Vegas Golden Knights 2022–2023

 • 52 544
 • 237

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2022–2023?

 • Mestaruuteen

  Ääniä: 3 3,6%
 • Finaaliin

  Ääniä: 0 0,0%
 • Konferenssifinaaliin

  Ääniä: 4 4,8%
 • Konferenssivälierään

  Ääniä: 20 24,1%
 • Pudotuspelien avauskierrokselle

  Ääniä: 37 44,6%
 • Pudotuspelien ulkopuolelle

  Ääniä: 19 22,9%

 • Äänestäjiä
  83
 • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
43/82 Vegas vs. Florida

Smith ja Cotter vaihtoivat ketjuja hyökkäyksessä, joten logiikan mukaan Karlssonin ketjusta tuli nimellinen ykkösvitja, kun koossa oli 2/3 vanhasta ykkösketjusta Kesselin täydennettyä koostumuksen. Cotter tosiaan siirtyi Eichelin ja Marchessaultin vierelle. Puolustuksessa Hutton korvasi farmiin palautetun Pachalin. Hill aloitti maalissa.

Arvosanataulukko
++
+ Kolesar, Roy, Eichel
+/- Hill, Pietrangelo, Martinez, McNabb, Korczak, Hutton, Hague, Stone, Stephenson, Marchessault, Smith, Cotter, Karlsson, Kessel, Carrier, Amadio
-
--

Minuutin jälkeen tutun aloituskuvion lopuksi Pietrangelo nousi oikeaa laitaa pitkin vetopaikkaan, mutta Bobrovsky piti etukulman tukossa puolittaisessa polvi-asennossa torjuen patjallaan. Kahden minuutin kohdalla Florida siirtyi 0-1 johtoon. Martinez puolusti eteenpäin rahtusen myöhässä keskialueella ja Cotter jätti seuraamatta Ekbladin nousun, joten tämä pääsi läpiajoon ja sijoitti kämmeneltä kiekon tolppaan. Cousins tuli taustalta paikalle ja löi paluukiekon sisään. Samalla Hutton tönäisi Staalin päin maalia, joka siirtyi pois paikaltaan, mutta osuma hyväksyttiin, kun kiekko meni kuitenkin kuvitteellisten tolppien välistä sisään. Neljännellä minuutilla Hague toimitti sinisen kulmasta kiekon maalille. Stone ei kuitenkaan ihan päässyt kunnolla käsiksi reboundiin. Minuutti myöhemmin Cotter riisti kiekon maalin takana Bobrovskylta, mutta tämä ehti syöksyä maalilleen paikkaamaan erheensä ja torjui Marchessaultin avopaikan. Puolivälissä avauserää Martinez piti viivan hyvin kiinni ja siirsi kiekon slottiin Carrierille, joka ampui hanskaan. Vedot kohti maalia olivat 10-0 tuossa vaiheessa, kun jostain syystä Cousinsin vetoa ei laskettu kohti maalia menneeksi.

Vasta 12 minuutin kohdalla Hill merkkautti ensimmäisen torjuntansa, kun Luostarinen karvasi kiekon Martinezilta ja Whiten laukaus vasemmasta ympyrästä kilpistyi rintapanssariin. Pari minuuttia myöhemmin Vegasin nelosketju piti kiekkoa hyökkäysalueella ja eräs syöttö valui aina siniviivaan saakka Martinezille, joka otti pari askelta eteenpäin ja kilautti ranteella maalirautaan, mutta kauden avausmaali jäi yhä tekemättä. 17. minuutilla transitiosta Kolesar ampui oikeasta laidasta suoraluistelusta logoon. Minuutti ennen taukoa Floridan hyökkäyspään aloitusvoitosta Montour ampui oikeasta laidasta kiekon maalille ja Hill pudotti sen melkein suoraan Cousinsin lapaan, mutta tauolle mentiin 0-1 lukemissa. Erä oli muutoin hyvä, mutta yksi huonosti puolustettu suunnanmuutos näkyi tulostaululla.

Stone putosi sivuun ylävartalovamman takia eikä pelannut enää kahdessa viimeisessä erässä. Toista erää kului seitsemän sekuntia, kun McNabb syötti suoraan keskelle Lundellin lapaan ja tämä ampui terävästi Hillin syliin. Toisella minuutilla Pietrangelo seilasi hyökkäysalueella ja ajautui lopulta slottiin, johon Eichel antoi syötön kulmasta, mutta laukaus osui kilpeen. Neljän minuutin kohdalla Vegas kuitenkin tasoitti 1-1:een, kun Barkovin jättösyöttö meni ohi Montourista ja Kolesar karvasi kiekon itselleen. Sitten hän vain syötti viereen ja Roy ampui tarkasti yläkulmaan läheltä. Minuutti myöhemmin Carrier tuhlasi huippupaikan takatolpalta Marchessaultin poikittaissyötöstä ampuen yli tyhjän maalin. Ottelun puolivälissä vedot olivat 25-17.

Toisen erän puolivälin jälkeen Karlsson otti kauden toisen jäähyn, kun hän luisteli yli Bobrovskyn. Floridan YV oli ponneton ensimmäiset puolitoista minuuttia, mutta sitten alkoi tapahtua. Ensin Barkov syötti oikeasta siivestä takatolpalle hiipineelle Bennettille, mutta Hill venytti upeasti patjansa tielle. Jatkotilanteessa Bennett syötti päädystä takaisin Sashalle, joka löysi maalin kulmalta Tkachukin. Tämä jatkoi ykkösellä slottiin ja niin ikään yhdellä kosketuksella ampunut Reinhart ohitti Hillin. Alempi hyökkääjä Smith oli ilman mailaa, koska hän oli joutunut antamaan sen muistaakseni Martinezille, joten loistavasti Florida hyödynsi sen, ettei Smith voinut sulkea lapaa keskellä. 35. minuutilla 1-3 lukemat olivat jo taululla, kun kohtalaisesti hidastetun vastaiskun lopuksi kuitenkin Lundellin kuti nollakulmasta kiipesi Hillin olkapään yli etukulmaan, mutta videopojat olivat hereillä ja Cassidy sai käskyn haastaa tilanteen paitsiona, jota se lopulta oli, joten täydellinen haastotarkkuus kahden viime kauden osalta säilyi. Vaikka Korczak epäonnistui puolustamaan omaa siniviivaa, hän sai kuitenkin riittävästi horjutettua Lundellia, jottei kiekko pysynyt tämän hallussa siniviivaa ylitettäessä, vaan Anton livahti hyökkäysalueelle ennen pelivälinettä. Minuutti tuosta ja tasoitus 2-2;een oli tarjolla, mutta Kolesarin syötöstä 2v1-tilanteessa Roy ampui vasemmasta laidasta ohi takakulman. Johtomaalin jälkeen ote siirtyi vierailla kakkoserän jälkimmäisellä puoliskolla, joten vedot olivat 27-26 ennen päätössekvenssiä.

Heti päätöserän alussa Verhaeghe päätti suunnanmuutoksen tolppakutiin keskeltä Tkachukin hidastetusta poikittaissyötöstä. Sitä seurasi lähes kahden minuutin 5v3-tilanne, kun ensin hyökkäyspäässä Roy teloi korkealla mailalla Lundellia kasvoihin ja sitten maalin edessä Pietrangelo antoi runtua Barkoville. Martinez ja McNabb olivat jäällä koko ajan. Stephenson ja Karlsson vaihtoivat puolessa välissä. Vegas kesti koko alivoiman eikä pahoja tilanteita oikeastaan edes syntynyt. Tkachukin maalin kulmalta tapahtuneen survomisen jälkeen Montourin kuti vasemmasta siivestä kilpistyi Martinezin blokkiin ja Barkov puolestaan ampui yhden one-timerin ohi etukulman, joka oli puoliksi auki.

Kun Floridalle ei maistunut, Vegas tasoitti. Korczak blokkasi M. Staalin viivakudin ja vapautti sitten Eichelin läpiajoon puolustajien selustaan. Tämän viimeistely oli hallittu. 54. minuutilla Martinez puolestaan poimi Smithin pystyliikkeen, mutta tämän läpiajo päättyi ylärimalaukaukseen. Voittomaalin Vegas iski kolme minuuttia ennen loppua. Lundellin korkea purkukiekko jäi siniviivaan, kun Kolesar otti sen ilmasta kädellä alas. Sitten hän liikkui vasempaan kulmaan ja antoi sieltä rystypassin luukulle, jonne liukui Carrier ja tämä viimeisteli pelivälineen ohi Bobrovskyn, kun Montour jäi väärälle puolelle. Sen perään Vegas sai vielä ylivoiman, kun Florida haastoi tuloksetta takaiskun Carrierin sinkouduttua laukauksensa perään päin maalivahtia, mutta se tapahtui Montourin avittamana. Ylivoimalla Eichel pääsi kertaalleen nokikkain Bobrovskyn kanssa ampuen maalin edestä räpylään. Loppuluvut 4-2 paketoi tyhjiin Karlsson, kun hän katkaisi Bennettin syötön vaihtoaitioiden edessä.

Kolesarille menee plussa kahdesta syöttöpisteestä ja Eichel sanoi myös hänen tappelunsa tuoneen energiaa joukkueen pelaamiseen. Erinomaisesti Keegan rouhi hyökkäysalueella läpi illan kuten Roykin, jonka viimeistely 1-1 tasoituksessa oli myös kliininen. Kolmannen plussan annan Eichelille hallitusta viimeistelystä tasoitusmaalissa ja mm. sen kakkoserän alun Pietrangelon tekopaikan petaamisesta. Hän loi 1,5 maalin edestä odottamaa. Carrierille olisi muutoin voinut antaa plussan, mutta siitä kakkoserän avopaikasta kiekko olisi pitänyt panna pömpeliin. Martinez puolestaan oli vähän lepsu avausmaalissa, joten jätän hänet neutraaliksi, vaikka 5v3-alivoimalla hän oli arvokas palanen McNabbin kanssa. Korczakillekaan ei plussaa tohdi antaa yhdestä syöttöpisteestä huolimatta, koska hylätystä maalista hän selvisi pälkähällä kuten toki myös Hill.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
38/72 Henderson vs. Calgary

Wranglers tuli kylään ensi kertaa tällä kaudella. Vieraiden maalissa oli Golden Knightsin ensimmäisen nollapelin torjunut Dansk ja hyökkäyksessä vielä viime kaudella Silver Knightsia edustanut ritarivaraus Jones. Quinney oli sivussa päivittäin tarkkailtavan ylävartalovamman takia ja Froesekin poissa, joten pakkeja oli kokoonpanossa seitsemän, mutta DiLiberatore otti vaihtoja hyökkääjänäkin.

Brisson - Morozov - Rondbjerg
Foo - Ford - Rempal
Loewen - Conrad - Marushev
D'Amato - Marino

Chayka - Pachal
Bischoff - Cormier
Hickey - Corcoran
DiLiberatore

Patera
Hutchinson

Plussat ja miinukset
++
+ Patera, Cormier, Brisson, Rondbjerg, Ford, Foo
+/- DiLiberatore, Corcoran, Hickey, Pachal, Chayka, Bischoff, Loewen, Marino, D'Amato, Conrad, Marushev, Rempal, Morozov
-
--

Viveiros oli penkin takaa poissa perhesairauden takia, mutta ilman häntäkin irtosi 3-1 voitto. Avausmaalin HSK iski ensimmäisellä ylivoimallaan. Brisson syötti oikealta viivaan, Cormier ampui ranteella ja Rondbjerg ohjasi korkeasta maskista kiekon ohi Danskin. Maalia edelsi Lukasin one-timer, jonka Dansk kuitenkin torjui, mutta jatkokiekon Ford päädystä ja Brisson oikeasta laidasta sitten palauttivat takaisin siniviivaan. Rempal oli YV-viisikon viides jäsen vasemmassa siivessä. Toisen erän avausvitosella molemmat poppoot osuivat kertaalleen. Ensin Rempal ampui oikeasta laidasta ohi takakulman ja kiekko kiersi siniviivaan Bischoffille, jonka kaaliperhonen leijaili yläkulmaan ruuhkan läpi. Puoli minuuttia myöhemmin hyökkäysalueen aloitusvoiton jälkeen DeSimone levitti vasemmalle Solovyoville, jonka matalan laukauksen Patera selvitti, mutta paluukiekko tuli suoraan Zaryn lapaan oikealle puolelle eikä tämä erehtynyt. Vaikea tätä oli merkata, kun hän hiipi kaukaa painottomalta puolelta maalille ja sentteri Conrad oli toisessa laidassa peittämässä laukausta. Loppuluvut iski tyhjiin Foo Cormierin ristipistosta.

Patera torjui varkain 36 kertaa. Avauserässä häntä ei vielä testattu, kun perustorjuntoja oli seitsemän. Haastavin tilanne oli 2v1-hyökkäys vartin kohdalla, mutta Cormier puolusti sen loistavasti blokaten heittäytyen Zaryn laukauksen kohti etualakulmaa. 24. minuutilla Pettersen karkasi suoraan vaihdosta läpi. Pachal sai hieman häirittyä vetoa, mutta läpiajotorjunnan Patera silti joutui tekemään. Samassa vaihdossa Sutterilla oli loistotontti takatolpalta poikittaissyötöstä, mutta Jiri työnsi patjan eteen. 37. minuutilla Poirier ampui puolestaan slotista logoon 4v2-hyökkäyksestä. Päätöserässä Patera pysäytti Nikolaevin vedon maalin edestä päätypassista ja päätösvitosella alivoimalla peitti hyvin Zaryn rannelaukauksen vasemmasta siivestä.

Cormierille menee plussa parista tehopisteestä ja avauserän 2v1-puolustamisesta. Ford puolestaan teki hyvää maskia kahdessa ensimmäisessä maalissa ja oli ykkösalivoimassa vahva Rondbjergin kanssa. Kuin varkain Fordista on muodostunut jonkinlainen luottosentteri ja köyhän miehen Leschyshyn. Se on hyvin, kun hänhän saapui seuraan try-outilla viime keväänä. Hän tuhlasi päätöserässä pari tekopaikkaa, kun ensin puolittaisesta läpiajosta laukaus vasemmalta ei ohittanut Danskia ja sitten hetken päästä Foo tarjoili vastaiskusta poikkisyötön vasemmalle takatolpalle, josta Ford ohjasi tolppaan. Rondbjergille menee plussa maalista ja vahvasta kahden suunnan pelaamisesta. Pidin kamppailu- ja luisteluvoimasta. 13. minuutilla oli paikka toiseenkin maaliin vastaiskusta Morozovin loistavasta poikittaissyötöstä, mutta esteetön rannelaukaus vasemmasta laidasta kilpistyi Danskiin. Brisson puolestaan kirjasi tehot 0+2 ja oli taas vaihteeksi ytimessä kiekollisena. Kahdeksannella minuutilla 4v2-hyökkäyksessä Fordin heikosta jätöstäkin hän sai vielä käännettyä pyörähtämällä rystyltä kiekon takatolpalle, mutta Rempal ei ihan syöttöön yltänyt. Foo puolestaan sai energisestä iltapuhteesta palkinnon tyhjän maalin muodossa. Jo avausminuutilla hän oli valppaana maalin kulmalla Cormierin viivavedon riparissa ampuen patjaan. Neutraaleista pelaajista jäi mieleen Hickeyn viivatoimitus kakkoserän lopussa. Matkalla kiekko ohjattiin maaliin, mutta korkealla mailalla, joten hylkäys oli välitön.

Golden Knights sai puolestaan jobinpostia, kun Stone on sivussa viikosta viikkoon ylävartalovamman vuoksi, joten juuri tulleen tiedon mukaan Froese on nostettu ylös ja varmaan siksi varotoimena häntä ei peluutettu Wranglersia vastaan. Saisikohan Roy sitten noston Stephensonin laidalle ja Froese ottaisi nelossentterin roolin, kun kylään saapuu yöllä Oilers?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
39/72 Silver Knights vs. Wranglers

Quinney palasi kokoonpanoon ja Brossoit oli maalissa. Corcoran oli katsomossa. Käytössä olivat erikoispaidat Las Vegas Thunderin teemaillan vuoksi. Tuossa IHL-joukkueessa Quinneyn isäkin pelasi aikoinaan 90-luvulla:Brisson - Morozov - Rondbjerg
Foo - Ford - Rempal
Quinney - Conrad - Marushev
Loewen - D'Amato - Marino

Chayka - Pachal
Bischoff - Cormier
Hickey - DiLiberatore

Brossoit
Hutchinson

Plussat ja miinukset
++
+ Brossoit, Morozov, Rondbjerg, Brisson, Rempal, Quinney, Marushev, Hickey
+/- Bischoff, Conrad, DiLiberatore, Cornier, Pachal, Chayka, Loewen, Marino, D'Amato, Ford, Foo
-
--

Tuplapeliviikonloppu oli täydellinen, kun toisesta pelistä napsui 4-2 voitto, joten Calgary taisi hävitä kahdesti putkeen ensi kertaa marraskuun alun. Kolmen minuutin jälkeen vieraat menivät kuitenkin 0-1 johtoon. Pettersen sai ristipiston vasempaan laitaan. Sieltä hän vei kiekon sisään ja antoi poikittaissyötön Phillipsille, joka löysi maalin edestä Zohornan ja tämä sai putata tyhjiin, kun Brossoit ei enää ehtinyt mukaan toiseen sivuttaisliikkeeseen. Bischoff olisi voinut katkaista paremmalla sijoittumisella viimeisen syötön ja Conradkin puolustaa vähän paremmin, koska hän jäi ratkaisevat pari potkua väärälle puolelle maalintekijästä valuttuaan kohti omaa maalia. Tasoitus oli komea avauserän puolivälissä. Hickey avasi keskialueelle ohi karvauksen. 3v3-hyökkäyksessä Morozov vei kiekon keskeltä sisään ja jätti Brissonille, jolla oli tilaa ampua slotista, mutta hän antoi vielä rystypassin viereen ja Rondbjerg ohitti Wolfin vasemmasta laidasta. Tuo sahaus ei kalvennut vieraiden maalille. Pari minuuttia myöhemmin Wranglersin ykkösketju osui toistamiseen. Chayka hidasti ihan hyvin sarjan pörssikakkosen Phillipsin vasemmassa laidassa ja tämä odotti, että Pettersen tulee taustalta mukaan. Jätöstä Pettersen kiersi maalin ja syötti viivaan Melochelle, joka palautti kiekon maalin kulmalle ja Pettersen ohitti läheltä Brossoitin tarkalla laukauksella alakulmaan. Zohorna blokkasi hyvin maalin edessä Pachalin pääsyn peittämään kutia ja Chayka jäi maalin väärälle kulmalle puolustamaan tyhjää ilmaa eli ei ketään.

Kakkoserän avauskympillä HSK kiri ohi. Ensin osui kolmosketju. Conrad kuljetti jalalla kiekon yli sinisen ja punnersi Kuznetsovia vastaan lavan auki niin, että hän sai syötettyä oikeasta kulmasta maalin taakse Marusheville, joka jatkoi sieltä passin maalin kulmalle ja Quinney nosti läheltä ylös. Tovi myöhemmin Rempalin kääntölaukaus oikeasta ympyrästä Melochen jaloista yllätti Wolfin. Ford sai syöttöpisteen siirtokiekostaan maalin taakse, josta Rempal haki pelivälineen lapaansa ennen nousua ylemmäs. Viimeisen maalin iski tyhjiin Marushev, kun hän seinäsyötteli Foon kanssa keskialueen läpi.
Bischoffille olisi voinut antaa miinuksen avausmaalista, mutta päätöskympillä hän Morozovin huonon jätön jälkeen pelasti isännät alivoimaläpiajolta, kun hän polki kiinni ex-hopearitari Jonesin. Conrad paikkasi lepsuuttaan myöhemmin ollen alustamassa Quinneyn osumaa. Lisäksi 13. minuutilla tämä antoi loistavan poikkisyötön, mutta Wolf ryösti Marushevin laukauksen vasemmalta takatolpalta liikkuen ketterästi sivuttain. Brossoit oli maalissa aika eleetön eikä häntä takaiskuista voi moittia. Muutama oiva pelastus mahtui 31 torjunnan sekaan. Avauserän lopussa alivoimalla tosin Klapka alivoimalla vastaiskusta ampui vasemmasta laidasta ylärimaan Foon jaloista, mutta ottelun puolivälissä Zohornan tehtyä voimanousun maalille ohi Hickeyn, Brossoit nollasi hänet. 33. minuutilla Pettersen ampui ranteella suoraluistelusta puolestaan hanskan reunaan vasemmasta laidasta. Päätöserässä paras torjunta oli kotijoukkueen alivoimalla, kun Phillips sai poikittaissyötön maalin eteen, mutta Brossoit venytti sivuttaisliikkeessä laukauksen tielle.

Ykkösketju saa plussat 1-1 tasoituksesta ja muutenkin he olivat esillä. Yhdeksännellä minuutilla Morozov ampui slotista logoon päätypassista. Kakkoserän lopussa tasavajaalla Ivan puolestaan petasi Rondbjergille paikan vasempaan laitaan, mutta tämä ampui syliin. Päätöserässä puolestaan alivoiman lopussa Rondbjerg pääsi puolittain karkuun ampuen yli maalin vasemmasta laidasta. Rempalillakin oli maalipaikka alivoimavastaiskusta hetkeä aiemmin, mutta kuti kilpistyi rintakehään. Plussan hän kuitenkin ansaitsee voittomaalistaan. Kolmosketjussa Quinney-Marushev -akseli toimi ajoittain hyvin ja Quinneylla oli paikka toiseenkin maaliin kuutisen minuuttia ennen loppua ylivoimalla, mutta rystykuti maalin edestä kilpistyi Wolfin patjaan, joka oli puoliksi jo maalin sisällä. Neutraaleista pelaajista Ford pääsi kakkoserässä käsiksi yhteen Diliberatoren patjareboundiin, muttei saanut käännettyä sitä maalin kulmalta sisään. Marino puolestaan avauserän puolivälissä ampui slotista ohi alakulman D'Amaton päätyrouhinnasta, mutta tuon parempaa paikkaa nelosketju ei luonut.

44/82 Vegas vs. Edmonton

Froese sentteröi lopulta kolmosketjua laidoillaan Cotter ja Amadio, kun Stephenson siirrettiin Eichelin laidalle. Karlssonin ja Royn ketjut pysyivät ennallaan kuten puolustuskin. Thompson palasi maaliin.

Arvosanataulukko
++
+ Carrier, Kolesar, Roy, Karlsson, Cotter, Kessel, Froese
+/- Thompson, McNabb, Pietrangelo, Hutton, Hague, Korczak, Smith, Marchessault, Amadio, Eichel
- Stephenson, Martinez
--

Alku oli karsea, kun Öljy osui kahdesti kahteen minuuttiin. Ensin Barrie avasi tarkasti pieneen taskuun Huttonin ja Martinezin väliin. Sinne leikkasi Janmark, joka viimeisteli läpiajosta varmasti. Toisella minuutilla Pietrangelon ristipisto katkesi keskialueella Draisaitliin. 3v2-käännöstä McDavid ampui vasemmalta Pietrangelon jaloista päin Thompsonia, mutta rebound tuli takatolpalle Draisaitlille, joka sohi ilmasta kiekon sisään, kun Hague puolusti maalin edessä Ryania. Avauserän lopussa Vegas sai kavennuksen, kun Carrier onnistui viemään kiekon sisään vasemmasta laidasta. Sitä seurasi staattinen kulmavääntö, josta kiekko kaivettiin viivaan Korczakille. Tämä ampui sivuttaisliikkeestä matalan vedon, jonka Campbell torjui eteensä. Sitä seurasi hurja 3v3-miekkailu maalin edessä. Carrier sai vedon aikaan, mutta siitä kiekko ajautui maalin taakse. Kolesar palautti sen miinuskulmasta maalin eteen ja jostakin peliväline kimposi verkkoon.

Toisessa erässä Oilers siirtyi 1-3 johtoon, kun Stephenson antoi oikeasta laidasta huonon syötön liian ahtaaseen rakoon keskelle Amadiolle. Peli kääntyi omiin ja Draisaitl ampui itse 2v1-hyökkäyksestä takakulmaan, kun Korczak piti syötön kiinni. Vegas kavensi 33. minuutilla. Cotter kuljetti itse keskialueelta saakka kiekon hyökkäysalueella ja päätti soolonsa laukaukseen, joka blokattiin. Kiekko kimposi päätyyn. Yhdessä Kesselin kanssa Cotter karvasi kiekon Ceciltä ja Kessel syötti maalin eteen Froeselle, jonka laukaus ei vielä uponnut, mutta Cotter ehti päädystä irtokiekolle ja käänsi sen rystyltä sisään. Maalinjälkeisessä vaihdossa kuitenkin McNabbin pinchaus petti ja Oilers pääsi toistamiseen 2v1-hyökkäykseen. Lopputulos oli sama. Korczak piti syötön kiinni, joten Kostin ampui itse räpyläkäden kulmaan tarkasti. Päätösminuutilla Vegas kavensi uudelleen, kun vanha ykkösketju oli lyöty yhteen. Ensin Marchessault ampui keskeltä tuloksettoman rannelaukauksen. Sitten hän syötti kulmasta Huttonille, jonka veto ei myöskään maalille asti mennyt. Lopulta jatkotilanteessa Martinez pinchasi siniviivasta vastaan, Marchessault syötti uudelleen vasemmasta kulmasta ja sillä kertaa Karlsson kiskaisi vasemmasta ympyrästä lämärin maaliin. Enempää osumia ei nähty, joten saldona on tällä kaudella vain yksi voitto yhdeksästä divisioonan sisäisestä ottelusta. Yleensä pelit toisia Tyynenmeren joukkueita vastaan ovat olleet vahvuus.

Thompson oli maalissa neutraali. Kaksi viimeistä maalia olivat torjuttavissa, koska selkeästi Korczak jätti laukojan hänen vastuulleen. Toisaalta sitten avauserässä Thompson piti Vegasin pelissä mukana, kun vedot olivat noin 4-13 vartin pelin jälkeen. Viidennellä minuutilla hän torjui hanskansa reunalla McDavidin läpiajon ja viisi minuuttia myöhemmin Oilersin ylivoimalla kaksi saman herran rannelaukausta oikeasta siivestä puolustajan läpi. Kakkoserässä Janmark haastoi vauhdilla Haguen ja pääsi oikealta puoliksi ohi kilauttaen ylärimaan. 38. minuutilla Thompson oli kuitenkin taas venymässä, kun McDavid hyökkäysalueen riistosta syötti nopeasti Hymanille, joka ampui vapaasti Loganista katsottuna vasemmalta suoraan logoon hyvän sijoittumisen ansiosta. Sama mies päätöserän alussa käänsi keskeltä rystykudin patjoihin. 45. minuutilla puolestaan Puljujärvi luisteli vauhdilla karvaamaan kiekkoa ja Martinez antoi hätäisen syötön suoraan Hollowaylle, joka syötti viereen Puljulle, mutta tämän kuti oikeasta ympyrästä kilpistyi rintapanssariin.

HfBoardsilla oli muuten joku kirjoittanut, että Thompson ei turhaan ole sättinyt itseään hyvän alun (kaksi nollapeliä kuuteen peliin ja torjuntaprosentti yli 94%) jälkeen, vaan sen jälkeen otteet ovat ailahdelleet. Käytännössä joka toisessa pelissä hän torjuu kiekkoja yli 91%:n varmuudella ja joka toinen peli on sitten tilastojen valossa vähän heikompi, joten kokenut maalivahtihankinta ei välttämättä ole poissuljettu juttu siirtotakarajalla, vaikka minä olisin kyllä valmis ratsastamaan Thompsonilla päätyyn asti. Ohessa suora lainaus:

Thompson had two shutouts in his first 6 games and a .943. (Currently at .913)

His next 24 games

***10 games
.913 or above(including 22/22 in relief vs. Anaheim)
***1 game each
.905 and .903
***12 games
.892 or below

The entire season
***14 games
.913 or above
***3 games
.905-.900
***13 games
.892 or below

It's definitely not all on him and I think he still has the potential to be a good starter at the NHL level. But it is his first real season and that's not consistent enough for a Cup hopeful team who aren't the high powered Avs of last year.

If they made the Lehner trade off a mediocre 25 game run from a veteran like Fleury, then they have to be looking at what's out there for a vet to push, and possibly unseat, Thompson for a Cup run.
Martinezille menee miinus ajoittaisesta kiireestä paineen alla ja avausmaalistakin, jossa Janmarkilla oli liikaa tilaa kävellä paraatiovista. Stephenson puolestaan saa miinuksen kolmannesta Öljy-maalista eikä Eichelin vitja tuottanut oikein mitään ylöspäin. Päätöserän alussa Stephenson haki kertaalleen takatolpalta Eichelia, mutta Nurse sai venytettyä mailansa tielle niukasti. Eichelin kohokohta oli avauserässä ylivoimalla poikittaissyöttö Smithille, josta tämä ampui hanskaan. Pelin jälkeen Cassidy antoi rapaa siitä, että Eichelin ketju puski liiaksi päätä seinään keskialueella eikä suostunut pelaamaan "dumppaus ja karvaus" -peliä kuten muut ketjut. Keskialueen ylittäminenhän oli jossain määrin hankalaa varsinkin avauserässä pl. 1-2 kavennus. Päätöserässä puolestaan hyökkäysalueella ytimeen pääsykin oli hankalampaa, kun Edmonton boksasi paremmin maalinedustan kuin kahdessa ensimmäisessä erässä eikä viivatoimitusten kauttakaan sikäli tasoitusta syntynyt.

Nelosketjulle menee plussa yhdestä tehdystä maalista ja työmäärästä, jota Cassidykin taas kehui. Carrierilla oli kakkoserässä yksi hyvä paikka, kun hän teki voimanousun maalille ohi Bouchardin, muttei saanut viimeisteltyä lähietäisyydeltä. Karlsson saa plussan maalista ja kahden suunnan varmuudesta. Paikkoja oli lisäosumiinkin, mutta ylivoimalla hän ampui siivestä pleksiin ja 53. minuutilla Cotterin laitapetauksesta keskeltä yli maalin torjunnan kautta.

Kesselin luisteluvoimasta pidin tässä pelissä myös eikä hän vetänyt ohivaihtoja oikeastaan ollenkaan. Hän oli myös värkkäämässä Cotterin maalia. Lisäksi 23. minuutilla Karlssonin keskialueen katkosta hän pääsi ampumaan siniviivan ylityksen jälkeen ranteella napakasti päin veskaria. Cotter puolestaan saa plussan maalista ja mm. Karlssonille yhden paikan petaamisesta. Energinen esitys. Froese oli puolestaan hänkin mukana 2-3 kavennuksessa ja avauserän alussa loi karvaamisellaan itselleen tekopaikan, mutta rystyvanhanaikainen meni ohi takakulman. Omissa ei näkyviä virheitä tullut, joten kauden toisesta pelistään hän selviytyi plussan arvoisesti. Neutraaleista pelaajista Florida-veljeksistä Smith pääsi ampumaan 3-4 kertaa yhteensä oikeasta siivestä, mutta Eichelin järjestämän paikan ohella ottelun lopussa muutamat one-timerit ilman maalivahtia pelatessa kilpistyivät ponttooneihin, joten ruuti oli märkää. Marchessault päätti puolestaan avauserän lopussa yhden suorahyökkäyksen ampuen oikeasta laidasta ranteella pakin jaloista räpylään b-pisteeltä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Stonella huhuillaan olevan taas selkävamma, kukaties se sama kuin viime/edelliskaudella. Pahimmassa tapauksessahan selkävamman takia voi joutua lopettamaan uransakin. Mutta toivotaan nyt parasta, vaikka ei tämä nyt oikein hyvältä näytä. Lisäksi Martinez taas takaisin lasaretin puolelle viime pelistä. Alkaa näyttää viime kauden tapaiselta katastrofilta tämä kausi hyvän alun jälkeen. Tätä soutamista ja huopaamista on nyt sitten tarjolla vuodesta toiseen...koville ottaa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Stonella huhuillaan olevan taas selkävamma, kukaties se sama kuin viime/edelliskaudella. Pahimmassa tapauksessahan selkävamman takia voi joutua lopettamaan uransakin. Mutta toivotaan nyt parasta, vaikka ei tämä nyt oikein hyvältä näytä. Lisäksi Martinez taas takaisin lasaretin puolelle viime pelistä. Alkaa näyttää viime kauden tapaiselta katastrofilta tämä kausi hyvän alun jälkeen. Tätä soutamista ja huopaamista on nyt sitten tarjolla vuodesta toiseen...koville ottaa.
Juu, eihän tuo Stonen tilanne hyvältä kuulosta. Seurataan, millaista hoitoa herra saa. Theodorekaan ei ole vielä tainnut käydä luistelemassa ja hän on ollut nyt vähän reilun kuukauden sivussa, joten pakistoonkaan ei taida apuja olla tulossa, jollei Miromanov tervehdy lähipäivinä alavartalovammastaan.

45/82 Vegas vs. Dallas - Pete DeBoerin paluu

Entinen ritariluotsi DeBoer palasi kylään ensi kertaa Dallasin peräsimessä ja sai mainoskatkolla tribuuttinsa:
Carrier oli ylävartalovamman takia sivussa, joten Rondbjerg korvasi hänet nelosessa. Froese sentteröi tuota ketjua, kun Roy nostettiin Eichelin laidalle Cotterin laituripariksi. Kesken viime pelin takaisin yhteen laitettu vanha ykkösketju jatkoi sellaisenaan, joten Stephensonin laidoilla olivat Kessel ja Amadio.

Arvosanataulukko
++
+
+/- Thompson, Smith, Marchessault, Eichel, Cotter, Roy, Stephenson, Kessel, Rondbjerg, Froese, Kolesar, Hague, McNabb, Pietrangelo, Korczak, Hutton, Martinez
- Amadio, Karlsson
--

Viidennellä minuutilla Karlsson antoi omalla alueella rystypassin suoraan Olofssonille, joka ampui vasemmalta puolelta Thompsoniin syliin. Seuranneesta aloituksesta Dallas siirtyi 0-1 johtoon. Viivasta tuli laukaus, joka meni yli maalin. McNabb haki irtopalan ja siirsi sen kulmasta eteenpäin laitaa pitkin, mutta Amadio ei saanut paineistettuna jatkettua kiekkoa ulos alueelta. Peli kääntyi ja Benn ampui slotista rannelaukauksen oikeaan kulmaan. Dellandrea kuittasi syöttöpisteen.

Seitsemännellä minuutilla Marchment päätti suorahyökkäyksen ampuen vasemmasta laidasta ylös, mutta Thompson liimasi räpylällään vedon. Minuutti siitä ja Vegasin ykkönen kiekotteli keskialueen yli pienillä siirroilla, mutta Hakanpää ylettyi lyömään kiekon Smithilta puolittaisesta läpiajosta eikä tämä saanut vetoa aikaan. Hetkeä myöhemmin Kiviranta lähti istunnolle korkeasta mailasta Korczakiin, mutta ylivoima oli luokatonta. Dallasin kiimainen takakarvaaminen ja korkea karvaus vaikeuttivat rutkasti isäntien pelinavaamista ja keskialueen ylittämistä. Jatkuvasti jokin Dallasin pelaaja tuntui olevan kiekollisen pelaajan iholla. DeBoer lienee laittanut taululle sievoisen summan rahaa ennen ottelua, kun työmoraali oli vierailla noin tapissa. Kolme minuuttia ennen taukoa Smith yritti purkaa omista, mutta Hakanpää otti siniviivassa kiekon alas ilmasta ja Kiviranta pääsi bennmaisesti ampumaan käännön seurauksena slotista ranteella, mutta tarkkuus ei ollut yhtä hyvä. Viimeiset kaksi minuuttia erästä oli parasta Vegasia, kun se sai pidettyä paineen koko ajan vieraiden alueella, mutta Dallas puolusti keskustan eikä Vegas päässyt ytimeen. Eichel syötti kulmasta viivaan ja Pietrangelo ampui sieltä ranteella kilpeen. Toinen puolittainen paikka oli, kun Hague toimitti kiekon viivasta maalille ja Pietrangelo oli noussut sinne hämmentämään, mutta ei saanut kunnon ohjausta aikaan. Avauserän vedot olivat 5-10.

Kakkoserän alussa ensin Miller löytyi vapaana toisesta aallosta ja hän päätti vastahyökkäyksen ampuen slotista syliin. Hetken päästä Seguin haki nostoa maalin kulmalta etukulmaan, mutta Thompson piti reiän ummessa. Avauskympillä Dallas pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta sarjan toiseksi paras vierasylivoima ei tuottanut tulosta. Kertaalleen Royn purku toki epäonnistui jääden siniviivaan. Heiskanen ampui ja Robertson liikkui oikeasta siivestä reboundiin, mutta Thompson ehti paluukiekon tielle. Jälkimmäisellä ylivoimalla Heiskanen kierrätti kiekon vasemmalle Seguinille, joka haki slotista Bennia, mutta Stephensonin lapa oli välissä. Kun Martinez putosi sivuun kesken peliin, kakkosalivoimassa luutivat parina Hague ja Korczak. Se ei ole jokapäiväistä, mutta farmissa he toki ovat alivoimaa puurtaneet.

31. minuutilla Vegas loi siihen mennessä parhaat maalipaikkansa. Marchessault jatkoi siniviivan päältä kiekon eteenpäin puolustajien selustaan Smithille, joka pääsi nokikkain Oettingerin kanssa, mutta ampui suoraan lohoon. Jatkokiekon hän haki päädystä ja syötti sieltä maalille liukuneelle Marchessaultille, mutta tämänkin viimeistely osui suoraan keskelle rintapanssaria. Tovi siitä ja peli oli 0-2. Marchessault ehti ensimmäisenä päätykiekkoon Vegasin maalin takana ja siirsi sen laitaa pitkin Karlssonille, mutta tälle kävi amadiot ja mies liimattiin laitaan, joten purku ei onnistunut. Kiviranta sai pudotuksen viivaan ja toimitus sieltä kimposi Pietrangelon kautta maaliin. 33. minuutilla puolestaan Dellandrea päätti suunnanmuutoksen ampuen oikeasta laidasta Robertsonin poikittaissyötöstä Thompsonin syliin. Paketti pysyi Loganilla kivasti kasassa sivuttaisliikkeessä. Erän lopussa Vegas sai ylivoiman. Eichel syötti vasemmalta keskelle Cotterille, mutta yhden kosketuksen kuti jäi Oettingerin haltuun. Vielä lähempänä maalintekoa oli kakkosylivoima. Smith taiteili maalin kulmalta kiekon Oettingerin patjan ja tolpan välistä maalin eteen, jossa Lindell oli jäässä polvipeitossa ja Karlsson tökkäsi ruuhkasta kiekon tolppaan.

Päätöserässä ei mullistuksia tapahtunut. Dallas puolusti yhä kliinisen tarkasti. Kuudennella minuutilla esimerkiksi Karlsson sai pitkän pystysyötön, mutta 1v1-tilanteesta hän ei saanut edes lapaa auki ampuakseen suoraluistelusta, kun Heiskanen kiilasi iholle syöden tilan ja ajan pois. Sitkeä lauma oli Vegasilla vastassa kerrassaan. Minuutti myöhemmin ja Pavelski sai hyvän maalipaikan päätypassista, mutta Thompson otti lähitorjunnan. Ajassa 47:51 peli oli paketissa, kun Suterin toimitus siniviivan kulmasta painui verkkoon. Jälleen Pietrangelo oli ohjaamassa maalin edestä kiekon omiin painiessaan sillä kertaa Johnstonia vastaan. Päätösvitosella Vegas otti ajoissa Thompsonin ulos, muttei vieläkään päässyt ulkokehältä hyökkäysalueella murtautumaan keskustaan, kun Dallas oli kaksinkamppailuissa niin etevä. Lopulta sitten 0-4 osuma syntyi tyhjiin päätösminuutilla. Robertson ahdisti karvauksellaan pitkän vaihdon väsyttämää Pietrangeloa, jonka avaus katkesi Pavelskiin ja tämä syötti eteenpäin Seguinille tyhjiin.

Vegas jäi ensi kertaa 50 peliin nollille ja ihan ansaitusti. Kyseessä oli myös ensimmäinen kerta tällä tai viime kaudellakaan, kun en kertakaikkiaan keksinyt onnistujia yhtäkään kappaletta. Amadiolle menee miinus avausmaalista ja Karlssonille myös oman alueen syöttötyöskentelystä. Pietrangelolle en miinusta anna parista omasta maalista huolimatta, koska hän oli kuitenkin hyökkäysalueella aktiivinen ja kirjasi viisi laukausta. Roska-ajan maalilla ei puolestaan ollut enää vaikutusta lopputulokseen. Thompson oli maalissa neutraali eikä häntäkään noista takaiskuista voi liiemmin syyttää. Silver Knightsin ykkösalivoimapari Rondbjerg-Froese sai puolestaan nyt NHL:ssäkin pelata yhdessä alivoimaa 50 sekunnin ajan eikä takaiskua sinä aikana tullut, joten hyvät yhteiset kokemukset sieltä kantoivat tähänkin matsiin. HSK:n alivoimahan on ollut priimaa AHL:ssä, joten sinällään heitä kyllä uskaltaa käyttää alivoimalla myös NHL:ssä jatkossakin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Martinez oli jo eilen mukana harjoituksissa. Kuulemma hän jätti viime pelin kesken, koska ei tuntenut oloaan hyväksi, joten sen kummemmasta loukkaantumisesta ei ole kyse ja hyvä niin.

40/72 Henderson vs. Tucson

Ilouutisia, sillä Manninen palasi vihdoin keskikaistalle ja Ahac alakertaan. Sakari missasi 16 peliä ja Layton yhdeksän. Guay kutsuttiin myös takaisin ylös.

Brisson - Morozov - Rempal
Quinney - Manninen - Foo
Loewen - Ford - Marushev
Guay - D'Amato - Marino

Chayka - Pachal
Bischoff - Cormier
Ahac - DiLiberatore

Patera
Brossoit

YV

Manninen
Rempal Quinney Brisson
Cormier

Ford
Morozov Guay Marushev
Bischoff

Plussat ja miinukset
++
+ Manninen, Quinney, Foo, Loewen, Marushev, Guay, D'Amato, Pachal, Patera
+/- Brisson, Morozov, Rempal, Marino, Ford, Ahac, DiLiberatore, Bischoff, Cormier, Chayka
-
--

Kolmas perättäinen voitto tuli maalein 4-1. Avausmaali syntyi jo kolmannella minuutilla. Marino jatkoi vasemmasta laidasta siirtokiekon keskialueella. Guay spurttasi perään ja punnersi väkisin vasemman laidan puolelta ohi lepsusti puolustaneen Mayon. D'Amato sai Guaylta syötön eteenpäin ja liikkui maalin taakse. Mayo lähti paineistamaan seuraavaksi häntä sinne, jolloin Guay jäi auki maalin eteen ja viimeisteli yhdellä kosketuksella D'Amaton päätypassista kotijoukkueen johtoon. Toisessa erässä HSK osui kolmesti. Ensin Manninen kaapi aloitusvoiton vasemmassa ympyrässä, Foo pujahti parin pelaajan välistä keskemmäs ja ampui alakulmaan ohi Prosvetovin. Morozovin ketju väsytti vastustajan viisikkoa sitä ennen pitkällä pyörityksellään ja pitkän kiekon myötä Roadrunners ei päässyt vaihtamaan. Ottelun puolivälissä vedot olivat 8-16, mutta maalit 2-0. Kolmannessa maalissa Pachal ampui ranteella kiekon siniviivasta maalinedusruuhkaan. Marushev ja Loewen survoivat aikansa, kunnes Loewen löi kiekon sisään Hebigin ja Mayon välistä. Erinomaista rouhintaa kolmosketjulta. Mayo ei ihan hirveästi vakuuttanut viime MM-kisoissa Kanadan seiskapakkina, joten tämänhetkinen farmikomennus ei yllätä. Erän päätösminuutilla kakkosketju osui toistamiseen. Foo ja Quinney säntäsivät karvaamaan oikeaan kulmaan. Vastustaja pääsi puoliksi pois paineen alta, mutta ristipisto osui Foon luistimiin ja peli kääntyi lopulta siniviivan alla. Foo jätti keskeltä kiekon Manniselle vasempaan laitaan. Sillä aikaa Quinney hakeutui vapaaksi ja tälläsi sitten poikittaissyötöstä one-timerin sisään oikeasta laidasta. Täten Manninen sai jo toisen ykkössyöttönsä tähän iltaan.

Päätöserän alussa Tucson kavensi ylivoimalla, mutta enempää osumia ei nähty. Pateran nollapelin pilasi Dea. Quinney hävisi oman pään aloituksen, jonka jälkeen Dineen levitti heti vasemmalle ja Dea tälläsi suoraan syötöstä kiekon verkkoon. Bischoff ei ihan ehtinyt kunnolla blokkaamaan laukausta. Lopussa Mannisen olisi pitänyt saada kolmaskin ykkössyöttö, kun hän 2v1-tilanteessa syötti viereen Foolle, mutta tämä ampui siniviivalta sivuverkkoon maalin oltua jo tyhjänä.

Manninen palasi siis väkevästi kokoonpanoon. Hänen ketjunsa sai useimmissa vaihdoissa painopisteen vastustajan päätyyn ja kontrolloi vahvasti omia vaihtojaan. 10. minuutilla Quinney ja Foo olivat Cormierin viivakudin reboundissa, mutta Prosvetov kumiukkona otti tuplatorjunnan. Vartin kohdalla Quinney syötti vasemmasta kulmasta painottomalle puolelle, mutta Pachal päätti nousunsa ampuen yli maalin. Pari minuuttia siitä ja Quinney luistelukisan voitettuaan käänsi kiekon oikeasta kulmasta takaviistoon Manniselle, joka ampui keskeltä rystyltä yli. Toisessa erässä alkoi tulla sitten tehojakin vihdoin. Veikkaisin, että Manninen pelaa ainakin vielä viikonlopun tuplapelit Eaglesia vastaan vieraissa saaden lisää pelituntumaa ja sen jälkeen hän voisi minun puolestani siirtyä kirkkaisiin valoihin, kun Vegas lähtee vierasreissulle itärannikolle ensi viikolla. Kärkiketjuissa olisi roolia tarjolla joko keskellä tai laidassa, kun Royn voisi pudottaa takaisin nelossentteriksi ja Froesen katsomoon. Tai sitten Stephensonin voi palauttaa Eichelin laidalle ja Manninen tulisi johtamaan kauden ongelmakohtaa eli kolmosketjua.

Alaketjuista plussat menevät maaleissa mukana olleilla yksilöille. Guayn sitkeys avausmaalissa oli ihailtavaa ja viimeistään ensi kaudella hänen ei kyllä tarvitse enää hakea vauhtia ECHL:stä. Loewen-Marushev -akseli toimi puolestaan kolmannen maalin lisäksi 22. minuutilla, kun ensin mainitun jätöstä Marushev ampui niukasti ohi takakulman. Puolustuksesta Pachal oli aktiivinen hyökkäysalueella. Maalissa Patera oli melko eleetön. Muutaman hyvän lähitorjunnan hän otti, muttei muuten joutunut venymään. Avauserän loppupuolella Smith ampui terävästi ranteella vasemmalta b-pisteeltä syliin. Päätöserässä Carcone kokeili ensin keskeltä rystyltä ja sitten leikattuaan oikeasta laidasta slottiin ranteella, mutta Patera koppasi molemmat kiekot. Kuusi minuuttia ennen loppua Kelemenin puolittaisen läpiajonkin hän vielä torjui patjoillaan. HSK oli hivenen huolimaton kiekollisena etenkin avauserässä, mutta toisaalta suunnanmuutospuolustaminen oli hyvää. Bischoff blokkasi erään kudin vasemmasta laidasta Smithilta, Brisson polki kertaalleen alas lujaa ja sai lavan väliin 2v2-tilanteessa takatolppasyöttöön ja Ahackin pelasti yhden tilanteen, jossa maali oli puolityhjänä, kun hän työnsi lapansa vedon eteen.

Neutraaleista yksilöistä päätöserässä Rempal kertaalleen riisui vastustajan pakin kiekosta karvaamalla, mutta terävä kuti vasemmasta laidasta meni suoraan syliin. Kakkosylivoima puolestaan loi yhden hyvän tontin päätöskympin alussa, kun Ford antoi pyörähdyssyötön poikittain Morozoville, joka tälläsi vasemmasta siivestä patjaan. Mannisen ykkösylivoima pelasi vain yhden 50-sekuntisen vaihdon koko pelissä eikä siinä ajassa luonut mitään. Toinen paluun kokoonpanoon tehnyt pelaaja Ahac suoriutui Mannisen tapaan aika mallikkaasti ja eritoten kamppaili oman maalin takana hyvin. Hän pelasi tutun simppelisti ja sai siirtokiekot omien lapaan eikä antanut harha-avauksia. Pidin näkemästäni, koska oman alueen kamppailupelaamisen parantamista Viveiroskin on teroittanut kauden aikana.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Theodore ilmeisesti käynyt jäällä vähän luistelemassa. Jospa sieltä paluu lähestyisi mutta itse en usko että miestä nähdään kaukalossa ennen all stars taukoa. Oliko Vegasilta nyt 6 peliä kunnes jäävät tauolle.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No niin, pahin mahdollinen on tapahtunut (eli pikkuveli Seattle rynni jo Vegasin ohi divisioonassa), ja ihan kai ansaitusti. En enää viitsi paljon ruveta maalitilannetta ottelun aikana tarkistamaan, kun Vegas on heti alussa aina jo pari kolme maalia perässä. Ilmeisesti ei päästä omista puhtaasti pois, tulee virheitä, ja Eichel ei ole enää se alkukauden Eichel. Plus loukkaantumiset. Mitäs muuta on vialla Vegasin pelissä tätä nykyään?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
46/82 Vegas vs. Detroit

Stephenson palasi Eichelin laidalle Kesselin kera. Roy sentteröi kolmosta Cotterin ja Kolesarin välissä. Amadio oli nelosketjussa Rondbjergin ja Froesen kanssa. Puolustus oli sama kuin viime pelissä. Hill palasi uuniin.

Arvosanataulukko
++
+ Hague, Karlsson
+/- Hill, Pietrangelo, McNabb, Hutton, Martinez, Smith, Marchessault, Eichel, Stephenson, Kessel, Cotter, Kolesar, Amadio, Froese, Rondbjerg
- Roy, Korczak
--

Kolmas perättäinen tappio irtosi maalein 2-3. Kolmannella minuutilla Roy ei saanut jatkettua kiekkoa ulos sinisen kulmasta, vaan Larkin riisti sen häneltä ja pelin käännyttyä tarjoili sitten takatolpalle Raymondille, joka puttasi tyhjiin. Ei varmasti ensimmäinen eikä viimeinen takaisku oman alueen kiekonmenetyksestä tällä kaudella, vaikka niin paljoa niitä ei ole tullutkaan kuin viime sesongilla. Tasoitus syntyi päätösminuutilla. Marchessault vei kiekon vasemmalta sisään ristipistosta. Syöttö laidasta keskustaan ei omia löytänyt, mutta Karlsson haki irtokiekon oikeasta laidasta, jätöstä Smith pudotti viivaan, Hague levitti ja Pietrangelo tälläsi suoraan syötöstä taka-alakulmaan Husson torjunta-asennon hajottua totaalisesti. Toisen erän avauskymppiin Detroit osui kahdesti. Ensin ylivoimalla Kubalik nautiskeli Sundqvistin poikkisyötön verkkoon one-timerilla. Alempi hyökkääjä Smith lähti hölmösti yrittämään riistoa Hronekilta sen jälkeen, kun Roy oli siinä siniviivan tuntumassa epäonnistunut, joten keskilinjan puhkoneelle poikittaissyötölle jäi valtava käytävä. Tai ei Smithin yritys välttämättä hölmö ollut, mutta tuollaisen ryntäyksen tehdessä katkossa on vain onnistuttava. Kolmas maali vieraille syntyi 2v2-vastaiskusta, jossa Pietrangelo jätti vähän liikaa tilaa Velenolle ja kun Hague ei saanut katki Oesterlen passia keskustaan, Velenon laukaus ohitti Hillin.

Päätöserän vedot olivat 14-5, mutta kavennus syntyi liian myöhään päätösminuutilla Karlssonin ohjattua keskustasta Eichelin tarkan syötön takakulmaan. Sitä ennenkään laatupaikkoja ei liiaksi ollut, kun Detroit tukki keskialueen ja Vegas yritti ohittaa sen päätykiekoilla, mutta kaksinkamppailupelaaminen toisessa perättäisessä pelissä ei ollut riittävän hyvää, jotta toisteisesti karvaamalla ja päätyrouhinnalla Vegas olisi luonut maalipaikkoja. Tuntuu siltä, että vastustajien päästessä johtoon ja alkaen sen jälkeen pelaamaan "minimiä" pitäen monta pelaajaa pelin alla, Golden Knightsin on enää hankala saada hyökkäyspeliä rullaamaan. Ja kun hyökkäysalueellakin ydin on tukossa ja tila vain viivassa, siniviivatoimituksista ei uhkaa tule, kun Vegas on ollut yksi heikoimmista reboundjoukkueista ainakin viime vuosina. Tämän kauden tilastoista en ole perillä, mutta tuskin trendi on hirveästi muuttunut.

Roylle menee miinus avausmaalista ja hyökkäyssuuntaankaan kolmosketju ei hirveästi väläytellyt, vaan loi vain pari satunnaista pyöritystä kahdessa ensimmäisessä erässä pääsemättä laidoilta murtautumaan keskustaan. Päätöserässä Cotter kertaalleen pyörähti päädyssä vapaaksi ja tarjoili loistosyötön maalin eteen liukuneelle McNabbille, mutta Husso ryösti tämän patjoillaan. Mutta joo, tuntuu vähän siltä, että alkukaudella oli uskallusta syöttää enemmän slottiin, mutta viime aikoina on turruttu DeBoerin ja osin Gallantinkin aikaiseen jatkuvaan siniviivan kautta pelaamiseen. Toki siellä on tilaa, mutta suuremmalla riskillä minusta voisi hakea syöttöjä tiiviin vastustajan viisikon sisäänkin kuten alkukaudesta. Tuo on nyt ainakin yksi syy, joka minusta pelissä mättää, kun @Amerikanihme sitä kyseli. Ja toisena sitten se, että ajoitukset eivät ole ihan kunnossa vastustajan trapin murtamisessa ja täten liian monesti hyökkääjät eivät ehdi kamppailemaan voitokkaasti dumppauksista vastustajan puolustajia vastaan, vaan nämä ehtivät siirtää kiekon eteenpäin laitaa pitkin ja vieraiden laiturit sitten palauttivat kiekon takaisin keskialueelle, jonka jälkeen Vegas joutuu hakemaan jälleen uutta vauhtia omista. Toisaalta välillä Golden Knights onnistuu murtamaan siniviivan laitojen kautta ristipistoilla, mutta kiekossa pysyminen/seuraavat kiekolliset valinnat hyökkäyssiniviivan ylityksen jälkeen eivät ole olleet priimaa, joten hyökkäykset ovat kuihtuneet tuollaisiinkin ongelmiin.

Korczak saa miinuksen puolestaan siitä, että hänen avauspelaamisensa oli melkoista puskemista. Rohkeus pelata puuttui ja päädystä hän jatkuvasti vain työnsi irtokiekot ränniä pitkin eteenpäin, vaikka laiturilla olisi ollut vastustajan pakki välittömästi iholla. Hänellä olisi kuitenkin taitoa tulla itsekin tarvittaessa jalalla ohi karvaajan.

Haguelle menee plussa siitä, että minusta hän oli hyökkäysalueella ihan jees ja viivatoimitukset olivat laadukkaimpia pakistosta. Avauserän lopussa Froese pääsi käsiksi yhteen reboundiin, mutta selkä kohti maalia paluulaukaus oli Hussolle helppo torjuttava. 33. minuutilla puolestaan Hague tinttasi lämärin vastakiekkoon vasemmalta yläkaarelta yli maalin Kesselin päätypassista. Lisäksi hän nappasi sen syöttöpisteen Pietrangelon osumaan. Tälle en plussaa anna, koska voittomaalissa hän antoi hieman liiaksi tilaa Velenolle olettaen kenties, että joku hyökkääjistä ehtisi polkea vastustajan kiinni keskikaistalla. Karlsson saa puolestaan plussan taidokkaasta ohjauksestaan. Toki pelin alussa hän sähläsi 2v1-tilanteessa ja Walman katkaisi passin kohti Marchessaultia, mutta muita erheitä ei sitten tullutkaan.

Ykkösketjulla ei hirveästi muita laatupaikkoja ollut. 28. minuutilla Marchessault syötti oikeasta laidasta poikittain ja Smith ampui painottomalta puolelta rannelaukauksen päin Hussoa. Eichelin vitja puolestaan ei sekään juuri loistanut. Toisella minuutilla Eichel toki voitti kaksinkamppailun vasemmassa kulmassa ja nousi vetopaikkaan, mutta Husso piti etukulman kiinni, mutta seuraava maalipaikka tuli vasta ottelun puolivälissä, kun Stephenson tarjoili päädystä loistosyötön luukulle ja Kessel lapioi läheltä Husson patjoihin kiekon.

Hill oli maalissa neutraali. Huippukoppeja ei tarvinnut ottaa, muttei hän imuroinutkaan maaleja omiin. Avauserän alkupuolella Seider nousi oikealta maalin kulmalle seinäsyötöllä, mutta nosti läheltä yli, kun Hill piti etukulman melko hyvin tukossa. 16. minuutilla Walman ampui päätypassista painavan lämärin logoon vasemmasta laidasta. 28. minuutilla puolestaan Hill torjui Coppin laukauksen slotista ja ottelun päätöskympillä pari perättäistä Larkinin ja Velenon laukausta vasemmasta laidasta suoraluistelusta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
47/82 Vegas vs. Washington

Kotiputki päättyi Capitalsia vastaan. Thompson palasi maaliin. Amadio nousi Eichelin ketjuun ja Kessel putosi neloseen Rondbjergin ja Froesen seuraksi.

Arvosanataulukko
++
+ Marchessault, Amadio, Stephenson, Cotter, Roy, Kolesar, Rondbjerg, Froese, Martinez, Pietrangelo
+/- Thompson, Hague, Hutton, McNabb, Korczak, Karlsson, Smith, Eichel, Kessel
-
--

Kolmannella minuutilla Amadio katkaisi avauksen keskialueella. Nopeasta käännöstä Eichel vei kiekon takaisin hyökkäysalueelle ja poimi taustalta Pietrangelon, joka jatkoi syötön oikeaan laitaan. Stephensonin one-timer osui ylärimaan, mutta paluukiekkoon ehti toiselta puolelta ensimmäisenä Martinez, joka vihdoin viimeisteli kauden avausmaalinsa puolityhjään rysään. Seitsemännellä minuutilla puolestaan Marchessault tarjoili herkullisen lätyn 2v1-vastaiskussa Roylle, joka jatkoi ykkösellä kiekon alakulmaan. Martinez nappasi toisen tehopisteensä kakkossyötöllä. 3-0 maalissa toisen erän alussa Stephenson hävisi hyökkäyspään aloituksen, mutta katkaisi heti perään Jensenin rännipurun ja löysi maalin edestä Amadion, joka nosti kiekon yläkulmaan. 32. minuutilla puolestaan Rondbjerg sai Pietrangelolta avauksen keskikaistalle ja polki jalalla yli keskialueen. Sitten hän levitti Froeselle, jonka laukaus vasemmasta laidasta pomppi onnekkaasti sisään Kuemperin luistimesta, kun laukaus kimposi tolpasta takaisinpäin. Samalla Lindgren vaihdettiin maalille. Se ei auttanut, vaan jo minuutin päästä lukemat olivat 5-0. Kolesar riisti omalla alueella ja vastaiskusta Roy dumppasi kiekon syvään. Jensen vuoti erässä toistamiseen, kun kiekon suojaaminen oli puutteellista. Kolesar karvasi iholle ja sai stopin aikaan laitaan. Capitals näytti silti selvittävän staattisen tilanteen, mutta Roy oli purun välissä siniviivassa ja löysi stephensonmaisesti maalin edestä yksin Cotterin, joka uitti rystyltä kiekon mertaan.

Capitals kavensi vielä toisen erän lopussa, kun Gustafsson antoi tarkan syötön noppavitosen sisään leikanneelle Oshielle, joka ohjasi Royn edestä kiekon takakulmaan. Klassinen aluepuolustuksen murtamiskeino eli ohjuri toimi tuossa kohden vierasjoukkueella, kun muita keinoja se ei siihen mennessä ollut löytänyt tiiviin noppavitosen puhkomiseen. Kahden erän jälkeen vedot olivat 20-14 ja maalit 5-1. Ensimmäisen 30 minuutin aikana Capitals ampui vain yhdeksän kertaa kohti maalia, koska Vegasin PAPP oli tiukka ja tuotti paljon blokkeja. Capitals antoi Vegasille avaimet käteen pelata tälle mieluisinta transitiojääkiekkoa puolivillaisilla kiekollisilla ratkaisuilla hyökkäysalueella. Hyökkäysalueen menetyksistä tai blokatuista vedoista tuli mukavia vastaiskun poikasia kahdessa ensimmäisessä erässä. Capitalsin tasapaino oli heikompi eikä siltä nähty niin raivokasta takapainetta kuin aiemmilta vastuksilta, vaan Vegasilla oli vastassaan aina levähtäneempi viisikko. Täten keskialueen ylittäminenkin oli parempaa ja jos vastaiskut eivät johtaneet välittömiin vetopaikkoihin, niistä seurasi ainakin useita kulmaralleja. Laviolette oli valmistanut ryhmänsä todella heikosti otteluun kaikkinensa.

Päätöserässä nähtiin kaksi maalia. Neljännellä minuutilla Roy ja Kolesar voittivat 2v2-päätypainin Alexeyevia ja Wilsonia vastaan. Cotteria ei kukaan sitonut maalin edessä ja tämä viimeisteli toisen rystymaalinsa päätypassista. Loppuluvut iski päätöskympin alussa Johansson. Maali oli identtinen vieraiden avausmaalin kanssa, kun Johansson vuorostaan ohjasi keskustasta van Riemsdykin syötön pussiin.

Kolmosketjulle menee plussa kahdesta maalista. Päätyrouhinta oli viime peliä tehokkaampaa. Cotter on ihan hywin solahtanut Carrierin paikalle Royn ja Kolesarin ketjuun. Nelosketjusta Rondbjerg ja Froese väänsivät hyvin sekä olivat näkyviä. Yhden maalin lisäksi kakkoserän puolivälissä Rondbjerg päätti yhden suorahyökkäyksen ampuen keskeltä räpylään. Kakkosketjusta plussat saavat kahden pisteen miehet. Amadiolla oli viidennellä minuutilla paikka tehdä Huttonin viivalämärin reboundista, mutta vielä silloin kääntö jään pinnasta maalin edestä meni ohi takakulman. 30. minuutilla puolestaan Eichelin lätty keskialueen ylityksen jälkeen oli hieman liian haastava Amadiolle haltuunotettavaksi. Ykkösketjun tähti oli Marchessault, joka 2-0 maalin alustuksen lisäksi loisti todella irtonaisella liikkeellään esim. 25. minuutilla, kun hän voitti kulmassa 1v1-tilanteen irtaantuen puolustajasta, mutta passi maalin eteen katkesi mailaviidakkoon. 22. minuutilla puolestaan transitiossa hän viistokuljetti kiekon yli keskialueen ja antoi huikean passin oikeasta laidasta takatolpalle, mutta Smith tuhlasi avopaikan.

Puolustuksesta kahden pisteen Martinez ja Pietrangelo ansaitsevat plussat tietysti. Thompson pääsi maalissa melko helpolla. Paras torjunta oli 35. minuutilla tasavajaalla, kun Oshien poikkisyötöstä hän ryösti Stromen takatolpalta. Päätöserän alussa hän otti hyvän lähitorjunnan Manthan kutiin maalin edestä päätypassista. Avauserästä jäi mieleen puolestaan Bäckströmin ja Stromen laidoista lähteneiden rannelaukausten liimaamiset syliin ja räpylään. Viisikkopuolustus teki Loganille työn helpoksi kopata laukaukset heikoista sektoreista.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
48/82 Arizona vs. Vegas

Golden Knights vieraili ensi kertaa Mullett-areenassa. Kokoonpano oli täysin sama kuin Washington-voitossa.

Arvosanataulukko
++
+ Rondbjerg, Kessel, Hague, Thompson
+/- Karlsson, Smith, Marchessault, Eichel, Amadio, Cotter, Kolesar, Froese, Martinez, Hutton, McNabb, Korczak
- Stephenson, Roy, Eichel, Pietrangelo
--

Kahden minuutin kohdalla Coyotes siirtyi johtoon. Thompson näytti menevän hakemaan Carconen päätydumppausta, mutta palasikin yhtäkkiä maalilleen. Niinpä Bjugstad pääsi kiekolle ja syötti slottiin, josta Guenther ohitti Thompsonin laukomalla etuyläkulmaan. Toisen erän alussa Coyotes liikutti hetken aikaa kiekkoa hyökkäysalueella, kunnes Gostisbehere poimi syvyydestä slottiin liikkuneen Kellerin ja tämän kääntölaukaus ohitti Loganin. Stephenson ennakoi liiaksi syöttöä laitaan Schmaltzille ja se jätti keskustan typötyhjäksi. Vegasin illan ainoa kihaus syntyi ottelun puolivälissä ylivoimalla. Marchessaultin poikkisyötöstä Kessel latasi rannelaukauksen vasemmasta siivestä verkkoon. Karlsson paini häiritsevästi Stecherin kanssa Vejmelkan vieressä, joten tämä ei saanut kiekkoa torjutuksi. Kakkosylivoimassa Hutton oli viivassa, Kessel ja Marchessault siivissä, Cotter keskellä ja Karlsson maskissa, mutta ykkösylivoimasta olivat jäälle vielä jäänyt Pietrangelo siniviivaan maalin syntyessä. Ykkösylivoiman koostumus oli Pietrangelo-Eichel-Smith-Stephenson-Roy.

Päätöserässä molemmat maalit teki kotijoukkueen Keller. Kahdeksannella minuutilla Välimäki palautti kiekon viivasta maalin taakse. Schmaltz jatkoi sen slottiin ja kun Roy seilasi missä sattuu, Kellerillä oli tilaa viimeistellä alakulmaan. Loppuluvut ja hattutempun sama mies viimeisteli tyhjiin, kun Pietrangelo ampui päin blokkia ja Schmaltz vapautti Kellerin läpiajoon.

Stephenson ja Roy saavat plussat kurittomasta sijoittumisestaan omalla alueella takaiskuissa. Eichel puolestaan tuhlasi tukun paikkoja, joten hän saa siksi miinuksen. 34. minuutilla Stephenson syötti vasemmalta takaviistoon, mutta Eichel ampui keskeltä ohi maalin oikealta. Pari minuuttia myöhemmin Amadio petasi vasemmasta laidasta niin ikään paikan Eichelille, joka nosti maalin kulmalta kiekon Vejmelkan syliin. Ja hetki siitä ylivoimalla Smithin poikittaissyötöstä Eichel tälläsi one-timerin patjaan. Ottelun lopussa vielä hän loi itselleen tekopaikan vastaiskusta, mutta nosti läheltä kiekon rystyltä syliin. Pietrangelo puolestaan oli kiekollisesti epävarma. Kakkoserässä hän lahjoitti läpiajon kompuroimalla ylivoimalla siniviivassa, mutta Thompson pelasti hänet torjumalla kilvellään Schmaltzin läpiajon.

Vaikka Thompson päästi kolme ja empi avausmaalia ennen, annan hänelle plussan 4-5 vaativasta pelastuksesta. Käytännössä joka kolmas torjunta oli laadukas ensimmäisten 41 minuutin aikana. 14. minuutilla tasavajaalla Välimäki poimi slotista Guentherin, jonka kuti osui patjan yläreunaan. Ottelun puolivälissä 2v1-hyökkäyksessä Pietrangelo ei saanut katki Schmaltzin lättyä McBainille, mutta Logan liukui atleettisesti sivuttain torjumaan one-timerin. 33. minuutilla Boyd kiersi puolestaan pakkina tuuranneen Royn, mutta Logan otti mainion lähitorjunnan Boydin laukaukseen. Päätöserän alussa vielä Ritchien rystynostonkin maalin edestä Thompson nollasi. Tämä tarjosi tilaisuuden kyllä pisteisiin.

Haguelle menee plussa pakistosta. Avauserässä jäi mieleen yksi erinomainen 1v1-puolustus, kun McBain yritti punnertaa laidasta maalille, mutta Hague käytti kokoaan hyödyksi ja riisti kiekon. 16. minuutillakin hän riisti kiekon oman maalin takana ja sitten nosti itse sen perään jalalla kiekon aina hyökkäysalueelle asti. Vahva vaihto. Kakkoserässä puolestaan hän tanssi kertaalleen siniviivassa laituria vastaan, röyhkeästi haastoi tämän liikkuen keskustaan ja sai hankittua ylivoiman.

Hyökkäyksestä palkitsen nelosketjusta Kesselin ja Rondbjergin. Tuo vitja varmaankin sai useimmiten siirrettyä painopisteen Arizonan alueelle. Jo kolmannella minuutilla Rondbjerg voitti päätypainin, mutta Kessel ei ihan saanut syöttöä haltuun maalin edessä. Seuraavassa vaihdossa päätypeli oli taas vahvaa ja lopuksi Kessel ohjasi keskeltä ohi takakulman Pietrangelon syötön. 25. minuutilla Rondbjerg ampui suoraluistelusta syliin oikeasta laidasta terävästi. Hetkeä myöhemmin hän karkasi läpiajoon Välimäen selustaan, kun Korczak purki lasin kautta keskialueelle, mutta Vejmelka torjui kämmennoston. 43. minuutilla puolestaan vielä Rondbjerg ampui vasemmasta laidasta ranteella ja Vejmelkan torjunnasta kiekko kimposi ilmaan aiheuttaen maalinedusruuhkan. Tilannetta tarkasteltiin videolta, mutta kiekko ei maaliviivaa lopulta ylittänyt. Kessel puolestaan maalinsa lisäksi mm. petasi kakkoserän lopussa loistopaikan päädystä slottiin Huttonille, joka ampui suoraan Vejmelkan syliin.

Neutraaleista pelaajista Cotterilla oli pari itse luotua maalipaikkaa. Yhdeksännellä minuutilla hän katkaisi avaussyötön ja ampui sitten ranteella kaukaa kilpeen. Kakkoserän alkupuolella transitiosta hän livahti puolittain karkuun, mutta ampui Vejmelkan patjaan kuljetuksen lopuksi. Ykkösketju puolestaan ei hirveästi väläytellyt. Seitsemännellä minuutilla Hutton ampui jätöstä kohti maalia ja kiekko oli pomppia maalin kulmalta Marchessaultista tai Smithista sisään. Hetken päästä Marchessault itse kuljetti yli keskialueen ja päätti soolonsa epätoivoiseen rystykutiin vasemmasta laidasta pienestä kulmasta. Paras paikka tuli viisi minuuttia ennen loppua ilman maalivahtia pelatessa, kun Smith rouhi päädystä kiekon maalin kulmalle Marchessaultille, mutta tämä ampui rintapanssariin. Maalipaikkoja Golden Knights kyllä loi riittämiin jopa voittaakseen, mutta maalinteon tehokkuus sakkasi. Vieraskiertue sai ikävän alun, mutta toivottavasti itärannikolta irtoaa sitten voittoja viime kauden tapaan.
 
(1)
 • Tykkää
Reactions: Deeq

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Vieraskiertue sai ikävän alun, mutta toivottavasti itärannikolta irtoaa sitten voittoja viime kauden tapaan.
Kovia joukkueita on vastassa itärannikolla, mutta on lupa odottaa voittoja, kun pelataan tällaisella tavalla kuin viime aikoina (hävitään Detroiteille ja Arizonoille ja sitten päihitetään parempia joukkueita, kuten Washington, selvästi). En kyllä tykkää tästä tyylistä ollenkaan. Heikommat etukäteen ajatellen pitäisi selvittää helpohkosti, ja sitten taistella parempia joukkueita vastaan mahdollisimman tasaväkisesti ja ottaa irtopisteitä aina kun mahdollista. Oh well.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
41/72 Eagles vs. Silver Knights

Conrad palasi keskikaistalle, D'Amato siirtyi laitaan ja Marino vilttiin.

Brisson - Morozov - Rempal
Quinney - Manninen - Foo
Loewen - Ford - Marushev
Guay - Conrad - D'Amato

Bischoff - Cormier
Chayka - Pachal
Ahac - Hickey

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Cormier, Brisson, Marushev
+/- Ahac, Hickey, Chayka, Pachal, Bischoff, Guay, D'Amato, Loewen, Ford, Quinney, Manninen, Foo, Morozov, Rempal
- Brossoit, Conrad
--

Yleensä Colorado on ollut hyvä paikka vierailla (saldo 6-2 ennen tätä viikonloppua), mutta nyt voittoputki päättyi 5-4 tappioon. Kahden minuutin jälkeen Smallmanin rannelaukaus upposi luvattoman helposti kaukaa vasemmasta laidasta ohi Brossoitin. Pachal teki ehkä pientä maskia, mutta kuti olisi silti pitänyt kopata. Ajassa 7:55 ylivoimalla peli oli 2-0. Maali oli käytännössä identtinen, kun Kautin rannelaukaus vasemmasta laidasta painui takakulmaan Farrancen levityksestä. Tällä kertaa Pachal ei ollut maskissa, mutta Scott kylläkin, joten ohuen synninpäästön Brossoitille voi antaa, vaikka hänen tulisikin taistella näkökenttä vapaaksi. Vartin kohdalla HSK kavensi juuri, kun joukkueet tulivat täysilukuisiksi. Chayka löysi slotista Brissonin ja tämä ohitti Annusen. Ford sai kakkossyötön.

Ottelun puolivälissä Eagles osui kahdesti minuutissa. Foudy löysi ensin syötöllään vasemmasta kulmasta keskeltä Beaucagen, joka ohitti Brossoitin. Fordin ja Morozovin kommunikaatio ei toiminut jäähyn jälkeen ja kumpikaan ei sitten lopuksi ottanut sentterin roolia. Maali oli samanlainen, joita Vegas päästi pari Arizonassa. Hetken päästä puolestaan kulmarallin lopuksi Middletonin rannelaukaus oikealta b-pisteeltä painui maskitta takakulmaan. Käytännössä tuokin oli Brossoitille torjuttavissa ollut veto. Vieraiden ykkösylivoima kavensi erän lopussa 4-2:een, kun Manninen jätti irtokiekon vasemmassa laidassa Quinneylle ennen lipumistaan omalle paikalleen slottiin. Quinney pudotti Cormierille, jonka lämäri painui takakulmaan.

Päätöserän neljännellä minuutilla vastaiskusta Ford tarjoili lätyn takatolpalle ja jäähyltä vapautunut Marushev viimeisteli varmasti ohi Annusen. Ranta saa ottaa maalin piikkiinsä menetettyään kiekonhallinnan hyökkäyssiniviivan kulmassa. Kahdeksan minuuttia ennen loppua Ranta paikkasi erheensä naulaamalla kiekon takakulmaan vasemmalta puolelta 2v1-hyökkäyksessä. Conrad haki hyökkäyssinisen päällä liian vaikeaa syöttöä keskikaistalle Guaylle ja peli kääntyi siitä omiin. Brossoitkin toki jäi makaamaan maalinsa sisään eikä riittävästi haastanut laukojaa. Pari minuuttia ennen loppua Henderson vielä tuli maalin päähän. Quinney oli purkua vastassa sinisen kulmassa ja maalin edestä Ford ohjasi paluutoimituksen sisään.

Kaipa Colorado oli juuri maalin verran parempi vietyään laukaukset 34-26. Brossoitille menee miinus, koska jopa neljä viidestä maalista oli torjuttavissa. Suorat rannelaukaukset upposivat turhan helposti. Vastineena maagisia pelastuksiakaan ei oikein ollut. 13. minuutilla hän torjui olkapäällään Rannan rannelaukauksen 2v2-tilanteessa pakin jaloista ja avauserän lopussa torsollaan Burken ohjauksen maalin edestä. Kakkoserän lopussa hän nollasi Foudyn voimanousun ja otti jokusen muunkin lähitorjunnan, mutta siinäpä se. Morozov pelasti avauserässä yhden 2v1-tilanteen polkemalla lujaa alas ja estämällä viime hetkellä Kautia ampumasta. Conrad saa miinuksen puolestaan 5-3 maalista.

Cormierille menee plussa maalista. Hän ja Bischoff ampuivat painavia kuteja siniviivasta muutenkin. Toisen plussan saa Brisson maalistaan ja ajoittaisesta kulmahyrräyksestä hyökkäysalueella. Mannisen vitjan hyökkääminen oli aika heikkoa ja suurin osa suorahyökkäyksistä tyrehtyi keskialueelle. Kertaalleen alivoimalla hän ja Quinney olivat päästä 2v1-vastaiskuun, mutta senkin esti lopulta Kautin takakarvaus. Kolmosketjusta Loewen tuhlasi pari paikkaa kakkoserän avauskympillä. Ensin maalin edestä hän survoi patjaan ja sitten ampui Marushevin syötöstä oikealta b-pisteeltä logoon. Marusheville menee kolmas plussa mm. tuon paikan alustuksesta ja päätöserän kavennusmaalista. Fordia en palkitse plussalla 1+2 tehoista huolimatta, koska hän nukahti Beaucagen maalissa. Muista neutraaleista pelaajista D'Amato teki yhden tuloksettoman voimanousun maalille ja Rempal ampui kertaalleen vauhdikkaasta kuljetuksestaan kilpeen siniviivan jälkeen.

42/72 Eagles vs. Silver Knights

Patera oli maalissa. Quinney oli sivussa, joten D'Amato nousi kärkiketjuihin. Manninen sai uudet laiturit. DiLiberatore korvasi Hickeyn.

D'Amato - Morozov - Marushev
Brisson - Manninen - Rempal
Loewen - Ford - Foo
Guay - Conrad - Marino

Bischoff - Cormier
Chayka - Pachal
Ahac - DiLiberatore

Patera
Hutchinson

Plussat ja miinukset
++
+ Manninen, Brisson, Rempal, DiLiberatore
+/- Ahac, Chayka, Pachal, Bischoff, Cormier, Patera, Guay, Conrad, Marino, Loewen, Ford, Foo, Morozov, Marushev, D'Amato
-
--

Toisestakin pelistä tuli maalin tappio. Eagles voitti 4-3. Avausmaalin teki silti ylivoimalla HSK. Maalia edelsi Wagnerin tolppakuti 2v1-vastaiskusta. Kun vieraat saivat lopulta kuvion kuntoon, Manninen syötti vasemmalta keskelle ja Brissonin yhden kosketuksen supaisu läheltä siniviivaa painui sisään ohi Johanssonin. Tasoitus 14. minuutilla oli mielenkiintoinen. Foudy heitti kiekon maalille oikeasta laidasta. Rebound putosi Pateran oikealle puolelle. Hudon kesytti kiekon ilmasta Brissonin luisteltua siitä ohi ja laukoi sitten limpun maaliin. Toisen erän avauskympillä molemmat osuivat kertaalleen. Ensin Galchenyuk ohjasi maalin edestä Martinin laukauksen oikeasta laidasta ohi Pateran. Hetken päästä Silver Knights tasoitti, kun Manninen kaapi aloitusvoiton omissa, Brisson lähetti ristipistolla Rempalin vauhtiin oikeasta laidasta, tämä punnersi laidan puolelta ohi puolustajan ja ampui sitten tarkasti ranteella takakulmaan. Eagles palasi johtoon erän lopussa ylivoimalla. Farrance ampui viivasta ohi maalin, Galchenyuk oli maalin kulmalla reboundissa kärppänä kääntäen sen Ahacin edestä viereen Scottille, joka viimeisteli takatolpalta.

Manninen oli jäällä kolmannenkin HSK-maalin aikana tehden sen itse päätöserän alussa. DiLiberatore ampui siniviivasta ja Manninen nosti reboundin yli Johanssonin patjan. Bowers oli pelaaja, joka ei saanut Sakaria sidottua reboundista. DiLiberatore puolestaan syöttöpisteensä lisäksi oli se, joka vei kiekon jalalla oikeasta laidasta hyökkäysalueelle, joten hän oli maalin todellinen arkkitehti. Mannisen osuma ei pisteitä tuonut, kun Eagles teki voittomaalin ajassa 50:58. Patera torjui kyllä Martinin painavan lämärin siniviivasta, mutta paluukiekko kimposi suoraan Farrancen lapaan vasemmalle b-pisteelle eikä Jiri ehtinyt palautua torjunta-asentoon.

Eipä tämäkään tappio ansaitsematon ollut vetojen oltua 35-22. 40 minuutissa HSK ampui vain 14 kertaa ja maalien lisäksi ainoa uhkaa tuottanut hetki oli avauserän lopussa Foon ohjaus maalin edestä, joka oli lipua sisään. Lopussa ilman maalivahtia Rempal ampui hanakasti molemmista laidoilta tuloksetta.

Mannisen ketju oli parasta antia, joten he saavat plussat tehoilustaan. Lisäksi DiLiberatore saa kehut alustamastaan 3-3 maalista. Muita onnistujia ei tasapaksusta ryhmästä noussut esiin. Maalissa Patera antoi pari "läskiriparia", joista Colorado kiitti, mutta torjuihan hän toisaalta kakkoserän lopussa Hudonin läpiajon ja päätöserässä kotijoukkueen alivoimalla Kautin puolittaisen läpiajon kilvellään. Lisäksi hän otti muutaman slottitorjunnan kuten nollaten Clurmanin avauserän puolivälissä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
49/82 Devils vs. Golden Knights

Howden palasi kahden kuukauden tauon jälkeen kehiin. Hän korvasi nelosketjun vasemmassa laidassa Rondbjergin. Pakistossa Martinez siirrettiin ykköspariin ja Hague putosi Huttonin seuraan kolmospariin. Muita muutoksia ei ollut, vaan Thompson aloitti kolmannen pelinsä neljään päivään.

Arvosanataulukko
++
+ Karlsson, Smith, Marchessault, Stephenson, Hutton, Thompson
+/- Pietrangelo, Martinez, McNabb, Hague, Korczak, Eichel, Amadio, Kessel, Cotter, Roy, Froese, Howden, Kolesar
-
--

Devils siirtyi johtoon neljän minuutin kohdalla. Hischierin jätöstä Palat leikkasi oikeasta laidasta keskustaan ja ampui kiekon takakulmaan Korczakin lavan kautta. McNabb ihan hyvin hidasti Hischierin kuljetuksen, muttei sitten enää ehtinyt takapaineistamaan Palatia, joka vauhtieron ansiosta leikkasi maalille, jossa Korczakin piti huomioida myös keskikaistalla ollut Devils-pelaaja. Näppärästi rakennettu maali, vaikka tuuriakin oli. Vegasin tasoitus syntyi toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Hyökkäysalueen kiekonliikutuksen päätteeksi Hutton räväytti rannelaukauksen vasemmalta b-pisteeltä aivan etuyläkulmaan ohi Seversonin peiton. Syöttöpisteet kirjattiin Stephensonille ja Haguelle. Toisessa erässähän Vegas sekoitti ketjunsa ja se toi tulosta ainakin tuossa vaihdossa. Stephensonin laidalla olivat Kessel ja Amadio, Eichel sentteröi Royta ja Cotteria sekä Kolesar pudotettiin neloseen Howdenin ja Froesen rinnalle. Hetki tasoituksesta ja Vegas siirtyi 2-1 johtoon 3v3-vastaiskusta. Smith haastoi puolustajat kuljettamalla keskikaistaa pitkin ja sai luotua riittävästi tilaa Marchessaultille leikata selustaan, kun hän imi vastustajia itseensä. Mukaillakseni Tuomas Virkkusta, nämä olivat kuin kolme pientä lampaanpoikasta, jotka olisi pitänyt kuohia ennen kevätlaitumelle päästämistä. Marchessault vei nokikkain päästyään kiekon riittävän sivulle ja sai käännettyä kämmeneltä kiekon ohi Vanecekin. Lopulta Karlsson puttasi maaliviivalta vielä pelivälineen verkkoon.

Päätöserässä kaikki näytti hyvältä, kunnes Devils otti maalivahdin pois vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. Hamiltonin harmiton rannelaukaus oikeasta laidasta kohti maalia kimposi McNabbin säären kautta etukulmaan ohi voimattoman Thompsonin. Jatkoajalla Hutton kamppasi epähuomiossa maalin takana kamppailutilanteessa Sharangovichin. 4v3-ylivoimalla Hamilton osui toistamiseen, kun Hughes ensin vei kiekon hyökkäysalueelle oikealta eikä McNabbin taklaus ollut riittävän voimakas riiston tekemiseksi, vaan Jack sai käännettyä rystyltä kiekon keskustaan, josta Dougien moukari lävähti ohi Thompsonin.

Thompson oli maalissa erinomainen, vaikka turhaan taas soimasi itseään pelin jälkeen. Eipä hän takaiskuille voinut mitään ja vastineena oli useampi loistava pelastus. 13. minuutilla Palat tarjoili oikeasta laidasta syötön takatolpalle Hischierille, mutta Logan venytti patjansa eteen. Avauserän lopussa Boqvist ampui vasemmalta patjaan ja Hughes kirmasi taustalta reboundiin ampuen sen syliin. Avauserän jälkimmäinen puolisko oli Devilsin hallintaa sen lauottua viimeisistä 11 laukauksesta kohti maalia kymmenen. Toisen erän alussa isäntien alivoimalla Sharangovich polki puoliksi karkuun, mutta Logan torjui tullen riittävästi vastaan. Puolivälissä iltaa Hughesin poikittaissyötöstä Haula haki rystynostoa pienestä kulmasta, mutta se ei yllättänyt Thompsonia. Päätöserän alussa Thompson työnsi kilven etuyläkulman eteen, kun Graves ampui oikeasta laidasta ranteella terävästi. 45. minuutilla puolestaan Hamilton käveli oikealta keskustaan ja ampui ranteella kohti takakulmaa, mutta Thompsonin hanska oli alakulman edessä. Lopuksi vielä neljä minuuttia ennen loppua Logan torjui Martinezin harhasyötön jälkeen Hughesin nopean kääntölaukauksen keskustasta.

Ykkösketju oli välillä pitkiä aikoja omissa, mutta ansaitsee silti plussan, koska loi se hyökkäyspeliäkin yhden värkätyn maalin lisäksi. Esimerkiksi seitsemännellä minuutilla suorahyökkäyksen lopuksi Karlsson ampui maalin edestä yli rystyltä Marchessaultin jätöstä. 10. minuutilla Marchessault petasi päädystä paikan uudelleen Karlssonille, joka ampui sillä kertaa logoon maalin edestä. 47. minuutilla osat vaihtuivat, kun Karlsson riisti kiekon Devils-maalin takana ja tarjoili passin maalin eteen, mutta Marchessault ei avopaikasta saanut nostettua rystyltä kiekkoa ohi Vanecekin. Stephenson puolestaan saa plussan luomistaan maalipaikoista. Syöttöpisteitä olisi voinut tulla enemmänkin kuin yksi. 27. minuutilla hän tarjoili takaviistoon suorahyökkäyksen lopuksi loistopaikan Amadiolle, joka tuhlasi sen maalin edestä Vanecekin vietyä jään pinnastakin pidemmän korren. Tuo hyökkäys käynnistyi Pietrangelon ristipistosta. 48. minuutilla puolestaan Stephenson yhtä lailla käänsi vasemmasta laidasta suoraluistelusta syötön poikittain, mutta Vanecek liukui takatolpalle Kesselin vedon tielle.

Puolustuksesta plussa menee Huttonille maalista ja mm. siitä, että hän päätöserässä pelasti yhden maalin saaden lavan oikea-aikaisesti väliin oman maalin edessä. Neutraaleista pelaajista Kolesar oli avauserän alussa hyvä, mutta katosi sitten pimentoon. Kolmannella minuutilla hän punnersi lähes maalipaikkaan, mutta viime hetkellä Devils-pelaajan mailannosto esti laukauksen. Seuraavassa vaihdossa hän puolestaan polki jalalla alhaalta saakka vahvasti keskikaistaa pitkin hyökkäysalueelle, levitti Howdenille ja tämän poikittaissyötöstä Froese päätti suorahyökkäyksen ampuen päin puolustajaa. Eichel hankki päätöserässä yhden ylivoiman haastollaan, mutta muutoin mieleen jäi vain vartin kohdalla vastaiskun lopuksi ammuttu rannelaukaus vasemmasta laidasta yli maalin. Loukkaantumisen jäljiltä hän yhä hakee parasta virettään. Ylivoima puolestaan oli kaikkinensa aika heikkoa ja paras haku oli Kesselin tarjoilu oikeasta laidasta takatolpalle, mutta syöttö ei ihan napsunut Royn lapaan maalin kulmalle.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
43/72 Henderson vs. San Jose

Kuuden ottelun kotiputki alkoi San Josea vastaan. Quinney palasi kehiin yhden huilipelin jälkeen, mutta Mannisen ketju oli samassa muotissa kuin viime pelissä, joten Quinney meni Morozovin ketjuun ja D'Amato palasi neloseen.

Brisson - Manninen - Rempal
Quinney - Morozov - Foo
Loewen - Ford - Marushev
D'Amato - Conrad - Marino

Bischoff - Cormier
Chayka - Pachal
Ahac - Hickey

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Conrad, Quinney
+/- Ahac, Hickey, Chayka, Cormier, Brossoit, D'Amato, Marino, Loewen, Ford, Marushev, Morozov, Foo, Brisson, Manninen, Rempal
- Bischoff, Pachal
--

Avauserän puolivälissä Conrad katkaisi Bradyn avauksen ja kiskaisi slotista kiekon ranteella vasemman tolpan juureen tarkasti ohi Mäkiniemen. Syöttäjiä ei tietenkään merkitty. Tasoitusmaali syntyi 28. minuutilla. Bischoff syötti oman maalin takaa ränniin, mutta Veronneau oli välissä ja poimi heti maalin edestä Suessin, joka jätti vielä kiekon taakse Agozzinolle ja tämän laukaus keskeltä ohitti Brossoitin.

Päätöserän alussa ykkösylivoima vei isännät johtoon. Sillä oli useita paikkoja, kunnes vihdoin Cormierin laukauksen paluukiekon Quinney naulasi verkkoon maalin vasemmalta kulmalta. Oikean siiven Rempal sai kakkossyötön. Manninen oli yhä syvyydessä ja kertaalleen ennen maalia Quinney haki hänelle syöttöä vasemmasta siivestä takatolpalle, mutta Sakari ei osunut siihen syöttöön. Barracuda tasoitti päätöskympin alussa. Ylivoimaa kului vain kahdeksan sekuntia. Ford hävisi aloituksen, jonka jälkeen Pouliot viivasta syötti oikeaan laitaan Bordelaualle. Tämä jatkoi maalin kulmalle Eklundille, joka toimistostaan käänsi poikittaissyötön maalialueen halki Agozzinolle ja tämä räppäsi illan toisensa suoraan syötöstä. Pachalin maila oli alkuun suunnattu estämään syöttöä slottiin ja hän käänsi sen hieman myöhässä syöttölinjalle, joten Eklundin syöttö lävisti siksi hänet ja Brossoit oli voimaton. Jatkoaika oli maaliton. Pilkuilla Marushev ampui ensin kämmeneltä tarkasti oikeaan alakulmaan. Gushchin tasoitti uittaen kämmeneltä längistä kiekon sisään. Brisson puolestaan vei kiekon riittävän sivulle ja nosti rystyltä kiekon Mäkiniemen räpylän alta sisään. Sen jälkeen Eklund yritti samaa kuin Gushchin, mutta Brossoit piti luukut kiinni sillä kertaa. Quinney ampui keskeltä kilpeen, mutta kun Criscuololta karkasi kiekko, Silver Knights voitti ensimmäistä kertaa tällä kaudella rankkarikisan. Samalla se nousi sarjataulukossa kahden pisteen päähän viimeisestä pleijaripaikasta, jota pitää hallussaan juuri Barracuda, mutta toki HSK:lla on kaksi ottelua enemmän vyöllään. Lisäksi HSK:sta neljän pisteen päässä on peräti viisi peliä vähemmän urakoinut Condors. Tiukka taisto viimeisestä pudotuspelipaikasta tulee. Vain Gullsin voi jo laskea ulos, koska se on 24 pisteessä 41 pelatun ottelun jälkeen.

Voitto oli ansaittu, koska Mäkiniemi pelasti pisteen vieraille lukuisilla paraatipelastuksillaan. Jo avausminuutilla Quinney lätytti laidasta Foon nokikkain suomalaisen kanssa, mutta Foon viimeistely epäonnistui, vaikka hän sai jo veivattua Mäkiniemen jäihin. Pari minuuttia myöhemmin Manninen ampui keskeltä suoraan logoon ja seuraavaksi Rempal punnersi läpiajoon pitkästä avauksesta, mutta ampui kämmeneltä suoraan syliin läheltä. 13. minuutilla puolestaan 2v1-hyökkäyksessä Conrad petasi D'Amatolle loistopaikan maalin vasemmalle kulmalle, mutta Mäkiniemi liukui sivuttain maagiseen kilpitorjuntaan. Tuon petauksen ja tehdyn maalin ansiosta Conrad kuitenkin saa plussan ja samoin perustein Quinney alustettuaan Foon maalipaikan heti ottelun alussa. Kakkoserässä Quinneya myös rikottiin hänen tehtyään voimanousun laidasta maalille ohi Pouliotin, josta seurauksena oli ylivoima.

Pahiten paikkoja tuhlasi Mannisen kolmikko, joten siksi sille ei voi plussaa antaa, vaikka tässäkin pelissä anti ylöspäin oli hyvää. Toisen erän alussa Manninen sai karvatessaan lavan väliin Knyazevin avaukseen ja kiekko ponnahti keskelle Brissonille, joka ampui heti kohti etualakulmaa, mutta Eetu sai räpylän väliin. Seuraavaksi Rempal puolestaan pääsi toistamiseen nokikkain suomalaiskassarin kanssa, mutta ampui oikeaan tolppaan maalin edestä. 26. minuutilla vastaiskusta Loewen jatkoi kiekon keskialueella eteenpäin samaiselle Rempalille, mutta tämä ampui suoraluistelusta lopulta ohi etukulman. 32. minuutilla kahden miehen ylivoimalla Brisson tykitti poikittaissyötöstä rintapanssariin ja Quinney hetken päästä ohi takakulman oikeasta siivestä. Rempal-Manninen -akseli löysi toisensa puolestaan vielä ottelun loppupuolella kahdesti. Ensin päätöskympillä Rempal karvasi kiekon ja syötti takaviistoon Manniselle, joka latasi keskeltä one-timerin patjaan. Jatkoajalla puolestaan Rempal karisti miehensä oikeassa laidassa ja haki takatolpalta Mannista, mutta tämän lapa oli sidottuna eikä viimeistely onnistunut. Sakarin kolmen pelin pisteputki siis katkesi, mutta pirteästi hän silti taas pelasi loukkaantumisensa jäljiltä. Yhtenä miellyttävänä yksityiskohtana ylivoimalla hän on hyvä rouhimaan maalinedusroolissaan päätykiekkoja takaisin omalle joukkueelle ohilaukausten jälkeen.

Miinukset menevät takaiskuissa möhlineille puolustajille. Toki jatkoajalla Bischoff pelasti yhden 2v1-tilanteen blokaten Gushchinin laukauksen oikealta puolelta, mutta se ei riittänyt nostamaan häntä neutraaliksi. Pachalinkaan moka alivoimalla ei järin suuri ollut, mutta puolikas miinus pyöristyy ylöspäin kokonaiseksi. Maalissa Brossoit pääsi melko helpolla. Päätöserän alussa Suessin antoi laidasta lätyn maalille leikanneelle Raskalle, mutta Brossoit torjui patjallaan rystylaukauksen. Jatkoajalla puolestaan Bordeleaun nousu oikeasta laidasta maalille aiheutti pientä uhkaa, mutta senkin Brossoit selvitti. Muuten hän otti pitkälti vain perustorjuntoja.

Mitä tulee Vegasiin, Whitecloud, Theodore ja Carrier ovat tänään jäällä reeneissä. Ensin mainittu toki ilman kontaktia, mutta positiivista, että polvi lienee ilmeisesti hiljalleen kunnossa eikä poissaolo veny pleijareiden kynnykselle, sillä sen verran pahalta se loukkaantuminen silloin TV-kuvassa näytti.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
50/82 Rangers vs. Golden Knights

Sekä Carrier että Theodore palasivat kokoonpanoon. 20 peliä missannut Theodore syrjäytti Korczakin McNabbin parina sekä kakkosylivoimasta Huttonin. Carrier sujahti kolmosketjuun Stephensonin ja Kesselin seuraan. Eichel sentteröi Amadiota ja Cotteria. Roy palasi nelosen keskelle laidoillaan Howden ja Kolesar. Hill oli maalissa.

Arvosanataulukko
++
+ Carrier, Karlsson
+/- Hill, Smith, Marchessault, Amadio, Roy, Kolesar, Howden, Kessel, Stephenson, Hague, Hutton, Theodore, Pietrangelo, McNabb, Martinez
- Eichel, Cotter
--

Kuudes tappio seitsemään peliin tuli maalein 4-1. Leschyshyn sai kunnian aloittaa illan ex-seuraansa vastaan ja kaapikin keskialoituksen kotiin Royta vastaan. Avausminuutilla Karlsson ampui puolittaisesta 2v1-hyökkäyksestä takapatjaan ennen kuin Zibanejad ehti takakarvaamaan iholle. Kahdeksannella minuutilla Carrierin takakarvaus keskialueella tuotti käännön. Hän itse sai kiekon takaisin vasempaan laitaan ja murtautui sieltä vetopaikkaan. Kessel oli irtokiekossa maalin kulmalla tuloksetta. Minuutti myöhemmin Eichel leikkasi 2v1-hyökkäyksessä itse keskelle viivyttäen laukaustaan, mutta Halak otti maagisen lähitorjunnan. Toisessa päässä Kakko syötti oikeasta laidasta luukulle ja Chytil ohjasi läheltä päin Hilliä.

13. minuutilla ylivoimalla Eichel ampui vasemmasta siivestä ohi peiton ja Smith oli reboundissa maalin kulmalla, mutta Halak sai varusteitaan tielle. Pari minuuttia myöhemmin ykkösketjun vastaiskun lopuksi Smith laukoi jätöstä patjaan ja ketjutoverit menivät maalille reboundiin, mutta Wiljami ja Joonatan eivät saaneet kiekkoa sudittua sisään. Hetkeä myöhemmin New York siirtyi 1-0 johtoon. McNabb ehti ensin päätykiekkoon ja löi sen ränniin, mutta kiekko hyppäsi Cotterin lavan yli Trocheckille, joka käveli keskustaan ja ampui rystyltä kohti maalia. Lopulta Kreiderin kautta peliväline kimposi etukulmaan. 17. minuutilla Karlsson kaapi aloitusvoiton vasemmasta ympyrästä ja Pietrangelo tutun aloituskuvion myötä nousi heti esiin painottomalta puolelta saaden poikittaissyötön, mutta rannelaukaus läheltä Halakia kilpistyi tolppaan tämän räpylän kautta. Toisessa päässä Trouba pysäytti purun siniviivassa ja antoi kovan poikittaissyötön Panarinille, joka jatkoi vasemmassa kulmassa poikittain takatolpalle Veseylle, mutta Hill venytti upeasti patjansa eteen ottaen yhden ritariuransa parhaista torjunnoista. Ilo ei kauaa kestänyt, kun Rangers meni vielä 2-0 johtoon ennen taukoa. Hillin avaus meni suoraan vastustajalle ja täten kotijoukkue pääsi ilmaiseksi pyörittämään peliä hyökkäysalueella. Lopulta Goodrow haki päädystä viivavedon jälkeisen irtokiekon ja kun Eichel hukkasi maalin edessä kontrollistaan Trocheckin, tämä ampui suoraan syötöstä kiekon ohi Hillin. Avauserä oli melko tarkkaa jääkiekkoa ja molemmilla oli tiiviit viisikot, joten hyökkäysalueella ytimeen pääsy ei oikein kummaltakaan onnistunut. Vegasinkin maalipaikat tulivat pitkälti suunnanmuutoksista, mutta Halak oli maalissa etevä.

Toisen erän alussa ylivoimalla Roy yritti maalin kulmalta Stone-roolissaan jatkaa poikkisyötön Smithille ja pomppujen kautta se menikin perille, mutta Halak venytti patjansa taas tielle. Alivoimalla Goodrow polki kertaalleen karkuun, kun Pietrangelo antoi hätäisen syötön keskialueella takaisin pystyyn ja se katkesi vastustajaan. Hill kuitenkin torjui Goodrowin kesyn laukauksen. Sen perään alivoiman lopussa vielä Kakko haki 2v1-hyökkäyksessä syöttöä takatolpalle Leschyshynille, mutta Hillin maila oli välissä. 25. minuutilla Vegas kavensi, kun Carrier ja Karlsson karvasivat kiekon vieraille oikeassa laidassa. Carrier siirsi pelivälineen Kesselille, jonka kuti nollakulmasta livahti jostain raosta verkkoon. Puolivälissä erää Vesey ampui slotista suoraan syötöstä, mutta Hill liimasi kudin haltuunsa. Sitä ennen Theodore pelasti yhden 2v1-tilanteen katkaisten syötön ilmasta. Erän jälkimmäisellä puolikkaalla ei hirveästi mitään tapahtunut. Halak ryösti kertaalleen takatolpalta Kolesarille, kun Howden antoi erinomaisen passin vasemmasta laidasta. Tuokin paikka syntyi suunnanmuutoksesta. Toisessa päässä Hill torjui solisluullaan Trocheckin rannelaukauksen vasemmasta ympyrästä Kreiderin kulmapassista sekä myös patjoillaan yhden Panarinin lämärin.

Päätöserän alussa Eichel kiersi maalin taakse ja löysi syötöllään maalin edestä Cotterin, mutta tämän rystynosto jäi vajaaksi, joten Halak kirjasi yhden ison pelastuksen lisää. Pari minuuttia myöhemmin Kreider haastoi 1v1-tilanteessa Theodoren, mutta tämä piti miehensä ulkopuolella eikä Hillillä ollut vaikeuksia torjua yhden käden rystykutia. Sen perään isännät pääsivät ylivoimalle, kun Kakko syötti oikeasta kulmasta poikittain ja Hague koukki Lafrenierea häiriten tämän laukausta, jonka Hill pysäytti patjallaan. Ylivoimalla ainoa vaaran paikka oli Kreiderin ohjuri maalin edestä logoon. Kuusi minuuttia ennen loppua peli muuntui 3-1:een, kun Chytil puski väkisin keskeltä läpi, vaikka kiekko karkasi pari kertaa. Lopulta hän sutaisi Pietrangelon jaloista jonkinlaisen laukauksen kohti maalia ja se kimposi Theodoren kautta Vegas-maaliin. Noita pomppumaaleja omiin on parissa viime pelissä sattunut kyllä sellainen määrä, että jokohan kiintiö olisi hetkeksi täynnä. Loppuluvut viimeisteli tyhjiin omasta päästä Vesey, kun Schneider ensin blokkasi Eichelin laukauksen vasemmasta laidasta. Käytännössä erän alun Cotterin paikkaa lukuun ottamatta Vegas ei tappiolla luonut oikeastaan yhtään mitään, vaan Rangers puolusti keskustan erinomaisesti eikä Golden Knights oikein päässyt edes käyttämään viivatoimituksia hyväkseen, sillä kamppailupelaaminenkaan hyökkäysalueella ei etevintä päätöserässä ollut.

Eichelille menee miinus voittomaalin puolustamisesta ja Cotterille siitä, että hän oli osasyyllinen avausmaaliin sekä tuhlasi päätöserän parhaan tasoituspaikan. Vaikka Eichelilla on ollut tukkoista hyökkäyssuuntaan, kalleimman sentterin tulisi edes hoitaa sitten puolustusvelvoitteet moitteettomasti. Plussa menee Carrierille, joka palasi kokoonpanoon väkevästi alustaen ainoan Vegasin maalin ja teki pari tuttua voimanousua kiekollisena. Kesselin maali oli lahja, joten en palkitse siitä hyvästä Philia tällä kertaa. Karlsson saa plussan syöttöpisteestään, teholukemasta +1 ja 63%:n aloitustehokkuudesta. Hän pelasi vankasti kahteen suuntaan. Hill otti pari erinomaista lähitorjuntaa, mutteivat ne ihan riittäneet kääntämään arvosanaa plussalle, vaikka torjuntoja oli 36, koska 2-0 maalia edeltänyt pyöritys käynnistyi hänen harhasyötöstään. Theodore kirjasi paluussaan jääaikaa 22:14, joka oli minuutin vähemmän kuin Pietrangelo. Hyökkäyssuuntaan Shea ei oikein esittänyt vielä mitään, mutta oli alaspäin minusta melko varmaotteinen kuten se yksi katko 2v1-tilanteessakin osoitti. Teholukema oli Eichelin tapaan karu -3, mutta se ei hänestä johtunut. Pietrangelolla oli alakerrasta parhaat paikat tehdä maali, mutta tolppaa lähemmäksi hän ei tosiaan päässyt. Ylivoimalla laukaukset paukkuivat puolestaan joko pleksiin tai menivät suoraan Halakin syliin. Stoneahan tuo ykkösylivoimakin kaipaisi, koska ei Roy vain ole yhtä taitava operoimaan maalin kulmalla ja täten Eichel on alkanut leipomaan hieman liiaksi kiekkoa hallussaan, koska jotenkin tuntuu siltä, että hän ei ole halukas käyttämään Royta yhtä usein kuin Stonea, vaan mieluummin sitten petaa vetopaikan viivaan Pietrangelolle.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
51/82 Islanders vs. Golden Knights

Amadio ja Marchessault oli vaihdettu päittäin kärkiketjuissa sitten viime pelin. Thompson palasi maaliin.

Arvosanataulukko
++
+ Carrier, Theodore, Kessel, Thompson
+/- Hutton, Karlsson, Smith, Marchessault, Eichel, Cotter, Amadio, Stephenson, Roy, Kolesar, Howden
- McNabb, Hague, Martinez, Pietrangelo
--

Avauserä oli maaliton USB-areenassa. Vegasilta ei nähty oikeastaan minkäänlaista hyökkäysalueen hyökkäyspeliä, vaan pelkästään vastaiskuja ja omissa puolustamista. Islesin mailapaine ja kaksinkamppailukovuus oli niin hyvää, että siihen oli vaikeuksia vastata. Toisella minuutilla 4v3-vastaiskussa Eichel löysi keskeltä Theodoren, joka ampui kilpeen. Myöhemmin erässä Shea kilautti myös ulkotolppaan suunnilleen samoilta main. Kahdeksannella minuutilla puolestaan transitiossa Eichelin ristipisto löysi oikeasta laidasta Cotterin, joka yritti punnertaa ohi Ahon 1v1-tilanteessa, mutta joutui tyytymään ponnettomaan rystylaukaukseen päin Varlamovia.

Toisessa päässä Thompson otti avausvitosella Romanovin ja Ahon rannelaukaukset kiinni noppavitosen ulkopuolelta b-pisteiltä ja pääsi siten peliin sisään hyvin. Alusta asti Islandersin viivatoimituksissa oli kuitenkin jatkuvasti kaksi hyökkääjää maskissa maalin edessä ja Golden Knightsin puolustajilla oli kiireinen ilta boksata heidät ulos Thompsonin näkökentästä. Käytännössä jatkuvasti maalin edessä oli puhdas 2v2-kamppailutilanne ja Islanders yritti kakkoskiekot voittamalla luoda uhkaa ja sekasortoa. 10. minuutilla Pulock ampui pahan ja matalan laukauksen siniviivasta patjaan. Palmieri sysäsi Pietrangelon sivuun reboundista ja käänsi rystyvanhanaikaisen melkein sisään, kun Pietrangelo kaaduttuaan jäi väärälle puolelle. Thompsonin paras torjunta oli 13. minuutilla, kun Kolesar antoi surkean jätön hyökkäyssinisellä suoraan Barzalille, joka polki ohi keskialueen seisovin jaloin olleista ritaripuolustajista. Vastaiskusta kehkeytyi lopulta 2v0-tilanne, kun Beauvillierkin luisteli lujaa pystyyn ja sai syötön vasemmalle takatolpalle, mutta Thompson venyi uskomattoman atleettiseen torjuntaan:
Toisen erän alussa ylivoimalla Bailey vei kiekon sisään ja jakoi poikittaissyötön painottomalle puolelle Pariselle, joka sai tähdätä rauhassa keskeltä, mutta ampui silti ohi maalin. Vedot olivat tuossa vaiheessa muuten 21-8, joten se kertoo juuri siitä, missä päädyssä peli enimmäkseen pyöri avauserässä. Islanders meni ansaitusti johtoon 24. minuutilla. McNabb epäonnistui puolustamaan omaa siniviivaa, kun Nelson sai tökättyä kiekon hänen ohitseen Palmierille, joka punnersi oikeasta laidasta maalille. Howden takapaine johti kiekon menetykseen, mutta peliväline karkasi sopivasti maalin eteen Leelle, joka puttasi tyhjiin Haguen jätettyä tämän liian vapaaksi. Pari minuuttia myöhemmin Vegas oli lähellä onnistua maalinteossa sarjan parasta kotialivoimaa vastaan, mutta Varlamov ryösti mailallaan Smithin takatolpalta Eichelin ja Carrierin esityön jälkeen:
27. minuutilla Islanders oli puolestaan lähellä mennä 2-0 johtoon, kun taas Vegasin ykköspakkipari oli ongelmissa maalinedustan siivoamisessa, mutta Thompson torjui Leen ja Palmierin yritykset. 31. minuutilla siirretyn rangaistuksen aikana Theodore tykitti pari one-timeria oikeasta laidasta patjaan McNabbin levityksistä. Ylivoimalla Eichel ampui kahdesti oikeasta siivestä ranteella pakin jaloista suoraan syliin. Kakkosylivoimassa Karlsson ampui kertaalleen suoraan syötöstä lämärin ja Carrier oli irtokiekossa maalin edessä, mutta nosti läheltä liian ylös. Ylivoimia oli muutettu siten, että Smith oli siirretty sivuun ykkösviisikosta ja Marchessault tuli sinne vasempaan siipeen. Eichel vaihtoi oikealle, Roy siirtyi slottiin ja Stephenson päätyyn, mutta eivätpä nuokaan muutokset tehokkuutta parantaneet. Toki myös Theodore oli ottanut Pietrangelon paikan viivasta. Vegas kuitenkin tasoitti 1-1:een neljä minuuttia ennen taukoa. Theodore piti siniviivan kiinni ja palautti kiekon takaisin syvyyteen. Kessel ehti ensimmäisenä kiekolle oikeaan kulmaan ja huitaisi sen maalin taakse. Stephenson jatkoi kahden Isles-pelaajan välistä syötön luukulle ja Carrier viimeisteli ohi Varlamovin jäätyään hetkeksi yksin maalin eteen. Erän lopussa Kessel osoitti myös moraaliaan alaspäin, kun kiekko pomppasi päädystä sopivasti kohti Beauvillieria, mutta Kessel työnsi lapansa viime hetkellä väliin pelastaen ehkä maalin.

Päätöserän alussa Holmström tippasi maalin edestä Pietrangelon pihdeistä Pulockin viivalaukauksen patjaan. Pari minuuttia siitä ja Räty päätti suorahyökkäyksen ampuen näppärästi keskikaistalta ahtaasta tilasta kohti hanskakäden alakulmaa, mutta Logan sai hanskansa vedon tielle. Rädyn haltuunotto oli pehmeä ja siirto rystyltä kämmenelle salamannopea. 46. minuutilla Marchessault puolestaan jatkoi päädystä kiekon maalin sivustalle, mutta Pageau ehti häiritsemään Cotterin kutia, joka jäi suutariksi. Pari minuuttia siitä ja Kessel nousi esiin maalin takaa ampuen kääntölaukauksen vasemmasta ympyrästä rintapanssariin. Päätöskympin aluksi kiekko pomppasi oikean laidan staattisesta kamppailusta sopivasti slottiin Huttonille, mutta Varlamov otti pari terävää potkua ja peitti kulmat niin hyvin, että Hutton ampui kilpeen ranteella. Viisi minuuttia ennen loppua puolestaan Martinez menetti kiekon siniviivassa ja Palmieri polki karkuun, muttei saanut rystyltä kunnon vetoa aikaan, kun Alec heittäytyi lopuksi ja häiritsi ehkä ohuesti laukomista. Päätösminuutilla puolestaan Pietrangelo ampui viivasta ohi maalin ja Kessel yritti jatkotilanteessa survoa vanhanaikaisella kiekkoa sisään tuloksetta. Päätöserän vedot olivat hämäävästi 5-17, mutta eipä Golden Knightsin laukauksista juuri yksikään laatumaalipaikka ollut Huttonin tonttia lukuun ottamatta.

Jatkoajan alussa Pelech koukki Carrieria pilkun arvoisesti, mutta Carrierin rankkari ei uponnut längistä sisään. Sen jälkeen juuri mitään ei tapahtunut, kunnes päätösminuutilla Barzalin rannelaukaus Karlssonin jaloista painui aivan kilpikäden yläkulmaan oikealta yläkaarelta ohi viime kevään MM-joukkuetoverin. Täten Vegasin neljän pelin reissusaldoksi jäi 0-2-2. Tappio oli kyllä ihan ansaittu, koska Islanders oli pelin päälle suurimman osan illasta ja Vegasin hyökkäysalueen kulmarallit olivat vähissä.

Kolmosketju oli toisena iltana putkeen pirtein hyökkäyssuuntaan, joten sen laituripari kuittaa plussat. Carrier sai ansaitusti vastuuta jatkoajallakin ja tehoja olisi voinut syntyä enemmänkin kuin vain yksi maali, kun hän tosiaan tuhlasi rankkarin ja toisaalta petasi sen Smithin avopaikankin kakkoserässä. Puolustuksesta esiin nousi Theodore, joka ampui hanakasti ja oli viime peliä aktiivisempi ylöspäin. Miinukset menevät avausmaalissa pupeltaneille McNabbille ja Haguelle sekä ykköspakkiparille Martinez-Pietrangelo, jolla oli suurimmat ongelmat oman maalinedustan siivoamisessa. Thompson oli maalissa ihan hyvä ja otti yhden unelmapelastuksenkin, joten palkitsen hänetkin plussalla, koska lisäksi vielä noissa maalinedusruuhkissa hän piti päänsä kylminä ja kykeni löytämään jatkokiekotkin niin, että ne pysähtyivät häneen. Torjuntoja kertyi kaikkiaan 35.

44/72 Henderson vs. San Jose

Patera sai torjuntavuoron. Rondbjerg lähetettiin alas ja hän otti Foon paikan kakkosketjusta.

Brisson - Manninen - Rempal
Quinney - Morozov - Rondbjerg
Loewen - Ford - Marushev
Foo - Conrad - Marino

Bischoff - Cormier
Chayka - Pachal
Ahac - DiLiberatore

Patera
Hutchinson

Plussat ja miinukset
++
+ Foo, Conrad, Marino, Cormier
+/- Manninen, Brisson, Rempal, Morozov, Quinney, Rondbjerg, Loewen, Ford, Marushev, DiLiberatore, Chayka, Pachal, Bischoff, Patera
- Ahac,
--

Barracuda otti revanssin maalein 1-4. Ykkösylivoima teki isäntien ainoan maalin avauserän puolivälissä. Quinney syötti vasemmalta keskelle Manniselle, joka piti hetken kiekkoa ja pudotti sitten viivaan parempaan vetopaikkaan liikkuneelle Cormierille, jonka piiska keskeltä siniviivaa painui alakulmaan ohi Dellin. Toisen erän vedot olivat 5-11 ja ainoan maalin tekikin vieraslahko ylivoimalla, kun Pouliot ampui viivasta ja Criscuolo ohjasi maalin edestä kiekon sisään. Patera oli syyntakeeton. Päätöserässä Barracuda osui kolmesti. Voittomaali syntyi 45. minuutilla. Manninen yritti 3v3-hyökkäyksessä jotenkin erikoista harhautusta/ratkaisua vasemmassa laidassa ja kiekko karkasi häneltä Eklundille, joka käänsi Brissonin edestä pelin pystyyn. 4v3-vastaiskussa Kaut löysi toisesta aallosta Agozzinon, jonka rannelaukaus keskeltä ohitti Pateran ennen kuin Manninen ehti takakarvaamaan ajoissa. Vajaat kolme minuuttia ennen loppua Ahac pinchasi myöhässä ja vastustaja ehti siirtää kiekon hänen ohitseen läpiajoon kirmanneelle Kautille. Kiekko karkasi tältä oikeaan kulmaan, mutta tsekkivahvistus haki sen sieltä takaisin itselleen, kiersi oikealle b-pisteelle ja sivalsi sitten rannelaukauksen ohi maanmiehensä. Loppuluvut iski tyhjiin Suess.

Nelosketjulle menee plussa erinomaisesta karvaamisesta, joka aiheutti vaikeuksia San Josen pelinavaamiselle. He prässäsivät energisesti ja aggressiivisesti. Jo toisella minuutilla Foo riisti kiekon maalin takana Dellilta ja syötti maalin eteen, mutta Dell ehti paikkaamaan seikkailunsa ja torjui DiLiberatoren kudin. 16. minuutilla Conradin karvauksen jälkeen Marino haki puolestaan vanhanaikaista. Kakkoserässä Foo katkaisi keskialueella yhden avauksen ja syötti suunnanmuutoksessa viereen Conradille, joka ampui pakin jaloista oikealta päin maalivahtia. Cormier puolestaan saa plussan maalistaan ja hän viritti muutenkin herkästi lämärinsä, josta pidin. Ahac saa miinuksen 1-3 maalin ryntäilystä.

Manninen oli hyvä PAPP:ssa ja blokkasi 2-3 vetoa, mutta voittomaalin vuoksi arvio jää neutraaliin eikä ole plussalla. 26. minuutilla hän ampui korkealta slotista one-timerin pleksiin Rempalin syötöstä vasemmasta laidasta. Tuo paikka lähti rakentumaan oman alueen blokista, jonka jälkeen painopiste siirtyi toiseen päätyyn.

Kakkosketjusta Morozov oli lähinnä plussaa. Avauserän lopussa hän karvasi kiekon mailapaineensa ansiosta ja petasi Rondbjergille paikan keskelle, mutta tämä ampui ohi takakulman. Päätöserässä Ivan hankki yhden ylivoiman päättäväisellä luistelullaan. Potkuissa oli dynaamisuutta ja pelityyli tuntuu vain suoraviivaistuvan hiljalleen ottelu ottelulta, mikä on hyvä asia kapeassa askissa. Ylivoimalla Morozov ampui kertaalleen poikittaissyötöstä oikeasta siivestä räpylään haltuunoton jälkeen. Päätöskympillä HSK:lla oli useampi paikka tasoittaa, mutta Dell torjui yritykset. Esim. ylivoimalla Rempal ja Quinney ampuivat vuorotellen eri puolilta logoon ja myöhemmällä ylivoimalla Manninen syötti oikeasta siivestä joko neliön keskelle Quinneylle tai sen halki Rempalille, mutta suoraan syötöstä kumpikaan ei ihan päässyt ampumaan. Rempal puolestaan tuhlasi vielä tasaviisikoin yhden 2v1-tilanteen kuljettaen liian lähelle Dellia, johon viime hetken harhautukset eivät purreet.

Patera oli maalissa ihan hyvä. Avauserässä ykkösketju oli mankelissa erään vaihdon 14. minuutilla, jolloin Jiri torjui patjallaan Veronneaun slottiohjauksen ja sitten otti pari muuta lähipelastusta. Kakkoserässä hän nollasi Vielin maalin edestä ja Raskan one-timerin 2v1-hyökkäyksessä. Päätöserän alussa Knyazev tuli ryöstetyksi takatolpalta ja erän puolivälissä hän otti tuplatorjunnan Gushchinin ja Criscuolon kuteihin hänestä katsottuna vasemmalta puolelta.

45/72 Henderson vs. Calgary

Wranglers oli vastassa seuraavana päivänä. Brossoit palasi maaliin. Hickey korvasi DiLiberatoren. D'Amato korvasi Conradin ja Foo siirtyi samalla laidasta nelosen keskelle. Froese, Dorofeyev ja Korczak palautettiin alas, mutta he eivät olleet kokoonpanossa.

Brisson - Manninen - Rempal
Quinney - Morozov - Rondbjerg
Loewen - Ford - Marushev
D'Amato - Foo - Marino

Bischoff - Cormier
Chayka - Pachal
Ahac - Hickey

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Quinney
+/- Brossoit, Hickey, Chayka, Pachal, Bischoff, Foo, D'Amato, Marino, Loewen, Ford, Marushev, Morozov, Rondbjerg, Brisson, Rempal, Manninen
- Ahac, Cormier
--

Calgary kyykytti isäntiä maalein 2-6 saaden revanssin parin viikonlopun takaisesta tuplatappiostaan. Avausmaali syntyi ylivoimalla avauserän lopussa. Pettersen antoi kovan poikittaissyötön vasemmasta kulmasta takatolpalle ja McLain viimeisteli varmasti, kun Ahac vain tuijotti vieressä ihmeissään. Toisessa erässä Wranglers paketoi pelin kolmella lisäosumalla. Ensin Cormier menetti kiekon keskialueella Sutterin taklauksen myötä ja tämä viimeisteli itse vastaiskusta rystyuitolla kiekon ohi Brossoitin. Hetki ennen tuota maalia Silver Knightsilla oli loistava tasoituspaikka, kun Manninen jätti kiekon Brissonille, joka tykitti takapatjaan ja Rempal oli ypöyksin reboundissa, mutta Dansk ryösti hänet tylysti:
Kaksi muuta Wranglers-maalia syntyivät toisen erän lopussa. 0-3 maalissa Solovyov antoi poikittaissyötön, DeSimone ampui patjaan oikeasta laidasta ja rebound kimposi sisään maalin edessä seisseen Bishopin säärisuojista onnekkaasti. Minuutti myöhemmin Kuznetsov avasi pystyyn vasenta laitaa pitkin ja Jonesin rystylätty löysi takatolpalta McLainin, jonka rystylaukaus upposi erikoisesti Brossoitin varusteiden kautta verkkoon, vaikka tämä näytti jo torjuneen laukauksen. Pachal oli hieman myöhässä ja Chayka ei saanut lättysyöttöä katki.

Päätöserän alussa HSK teki 30 sekunnissa kaksi pikamaalia. Ensin Quinney irrotti taklaamalla kiekon Rooneylta ja tarjoili sitten poikittaissyötön, josta Morozov ei erehtynyt. Erinomainen karvaus Gagelta. Seuraavaksi Rondbjerg ahdisti karvauksellaan Kuznetsovin hätäiseen syöttöön kulmasta keskustaan, jonne oli liikkunut hyökkäystä tukemaan avaussyöttönsä perään Cormier. Tämä katkaisi Yanin syötön ja löysi maalin edestä Quinneyn, joka ohitti Danskin. Sen lähemmäs HSK ei päässyt, vaan 47. minuutilla ero repesi taas kolmeen maaliin. Cormier pinchasi myöhässä tukemaan kakkosketjun jatkokarvausta ja hänet ohitettiin syötöllä, joten Calgary pääsi jopa 3v1-hyökkäykseen. Ex-ritari B. Jones sai toisen ykkössyöttönsä, kun hänen lätystään Duehr naulasi suoraan syötöstä kiekon ohi Brossoitin. Duehr iski myös tyhjiin loppuluvut Mannisen harhasyötöstä keskialueella.

Quinney oli ylivoimaisesti paras kenttäpelaaja hopearitareista ja mukana lähes kaikissa maalipaikoissa 1+1 tehojen ohella. Toisella minuutilla hän laukoi itse logoon vasemmalta vastaiskusta ja hetken päästä ylivoimalla one-timerin oikeasta siivestä Danskin torsoon. Vartin kohdalla hän antoi lättysyötön Morozoville poikki kentän, mutta tämän huono haltuunotto vesitti hywän laukauspaikan. Toisessa erässä ylivoimalla Quinneyn poikittaissyötöstä Rempal latasi kohti etuyläkulmaa, mutta Dansk sai kilpensä eteen. Ja vielä 33. minuutilla Rondbjerg ampui maalin edestä logoon Quinneyn rystypassista kulmasta.

Muille ei plussia voi antaa. Ahac saa miinuksen avausmaalista ja Cormier parissa eri maalissa vuotamisestaan, vaikka paikkasikin niitä välissä alustamalla 2-4 kavennuksen, mutta negatiivisia asioita oli positiivisia enemmän. Brossoit oli neutraali eikä häntä voi moittia takaiskuista. Toisaalta maagisia pelastuksiakaan ei nähty. 25. minuutilla hän pysäytti 2v0-tilanteen, kun Zary ja Zohorna molemmat livahtivat karkuun selustaan, mutta Zaryn rystypassi viereen karkasi niin pieneen kulmaan, että Brossoit ehti hyvin liikkua peittämään Zohornan kudin. Muutoin hän otti varmasti kiinni avauserässä mm. Jonesin ja Pettersenin rannelaukaukset maskitta suoraluistelusta vasemmasta laidasta.

Tähdistötauolle Vegas vetäytyy divisioonansa toiselta sijalta kerättyään 62 pistettä 51 ottelussa. Kraken on pisteen edellä kaksi peliä vähemmän pelanneena ja Kings tasoissa yhden pelin enemmän pelanneena. Henderson puolestaan putosi tappioiden myötä divarissaan toiseksi viimeiseksi, kun Condors nousi tasoihin 35 pisteeseen, mutta pelejä Bakersfieldilla on peräti viisi vähemmän. Ero San Joseen on puolestaan neljä pistettä ja voi kahden rästipelin myötä siitä vielä kasvaa, joten playoffeihin pääsy vaatisi hiljalleen pidempää voittoputkea.

Golden Knights palaa kaukaloon vasta 10 päivän päästä ja Silver Knightsinkin ohjelmassa on ensi viikolla vain tuplapeliviikonloppu Eaglesia vastaan, joten palataan asiaan siis viikon päästä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
46/72 Henderson vs. Colorado

Froese, Dorofeyev ja Korczak palasivat rosteriin. Primeau ja D'Amato lähtivät ECHL:ään. Quinneya tarkkaillaan päivittäin eikä hän ollut mukana viikonlopun peleissä.

Rondbjerg - Manninen - Dorofeyev
Brisson - Morozov - Marushev
Foo - Froese - Rempal
Loewen - Ford - Marino

Bischoff - Korczak
Chayka - Pachal
Ahac - Cormier

Patera
Brossoit

Plussat ja miinukset
++
+ Patera, Morozov, Rondbjerg
+/- Ahac, Cormier, Chayka, Pachal, Korczak, Bischoff, Loewen, Ford, Marino, Foo, Froese, Rempal, Brisson, Marushev, Manninen, Dorofeyev
-
--

Eagles naarasi vieraspisteet maalein 1-2. 12. minuutilla Meyers ampui sähäkästi slotista ja Ahac blokkasi vedon, mutta toinen yritys tämän jaloista löysi tiensä ylähyllylle eikä Patera ehtinyt siihen reagoida. Johto oli ansaittu, kun vedot olivat tuolloin peräti 2-15 ja vain Patera piti avauserässä lukemat siedettävinä. Ja jotenkin ihmeessä Silver Knights pääsi tauolle tasoissa, vaikka vedot olivat lopulta 4-17. Tasoituksesta vastasi ylivoimalla Morozov. Brisson antoi poikittaissyötön sinisen päällä Foolle, joka piti kiekkoa hetken vasemmassa laidassa ennen siirtoa eteenpäin Rondbjergille. Tämä käänsi takaviistoon ja keskelle uinut Ivan ampui tarkan rannelaukauksen ohi Johanssonin onnistuneen sisäänviennin päätteeksi. Jo toisen erän toisella minuutilla syntyi pelin viimeinen maali. Isännillä oli hyökkääjien vaihto kesken ja Foudy pääsi ilmaiseksi alueelle oikeasta laidasta. 3v2-hyökkäyksessä Hudon sai syötön oikealle puolelle ja jatkoi sieltä vielä poikittaissyötön takatolpalle Galchenyukille, joka ohitti varmasti Pateran. Pachal ja Cormier jätettiin susille HSK:n hyökkääjien toimesta ikävästi.

Patera oli paras ritari. Puolivälissä iltaa koppeja oli jo 20. Toisella puoliskolla tahti vähän rauhoittui ja lopulta hän torjui 31 kertaa. Irtokiekkokontrolli oli erinomaista ja Patera liimasi ison osan laukauksista syliinsä. Neljännellä minuutilla Chayka avasi kulmasta suoraan Foudylle, mutta Patera liimasi tämän nopean laukauksen oikeasta ympyrästä. 10. minuutilla Burke puolestaan päätti vastaiskun laukoen slotista syliin, kun Patera teki hywän vastaantulon. Minuutti myöhemmin Pachal antoi sokkosiirron oman alueen kulmasta Smallmanille, mutta tämä ampui vasemmalta b-pisteeltä kilpeen. Vartin kohdalla Patera otti ehkä parhaan pelastuksensa nollattuaan alivoimalla maalin kulmalta Burken reboundvedon patjallaan.

Morozoville menee plussa maalista. Lisäksi hän alusti kakkoserässä Marusheville vetopaikan keskustaan, mutta tämä ampui ohi maalin suoraan poikittaissyötöstä. Ykkösketjulla oli kovin hiljainen ilta. Mannisen kohokohta oli viidennen minuutin pystysyöttö aitioiden edestä Dorofeyeville, joka ampui suoraluistelusta pleksiin. Rondbjerg oli ketjun paras yksilö ollen esillä erikoistilanteissa. Alivoimalla hän ampui kertaalleen hieman ohi maalin vastaiskusta vasemmasta laidasta ja ylivoimalla sitten alusti Morozovin osuman. Alaketjuista Loewen teki yhden voimanousun avauserässä maalin eteen, mutta Johansson torjui sen. Toisessa erässä Fordin poikittaissyötöstä hän puolestaan pääsi ampumaan painottomalta puolelta hyvästä paikasta, mutta puolustaja sai lavan viime hetkellä eteen. Puolustuksesta Korczak ja Bischoff saivat neljä vetoa maalille saakka, mutta vaaraa niistä ei aiheutunut vieraille.

47/72 Henderson vs. Colorado

Laiturit vaihtoivat urakalla paikkoja kolmessa ensimmäisessä ketjussa ja Brossoit palasi maaliin.

Foo - Manninen - Rempal
Dorofeyev - Morozov - Rondbjerg
Brisson - Froese - Marushev
Loewen - Ford - Marino

Bischoff - Korczak
Chayka - Pachal
Ahac - Cormier

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Rempal, Korczak
+/- Brossoit, Ahac, Cormier, Chayka, Pachal, Bischoff, Loewen, Ford, Marino, Brisson, Froese, Marushev, Dorofeyev, Morozov, Rondbjerg, Foo, Manninen
-
--

Jälkimmäisessä kohtaamisessa Rempal ohjasi viidennellä minuutilla Korczakin rannelaukauksen sisään maalin edestä. Maalia edelsi Morozovin ketjun loistava kulmaralli, joka väsytti Galchenyukin ketjua. Mannisen vitja keräsi marjat tuoreina, kun vastustaja ei päässyt vaihtamaan pelaajiaan. Tasoitus syntyi ajassa 12:50. Olausson laukoi tarkan ja painavan rannelaukauksen vasemmasta laidasta Pachalin jaloista aivan takayläkulmaan eikä Brossoit mahtanut sille mitään. Avauserän vedot olivat tällä kertaa 13-11, joten HSK oli selvästi paremmin valmistautunut pelaamaan alusta asti, lievästi jopa hallitsi tapahtumia ja loi pidemmät kulmapelit. Viveiroksen kaipaama suoraviivaisuus näkyi useissa viivatoimituksissa, joista yksi tuotti tulosta. Päätöserässä Smallmanin rannelaukaus oikeasta laidasta suoraluistelusta yllätti Brossoitin painuen takakulmaan. Tuo veto oli torjuttavissa, vaikka sekin melko tarkka oli, mutta maskia ei ollut. HSK tasoitti päätöskympin aluksi, kun 2v1-vastaiskusta Rempal viimeisteli itse taka-alakulmaan eikä edes harkinnut syöttöä. Chayka kirjasi syöttöpisteen huidottuaan Merkleyn laukauksen irtokiekon maalin edestä eteenpäin laiturille. Rankkareissa lisäpiste karkasi Eaglesille, kun vain Hudon onnistui nostettuaan kämmeneltä kiekon vasempaan yläkulmaan. Marushev ampui ohi, Dorofeyevin rystynosto oli löysä suoraan räpylään ja Brissonin kuti keskeltä ei längeistä uponnut.

Korczak oli todella aktiivinen hyökkäysalueella ja saa siitä plussan. Yhden syöttöpisteen lisäksi 13. minuutillakin nähtiin hywä viivatoimitus, mutta Annunen ehti kaapia reboundin alleen. Heti perään Manninen houkutteli laidassa pari pelaajaa itseensä ja syötti näiden välistä keskustaan Korczakille, mutta Galchenyuk blokkasi vedon. Päätöserässä Korczakin eräs veto kimposi Brissonin kautta Annusen rintakehään ja varsinaisen peliajan lopussa Korczakin oikealta ampuma kiekko kimposi Annusen torjunnasta slottiin, mutta Rempalin paluukuti ei maaliin mennyt.

Rempal saa plussan maaleistaan. Lisäksi avauserässä keskialueen käännöstä hän lätytti kiekon pakkien taakse Manniselle, mutta tämä ei saanut viimeisteltyä läpiajosta kiekkoa ohi Annusen suoralla laukauksella. Ottelun puolivälissä Manninen puolestaan syötti päädystä slottiin Rempalille, jonka terävän yhden kosketuksen laukauksen Annunen kuitenkin pysäytti. Mannisen tehopiste oli lähellä jatkoajallakin, kun hän jätti kiekon vaihdosta tulleelle Bischoffille, joka pääsi ampumaan täysin vapaasti slotista, mutta suoraan päin Annusta. Neutraaleista hyökkääjistä Rondbjergilta jäi mieleen yksi oman alueen katko, jota seurasi soolovastaisku, mutta kuti keskeltä meni lopulta vasemmalta ohitse. Foo puolestaan tuhlasi yhden 3v1-hyökkäyksen heikkoon lättysyöttöön.

Maalissa Brossoit oli neutraali. Avauserässä Foudy ampui kahdesti vasemmasta laidasta terävästi. Toinen kuti Bischoffin jaloista osui tolppaan ja toisen Brossoit liimasi syliinsä. Avauserän lopussa sama mies pääsi vielä puolittaiseen läpiajoon, mutta rannelaukaus vastaiskusta kilpistyi logoon, kun Brossoit potki hyvin vastaan ja haastoi hyökkääjän. Kakkoserässä Bowers laukoi 2v1-hyökkäyksestä kohti alakulmaa, mutta Brossoit venytti patjansa tielle. Päätöserässä puolestaan Hudon koki Brossoitin paremmuuden ensin kahdessa one-timerissaan ylivoimalla ja sitten vielä tasaviisikoin viisi minuuttia ennen loppua, kun hän laukoi suoraan poikittaissyötöstä terävästi, mutta Brossoit liukui ajoissa sivuttain ja vangitsi lämärin haltuunsa.

Mitä tulee tähdistötapahtumaan NHL:ssä, Stephenson sijoittui pronssille luistelukisassa. Aika painui hieman yli 14 sekunnin eikä hän puskenut itseään limiitille kaarroksissa kuten Svechnikov. Maalivahtien tandemkisassa Thompson pysäytti 1v0-, 2v0- ja 3v0-hyökkäyksiä melko mallikkaasti ja taisi vain yhden kiekon päästää selkänsä taakse.

Tähdistöpelissä puolestaan Tyynenmeren divisioona hävisi välierässä Keskiselle divisioonalle maalein 4-6. Thompson oli aluksi kolme minuuttia ilman torjuntoja ja sitten heti ensimmäinen laukaus livahti längistä sisään, kun MacKinnon viimeisteli napakasti läpiajosta. Kolme minuuttia myöhemmin hän sitten kirjasi ensimmäiset torjuntansa nollaten patjallaan Kaprizovin veivit maalin kulmalta ja perään Robertsonin avopaikan maalin edestä syvyyssyötöstä. Thompsonin lopetettua urakointinsa avauskympin jälkeen tilanne oli vastustajalle 3-2. Pari viimeistä takaiskua tulivat takatolpilta suoraan syötöistä ja niille Logan oli voimaton. Muun muassa Rantanen antoi inhottavan tarkan lätyn MacKinnonille, joka ohitti vielä toistamiseen Thompsonin. Tähdistödebyytin torjuntaprosentiksi jäi karmiva 57,14% (4/7 torjuntaa). Stephenson hyökkäsi puolestaan Terryn parina ja tuhlasi avauspuolikkaalla yhden läpiajon, kun perinteisen rystyuiton sijaan hän vain ampui ranteella b-pisteiden välistä yli oikean yläkulman. Jälkimmäisellä kympillä hän pääsi nokikkain Saroksen kanssa ja haki silloin patenttiviimeistelyään, mutta suomalaiskassari ryösti hänet pitäen patjat yhdessä ja mailan jäässä.

AHL:n tähdistötapahtumahan alkaa tänään ja loukkaantuneen Miromanovin korvaa kapteeni Pachal. Silver Knightsilla on hieman kevyempi ajanjakso edessä, kun ensi viikolla se pelaa vain yhden pelin Reignia vastaan ja sen jälkeen on taas viikko huilia luvassa.

Viikolla tuli aiemmin puolestaan huonoja uutisia, kun Stone joutui toistamiseen veitsen alle selkänsä vuoksi. Eiköhän tämä kausi ole taputeltu, jollei Vegas sitten etene finaaleihin, jolloin Stone ehkä voisi stamkosmaisesti pistäytyä pelaamassa pari vaihtoa yksittäisessä pelissä kuten tämä teki kuplassa: 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
52/82 Nashville vs. Vegas

Whitecloud palasi kokoonpanoon lähes kahden kuukauden tauon jälkeen, joten pakisto oli pitkästä aikaa ihanteellinen. Kokoonpano isien reissun alkajaisiksi näytti tältä:

Smith—Karlsson—Amadio
Marchessault—Eichel—Cotter
Carrier—Stephenson—Kessel
Howden—Roy—Kolesar

Martinez—Pietrangelo
McNabb—Theodore
Hague—Whitecloud

Hill
Thompson

YV

Stephenson
Marchessault Roy Eichel
Theodore

Carrier
Kessel Karlsson Smith
Pietrangelo

Arvosanataulukko
++
+ Carrier, Kessel, Stephenson, Karlsson, Smith, Amadio, McNabb, Theodore, Hill
+/- Pietrangelo, Martinez, Hague, Whitecloud, Eichel, Cotter, Marchessault, Howden, Roy, Kolesar
-
--

Predators meni johtoon viiden minuutin kohdalla suunnanmuutosmaalilla. Vegas sai ohjattua pelin vasempaan laitaan ja sillä oli omalla alueella 4v3-ylivoima, mutta ahtaasta tilasta Forsberg sai käännettyä syötön toiseen aaltoon Josille, joka löysi yksin oikeassa laidassa olleen Duchenen eikä Hill ehtinyt liukua eteen sivuttain ajoissa. Stephenson havainnoi minusta heikosti tilanteessa mennen tuplaamaan laitaan ja siksi Duchene oli niin vapaana. Jos hän olisi jäänyt keskelle, hän olisi saanut joko syötön katki tai ollut lähempänä häiritsemässä Duchenea. Vegas tasoitti alle kahdessa minuutissa. Martinez dumppasi päätyyn ohi keskialueen sumpun. Karlsson ehti paikalle ensin, Smith jatkoi kiekon maalin eteen ja Amadio viimeisteli etukulmaan. Joskus yksinkertainen on kaunista ja tuollaisia keskialueen ylityksiä Cassidykin on kaivannut sen sijaan, että lyhytsyöttöpelillä puskettaisiin päätä seinään. Heti perään Vegas meni 1-2 johtoon. Josi pupelsi kiekolla siniviivassa, Carrier karkasi läpi ja ohitti Saroksen kämmenlaukauksella. Maali oli jo kauden 13. Williamille. Tämä pääsi toistamiseen nokikkain Saroksen kanssa 12. minuutilla, kun Josille sattui taas virhe alimpana pelaajana eikä hän saanut katki purkukiekkoa keskialueella. Rystyuiton Saros torjui, mutta maalin kulmalta Carrier käänsi reboundin maalille ja Kessel suti sen takatolpalta sisään.

Kolmosketju vei Vegasin myös 1-4 johtoon toisen erän alussa. Saros torjui kilvellä Kesselin rannelaukauksen oikeasta laidasta. Stephenson haki irtokiekon vasemmasta laidasta ja syötti poikittain Theodorelle, jolta hän sai syötön takaisin keskustaan. Saros torjui ensimmäisen vedon, muttei enää toista, kun #5 työnsi Carrierin päin Juusea ja Stephenson sai rauhassa nostaa kiekon rystyltä maaliin. Osuma oli viides kolmeen viime peliin tuolle kolmikolle, mutta ennenkin hetkellisesti Vegas on löytänyt toimivan kombon kolmosketjuun, joten ei vielä iloita liiaksi. Loppuluvut 1-5 iski puolestaan tyhjiin Pietrangelo onnekkaalla pompulla, kun hän vain purki oman maalin takaa ränniin ja kiekko otti joko laidasta ja Predsin pelaajasta sopivan pompun ohjautuen rysään. Hill sai syöttöpisteen pysäyttämästään dumppauksesta.

Hill selvisi maalissa vähällä, kun viisikkopuolustus toimi. 40 minuuttiin Vegas salli vain kuusi vetoa kohti maalia, mikä on uusi seuraennätys. Päätöserässäkin vasta päätöskympillä Predators lopulta sai vetoja aikaan kohti maalia, joten lopullinen torjuntamäärä oli 16. Seuraennätys sallituissa vedoissa kohti maalia on 14, joten ihan siihen Vegas ei päässyt lopulta. Toki kotijoukkueella oli esim. 45 minuuttiin 33 laukausyritystä, mutta 17 meni ohi maalin ja kymmenen jäi blokkiin. Päätöserän avauskympilläkin esim. Niederreiter ampui keskeltä pleksiin ja hetken päästä Sissons suti takatolpalta ohi maalin, joten osansa oli Nashvillen luokattomalla laukausten laadulla, mutta pääosin Vegasin PAPP oli hyvää ja puolustajat ehtivät ensimmäisinä päätydumppauksiin, joten kulmaralleja ei omissa ollut. Puolustaminen muistutti alkukautta, jolloin voittoja tuli liukuhihnalta. Pari vaativampaa venytystä Hill joutui tekemään silti, joiden vuoksi palkitsen hänet plussalla. Puolivälissä peliä 2v1-hyökkäyksessä Treninin one-timer osui Hillin patjaan ja meni sitten längeistä ohi maalin. 52. minuutilla hän puolestaan nollasi Novakin tekopaikan takatolpalta poikittaissyötöstä. Lopussa alivoimalla hän oli lukkona, kun Forsberg tykitti vasemmasta laidasta ja MG-Johansen kaksikko oli sutimassa reboundia sisään maalin edestä tuloksetta. Tuuriakin Hillillä oli illassa mukana, sillä kahdesti 26 minuuttiin Predators osui tolppaan viivalaukauksilla. Ensin joku ohjasi Fabbron vedon tolppaan 13. minuutilla ja toisen erän alkupuolella toinenkin viivaveto valui ruuhkan läpi maalirautaan.

Karlssonin vitjalle menee plussa maalista ja siitä, että se oli kolmosketjun jälkeen paras koostumus ylöspäin. Jo neljännellä minuutilla Karlsson petasi vasemmasta laidasta tekopaikan slottiin, mutta Smith ampui patjaan. 13. minuutilla osat vaihtuivat, kun Smith tarjoili syötön 2v1-hyökkäyksessä Karlssonille, mutta Saros ryösti patjallaan tämän one-timerin. Vielä 43. minuutilla Karlsson päätti vastaiskun rannelaukaukseen keskeltä Juusen syliin. Predators pelasi pitkälti Vegasin pussiin kuten Washington jokunen viikko sitten eli se käsitteli kiekkoa huolimattomasti ja salli Golden Knightsille lukuisia vastahyökkäyksiä, joista kultaritarit elävät ja myös rankaisivat. Kolmosketju saa myös itseoikeutetusti plussaa kolmesta värkätystä maalista. Toivotaan, että tuo Carrier-Stephenson-Kessel koostumus olisi ratkaisu ikuisuusongelmaan eli toimimattomaan kolmosketjuun. Näytöt ovat tosiaan nyt kolmen pelin ajalta hyvät, kun tuo kolmikko on yhdessä operoinut itärannikon reissusta saakka. Enemmänkin tehoja oli mahdollista tehdä, kun mm. Carrier tuhlasi yhden tekopaikan ylivoimalla maalin edestä kakkoserän lopussa. Puolustuksesta palkitsen plussalla McNabbin, joka puolusti minusta jämäkästi Predsin puolittaisia vastaiskuja ja hidasti niitä hyvin. Teholukema oli +3 kuten Theodorella, joka saa myös plussan tuon teholukeman ja 1-4 maalin alustuksen ansiosta.

Neutraaleista pelaajista Eichelin ruuti oli yhä märkää. Avauserässä hän tuhlasi yhden paikan takatolpalta ja kakkoserässä kilautti ylivoimalla oikeasta siivestä tolppaan. Ylivoimalla hän hautoi jopa tavanomaista enemmän kiekkoa tyytyen sitten pelkkään takakolmiokierrättämiseen, joten ehkä hitusen nopeampi kiekonliikuttelu olisi paikallaan, vaikka hänellä on varmasti mandaatti pyörittää peliä haluamallaan tavalla. Whitecloud pelasi paluupelissään reilut 18 minuuttia. Polvi ei näyttänyt haittaavan, vaan liike oli yllättävän terävää esim. paineen alta pois tultaessa oman maalin takaa. Se oli mieluista nähdä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
53/82 Minnesota vs. Vegas

Thompson palasi maaliin. Muita muutoksia ei rosterissa ollut.

Arvosanataulukko
++
+ Howden, Kolesar, Roy, Cotter, Eichel, Marchessault, Smith, Whitecloud, Pietrangelo
+/- Thompson, Hill, Martinez, Hague, McNabb, Theodore, Karlsson, Amadio, Carrier, Kessel, Stephenson
-
--

Avauskympillä Vegasin paras ketju painopisteen siirrossa toiseen päätyyn oli nelonen ja se vei vieraat johtoon kahdeksannella minuutilla, kun Royn laukaus kaukaa Zuccarellon jaloista otti matkalla vielä kimmokkeen Addisonin jalasta ja painui ohi Fleuryn. Siniviivan päältä poikittaissyötön tarjoillut Kolesar sai ykkössyötön. Vedot kohti maalia olivat 1-6 avauserän puolivälissä, joten ottelun alussa viisikkopuolustus oli yhtä tiivistä kuin Nashvillessä etenkin keskialueella eivätkä Wildin suorahyökkäykset tuottaneet mitään, kun Vegasin alanelikko 1-2-2:ssa oli sen verran lähekkäin pysäyttäen hyökkäykset puolustussiniviivalla. Erän toisella puolikkaalla Vegas tarvitsi muutaman kerran Thompsonin apua. 13. minuutilla kolmosketjun keskialueen puolustus vuoti ja Wild pääsi 2v1-hyökkäykseen. Pietrangelo piti passin kiinni ja Thompson haastoi tutun aggressiivisesti laukojan, joten Eriksson Ekin rannelaukaus kimposi torjunnasta yli maalin. Heti perään nelosketjunkin karvaus puhkottiin ristipistolla Boldylle. Theodore oli kapealla, joten Boldy sai rauhassa virittää lämärin vasemmasta laidasta, mutta Logan potki taas vastaan ja sai takapatjan laukauksen tielle.

Vegaskaan ei maalipaikoilla avauserässä herkutellut, koska Wildin PAPP oli tiivistä eikä keskustaan ollut asiaa. Kulmaralleista Vegas ei luonut kuin satunnaisia vetopaikkoja viivaan, jossa oli tilaa. Mitä enemmän NHL-kiekkoakin on seurannut, sitä enemmän vain vahvistuu ajatus siitä, että puolustajia varatessa ei kyllä ole järkeä tuhlata yhtään vuoroa pelaajiin, jotka eivät kykene ampumaan laadukkaasti siniviivasta, koska keskustan puolustaminen tuskin koskaan poistuu muodista ja silloin siniviivatanssijoiden on astuttava esiin hyökkäyspeliä luotaessa. Paras suorahyökkäys oli sellainen, jossa Eichel jatkoi laidasta kiekon keskikaistalle vauhtiin Whitecloudille ja tämä päätti nousunsa vetoon oikeasta laidasta logoon. 12. minuutilla puolestaan Karlssonin aloitusvoitosta Amadio laukoi nopeasti ranteella Fleuryn syliin. Lopulliset laukaukset olivat 7-9.

Toisen erän alussa peli oli 0-2. Pietrangelo katkaisi Folignon purun siniviivassa ja palautti heti kiekon kohti maalia. Cotter oli slotissa ja näytti ohjanneen tarkasti Eriksson Ekin edestä pelivälineen etukulmaan, mutta lopulta maali merkittiin Alexille. Maalinjälkeisessä vaihdossa Middleton nousi vasemmasta laidasta vetopaikkaan. Thompson sylki kiekon eteensä, mutta jään pinnastakin esti Spurgeonia viimeistelemästä reboundia sisään. Hetken päästä Wild kuitenkin iski illan ainokaisensa ylivoimalla. Boldy laukoi ranteella vasemmasta siivestä ohi Pietrangelon peiton. Thompson torjui eteensä. Eriksson Ek oli yksin riparissa, mutta hänetkin Logan nollasi. Kolmoskiekon siirsi McNabb maalin edestä suoraan Kaprizovin lapaan, joka kiitti lahjasta varmalla viimeistelyllä. Toisen erän avauskympillä Vegasin suorahyökkäyspuolustaminen ei enää niin priimaa ollut ja esim. 27. minuutilla Boldy syötti vasemmalta slottiin uineelle Gaudreaulle, joka ampui logoon, kun Karlsson ehti hieman blokkaamaan vetoa. Boldy ehti reboundiin, mutta Thompson otti tuplatorjunnan. Hieman ennen puoliväliä puolestaan Golikoski laukoi vasemmasta laidasta syliin 3v3-hyökkäyksen päätteeksi.

Toisen puolikkaan aluksi Stephenson neppasi kiekon itselleen eteenpäin laidan kautta ohi pinchanneen pakin. Syntyi 2v1-hyökkäys ja hän tarjoili takatolpalle avopaikan Amadiolle, mutta Fleury liukui sivuttain upeaan torjuntaan. Kauaa ei kuitenkaan mennyt, kun Golden Knights siirtyi 1-3 johtoon. Thompson pysäytti päätydumppauksen ja löi sen ränniin maalin takaa. Marchessault jatkoi laidasta kiekon keskikaistalle vauhtiin Eichelille. Wildin karvaus oli sillä purettu ja syntyi 2v2-hyökkäys. Eichel polki maalin kulmalle saakka suojaten kiekkoa Eriksson Ekia vastaan. Samalla Cotter leikkasi painottomalta puolelta maalille Dumban pimeältä puolelta eikä tämä havainnoinut miestään riittävän hyvin, vaan jätti etäisyyttä. Eichel syötti takaviistoon rystyltä ja Cotter viimeisteli maalin edestä tyhjiin ohi Fleuryn. Tuo maali oli malliesimerkki siitä, että kun puolustat hyvin, hyökkäät hyvin! Wild joutui turvautumaan siirtokiekkoon ja Vegas käänsi pelin nopeasti toiseen suuntaan:
33. minuutilla Smith nappasi irtokiekon keskialueella ja polki läpiajoon. Golikoski löi häntä käsille. Rankkarista Smith viimeisteli uskomattoman tarkasti pienestä raosta kiekon Fleuryn längistä sisään. Illan viimeinen 1-5 maali oli puolestaan kopio vieraiden kolmannesta maalista. Ensin Whitecloud voitti päätykiekon oman maalin takana ja siirsi sen ränniin Marchessaultille, joka jälleen jatkoi oikeasta laidasta kiekon keskelle vauhtiin Eichelille. Sillä kertaa tämä päätti 2v2-tilanteen omaan ratkaisuun ja rannelaukaus löysi tiensä verkon perukoille. Samalla päättyi yhdeksän ottelun maaliton jakso:
Päätöserää varjosti erän alun Thompsonin loukkaantuminen. Hän menee kuvauksiin huomenna, jolloin tiedämme miehen tilanteesta enemmän, mutta ainakin hänet oli nähty kävelemässä kopissa, vaikka mies jouduttiin taluttamaan kaukalosta sinne:
Päätöserä oli muutoin melko pelailua. Hillin paras torjunta tuli viidennellä minuutilla, kun Kapriov poimi 3v3-hyökkäyksessä toisesta aallosta Zuccarellon, joka ampui keskeltä päin patjoja. Puolivälissä erää Amadio petasi päädystä Smithille paikan keskustaan illan toiseen osumaan, mutta Wildin pelaajat saivat lapoja väliin vedon tielle. Kuusi minuuttia ennen loppua Kessel puolestaan riisti kiekon omalla sinisellä ja kirmasi läpiajoon kuin nuori varsa, mutta maaliin vaihdettu Gustafsson piti längit kiinni. Seurahistorian isäreissut ovat olleet melko voitokkaita, koska saldo on niissä nyt 7-0-1. Sen verran hyvältä peli on näyttänyt kahdessa viime ottelussa, että veikkaanpa huvikseni Golden Knightsin aloittavan samanlaisen voittoputken kuin kauden alussa.

Nelosketjulle menee plussa avausmaalista ja eritoten avauserästä, jossa se pääsi melkeinpä joka vaihdossa rouhimaan Wildin päätyyn. Eichelin vitjalle menee luonnollisesti kehut parista värkätystä suorahyökkäysmaalista. Marchessaultin siirtokiekot paineen alta ohi pinchaavan pakin Eichelin lapaan keskikaistalle olivat taidetta ja tämän päätöksentekokyky oli kahdesti täysin oikea. Ensimmäisellä kerralla syöttö ja jälkimmäisellä laukaus. Cotter puolestaan oli tehdä jopa kaksi maalia, mutta ensimmäinen muutettiin siis lopulta Pietrangelon nimiin. Puolustuksesta Whitecloud liikutti hyvin kiekkoa ja nousi pari kertaa tukemaan hyökkäyksiä toisesta aallosta. Kiekottomanakaan ei ongelmia ollut. Pietrangelolle menee plussa maalista ja särmästä oman alueen pelaamisesta. McNabbille olisi voinut antaa miinuksen päästetystä maalista, mutta annoin armoa tällä kertaa, kun hänkin oli osa hyvin toiminutta viisikkopuolustusta. Stephensonin vitjalla oli nykyisessä muodossaan ensi kertaa vähän hiljaisempi ilta muutamaa vastaiskupaikkaa lukuun ottamatta.

Mainittakoot lopuksi, että Saville torjui 42 kertaa 5-0 voitossa ja kirjasi itselleen Ghost Piratesin seurahistorian ensimmäisen nollapelin ECHL:ssä: 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ankka-ottelu näkyi vihdoin telkkarissa. Aika tasaisesti väännettiin pitkän aikaa, kunnes lopussa sitten repesi Vegasin eduksi selvät lukemat.

Huomioni kiinnittyi Reilly Smithin aika näkymättömiin ja vaatimattomiin otteisiin. Mikäs siinä nyt sitten on? Hän oli muistaakseni aiemmin kaudella Vegasin parhaita pelaajia ja taisin itsekin häntä jossain välissä kehaista.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Brossoit kutsuttiin ylös ennen viikonlopun pelejä, koska Thompsonia tarkkaillaan viikoittain. Cassidyn mukaan hän palaa vielä runkosarjassa, muttei ihan lähiaikoina, joten varmaan ainakin maaliskuuhun asti mies on sivussa?

48/72 Henderson vs. Ontario

Viikon ainoassa pelissä vieraaksi saapui Reign. Patera oli luonnollisesti maalissa. Quinney oli sivussa kolmannesta pelistä perätysten. Mannisen laidoilla jatkoivat Foo ja Rempal.

Foo - Manninen - Rempal
Dorofeyev - Morozov - Rondbjerg
Brisson - Froese - Marushev
Loewen - Ford - Conrad

Bischoff - Korczak
Chayka - Pachal
Hickey - Cormier

Patera
Hutchinson

Plussat ja miinukset
++
+ Bischoff, Cormier, Conrad
+/- Chayka, Pachal, Korczak, Loewen, Ford, Brisson, Froese, Marushev, Dorofeyev, Morozov, Rondbjerg, Foo, Manninen, Rempal, Patera
- Hickey
--

Jo toisella minuutilla HSK meni johtoon. Turcotten löysä purku oman alueen kulmasta jäi siniviivaan Bischoffille, joka levitti heti poikittain ja Cormierin one-timer painui kaukaa sisään ohi Villaltan. Kolme sekuntia ennen taukoa puolestaan isännät osuivat toistamiseen. Ford syötti kulmasta maalille Conradille, jonka laukauksen läheltä Villalta torjui, mutta Bischoff nousi siniviivasta reboundiin ja tökkäsi maaliviivalta irtokiekon sisään. Hetki ennen maalia hän piti siniviivan jälleen erinomaisesti kiinni ja paine pysyi siten aloituksen jälkeen vieraiden alueella. Tilanteesta oli tulossa rangaistuskin, kun Grans kolasi maalin takana Conradin selästä laitaan, mutta onneksi tämä ei jäänyt makoilemaan, vaan liikkui heti maalille ja se palkittiin.

Toisessa erässä Reign kavensi ylivoimalla. Quine syötti oikeasta siivestä maalin kulmalle Turcottelle, joka paikkasi avausmaalin erheensä upealla poikittaissyötöllä selin kohti maalia rystyltä. Hickey ei saanut sitä katki maalin edessä polvipeitosta huolimatta ja Chromiak paukutti vasemmasta ympyrästä one-timerin sisään. Patera oli voimaton. Päätöserän tuli tasoitus. Morozov yritti purkaa lujaa oman alueen kulmasta, mutta Bisson piti viivan kiinni ja ampui heti maalille ennen kuin Dorofeyev ehti eteen. Patera oli täysin maskissa Wardin takana eikä nähnyt vetoa ennen kuin se leijui takayläkulmaan. Morozoviakaan en syyttäisi, koska purkuyrityksessä oli voimaa niin paljon kuin mahdollista. Bisson vain pelasi tilanteen loistavasti.

Enempää maaleja ei nähty ja kauden teemaan sopien pilkkukisan jälleen kerran HSK hävisi. Yksi voitto rankkareilla taitaa tilillä vain olla eikä tässäkään pelissä yksikään neljästä laukojasta onnistunut. Se oli harmillista, koska 40 minuutin perusteella HSK olisi ansainnut pelistä enemmän kuin yhden pisteen, koska vedot olivat 28-16 ennen päätöserää, jossa peli passivoitui osin jäähyjenkin vuoksi. Mutta palatakseni pilkkuihin, Brisson kuljetti liian lähelle ampuen patjaan tilan loputtua. Andersson hukkasi puolestaan kiekon jo ennen laukausta. Dorofeyev haki rystykutia längistä tuloksetta. Quine ampui puolestaan keskeltä oikeaan tolppaan. Morozov teki KHL-ajoilta tutun valinnan eli haki suoraviivaista kutia längistä lyhyellä virityksellä, mutta Villalta piti luukut kiinni. Patera puolestaan pysyi mukana Maddenin sivuttaisliikkeessä ja torjui ylävartalollaan kämmennoston. Nelosparissa sitten Rempal ampui kolmesta metristä suoraan hanskaan. Fagemo paketoi pelin kämmenkudilla oikeaan yläkulmaan yli Pateran hanskan.

Patera ei maalissa ihmeitä joutunut esittämään. Neljännellä minuutilla Spence nousi vastaiskussa painottomalta puolelta avopaikkaan ja Andersson tarjoili poikkisyötön, mutta Patera esitti erinomaisen vastaantulon ja liimasi rannelaukauksen syliin. Avauserän lopussa puolestaan Nousiaisen viivatoimitus oli lipua paketin läpi, mutta Bischoff siivosi irtopalan maalin kulmalta. Toisesta erästä jäi mieleen Spencen YV-rannarin koppaaminen hanskaan siniviivasta. Päätöserän lopussa Pachalin heikosta avauksesta peli kääntyi omiin ja Andersson laukoi keskeltä terävästi jaloista, mutta Patera torjui vaivoin alakulmasta.

Plussat menevät maalintekijöille ja 2-0 maalissa sitkeästi pelanneelle Conradille. Bischoff keräsi jopa 1+1 tehot ja piti siniviivan molemmissa maaleissa loistavasti kiinni. Cormier maalinsa lisäksi tarjoili jatkoajalla loistopaikan oikeasta laidasta maalin eteen Brissonille, mutta seinäsyötöstä tämä ohjasi kiekon päin veskaria. Cormierin liike hyökkäysalueella oli hyvää ja itseluottamus on kohentunut huimasti kevätkaudella. Hickey saa miinuksen alivoimatakaiskusta.

Neutraaleista miehistä Dorofeyev oli esillä avauskympillä kahdessa vastaiskussa. Ensin hän ampui oikeasta laidasta suoraan rintapanssariin. Myöhemmin Morozov nosti vahvasti jalalla kiekon pois omista ja antoi sitten pienen siirron eteenpäin Gransin ja Heleniuksen väliin leikanneelle maanmiehelleen, joka laukoi puolittaisesta läpiajosta lopuksi rystyltä tolppaan. Mannisen vitjan paras tontti oli kakkoserän alussa, kun Foo tarjoili 2v1-hyökkäyksestä rystykätyn Rempalille, mutta Villalta liukui ajoissa takatolpalle torjuntaan. Manninen itse ampui kertaalleen tasaviisikoin vasemmasta laidasta takapatjaan ja 5v3-ylivoimalla samoilta jalansijoilta kilpeen. Ford puolestaan loi jatkoajalla itselleen tekopaikan keskustaan karistettuaan vartijansa hyökkäysalueen suojaamisellaan, mutta rannelaukaus meni suoraan logoon. Seuraavaksi HSK:n kausi jatkuu viikon päästä tuplapeleillä Tucsonia vastaan.

54/82 Vegas vs. Anaheim

Hill oli maalissa. Voittavaa kokoonpanoa ei muuten ronkittu.

Arvosanataulukko
++
+ Kessel, Eichel, Howden, Roy, Kolesar, Amadio, Hague, Theodore
+/- Whitecloud, McNabb, Pietrangelo, Martinez, Hill, Marchessault, Cotter, Karlsson, Smith, Stephenson, Carrier
-
--

Päiväpeli ei klassikoksi noussut eikä tempokaan huimannut. Kahden minuutin jälkeen Vegas meni edelle. Ensin Eichel katkaisi purun ja syötti vasemmalta keskelle Marchessaultille, mutta Gibson torjui. Jatkotilanteessa Eichel haki keskeltä Cotteria, joka tökkäsi Carrickin edestä kiekon viivaan Haguelle. Tämän viivatoimitus kimposi patjoista sopivasti takaisin Cotterille, joka naulasi paluukiekon yläriman alle. Osuma oli Paulin kauden kymmenes ja samalla hänestä tuli kymmenes ritari, joka on tällä kaudella osunut vähintään kymmenesti. Kymmenen 10 maalin tekijää on kärkilukema NHL:ssä tällä kaudella yhdessä Seattlen kanssa. 28. minuutilla puolestaan nelosketju onnistui. Roy vieritti laidasta kiekon päätyyn Kolesarille, joka jatkoi slottiin ja Howden piiskasi kiekon maalin kattoon Fowlerin edestä. Tuotakin maalia edelsi Haguen yksi painava viivakuti ja maali oli sitten jatkopelin tuote kulmarallista. Ducks kavensi vastaiskusta erän loppupuolelle. Haguen pinchaus ohitettiin Whiten syötöllä eteenpäin. 2v2-vastaiskussa Lundeström suojasi kiekkoa hyvin Cotterin takapainetta vastaan. Lopuksi hän laukoi rystyltä maalille ja Vatrano viimeisteli reboundin tyhjiin, kun Whitecloud oli valunut liian alas lähes Hillin syliin asti. Osuma muistutti Wild-pelin kolmatta maalia, jossa Dumba hukkasi samalla tavalla pimeältä puolelta tulleen Cotterin.

47. minuutilla Theodore tanssi viivassa sivuttain ja laukoi lavan auki saatuaan maalille, jossa Karlsson oli survomassa reboundia tuloksetta. Amadio kuitenkin kaivoi kiekon takaisin viivaan ja Theodoren vastalämäri suoraan syötöstä painui alakulmaan ohi Gibsonin. Hetkeä myöhemmin peli oli 4-1, kun Kessel sai palkinnon hyvästä aamupuhteestaan. Stephenson vei kiekon sisään vasemmalta. Peliväline ajautui toiseen laitaan Theodorelle, jonka veto kimposi Carrierista suoraan Kesselin lapaan maalin kulmalle. Päätöskympillä tasavajaalla Eichel muutti numerot 5-1:een tarkalla rannarillaan vasempaan etuyläkulmaan. Heti perään Ducks kuitenkin kavensi 3v2-suunnanmuutoksesta, kun Lundeström ohjasi takakulmalta kiekon reppuun Grantin poikittaistarjoilusta. Pietrangelo ja Cotter jätettiin susille vastaiskun puolustamisessa. Maalijuhlat jatkuivat sitten toisessa päässä, kun Amadio nousi eichelmaisesti syvyydestä vasemmalle b-pisteelle, mutta laukauksen sijaan palasi takaisin kohti maalia ja uitti etukulmasta pehmeillä käsillä kiekon maaliin. Päätösvitosen alussa Carrier ja Kessel kamppailivat puolestaan päädyssä kiekon Vegasille Martinezin palautettua kiekkoa siniviivasta maalin taakse. Carrier liikkui sitten takatolpalle ja Stephenson tarjoili maalin edestä hänelle poikittaissyötön tyhjiin. Otteluhan alkoi avausminuutilla siten, että Carrier ampui 2v1-vastaiskusta itse oikeasta laidasta pleksiin, mutta lopulta ottelun lopussa hän onnistui maalinteossa. Loppuluvut olivat täten peräti 7-2 ja Golden Knights mätti vähintään viisi maalia kolmannessa pelissä putkeen ensi kerran sitten huhtikuun 2021.
Hilliä ei avauserässä testattu kuin muutamalla viivavedolla, jotka hän sulki syliinsä. Keskialueen puolustaminen 1-2-2:lla oli yhtä hyvää kuin tähdistötauon jälkeen muutoinkin ja Ducks joutui vippaamaan kiekkoa päätyyn, jossa oli ensin Hill tai Vegasin puolustajapari kääntämässä pelin heti toiseen suuntaan. Vieraiden hyökkääjät eivät olleet oikein lähellekään ehtiä karvaamaan kiekkoa takaisin itselleen. Pahin tilanne oli 3v2-vastaisku Kolesarin syötettyä hyökkäysalueella laidasta liian ahtaaseen rakoon keskelle, mutta suunnanmuutoksessa Shattenkirkin passi oikeasta laidasta takatolpalle ei ihan napsunut Henriquen lapaan. Laukaukset 20 minuutissa olivat 12-5. Toisessakin erässä ensimmäinen kuti tuli maalia kohden vasta seitsemännellä minuutilla ja se oli vain toivoton heitto oikeasta laidasta maskitta päin Hilliä. Puolivälissä peliä torjuntamäärä tuplaantui hetkessä Stephensonin jäähyn aikana, mutta Lundeströmin ja Henriquen kolme rannelaukausta vasemmasta siivestä kohti etukulmaa olivat ponnettomia. Päätöserän alussa Strome karkasi läpi, mutta Hill piti längit riittävästi tukossa. Tuo oli tärkeä torjunta ennen Vegasin kahta pelin paketoinutta kihausta.

Plussaa saa useampi yksilö. Eichel järjesteli useampia paikkoja joukkuetovereilleen ja olisi voinut mättää suuremmatkin tehot kuin vain 1+1, mutta joka tapauksessa ensi kerran sitten marraskuun hän teki kahteen perättäiseen peliin vähintään pari paunaa. Hän myös loi itselleen muutaman paikan taidollaan ja hyödynsi yhden niistä. 22. minuutilla ominaisuudet yhdistyivät, kun hän tuli heittämällä sisään alueelle oikealta, kiersi maalin ja tarjoili sitten syötön luukulle, mutta Marchessault ohjasi läheltä päin Gibsonia. Päätöserän alussa hän syötti niin ikään kulmasta maalin eteen, mutta aamupäivän tuhlaajapoika Carrier ei vielä tuolloin saanut kiekkoa sisään. Ylivoimalta jäi mieleen se, että Eichel oli palannut vasempaan siipeen ja laukoi avauserässä kertaalleen hieman yli etukulman ranteella.

Kessel puolestaan on ollut viime pelien parhaimmistoa uusitussa kolmosketjussa eikä pelkoa viltityksestä enää missään nimessä ole toisin kuin jokin aika sitten, kun hän haki vauhtia nelosketjusta. Tässä pelissä tehot olivat 1+1. Lisäksi 12. minuutilla hän voitti luistelukisan ja käänsi vasemmasta kulmasta poikittaissyötön Carrierille, joka ampui läheltä torsoon. 18. minuutilla puolestaan Kesselin katkosta omista käynnistyi 3v1-vastaisku, joka päättyi siihen, kun takamiehenä Pietrangelo tinttasi lämärin ohi maalin. Lisäksi ylivoimalla avauserässä Kessel antoi yhden herkullisen poikittaissyötön neliön läpi Karlssonille, mutta Gibson sai palan laukauksesta.

Nelosketjulle menee plussa yhdestä maalista ja useammasta päätypisteen siirrosta vieraiden alueelle. Hyökkäysalueaika oli suurta. Toinenkin maali oli lähellä toisen erän lopussa, mutta Kolesar ei saanut takaovelta toimittua pakettia perille Howdenin loistavasta löydöstä. Ketjun pelaamisesta on myös mainittava Royn hyvät keskialueen ylitykset jalalla.

Puolustuksesta Theodore saa plussan päätöserän tehoilustaan, kun peli piti ratkoa lopullisesti. Hagueta olen puolestaan toisinaan tälläkin kaudella parjannut, että taso ei riitä kärkipariin, mutta hänen siniviivakutinsa ovat silti joukkueen parhaimmistoa ja siten hän on arvokas palanen sumppupuolustusten murtamisessa, koska siniviivassa on sitä tilaa. Jokunen yksittäinen kuti jää joskus tietysti blokkiin, mutta hyvin monesti laukaukset ovat sen verran haastavia maalivahdeille, että niistä putoaa reboundeja maalin eteen kuten tässäkin pelissä monesti. Pakkipari Whitecloud olisi myös saanut plussan ilman sitä 2-1 kavennuksen pienoista nukahdusta. 14. minuutin kärkimiina toisesta aallosta ja oman vetopaikan luonti keskikaistalta oli komea suoritus.

Ankka-ottelu näkyi vihdoin telkkarissa. Aika tasaisesti väännettiin pitkän aikaa, kunnes lopussa sitten repesi Vegasin eduksi selvät lukemat.

Huomioni kiinnittyi Reilly Smithin aika näkymättömiin ja vaatimattomiin otteisiin. Mikäs siinä nyt sitten on? Hän oli muistaakseni aiemmin kaudella Vegasin parhaita pelaajia ja taisin itsekin häntä jossain välissä kehaista.
Numerollisesti peli oli joo tasainen, mutta oli vain ajan kysymys, koska numerot repeäisivät tai ainakin minulla oli kovin luottavainen olo koko ottelun ajan, koska peli on nyt jälleen tähdistötauon jälkeen näyttänyt yhtä toimivalta kuin alkukauden 13-2 jaksossa. Mitä tulee Smithiin, olen samaa mieltä, että hän on vajonnut pimentoon viime aikoina. Edelliseen 15 matsiin hän on osunut kertaalleen, kun vielä alkukaudella hän taisi olla jopa 40 maalin tahdissa, heh. En ole mitään erityistä havainnut hänen pelaamisessaan, joten ehkä tuotannon putoaminen selittyy sitten vain varianssilla. Alkukaudella lapa oli kuuma ja nyt kylmä.

*****


SinBin.vegas listasi viikonloppuna Golden Knightsin lupaukset parhausjärjestykseen sen mukaan, kuinka arvokkaita he organisaatiolle ovat. Listaus ei siis ollut tämänhetkisen NHL-valmiuden perusteella tehty, vaan enemmän potentiaalin. Olen osittain samaa mieltä tietyistä pelaajista ja samalla melko eri mieltä joistakin. Oma listani on alla väsätty sen mukaan, että keiden uskon murtautuvan NHL:ssä isoimpaan rooliin eli käytännössä siis samalla perusteella kuin artikkelin kirjoittajan Ken Boehlken. Suluissa on vertaus Boehlken listasijoitukseen.

1. Lukas Cormier (+3)
2. Zach Dean (+3)
3. Matyas Sapovaliv (+0)
4. Jakub Brabenec (-3)
5. Brendan Brisson (-3)
6. Ben Hemmerling (+5)
7. Ivan Morozov (+2)
8. Jordan Gustafson (+0)
9. Daniil Chayka (-2)
10. Jakub Demek (+2)
11. Pavel Dorofeyev (+2)
12. Jackson Hallum (-2)
13. Layton Ahac (-7)
14. Artur Cholach (+5)
15. Abram Wiebe (+0)
16. Patrick Guay (+0)
------------------------------------ NHL/AHL-raja
17. Mason Primeau (+0)
18. Connor Corcoran (+3)
19. Joe Fleming (-5)
20. Peter DiLiberatore (-2)
21. Noah Ellis (-1)
22. Marcus Kallionkieli (+0)
23. Ryder Donovan (+0)

1. Carl Lindbom (+1)
2. Isaiah Saville (+1)
3. Jiri Patera (-2)
4. Cameron Whitehead (+1)
5. Jesper Vikman (-1)

- Aloitetaan vaikkapa veskareista. En vain näe Pateraa NHL-veskarina, vaikka hän on ottanut harppauksia eteenpäin viime ja tällä kaudella eikä taso ailahtele enää niin paljoa otteluiden välillä, mutta esim. viime kevään pari playoffpeliä HSK:ssa olivat heikkoja, kun piti suorittaa tosipaikassa. Ottaahan hän näyttäviä ja atleettisia pelastuksia lähes joka matsissa, mutta ehkä en sitten vain pääse eroon aikoinaan tulleesta ensivaikutelmasta, joka oli hyvin ylipelaava ja rauhaton. Lindbom on U20-kisojen otteilla minusta paikkansa ansainnut listan kärjessä ja lisäksi Djurgårdenissa numerot ovat olleet hienoja (30gp GAA 1,96 92,8%). Torjuntaprosentti on sarjan paras ja GAA-lukema toiseksi paras. Savillen sisääntulo AHL:ään puolestaan vakuutti viime keväänä. ECHL:ssä voittoja ei ole juuri tullut (6-15-5), mutta torjuntaprosentti on kuitenkin hyvä 91,6%. Ghost Pirates on divisioonansa viimeisenä, mutta Saville nyt on varmastikin vähiten syyllinen siihen. Ensi kaudella hän saa varmasti tilaisuutensa AHL.ssä ja luotan, että hän antaa silloin viimeistään Pateraa paremmat näytöt
- Mitä tulee Whiteheadiin ja Vikmaniin, he ovat aika tasainen ja isokokoinen parivaljakko, kun Lindbom ja Saville nojaavat ketteryyteen ja teknisyyteen. Sekä Vikmanin että Whiteheadin varatakseen Vegas treidasi ylöspäin, joten potentiaalia heissä nähdään. Vikmanin torjuntaprosentti WHL:ssä on 90,5% ja Whiteheadin USHL:ssä 90,7%, joten oli lähinnä makuasia, että kummin päin heidät sijoittaisi rankingissa. Viime kauteen verrattuna kuitenkin Vikmanin torjuntaprosentti ei ole parantunut kuin 0,2%-yksikköä, joten hän on ehkä vähän jäänyt polkemaan paikoilleen, joten vuotta nuorempi Whitehead on siksi listalla edellä. Lisäksi tämän torjuntaprosentti on kuitenkin parantunut 1,5%-yksikköä verrattuna viime sesonkiin

- Boehlken listalla kärjessä oli yllättäen Brabenec ennen Brissonia, Sapovalivia, Cormieria, Deania, Ahacia, Chaykaa, Gustafsonia, Morozovia ja Hallumia. Minä uskon enemmän Cormieriin ja Deaniin sekä vähemmän BB-kaksikkoon. Lisäksi villinä korttina nostin melko korkealle Hemmerlingin
- Cormier on kauden edetessä kiristänyt pistetahtiaan debyyttikaudellaan AHL:ssä. 42 otteluun 25 pistettä on mainio saldo tulokaspuolustajalle. Elokuussa junnukisoissa hän teki hyvän vaikutuksen Kanadan miehistössä ja kun puolustuspelaaminenkin on mennyt eteenpäin, NHL-tulevaisuus kakkosylivoimassa ja pelaavassa kuusikossa on haarukassa. Ennen kaikkea hän osaa liikuttaa kiekkoa paineen alta hyökkäyksiinlähdöissä ja operoi hyökkäyssiniviivassa modernin hyökkäävän puolustajan tavoin. Käytännössä jokaisella sarjatasolla toistaiseksi hän on tehoillut hyvin ja uskon sen siirtyvän myös aikanaan NHL-tasolle. Deanin luistelu ja energisyys puolestaan tekivät vaikutuksen vuodenvaihteen U20-kisoissa. Jo pelkästään noilla ominaisuuksilla uskon kolmosketjun NHL-uraan, mutta kiekonkäsittely ja pelinäkemyskin ovat kunnossa, joten parhaimmillaan hänestä kuoriutuu Stephensonin kaltainen TOP6-sentterilaituri. Kuten kirjoitin kuukausi sitten, yhdelläkään aiemmalla varauksella ei ole ollut niin räjähtäviä ensipotkuja kuin Deanilla ja NHL on luistelusarja nykyään entistä enemmän
- Sapovalivista olen samaa mieltä listan kolmantena, koska hän tekee lähes jatkuvasti vain oikeita asioita kaukalossa ja on tunnollinen, joten nosekmaiseen NHL-uraan nelossentterinä on hyvä mahdollisuus olemassa
- Brabenecin kohdalla kysymysmerkkinä on pienoinen pehmeys ja se, että riittävätkö kiekolliset taidot TOP6-rooliin, koska alaketjuissa hän ei välttämättä löydä sopivaa roolia, mutta hän kuitenkin teki vaikutuksen U20-skaboissa karvaamisellaan ja sisäänvienneillään hyökkäysalueelle, joten siten hänen pitäisi istahtaa kivasti peli-identiteettiin tulevaisuudessa. Luistelu ei ole ihan Deanin veroista, mutta hän on toistaiseksi parempi tekemään riistoja hyökkäysalueella
- Brisson puolestaan on ollut aika heikko ja näkymätön AHL:ssä. Toki hänellä on 19 pistettä 38 otteluun, mutta odotin enemmän viime kevään perusteella (7gp 3+5=8). Hänellä oli yksi hyvä pätkä muistaakseni Dorofeyevin ja Morozovin rinnalla joulukuussa, jolloin tehoja syntyi, mutta liian monessa pelissä hän jää ytimen ulkopuolelle eikä pysty oikein luomaan mitään hyökkäysalueella 5v5-pelissä laidoilta ahtaista tiloista. Kun tila lisääntyy ja pelataan esim. jatkoajalla 3v3-peliä, Brisson on yleensä sen sijaan paljon "parempi" ja pysyy kiekossa helpommin luonnollisesti. Sanotaanko näin, että uhkakuvana on brandonpirrimäinen yhden tempun poni ja se one-timerkaan ei ole liiaksi tuhoa niittänyt tällä kaudella. Luistelu on keskinkertaista, vaikka joskus taisinkin kirjoittaa, että se näytti jo vähän paremmalta, mutta ei hän sillä kuitenkaan pysty erottautumaan edukseen ja karistamaan miestä selästä tehokkaasti hyökkäysalueella luodakseen etua joukkueelleen. Toisaalta Brisson vielä viime kaudella NCAA:ssa teki 38 otteluun 42 pistettä ja esim. Seattlessa loistava Beniers taisi tehdä vain yhden pongon enemmän. Lisäksi Brisson oli lähellä kutsua MM-kisoihin keväällä olympiakoitoksen perään, joten kun kyseessä on vasta debyyttikausi miesten peleissä, annan hänelle vielä aikaa kehittyä tulevina kausina enkä uskalla miestä pudottaa viidettä sijaa alemmaksi historian vuoksi, mutta hyökkäysalueella räjähtävyyttä on tultava enemmän suunnanmuutoksiin, jottei häntä olisi niin "helppo" puolustaa
- Mitä tulee viime kesän kuudennen kierroksen varaukseen Hemmerlingiin, jo syksyllä näin hänessä paljon samaa kyttyräselkämäisyyttä kuin Marchessaultissa. Tulokasturnauksessa hän karvasi raivokkaasti ja luisteli lujaa pohjois-eteläsuunnassa. Rouhiminen muistuttaa jossain määrin Cotteriakin, joten siksi hän on listani musta hevonen. WHL:ssä kausi on mennyt ihan hyvin ja PPG-lukema on 1,09. Ja Marchessaultin tavoin myös hän on kunnostautunut isojen maalien tekijänä syöttötaidon lisäksi:
- Morozov on minulla pari pykälää korkeammalla kuin Boehlkella oikeastaan siksi, että kauden edetessä hän on saanut dynaamisuutta luisteluunsa ja pelaa entistä suoraviivaisemmin KHL-kaartelun sijaan. Kiekollinen varmuuskin keskialueella on petraantunut eikä hän anna enää niin paljon harhasyöttöjä. Aloitustaito on myös yhä olemassa, vaikkei hän ole dominoinut ihan niin paljoa kuin parhaimmillaan voisi, mutta nelossentteriksi hän voi yhä hyvinkin murtautua Golden Knightsin miehistöön. Annetaan entiselle toisen kierroksen varaukselle vielä aikaa sopeutua Pohjois-Amerikan kaukaloon. Neljään viime peliin hän on kuitenkin pari maalia tehnyt.
- Tuoreeseen varaukseen Gustafsoniin on toistaiseksi vaikeinta saada otetta. Syksyllä pidin aika ajoin hänen otteistaan tulokasturnauksessa. Kokonaispaketti on tällä hetkellä köyhän pojan versio Brabenecista. Hän on kahden suunnan sentteri, mutta Brabenecin tavoin pelkona on se, että hän jää vähän välimallin pelaajaksi. Demek puolestaan mätti viime kaudella WHL:ssä pisteen per peli eli samaa tahtia kuin Gustafson nyt. Tämä kausi on olkapäävamman takia mennyt Demekilta plörinäksi eikä hän ole vielä pelannut otteluakaan, mutta viime kauden näytöt olivat lupaavat ja hän pystyi dominoimaan maalin läheisyydessä. U20-kisoissa elokuussa hän oli Slovakian ykkössentteri ja jäi mieleen mm. kyvystään pysyä kiekossa hyökkäysalueella kulmaralleissa, mutta toisaalta luistelukestävyydessä oli vielä petrattavaa
- Chayka ja Ahac ovat minulla alempana kuin Boehlkella. Chaykalle tosiaan sattuu liikaa lapsuksia, mutta raamit ja jossain määrin luistelukin ovat jo kunnossa. Kuvaus siitä, että Chaykan laukaus on vaarallinen, kun hänelle pelataan kiekko, mutta itse hän ei tee aloitteita ollakseen auki hyökkäysalueella, pitää aika hyvin kutinsa. Ahac puolestaan täyttää 22 vuotta tässä kuussa ja on kerännyt vain neljä pistettä 34 AHL-pelissään. Anti ylöspäin on jopa Chaykaa olemattomampaa enkä ole varma, että hänenkään puolustuspelaaminen ja kovuus riittävät NHL-uran luontiin, joten pudotin siksi hänet kärkikymmenikön ulkopuolelle. Korczakin rinnalla hän toki näytti ihan hyvältä tulokasturnauksessa ja potentiaalia on joskus olla McNabbin korvaaja, koska hän on kehittynyt pelin avaamisessa paineen alla verrattuna vaikkapa viime kauteen, jolloin hän turhan usein teki henkilökohtaisia erheitä omalla alueella, mutta toisaalta sitten tuossa tulokasturnauksessa Ahac oli yksi vanhimpia pelaajia, joten hänen pitikin olla hyvä. AHL:ssä kuitenkaan samanlaista loistokkuutta ei ole nähty aikuisia vastaan eikä Ahackaan ole enää mikään nuori lupaus. Boehlken elokuun rankingissa Ahacin sijoitus oli muuten 22:s, joten on vähän kyseenalaista, että hän nosti Ahacin peräti 16 sijaa korkeammalle nyt
- Hallum ei ole toistaiseksi esittänyt oikein muuta kuin suoraluistelunopeuttaan. Tuotanto Michiganissa on ollut tällä kaudella vaisua (26gp 12pts), joten ehkä kurotus häneen aikoinaan kolmoskierroksella oli huti. Tiivistetysti kädet ja pää eivät oikein tahdo pysyä jalkojen perässä. Dorofeyev puolestaan on taantunut AHL:ssä tällä kaudella ja kun hän täyttää ensi kauden alussa 23 vuotta, hiljalleen pitäisi pystyä olemaan vakituisesti tuottelias pelaaja illasta toiseen, jotta NHL-urasta voisi haaveilla, koska alaketjujen pelaajaksi hänestä ei oikein ole. Hyökkäysalueella hän väläyttelee aika ajoin ja pysyy kiekossa mukavasti, mutta NHL-tempo lienee liikaa, joten ei hän minullakaan kärkikymppiin mahdu enää potentiaaliltaan
- Listan heikommalla puoliskolla isoin näkemusero on Cholachissa ja Flemingissä. Minusta Fleming liikkeestään huolimatta on melkoinen koohottaja ja näen hänen kohtalonaan vähän saman kuin Corcoranilla eli ECHL kutsuu aikanaan AHL:n sijasta. Flemingissä häiritsi syksyllä sekin, että harhasyöttöjä tuli liiaksi ja hän pysyi turhan kauan kiekossa menettäen lopulta sen. Summa summarum, aika kaukana NHL on yhä hänen kohdallaan. Cholachista sen sijaan pidin tulokaspeleissä ja jo kesän leirillä, koska hänellä oli vahva maila ja napakat avaukset. Niillä pärjäsi jo pitkällä puolustavana puolustajana. Kamppailupelaaminenkin oli mukiinmenevää, joten Cholach on papereissani mahdollinen NHL-puolustaja toisin kuin Fleming
- Silkasta mielenkiinnosta yritin vielä löytää Boelhken vanhasta listasta Cotterin sijoitusta, mutta se oli vaikeaa, koska näemmä hän editoi aina tuota lupausrankingia eivätkä vanhat sijoitukset jää talteen kuin kärjen osalta. TOP4:ssä viime elokuun listalla Cotter ei kuitenkaan ollut, joten jo se kertoo minulle sen, että olen ihan mielellänikin osin eri linjoilla kuin Boehlke, koska Cotter oli kuitenkin mielestäni viime kauden paras AHL-jamppa ja jo ennen tätä kautta jatkuvasti NHL-rosterispekulaatioissani pelaavassa kokoonpanossa saakka. Hän on lunastanut odotukset, mutta oletettavasti Boehlke ei ole talenttia tunnistanut niin hyvin, heh.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Harmi, ettei Korczak ole listoilla. Muutama NHL-peli, juu, mutta eikö hän ole vielä AHL-kamaa? Jos hänet lisättäisiin listoille, niin olisiko hän ykkösrankattu? Minua hän ei tosiaan harjoitusleirillä vakuuttanut laisinkaan, ja olen ollut havaitsevinani pientä kritiikkiä @Salming:in kirjoituksissakin hänen otteistaan. Pachal oli myös poissa listoilta, mutta mielestäni sinne kuuluisi. Cotteri näyttää NHL-paikkansa lunastaneelta minun mielestäni, heh.

Kiitos listauksista ja mielipiteistä!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Harmi, ettei Korczak ole listoilla. Muutama NHL-peli, juu, mutta eikö hän ole vielä AHL-kamaa? Jos hänet lisättäisiin listoille, niin olisiko hän ykkösrankattu? Minua hän ei tosiaan harjoitusleirillä vakuuttanut laisinkaan, ja olen ollut havaitsevinani pientä kritiikkiä @Salming:in kirjoituksissakin hänen otteistaan.
Rankkaisin Korczakin varmaankin kakkoseksi Cormierin jälkeen. Oletin hänen olevan AHL:ssä dynaamisempi kahden suunnan puolustaja kuin hän on kyennyt olemaan. Yhdeksän pistettä on aika vähän 32 pelissä, kun hän ei enää tulokas ole. Kesällähän Korczak hankki massaa pärjätäkseen kulmissa paremmin, mutta samalla luistelu on ehkä vähän kärsinyt eikä liuku ole niin taloudellinen kuin parhaimmillaan viime kaudella. Ika Lehkonenhan on viime aikoina puhellut siitä, että nykyään pitäisi panostaa enemmän aerobiseen kuntopohjaan ja tuollainen ison massamäärän hankkiminen yhdessä kesässä on jopa vähän vanhanaikaista. Sanoisin, että se on tosiaan näkynyt Korczakin pelaamisessa AHL:ssä, jossa sellaisia viime kaudelta tuttuja nousuja kiekollisena ei ole niin paljoa näkynyt. Vähissä NHL-peleissä hän esiintyi kuitenkin melko varmaotteisesti McNabbin rinnalla ja sivuttaisliike hyökkäysalueella riittää toki laukauslinjan auki saamiseen kuten NHL-uran avauspistekin osoitti.

E: Hups, viesti lähti etuajassa. Nyt se on muokattu.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
- Silkasta mielenkiinnosta yritin vielä löytää Boelhken vanhasta listasta Cotterin sijoitusta, mutta se oli vaikeaa, koska näemmä hän editoi aina tuota lupausrankingia eivätkä vanhat sijoitukset jää talteen kuin kärjen osalta. TOP4:ssä viime elokuun listalla Cotter ei kuitenkaan ollut, joten jo se kertoo minulle sen, että olen ihan mielellänikin osin eri linjoilla kuin Boehlke, koska Cotter oli kuitenkin mielestäni viime kauden paras AHL-jamppa ja jo ennen tätä kautta jatkuvasti NHL-rosterispekulaatioissani pelaavassa kokoonpanossa saakka. Hän on lunastanut odotukset, mutta oletettavasti Boehlke ei ole talenttia tunnistanut niin hyvin, heh.
Varmaankin miina tässä, mutta kukas Cotterin tunnisti harjoitusleirin "parhaana" pelaajana jo vuoden 2019 syksyllä, heh heh.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös