Vegas Golden Knights 2022–2023

 • 34 195
 • 135

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2022–2023?

 • Mestaruuteen

  Ääniä: 3 3,6%
 • Finaaliin

  Ääniä: 0 0,0%
 • Konferenssifinaaliin

  Ääniä: 4 4,8%
 • Konferenssivälierään

  Ääniä: 20 24,1%
 • Pudotuspelien avauskierrokselle

  Ääniä: 37 44,6%
 • Pudotuspelien ulkopuolelle

  Ääniä: 19 22,9%

 • Äänestäjiä
  83
 • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
2/72 HSK vs. Tucson

Hutchinson teki HSK-debyyttinsä ja Cormier puolestaan AHL-debyyttinsä. Diliberatore odotetusti teki tilaa heikon avausmatsin jälkeen. Manninen sai rinnalleen Dorofeyevin, mistä iloitsin etukäteen. Vain nelosketju oli samassa muodossa kuin avauspelissä. Ylivoimat olivat muuten ennallaan, mutta Cormier otti Diliberatoren paikan myös ykkösviisikosta:

Dorofeyev - Manninen - Rempal
Quinney - Froese - Rondbjerg
Brisson - Conrad - Foo
Primeau - Ford - Marushev

Bischoff - Korczak
Hayes - Cormier
Ahac - Pachal

Hutchinson
Patera

YV

Froese
Manninen Quinney Rempal
Cormier

Rondbjerg
Foo Dorofeyev Brisson
Korczak

AV:

Froese-Rondbjerg-Bischoff-Korczak, Ford-Marushev-Hayes-Pachal, Conrad-Primeau

Plussat ja miinukset
++
+ Manninen, Dorofeyev, Rempal, Quinney, Froese, Korczak, Ahac, Cormier
+/- Hutchinson, Bischoff, Hayes, Pachal, Rondbjerg, Brisson, Foo, Conrad, Ford, Marushev, Primeau
-
--

Alku oli ihanteellinen, kun jo toisella minuutilla Rempal syötti vasemmasta kulmasta viivaan, Korczak jatkoi slottiin Manniselle ja tämä ohjasi lapa jäässä kiekon verkkoon ohi Gilliesin. Tai siltä se ainakin näytti, mutta tilastoissa maali merkittiin maalin kulmalla olleelle Dorofeyeville. Vaikka miten monta kertaa tilanteen olen katsonut uudelleen, en näe Dorofeyevin ohjausta, vaan nimenomaan Mannisen. Katsotaan, että korjataanko tuo maali vielä suomalaiselle jälkikäteen. Yhtä kaikki, Dorofeyevin yhteys Mannisen kanssa pelasi myös neljän minuutin jälkeen toisessa vaihdossa, kun Ahacin pystysyöttö alhaalta vapautti heidät 2v1-hyökkäykseen. Mannisen lätty vasemmalta puolelta putosi Dorofeyevin lapaan ja tämän one-timer painui yläriman alle. Viimeistään nyt AHL-uran avauspiste oli Sakarille tosi asia, jos ei jo aiemmin. Unelma-alun otteluun ykkösketju joka tapauksessa sai. Alla olevassa videossa näkyvät molemmat osumat:
Tucson kavensi 13. minuutilla. Nelosketju oli aikansa omissa juoksemassa kiekon perässä, kunnes Knot ampui viivasta ohi Marushevin peiton ja maalin edessä Pachalin pihdeistä jotenkin Dea ohjasi kiekon kilven alta sisään. Pari minuuttia myöhemmin kuitenkin 3v2-vastahyökkäyksestä HSK onnistui. Quinney levitti keskeltä vasemmalle Froeselle, joka jatkoi rystyltä takatolpalle Ahacille ja tämä suti kiekon verkkoon, vaikka Dineenilla oli tilanne näennäisesti hallussa. Maalinjälkeisessä vaihdossa Cormier palautti purkukiekon nopeasti pystyyn. Dorofeyev lätytti siniviivan päältä Mannisen selustaan nokikkain Gilliesin kanssa, mutta viimeistely läpiajosta kämmeneltä jäi räpylään. Johtoasema avauserän jälkeen oli ansaittu vetojen oltua 10-5 ja vierasjoukkue oli jotenkin todella pehmeä kaikissa kaksinkamppailuissa eikä kyennyt luomaan mitään uhkaa Hutchinsonin maalille yhtä Hayesin harhapassia lukuun ottamatta.

Tucson kavensi toisen erän alussa. Ahac ja Korczak hävisivät 2v2-kamppailun maalin takana. Manninen katsoi vierestä maalin kulmalta eikä saanut katki Carconen syöttöä luukulle Dealle, joka ohitti läheltä Hutchinsonin. Toki Rempalkin olisi voinut valua vähän alemmas puolustamaan, kun Manninen ja pakit olivat poissa maalin edestä. Puoli minuuttia myöhemmin kuitenkin Pachalin rannelaukaus viivasta leijaili verkkoon välittömästi Conradin aloitusvoiton jälkeen. Hetken päästä alivoimalla HSK lisäsi löylyä, kun 2v1-vastaiskusta Marushev naulasi kiekon takakulmaan puolustajan pidettyä kiinni syöttölinjan Fordille. Viisi maalia riitti Gilliesille ja Prosvetov komennettiin maaliin.

Päätöserän puolivälissä ykkösylivoima onnistui. Aloitusvoitosta Rempal sai kiekon oikeaan laitaan ja kerrankin poikittaissyöttö onnistui, kun hän löysi takatolpalle hiipineen Mannisen ja tämä ampui yhdellä kosketuksella kiekon sisään. Enempää osumia ei nähty, vaan HSK otti ansaitun 6-2 kotivoiton oltuaan pelin päällä pitkälti ja selvästi etevämpi kamppailupelaamisessa:
Ykkösketju saa tietysti plussat kahdesta tasakentällis- ja yhdestä YV-maalista. Mannisella on toistaiseksi tilastoissa 1+1 tehot, mutta 2+1 ei olisi vääryys minun silmieni mukaan. Kuten sopi odottaa, Dorofeyevin tulo rinnalla oli hyvä juttu ja heillä on selvästi kemiaa ollut jo niistä parista VGK:n harjoituspelistä lähtien, joten toivottavasti tuo duo jatkaa yhdessä jatkossakin. Mannisen kilpailullisuus ja nälkäisyys oli puolestaan yhden ohipelin jälkeen palannut samalle tasolle kuin kirkkaiden valojen reenipeleissä, mikä oli hyvä nähdä. Nyt hän jälleen karvasi innokkaasti eikä tyytynyt liukumaan. Vieraiden toisessa maalissa syöttölinjan peitto oli vähän puutteellista, mutta ei Mannisen suurin syyllinen takaiskuun ollut. Mitä tulee Rempaliin, tämä oli ottanut opikseen edellisistä peleistään ja paransi kiekollista suoritusvarmuuttaan. Hän ei enää hakenut poikkisyöttöjä tasaviisikoin, vaan ainoastaan ylivoimalla. Muutoin hän kiekon saatuaan oikeasta laidasta joko ampui maalille tai syötti päädyn kautta toiseen laitaan. Toki kakkoserän puolivälin jälkeen hän kertaalleen yritti hakea oman riistonsa jälkeen Manniselle syöttöä slottiin, mutta rako oli liian ahdas. Samassa vaihdossa Manninen muuten nosti tyylikkäästi keskialueella vastustajan mailan luoden 2v1-tilanteen, mutta Dorofeyevin paluulätty takatolpalle ei Sakarille napsunut. Oma laukaus Pavelilta olisi ollut parempi ratkaisu vasemmalta puolelta. Kaikkinensa ketjun liike hyökkäysalueen kulmaralleissakin oli mukavaa seurattavaa ja esimerkiksi viitisen minuuttia ennen loppua he petasivat pari vetopaikkaa viivaan ja hakivat sitten vuorollaan irtokiekot takaisin laidoista. Sekä Manninen että Dorofeyev ampuivat eniten kohti maalia eli kolmesti.

Quinney puolestaan kunnostautui tilanteiden rakentajana kakkosketjussa saaden plussan. Yhden syöttöpisteen lisäksi hän vapautti avauserän alussa Rondbjergin läpiajoon (rystyuitto patjaan), vartin kohdalla syötti 2v1-hyökkäyksessä Froeselle (rystyltä ohi maalin) ja puolivälissä peliä syötti oikeasta laidasta keskustaan Foolle (laukaus ohi). Froese saa plussan myös yhdestä syöttöpisteestä, mutta lisäksi hän uurasti taas Rondbjergin parina hyvin alivoimalla ja heidän ollessaan jäällä pelkoa takaiskusta ei juuri ole. Ykkösylivoimaan hän myös pääsee peli peliltä paremmin sisään maalinedusrooliinsa.

Puolustuksesta Ahac saa plussan avauserän 1+1 tehoistaan. Hän oli avauspelin tapaan mukavan näkymätön omissa Tucsonin toista maalia lukuun ottamatta, jossa tuli pieni kaksinkamppailutappio maalin takana. Korczak puolestaan alusti avausmaalin, mutta oli muutenkin näkyvä ylöspäin. 12. minuutilla Foo poimi hänet painottomalta puolelta, mutta kuti oikealta meni päin Gilliesia. Puolivälissä iltaa Korczak puolestaan tanssi siniviivalla komeasti sivuttain avaten itselleen vetolinjan, mutta napakan rannelaukauksen maalivahti torjui. Luistelu oli dynaamista ja potkut voimakkaita.

Lisäksi on annettava plussa AHL-debytantti Cormierille, jonka vaihtoja seurasin tiukalla kammalla. Hän yllätti kypsyydellään kiekottomana. Heti avausvaihdossaan kahden minuutin kohdalla Cormier suorapuolusti kiekon irti Dauphinilta, joka oli kuljettanut pelivälineen yli hyökkäyssinisen, mutta Cormierin tökkäys mailalla johti menetykseen. Cormier riiston jälkeen syötti päätylaudan kautta toiselle puolelle Hayesille. Tämä kuitenkin antoi harhasyötön keskustaan ja Kelemen pääsi nokikkain Hutchinsonin kanssa, mutta Michael venytti patjan uittoyrityksen eteen. Cormier ehkä vähän ehti häiritsemään takaa päin, muttei merkittävästi. Torjuntaa seurasi kevyt pyöritys omissa, kunnes Hayes avasi uudelleen vasemmasta kulmasta eteenpäin, mutta sillä kertaa syöttö pysähtyi punaviivalle. Kelemen kuljetti kiekon takaisin hyökkäysalueelle ja heitti oikeasta laidasta rystyltä kiekon Hutchinsonin haltuun. Lukasin avausvaihto oli kuitenkin positiivinen, vaikka Hayesin avaukset olivat ripulia.

Ensimmäisessä YV-vaihdossaan Cormier kertaalleen levitti napakasti kiekon oikeaan siipeen Rempalille, mutta tämä yllättyi ilmeisesti syötön kovuudesta ja lapa petti haltuunotettaessa, jolloin kiekko valui melkein vastustajalle asti. 12. minuutilla Cormier puolestaan tökkäsi kiekon oikeassa laidassa irti Kelemenilta omalla alueella ja minuutti myöhemmin Dineen kuljetti keskialueella häntä kohden, mutta jälleen terävällä mailaniskulla vastustaja menetti pelivälineen. Kertakaikkisen hienoa tikun käyttöä. 16. minuutilla puolestaan Cormier oli alustamassa Mannisen läpiajoa nopealla palautuksellaan ylöspäin Dorofeyeville ja avauserän päätösminuutilla ampui sitten kääntökudin siniviivasta blokkiin, mutta hän paikkasi itse tilanteen eikä vastustaja päässyt karkuun.

36. minuutilla Cormier meni päätydumppaukseen vähän arkaillen ja Theisen tuli takaa ohi voittamaan pelivälineen. Sitten vuorostaan Smith koulutti Cormieria kulmassa pyörähtämällä ohi ja liikkuen maalin taakse, mutta Lukas ei luovuttanut, vaan tuli takaisin iholle, liimasi miehen päätyyn ja riisti lopuksi. Sitkeää puolustamista. Päätöserän alussa Cormierin viivatoimitus jäi puolestaan Ahacin levityksestä ruuhkaan. 49. minuutilla tuli illan ainoa isompi virhe, kun Carcone kiersi hänet vähän helposti vasemman laidan puolelta ja pääsi ampumaan vapaasti, mutta rannelaukaus meni ohi takakulman. Hetki tuon jälkeen Cormier kuitenkin saalisti debyyttissään syöttöpisteen kirjattuaan kakkossyötön Mannisen osumaan takakolmiokierrätyksestään Rempalille oikeaan siipeen ja tämä poimi poikittaissyötöllä Mannisen. Päätöshetkillä puolestaan Cormier vielä näytti oman maalin takana paineen alaisena tavaramerkkikäännöksen rystypuolelle karistaen karvaajan selästään ja siirsi sitten ränniä pitkin kiekon eteenpäin. Kokonaisuutena erittäin hyvä debyytti. Syötöt olivat napakoita kuten U20-tasolla ja hän ei aikaillut kiekollisena, vaan liikutti pelivälinettä vikkelästi heti, kun paikka oli. Luistelu näytti soljuvalta ja kamppailupelaaminen oli yllättävän hyvää. Suorahyökkäyspuolustaminen oli parasta antia, vaikka Carcone kerran hänet kiersi, mutta muuten varsinkin mailapuolustaminen toimi ja etäisyys vastustajaan kuosissa, kun riistoja tuli ainakin kolme.

Neutraaleista pelaajista Hutchinson maalissa selvisi aika helpolla. Maaleista ei häntä voi syyttää, mutta isoihin pelastuksiin ei tarvinnut venyä. Perustorjunnoissa huonojen sektorien laukauksissa hän oli luotettava eikä juuri sylkenyt kiekkoja. Tucson ampui vain 16 kertaa kahteen erään ja kakkoserän pahin tilanne oli se, kun Hutchinson itse lahjoitti kiekon maalin takana vastustajalle kiekonkäsittelyvirheellään, mutta ehti palata maalilleen torjumaan slotista tulleen vedon. Päätöserässä Tucson kilautti pari kertaa maalirautoihin laidoista tulleista vedoista, kun Hutchinson seisoi vain maskin takana eikä riittävän aktiivisesti tehnyt töitä saadakseen kiekon näkökenttäänsä, joten ehkä maskin takaa tulevien laukauksien hahmottamisessa on vielä petrattavaa, kun hän välillä jäätyi paikoilleen liiaksi.

Hayes oli avausvaihdon perusteella saada miinuksen, mutta harhasyöttöjen antaminen loppui onneksi siihen. Pachal puolestaan avausmaalissa ei saanut vastustajan lapaa kuriin maalin edessä, muttei tuo iso virhe ollut. Hyökkääjistä Foo oli jonkin verran esillä pedaten yhden paikan Korczakille ja tuhlaten itse yhden paikan takatolpalta Conradin esityöstä. Brisson puolestaan pari kertaa näppärästi peippaili keskustaan, muttei saanut laadukkaita vetoja aikaan mailaviidakosta. Kiekonhallinta oli kuitenkin hyvää. Muista pelureista ei ole sen kummempaa noteerattavaa.

3/82 Seattle vs. Vegas

Kenttäpelaajisto oli sama eli Hutton, Amadio ja Leschyshyn olivat katsomossa. Hill teki maalilla VGK-debyyttinsä.

Arvosanataulukko
++
+ Hill, Roy, Carrier, Kolesar, Marchessault, Howden, Kessel, Theodore, Pietrangelo
+/- Martinez, McNabb, Whitecloud, Karlsson, Cotter, Stone, Stephenson, Smith, Eichel
- Hague
--

Identiteettiketju vei Vegasin johtoon 12 sekunnin kohdalla. Royn aloitusvoitosta McNabb siirsi kiekon vasenta laitaa pitkin eteenpäin. Carrier riisui Gourden kiekosta kaksinkamppailun päätteeksi ja tarjoili keskelle Kolesarille, joka ohitti Jonesin. Kyseessä oli seurahistorian toiseksi nopein osuma. Huhtikuussa 2021 Karlsson osui Coloradoa vastaan kymmenessä sekunnissa:
Kakkosylivoima lisäsi löylyä kolmen minuutin jälkeen. Pietrangelo piti niukasti siniviivan kiinni Karlssonin ja Kesselin kamppailtua kiekosta sen tuntumassa. Maalin eteen syntyi hetkellinen 3v2-tilanne. Pietrangelo meni keskikaistaa pitkin maalille, syötti Roylle oikealle ja tämä näki takatolpalla Marchessaultin, joka pisti limpun tyhjiin. Soucy ei onnistunut olemaan syöttölinjalla. Avauserässä ei enempää maaleja nähty, vaan Vegas piti neljännessä erässä putkeen nollan omassa päässä:
34. minuutilla ykkösylivoima värkkäsi kolmannen maalin rutiinikuviolla. Eichel siirsi syvään, Stonelta kiekko vähän karkasi maalin kulmalla, mutta sopivasti Oleksiakin längistä Smithin lapaan ja tämä sai viimeistellä etukulmaan rauhassa. Kolme minuuttia ennen toista taukoa Marchessaultin nollakulmalaukaus puolestaan yllätti Jonesin, joka oli muutoin torjunut kakkoserässä erinomaisesti, mutta vanhat Sharks-aikojen haamut Vegasia vastaan tulivat esiin tuossa maalissa. Joneshan oli kahdeksan kertaa urallaan vaihdettu pois maalilta Vegasia vastaan ennen tätä iltaa. Vielä 16 sekuntia ennen erän loppua Theodore lisäsi johdon 5-0:aan, kun Kesselin passi päädystä löysi hänet slotista eikä Beniers saanut blokattua rannelaukausta. Uskallus ja lupa syöttää keskustaan menetyksen uhallakin Cassidyn aikakaudella tuotti palkinnon tällä kertaa:
Päätöserään maaliin luisteli Grubauer, joten Jones joutui yhdeksättä kertaa maalilta pois vedetyksi Golden Knightsia vastaan. Saldo on hurja, kun pelejä on 24. Kraken kavensi päätöskympillä kahdesti. Ensin 3v2-vastaiskusta Schultz naulasi poikkisyötöstä kiekon etukulmaan, kun Roy ei ihan ehtinyt polkea riittävästi alaspäin katkaistakseen syötön. Pietrangelo ja Martinez paineistivat kahta muuta pelaajaa Burakovskya ja Eberlea. Toki ehkä Martinez olisi voinut jättää Eberlen seuraamatta ja tukkia syöttöväylää hänkin. Hetken päästä puolestaan ylivoimalla Burakovskyn syöttö oikealta lävisti Haguen ja Pietrangelo nukahti maalin edessä jättäen Schwartzin lavan auki Hillin edustalla.

Annan miinuksen Haguelle hänen AV-pelaamisestaan. Jo avauserässä kertaalleen hän sai pelata kauden ensimmäiset AV-minuuttinsa, kun Martinez oli boksissa puolustettuaan omaa siniviivaa turhan jämerästi selkään taklaamalla. Hague pelasi Whitecloudin parina ja ei millään ymmärtänyt ajoissa liikkua Schultzin poikkisyötön mukana peittämään Beniersin one-timeria oikeasta siivestä, joten Hill joutui vangitsemaan sen syliinsä. Hague ei ollut edes lähellä ehtiä blokkaamaan vetoa, vaan sijoittuminen oli ihan vinossa. Ja tietysti sitten 5-2 maalissa Burakovskyn syöttö samoilta jalansijoilta meni hänen lävitsee Schwartzille. Cassidy höpötti pari päivää sitten, että Hague olisi heille tärkeä apu alivoimaan, mutta vitosvaihtoehto hän sinne korkeintaan on ja toivottavasti pelaa alivoimaa vain silloin, kun Martinez, Pietrangelo, McNabb tai Whitecloud on boksissa. Liike oli niin kulmikasta, että sekin vaikeutti tietysti vetolinjoille ehtimistä ajoissa, mutta ehkä hän vertyy pelituntuman parantuessa.

Maalissa Hill oli hyvä debyytissään. Toki tiivis viisikkopuolustaminen auttoi. Avausminuutilla heti tiivis noppavitonen edesauttoi siinä, että Dunnin poikittaissyöttö Larssonille jäi keskellä vegasilaisluistimiin. Viidennellä minuutlla Björkstrand puolestaan syötti päädystä vasemmalle b-pisteelle ja Wennberg tinttasi vastakiekkoon, mutta Hill piti etukulman tukossa. Parin minuutin päästä puolestaan 3v2-vastaiskusta Geekie löysi toisesta aallosta Kuhlmanin, joka lämäsi päin Hilliä. Sen jälkeen avauskympin lopussa Hill liimasi varmasti pari vasemmasta laidasta muodon ulkopuolelta tullutta rannelaukausta. 14. minuutilla puolestaan Theodore lahjoitti maalin edessä kiekon Björkstrandille, mutta Hill paikkasi sen liimaamalla tanskalaisen nopean rannarin. Kakkoserän alussa puolestaan hän otti pari pätevää patjatorjuntaa, kun mm. Larsson tykitti siniviivasta. Pari minuuttia myöhemmin Björkstrandin rannelaukaus Martinezin jaloista vastaiskun päätteeksi oli marja. Päätöserän alussa Hill otti vielä yhden mainion torjunnan, kun Eberle ohjasi lapa jäässä viivatoimituksen b-pisteiden välistä kohti maalia, mutta Adin oli mies paikallaan kopaten tuonkin vedon. Irtokiekkokontrolli oli kuosissa kuten Thompsonilla aiemmissa peleissä. Torjuntoja tuli kaikkiaan 31.

Nelosketju oli hyökkäyksen paras koostumus. Se asetti nuotin avausvaihdossa maalillaan. Avauserä oli muutenkin siltä hyvä, kun puolivälissä 4v3-vastaiskusta Roy ampui itse ranteella tolpan reunaan ja parin minuutin päästä hänen aloitusvoitostaan puolustaja siirsi kiekon syvään, josta Kolesar petasi paikan Carrierille maalin kulmalle. Toisessa erässä puolestaan nopeasta keskialueen käännöstä Kolesar karkasi läpiajoon ja Soucyn oli koukittava itsensä boksiin. Muitakin hyviä kulmarallivaihtoja iltaan mahtui, vaikka niistä kummoisia maalipaikkoja syntynyt, mutta ainakin peli pyöri Vegasin kannalta oikeassa päässä. Roy tietysti oli alustamassa myös 0-2 maalia.

Marchessault saa plussan parista maalista, vaikka molemmat aika lahjoja olivat, kun ensimmäisen hän sai latoa tyhjiin ja toisen tarjoili Jones. Toki ottelun puolivälissä Marchessault hassutti kulmassa Dunnin 1v1-tilanteessa ja petasi Eichelille tekopaikan maalin eteen, mutta tämä ampui yli. Myös avauserässä Eichel nosti kertaalleen rystyltä kiekon yli maalin läheltä ja päätöserässä puolestaan oman riistonsa jälkeen kiskaisi oikealta kaarelta kiekon päätypleksiin, joten siksi hän jää arvosanaltaan neutraaliksi. Kessel puolestaan alusti hyvin Theodoren osuman ja lisäksi kakkoserässä takakarvauksensa päätteeksi vapautti Carrierin läpiajoon. Hetkeä aiemmin puolestaan ylivoimalla hän jätti kiekon oikeassa laidassa Marchessaultille ja tämä ampui napakasti kohti etukulmaa, mutta hieman yli kuitenkin, joten enemmänkin syöttöpisteitä olisi voinut kertyä.

Kolmannen hyökkääjäplussan annan Howdenille, joka kakkoserässä ensin vastaanotti Stonen ristipiston ja jatkoi vasemmasta laidasta lätyn puolustajien selustaan leikanneelle Stephensonille. Dunn koukki tätä rankkarin arvoisesti, mutta Stephensonin suora laukaus kilpistyi patjaan. Minuutti myöhemmin Howden puolestaan ohitti keskialueella pinchanneen Larssonin luoden siten 2v1-tilanteen, mutta Stonen kuti oikealta puolelta kohti alakulmaa oli ponneton. Päätöserässä puolestaan ketju loi kolmannen hyvän maalipaikkansa iltaan, kun Stone tarjosi 2v1-hyökkäyksessä lätyn Stephensonille, mutta Grubauer ryösti tämän one-timerin upealla sivuttaistorjunnalla. Noiden kolmen tontin vastapainona oli se, että kakkosketju joutui pyörimään pisimpään omissa ja juoksemaan siellä kiekon perässä. Esimerkiksi 40 minuutin jälkeen sen ollessa jäällä kaikki vedot olivat 18-3 Krakenille. Stoppeja ei jostain syystä tullut. Ei toki Seattle mitään mahtipaikkoja saanut ja tuo kakkosketju tukki keskustan kohtalaisesti, mutta se söi mehut heidän hyökkäämisestään. Whitecloud otti päätöserässä yhden ison blokin Larssonin one-timeriin ja päätti sillä pitkän pyörityksen omalla alueella kakkosketjun takana.

Puolustuksesta Theodore saa plussan maalistaan. Viime keväänä hän taisi onnistua maalinteossa molemmilla Seattle-vierailulla ja sama jatkui nyt. Tuo lato selvästi sopii hänelle ja hän mainitsi pelinjälkeisessä haastattelussakin tunteneensa olonsa hyväksi ennen peliä ja joissain halleissa on välittömästi hyvä fiilis. Pietrangelo puolestaan oli alustamassa 2-0 maalia, mutta sitä ennen jo ampui itse suoraluistelusta oikeasta laidasta kertaalleen Jonesin syliin puolikkaasta 2v1-hyökkäyksestä. Kahden suunnan pelaaminen oli varmaotteista ja Martinez on juuri oikea mies hänen rinnalleen, jottei hänen tarvitse paimentaa viime kauden tapaan Hagueta tai Huttonia, vaan nyt hän saa keskittyä olemaan palkkansa arvoinen kärkipuolustaja, kun rinnalla on toinen kokenut veteraani, joka ei vuoda. Mitä tulee Martineziin, hän puolusti hyvin omaa siniviivaa, vaikka yhden jäähyn siitä ottikin, mutta esimerkiksi avauserän kuudennella minuutilla hänen katkostaan aiheutui 2v1-vastaisku. Smith vain turhaan haki Schultzin läpi syöttöä Kesselille takatolpalle.

Neutraaleista miehistä Cotter vastaanotti kovan taklauksen Larssonilta päätöserässä. Hän ohitti ensin Beniersin laidan puolelta, mutta sitten käänsi juuri selän kohti Larssonia, kun tämä oli jo niittaamassa Cotteria oikeaan laitaan. Onneksi hän kykeni jatkamaan normaalisti pienen ravistelun jälkeen. Karlsson oli aika tasapaksu tällä kertaa. Eichel puolestaan sai kuin varkain pari kakkossyöttöä ja pääsi ampumaan kolmisen kertaa b-pisteiden välistä, mutta aina yli. Ei hän niin dynaaminen ollut, että ansaitsisi plussaa vartin peliesityksestään. Sama pätee yhden maalin Smithiin, joka oli muutoin karlssonmaisen tasapaksu. Puolustuksessa McNabb kellotti taas aika tarkalleen 20 minuutin jääajan kuten kahdessa aiemmassa pelissä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
4/82 Calgary vs. Vegas

Thompson palasi maaliin. Kenttäpelaajisto oli ennallaan.

Arvosanataulukko
++
+ Thompson, Howden, Roy
+/- Pietrangelo, Martinez, Eichel, Kessel, Smith, Carrier, Kolesar, Karlsson, Cotter, Stone, Stephenson, Hague, Whitecloud
- Theodore, McNabb, Marchessault
--

Golden Knights meni johtoon ajassa 3:55. Roy dumppasi kiekon punaviivalta oikeaan kulmaan ja meni perään ketjutoverien kanssa. Flamesin alakerta kuitenkin selvitti kovan prässin, mutta sitten Kadrin avaus keskialueelle osui vielä Royn luistimiin ja kimposi siitä Whitecloudille. Tämä palautti nopeasti pystyyn ja siniviivan uudelleen ylitettyään Carrier lukitsi ranteet ja ampui kiekon Tanevin jaloista vasemmasta laidasta takakulmaan Markströmin räpylän kautta. Identiteettiketju pääsi tulostaululle toisessa pelissä putkeen ensimmäisenä, vaikkakin vastustajan veskarin avustuksella. Vartin jälkeen Stone ja Howden luistelivat irtokiekon perään vasempaan laitaan. Tuplakarvaus tehosi eikä Toffoli saanut purettua, vaan Vegas-kaksikko pudotti kiekon viivaan McNabbille, joka toimitti maalille ja Howden ehti liikkua sinne ohjaamaan kiekon reppuun Lindholmin puolittaisesta vartioinnista huolimatta.

Toisessa erässä Vegas otti ennätykselliset kuusi kahden minuutin rangaistusta yhteen erään. Kyseessä oli ensi kerta seurahistoriassa, kun vastustaja pääsi jauhamaan ylivoimaa kuudesti yhden erän aikana Golden Knightsia vastaan. Puolet erästä kului suurin piirtein alivoimalla vierasjoukkueelta. Flames sai toisella ylivoimallaan limpun reppuun, mutta osuma hylättiin. Flames tykkäsi ampua paljon ja tuossakin tilanteessa siniviivasta lähti suoraviivainen laukaus, kun linja oli auki. Thompson otti ensin pari torjuntaa, kunnes kiekko kimposi Lindholmille ja tämä pussitti sen, mutta ilmeisesti Kadri otti kontaktin Thompsoniin kamppailtuaan irtopalasta McNabbia, Pietrangeloa ja Royta vastaan, joten videomiesten ohjeistamana Cassidy haastoi maalin ja haasto meni läpi. Viime kaudella niin ikään jokainen Vegasin tekemä haasto onnistui, joten videomiehet olivat yhä iskussa. Kolmannella ylivoimalla tuli oikea kavennus 1-2:een. Kadri siirsi oikeasta siivestä syvyyteen Huberdeaulle, joka jatkoi neliön keskelle Lindholmille ja tämä ampui ykkösellä. Thompson torjui eteensä ja Martinez sohaisi pelivälineen ilmasta omaan maaliin vahingossa. Ehkä Karlsson olisi voinut laskeutua sadasosan aikaisemmin alemmas ja Lindholm ei täten olisi saanut edes ammuttua alkuperäistä laukausta hänen ja Martinezin mailojen välistä. 2-2 tasoituskin erässä vielä nähtiin 33. minuutilla. Andersson ampui siniviivasta ohi Howdenin peiton, mutta Whitecloud blokkasi vedon. Rebound kimposi toki suoraan Toffolille, joka viimeisteli helposti keskeltä, kun Thompson ei ehtinyt palautumaan torjuntavalmiuteen matkalle jääneen kiekon jälkeen. Kurittomuus kostautui kahdesti kakkoserässä.

Päätösvitosen aluksi Flames teki voittomaalin. Weegar ampui siniviivasta päätylautaan. Coleman reagoi irtokiekkoon ennen Pietrangeloa, joka jäi maalin takana väärälle puolelle. Maalin kulmalla Martinez ei saanut katki Colemanin vanhanaikaiskääntösyöttöä maalin eteen liukuneelle Backlundille, joka ohitti läheltä Thompsonin. Eichelkin puolusti vähän selkä suorana, mutta ennemmin toteaisin, että pakkiparin olisi pitäny tuo 2v2-tilanne selvittää maalin ympäristössä aluepuolustuksessa.

Montaa onnistujaa ei ollut, kun Flames vei laukaukset 40-21 ja keskialueen ylittäminen kontrolloidusti 5v5-pelissä tuotti ongelmia vierasjoukkueelle kuten aika ajoin harjoituspeleissäkin. Thompson kuitenkin saa plussan 37 torjunnan iltapuhteestaan. Hän oli eläin maalissa tarjoten mahdollisuuden voittoon useilla huippupelastuksilla. Kolmannella minuutilla Theodoren rystynosto oman alueen kulmasta katkesi Toffoliin ja tämä pääsi lähietäisyydeltä ampumaan, mutta Thompson nollasi hänet ensimmäistä kertaa illan aikana. Kuudennella minuutilla Mangiapane kiersi puoliksi Haguen laidan puolelta, mutta ampui sivuverkkoon Thompsonin tukittua etukulman. Hetken päästä Kesselin ristipisto meni harhaan ja Flames pääsi 2v1-vastaiskuun, mutta Thompson pysäytti Duben rannelaukauksen keskeltä. Puolivälissä avauserää Theodore antoi jo toisen pahan harhasyöttönsä. Sen seurauksena Toffoli sai kaksi laatupaikkaa lisää. Ensin hän tykitti one-timerin vasemmalta patjaan. Sitten välissä McNabb blokkasi yhden laukauksen keskeltä, kunnes Lindholm siirsi keskeltä kiekon vasemmalle takatolpalle, mutta Thompson liukui sivuttain ja sai ryöstettyä hanskallaan Toffolin avopaikan:
12. minuutilla transition lopuksi Mangiapane syötti takaviistoon Kadrille, joka veti hanskaan keskeltä. Puolivälissä ottelua puolestaan Toffoli ohitti helposti jalalla Stonen, kun Vegas istui noppavitosessa omalla alueella, mutta vasemman laidan laukaukset Thompson pysäytti. Hetken päästä tuosta Ritchie veivasi McNabbin kahville niin, että tämä joutui kamppaamaan, mutta Ritchie sai kuitenkin jonkinlaisen vedon aikaan lähietäisyydeltä päin Thompsonia. Kakkoserän lopussa 3v2-vastaisku päättyi puolestaan kilpitorjuntaan, kun Dube haki etuyläkulmaa oikeasta laidasta. Päätöserän alkupuolella ylivoiman lopussa Marchessault menetti kiekon alimpana pelaajana Colemanille, joka pääsi nokikkain Loganin kanssa, mutta tämä nollasi rystyuiton.
12min transirio mangiapane takaviistoon Katrille joka keskeltä veti hanskaan. 49. minuutilla vuorostaan Thompson otti patjareaktiotorjunnan Kadrin suuntaa muuttaneeseen jäänuoliaiseen ja perään torjui Zadorovin nousun, kun tämä kiersi McNabbin. Viimeinen loistotorjunta nähtiin kuutisen minuuttia ennen loppua, kun Toffoli petasi vuorostaan Kadrille avopaikan maalin vasemmalle kulmalle, mutta taas Thompson osoitti atleettisuuttaan liukuen sivuttain vedon tielle ajoissa. Huikeaa fleurymaista maalivahtiakrobatiaa ja sääli, ettei se kantanut voittoon.

Howden saa plussan maalistaan ja sitä edeltäneestä likaisesta työstä. Lisäksi alivoimalta jäi mieleen yksi kivulias blokki Anderssonin viivakutiin, kun hän pelasi Royn parina alivoimaa. Tämä puolestaan oli alustamassa avausmaalia ja muutoinkin oli jälleen ihan pirteästi pelanneen nelosketjun paras yksilö. Vartin kohdalla oman alueen aloitusvoiton jälkeen Kolesar toimi keskialueella janmarkmaisena kohdepelaajana selkä kohti vastustajan maalia. Keegania kohti pelattiin norsukiekko ja tämä pudotti sen täyteen vauhtiin Roylle, joka päätti syntyneen 2v1-tilanteen omaan rannelaukaukseen ohi takakulman oikeasta laidasta. Hetkeä myöhemmin Royn kiekonhallinta hyökkäysalueella johti Lucicin koukkimisjäähyyn ja kakkoserässä erään alivoiman päätteeksi Roy pyörähti osittain ohi Hanifinin ampuen rystyltä logoon. Nelosketjulla oli kakkoserän alussa myös yksi tekopaikka, kun Carrier levitti toiseen aaltoon Pietrangelolle ja tämä ampui siniviivasta maalille. Kolesar oli reboundissa, muttei saanut ohjattua sitä verkkoon. Carrier olisi muutoin saanut plussan, mutta otti kakkoserässä löperön jäähyn keskialueella, joka kostautui takaiskuna ja toki se hänen tekemä maalinsakin oli aika lahja.

Marchessault saa miinuksen menetyksestään Colemanille alimpana pelaajana ja 5v5-pelissä hän ei saanut oikein mitään aikaan saatika sitten vajaan neljän minuutin YV-ajalla. Vielä enemmän miinuksen ansaitsee kakkospari Theodore-McNabb. Theodore lahjoitti avauskympillä Toffolille 2-3 laatupaikkaa harhasyötöillään omalla alueella. McNabb puolestaan kierrettiin pari kertaa turhan helposti ja hän joutui ottamaan yhden rangaistuksenkin Ritchin veivien jälkeen, mikä kostautui. Tuolla parilla oli pelinavaamisen kanssa eniten ongelmia Vegasin alakerrasta mielestäni eikä ylivoimallakaan Theodore erityisemmin loistanut. Laukaukset kohti maalia olivat 4-10 heidän oltuaan ammeessa.

Neutraaleista pelaajista Cotter hankki yhden jäähyn päätöserässä liukkaudellaan, mutta oli muuten aika pimennossa. Toki jääaikakin jäi kymmeneen minuuttiin, kun erikoistilanneaikaa ei tule. Stonen vitjalla oli hiljainen ilta ylöspäin maaliin johtanutta vaihtoa lukuun ottamatta, joten heillekään ei plussaa voi siksi antaa. Karlssonin energiat kuluivat AV-raastamiseen. Kertaalleen hän loi vastaiskusta itselleen tekopaikan leikattuaan keskustaan, mutta rystykuti oli pehmoinen.

Eichelin vitjan yksilöt olivat varmaankin tuotteliaimpia, mutta eivät hekään mitään hirveän laadukkaita paikkoja luoneet kuin erikoistilanteissa. Seitsemännellä minuutilla Kessel katkoi kertaalleen keskialueella, mutta ampui sen perään itse suoraluistelusta oikeasta laidasta ohi takakulman. Jatkopeli kulmassa Eichelin kanssa oli toki hyvä ja Kessel pääsi päädystä tarjoilemaan slottiin, mutta Smith oli mailaviidakon keskellä pelaamattomissa. Hetken päästä ylivoimalla Smith pääsi lataamaan yhden one-timerin, mutta se oli ponneton osuen patjaan. Muita paikkoja ykkösylivoima ei tuolla kertaa luonut. Avauserän lopussa kakkosylivoimassa puolestaan Kessel ampui vasemmasta siivestä patjaan Pietrangelon levityksestä. Päätöserässä Eichel läpäisi kertaalleen AV-neliön poikkisyötöllään, mutta Smith ampui torsoon suoraan syötöstä. Päätöskympillä Eichel puolestaan syötti kulmasta poikittain vasempaan siipeen Karlssonille, mutta tämä haki vielä tuloksetta siirtoa takatolpalle tyhjiin Smithille. Jatkotilanteessa Theodore levitti viivasta siipeen ja Smith oli lähinnä maalintekoa illan aikana kilauttaen ranteella tolppaan. Alivoimalla puolestaan kertaalleen Smith ja Eichel loivat itselleen vetopaikat vastaiskuista vasemmasta laidasta, mutta kumpikin ampui yli suoraan liikkeestä.

Puolustuksessa Pietrangelo uurasti lähes 26 minuuttia. Vaikka hän ja Martinez olivat voittomaaliin osasyyllisia, en heitä miinuksilla rankaise, koska Pietrangelo kuitenkin liikutti kiekkoa ylöspäin hyvin ja Martinez soturimaisesti otti viisi blokkia ja muutoin pärjäsi oman maalin edessä kohtalaisesti. Whitecloud puolestaan alusti avausmaalin ja otti pari isoa blokkia, mutta vastapainona oli kakkoserässä kaksi rangaistusta, joten arvio jää neutraaliksi. Lisäksi hieman hänelle tuli kiire avata peliä pari kertaa syvältä omista paineen alla. Liike oli jotenkin epätavallisen kulmikasta. Hague puolestaan pelasi toistaiseksi ehjimmän ottelunsa ja joutui kakkoserässä stunttaamaan paljon alivoimalla, kun vakiopakeista joko Martinez, McNabb tai Whitecloud oli istunnolla neljä kertaa kuudesta alivoimasta.

3/72 Reign vs. Silver Knights

Silver Knights avasi vieraspelit kovan mittarin luona eli Ontariossa. Hyökkäys ja YV-koostumukset olivat ennallaan voittoisan Tucson-pelin jälkeen, mutta puolustuksessa Hayes teki tilaa AHL-debyytin tehneelle Chaykalle. Hutchinson sai torjuntavuoron uunissa. Toissapäivänä tuli myös tieto, että Saville on lähetetty ECHL:ään hakemaan peliaikaa ja Miromanov siirretty farmiin, joten ilmeisesti tämä on tervehtynyt ainakin osallistumaan harjoituksiin.

Dorofeyev – Manninen – Rempal
Quinney – Froese – Rondbjerg
Brisson – Conrad – Foo
Primeau – Ford – Marushev

Bischoff – Korczak
Chayka – Pachal
Ahac – Cormier

Hutchinson
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Rondbjerg, Froese, Pachal, Cormier
+/- Quinney, Marushev, Ford, Primeau, Manninen, Dorofeyev, Rempal, Brisson, Foo, Conrad, Ahac, Bischoff, Chayka, Hutchinson
- Korczak
--

Reign meni 1-0 johtoon alivoimalla ottelun alussa. Rempal haki poikkisyötöllä takatolpalta Mannista, mutta puolustajan lapa oli välissä ja siitä seurasi terävä 2v1-vastaisku. Manninen polki täysillä alas, muttei ehtinyt Cormierin avuksi. Tämä piti syötön kiinni, joten Dudas viritti rannelaukauksen itse oikeasta laidasta ja ohitti Hutchinson puhtaasti. Tasoitus syntyi viiden minuutin jälkeen, kun Marushev kiersi maalin ja kääntölaukaus vasemmasta laidasta upposi helpohkosti Villaltan längistä sisään. Primeau sai syöttöpisteen. 1-2 johtomaali näki päivänvalon 13. minuutilla. Pachal pysäytti hyökkäyksen puolustussinisellä ja avasi ristipistolla Rondbjergille. Tämä syötti vasemmasta laidasta takaviistoon Froeselle, jonka rannelaukaus slotista ohitti Villaltan. Tyylikäs viimeistely yläkulmaan. Reign tasoitti toisen erän alkupuolella ylivoimalla. Takakolmiossa kiekko kierrätettiin Tynanin ja Spencen kautta Kuparille vasemmalle b-pisteelle. Tämä lukitsi ranteet ja ampui takayläkulmaan ohi Korczakin vaillinaisen peiton. Nuo vedot pitäisi saada vain pysähtymään kroppaan, kun Kupari vielä otti syötön haltuun ennen laukomista. Kakkoserän päätösminuutilla Reign meni johtoon, kun kakkosketju hukkasi kiekon hyökkäyssiniviivalla. Quinney ja Rondbjerg eivät vain kamppailuitaan voittaneet ja Froese ei huolehtinut riittävästä tasapainosta, mikä avasi 3v2-vastaiskutilaisuuden. Madden levitti keskeltä vasemmalle ja Thomas latasi rannarin Pachalin jaloista takakulmaan.

Päätöserän alussa voittomaalissa oma koira puri, kun viime kaudella seuraa edustanut Quine kiskaisi maalin. Sitä edelsi Kuparin komea soolo, kun transitiossa hän hassutti Quinneya käyttäen kiekkoa tämän jaloissa ja syöttäen sitten maalin vasemmalta kulmalta takaviistoon keskelle. Hutchinson oli liukunut sivuun maaliltaan ja Quinella oli helppo työ viimeistellä tyhjiin. Rumaltahan tuo näytti, kun Quinney stunttasi Korczakia puolustajana ja hänet kierrettiin kuin keila. HSK kavensi neljä minuuttia myöhemmin, kun Pachal pysäytti siniviivassa purkukiekon, ampui heti maalilla ja reboundin nosti verkkoon illan toiselleen Froese. Tuo oli vahva vaihto kakkosketjulta hyökkäysalueella kaikkinensa. Viimeisen niitin Ontario iski tyhjiin 15 sekuntia ennen loppua, kun Dudas poimi keskikaistalta Thompsonin, joka levitti Kuparille ja tämä antoi seinäsyötön takaisin maalin eteen ohi kompuroineen Cormierin ja sinetti oli täten valmis.

Annan Korczakille miinuksen Kuparin maalin epäonnistuneesta peitosta, koska hänellä oli riittämiin aikaa ehtiä tielle. Ylöspäin anti oli myös nuhaista. Plussaa saa kakkosketju, joka loi tasaisesti kulmaralleja Ontarion alueella. Quinney putoaa neutraaliksi, koska vuoti niin pahoin voittomaalissa tuuratessaan Korczakia pakkina. Muutoin hän hyökkäysalueella väisti hyvin taklauksia ja pysyi kiekossa päädyssä. Rondbjerg ja Froese sen sijaan saavat plussat, kun Jonas kirjasi syötön yhteen maaliin ja Froese vietti kahden maalin iltaa. He olivat hyökkäyssuuntaan parhaat moottorit. Pachalin avaussyötöt olivat puolestaan napakan tarkkoja johtaen yhteen osumaan ja hän sai myös toisen syöttöpisteensä viimeiseen vieraiden maaliin korvaten niillä 3-2 maalin epäonnistuneen peiton ja jääden jopa plussalle. Vahva peli kiekollisesti kapteenilta. Cormier puolestaan oli uransa toisessa AHL-pelissä hyvä rytmittämään peliä. Avaukset olivat Pachalin tapaan napakoita ja kakkoserässä hän vapautti Mannisenkin läpiajoon suoraan vaihtoaitiosta, mutta Sakarille ei maistunut. Päätöserässä Cormier nousi slottiin ja Dorofeyev tarjosi päädystä syötön, mutta Lukas ei kahdesta laukauksesta huolimatta kyennyt Villaltaa ohittamaan. Muitakin hyviä vaihtoja sekaan mahtui, mutta nuo jäivät parhaiten mieleen. Kakkoserässä hän 5v3-ylivoimalla kilautti myös yhden one-timerin oikeasta siivestä tolppaan vaihdettuaan paikkoja Rondbjergin kanssa ja tämän syötettyä siipeen.

Mannisen vitjalla oli joitain hyviä vaihtoja, mutta tuota Mannisen läpiajoa lukuun ottamatta ei huippupaikkoja. Manninen karvasi ihan kivasti niska limassa ja sai yhden katkon aikaan keskialueella, mutta vastaiskusta ei maalia syntynyt. Dorofeyev väläytteli oikeastaan vasta päätöserässä tarjoiltuaan tekopaikan Cormierille kuten yllä kirjoitin. Rempalille harkitsin miinusta, koska hänen huonosta poikittaissyötöstään vastustaja rankaisi avausmaalissa, mutta toisaalta ylivoimalla noita pitää hakea silloin tällöin ja 5v5-pelissä kuitenkin Sheldon rouhi mukavasti hyökkäysalueella pysyen kiekossa. Fordin ketjusta jäi mieleen vain 1-1 tasoitus, mutta se oli veskarin lahja, joten jääkööt plussa antamatta Marusheville. Conradin ketjusta sentterillä itsellään oli vaisuhko ilta ja kiekollisena Conrad oli löperö, mutta Foo ampui varkain viidesti. Brisson kunnostautui enemmän pelinrakentajana tässä pelissä. Hänen paras paikkansa oli 5v3-ylivoimalla, mutta lämäri suoraan syötöstä osui Villaltan maskiin.

Puolustuksessa Ahac oli lähellä plussaa eleettömyydestään ja virheettömyydestään. Bischoffista ei jäänyt mitään erityistä mieleen, mutta debytantti Chaykalta kirjasin joitain vaihtoja ylös. Tilastomerkintänä oli yksi laukaus. Ensimmäisessä vaihdossaan minuutin kohdalla hän katkaisi keskialueella ojennetulla mailallaan isäntien avaussyötön, mutta irtokiekko jäi Kuparille, joka kuljetti vasemmasta laidasta hyökkäysalueelle ja ampui rystyltä takapatjaan. Jatkotilanteessa Chayka blokkasi maalin edessä luistimellaan viivatoimituksen. Siitä kiekko kimposi maalin taakse ja Hutchinson siirsi sen Pachalille, joka avasi Dorofeyeville oikeaan laitaan ja tämä hoiti pelivälineen keskialueelle. Reign haki uuden vauhdin ja Dudas sai ristipiston oikeaan laitaan. Chayka pysytteli miehen ja maalin välissä ohjaten Dudasin ampumaan oikeasta laidasta pienestä kulmasta Hutchinsonin kilpeen. Manninen ja Pachal menivät irtokiekon perään vasempaan laitaan ja voittivat sen siellä siirtäen limpun maalin taakse, josta Chayka avasi eteenpäin Rempalille. Tämä syötti poikittain Manniselle vauhtiin oikeaan laitaan ja Sakari siirsi vain kiekon syvään sallien Chaykan pääsyn vaihtoon. AHL-uran avausvaihto oli ihan OK.

10. minuutilla keskialueen aloitusvoiton jälkeen Chayka tunnisti mainiosti tyhjän tilan ja kuljetti itse yli siniviivan parin pelaajan välistä elegantilla liu'ullaan. Sitten hän siirsi kiekon vasempaan laitaan Quinneylle, joka ampui päin veskaria. Chayka liukui hakemaan päädystä irtokiekon ja käänsi sen Villaltan kilven alle. Kolme minuuttia myöhemmin Chaykan keskialuepinchaus päättyi hutiin kiekosta ja Reign oli saada 2v1-hyökkäyksen, mutta kiekko karkasi Kuparilta kulmaan. Sen perään Chayka valui oman maalin eteen, mutta Quinen merkkaaminen vähän unohtui ja tämä pääsi ampumaan ykkösellä estelyittä slotista. 18. minuutilla puolestaan Chayka avasi alhaalta vasempaan laitaan Dorofeyeville, joka lähetti ristipiston Rempalille. Tämä pelasi Mannisen kanssa seinän oikeassa laidassa ja suomalaisen jättösyötöstä nousi maalin eteen, mutta rystykuti kilpistyi kassariin. Kulmarallissa Chayka käväisi jo toistamiseen erän aikana vastustajan maalin takana, joten hän ei ujostellut osallistua hyökkäyspelaamiseen syvyydessä, vaan luotti muiden varmistavan häntä.

25. minuutilla Chayka toistamiseen keskialueella ajoitti vähän heikosti vastaantulonsa ja hänestä mentiin heittämällä ohi, joten noiden tilanteiden hahmotusta on parannettava. 45. minuutilta jäi talteen hyvä käännös karvauksen alla ja laadukas avaus hyökkäyssiniselle Brissonille, joka jatkoi laitaan ja Foo ampui pienestä kulmasta tuloksetta. Kolme minuuttia ennen loppua Chayka puolestaan ehti kahdesti vastustajan siirtokiekkoihin oman maalin taakse ensimmäisenä ja tuli sieltä jalalla pois. Ensimmäisellä kerralla rystysiirto oikeaa laitaa pitkin oli tarkka mennen omille. Toisella kerralla hän jätti kiekon maalin takana pakkiparilleen saaden sen sitten takaisin, jonka jälkeen hän vasta avasi Rempalille täyteen vauhtiin oikeaan laitaan ja tämä vei kiekon hyökkäysalueelle onnistuneesti. Summa summarum, pidin Chaykan liikkeestä ja avaussyötöistä. Harhasyöttöjä ei tullut ja liikkeensä ansiosta hän ehti hakemaan dumppauksia oman maalin takaa. Lisäksi rohkeus hyökkäysalueella oli mukavaa katsottavaa eikä hän vain seissyt siniviivassa. Ainoa miinus debyytissä oli kaksi epäonnistunutta keskialueen pinchausta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
4/72 Henderson vs. Bakersfield

Patera palasi maaliin ja Miromanov teki kausidebyyttinsä puolustuksessa toissa yönä. Marino debytoi yläkerrassa HSK-nutussa. Morozov ja Loewen olivat yhä sivussa.

Dorofeyev — Manninen — Rempal
Quinney — Froese — Rondbjerg
Brisson — Foo — Marushev
Primeau — Ford — Marino

Bischoff — Korczak
Chayka — Pachal
DiLiberatore — Miromanov

Patera
Hutchinson

Plussat ja miinukset
++
+ Miromanov, Chayka, Korczak, Marino, Dorofeyev, Manninen, Rempal, Brisson, Foo
+/- Diliberatore, Pachal, Bischoff, Primeau, Marushev, Rondbjerg, Quinney, Froese
- Ford, Patera
--

Avausmaalissa ylivoimalla ajassa 2:04 Kaldisin rannelaukaus siniviivasta vain leijaili sisään ohi Fordin peiton ja Pateran. Laitettakoot takaisku puoliksi heidän syyksi. Tasoitus syntyi vajaan kahdeksan minuutin kohdalla. Miromanov ampui suoraluistelusta päin Pickardia eikä Primeaukaan saanut reboundia ammuttua patjojen läpi, mutta kolmoskiekko kimposi slottiin ja vaihdosta tullut debytantti Marino tinttasi sen etuyläkulmaan lyöntilaukauksella. Ottelun puolivälin jälkeen HSK meni johtoon ylivoimalla. Takakolmiossa Manninen pudotti kiekon viivaan Miromanoville, joka levitti oikealle Rempalille ja tämän rannelaukaus painui yläriman alle. Miromanoville tehopiste oli jo toinen sesongin avauspelissään. Tasoitusmaali tuli halvasti viimeisellä sekunnilla. Demers oli purkukiekkoa vastassa siniviivassa ja levitti Kesselringille, jonka laukaus keskeltä vieläpä huonosta asennosta meni ohi Rempalin peiton ja Pateran patjan alakulmaan. Vielä 10 sekuntia ennen loppua kiekko oli toisessa päässä, mutta sitten Condors pääsi 3v3-vastaiskuun ja Pachal kompuroi sen verran, että Hamblin pääsi hänen ohi vasemmasta laidasta, mutta tämäkin hukkasi kiekon hallinnan ja se valui päätyyn, josta Bischoff huitaisi sen ränniin sitten Demersin vastaanotettavaksi. Loppu oli historiaa.

53. minuutilla Condors meni johtoon ja maali oli samanlainen kuin aiemmat hyvin pitkälti. Kesselring sai kulmasta Bourgeaultilta ristiin syötön siniviivaan ja viritti rannelaukauksen ohi Primeaun peiton eikä Patera saanut tuotakaan torjuttavissa ollutta laukausta pysäytettyä, vaan jotenkin reagoi myöhässä jälleen. HSK hallitsi tuohon asti päätöserää täysin, joten takaisku oli harmittava. Voittomaali syntyi ajassa 58:00, kun HSK hukkasi ensin ylivoiman ja heti perään Rondbjerg ei saanut jatkettua Foon syöttöä keskialueella päätyyn, vaan vastaiskusta Hamblin syötti oikeasta laidasta takatolpalle Korczakin läpi Kostinin lapaan eikä tämä erehtynyt. Viimeisellä sekunnilla kotijoukkue sai vielä lohtuosuman, kun Korczak pysäytti viivassa purun, levitti heti Brissonille ja tämän lämärin ohjasi sisään Dorofeyev maalin kulmalta.

Miromanov jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi ja avasi pistetilinsä heti kahdella syöttöpisteellä. Lisäksi hän kilautti kahdesti jo avauserään maalirautoja. Ensin viidennellä minuutilla Mannisen aloitusvoitosta Rempal petasi poikkisyötöllä tekopaikan Mirolle, joka kilautti tolppaan oikealta b-pisteeltä ja 13. minuutilla vuorostaan Rondbjergin kääntökudin jälkeinen irtopala kimposi slottiin Miromanovin lapaan, mutta ylärima oli silloin vedon esteenä. Miromanov otti heti oman paikkansa myös ykkösylivoiman viivamiehenä. Kakkosylivoimaa pyöritti yllättäen Bischoff ja Korczak sai vastuuta vasta päätöserässä siinä viisikossa. Chayka saa myös alakerrasta plussan. Hän otti kakkoserän puolivälissä ison blokin maalin edessä Condorsin avopaikkaan ja lisäksi keskialueen pinchaukset olivat nyt paremmin ajoitettuja. Esimerkiksi 12. minuutilla hänen katkostaan Manninen käänsi kiekon ristiin Rempalille, joka pääsi puolittain läpi oikeasta laidasta ampuen päin Pickardia.

Tuosta päästään kätevällä aasinsillalla parhaaseen ketjuun, joka oli Mannisen johtama pumppu. He loivat tasaisena virtana tekopaikkoja ja jokainen pääsi tehopisteillekin lopulta. Noiden avauserän jo mainittujen tilanteiden lisäksi kakkoserän alussa Dorofeyev siirsi vasemmasta laidasta kiekon päätyyn ja Rempal poimi keskustasta Mannisen, mutta one-timer blokattiin ja toinen yritys kilpistyi patjaan. Sen perään Rempal ampui takapatjaan noustuaan esiin päädystä. Päätöserän alussa vuorostaan 2v1-hyökkäyksessä Manninen syötti Rempalille, joka ampui Pickardin olkapäähän. Hetken päästä keskialueen käännöstä Dorofeyev päätti 2v1-vastaiskun keskustaleikkaukseen ja laukaukseen suoraan syliin.

Marino saa plussan debyyttimaalistaan. Päätöserän alussa Korczakin avaussyöttö pomppi puolustajien selustaan ja Marinolla oli toinen hyvä maalipaikka, mutta tämä ampui logoon läpiajosta. Kolmoskentästä annan plussat yritteliäille Brissonille ja Foolle. Kakkoserän alkupuolella Foo tarjoili 2v1-hyökkäyksessä lätyn maalille ja Brisson ohjasi sen rystyltä ohi maalin. Parin minuutin päästä ylivoimalla Brissonin poikittaissyöttö oikealta vasemmalle löysi Dorofeyevin, joka ampui todella terävästi ja Pickard sylki eteensä, mutta Foo ei ihan saanut sudittua reboundia verkkoon. Keskialueen ylitykset soljuivat hyvin Brisson-Foo kaksikolta, joten siksikin he saavat plussat ja toki Brisson kirjasi syöttöpisteen viime hetken kavennukseen. Viime hetken päätöksellä nostan myös Korczakin onnistujiin, vaikka neljännessä maalissa hän ei syöttölinjalla onnistunut olemaan, mutta hän kuitenkin sitä ennen pelasti yhden 3v2-vastaiskun mailapuolustamisellaan. Lisäksi kuten yllä on kirjoitettu, hän oli myös vapauttamassa Marinoa läpiajoon, sai kakkossyötön viimeiseen maaliin sekä liikutti kiekkoa muutenkin kivasti.

Patera puolestaan saa miinuksen siitä, että viivavedot menivät liian helposti maaliin, vaikka ne tulivat osittain epäonnistuneiden peittojen ohitse maskin takaa, mutta jotenkin tuntui siltä, että hän ei kunnolla hahmottanut laukausten lentoratoja ja reagoi aina viiveellä. Kehno esitys. Paras torjunta oli 33. minuutilla, kun ensin Korczak blokkasi Kaldisin kudin vasemmalta ja sitten tämä pääsi paluukiekosta kokeilemaan uusiksi, mutta Jiri oli tiellä. Muutoin Pateraa ei pahemmin edes testattu, kun ensimmäisen 30 minuutin aikana Condors ampui vain seitsemän kertaa isäntien 15 kutia vastaan ja samoin päätöserän avauskympillä Patera taisi torjua vain kertaalleen. Fordille annan miinuksen mitäänsanomattomuudesta 5v5-pelissä ja avausmaalin huonosta AV-peitosta Kaldisin rannelaukaukseen. Tuo oli vieraiden viivamaaleista se, joka oli helpoiten blokattavissa.

Neutraaleista pelaajista Quinney sai aika kovan tärskyn avauserässä mentyään liian ahtaaseen väliin hyökkäysalueella. Pachal pudotti heti hanskat puolustaakseen taklauksen alle jäänyttä Quinneya, joka pystyi jatkamaan kuitenkin peliä, mutta ehkä kupoli oli vähän sekaisin, kun 16. minuutilla Froesen katkaistua vieraiden maalin takana Pickardin syötön ja pelattua maalin eteen, Quinney aikaili sen verran, että Malone sai työnnettyä lavan laukauksen tielle, joka kimposi yli tyhjän maalin ja sitä Gage manasi.

5/82 Vegas vs. Winnipeg

Amadio korvasi Cotterin Karlssonin ketjussa ja Hill sai torjuntavuoron. Ylivoimat oli rukattu myös uuteen uskoon ja ne näyttivät tältä:

Stephenson
Marchessault Stone Eichel
Pietrangelo

Roy
Kessel Karlsson Smith
Theodore

Arvosanataulukko
++
+ Eichel, Karlsson, Stephenson, Amadio, Marchessault
+/- Hill, Kessel, Smith, Stone, Howden, Pietrangelo, Theodore, McNabb, Martinez, Hague, Whitecloud
- Carrier, Roy, Kolesar
--

Avausmaali syntyi jo neljän minuutin jälkeen. Perfetti ja Wheeler veivät keskikaistalla syötellen kiekon hyökkäysalueelle, kunnes Perfettin viimeinen syöttö katkesi VGK-luistimiin. DeMelo kuitenkin tuli taustalta oikeaa laitaa pitkin ja ehti irtokiekkoon laidassa toimittaen sen kohti maalia. Hill sylki eteensä ja Pietrangelo huitoi kiekon ulos omista. Seurauksena oli 3v1-hyökkäys, kun DeMeloa ei kukaan ehtinyt varmistamaan. Smith tarjosi vasemmalta syötön keskustaan ja Eichel ohitti varmasti ranteella Rittichin. Hetkeä myöhemmin peli oli 2-0, kun Amadio voitti päädyssä kaksinkamppailun Schmidtia vastaan ja syötti luukulle, josta Karlsson ohitti Rittichin, kun Jetsin molemmat pakit olivat maalin takana eikä Scheifele ehtinyt paikata. Puolivälissä erää puolestaan Stephenson pyyhälsi vasenta laitaa pitkin ja heitti kiekon maalille. Dillon oli epäonnekas, kun limppu kimposi hänen luistimestaan ohi Rittichin. Laukaukset olivat toki 10-3 tuossa vaiheessa, joten onni oli ansaittua, kun keskialueen 1-2-2 ohjauspeli toimi kivasti eikä Jets päässyt maalipaikoille ollenkaan yhtä vaihtoa lukuun ottamatta erän alkupuolella, vaan Vegas sai pakotettua vastustajan luopumaan kiekosta ennen siniviivaa. Sitkeys takakarvaamisessa näkyi myös esim. 13. minuutilla, kun Amadio nappasi pelivälineen vastustajalta oman siniviivan tuntumassa, joten työmoraali oli kollektiivilla kunnossa edeltävän Calgary-tappion jäljiltä. Vegas viimeisteli erän neljännen maalinsa tasavajaalla Rittichin avustuksella, kun tämä avasi suoraan Eichelin lapaan ja tämän nopeaan rannelaukaukseen tsekkiveskari ei ehtinyt reagoida harhasyöttönsä jälkeen.

Jets kavensi suunnanmuutoksesta hieman ennen ottelun puoliväliä. 3v2-hyökkäys muuntui 3v3:een ja Pionk heitti oikeasta laidasta kiekon vain kohti maalia, mutta sitten Carrier ei kuitenkaan loppuun asti sitonut Duboisia taka-alueella, vaan tämä pääsi ampumaan Hillin torjunnan paluukiekon reppuun. Toinen kavennusmaali syntyi päätöserän puolivälissä, kun Morrissey lähti nousuun siniviivasta ja samoin teki painottomalta puolelta Pionk. Ensin mainitun poikkisyöttö lävisti tiiviin viisikon sentterinä hetkellisesti olleen Kolesarin kohdalta ja Pionkin luistimesta kiekko kimposi verkkoon. Martinez sitoi maalin edessä Mäenalasta eikä ollut tukkimassa takatolppaa. Viisaat liikkeet Jetsiltä Vegasin noppavitosen ulkopuolella saivat rahtusen rakoilua aikaan ja Roy jätti seuraamatta Pionkin, kun ilmeisesti hän oletti, että Martinez hoitaisi tilanteen. Loppuluvut 5-2 Vegas teki tyhjiin, kun Pietrangelon purkukiekon perään säntäsivät Karlsson ja Marchessault 2v0-hyökkäykseen. Wiljami syötti ja Joonatan kuljetti tyhjiin. Tuota edelsi McNabbin uhrautuva blokki käsivarrella aloituksen jälkeen Connorin one-timeriin.

Sentteristö oli iskussa. Eichel teki kaksi maalia tietysti ja kolmaskin oli lähellä tyhjiin, mutta hän ampui ohi punaviivalta. Maali olisi päättänyt 88 ottelun hattutemputtoman ajanjakson, koska selostuksen mukaan VGK oli viime kaudella ainoa pallopeliklubi ilman tehtyä hattutemppua. Karlsson puolestaan mätti 1+1 tehot ja oli osana hyvin toiminutta ketjua, jonka laituritkin kirjaavat plussat. Amadio tietysti petasi Marchessaultin kanssa 2-0 maalin, mutta lisäksi jo viidennellä minuutilla laituriparin henkselikierrosta Marchessault pääsi ampumaan oikeasta laidasta estelyittä ja rebound kimposi patjasta slottiin, mutta juuri Karlssonin lavan yli. 23. minuutilla puolestaan Marchessault jatkoi keskialueelta kiekon eteenpäin vauhtiin Amadiolle, joka päätti suorahyökkäyksen rannelaukaukseen oikeasta laidasta. Päätöserän alussa vuorostaan Amadion jätöstä Marchessault ampui slotista ohi etukulman. Mitä tulee Stephensoniin, hän sai yhden lahjamaalin, mutta sen hän ansaitsi, kun jo toisella minuutilla hän petasi jätöllään tekopaikan Theodorelle b-pisteiden väliin, mutta tämä ampui päin Rittichia. Kakkoserässä Stephenson oli puolestaan päättämässä ketjunsa erinomaista suorahyökkäystä, mutta ohjasi maalin edestä yli Howdenin syötön. Päätöserässä Stephenson puolestaan rouhi päädystä kiekon Stonelle, joka löysi maalin edestä Howdenin, mutta tämä kiskaisi avopaikasta ylävartaloon.

Stephensonin plussa johtuu myös hänen YV-jakeluistaan. Tavallaan ymmärsin idean muutoksissa eli Smithin tilalle haluttiin parempi maalintekijä ja suoraan syötöstä ampuja, joten Marchessault tuli vasempaan siipeen ja Eichel vaihtoi puolta, koska hänen kauttaan tapahtuu kuitenkin aina rytmittäminen. Stephenson sopeutui päätypelaajan rooliinsa syöttölautana hyvin, kun heti avausylivoimalla avauserän lopussa hän haki kertaalleen yhden kosketuksen syötöllä Marchessaultia poikittain, mutta syöttö oli vähän epätarkka. Sen perään kylläkin Pietrangelon levityksestä Marchessault ampui one-timerin patjaan. Kakkoserässä Stephenson löysi kertaalleen Stonen AV-neliön keskeltä ja tämä ampui terävästi ykkösellä kohti etualakulmaa tuloksetta. Stephenson oli siis hyvä yhden kosketuksen syöttäjä.

Nelosketju saa miinusta oltuaan jäällä molempien takaiskujen aikana. Ensin Carrier puolusti vähän laiskasti ja toisessa maalissa Roy ei seurannut Pionkia, vaikka niin olisi pitänyt tehdä, kun hänelle ei jäänyt ketään vartioitavaa pelaajaa siniviivaankaan. Lisäksi sentterinä hetkellisesti ollut Kolesar ei saanut katki poikittaissyöttöä.

Maalissa Hill oli ihan OK. Aika vähän hänen piti venyä, vaan perustorjuminen riitti. Kolmannella minuutilla hän pysäytti Gustafssonin vedon keskeltä patjallaan ja 11. minuutilla Duboisin rannelaukaus noppavitosen ulkopuolelta oli marja. Hetkeä myöhemmin Whitecloud avasi laitaa pitkin, mutta Howden ei laiturina tullut vastaan ja DeMelo pääsi pinchaamalla väliin poimien keskustasta Jonsson-Fjällbyn, joka kiskaisi ylärimaan. Tuo oli Jetsin avauserän paras paikka. Kakkoserän alkupuolella Hill liimasi varmasti syliinsä Connorin rannarin vasemmalta b-pisteeltä Scheifelen poikittaissyötöstä ja hetken päästä Vegasin oltua ylivoimalla Schmidt tarjoili vastaiskun lopuksi lättysyötön takatolpalle Barronille, mutta Hill liukui mainiosti eteen. Ottelun puolivälin jälkeen mieleen jäivät Mäenalaisen ja Gagnerin rannelaukausten pysäyttämiset varmaotteisesti ja samoin päätöserän alussa Perfettin rannelaukaus vasemmasta laidasta jäi haltuun ilman irtokiekkoa. Takaiskuista ensimmäisessä Hill suuntasi torjuntansa suoraan Duboisin lapaan ja Pionkin heitto maalille lähti kuitenkin aika kaukaa, joten ehkä sen olisi voinut kilpiliimata huolellisemmin, jolloin takaisku olisi jäänyt syntymättä, mutta se oli vain pieni kauneusvirhe muutoin neutraalissa iltapuhteessa.

Puolustuksessa Pietrangelon pari kakkossyöttöä olivat molemmat oman alueen purkukiekkoja huitaisemalla, joten en niistä plussalla palkitse, vaikka ne sinällään oivaltavia olivatkin. McNabb kirjasi viisi taklausta ja Martinez piti NHL:n pitkäaikaisimman blokkiputken elossa olemalla kolmen kiekon tiellä. Hänellä taitaa olla kohta vähintään yksi blokki sadassa ottelussa putkeen.

E: Niin, eilen myös julkistettiin uusi retropaita, joka hohtaa pimeässä. Minuun tuon ulkonäkö ei hirveästi uppoa ja pidän aiempaa punaista retropaitaa tyylikkäämpänä.


 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
6/82 Vegas vs. Colorado

Cotter, Leschyshyn ja Hutton jatkoivat katsomossa. Thompson palasi maaliin, kun hallitseva mestari saapui runkosarjan ainoalle vierailulleen syntiseen kaupunkiin.

Arvosanataulukko
++
+ Stone, Stephenson
+/- Thompson, Pietrangelo, Martinez, McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud, Howden, Kessel, Smith, Eichel, Karlsson, Marchessault, Amadio, Carrier, Roy, Kolesar
-
--

Avausvaihdossa heti Carrier pujahti ohi Makarin laidan puolelta napaten pomppivan kiekon paremmin mukaansa ja päätti läpiajon laukaukseen Georgievin hanskaan. Identiteettiketju jatkoi pirteitä erien avausvaihtojaan täten. Kahden minuutin kohdalla Makar vuoti toistamiseen häviten päädyssä kamppailun Howdenille ja tämä ruokki Stonea, jonka rystykuti maalin edestä kilpistyi patjaan. Hetken päästä puolestaan Carrier väläytti toistamiseen pujotellen keskialueen halki ja päättäen suorahyökkäyksen rystyneppiin oikeasta laidasta patjaan. Tuon jälkeen ote siirtyi vieraille ja Vegasin seuraavaa kutia kohti maalia sai odottaa vartin.

Neljännellä minuutilla Lehkonen-MacKinnon-Rantanen koostumus kieputteli ensimmäisen kerran Vegasin viisikkoa. Vastassa oli sillä kertaa Karlssonit. Kulmarallin aikana Makar kokeili pari kertaa viivasta toimittaa maalille tuloksetta ampuen blokkiin ja yli. Lopussa kun VGK sai purun, Avs käänsi keskialueen painopisteen nopeasti takaisin toiseen päähän ja kun isäntien vaihto oli hieman kesken, Rantanen poimi maalin kulmalle liukuneen MacKinnonin, joka syötti vielä poikittain Pietrangelon läpi ja Makar ampui nollakulmasta one-timerin. Minuutti myöhemmin Theodore kamppasi Newhookin yrittäessään tökätä kiekkoa tältä pois. Seuranneella ylivoimalla peli muuntui 0-1:een, kun Makar levitti viivasta siipeen ja MacKinnonin hurja lyöntilaukaus painui kilpikäden yläkulmaan ohi myöhässä olleen Whitecloudin peiton. Kova laaki ja syöttökin oli niin laadukas, että vaikeahan puolustajan oli tielle ehtiä blokkaamaan vetoa, joten en anna miinusta Whitecloudille, vaikka puolustajien tulisikin kyetä blokkaamaan siipilaukaukset.

Kahdeksannella minuutilla Stephenson jätti suorahyökkäyksessä kiekon oikeassa laidassa Stonelle, joka poimi vielä painottomalta puolelta mukaan tulleen Martinezin, mutta tämän rannelaukaus kilpistyi peittoon. Parin minuutin päästä MacKinnon puolestaan sai avauksen takasiniselle ja ampui napakasti suoraan liikkeestä Thompsonia olkapäähän. Avauskympin jälkeen vedot kohti maalia olivat 2-6 ja blokit 13-2. Nuo tilastot kertovat olennaisen. 13. minuutilla grafiikassa näkyi puolestaan kaikkien laukausten olevan 4-22. Vegas ei vain millään alun jälkeen päässyt hallitusti hyökkäyssiniviivan yli. Vieraiden takapaine keskialueella oli kurinalaista ja ritarit menettivät pelivälineen monesti punaviivan ja hyökkäyssinisen välissä viimeistään, jos he eivät jo aiemmin vain dumpanneet lasin kautta kiekkoa toiseen päätyyn, kun puolustaminen omissa pitkiä aikoja kulutti voimia ja tylsytti sekin hyökkäyspelaamista.

14. minuutilla Eichel antoi omissa harhapassin laidasta suoraan keskelle Rodriguesille, joka poimi maalin edestä Johnsonin, mutta rystykuti avopaikasta meni ohi. Hetken päästä Vegasin 2v2-vastaisku kuihtui juuri siihen, että kun Roy leikkasi keskustaan, takaa tulikin jo kolmas Avsin pelaaja ja riisti kiekon. Minuutti myöhemmin Lehkonen syötti poikki kentän vasemmalle Rantaselle, joka jätti Mansonille. Tämä pyörähti laidassa ja poimi viivaan liukuneen Lehkosen, mutta one-timeri siniviivasta paukkui ohi maalin. Minuutti siitä ja Amadio ei tullut vastaan siirtokiekkoa, vaan Mansonin pinchauksen ansiosta paine pysyi Vegasin alueella. Tämä syötti keskustaan Coglianolle, joka siirsi vielä viereen O'Connorille ja tämä ampui slotista ohi maalin kaiketi kilven kautta. 18. minuutilla puolestaan Vegas sai vihdoin tilille kolmannen vedon kohti maalia, kun oman alueen purku valui päin Georgievia, mutta 15 minuuttia ehti tosiaan kulua Carrierin rystynepistä.

Minuutti ennen taukoa Theodore tanssi siniviivasta slottiin ja Rantanen löi häntä käsille jäähyn arvoisesti estäen laadukkaan vedon. Vegas hyödynsi ylivoimansa ja tasoitti ansaitsemattomasti pelitapahtumiin nähden. Stephensonin alueelle viennin jälkeen Eichel tuli vastaan oikeasta laidasta pitäen paineen alueella. Kiekko kimposi ilmaan hänen vastaantulostaan. Stone kuoletti slotissa sen alas kädellään ja oivalsi Marchessaultin olevan auki vasemmassa siivessä. Hän antoi ovealn rystysyötön ja Joonatan naulasi one-timerin etukulmasta sisään. Marchessault jatkoi uransa parasta alkukautta osuen viidettä kertaa kuuteen peliin. Hän osoitti jälleen myös sen, että hyviä asioita tapahtuu, kun hän saa pelata ylivoimassa siivessä eikä häntä tungeta päätyyn tai neliön keskelle. Stonelle syöttöpiste oli uran numero 300:

Toisen erän alussa Rodrigues poimi oikeasta laidasta takatolpalle hiipineen Nichushkinin, mutta Thompson otti ehkä parhaan torjuntansa torjumalla patjallaan läheltä tulleen ohjauksen. Minuutin päästä Amadio petasi päätyrouhinnallaan tekopaikan Karlssonille slottiin, mutta yhden kosketuksen viimeistely ei yllättänyt Georgievia. 25. minuutilla puolestaan siirretyn rangaistuksen aikana MacKinnon ja Lehkonen ampuivat rannelaukaukset siivistä vuorotellen päätypleksiin. Karsean pitkän pyörityksen Coloradon ykköskentällinen sai vaihteeksi aikaan, mutta vedot tulivat Vegasin haluamaan tapaan noppavitosen ulkopuolelta. Ylivoima kuitenkin toimi toistamiseen identtisellä tavalla, kun Girard levitti vasemmalle ja Rodriguesin one-timer painui tolpan kautta takayläkulmaan. Pietrangelo vuorostaan ei nyt ehtinyt vetolinjalle ajoissa.

27. minuutilla Eichelin vitja loi ensimmäistä kertaa tasaviisikoin painetta vieraiden alueelle ja Smith ohjasi vaihdon aikana McNabbin viivakudin ohi takakulman. Pari minuuttia myöhemmin Lehkonen petasi vasemmasta laidasta tekopaikan luukulle liukuneelle Rantaselle, mutta Thompson otti toisen erinomaisen lähitorjuntansa patjoillaan tähän erään. Laukaukset pelin puolivälissä kohti maalia olivat 9-16, mutta kaikki laukausyritykset 18-48, joka kertoo enemmän voimasuhteista. Colorado vain ampui paljon päin vegaslaisia tai sitten ohi maalin.

33. minuutilla McNabb ampui patjaan viivasta ja Howden oli reboundissa, mutta käänsi sen ohi maalin vasemmalta. Minuutin päästä ylivoimalla Smith siirsi kulmasta irtokiekon voitetun kamppailun jälkeen slottiin ja Roy veti hanskaan. Ykkösylivoima loi pari loistopaikkaa Stonelle, kun ensin Stephenson ruokki häntä maalin takaa ja sitten Stone pääsi käsiksi myös yhteen Marchessaultin laukauksen irtokiekkoon maalin edessä, muttei onnistunut laittamaan mustaa häkkiin. Jälkimmäinen puolisko erästä oli jo parempaa kiekkoa kotijoukkueelta ja se pääsi pelin päälle, vaikka vielä päätösminuutilla Thompson joutui ottamaan kolmannen patjatorjuntansa, kun Nichushkin oli taas ohjauspuuhissa maalin edessä Compherin tarjoiltua syötön oikeasta laidasta. Päätöshetkillä Stone puolestaan hankki liukkaudellaan ylivoiman päätöserän alkuun.

Ylivoima ei kuitenkaan päätöserän alussa toiminut. Paras paikka oli se, kun Smith syötti vasemmalta keskustaan ja Karlsson ampui blokkiin, mutta Kessel kiskaisi irtopalan oikeasta laidasta päin kassaria. Heti perään Vegas sai toisen ylivoiman, kun Compher koukki Eichelia keskialueella, mutta tuollakaan ylivoimalla ei Vegas saanut aikaan muuta kuin yhden lämärin Theodorelta siniviivasta. Kun tasoituksen teko ei maistunut, Avalanche iski 1-3:een ajassa 48:10. Karlsson menetti 1v2-alivoimaisena kiekon vieraiden maalin takana. Johnson siirsi kiekon eteenpäin Nichushkinille, joka pujotteli ensin keskialueella ohi Kesselin ja sitten vielä kiersi McNabbin päättäen soolonsa nostoon yläkulmaan yli Thompsonin hanskakäden. Kaunis maali erän ensimmäisellä laukauksella vierasjoukkueelta.

Päätöskympillä alkuun nelosketjun karvaus tuotti riiston. Kolesar siirsi viereen Martinezille, joka noukki vielä poikkisyötöllä oikealle takatolpalle nousseen Pietrangelon, mutta tämä kuljetti juhisaaltosmaisesti maalin taakse yritettyään jäädyttää veskaria liiaksi. Cassidy laittoi tuon jälkeen ketjuruletin päälle. Smith pelasi ensi kertaa yhdessä Karlssonin ja Marchessaultin kanssa, Eichel sentteröi Stephensonia ja Stonen sekä kolmosketju oli Amadio-Howden-Kessel. Eichelin vitjan ensimmäinen vaihto uudessa koostumuksessa toi heti tulosta, kun Hague dumppasi kiekon aloitusvoitosta päätyyn. Girard meni hakemaan kiekkoa, mutta hänen mailansa juuttui jotenkin laitaan ja se putosi hänen kädestään. Niinpä Stone sai ilmaiseksi kiekon ja jätti sen Eichelille, joka maalin takaa syötti maalin eteen ja Stephenson ohitti Georgievin. Maalinjälkeisessä vaihdossa Compherin terävä rannelaukaus oikeasta laidasta oli yllättää Thompsonin, mutta ylärima pelasti hänet.

54. minuutilla Smith puolestaan ampui suoraluistelusta kohti etualakulmaa, mutta patja oli tiellä. Reboundiin ehti Karlsson, mutta Johnsonin mailan kautta hän ampui vain tolppaan keskeltä. Minuutin päästä Eichelin ristipiston otti taitavasti ilmasta mukaansa Stone, mutta Makarin heittäytyminen esti 2v1-tilanteessa syöttämisen takatolpalle Stephensonille. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua McNabbin viivakudin jälkeisestä päätylautapompusta puolestaan aiheutui hurja maalinedusruuhka, mutta Georgiev piti kiekon allaan. Sen jälkeen Thompson otettiin maaliltaan, mutta eipä Vegas saanut enää luotua mitään laadukasta tekopaikkaa ilman veskaria. Tappio oli ansaittu, kun avauspuolikas pelistä oli niin heikko ja alavireinen.

En keksi ketään erityistä pelaajaa, jota palkita miinuksella. Kuten totesin, AV-maaleissa Pietrangelo ja Whitecloud olisivat voineet vähän paremmin ennakoida levityksen siipeen ja ehtiä ehkä blokkaamaan vedot, mutta toisaalta vedot olivat erittäin laadukkaitakin painuen takayläkulmaan. Thompson sätti niistä itseään pelin jälkeen, mutta turhaan. Hän otti vastapainona kuitenkin kakkoserässä kolme erinomaista patjatorjuntaa ja oli sikäli neutraali. Voittomaalissa puolestaan McNabb eritoten kierrettiin turhan helposti, mutta vastapainona tältä nähtiin 2-3 hyvää viivatoimitusta, joista Golden Knightsin hyökkääjät olivat onnistua maalinteossa joko ohjaamalla tai paluukiekoista. Blokkeja oli myös viisi, joka oli eniten. Plussat annan kaksikolle Stone-Stephenson, koska Stone oli alustamassa molempia osumia saaden tosiaan 300 omenaa täyteen ja Stephenson puolestaan oli avausmaalin kolmossyöttäjä sekä teki itse toisen. Pidin hänen liikkeestään ja 78%:n aloitustehokkuudesta. Stephenson ja Stone loivat kauttaaltaan eniten tilanteita, kun puolestaan niin ikään kahden tehopisteen Eichel oli oikeastaan vasta päätöserässä ytimessä. Stonen ollessa jäällä Vegasin maaliodottama oli 1.01 ja vastustajan 0.22. Stephensonin erotus oli myös erinomainen +0.65 ja heidän väliinsä mahtui vielä McNabb. Kessel sen sijaan oli heikoin kenttäpelaaja, kun 5v5-pelissä anti oli -0.14 maalia odottamaa. Saapa nähdä, että vieläkö hän jatkaa Eichelin ketjussa seuraavassa pelissä. Cassidy sanoi pelin jälkeen, ettei vielä osaa sanoa, jatkaako joukkue samoilla ketjuilla jatkossakin, mutta kieltämättä kun viiteen peliin koossa on vain yksi syöttöpiste, ehkä on aika antaa Eichelille parempi ketjukaveri ainakin toiseen laitaan.

Loppumainintana on se, että ECHL-yhteistyöpoppoo Savannah Ghost Pirates voitti jatkoajalla seurahistoriansa ensimmäisen ottelun maalein 4-5. Voittomaalin teki D'Amato. Hän keräsi kaikkiaan tehot 1+2. Guay ja McCallum osuivat kertaalleen. Kallionkieli jäi kiikareille teholukeman oltua -1. Corcoranille oli merkitty puolestaan peräti seitsemän laukausta: 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
5/72 San Jose vs. Henderson

Silver Knights sai kunnian osallistua uuden Tech CU Areenan avajaisiin. Bischoff ja Ahac olivat lepovuorossa alakerrasta. Hyökkäyksessä Conrad oli viltissä toisessa pelissä putkeen.

Brisson – Quinney – Marushev
Rondbjerg – Froese – Foo
Dorofeyev – Manninen – Rempal
Primeau – Ford – Marino

Hayes – Korczak
Cormier – Pachal
DiLiberatore – Miromanov
Chayka

Patera
Hutchinson

AHLTV:ssä oli uudessa ympäristössä niin isoja teknisiä ongelmia, että ilmeisesti striimi oli ollut puuroa suurimman osan pelistä ja jälkikäteen tallennettakaan ei edes ole ilmestynyt sivustolle, joten tästä pelistä tuli valitettavasti ensimmäinen, joka minulta jäi Silver Knightsin historiassa näkemättä, jollei edes rakeista tallennetta lähipäivinä ilmesty. 118 ottelun (playoffit mukaan lukien) mittaisen teräsmiesputken päättyminen kirpaisee. San Jose pettää aina.

Lopputuloshan oli 4-0. Maalit löysin sentään Twitteristä, mutta edes koostetta ottelusta ei ole tarjolla Youtubessa, joten yksilöarvosanatkin jäävät tästä ottelusta antamatta. Pöytäkirja kertoo sen, että vielä viime kaudella Silver Knightsissa pelannut Pouliot kuritti entistä seuraansa tehoin 0+2. Brissonille ja Rempalille merkittiin viisi laukausta. Patera torjui 27 kertaa.

Avausmaalissa Robins käveli luvattoman helposti parhaaseen maalintekosektoriin noppavitosen sisään ja viimeisteli läheltä ohi Pateran. Varsinkin Primeau ja Ford puolustivat löysästi:

2-0 maalissa Hayesin nopeus ei riittänyt puolustamaan Coea, joka kiersi hänet ja viimeisteli läpiajosta maalin kattoon. 3-0 maali oli Coen ohjuri Korczakin pihdeistä yläkulmaan maalin edestä Pouliotin syötöstä. Bordeleaun 4-0 osuma oli puolestaan reboundkihaus vasemmalta puolelta Vielin ammuttua ensin patjaan toisesta laidasta.

6/72 San Jose vs. Henderson

Manninen oli heitetty vuorostaan vilttiin 4-0 tappion jäljiltä. Outo valinta, kun pitäisi yrittää voittaa jääkiekko-otteluita, jollei kyse ollut loukkaantumisesta. Joukkue rullasi 11 hyökkääjällä ja seitsemällä pakilla, kun Marushev ei ollut pelikykyinen. Ylivoimia oli sikäli muutettu, että Dorofeyev ja Brisson olivat ykkösviisikossa Mannisen ja Quinneyn tilalla. Ford sai jääaikaa kakkosylivoimassa.

Rondbjerg - Froese - Brisson
Dorofeyev - Quinney - Rempal
X - Conrad - Foo
Primeau - Ford - Marino

Hayes - Korczak
Ahac - Pachal
Chayka - Miromanov
Cormier

Hutchinson
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Rempal, Rondbjerg, Cormier, Hutchinson
+/- Chayka, Miromanov, Ahac, Pachal, Hayes, Korczak, Primeau, Ford, Marino, Conrad, Foo, Dorofeyev, Brisson
- Froese, Quinney
--

Avauskymppi oli hyvä ja vieraat osuivat kahdesti. Ensin alivoimalla Rempal katkaisi keskialueella hyökkäyksen ja vapautti Rondbjergin oikeasta laidasta läpiajoon. Tämä ampui ensin Mäkiniemen patjaan, mutta seurasi oman paluukiekkonsa verkon perukoille. 0-2 maalissa puolestaan Rempal päätti 2v1-vastaiskun omaan ratkaisuun ja kilautti oikeasta laidasta rannelaukauksen tolpan kautta ohi suomalaisveskarin. Quinney ja Hutchinson saivat syöttöpisteet. Ajassa 14:10 Barracuda kavensi. Hatakka levitti siniviivassa Kniazeville, jonka one-timer kimposi Quinneyn kautta suoraan Bordeleaun lapaan maalin oikealle kulmalle eikä tämä erehtynyt. Toisen erän lopussa San Jose tasoitti. Marino haki dumppausta punaviivalta, mutta se osui linjatuomariin siniviivalla ja SJ pääsi nopeasti kääntämään pystyyn. Suessin syöttö tavoitti Johnsonin, joka livahti Korczakilta karkuun ja viimeisteli längistä läpiajosta. Päätöserässä HSK:lle tarjottiin mahdollisuuksia voittoon, kun laukaukset olivat 8-16, mutta Mäkiniemi oli muuri ja Barracuda sen sijaan erän puolivälissä hyödynsi yhden vastaiskun. Se oli alkuun 3v3-tilanne, mutta sitten Quinney tuli huijatuksi keskialueella kovin helposti Johnsonin toimesta ja hyökkäys muuntui 3v2:een. Johnson levitti keskeltä oikealle Veronneaulle, joka syötti ohi Ahacin poikittain ja Suess naulasi vasemmalta puolelta kiekon verkkoon ohi Miromanovin peiton. Täten lopputulos oli 3-2.

Rempal saa plussan kahden tehopisteen illastaan. Hän oli muutoinkin näkyvä ja mm. avausminuutilla vapautti Quinneyn puoliksi karkuun vasemmalta, mutta tämä ampui Mäkiniemen olkapäähän. Lopussa puolestaan 6v4-ylivoimalla Rempalille pedattiin pari vetopaikkaa vasemmalle, mutta kolmatta tehopistettä ei enää tullut, vaan Mäkiniemi torjui ylävartalollaan. Rondbjerg saa plussan AV-maalistaan ja kamppailupelaamisestaan. Cormier puolestaan päätöserässä eritoten vakuutti kiekottomana. Ensin hän esti mailapuolustamisellaan 2v1-tilanteen synnyn omalla puolustussinisellä, seuraavassa vaihdossa puolusti ehjästi 1v1-haaston ja vielä voitti päätykamppailun maalin takana siirtäen rystyltä kiekon eteenpäin omille ränniä pitkin. Hän ei vuotanut. Froese saa miinuksen kurittomuudestaan otettuaan pari jäähyä avauserään ja oltuaan muutenkin aika pimennossa. Quinney puolestaan toisessa näkemässäni matsissa putkeen puolusti todella surkeasti vastustajan voittomaalissa ollen keila.

Neutraaleista pelaajista Foo oli monessa mukana, mutta ruuti oli märkää. Avauserässä hän ampui oikeasta laidasta takapatjaan ja Ford oli kärkkymässä irtokiekkoa tuloksetta. Päätöserän alussa hän punnersi ylivoimalla päädystä maalille, mutta rystykuti jäi Mäkiniemen syliin. Hetken päästä vastahyökkäyksestä valintana oli poimia Chayka toisesta aallosta ja tämä teki upean voimanousun maalin eteen, mutta kämmenkuti jäi Mäkiniemen varusteisiin. Päätöserän puolivälissä puolestaan Foo ampui 2v1-hyökkäyksestä pleksiin. Brisson oli myös ihan pirteä, mutta tehottomuus vaivasi. Ylivoimalla hän kertaalleen ampui keskeltä patjaan Dorofeyevin tarjoiltua syötön vasemmalta alueelle viennin jälkeen. Päätöserässä puolestaan Brissonin pyörähdyssyötöstä Rondbjerg pääsi ampumaan vasemmalta suoraan luistelusta päin veskaria. Miromanov oli puolustajista tutun aktiivinen ja pääsi ampumaan paljon siniviivasta, mutta tuloksetta. Yhdeksännellä minuutilla mm. Brisson rouhi laidasta kiekon hänelle, mutta Miro päätti nousunsa laukaukseen ohi kehikon.

Hutchinson oli maalissa hyvä, mutta hävisi silti veskaritaiston. Takaiskuista en häntä syytä. Vastapainona kakkoserässä hän torjui pari läpiajoa kuten mm. Sieloffin rystynoston, kun tämä karkasi jäähyaitiosta suoraan karkuun. Avauserässä hän torjui patjallaan slottivedon Reedylta. Mainio torjunta oli myös Veronneaun napakan rannelaukauksen pysäyttäminen alakulmasta kakkoserän alussa ja perään Merkleyn one-timerin pysäyttäminen vasemmasta siivestä. Päätöserän lopussa paketti tosin hajosi aika pahasti 2v1-hyökkäyksessä Bordeleaun pehmeiden tassujen käsittelyssä, mutta tämä nosti onneksi kiekon vain ylärimaan Hutchinson kaaduttua jäihin itsekseen.

Kuuden ottelun jälkeinen saldo on murheellinen yksi voitto ja viisi tappiota. Sijoitus kymmenen joukkueen divisioonassa on viimeinen. YV-prosentti 7,4% on koko sarjan neljänneksi heikoin. Ainoat positiivinen asiat ovat olleet 88,9%:n alivoimatehokkuus ja alivoimien maaliero 2-2, kun tehtyjä ja päästettyjä on yhtä paljon. Viimeisimmän ottelun kahden tehopisteen ansiosta Rempal on sisäisessä pörssikärjessä tehoin 2+3 ennen Froesea (2+1), Mannista (1+2, oikeasti jopa 2+2?), Pachalia (1+2) ja Quinneya (0+3). Dorofeyevilta on puolestaan jälkikäteen viety hänen ohjurimaalinsa Condorsia ja vastaan se on merkitty Brissonille, joten viime kauden parhaalla pistemiehellä on täten koossa tehot 2+0 ja noistakin maaleista toinen ainakin minun silmien mukaan kuuluisi Manniselle.

Kerrotaan lopuksi, että Kallionkieli onnistui maalinteossa ECHL:ssä, kun Ghost Pirates voitti Atlantan gladiaattorit maalein 1-4. Corcoran alusti kaksi maalia ja Guay keräsi tehot 1+1: 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
7/82 Vegas vs. Toronto

Golden Knights jatkoi niillä ketjuilla, joilla se päätti edellisen pelin eli Karlssonin ketju oli vanhassa muotissa, Eichelin laidoilla Stephenson ja Stone, kolmonen Amadio-Howden-Kessel ja nelonen Carrier-Roy-Kolesar. Puolustus ja veskari olivat ennallaan. Kessel sivusi Yandlen perättäisten pelien ennätystä (989gp).

Arvosanataulukko
++
+ Kessel, Stone, Stephenson, Eichel, Roy, Amadio, Hague
+/- Thompson, Theodore, McNabb, Whitecloud, Pietrangelo, Martinez, Karlsson, Smith, Marchessault, Howden, Kolesar, Carrier
-
--

Juhlaottelussaan Kessel näytti vieneen ylivoimalla Vegasin 1-0 johtoon uransa 400. runkosarjamaalilla. Osuma olisi ollut samalla hänelle ensimmäinen Vegas-nutussa. Karlsson ja Smith kamppailivat erinomaisesta keskustassa ja saivat estettyä Nylanderin purun, jonka jälkeen Leafs-neliön hajottua Karlsson poimi Royn maalin kulmalta ja tämä tarjoili vielä ohi Giordanon poikittain Kesselille, joka viimeisteli oikealta takatolpalta. Kaikki kuitenkin vesittyi vierasjoukkueen valmentajan haastoon ja se meni läpi, kun maalia edelsi paitsio. Karlsson työnnettiin keskellä hyökkäysalueen puolelle niukalla marginaalilla ennen kuin Kessel syötti Smithille laitaan. Kauaa kotijoukkue ei harmitellyt hylättyä maalia, vaan kakkosylivoiman jatkettua jäällä, se onnistui maalinteossa uudelleen. Kessel ampui takapatjaan, josta kiekko kimposi Smithille ja tämän blokattu rannelaukaus kimposi maalin eteen, josta karat huitoi sisään Roy Hollin ja Brodien välistä.

Tasoitus tuli 31. minuutilla. Howden, Kessel ja McNabb hävisivät keskialueen laitakahinan Tavaresille, joka tuli kiekon kanssa ulos ja syötti sitten 2v1-hyökkäyksestä Nylanderille, joka ohitti rannelaukauksella keskeltä Thompsonin. Päätöserän avausvaihto oli puolestaan niin hurja kakkosketjulta, että se ansaitsi tehdä 2-1 johtomaalin. Ensin 2v1-hyökkäyksessä Eichel leikkasi keskustaan kärkimiinalla ja ampui Brodien jaloista ohi maalin. Jatkotilanteessa Stone unohtui yksin maalille ja Eichel-Stephenson kaksikon pidettyä siniviivan kiinni sekä ruokittua Stonea, tämä veivasi kiekon maalin edessä rystyltä kämmenelle, muttei saanut laukausta aikaan, kun vieraiden laituri ehti nostamaan viime hetkellä mailan takaa päin. Stone haki kuitenkin kiekon oikeasta laidasta ja syötti poikittain Eichelille, joka jatkoi oikealle takatolpalle, mutta Stephenson latasi tyhjistä ohi. Theodore pysäytti kiekon siniviivassa, levitti McNabbille, tämä ampui suoraan syötöstä ja maalin edestä Stephenson vihdoin onnistui ronkkimaan irtokiekon verkkoon oltuaan Tavaresia vahvempi. 48. minuutilla Hague puolestaan katkaisi keskialueella avauksen, lähti nostamaan jalalla vastaiskua vasenta laitaa pitkin ohi Buntingin ja löysi keskeltä Meten ohi syötettyään Amadion, joka ampui tarkasti alakulmaan, kun vierailla oli vaihto kesken. Leafs otti maalivahdin pois neljä minuuttia ennen loppua ja sai vielä yhden ylivoimankin, mutta Golden Knightsin puolustus piti loppuun saakka ja voitto irtosi lukemin 3-1.

Thompson hoiti maalilla hommansa rutiinilla. Avausvarttiin häntä ei testattu, kun Vegas vei kudit 8-2 ja Leafs ei päässyt järkevästi keskialueen yli, vaan menetti kiekon viimeistään hyökkäyssiniviivalla kotijoukkueen tiivistä viisikkoa vastaan. Ensimmäinen testi tuli, kun Matthewsin ketju pelasi yli minuutin vaihdon Royn ketjua ja ykköspakkiparia vastaan. Matthews ohjasi Marnerin vedon patjaan ja jatkotilanteessa Giordano ampui vasemmasta laidasta maalille. Irtokiekossa oli Bunting, mutta Thompson torjui jään pinnasta patjoillaan ja sen perään vielä Matthewsilla oli avopaikka takatolpalta, mutta tämä ei saanut kiekkoa siirrettyä tyhjiin, kun Thompsonin käsivarsi ilmestyi tyhjästä eteen ja sen kautta kiekko kimposi tolppaan. Marner ehti jo nostaa kädet ilmaan turhaan. Kakkoserässä puolestaan Marner nosti läpiajosta kiekon ylärimaan ja Nylander teki maalin, mutta muutoin uhkaavia tilanteita ei ollut ja sama oikeastaan jatkui päätöserässä. Toronto kyllä pyöri kulmissa ja laidoissa, mutta kaukovedot Thompson hoiti ongelmitta ja sen verran hyvin Vegas puolusti keskustan, että vierasjoukkue sai vetoja aikaan vain 23 kappaletta, vaikka hyökkäysalueaikaa oli Vegasia pari minuuttia enemmän lopulta. Isäntien laukausmäärä oli 33 kohti maalia.

Tähtiketju oli Stephenson-Eichel-Stone. Matthewsin ketjua vastaan he veivät laukaukset 8-1 ja Tavaresin ketju alistui vedoin 8-2, joten yhteensä Eichelin ketju vei vedot 16-3, kun se oli jäällä Toronton kärkiketjuja vastaan. Huima näytös ja paikkoja oli useampaankin kuin vain yhteen osumaan. Toisella minuutilla Stone syötti laidan kautta Stephensonin läpiajoon Sandinin ja Hollin selustaan, mutta Samsonov otti ensimmäisen huipputorjuntansa nollaamalla läpiajon. Samassa vaihdossa 3v3-vastaiskun lopuksi kiekko pomppi Eichelille maalin eteen, mutta rystynosto pysähtyi patjaan. Viidennellä minuutilla oman pään aloituksesta lähti puolestaan vastaisku, jossa Chandler jätti kiekon Markille ja tämä pääsi ampumaan rauhassa oikeasta laidasta napakasti. Samsonov päästi kiekon kainalonsa läpi, mutta puolustaja siivosi sen maaliviivalta. Vartin kohdalla puolestaan Hague tinttasi siniviivasta moukarin ja Stone oli rouhimassa irtokiekossa maalin edessä tuloksetta. Kakkoserän alussa Theodore vapautti vuorostaan Stephensonin läpiajoon, mutta Samsonov piti länget kiinni, kun Chandler ampui rannelaukauksen niitä kohden. Kakkoserän lopussa puolestaan Stephensonin lätty putosi poikki kentän Whitecloudille, joka ampui oikeasta laidasta ohi takakulman. Päätöserän alussa oli puolestaan hurmiovaihto, joka johti maaliin, mutta lisäksi ylivoimalla Eichel tarjoili yhden tekopaikan slottiin Stonelle, joka nakutti yli kehikon.

Ykkösvitjasta Karlssonille siunaantui paljon puolittaisia paikkoja, mutta sihti oli hukassa. Hän ampui pari kertaa suoraluistelusta ohi maalin ja kakkoserän lopussa suunnanmuutoksen lopuksi Whitecloud tarjoili poikkisyötön, mutta Karlsson tykitti päätypleksiin oikeasta laidasta. Ylivoimallakin yksi hänen vetonsa keskeltä blokattiin. Avauserässä laitureista Marchessault puolestaan katkaisi Hollin avauksen ja 2v1-tilanteesta syötti Smithille, mutta Samsonov liukui one-timerin tielle. Mukiinmenevästi ykkösketjukin pelasi vieden laukausyritykset 11-8, kun se oli jäällä, mutta arvio on neutraali hukattujen tonttien vuoksi eivätkä paikat olleet niin laadukkaita kuin kakkosketjulla.

Roy ja Amadio avasivat maalitilinsä saaden siksi plussat. Roy myös alusti hylätyn YV-maalin ja Amadio oli vahva kahteen suuntaan läpi illan väläyttäen takakarvaustaankin. Roy lopussa myös pelasi hyvää alivoimaa Karlssonin, Pietrangelon ja Martinezin kanssa, kun Leafs haki kavennusta kuudella neljää vastaan. Kessel saa plussan juhlapelinsä tehopisteestä, joka vaihtui maalista syöttöön, mutta muutenkin hän pelasi minusta kauden parhaan ottelunsa ollen kiekollisesti ytimessä ja mieleen jäi 2-3 hyvää kuljetusta läpi keskialueen syvälle hyökkäysalueelle, jonka jälkeen kolmosketju pääsi aloittamaan päätypelin. Kakkoserän alussa Kessel itse petasi päädystä paikan Howdenille maalin eteen ja hetkeä myöhemmin hän pelasi seinän Amadion kanssa ja sai sillä hankittua Giordanolle jäähyn, kun tämän oli lyötävä käsille, jottei Kessel päässyt laukomaan maalin edestä. Puolustuksesta Hague pelasi sesongin parhaan pelinsä. Päätöserässä hän tietysti alusti 3-1 maalin katkollaan ja syötöllään, mutta sitä ennen myös hyödynsi ulottuvaa mailaansa estäen viime hetkellä Engvallia ampumasta vapaasti slotista. Päätydumppauksiin Hague meni myös arkailematta ja siirsi kiekot ykkösellä eteenpäin virheittä. Kaikkinensa hän muodosti vahvan parin Whitecloudin kanssa, koska heidän ollessaan jäällä yhteensä 16 minuuttia, Vegas vei laukaukset kohti maalia 12-3.

Carrier oli lähellä plussaa, jos hän osaisi viimeistellä. Kakkoserässä hän punnersi kahdesti voimaliikkeellä maalin eteen (ensimmäisellä kerralla näyttävästi ohi Brodien), mutta ajautui tutusti liian lähelle veskaria ja työnsi suurin piirtein rystyltä tai kämmeneltä kiekon maalivahdin syliin. McNabbilta jäi mieleen iso blokki Robertsonin laukaukseen laidasta kakkoserän alkupuolella, mutta sitä seurasi myöhemmin pieni höntyily 1-1 tasoituksessa, joka jätti Theodoren yksin Tavaresia ja Nylanderia vastaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
8/82 San Jose vs. Vegas

Kokoonpano oli muutoin identtinen, mutta pelaava maalivahti vaihtui Hilliin. Kessel siirtyi yksin perättäisten pelattujen ottelujen kärkipaikalle.
Arvosanataulukko
++
+ Kessel, Howden, Karlsson, Smith, Marchessault, Eichel, Stone, Stephenson, Theodore, Hill
+/- Pietrangelo, McNabb, Martinez, Hague, Whitecloud, Amadio, Carrier, Roy, Kolesar
-
--

Viaplay päätti aloittaa ottelun näyttämisen vasta vartin pelin jälkeen, mutta onneksi laiton striimi sentään pelasti sen verran, että vain avausvitonen jäi katveeseen. Huolestuttavaa, että siihen joutui turvautumaan jo toistamiseen kahdeksan ensimmäisen ottelun aikana. Olisihan Kesselin historiallinen ensimmäinen vaihto teräsmiehenä ollut mukava nähdä, mutta ei niin ei.

Ajassa 15:51 tehtiin historiaa, kun Kessel vei juhlapelissään Vegasin johtoon uransa 400. runkosarjamaalilla. Ja tällä kertaa sitä ei viety jälkikäteen pois kuten Torontoa vastaan. Oman alueen riistosta Howden vapautti Kesselin vauhtiin ja tämä punnersi keskialueella ohi Sharks-puolustaja Benningin läpiajoon, josta hän viimeisteli hentoisella nostolla kiekon vasempaan yläkulmaan. Osuma oli samalla ensimmäinen Golden Knightsin väreissä.
Tasoitus 1-1:een syntyi kakkoserän alkupuolella. Kun Vegas piti keskustan tukossa, Sharks loi maalinsa sieltä, missä oli tilaa tyhjää tilaa eli siniviivan kautta. Labanc ampui kohti maalia ja Sturm sai Pietrangelon pihdeistä huolimatta lavan väliin maalin edessä. Kolmosketjulle kirjattiin miinus tehotilastoon tästä osumasta. Olihan tasoitus sikäli ansaittu, että kun avauserässä vedot olivat 6-14 Vegasille, kakkoserän avauskympillä ne kääntyivät 9-2 Sharksille eikä VGK luonut oikeastaan mitään, vaan purki lasin kautta kiekkoa vain ulos omista ja siirsi sen keskialueelta päätyyn. Kamppailupelaaminenkin oli jotenkin puolivillaista. Viimeisellä minuutilla Sharks meni 2-1 johtoon, kun Smithin poikittaissyöttö kulmasta maalin eteen ei tavoittanut Marchessaultia ja Hertl syötti heti pystyyn. Puolustajilla oli vaihto kesken eikä Martinezin tilalle tullut Hague ehtinyt polkea Nietoa kiinni. Tämä viimeisteli kliinisesti kämmeneltä yläkulmaan.

Päätöserän alussa ykkösvitja rakensi 2-2 tasoituksen. Aloitusvoiton jälkeen Smith pääsi ensin yrittämään maalin edestä rystyltä Reimerin ohitusta, mutta patjat olivat tiellä. Marchessault kaapi reboundin viivaan McNabbille, joka ohjasi sen Theodorelle ja tämän toimitus leijaili ruuhkan läpi maaliin. Voittomaali nähtiin puolestaan seitsemän minuuttia ennen loppua. Martinez avasi maalin takaa Smithille, joka jatkoi keskikaistalle Karlssonille. Tämä harhautti keskialueella vastaan ajaneen sukunimikaiman ja viimeisteli syntyneestä läpiajosta ranteella etukulmaan napakasti. Maali muistutti viime kauden runkosarjan päätöspeliä St. Louisissa, jossa Karlsson vastaavilta jalansijoilta naulasi yhtä lailla kiekon etuyläkulmasta sisään suoraan luistelusta.
Minuutti myöhemmin kakkosvitja laittoi pelin pakettiin 2-4 osumalla, kun kulmarallin päätteeksi Theodore levitti Stephensonille vasempaan laitaan ja tämä poimi takatolpalta Stonen, jota Couture ei saanut kuriin. Eichel puolestaan teki syötölle tarvittavan tilan liikkumalla maalin edestä korkeammalle ja houkutellen Benningin mukanaan pois syöttölinjalta. Viimeiset neljä minuuttia San Jose haki kavennusta ilman maalivahtia tuloksetta. Couture torjui kertaalleen hanskallaan Pietrangelon laukauksen kohti tyhjää rysää, mutta lopputulos oli lopulta 2-4. Hill otti kolmannen voittonsa kolmesta startista ja on pysäyttänyt kiekot toistaiseksi yli 93%:n varmuudella. Pisteautomaatti San Josea vastaan historiatilasto runkosarjassa on nyt Vegasin eduksi 19-1-4, hih.

Pari erää Sharksin kaatajaketjuna tunnettu Marchessault-Karlsson-Smith oli tasapaksu, mutta päätöserässä kun oli aika ratkoa peli, he astuivat esiin kahdella maalilla ja saavat siksi plussat. Ulkomuistista heitettynä koko kolmikko on varmasti pelannut piste per peli -tahdilla runkosarjamatsit San Josea vastaan. Laukaukset kohti maalia olivat 7-4 tuon vitjan oltua kehissä. Avauserässä Marchessault petasi päädystä vetopaikan vastapalloon Martinezille, mutta tämä tykitti lämärin päin peittoa vasemmalta b-pisteeltä. Kakkoserän alussa Karlssonin lätty kulmasta maalille 2v1-hyökkäyksessä oli puolestaan liian korkea kohti Marchessaultia, mutta päätöserässä sitten alkoi sujua paremmin. Maalien lisäksi Smith pujotteli keskialueen halki ampuen logoon ja hetken päästä 3v2-hyökkäyksessä Marchessault upeasti hidasti pelin siniviivan ylityksen jälkeen ja odotti Karlssonin liukumista maalin kulmalle, josta tämä nosti lopulta rystyltä kohti takayläkulmaa, mutta Reimerin hanska heilahti eteen.

Kessel ja Howden saavat kolmosvitjasta plussat oltuaan värkkäämässä avausmaalia. Kesselilla oli kakkoserässä myös ylivoimalla yksi hyvä paikka Smithin poikittaissyötöstä, mutta rannari oikeasta siivestä ei uponnut etukulmaan, vaikka veto oli napakka. Päätöserässä puolestaan Kessel petasi 2v1-hyökkäyksessä tekopaikan Amadiolle, mutta Reimer liukui poikittain one-timerin eteen. Howden puolestaan syöttöpisteensä lisäksi kamppaili hyvin hyökkäysalueella muutoin aneemisessa kakkoserässä. Päätöserässä hän antoi yhden pahan harhasyötön omalla alueella, mutta Hill pelasti hänet, joten arvio ei putoa neutraaliin.

Myös kakkosketjulle on annettava plussa, kun se vei kaikki laukaukset 18-9 oltuaan kehissä 5v5-pelissä. Päätöserä oli etenkin erinomainen ykkösketjun tavoin ja kulmarallit pitenivät. Stephenson ehti hukata yhden läpiajonkin 2-2 tilanteessa. Eichel pakotti vastustajan menetykseen keskialueella ja Stonen haukankatse poimi Chandlerin pystyliikkeen. Reimerin kilpitorjunta oli kuitenkin hyvä.

Hill saa plussan voitostaan. Hän oli peliminuutit 20-50 elementissään pitäen Vegasin voittohaaveet elossa. Hiljaisen avauserän jälkeen kakkoserän alussa hän pysäytti Meierin kolme perättäistä survomisyritystä maalin kulmalta ja hetken päästä torjui patjoillaan Hertlin kääntölaukauksen Barabanovin toimitettua kiekon luukulle Meierin kautta oikeasta laidasta. Puolivälissä peliä puolestaan E. Karlssonin painottoman puolen slottikuti pysähtyi hanskan reunaan ja tosiaan päätöserän alussa Howdenin karmean harhasyötön jälkeen Barabanov syötti pehmeillä tassuillaan oikeasta laidasta maalin eteen Hertlille, joka ohjasi patjaan ja reboundiin pääsi käsiksi Meier, mutta jotenkin Hill venyi tämänkin laukauksen tielle.

Theodore saa plussan 1+1 tehoistaan ja avaukset alhaalta olivat myös ehjimpiä eikä hän silmätestin perusteella roiskinut ihan niin paljoa kuin muut. Theodore on myös ainoa puolustaja, joka on onnistunut toistaiseksi maalinteossa ritareista. Toki viime kaudellahan Pietrangelon ensimmäinen maali syntyi muistaakseni vasta kymmenennessä ottelussa Aadawassa, joten sikäli mikään ei ole muuttunut.

Kahdeksan pelin jälkeinen saldo kuusi voittoa ja kaksi tappiota on kiitettävä. Tehopisteet ovat jakautuneet aika tasaisesti, kun Marchessault, Eichel ja Stephenson ovat kaikki seitsemässä pisteessä, Stone-Theodore kuudessa sekä Karlsson, Smith ja Pietrangelo viidessä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tosiaan olen tykännyt tulosten valossa Vegasista toistaiseksi tällä kaudella. Etukäteen vahvemmille joukkueille (Calgary, Colorado) on hävitty niukasti, mikä on OK, ja muut heikommat on päihitetty. Tuo on hyvän joukkueen merkki. Viime kaudella taidettiin välillä voittaa huippuryhmiä ja sitten taas kontattiin rupusakkeja vastaan, mikä on vähemmän hyvän joukkueen merkki. Tosin tuo tämän kauden Toronto-voitto voidaan kyseenalaistaa, koska Torontoa on veikattu kauden lopuksi kärkisijoille, mutta historiahan kertoo sen, että Toronto pettää aina, joten hyväksyn tuonkin Vegas-voiton.

Tuota tyhjään maaliin ampumista voisi Kenned...ei kun Cassidy harjoituttaa kyllä oikein reippaasti. Eilenkin pelattiin vissiin yli neljä minuuttia tyhmää maalia vastaan ja ei mitään saatu aikaiseksi tuota Petron ehkä puolittaista mahdollisuutta lukuun ottamatta. Päästäisiin paljon helpommalla näistä lopun niukan johdon puolusteluista jos osattaisiin ampua tyhjään maaliin maaleja. Noita minäkin aikoinani kaukalossa paljon harjoittelin, maali oli siinä edessä ilman maalivahtia ja siihen ammuin kiekkoja sitten armottomasti. Taitaisin olla aika kova tekijä noissa viime minuuttien väännöissä ilman vastustajan maalivahtia, mutta se ei taida NHL-pestiini riittää.

@Salming, oletko ihan varma tuosta Howdenin plussasta? Tosiaan taisi saada syötön Phil the Thrill:in maaliin, mutta muuten oli aika näkymätön, ja tuo lopun paha harhasyöttö pudottaisi hänet minun papereissani neutraaliksi pelaajaksi.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
@Salming, oletko ihan varma tuosta Howdenin plussasta? Tosiaan taisi saada syötön Phil the Thrill:in maaliin, mutta muuten oli aika näkymätön, ja tuo lopun paha harhasyöttö pudottaisi hänet minun papereissani neutraaliksi pelaajaksi.
Kamppailupelaaminen laidoissa käänsi vaa'an niukasti plussalle, vaikka pitkään harkitsin neutraaliakin arvosanaa eikä se vääryys olisi ollut.

7/72 Silver Knights vs. Eagles

Nevada-päivän vietto alkoi aikaisella hopearitareiden ottelulla kello 11 paikallista aikaa. Manninen oli sivussa toisesta pelistä putkeen. Loewen teki sen sijaan kausidebyyttinsä Primeaun paikalla nelosessa. Harjoituskaudella yhdessä pelanneet Ahac ja Korczak olivat nyt ensi kerran yhdessä AHL:n puolellakin tällä kaudella.

Dorofeyev – Quinney – Rempal
Rondbjerg – Froese – Brisson
Foo – Ford – Marushev
Loewen – Conrad – Marino

Ahac – Korczak
Cormier – Pachal
Chayka – Miromanov

Patera
Hutchinson

AV: Froese-Rondbjerg-Ahac-Pachal, Marushev-Foo-Chayka-Korczak, Quinney-Ford/Rempal-Ahac-Miromanov

YV

Froese
Brisson Rempal Dorofeyev
Miromanov

Ford/Marushev
Quinney Foo Rondbjerg
Cormier/Korczak

Plussat ja miinukset
++
+ Dorofeyev, Pachal, Rondbjerg
+/- Patera, Quinney, Rempal, Brisson, Froese, Foo, Ford, Marushev, Loewen, Conrad, Marino, Miromanov, Cormier, Ahac, Korczak
- Chayka
--

Eagles otti johdon viiden minuutin jälkeen vastahyökkäyksestä. Froesen ketjun karvaus ohitettiin siirrolla laitaa pitkin eteenpäin. Chayka ajoi vastaan, mutta vuoti aitioiden edessä ja Olausson sai siirrettyä kiekon hänenkin ohitseen. Syntyi 2v1-tilanne eikä Miromanov saanut katki Burken lättyä Blidhille, joka ohitti takatolpalta Pateran. Chayka ansaitsee isoimman miinusmerkinnän tuosta takaiskusta ja jo hänen AHL-debyytissään pisti silmään se, että välillä keskialueen pinchaukset olivat huonosti ajoitettuja ja tuo oli taas yksi sellainen. Avauserän viime sekunneilla Eagles osui toistamiseen. Viveiros on aiemmin jo manannut loppuhetkien päästettyjä maaleja ja taas yksi sellainenkin tuli lisää, kun Beaucagen ketju mylläsi Fordin ketjua vastaan. Ex-ritari B. Hunt nousi siniviivasta oikeaan kulmaan ohi Foon kesken pyörityksen ja siirsi kiekon maalin taakse ohi vastaan tulleen Korczakin. Beaucage nousi päädystä esiin ja käänsi rystyltä syötön maalin kulmalta Ahacin läpi vasempaan laitaan Megnalle, jonka one-timer lähes laidan vierestä upposi verkkoon, kun Pateran paketti hajosi sivuttaisliikkeessä isosti. Ketään yksittäistä pelaajaa en maalista syyttäisi, vaan se oli kollektiivista huonoutta sallia tuollainen poikkisyöttö maalivahdin alueen halki. Hunt olisi toki pitänyt saada myös pysäytetyksi kahdella pelaajalla kulmaan. Ahac joutui vähän sijaiskärsijäksi, mutta toki hänenkin olisi syöttö pitänyt estää paremmin. Positiivista avauserässä oli sentään jälleen vahva AV-pelaaminen. Ahac tuurasi ykkösalivoimaparissa Hayesia ja Bischoffia ottaen yhden mainion blokin. Chayka sai jääaikaa kakkosalivoimassa Korczakin parina.

HSK kavensi 25. minuutilla rankkarista 2-1:een, kun Dorofeyev nosti rystyltä kiekon kattoon yli Annusen patjan. Rankkarituomio oli hämärä, mutta ilmeisesti se tuli siitä, kun joku Eagles-pelaaja heitti mailan kohti kiekkoa. Tilannetta edelsi vielä siirretty rangaistus, kun Quinney pujotteli slottiin ja häntä lyötiin käsille ja HSK oli saamassa ensin 5v3-ylivoiman. Tasoitus 2-2:een tuli vähän puskista kymmenen minuuttia myöhemmin, kun vastaiskun lopuksi kiekon yli sinisen vienyt Froese jätti sen Pachalille, jonka rannelaukaus keskeltä painui oikeaan yläkulmaan vastustamattomasti. Kapteenin tehollisesti oiva alkukausi sai jatkoa. Laukaukset kakkoserässä olivat vain 6-5, mutta kotijoukkue käytti vähäiset paikat tehokkaammin.

Päätöserässä Eagles otti johdon takaisin ennen puoliväliä. Zhuravlyov avasi laidan kautta hyökkäyssiniselle. Miromanov yritti saada stopin siniviivan kulmaan, mutta Powers sai siirrettyä ahtaasta tilasta kiekon viereen täyteen vauhtiin Beaucagelle, jonka rannelaukaus suoraluistelusta ohitti Pateran. Tasoitus ei ollut lähelläkään, joten Patera lähti maalista 2:30 ennen loppua, kun HSK oli ampunut vain kolmesti kohti Annusta sitä ennen erässä. Sekään ei kuitenkaan auttanut, vaan peli puuroutui laitoihin/päätyyn kuudella viittä vastaankin, joten Eagles voitti lopulta 2-3.

Ensimmäistä kertaa seurahistoriassa tuloksena oli viides tappio putkeen. Minusta Viveiroksen eväät on nyt nähty reilun kahden kauden aikana. Avauskaudella Thompsonin maagisuus maalissa kantoi divisioonavoittoon, mutta silloinkaan 5v5-pelaaminen ei häikäissyt ja sittemmin on ollut vaikeaa. Ymmärrän, että kesken syöpähoitojen Viveirosta ei ole kengitty, mutta kun hän hiljalleen on taas terveiden kirjoissa, jokin uusi pääluotsi olisi mukava asia, koska ei materiaali ole niin heikko kuin tuloksista voisi päätellä. Pelitapa on toki sidottu jossain määrin edustusjoukkueen kopiointiin, joten osin Viveiroksen kädet ovat olleet sidotut, mutta niin aneemista ja yksilöihin nojaavaa hyökkäyspelaaminen on isossa kuvassa ollut koko pestin ajan, että ehkä joku toinen saisi parannettua sitä osa-aluetta. En myöskään pidä jatkuvasta ketju- ja pakkipariruletista liiaksi, koska koostumukset vaihtuvat pelistä toiseen, mikä vaikeuttaa kemioiden luontia. Rocky Thompsonin alaisuudessahan Chicago Wolvesissa Hague ja Whitecloud mm. pelasivat käytännössä koko kauden yhdessä ykkösparissa ja Quinney-Elvenes tutkaparikaan ei ole unohtunut.

Maalintekijät saavat tästä pelistä plussat. Pachal antoi myös yhden hyvän pystysyötön Marinolle, joka ampui liikkeestä päin Annusta. Dorofeyev oli ykkösylivoiman vaarallisin peluri parilla laukauksellaan oikeasta siivestä, mutta Annunen koppasi lämärit syliinsä. Palkitsen myös Rondbjergin, joka ampui kakkosylivoimassa yhtä lailla oikealta pari kertaa napakasti ranteella, mutta Annunen piti etukulman kiinni. Lisäksi alivoimalla hän oli loistava keskialueella häiritsemään kiekon sisäänvientiä mailahäirinnällään ja dynaamisilla luistelupotkuillaan. Päätöserän loppupuolella hän myös alusti jätöllään paikan Froeselle, joka ampui slotista ohi maalin.

Chayka saa miinuksen avausmaalin vuodostaan. Neutraaleista pelaajista Rempal ampui pari kertaa suoraluistelusta päin Annusta. Ensimmäinen paikka oli rystyltä alivoimalla ja toinen Quinneyn hyökkäysalueen katkosta. Brisson puolestaan sai opetuksen avauserässä pään pitämisestä pystyssä, kun Hudon taklasi hänet jäihin Brissonin lähdettyä leikkaamaan keskustaan. Päätöserässä transitiossa Brissonin päätös leikata poikittain oli sen sijaan hyvä, kun se avasi vetoväylän, mutta rannelaukaus ei kainalon läpi livahtanut. Loewen debyytissään ampui kertaalleen slotista ranteella vasemmalta ohi maalin vartin kohdalla, mutta muutoin nelosketju ei paljoa saanut aikaan. Puolustuksessa Cormierilla poltti parikin kertaa kiekko lavassa, mutta päätöserässä vastineena oli riistoon johtanut kova lonkkataklaus puolustussinisellä. Viivalämärien laatu oli kehno yhtä kakkoserän patjakutia lukuun ottamatta. Korczakilta jäi kakkoserässä mieleen loistava vastustajan parhaiden pimennysvaihto, jossa hän ensin mailapuolusti Olaussonin laukausyrityksen suoraluistelusta ja blokkasi sitten kaksi vasemman laidan lämäriä.

Patera oli maalissa neutraali. Toinen maali upposi vähän helposti, kun paketti hajosi sivuttaisliikkeessä, mutta hän paikkasi sen etukäteen torjumalla Smallmanin läpiajon vieraiden alivoimalla. Cormier hukkasi kiekon siniviivassa tuolloin ylivoimalla, mutta Jiri piti längit kiinni. Kakkoserän alussa puolestaan Olausson kilautti ylivoimalla ylärimaan vasemmasta siivestä. Avauserässä samoilta jalansijoilta toinen left Hudon ampui kilpeen. Kakkoserässä puolestaan Hudon haki syötön maalin eteen, mutta Patera torjuu Megnan patjaohjauksen. Sen perään takakolmiossa vielä Hudon pudotti vasemmalta viivaan Hamiltonille, joka levitti Huntille ja tämän one-timer meni täpärästi ohi takakulman. Muista torjunnoista jäi mieleen pelin puolivälissä Foudyn maalineduspunnerruksen nollaus, kun tämä ohitti puoliksi laidan puolelta Ahacin. Päätöserässä puolestaan hän torjui hetki ennen takaiskua Beaucagen yhden kosketuksen kudin slotista. Ranta tarjoili passin maalin takaa.

9/82 Vegas vs. Anaheim

Tuplakotipelipäivä jatkui Ducksia vastaan. Kolesar oli kipeänä, joten Leschyshyn pelasi kauden avauspelinsä nelosen keskellä laidoillaan Carrier ja Amadio. Roy sai noston kolmossentteriksi. Kärkiketjut ja pakkiparit olivat ennallaan. Thompson palasi maaliin.

Arvosanataulukko
++
+ Karlsson, Smith, Stephenson, Roy, Whitecloud, Thompson
+/- Pietrangelo, Martinez, Hague, McNabb, Theodore, Marchessault, Eichel, Stone, Howden, Kessel, Carrier, Leschyshyn, Amadio
-
--

Minuutin kohdalla Eichel kiemurteli hyökkäysalueella ja ampui terävästi takapatjaan vasemmasta laidasta. Minuutti myöhemmin Whitecloud ampui tulisen lämärin siniviivasta ja Howden ohjasi sen maalin edestä päätyverkkoon. Seuraavaksi Eichel oli taas ytimessä, mutta rystynosto Gibsonista katsottuna oikealta kilpistyi rintakehään puolittaisesti 2v1-hyökkäyksestä. Neljännellä minuutilla Marchessault puolestaan tarjoili poikkisyötön ja Smith ampui Kulikovin mailan kautta kiekon yli maalin oikeasta laidasta. Minuutti siitä ja Thompson venyi ensi kerran, kun Jones pääsi alivoimalla karkuun. Eichelin takakarvaus häiritsi vähän laukomista ja Logan hoiti loput. Kahdeksannella minuutilla puolestaan Stromen jätöstä Vatrano kiskaisi vasemmalta kiekon tolppaan ja siitä ulos.

12. minuutilla Marchessault petasi siihen mennessä kotijoukkueelle erän parhaan maalipaikan, mutta Karlssonin laukaus keskustasta ei mennyt Gibsonille saakka. Minuutti myöhemmin Kessel syötti kulmasta painottomalle puolelle ja Whitecloud päätti nousunsa ylärimalaukaukseen ranteella. Seuraavaksi Stephenson puolestaan ruokki päädystä Stonea, joka vastaliikkeen myötä sai Gibsonin jäihin, mutta tämä venytti käsivartensa/kilpensä rystyujutuksen tielle. Se ei haitannut, kun hetken päästä ylivoimalla syntyi voittomaali. Eichel houkutteli Fowleria ylemmäs ja syötti sitten päätyyn Stephensonille, joka tunnisti, että Kulikov peittää vain maalin edessä syöttöä joko Stonelle keskelle tai Marchessaultille painottomalle puolelle. Niinpä Chandler teki oman ratkaisun ja punnersi maalin kulmalle survoen kiekon längistä sisään. Veskarin piikkiinhän tuo toki meni. Stephenson venytti pisteputkensa viiteen peliin, joka sivuaa hänen ennätystään. 16. minuutilla Leschyshynin takakarvaus johti nopeaan kääntöön siniviivan alla ja Amadio kiskaisi logoon oikeasta laidasta rannarin. Minuutti ennen erätaukoa Zegras puolestaan syötti oikeasta laidasta keskelle Comtoisille, jolle aukeni harvinaisen paljon tilaa noppavitosen keskeltä, mutta Vegasin onneksi hän ampui avopaikasta ohitse vasemmalta päätypleksiin. Avauserän vedot olivat 9-5. Vegasin tämän kauden avauserien maaliero on nyt puolestaan 12-2, joka on sarjan paras, joten lähdöt peleihin ovat olleet erinomaisia Cassidyn alaisuudessa.

Alkuperäinen ritariviisikko Marchessault-Karlsson-Smith-McNabb-Theodore sai kunnian aloittaa jokaisen erän. Kakkoserän alussa ykkösvitja loikin tekopaikan, kun Marchessault petasi päädystä paikan Smithille maalin eteen, mutta rystykuti jäi varusteisiin. Seuraavaksi toisessa päässä Comtois päätti vastaiskun laukaukseen Martinezin jaloista patjaan. Pari minuuttia myöhemmin McTavish löysi syötöllään slotista Terryn, joka sipaisi yhdellä kosketuksella laukauksen takapatjaan. 26. minuutilla puolestaan 3v2-hyökkäyksessä Howden antoi heikon passin keskustaan kohti Royta. Peli kääntyi omiin ja kun kakkospakkipari haaveili jo vaihtoon menosta, Thompson joutui vastaanottamaan läpiajon, mutta vastustaja ei saanut lopulta edes vetoa aikaan rystypuolelta. Hetki tuon tilanteen jälkeen puolestaan Vatrano ampui oikeasta laidasta syliin Stromen seinäsyötön jälkeen ja vihellyksen jälkeen Thompson vielä tuuppasi Vatranoa, josta seurasi pieni maalineduskahakka.

Vegas siirtyi 2-0 johtoon alivoimalla ennen ottelun puoliväliä. Shattenkirk viritti lämärin, joka osui maalin edessä Silfverbergiin. Tämä jäi kitumaan niin pitkäksi aikaa, että Vegas sai 2v1-vastaiskun eikä Silfverberg enää saanut poljettua Karlssonia kiinni. Tämä syötti ohi Fowlerin viereen Smithille, joka hautasi one-timerin verkkoon. Osuma oli Smithille sadas ritarinutussa runkosarjassa. Hän liittyi kolmantena jäsenenä 100 maalin kerhoon. Marchessaultilla maaleja on 125 ja Karlssonilla 110. 34. minuutilla Whitecloud sai pelin toisen hyvän maalipaikkansa, kun hän syöttökuvion päätteeksi ampui ohi takakulmalta. Stephenson pelasi oikeasta kulmasta ristiin viivaan, Theodore jatkoi keskustaan Stonelle ja tämä poimi Whitecloudin nousun vasemmasta laidasta. Hetki tuon jälkeen peli oli 3-0. Ykkösketju voitti päätypelin ja Marchessaul liikkui kiekon kanssa kohti siniviivaa, josta hän ampui kääntölämärin ja Karlsson ohjasi sen etuyläkulmaan. Pari minuuttia ennen taukoa Klingberg puolestaan katkaisi maalin edessä Smithin syötön takatolpalle kohti Wiljamia. Noin minuutti ennen taukoa vuorostaan Roy iski loppuluvut 4-0:aan, kun Haguen norsukiekko oman alueen kulmasta pomppi keskialueella Shattenkirkin lavan yli ja läpiajosta Roy nosti kliinisesti kiekon kattoon pienen olkapääfeikin jälkeen.

Päätöserään Gibson vaihtui Stolarziin. 43. minuutilla Smith syötti vasemmalta viivaan McNabbille, joka vaihtoi puolen oikealle ja Karlssonin one-timer paukkui ohi kehikon. Minuutti myöhemmin Terry löysi slotista Grantin, jonka one-timerin Thompson liimasi syliinsä. Stone oli hitusen omissa maailmoissaan jättäen vastustajan merkkaamatta oltuaan hetkellisesti sentterinä. Seuraavaksi vuorostaan Vatrano ampui vasemmalta suoraluistelusta matalan vedon patjaan ja McTavish ajoi maalille reboundiin, mutta sekin jäi Thompsonin varusteisiin. Hyvä lähitorjunta. Alivoimalla puolestaan Thompson nollasi Zegrasin rannelaukauksen oikeasta siivestä vaivatta räpyläkopilla.

Päätöskymppi oli surffailua ylivoimaisessa johdossa. Kolme minuuttia ennen loppua Stephenson vielä tarjoili takatolppapassin Stonelle, mutta Stolarz ryösti tämän poikittaisliikkeellään. Viime kaudella Vegas pelasi kolme nollapeliä, joista toinen tuli helmikuussa. Nyt kauden toinen nollapeli irtosi jo lokakuussa ottelussa numero yhdeksän, erinomaista. Thompsonille nollapeli oli kauden toinen ja uran kolmas. Siitä hän saa luonnollisesti plussan.

Ykkösketju oli myös erinomainen ja kemiat alkoivat löytyä vanhaan malliin. Palkitsen kuitenkin nyt plussalla vain Karlssonin ja Smithin, koska he erottuivat vähän enemmän edukseen Marchessaultista osin AV-maalinkin ansiosta. Stephenson saa plussan voittomaalistaan ja parin muun tekopaikan alustuksesta. Roykin on palkittava pehmeistä käsistään ja vakaasta keskikaistaoperoinnista. Whitecloud puolestaan kirjasi kakkossyötön Royn osumaan ja oli puolustajista pirtein hyökkäysalueella tukemaan nousuillaan hyökkäysalueen hyökkäyspelaamista, joten ruudin märkyydestä huolimatta palkitsen hänet siitä.

Neutraaleista miehistä Stone ja Eichel olivat lähellä plussia, mutta ykkösvitja teki minuun vähän suuremman vaikutuksen tässä pelissä ja siksi haluan tehdä pesäeron kakkosketjuun plussan muodossa, vaikka Eichelinkin ketjulla oli pari hyvää kulmarallia illan aikana. Kolmosketjusta Kesselin luistin kulki ihan kivasti ja hän on jotenkin paremmin pelissä kiinni, kun saa hakea kiekkoa lapaansa alempaa uudessa ketjussaan eikä joudu niin paljoa olemaan ilman pelivälinettä kuin hän oli Eichelin kanssa samassa ketjussa pelatessaan, kun tämäkin tykkää kuskata kiekkoa läpi keskialueen. Nelosketjusta Leschyshynin kausidebyytti oli sitä yhtä avauserän hyvää karvausvaihtoa lukuun ottamatta tutun tasapaksu. Ei hän erottunut suuntaan tai toiseen sen kummemmin. Muista puolustajista kuin Whitecloudista ei ole puolestaan oikein mitään erikoista sanottavaa. Martinez oli ehkä vähän pari kertaa puolittaisissa ongelmissa, kun hän joutui puolustamaan kovalla vauhdilla vastaantulleita hyökkääjiä kakkoserän Ducksin vastaiskuissa, mutta pysyi kuitenkin miehen ja maalin välissä kutakuinkin. Haguen rauhallisuus oman alueen päädyssä paineen alla puolestaan vakuutti, kun hän pari kertaa näppärästi väisti taklauksen ja siirsi kiekon takaisin lapaansa päätylautaa hyväksi käyttäen.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
8/72 Henderson vs. Colorado

Hayes ja Primeau palasivat rosteriin. Jälkimmäinen ei ollutkaan laituri, vaan Ford teki tilaa keskikaistalla. Marushev-Dorofeyev laituripari oli puolestaan lyöty yhteen ensi kertaa tällä kaudella.

Rondbjerg – Quinney – Rempal
Dorofeyev – Froese – Marushev
Brisson – Conrad – Foo
Loewen – Primeau – Marino

Hayes – Pachal
Ahac – Korczak
Cormier – Miromanov

Patera
Hutchinson

Plussat ja miinukset
++
+ Rempal, Quinney, Rondbjerg, Brisson
+/- Patera, Ahac, Korczak, Pachal, Miromanov, Cormier, Hayes, Loewen, Primeau, Marino, Conrad, Foo, Froese, Marushev, Dorofeyev
-
--

Eagles meni 0-1 johtoon kolmen minuutin jälkeen. Kerrassaan dominoivan vaihdon päätteeksi Hunt nousi siniviivasta esiin ja ampui ranteella oikeasta laidasta kiekon ohi Pateran. Bowers-Beaucage-Smallman ketju väsytti aikansa Conradin ketjua Silver Knightsin alueella ja kun lisäksi Foo jo kerran blokkasi kivuliaasti Huntin lämärin, hän ei enää ontuen pystynyt seuraamaan Huntin nousua vapaaseen vetopaikkaan. Tasoitus syntyi ylivoimalla 14. minuutilla. Miromanov levitti Quinneylle, joka puhkoi neliön poikkisyötöllä ja Rempal latasi ranteella takakulmaan oikeasta laidasta Froesen tehtyä maskia. Kakkosylivoimalla oli jo aiemmin hyvä paikka, kun Cormier levitti siipeen ja Brisson ampui matalan one-timerin, mutta Primeau ei ihan maalineduspelaajana saanut raavittua reboundia verkkoon. Sama toimintamalli toimi kuitenkin hieman ennen pelin puoliväliä, kun Brissonin one-timer ylivoimalla ohitti Johanssonin ja vei kotijoukkueen johtoon Cormierin ja Rondbjergin syötöistä. Primeau teki hyvän maskin kuten Froese avausmaalissa. Vedot olivat 25-12 puolivälissä iltaa, joten johto oli ansaittu.

Päätöserän puolivälissä Quinney kaapi aloitusvoiton Burkea vastaan ja Rempal kiskaisi välittömästi ranteella limpun yläriman alle vasemmasta laidasta. Kolme minuuttia myöhemmin Eagles kavensi, kun Bowersin laukaus melkein nollakulmasta yllätti Pateran, koska se tuli osin Miromanovin ruhon takaa, mutta olisihan veto pitänyt torjua. Loppuluvut 4-2 iski tyhjiin Rondbjerg, kun Eagles yritti kuljettaa kiekon keskeltä hyökkäysalueelle, mutta törmäsi neljän miehen muuriin ja Rondbjerg spurttasi purun perään ehtien siihen ennen Bowersia ja heittäytymällä löi kiekon verkkoon. Viiden pelin tappioputki katkesi ehjän esityksen päätteeksi.

Ykkösketju oli erinomainen ja Rondbjergin nosto Dorofeyevin tilalle toimi. Vitja loi jatkuvasti paikkoja ja koko kolmikko vietti kahden pisteen iltaa. Rondbjerg myös petasi Miromanoville pari tekopaikkaa avauserässä, kun ensin sinisen päältä hän syöttti poikittain ja Miromanov ampui syliin oikealta sekä erän lopussa Rondbjergin pudotuspassista Miromanov latasi syliin ruuhkan takaa. Lisäksi Rondbjerg vapautti Foon kertaalleen puolittain karkuun, mutta tämä ampui kaukaa ranteella logoon. Rempal puolestaan pääsi useamman kerran ampumaan ranteella suoraan liikkeestä, mutta esim. kakkoserän kuti vasemmasta laidasta kilpistyi Johanssoniin. Päätöserän lopussa 3v1-hyökkäyksestä hänelle tarjoiltiin hattutemppua, mutta kuti oikealta oli torso. Quinneysta ja Rempalista on myös sanottava se, että he liikuttivat kivasti kiekkoa ykkösylivoiman takakolmiossa Miromanovin kanssa ja saivat monta poikkisyöttöä AV-neliön läpi.

Brisson saa plussan parista hyvästä one-timerista, joista yksi tuotti maalin. Hän oli jotenkin dynaamisempi kokonaisvaltaisesti kuin aiemmissa peleissä tähän asti tasaviisikoinkin pysyen kiekossa terävämmin. Kakkosketjusta pitää todeta puolestaan se, että sekin sai aika hyviä kulmapelejä aikaan, muttei kyennyt luomaan niin hyviä maalipaikkoja kuin ykkösketju jääden siksi neutraaliksi, mutta pidin kyllä Marushevin ja Dorofeyevin yhteistyöstä hyökkäysalueella syvyydessä. Froese enemmänkin kellui maalin edessä. Kakkoserän alkupuolella oli varmaan paras vaihto tuolta ketjulta, kun Dorofeyev tinttasi ensin vasemmasta laidasta lämärin ohi takakulmaan suoraan liikkeestä ja hetken päästä hän ampui slotista päin veskaria yhdellä kosketuksella.

Patera olisi voinut torjua molemmat vieraiden maalit, mutta toisaalta vastapainona oli pari hyvää pelastusta. Heti avausvaihdossa Hunt ampui slotista patjaan ja perään Patera liukui Megnan one-timerin eteen. Viime pelissä vastaava one-timer vasemmasta laidasta upposi sisään, mutta nyt Jiri piti paketin paremmin kasassa sivuttaisliikkeessä, vaikkei tekninen tekeminen vieläkään kaunista ollut. Puolivälissä avauserää puolestaan Patera venytti takatolpalle kilven eteen Wagnerin laukaukseen Beaucagen poikkisyötöstä. Päätöserän puolivälissä puolestaan Foudy punnersi vauhdilla ohi Hayesin maalin eteen, muttai kyennyt ohittamaan läheltä Pateraa. Pakkipareista puolestaan Cormier-Miromanov toimi hyvin ylöspäin peliä rytmittäen eivätkä he omissakaan olleet sellaisissa ongelmissa kuin olisi voinut kuvitella kahden hyökkäävän puolustajan olevan, joten haluaisin nähdä heidät kimpassa tulevissakin peleissä.

10/82 Vegas vs. Winnipeg

Jets saapui jo toistamiseen kylään alkukaudesta. Golden Knights jatkoi samalla kokoonpanolla kuin viime pelissä, koska Kolesar oli yhä sivussa. Hill toki sai torjuntavuoron.

Arvosanataulukko
++
+ Eichel, Stone, Martinez
+/- Hill, Pietrangelo, McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud, Roy, Carrier, Leschyshyn, Amadio, Howden, Kessel, Stephenson, Karlsson, Smith, Marchessault
-
--

Neljännellä minuutilla nähtiin ensimmäinen maalipaikka. Smith punnersi voimaliikkeellä maalin eteen vasemmasta laidasta ohi puolustajan, mutta Hellebuyck nollasi hänet ja rebounditkin. Kolme minuuttia myöhemmin Mäenalanen ja Jonsson Fjällby raapivat kamppailuvoiton vasemmassa laidassa. Gustafsson otti irtokiekon ja syötti kulmasta painottomalle puolelle Pionkille, jonka vapaa rannelaukaus kilpistyi Hillin torjuntaan. Tuota edelsi vielä DeMelon viivatoimitus, jota olivat ohjaamassa Mäenalanen ja Jonsson Fjällby. Yhdeksännellä minuutilla ylivoimalla Stephenson petasi päädystä paikan Stonelle slottiin, mutta tämä ampui yli. Heti perään Eichel ruokki oikeasta siivestä Stephensonia maalin edessä, mutta tämä ohjasi päin Hellebuyckia.

11. minuutilla puolestaan kakkosketju loi huippupaikan, kun Stone syötti maalin kulmalta toiselle rystyllä Pionkin läpi, mutta Hague ampui tyhjästä maalista päin Hellebuyckin epätoivoista mailan ojennusta ja kiekko kopsahti maalivahdin mailan varteen. Seuraavaksi puolestaan ykkösketjun karvaus tehosi ja Karlsson pääsi väliin siniviivan alla. Hän siirsi poikittain limpun Smithille, joka ampui one-timerin syliin. Vartin pelin jälkeen Dillon puolestaan otti jo erän toisen oman alueen kampitusjäähyn. Aiemman kohteena oli Roy ja nyt Eichel, mutta ylivoimalla Vegas ei luonut mitään. Kaksi minuuttia ennen taukoa 2v1-hyökkäyksessä Amadio odotti puolustajan heittäytymisen ja syötti sitten tämän ohi takatolpalle Howdenille, joka ohjasi pystytolppaan. Laukaukset erässä olivat lopulta 18-4 kohti maalia ja vaaralliset paikat 8-1. Erona aiempaan kohtaamiseen, jossa avauserä päättyi 4-0, oli se, että nyt Jetsillä oli maalissa Rittichin sijaan Hellebuyck.

Toisen erän alussa Dubois ampui luistelusta päin Martinezin mailablokkia. Parin minuutin päästä siitä Jets pääsi 2v1-vastaiskuun, mutta Stephenson polki upeasti alaspäin ja sai viime hetkellä takakarvattua Gagnerilta kiekon, kun tämä oli ampumassa poikkisyötöstä. Minuutti siitä ja Roy tarjoili 3v2-vastaiskusta syötön oikealle Howdenille, mutta one-timer laidasta kilpistyi liukuvan veskarin torsoon. 26. minuutilla ylivoimalla vuorostaan Eichel syötti oikeasta siivestä päätyyn Stephensonille, joka jatkoi taas slottiin Stonelle, mutta tämä ei ampunutkaan, vaan käänsi vielä syötön vasemmalle Marchessaultille, mutta jotenkin Hellebuyck ehti liukua hänenkin one-timerinsa tielle ja sai patjan reunalla torjuttua matalan vedon. Kakkosylivoimassa Roy petasi päädystä Karlssonille laukauspaikan slottiin, mutta tämä tykitti pleksiin. 28. minuutilla 2v1-vasturissa Mäenalanen haki Dillonia takatolpalta, mutta syöttö jäi vähän taakse eikä tämä päässyt iskemään tyhjiin. Laukaukset olivat 26-7 ottelun puolivälissä, hurjaa.

Puolivälin jälkeen Sambergin avaus pysähtyi Leschyshyniin Jetsin siniviivan tuntumassa. Nopeasta käännöstä Whitecloud ampui matalan kudin oikealta ohi maalin. Jatkorouhinnasta Whitecloud sai uuden paikan maalin eteen, kun Leschyshyn tarjoili passin päädystä, mutta kunnon kutia Zach ei mailaviidakosta aikaan saanut. Tuo oli nelosketjun illan paras vaihto. 37. minuutilla ykkösketjun vastaiskun lopuksi Theodorelle pedattiin vetopaikka, mutta Hellebuyckin patja oli vaihteeksi tiellä ja vielä ennen erätaukoa jäi mieleen vaihto omissa, jossa Martinez blokkasi mailalla Jonsson Fjällbyn laukauksen vasemmasta laidasta. Maila hajosi, mutta Stephenson antoi nopeasti omansa tilalle ja sitten vielä Chandler ehti irtokiekon perään laitaan, siirsi sen kädellä Stonelle ja tämä vippasi kiekon ulos omista. Laukaukset kahden erän jälkeen olivat peräti 33-8 kohti maalia. Vegas sivusi seurahistoriaa sallimalla vain kahdeksan kutia kohti Hillia kahteen erään.

Päätöserän alussa Golden Knights sai shokkihoitoa, kun 14 sekunnin jälkeen Jets erittäin ansaitusti otti johtoaseman, eikun. Yhtä kaikki, Whitecloud meni painottoman puolen pakkina hakemaan aloitusvoiton jälkeistä dumppausta, mutta kompuroi kulmassa kaksinkamppailussa Barronia vastaan. Tämä haki syöttöä luukulle, mutta se kimposi Haguen luistimista Pionkille. Tämä latasi oikeasta laidasta kohti maalia. Hill sylki ykköskiekon eteensä ja Lowry hautasi rystyltä kakkoskiekon pesään oltuaan merkkaamattomana eikä Whitecloud ehtinyt kömpiä ajoissa maalin eteen puolustamaan. Hetki tasoituksesta Marchessault viritti rannelaukauksen puolustajan jaloista keskeltä Karlssonin syötöstä, mutta veto meni ohi vasemmalta. Tasoitus syntyi kuitenkin ajassa 47:13. Stephenson kamppaili hyökkäysalueen kulmassa Barronia vastaan ja sai pakotettua tämän harhasyöttöön. Eichel oli välissä maalin takana ja syötti nopeasti maalin eteen Stonelle, joka löi oman laukauksensa paluukiekon ilmasta sisään.

Puolivälissä päätöserää Stonen keskialueen katkosta Vegas sai 2v1-tilanteen. Stephenson siirsi vierelle ja Eichel latasi vapaasti rannarilla vasemmalta kaarelta takapatjaan. Pari minuuttia myöhemmin Whitecloud nousi oikeasta laidasta esiin vaihteeksi saaden poikkisyötön, mutta Hellebuyck torjui hyvin sijoittuneena eleettömästi. Viisi minuuttia ennen loppua Kessel otti vuorostaan isäntien avausjäähyn. Laukaukset olivat siihen mennessä 40-14. Vieraiden ylivoimalla Connor käveli kertaalleen oikeasta siivestä keskustaan Vegasin käyttämän alivoiman heikkoon kohtaan eli korkealle b-pisteiden väliin ja latasi rannelaukauksen suoraan sivuttaiskuljetuksesta, mutta Hill torjui sen vaivoin ja Martinez purki kainalosta pudonneen kiekon. Kun Kesselin jäähy umpeutui, tämä vapautettiin karkuun biljardisyötöllä. Hellebuyck tuli myöhässä vastaan ja Kessel ehti syöttöön ensin, mutta ajautui niin pieneen kulmaan, että sijoitus tyhjiin ei uponnut. Puoli minuuttia ennen loppua Jets yritti purkaa omista epäonnistuen. Roy jäi yksin maalin eteen ja sai sinne syötön. Hän veivasi kiekon nopeasti rystylle ja Hellebuyck liukui Mertarantaa lainatakseni jo toiselle planeetalle, mutta jotenkin oikean patjan reuna oli Royn rystynoston tiellä ja peli meni jatkoajalle.

Jatkoajalla Schmidtin ohitti heittämällä jalalla Stonen ja pääsi nokikkain Hillin kanssa, mutta tämä otti hanskapelastuksen. Hetken päästä Morrissey puolestaan leikkasi maalin eteen ja ohjasi Connorin syötön päin Hilliä. Ajassa 64:53 syntyi kuitenkin 2-1 maali. Sitä edelsi 2v1-hyökkäys, jossa Theodoren poikittaissyöttö Stephensonille katkesi puolustajaan. Stephenson meni siitä vaihtoon ja Eichel hyppäsi sisään hyökkäysalueen kiekonhallintaan. Stone ja Theodore jättivät hänelle kiekon oikeassa laidassa. Eichel kiersi maalin, liukui aina siniviivaan asti takaisin, pyörähti eristettynä 1v1-tilanteessa ja sitten vain punnersi väkisin vauhdilla maalille vasemman kautta eikä Scheifele väsyneillä jaloilla vain pysynyt perässä. Soolo huipentui kämmenuittoon alakulmaan. Lopulliset laukaukset olivat 48-24. Cassidyn kymmenen ensimmäisen pelin saldo on täten 8-2 eli sama kuin Gallantilla debyyttikaudellaan. Se lupaa hyvää, kun vieläpä erikoistilannepelaamisessa on petraamisen varaa (AV 20/32 78,3% ja YV 23/32 18,8%). Seuraavaksi Golden Knights matkustaa jo tavaksi muodostuneesti marraskuiselle Kanadan kiertueelle, mutta viiden pelin kiertue kuitenkin alkaa Washingtonista ja päättyy Buffaloon.

Hill otti neljännen voiton neljännestä startistaan, mutta jätän hänet neutraaliksi, koska ei häntä testattu kuin päätösvitosen alivoimalla ja jatkoajan alkupuolikkaalla. Toki hän otti kolmisen hyvää torjuntaa ja oli mies paikallaan, kun piti, mutta muuten hän pääsi niin helpolla, että plussa tuntuisi vääryydeltä. Joka tapauksessa Thompson-Hill tandem on aloittanut kauden erinomaisesti, koska Golden Knightsin 5v5-torjuntaprosentti 94,8% on sarjan paras, joten eipä tässä Lehneriä tai Fleurya ikävä ole ollut, kun viisikkopuolustaminen on toiminut mallikkaasti ja avittanut veskareita torjumaan kiekot sarjan parhaiten.

Eichel ja Stone sen sijaan saavat plussat kahden pisteen illoistaan. Isot pojat olivat lopulta isoja, kun muut eivät lötöä saaneet pussiin avopaikoistakaan. Martinezin palkitsen suorahyökkäyspuolustamiseen. Etäisyyden hallinta oli ideaalia ja vastustajat ampuivat päin hänen mailaansa eritoten kakkoserässä. Neutraaleista pelaajista Howden tuhlasi pari otollista paikkaa, ykkösketjulla oli monta puolittaista maalipaikkaa ja nelosketjullakin pari hyvää vaihtoa, mutta kun tehottomuus vaivasi, plussat jäävät ansaitsematta. Smithillä laukauksia oli neljä, Kesselillä ja Eichelilla viisi, Karlssonilla kuusi ja Stonella seitsemän. Puolustuksesta Whitecloud vähän sähläsi Jetsin maalissa kompuroiden, mutta niitä sattuu silloin tällöin ja hän kuitenkin paikkasi tuota aktiivisuudellaan ylöspäin ja oli jälleen alakerrasta se, joka rohkeimmin nousi hyökkäysalueella siniviivasta esiin.
 

Krokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, K-espoo
Sorry jos tätä jo käsitelty mutta mikä mahtaa olla Mannisen tilanne? Ei näy millään listoilla, onko luokkia?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Sorry jos tätä jo käsitelty mutta mikä mahtaa olla Mannisen tilanne? Ei näy millään listoilla, onko luokkia?
Mannisen viimeinen peli toistaiseksi oli juuri se, jota en nähnyt, kun striimi ei toiminut ja täten tallennettakaan ei ole ollut saatavilla, joten olen itsekin ollut pimennossa hänen tilanteestaan, kun tiedotus AHL-tasolla esim. vammoista on olematonta. Kuuntelin nyt kuitenkin uudelleen AHLTV:stä taannoisen Eagles-pelin alkushow'ta, kun joskus noissa on tullut ilmi tiedonjyväsiä esim. loukkaantuneista pelaajista ja siinä selostaja McCormark sanoi, että Mannisella olisi loukkaantuminen, jota tarkkaillaan päivittäin eli ilmeisesti hän on tosiaankin loukkaantuneena, vaikka Twitteriä kun olen lueskellut, aika vahvasti häntä on myös huhuttu Ruotsiin, mutta uskotaan, että Sakari pelaa tämän kauden P-Amerikassa, kun palkkakin on farmissa kohdallaan. Lisäksi hän kuitenkin aloitti kauden ykkösylivoimassa ja -sentterinä, joten tuskin hän pelillisten syiden takia on kokoonpanon ulkopuolella, vaan kyse on pienestä vammasta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
11/82 Washington vs. Vegas

Kolesar oli tervehtynyt. Leschyshyn palasi katsomoon ja Roy nelossentteriksi. Thompson palasi maaliin.

Arvosanataulukko
++
+ Eichel, Theodore, Pietrangelo
+/- Thompson, Martinez, McNabb, Hague, Whitecloud, Stone, Stephenson, Marchessault, Smith, Karlsson, Carrier, Kolesar, Kessel, Howden, Amadio
- Roy
--

Tasainen taisto päättyi vieraiden 2-3 jatkoaikavoittoon. Avausmaalin teki kuitenkin Capitals ylivoimalla. Ovechkin syötti vasemmasta siivestä päätyyn, Strome jatkoi ykkösellä AV-neliön keskelle ja Johansson naulasi yhdellä kosketuksella kiekon yläriman alle. Vegasin hyökkääjäpari Eichel-Roy kommunikoi vähän heikosta. Roy lähti liian aikaisin alemman hyökkääjän roolista siirtymään painottomalle puolelle ennen kuin Eichel ehti pudottaa itsensä kiinni slottipelaaja Johanssoniin, joten rankaisen siksi Royta miinuksella tästä takaiskusta. Tämä oli myös 5v5-kiekossa maaliodottamaltaan heikoin Vegasin kenttäpelaaja jääden pakkaselle tasaviisikkopelaamisestaan. Vegas tasoitti ylivoimalla 1-1:een, kun Eichel aikansa kiekkoa pidettyään lähetti rannelaukauksen oikeasta siivestä ohi Orlovin peiton eikä Lindgren saanut laukausta torjutuksi. Eichel oli muutenkin hyvä avauserässä halliten kiekkoa hyökkäysalueella tasaviisikoinkin, joten palkinto oli ansaittu.

Toisen erän alussa Strome kaapi hyökkäyspään aloitusvoiton Karlssonia vastaan ja ennen kuin Marchessault ehti blokkaamaan, van Riesmdykin rannelaukaus painui etualakulmaan hipaisten matkalla vielä Whitecloudin mailaan. Vegasin tasoitus syntyi kuusi minuuttia ennen loppua. Pietrangelo löi keskialueelta kiekon ränniin ja Karlsson voitti luistelukisan painottomalta puolelta vastaan. Hän käänsi vasemmasta laidasta syötön keskustaan ja vaihdosta juuri tullut Carrier ampui tolpan kautta kiekon reppuun. Vielä viime hetkillä Capitals sai kiekon maaliin, mutta kello oli juuri mennyt nolliin, kun kaiketi Eller punnersi ohi McNabbin ja käänsi takatolpalle, josta Hathaway puttasi kiekon tyhjiin Marchessaultin jäätyä väärälle puolelle, mutta summeri pelasti vieraat.

Jatkoajalla puolestaan Eichel yritti itse punnertaa keskustaan, muttei päässyt läpi. Hän pysyi kuitenkin kiekossa, kiersi viivaan, Theodore teki vastaliikkeen syvyyteen, Ovechkin jätti sen seuraamatta ja Eichelin lätystä Theodore viimeisteli maalin edestä yläkulmaan uransa seitsemännen jatkoaikavoittomaalin Vegas-nutussa, joka on seuraennätys. Kaksi pistettä kelpasi mukaan hieman nuhaisen esityksen jälkeen. Capitalskin aika hyvin tukki puolustusalueen puolustuspelissään keskustan ja Vegas joutui ampumaan viivasta tai pyörimään laidoissa paljon. Toki Vegas teki samoin ja siksi maaliodottamat jäivät molemmilla vaisuiksi (1.45-2.38 Moneypuckin mukaan). Suunnanmuutospelaaminen alaspäin oli myös puutteellista ja Capitals sai monia 3v2-hyökkäyksiä aikaiseksi, kun vieraiden karvaajakolmikko ohitettiin yhdellä pystysyötöllä, mutta jotenkin noiden hyökkäysten päättäminen oli vuorostaan kotijoukkueelta puutteellista. Yhdeksän voittoa 11 ensimmäisestä ottelusta on seuraennätys.Eichelista pidin ja 1+1 tehoista ansaitsee plussan. Tehojen lisäksi 13. minuutilla hän punnersi vasemmalta ohi Irwinin ja syötti nollakulmasta maalin eteen, mutta maalille ajanut Whitecloud ei saanut ronkittua kiekkoa Lindgrenin läpi. Hetken päästä Eichel puolestaan voitti päädyssä kaksinkamppailun vahvan mailansa ansiosta ja syötti viivaan Theodorelle. Tämän veto jäi matkalle, mutta Stone siirsi irtokiekon kohti Stephensonia laitaan. Vastustaja oli kuitenkin välissä eikä one-timerpaikkaa tullut. Puolivälissä peliä Theodore siirsi vastaiskusta kiekon laitaan Eichelille, jonka räväkkä ja matala kuti meni hieman ohi etukulman. Päätöserän alkupuolella puolestaan Eichel syötti vasemmasta kulmasta painottomalle puolelle löytäen vapaana olleen McNabbin, mutta lämäri oli tulokseton. Liike ja visio hyökkäysalueella olivat priimaa tässä ottelussa. Theodorelle annan plussan puolestaan voittomaalista, mutta myös siitä, että hän myös tuki muutenkin hyökkäyksiä kivasti. Vetoja kirjattiin kolme, joista jäi maalin lisäksi mieleen avauserässä seitsemännellä minuutilla ammuttu painava rannelaukaus oikeasta laidasta ja sen Lindgren pudotti eteensä, mutta omia ei reboundissa ollut. Alaspäinkään vuotoa ei ollut ja päätöserässä vieläpä Theodore eliminoi yhden 2v1-vastaiskun iskemällä oikea-aikaisesti kiinni Manthaan ja estäen poikkisyötön. Pietrangelo puolestaan oli syöttäjänä jokaisessa maalissa ja saa siksi plussan, vaikkeivat syötöt mitään maagisia olleet, mutta hän kuitenkin johtaa NHL:n puolustajien syöttöpörssiä. Lisäksi hän blokkasi upeasti heittäytymällä Stromen laukauksen slotista seinäsyötön päätteeksi. Päätöserässä jäähyboksista vapauduttuaan Pietrangelolla oli itsellään myös maalipaikka, mutta vapaa veto vasemmasta laidasta meni ohi takakulman.

Ykkösketjulla oli joitakin hyviä aihioita. Paras tuli heti ottelun alussa, kun Smith katkaisi keskialueella hyökkäyksen ja 2v1-käännöstä tarjoili vasemmasta laidasta passin Orlovin läpi takatolpalle, mutta Lindgren ryösti patjallaan Marchessaultin. Viisi minuuttia myöhemmin Marchessault puolestaan syötti laidasta keskikaistalle ja Howden ampui suoraluistelusta logoon 2v1-tilanteesta. Kakkosketjusta Stone oli jonkin verran esillä Eichelin ohella. Päätöserässä hän petasi poikkisyötöllä yhden tekopaikan McNabbille, mutta maskiton rannelaukaus vasemmalta oli marja Lindgrenille. Päätösvitosen alussa Stone puolestaan pujotteli slottiin, mutta laukaus oli rääpäisy räpylään huonosta asennosta. Alaketjuista kolmosketjun paras paikka oli 36. minuutilla, kun Howden voitti päädyssä kaksinkamppailun ja Kessel syötti irtokiekon maalille, mutta Amadio ampui avopaikasta veskaria päin. Nelosketjusta Kolesar oli mukana parissa tilanteessa. Avauserässä hänen jätöstään McNabb kiskaisi patjaan ja kakkoserän puolivälissä Roy siirsi vastaiskussa kiekon vasemmasta laidasta keskelle Kolesarille, joka ampui kuitenkin Gustafssonin lavan kautta kiekon yli maalin. Tuo oli Golden Knightsin kakkoserän avauskympin paras maalipaikka. Carrier puolestaan maalistaan huolimatta ei saa plussaa, koska oikeastaan muuten häntä ei kentällä näkynyt suuntaan tai toiseen.

Thompson ei maalissa huippukoppeja joutunut ottamaan. Avauserästä ei jäänyt mieleen yhtään erikoista pelastusta. Kakkoserän alussa hän torjui hyvin Orlovin laukauksen läheltä, kun tämä nousi siniviivasta saakka harhauttamalla tekopaikkaan b-pisteiden väliin. Kakkoserän lopussa puolestaan Strome ohjasi Orlovin viivalämärin Thompsonin patjaan. Tuo oli ihan jees reaktiotorjunta. Päätöserän alun alivoimalla Whitecloudin pari blokkia Ovechkinin laukauksiin siivestä puolestaan auttoivat Thompsonia, joka vähän höntyili sivuttaisliikkeessä näin maallikon silmään eikä ollut tasapainoisessa torjunta-asennossa. Puolustuksesta McNabb oli aktiivisin ylöspäin Theodoren ohella, mutta kun laukausten laatu oli kesy, jätän hänet neutraaliksi. Paikkoja kyllä oli vähintään yhteen osumaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
12/82 Aadawa vs. Vegas

Kokoonpano oli sama kuin Washingtonissa. Thompson sai kauden kahdeksannen starttinsa. Hutton istui katsomossa 11. perättäisen ottelun ja Cotter kahdeksatta kertaa putkeen.

Arvosanataulukko
++
+ Karlsson, Stone, Eichel, Stephenson, Roy, Carrier, Whitecloud
+/- Thompson, Pietrangelo, Theodore, McNabb, Hague, Martinez, Smith, Marchessault, Kolesar, Kessel, Amadio
- Howden
--

Avausmaali syntyi toisella peliminuutilla. Theodore avasi vasenta laitaa pitkin takasiniselle Stonelle, joka toimi modernisti kohdepelaajana ja vain pudotti kiekon takaa tulleelle Eichelille täyteen vauhtiin. Tämä lähestyi maalia vauhdilla vasemmasta laidasta, kiersi puoliksi Brännströmin ja ampui rystyltä korkean laukauksen. Forsberg pudotti sen eteensä ja Chabot lapioi irtokiekon suoraan Stonen lapaan ja tämä kiitti lahjasta maalin edessä. Ottawa tasoitti neljän minuutin jälkeen, kun Girouxin laukaus puolesta kentästä otti pompun jäästä ja kimposi siitä ohi hölmistyneen Thompsonin. Pomppu oli vähän samanlainen kuin toisinaan jalkapallossa pelivälineen ottaessa kimmokkeen märästä nurmesta. Se ei haitannut kuitenkaan vierasjoukkuetta, vaan ylivoimalla Vegas palasi kuskin penkille upealla osumalla. Karlsson oli hakuvastuussa alhaalta ja jätöstä hän purjehti keskialueen läpi. Siniviivan kohdalla hän harhautti vielä Sandersonin väärään suuntaan vähän kuten E. Karlssonin pari peliä sitten San Josessa. Sitten keskeltä murtauduttuaan Karlsson tarjoili vielä rystypassin takatolpalle, josta Smith viimeisteli maalin kattoon. Tuollaisia YV-maaleja Vegasilta on aiemminkin nähty yleensä pari kertaa kaudessa, joten ei tuo keskeltä murtautumalla lopuksi 2v0-tilanteeseen pääseminen uusi asia ollut:
Avauserän lopussa Sanderson töhöili toistamiseen, kun kiekko pomppasi hänen lapansa yli alimpana pelaajana ja Eichel karvasi sen itselleen lopulta vasemmassa laidassa. Tämä poimi taustalta mukaan tulleen Whitecloudin, joka pelasi nopean seinän Stonen kanssa ja viimeisteli sitten maalin edestä yhdellä kosketuksella:
Toisessa erässä toinen YV-maali oli lähellä, mutta paitsio vesitti Eichelin osuman hyväksymisen, kun tämä haki poikkisyöttöä Marchessaultille ja kiekko kimposi Motten luistimista Ottawan rysään. Todellinen 1-4 maali syntyi alivoimalla hetken päästä. Stützle antoi harhasyötön oikeasta siivestä alaspäin ja sen aavisti Roy. 2v1-hyökkäyksessä hän odotti Chabotin heittäytymisen ja syötti vasta sitten Stephensonille, joka teki vastaliikkeen eikä Forsberg pystynyt enää palaamaan siihen suuntaan, josta lähti alun perin liikkumaan sivuttain, joten Chandler sai uittaa rystyltä kiekon tyhjiin. Puolivälissä ottelua puolestaan Kolesarin karvaus tehosi niin, että DeBrincat sortui kiekolliseen löperyyteen alimpana pelaajana ja Carrier nappasi karkin pois lavasta sekä uitti kiekon Forsbergin längistä sisään. Se riitti kotijoukkueen kassarille ja Talbot tuli tilalle.

Ottawan kiri alkoi kakkoserän loppupuolella. Ensin juuri ylivoiman umpeuduttua Sandersonin poikkipassi lävisti AV-neliön ja Giroux tinttasi one-timerin etukulmaan. Pietrangelolla ei ollut asiaa ehtiä millään peittämään tuota lämäriä, kun Stephenson salli poikkisyötön. Hetken päästä puolestaan Pietrangelo antoi osoitteettoman poikkisyötön hyökkäysalueella. Zaitsev avasi pystyyn luoden 2v1-tilanteen, kun kukaan ei varmistanut Pietrangelon nousua. Tkachuk ampui itse oikeasta laidasta ja kiekko putosi Thompsonin selän taakse, josta Stützle puttasi sen sisään maaliviivalta. Päätöserän alussa puolestaan saksalainen onnistui toistamiseen. Howden suti kiekosta lumet päältä yrittäessään syöttää pystyyn. Stützle takakarvasi makeisen luoden 2v1-tilanteen ja viimeisteli Tkachukin seinäsyötöstä kiekon verkkoon.

Enempää maaleja ei nähty, vaan Golden Knights paranteli ennätysmäistä kauden alkuaan lukemiin 10-2 oltuaan 15 kertaa enemmän kohti maalia ampunutta kotijoukkuetta tehokkaampi maalipaikoissa. Ottawaa vastaan Vegasilla käynnissä on nyt seitsemän ottelun voittoputki, joka on tällä hetkellä sen pisin putki mitään joukkuetta vastaan. Kyseessä oli myös viides voitto Ottawassa, jossa Golden Knights ei ole vielä koskaan seurahistoriassaan hävinnyt. Samoin puhdas saldo on Seattlessa (3/3).

Howden saa miinuksen viimeisen maalin virheestään. Ehkä Cotteria voisi kokeilla hänen paikallaan jossain pelissä, kun viime peleissä anti on ollut aika tasapaksua, vaikka kakkoserän lopussa poikkisyötöllään Howden petasikin one-timerin Amadiolle, mutta oikein muuta hän ei ylöspäin tuottanut. Karlsson saa plussan 1-2 maalin alustuksestaan ja vahvasta pelaamisesta laitojen lähellä. Avauserän lopusta jäi myös mieleen suorahyökkäys, jossa hän sai syötön Marchessaultilta vasemmasta laidasta keskikaistalle ja hän käänsi ruuhkabussista kiekon vielä oikeaan laitaan Smithille, jonka one-timer paukkui ohi maalin. Eichel saa plussan myös ilman muuta, vaikka tilastoissa on vain 0+1, mutta Stonen avausmaaliakin hän oli vahvasti alustamassa sekä osui kertaalleen ylivoimalla, mutta maali hylättiin. Alustus Whitecloudin osumaan oli priimaa ja taas osoitus siitä, että hintelästä varresta huolimatta tilannekovuutta häneltä löytyy keskikropasta kaksinkamppailuissa laitojen lähellä. Päätöserän 5v3-ylivoimalla hän myös viritti kahdesti rannelaukauksen oikeasta siivestä, mutta Talbot ryösti jälkimmäisen hanskallaan. Samaisella ylivoimalla poikkisyöttö tavoitti Marchessaultin, joka ampui takapatjaan ja maalin kulmalla oli vielä reboundissa Stephenson, mutta tämä ei saanut nostettua kiekkoa sisään. Pidin Eichelin rauhallisuudesta kiekollisena hyökkäysalueella tässäkin pelissä kuten Washingtonissakin.

Stone vietti ex-hallissaan kahden pisteen iltaa ja ansaitsee siitä plussan. Viime vuonnakin hän teki maalin entistä seuraansa vastaan, joten selkeästi hän yhä viihtyy Aadawassa. Stephenson puolestaan veivasi komean AV-maalin ja voitti 75% aloituksista. Hän pelasi lähes 22 minuuttia ja oli ylivoimalla hyvä syöttölauta päädyssä. Nelosketjusta Roy ja Carrier kirjaavat plussat osallisuuksistaan kahteen viimeiseen Vegas-maaliin. Lisäksi päätöserän alussa Royn voittamasta laitakamppailuista Carrier punnersi maalin kulmalle, muttei saanut rystyltä käännettyä kiekkoa verkkoon. Avauskympillä Carrier ehti myös tuhlata yhden läpiajon, kun Kolesarin tarkka lätty putosi hänen lapaansa, mutta Forsberg piti längit kiinni rystyuiton tiellä vielä tuolloin, muttei enää sitten kakkoserässä. Carrier on nyt jopa kahden pelin maaliputkessa. Whitecloud saa plussan alakerrasta kauden avausmaalistaan. Teholukema oli myös komea +3, kun esim. Pietrangelolla se oli -3. Haguen kanssa Whitecloud muodosti ehjimmän pakkiparin ja Ottawan päävalmentajakin kehui ennen ottelua heidän olevan kenties sarjan paras kolmospakkipari eikä siitä hirveästi eri mieltä voi olla.

Neutraaleista pelaajista Kesselilla oli viidennellä minuutilla yksi paikka, mutta terävä laukaus slotista painui vasemmalta ohi, kun irtokiekko jäi pelattavaksi keskustaan Howdenin ja Amadion jäljiltä. Kolesar oli lähellä plussaa avauserän lättysyöttönsä ja kakkoserän terävän karvauksen myötä, mutta en kuitenkaan sitten ihan myöntynyt antamaan plussaa pelkästään noilla perustein. Smith ja Marchessault väläyttelivät, mutteivat riittävästi, vaikka Smith yhden maalin tekikin, mutta se oli Karlssonin luomus. Lisäksi Marchessaultilla haltuunotot ja kiekonkäsittely ylivoimalla olivat vähän huolimattomia.

Puolustajista Martinez oli lähimpänä miinusta yhden pahan harhasyöttönsä vuoksi, mutta Thompson paikkasi sen torjumalla Gambrellin rystylaukauksen naamansa edestä kolmannella minuutilla. Thompson nollasi hetkeä myöhemmin saman hepun rannelaukauksen suoraluistelusta oikeasta laidasta kilvellään. Seitsemännellä minuutilla puolestaan Stützlen terävä rannelaukaus oikeasta laidasta kilpistyi LT:n rintapanssariin. Vartin kohdalla Karlsson puolestaan jätti alivoimalla Brassardin lavan turhan auki neliön keskelle ja tämä ohjasi tolppaan Sandersonin syötön oikeasta laidasta. Puolivälissä peliä LT nollasi Pinton laukauksen slotista ja sitä ennen alivoimalla piti patjat jäässä parin runnomisyrityksen tiellä. Kakkoserän lopussa DeBrincatin läpiajoyritys rystyltä pysähtyi myös ojennettuun patjaan ja hetkeä myöhemmin Kastelic pääsi kääntämään kämmeneltä maalin edestä irtokiekon kohti alakulmaa, mutta siihenkin Logan työnsi patjan vielä tielle. 42 torjuntaa oli hänen uusi NHL-ennätyksensä ja vaikka pari maalia upposi vähän helpohkosti (ensimmäinen ja kolmas), hän paikkasi ne ottamalla useamman mainion lähitorjunnan. Kauden kuudennella voitollaan hän jakaa veskareiden voittotilaston kakkospaikkaa Shesterkinin kanssa tällä hetkellä. Ullmark on kärjessä kahdeksalla voitollaan.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Mites näette Adin Hillin tilanteen. Kaveri vetänyt kakkosmalivahdin roolissa viidestä pelistä kaikista voitot. Onkohan tässä salakavalasti kuoriutumassa uusi huippuvahti, kun aiemmin torjunut heikompien puolustusten takana urallaan?
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Mites näette Adin Hillin tilanteen. Kaveri vetänyt kakkosmalivahdin roolissa viidestä pelistä kaikista voitot. Onkohan tässä salakavalasti kuoriutumassa uusi huippuvahti, kun aiemmin torjunut heikompien puolustusten takana urallaan?
No minä en rupea mitään tuomioita tässä vaiheessa jakamaan, tarvitaan lisää pelejä nähdäksemme, mikä hän on miehiään, mutta toistaiseksi kyllä vetänyt paljon paremmin kuin odotin esim. harjoitusleirillä näkemäni perusteella. Jos sama tahti jatkuu vielä toiset viisi-kymmenen ottelua, niin tässä voi ruveta aika auliisti kehumaan. Tosin Logan Thompson on omissa papereissani vielä edellä, mutta hänelläkin on vielä "testivaihe" meneillään. Katsotaan joskus kuukauden päästä uudelleen.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Mites näette Adin Hillin tilanteen. Kaveri vetänyt kakkosmalivahdin roolissa viidestä pelistä kaikista voitot. Onkohan tässä salakavalasti kuoriutumassa uusi huippuvahti, kun aiemmin torjunut heikompien puolustusten takana urallaan?
Peesaan @Amerikanihme'ttä. Alku on ollut odotuksia parempi, mutta varmaan aika moni veskari näyttäisi tällä hetkellä hyvältä Golden Knightsin puolustuksen takana. Lisäksi tuosta viimeisimmästä matsista itse asiassa kirjasin hänelle miinuksen, kun sivuttaisliikkuminen oli rahtusen kankeaa ja torjuttavissa olleet suorat rannelaukaukset upposivat oikeasta laidasta sisään.

13/82 Montreal vs. Vegas

Hill sai torjuntavuoron, mutta muuten muutoksia kokoonpanossa ei ollut, vaan Cotter, Leschyshyn ja Hutton jatkoivat katsomossa.

Arvosanataulukko
++
+ Hague, Roy, Kolesar, Carrier, Marchessault, Smith, Kessel
+/- Pietrangelo, Theodore, Martinez, Whitecloud, McNabb, Karlsson, Eichel, Stone, Stephenson, Amadio, Howden
- Hill
--

Seitsemäs peräkkäinen voitto irtosi maalein 4-6. 13. minuutilla Stephenson petasi suorahyökkäyksestä paikan slottiin Stonelle, mutta tämä ampui yli vasemmalta tulleesta syötöstä. Jatkotilanteessa Eichel ja Stephenson kamppailivat kiekosta maalin takana, mutta Montrealin alakerta voitti sen. Harrisin purku jäi kuitenkin siniviivaan Haguelle, joka teki hurjalla lyöntilaukauksellaan kauden avausosumansa. Montreal tasoitti kuitenkin pian, kun Dach kuljetti kiekon sisään vasemmalta ohi Karlssonin ja jarrutti sitten Pietrangelon edessä poimiakseen poikkisyötöllä Caufieldin, jonka rannelaukaus painui ohi Hillin etuyläkulmaan. Karlssonin olisi pitänyt katkaista poikittaissyöttö, mutta se meni hänen lapansa lävitseen.

Toisen erän alussa ykkösketju osui. Oman pään aloitusvoitosta Whitecloud avasi laitaa pitkin Marchessaultille, joka kohdepelaajana imi keskialueella toisen pakin Edmundsonin itseensä ja siirsi sitten kiekon keskikaistalle vauhtiin Karlssonille. Seurauksena oli 2v1-hyökkäys, jossa Karlsson malttoi odottaa tarpeeksi kauan ennen puhkovaa syöttöä ohi Harrisin Smithin lapaan takatolpalle. Rystypassi oli samanlainen kuin viime pelissä Aadawaa vastaan ylivoimalla. Tehopiste oli Joonatanille 300. ritareissa runkosarjassa ja oli symbolista, että osallisena maalissa olivat pitkäaikaiset ketjukaverit Karlsson ja Smith:
Päätöserässä mätettiin maaleja rutosti. Ensin avausminuutilla Habs tasoitti. Martinez ampui viivasta maalille tuloksetta. Stephenson oli varmistamassa Pietrangelon nousua, mutta kompuroi itsekseen ja Montreal pääsi 3v1-hyökkäykseen. Suzuki pelasi seinän Dachin kanssa ja tinttasi sitten vasemmasta laidasta kiekon taka-alakulmaan suoraan syötöstä. Kakkosylivoima vei Vegasin takaisin edelle neljä minuuttia myöhemmin. Armian purku jäi aloituksen jälkeen viivaan Haguelle. Tämä pudotti oikealta viivaan Theodorelle, joka levitti Kesselille. Patjareboundin siirsi maalin edestä verkkoon Smith Guhlen vierestä. Roy oli otettu pois hetkellisesti kakkosylivoimasta, Smith siirretty päätyyn ja Hague tuotu one-timeruhaksi, mutta muutoin kyllä Roy oli yhä päätymiehenä kakkosylivoimassa. 48. minuutilla Vegas puolestaan paketoi pelin. Ensin Kolesar ohjasi maalin edestä Haguen siniviivan kulmasta lähettämän lyöntilaukauksen verkkoon ja perään nelosketju onnistui uudelleen, kun Carrier spurttasi karvaamaan purkukiekon perään ja Xhekaj-Wideman kaksikko empi, kumpi menee kiekolle. Lopulta he molemmat menivät ja Widemanin palautus keskialueelle jäi torsoksi. Kolesar nappasi kiekon siniviivan alla, syötti viereen Roylle ja tämän rannelaukaus painui etualakulmaan.

Puolivälissä erää Habs kavensi ylivoimalla. Anderson taklasi aitioiden edessä Pietrangelon laidasta selkään ja Martinez ryntäsi puolustamaan häntä. Molemmat ykkösalivoimapakit joutuivat istunnolle väkivaltaisuudesta samalla, kun Anderson sai viiden minuutin jäähyn, joten ennen Vegasin kolmen minuutin ylivoimaa kotijoukkue sai kahden minuutin 4v3-tilaisuuden. Sitä ei kauaa kulunut, kun Suzuki ampui oikealta kaarelta rannelaukauksen ohi McNabbin peiton ja Hill joutui antautumaan. Toki melko helposti etualakulmaan veto meni, kun McNabb ei maskiakaan tehnyt Hillille. Vegas vastasi omalla ylivoimallaan vajaat seitsemän minuuttia ennen loppua, kun Marchessaultin laukaus suoraan syötöstä ohitti Allenin. Eichel antoi erinomainen poikittaissyötön. Päätösvitosella illan viimeisessä maalissa Eichel kuitenkin hieman selkä suorana luisteli alaspäin ja siksi poikittaissyöttö jäi katkaisematta kuten 1-1 tasoituksessa Karlssonilla. Guhlen syötöstä Slafkovsky iski oikeasta laidasta kiekon verkkoon ennen kuin Hill ehti liukua eteen.

Nelosketju oli loistava läpi pelin saaden ansaitut plussat taulukkoon. Parin maalin lisäksi avauserässä se oli osallisena neljässä eri tekopaikassa. Ensin Roy ampui vastaiskun lopuksi päin blokkia keskeltä ja jatkotilanteesta Theodore teki saman, kun kotijoukkue oli uhrautuva eritoten alussa blokaten paljon laukauksia. Puolivälissä avauserää Carrier ampui ensin vasemmalta patjaan ja sen seurauksena oli hyvä kulmaralli. Avauserän lopussa puolestaan Roy antoi mainion rystylätyn päädystä maalille, mutta Kolesar ampui syliin läheltä. Summerin soidessa Carrier puolestaan kiersi Xhekajin kuin keilan, mutta Allen pysäytti laukauksen.

Smith saa plussan kahdesta maalistaan. Lisäksi ottelun alussa hänellä oli myös hyvä maalipaikka, kun Savardin kuti kiersi rännistä keskialueelle, Smith nappasi sen ja päätti vastaiskun laukaukseen vasemmasta laidasta logoon. Marchessault saa plussan 1+1 tehoistaan ja 300 pisteen rajapyykin rikkomisesta. Hänellä oli ylivoimalla toinenkin laadukas maalipaikka päätöserän alussa, mutta Stonen levityksestä hän ampui kilpeen ja sen perään yksin maalille jäätyään Eichelin oivalluksesta hänellä oli aikaa veivata, mutta Allen nollasi yrityksen. Kessel oli puolestaan kolmosketjun valopilkku. Kakkoserän alkupuolella hän petasi yhdessä Amadion kanssa päädystä Howdenille vetopaikan vasemmalle b-pisteelle, mutta tämä kilautti vain ylärimaan. Päätöserän alussa Howdenin aloitusvoitosta Kessel puolestaan ampui napakasti ylärimaan ja oli myöhemmin alustamassa Smithin YV-maalia.

Puolustajista Hague erottui 1+1 tehoillaan. Viivalaukauksissa oli laatua enemmän kuin aikaisemmin tällä kaudella. Ja ne 18 sekuntia kun hän sai pelata kakkosylivoimaa, viisikko onnistui maalinteossa, joten ehkä Haguelle voisi antaa kakkosylivoimassa jatkossakin jääaikaa one-timeruhkana. Teholukema oli Whitecloudin kanssa komea +4.

Karlsson ja Eichel olisivat muutoin saaneet plussat, mutta kumpikin puolusti kertaalleen löysästi omalla alueella ja vastustajan poikkisyöttö lävisti keskilinjan juuri heidän kohdaltaan, jolloin maalinteon tödennäköisyys vastustajalle kasvaa kuten olemme oppineet Viaplayn studioista viime aikoina. Noin muutoin Karlsson tosiaan petasi näyttävästi Smithin ensimmäisen osuman ja samoin avauserässä 4v3-vastaiskusta hän oikeasta laidasta löysi syötöllään maalille ajaneen Martinezin, joka ampui avopaikasta päin Allenia. Eichel puolestaan YV-alustuksensa lisäksi pääsi pari kertaa ampumaan suoraluistelusta vasemmasta laidasta kohti etukulmaa, mutta esimerkiksi 34. minuutilla 3v2-hyökkäyksen päätös osui Allenin kilpeen Stephensonin esityöstä. Stephenson oli kakkosketjun ehkä näkyvin yksilö lopulta, kun hän petasi ylivoimilla päädystä kaksi tekopaikkaa Stonelle AV-neliön keskelle, mutta molemmat paikat kapteeni tuhlasi. Lisäksi Stephensonkin toki tuhlasi kaksi loistopaikkaa, kun ennen pelin puoliväliä Allen otti illan komeimman torjunnan liukuen Stephensonin one-timerin tielle. Stone petasi poikkisyötöllä avopaikan hyökkäysalueella. Päätöserässä puolestaan Stephenson katkaisi Edmundsonin syötön siniviivassa ja polki karkuun, mutta nosti rystyltä kiekon hanskaan.

Hillille annan miinuksen, koska pari rannelaukausta oikeasta laidasta upposi vähän helpohkosti ja sivuttaisliikkuminen oli myös rahtusen kankeaa. Viimeisessä maalissa puolestaan Guhlen poikittaissyöttö oli kuitenkin niin hidas, että Hill ehti melko hyvin torjuntavalmiuteen, mutta kuti vain meni paketin läpi silti. Toisaalta sitten kauempaa tulleet vedot tämä torjui varmasti patjoillaan kulmiin ja avauserän lopussa hän nollasi reaktiotorjunnalla Hoffmanin nopean vedon maalin edestä sen jälkeen, kun Hague oli sutinut ohi kiekosta.

9/72 Condors vs. Silver Knights

Manninen palasi loukkaantumisestaan ykkössentteriksi ja Morozov teki kausidebyyttinsä kolmosen keskellä. Rempal oli pudonnut sivuun jostain syystä. Nelosketjusta oli tehty puolestaan kunnon mörssärivitja.

Quinney – Manninen – Dorofeyev
Rondbjerg – Froese – Brisson
Ford – Morozov – Foo
Loewen – Primeau – Marino

Hayes – Pachal
Ahac – Korczak
Chayka – Miromanov

Patera
Hutchinson

Plussat ja miinukset
++
+ Chayka, Brisson, Patera
+/- Miromanov, Quinney, Manninen, Dorofeyev, Korczak, Ahac, Hayes, Pachal, Foo, Morozov, Ford, Loewen, Primeau, Marino, Rondbjerg, Froese
-
--

Condors oli vahvempi maalein 3-1. Avausmaalin teki kuitenkin HSK ylivoimalla kuuden minuutin jälkeen. Miromanov piti siniviivan kiinni ja siirsi vasempaan siipeen, jossa oli itseoikeutetusti sinne palannut Manninen. Tämän poikkisyöttö tavoitti Quinneyn, jonka one-timer ohitti Rodriguen. Froese ja Dorofeyev olivat slotti- ja maalineduspelaajat ykkösviisikossa. Tasoitus tuli ajassa 16:48. Griffith lähetti ristipiston Lavoielle, joka leikkasi vasemmasta laidasta maalille ja Miromanov puolusti 1v1-tilanteen todella löysästi sallien vastustajan ampua lapansa alta kiekon maaliin ohi Pateran. Kakkoserän lopussa Chayka löi kulmasta kiekon eteenpäin. Foo ei kuitenkaan laiturina tullut vastaan, vaan pinchannut Desharnais katkaisi syötön, syötti poikittain Janmarkille ja tämä tarjoili oikealle takatolpalle tyhjiin Philpille ennen kuin Chayka ehti palata maalin eteen. Viimeisen maalin teki vartti ennen loppua Kostin, joka karvasi kiekon Quinneylta HSK:n siniviivalla ja viimeisteli puolittaisesta läpiajosta kiekon Pateran längistä sisään.
Quinneylle olisin antanut plussan ilman viimeisen maalin koomailua, koska sitä ennen kuitenkin hän vastasi ainoasta maalista ja oli mukana muutamissa potentiaalisissa 3v2-hyökkäyksissä, mutta ensimmäinen kuihtui Mannisen heikkoon seinäsyöttöön takaisin keskikaistalle ja jälkimmäisessä Quinneyn oma ratkaisu oli ampua oikeasta laidasta yli maalin. Mannisen vitjalla oli kolmaskin maalipaikka tasaviisikoin avauserän lopussa. Chayka vapautti biljardisyötöllä Dorofeyevin ja Mannisen 2v1-hyökkäykseen. Manninen ajoi maalille vasemmalta tehden tilan Dorofeyeville leikata keskustaan. Tämä tekikin niin, mutta rannelaukaus keskeltä avopaikasta kilpistyi veskariin. Mitä tulee muutoin Manniseen, hänelle harkitsin plussaa, mutta päätöserän 5v3-ylivoimalla hän oli huono. Ensin hän aikaili liiaksi menettäen kiekon ja Condors pääsi purkamaan. Myöhemmin puolestaan hän ei saanut pidettyä kiekkoa hallussan laidan lähellä ja seurauksena oli toinen purku.

Chaykalle annan plussan syöttötyöskentelystä. Yllä olikin jo mainittu tuo biljardisyöttö, mutta lisäksi hän petasi mm. Brissonille yhden paikan b-pisteiden väliin noustuaan vasenta laitaa pitkin esiin ja syöttäen sitten viereen sieltä. Brissonin lämäri päätyi Rodriguen syliin kuitenkin. Mitä tulee Brissoniin, hän oli hyökkääjistä mielestäni positiivisin, koska kakkoserän alusta jäi mieleen yksi puskeminen väkisin keskeltä tekopaikkaan, mutta rystynosto pysähtyi Rodriguen kroppaan. Päätöserän 5v3-ylivoimalla Brisson loi puolestaan ainoana uhkaa ampuen lämärit Rodrigueta päin sekä vasemmasta että oikeasta laidasta. Hän petraa hiljalleen kiekollisena ja sekin vaikutti plussan antamiseen. Varjoissa hiihtely on viime peleissä loppunut ja hänellä on enemmän itseluottamusta kiekollisena.

Kolmas plussa päätyy Pateralle oikeastaan siksi, että hän otti todennäköisesti jo nyt kauden komeimman torjuntansa nollaten Lavoien reboundlaukauksen. Kakkoserässä tuli toinen ryöstö, kun McKegg jo tuuletti vanhanaikaisosumaa, mutta Patera työnsi patjan eteen viime hetkellä. Takaiskuista en Jiriä puolestaan syyttäisi.
Neutraaleista pelaajista Morozov oli kausidebyytissään yritteliäs ja kamppaili sinnikkäästi, mutta oli vielä ajoittain myöhässä tilanteista. Paras vaihto oli päätöserän alussa, kun siniviivan kulmassa hän pakotti vastustajan menetykseen ja vastaiskusta Foo nosti rystyltä kiekon ohi maalin. Mörssäsinelosketjun paras vaihto oli kakkoserän lopussa, kun Marino siirsi keskikaistalta kiekon laitaan Primeaulle ja tämä päätti vastaiskun rystynostoon kohti oikeaa etukulmaa tuloksetta. Puolustuksesta Miromanov vuoti pahoin 1-1 osumassa, mutta alustus avausmaaliin paikkasi sen, joten en anna miinusta.

10/72 Henderson vs. Bakersfield

Tuplakohtaamisen toinen osa pelattiin Hendersonissa. Marushev korvasi kolmosvitjassa Fordin ja alakerrassa Ahac siirtyi levolle Cormierin tieltä. Brossoit pelasi maalissa kuntoutusstinttinsä ensimmäisen ottelun. Rempal palasi kokoonpanoon ja otti Dorofeyevin paikan Mannisen ketjusta. Pavel sai osuman korkeasta mailasta edellisen pelin lopussa, joten varmaan siksi hän oli sivussa.

Rondbjerg — Froese — Brisson
Quinney — Manninen — Rempal
Foo — Morozov — Marushev
Loewen — Primeau — Marino

Cormier — Miromanov
Hayes — Korczak
Chayka — Pachal

Brossoit
Patera

YV

Froese
Manninen Quinney Rempal
Miromanov

Primeau
Morozov Rondbjerg Brisson
Cormier

Plussat ja miinukset
++
+ Froese, Cormier
+/- Brossoit, Manninen, Quinney, Rempal, Rondbjerg, Foo, Brisson, Morozov, Marushev, Miromanov, Hayes, Chayka, Pachal
- Korczak, Primeau, Marino, Loewen
--

Condors haki kaksi pistettä maalein 3-6 ja syvensi HSK:n tuskaa koko sarjan jumbona. Viveiros ulos, kiitos. Mitä tulee tähän otteluun, avauserässä ainoan maalin iski Griffith. Viveiros peluutti nelosketjua vastustajan kärkiketjua vastaan ja se oli rumaa katsottavaa. Korczak toki ensin menetti kiekon kulmassa Griffithin karvauksen alla. Peliväline ajautui viivaan, jossa Griffith jätti kiekon Petersille, joka syötti takaisin vasempaan laitaan Espositolle. Griffith jatkoi liikettään oikealle takatolpalle ja Esposito poimi hänet poikittaissyötöllä Primeaun ja Marinon välistä eikä Brossoit ehtinyt liukua eteen poikittain.

Tasoitus syntyi kakkoserän alussa 5v3-ylivoimalla. Aloituksen jälkeen kiekko ajautui oikeaan kulmaan. HSK:n pojat kaivoivat sieltä lötön ja Froese pääsi kävelemään vapaasti maalille. Pickard torjui rystykudin, mutta Rempal putsasi karakiekon sisään. Tuon jälkeen kuitenkin Condors osui kolmesti avauskympillä. Ensin Brissonilta irrotettiin kiekko siniviivan tuntumassa ja seurauksena oli 2v1-vastaisku. Griffith antoi lätyn Pachalin lavan yli ja Savoie viimeisteli maalin kattoon. Eipä Brossoit voinut tuollekaan maalille paljoa. Kolmas maali syntyi aloituksesta. Morozov kärsi harvinaisen aloitustappion McKeggille ja Kemp tykitti vastakiekkoon siniviivasta limpun verkkoon. Tuo maali oli sen sijaan torjuttavissa, kun maskiakaan ei ollut. Hetken päästä puolestaan Cormierin kova avaus pystyyn katkesi keskialueella Demersiin. Tämä syötti poikittain Griffithille, joka vei kiekon sisään vasemmalta ja antoi sitten takaisin kovan poikkisyötön Demersille, joka pääsi vapaasti kävelemään maalille. Brossoit torjui rystykokeilun, mutta kiekko putosi hänen selkänsä taakse ja Savoie runnoi sen maaliviivalta sisään Cormierin jäätyä painissa kakkoseksi.

Päätöserässä nähtiin kolme maalia puoleentoista minuuttiin. Ensin 47. minuutilla tasavajaalla Cormier kavensi 2-4:ään ensimmäisellä AHL-maalillaan. Morozov kuljetti kiekon syvään ja palautti sieltä viivaan Miromanoville. Tämä jätti kiekon Brissonille, joka syötti vasempaan laitaan. Cormierin rannelaukaus painui tarkasti takakulmaan. Minuutti myöhemmin Condors kuittasi maalin tehden illan kolmannen vastaiskumaalinsa. Manninen oli huolimaton hyökkäyssiniviivalla ja poikittaissyöttö katkesi vastustajaan antaen vieraille 3v1-tilanteen. Hayes jäi ypöyksin, kun Kemp katkon tehtyään polki keskeltä maalille, Griffith syötti vasemmalta poikittain Tulliolle ja tämä ampui päin Brossoitia, mutta Kemp siivosi roskat sisään maalin edestä. Maalinjälkeisessä vaihdossa Morozovin ristipisto löysi Marushevin, joka oikeasta laidasta siirsi kiekon keskelle Foolle. Tämä ampui maalille ja Miromanov nosti reboundin rystyltä verkkoon. Piste oli Foolle vihdoin ensimmäinen tällä kaudella ja Miromanoville kuudes seitsemään peliin. Loppuluvut 3-6 iski tyhjiin ex-ritari Janmark kolme ja puoli minuuttia ennen loppua. Aloitusvoiton jälkeen Brubacher löi maalin takaa kiekon ränniin ja Janmark punnersi väkisin laidan puolelta Miromanovin ohi maalintekoon.

Brossoit ei maalissa ainakaan tällä pelillä nostanut treidiarvoaan. Ilta alkoi hyvin, kun hän pysäytti Malonen vastakiekkolaukauksen vasemmalta b-pisteeltä päädystä tulleeseen syöttöön. Kauempaa tulleet vedot Brossoit myös kontrolloi aika hyvin ja torjui 11 kertaa avauserään. Samoin ennen ottelun puoliväliä nelosketjun oltua taas mankelissa omalla alueella, Brossoit torjui yhden ohjurin Kesselringin viivalaukaukseen, mutta toinen puolikas pelistä oli heikompi. Kolmas maali meni helposti ja noissa parissa vastaiskumaalissa Brossoit torjui kyllä ensimmäisen laukauksen, mutta kakkoskiekot putosivat hänen selkänsä taakse paketin läpi.

Froese saa plussan 1-1 tasoituksen vahvasta kulmapelaamisestaan ylivoimalla ja omiin päinkään hän ei vuotanut. Cormier puolestaan kirjaa plussan AHL-uransa avausmaalista. Sen lisäksi mieleen jäi avauserän keskialuepujottelu, joka johti ylivoimaan, kun Griffith löi häntä käsille. Pienenä miinuksena oli tietysti neljännen takaiskun hävitty maalineduspaini, mutta kiekolliset teot käänsivät vaa'an plussalle.
Neutraaleista miehistä Manninen ei tasaviisikoin esittänyt oikein mitään, mutta hän vältti miinuksen sillä, että ylivoimalla hän oli näppärä, vaikka vuotikin sitten tasaviisikoin vieraiden viidennessä osumassa. Pari kertaa ylivoimalla hän syötti vasemmalta päätyyn Froeselle, joka jatkoi slottiin Quinneylle, mutta tämän ruuti oli märkää. 5v3-ylivoimalla Mannisen passi oikeasta kulmasta oikealle b-pisteelle putosi Quinneyn lapaan tarkasti myös, että tämä ampui ykkösellä Pickardin syliin. Avauserässä puolestaan Mannisen vitja karvasi päädyssä kiekon itselleen ja Rempal petasi Sakarille tekopaikan slottiin, mutta tämä ampui yhdellä kosketuksella patjaan. Tuo oli Mannisen illan paras maalipaikka.

Rondbjergin avauserässä hyvää oli se, että kiekollisena hän haastoi jatkuvasti keskustaan eikä menettänyt kiekkoa ruuhkabussissa. Kertaalleen hän myös karvasi pelivälineen itselleen maalin kulmalla, mutta survoi sitten päin patjoja kiekon. Kakkoserän lopussa Rondbjerg karkasi alivoimalla puolestaan läpiajoon, mutta kiekko poltteli lavassa. Rankkarin hän silti sai kalastettua, mutta siinä lopputulema oli sama eli kiekko karkasi jo ennen laukausta, joten noiden perättäisten heikkojen läpiajojen takia plussa jää saamatta. Rempal puolestaan oli lähellä tehdä toisenkin YV-maalin kakkoserässä, kun Quinney antoi hidastetun lätyn puolustajien selustaan vietyään kiekon sisään keskeltä, mutta juuri kun Rempal leikkasi maalille, hänet kampattiin ja rystykuti jäi ponnettomaksi. Jotta olisin antanut plussan Rempalille, olisin halunnut nähdä vielä enemmän väläytyksiä tasaviisikoinkin, vaikka hän sen yhden paikan Manniselle petasi. Miromanovkaan ei 1+1 tehoistaan huolimatta niinkään säväyttänyt, että hänelle pitäisi antaa plussa.

Miinukset menevät avausmaalissa omalla alueella aikailleelle Korczakille ja lisäksi heikoimmalle 5v5-ketjulle eli nelosvitjalle, joka oli omalla alueella ongelmissa useammassa vaihdossa saamatta stoppeja ajoissa aikaan ja siksi vastustajien pyöritykset venyivät melko pitkiksi. Ylivoimalla toki Primeau oli tehdä kakkoserän alussa maalin, kun hän käänsi reboundin maalin edestä rystyltä kohti maalia, mutta Desharnais kaiketi pelasti tilanteen maaliviivalta Pickardin selän takaa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
5/72 San Jose vs. Henderson

Silver Knights sai kunnian osallistua uuden Tech CU Areenan avajaisiin. Bischoff ja Ahac olivat lepovuorossa alakerrasta. Hyökkäyksessä Conrad oli viltissä toisessa pelissä putkeen.

Brisson – Quinney – Marushev
Rondbjerg – Froese – Foo
Dorofeyev – Manninen – Rempal
Primeau – Ford – Marino

Hayes – Korczak
Cormier – Pachal
DiLiberatore – Miromanov
Chayka

Patera
Hutchinson

AHLTV:ssä oli uudessa ympäristössä niin isoja teknisiä ongelmia, että ilmeisesti striimi oli ollut puuroa suurimman osan pelistä ja jälkikäteen tallennettakaan ei edes ole ilmestynyt sivustolle, joten tästä pelistä tuli valitettavasti ensimmäinen, joka minulta jäi Silver Knightsin historiassa näkemättä, jollei edes rakeista tallennetta lähipäivinä ilmesty. 118 ottelun (playoffit mukaan lukien) mittaisen teräsmiesputken päättyminen kirpaisee. San Jose pettää aina.

Lopputuloshan oli 4-0. Maalit löysin sentään Twitteristä, mutta edes koostetta ottelusta ei ole tarjolla Youtubessa, joten yksilöarvosanatkin jäävät tästä ottelusta antamatta. Pöytäkirja kertoo sen, että vielä viime kaudella Silver Knightsissa pelannut Pouliot kuritti entistä seuraansa tehoin 0+2. Brissonille ja Rempalille merkittiin viisi laukausta. Patera torjui 27 kertaa.

Avausmaalissa Robins käveli luvattoman helposti parhaaseen maalintekosektoriin noppavitosen sisään ja viimeisteli läheltä ohi Pateran. Varsinkin Primeau ja Ford puolustivat löysästi:
2-0 maalissa Hayesin nopeus ei riittänyt puolustamaan Coea, joka kiersi hänet ja viimeisteli läpiajosta maalin kattoon. 3-0 maali oli Coen ohjuri Korczakin pihdeistä yläkulmaan maalin edestä Pouliotin syötöstä. Bordeleaun 4-0 osuma oli puolestaan reboundkihaus vasemmalta puolelta Vielin ammuttua ensin patjaan toisesta laidasta.

No niin. Silver Knightsin kauden viides peli on vihdoin saatu ladattua AHLTV:n palvelimelle eikä tallenne ollut edes rakeinen, joten täten hopearitareidenkin katsomisputki säilyy elossa ja pääsen jakamaan arviotkin tuosta pelistä jälkikäteen.

Plussat ja miinukset
++
+ Quinney
+/- Patera, Miromanov, Diliberatore, Pachal, Korczak, Manninen, Rempal, Dorofeyev, Brisson, Marushev, Rondbjerg, Froese, Foo, Marino
- Primeau, Ford, Hayes, Cormier
--

Quinney oli selkeästi paras kenttäpelaaja. Hän sai kiekon jopa kertaalleen vastustajan maaliin, mutta osuma hylättiin. Tilanne meni niin, että hän haki alhaalta kiekon, kuljetti viistosti läpi keskialueen, syötti vasemmasta laidasta takatolpalle kohti Brissonia ja Kniazevin luistimesta kiekko näytti menneen sisään, mutta videoiden katselun jälkeen Kniazev ehtikin kaapia mailallaan pelivälineen ajoissa turvaan. Kakkoserässä Quinney myös petasi Brissonille yhden laatupaikan slottiin, mutta tämä ampui ranteella päin Delliä. Myöhemmin puolestaan Marushev raapi kiekon kulmasta vasemmalle b-pisteelle Brissonille, joka tykitti takapatjaan. Quinney oli reboundissa takatolpalle, mutta jotenkin Dell vielä ehti ojentaa räpylänsä viimeistelyn tielle ja Quinney tuuppasi kiekon hanskaan avopaikasta. Päätöserästä jäi mieleen yksi hankittu ylivoima kikkailulla siniviivan päällä. Ketju oli kaikkiaan HSK:n paras, kun avauserästä mainitsee vielä Brissonin toisen avopaikan, kun hän pääsi ampumaan Marushevin jätöstä Dellistä katsottuna oikealta, mutta kuti meni suoraan syliin.

Manninen puolestaan ei ainakaan jättänyt vaihtoja väliin, joten loukkaantuminen, joka piti hänet sivussa tämän pelin jälkeen neljästä matsista, ei ainakaan ollut mitenkään näkyvä, vaan oireet ovat luultavimmin tulleet adrenaliinin laskeuduttua. Hänen ketjunsa paras maalipaikka avauserässä tuli Dorofeyevin aloitusvoitosta, jonka jälkeen Rempal haki vanhanaikaista tuloksetta. Mannisella oli monessa aloituksessa taas kerran asiaa linjatuomarille ja hänet jokusen kerran vaihdettiin pois. Kakkoserässä Manninen teki stopin hyökkäysalueella karvaamalla ja Dorofeyev siirsi keskeltä irtokiekon Rempalille, jonka punnerrus maalille oli kesy. Myöhemmin Dorofeyev kiersi kulmasta siniviivaan ja ampui kohti maalia, mutta Manninen ei saanut osumaa matkalla limppuun. Vaihdon lopuksi Rempalin poikkisyötöstä Sakari ampui ranteella vasemmasta laidasta syliin. YV-pelaamisesta jäi päätöserässä mieleen se, että Manninen pelasi ensi kerran oikeassa siivessä, kun Rempal oli vasemmalla, Dorofeyev slotissa ja Froese päädyssä. Tulosta ei kuitenkaan tullut. Mitä tulee Froeseen, hänellä oli avauserässä 5v5-pelissä yksi loistotontti, kun hän karvasi kiekon Dellin edessä, mutta nopea kuti meni ohi maalin.

Miinukset menevät maaleissa mokailleille pelaajille ja lisäksi Cormier menetti kertaalleen alimpana miehenä niin räikeästi kiekon antaen vastustajalle 2v0-tilanteen, että siitä on rangaistava. Ylipäätään HSK oli aika löperö kiekollisena omalla alueella ja hyökkäyksiinlähdöt olivat huonoja. Välillä kävi niin, että puolustaja avasi kyllä sentterin lapaan, mutta sitten tämän haltuunotto oli huono ja peli kääntyi omiin päin turhaan. Noin kävi kerran esim. Hayes-Froese kaksikolle. Viveiros on maininnut mentaalisten erheiden suuren määrän ja tuo oli hyvä esimerkki sellaisesta. Keskittyminen ei ollut ihan tapissa ja seurauksena monesti Patera joutui venymään erilaisiin asentoihin maalillaan, kun vastustaja sai paljon YV-hyökkäyksiä käännöistä. Kakkoserän alussa Reedyn ammuttua poikittaissyötöstä oikeasta laidasta Jiri otti parhaan koppinsa kopaten laukauksen hanskallaan sivuttaisliikkeessä.

*****

Lueskelin The Athleticista tuoreinta Vegas-artikkelia, jossa oli läpikäyty Haguen ja Whitecloudin tilastoja. Kaikista vähintään 150 minuuttia yhdessä pelanneista puolustajapareista heidän vastustajalle sallimansa maaliodottama oli toiseksi pienin (1.8 per 60 minuuttia). Kärjessä on muuten pari Skjei-Pesce lukemalla 1.67 Moneypuckin datan mukaan. Theodore-McNabb on tilastoseiska lukemalla 2.11, joten hekin ovat pelanneet puolustussuuntaan kiitettävästi toistaiseksi eikä ykkösparikaan liiemmin ole vuotanut, kun sen lukema 2.82 oikeuttaa sijaan 18 paljon pelanneiden pakkiparien seassa. Todellisia maaleja Hague ja Whitecloud ovat päästäneet tasaviisikoin vain kolme, joka sivuaa pienintä määrää. Noilla lukemilla heitä tosiaan voi pitää sarjan parhaana kolmosparina tällä hetkellä ja mikä parasta, heidät on sidottu joukkueeseen yhteensä viidellä miljoonalla taalalla kesään 2025 asti. Kun aiemmin Theodore oli ainoana puolustajana maalitilastossa ritareista, kahdessa viime pelissä seuraan ovat liittyneet ensin Whitecloud ja sitten Hague, joten hiljalleen tuotantoa tulee ylöspäinkin. Nykyinen maaliodottamalukema per 60 minuuttia heidän ollessaan jäällä on 2.76, kun Martinez-Pietrangelolla se on 3.74, joka on sarjan toiseksi paras Siegenthaler-Hamilton parin jälkeen. Theodore-McNabb on tilastokutonen lukemalla 3.02, joten noista luvuista voi vetää sellaisen yhteenvedon, että ykköspari luo eniten tuotantoa ylöspäin ja kolmospari sallii vastustajalle vähiten tilanteita. McNabb-Theodore on korkealaatuinen välimallin kakkospakkipari. Toki vastustajien laatua tilasto ei kerro, mutta siitä huolimatta oletettavasti helpommat minuuttinsa kolmospari on luutinut vuorenvarmasti.

Vaikka tuon 150 minuutin rajauksen pudottaisi 100 yhteiseen minuuttiin, Hague-Whitecloud olisi silti listakolmonen sallimallaan maaliodottamalla. Skjei-Pesce parin ylle kiilaisi Coloradon kärkipari Toews-Makar, joka on toistaiseksi 60 minuuttia kohden antanut vastustajille maaliodottamaa 1.46 maalin verran. Martinez-Pietrangelo puolestaan on listanelonen tuotannossa ylöspäin, jos rajaus on 100 minuuttia, koska edelle kiilaavat Floridasta Mahura-Gudas ja Forsling-Montour kaksikot.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
14/82 Toronto vs. Vegas

Pelaava maalivahti vaihtui Hillistä Thompsoniin, mutta muita muutoksia ei ollut. Martinez ja Smith saivat 700 runkosarjapeliä täyteen Torontossa, jossa Golden Knights ei ollut vielä koskaan voittanut ennen tätä iltaa.

Arvosanataulukko
++
+ Carrier, Roy, Kolesar, Stephenson, Eichel, Stone, Howden, Smith, Karlsson, Theodore
+/- Thompson, Pietrangelo, Martinez, McNabb, Whitecloud, Marchessault, Kessel, Amadio
- Hague
--

45 sekunnin kohdalla Vegas siirtyi 0-1 johtoon. Sandin pupelsi siniviivassa kiekollisena ja Carrier nappasi karkin polkien läpiajoon. Källgren torjui rystyuiton, mutta se valui paketin läpi maaliviivalle, josta Roy tökkäsi kiekon sisään Kolesarin luisteltua ensin siitä ohi sidottuna. Kolmannella minuutilla 3v2-vastaiskusta Smith leikkasi vasemmalta keskustaan kärkimiinalla ja ampui päin Källgrenia. Hyökkäys käynnistyi Theodoren blokista omalla alueella. Minuutti myöhemmin nelosvitja pääsi 2v1-vastaiskuun, mutta Kolesarin rystypassi katkesi Brodien heittäytymiseen. Toronto tasoitti 1-1:een viiden minuutin kohdalla. Stephensonilla oli paikka purkaa siniviivan tuntumasta, mutta hän haki vielä syöttöä viereen Stonelle, jolta kuitenkin Malgin takakarvasi kiekon siniviivan alla. Seuranneesta käännöstä Kämpf tarjoili vasemmasta kulmasta syötön poikittain ja Liljegren viimeisteli yhdellä kosketuksella takakulmaan, jossa Thompson oli juuri liukunut pois.

Kuudennella minuutilla ykkösketju rouhi tehokkaasti hyökkäysalueella ja perättäisistä päätykamppailuvoitoista ensin Smith ja perään Karlsson pääsivät ampumaan maalin edestä, mutta Källgrenin ponttoonit olivat tiellä. Seuraavaksi Vegasilla oli liikaa pelaajia jäällä ja ylivoimalla Nylanderin poikkisyötöstä Matthews täräytti kovan one-timerin, jonka kuitenkin Thompson torjui. Marner petasi myös päädystä yhden tekopaikan maalin eteen Tavaresille. Puolivälissä avauserää Eichel pudotti vasemmalta kiekon viivaan Haguelle, jonka tykin Källgren sylki eteensä, mutta liimasi sitten Theodoren paluuvedon. Hetkeä myöhemmin sarjan kolmanneksi paras vierasylivoima pääsi hommiin ja 12. minuutilla Kessel tarjoili oikeasta siivestä syötön slottiin, josta Karlsson ohjasi kiekon päin veskaria.

Vartin kohdalla kakkospakkipari osoitti jämäkkyyttään alaspäin. Ensin McNabb puolusti omaa siniviivaa hyvin Kerfootin tavoitellessa pystysyöttöä ja sen perään Theodore riisti kulmassa kiekon Matthewsilta mailallaan. Minuutti myöhemmin Stone jarrutti vasemmassa laidassa ja odotti Eichelin leikkaavan maalille ennen ruokkimista. Eichelin viimeistelyn Källgren nollasi, mutta reboundissa oli oikealla takatolpalla Stephenson. Tämänkään rystyneppi ei kuitenkaan pomppinut puolityhjään rysään. Seuraavaksi vuorostaan Nylander voitti luistelukisan hybridipitkään ja tykitti hurjan lämärin vastakiekkoon oikeasta laidasta. Thompsonilla kesti hetki nousta jäästä torjuntansa jälkeen. Erän lopussa Vegas meni 1-2 johtoon. Liljegren pyyhki kiekosta pölyt yritettyään avata pystyyn. Eichel karvasi kiekon vieraille, Stephenson syötti vasemmasta laidasta maalille, Stone jatkoi ykkösellä takatolpalle ja sinne ehtinyt Eichel viimeisteli kiekon reppuun. Päätösminuutilla kolmosketju vielä käänsi pelin keskialueella, kun vuorostaan Brodien avaus katkesi Kesseliin. Tämä syötti vasempaan laitaan Howdenille, joka kilautti ylärimaan suoraluistelusta rannelaukauksen.

Kakkoserän alussa Matthews takakarvasi kiekon Carrierilta ja syötti pystyyn. Marner ja Kerfoot pelasivat nopean seinän vastaiskussa, mutta Kerfoot ampui lopulta oikeasta laidasta ohi etukulman. 23. minuutilla Marchessault sai kulmasta syötön oikeaan laitaan ja tälläsi vastakiekkolämärin Källgrenin olkapäähän. Minuutti myöhemmin nelosketjun laiturit pääsivät läpiajoihin perätysten. Ensin Theodoren norsukiekko pomppi Toronton pakkien selustaan, mutta Kolesarin viimeistely läpiajosta rystyltä osui rintakehään. Heti perään Carrier punnersi jalalla ohi Hollin vasemmasta laidasta, mutta hänenkään rystyviimeistely ei Källgreniin tepsinyt. Kolmas läpiajo putkeen oli lähellä hetken päästä, kun 1-2-2 karvauksen keskimmäisessä tasossa Stone katkaisi Liljegrenin avauksen keskialueella ja syötti heti pystyyn kohti kärkikarvaaja Karlssonia, mutta syöttö oli rahtusen epätarkka.

28. minuutilla Hague hävisi laitakahinan omalla alueella ja Matthews passasi oikeasta kulmasta maalille, mutta Kerfoot ampui ohi etualakulman. Minuutti myöhemmin jälleen Vegas käänsi pelin keskialueen katkosta ja Kolesar lätytti oikeasta laidasta kiekon maalille, mutta Rielly sitoi Carrierin irti pelivälineestä maalin edessä. Puolivälissä ottelua Theodore puolestaan katkaisi hyökkäykseenlähdön pinchaamalla ja pääsi nelosketjun kulmarallin päätteeksi melkein pujottelemaan maalille asti. 32. minuutilla Theodore puolestaan vapautti pitkällä avauksellaan Smithin puolittaiseen läpiajoon, mutta Källgren potki vastaan torjuen rannelaukauksen suoraan liikkeestä. Seuraavassa vaihdossa Pietrangelo nousi oikeasta laidasta hyökkäysalueella ja löysi keskeltä Eichelin, joka päätti suorahyökkäyksen laukaukseen yli maalin.

Toronto tasoitti 34. minuutilla. Marner nappasi irtokiekon vasemmasta laidasta muiden kamppailtua siitä, käveli b-pisteiden väliin ohi Royn ja latasi Martinezin jaloista vasempaan yläkulmaan. Kolme minuuttia myöhemmin Roy ja kolmospari juuttuivat omiin yli kahdeksi minuutiksi ollen rättiväsyneitä. Toronton kärkiketju pyöri hyökkäysalueella aikansa, kunnes keskustaan avautui tilaa. Rielly poimi sinne liikkuneen Marnerin, joka käänsi välittömästi vasempaan laitaan ja Liljegren viimeisteli illan toisen osumansa. Laukaukset kahden erän jälkeen olivat kohti maalia 22-13, kun vielä avauserässä ne menivät aika tasan, mutta kakkoserässä tuossa tilastossa Leafs repi kaulaa, vaikka Vegasilla erän alkupuoliskolla oli paikat lisämaaleihin.

44. minuutilla nelosketju pelasi hyvän vaihdon hyökkäysalueella. Roy ampui slotista yli maalin ja perään Carrierin päätypetauksesta McNabb viimeisteli ohi takakulman. Minuutti myöhemmin ylivoimalla sisäänviennin jälkeen EIchel syötti oikeasta laidasta maalille, mutta Källgren ryösti Stephensonin takatolpalta. 48. minuutilla Martinez puolusti isäntien 2v2-hyökkäyksen hyvin nollaten Matthewsin laukauksen etäisyyskontrollilla. Minuutti siitä ja Liljegren toimitti oikeasta laidasta kiekon maalille. Tavares livahti Martinezin sisäpuolelle tämän mentyä blokkaamaan vetoa, mutta hänen reboundrystynosto kilpistyi Thompsoniin.

Päätöskympin alkuun ylivoimalla Matthews tykitti kaksi one-timeria yli 90 mailia tunnissa ohi Martinezin peiton, mutta Thompsonin paketti pysyi kasassa sivuttaisliikkeessä ja hän torjui laukaukset. Sen perään Vegas tasoitti 3-3:een alivoimalla. McNabb purki maalin takaa ja Nylander yritti pitää siniviivan väkisin kiinni, mutta kompuroi lahjoittaen 2v1-hyökkäyksen. Smith ja Karlsson syöttivät toisilleen pari kertaa ja lopuksi Rielly oli niin kahvilla, ettei saanut katkaistuksi viimeistä poikkisyöttöä Wiljamilta Reillylle, joka viimeisteli vuorenvarmasti. Päätösvitosella VGK oli lievästi pelin päälle, mutta laatutontteja ei tullut, joten peli meni jatkoajalle.

Jatkoaikaa kului vain 23 sekuntia, kun kiekko oli maalissa. Illan teemaan sopien maali tuli keskialueen käännöstä. Marner sai alkuun blokattua Karlssonin syötön keskialueen puolelle, mutta tämä siirsi vikkelästi viereen ja Theodore palautti kiekon nopeasti pystyyn punaviivalta. Smith karkasi läpi Riellyn ja Marnerin välisestä taskusta sekä nosti rystyltä kiekon maalin kattoon kruunaten juhlapelinsä toisella maalillaan. Voitto oli kahdeksas putkeen ja ennen kaikkea seurahistorian ensimmäinen Torontossa, joten vihdoin Golden Knights on voittanut NHL:ssä vieraspelin jokaista joukkuetta vastaan.

Vaikka Roy oli jäällä parin kakkoserän takaiskun aikana ja Kolesarkin oli häviämässä 2-2 tasoitusta edeltänyttä laitapainia, nelosketju oli kuitenkin niin hyvä läpi illan, että pakko se on plussalla palkita. Pienen miinuksen voi antaa tuhlatuista läpiajoista, mutta nekin olivat itse luotuja. Maaliodottama oli 0.2 maalin verran plussalla nelosketjun oltua kehissä. Toinen maaliodottamassa plussalle jäänyt ketju oli Eichelin koostumus, vaikka se otti nimiinsä 1-1 tasoituksen, mutta paikko tuli avauserän lopussa. Maaliodottama oli lopulta 0.4 maalia plussalla heidän ollessaan jäällä. Karlsson-Smith kaksikko kuittaa puolestaan plussat kahden viimeisen maalin osallisuudestaan. Niitä ei tarvinne perustella enempää. Howden puolestaan oli kolmosketjun valopilkku ampuen kerran ylärimaan, mutta ennen kaikkea pidin hänen mailapuolustamisestaan ja karvaamisestaan. Kokonaisuudessaan kolmosketju vuoti eniten maaliodottaman oltua pakkasella puolen maalin verran, mutta enemmän se johtui Kesselin ja Amadion mitäänsanomattomuudesta.

Puolustuksen tähti oli Theodore. Syötöt olivat puhkovia ja napakoita. Hänen oltuaan jäällä McNabbin kanssa Vegas loi maaliodottamaa puolentoista uunin verran 5v5-pelissä 16 minuutin aikana, kun kärkiparin anti oli vain 0.5 luotua maalia samalla jääajalla. Kun puolestaan kolmosparia tuli kehuttua viime viestissä, nyt he olivat viennissä ja jäivät aika pahasti pakkaselle. Annan miinuksen Haguelle, joka hävisi kasan kaksinkamppailuita b-pisteiden alapuolelle ja puutteet luistelussa tulivat toistaiseksi tällä kaudella pahiten ilmi tässä ottelussa, kun Toronton yläkerta luisteli välillä ympyrää hänen ympärillään. Mitä tulee puolestaan maalissa Thompsoniin, ehkä Liljegrenin jälkimmäinen maali oli torjuttavissa, mutta voitto on voitto ja Matthewsin one-timerit hän pysäytti hyvällä varmuudella alivoiman lukkona.

11/72 Henderson vs. San Diego

Dorofeyev oli sivussa toisesta pelistä putkeen ja Viveiroksen mukaan hän on vielä jonkun aikaa poissa. Lisäksi Brisson kärsi lievästä vammasta, mutta ensi pelissä hän lienee taas kehissä. Rempal irrotettiin Mannisen laidalta Froesen ketjuun. Brossoit sai toisen kuntoutusstarttinsa.

Rondbjerg - Froese - Rempal
Quinney - Manninen - Marushev
Loewen - Morozov - Foo
Conrad - Primeau - Marino

Cormier - Miromanov
Ahac - Korczak
Chayka - Pachal

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Loewen, Rondbjerg
+/- Patera, Ahac, Miromanov, Cormier, Conrad, Primeau, Marino, Quinney, Marushev, Froese, Rempal, Foo, Morozov
- Chayka, Korczak, Pachal, Manninen, Brossoit
--

Silver Knights kyykkäsi rumasti kotiyleisön edessä häviten peräti 0-7, joten surkea alkukausi sai jatkoa. Brossoit vaihdettiin maalilta neljän takaiskun jälkeen ja Patera pelasi kaksi viimeistä erää. Melkoinen kontrasti on organisaation sisällä tällä hetkellä, kun edustusjoukkue on sarjakärki ja farmijengi jumbona.

Avausmaali syntyi ylivoimalla kahdeksan minuutin jälkeen. Vieraiden ykkösylivoima pyöritti aikansa, kunnes Kirkland ampui oikeasta siivestä. Chayka irtosi irtokiekon perään maalin taakse, mutta rännipurun pysäytti Kirkland. Sitten tämä antoi lätyn poikki kentän eikä kakkosalivoimassa operoinut Manninen saanut syöttöä ilmassa katki, vaan se putosi Grimaldille, joka vasemmasta siivestä syötti Chaykan längistä maalin eteen ja Groulx ohjasi läheltä kiekon vapaasti verkkoon. Komea maali vierailta enkä nyt Mannista moittisi siitä, ettei hän saanut passia katki ilmassa, vaan ennemmin Chaykan olisi pitänyt saada viimeinen syöttö estettyä paremmalla sijoittumisella. Yhden Grimaldin laukauksen Chayka ehti vaihdon aikana toki blokata ennen maalia. Viisi minuuttia myöhemmin Gulls dumppasi kiekon kulmaan. Korczak ehti sinne ensin, mutta hän pelasi todella löysästi ja Perreault riisti kiekon yksinkertaisella mailannostolla ja haki nopeaa passia maalille. Se ei omia löytänyt, mutta Tracey otti kiekon haltuun oikeassa laidassa, syötti poikittain maalin takana ja Perreault kokeili ampua nollakulmasta vasemmasta laidasta yllättäen Brossoitin, joka oli jättänyt etuyläkulman auki. Koko tilannetta ei toki olisi syntynyt, jos Korczak ei olisi jopa arkaillut päätykiekon hakemisessa.

Ajassa 14:54 puolestaan peli oli 0-3. Lopina vei kiekon hyökkäysalueelle vasemmalta, jarrutti, poimi toisesta aallosta Hellesonin ja tämän rannelaukaus siniviivan tuntumasta painui tuplamaskin läpi verkkoon. En tuosta Brossoitia syyttäisi, vaan ehkä enemmän Conradia, joka ei ehtinyt blokkaamaan laukausta. Neljättä maalia edelsi puolestaan ihan hyvä Mannisen ketjun suorahyökkäysaihio, mutta Marushevin passi oikeasta laidasta ei enää mennyt perille maalin eteen. Jatkotilanteessa Manninen ja Marushev voittivat kiekon takaisin oikeassa laidassa ja Manninen syötti viivaan Cormierille, joka ampui, mutta maila hajosi ja vieraat pääsivät 3v2-ylivoimahyökkäykseen. Grimaldi pudotti vasemmasta laidasta ohi Mannisen mailan kiekon keskikaistalle ja vapaa mies Kirkland kiskaisi limpun ylähyllylle suoraluistelusta samalla, kun Miromanov kontrolloi tietysti maalille ajaneen vastustajan.

Kakkoserän avauskymppiin Gulls osui vielä kolmesti. Ensin Pachal suti ohi kiekosta omalla aluella ja Grimaldi riisti sen siniviivalla, jonka jälkeen tämä poimi Chaykan selustaan leikanneen Groulxin ja tämä uitti kämmeneltä kiekon ohi Pateran. Halpa maali, joka aiheutui täysin kapteenin kiekonmenetyksestä. Kuudennessa maalissa sekaketju Rondbjerg-Morozov-Marino pyöri aikansa omissa vieraiden kärkiketjua vastaan. Morozov irtosi kertaalleen keskeltä laitaan, muttei saanut stoppia aikaan. Rondbjerg puolestaan lopussa kurotti kiekkoon, mutta ei siihen yltänyt ja niinpä noppavitonen hajosi osiin. Kirkland hyödynsi sen antaen keskilinjan puhkovan syötön ja Grimaldi latasi vasemmasta siivestä kiekon verkkoon suoraan syötöstä ohi voimattoman Pateran. Ei tuosta oikein ketään yksittäistä pelaajaa saa syylliseksi, vaan koko viisikko puolusti huonosti. Seitsemäs maali oli suunnanmuutososuma vaihteeksi. O'Regan avasi oman alueen kulmasta ohi Mannisen ketjun korkean karvauksen. Korczak tuki hyvin karvausta olemalla tarpeeksi lähellä hyökkäyssinisellä, mutta ei vain saanut kiekkoa jäämään haltuunsa, vaan se pomppasi lavan yli Regendan avustuksella. Vastaiskusta Lopino jälleen vei kiekon vasemmalta sisään ja jarrutti Ahacin edessä. Sitten hän poimi toisesta aallosta mukaan Brouillardin, joka harhautti jalkamiinalla keskikaistalla seisovin jaloin olleen Mannisen. Tämän jälkeen Brouillardilta kiekko vähän karkasi, mutta hän sai sen takaisin Regendalta ja hetkessä maalin edessä oli 2v0-tilanne, kun Korczak yritti katkaista Regendan seinäsyöttöä, muttei siinä onnistunut ja lopuksi Brouillard vielä herkutteli tarjoten tyhjän maalin takatolpalle O'Reganille. Jalkapallotermein kehnosti puolustettu negatiivinen tilanteenvaihto kotijoukkueelta.

Korczak saa miinuksen kahdessa eri maalissa vuotamisestaan. Chayka ja Pachal olivat selkeästi pääsyylliset yksiin takaiskuihin. Mannisellekin on annettava miinus, kun kolmessa maalissa hänellä oli kuitenkin jonkinlainen mahdollisuus estää niiden synty joko katkaisemalla syöttö paremmin sijoittumalla tai viimeisessä maalissa pysäyttämällä edes mies. Ottelun jälkimmäisen puolikkaan Manninen istui enimmäkseen penkillä, kun Viveiros antoi näyttöpaikkoja alaketjujen miehille ja kuormitti myös kakkosylivoimaa Cormier-Morozov-Rondbjerg-Marushev-Primeau, mutta kakkoserän alkupuolella Sakari tinttasi yhden one-timerin ylivoimalla oikeasta siivestä Dostalin syliin Miromanovin levityksestä. Lisäksi Manninen haki kertaalleen Quinneyn lapaan AV-neliön keskeltä tuloksetta. Jos jotain positiivista hakee, poissaolojen myötä hän sai kakkosalivoimavastuuta ja kellotti varmasti kauden isoimmat AV-minuuttinsa, kun aiemmissa peleissä hän on pelannut vain satunnaisia hajavaihtoja alivoimalla, mutta nyt hän oli Foon parina ja kertaalleen avauserässä ampui kaukaa Dostalin räpylään yhden vastaiskun ja Miromanovin keskikaista-ajon päätteeksi. Brossoit puolestaan saa miinuksen 0-2 maalin hörpystään. Parhaan torjuntansa hän otti 2v2-hyökkäyksessä, kun seinäsyötön päätteeksi Groulx livahti Chaykan selustaan ja ampui napakasti avopaikasta räpylään.

Plussat annan kahdelle pelaajalle. Loewenin takakarvaaminen ja kamppailupelaaminen laidoissa oli positiivinen juttu ja Rondbjerg puolestaan toi hyvällä varmuudella kakkosylivoimassa kiekkoa keskialueen halki hyökkäysalueelle, mutta siellä sitten tuon kakkosylivoiman taitotaso ei tahtonut riittää maalipaikkojen luontiin. 5v3-ylivoimallakin paras tontti oli se, kun Rondbjerg itse kiersi kiekon kanssa siniviivan keskelle ja ampui sieltä ranteella kohti maalia. Avauserän puolivälissä Morozovin kuljetettua oikeasta laidasta kiekon hyökkäysalueelle ja käännettyä takaviistoon, Rondbjerg pääsi myös kokeilemaan maalintekoa, mutta Dostal torjui pienestä kulmasta tulleen yrityksen ylävartalollaan.

Neutraaleista pelaajista Morozovista jäi talteen yllättävän paljon hävittyjä hyökkäyspään aloituksia. Yhden ylivoiman hän sentään hankki haastamalla rohkeasti itse kolmen pelaajan keskelle. Quinneylla oli puolestaan avauserässä yksi laatumesta 2v1-hyökkäyksessä, jonka käynnisti Miromanov siniviivakatkollaan ja ristipistollaan, mutta Gage ampui ohi takakulman. Kakkoserässä lähinnä maalintekoa oli Froese, jonka kääntölaukaus maalin edestä kilahti tolppaan ja sitä seurasi turhautumisjäähy.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Näin ulkopuolisena seuraajana on pakko sanoa, että Reilly Smithin peli näyttää kyllä tällä hetkellä todella hyvälle. Kaksi kahden maalin peliä putkeen ja koko kaudella tähän mennessä 14 otteluun 7+5. Pari kautta meni loukkaantumisten vuoksi pipariksi, vaikka oli aina mies paikallaan kun kentälle pääsi. Nyt saattaa tuttujen kavereiden ja yleisesti vahvan Vegasin siivittämänä häätytellä jopa 40 maalia. Kunhan pysyy terveenä. Ollut puoli vuosikymmentä itselleni NHL:n prototyyppinen "paras tuntemattomampi pelaaja". Suoritusvarmuus huippuluokkaa ja sopeutuu varsin hyvin erilaisiin tilanteisiin. Ja oikaistaan vielä se toisinaan vastaan tuleva villi huhu, että Florida olisi aikoinaan antanut Smithin Vegasille ilmaiseksi laajennusdraftin yhteydessä saadakseen haluamansa kokoonpanon suojattua. Ei ollut ilmainen, kyllä hänestä neloskierroksen varausvuoro "maksettiin".

Ja loppuun vielä iso, iso kiitos @Salming siitä panoksesta, minkä laitat näihin ottelurapsoihin. Olen jopa parina aikaisempana kautena saanut omalle fantasiajoukkueelle ylimääräistä hetkellistä boostia, kun olen täältä luntannut millon Roy tai joku muu todennäköisesti vapaana oleva pelaaja on näyttänyt pirteältä. Aika hyvin on pitänyt kutinsa vielä pariin seuraavaan peliin.

Ja joku taisi joskus toivoa spoilertageja. SACRILEGE!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Näin ulkopuolisena seuraajana on pakko sanoa, että Reilly Smithin peli näyttää kyllä tällä hetkellä todella hyvälle. Kaksi kahden maalin peliä putkeen ja koko kaudella tähän mennessä 14 otteluun 7+5. Pari kautta meni loukkaantumisten vuoksi pipariksi, vaikka oli aina mies paikallaan kun kentälle pääsi. Nyt saattaa tuttujen kavereiden ja yleisesti vahvan Vegasin siivittämänä häätytellä jopa 40 maalia. Kunhan pysyy terveenä. Ollut puoli vuosikymmentä itselleni NHL:n prototyyppinen "paras tuntemattomampi pelaaja". Suoritusvarmuus huippuluokkaa ja sopeutuu varsin hyvin erilaisiin tilanteisiin. Ja oikaistaan vielä se toisinaan vastaan tuleva villi huhu, että Florida olisi aikoinaan antanut Smithin Vegasille ilmaiseksi laajennusdraftin yhteydessä saadakseen haluamansa kokoonpanon suojattua. Ei ollut ilmainen, kyllä hänestä neloskierroksen varausvuoro "maksettiin".

Ja loppuun vielä iso, iso kiitos @Salming siitä panoksesta, minkä laitat näihin ottelurapsoihin. Olen jopa parina aikaisempana kautena saanut omalle fantasiajoukkueelle ylimääräistä hetkellistä boostia, kun olen täältä luntannut millon Roy tai joku muu todennäköisesti vapaana oleva pelaaja on näyttänyt pirteältä. Aika hyvin on pitänyt kutinsa vielä pariin seuraavaan peliin.

Ja joku taisi joskus toivoa spoilertageja. SACRILEGE!
Hyvä kirjoitus Smithista. Hän on minusta Vegasin vastine hallitsevan mestarijoukkueen Coloradon A. Lehkoselle monipuolisuudellaan ja mainitsemallasi suoritusvarmuudella kärkikenttien täydentävänä palasena. Joka toinen kausi Smithilla on ollut tapana tehdä yli 20 maalia, mutta viime kaudella se putki vesittyi kevään jäätyä torsoksi, mutta jospa tällä kaudella tulisi korvauksena ensimmäinen 30 maalin kausi. AV-osaaminen on myös rautaa ja Vegasin debyyttikaudesta alkaen hän ja Karlsson ovat jaetulla toisella sijalla tehopisteissä alivoimalla (18). Marchand johtaa AV-pistepörssiä 23 täplällä kaudesta 17-18 alkaen. Bergeron on jakamassa kakkossijaa Vegasin poikien ja Zibanejadin kanssa, joten voinee todeta, että viimeiseen reiluun viiteen kauteen Karlsson-Smith ja Bergeron-Marchand kaksikot ovat omassa luokassaan hyökkäysuhkina alivoimalla.

Ja niin, hyvä juttu, jos näitä tekstejä joku muukin kuin @Amerikanihme lueskelee, heh.

15/82 Buffalo vs. Vegas

Thompson jatkoi maalissa. Cotter korvasi kolmosvitjassa Amadion päästen kehiin kymmenen pelin tauon jälkeen.

Arvosanataulukko
++ Eichel, Stephenson
+ Cotter, Roy, Pietrangelo, Martinez
+/- Thompson, Hague, Theodore, Smith, Marchessault, Stone, Kessel, Carrier, Kolesar, Howden
- Karlsson, Whitecloud, McNabb
--

Hurja yhdeksäs perättäinen voitto irtosi maalein 4-7. Seuraava voitto sivuaisi seurahistorian pisintä voittoputkea. Avausmaalin teki ylivoimalla Vegas. Pietrangelo levitti siipeen, Marchessault latasi one-timerin takapatjaan ja Stephenson puttasi paluukiekon verkkoon. Buffalokin osui ylivoimalla. Karlsson ei vain alempana hyökkääjänä saanut katki Okposon poikittaissyöttöä, vaan se lävisti AV-neliön Wiljamin kohdalta ja Thompson naulasi vasemmasta siivestä kiekon verkkoon. Pietrangelolla ei ollut saumaa ehtiä blokkaamaan vetoa ja veskari-Thompsonin pakettikaan ei kasassa pysynyt optimaalisesti. Avauserän loppupuolella Vegasilta hylättiin maali. Roy syötti suorahyökkäyksessä oikeasta laidasta poikittain Haguelle, jonka laukaus vasemmasta laidasta kimposi Cozensin mailan kautta yli Comrien, mutta tilannetta edelsi paitsio, kun kiekko ei ollut kunnolla Royn hallussa tämän ylitettyä siniviivan.

Kakkoserän alussa peli oli oikeasti 1-2. Roy irrotti Claguen kiekosta oman alueen puolustuspelissä ja Cotter nosti jalalla irtokiekon keskialueella. Hän imi kaksi Sabres-pelaajaa itseensä jäähyaitioiden edessä ja syötti sitten takaisin Roylle, joka tuli taustalta mukaan vastaiskuun vauhdilla ja Cotterin siirrosta syntyi 2v1-tilanne, joka päättyi Kesselin one-timeriin etualakulmaan Royn poikittaissyötöstä. Tyylikäs maali. Buffalo tasoitti 2-2:een ottelun toisella ylivoimallaan matsin puolivälin jälkeen. Roy iski ylimpänä hyökkääjänä laitaan, kun Peterkalla poltti kiekko lavassa. Whitecloud tuli avuksi, mutta Peterka sai siirrettyä kiekon kohti kulmaa Cozensille, joka syötti vuorostaan ohi McNabbin keskustaan. Koska molemmat pakit olivat irronneet pois maalin edestä, Mittelstadt pääsi kävelemään estelyittä maalille ja nosti rystyltä kiekon yläkulmaan. Jos puolustajat irtoavat laitaan, on kiekko vain silloin yksinkertaisesti voitettava laidassa, kun vieläpä tilanteessa oli alueellinen 3v2-ylivoima. Kakkoserän lopussa Vegas kuittasi takaisin johtoon. Tuch oli toistamiseen illan aikana huolimaton kiekollisena ja Theodore löi pelivälineen häneltä irti puolustussinisellä. Roy käänsi keskialueelta irtokiekon pystyyn Fitzgeraldin selustaan. Cotter pääsi läpiajoon ja veivasi Comrien toiselle planeetalle uittaen kämmeneltä kiekon sisään.

Päätöserän avauskutosella Vegas teki pari jossain määrin identtistä maalia kakkosketjunsa johdolla, kun Stephenson kaapi hyökkäyspään aloituksia kotiin kuin puuroa aamiaisella naamariin. Ensimmäisestä aloitusvoitosta Eichel siirsi vasemmalta kiekon viivaan ja Pietrangelon kaaliperhonen siniviivan oikeasta kulmasta leijaili ohi Comrien. Asplund tai Bryson eivät kumpikaan saaneet vetoa matkalla blokatuksi. Osuma oli Pietrangelolle vihdoin kauden ensimmäinen. Hetken päästä Stephenson liukui aloitusvoittonsa jälkeen oikeaan laitaan ja Eichel tavoitteli häntä poikkisyötöllä, mutta se oli liian korkea. Stephenson kuitenkin haki kiekon laidasta, pudotti viivaan, Pietrangelo ampui kilpeen ja Eichel oli yksin takatolpalla reboundissa iskien sen tyhjään maaliin ja tuulettaen sen jälkeen vapautuneesti entisessä kotihallissaan:
Buffalo tuli kahden maalin päähän erän puolivälissä. Skinnerin keskialuejätöstä Thompson purjehti hyökkäysalueella ja punnersi puoliksi Haguen ohi suojaten samalla kiekkoa valtavalla ruhollaan. Hague ei yltänyt lyömään kiekkoa lavasta ja Thompson päätti voimanousunsa ohittamalla sukunimikaimansa kilpipuolen etuyläkulmasta. Viisi minuuttia ennen loppua kuitenkin kakkosketju osui 3v2-vastaiskusta. Stephenson ruokki vasemmalta ja Eichel viimeisteli keskikaistalta suoraan luistelusta rannelaukauksen ohi Comrien. Clague yritti turhaan roikkua Eichelissa ja mailapuolustaa, kun Jack piti kiekon suojauksessa ja ampui sitten salamannopeasti. Sabresin viimeinen osuma oli AV-kavennus, kun ykkösviisikko puolusti vähän lepsusti alaspäin. Cozens ampui rystyltä vasemmasta laidasta ja Thompson sylki eteensä. Asplund tuli taustalta ja löi irtokiekon reppuun Stonen edestä. Thompsonin irtokiekkokontrollikaan ei tuossa pelittänyt, kun ei Cozensin laukaus kuitenkaan niin hankala ollut torjuttavaksi. Viimeisen maalin iski tyhjiin Eichel kruunaten hattutemppunsa. Martinezilla oli hyvää rauhallisuutta oman alueen kulmassa ja hän malttoi siirtää kiekon vielä viereen Eichelille, jonka roikkukiekko vieri sisään. Tällä oli jo aiemmin yksi paikka naulata hattutemppu oikeasta laidasta, mutta sen laukauksen Buffalon pelaajisto blokkasi parikymmentä sekuntia aiemmin.

Voitto tarkoitti sitä, että ensimmäistä kertaa seurahistoriassa viiden matsin vieraskiertueen saldo oli puhdas 5-0-0. Kokonaissaldo on 15 pelin jälkeen huimaavat 13 voittoa ja vain kaksi tappiota. Molemmat tappiotkin olivat niukkoja maalein 2-3 Coloradolle ja Calgarylle. Viime kauden tarpomisen jälkeen pelejä on kyllä mukava katsoa juuri tällä hetkellä, kun ehkä alivoimaa lukuun ottamatta kaikki osa-alueet toimivat. Kaksi muutakin historiallista asiaa pelissä tapahtui. Eichelista tuli tehokkaan päätöseränsä myötä seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt neljä pistettä yhdessä erässä. Martinezin teholukema +5 on puolestaan yksittäisessä pelissä korkein yksittäisen ritaripelaajan noteeraama lukema.
Pitkän pohdinnan jälkeen hellyin antamaan ensi kertaa kaksi plussaa joillekin pelaajille tällä kaudella. Kunnian saa ensimmäisenä Eichel 3+1 tehoillaan ja historiallisella päätöserällään. Lisäksi Stephenson oli vähintään yhtä merkittävä palanen Eichelin päätöserän tehopisteitä, mutta Jackin kohdalla kahteen plussaan vaaka kallistui lopulta kiekottoman pelaamisen ansiosta. Hän aavisti kahdesti identtisesti Buffalon pelaajien pudotussyötöt vasemmasta laidasta siniviivaan ja pääsi niihin väliin. Vaikka molemmat läpiajonsa hän sitten tuhlasi yrittäen ohittaa Comrien hanskakäden puolelta, hän kuitenkin loi itse nuo tekopaikkansa. Ensimmäisen harhasyötön antaja oli vieläpä kauppakolleega Tuch. Kakkoserän puolivälissä Eichel myös katkaisi hyökkäysalueella siniviivan tuntumassa yhden kotijoukkueen avauksen ja petasi Stonelle tekopaikan slottiin, mutta tämän kuti jäi peittoon. Ennen peliä Cassidy kehaisi Eichelin olevan myös yksi joukkueen parhaista puolustavista hyökkääjistä ja nuo katkot todistivat osin sen väitteen todeksi. Riistoja kirjattiin ihan oikein tilastoihin kolme kappaletta. Hattutemppu oli puolestaan lähellä jo ennen yrityksiä tyhjään maaliin, kun neljä minuuttia ennen loppua Stone käänsi maalin kulmalta rystyltä kiekon halki maalialueen, mutta Eichel päätti kulmarallin tolppakutiin vasemmalta puolelta. Laukauksia kertyi kaikkiaan seitsemän ja hyvinhän Eichel taas pysyi kiekossa hyökkäysalueella läpi pelin.

Stephenson saa myös neljän pisteen illastaan (1+3) kaksi plussaa. Hänen aloitusvoitoistaan syntyi kaksi maalia ja lisäksi hän alusti Eichelin keskimmäisenkin osuman sekä vastasi itse avausmaalista. 73%:n aloitustehokkuus vastaa silmätestiä hyvin. Enpä paljoa keksi moitittavaa Stephensoninkaan pelaamisesta, vaan luistin kulki ja hyökkäysalueella kulmaralleissa hän oli Eichelin tapaan elementissään pysyen kiekossa vahvasti liukunsa ansiosta.

Pietrangelo saa plussan kolmesta tehopisteestään. Lisäksi mieleen jäi kakkoserän alussa 2v1-tilanteen puolustus, kun hän kylmästi piti lavan jäässä ja katkoi Skinnerin syötön Hinostrozalle kohti takatolppaa. Kakkoserän puolivälissä hän myös päätti käynnistämänsä vastaiskun seinäpeliin Karlssonin kanssa, mutta veto keskeltä paukkui pleksiin. Pakkipari Martinez saa plussan historiallisesta teholukemasta, yhdesta syötöstä ja neljästä blokista alivoimilla. Ykkösparille lisätehotkin olivat lähellä päätöserän puolivälissä, kun viivalevityksestä Martinez syötti syvään maalin kulmalle ja Carrier nosti rystyltä räpylään läheltä. Komea saldo kuitenkin Martinezille kertyi jääajalla 20:45. Cotter puolestaan teki vahvan paluun kokoonpanoon mättäen kakkoserässä kaksi pistettä ja pelaten uransa ensimmäisen vähintään kahden tehopisteen illan. Eiköhän hän saa jatkaa Amadion paikalla ensi pelissäkin. Roy puolestaan alusti kaksi maalia ja lisäksi yhden hylätyn. Se riittää plussaan nelossentteriltä. Nelosketju myös pelasi pari vahvaa vaihtoa hyökkäysalueella päätöserässä.

Karlsson saa miinuksen 1-1 tasoituksen huonosta AV-pelaamisestaan, kun poikittaissyöttö lävisti nelikon hänen kohdaltaan. Lisäksi ykkösketju ei oikein koko iltana luonut yhtään oikeasti laadukasta maalipaikkaa tasaviisikoin, vaikka jokusen puolittaisen maalinedushässäkän saikin aikaiseksi. McNabb ja Whitecloud puolestaan Sabresin toisessa maalissa eivät saaneet stoppia laitaan, vaikka niin olisi pitänyt tehdä, kun he kerran jättivät maalinedustan vapaaksi. McNabbilla oli avauserässä yksi maalipaikka, mutta siirretyn jäähyn aikana veto vasemmalta kaarelta kilpistyi tolppaan ruuhkan takaa. Whitecloud puolestaan oli tällä kertaa jopa pakkaselle jääneen kolmosparin heikompi osapuoli, vaikka Haguekin osittaisena keilana Thompsonin yhdessä osumassa oli. Theodore puolestaan kierrettiin pelin alussa puoliksi laidan puolelta, mutta Cozensin kuti osui silloin tolppaan.

Maalissa Thompson ei ottelun ensimmäisellä puolikkaalla vielä venynyt ihmeellisesti, mutta puolivälissä iltaa hän pysäytti Asplundin terävän laukauksen maalin edestä Eichelin hävittyä oman pään aloituksen. Pari minuuttia myöhemmin Dahlin nousi vasemmasta laidasta ja syötti takatolpalle, mutta Thompson ryösti sukunimikaimansa ohjauksen patjallaan. Alivoimalla puolestaan Thompson torjui ensin pari Dahlinin viivarannaria varmasti liimaten ja sitten vielä tämän noustua slottiin torjui kypärällään painavan lämärin. Päätöserässä paras torjunta oli kuutisen minuuttia ennen loppua, kun kolmospari oli ongelmissa omalla alueella ja Mittelstadt peippaili keskustaan syöttäen takakulmalle, mutta Bryson ei saanut ohitettua Thompsonia. Takaiskuista neljäs oli estettävissä, kun Logan tosiaan sylki Cozensin rystyvedon suoraan eteensä, mutta voitto on voitto ja se takaa neutraalin arvosanan.

12/72 Abbotsford vs. Henderson

Tuplapelipäivä jatkui seuraavaksi farmijoukkueen vierailulla Abbotsfordiin. Eipä Brisson ollutkaan vielä pelikunnossa naarmun jäljiltä, vaan missasi toisen ottelun putkeen. Hutchinson sai torjuntavuoron, kun Brossoit oli waivereissa.

Ford – Froese – Foo
Rondbjerg – Morozov – Marushev
Quinney – Manninen – Rempal
Loewen – Primeau – Marino

Hayes – Pachal
Ahac – Miromanov
Cormier – Korczak

Hutchinson
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Rondbjerg, Manninen, Hutchinson
+/- Cormier, Korczak, Ahac, Miromanov, Hayes, Loewen, Marino, Primeau, Quinney, Rempal, Marushev, Ford, Foo, Froese
- Pachal, Morozov
--

Neljäs tappio putkeen tuli maalein 2-1. Ainokaisen iski Rondbjerg, joka karkasi läpiajoon toisen erän alussa Lockwoodin pupellettua siniviivassa kiekollisena. Läpiajoviimeistely kämmeneltä oli tyly suoraan luistelusta yläkulmaan. 33. minuutilla tuli tasoitus. Keeper pääsi kahdesti ampumaan samassa vaihdossa oikeasta laidasta noustuaan esiin siniviivasta. Jälkimmäinen upposi sisään Wolaninin levityksestä. Pachal teki ikävästä oman maskin Hutchinsonille eikä saanut siirrettyä Lockwoodiakaan pois veskarin näkökentästä. Voittomaali syntyi pitkän kiekon jälkeen Päätöserän puolivälissä. Morozov hävisi oman pään aloituksen ja kulmapelissä kiekko ajautui oikeaan laitaan Bainsille, jonka poikkisyöttö löysi takatolpalle nousseen Nielsenin. Hutchinson pysäytti vielä hänet, mutta reboundin huitoi maalin ja Hayesin edestä sisään Stevens, jolle piste oli sadas AHL:ssä.

Rondbjerg saa plussan maalistaan. Manninen oli minusta toinen onnistuja hyökkääjistä, koska hän väänsi hyökkäysalueella hyvin kaksinkamppailuissa ja mm. kymmenennellä minuutilla samassa vaihdossa kahdesti pudotti kulmasta kiekon viivaan, mutta Korczakin kudit eivät menneet maalille asti. Samoin kakkoserän alussa Manninen syötti kulmasta viivaan ja Quinney ohjasi Pachalin toimituksen ohi maalin. Kakkoserässä Manniselle oli myös yksi hyvä maalipaikka, kun 2v1-hyökkäyksessä Quinney tarjoili passin maalin oikealle kulmalle, mutta syöttö tuli vähän taakse eikä Sakari päässyt nostamaan rystyltä kunnolla kiekkoa verkkoon, vaan laukaus meni ohi maalin. Avauspelaamisessa HSK:n etäisyydet venyivät välillä aika paljon, kun kaksi pelaajaa karkasi keskialueelle ja peliä yritettiin avata alhaalta alakolmion turvin, mutta Mannisellekin kävi avauserässä pari kertaa niin, että syötön saatuaan hän joutui kääntymään takaisin alaspäin, kun karvaaja oli selässä eikä syöttösuuntia eteenpäin ollut, vaan oli palautettava kiekko takaisin maalin taakse puolustajalle, jottei sitä menettäisi oman maalin edessä. Ylivoimilla Manninen oli palannut vasempaan siipeen ja kertaalleen sieltä ampui Miromanovin levityksestä päin Juulsenin blokkia sekä kertaalleen Manninen haki ovelaa syöttöä neliön keskelle Rempalille, mutta syöttö oli epätarkka ja ohjaus jäi puuttumaan kohti maalia.

Hutchinson torjui 28 kertaa ja tarjosi mahdollisuuden voittoon, joten hän saa siksi plussan. Avauserän alussa hän aikaili kiekollisena ja Rau karvasi limpun pois, mutta Hutchinson paikkasi erheensä itse liukuen ajoissa takaisin maalille pysäyttämään Stevensin. Kuudennella minuutilla hän torjui Pedersonin yrityksen läheltä patjallaan, kun tämä puski keskeltä nokikkain veskarin kanssa. Hetkeä aiemmin isäntien ylivoimalla L. Karlssonilla oli puolityhjä maali poikittaissyötöstä, mutta hän ampui yli maalin. Hutchinsonilla ei olisi ollut saumaa torjuntaan. Kakkoserän puolivälissä Hutchinson otti parhaat torjuntansa pysäyttäen ensin Stevensin vedon maaliviivalta ja sitten nollaten Woon rystykudin kolmesta metristä keskeltä. Hetki noiden torjuntojen jälkeen lopulta Keeper ohitti hänet ja päätöserässä vuorostaan Stevens, mutta takaiskuista en Hutchinsonia moiti, vaan hän oli kyllä mies paikallaan.

Pachal saa miinuksen muutamasta harhasyötöstä omissa ja 1-1 maalin huonosta boksaamisesta. Morozov puolestaan oli jäällä takaiskujen aikana. Ensimmäisessä hän ei ihan yltänyt katkomaan Wolaninin siirtoa Keeperille ja toinen maali oli seurausta hävitystä oman alueen aloituksesta. Jostain syystä hän ei ollut oma dominoiva itsensä aloitusympyrässä, joten en tiedä, että vaivaako häntä vielä jokin vamma, jonka takia kauden alkukin viivästyi. Miinukseen vaikutti myös se, että kiekollisena Morozov puski välillä turhan ahtaisiin väleihin ja menetti pelivälineen hallinnan.

Neutraaleista pelaajista Miromanov ampui ylivoimalla pari hyvää matalaa toimitusta, mutta Froese ei saanut reboundeja runnottua sisään ohi Silovsin. Froeselle oli myös tasaviisikoin kaksi maalipaikkaa, jotka molemmat petasi Foo, mutta ensin Silovs torjui kakkoserässä oikeasta laidasta tulleen rannelaukauksen liukuen eteen viime hetkellä ja päätöserässä Froese ampui suoraan syliin vasemmasta laidasta suoraluistelusta. Nelosketjusta Marino oli pirteä, mutta kolme rannelaukausta oikeasta laidasta päätyivät kaikki suoraan päin Silovsia. Cormier ja Ahac puolestaan kumpikin kertaalleen nousivat hyvällä jalalla vasenta laitaa pitkin maalin kulmalle, mutta Silovs torjui etukulmalaukaukset vaivatta.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tosiaan uskomaton vieraskiertue Vegasilta. Nautitaan nyt näistä esityksistä, koska tuleehan niitä heikompiakin jaksoja vastaan kauden aikana. Tärkeintä nyt olisi se, että joukkue yrittäisi täysillä ja aina loppuun asti. Jos tuolla tavalla esiintyvät, niin sitten tappiotkaan eivät paljon harmita, ja ovat todennäköisesti aika niukkoja.

Kiva, että Cotterikin pääsi taas pelaamaan. Olen ollut vähän huolestunut, että hänen kehityksensä pysähtyy, kun hän on vain vilttiketjussa ottelusta toiseen. Tehoja on tullut ihan mukavasti, kun hän on pelaamaan päässyt.

Taisi muuten SinBin.vegasin Ken Boehlke olla ihan oikeassa sanoessaan, että ei Vegasilla ole oikein ketään tulossa farmista, jonka voisi NHL:ään nostaa. Hendersonin ratsumiehet rämpivät suossa (vaikkei sellaista taida Vegasin-Hendersonin seudulta löytyäkään), vaikka edustusjoukkue tosiaan porskuttaa NHL:n kärjessä.

Miten muuten on @Salming, onko Mannisesta nousemaan NHL:n pelaavaan miehistöön? Sieltä pitäisi kai joku pudottaa waivereihin, jos tuota yritettäisiin? Ovatko Mannisen esitykset olleet sellaisia, että toivoa NHL:ään pääsemisestä olisi? Otteluraporttiesi ja tehojen perusteella olen tullut vähän siihen tulokseen, että Mannisen NHL-sopimus taisi jäädä yritykseksi. No, onhan tässä paljon kautta jäljellä, ja kun ne iki-ihanat loukkaantumiset taas alkavat iskeä NHL-miehistöön, niin eiköhän Sikari-Sakari pääse yrittämään ylhäällä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Taisi muuten SinBin.vegasin Ken Boehlke olla ihan oikeassa sanoessaan, että ei Vegasilla ole oikein ketään tulossa farmista, jonka voisi NHL:ään nostaa. Hendersonin ratsumiehet rämpivät suossa (vaikkei sellaista taida Vegasin-Hendersonin seudulta löytyäkään), vaikka edustusjoukkue tosiaan porskuttaa NHL:n kärjessä.

Miten muuten on @Salming, onko Mannisesta nousemaan NHL:n pelaavaan miehistöön? Sieltä pitäisi kai joku pudottaa waivereihin, jos tuota yritettäisiin? Ovatko Mannisen esitykset olleet sellaisia, että toivoa NHL:ään pääsemisestä olisi? Otteluraporttiesi ja tehojen perusteella olen tullut vähän siihen tulokseen, että Mannisen NHL-sopimus taisi jäädä yritykseksi. No, onhan tässä paljon kautta jäljellä, ja kun ne iki-ihanat loukkaantumiset taas alkavat iskeä NHL-miehistöön, niin eiköhän Sikari-Sakari pääse yrittämään ylhäällä.
Jos hyökkääjistä puhutaan, Rondbjerg ja Manninen ovat ne, jotka ylös voisi korkeintaan nostaa. Mannista ei välttämättä niinkään AHL-näytöillä, vaan niiden neljän harjoituspelin perusteella, kun hän paremmassa ympäristössä näytti pirteyttään energisenä karvaajana ja uskoisin, että ne matsit ovat hyvin johtoportaankin muistissa. Ei hän ole oikein kenenkään kanssa löytänyt kemiaa AHL-peleissä kunnolla toistaiseksi ja vaikeahan jumbojoukkueessa on yhdenkään yksilön tällä hetkellä loistaa. Puolustajista harkitsisin juuri nyt vain Miromanovia, koska Korczakkin on ollut jossain määrin pettymys eikä hän ole pystynyt ottamaan kunnollista steppiä johtavaan rooliin ja omalla alueella kamppailupelaaminen on ollut jopa vähän haparoivaa aika ajoin.

Brossoit näemmä läpäisi waiverit ja hän pääsee jatkamaan pelituntuman hakua Silver Knightsissa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Puolustajista harkitsisin juuri nyt vain Miromanovia, koska Korczakkin on ollut jossain määrin pettymys eikä hän ole pystynyt ottamaan kunnollista steppiä johtavaan rooliin ja omalla alueella kamppailupelaaminen on ollut jopa vähän haparoivaa aika ajoin.
Heh, no Boehlke oli sitten ehkä väärässä Korczakin suhteen, kun hän mainitsi hänet ainoana ehkä NHL-maailmaan kelpaavana lupauksena Vegasin organisaatiossa. Minä olen vähillä tiedoilla ja harjoitusleirillä näkemäni perusteella kyllä aika kysymysmerkkinä, että mikä siinä Korczakissa muka on niin paljon parempaa kuin muissa. Liputan itse Cormierin puolesta, mutta vähän kasvamista (kirjaimellisestikin!) tarvittaisiin hänellä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No sieltähän se tappio vihdoin tuli. Annan tästä synninpäästön tällä hetkellä @Salming:in raporttia odottaessani, koska muualta lukemani perusteella joukkue kuitenkin yritti loppuun asti, vaikka toisessa erässä sattui huono jakso kohdalle. Nyt mitataan sitten mistä joukkue on todella tehty, eli miten tästä ponnahdetaan takaisin ylös vai lahoaako joukkue tappion myötä pelaamaan huonommin. Veikataan nyt kerrankin tapani vastaisesti optimistina, että tästä noustaan vauhdilla ja palataan voittojen teille. Katsotaan miten käy tälle veikkaukselle!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös