Miromanov rikkoi mailansa keskialueella ja peli kääntyi omiin. Tullio ampui Ahacin jaloista. Brossoit luuli liimanneensa kiekon, mutta se olikin pudonnut hänen viereensä ja Bourgault löi sen sisään maalille ajettuaan.

Dorofeyev teki häkkipäänä pirteän paluun. Jo avausvitosella hän ampui kahdesti terävästi vasemmalta b-pisteeltä ylivoimalla. Rodriguen olkapää pelasti jälkimmäisen yrityksen Foon oivan päätypassin jälkeen. Kakkoserän lopussa puolestaan Dorofeyev osui jopa ylärimaan samoilta jalansijoilta ja ylipäätään syöttöpelaaminenkin oli hyvää. Nelosketjun kaksikko Loewen-Conrad kirjaa plussan maalista, mutta Conrad oli muutenkin kohtalaisen vakaa kahteen suuntaan ja teki pari katkoa keskialueella. Miromanov puolestaan saa plussan YV-maalistaan. Lisäksi avauserässä hän purjehti kertaalleen keskialueen halki puolittaiseen läpiajoon ylivoimalla, mutta rystykuti ei ohittanut Rodrigueta.

Morozovin ketju ohjasi hyvin 1-2-2 karvauksellaan pelin aina toiseen laitaan ja suoritti sitten siellä riiston ennen omaa siniviivaa alanelikkonsa turvin. He olivat esimerkkiketju sillä saralla ja paikkasivat siten 1-1 tasoituksen omalle alueella juuttumisen, joten arvio on neutraali. 35. minuutilla he myös suorittivat riiston hyökkäysalueella, mutta Morozovin passi Rondbjergille ei mennyt puolustajan läpi ja one-timer jäi ampumatta. Froese puolestaan ampui transitiosta kakkoserän alussa vasemmasta laidasta suoraluistelusta Rodriguen syliin. Päätöserän alussa hän teki vuorostaan katkon siniviivan alle ja käänsi nopeasti maalin eteen, mutta Marushevin reboundsurvomiset eivät uponneet verkkoon. Mitä tulee Marusheviin, pidin hänen AV-pelaamisestaan ja kamppailuvoimastaan, joten hellyin antamaan plussan.

Brossoit selvisi maalissa minusta aika helpolla, vaikka torjui noin 30 kertaa, mutta huippupelastuksia ei oikein seassa ollut. Viimeinen maali oli estettävissä vieläpä, mutta muuten hän oli perusvarma maalin suulla. Manniselle en puolestaan 0+1 tehoista huolimatta anna plussaa, koska ylivoimalla hänen syöttönsä vasemmasta siivestä olivat epätarkkoja aika ajoin ja hän haki turhan ahtaisiin väleihin passeja.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
21/82 Vegas vs. Ottawa

Thompson jatkoi maalissa. Amadio korvasi Leschyshynin kolmosen keskellä.

Arvosanataulukko
++
+ Eichel, Stone, Carrier, Karlsson, Thompson
+/- Pietrangelo, Theodore, Martinez, McNabb, Hague, Whitecloud, Stephenson, Smith, Marchessault, Howden, Kolesar, Kessel, Amadio, Cotter
-
--

Kolmannella minuutilla nähtiin Eichelin kiertonäytös hyökkäysalueella, kun kiersi sitä kiekko lavassaan, mutta lopuksi rystypassi vasemmalta keskustaan ei löytänyt Stonen lapaa. Pari minuuttia myöhemmin Sens pääsi 3v2-hyökkäykseen McNabbin pinchausta varmistaneen Stephensonin katko keskialueella jäi puolittaiseksi ja hän huitaisi kiekon suoraan takaisin vieraille. Joseph päätti vastaiskun ampuen Stephensonin jaloista Thompsonin maskiin. Yhdeksännellä minuutilla tuli uusi 3v2-vastaisku vieraille, mutta McNabb selvitti sen erinomaisella mailapuolustamisellaan. Minuutti myöhemmin Hamonic sai poikkisyötön kaiketi Pintolta ja tälläsi oikealta b-pisteeltä nousunsa päätteeksi tolppaan. Hetkeä myöhemmin Thompson nollasi maalin edestä Brassardin, joka sai syötön maalin takaa. Toiseen päähän Vegas loi 2v1-tilanteen, mutta Thomson katkaisi syötön Marchessaultin ja Karlssonin välillä. 13. minuutilla ylivoimalla Vegasin ainoa laukaus oli Marchessaultin nollakulmakokeilu etukulmaan vasemmasta laidasta.

Toisella ylivoimalla heti perään Marchessaultille ilmaantui avopaikka pomppukiekosta, muttei hän saanut pyörivään kiekkoon laadukasta vetoa aikaan. Hetken päästä peli muuntui kuitenkin 1-0:aan, kun Eichel löysi AV-neliön keskeltä Brassardin ja Sandersonin lapojen välistä Stonen, joka tälläsi keskeltä kiekon uurnaan. Syöttö oli ultratarkka. Stone osui jo neljännessä pelissä putkeen sivuten uransa pisintä maaliletkua. Pari minuuttia ennen taukoa ykkösvitja loi tekopaikan syvyydestä, mutta Smith tälläsi keskustasta yli maalin. Sen jälkeen vieraat saivat ylivoiman. Takakolmio DeBrincat-Sanderson-Stützle osoittautui pahaksi vastukseksi. Ensin Sanderson ampui siniviivasta lämärin kohti maalia ja Tkachuk kyykytti Martinezia reboundissa, mutta Thompson venyi tuplatorjuntaan. Hetki siitä ja peli kuitenkin oli tasan 1-1, kun Sanderson tasoitti ensimmäisellä NHL-maalillaan. Hän vain roiskaisi kiekon maalille ja se muutti matkalla suuntaa Martinezin mailasta painuen ohi Thompsonin, joten Alecin AV-vaihto ei ollut se kaikkein onnistunein. Avauserässä vaaralliset paikat olivat 0-5, joten Sensin voi sanoa olleen parempi tasaviisikoin.

Kakkoserän alussa Carrier leikkasi vasemmalta maalille, mutta Talbot löi kiekon avasta viimeistelyhetkellä. 24. minuutilla kakkosketju sai pari 3v2-vastaiskua Tkachukin ketjua vastaan, mutta molemmilla kerroilla Eichelilla poltti kiekko lavassa suuressa vauhdissa eikä hän saanut syötettyä omille. Minuutti myöhemmin toisessa päässä purku jäi siniviivaan ja käännöstä DeBrincat ampui maskittoman rannelaukauksen, joka oli marja Loganille. Hetkeä myöhemmin Smith puolestaan oli karata suoraan vaihdosta läpiajoon, mutta Sanderson polki jopa vaivatta hänet kiinni pitkänkin vaihdon lopuksi. Maailmanluokan transitiopuolustamista. 27. minuutilla Martinez puolestaan nousi hyökkäysalueella oikeaa laitaa pitkin ja sai levityksen Pietrangelolta, mutta rannari laidasta osui kilpeen. Stone oli reboundissa slotissa ampuen paluukiekon napakasti patjaan.

32. minuutilla Whitecloud puolestaan nousi oikealta ja ampui matalan rannelaukauksen. Talbot torjui, mutta Howden siirsi reboundin sisään jään pinnasta. Osuma kuitenkin hylättiin heti, koska Brett teki osuman käsillään, mutta ylivoiman Vegas sentään sai, kun Hamonic hänet veti poikittaisella jäähän. Ylivoimalla ensin Marchessaultin jäänuoliaispassi tavoitti takatolpalta Stephensonin, joka ohjasi luistimellaan kiekon patjaan. Stonekaan ei saanut reboundia huidottua sisään. Sitten kun Vegas haki uutta vauhtia alhaalta, Eichel hukkasi kiekon keskialueella, mutta Kelly ampui läpiajosta Thompsonin hanskan reunaan hakiessaan osumaa alakulmaan. Voittomaali syntyi ajassa 36:23. Whitecloud avasi keskialueelle Carrierin lapaan. Tämä alisti Holdenia ja Thomsonia pujahtaen heidän välistään läpi ja ampuen sitten ranteella vasempaan takakulmaan horjuvasta asennosta. Carrier on nyt enää kahden maalin päässä ennätyksestään. Erän lopussa vielä Stone ampui maalin edestä logoon Stephensonin hyvästä päätypetauksesta ja ylivoimalla Marchessault kilautti vasemmalta paluukiekon ylärimaan Eichelin patjakudin jälkeen. Mitä tulee kolmosketjuun, se oli taas heikko lenkki, kun kahden erän jälkeen 5v5-pelissä kaikki vedot olivat sen ollessa jäällä 1-9 vieraille.
Päätöserän alussa Thomsonia vietiin toistamiseen. Pietrangelon ristipisto tavoitti Karlssonin, joka jarrutti vasemmassa laidassa karistaen sillä Lassin ja viimeisteli sitten tymäkän rystylaukauksen takayläkulmaan:
45. minuutilla kolmosketju sai illan ainoan kulmarallinsa pyörimään vieraiden alueella, mutta Cotter ei maalin edestä irtokiekkoa saanut haudattua verkon perukoille. Päätöskympin alussa puolestaan Sens sai 3v2-hyökkäyksen. Stützle syötti keskeltä vasemmalle, mutta Thompson torjui Tkachukin maskittoman suoraluistelukudin ja samoin hän nollasi DeBrincatin rystyn slotista välittömästi perään. Tuohon saakka Vegasilta nähtiin kypsää johtoasemapelaamista eikä ote hirveästi lipsunut myöhemminkään, vaikka viisi minuuttia ennen loppua vielä Tkachukin päätypetauksesta Batherson kokeili maalintekoa oikealta kulmalta, mutta ampui yli. Loppuluvut viimeisteli punaviivalta tyhjiin Eichel, jonka rystysijoitus oli tarkka.

Carrier ja Karlsson saavat plussat komeista soolomaaleistaan. Eichel ja Stone erottuivat puolestaan parhaiten ylöspäin pelanneesta kakkosvitjasta, vaikka hitusen Eichelilla kiekko polttikin lavassa aika ajoin ja hän yhden läpiajon lahjoitti. Toki Eichelinkin ketju oli ottavana osapuolena laukaustilastoissa ja harvinaisesti hävisi jossain määrin oman iltapuhteensa vastustajan kärkikentille, vaikkei omissa soinutkaan heidän oltuaan jäällä, mutta silti kotijoukkueesta he olivat vaarallisin koostumus hyökkäyssuuntaankin. Thompson puolestaan otti maalissa 35 torjuntaa ja torjui mm. yhden läpiajon. Voitto oli hänelle jo kauden yhdestoista. Se on toiseksi eniten Bostonin Ullmarkin (13) jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös