Vegas Golden Knights 2022–2023

 • 52 544
 • 237

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2022–2023?

 • Mestaruuteen

  Ääniä: 3 3,6%
 • Finaaliin

  Ääniä: 0 0,0%
 • Konferenssifinaaliin

  Ääniä: 4 4,8%
 • Konferenssivälierään

  Ääniä: 20 24,1%
 • Pudotuspelien avauskierrokselle

  Ääniä: 37 44,6%
 • Pudotuspelien ulkopuolelle

  Ääniä: 19 22,9%

 • Äänestäjiä
  83
 • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
31/82 Jets vs. Golden Knights

Odotetusti Korczak kutsuttiin ylös, mutta niin myös Pachal ja Rondbjerg. Cassidy mainitsi, että Eichelia tarkkaillaan päivittäin, Theodorea viikoittain ja Whitecloudia kuukausittain. Viimeksi mainittu laitettiin heti LTIR-listalle, joten jospa nyt edes tähdistötauon jälkeen Zach olisi pelikunnossa. Pachal pääsi rosteriin kolmospariin Huttonin vierelle, kun McNabb kaitsi Miromanovia ja Martinez Hagueta. Hyökkäysketjut olivat samat kuin Bostonia vastaan.

Arvosanataulukko
++
+ Stone, Stephenson, Miromanov, Marchessault
+/- Hill, Hague, Martinez, Pachal, Hutton, McNabb, Smith, Cotter, Karlsson, Roy, Carrier, Kolesar, Leschyshyn, Amadio, Kessel
-
--

Avausmaalin teki Jets. Leschyshyn hävisi oman pään aloituksen Scheifelelle. Kiekko tuli viivaan Morrisseylle, joka ampui ranteella siniviivasta. Aloituksen voittanut Scheifele liikkui slottiin ja ohjasi vain uskomattoman hyvin kiekon maaliin Leschyshynin ja Miromanovin keskeltä, vaikka nämä molemmat olivat kyllä niin iholla kuin kykenivät olemaan, joten on vain annettava krediittiä hienosta ohjauksesta vastustajalle. Vegas tasoitti 1-1:een erinomaisesta suunnanmuutoksesta. Karlsson antoi pitkän syötön Smithille, joka pääsi 1v1-tilanteeseen Morrisseyta vastaan. Hän ei haastanut, vaan leikkasi keskustaan ja jätti sitten kiekon Miromanoville, joka naulasi sen tarkasti taka-alakulmaan. Maali oli hänen ensimmäinen NHL:ssä:
Avauserän viime sekunneilla Roy hävisi aloituksen hyökkäyspäässä, mutta Wheeler ei saanut jatkettua rännikiekkoa keskialueelle, kun Martinez pinchasi vastaan. Stephenson nappasi irtokiekon ja syötti sen poikittain Haguelle, joka tälläsi painavan lyöntilaukauksen. Hellebuyck sylki sen eteensä ja Stone kiitti maalin edestä. Avauserän vedot olivat 9-15, joten ei johto vääryys ollut, kun vieraat vielä tuhlasivat pari läpiajoa.

Kakkoserässä tehtiin maaleja vasta jälkimmäisellä puolikkaalla. Ensin Jets tasoitti, kun Samberg ampui siniviivasta ohi Leschyshynin peiton. Maalin edessä oli 2v2-tilanne, jonka Martinez ja Miromanov hävisivät. Lowryn kautta kiekko ajautui Barronille, joka viimeisteli rystyltä yli patjan. Hetkeä myöhemmin Vegas palasi johtoon, kun Jets lähti viiveellä maalin takaa. Scheifele jätti kiekon Schmidtille, joka yritti alimpana pelaajana avata keskialueelle, mutta Stephenson katkaisi ilmasta syötön mailallaan. Peli kääntyi ja Stephenson punnersi ohi Schmidtin. Lopuksi hän syötti poikittain maalin editse ja Stone puttasi lirun sisään takatolpalta. Tehopiste oli Stonen uran 500. runkosarjassa:
Mutta maalinjälkeisessä vaihdossa tapahtui isäntien kakkosmaalin toisinto. Syvyydestä tuli syöttö viivaan Dillonille, joka ampui ohi Stonen peiton. Matkalla kiekon ohjasi verkkoon Gagner Haguen vierestä. Päätöserän alussa Jets osui ylivoimalla. Karlssonin purku pysähtyi siniviivaan Morrisseyhin ja 10 sekuntia myöhemmin kiekko oli omassa maalissa, kun Connorin poikittaissyöttö puhkoi AV-neliön ja Scheifele tykitti one-timerin verkkoon. Erän puolivälissä Golden Knights tasoitti myös ylivoimalla. Huttonin sijaan tässä pelissä ykkösylivoimassa ollut Miromanov levitti siipeen Marchessaultille, jonka rannelaukaus meni kimmokkeen kautta ohi Hellebuyckin. Muutama minuutti ennen loppua sama ylivoimaviisikko onnistui uudelleen. Stephenson ja Miromanov kierrättivät takakolmiossa kiekon Marchessaultille, joka tälläsi vasemmasta laidasta suoraan syötöstä etuyläkulmaan tarkasti. DeMelo ei ehtinyt blokkaamaan, kun Miromanovin levityssyöttö oli niin nopea. Ja kun Jets otti kassarin pois, Vegas rankaisi tyhjiin. McNabbin purku pysähtyi Smithin takamukseen, mutta tämä sai jatkettua kiekon Karlssonille, joka viimeisteli keskialueelta tyhjiin. Viimeisellä sekunnilla Scheifele viimeisteli hattutemppunsa, kun Dubois käänsi kulmasta McNabbin edestä poikittaissyötön ja Mark oli takatolpalla vapaana, koska Haguella oli oma miehensä pidettävänä maalin edessä ja isännillä oli 6v5-ylivoima.

Stone-Stephenson akseli saa itseoikeutetusti plussat. Stephenson kirjasi peräti neljä syöttöpistettä ja Stone värkkäsi pari maalia. Stephenson ehti itsekin tuhlata avauserässä pari avopaikkaa, kun hän ensin punnersi ohi Duboisin päästen nokikkain Hellebuyckin kanssa ja myöhemmin karkasi vielä puhtaampaan läpiajoon, mutta viimeistelyt menivät molemmilla kerroilla päin maalivahtia. Miromanoville on myös annettava plussa 1+2 tehoista, vaikka hän kertaalleen hävisi maalineduspainin yhdessä takaiskussa, mutta hyökkäysvaistot ylöspäin on palkittava. Toinenkin maali oli kakkoserässä lähellä, kun Stone syötti oikeasta laidasta hänelle keskikaistalle ja rannelaukaus valui Hellebuyckin torjunnasta maaliviivalle. Stephenson ei maalin kulmalta aivan saanut sohittua limppua verkkoon. Marchessault puolestaan saa plussan päätöserän ratkaisumaaleistaan.
Neutraaleista pelaajista Smith tuhlasi yhden läpiajon hänkin avauserässä ampuen surkeasti suoraan logoon. Nelosketjulla oli muutama puolittainen maalipaikka kulmapeleistä, muttei mitään kovin laadukkaita tekopaikkoja. Maalissa Hill oli kohtalainen. Takaiskuista häntä ei voi syyttää, kun pari maalia tuli suoraan syötöstä ja pari ohjauksista, mutta mitään valtavia torjuntojakaan ei toisaalta tullut. Kolmannella minuutilla hän koppasi Perfettin rannelaukauksen hanskaansa laidasta. 10. minuutilla Smith antoi harhasyötön oman alueen kulmasta suoraan keskelle Harkinsille, mutta Hill koppasi vedon syliinsä. Päätöskympillä puolestaan Connor pääsi maalin edessä käsiksi irtokiekkoon, mutta käänsi sen Hillin varusteisiin. Pari minuutti myöhemmin samalla herralla oli tekopaikka ylivoimalla, mutta McNabb otti voittavan blokin Connorin one-timeriin, kun takana ammotti puolityhjä maali. Voitto Jetsistä oli Hillille kauden kolmas kolmesta kohtaamisesta, joten ainakin hänet tullaan muistamaan tältä kaudelta Winnipegin kaatajana.

Mainitaan lopuksi, että tulevissa U20-kisoissa esiintyy neljä kultaista ritaria. Dean valittiin Kanadan miehistöön ja hän on ainakin harjoituksissa pelannut kolmosketjun vasempana lenkkinä, kun sentterinä on ollut Gaucher ja toisessa laidassa Roy. Sapovaliv ja Brabenec ovat Tsekin matkassa ja Lindbom puolestaan torjuu kiekkoja Ruotsille. Viimeksi mainittu on ollut oivassa vireessä Djurgårdenissa organisaation ainoana Euroopassa pelaavana varauksena, sillä 21 ottelussa torjuntaprosentti on 93,6% ja GAA 1,78. Voittoja on tilillä 15 kappaletta. Demek puolestaan toipuu yhä olkapäävammasta eikä edusta Slovakiaa, mutta se on ollut jo pidemmän aikaa tiedossa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
32/82 Chicago vs. Vegas

Thompson palasi maaliin. Kenttäpelaajisto oli sama kuin Winnipegissä.

Arvosanataulukko
++
+ Thompson, Miromanov, Pachal, Stone, Stephenson, Karlsson, Smith, Leschyshyn, Kessel
+/- Cotter, Marchessault, Amadio, Carrier, Roy, Kolesar, Hague, McNabb, Martinez, Hutton
-
--

Ykkösylivoima värkkäsi avausmaalin jatkaen siitä, mihin Winnipegissä jäi. Takakolmiossa Stephenson ja Miromanov kierrättivät kiekon Marchessaultille, joka laukomisen sijaan syötti vielä maalin kulmalle Stonelle. Tämä käänsi poikittain takaisin Stephensonille eikä J. Johnson saanut syöttöä katki, vaan se meni tämän läpi, joten Chandler sai lakaista kiekon puolityhjään maaliin. Toisessa erässä Vegas lisäsi johtoaan alivoimalla, kun kotijoukkueen viiden hyökkääjän ykkösylivoima vuoti. Karlsson katkaisi syötön kohti siniviivaa Kanelle ja punnersi sitten puoliksi tämän ohi vastaiskussa, muttei saanut vetoa aikaan, vaan kiekko karkasi lavasta. Karlsson kuitenkin haki irtokiekon vasemmasta laidasta ja käänsi sitten rystyltä kolmen vastustajan keskeltä syötön Smithille, joka naulasi keskustasta kiekon ohi Söderblomin.
Maalinjälkeisellä jämäylivoimalla Kurashev nousi oikeasta kulmasta maalin eteen ja ampui tolppaan, mutta sen lähemmäksi maalia Blackhawks ei erässä päässyt. Vedot olivat 14-16 40 minuutin jälkeen. PAPP toimi eikä Chicago juuri saanut luotua kulmaralleja tai vaarallisia maalipaikkoja. Hyökkäykseenlähdötkin sujuivat ja Vegas liikutti kiekkoa lavasta lapaan melko ehjästi ohi kotijoukkueen karvaajien. Päätöserässä Golden Knights lisäsi johdon kolmeen maaliin, kun suorahyökkäyksessä Miromanov käytti kiekon Karlssonilla vasemmassa laidassa ja seinäsyötön saatuaan jatkoi pelivälineen vasemmalle takatolpalle uineelle Kesselille, joka sohi kiekon maaliin Kurashevin oltua hieman jäljessä. Murphy puolestaan epäonnistui katkomaan Miromanovin poikittaissyötön. Thompsonin nollapeli poksahti neljä minuuttia ennen loppua, kun Toews pujotteli maalin eteen ja syötti vielä vasempaan laitaan Raddyshille, jonka rannelaukaus painui etukulmaan ohi Haguen peiton ja Thompsonin räpylän alta. Loppuluvut sinetöi tyhjiin illan toisellaan Smith maltillisesti Marchessaultin ristipistosta.

Thompsonille menee plussa voitosta. Alussa hän hieman pomputteli, mutta petrasi kahdessa viimeisessä erässä. Jo avausvaihdossa Domin terävä kuti vasemmalta suoraluistelusta aiheutti hieman hankaluuksia, kun kiekko osui olkapäähän ja putosi siitä naaman eteen. Hetkeä myöhemmin Miromanov antoi harhasyötön samaiselle herralle, mutta paikkasi sen itse takakarvaamalla. Avauserän lopussa ylivoimalla Kane puolestaan syötti viivasta maalin kulmalle, mutta Logan liukui Johnsonin vedon tielle. 25. minuutilla Kane päätti suorahyökkäyksen one-timeriin, mutta Thompson koppasi sen hanskaansa. 32. minuutilla puolestaan Murphy ampui ranteella viivasta eikä Logan antanut enää reboundia Laffertylle. Päätöskympin alussa puolestaan Kurashev kaivoi kiekon oikeasta laidasta ja loi itselleen vetopaikan keskustaan, mutta Thompson pysäytti hänet ja heti perään Khairan maalin edestä reboundista. Hetkeä myöhemmin vielä nollapeli pysyi elossa, kun Athanasiou ei saanut takatolpalta ohitettua Thompsonia tämän liu'uttua atleettisesti tielle.

Miromanov jatkoi pirteyttään alustamalla Kesselin maalin ja olemalla kolmossyöttäjä avausmaaliin. Hän ei arkaile tukea hyökkäyksiä samaan tapaan kuin AHL:ssä, kun vierellä on McNabb tasapainottamassa. Pachal puolestaan ei tehoillut, mutta pelasi muutoin hyvin kahteen suuntaan. Kertaalleen hän ajoi keskikaistaa pitkin maalille kakkoserässä, muttei päässyt ihan sutimaan Leschyshynin syöttöä verkkoon. Lisäksi hän ampui pari kertaa siniviivasta kiekon puolivaarallisesti kohti maalia ja omalla alueella ei erheitä tullut, vaan siirtokiekot menivät omien lapaan päädystä.

Stone-Stephenson akseli oli hyvä kuten Winnipegissä. YV-maalin lisäksi 14. minuutilla Stone lätytti kiekon Cotterille, joka jatkoi sen keskeltä vasemmalle takatolpalle Stephensonille, mutta tämä ei seisovin jaloin saanut uitettua rystyltä kiekkoa sisään. Alivoimalla puolestaan Stephenson pääsi myös kerran nokikkain Söderblomin kanssa Stonen esityöstä. Stone puolestaan myös ottelun lopussa syötti päädystä maalille ja Karlsson ampui rimaan. Karlssonille menee kuitenkin plussa syöttöalustuksista Smithin ja Kesselin osumiin ja Smith saa plussan kahdesta maalistaan. Tämä myös petasi Karlssonille yhden tekopaikan kakkoserän alussa keskustaan, mutta Wiljamin matala veto meni ohi alakulman. Kolmosketjusta Kessel saa plussan maalinsa lisäksi siitä, että avauserässä hänen poikittaissyötöstään Miromanov kilautti ylärimaan oikeasta laidasta. Leschyshyn puolestaan Pachalin tavoin pelasi melko pirteästi, vaikkei tehoillut. Päätöserässä esim. hän takakarvasi kertaalleen hyvin hyökkäysalueella pitäen paineen kotijoukkueen alueella ja hetki siitä Miromanov ampui ranteella yli maalin. Oman alueen pelaaminenkin oli kolmosketjulta nyt aiempia matseja jämäkämpää.

Sairastupa sai lisää täytettä kakkoserässä, kun Tinordi kelasi Cotterin yli vaihtoaitioiden edestä. Tämä taisi loukata olkapäätään kovassa taklauksessa. Avauserässä Cotter ehti kertaalleen kiertää maalin ja syöttää sitten slottiin nousseelle Haguelle, joka ampui veskaria päin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
33/82 Vegas vs. Islanders

Pachal ja Korczak palasivat farmiin, kun Pietrangelo palasi kokoonpanoon ottaen paikan Huttonin viereltä. Cotter puolestaan ei ollut pelikunnossa viime pelin tällin jäljiltä, joten Kessel jatkoi viime pelin kolmoserän tapaan Stephensonin ketjussa ja Rondbjerg nousi kokoonpanoon kolmosketjuun.

Arvosanataulukko
++
+ Smith, Kolesar
+/- McNabb, Miromanov, Martinez, Hague, Hutton, Karlsson, Marchessault, Stone, Kessel, Carrier, Roy, Leschyshyn, Amadio, Rondbjerg
- Pietrangelo, Thompson, Stephenson
--

Avauskympillä ei juuri mitään tapahtunut ja vedot taisivat olla 3-2. Mieleen jäi Islesin yksi vastahyökkäys, jossa Barzal jarrutti vasemmassa laidassa ja poimi kolmannesta aallosta siniviivasta Salon, jonka lämärin Thompson torjui eteensä, mutta puolustajat siivosivat kakkoskiekon. Vegasin ensimmäinen paikka oli 11. minuutilla, kun Kolesar syötti kulmasta maalin eteen Roylle, mutta Sorokin venytti avopaikan tielle. Vartin kohdalla Karlsson karvasi kiekon päädyssä tasavajaalla ja syötti maalin kulmalle Kesselille, mutta etukulma pysyi tukossa. Erän lopussa Islanders otti johdon. Stonen purku laidan läheltä epäonnistui ja paine jäi omalle alueelle. Stephenson höntyili keskeltä paineistamaan Saloa siniviivaan. Tämä syötti laitaa pitkin Beauvillierille, joka löysi keskeltä Leen eikä Stone ehtinyt täyttää Stephensonin jättämää aukkoa.

Kakkoserän alussa ykkösylivoima tasoitti. Stone syötti päädystä slottiin Stephensonille, joka käänsi vielä oikealle Smithille. Tämän matalan vedon Sorokin torjui. Bailey purki kakkoskiekon suoraan takaisin Smithin lapaan ja tämän nopea kuti yllätti kassarin. 24. minuutilla Smith puolestaan sai tasaviisikoin poikittaissyötön oikeaan laitaan, mutta ampui suoraan Sorokinin syliin. Heti perään toisessa päässä kolisi. Aho avasi keskialueelle ja Hutton kompuroi pinchatessaan, joten hän ei saanut katki syöttöä, joka meni siniselle asti Faschingille. Tämä punnersi laidan puolelta 1v1-tilanteessa ohi Pietrangeon ja viimeisteli sitten maalin edestä ohi Loganin. Tuosta maalista tuli viime kauden Pietrangelo mieleen ikävästi. 28. minuutilla Kolesar petasi toistamiseen tekopaikan ketjutoverilleen. Sillä kertaa syöttö syvältä löysi keskustasta Carrierin, mutta tämä ampui logoon. 33. minuutilla puolestaan suunnanmuutoshyökkäyksessä Bailey harhautti siniviivan päällä Stephensonin ja syötti sitten viereen Beauvillierille, jonka rannelaukauksen oikeasta laidasta Thompson koppasi. Minuutti myöhemmin Stone syötti kulmasta slottiin nousseelle Huttonille, mutta tämä ampui suoraan rintapanssariin. Ja kun Vegasille ei maistunut, Isles iski jälleen 37. minuutilla. McNabbin rystypurku jäi siniviivaan Pageauhun. Parise siirsi irtokiekon viereen Holmströmille. Tämä leikkasi keskelle ja sai kämmenensä auki, kun Pietrangelo lähti väärään suuntaan. Terävä kuti painui längistä sisään. Ei tuokaan nyt ihan nappiin Alexilta mennyt, kun hyökkääjän kämmenen sulkeminen pitäisi olla perusasia puolustuspelaamisessa. Viime sekunneilla vielä Cizikas ohitti 2v2-hyökkäyksen lopuksi ranteella oikeasta laidasta Thompsonin, mutta kotijoukkueen onneksi summeri ehti juuri soida ajoissa eikä osumaa hyväksytty. Kakkoserän vedot olivat 17-9, mutta maalit 1-2.

Päätöserän alussa ylivoima toimi taas, kun Pietrangelo siirsi viivasta kiekon Smithille ja rannelaukaus Romanovin jaloista painui etukulmaan. Viime kaudella Smithilla kesti 56 ottelua yltää samaan maalimäärään (16), johon hän nyt ylsi 33 pelissä. 40 maalin tahti on yhä elossa. Mutta tuon lähemmäksi Vegas ei enää päässyt, vaikka 12 vetoa kohti maaliakin, muttei niistä oikein yksikään huippupaikka ollut. Stone kitui hetken aikaa blokattuaan Kesselin erään vedon, mutta palasi vielä myöhemmin kaukaloon. Lopussa sitten Islanders kaunisteli numeroita parilla tyhjiin tehdyllä osumalla. Ensin Nelson nappasi pelivälineen Smithilta siniviivalla ja sijoitti tyhjiin. Sitten Miromanovin syöttö keskialueella katkesi Islandersin puolustussinisellä Pageauhun ja vastaiskusta Nelson tarjoili vielä viereen Pariselle sauman namutella kiekon tyhjään maaliin. Tulokseton kotipelaaminen siis jatkui eikä hyökkäämiseen löytynyt kunnollista rytmiä oikein missään vaiheessa. Kakkoserässä oli joitain hyviä jaksoja, mutta siinäpä se.

Pietrangelolle menee miinus kakkoserän huonosta puolustamisesta. Stephensonkaan ei omalla alueella vakuuttanut sijoittumisellaan tai asenteellaan, joten myös hänelle merkitsen siitä hyvästä negatiivisen arvion. Maalissa Thompson ei varsinaisesti ollut syyllinen takaiskuihin, muttei hän voittavia koppejakaan ottanut ja hyvänä päivänä ensimmäinen ja kolmas maali olivat esimerkiksi estettävissä. Thompson on ollut turhan kriittinen itselleen aiemmista peleistä, mutta tästä pelistä se olisi ihan perusteltua ollakin. Plussat matkaavat puolestaan kahden maalin Smithille ja nelosketjun työmyyrälle Kolesarille, joka alusti pari mehevää paikkaa ketjutovereilleen.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
34/82 Vegas vs. Buffalo

Hill oli maalissa. Pietrangelo palasi Martinezin pariksi ja Hague putosi Huttonin luo kolmospariin. Hyökkäys oli ennallaan.

Arvosanataulukko
++
+ Amadio
+/- Hill, Karlsson, Smith, Stone, Stephenson, Carrier, Roy, Kolesar, Leschyshyn, Rondbjerg, Pietrangelo, McNabb, Miromanov, Martinez, Hutton, Hague
- Kessel, Marchessault
--

Alku oli rikkonainen ja pelikatkoja tuli jatkuvasti. Kolmen minuutin kohdalla Buffalon aloitusvoiton jälkeen Thompson kuitenkin kiskaisi kiekon maalirautaan vasemmalta kaarelta. Seuraavaksi Kolesar taklasi ilmavasti Lyubushkinia selkään saaden jäähyn, mutta sarjan toiseksi paras ylivoima ei saanut edes kuviota kuntoon Vegasin aktiivisen keskialueen paineistamisen vuoksi:Seitsemännellä minuutilla Smith riisti kiekon hyökkäyssiniviivan alla ja Marchessault jatkoi pelivälineen maalin eteen, jossa oli yksin Karlsson, mutta Luukkonen nollasi tämän kilvellään. Seuraavaksi Vegas sai vuorostaan ylivoiman, kun Lyubushkin rikkoi Leschyshynia. Ylivoimalla paras mesta oli Marchessaultin one-timer vasemmasta siivestä peltiin. 12. minuutilla sama mies nousi oikeasta laidasta maalille, mutta etukulmauiton tiellä oli UPL:n patja. Hetkeä myöhemmin Lyubushkin kuumesi Carrierille, kun tämä tööttäsi Krebsiä. Seuranneella ylivoimalla Miromanov kuljetti syvyyteen ja syötti päädystä maalille Carrierille, joka ei onnistunut viimeistelyssä. Jatkotilanteessa kiekko ajautui Mirolle takaisin viivaan ja tämä levitti Karlssonille, joka ampui yli tyhjistä, kun Luukkonen vielä pyöri jäässä. 18. minuutilla Jost ampui puolestaan rannelaukauksen puolustajan jaloista ja Hill koppasi sen tyylitellen. Avauserän vedot olivat 10-5 isännille, mutta maalia se ei tehnyt, joten viimeisen 19 kotierän aikana saldona oli vain kolme maalia 5v5-pelissä.

Kakkoserä oli Sabresin. Kahden minuutin kohdalla 3v3-hyökkäyksessä Tuch vei kiekon jalalla alueelle oikealta ja syötti sitten poikittain Skinnerille, joka naulasi ranteella kiekon verkkoon vasemmasta laidasta. Marchessault nukkui eikä pitänyt lapaa jäässä ollenkaan syöttölinjalla. Minuutin päästä Skinnerille avautui uusi paikka maalin eteen, kun Vegas hukkasi kiekon kulmassa ja Tuch syötti luukulle, mutta Miromanov blokkasi rystyvedon. 24. minuutilla vuorostaan Karlsson syötti päädystä jalkojensa välistä kiekon maalin kulmalle Marchessaultille, joka ampui logoon. Hetkeä myöhemmin Buffalo meni 0-2 johtoon. Hutton avasi eteenpäin, mutta Kessel ei saanut jatkettua kiekkoa omista ulos Fitzgeraldia vastaan. Seuranneesta käännöstä Thompson maltilla maalin kulmalla odotti, että Hague heittäytyy tieltä pois ja viimeisteli sitten vasempaan kulmaan, kun Kesselkin tuli vain alibipuolustamaan maalin eteen. Siitä Cassidy ei pitänyt ja käytännössä viltitti tämän loppupeliksi paria vaihtoa lukuun ottamatta. Pelin jälkeenkin Cassidy sanoi, että Amadiota ei nostettu kakkosketjuun Kesselin paikalle hänen ansioistaan, vaan siksi, että edeltävä yrittäjä ei ollut onnistunut riittävän hyvin viitaten siis Kesseliin.

32. minuutilla siihen asti ainoa tuottelias ketju eli ykkönen pelasi hyvän vaihdon ja loi pari maalipaikkaa, mutta vieläkään kiekkoa ei saatu sisään. Niinpä Buffalo siirtyi 0-3 edelle, kun Leschyshyn hävisi oman pään aloituksen Krebsille. Okposo siirsi kiekon viivaan Pilutille, jonka painava kuti painui oikeaan yläkulmaan Girgensonsin tehtyä mainion maskin. Tuo oli Kesselin ensimmäinen vaihto sitten toisen takaiskun ja se kesti seitsemän sekuntia, heh. Päätöserässä hän taisi pelata enää yhden vaihdon. Päätösvitosella Vegasilla oli vielä pari kavennustilaisuutta läpiajoista, mutta ensin UPL torjui Smithin rystynoston, jota häiritsi Lyubushkin ja perään Stone ampui patjaan vielä puhtaammasta läpiajosta.

Päätöserä oli yhtä päätä, kun Vegas vei laukaukset 23-5. Toisella minuutilla vastaiskusta Stephenson syötti vasemmalta poikittain, mutta UPL liukui Stonen yhden kosketuksen vedon tielle. Minuutti myöhemmin Mittelstadt lahjoitti kiekon slotissa Marchessaultille, joka ampui syliin. Seuraavaksi Tuch karkasi läpiajoon ykköspakkiparin selustaan, mutta Hill piti Vegasin pelissä pitäen längit kiinni rystyuittoa vastaan. Ja sen jälkeen Vegas kavensi ajassa 43:54, kun Amadio jatkoi keskialueelta Martinezin avauksen pystyyn ja Stephenson porhalsi nopeudellaan karkuun. Hän ampui kämmeneltä kiekon patjojen välistä verkkoon. Hetken päästä toisessa päässä Pietrangelo puolusti hyvin Krebsin irti Okposon laukauksen takapatjareboundista ja pelasti sillä varman maalin.

Päätöskympin aluksi ylivoimalla suorahyökkäyksestä Stephenson antoi keskikaistalta lätyn vasemmalle takatolpalle Smithille, mutta Luukkonen oli yhä muuri liukuen atleettisesti eteen. Laukaukset koko pelissä olivat 32-16 tuossa vaiheessa. Ylivoiman lopussa puolestaan Stone ampui rystyltä paluukiekon maalin edestä rintapanssariin ja Smithin rannelaukaus oikeasta siivestä oli myös tulokseton. 53. minuutilla Marchessault kaadettiin, kun hän oli leikkaamassa maalille. Rankkarissa mies kuitenkin jäätyi ja ajautui kämmenellään liian pieneen kulmaan, kun UPL ei myynyt itseään. Pari minuuttia ennen loppua Vegas osui ilman veskaria, kun Smithin rannelaukaus oikeasta laidasta meni Dahlinin peiton läpi takakulmaan ohi voimattoman Luukkosen. Heti perään Dahlin epäonnistui purussa päädystä ja Amadio sai avopaikan b-pisteiden välistä, mutta ampui suoraan syliin. Tuon lähemmäksi tasoitusta Golden Knights ei enää päässyt, joten tuloksena oli jo yhdeksäs kotitappio 17 peliin. Viimeisestä seitsemästä kotipelistä tappioita on kuusi. Kyseessä oli myös seurahistorian ensimmäinen kotitappio Buffalolle.

Marchessault saa miinuksen avausmaalista ja tuhlatuista maalipaikoista. Kessel puolestaan ansaitusti viltitettiin 0-2 ja 0-3 maalien jälkeen, kun hän oli taakka kakkosketjulle. Plussan annan Stephensonin maaliin erinomaisen pystysyötön antaneelle Amadiolle, joka stunttasi kohtalaisesti Kesseliä kakkosvitjassa ottelun jälkimmäisen puolikkaan. Karlssonin vitja oli varmaan kokonaisuudessaan paras, mutta kun se ei saanut viimeisteltyä paikoistaan, en anna plussaa. Rondbjerg pelasi puolestaan melko pirteästi ja pysyi hyvin kiekossa laitojen lähellä aika ajoin. Nelosketju pelasi fyysisiä vaihtoja ottelun ensimmäisen puolikkaan ajan, mutta katosi sitten vähän kuvasta, kun Cassidy vielä kuormitti entistä enemmän kärkiketjuja.Sitten lienee syytä rästiä myös viisi AHL-matsia parin viikon ajalta. Kelasin nuo läpi viime päivinä.

24/72 Eagles vs. Silver Knights

Guay teki AHL-debyytin. Reignia vastaan loukkaantunut Manninen oli sivussa.

Dorofeyev - Morozov - Rempal
Quinney - Froese - Marushev
Loewen - Ford - Marino
Guay - Primeau - D'Amato

Cormier - Pachal
DiLiberatore - Bischoff
Ahac - Korczak

Patera
Brossoit

Plussat ja miinukset
++
+ Bischoff, Patera, Quinney, Cormier, Rempal
+/- D'Amato, Korczak, Ahac, DiLiberatore, Pachal, Primeau, Guay, Marino, Ford, Marino, Froese, Marushev, Dorofeyev, Rempal
- Morozov
--

Avausmaalissa Morozov haki laidasta syöttöä liian ahtaaseen väliin keskelle hyökkäykseenlähdössä. Seurauksena oli menetys ja Olausson ampui maalin edestä kiekon reppuun jo 51 sekunnin kohdalla. Guayn debyyttivaihto tuli viiden minuutin kohdalla. Hän seisoi Annusen edessä 1-2-2 karvauksen kärjessä ja ohjasi pelin oikeaan laitaan, josta Eagles tuli hyökkäysalueelle. Lyhyen päätypelin lopuksi kiekko tuli viivaan Jacobsille, joka ampui levityksestä ranteella siniviivan oikeasta kulmasta kohti maalia ennen kuin Guay ehti vetolinjalle, mutta Patera torjui helposti. Avausvaihdosta jäi käteen se, että luistelussa on vielä paljon jumppaamista Guaylla, koska liikkeellelähdöt näyttivät hitailta ja ensimmäisillä potkuilla hän jäi jälkeen vastustajista. Kolmannessa vaihdossaan hän sai jo laukauksen aikaan suoraluistelusta oikeasta laidasta Aamodtin jaloista, mutta Annunen torjui vaivatta, vaikka pudotti kiekon eteensä. Myös ylivoima-aikaa tuli, kun Guay oli kakkosviisikossa oikeassa siivessä. Korczak oli viivassa, Bischoff vasemmalla, Marushev slotissa ja Primeau maskissa. Kertaalleen 14. minuutilla Guay ampui ranteella, mutta Annunen oli taas tiellä.

Kakkoserän avausminuutilla HSK tasoitti. Tasavajaalla Bischoff tykitti hurjan lämärin poikittaissyötöstä siniviivasta oikeaan yläkulmaan. Sitä edelsi Rempalin epäonnistunut poikittaissyöttö 3v2-hyökkäyksessä, mutta Dorofeyev ja Rempal kaivoivat vielä kiekon takaisin omille ja petasivat paikan Jakelle, jolle maali oli ensimmäinen sitten seurahistorian ensimmäisen pelin helmikuussa 2021. Neljä minuuttia myöhemmin Marushevilla oli kaksi perättäistä paikkaa oikealla takatolpalla, mutta ruuti oli märkää. Paikoista ensimmäisen petasi Quinney. Vielä ennen puoliväliä ylivoimalla Dorofeyev pyörähti päädystä maalin eteen, mutta ei saanut survottua kiekkoa ohi patjojen. Sama mies sai vielä toisen paikan, kun Guay siirsi oikeasta siivestä syvään ja Quinney syötti maalialueen halki, mutta Dorofeyevin kuti vasemmalta kilpistyi Annuseen.

Päätöserässä viisi minuuttia ennen loppua Kaut vei isännät johtoon vanhanaikaisella. Patera ei vain liikkunut riittävän nopeasti tolpalta toiselle eikä Pachalkaan saanut peitettyä tolppaa. Hetkeä myöhemmin vieraat tasoittivat ylivoimalla, kun Quinneyn one-timer oikealta upposi Rempalin syötöstä ohi Annusen. Jatkoajalla puolestaan ensin Guay punnersi puoliksi ohi vartioijastaan, mutta yhden käden rystykuti meni oikealta ohi. Sitten Korczak käveli keskustaan ampuen syliin. Lopulta ratkaisu tuli, kun ensin Kaut pelasi 2v2-hyökkäyksessä seinän Galchenyukin kanssa, mutta Patera venyi upeaan takatolpparyöstöön. Sen perään Cormier lähti pystyyn ja D'Amato vapautti hänet läpiajoon. Viimeistely rystyltä etuyläkulmaan oli tyylikäs.

Patera oli maalissa erinomainen torjuen 31 kertaa. Varsinkin alivoimalla hän oli viimeinen lukko, kun Olausson-Vande Sompel-Galchenuyk takakolmio pommitti ahkerasti vetoja. Olausson osui kertaalleen rimaan päätöserässä. Bischoffille menee plussa maalista ja blokista alivoimalla. Quinney oli tasaisen näkyvä ylöspäin ja Cormier keräsi tehot 1+1 ykkösylivoiman moottorina. Rempal puolestaan saa plussan kahdesta alustuksestaan. Guayn debyytti oli pirteä, muttei ihan plussan arvoinen.

25/72 Eagles vs. HSK

Rondbjerg palasi ylhäältä farmiin ja Brossoit sai torjuntavuoron. Morozov oli sivussa, joten Quinney siirtyi ykkösen keskelle.

Dorofeyev - Quinney - Rempal
Rondbjerg - Froese - Marushev
Loewen - Ford - Marino
Guay - Primeau - D'Amato

Cormier - Pachal
Chayka - Bischoff
Ahac - Korczak

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Brossoit, Ford, Quinney
+/- Ahac, Korczak, Chayka, Bischoff, Cormier, Pachal, Guay, Primeau, D'Amato, Loewen, Marino, Rondbjerg, Froese, Marushev, Dorofeyev, Rempal
-
--

Toinenkin kohtaaminen päättyi 2-3 vierasvoittoon. Ykkösylivoima värkkäsi avausmaalin jo kolmannella minuutilla. Takakolmiokierrätys Rempalilta ja Cormierilta Quinneylle toimi, kun tämä sivalsi vasemmasta siivestä tarkasti taka-alakulmaan ohi Jacobsin peiton. Kakkoserän alussa Eaglesin ylivoima vihdoin onnistui. Edellä mainittu vaarallinen takakolmio teki maalin, kun Olaussonin poikkisyöttö neliön läpi Froesen ja Rondbjergin välistä löysi Galchenyukin. Vande Sompel kirjasi kakkossyötön. Brossoit ei millään ehtinyt liukua ajoissa sivuttain. Ykkösalivoimapari paikkasi pienen erheensä tasaviisikoin kakkoserän loppupuolella viemällä Hendersonin takaisin johtoon. Froese voitti keskialueella kamppailun laidassa ja siirsi kiekon eteenpäin Rondbjergille, jonka rannelaukaus vasemmasta laidasta ohitti Johanssonin. Maalia edelsi Brossoitin hyvä torjunta, kun Korczak lahjoitti kiekon Smallmanille vieraiden maalin eteen. Eagles tasoitti vielä 2-2:een pari minuuttia myöhemmin. Cormierin purku kimposi laidasta oudosti keskelle suoraan Scottille. Brossoit torjui ensimmäisen vedon, mutta toinen oli liikaa. En tuosta Cormieria syytä, koska pomppu oli niin erikoinen. Eikä se voittoa maksanut, kun päätöserässä syntyi voittomaali ajassa 48:50. Korczak piti siniviivan kiinni ja ampui maalille, jossa Ford oli ohjaamassa. Päätöserän vedot olivat 6-5, joten isäntien kiri jäi tyngäksi ja HSK jäädytti pelin kivasti.

Quinney saa plussan avausmaalista. Hän myös petasi kakkoserässä päädystä paikan maalin eteen Rempalille, joka tuhlasi sen. Fordille menee plussa voittomaalista. Korczak jää neutraaliksi yhden pahan harhasyötön vuoksi ja Froese-Rondbjerg pari päästetyn AV-maalin takia. Brossoit oli voiton tae kuten Patera edeltävässä pelissä. Eagles ampui paljon viivasta, kun keskusta oli tukittu noppavitosella, mutta painavat viivalämärit Brossoit selvitti eritoten avauserässä hyvällä varmuudella. Lähinnä hänet oli yllättää Ranta, jonka veto oli livahtaa maaliin. Avauserässä vedot olivat 16-6, mutta kahdessa viimeisessä erässä Brossoit selvisi helpommalla.

26/72 San Jose vs. Henderson

Brisson palasi odotettua nopeammin kokoonpanoon. Rondbjerg palasi puolestaan ylös. Pachal ja Korczak saivat myös kutsut, joten Corcoran kutsuttiin ECHL:stä kolmospariin. Morozov oli takaisin kokoonpanossa yhden huilipelin jälkeen.

Brisson - Morozov - Dorofeyev
Quinney - Froese - Rempal
Loewen - Ford - Marino
D'Amato - Primeau - Foo

Chayka - Bischoff
Ahac - Cormier
DiLiberatore - Corcoran

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Froese, Morozov, Brisson, Dorofeyev, Cormier, Brossoit
+/- Corcoran, DiLiberatore, Ahac, Chayka, Bischoff, Primeau, Foo, D'Amato, Loewen, Ford, Marino, Quinney, Rempal
-
--

Neljäs perättäinen voitto irtosi maalein 5-0. Maalit syntyivät 21 ensimmäisen minuutin aikana. Avausmaali upposi onnekkaasti Mäkiniemen taakse, kun Froesen heitto maalille oikeasta laidasta kimposi Riedellin kautta omaan maaliin. Riedellhan oli try-outilla alkukaudesta HSK:ssa. Viiden minuutin jälkeen peli oli 2-0. Ylivoimalla Morozov pudotti vasemmalta viivaan Cormierille, joka jatkoi oikealle Brissonille. Tämä hämäsi ampuvansa, mutta löysikin maalin edestä Primeaun lavan ja tämä ohjasi kiekon verkkoon. Samalla Dorofeyev otti osumaa, mutta palasi myöhemmin peliin tehden kolmannen maalin 11. minuutilla. Morozov syötti kulmasta slottiin Brissonille, jonka laukauksen Mäkiniemi torjui eteensä ja Pavel käänsi rystyltä reboundin sisään. Toisen erän avausminuutilla syntyivät maalit neljä ja viisi. Ensin Dorofeyevin syöttö keskeltä takatolpalle löysi Morozovin lavan. Brisson kirjasi kakkossyötön. Heti perään kakkosketjukin osui. Cormier toi kiekon keskeltä hyökkäysalueelle ja levitti vasemmalle Quinneylle, jonka syöttö pomppi Froesen lapaan maalin eteen ja tämä ohitti rystyltä Mäkiniemen, joka vaihtui maalissa Delliin viidennen takaiskun jälkeen.

Plussat menevät luonnollisesti kahden tehopisteen miehille ja nollapelin pelanneelle Brossoitille. Brissonille syöttöjä merkittiin jopa kolme, joten paluu oli väkevä. Ja olihan ykkösketjulla kakkoserässä muutama paikka lisäpisteisiinkin tasaviisikoin. Froesekin olisi voinut päätöserässä täydentää hattutemppunsa, mutta tuhlasi yhden slottimestan. Parhaat torjunnat Brossoit otti Vielia vastaan. Avauserän alussa tämä ohjasi maalin edestä syliin ja kakkoserässä ampui poikittaissyötöstä lämärin, jonka eteen Brossoit liukui.

27/72 HSK vs. Canucks

Hutchinson sai torjuntavuoron vaihteeksi ja Guay palasi kokoonpanoon.

Brisson - Morozov - Dorofeyev
Quinney - Froese - Rempal
Loewen - Ford - D'Amato
Guay - Primeau - Foo

Cormier - Korczak
Chayka - Bischoff
Ahac - DiLiberatore

Hutchinson
Brossoit

Plussat ja miinukset
++
+ Guay, Morozov, Brisson, Rempal
+/- Hutchinson, Ahac, DiLiberatore, Bischoff, Cormier, Korczak, Foo, Loewen, Ford, D'Amato, Dorofeyev, Quinney, Froese
- Chayka, Primeau
--

Voittokulku katkesi 2-3 tappioon. Canucks karkasi kolmen maalin johtoon. Avausmaali oli komea. Primeau hävisi oman pään aloituksen Dowlingille. Wolanin sai pakkipariltaan levityssyötön siniviivassa. Hän syötti poikittain takaisin oikeaan laitaan Dowlingille, joka jatkoi maalin eteen ja Rau puttasi tyhjiin takatolpalta, kun Ahac oli myöhässä. Primeaun ketju sahattiin poikki ja pinoon tylysti. Toinen maali syntyi juuri, kun joukkueet tulivat täysilukuisiksi. Juulsen pääsi turhaan vapaasti kävelemään yläkaarelle ja ampumaan ranteella. Karlsson hipaisi kiekkoa maalin edessä ohjaten sen Chaykan edestä verkkoon, kun tämä ei pitkähkön AV-vaihdon päätteeksi jaksanut siirtää miestä sivuun tai sitoa mailaa. Fordin ja D'Amaton kommunikointi ylempänäkään ei vakuuttanut. Kolmas maali oli lähes avausmaalin toisinto. Nielsen syötti oikeasta laidasta poikittain Karlssonille, joka jatkoi Cormierin läpi oikealle takatolpalle yhdellä kosketuksella ja Wouters viimeisteli puolityhjään maaliin varmasti läheltä, kun Korczak kompuroi itsekseen. Kaksi keskilinjan puhkonutta syöttöä oli liikaa Hutchinsonillekin. Kolmas samanlainen sahausmaali oli lähellä vielä kakkoserän lopussa, mutta Karlssonin laukaus epäonnistui maalin edestä, kun kiekko pomppi lavassa. Ja hetken päästä HSK kavensi, kun Morozov voitti päätypainin syöttäen slottiin Brissonille, joka jatkoi takatolpalle Dorofeyeville tyhjiin. Brisson jatkoi syöttövirettään ja Morozov ottelu ottelulta petraa kamppailupelaamistaan. Nyt se muistuttaa jo niitä paria livenä näkemääni peliä, joissa hän oli hyvä rouhimaan kiekkoja päädyssä omille.

Päätöserässä pikkuritarit tulivat vielä maalin päähän Guayn ensimmäisellä AHL-maalilla. DiLiberatore ampui maalille ja Guay ohjasi kiekon sisään ohi Silovsin:Hutchinson oli maalissa neutraali. Takaiskuille hän oli voimaton. Kolmesti hän pysäytti slotista Podkolzinin rannelaukaukset joko kilvellä tai patjalla. Toinen vieraiden tuhlaajapoika oli Dowling, jonka Hutchinson nollasi reboundista jo viidennellä minuutilla ja myöhemmin sama herra kuljetti läpiajosta maalin taakse ajautuen liian pieneen kulmaan.

Guay saa plussan avausmaalistaan. Brisson ja Morozov puolestaan Dorofeyevin maalin alustuksesta. Lisäksi Ivan ampui ylivoimalla vasemmalta tolppaan avauserässä. Tehottomista pelaajista pirtein oli Rempal, joka avauserässä kahdesti suoraluistelussa rohkeasti haastoi pakin leikaten kärkiveivillä keskustaan ja ampuen sitten terävästi ranteella matthewsmaisesti lavan kärjellä, mutta vedot menivät yli tai päin Silovsia. Pidin kuitenkin ratkaisuhalukkuudesta. Miinus menee puolestaan Karlssonin maalista Chaykalle ja Primeaukin vuoti avausmaalissa sen verran, että annan miinuksen.

28/72 Canucks vs. Henderson

Manninen oli sivussa viidennen perättäisen matsin. Foo nousi Quinneyn paikalle kakkoseen.

Brisson - Morozov - Dorofeyev
Foo - Froese - Rempal
Loewen - Ford - D'Amato
Guay - Primeau - Marushev

Cormier - Pachal
Chayka - Bischoff
Ahac - Korczak

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Brossoit, Froese, Rempal, Cormier, Bischoff
+/- Ahac, Korczak, Chayka, Pachal, Guay, Primeau, Marushev, D'Amato, Ford, Loewen, Foo, Brisson, Morozov, Dorofeyev
-
--

Toinen peli Abbotsfordia vastaan kääntyi 3-0 voitoksi Brossoitin palattua maalin suulle. Jokaisessa erässä isännät osuivat kertaalleen. Cormier, Froese ja Rempal viettivät kahden pisteen iltoja. Brossoitille nollapeli oli viikon toinen ja siksi hänet palkittiin myös AHL:n viikon pelaajana. Avausmaali syntyi jo toisella minuutilla. Canucks vaihtoi huonossa kohtaa pelaajia. Cormier ja Froese tunnistivat sen pelaten pystyyn Rempalille, joka sai rauhassa kävellä oikeasta laidasta kohti maalia ja ampua sitten tarkasti takakulmaan ohi Kupskyn. Ottelun puolivälissä puolestaan hyökkäysalueen pyöritys päättyi siihen, kun Cormierin rannelaukaus viivasta leijaili maaliin Pachalin ja Loewenin syötöistä. Viimeinen osuma syntyi ylivoimalla, kun Froese ohjasi Bischoffin viivakudin sisään.

Vaikka Brossoit otti nollapelin 33 torjunnalla, pahoja tilanteita ei hirveästi ollut, koska PAPP oli jämäkkää ja keskusta tukossa. Kaukokudit Brossoit hoiti varmasti. Avauskympillä oli pari pahempaa paikkaa, kun ensin hän pysäytti takatolpalta Woutersin Karlssonin poikittaissyötöstä ja sitten vieraiden ylivoimalla Wolanin levitti siipeen Dowlingille, jonka one-timerin eteen Brossoit liukui. Kahden pisteen ukot saavat myös plussat kuten viimeisen maalin alustanut Bischoff, joka on pelannut viime matsit melko tasapainoisesti Chaykan parina. Rempalilla oli paikka puolestaan kolmanteen pisteeseen kakkoserän lopussa, mutta kuti 2v1-hyökkäyksestä kilpistyi veskariin. Neutraaleista pelaajista Loewen riisti kertaalleen avauserässä kiekon siniviivassa Rathbonelta ja polki puoliksi karkuun, mutta Kupsky torjui olkapäällä laukauksen. Kakkoserässä ylivoimalla Brisson petasi yhden one-timermestan puolestaan Dorofeyeville oikeaan siipeen, mutta maalivahti liukui vedon tielle.

Viimeaikaisen vireen ansiosta HSK on kivunnut pari pykälää ylöspäin divisioonassa eikä ole enää jumbo. Viisikkopelaaminen näytti tämän viiden pelin aikajaksolla jo paremmalta, mutta toki pitää muistaa, että Eaglesin avainpelaajista osa oli ylhäällä tuuraamassa Coloradon loukkaantuneita pelaajia. Abbotsford on puolestaan keskipakan joukkue San Josen tavoin, joten en vielä liiaksi iloitse kurssin kääntymisestä, vaikka Viveiros onkin nyt hieman saanut ryhtiä touhuun. Alivoima toimii yhä ja se on sarjan toiseksi parasta (87,1%). Brossoitin otteet ja Morozovin ketjun kehittyvä kemia olivat positiivisia asioita myös. Brisson palasi väkevästi vammansa jälkeen kehiin ja on näyttänyt paremmalta kuin kertaakaan aiemmin. Luistelu on ollut dynaamisempaa ja hän on sen ansiosta pysynyt kiekossa paremmin kiinni.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
35/82 Vegas vs. Arizona

Amadio jatkoi viime pelin lopun tapaan ykkösessä ja Kessel kolmosessa junnujen kanssa. Thompson palasi maaliin.

Arvosanataulukko
++
+ Stone, Amadio, Stephenson, Miromanov, Hague
+/- Thompson, McNabb, Martinez, Pietrangelo, Hutton, Carrier, Roy, Kolesar, Leschyshyn, Kessel, Rondbjerg, Karlsson, Marchessault, Smith
-
--

Kultaiset kypärät ja harmaa kotipaita toivat 5-2 voiton. Avausmaali syntyi ylivoimalla 23. minuutilla. Karlsson pudotti vasemmasta siivestä takaisin viivaan Miromanoville, jonka rannelaukaus painui Crousen jaloista alakulmaan ohi Vejmelkan. Maali oli Miron ensimmäinen kotipyhätössä NHL:n runkosarjassa. Parjattu Kessel sai kakkossyötön. Tasoitus tuli reilun minuutin päästä, kun vastaiskun lopuksi peli näytti jo pysähtyvän Vegasin maalin taakse, mutta Välimäki sai kiekon Fischeriltä ja upotti sen nollakulmasta ohi Thompsonin.

Päätöserässä vaaka kallistui isännille kapteenin johdolla, vaikka tämä erän alussa läpiajon alivoimalla tuhlasikin ampumalla patjaan. Ennen erän puoliväliä ylivoimalla Stone kuitenkin ohjasi Pietrangelon lämärin verkon perukoille taidokkaasti. Minuutti myöhemmin Carrier teki maaliennätyksensä (10), kun hän päätti 3v1-vastahyökkäyksen tarkkaan kutiin takayläkulmaan Stephensonin syötöstä.
Coyotes kavensi vielä 3v3-hyökkäyksestä. Schmaltz syötti poikittain ja Boyd leikkasi keskelle, kun Martinez liukui tilanteesta puoliksi ohi. Thompson torjui ensimmäisen vedon, mutta Fischer iski karat sisään Pietrangelon luisteltua hänestä ohi. Alle minuutin päästä alivoimalla Stone kuitenkin päätti 2v1-hyökkäyksen maaliin. Välimäki pelasti ensimmäisen kudin maaliviivalta Vejmelkan selän takaa, muttei enää toista. Lopussa puolestaan Amadio pelasi yhden vaihdon Marchessaultin paikalla ja se tuotti palkinnon, kun hän ohjasi Haguen viivatoimituksen sisään. Seurahistorian pisin kotivoittoputki yksittäistä seuraa vastaan sai jatkoa, kun Arizona kaatui yhdeksättä kertaa putkeen T-Mobile areenassa.

Stonesta tuli ensimmäinen pelaaja seurahistoriassa, joka on tehnyt samassa pelissä alivoima- ja ylivoimamaalin. Pari erää kakkosketju tuhlasi tilanteita, mutta päätöserässä vihdoin tuli tulosta, joten kolmikolle on helppo antaa plussaa. Avausminuutilla heti Stone katkaisi avaussyötön ja pääsi ampumaan vapaasti slotista päin Vejmelkaa. Yhdeksännellä minuutilla Amadio tulitti puolestaan one-timerin kohti takakulmaa Martinezin levityksestä, mutta kuti ei uponnut, vaikka Vejmelka liukui juuri tieltä pois toiseen kulmaan. Pari minuuttia myöhemmin Amadio katkaisi Brownin avauksen sinisen alla ja käänsi kiekon yksin maalilla olleelle Stonelle, mutta tuhlailu jatkui. 27. minuutilla Amadio päätti 3v2-hyökkäykseen laukaukseen oikeasta laidasta logoon. Päätöserän alussa puolestaan Amadio syötti kulmasta keskustaan ja Stone ampui yli railakkaasti. Lisäksi vielä 44. minuutilla alivoimalla Stephenson kilautti tolppaan hetki sen jälkeen, kun Stone oli tuhlannut läpiajon. Paras ketju Stephensonin kolmikko silti oli, kun ykkösketjulta jäi mieleen vain kakkoserän tuhlattu 3v1-hyökkäys, jossa Karlsson ei saanut vetoa edes aikaan kiekon elettyä lavassa liiaksi. Smith puolestaan kertaalleen ajoi ylivoimalla suorahyökkäyksessä hyvin vasemmalle takatolpalle tavanomaisesti, mutta Haytonin lapa oli viime hetkellä viimeistelyn edessä.

Puolustuksesta plussat menevät Haguelle ja Miromanoville. Haguella oli muitakin hyviä viivatoimituksia kuin vain viimeisessä maalissa. Ne tuottivat reboundeja mm. kakkoserässä kivasti. Miromanoville menee plussa avausmaalista. Thompson puolestaan maalissa selvisi aika helpolla. Avauserän vedot olivat 13-4, joten häntä ei testattu. Kakkoserässä tuli jo kahdeksan kutia kohti, joista 38. minuutilla Ritchien nollaus Fischerin poikittaissyötöstä oikealta takatolpalta oli vaativin torjunta. Päätöserästä ei puolestaan megapelastuksia jäänyt muistikalvolle. Tietysti ensimmäinen maali lirahti helposti, mutta voitto on voitto, joten en anna miinusta taulukkoon.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
36/82 Vegas vs. St. Louis

Pachal ja Dorofeyev kutsuttiin ylös. Pavel pääsi kokoonpanoon, kun Marchessault oli alavartalovamman vuoksi sivussa. Tätä tarkkaillaan päivittäin. Kessel nousi ykkösketjuun ja Pavel tuli kolmoseen Rondbjergin ja Leschyshynin seuraksi. Jos Manninen ei olisi lasaretissa, kenties hän olisi saanut joululahjaksi NHL-debyytin... Puolustuksessa Hague nousi ykköspariin ja Martinez pelasi Pachalin kanssa. McNabb-Miromanov pysyi yhdessä.

Arvosanataulukko
++
+ Stone, Stephenson, Amadio, Pietrangelo
+/- Thompson, McNabb, Martinez, Miromanov, Hague, Pachal, Karlsson, Smith, Kessel, Carrier, Roy, Kolesar, Leschyshyn, Rondbjerg, Dorofeyev
-
--

Vegas meni johtoon viiden minuutin jälkeen vastaiskusta, joka käynnistyi Amadion oman alueen katkosta. Sen jälkeen hän syötteli Stephensonin kanssa pari kertaa edestakaisin, kunnes tämä jarrutti ja syötti oikeasta kulmasta toiseen aaltoon Pietrangelolle, joka kuljetti slottiin saakka ja ohitti sitten rystyltä Binningtonin. Veto painui takayläkulmaan eikä Bortuzzo ehtinyt saamaan mailaa väliin. Stephenson venytti samalla pisteputkensa seitsemään otteluun.

Heti toisen erän alussa Blues tasoitti. Nelosketjun PAPP vuoti. Roy oli kamppailemassa vasemmassa laidassa, joten keskusta oli tyhjänä. Hävityn kamppailun jälkeen hän ei ehtinyt palata paikalleen eikä Kolesarkaan sitä optimaalisesti tukkinut painottomana laiturina, joten Buchnevich löysi riittämiin tilaa vastaanottaa syöttö Thomasilta ja viimeistellä ranteella oikeaan kulmaan, josta Thompson juuri liukui pois. 24. minuutilla Vegas palasi johtoon. PAPP oli jämäkkä ja McNabb teki stopin kulmassa. Stephenson jatkoi irtokiekon eteenpäin Stonelle. Tämä kuljetti yli keskialueen ja ampui 2v2-hyökkäyksestä itse Paraykon annettua tilaa ja Amadion ajettua vain maalille. Binnington torjui ensimmäisen vedon, mutta Amadio sai tökättyä kakkoskiekon Leddyn edestä maalin eteen takaisin Stonelle, joka puttasi sen tyhjiin. Paraykon liiallinen peruuttelu maksoi maalin vieraille. Blues tasoitti ylivoimalla muutaman minuutin päästä. Takaisku meni Stephensonin piikkiin, joka alempana hyökkääjänä ennakoi liiaksi jo puolenvaihtoa ja keskelle jäi auki Tarasenkon lapa, jonka Buchnevich löysi vasemmasta laidasta. Tarasenkon one-timer ohitti Thompsonin ja Stephenson oli puoli sekuntia myöhässä mailablokkinsa kanssa. Vielä ennen erän puoliväliä Blues meni edelle, kun Faulkin rannelaukaus oikeasta laidasta livahti liian helposti etukulmasta ohi Thompsonin. Viisikko edessä oli hyvin tukkinut keskustan, joten heikon sektorin kuti oli maalivahdin vastuulla. Vegas kipusi tasoihin vielä toisen erän lopussa. Stephenson syötti rystyltä poikittain ja Stone jatkoi vasemmalle takatolpalle Amadiolle, joka sai lakaista kiekon tyhjiin upean kuvion päätteeksi. O'Reilly ja Parayko pyörivät kuin karusellissa yritettyään katkaista keskilinjan puhkoneita syöttöjä.

Blues meni johtoon uudelleen päätöskympin alussa. Kesselin palautus siniviivan kulmasta takaisin syvään katkesi mailoihin ja seurauksena oli 2v3-vastaisku, jonka vegasilaiset hywin hidastivat vasempaan laitaan, mutta niin vain tilannetta ei pelattu huolella loppuun, kun Saad jarrutti ja heitti sitten ohi Kesselin kiekon maalille, jossa Acciari oli ohjaamassa liian vapaasti McNabbin ja Pietrangelon välissä. Lopussa 6v4-ylivoima kuitenkin tuotti tasoituksen, kun Stephenson reagoi Leddya nopeammin Pietrangelon lämärin päätylautapomppuun ja iski maalin kulmalta paluukiekon häkkiin. Vaihdosta kuudenneksi pelaajaksi tullut Karlsson sai kakkossyötön.

Jatkoaika oli maaliton. Pilkut aloitti Thomas kilauttaen tolppaan. Roy haki tutusti viime hetken kääntöä rystylle, mutta Binnington pysyi mukana. Tarasenko ampui kliinisesti vasempaan yläkulmaan keskeltä. Smith haki alakulmaa osuen kilpeen. Schennilta kiekko karkasi puolestaan kahdesti. Stephenson puolestaan viivytti ratkaisua ennen tarkkaa kutia sivuttaisliikkeestä vasempaan yläkulmaan. O'Reilly haki rystyuittoa, mutta Logan piti luukut kiinni. Stone paketoi nelosparissa joululahjan ampumalla vasempaan alakulmaan yli kilven. Golden Knights poistui joulun viettoon syyskauden saldolla 24-11-1. 49 pistettä oikeuttaa läntisen konferenssin kärkipaikkaan kolmen pisteen erolla Dallasiin.

Joulun kunniaksi en jaa miinuksia kellekään. McNabb ja Pietrangelo kuitenkin paikkasivat Acciarin maalin lepsuuden osallisuuksillaan maaleihin toisessa päässä. Pietrangelo merkkautti lopulta tehot 1+1, vaikka tuhlasi jatkoajan lopussa vielä läpiajonkin nostaen kiekon kämmeneltä hanskaan. Thompson puolestaan oli muuri rankkareissa kuten yleensä korvaten yhden helpon takaiskun. Lisäksi hän nollasi Saadin pari kertaa maalin edestä. 33. minuutilla hän otti jopa tuplatorjunnan pysäyttäen ensin Saadin kääntökudin ja perään O'Reillyn maalipaikan takatolpalta. 47. minuutilla vieraiden ylivoimalla Saad pääsi ampumaan rystyltä avopaikasta maalin edestä, mutta Thompson oli edessä. Jatkoajalla hän puolestaan koppasi Tarasenkon rannarin 2v1-hyökkäyksessä. Avauserässähän Thompson pääsi vielä helpolla, kun Vegasin PAPP ja siniviivan puolustaminen olivat priimaa. Blues laukoi vain kolmesti varttiin ja lisäksi lopussa ylivoimalla pari kertaa kihti maalia. Tasaviisikoin kuitenkin pakit hakivat päätykiekot hyvällä varmuudella ja VGK pääsi karvauksen alta pois jouhevasti.

Roy ja Kolesar loivat ylöspäin puolittaisia paikkoja, vaikka 1-1 tasoitukseen he olivat osasyyllisiä. Kakkoserän lopussa esimerkiksi Kolesar voitti luistelukisan ja chippasi kiekon eteenpäin Bluesin pakkien selustaan. Seurauksena oli 2v0-hyökkäys. Carrier tarjoili viereen, mutta Martinez ei vieläkään avannut maalitiliään, kun Binnington työnsi räpylän tielle. Päätöserässä Roy puolestaan petasi laidasta Kolesarille yhden paikan keskustaan, mutta tämä laukoi rintakehään. Roylla itsellään oli avauserän alussa hywä maalipaikka ylivoimalla, kun ensimmäiset YV-minuuttinsa NHL:ssä saanut Dorofeyev syötti kakkosviisikossa oikeasta siivestä päätyyn ja Karlsson jatkoi kiekon slottiin, mutta Roy kiskaisi vedon ohi maalin. Kessel oli vasemmalla ja Miromanov viivassa kakkosylivoimassa. Ja Roy normaalisti maalin edessä sekä Karlsson slotissa, vaikka he olivat tuossa kohden vaihtaneet rooleja hetkeksi.

Stephenson puolestaan paikkasi neljän pisteen illallaan Tarasenkon YV-maalin. Ketjukavereista Amadio matti kolme pongoa ja kapteeni kaksi. Maalien lisäksi muitakin paikkoja oli. Kakkoserän alussa puolittaisessa 2v1-hyökkäyksessä Stephenson syötti viereen, mutta turhan taakse luistimiin eikä Amadio saanut kunnon vetoa aikaan. Päätöserässä Stephenson puolestaan karkasi alivoimalla läpi riistettyään kiekon Krugilta, mutta uitto längeistä ei uponnut. Ottelun alussa ylivoimalla puolestaan Marchessaultia tuurannut Amadio syötti vasemmalta maalin kulmalle ja Stone jatkoi kiekon poikittain Smithille, joka tykitti oikeasta laidasta yli maalin.

Mitä tulee Smithiin, hän osui tolppaan sentään 14. minuutilla, kun ensin Kesselin syötöstä Karlsson ampui maalin edestä veskaria päin. 25. minuutilla Kessel petasi päädystä tekopaikan vuorostaan Smithille, mutta rystykuti keskeltä oli ponneton. Kessel itse ampui kakkoserän lopussa suoraluistelusta kilpeen oikeasta laidasta. Hän oli ottanut opikseen Cassidyn palautteesta ja takakarvasi aiempaa hanakammin. Toki kertaalleen se johti jäähyyn, josta Blues teki 2-2 tasoituksen, mutta peli-ilme oli hyvä ja hän sopeutui melko hyvin ykkösketjuun. Junnuketju puolestaan oli mukavan näkymätön eli se hoiti oman 0-0 leiviskänsä moitteetta. Nelosketju sen sijaan hävisi laukaukset aika selkeästi ja päästi tosiaan yhden maalin tasaviisikoin.

29/72 Silver Knights vs. Firebirds

Morozov oli pudonnut rosterista, mutta Quinney palasi kehiin ottaen paikan ykkösen keskeltä. Manninenkaan ei vielä ollut kunnossa ja häntä tarkkaillaan viikoittain.

Brisson - Quinney - Dorofeyev
Foo - Froese - Rempal
Loewen - Ford - Conrad
Guay - Primeau - Marushev

Cormier - Pachal
Chayka - Bischoff
Ahac - Korczak

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Foo, Rempal, Korczak, Brisson
+/- Brossoit, Ahac, Chayka, Bischoff, Cormier, Pachal, Primeau, Guay, Marushev, Loewen, Ford, Conrad, Froese, Dorofeyev, Quinney
-
--

Vieraat menivät johtoon seitsemän minuutin jälkeen juuri, kun HSK oli selvittänyt alivoiman. Maali tuli suorahyökkäyksestä. Pikkuritarien 1-2-2 karvaus puhkottiin upeasti seinäsyötöllä, jonka jälkeen Kartye livahti yli sinisen oikeasta laidasta ja syötti ohi Chaykan keskustaan Frodenille, joka ohitti Brossoitin kilpikäden puolelta. Ja heti laukauksen jälkeen Pachal vielä ajoi Frodenin levyksi jäähän, mutta lopulta tämä keräsi itsensä ylös hitaasti. Dorofeyev puolusti eritoten huonosti omaa siniviivaa ennen osumaa. Tasoitus syntyi avauserän puolivälissä eli kolmen minuutin päästä. Uusittu ykkönen vastasi siitä. Brisson katkaisi Seppälän avauksen sinisen alla, Dorofeyev jatkoi heti kiekon maalille ja Quinney ohitti läheltä Gibsonin ennen kuin Seppälä edes ehti paikkaamaan harhasyöttöään. Toisen erän alussa puolestaan Brossoit torjui eteensä löysän vedon. Se pomppi aina slottiin saakka ja taustalta tullut Rafferty sipaisi sen ruuhkan läpi verkkoon. Syöttäjiä ei merkitty. Päätöserän lopussa hopearitarit venyttivät pelin jatkoajalle tasoituksellaan. Rempal antoi loistolätyn oikeasta laidasta takatolpalle suorahyökkäyksessä ja Foo ohjasi sen sisään. Bischoff kirjasi kakkossyötön. Jatkoajalla HSK hukkasi 4v3-ylivoiman ilman laatutontteja. Pilkuissa Dorofeyev ampui rystyltä patjaan ja Kartye kämmeneltä ohi. Quinney yritti samaa kuin Dorofeyev, mutta kiekko karkasi, kun se piti vain siirtää rystyltä tyhjiin. Lind puolestaan ampui keskeltä suoraan päin. Kolmosparissa Brisson iski kämmeneltä komeasti kiekon kattoon jäädyttäen Gibsonin jäihin. Poturalski tasoitti ampumalla längistä kiekon sisään, kun Brossoit tökkäsi ohi kiekosta. Rempal nosti rystyltä yli ja True ampui löysän vedon patjaan kämmeneltä. Guayn terävä rannari osui puolestaan Gibsonin olkapäähän. McCormick päätti illan tarkalla kudilla oikean tolpan juureen. Tasainen kiekkopeli (33-33 vedot) päättyi niukasti siis 2-3.

Rempal-Foo tutkapari oli yhä. Tasoituksen lisäksi päätöserässä jo aiemmin Rempal löysi kertaalleen Foon maalin edestä, mutta silloin veto blokattiin ja hetki ennen tasoitusta Rempal otti Foon mukaan toisesta aallosta, jolloin tämä ampui vielä ohi. Avauserässä Foo puolestaan loi itse kerran maalipaikan ampumalla pakin jaloista slotista tuloksetta. Kiinalaisverinen mies pelasi yhden kauden pirteimmistä peleistään uurastaen alivoimallakin hyvin. Brissonille menee plussa avausmaalin alustuksesta ja komeasta rankkarista. Quinney puolestaan tuhlasi rystyltä avauserän lopussa puhtaan läpiajon nostaen rystyltä kiekon hanskaan eikä pilkussakaan viimeistely toiminut, joten jätän hänet neutraaliksi. Toki Quinney itse hankki läpiajon kiekonriistollaan. Korczak saa plussan hyvästä mailapuolustamisestaan. Hän katkoi pari ylivoimahyökkäystä sillä. Lisäksi ylöspäin hän väläytteli kakkoserässä. 33. minuutilla ylivoiman lopussa hän pääsi käsiksi paluukiekkoon oikeassa laidassa, mutta Gibson venyi tielle. Hetken päästä siitä Korczak nousi oikeaa laitaa pitkin vetopaikkaan ja hankki ylivoiman, kun häntä lyötiin käsille.

Maalissa Brossoit otti parhaat torjuntansa Poturalskia vastaan. 17. minuutilla ylivoimalla tämä ampui ylivoimalla oikeasta siivestä napakasti. Hetkeä aiemmin samoilta jalansijoilta Petmanin rannelaukaus meni niukasti muuten ohi takakulman. Viisi minuuttia ennen loppua puolestaan Poturalski pääsi nokikkain veskarin kanssa, mutta Brossoit nollasi rystyuiton. Kakkoserässä Brossoit pysäytti myös yhden 2v1-hyökkäyksen torjumalla kilvellä Twarynskin kudin vasemmasta laidasta.

30/72 Coachella Valley vs. Henderson

Pachal ja Dorofeyev olivat ylhäällä, joten DiLiberatore palasi puolustukseen ja D'Amato hyökkäykseen. Patera oli maalissa. Kyseessä oli ensivierailu Acrisure-areenalle.

Brisson - Quinney - Marushev
Foo - Froese - Rempal
Loewen - Ford - Conrad
Guay - Primeau - D'Amato

Cormier - Diliberatore
Chayka - Bischoff
Ahac - Korczak

Patera
Brossoit

Plussat ja miinukset
++
+ Patera, Ahac
+/- Korczak, Chayka, Bischoff, Cormier, DiLiberatore, Guay, Primeau, D'Amato, Loewen, Ford, Conrad, Foo, Froese, Rempal, Marushev, Quinney, Brisson
-
--

Tiukka vääntö päättyi isäntien revanssiin maalein 1-0. Voittomaalin teki päätöserässä Henman ajassa 53:37. Firebirds katkaisi vieraiden hyökkäyksen keskialueella ja käänsi pelin puolinopeasti pystyyn. Hayden syötti aitioiden edestä poikittain McCormickille, joka vastaanotti kiekon siniviivan päällä. Cormier yritti katkoa, mutta maila oli liian lyhyt, jotta hän olisi yltänyt väliin. McCormick antoi poikkisyötön myös tyhjään tilaan keskustaan uineelle Henmanille. DiLiberatore kompuroi yrittäessään katkoa Henmanin kärkiveivia vastaan, joten tämä pääsi rauhassa kävelemään maalin eteen ja viimeistelemään ohi Pateran.

Vaikka pelissä tuli vain yksi maali, paikkoja oli useampaan. Heti avausminuutilla oli pari loistopaikkaa, kun ensin Brisson syötti kulmasta Foolle, joka ampui keskeltä logoon. Sen perään Loewenin pomputti kiekon vasemmasta laidasta pakkien selustaan Conradille, joka ampui läpiajosta yli. 18. minuutilla Cormier tinttasi vastakiekkolämärin siniviivasta tuloksetta ruuhkan läpi. Kakkoserän alussa D'Amato päätti transition ponnettomaan kutiin vasemmalta päin Daccordia. 32. minuutilla Rempal kuljetti ylivoimalla sivuttain ja ampui lopuksi oikealta kaarelta rintapanssariin. Erän lopussa Foo karkasi puolittain läpi ampuen rystyltä syliin vasemmasta laidasta. Päätöskympin alussa DiLiberatoren hyvistä viivatoimituksista seurasi paras mesta, kun rebound tuli Brissonille, mutta tämä ampui maalin edestä yli riman kautta. Ja lopussa vielä ilman veskaria pelatessa Brisson leikkasi laidasta keskustaan. Kiekko valui lavasta Rempalille takatolpalle, mutta kotijoukkueen pelaajat blokkasivat puolityhjän maalin.

Patera saa plussan, koska ei voinut takaiskulle mitään. Avauserässä hän otti pari slottitorjuntaa hyvillä vastaantuloilla. Onneakin oli, kun pelin alussa Hayden ampui poikittaissyötöstä ohi puolityhjän maalin 3v2-hyökkäyksessä. Lind puolestaan pujahti erän lopussa puolittain läpi, mutta rystyveto oli löysä. Kakkoserän alussa Petman ampui vasemmalta suoraluistelusta Chaykan jaloista patjaan. Pari minuuttia siitä Patera otti parhaan torjuntansa, kun Kartye sai passin vasemmalle takatolpalle 3v2-hyökkäyksessä, mutta Jiri venyi uskomattomaan spagaattiin. Päätöserässä hän torjui vielä ennen takaiskua pari puolivaarallista kutia maalin edestä eleettömästi. Pateran ohella annan plussan Ahacille, joka mailapuolusti hyvin ja pelasti mm. yhden Raffertyn nousun laidasta maalille viime hetken iskullaan.

Loppuun näyte Loewenin suomen kielestä:


 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
U20-kisat alkoivat eilen. Mukana on tosiaan neljä Golden Knightsin edustajaa. Carl Lindbom avasi kisat odotetusti Ruotsin ykköskassarina. Yksikään aiempi Vegasin veskarivaraus ei ole ollut maansa ykkösmaalivahti U20-skaboissa, joten sikäli Lindbomin pelaamista oli ja on mielenkiintoista seurata. Vielä elokuussa hän oli kolmosvahtina eikä pelannut peliäkään.

Ruotsi kaatoi Itävallan helposti 11-0 (laukaukset 51-13). Avauserässä torjuntoja kertyi vain kolme eikä yksikään niistä ollut kovin haasteellinen. Yhden vedon vasemmasta laidasta Sablattningilta Lindbom pudotti eteensä haettuaan kilpiliimausta, mutta Odelius purki kakkoskiekon pois maalin edestä. Toisessa erässä 27. minuutilla Ruotsin alivoimalla Lindbom liimasi hyvin slotista tulleen Stieglerin kääntölaukauksen eikä maalin edessä ollut itävaltalainen päässyt ronkkimaan reboundia kohti maalia. Viisi minuuttia ennen taukoa Auer päätti 3v2-suorahyökkäyksen laukaukseen keskikaistalta, mutta senkin Lindbom vangitsi syliinsä. Päätöserän alussa Carl sai kakkossyötön Ruotsin 9-0 maaliin, kun hän siirsi pysäyttämänsä päätydumppauksen maalin takaa ränniin ja Lekkerimäki jatkoi kiekon eteenpäin Wagnerille, joka päätti 3v1-hyökkäyksen tarkkaan rannelaukaukseen vasempaan alakulmaan. Nollapeli irtosi lopulta 13 torjunnalla:Jo reenipelissä USA:ta vastaan kiinnitin Lindbomissa huomiota siihen, että hän palautuu torjunnoista takaisin valmiusasentoon erittäin vikkelästi kuten melko pienikokoisen maalivahdin kuuluukin. Samoin liikkuminen tolpalta toiselle on hyvin ketterää ja ylipäätään hyvin paljon hän kyllä muistuttaa teknisyydeltään suomalaisvahdeista Sarosta tai Vehviläistä, vaikken maalivahtipelaamisen asiantuntija olekaan, mutta paketti pysyy näin maallikon silmään kivasti kasassa sivuttaisliikkeessäkin. Ja kun hänet varattiin aikoinaan seiskakierroksella, syynähän oli pitkälti se, että seura halusi varata siinä kohden lahjakkaimman vapaana olleen pelaajan ja kyllä Lindbomissa sitä lahjakkuutta on havaittavissa:


 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Myöhäispelissä Kanada kohtasi Tsekin, joka voitti pelin 5-2. Kanadan kolmosketjun vasemmassa laidassa pelasi reenipelien tapaan Zach Dean. Toisessa laidassa oli Joshua Roy ja keskellä Nathan Gaucher. Tsekin kärkisentterit olivat puolestaan Vegasin varaukset Matyas Sapovaliv ja Jakub Brabenec. Sapovalivin laidoilla ykkösketjussa olivat Jiri Kulich ja Eduard Sale. Brabenec sentteröi Gabriel Szturcia ja Jaroslav Chmelaria. Sapovalivhan päätti nelossentterinä aloittamansa elokuun MM-turnauksen ykkösketjussa Kulich ja Mysak laidoillaan, joten sinällään ison vastuun jatkuminen ei yllättänyt.

Sapovaliv aloitti turnauksen aloitusvoitolla Wrightista keskiympyrässä. Avausvaihdossa hän paini kertaalleen hyökkäyssiniviivan päällä jatkaen kiekon hyökkäysalueelle ennen poistumista vaihtoon. Tavanomaisesti hän halusi pitää vaihdot lyhyenä ja poistua kaukalosta heti, kun sopiva tilaisuus oli. Kolmannella minuutilla Sapovaliv raapi kaksi aloitusvoittoa lisää Wrightista. Niistä ensimmäinen oli keskialueella ja viistosti eteenpäin voitetusta aloituksesta Kulich ampui maskittoman rannelaukauksen kaukaa Gaudreaun hanskaan. Selkeästi Tsekki halusi alkuun peluuttaa ykkösketjuja vastakkain. Kuudennella minuutilla Tsekki pääsi ylivoimalla. Sapovalivin rooli oli ykkösylivoimassa olla slotissa, kun elokuussa hän oli päädyn syöttölauta, mutta nyt Marcel oli maskissa, Sale ja Kulich siivissä sekä Jiricek siniviivassa. Yhden voitetun päätykiekon Sapovaliv ylivoimavaihdon aikana siirsi Salelle, joka kierrätti Jiricekille ja tämä vaihtoi puolen Kulichille, jonka one-timer paukkui pleksiin. Yhdeksännellä minuutilla Sapovaliv kiilasi hyvin Stankovenin laitaan, kun tämä yritti kuljettaa oikeasta laidasta syvään. Myöhemmin vaihdossa Sapovaliv katkaisi Kanadan avauksen, mutta antoi itse perään harhasyötön, kun hän haki Kulichia maalin edestä. Vastaiskusta Othmann pääsi läpiajoon Bedardin lätystä, mutta kiekko karkasi lavasta Tsekin onneksi.

11. minuutilla Sapovaliv otti taas yhden aloitusvoiton lisää ja Tichanek ampui välittömästi siniviivasta päin maalivahtia. Lisäksi hän oli kahdesti kanadalaisten siirtokiekkojen välissä, joten mainio kyky ennakoida, mihin vastustaja seuraavaksi syöttää, oli yhä tallella. 14. minuutilla Cech veti nilkkarallit kulmassa ja Bedard pääsi vapaasti kokeilemaan ilmaveiviä. Sapovaliv yritti paikata tilanteen irtoamalla keskustasta maalin kulmalle myöhässä, mutta Suchanek onneksi hoiti tilanteen. 17. minuutilla huomioin Sapovalivin kehittyneen staattisissa kulmaväännöissä. Hän pyörähti oikeassa kulmassa ensin ohi Deanin ja sitten päädyssä suojasi kiekkoa hyvin tätä ja Zellwegeria vastaan, kunnes siirsi pelivälineen ränniä pitkin Moravecille.Toisen erän alussa Tsekki meni 3-1 johtoon. Sapovaliv oli kolmossyöttäjä. Hän kuljetti kiekon sisään oikeasta laidasta ja löysi sitten keskeltä Salen, joka kurvasi päätyyn ennen pudotussyöttöä viivaan. Spacek levitti Svozilille, joka otti tyhjät pois ja latasi ranteella kiekon b-pisteeltä etualakulmaan. 23. minuutilla Sapovaliv kaapi seuraavan aloitusvoittonsa hyökkäysalueella ja nopeasta levityksestä Spacek toimitti viivasta kiekon Gaudreaun syliin. Samoin tuossakin vaihdossa Sapovalivilta nähtiin jälleen hyvää pelinlukua keskialueella, kun hän oli yhden siirtokiekon välissä. Hetken päästä Tsekki sai viiden minuutin ylivoiman, mutta siinä Sapovalivin anti oli mitäänsanomaton slotissa eikä kiekkokosketuksia tullut. Toki hänen roolinsa on sitoa miehiä itseensä ja pyrkiä avaamaan Salelle syöttölinja Kulichille vasemmasta siivestä oikeaan. Alivoimavastuuta Sapovaliv sai hieman ottelun puolivälissä kolmosalivoimaparissa Mechuran parina, mutta vaihto päättyi lyhyeen, kun oman pään aloituksen jälkeen kanadalaiset kamppasivat Jiricekin ja peliä jatkettiin tasavajalla.

37. minuutilla Tsekin ykkönen joutui pyörimään omissa pitkän ajan, mutta Sapovaliv kontrolloi miestään Guentheria läheltä pysyen sisäpuolella ja Guenther joutuikin lopulta putoamaan siniviivaan saakka hakemaan tyhjää jäätä, jolloin Sapovaliv vaihtoi lennosta kiinni Gaucheriin ja sitoi tämän maalin edessä. Kulich teki kuitenkin pitkän kiekon, joten ketju joutui jäämään jäälle. Sapovaliv hävisi seuraavan aloituksen Wrightille. Väsyneenä hän kompuroi ja hukkasi hetkeksi vartioitavansa, joten poikkisyöttö löysi Othmannin, joka tykitti oikeasta laidasta tolppaan. Jatkotilanteessa Sapovaliv vaihtoi lennosta kiinni Wrightiin, muttei sitonut väsyneenä enää niin hyvin miestään maalin edessä ja Wright pääsi käsiksi seuraavaan reboundiin, mutta Suchanek kesti. Juuri kun siis hieman kehuin Sapovalivin kiekotonta pelaamista, sitten väsyneenä kuitenkin tuli pari nukahdusta 1v1-puolustamisessa, kun Tsekin tapa PAPP:ssa oli moderni hybridi eli se, että laiturit hoitivat siniviivalla olleet pelaajat ja alakolmio seurasi omia miehiään laajalla säteellä.

Päätöserässä jäi mieleen vain se, että 45. minuutilla Sapovaliv otti hanskallaan alas hyökkäysalueella Royn nostosyötön eli jälleen hän teki yhden katkon lisää kiekottomana ja ampui sitten itse välittömästi terävästi ranteella päin Milicia. 56. minuutilla ylivoimalla puolestaan Jiricek haki pitkän soolokuskauksensa lopuksi syöttöä keskustaan mailaviidakkoon, mutta Sapovaliv ei kunnon vetoa saanut aikaan. Summa summarum, Sapovaliv pelasi kaikkiaan 21:49. Vaihtojen pituus karkasi hieman käsistä pelin edetessä, koska keskipituus oli jopa 56 sekuntia, mutta se johtui lähinnä siitä, että muutama YV-vaihto oli vähän pidempi ja samoin se yksi kakkoserän lopun pyöritys omissa oli päättymätön. Aloituksissa silmätesti piti kutinsa eli Matyas oli hyvin vahva. Hän voitti lopulta 17/23 aloitusta eli prosentti oli hurja 73,91%! Tuolla osa-alueella on menty eteenpäin sitten elokuun. Laukauksia kertyi päätöserässä se yksi, mutta tehopisteitä nolla. Tehotilasto oli kuitenkin +1 ja päällisin puolin Sapovaliv pelasi vahvasti kahteen suuntaan. Kakkoserän lopussa oli vain väsyneenä pientä herpaantumista havaittavissa, mutta muuten hän ei vuotanut ja ketjutoverit saivat paljon vetopaikkoja suoraan Sapovalivin aloitusvoitoista. Lisäksi kiekottomana hän katkaisi ainakin viisi kanadalaisten syöttöä, joten pelinluku oli priimaa yhä kuten kirjoitinkin. Ylivoimalla Sapovalivin pitäisi vielä jotenkin saada oma lapa auki paremmin, jotta häntäkin voisi välillä käyttää keskustassa hyödyksi, mutta muutoin huomautettavaa ei tästä pelistä enempää ole.

Brabenecin ensimmäinen vaihto alkoi aloitustappiolla keskialueella Stankovenille. Avausvaihdossaan hän teki kaksi repivää pystyspurttia keskialueella, jotka loivat tilaa muille. Jälkimmäisellä kerralla Chmelar polkikin karkuun puolustajien välistä Szturcin pystysyötöstä, mutta ampui yli. Brabenecin ketju pelasi myös kakkosylivoimaa. Brabenecilla oli pitkälti vastuu kiekon ylöstuonnista ja kun kuvio oli kunnossa, hän oli oikeassa siivessä. Szturc oli slotissa, Chmelar maskissa, Spacek vasemmalla ja Svozil siniviivassa. 10. minuutilla tasaviisikoin Szturc antoi keskialueella poikittaissyötön, jonka Brabenec otti taitavasti mukaansa ohittaen vastustajan. Siniviivan ylityksen jälkeen hän leikkasi oikeasta laidasta keskelle ja poimi mukaan toisesta aallosta Svozilin, joka ampui ranteella päin Gaudreauta. Tämä sylki eteensä ja Chmelar viimeisteli reboundin sisään, mutta samalla maalille ajanut Szturc oli kolannut maalivahdin yli, joten kyseessä oli selkeä estäminen eikä Brabenec saanut täten kakkossyöttöä, vaan Tsekki joutui alivoimalle, mutta jälleen Jakub väläytti dynaamista suoraluisteluaan.

12. minuutilla Tsekin PAPP:ssa osana alakolmiota Brabenec pysyi miehensä sisäpuolella ihan OK. Hylätyssä 2-0 maalissa kotvan päästä Dean sen sijaan pääsi häneltä vähän irti, kun miehet luistelivat laidasta maalin eteen ja Clarke ampui siniviivasta kiekon reppuun ohi Suchanekin. Brabenec jäi noin metrin jälkeen Deanista, jolla olisi ollut riittävä tila ohjata kiekkoa, jos se ei olisi mennyt suoraan sisään. Minusta Suchanek levitteli turhaan käsiään, koska ei Brabenec juuri omaa maskia hänelle tehnyt, vaan viivaveto olisi pitänyt saada torjutuksi. Tsekin onneksi sisäänviennissä oli paitsio ja osuma hylättiin. 17. minuutilla Brabenec avasi turnauksen pistetilinsä, kun Tsekki tasoitti 1-1:een. Hän loi koko tilanteen siten, että vahvalla luistelullaan hän karvasi kiekon Kanadan maalin takana Clarkelta ja kiersi sitten kohti siniviivaa, jossa hän jätti kiekon vastaliikkeen tehneelle Svozilille. Tämän poikittaissyöttö löysi takatolpalle nousseen Spacekin, joka puttasi tyhjiin. Loistavaa riistopelaamista ja sen jälkeen kiekon suojaamista Brabenecilta:Avauserän viime sekunneilla puolestaan Brabenec luisteli vähän väsyneesti alaspäin eikä saanut lapaa Fantillin syöttölinjalle kohti maalia ajaneelle Guentherille, joka ohjasi läheltä kiekon päin Suchanekia. Luistelukestävyydessä vaihtojen lopussa on siis vielä työstämistä.

Kakkoserässä viiden minuutin ylivoimalla Brabenec murtautui kertaalleen vauhdilla oikeasta laidasta hyökkäysalueella ja haki yhden käden rystysyöttöä takatolpalle, mutta Szturc oli pidettynä. Jatkotilanteessa Brabenec jatkoi liikettään vasempaan siipeen ja sai levityksen Svozililta, mutta rannelaukaus osui logoon. 33. minuutilla Brabenec pelasi alivoimaa lyhyen ajan kakkosparissa Rusavyn seurana ilman mitään mainittavia tekoja. Sanoisin, että Brabenec oli rotaatiossa kolmosalivoimahyökkääjä Rusavyn ja Mechuran jälkeen. Seuraavalla ylivoimalla Brabenec puolestaan toi taas onnistuneesti kiekon hyökkäysalueelle kertaalleen. Samoin hän pyörähti vasemmassa laidassa akselinsa ympäri ja jätti kiekon Svozilille, joka ampui päin blokkia.

Päätöserässä Brabenec puolusti vähän kevyesti mailalla omissa ja Stankoven pääsi leikkaamaan hänen ohitseen keskelle. Suchanek torjui vedon eteensä ja Clarke pääsi käsiksi reboundiin ampuen sen päin Spacekia. 44. minuutilla Rusavy oli boksissa, joten Brabenec pelasi pitkän alivoimapätkän ensin Mechuran kanssa. Minuutin pätkän jälkeen hän jäi yhä kehiin oman pään aloituksen ja menetti hetki sen jälkeen vielä mailansakin, mutta loppuun saakka alempana hyökkääjänä piti slotin kiinni eikä Kanada saanut pelattua Wrightille tai Stankovenille keskustaan. Sijoittuminen ja kurinalaisuus oli kunnossa. 50. minuutilla puolestaan ylivoimalla Brabenec kuskasi kiekon loistavasti sisään tiivistä siniviivamuuria vastaan ja rauhoitti pehmeillä käsillään pelin Jiricekille. Sitten hän liukui oikeaan siipeen omalle paikalleen ja sai poikkisyötön Jiricekiltä. Brabenec haki vielä jatkoa takatolpalle tyhjiin Chmelarille, mutta syöttö jäi luistimiin eikä viimeistely onnistunut:
Päätöskympillä puolestaan Brabenec hankki vielä pari ylivoimaa, kun ensin Gaucher huitoi häntä käsille keskialueella ja sitten ilman veskaria pelatessa Clarke kamppasi siniviivan kulmassa Brabenecin. Summa summarum, Brabenec kellotti jääaikaa 18:04. Aloituksissa hän oli hyvin heikko voittaen vain 2/11, joten se on selvä kehityskohde jatkossa. Syöttöpisteitä kertyi yksi ja teholukema oli +1. Laukauksia merkittiin kaksi. Vaihtojen keskipituus oli 47 sekuntia eli Sapovalivia paremmin kontrollissa. Pidin siitä, miten dynaaminen Brabenec oli suoraluistelemaan ja käsittelemään kiekkoa kovassa vauhdissa. Siksi hän oli ylivoimalla ylöstuontivastuussa ja suoriutui siitä korkealla prosentilla kakkosylivoimassa, josta annan ison plusmerkinnän, koska tuo taito on arvokas. Riistopelaaminen ei ollut ihan niin hyvää kuin Sapovalivilla, mutta silti yksi riistoista johti 2-1 osumaan. Miinuksen voi antaa ohuesta väsymisestä vaihtojen loppua kohden verrattuna muihin kenttäpelaajiin, jotka tuntuivat jaksavan vähän paremmin polkea kenttää ylös-alas jalat hapoilla. Noin muutoin esitys oli oikein mainio ja kemiat pelasivat laitureiden kanssa. Alivoimalla vastuu oli Sapovalivia selvästi suurempaa ja sen Brabenec hoiti mukiinmenevästi. Ei hän vetoja blokannut, mutta tukki slotin sijoittumisellaan.

Mitä tulee Deaniin, tämän avausvaihto oli ajassa 1:15. Oman pään aloituksen jälkeisessä vastaiskussa hän polki lujaa vasemmalle takatolpalle. Roy kiersi Hamaran oikeassa laidassa ja ampui sitten kohti takakulmaa. Suchanek torjui, mutta Dean huitoi korkealla mailalla reboundissa, joten aloitus vietiin keskialueelle. Puuroutuneen aloituksen jälkeen Dean kamppaili irtokiekon omille. Sitten hän katkaisi Hamaran Mensikille tarkoitetun avauksen siniviivan alla pitäen paineen hyökkäysalueella ja perään osoitti vahvaa mailankäyttöä myös vasemmassa laidassa staattisessa kamppailutilanteessa, jonka lopuksi kiekko päätyi Roylle keskelle ja tämä haki tuloksetonta rystylättyä vielä maalin eteen. Positiivinen avausvaihto siis turnaukseen kiekottomana. Toisessa vaihdossa Dean otti jäähyn, kun pitkän hyökkäysaluemyllyn lopuksi hän huitoi vastustajaa. Vartin kohdalla Dean oli jäällä hylätyn 2-0 maalin aikana. Hän tosiaan vei kiekon vasemmalta sisään yhdessä Royn kanssa seinäsyötöin, mutta tilanteessa oli niukka paitsio. Peli kuitenkin jatkui vielä siitä tietämättömänä. Dean yritti kääntää kiekon puolustajan pihdeistä maalille Gaucherille siinä onnistumatta. Jatkotilanteessa sitten ketjutoverit siirsivät kiekon kulmasta viivaan ja Dean liikkui itse maskiin irroten hieman Brabenecin vartioinnista, kun samalla Clarkea tinttasi laakin siniviivasta sisään, mutta hylkäys oli lopputulemana.

17. minuutilla oli sitten se oman pään vaihto, jossa Sapovaliv kyykytti hieman Deania, joka ei saanut stoppia aikaan syvällä omalla alueella millään, joten fysiikassa on yhä petrattavaa. Toisen erän alussa puolestaan Dean hakeutui jälleen maalin eteen maskiin, kun viivasta tuli kuti, joten se oli selkeästi hänen roolinsa Kanadan kolmosketjun hyökkäysalueen hyökkäyspelissä. Ilta päättyi hetkeä myöhemmin lyhyeen, kun 24. minuutilla hän meni taklaamaan vauhdilla Cechia ja olkapää nousi kupoliin, jolloin tuomiona oli ulosajo ja oma joukkue joutui viiden minuutin alivoimalle, jonka aikana Tsekki rankaisi kertaalleen. Liiallista innokkuutta MM-debyytissä Deanilta. Yhteenvetona hän ehti pelata 5:58 ilman muita tilastomerkintöjä. Pidin luistelun jouhevuudesta ja karvatessa mailapaineesta, jonka Dean pystyi antamaan, mutta PAPP:ssa on kehitettävää pysäytyksien aikaansaannissa. Vaikea hänestä on enempää näin lyhyellä otannalla enempää todeta. Odotan, että hän jonkun maalin turnauksessa vielä tekee siivoamalla viivalaukausreboundin verkkoon maalin edestä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
37/82 Kings vs. Golden Knights

Toistaiseksi ahkerimmat NHL-joukkueet kohtasivat Los Angelesissa. Kokoonpano oli sama kuin Bluesia vastaan eli Kessel jatkoi ykkösessä ja Dorofeyev kolmosessa. Pachal puolusti Martinezin kanssa yhä kolmosparissa, kun Pietrangelo mentoroi Hagueta. Marchessault missasi toisen pelin putkeen, mutta on mukana reissussa, joten ehkä hän pelaa jo Anaheimia vastaan.

Arvosanataulukko
++
+ Karlsson, Smith, Amadio
+/- Thompson, Pietrangelo, McNabb, Miromanov, Pachal, Hague, Martinez, Stone, Stephenson, Kessel, Carrier, Roy, Kolesar, Leschyshyn, Rondbjerg, Dorofeyev
-
--

Paluu tositoimiin päättyi 4-2 tappioon tarkkaa puolustamista sisältäneen ottelun päätteeksi. Avausmaalin teki Kings 12 minuutin kohdalla. Carrier epäonnistui puolustamaan sisäänviennin laitaa pitkin, mutta sai jotenkin pakotettua vastustajan kuitenkin lopulta siirtokiekkoon, jonka Miromanov haki maalin takaa, joten periaatteessa 1-2-2 ohjauspeli toimi riittävän hyvin. Miromanovin reverse-syöttö maalin takana meni kuitenkin ohi McNabbin lavan ja Lizotte pääsi kiekkoon käsiksi kulmassa. Roy irtosi keskeltä paineistamaan häntä, mutta se jätti keskustaan tilan, johon ui Vilardi ja tämä paukutti one-timerin rysään ennen kuin McNabb ehti nostaa ylemmäs blokkaamaan vetoa. Ykkösylivoima tasoitti pelin kuitenkin lähes välittömästi, kun yhä Marchessaultia stuntannut Amadio paukutti vasemmalta Pietrangelon syötöstä kiekon maaliin. Puolivälissä peliä Vegas meni edelle, kun ykkösvitjan energinen vaihto hyökkäysalueella päättyi siihen, että Karlsson katkaisi Royn purun ja pudotti viivaan Pachalille, joka ampui maalille. Copley sylki eteensä ja Smith alisti reboundissa Durzia syöttämällä jalkojensa välistä taaksepäin McNabbille, joka päätti nousunsa maalille puttaukseen tyhjiin. Osuma oli McNabbin kauden ensimmäinen.

Hetken päästä 2-2 tasoituksessa McNabbilla oli myös näppinsä pelissä. Hänellä oli kaksi purkupaikkaa, mutta kumpikaan yritys ei onnistunut. Paine jäi omiin ja lopulta Arvidsson kiersi maalin sekä syötti takatolpalle Danaultille, joka sai putata tyhjiin, kun McNabb ja Pachal eivät poikkisyöttöä saaneet katki millään. McNabb meni sulkemaan syöttöä Iafallolle maalin eteen ja siksi Danault oli turhan auki. Voittomaali syntyi 48. minuutilla, kun kakkosketju vuoti alaspäin suunnanmuutoksessa. Amadio menetti kiekon isäntien maalin takana. Sitä seurasi norsukiekko keskialueelle. Stone kompuroi ohi kiekosta ja tulemana oli 3v2-tilanne Hagueta ja Pietrangeloa vastaan. Iafallo jäi auki vasemmalle ja hän ohitti Arvidssonin poikkisyötöstä ranteella Thompsonin. Loppuluvut iski tyhjiin Arvidsson, kun Pietrangelon siirto laidasta päätyyn ei mennyt perille.

Thompson oli maalissa neutraali. Avauserässä tilanteita ei hirveästi ollut, kun torjuntoja oli vain seitsemän. Pahin paikka oli heti alussa, kun McNabb lahjoitti kiekon Arvidssonille maalin eteen, mutta Logan otti lähitorjunnan. 25. minuutilla Kopitar latasi slotista irtopalan ruuhkasta ohi maalin. Pari minuuttia myöhemmin Vegasin alivoiman lopussa Danault syötti oikeasta siivestä takatolpalle ja Arvidsson ohjasi kiekon kohti maalia, mutta Thompson venytti patjansa eteen. Tuossa kohden Vegasin alivoimanelikosta Karlsson, Pietrangelo ja McNabb olivat viettäneet jäällä täydet kaksi minuuttia. Pietrangelolta nähtiin välissä yksi iso blokki Fialan rannelaukaukseen vasemmalta kaarelta. 32. minuutilla Kingsin alivoimalla Kupari puolestaan punnersi ohi Stephensonin, mutta Thompson torjui suomalaisen noston kohti yläkulmaa. Päätöserässä Kempen rannelaukaus suoraluistelusta päätyi Thompsonin hanskan pohjalle. Takaiskuista en tätä hirveästi moittisi.

Plussat menevät kolmelle hyökkääjälle. Amadio maalinsa lisäksi alusti kulmasta kakkoserän lopussa tekopaikan maalin eteen Leschyshynille, mutta one-timer kilpistyi Copleyyn. Karlsson ja Smith olivat värkkäämässä toista maalia ja lisäksi se kakkoserän pitkä alivoimavaihto teki vaikutuksen. Smith myös petasi avauserässä ylivoimalla syötöllään kulmasta yhden paikan slottiin Stonelle, mutta Copley koppasi rannarin. Päätöserässä Smith myös karkasi kertaalleen läpiajoon ja ampui terävästi ranteella. Kiekko putosi hanskasta, mutta lipui ohi tolpan. Neutraaleista pelaajista Dorofeyev pääsi kertaalleen ylivoimalla ampumaan Miromanovin levityksestä lämärin logoon. Roy puolestaan avauserän lopussa jatkoi sinisen päältä kiekon eteenpäin ja vaihdosta tullut Rondbjerg ampui suoraan liikkeestä ylärimaan. Päätöserässä Roy itse otti keskialueella kiekon hyvin mukaansa ja päätti suorahyökkäyksen napakkaan laukaukseen kilpeen. Hän oli kuitenkin jäällä parin takaiskunkin aikana, joten plussaa ei voi antaa. McNabbkin oli sen verran osasyyllinen esim. 2-2 tasoitukseen, että kauden avausmaalista huolimatta plussa jää saamatta. Martinez puolestaan pelasi vain kuusi minuuttia eikä ollut kehissä viimeisen 40 minuutin aikana, joten Hutton kenties on kokoonpanossa ensi pelissä.

*****

U20-urakka jatkui Ruotsilla 1-0 voitolla Saksaa vastaan. Lindbom ei levännyt, vaan pelasi toisena päivänä putkeen. Se kannatti, koska hän otti toisen nollapelin putkeen. Se irtosi 28 torjunnalla, joista noin puolet tuli alivoimalla. Tasaviisikoin Ruotsi jatkoi jämäkkää puolustamista ja vetolinjojen tielle mahtavasti sijoittumista. Alivoimallakin kertyi useampi blokki kenttäpelaajille, mikä helpotti Lindbomin urakointia.

Vajaan seitsemän minuutin kohdalla T. Heigl ampui oikeasta laidasta suoraluistelusta kohti takayläkulmaa, mutta veto osui Lindbomin olkapäähän. Yläkulmassa oli kyllä tilaa ja sinne oikeaoppisesti Heigl haki viimeistelyä pienikokoista maalivahtia vastaan tuloksetta. Ajassa 11:30 alivoimalla Lindbom otti loistavan torjunnan, kun N. Heigl syötti päädystä Petterssonin läpi maalin eteen ja saksalaistähti Lutz pääsi ampumaan keskeltä vapaasti, mutta Lindbom liimasi vedon syliinsä. Samalla ylivoimalla Lutzille pedattiin toinen vastaava paikka slottiin, mutta sillä kertaa Lindbom sai patjansa tielle. Kakkoskiekon ampui kohti maalia oikeasta siivestä N. Heigl, mutta tuonkin matalan laukauksen Lindbom pysäytti patjallaan. Loistava palautuminen torjuntavalmiuteen Lindbomilta!17. minuutilla alivoimamuurius jatkui. Ensin vasemmalta Oswald ampui ranteella olkapäähän ja sitten sama mies antoi poikkisyötön Kreningille, joka tykitti patjaan. Lindbomin paketti pysyi yhä ihailtavasti koossa sivuttaisliikkeessä.

Toisessa erässä torjuntoja oli vain kaksi. 23. minuutilla N. Heigl haki vanhanaikaista, mutta Lindbom liukui helposti ajoissa tolpalta toiselle. 45. minuutilla Lutz puolestaan voitti luistelukisassa Petterssonin ja käänsi syötön kulmasta luukulle van Calsterille, mutta tämä ampui suoraan päin avopaikasta. Päätöskympin alussa Lutzin rystyvanhanaikaisesta kiekko pomppi maalin eteen Proskelle, mutta tämä ei saanut puristuksista kummoista kutia aikaan. Päätösvitosella Lindbom pysäytti alivoimalla varmasti pari laidoilta tullutta ponnetonta rannelaukausta Proskelta ja Heiglilta. Erän lopussa Lindbom otti kuitenkin kirjaimellisesti gamesaverin, kun Krening tarjoili 2v1-hyökkäyksessä passin takatolpalle van Calsterille, mutta Carl venytti atleettisesti olkapäänsä laukauksen tielle. Ottelun parhaan torjuntansa hän säästi täten loppuhetkille:Tsekki puolestaan kohtasi Itävallan. Tsekkiläiset naarasivat lopulta helpon 9-0 voiton kisojen surkeimmasta poppoosta. Kolmen vuoden tulokassopimuksen kisojen alla Vegasin kanssa solminut Sapovaliv pelasi Tsekin kenttäpelaajista eniten (19:55). Siinä ajassa hän keräsi teholukeman +4 ja tehot 0+4. Aloitusdominanssi jatkui, kun hän kaapi 11/15 aloitusta kotiin. Alivoimaa Sapovaliv pelasi taas Mechuran kanssa ja mm. kahdeksannella minuutilla ylempänä hyökkääjänä 1+3 -avsysteemissä blokkasi hyvin Reinbacherin rannelaukauksen siniviivasta, joten tuollakin osa-alueella hän on kehittynyt, koska vielä puoli vuotta sitten hänellä oli vaikeuksia ehtiä ajoissa vetolinjalle ajoittaisen kankeutensa takia, mutta luistelua on jumpattu ketterämmäksi sittemmin. Avauserän lopussa Sapovaliv sai ensimmäisen syöttöpisteensä. Hän leikkasi takasiniselle vapaaksi keskikaistalle ja sai Mechuralta hyvän avauksen taskuun. Läpiajoviimeistely rystyltä ei uponnut, mutta Hauser tuli taustalta iskemään kiekon reppuun. Silloin kesällä Vierumäellä panin merkille sen, että Sapovaliv on hyvä tarjoamaan itsensä vapaaksi nimenomaan keskikaistalle ja tuossakin se tuli ilmi, vaikkakin kyse oli nyt keskialueesta oman puolustusalueen sijaan:
Toisen erän avausminuutilla Sapovaliv vapautti keskialueelta Salen läpiajoon pystysyötöllä, mutta tämä ampui räpylän reunaan ranteella. Toisen syöttöpisteensä Sapovaliv nappasi 23 minuutin kohdalla 5-0 maaliin, kun hän oli maalin kulmalla ronkkimassa reboundissa. Hän ei itse ampunut nollakulmasta, vaan syötti poikittain Salelle, joka pudotti vasemmasta laidasta takaisin viivaan Cechille ja tämän rannelaukaus lirui maalivahdin varusteiden läpi uuniin. Myös monesti muulloin Sapovaliv hakeutui HAHP:ssa nimenomaan maalin kulmalle irtokiekkovalmiuteen ja tässä maalissa se palkittiin. Jos haluat tehdä maalin, mene maalille. Sitä viisautta Matyas pyrki toteuttamaan. Hetkeä myöhemmin 6-0 maalissa ylivoimalla Sapovaliv oli omalla paikallaan slotissa, kun Kulich tykitti paikanvaihdon jälkeen kiekon vastalämärillä verkkoon. 35. minuutilla puolestaan Sapovaliv osoitti taas pelinlukuaan kiekottomana, kun hän karvatessa sai lavan väliin vastustajan pakin avaukseen ja kiekko kimposi siitä katsomoon. Päätöserää ehti kulua puolestaan vain kahdeksan sekuntia, kun Tsekki meni 8-0 johtoon. Sapovaliv kaapi aloituksen, sai kiekon takaisin Jiricekilta ja jatkoi sen ahtaasta tilasta Kulichille, joka viimeisteli läpiajosta hattutempun täyteen. Noissa pienissä syötöissä keskialueella Sapovaliv oli hyvä jo puolisen vuotta sitten eikä kiekollinen suoritusvarmuus siitä ole huonontunut.

Illan viimeisen syöttöpisteensä Sapovaliv otti yhdeksänteen osumaan ja jälleen kerran siinä hän luki etevästi hyökkäysalueella sen, mihin itävaltalaispelaaja siirtokiekon aikoo laittaa ja sai lapansa väliin. Sitten Matyas siirsi katkomansa kiekon Svozilille, joka levitti ja Spacek tälläsi takayläkulmaan one-timerin:Brabenec pelasi reilut 14 minuuttia ja vastasi pelin avausmaalista. Aloitusprosentti oli huomattavasti parempi kuin Kanadaa vastaan, sillä nyt se oli 69,23% (9/13). Laukauksia oli kolme ja teholukema +2. Ottelun avausmaalissa Brabenec jatkoi siitä, mihin Kanadaa vastaan jäi eli hän toi loistavasti ylivoimalla kiekon taas hyökkäysalueelle ja päätti tällä kertaa kuljetuksensa omaan ratkaisuun, joka oli sipaisu Sicherin längistä sisään.

Avausvaihdossa Brabenec siirsi kiekon ovelasti oikeasta laidasta keskelle nousevalle pakille Spacekille, jonka laukaus oli löysä. Kuudennella minuutilla Brabenec puolestaan takakarvasi keskialueella huolimattomasti ja maila nousi vastustajan kasvoihin. Alivoimavastuuta tuli sitten seuraavalla alivoimalla Szturcin parina ja he nimenomaan aloittivat alivoiman, joten yhä valmennus tykkää peluuttaa Brabenecia paljon alivoimalla. 16. minuutilta jäi mieleen puolestaan se, miten raikasta luistelu jälleen oli, kun selvältä takamatkalta Brabenec ehti ennen itävaltalaispuolustajaa Tsekin puolustajan päätydumppaukseen ja siten Tsekki sai käynnistettyä hyökkäysalueen hyökkäyspelin. Toisen erän alussa Brabenec oli jäällä 4-0 maalin aikana. Hän meni karvaamaan kulmaan ja osin pakotti itävaltalaispelurin hätäiseen ratkaisuun. Szturc nappasi irtokiekon oikeassa laidassa ja ohitti rannelaukauksella maalivahdin. Syöttöpistettä Brabenecille ei kuitenkaan kirjattu lopulta. 24. minuutilla kesken kulmarallin hän puolestaan tykitti one-timerin oikeasta laidasta pleksiin Svozilin levityksestä. Kolme minuuttia myöhemmin Jakub dominoi taas ylivoimalla ylöstuonnissa pujotellen itse neljän itävaltalaisen välistä läpiajoon, mutta vain rystyviimeistely ontui:Ottelun puolivälissä Tsekki meni 7-0 johtoon ja Brabenec kirjasi illan toisen tehotilastoplussansa, kun Suchanek torjui eteensä ja sitten vastaiskusta laituripari juoni kiekon verkkoon. Brabeneckin yritti kyllä huitoa kiekon heitä kohden torjunnasta, muttei osunut siihen keskustassa, joten kakkossyöttö meni Suchanekille, heh. 33. minuutilla jäi mieleen pitkä kulmaralli, jonka aikana Brabenec hyvin suojasi kiekkoa ensin sivuttaisliikkeessä siniviivan tuntumassa ja sitten myöhemmin syvyydessä. Lisäksi hän kertaalleen karisti suoran vartioijansa iholtaan kulmassa yksinkertaisella suunnanmuutoksella, joka oli erittäin terävä. Päätöserästä ei jäänyt mitään erikoista taltioitavaa verkkokalvoille.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tänään Anaheimiin katsomaan Vegas-peliä.

Kovin oli heppoisen näköistä yrittämistä Vegasilta Kingsejä vastaan, vaikka tämä "huippu" digitaalinen TV-lähetys pätki niin pahasti, ettei pelin kulusta oikein selvää ottanut. Paljon on taas loukkaantumisia, joten Ankoilla voi olla paikka tänään parannella asemiaan Pacificissa, tai no, ainakin nostaa pistemääräänsä. Toisaalta Connor Bedard varmaan kelpaisi myös Eteläiseen Kaliforniaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No sellainen peli tällä kertaa. Lämmittelyissä Vegasin kovanaamat McNabb ja Carrier olivat ainoat ilman kypärää. Paikalla oli mukavasti Vegas-asuihin pukeutuneita ihmisiä, niin kuin Ankkojen kotipeleissä yleensäkin vierasjoukkueen värejä näkyy melkein yhtä paljon kuin kotijoukkueenkin.

Anaheim siis pääsi helpohkosti johtoon parilla maalilla. En nyt tiedä josko lähtisin noista Adin Hilliä syyttelemään. Ensimmäinen oli aika sekava tilanne maalilla ja kiekko löysi lopulta tiensä Vegasin pömpeliin. Toisessa taisi kaukolaukaus muuttaa suuntaansa puolustajan jaloista ja meni ohi hölmistyneen Hillin. Cassidy teki kuitenkin omat johtopäätöksensä ja vaihtoi Loganin maalille.

Vegas vei lopulta laukaukset koko pelissä nimiinsä ylivoimaisesti, taisiko olla 51 kutia maalia kohti. Mutta vain kaksi vaivaista maalia ennen rankkareita. Tai niiden jälkeenkin. Tuo oli kyllä surkea osumaprosentti. Ei se Gibson nyt niin hyvältä näyttänyt siellä Anaheimin maalilla.

Pilkulta Anaheim veti tylysti molemmat ekat yritykset sisään ja Vegas puolestaan ei. Näin siinä sitten kävi, että Vegasin vieraskiertueelta tuli kokoon komeat nolla pistettä. Ei voiteta enää kotona eikä vieraissakaan. Komean alkukauden ansiosta vieläkin johdetaan läntistä konferenssia, mutta valan ja vannon, että ei enää pitkään. No, laitetaan tämä kaikki rämpiminen loukkaantumisten piikkiin.

Vegasin parhaat olivat Stone ja Smith. Muista en sitten tiedä...yllättävän paljon peluutettiin Dorofeyevia ylivoimalla ja Pachalia alivoimalla...vähissä ovat paukut loukkaantumisten jälkeen. Kumpikaan edellämainituista ei minua ainakaan vakuuttanut, aika tussuja olivat laukaukset ja välillä tuli vihreitä virheitä.

Ottelukokemuksesta paikan päällä sanoisin, että ei tuo enää oikein kauheasti iske. Covid-pelossa sai tietenkin olla koko ajan, kun ympärillä tyypit kirkuvat ja huutavat. Maskia sai laittaa välillä naamariin. Muu yleisö ei kauheasti inspiroinut, kun näyttivät olevan paljon enemmän kiinnostuneita puhelimeensa tuijottamisesta kuin peliin vilkuilusta. Hasis haisi ja kalja- ja viininjuottamoita oli tullut valtavasti lisää. Kunnon ruoasta ei ollut tietoakaan, emme sitä edes yrittäneet ostaa. Useimmat ruokalat olivat ennakkotilauspaikkoja, joihin ei saanut mennä tiskille tilaamaan. Parkkimaksun sai suorittaa vain ja ainoastaan luottokortilla, käteistä ei enää tunneta. Sisään pääsee vain puhelimessa olevalla digitaalikoodilla. Ja musiikki on täysin surkeaa luokkaa mielestäni. Missä kaikki vanhan kunnon ajan "We will we will rock you..." melodiat. Tai soittakaa vaikka Stompin' Tom Connorsin "Hockey Song"...mutta kun ei, volyymit vaan kattoon ja rappia tuutin täydeltä. Over and out.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Dean ei saanut pelikieltoa, vaan oli käytettävissä Saksaa vastaan. Hän jatkoi kolmosketjussa, mutta laituripari vaihtui Roysta Fantilliksi. Jääaikaa kertyi 11-2 murskavoitossa 10:35. Laukauksia oli yksi ja teholukema oli -1. Aloitussaldo oli 2-0. Toisessa vaihdossa seitsemännellä minuutilla kiinnitti huomion se, että ulosajosta varoneena hän meni hieman empien karvaamaan ja Bidoul pääsi pyörähtämään kulmassa hänen ohitseen sekä avaamaan peliä eteenpäin. Kolme minuuttia myöhemmin hän kuitenkin oli tutun aggressiivinen iskien kiinni vasempaan laitaan Baderiin ja sai stopin aikaan hyökkäysalueella. Jatkotilanteessa Fantilli ampui keskeltä rystyltä kohti maalia ja Dean meni maalille runnomaan irtokiekon väkisin varusteiden läpi sisään, mutta peli oli jo vihelletty poikki. Dean oli jäällä seuraavaksi 1-1 tasoituksen aikana. Ensin hän syötti vasemmasta kulmasta maalin eteen Fantillille, joka ampui ohi takakulman. Saksa pääsi vastaiskuun. Dean polki hyvin omiin ja täytti ensimmäisenä sentterin paikan oikeaoppisesti, mutta se jätti hänen normaalin paikkansa vasempana laiturina auki, joten Kechter pääsi ampumaan vapaasti päätypassista oikeasta laidasta ja Milic hörppäsi vedon längistä sisään.

23. minuutilla Dean kuljetti vauhdilla sisään vasemmasta laidasta Fantillin siirrettyä kiekon eteenpäin keskialueella, mutta Deanin kääntösyöttö kulmasta maalille oli osoitteeton. Kolme minuuttia myöhemmin hän antoi huolimattoman poikki kentän rystylätyn keskialueella suoraan vastustajalle. Jotain kovempaa maata vastaan noista voi tulla satikutia. Dean pelasi myös hetken päästä kolmosparissa alivoimaa Dachin parina, muttei saanut kiekkokosketuksia tai blokannut vetoja. 32. minuutilla puolestaan hän otti hyvin vastaan taklauksen Saksan maalin takana, mutta sitten syöttö viereen omille oli huti.

44. minuutilla Dean väänsi kohtalaisesti staattisessa tilanteessa van der Lindea vastaan päädyssä ja meni sitten maskiin seisomaan, kun Zellweger ampui yli maalin, joten rooli on simppelin selkeä: karvaa ja mene maalille kärkkymään reboundeja. 52. minuutilla Dean seisoi taas maskissa, kun Scfaefer ampui siniviivasta tuloksetta. Sen jälkeen oli luvassa luultavasti uran ainoat YV-minuutit U20-kisoissa (jollei sitten Itävaltaa vastaan sama toistu), kun pelin ratkettua Kanada antoi jääaikaa heikommillekin pelureille. Deanin rooli oli seistä slotissa syöttölautana. Kertaalleen hän liikkui syvyyteen, mutta antoi siellä jälleen vähän epätarkan syötön viereen, joten syöttötarkkuudessa on työstämistä. Ottelun loppupuolella Dean pelasi vielä yhden 15-sekuntisen alivoimavaihdon Dachin parina. Seisovin jaloin hän ei saanut estettyä Saksan sisäänvientiä laidassa. Päätösminuutilla Dean otti puolestaan jo turnauksen kolmannen hyökkäysaluejäähyn. Kahden minuutin jäähy tuli avauspelin tapaan huitomisesta, joten syöttötarkkuuden lisäksi kurinalaisuuden on parannuttava, jos hän meinaa pysyä pelaavassa kokoonpanossa. Toistaiseksi parasta antia ovat olleet muutamat hyökkäysalueen riistot karvatessa, mutta muutoin Deanin anti on ollut aika mitäänsanomatonta ja Vegasin neljästä lupauksesta hän on ollut tähän mennessä heikoin.

38/82 Anaheim vs. Vegas

Odotetusti Hutton korvasi Martinezin kolmosparissa. Lisäksi Hill sai torjuntavuoron. Marchessault ei vielä palannut askiin.

Arvosanataulukko
++
+ Stone, Hutton, Pachal, Thompson, McNabb, Pietrangelo
+/- Karlsson, Smith, Kessel, Rondbjerg, Dorofeyev, Leschyshyn, Stephenson, Amadio, Carrier, Roy, Kolesar, Hague
- Hill, Miromanov
--

Anaheim siirtyi johtoon avausvitosella, kun Henrique ampui rystyltä pienestä kulmasta eikä akvaariopäinen Miromanov saanut siivottua reboundia maaliviivalta, vaan Henrique ehti maalin kierrettyään käsiksi omaan irtokiekkoonsa sohien sen sisään. Erän puolivälin jälkeen Henrique iski toisensa, kun lämäri kaukaa upposi helpohkosti ohi Hillin, vaikka Pietrangelo hieman maskia tekikin eikä kiekko minusta suuntaa matkalla muuttanut. Jo edeltävässä vaihdossa Hill oli epävarma, kun Vaakanainen nousi vasemmasta laidasta vetopaikkaan ja ampui niukasti ohi takakulman, kun Hill aavisti vedon tulevan etukulmaan ja liukui peittämään enemmän sitä, mutta selvisi säikähdyksellä. Valmennukselle kuitenkin riitti kaksi takaiskua ja Thompson komennettiin veräjälle. Kyseessä oli muuten seurahistorian ensimmäinen kerta, kun Golden Knights vaihtoi maalivahtia avauserässä, joten @Amerikanihme pääsi todistamaan historiallista hetkeä!
Vegas palasi peliin alivoimamaalilla. Stone ryöväsi kiekon vasemmasta laidasta Klingbergiltä ja polki ohi Shattenkirkin karkuun. Läpiajosta hän tottuneesti käänsi viime hetkellä kiekon kämmenelle ja uitti sen tyhjiin ohi Gibsonin. Seitsemällä AV-maalilla Vegas johtaa NHL:ää tällä kaudella. Toinenkin AV-maali heti perään oli lähellä, kun Roy riisti vuorostaan kiekon siniviivan tuntumassa ja karkasi Stonen kanssa 2v1-hyökkäykseen, mutta laukaus vasemmasta laidasta meni ohi takakulman niukasti.

Kuutisen minuuttia ennen toista taukoa Vegas tasoitti. Hutton pinchasi siniviivasta vastaan Amadion rännisiirtoa ja leikkasi vasemmasta laidasta keskustaan. Hän ampui rystyltä ja ehti vielä ruuhkan keskellä omaan reboundiinsa. Jäänuoliainen kimposi Vaakanaisen luistimesta omaan maaliin Royn painittua myös maalilla. Olihan tasoitus sikäli ansaittu, että vedot olivat 40 minuutin jälkeen 37-12, osin toki Vegasin lukuisten ylivoimien ansiosta. Gibsonin ansiosta lukemat olivat kuitenkin tasaiset. Varsinaisella peliajalla ei enempää osumia nähty, vaan laukausten oltua 22-50 seurauksena oli jatkoaika ja lopulta rankkarikisakin, kun Stephenson-McNabb-Pietrangelo kolmikko puolusti mestarillisesti 4v3-alivoimalla viimeiset pari minuuttia jatkoajalla. Zegras aloitti pilkut lähestyen hitaasti ja nostaen sitten veivien jälkeen kämmeneltä kiekon verkkoon. Stone haki uittoa kämmeneltä längistä, mutta Gibson piti luukut kiinni. Terry puolestaan ampui tavaramerkkimäisesti längistä kiekon sisään. Ja kun Smith vippasi kiekon yli maalin, Ducks nappasi ekstrapisteen.

Miromanov saa miinuksen avausmaalista ja Hill toisesta. Hutton saa plussan maalistaan ja kauden muutenkin parhaimmasta pelistään. Jatkoajalla oli tontti toiseen osumaan Stonen syötöstä, mutta kuti slotista blokattiin. Stone puolestaan alivoimasoolonsa lisäksi oli monessa mukana saaden siksi plussan. Kakkoserän alussa hän petasi Amadion tilalle tulleelle Dorofeyeville paikan maalin kulmalle, mutta Gibson oli tiellä. Siirretyn rangaistuksen aikana hetkeä myöhemmin ensin Stone syötti päädystä slottiin Karlssonille, joka ampui ohi ja perään Stone käänsi maalin kulmalta kiekon jälleen Dorofeyeville, jolla oli huippumesta tehdä ensimmäinen NHL-maali, mutta Gibson ryösti hänet liukumalla sivuttain ja työntämällä hanskansa puolityhjän maalin eteen. Päätöserässä alivoimalla puolestaan hän polki maalille ja Stephenson tarjoili vastaiskun päätteeksi lätyn sinne, mutta Stonen huitaisu kilpistyi Gibsoniin. Kolmas plussa menee sitten Pachalille, josta pidin toisin kuin @Amerikanihme. Syy oli se, että Pachal oli jämäkkä oman maalin edessä ja sitoi/boksasi vastustajia tehokkaasti. Hän tosiaan sai vastuuta kakkosalivoimassa Haguen kanssa ja esim. 33. minuutilla sitoi Vatranon irti päätypassista maalin edessä. Päätöserän alussa hän puolestaan piti Carrickin mailan kurissa, kun tämä ajoi maalin eteen. Toki jäähy oli seurauksena, mutta puolustaminen oli ainakin jämäkkää. Lisäksi Pachalilta nähtiin 3-4 hyvää viivakutia, joista yksi oli päätöserässä lähellä kimmota maaliin Gibsonin yli.

Thompson saa myös plussan torjuttuaan kaikki 22 laukausta. Ensimmäinen torjunta tuli vasta avauserän päätösminuutilla, kun Zegras nousi oikeasta laidasta ja yritti rystyltä ampua etukulmaan. 29. minuutilla Benoit vapautui jäähyltä ja päätti 2v2-vastaiskun rannelaukaukseen suoraan syötöstä vasemmasta laidasta, mutta Logan liukui eteen. Jo puolivälissä iltaa vedot olivat 10-28, joten montaa torjuntaa ei Thompsonille ennen päätöserää kertynyt. 36. minuutilla hän tosin joutui venymään, kun Carrick katkaisi Pachalin avauksen kohti Leschyshynia ja ampui nopeasti keskustasta, mutta veto kilpistyi torsoon. Päätöserässä Thompson puolestaan nollasi Vegasin alivoimalla pari kertaa McTavishin rannelaukaukset oikeasta siivestä poikittaissyötöstä. 47. minuutilla Pietrangelo puolestaan sutaisi ohi kiekosta ja Henrique pääsi puolittain läpi vasemmasta laidasta, mutta ei saanut tehtyä uransa ensimmäistä hattutemppua, kun Thompson torjui napakan kudin. Rankkareissa sitten harvinaisesti Thompson päästi kaksi maalia eikä torjunut yhtään, mutta vastassa oli kaksi laatuampujaa, joten se ei vaikuta nyt arvioon negatiivisesti. Puolustuksesta plussat menevät McNabbille ja Pietrangelolle seitsemän minuutin alivoimaurakoinnista. Pietrangelo blokkasi seitsemän vetoa ja McNabbkin neljä. Alexin jääaika 34:16 oli myös uusi seuraennätys runkosarjassa. Hän paransi omissa nimissään ollutta ennätystä parilla minuutilla.

Maalipaikkoja vierailla tosiaan riitti ja kaikkien kertaaminen on mahdotonta. Dorofeyev sen yhden maalin kulmalla olleen paikan lisäksi jysäytti avauserässä ylivoimalla Miromanovin levityksestä melkoisen moukarin Gibsonin kypärään. Miromanovin syötöstä hetkeä aiemmin tasaviisikoin Haguekin viritti lämärin oikeasta laidasta tuloksetta. Miromanovilla itsellään oli etenkin kakkoserässä pari hyvää rannelaukausta siniviivasta ylivoimalla, mutta sihti uupui. Pietrangelo puolestaan nousi kertaalleen avauserässä aloituksen jälkeen viivasta esiin ja pujotteli keskustaan, mutta samanlaista rystyviimeistelyä hän ei saanut aikaan kuin Bluesin verkkoon. Toinen nuorukainen Rondbjerg puolestaan 25. minuutilla syötti oikeasta laidasta maalille leikanneelle Smithille, mutta Gibson ryösti rystynoston pysyen mukana sivuttaisliikkeessä riittävän hyvin. Cassidyhan laittoi avauserän lopussa ketjurallin käyntiin ja mm. Rondbjerg nousi ykköseen sekä Dorofeyev kakkoseen, kun Kessel ja Amadio putosivat Leschyshynin laitureiksi, mutta aika paljon ketjut elivät siltikin.

Ja mitä tulee Kesseliin, hänkin oli mukana muutamissa paikoissa. Kuudennella minuutilla hän jo petasi suorahyökkäyksestä jätöllään tekopaikan Smithille, joka veti muistaakseni hanskaan keskeltä. 23. minuutilla keskialueen käännöstä Kessel puolestaan karkasi läpi, mutta viimeistely oli ponneton kilpistyen ponttooneihin. Hetken päästä ylivoimalla hän ja Roy olivat puolestaan maalin kulmalla survomassa kiekkoa sisään patjojen läpi tuloksetta. Stephenson puolestaan haki avauserässä 5v3-ylivoimalla Royn lapaa takatolpalta, mutta Ducks-puolustajan lapa oli viime hetkellä välissä. Samalla ylivoimalla Smith kiersi vasempaan laitaan ja ampui ranteella maskiin. Jos hän olisi jostain saanut kiekon sisään, olisin voinut heltyä antamaan plussan. Stephenson itse nosti maalin kulmalta kiekon päin Gibsonia 35. minuutilla ja päätöserän alussa Carrier tuhlasi paikan maalin kulmalta ampumalla panssariin Royn päätypassista.

Ei voiteta enää kotona eikä vieraissakaan. Komean alkukauden ansiosta vieläkin johdetaan läntistä konferenssia, mutta valan ja vannon, että ei enää pitkään. No, laitetaan tämä kaikki rämpiminen loukkaantumisten piikkiin.
Tämä voi olla hyvinkin totta. Yleensä joulukuu on ollut vahva kuukausi Golden Knightsille, mutta nyt saldona on vain 7-6-1 ja sen maagisen alun jälkeen joukkueen pisteprosentti on ollut noin 50% eli joulukuun luokkaa. Ehkä jo tavaksi muodostunut uudenvuodenaaton kotiottelu kääntää kurssin taas paremmaksi, kun vieraaksi saapuu Nashville.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Erän puolivälin jälkeen Henrique iski toisensa, kun lämäri kaukaa upposi helpohkosti ohi Hillin, vaikka Pietrangelo hieman maskia tekikin eikä kiekko minusta suuntaa matkalla muuttanut.
Olet oikeassa, ei näytä kiekko muuttavan suuntaa Pietrangelosta, mutta aika läheltä pakin jalkoja veto lähti ja Pietrangelo blokkasi "sopivasti" näkyvyyttä, joten antaisin tuon anteeksi Hillille. Tiedä sitten mitä mieltä hän itse oli tuosta vedosta.

Kyseessä oli muuten seurahistorian ensimmäinen kerta, kun Golden Knights vaihtoi maalivahtia avauserässä, joten @Amerikanihme pääsi todistamaan historiallista hetkeä!
Heh, kiitos tiedosta. Kiva olla paikalla todistamassa Golden Knightsien historiaa!

Gibsonin ansiosta lukemat olivat kuitenkin tasaiset.
Tuosta en tiedä niin varmaan. Ei Gibson minusta mitään haamupelastuksia esittänyt, Ritarit olivat vaan ponnettomia maalintekoyrityksissään (ei uutta?). Mutta ottelun ykköstähtenä Gibson palkittiin, joten en ehkä sieltä piippuhyllyltä sitten vain nähnyt hänen loistavia pelastuksiaan niin hyvin.

Stone puolestaan alivoimasoolonsa lisäksi oli monessa mukana saaden siksi plussan.
Tuolta piippuhyllyltä kyllä näkyi hyvin, kuinka älykäs pelaaja Markku Kivi oikein on. Siksi oma plussani menee hänelle.

Kolmas plussa menee sitten Pachalille, josta pidin toisin kuin @Amerikanihme. Syy oli se, että Pachal oli jämäkkä oman maalin edessä ja sitoi/boksasi vastustajia tehokkaasti. Hän tosiaan sai vastuuta kakkosalivoimassa Haguen kanssa ja esim. 33. minuutilla sitoi Vatranon irti päätypassista maalin edessä. Päätöserän alussa hän puolestaan piti Carrickin mailan kurissa, kun tämä ajoi maalin eteen. Toki jäähy oli seurauksena, mutta puolustaminen oli ainakin jämäkkää. Lisäksi Pachalilta nähtiin 3-4 hyvää viivakutia, joista yksi oli päätöserässä lähellä kimmota maaliin Gibsonin yli.
Minusta nuo kudit olivat aika ponnettomia peruskuteja. Puolustuspelaaminen oli aika peruspuolustajan kamaa myös. Mutta jos tykkää tuollaisesta näkymättömästä peruspuolustajasta, niin mikäs siinä. Eikös Whitecloud ole oikein sellaisen peruspakin perikuva?

Puolustuksesta plussat menevät McNabbille ja Pietrangelolle seitsemän minuutin alivoimaurakoinnista. Pietrangelo blokkasi seitsemän vetoa ja McNabbkin neljä. Alexin jääaika 34:16 oli myös uusi seuraennätys runkosarjassa. Hän paransi omissa nimissään ollutta ennätystä parilla minuutilla.
Mjoo, Pietrangelo pelaa paljon, mutta tekee myös paljon virheitä. Järkyttävällä itseluottamuksella hän pelaa, melkein tuntuu kuin ylimielisesti. En taida osata oikein arvostaa tuollaista pelityyliä hänen kohdallaan ainakaan. Tosiaan välillä tulosta tulee, välillä taas miinusta.

Samalla ylivoimalla Smith kiersi vasempaan laitaan ja ampui ranteella maskiin. Jos hän olisi jostain saanut kiekon sisään, olisin voinut heltyä antamaan plussan.
Samoin tuolta piippuhyllyltä näki selvästi, kuinka valtavasti Smith tekee työtä ja luistelee, ja kuinka paljon hänelle pedataan paikkoja varmaan juuri tuon työnteon ansiosta. Jos hänellä olisi joku Teemun maalintekotaito, niin veikkaisin, että kyseessä olisi yksi NHL-tähdistä (no toki kuka tahansa Teemun taidoilla olisi varmaan aika hyvä, mutta jos niihin yhdistetään tuo kova työnteko, niin huh huh).
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
U20-karkeloissa oli vuorossa Ruotsin ja Tsekin välinen herkkupala. Lindbom kohtasi Sapovalivin ja Brabenecin. Lopputulos oli 3-2 länsinaapurille. Myös Golden Knightsin GM Kelly McCrimmon bongattiin katsomosta 44. minuutilla räpläämässä punaista puhelintaan.

Avausvaihdossaan Sapovaliv tutusti luki erinomaisesti vastustajan siirtokiekon laidassa ja ennakoi syöttösuunnan oikein. Riistosta hän pudotti kiekon viivaan Jiricekille, jonka veto kimposi katsomoon matkalla. Toisessa vaihdossa Matyas antoi keskialueella harvinaisen harhasyötön, kun rystypisto kohti oikeaa laitaa päätyi suoraan Odeliukselle. Myöhemmin avauserässä hän puolestaan hyökkäysalueella väläytti syöttöarsenaaliaan ja poimi vasemmasta laidasta keskellä vapaana olleen Kulichin, mutta tämän veto epäonnistui.

25. minuutilla Sapovaliv oli jäällä 1-1 tasoituksen aikana ollen toki syytön siihen, kun Hamara avasi suoraan Wagnerille, joka ohitti räväkästi Suchanekin. Sapovaliv tavanomaisesti tarjosi itseään keskustassa, mutta ajoitus oli hieman pielessä ja syöttöikkuna umpeutui, mutta Hamara silti väkisin yritti syöttää keskustaan myöhässä ja se kostautui. 32. minuutilla Sapovaliv tasavajaalla paini maalin edessä Petterssonia vastaan, kun Svozil nousi viivasta vetopaikkaan, mutta reboundiin Matyas ei käsiksi päässyt. 35. minuutilla hän avasi alivoiman Kulichin kanssa kuten jo aiemmin erässä, joten AV-luotto oli aiempia pelejä suurempaa. Tämä vaihto tosin kesti vain 18 sekuntia, kun aloitusvoitosta Tsekki purki ja Kulich hankki hyökkäysalueella jäähyn Rosenille. Kolme minuuttia ennen taukoa Sapovalivin rannelaukaus suoraluistelusta vasemmasta laidasta oli yllättävän painava ja Lindbom sylki sen eteensä.

Vasta päätöserässä Tsekki sai ensimmäisen täyden ylivoiman. Sapovalivin rooli oli yhä olematon slotissa ilman kiekkokosketuksia. 49. minuutilla hän puolestaan haki keskikaistalta kiekon, mutta suorahyökkäys katkesi epäonnistuneeseen Kulichin seinäsyöttöön sinisen päällä. Seuraava kohokohta oli syöttöpiste Tsekin 2-2 tasoitukseen kuusi minuuttia ennen loppua. Tichacek nousi siniviivasta ja käytti kiekon keskellä Sapovalivilla, joka antoi seinän takaisin oikeaan laitaan ja Tichacek viimeisteli läheltä ylös ohi Lindbomin. Syöttöpiste oli jo turnauksen viides. Lopussa alivoimalla Sapovaliv liikkui alkuun sulavasti sivuttain Sandin-Pellikan vetolinjalla ja pakotti tämän sivuttaissyöttöön. Toisella kerralla vetolinja kuitenkin aukesi ja Öhgren pääsi käsiksi maalin edessä reboundiin kääntäen sen ohi maalin, kunnes päädyssä Sapovaliv otti runonsa voimin kamppailuvoiton. Jatkoajalla hän aloitti kehissä ja nappasi aloitusvoiton. Jiricek kuljetti yksin toiseen päätyyn ja haki vanhanaikaista. Lindbom torjui sen vaivoin ja Bystedt sitoi sitten upeasti Matyaksen irti kakkoskiekosta maalin edessä.

Summa summarum, Sapovaliv pelasi viisi sekuntia vajaat 20 minuuttia. Aloituksissa hän oli yhä erinomainen voittaen ne 62-prosenttisesti. Syöttöpisteen lisäksi muita tilastomerkintöjä ei ollut. Kiekolliselta suoritusvarmuudelta tämä oli toistaiseksi turnauksen heikoin peli Matyakselta, mutta ei hän silti huono ollut, vaikka pari huolimatonta syöttöä antoikin. Ne kuuluvat jääkiekkoon, mutta sanotaanko, että säkenöintiäkään ei näkynyt.

Brabenec avausvaihdossaan jatkoi keskialueella kiekon sen sijaan onnistuneesti laiturin lapaan, mutta suorahyökkäys kuihtui, kun Odelius liimasi Chmelarin oikeaan kulmaan. Ajassa 4:30 Brabenec pelasi erän parhaan vaihtonsa. Ensin hän lennokkaalla luistelullaan ja karvauksellaan oli saada stopin Ruotsin päädyssä Petterssonia vastaan vähän kuten Kanadaa vastaan 1-1 tasoituksessa. Jatkopaine oli ketjutovereilta hyvä ja Brabenec liikkui itse oikeaan kulmaan, jossa hän rännissä katkaisi Petterssonin siirtokiekon. Seurauksena oli Tsekin kulmaralli, jonka lopuksi Svozil ampui viivasta ranteella Lindbomin syliin. Kahdeksan minuutin kohdalla hyvä karvaaminen jatkui. Sjöholmilla oli paikka purkaa irtokiekko vasemmasta laidasta, mutta Brabenec luisteli tämän iholle terävästi ja sai estettyä purun. Jatkotilanteessa Svozil nousi siniviivasta esiin ja syötti vasemmalta maalin eteen liikkuneelle Brabenecille, joka ampui avopaikasta Lindbomin syliin. On ollut kyllä miellyttävää huomata uusia asioita Brabenecista kuten kyky saada useita katkoja karvaamalla. Siten hänen pitäisi solahtaa Vegasin peli-identiteettiin kivasti tulevaisuudessa:


Brabenecin riisto...


... ja loistava maalipaikka, jonka Lindbom torjui.

14. minuutilla hyökkäysalueen aloitusvoitosta puolestaan muutamalla siirrolla Szturc pääsi ampumaan keskustasta one-timerin Lindbomin syliin, joten nyt huippujoukkuettakin vastaan aloitukset sujuivat paremmin kuin avausmatsissa. Toisen erän alussa Brabenec sai kiekon vauhtiin keskikaistalle, mutta ennen siniviivan saavuttamista Östlund luisteli hänet kiinni ja nojasi irti kiekosta, joten vaikka kiihtyvyys on hyvä, nopeuden säilyttäminen vaatii vielä työstöä suoraluistelussa. Siniviivan päällä Jakub kamppaili kiekon kuitenkin takaisin, mutta sitten levitys pakille meni ohi lavan. Omiin tuli puolittainen 2v1-tilanne, mutta Brabenec polki hyvin alas eikä Ruotsi lopulta luonut vastaiskusta mitään. 24. minuutilla Brabenec oli kakkosalivoimassa Szturcin parina. Aloitusvoitosta seurasi heti purku eikä Ruotsi saanut kuviota kuntoon toisellakaan kertaa. Viisi minuuttia ennen taukoa tasavajaalla Brabenec kaapi aloitusvoiton hyökkäyspäässä. Sitä seurasi seinäpeli Jiricekin kanssa, joka potki sivuttain lopulta siniviivassa ja ampui blokkiin. Jatkotilanteessa Brabenec hakeutui auki oikeaan laitaan ja sai poikkisyötön juuri Jiricekilta. One-timer kilpistyi Lindbomiin eikä Chmelarkaan saanut patjareboundia verkkoon maalinedusruuhkasta. Minuutti ennen taukoa oli vastaavanlainen tilanne, kun Brabenec liikkui siniviivaan ja tälläsi lämärin Svozilin levityksestä. Lindbom torjui matalan vedon ja nollasi taas reboundissa Chmelarin maalin kulmalta.

44. minuutilla Sjöholm antoi kulmassa keppiä käsille, joten kiekon suojaaminen palkittiin ylivoimalla. Brabenec oli lähellä kolmossyöttöä, kun hän siirsi oikealta kiekon päätyyn Szturcille, joka jatkoi sen keskelle Chmelarille. Tämän veto epäonnistui, mutta kiekko lipui Spacekille, joka haki vasemmalta vielä syöttöä takaisin takatolpalle Szturcille, mutta tämä ei ollut valmis syöttöön. Jatkoajalla puolestaan Brabanec oli ikävä kyllä jäällä voittomaalin aikana. Sitä ennen jo hän meni turhaan tuplaamaan kulmaan ruotsalaista ja keskusta jäi auki. Lekkerimäki lipui sinne ampuen sitten sivuverkkoon avopaikasta. Sitten Ruotsi haki vauhtia keskialueelta ja Jansson punnersi laidan puolelta väkisin maalille ohi Brabenecin, joka ei vain saanut iskettyä kiekkoa irti ruotsalaiselta, joka nosti sen rystyltä yläkulmaan:Brabenec pelasi kaikkiaan 16:41. Vaikka silmätesti osin väitti muuta, näemmä aloitussaldo oli sittenkin vain 4-11 eli vain marginaalisesti parempi kuin Kanadaa vastaan. Harmillista, että muutoin hyvä peli päättyi lepsuun puolustamiseen. Karvaamista oli ilo katsella jälleen. YV:n ylöstuonneista ei puolestaan saatu kunnon otantaa, kun Tsekillä ei juuri ylivoimia ollut. Laukaushalukkuus oli suurta ja vetoja kirjattiinkin neljä. Pidin siitä, että hän ampui suoraan syötöistä eikä ottanut kiekkoja haltuun heikommissakaan asennoissa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Mitä tulee Lindbomiin, Ruotsi puolusti avauserässä pitkälti yhtä hyvin kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä ja salli Tsekille laukauksia vain seitsemän. Kaksi A-luokan maalipaikkaa tiiviin viisikon sisään Tsekki kuitenkin loi. Kolmannella minuutilla Svozil syötti kulmasta maalin eteen Mechuralle, joka ampui läheltä syliin. Tutusti Lindbom ei antanut reboundia. Ja kahdeksannella minuutilla oli tosiaan jo edellä kuvailtu Brabenecin vastaava avopaikka, jossa varaustovereista Carl oli etevämpi. Tekniikka ei hajonnut ja Lindbomin muurius muistutti entistä enemmän Vehviläisen keväitä Kärpissä vuosina 2018-2019. Ja nyt kun tarkistin asian, pituuseroa on kaksi senttiä Lindbomin eduksi (185-183 cm) eli käytännössä samankokoisiahan he ovat:

23. minuutilla vihdoin kuitenkin kuparinen rikkoutui, kun Tsekki meni 1-0 johtoon. Se pääsi 2v0-vastahyökkäykseen, kun ruotsalaiset hävisivät keskialueella kamppailutilanteet. Hauser tarjoili takatolpalle ja Jiricek sai viimeistellä lähes tyhjiin. Lindbom oli voimaton turnauksen ensimmäiselle takaiskulle. Nollaputki kesti reilut 143 minuuttia, huh. Puolivälissä peliä torjuntoja oli muuten vain kymmenen. Päätösvitosella Lindbom kuitenkin joutui kahdesti venymään tosissaan Brabenecin one-timerlämäreiden ja Chmelarin reboundien vuoksi kuten yllä olikin jo kuvailtu. Torjunnoista palautuminen oli yhä huippuluokkaa ja jalat vikkelät, joten etukulma pysyi peitossa jälkimmäisessä maalipaikassa. Torjuntamäärä kaikkinensa tuplaantui toisen erän päätöskympillä.


Lindbomin tuplatorjunta 35. minuutilta Brabenecia ja Chmelaria vastaan.

Päätöserän avausvaihdossa Lindbom otti yhden pelastuksen lisää, kun Kulich leikkasi oikeasta laidasta keskelle ohi Engströmin ja ampui sitten suoraan hyvin sijoittuneen Lindbomin syliin. 47. minuutilla Jiricek puolestaan tykitti hurjan lämärin aloitusvoiton jälkeen vasemmalta yläkaarelta, mutta Lindbom sai räpylän reunan laukauksen tielle. Viisi minuuttia myöhemmin Engström menetti kiekon laidassa ja Szturc ampui terävän rannelaukauksen räpylän pohjalle. Kaksi minuuttia siitä ja Hauser päätti 3v2-hyökkäyksen laukaukseen keskeltä. Veto painui Lindbomin varusteiden läpi, mutta Östlund pelasti selän takaa maaliviivalta tilanteen. Hetki siitä ja Lindbom joutui lopulta antautumaan toistamiseen, kun Tichacek seinäsyötön Sapovalivilta saatuaan viimeisteli läheltä ylös, koska siellä se tyhjä tila Lindbomia vastaan pelatessa yleensä on:
Jatkoajalla kuitenkin Lindbomin voittavat tuplatorjunnat Jiricekin yrityksiin toivat Ruotsille lisäpisteen:
Lindbom kirjasi kolmannen voittonsa lopulta 33 torjunnalla. Seassa oli useampi A-luokan pelastus ja takaiskuista ei häntä pahemmin voi moittia. Flow-tila on päällä ja Lindbom voi kantaa Ruotsin jopa finaaliin, vaikka viisikkopuolustus hieman sakkasi ottelun jälkimmäisellä puoliskolla. Irtokiekkokontrolli oli pääosin hyvää ja toisaalta muutamat reboundit maalin edestä hän selvitti ajoittain itse reaktionopeudellaan ja atleettisuudellaan. Ei voi kuin ihailla sitä, miten tekniikka toimii juuri nyt.

Myöhäispelissä Kanada kukisti Itävallan 11-0. Dean jatkoi kolmosessa Gaucherin ja Fantillin kanssa. Hän pelasi 12:50 ja iski turnauksen avausmaalinsa. Teholukema jäi maalin verran plussalle. Päätöserässä hän pelasi pari vaihtoa jopa sentterinä Ostapchukin ja Fantillin välissä, kun Dach otti välillä hänen laituripaikkansa Gaucherin rinnalta. Ennen kuin Dean vei Kanadan 2-0 johtoon, tein joitain merkintöjä. Kuudennella minuutilla hän oli tavanomaisesti hyökkäysalueella asemoinut itsensä maalille ja kun Clarke tarjoili nousunsa päätteeksi passin takatolpalle, Deanilla oli oiva maalipaikka, mutta Lindner puolusti sen verran lähellä, että veto meni ohi maalin. 10. minuutilla suunnanmuutoksessa Dean teki repivän pystyspurtin ja sai kiekon, mutta sitten kääntösyöttö laidasta takaisin keskelle epäonnistui. Kolme minuuttia myöhemmin pelissä oli myös pakottamista, kun hän antoi huonon syötön laidasta takaisin kohti syvyyttä ja Itävalta pääsi purkamaan, joten vieläkään syöttöjen laatu ei ollut priimaa. Kuitenkin sitten 16. minuutilla 2-0 osumaa ennen Dean otti kiekon loistavasti haltuun keskialueella ahtaassa tilassa ja pääsi pujahtamaan hyökkäysalueelle oikeasta laidasta. Maalin kierrettyään hän lainasi pelivälineen Gaucherille lipuen itse auki keskustaan, josta rävähti sitten tarkka kuti ohi veskarin. Fantilli teki maskin:PAPP oli avauserässä hyvää Deanilta. Kertaalleen hän jatkoi heti avausvaihdossaan kiekon omista ulos siniviivan kulmasta kuten laiturin pitää ja erän lopussa puolestaan teki riiston mailannostolla. Samoin hyökkäysalueella avauserän lopussa hänen mailapaine johti riistoon, josta seurasi 2v1-tilanne maalin eteen, mutta Gaucher haki vielä namupassia viereen Fantillille tuloksetta. 24. minuutilla Deanin poikittaissyöttö kulmasta löysi puolestaan oman pelaajan, mutta Fantillin rannelaukaus oikealta b-pisteeltä ei uponnut.

Kiekossa pysyminen kepeällä luistelulla hyökkäysalueella parani pelin edetessä, joten ehkä se maali vapautti sitten pelaamista. Deanin pelaajaprofiili on sikäli uniikki, että vastaavaa hyvin luistelevaa ja peliä tekevää laituria ei organisaation lupausaltaassa oikein ole (Hallum on ehkä lähinnä, mutta hänkin on vielä jotenkin suoraviivaisempi pelaajatyyppi eikä ehkä niin juonikas), koska jotenkin näen Deanin pelipaikan tulevaisuudessa ennemmin laidassa ja esim. Brabenecin sentterinä. Karvaajana hän ei kuitenkaan nyt kolmen pelin otannalla ole läheskään niin hyvä irrottamaan kiekkoja vastustajan puolustajilta kuin juuri mainittu Brabenec, vaan vielä liian usein Dean tyytyy vain hieman kurottamaan mailalla kohti vastustajaa jämäkämmän riistopelaamisen sijaan. Brabenec osaa kiilata paremmin iholle saakka ja sulkea syöttöväylän eteenpäin sekä ennen kaikkea tarpeen vaatiessa jopa taklaamalla irrottamaan vastustajan kiekosta! Ja mitä tulee vielä tähän peliin, jälkimmäiseltä puolikkaalta ei jäänyt mitään erikoista raportoitavaa mieleen.

E:

31/72 San Diego vs. Henderson

Kenttäpelaajia oli vain 17, vaikka Estes kutsuttiin Ghost Piratesista ylös. Manninen oli yhä sivussa alavartalovammaisena.

Brisson - Quinney - Rempal
Foo - Froese - Marushev
Guay - Primeau - D'Amato
Loewen - Ford - Conrad

Cormier - Korczak
Diliberatore - Bischoff
Estes

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Marushev, Quinney, Bischoff, Korczak,
+/- Cormier, Estes, Loewen, Ford, Conrad, D'Amato, Primeau, Guay, Froese, Rempal, Brisson
- Foo, Diliberatore, Brossoit
--

Vuoristoratamainen pallopeli päättyi 5-4. Vartissa isännät karkasivat 3-0 johtoon. Ensin 3v3-vastahyökkäyksessä kommunikointi ja pelaajien vaihto oli surkeaa. Korczak jätti seuraamatta Gawdinin poikkiliikkeen mennäkseen paineistamaan kiekollista Grimaldia. Foon olisi pitänyt ymmärtää jättää maalille ajanut pelaaja Diliberatorelle eikä mennä turhaan tuplaamaan, koska Gawdin jäi auki ja sai rauhassa ohittaa rannarilla keskeltä Brossoitin, kun Korczakkaan ei saanut katki syöttöä. Toinenkin maali tuli vastaiskusta. Weinger ohitti keskialueella turhan helposti laidan kautta biljardisyötöllä Diliberatoren. Estes joutui kaventamaan siksi kohti kiekollista pelaajaa, muttei saanut katki lättyä takatolpalle, josta Kindopp ohjasi kiekon pompun kautta sisään ennen kuin Diliberatore sai tämän sidottua. Heikkoa transitiopuolustusta taas. Kolmas maali meni puolestaan hieman Brossoitin piikkiin, kun Del Zotton maskiton lämäri vasemmasta laidasta upposi takayläkulmaan. Vaikka veto oli hyvä ja meni aivan riman alle, ei se saisi silti mennä sisään.

HSK kavensi kakkoserän alussa. Foo katkaisi purun siniviivan alla, käännön jälkeen Froese jatkoi syötön oikeasta laidasta takatolpalle ja Marushev puttasi kiekon koloon. Maxim katkaisi samalla 21 pelin maalittoman putkensa. Gullsin neljäs maali syntyi ajassa 34:25 ja sitä edelsi todella pitkä pyöritys. Sen HSK vielä kesti ja sai hetkeksi purettua keskialueelle, mutta Cormier, Korczak ja kumppanit eivät päässeet vaihtoon, vaan joutuivat vastaanottamaan uuden hyökkäyksen ja lopulta Strand nousi pakin paikalta slottiin ampumaan ranteella kiekon yläkulmaan Perreaultin kulmapassista. Quinney oli sentterinä oikeaoppisesti paineistamassa laidassa kiekollista pelaajaa. Foo päätti mennä taas vähän turhaan tuplaamaan eikä vain pysynyt tiiviimmin painottomana laiturina keskustassa estämässä Strandin nousua.

Päätöskympillä tehtiin neljä maalia. Ensin Gulls teki viidennen kihauksen, kun Regenda ampui ylivoimalla tarkasti maalin kattoon oikeasta laidasta. Sitten alkoi vieraiden kiri. Ylivoimalla suorahyökkäyksestä Primeaun laukaus vasemmasta laidasta livahti helposti ohi Eriksson Ekin. Bischoff ja Korczak saivat syöttöpisteet. Ottelun lopussa puolestaan HSK iski vielä kaksi maalia minuuttiin. Ensin tasavajaalla Quinney tarjoili vastaiskusta syötön takatolpalle, mutta Marushev ei saanut kiekkoa sisään. Jatkotilanteessa kuitenkin Marushevin poikittaissyöttö löysi oikeasta laidasta Quinneyn, joka nousi maalille ja Marushev laukoi reboundin sisään osuen toistamiseen. Bischoff nappasi toisen syöttöpisteensä. Seuraavaksi Rempal ja Quinney kamppailivat irtokiekon päädystä maalin eteen ruuhkaan. Cormierin ja Diliberatoren kautta kiekko ajautui Brissonille, joka nosti sen maalin kulmalta sisään 23 sekuntia ennen loppua, mutta se oli liian myöhään. Vaikka HSK hävisi, se vei laukaukset aika selvästi 20-37. Toki johdossa Gulls pystyi olemaan passiivisempi, mutta ei vierasjoukkue huonosti pelannut, vaan oli lievästi pelin päällä. Laukauksista suurin osa tuli toki heikommista sektoreista ja ne Eriksson Ek selvitti aika vähin vaivoin.

Foolle menee miinus kahdesta nukahduksesta omissa, vaikka hän yhden maalin toiseen päätyyn alusti. Diliberatore saa miinuksen 2-0 maalista ja Brossoit kolmannesta. Tämä otti oikeastaan vain kaksi voittavaa torjuntaa, kun kakkoserän alussa hän pysäytti Perreaultin rannelaukauksen slotista ja päätöserässä nollasi Weingerin kudin 2v1-hyökkäyksestä isäntien alivoimalla, mutta eivät nuo kopit riittäneet kääntämään vaakaa nyt edes neutraaliksi. Eriksson Ek vei maalivahtiväännön. Bischoff saa plussan parista syöttöpisteestä ja puolustussuuntaan hän oli virheetön liikuttaen kiekkoa tutun simppelisti. Korczak oli näkyvä ja ampui ylivoimalla avauserässä mm. yhden hyvän matalan kudin patjaan. Omissa hän ei vuotanut kuin osin avausmaalissa, mutta se oli enemmän Foon piikkiin mennyt takaisku. Korczak otti enemmän vapauksia ylöspäin riskeeraamatta puolustustasapainoa rytmittäen peliä hyvin Miromanovin ollessa ylhäällä.

Marushev saa plussan kahden maalin illastaan ja Quinney alustuksistaan kahteen viimeiseen maaliin. Lisäksi tällä oli itsellään kakkoserässä ylivoimalla yksi tekopaikka ylivoimalla slotista nopean kiekonliikuttelun päätteeksi, mutta veto meni vasemmalta ohi. Kamppaileminen oli voimakasta molemmissa päissä kaukaloa. Cormier oli lähellä plussaa, koska hän oli ykkösylivoimassa hyvä pitämään viivan kiinni ja ampumaan ohi blokin, mutta Eriksson Ek kuitenkin torjui viivatoimitukset lopulta. Päätöserästä pitää mainita myös yksi AHL-kauden komeimmista torjunnoista, kun Marushev levitti poikittain Guaylle maalin oikealle kulmalle, mutta jostain Eriksson Ek työnsi varusteitaan puolityhjän maalin tielle ja torjui one-timerin. Silver Knights -debyyttinsä pelannut Estes oli puolestaan ihan pätevä rightin puolustaja ja piti päänsä hyvin pinnalla. Hän ei jäänyt pelistä kiinni, vaan pystyi liikuttamaan kiekkoa siten kuin AHL-tasolla pitää. Profiili muistutti hieman jopa Miromanovia, vaikkei hän yhtä hyvä luistelija tai kiekonkäsittelijä kuitenkaan ole.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
32/72 Silver Knights vs. Gulls

Suomen aikaa lauantaiaamu käynnistyi Silver Knightsin ottelulla. Rempal kutsuttiin ylös, mutta Morozov palasi flunssasta kehiin ja Quinney siirtyi laitaan. Corcoran kutsuttiin Ghost Piratesista kuudenneksi puolustajaksi.

Brisson - Morozov - Quinney
Foo - Froese - Marushev
Guay - Primeau - D'Amato
Loewen - Ford - Conrad

Cormier - Korczak
Bischoff - Corcoran
Diliberatore - Estes

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Korczak, DiLiberatore, Ford, Guay, Primeau, Brisson, Quinney
+/- Brossoit, Estes, Corcoran, Bischoff, Cormier, Loewen, Conrad, D'Amato, Foo, Froese, Marushev, Morozov
-
--

Vuoden 2022 viimeinen peli päättyi 4-1 voittoon. Avausmaalissa Morozov kaapi aloitusvoiton ja Quinney ampui ranteella kiekon kaarelta pömpeliin. Alkukaudesta aloitukset takkusivat Ivanilla, mutta hiljalleen hän on palaamassa entiseen vormuunsa niissä. Toisessa maalissa avauserässä Guay karvasi kiekon Drewltä oikeassa kulmassa ja syötti heti maalille D'Amatolle. Eriksson Ek torjui vedon ja samoin patjallaan vielä Guayn reboundin maalin kulmalta, mutta kolmas veto oli liikaa taustalta tulleelta Primeaulta, joka osui toisessa pelissä putkeen. Toisessa erässä Gulls teki ainoansa alivoimalla. Brissonin syöttö oikeasta kulmasta maalille katkesi Strandin luistimiin löytämättä Guayta. YV-ketjun vaihto oli juuri kesken, joten Regenda syötti pystyyn ja Weinger pääsi läpiajoon, kun Cormier joutui kääntymään takaisin kohti omaa maalia ollen jo menossa vaihtoon. Viimeistely rystyltä längistä oli kliininen. Päätöserän alussa kakkosylivoima vei isännät takaisin kahden maalin johtoon. Corcoran syötti vasemmasta siivestä keskelle Marusheville, joka pudotti viivaan. Korczakin rannelaukaus löysi maalin edestä Fordin, joka ohjasi kiekon sisään. Korczak sai maalinsa päätöskympillä, kun nelosketjun vastaiskun jälkeinen irtokiekko pelattiin hänelle korkealle slottiin ja laukaus sieltä ohitti Eriksson Ekin. Cormier ja Ford ottivat syöttöpisteet. Voitto oli ansaittu, kun vedot olivat suunnilleen samaa luokkaa kuin viime kohtaamisessa eli 37-25. Erityisesti karvaaminen tiiviinä viisikkona toimi ja Gullsin alakolmio joutui antamaan paljon ahdistettuna syöttöjä eteenpäin, jotka olivat epätarkkoja ja HSK nappasi keskialueella limpun monesti takaisin itselleen eikä vierasjoukkue päässyt jouhevasti keskialueen yli.

Korczak saa plussan 1+1 tehoistaan. Diliberatore puolestaan antoi hyviä avaussyöttöjä ja oli kakkosylivoimassa ihan jees laukausuhka oikeassa siivessä pari kertaa. Guay oli yksi parhaista karvaajista saaden plussan siksikin 0+1 tehojen lisäksi. Hän myös ampui kerran kiekon maaliin vasemmasta laidasta, mutta tilanne oli selvä paitsio. Ford puolestaan ohjausmaalinsa lisäksi täytti hyvin ykkösalivoimassa Rondbjergin jättämän aukon Froesen parina. Primeau saa plussan maalista ja kiekottomasta pelaamisesta. Brisson puolestaan petasi toisessa erässä ylivoimalla suorahyökkäyksestä avopaikan Froeselle takatolpalle, mutta Eriksson Ek venyi upeasti laukauksen tielle sivuttaisliikkeessä. Brisson myös lätytti kerran Quinneyn karkuun pakkien selustaan, mutta tämä ei saanut syöttöä kunnolla haltuun. Tasavajaalla Brisson puolestaan loi kakkoserässä viistokuljetuksella itselleen vetopaikan ampuen logoon. Hän oli pirteä. Quinney saa plussan puolestaan maalista. Morozoville sen sijaan en anna plussaa, koska hän otti kaksi turhaa jäähyä hyökkäys- ja keskialueella sekä jäähyltä päästyään tuhlasi yhden läpiajon ampuen Foon pystysyötöstä Eriksson Ekin räpylään. Ylivoimalla hän taisi ensimmäistä kertaa pelata slotissa kuten junnumaajoukkueissa monesti. Kertaalleen hän siirsi kiekon sieltä viivaan Cormierille, jonka patjareboundiin pääsi käsiksi Froese, mutta Eriksson Ek ryösti tämän toistamiseen. Maalissa Brossoit pääsi puolestaan aika helpolla eikä hän ottanut oikeastaan yhtään huippukoppia, joten jätän hänet neutraaliksi. Avauserässä vieläpä hän kerran harmi tyhjää hanskalla ja Regendan rannelaukaus oikeasta laidasta osui tolpan reunaan.

39/82 Vegas vs. Nashville - Cody Glassin paluu

Seurahistorian ensimmäinen varaus C. Glass palasi kylään ensi kerran Preds-nutussa, kun Vegas isännöi Nashvilleä lauantai-iltana Suomen aikaa kello 22. Glass sentteröi kakkosketjussa Granlundia ja Niederreiteria. Thompson oli maalissa. Dorofeyev oli seuraavana jäänyt sivuun, joten Rempal oli nostettu hänen tilalleen kolmosketjuun. Marchessault ja Cotter ovat olleet jo luistelemassa ja saattavat pelata ensi viikolla. Martinezia seurataan päivittäin.

Arvosanataulukko
++
+ Kolesar, Miromanov, Smith, Amadio, Stephenson, Stone, Hague
+/- Thompson, Hutton, Pachal, Karlsson, Kessel, Leschyshyn, Rempal, Carrier, Roy, Rondbjerg
- McNabb, Pietrangelo
--

Avausvaihdossa Roy kaapi aloituksen Glassia vastaan ja heti siniviivan ylittämisen jälkeen ampui matalan laukauksen ohi tämän peiton. Laiturit ajoivat maalille reboundiin, mutta kumpikaan ei saanut siivottua roskaa koriin. Vajaan neljän minuutin kohdalla Rondbjerg syötti päädystä oikealle b-pisteelle ja Rempal tinttasi vastakiekkolämärin ohi maalin ensimmäisessä VGK-vaihdossaan. Toisessa päässä Josi heitti seuraavaksi rystyltä laidasta kiekon maalille ja luisteli itse perään reboundiin, jossa oli myös Glass sohimassa tuloksetta. Viiden minuutin kohdalla Preds siirtyi 0-1 johtoon. McNabb meni päätykiekkoon ensimmäisenä, mutta syötti sitten suoraan keskelle Forsbergin lapaan, joka jäädytti sivuttaisliikkeessä Thompsonin ja ohitti tämän kämmeneltä. Minuutti myöhemmin Stone syötti vasemmalta takatolpalle kohti Amadiota, mutta Lankinen venytti patjan ohjauksen tielle. Ensimmäisellä mainoskatkolla Glass sai puolestaan odotetun tribuuttivideon:
Seitsemän minuutin tienoilla Fabbro avasi oikeaa laitaa pitkin pitkän syötön, josta seurasi puolittainen 2v1-tilanne. Niederreiter syötti takatolpalle ohi heittäytyneen puolustajan, mutta Rondbjergin loistava takapaine esti Granlundia ampumasta, kun Jonas sai mailansa syötön väliin viime hetkellä. Puolivälissä avauserää kakkosketju loi toisen hyvän pyörityksen ja pari maalipaikkaa, joista paras tuli lopuksi Amadiolle, mutta poikkisyötöstä one-timer kohti puolityhjää rysää ei uponnut. Minuutti myöhemmin toisessa päässä Vegasin purku epäonnistui ja siniviivan alla tapahtuneesta käännöstä Granlund syötti keskeltä oikealle kulmalle Glassille, mutta Thompson piti etukulman kiinni tämän laukauksen tiellä. Jatkotilanteessa Preds pysyi aikansa kiekossa syvyydessä, kunnes McNabb pääsi väliin ja siirsi kulmasta kiekon eteenpäin Rondbjergille. Tämän purku kuitenkin jäi siniviivaan Fabbrolle. Tämä syötti viereen Granlundille, joka otti mukaan vasemmalta nousseen Lauzonin ja tämän rannelaukaus upposi etukulmaan. Veto tuli noppavitosen ulkopuolelta, joten se meni veskarin piikkiin.

Toista maalia seurasi seesteisempi vaihe. Carrier ja Stephenson tarjoilivat takatolppasyötöt Roylle ja Stonelle, mutta ne katkottiin perättäisissä vaihdoissa. 16. minuutilla syntyi 1-2 kavennus. McNabb levitti siniviivassa ja Miromanov ampui maalille. Kolesar teki oivan maskin ja sai samalla ohjattua kiekon yli Lankisen patjan. Kolme minuuttia ennen taukoa vielä Trenin ampui terävästi siniviivan ylityksen jälkeen puolustajan jaloista, mutta Thompson torjui patjoillaan helposti, joten tauolle mentiin 1-2 lukemissa laukausten oltua 12-9. Maalinteon tehokkuus oli vierailla parempi.

Toisen erän toisella minuutilla Vegas tasoitti upealla suunnanmuutosmaalilla. Stephenson syötti vasemmalta takaviistoon Stonelle, joka löysi vielä vierestä Amadion ja tämä sai lakaista kiekon tyhjiin. Amadio venytti ennätysmäisen pisteputkensa kuuteen otteluun. Kolme minuuttia myöhemmin Stone menetti kiekon hyökkäyssinisellä ja seurauksena oli vastaisku omiin. Granlund syötti oikealta keskelle ja McDonagh jatkoi passin takatolpalle, mutta Thompson pysyi syöttelyssä mukana ehtien liukumaan Niederreiterin kudin tielle patjoineen. 28. minuutilla Stephenson kompuroi siniviivan alla ja purku jäi suorittamatta. Käännöstä Glass latasi ranteella yli maalin oikealta yläkaarelta. Jatkopelissä MG syötti päädystä maalin eteen ja Niederreiter pomputti kiekon Loganin hanskaan.

Ajassa 28:53 peli muuntui 3-2:een. Karlsson voitti päätypainin ja siirsi kiekon maalin eteen. Kolesar jatkoi sen yhä taaksepäin Smithille, joka ohitti Lankisen keskeltä. Maalinjälkeisessä vaihdossa McNabb hankki ulosajon. Hän tutusti puolusti siniviivaa taklaamalla vastaanajanutta pelaajaa, joka oli Jankowski, mutta kädet nousivat liian korkealle naamariin. Joskus käy vahinkoja tuollaisella pelityylillä. Trenin puolusti nyrkkihipalla Jankowskia, joten peliä jatkettiin tasavajaalla. Ja kun se oli ohi sekä kolmen minuutin alivoima alkoi, Smith potki keskialueella kiekon eteenpäin Rondbjergille, joka punnersi hyökkäysalueelle ja jätti pelivälineen vaihdosta tulleelle Karlssonille. Josi kamppasi tämän, joten tasavajaa jatkuikin ja siten McNabbin viiden minuutin jäähystä Vegas pelasi alivoimaa minuutin. Jälkimmäisellä tasavajaalla vastaiskusta Pietrangelo luisteli takatolpalle, mutta Stephensonin lätty vasemmasta laidasta oli liian korkea. 38. minuutilla puolestaan Predsin ylivoimalla Glass ampui oikeasta siivestä ranteella pleksiin. Muuta uhkaa ei ollut. Pachal piti lavan jäässä taas maalin edessä ja katkoi yhden syötön siten. Erän loppuhetkillä Miromanov otti vielä kivuliaan blokin maalin edessä eikä pystynyt pelaamaan enää kolmannessa erässä, jossa Vegas pelasi siis vain neljällä puolustajalla. Kakkoserät eivät ole olleet helppoja tällä kaudella, joten sikäli erän voittaminen kahdella maalilla oli virkistävää.

Päätöserän alussa Lankinen sekoili maalinsa takana jättäen kiekon huonosti A. Carrierille. Sukunimikaima W. Carrier karvasi sen häneltä ja syötti maalin eteen Roylle, mutta Lankinen ehti palata maalilleen torjumaan. 43. minuutilla Thompson ryösti taas kerran Niederreiterin, kun tämä ampui poikittaissyötöstä maskiin oikeasta laidasta. Vegas meni 4-2 johtoon ajassa 44:41. Stone syötti kulmasta slottiin ja Stephensonin lämäri painui sisään. Glass nukahti sentterinä keskittyen liikaa Amadioon maalin edessä, joka oli kuitenkin puolustajien vastuulla, joten Stephensonille jäi aivan liikaa tilaa ylemmäs laukoa:
Reilu minuutti myöhemmin Hague ampui ylärimaan. Hän pysyi aikansa kiekossa hyökkäysalueella etsien vetolinjan auki sivuttaisliikkeellä. Eikä tuo ollut ainoa vastaava tilanne, mutta ehdottomasti viivatoimituksista se vaarallisin. Hetkeä myöhemmin Kessel puolestaan pääsi nokikkain Lankisen kanssa, mutta kuti suoraluistelusta ei uponnut kainalosta sisään. Phil on kyllä ihan hyvä haistelemaan tuollaisia puolittaisia läpiajotilanteita ja tuntuu, että joka toisessa pelissä vähintään hän pääsee ampumaan aika vapaasti ranteella suoraan liikkeestä. Nashville kavensi päätöskympin alkupuolella. Kolmosketju otti toisen miinusmerkintänsä. Tiivistä noppavitosta vastaan tila on mm. siniviivassa kuten Ika Lehkonenkin huomioi FIN-LAT pelissä U20-kisoissa. Sieltä siniviivan kautta Predatorskin operoi. McDonagh ampui ja Forsberg ohjasi maalin edestä Pietrangelon vierestä kiekon reppuun.

Seuraava merkittävä tapahtuma oli Treninin taklaus Rondbjergiin vaihtoaitioiden edestä. Tanskalaiselta lensi kypärä, mutta hän ei ollut moksiskaan. Vegas jäädytti pelin ihan OK kavennusmaalin jälkeen, kunnes kaksi minuuttia ennen loppua Pärssisen päätypassi löysi maalin kulmalta Jeannotin, joka pääsi kahdesti runnomaan estelyittä, mutta kiekko ei patjojen läpi mennyt sisään. Minuutti ennen loppua Smith sai jäähyn korkeasta mailasta yritettyään kurottaa irtokiekkoon ennen Forsbergia. 6v4-tilanteessa Hague otti ison blokin Duchenen rannelaukaukseen oikeasta siivestä ja sitten vielä kulutti kelloa päädyssä suojaamalla kiekkoa laitaa vasten ennen purkua. Ottelu näytti hoidetulta, kunnes Preds tuli vielä kerran keskeltä sisään ja Forsbergin rannelaukaus painui ajassa 59:55 etukulmaan ohi heittäytyneen Pietrangelon, joten päätöskympillä taistelupari Forsberg-Pietrangelo päättyi 2-0.

Jatkoajan alussa Forsberg kilautti tolppaan slotista. Sen perään Karlssonia koukittiin läpiajossa ja siirretyn rangaistuksen aikana Vegas jauhoi maltilla neljällä kolmea vastaan maalipaikan Haguelle, jonka tykki painui takayläkulmaan Stonen pudotussyötöstä. Kyseessä oli Haguen ensimmäinen voittomaali jatkoajalla. Granlund ei kolmion kärkenä ehtinyt blokkaamaan vetoa. Maali varmisti sen, että Golden Knights säilyi voittamattomana uudenvuodenaaton peleissä (4-0-0):
Kolmen tehopisteen Stonen ja Stephensonin plussia ei tarvinne perustella enempää. Haguekin oli erinomainen hyökkäysalueella varsinkin ja tanssi välillä jopa theodoremaisesti siniviivassa saadakseen vetolinjan auki. Miromanoville menee plussa syöttöpisteestä ja isosta blokista kakkoserän lopussa. Toivottavasti hän on kunnossa ensi pelissä. Maalintekijöistä pisteputkeaan jatkaneelle Amadiollekin on plussa annettava ja samoin Smithille, jonka työmäärä vakuutti nyt minutkin. Nelosketju pelasi myös useamman hyvän vaihdon ja sieltä nostan framille maalinkin tehneen Kolesarin, joka myös alusti Smithin osuman. Hän oli hyvä maalin edessä läpi illan. Rondbjerg olisi saanut plussan, jos hänen purkunsa ennen 0-2 maalia ei olisi jäänyt siniviivaan. Miinukset menevät avausmaalin lahjoittaneelle ja huolimattoman ulosajon ottaneelle McNabbille sekä Pietrangelolle, joka tosiaan hävisi "kaksintaistelun" Forsbergille päätöskympillä siten, että hän oli osasyyllinen molempiin takaiskuihin. Jääaikaa kertyi "vain" maltilliset 29 minuuttia tällä kertaa.

Pachal pelasi isoimmat minuuttinsa 20:47 melko virheittä jälleen ja viime kauteen nähden hän on ollut nyt paljon parempi ja luotettavampi kolmosparin peluri. Yhteistyö Huttonin kanssa sujui mukiinmenevästi. Rempal pelasi vuorostaan Vegas-debyytissään 7:44. Ainoa tilastomerkintä oli teholukema -2, mutta takaiskut eivät hänestä johtuneet. Hieman kiire hänellä välillä tuntui olevan kiekollisena, kun ensimmäiset luistelupotkut eivät kovin räjähtäviä olleet, joten eiköhän hän palaa alas, kun miehet tervehtyvät. Glassin tilastorivi paluussaan oli muuten kolme laukausta, 43-prosenttiset aloitukset ja reilun 16 minuutin jääaika.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
U20-kisojen alkusarjan päätöspäivänä Tsekki isännöi Saksaa. Sapovaliv sai uuden laiturin, kun Sapousek oli nostettu Salen paikalle. Brabenecin ketju oli ennallaan. Katselin pari erää tarkemmin ja päätöserän sivusilmällä, kun Vegas aloitti pelinsä Nashvilleä vastaan. Tsekki ylikäveli voittoon maalein 8-1.

Ajassa 3:30 Sapovalivin hyökkäysalueen aloitusvoitosta seurasi taas yksi välitön maalipaikka, kun Svozil lähti liikkumaan sivuttain siniviivassa ja ampui lopuksi oikeasta laidasta päin veskaria. Samassa vaihdossa Sapovaliv hankki ylivoiman, kun Sinn kamppasi hänet vasemmassa laidassa. Seuraavassa vaihdossa hän oli tutusti maalilla kyttäämässä reboundia, muttei päässyt käsiksi Kulichin ohjaamaan Tichacekin laukaukseen. Tavallaan pidän siitä, että isona miehenä hän tosiaan toisteisesti menee sinne, josta maaleja tehdään eikä jää ytimen ulkopuolelle. Alivoimalla Sapovaliv jatkoi Kulichin parina viime pelin tapaan eikä enää niinkään Mechuran kanssa kuten turnauksen alussa. Hän oli kertaalleen karata läpi, mutta Kulichin lättysyöttö meni hieman liian eteen.

Toisen erän alussa Sapovaliv katkaisi purun vasemmassa laidassa ja käveli slottiin, mutta rystykuti ei koskaan lavasta lähtenyt, vaan kiekko tökättiin vastustajan toimesta Jiricekille, joka ampui viivasta tuloksetta. Turhan kauan Matyaksen laukauksen virityksessä kesti. Myöhemmin hän haki kertaalleen keskikaistalta kiekon lapaansa Jiricekin syötöstä ja kuljetti yli sinisen, mutta sitten jatkosyöttö ei johtanut enää mihinkään. 43. minuutilla Sapovaliv karisti Saksan maalin takana suunnanmuutoksella Rossmyn ja syötti sitten maalille, mutta Salen veto oli pliisu. Alivoimalla puolestaan matalalla painopisteellä sivuttain stepaten Sapovaliv oli hyvin kahdesti Sinnin vetolinjalla. Viimeisessä vaihdossa Sapovaliv vielä riisti kiekon oikeassa laidassa ja petasi Kulichille maalipaikan, mutta tämä tuhlasi kämmeneltä maalin edestä.

Summa summarum, jääaikaa kertyi reilut 18 minuuttia. Aloituksista Matyas voitti 14/21. Muita tilastomerkintöjä ei ollut. Muutamia väläyksiä hänellä oli, mutta muutoin anti oli aika tasapaksua. Alkusarjan jälkeen Sapovaliv on pistepörssissä 17:s tehoin 0+5. Aloituksissa hän on ollut toistaiseksi turnauksen toiseksi paras Stankovenin jälkeen. Tämän prosentti on hurja 85,37% (35/41), kun Sapovalivilla se on 68,60% (59/86).

Viidennellä minuutilla Brabenec oli jäällä osana kakkosylivoimaa, kun Spacek tälläsi one-timerin sisään vasemmalta ja Tsekin 1-0 johtoon. Maalia edelsi Brabenecin yksi poikittaissyöttö, josta Spacek ei kuitenkaan vielä maalia tehnyt, vaan vasta Svozilin levityksestä. Kahdeksannella minuutilla Brabenec puolestaan nappasi pomppivan kiekon Tsekin maalin edessä hyvin sijoittuneena ja vastaiskusta kuljetti itse ensin punaviivalle, jonka jälkeen hän nosti kiekon päätyyn ja luistelunsa ansiosta ehti vielä itse dumppauksensa perään ensimmäisenä. Seuranneesta pyörityksestä Svozil ampui vasemmasta laidasta tuloksetta. Viime pelistä oli siis otettu opiksi eikä Jakub höntyillyt omalla alueella. Vartin kohdalla Brabenec puolestaan meni tekemään maskia maalin eteen, kun kiekko oli Moravecilla viivassa ja korkeassa maskissa jo toinen laitureista. Toki hän otti jäähyn osuessaan kevyesti Quappiin, mutta Sapovalivin tavoin hän osasi tunnistaa tarpeen maalinteon tukitoimelle eli maskipelaamiselle eikä jäänyt vastustajan viisikon ulkopuolelle kellumaan. Hyökkäysalueen pelaamisesta jäi mieleen myös vastuullisuus, kun ainakin kolmesti erän aikana hän putosi siniviivaan varmistamaan puolustajan nousun, jottei kenttätasapaino vaarantunut.

Kolme minuuttia ennen taukoa Brabenec sai syöttöpisteen 2-0 maaliin. Sinnilta karkasi kiekko pakki-pakkisyötön jälkeen suoraan Brabenecille, joka jatkoi heti maalin eteen ja Szturc kärkikarvaajana veivasi rystyltä limpun sisään. Turnauksen molemmat syöttöpisteensä Brabenec on täten saanut hyökkäysalueen riistoistaan, vaikka jälkimmäinen olikin melkoinen lahja, mutta yhtä kaikki muutoin hyvällä karvaamisellaan hän on kyllä nuo syöttöpisteet ansainnut:Toisen erän alussa Jiricekin avaus löysi vasemmalta Brabenecin, joka syötti heti keskustaan ja Szturc tykitti Quappin syliin kaukaa. Viisi minuuttia myöhemmin Jakub kiersi kertaalleen hyökkäysalueen ja jätti sitten kiekon Svozilille, joka nousi vasemmalta ja haki takatolpalle liikkunutta Spacekia, mutta passi ei pudonnut lapaan, joten Kanada-pelin 1-1 maalin toisinto jäi näkemättä. Ja sanomattakin on selvää, että kun molemmat pakit olivat yhtä aikaa syvällä, Brabenec varmisti siniviivassa. Puolivälissä peliä Tsekki meni 3-0 johtoon ja Brabenec sai taas ykkössyötön, kun hän liikkui maalin edestä toimistoon eikä häntä vartioinut puolustaja Bettahar lähtenyt seuraamaan Jakubia ollenkaan. Niinpä tämä sai jatkaa Moravecin rännikiekon rauhassa maalin eteen liukuneelle Chmelarille, joka viimeisteli tarkasti:Kolmas syöttö oli lähellä seuraavassa vaihdossa, kun Brabenecin jätöstä Szturc ampui räväkästi ranteella ja Wolfilla oli vaikeuksia torjunnassa. Samassa vaihdossa tuli miinus, kun Saksa iski vastaiskusta kavennuksen Suchanekin huidottua mailallaan ohi päädystä kimmonneesta kiekosta. Päätöserässä Brabenec pelasi pari hyvää AV-vaihtoa Szturcin parina. Mailahäirintä oli aktiivista ja yhden purunkin Jakub sai itse aikaan. Lisäksi hän nappasi 6-1 maaliin kolmannen syöttöpisteensä. Hän tuli voittajana ulos vasemman laidan kamppailusta ja syötti maalin kulmalle Szturcille, joka tarjoili vielä poikittain tyhjiin Chmelarille. Komeasti sahattu pussukka.

Brabenec pelasi 16:32 ja keräsi tehot 0+3, joten iltapuhde oli erittäin hyvä. Hän oli virtuoosi hyökkäysalueella ja pysyi kiekossa ajoittain helponnäköisesti. Yhden kosketuksen syötöt onnistuivat korkealaatuisesti. Aloituksetkin hoituivat 75-prosenttisesti ja kiekottomana hän oli viime peliä tarkempi.

Myöhäispelissä Kanada voitti Ruotsin 5-1. Lindbom jatkoi maalissa ja Dean kolmosketjussa, mutta toisessa laidassa oli nyt Ostapchuk. Lindbomin alku oli murheellinen, kun Kanada teki 12 minuutissa kolme maalia. Avausmaalissa ajassa 0:57 Lindbom palautui ihan hyvin etutolpalle Clarken ohilaukauksen jälkeen, mutta toinen vastaliike oli liikaa, kun Bedard palautti kiekon päädystä maalin eteen ja Roy viimeisteli etuyläkulmaan siihen samaan koloon, johon Tichacek viime pelissä iski maalin myös. 2-0 maalissa Wright tarjoili täydellisen poikittaissyötön takatolpalle ja Othmann viimeisteli helpon YV-maalin. Lindbom ei vain ehtinyt liukua eteen. 3-0 maalia edelsi puolestaan periaatteessa pari keskilinjan puhkonutta syöttöä, kun ensin Bedard syötti Stankovenille ja tämä takaisin keskelle Hindsille, jonka one-timer painui hanskakäden yläkulmaan, joten se lienee Lindbomin scoutattu heikkous vastustajien toimesta, koska samaan rakoon Roy ja Tichacek laittoivat kiekon myös.

Päätöserän alussa Kanadan neljättä maalia edelsi epäonnistunut purku ja Del Mastro syötti siniviivasta takaisin syvään. Maalin eteen jäi 2v1-tilanne eikä Sjöholm saanut katki Guentherin syöttöä Othmanille, joten syytön tuohonkin takaiskuun Lindbom oli. Sen sijaan viimeinen maali upposi helposti, kun Korchinskin kuti oikeasta laidasta Odeliuksen jaloista upposi etukulmaan. Jotenkin torjunta-asento ei ollut tasapainoinen ja Lindbomin hanskakäsi haroi tyhjää torjuntaliikkeessä. Lisäksi toisen erän lopusta pitää mainita tilanne, jossa yksi takaisku lisää oli lähellä, kun Ruotsin 5v3-ylivoimalla Lidnbom tuli purkua vastaan ja yritti syöttää keskialueelle, mutta Gaucher katkaisi passin. Kiekko kuitenkin karkasi tältä onneksi maalin taakse ja Sandin-Pellikka ehti vanhanaikaisyrityksen tielle, kun Carl oli vasta palaamassa maalilleen. Kaikki maalit näkyvät tällä koostevideolla:Tuota yhtä helppoa päästettyä maalia Lindbom paikkasi muutamilla mainioilla lähitorjunnoilla. Kahdeksannella minuutilla Othmann syötti päädystä vasempaan ympyrään Wrightille, joka tykitti vauhdilla vastakiekkokudin patjaan. 23. minuutilla Zellweger laittoi vettä korvasta Ruotsin laiturille Rosenille ja nousi slottiin avopaikkaan, mutta Lindbomin räpylä heilahti vedon tielle. Massiivinen pelastus eikä riparia pudonnut eteen. Minuutti myöhemmin keskialueen käännöstä Bedard laittoi lätyn selustaan ja Stankovenin pääsi nokikkain Lindbomin kanssa, mutta tämä pysyi pystyssä antaen hyökkääjälle aloitteen. Lopulta hän torjui vasemmalla käsivarrella noston kohti etukulmaa. 27. minuutilla puolestaan Roy päätti 3v2-hyökkäyksen leikkaamalla vasemmalta keskustaan ja ampumalla lavan kärjellä kohti etukulmaa, mutta Lindbom torjui kainalollaan. Päätöserästä jäi mieleen Guentherin ylivoimalämärin pysäytys kilvellä ja se, että samaisen ylivoiman lopussa Roy unohtui yksin maalille, mutta Lindbom pysyi mukana veiveissä torjuen lopulta rystynoston patjallaan:


Zellwegerin nollaus hanskatorjunnalla. Ihan jatkuvasti hanskakäden kulma ei sentään vuoda.

Lindbom torjui lopulta 39 kertaa. Yksi helppo selän taakse siis meni, mutta sen hän kyllä paikkasi lukuisilla paraatipelastuksilla, kun Ruotsin viisikkopuolustus levisi aika ajoin. Alkusarjan jälkeen Lindbomin torjuntaprosentti on huima 94,17%. GAA on 1,74 ja nollapelejä on siis kaksi. Lampisella ja Quappilla torjuntaprosentit ovat vielä vähän paremmat, mutta Lampisella pelejä on kaksi ja Quappkaan ei koko peliä Tsekkiä vastaan urakoinut. Vakuuttavat tilastot ja toivottavasti sama jatkuu huomenna, kun vastaan puolivälierässä tulee koko kansan Suomi, mutta sen verran hajuton ja mauton Nuorten Leijonien poppoo on, että toivon ilman muuta länsinaapurin voittoa osin myös fantasysyistä.

Dean pelasi sekunnin vajaat 12 minuuttia. Heti avausvaihdossa hän jatkoi typerien jäähyjen ottamista, kun hän jakoi ensin karvatessaan feikkikovuutta Odeliukselle poikittaisella mailalla oikeassa laidassa ja sitten painopisteen vaihduttua toiselle puolelle kolasi selästä Östlundin nurin niin ikään poikittaisella mailalla. Kyseessä taisi olla jo turnauksen neljäs hyökkäysalueen rangaistus, joten tunnetason sääntelyn kanssa on yhä työstämistä. Dean vaikuttaa tämän turnauksen perusteella kyllä sellaiselta pelaajalta, jota vastaan ei ole kiva pelata ja jopa minulla on ollut häntä kohtaan joitain negatiivisia tuntemuksia, koska jotenkin sen verran vastenmielistä hänen elekielensäkin on ollut noiden rangaistusten jälkeen.

10. minuutilla Dean luisteli norsukiekon perään ja karvasi sen omille Ostapchukin kanssa. Energiaroolissa hän on ihan OK, jos tunne ei vain mene yli. Seuraava huomio oli puolestaan viiden minuutin alivoiman aikana se, että yhdelläkään aiemmalla Vegasin kärkivarauksella ei ole ollut niin vikkeliä ensipotkuja kuin Deanilla. Hän riisti kiekon Lekkerimäeltä siniviivan kulmassa ja tikkasi sitten vasenta laitaa pitkin pystyyn päättäen vastaiskun laukaukseen ohi maalin. Myöhemmässä AV-vaihdossa hän oli jäällä Ruotsin 3-1 kavennuksen aikana, muttei se mennyt hänen piikkiinsä. Kanada käytti timanttia ja Dean oli vasemmassa sakarassa peittämässä kutia oikeasta siivestä, joten kärjen olisi pitänyt kyetä blokkaamaan Janssonin kuti viivasta:


Deanin riisto Lekkerimäeltä ja sitten jalat tikkasivat lujaa.

Toisessa erässä Dean pelasi vain kaksi vaihtoa, kun erikoistilanteita oli jonkun verran ja ne tulivat aina juuri ennen kuin hän oli pääsemässä kaukaloon. Jälkimmäisessä vaihdossa Dean lähti karvaamaan kiekkoa Odeliukselta ja sai ahhdistettua tämän kiekonkäsittelyvirheeseen. Sitten Dean liimasi tämän kulmaan hetkeksi, kunnes siirtokiekoilla Ruotsi selvitti paineen. Kanadan keskialueen käännöstä Dean kuitenkin livahti uudelleen hyökkäysalueelle vasemmalta ja kuti laidasta taisi kilahtaa jopa maalirautaan. Päätöserässä vaihtoja kertyi kuusi. Niistä ei ole hirveästi mainittavaa. Kertaalleen Dean pysyi ihan kohtalaisesti maalin takana kiekossa suojaten sitä laitaa vasten. Puolustusalueen puolustpelissä hän oli kurinalainen ja putosi keskustaan, kun Gaucher paineisti kohti laitaa. Sentterikoulutushan Deanilla on, joten keskustan varjelu tuli selkärangasta varmastikin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
33/72 HSK vs. Gulls

Kolmas perättäinen kohtaaminen aloitti uuden vuoden. Korczak ja Froese kutsuttiin ylös, mutta odotetusti Rempal palasi nopeasti alas.

Brisson - Quinney - Rempal
Guay - Morozov - Marushev
D'Amato - Conrad - Foo
Loewen - Ford - Marino

Chayka - Bischoff
DiLiberatore - Corcoran
Cormier - Estes

Patera
Brossoit

Plussat ja miinukset
++
+ Patera, Quinney
+/- Chayka, Bischoff, DiLiberatore, Corcoran, Estes, Cormier, Loewen, Ford, Marino, D'Amato, Conrad, Foo, Guay, Morozov, Brisson, Rempal
- Marushev
--

Gulls voitti 0-3. Avausmaalia edelsi Pateran pari akrobaattista torjuntaa, mutta Morozovin ketju ei vain päässyt omista ulos ja lopuksi Del Zotto nousi siniviivasta vasemmalle takatolpalle saaden sinne poikittaissyötön. Sitten tämä veivasi kiekon kämmeneltä rystylle ja ohitti vapaasti Pateran, kun Marushev painottomana laiturina ei lähtenyt seuraamaan. Toinen pakki Corcoran oli paineistamassa syöttäjää ja DiLiberatore paini maalin edessä yhden vastustajan kanssa, joten siksikin Marushevin olisi pitänyt reagoida nousuun, vaikka normaalisti sen olisi voinut jättää puolustajan vastuulle aluepuolustuksen periaatteiden mukaisesti. Toinen maali päätöserässä oli vähän samanlainen. Parin epäonnistuneen purun jälkeen Cormier menetti kiekon kulmassa Cottonille, joka löysi slotista Regendan ja tämä ohitti Pateran, kun Conrad ei ehtinyt peittämään vetoa. Viimeisen maalin neppasi tyhjiin Tracey.

Vaikka Patera hävisi veskaritaiston ohittamattomalle Dostalille, oli hän silti erinomainen. Seitsemännellä minuutilla hän nollasi Traceyn avopaikan maalin edestä päätypassista. Reboundkontrolli oli hyvä läpi ottelun. Kakkoserässä ylivoimalla hän pysäytti perätysten ylivoimalla Perreaultin ja Drewin one-timerit slotista ja erän lopussa venyu 3v2-hyökkäyksessä Grimaldin suoraan syötöstä tulleen laukauksen tielle takatolpalta. Päätöserässäkin oli vielä muutama hyvä lähitorjunta, joten kyllä Patera tarjosi tilaisuuden voittoon. Miinus menee avausmaalissa nukahtaneelle Marusheville. Toiseen maaliin ei niin selkeää yksittäistä syyllistä ollut.

HSK:n parhaat paikat loi akseli Quinney-Rempal. 28. minuutilla ensin suorahyökkäyksessä Quinney antoi lätyn keskeltä oikealle ja Rempal veti hanskaan. Heti perään seuraavasta hyökkäyksestä Quinney tarjoili vasemmalta lätyn keskelle avopaikkaan, mutta Rempal ampui päin Dostalin torsoa. Päätöserässä Quinney puolestaan pääsi ampumaan slotista ja Rempal pääsi käsiksi reboundiin maalin edessä, mutta Dostal otti komean tuplatorjunnan. Annan Pateran lisäksi Quinneylle plussan maalipaikkojen petauksista, koska yksi syöttöpiste hänelle olisi ainakin kuulunut tulla. HSK:llahan oli vain kymmenen kutia ensimmäiseen puoleen tuntiin ja noiden Rempalin paikkojen lisäksi ainoa mainittava mesta siunaantui kuudennella minuutilla Fordille, joka punnersi vasemmasta laidasta maalille ohi Brouillardin, muttei saanut viimeisteltyä rystyltä voimanousuaan, vaan kiekko karkasi lavasta. Ottelun jälkimmäisellä puolikkaalla parhaat paikat syntyivät ylivoimilla. Toisen erän lopussa 5v3-ylivoimalla Rempalin poikkisyötöstä Cormier tykitti tolppaan ja päätöserässä Morozov ampui slotista niin ikään ensin tolppaan sekä ohjasi yhden Rempalin jäänuoliaissyötön päin Dostalia. Tasaviisikoin puolittaistenkin maalipaikkojen luonti oli satunnaista.

40/82 Colorado vs. Vegas

Thompson jatkoi maalissa. Froese tuli sentteröimään kolmosketjua, jossa Leschyshyn siirtyi laidalle. Korczak korvasi puolustuksessa Miromanovin McNabbin parina. Ennen ottelua tuli miellyttävä tieto, että vuoden päästä talviklassikossa kohtaavat Kraken ja Golden Knights. Ottelu pelataan T-Mobilella, mutta ei suinkaan areenassa Vegasissa, vaan puistossa Seattlessa.

Arvosanataulukko
++
+ Roy, Korczak, McNabb, Thompson
+/- Pietrangelo, Hutton, Pachal, Carrier, Kolesar, Karlsson, Smith, Kessel, Stone, Stephenson, Amadio, Froese, Rondbjerg, Leschyshyn
- Hague
--

Alku oli huono, kun Colorado meni johtoon avausvaihdossa vastahyökkäyksestä. Lehkosen ristipisto tavoitti Rantasen, joka jatkoi kiekon ohi Haguen eteenpäin MacKinnonille ja tämän rannelaukaus oikeasta laidasta painui takakulmaan ennen kuin Pietrangelo ehti laittamaan mailan eteen. Vegas tasoitti kolme minuuttia ennen taukoa, kun Stone jätti kiekon Haguelle ja tämän laukauksen ohjasi sisään Amadio. Pisteputki venyi siis jo seitsemään peliin Amadiolla, wau. Maalia edelsi toisessa päässä Rantasen tolppalaukaus MacKinnonin poikittaissyötöstä, kun Stone ja Stephenson kompuroivat tieltä pois toisiinsa sitä ennen. Toisessa erässä 200. NHL-ottelunsa pelannut Roy iski kahdesti. Kolesar ei saanut maalin kulmalta Korczakin viivalaukauksen paluukiekkoa sisään, mutta kamppaili irtokiekon päädystä Roylle ja tämän laukaus vasemmasta laidasta painui takakulmaan ohi mailaansa nostaneen Huntin ja Georgievin. Korczak sai kakkossyötön ja avasi sillä NHL-uransa pistetilin toisessa pelissään. Roy päätti puolestaan 17 ottelun maalittoman jakson.

Voittomaali syntyi puolestaan viisi minuuttia ennen toista taukoa transitiosta. Pietrangelo avasi keskialueelle. Roy vei kiekon sisään ja jätti Carrierille. Tämä ampui oikealta Toewsin jaloista ja maalille ajanut Roy ohjasi kiekon verkkoon. Toisen erän vedot olivat 9-15, joten ei johtoasema vääryys ollut, kun Avs ei tasaviisikoin oikeastaan vaarallisia maalipaikkoja ollenkaan luonut. Vaaralliset paikat olivat itse asiassa 2-13 kahden erän jälkeen. Päätöserässä osat toki vaihtuivat vetojen oltua 11-6, mutta kavennusmaaleja syntyi vain yksi. Päätöskympin alussa Lehkonen riisui Haguen oikeassa laidassa ja punnersi väkisin tämän ohi. Sitten hän syötti rystyltä takatolpalle Pietrangelon läpi ja Rantanen sohi kiekon niukasti maaliviivan yli. Sen lähemmäs Colorado ei tullut, vaan Vegas haki maukkaan vierasvoiton.

Roylle menee plussa kahdesta maalista. Jospa pitkä vaisumpi ajanjakso tehojen suhteen olisi ohi. Korczakille menee myös plussa uran avauspisteestä. Lisäksi McNabbin kanssa he pimensivät vastustajat todella hyvin 5v5-pelissä, kun sallittu odottama oli vain 0,05 ja heidän ollessaan jäällä Vegas loi odottamaa 0,9 maalin verran. Vaikka Korczakin puolustaminen omissa oli ajoittain vähän kellumista ja hän esimerkiksi ei mennyt niin hanakasti iholle hakemaan stoppeja taklaamalla, vaan pysyi kiekon ja maalin välissä, plussa on silti ansaittu. McNabbin suorahyökkäyspuolustaminen oli oppikirjamaista ja esim. päätösminuutilla kun MacKinnon pujotteli siniviivan yli keskeltä, McNabb työnsi lopuksi mailansa rannelaukauksen tielle blokaten sen. Haguelle menee puolestaan miinus viimeisestä maalista, kun suorahyökkäyspuolustaminen oli niin kesyä.

Thompsonillekin on annettava plussa voittavista torjunnoista. Yhdeksännellä minuutilla alivoimalla hän pysäytti kahdesti Rantasen poikkisyötöistä MacKinnonin one-timerit. Molemmilla kerroilla oli Lehkonen oli tuhlaamassa reboundit maalin edestä. Ensimmäisellä kerralla hän ei osunut edes kiekkoon kunnolla ja toisella kertaa Logan työnsi patjan eteen. 32. minuutilla Compher ampui alivoimalla vastaiskusta terävän kudin Pietrangelon jaloista, jonka Thompson torjui. Päätöserän alussa alivoimalla MacKinnonin rannelaukaus oikealta oli räväkkä ja Thompson sylki sen eteensä. Hunt otti kiekon ilmasta alas maalin kulmalla ja haki viimeistelyä, mutta Logan sai siihenkin patjan vielä työnnettyä eteen. Lopussa puolestaan Rantanen toimitti oikealta kiekon matalana maalille ja ruuhka oli valmis, mutta Thompson selvitti sen.

Kakkosketju oli varmaankin ylöspäin etevin, koska sen ollessa jäällä vedot maalia kohti olivat 12-4, mutta jotenkin silti en nyt helly antamaan plussaa, koska mm. Stephenson tuhlasi kaksi läpiajoa. Ensimmäinen oli alivoimalla, kun Stephenson riisti Makarilta alimpana pelaajana kiekon ja rystyuitto oli sen jälkeen tulokseton. Päätösvitosella Stephenson ampui puolestaan yli. Ja vaikka tilastot laukausten suhteen olivat hyvät, maalipaikat olivat lähinnä puolittaisia ja sellaisesta 1-1 tasoituskin syntyi ohjaamalla. Ykkösketjusta Karlsson oli näkyvin yksilö. Hän petasi avausvitosella kulmasta Huttonille paikan maalin eteen, mutta Georgiev torjui rystykudin. Toisessa erässä Kessel katkaisi sinisen päällä syötön ja petasi sitten seinäsyöttelyllä Karlssonille vetopaikan keskelle, mutta Georgiev torjui jälleen. Froese pelasi Vegas-debyytissään puolestaan Rempalin tavoin vain reilut seitsemän minuuttia ja otti siinä ajassa yhden kampitusjäähyn. Mitään muuta ei mieleen jäänytkään. Aloitukset hän raapi toki 75-prosenttisesti.

U20-jäillä oli vuorossa puolivälieräpäivä. Lindbom pelasi tutusti Ruotsin maalissa Suomea vastaan.

Toisella minuutilla Suomi pinchasi viivasta vastaan Sandin-Pellikan siirtokiekkoa ja ampui pienestä kulmasta vasemmasta laidasta, mutta Lindbom torjui laukauksen liimaamalla. Hetkeä myöhemmin tämä antautui ensimmäisen kerran Suomen aloitettua ottelun vahvasti. Koivunen ampui vasemmalta ruuhkan läpi kimmokkeen kautta (Kemell) takapatjaan eikä puolustaja (Engström) ollut siivoamassa reboundia, joten maalineduspainin voittanut Kapanen sai nostaa laatan verkkoon oikealta takatolpalta, vaikka Lindbom teki vielä kaikkensa venyttääkseen itsensä vedon tielle eikä torjunta kaukana ollut.

Takaiskua seurasi seesteisempi vaihe, kun Ruotsi heräsi pellaamaan, kaksinkamppailemaan omalla alueella ja blokkaamaan laukauksia turnauksen aiempaan tapaan, joten torjuntoja kertyi koko loppuerässä vain neljä. Minuutti ennen taukoa Lindbom kuitenkin otti paraatipelastuksen, kun Koivunen karvasi kiekon Odeliukselta ja petasi avopaikan Kapaselle, joka ampui läheltä suoraan syliin. Irtokiekkokontrolli oli tutusti priimaa eikä Lindbom pudottanut reboundia eteensä. Vastaavia A-luokan pelastuksia maalin edestä hän on ottanut turnauksessa jo puolen tusinaa mm. Lutzia, Mechuraa, Brabenecia ja Aueria vastaan:
Toisen erän avauskympillä Lindbom otti viitisen perustorjuntaa. Vasta 33. minuutilla tuli seuraava vaativampi koppi, kun Kaskimäki päätti vastaiskun laukaukseen oikeasta laidasta, mutta Lindbom liimasi maskittoman rannelaukauksen melko vaivatta. 36. minuutilla Nyman puolestaan leikkasi oikeasta laidasta maalin eteen ja ampui matalan laukauksen, johon Lindbom työnsi ponttoonin tielle. Minuutti ennen taukoa K. Kapanen puolestaan peippaili oikealta sisään ja taklauksen vastaanotettuaan siirsi kiekon keskelle Väisäselle, joka ampui logoon kuten O. Kapanen avauserässä eikä reboundia tippunut tarjottimelle.

Päätöserässä 44.minuutilla Salin nousi viivasta ja kiersi maalin, mutta kääntölaukaus kohti etukulmaa ei uponnut, kun Lindbom oli kiinni tolpassa peittämässä laukausta. Hetki siitä omissa kuitenkin kolisi, kun keskialueen käännöstä seurasi 2v1-hyökkäys ja Huuhtanen ampui kiekon hanskakäden alta Suomen 2-1 johtoon. Yläkulmaan veto ei uponnut, mutta sanotaanko näin, ettei peliä ilman päästettyä maalia hanskakäden kulmaan, kun Tichacek, Roy ja Hinds iskivät samaan reikään edeltävissä otteluissa.

Päätöskympillä alivoimalla Lindbom nollasi ensin O. Kapasen kaksi rystylaukausta maalin edestä ja sitten vielä tämän ohjauksen Heimosalmen viivatoimitukseen. Hetki siitä ja Nyman punnersi vauhdilla maalille vasemmalta, mutta Lindbom torjui läheltä tulleen rystykudin, vaikka tulikin samalla jyrätyksi. Torjunnat pitivät Ruotsin elossa ja 2-2 tasoitus syntyikin päätösvitosella. Viimeiset kaksi minuuttia varsinaisesta peliajasta Ruotsi pelasi alivoimaa Lysellin jäähyn myötä. Stjernborg karkasi läpiajoon vieden Ruotsin shokeeraavasti johtoon 65 sekuntia ennen loppua. Sen jälkeen Lindbom otti vielä yhden maagisen torjunnan, kun Kemell pommitti suoraan syötöstä kohti hanskakäden yläkulmaa, mutta sillä kertaa Carl ei vuotanutkaan, vaan hanska heilahti komeasti ja kiekko jäi räpylään. Sinällään oikeaan kulmaan Kemell one-timerinsa suuntasi, mutta Ruotsi jatkoi välieriin 3-2 voitolla Lindbomin torjuttua 33 kertaa. Lopun koppi oli kirjaimellisesti voittava:
Kaksi päästettyä maalia voi bongata tästä videosta:
Tsekki voitti Saksan 9-1. Brabenecin ketju oli ennallaan, mutta Sapovalivin toiseksi laituriksi palasi Sale Sapousekin tilalle.

Sapovaliv oli jäällä, kun omissa soi avausvaihdossa. Hän syötti laidasta viivaan rystyltä, mutta Tichacek ei saanut syöttöä haltuun ja niinpä Robin polki läpiajoon viimeistellen kiekon längistä sisään. En tuota Sapovalivin piikkiin laittaisi, vaan Tichacekin ja Suchanekin, joka jäätyi maalilleen. Toki linjatuomarikin avusti kiekon kimmottua välissä häneen. Seuraavassa vaihdossaan tasavajaalla Sapovaliv todisti tasoitusta, kun Svozil mursi siniviivan yksin kuljettamalla ja tarjoili syötön maalille Kulichille. Matyaksella ei ollut osaa tai arpaa tuohon maaliin. Viidennellä minuutilla puolestaan perättäisissä vaihdoissa Vegas-sentterit hävisivät hyökkäyspään aloitukset. Myöhemmin toki sitten erän aikana Sapovaliv voitti omalla alueella kaikki kolme aloitustaan.

Kahdeksannella minuutilla Sapovaliv pelasi alivoimaa tutusti Kulichin kanssa ja purki kertaalleen onnistuneesti maalin edestä. 11. minuutilla hän puolestaan näytti, että kyllä ensipotkut ovat parantuneet, kun hän ennätti maalin edestä ennen Bichselia irtokiekkoon oikeaan kulmaan ja Tsekin kulmaralli pysyi elossa. Alivoimallakin tuo on siis näkynyt vetolinjojen parempana peittämisenä. 13. minuutilla Brabenec väläytti ensi kerran osaamistaan, kun hän nappasi keskialueella kiekon ilmasta haltuun ja mursi kuljettamalla siniviivan. Pujottelulla hän loi itselleen vetopaikan, mutta rannelaukaus keskeltä taisi kilahtaa tolppaan. Ei sikäli mitään uutta auringon alla, että Brabenec jatkoi loistamistaan siniviivan ylityksissä:Heti toisen erän alussa Tsekki meni 4-1 johtoon. Biasca palautti sinisen kulmasta kiekon oman maalin taakse rauhoittaakseen, mutta Sapovaliv luki sen tutun hyvin ja sai stopin aikaan päätyyn. Seuranneesta pyörityksestä Kulich ampui vasemmalta kilpeen ja toisesta laidasta Jiricek tykitti hervottoman lämärin yläriman alle. Sapovalivin mainio kyky ennakoida vastustajan siirtokiekon suunta oli taas Tsekille eduksi. Brabenec sai puolestaan kakkossyötön 5-1 maaliin ajassa 25:42. Sapovaliv hyppäsi vaihtoon, kun laiturit jäivät hyökkäysalueelle painimaan vasempaan laitaan. Brabenec tuli tilalle ja sopivasti apuun katkaisten Biascan purkuyrityksen. Kiekko pomppasi Salelle, joka tarjoili viereen ja Kulich nakutti limpun verkkoon. Kyseessä oli periaatteessa jo Jakubin kolmas syöttöpiste tässä turnauksessa karvaamalla.

Puolivälissä alivoimalla Sapovaliv tanssi hyvin ja peitti Reichlen vetolinjan oikeasta siivestä. Niinpä tämä haki pakotettuna poikkisyöttöä ja Jabola tälläsi one-timerin, jonka Suchanek torjui. Sitä ennen 1-3 trapissa Sapovaliv piti oman laitansa siniviivasta kiinni, mutta Spacek vuoti Mülleriä vastaan, joka karkasi Dionicion syötöstä puolittainen läpi ja ampui vasemmasta laidasta ranteella kilpeen. Sen jälkeen ylivoimalla Sapovaliv oli tutusti toimeton, kun niin vahvasti takakolmion kautta Tsekin ykkösylivoima pyöri. Toki lopussa korkeassa maskissa Sapovaliv oli hipaista Jiricekin rannelaukausta. Kakkosylivoimalle jäi aikaa vain kolme sekuntia, mutta se riitti maalintekoon, kun Brabenec kaapi aloituksen Svozilille ja Szturc liikkui välittömästi auki oikeaan siipeen tykittäen suoraan syötöstä komean maalin. Brabenecin molemmat syöttöpisteet voi katsoa ajassa 3:35-4:00:
Minuutti ennen toista taukoa Sapovaliv vielä lisäsi tehotilastoonsa plussan, kun Kulich katkaisi Meilen avauksen ja käännöstä Sale ampui yläriman alle lukemiksi 7-1. Päätöserä oli täten pelailua. Alkupuolella Brabenec sai kolmossyötön 9-1 osumaan, kun hän haki päädystä irtokiekon ja palautti sen viivaan Jiricekille. Laukaus kimposi blokista Tichacekille, joka syötti poikittain Szturcille ja tämä mätti suoraan syötöstä toisen osumansa. Päätösminuutilla Brabenec puolestaan karvasi kiekon vasemmassa laidassa ja petasi Kulichille paikan hattutemppuun maalin eteen, mutta tämä ampui yli maalin eikä Jakub saanut kolmatta syöttöpistettään. Sapovalivin kohokohta oli trapissa yksi keskialueen katko taklaamalla vastustajan runkoon ja vastaiskusta Kulich nosti kiekon avopaikasta yli takatolpalta Salen lätystä. Ihan liikaa tuollaisia keskialueen stoppeja Sapovalivilta ei ole nähty, mutta tuossa hän käytti isoa kroppaansa hyvin hyödyksi. Päätösvitosella puolestaan hän polvitaklasi jäähyn arvoisesti Algea, mutta selvisi polvien kolahduksesta kahden minuutin jäähyllä.

Summa summarum, Sapovaliv pelasi reilut 18 minuuttia teholukemalla +2. Aloitukset hoituivat taas yli 60-prosenttisesti (63%). Parasta antia olivat AV-pelaaminen ja kiekoton pelaaminen hyökkäys- ja keskialueella. Brabenecin jääaika oli reilun vartin ja tehot 0+2. Teholukema oli +3. Aloituksissa Brabenec oli jopa Sapovalivia parempi voitettuaan niistä 12/15 eli 80%. Tuntuu siltä, että Tsekin kakkosketjun kemiat vain paranevat turnauksen edetessä. Brabenecin luistelu oli ilmavaa ja hän pysyi kiekossa taas mainiosti hyökkäysalueella sekä mursi siniviivan pari kertaa. PAPP:ssa häntä ei testattu, kun Sveitsi oli sen verran vastaantulija, mutta hyökkäysalueella kiekottomana tekeminen oli taas riistorikasta kapulakielistä ilmaisua käyttääkseni.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Myöhäispelissä Kanada kukisti Slovakian 4-3, joten myös Dean eteni mitalipeleihin. Nautitaan siitä, koska ensi vuoden Göteborgin kisoissa ei ainakaan nykyisistä varauksista pelaa kuin välttämättä Sapovaliv ja sitten mahdollisesti joku tulevan kesän varaus, jollei Gustafson/Hemmerling murtaudu Kanadan kivikovaan hyökkäykseen. Palatakseni Deaniin, ketjukaverit olivat viime pelin tavoin Gaucher ja Ostapchuk. Jääaikaa tuli 10:08, mutta siinä ajassa hän laukoi kahdesti sekä avasi turnauksen syöttötilinsä 3-1 maalin alustuksella.

Avausvaihto oli terävä, kun Dean sai lentävällä vaihdolla kiekon Bedardilta täyteen vauhtiin siniviivan päälle ja ampui sitten rystyltä ohi maalin vastustajan saatua mailan eteen. Puolivälissä erää Dean sai jääaikaa kakkosylivoimassa slotissa, kun Stankoven tuurasi jäähyllä ollutta Bedardia ykkösylivoimassa. Kertaalleen Zach käänsi poikittain kiekon Fantillille, joka ampui ranteella kilpeen oikeasta siivestä. 13. minuutilla Dean puolestaan kamppaili kiekon itselleen hyökkäyssinisen päällä ja liu'utti sitten syötön viereen Gaucherille, mutta tältä peliväline vähän karkasi, joten hän ei päässyt nokikkain veskarin kanssa, vaan haki vielä päädystä kääntöä tuloksetta takaisin maalin eteen. Parhaimmillaan Deanilla on "vahva" maila ja se näkyi tuossakin tilanteessa.

Kahdessa viimeisessä erässä jääaikaa tuli enää yhteensä kuusi minuuttia. Se ei haitannut, koska toisen erän avausvaihdossaan hän voitti luistelukisan S. Nemecia vastaan ja nappasi kiekon Slovakian päädyssä. Sieltä hän syötti oikealle b-pisteelle ja Gaucher ampui Gajanin syliin. Viime pelin tavoin jalat tikkasivat lujaa suoraluistelussa ja se on erinomainen asia NHL-tulevaisuutta ajatellen:Kanada siirtyi 3-1 johtoon hieman ennen ottelun puoliväliä ja siihen maaliin Dean tosiaan nappasi syöttöpisteen. Hän hoiti laiturina velvoitteensa omalla alueella mallikelpoisesti. Vaihdon alussa hän oman alueen aloitusvoiton jälkeen luisteli heti painottomalle puolelle ja oli vastassa kanadalaispuolustajan siirtokiekkoa ränniä pitkin. Sen Dean jatkoi varmasti keskialueen puolelle. Slovakia haki vauhtia omista ja palasi Kanadan hyökkäysalueelle. Peli puuroutui vasempaan laitaan. Lopulta kun Dean sai kiekon, hän väisti taitavasti pinchanneen Funtekin paineen ja sai siirrettyä kiekon tämän ohi eteenpäin Ostapchukille, joka viimeisteli vastahyökkäyksestä tarkalla laukauksella Kanadan kahden maalin karkumatkalle. Ika Lehkonenkin taisi jossain lähetyksessä todeta, että laiturit, jotka pystyvät siniviivan kulmista jatkamaan kiekot ulos, saavat valmentajilta peliaikaa. Dean osoitti tuossa vaihdossa olevansa luottamuksen arvoinen eikä peli jää hänestä kiinni.
Päätöserän alussa Dean karvaamisellaan sai pysäytettyä pelin Slovakian maalin taakse. Jälleen kamppailuparina oli S. Nemec. Seuranneesta pyörityksestä Del Mastro ampui viivasta maalirautaan ja Dean oli maalin kulmalla yhdessä Gaucherin kanssa sutimassa reboundia tuloksetta kohti maalia. 45. minuutilla puolestaan keskialueen aloituksesta Dean karkasi puolivahingossa läpiajoon, kun Gaucher vain siirsi lasin kautta irtokiekon eteenpäin ja Dean voitti luistelukisan Strbakia vastaan painottomalla puolella. Läpiajossa Dean jäädytti Gajanin jäihin, mutta rystyuitto patjan vierestä meni maalialueen halki poikittain ja niukasti ohi takakulman, mutta olihan tuokin huima näyte Deanin vikkelyydestä ja tosiaan tämänhetkisestä lupausaltaasta vain Hallumia voi verrata nopeudeltaan häneen:Päätöskympin alkupuolella Dean oli jäällä ketjunsa kanssa, kun Slovakia tasoitti 3-3:een. Alakolmion piikkiinhän tuo osuma meni, kun molemmat puolustajat menivät samaan mieheen Mesariin ja L. Nemec jäi auki takatolpalle. Tuon jälkeen Dean taisi vielä yhden vaihdon pelata ilman mainetekoja ja jatkoajalla sitten vastuuta ei enää tullutkaan, mutta todella paljon hyviä asioita Dean tuotti kymmenessä minuutissa ja pelasi ehdottomasti turnauksen parhaan pelinsä oikeaan paikkaan. Tunnetaso pysyi nyt kontrollissa ja hän kamppaili sopivan väkevästi kentän jokaisella kolmanneksella. Kiekollisen luotettavuuden lisäksi muutamat voitetut luistelukisat ja niistä syntyneet maalipaikat kruunasivat loistavan iltapuhteen. Tähtipuolustaja S. Nemecia vastaan varsinkin hän oli niskan päällä läpi illan keskinäisissä väännöissä. Kanadan peluutus on vain niin erikoista, etten siksi usko vastuun juuri lisääntyvän, koska kärkiketjut pelaavat aina joka kolmannen vaihdon ja välissä sitten alaketjujen pelaajat käyvät jäällä milloin missäkin koostumuksessa. Tässäkin pelissä Kanadan TOP6-hyökkääjät pelasivat kaikki yli 20 minuuttia. Alaketjujen isoin peliaika oli Gaucherin 13 minuuttia. En usko, että tuo on kestävää, vaan veikkaanpa kärkiketjujen vielä sakkaavan viimeistään mitalipelissä ja Kanada ei täten mestaruuttaan uusisi. Voi olla, että seinä tulee vastaan jo leveämpää jenkkiryhmää vastaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
34/72 San Jose vs. Henderson

Froese ja Rondbjerg palasivat alas, kun Eichel ja Cotter olivat tervehtyneet. Guay puolestaan palasi hetkeksi ECHL:ään, jonka tähdistöpeliin hänet on muuten valittu.

Brisson - Morozov - Rondbjerg
Quinney - Froese - Rempal
D'Amato - Conrad - Foo
Loewen - Ford - Marushev

Chayka - Bischoff
Diliberatore - Estes
Cormier - Corcoran

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Froese, Quinney, Morozov, Rempal
+/- Brisson, Rondbjerg, Loewen, Ford, Marushev, D'Amato, Conrad, Foo, Bischoff, Diliberatore, Estes, Cormier, Corcoran
- Chayka, Brossoit
--

Hetkellisen voittoputken jälkeen on palattu arkeen ja viimeisestä kuudesta pelistä voittoja on vain yksi, kun nyt San Jose oli parempi rankkareilla 4-3. Avausmaalissa Chayka puolusti heikosti siniviivaa ja Wiesblatt pääsi ylittämään sen 3v3-hyökkäyksessä. Quinney tuli tuplaamaan, mutta se jätti Bischoffin 1v2-tilanteeseen. Tämä seurasi maalille ajaneen pelaajan, joten Johnson jäi auki vasempaan laitaan ja laukaus sieltä ohitti Brossoitin, jolla oli kyllä riittämiin aikaa liikkua sivuttain eteen, mutta paketti ei vain pysynyt koossa. 2-0 maalissa avauskympin lopussa puolestaan Vielin rannelaukaus kaukaa oikeasta laidasta upposi sekin turhan helposti, vaikka veto tuli Bischoffin jaloista. HSK tuli kakkoserässä peliin mukaan. Ensin Froese karvasi kiekon Cicekilta ja kiersi maalin. Hän poimi maalin edestä Rempalin, joka veivasi Dellin kahville ja Quinney sai sitten putata maalin edestä kiekon tyhjiin. Sen jälkeen HSK sai viiden minuutin ylivoiman, kun Viel taklasi selästä rumasti Bischoffia, joka oli pari metriä irti laidasta vaihtoaitioiden edessä. YV tuotti kaksi maalia. Rondbjerg syötti vasemmalta päätyyn Froeselle, joka jatkoi slottiin ja Quinney iski toisensa yhdellä kosketuksella. Kakkosylivoimassa ylöstuontivastuu oli tutusti Morozovilla. Tämä pujotteli yli sinisen ja tarjoili takatolpalle Fordille, joka haki vielä rystysyöttöä maalin eteen Corcoranille. Kiekko kimposi tämän luistimista takaisin vasempaan laitaan Morozoville, jolla oli helppo työ viimeistellä, kun Dell oli jäissä. Mutta vielä toisen erän loppupuolella syntyi 3-3 tasoitus, kun Coe voitti aloituksen, Cicek ampui viivasta ja Weatherby ohjasi kiekon Chaykan pihdeistä ohi Brossoitin.

Jatkoajalla Cormier tuhlasi läpiajon ja Morozov puolittaisen läpiajon oikeasta laidasta. Molemmat ampuivat päin veskaria. Pilkuissa Quinney nosti rystyltä yli ja Brisson ampui keskeltä patjaan. Guschin uitti rystyltä kiekon sisään ja Johnsonin rannelaukaus meni längistä läpi, joten lisäpiste jäi isännille. Sinällään peli oli aika tasainen ja molemmat puolustivat keskustan hyvin, joten vaikka molemmilla oli kolmisenkymmentä kutia, ei kumpikaan veskari mitään ihmepelastuksia juuri ottanut, kun vedot lähtivät ytimen ulkopuolelta.

Miinukset menevät kahdelle pelaajalle. Chayka oli osasyyllinen pariin takaiskuun eikä Brossoitkaan ollut terävimmillään. Lisäksi tämä päästi molemmat rankkarit selän taakse. Plussat menevät Morozoville ja kakkosketjulle. Morozovin luistelu näytti jäntevältä ja keskialueen ylittäminen oli melko mallikasta muutenkin kuin ylivoimalla. Palkintona oli yksi maali. Froesen ketju oli puolestaan paras hyökkäyssuuntaan kokonaisuutena. Rempal ampui hanakasti suoraluistelusta oikeasta laidasta ja oli tutun ratkaisuhalukas. Quinney ja Froese viettivät kahdeen pisteen iltoja vuorostaan. Puolustuksessa Diliberatore on viime ajat ollut melko hyvä ja teki tässäkin pelissä yhden väkevän nousun siniviivasta maalin eteen, mutta rystynosto kohti takayläkulmaa ei ihan uponnut. Virheet ovat karisseet pois myös omalla alueella. Esteskin oli ihan mukiinmenevä ampuen pari kertaa siniviivan oikeasta kulmasta tuloksetta kohti maalia.

U20-jäillä pelattiin välierät. Tsekki isännöi Ruotsia, joten kyseessä oli alkusarjakohtaamisen uusinta Sapovalivin, Brabenecin ja Lindbomin välillä.

Brabenec oli avauserässä hyvä hakemaan kiekkoa keskikaistalta lapaansa kuin klassinen sentteri. Heti avausvaihdossa Spacek avasi oman alueen kulmasta ohi korkean karvauksen ja Brabenec oli auki keskellä ylimpien prässääjien takana oikein sijoittuneena. Hän nosti jalalla hetken matkaa ennen siirtoa laitaan Szturcille, joka vei kiekon sisään. Kulmarallin lopuksi Brabenec sai laidasta syötön vasemmalle yläkaarelle ja tälläsi tavanomaisesti suoraan syötöstä, mutta Lindbom otti ensimmäisen torjuntansa potkaisten patjansa kiekon tielle. Kuudennella minuutilla Spacek avasi uudelleen alhaalla Brabenecin lapaan ja sillä kertaa tämä mursi itse siniviivan kuljettaen yli keskialueen ja chipaten sitten päätyyn ohi seisovien puolustajien, joten hän ehti itse luistella siirtokiekkonsa perään. Jatkopelissä hän meni maskiin ja viivasta tuli pari toimitusta, mutta Lindbom näki laukaukset ruuhkan takaa ja torjui ne. Jos vertaan Sapovaliviin, tämän isoimmat heikkoudet eli jalkanopeuden puute ja osin rahtilaivamaiset käännökset näkyivät näin vaativassa pelissä siinä, että hän ei ehtinyt sijoittumaan aina optimaalisesti ollakseen auki keskellä, vaan oli vähän myöhässä ja sen vuoksi Tsekin ykkösvitjan suorahyökkääminen oli heikompaa, kun puolustajat joutuivat usein vain siirtämään kiekon laitaa pitkin eteenpäin laiturille, joka oli viimeistään keskialueella sen verran ahtaassa tilassa, että jatkumoiden luonti oli hankalaa kuten otteluseurantaankin kirjoitin:


Brabenecin avausminuutin erinomainen tarjonta ja Tsekki pääsee suorahyökkäämään.

Seitsemän minuutin kohdalla Lindbom otti ensimmäisen ison torjunnan, kun hän nollasi Rusavyn rystyuiton läpiajosta pitäen längit kiinni. 12. minuutilla Sapovaliv viime pelin tavoin puolusti jämäkästi keskialueella trapissa (2-3) ja otti stopin taklaamalla. Käännöstä Kulich oli päästä vetopaikkaan vasemmasta laidasta, mutta kiekko karkasi lavasta maalin taakse. Seuraavassa vaihdossa Brabenec puolestaan pyörähteli vasemmassa kulmassa näyttävästi pariakin ruotsalaista vastaan pysyen kiekossa ja jätti kiekon vastaliikkeen tehneelle Svozilille, jonka laukauksen pienestä kulmasta kuitenkin Lindbom selvitti helposti. Kaikkinensa Lindbom torjui avauserässä yhdeksän kertaa. Suurin osa vedoista tuli siniviivasta, mutta tosiaan hän näki ne kyllä. Pienenä miinuksena tosin reboundeja putosi eteen tavallista enemmän, joten Tsekin maalinteon tukitoimista oli sikäli hyötyä, mutta Ruotsin alakerta siivosi kakkoskiekot.

Toisen erän alussa (20:30) oli hyvä näyte siitä, kuinka Sapovaliv oli pari potkua myöhässä puolustajan (Jiricek) tukemisesta ja siksi tämä joutui avaamaan laiturille, koska Matyas ei ollut riittävän lähellä auki keskellä. Seurauksena oli vieläpä pitkä kiekko tällä kertaa. Brabenec vähän raikkaammalla jalalla olisi todennäköisesti kyennyt tarjoamaan itsensä auki paremmin:21. minuutilla Lindbom aikaili kiekollisena maalin kulmalla ja Chmelar riisti pelivälineen häneltä, muttei saanut käännettyä vanhanaikaista sisään. Kanada-pelissäkin Lindbomille sattui se yksi virhe kiekollisena, joten mailapelaamisessa on kyllä hiottavaa. Hetkeä myöhemmin Brabenec oli jäällä 0-1 maalin aikana, mutta Janssonin viivalämäri ei hänen piikkiinsä mennyt, koska Jakub puolusti omaa miestään Öhgreniä keskustassa tarkasti. 24. minuutilla Sapovaliv aloitti alivoiman tutusti Kulichin parina, mutta aloitusvoiton jälkeen häneltä nähtiin huolimaton rystypurku suoraan katsomoon, joten vastustaja pääsi 5v3-ylivoimalle, jota tuli tappamaan Brabenec todella tiiviin kolmion kärjeksi. Hän saikin lavan pari kertaa Lysellin poikittaissyötön väliin, kun tämä haki Rosenia oikeasta siivestä. Lisäksi puolivälissä alivoimaa Brabenec purki kiekon Suchanekin torjunnan jälkeen.

35. minuutilla Tsekin ykkönen loi suorahyökkäyksestä puolittaisen paikan, mutta siinäkin Sapovaliv oli taas keskellä vähän myöhässä, joten Hamara joutui avaamaan suoraan laitaa pitkin Kulichille, joka ampui vasemmasta laidasta ohi takakulman, kun Ruotsin puolustaja sillä kertaa ei ihan iholla ollut puolustamassa. Päätösminuutilla puolestaan Tsekki loi erän parhaan paikkansa sekaketjun voimin. Szturc haki kiekon alempaa lapaansa ja kuljetti sitten yli keskialueen. Hän päätti hyökkäyksen laukaukseen puolustajien jaloista ja hetkellisesti laiturin roolissa ollut Sapovaliv pääsi käsiksi reboundiin ampuen sen päin Lindbomin patjoja. Toisessa erässä Ruotsi puolusti omalla alueella niin tiiviisti, että Lindbom torjui vain kuudesti, kun punapaitojen viivatoimituksetkin vähenivät osin siksi, että puolustajat siniviivassa räpelsivät kiekolla muutamaankin otteeseen kenties hermostuneisuuttaan.

Päätöserän alussa Brabenec haki kiekon onnistuneesti keskellä ja jatkoi sen vaihteeksi oikeaan laitaan Szturcille, joka kuljetti hyökkäysalueelle, mutta tämän kääntö kulmasta maalille liikettään jatkaneelle Jakubille oli osoitteeton. 43. minuutilla Kulich katkaisi avauksen oikeassa laidassa, mutta Lindbom torjui räpylällä oikealta b-pisteeltä tulleen painavan rannelaukauksen. Minuutti myöhemmin Tsekiltä nähtiin taas yksi viivakuti lisää, kun Jiricek tykitti takapatjaan, mutta Sapovaliv ei päässyt käsiksi reboundiin ollen tutusti maalin edessä. 46. minuutilla tämän hyökkäysalueen aloitusvoitosta puolestaan Sale kilautti oikeaan tolppaan, joten turnauksen kuudes syöttöpiste oli kiusallisen lähellä. Kolme minuuttia myöhemmin toisessa päässä kenttää Sapovaliv kenties pelasti maalin, kun hän työnsi lavan Rosenin one-timerin tielle ja blokkasi vedon maalin oltua puolityhjänä.

53. minuutilla Brabenec jatkoi hyviä tarjontojaan ja mursi hyökkäyssinisen keskeltä kuljettamalla, mutta sitten Chmelar räpelsi kiekollisena oikeassa laidassa. Toki lyhyen pyörityksen lopuksi Tichacek taisi lopulta ampua Lindbomin hanskaan maskitta. Selkeästi Tsekin kakkosvitja oli silti paras ylittämään keskialueen ja se oli pitkälti Brabenecin ansiota. Päätösvitosen alussa Lindbom jatkoi Jiricekin nollaamista kopaten tyylikkäästi tämän rannelaukauksen sivuttaisliikkeestä keskeltä, kun maski puuttui. Ja kun Tsekki otti maalivahdin pois, Lindbom kesti Kulichin one-timerit oikeasta laidasta Svozilin levityksistä. Päätösminuutilla kuitenkin Tsekki tasoitti 1-1:een. Brabenec hävisi aloituksen, mutta peli puuroutui vasempaan kulmaan. Sieltä mm. Szturc kuitenkin kamppaili kiekon siniviivaan. Jiricek käytti kiekon Spacekilla, jonka jälkeen one-timer painui liikkuvan maskin läpi längistä sisään. Vihdoin siis Jiricek sai kiekon Lindbomin ohi, kun jo alkusarjassa paikkoja oli monta.

Jatkoajalla sekä Brabenec että Sapovaliv saivat hyvin vastuuta. Brabenec pelasi Chmelarin kanssa ja Sapovaliv Kulichin. Tsekki pyöritti neljää hyökkääjäparia, kun Rusavy pelasi Marcelin kanssa ja Szturc muistaakseni Kosin. Jatkoajan alussa Brabenec jälleen turhaan tuplasi omissa kuten alkusarjassa ja Ruotsi sai luotua keskelle avopaikan, jonka Suchanek pelasti kilvellään. Seuraavassa vaihdossa Sapovaliv kiersi hyökkäysaluetta ja lopuksi vanhanaikainen rystyltä oli kimmota sisään. Toisessa vaihdossaan Brabenec oli jo karata hyökkäykseen, kun puolustaja menetti kiekon, mutta hän ehti kääntyä takaisin omiin päin ja takakarvasi loistavasti kiekon Öhgreniltä, joka oli ampumassa avopaikasta. Reilu minuutti ennen loppua Brabenec puolestaan antoi hyökkäysalueella poikkisyötön ja Chmelar ampui maskitta syliin. Sen jälkeen Sapovaliv tuli vielä kerran askiin ja Tsekki teki 2-1 voittomaalin ajassa 69:10. Sapovaliv ironisesti mursi siniviivan ensimmäistä kertaa kuljettamalla, kun tilaa kentällä oli enemmän ja jakoi sitten syötön oikeaan laitaan Kulichille, joka punnersi vauhtierolla ohi Wagnerin. Viimeistely maalin kulmalta upposi Lindbomin kainalosta takakulmaan. Niinpä Vegas-sentterit pääsevät pelaamaan maailmanmestaruudesta uskomattoman trillerin päätteeksi. Kolme vuotta sitten Morozov vei jatkoajalla Venäjän MM-finaaliin Ruotsia vastaan ja nyt Sapovaliv alusti voittomaalin, joten historia jossain määrin toisti itseään:
Kumpikaan Vegas-senttereistä ei tällä kertaa aloituksissa loistanut. Brabenec voitti vain 4/12 ja Sapovaliv 11/23. Jääaikaa Matyaksella oli 22:54 ja Jakubilla 18:33. Vaikka jälkimmäinen jäi tehoitta, oli hän minusta jopa Tsekin paras hyökkääjä tässä pelissä jo yllä mainittujen seikkojen takia. Sapovaliv paikkasi voittomaalin alustuksellaan siihen asti tasapaksun ottelunsa. Onhan tuo komeaa, että Tsekki on ensi kertaa nuorten MM-finaalissa sitten vuoden 2001 ja kärkisentterit ovat kultaisia ritareita. Lindbom puolestaan torjui lopulta 29/31 laukausta. Ehkä voittomaali vähän helposti livahti kainalosta sisään verrattuna Suchanekin ottamiin huippupelastuksiin jatkoajalla, mutta muuten Lindbom oli taas mies paikallaan tiiviin viisikkopuolustuksen takana, vaikka Tsekin lukuisissa viivavedoissa reboundkontrollikaan ei ollut ihan niin hyvää kuin aiemmissa peleissä.

Dean pysyi kolmosketjussa Gaucherin ja Ostapchukin kanssa, kun Kanada kohtasi Yhdysvallat toisessa välierässä. Hän jatkoi siitä, mihin puolivälierässä jäi eli pelasi vahvasti. Jo avausvaihdossa hän tikkasi 2v2-hyökkäyksessä ohi Behrensin ja tarjoili rystylätyn takatolpalle, mutta se meni hieman liian eteen Gaucherille. 10. minuutilla Deanin vitja pyöri kauan omissa ja kertaalleen Zach irtosi irtokiekon perään oikeaan laitaan, muttei saanut purettua, kun Blake liimasi hänet laitaan ja riisti. Muuta ei avauserästä jäänyt mieleen. Toisessa erässä ajassa 25:46 Kanada siirtyi 2-3 johtoon. Gaucherin ketju sai paljon vastuuta oman pään aloituksissa, koska se pystyi niin monesti siirtämään niistä painopisteen jenkkien päätyyn. Niin kävi tuollakin kertaa. Fantilli oli Ostapchukin paikalla toisena laiturina ja irtosi painottomalle puolelle siniviivan kulmaan aloitusvoiton jälkeen vastaanottamaan rännipurkua. Hän otti kiekon haltuun ja lähetti ristipiston Deanille oikeaan laitaan. Tämä polki kaistaansa pitkin ylöspäin, kiersi jalalla Hutsonin ja antoi sitten samanlaisen lätyn takatolpalle kuin avausvaihdossa. Nyt se napsui Fantillin lapaan ja tämä ohitti Augustinen:
27. minuutilla Dean oli jäällä hylätyn 3-3 tasoituksen aikana. Ensin hän toki jatkoi hyvin sinisen kulmasta kiekon keskialueelle, vaikka Blake oli iholla. USA käänsi takaisin pystyyn keskialueelta ja Dean valui lähelle omaa maalia muun viisikon mukana, jolloin taustalle jäi tilaa. Hughes sai sinne syötön ja seisovin jaloin Dean ei pystynyt iskemään riittävän terävästi Hughesin runkoon kiinni, jotta hän olisi saanut riistettyä kiekon, vaan Hughes pääsi ampumaan rystyltä ja Blake käänsi paluukiekon maaliin, mutta osuma hylättiin maalivahdin häirintänä.

Sikäli olin viime tekstissä väärässä, että vastuu lisääntyi jopa kolmella minuutilla verrattuna puolivälierään ja suurin syy oli juuri valmennuksen luotto Gaucherin ketjun oman alueen pelaamiseen. Eikä keskialueellakaan ketju hukannut kiekkoja, vaan 32. minuutilla Dean antoi esim. hyvän poikittaissyötön ja Ostapchuk murtautui keskeltä puoliksi vetopaikkaan. Edeltävässä vaihdossa puolestaan Dean kuskasi yksin kiekon punaviivalle ja chippasi sitten neljän yhdysvaltalaisen keskeltä sen päätyyn, jossa hän melkein ehti karvaamaan kiekon vielä takaisin. 35. minuutilla jälleen vitja pääsi lähtemään omista siellä olleen aloituksen jälkeen. 2v2-vastaiskusta Ostapchuk pomputti kiekon päätyyn. Dean luisteli perään ja kun vastassa oli samankokoinen Hughes, riisto taklaamalla onnistui. Syöttö takaviistoon Gaucherille oli kuitenkin osoitteeton. Erän lopussa puolestaan Dean pelasi yhden alivoimavaihdon Royn parina ja vapautti tämän lopuksi jopa läpiajoon, kun ensimmäinen purkuyritys pysähtyi keskialueella johonkin ja kiekko pomppi takaisin Deanille, joka poimi sitten Royn aloitteen. Augustine kuitenkin nollasi läpiajon, joten toinen syöttöpiste jäi saamatta.

Päätöserässä jäi mieleen yksi hyvä takakarvaus keskialueella, jonka ansiosta Dean riisui kiekon Gauthierilta. Todella sinnikäs mailapaine teki tehtävänsä ja aiemmatkin pelit ovat näyttäneet, että se on yksi Deanin vahvuuksista. Päätöskympillä hän puolestaan kirmasi juoksukiekon perään Hutsonin kanssa ja voitti 1v1-luistelukisan, mutta ajautui niin lähelle oikeaa laitaa, ettei päässyt sieltä punnertamaan enää läpiajoon. Jotain köyhän miehen chandlerstephensonmaisuutta Deanin peliasennossa, luistelun repivyydessä ja kiekonkäsittelyssä on. Mietin pitkään sopivaa pelaajaverrokkia, mutta vastaus oli lähempänä kuin oivalsinkaan:Neljä minuuttia ennen loppua puolestaan Dean oli huolimaton kamppailutilanteessa vaihtoaitioiden edessä ja maila kopsahti Mittelstadtia takaraivoon, jolloin tuomiona oli jäähy, mutta se ei onneksi kostautunut sen enempää, vaan Roy iski tyhjiin 6-2 niitin. Jos annoin satikutia aiemmin turhista hyökkäyspään jäähyistä, tuo keskialueen rangaistus oli selvä vahinko. Oli ilo nähdä, että Dean pelasi toisen vahvan pelin perättäin ja on noussut esiin playoffeissa, joissa valot ovat kirkkaimmat. Jääaikaa tuli 13:46, tehot olivat 0+1 ja teholukema +1. Vaihtoja oli 25 ja niiden keskipituus 33 sekuntia, joten vaihtokuri oli kuosissa myös. Kanadan valmennuskin vihdoin huomasi, että Deanin/Gaucherin vitjaan voi luottaa omalla alueella ja siksi se saikin lukuisia oman pään startteja eikä tullut askiin hyökkäyspään aloituksiin oikeastaan ollenkaan. Ja hyvällä prosentilla tosiaan ketju sai vietyä noista oman pään aloituksista painopisteen toiseen päätyyn. Luistelu oli jälleen erittäin eteenpäin vievää ja voimakasta. Energiarooli hoitui hyvin eikä tunne mennyt yli.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
41/82 Vegas vs. Pittsburgh

Puolenvälin krouvi on saavutettu. Eichel ja Cotter palasivat kehiin. Ketjut menivät siis uusiksi. Stephensonin ketju säilyi ennallaan. Eichel sai laidoilleen Smithin ja Royn. Karlssonin kanssa pelasivat Cotter ja Kessel. Leschyshyn oli nelossentteri. Hill aloitti maalissa seitsemän ottelun kotiputken. Tähdistöotteluun valittu Thompson oli penkillä.

Arvosanataulukko
++
+ Kessel, Cotter, Karlsson, Smith, Roy, Eichel, Stephenson, Stone, Hill
+/- Carrier, Roy, Kolesar, Amadio, McNabb, Korczak, Hague, Pietrangelo, Hutton, Pachal
-
--

Avausmaali syntyi jo toisella minuutilla. Karlsson karvasi kiekon päädyssä Ruhwedelilta ja pudotti Cotterille, joka löysi takatolpalle valuneen Kesselin. Kolmossyöttö meni Korczakille, joka malttoi kiekollisena odottaa vaihdon ja nosti vasta sitten jalalla itse punaviivalle, josta hän dumppasi kiekon päätyyn ja Karlsson tosiaan kirmasi perään. Toinen maali syntyi suunnanmuutoksesta. Smith rouhi hyvin omalla alueella laidassa ja Roy tuli apuun lähettäen lopulta rystyltä ristipiston Eichelille, joka ampui puolittaisesta läpiajosta tarkasti takakulmaan. Ykkösylivoima puolestaan räppäsi 3-0 maalin 11. minuutilla. Eichel syötti päätyyn ja jatkoi slottiin, josta Stephenson naulasi kiekon oikeaan yläkulmaan. Melko pahasti Pensin alivoimanelikko rakoili ja Chandlerilla oli hurja tila ampua rauhassa. Avauserä oli kaikkinensa erittäin ehjä isänniltä, vaikka Pens sai yhdeksän laukausta aikaan kohti maalia, mutta ne tulivat ytimen ulkopuolelta ollen marjoja melkeinpä Hillille. Viisikon tiiviys ja mailahäirintä olivat alusta asti kunnossa.

Kakkoserässä vedot olivat 9-20, mutta maalit 1-0. 10 sekuntia ennen taukoa Smith nappasi irtokiekon keskialueella ja jätti sen Eichelille. Tämä vei kiekon sisään jättäen sen McNabbille, joka laukoi sinisen kulmasta kohti maalia ja Stonen ohjaus lipui DeSmithin längistä läpi maaliin. Pens kavensi päätöserän alkupuolella, kun miekkailun vaihtoaitioiden edessä voitti vierasjoukkue Pietrangeloa ja Leschyshynia vastaan. Käännöstä Guentzel jätti kiekon Smithille ja tämä ampui Haguen jaloista kiekon ohi Hillin. Päätöskympillä kuitenkin kolmosketju iski terävästi vastaan. Karlsson jatkoi kiekon laidasta eteenpäin ohi pinchanneen Ruttan. 2v1-hyökkäyksessä Kessel sitten tarjoili tyhjiin Cotterille, jonka piti vain lakaista one-timer verkkoon. Kyseessä oli neljäs kotipeli putkeen, jossa Vegas osui viidesti sivuten seuraennätystä, joten syksyiset maalinteko-ongelmat kotona ovat toistaiseksi ohi. Lopussa Pens vielä kavensi, kun Korczak hukkasi takatolpalle Crosbyn ja Rakellin kääntöpassi löysi hänet.

Uudistunut TOP9-hyökkäys toimi, joten plussat menevät pitkälti sinne. Useampi pelaaja vietti kahden pisteen iltaa ja Eichel jopa kolmen. Karlssonin vitjassa Kesselin työmoraali oli hyvä ja pisteiden lisäksi jäi mieleen jokunen takakarvaus sekä avauserässä junttausvanhanaikainen, joka ei kuitenkaan DeSmithin patjojen läpi maaliin mennyt. Cotter 1+1 tehojen lisäksi tuhlasi 25. minuutilla yhden 2v1-tilanteen ampumalla syliin, mutta toki hän tilanteen loi riistollaan. Smith-Roy laituriparina toimi myös ihan OK yhteen ja Roy kertaalleen ampui maalin edestä yli Smithin päätytarjoilusta. Kamppailupelaaminen oli heillä hyvää laidoissa. Eikä pidä unohtaa Stephensonin ketjuakaan. Päätöserässä Stone oli tehdä toisen maalin, kun Stephenson antoi oikeasta laidasta hidastetun syötön takatolpalle ja Stone vei kiekon niin sivuun, että maalivahti ei perässä pysynyt, mutta sitten jotenkin kapteeni sijoitti kiekon ohi tyhjistä.

Hilliä mairittelee 38 torjuntaa, koska ei pahoja tilanteita niin hirveästi ollut. Kakkoserässä hän pysäytti Rustin kudin slotista, kun tämä sai syötön päädystä. 31. minuutilla Malkin ampui ylivoimalla oikeasta siivestä ylärimaan suoraan syötöstä. Päätöskympillä puolestaan Zucker ampui pitkästä poikittaissyötöstä syliin maalin oikealta kulmalta. Hillille on kuitenkin silti annettava plussa rauhallisuudesta maalilla ja irtokiekkoja ei hirveästi putoillut pienistä kulmista tulleisiin kuteihin. Miinuksia en kellekään anna, koska Pensin avausmaali syntyi hieman rikkonaisesta tilanteesta ja jälkimmäisellä maalilla ei ollut enää mitään merkitystä. Korczakin pelaaminen puolustuksessa oli melko varmaotteista jälleen kiekollisena. McNabbin vierellä on mukava operoida ja opetella NHL:n saloihin. Hutton-Pachal parin ollessa jäällä Pens loi eniten maaliodottamaa ja Vegas vähiten, mutta se nyt ei varmaan yllätä, että tosiaan kolmospari oli heikoin, jos sellainen pitää nimetä, muttei heillekään mitään näkyviä erheitä sattunut.

U20-mitalipelit alkoivat pronssiottelulla. Lindbom oli tutusti seitsemättä kertaa Ruotsin maalissa, mutta USA vei himmeimmän mitalin maalein 8-7. Maalikooste löytyy linkin takaa.

1-0 maalissa Snuggerud riisti kiekon maalin takana Sjöholmilta ja syötti maalin eteen liukuneelle Cooleylle, joka kiskaisi kiekon hanskakäden takayläkulmaan, jossa on tilaa Lindbomia vastaan eikä laukonut syliin kuten niin monet muut aiemmin turnauksessa. 2-0 maalin USA teki ylivoimalla. Ufko ampui viivasta ranteella hanskakäden alakulmaan läpi kaksikerroksisen maskin, jossa olivat Duke ja jokin toinen yhdysvaltalainen, joten vaikea torjuttava laukaus oli, kun Ufko sen vielä osasi ampua Lindbomin heikompaan kulmaan. 3-1 maalissa Petterssonin menetyksestä puolustussinisellä Lucius karkasi läpi ja nosti läheltä ylös yli olkapään vuorostaan kilpikäden yläkulmaan. 4-3 YV-maalissa puolestaan Gauthier tykitti todella laadukkaan one-timerin hanskakäden etuyläkulmaan, joten en tuosta Lindbomia syyttäisi, koska kuti oli vain niin erinomainen ja Lindbom sivuttaisliikkeessä. 5-3 maalissa Lucius mursi siniviivan kuljettamalla ja sitten laukoi taas kilpikäden yläkulmaan kuten läpiajossa, joten kahden erän jälkeen 4/5 maalia oli uponnut ylös ja 3/5 räpylälle. USA oli scouttausläksynsä tehnyt pienikokoista kassaria vastaan.

Päätöserässä 6-6 maalissa Lindbom nukahti. Engström puolusti jämäkästi Hughesin kuljetuksen, mutta tämä sai jään pinnasta käännettyä vielä kiekon kohti maalia ja se upposi längistä sisään, kun Lindbom ei laukausta enää odottanut. 7-6 USA mätti ylivoimalla 1:37 ennen loppua. Lindbom kyllä torjui sillä kertaa Gauthierin one-timerin, mutta jatkotilanteessa McGroarty siirsi kolmoskiekon miinuskulmasta sisään jäässä olleen Lindbomin patjan kautta. Jatkoajalla voittomaalin iski kahden minuutin jälkeen Lucius. Hän nosti kolmatta kertaa kiekon kilpikäden yläkulmaan, mutta sillä kertaa rystyltä. Toki Ruotsin kolmikolle sattui merkkausvirhe ja Lucius jäi yksin maalin eteen Hutsonin maalille ajon jälkeen.

Muutaman maukkaan pelastuksen Lindbom pronssipelissäkin otti, vaikka ne eivät mitalia tuoneet. Avauserän paras torjunta oli alivoimalla 11. minuutilla, kun Lindbom liukui McGroartyn oikean siiven one-timerin tielle säilyttäen tasapainoisen torjunta-asennon. Toisen erän alussa hän nollasi uudelleen saman miehen, kun McGroarty nousi kulmasta keskustaan, mutta Lindbom otti oivan lähitorjunnan. 33. minuutilla puolestaan Hughes pujotteli keskeltä läpiajoon, mutta Carl työnsi patjansa rystylaukauksen eteen. 47. minuutilla Lindbom nollasi Cooleyn kahdesti. Ensin tämä leikkasi kärkiveivillä vasemmalta keskelle ampuen logoon ja hetkeä myöhemmin hän pääsi läpiajoon, mutta rystyuitto oli tulokseton. Kenties Cooleynkin olisi pitänyt nostaa vain läheltä ylös kuten Lucius kolmesti teki.

*****

Loppuottelussa Kanada kaatoi Tsekin jatkoajalla 3-2. Deanista tuli seurahistorian kolmas pelaaja Brissonin ja Cormierin jatkoksi, joka on voittanut MM-kultaa Golden Knightsia edustaessaan. Hän pelasi tutusti Gaucherin ja Ostapchukin kanssa. Samoin Sapovaliv ja Branebec jatkoivat Tsekin kärkisenttereinä tuttujen laitureiden kanssa.

Avausvaihdossa Sapovaliv hävisi keskialoituksen Wrightille. Jo 20 sekunnin kohdalla vitja poistui vaihtoon pitäen vaihtokurin. Sen jälkeen kehiin hyppäsikin Mensikin ketju pimentämään Stankovenin tehovitjaa, joten Tsekin peluutusjärjestys erosi aiemmasta. Ehkä valmennuksella ei ollut luottoa Brabenecin ketjun puolustuspelaamiseen tai sille haluttiin muuten vain antaa helpompia minuutteja Kanadan alaketjuja vastaan, jolloin sen hyökkäyspelin luonti olisi helpompaa, kun se ei hautautuisi omalle alueelle vain puolustamaan Bedardia ja kumppaneita. Jääaika täten Jakubilla hieman kärsi kahdessa ensimmäisessä erässä. Brabenec ei omassa avausvaihdossaan mitään merkittävää tehnyt kuten ei myöskään Dean, joka koskiessaan kiekkoon vaihtoaitioiden edessä kuuli pillin vihellyksen, kun Gaucher komennettiin jäähylle myöhästyneestä taklauksesta kiekottomaan pelaajaan. Ajassa 5:30 hukatun ylivoiman jälkeen (Sapovaliv ja Brabenec omilla paikoillaan slotissa ja oikeassa siivessä ilman mainetekoja) Brabenec kuitenkin jatkoi siitä, mihin välierässä jäi eli haki hyvin kiekon vauhtiin keskikaistalla ja mursi siniviivan itse kuljettamalla Kanadan nelosketjua vastaan. Soolo päättyi laukaukseen puolustajan jaloista ohi maalin. Hienoa, että uskallus pelata vahvuuksilla säilyi junioriuran vaativammassa ottelussa:Ajassa 6:30 Dean osoitti taas vikkelyyttään spurttaamalla painotonta vasenta laitaa pitkin päätydumppaukseen ja hän ehtikin ensimmäisenä vasempaan kulmaan, mutta vieritys ränniä pitkin siniviivaan katkesi tsekkiläisiin. Seitsemännellä minuutilla Sapovalivin vitja joutui pyörimään melko kauan omissa Wrighteja vastaan, mutta kärsivällisesti se puolusti ja Sapovalivkin seurasi miestään Guentheria läheltä kontrolloiden. Alkusarjapelin tapaan tämä sitten vaihdon edetessä putosi siniviivaan hakemaan tyhjää tilaa ja Sapovaliv reagoi siihen siten, että hän koki vapautuneensa ja meni laitaan luomaa 3v2-ylivoiman staattiseen tilanteeseen. Tsekki saikin riistettyä kiekon, mutta purku vain jäi siniviivaan Zellwegeriin. Hyvää pelinlukua kuitenkin Sapovalivilta ja kun Guenther palasi lähemmäs maalia, hän otti hänet uudelleen haltuun. Lopulta Tsekki pääsi pois omista, kun Svozil katkaisi maalin edessä Othmannin syötön ja Sapovaliv siirsi irtokiekon eteenpäin Kulichille, joka punnersi laidan puolelta ohi puolustajan ja päätti vastaiskun pienen kulman tuloksettomaan kutiin vasemmasta laidasta.

Avauserän puolivälissä Sapovaliv sai pelin parhaan maalipaikkansa. Se syntyi keskialueen käännöstä. Sale ja Kulich haastoivat 2v3-vastahyökkäyksessä Kanadan alakolmion ja saivat imettyä Wrightin pois keskeltä tuplaamaan Zellwegerin kanssa Salea oikeaan laitaan, mutta tämä oivalsikin pudottaa takaviistoon, josta löytyi vapaana Sapovaliv. Tämä kuitenkin ampui slotista yli maalin ohi Clarken peiton. Vaihdon lopuksi omalla alueella Sapovaliv tuplasi Jiricekin kanssa Othmannin kulmassa ja tämä sotkeentui mailoihin niin, että Jiricek lähti istunnolle kampituksesta. Seuranneesta ylivoimasta Kanada meni 0-1 johtoon, mutta silloin kumpikaan Vegas-tsekeistä ei kehissä ollut. 13. minuutilla Dean tikkasi jälleen kivasti vasenta laitaa pystyyn, mutta ristipistoa häntä kohden ei koskaan lähetetty. Seuraavassa vaihdossa Tsekin 2v2-transitiossa Sapovaliv puolestaan siirsi keskialueella kiekon eteenpäin varmasti Kulichille, joka hukkasi sen hyökkäyssinisellä, mutta Matyas säilytti kiekollisen suoritusvarmuutensa pienissä siirroissa eikä menetellyt kiekkoja kuten Kulich sitten myöhemmin uudelleen kriittisesti jatkoajalla. Mutta palatakseni tähän vaihtoon, sen lopuksi Sapovalivkin onnistui jopa ylittämään siniviivan kiekollisena oikeasta laidasta ja löysi sitten Kulichin keskeltä, mutta tämä ampui yli maalin. Toki varsinainen hidas kontrollilähtö ei ollut kyseessä, vaan puolustussinisen käännöstä aiheutunut 3v3-vastaisku, mutta yhtä kaikki yhden pelaajan (Roy) harhauttamista hyökkäysalueelle eteneminen vaati, joten ihan pelkästään Sapovalivinkaan sentteripelaaminen ja keskialueen ylittäminen ei ole vain kiekon välitöntä lainaamista eteenpäin vauhtiin laitureille:14. minuutilla Deanin vitja asteli tutusti jäälle oman päädyn aloitukseen ja pelasi kaiketi ensimmäisen vaihtonsa Mensikin vitjaa eli toista kolmosketjua vastaan. Mutta kun aloitusvoiton jälkeen Kanada teki pitkän kiekon, Tsekin valmennus palautti askiin alkuperäisen peluutusidean mukaisesti Brabenecin ketjun. Jakub otti aloitusvoiton, mutta Svozil ei sillä kertaa ampunut suoraviivaisesti, vaan vieritti laitaa pitkin kiekon syvyyteen, jossa lopulta maalin kulmalta Gaucher kaivoi pelivälineen kanukeille ja sen jälkeen välierän tapaan Kanadan kolmosketju onnistuneesti sai siirrettyä painopisteen toiseen päätyyn. Se oli sillä kertaa Deanin ansiota, joka laittoi itselleen juoksukiekon eteenpäin laidan kautta ja kiersi sitten Spacekin. Svozil kuitenkin kavensi kohti vasenta laitaa blokkaamaan laukauksen suoraluistelusta. Noin muutoin aika näkymätön Dean oli vielä avauserässä kiekollisena, mutta tämä vaihto oli oikein mallikas ja hyvä osoitus luistelun stephensonmaisesta repivyydestä ja dynaamisuudesta. En malta odottaa, että hän saapuu NHL:ään venyttämään vastustajan viisikoita spurteillaan:16. minuutilla Sapovaliv irrotti miehekkäästi Fantillin kulmassa kiekosta taklaamalla isolla ruhollaan kylkeen. Kanada kuitenkin käänsi keskialueelta kiekon takaisin kotijoukkueen alueelle. Sapovaliv sai Kulichilta syötön keskikaistalle, kun Tsekki yritti uudelleen hyökätä, mutta tuolla kertaa haltuunotto oli vähän heikko ja Stankoven pääsi riistoon. Sen seurauksena Bedard siirsi irtopalan viereen Fantillille, joka ampui terävästi oikeasta laidasta, mutta Suchanek selvitti nopean käännön. Toki aika ikävään väliin Kulich syötön antoi, joten täysin Sapovalivin vika menetys ei ollut, kun aikaa jatkoreagointiin oli minimaalisesti, mutta tuo oli ainoita kertoja, kun kiekollinen suoritusvarmuus petti. Pari minuuttia ennen taukoa oli puolestaan hauska hetki Brabenecin ja Deanin ketjujen kesken. Kanadan kolmonen pelasi noin puolen minuutin kulmarallin, mutta Brabenec merkkasi tiukasti Deanin eivätkä muutkaan kanadalaiset päässeet murtautumaan ytimeen. Avauserän viime sekunneilla puolestaan Sapovaliv raapi arvokkaan aloitusvoiton omissa ja Tsekki purki keskialueelle, joten tauolle poistuttiin 0-1 lukemissa.

Toisen erän alkuun ylivoimalla pisti silmään se, että Brabenecin sijasta aloitukset kaapi Szturc. Brabenec kuitenkin kertaalleen toi loistavasti kiekon hyökkäysalueelle ja kuvio saatiin kuntoon. Takakolmiokierrätyksestä Brabenecin ja Svozilin kautta Spacek tykitti suoraan syötöstä syliin. Sapovalivin koostumuksen YV-vaihto oli heikompi, kun ensin aloitustappiosta seurasi omiin puolittainen 2v1-hyökkäys Jiricekin vuodettua siniviivassa ja Bankier päästyään nokikkain Suchanekin kanssa kelasi tämän yli. Huoltotoimenpiteitä seurasi vielä toinen läpiajo perään Ostapchukille, jonka Suchanek pelasti patjallaan. Sapovaliv iski rahtusen myöhässä oikeaan laitaan kohti Bankieria ja tämä ehti purkaa pystyyn kohti hyökkääjäpariaan ja toki samalla Jiricek toistamiseen vuoti siniviivassa. Brabenec kepeämpänä luistelijana olisi kenties saanut pelin pysähtymään Kanadan alueelle.

Vajaan 24 minuutin kohdalla Mensikin vitja aloitti jälleen Stankovenia vastaan, mutta pelasi todella lyhyen stintin ja Kanadan kakkonen jäi vielä jäälle pelaamaan Brabenecin koostumusta vastaan. Brabenec kuitenkin kuljetti kiekon jälleen kertaalleen hyökkäysalueelle, kiersi maalin, jätti kiekon muille ja meni sitten itse maskiin ohjaten Hamaran viivakudin ohi maalin. Vastaiskusta Bedard syöksyi kiekon perään keskialueella ja sai huitaistua sen keskelle Stankovenille, jonka Suchanek jäädytti torjunnalla, mutta heti Kanadan kakkoselle tuli vaarallinen paikka, kun Mensikin vitja ei ollut heitä pimentämässä. 25. minuutilla puolestaan Tsekki alkoi muuttaa peluutustaan kahden maalin tappiolla. Sapovalivin ketju pelasi Gaucheria vastaan. Dean pysyi hetken aikaa kiekossa Tsekin päädyssä, mutta muuta merkillistä vaihdossa ei tapahtunut. Pari minuuttia myöhemmin samat ketjut olivat vastakkain. Sapovalivin ketjun vaihto venyi pidemmäksi, mutta sen lopussakin Matyas jaksoi vielä omalla alueella mailapuolustaa Wrightin irti kiekosta. Sitkeästi Matyas puolusti väsyneenäkin läpi ottelun ja se oli hyvä huomata toisin kuin ehkä Brabenecilla on hieman tapana väsähtää vaihtojen loppua kohden. Mitä tulee uudistuneeseen peluutukseen, Brabenecin ketjua ei enää suojeltu, vaan se laitettiin pelaamaan Stankovenia vastaan ja Mensikin koostumus sitten laitettiin pimentämään tulikuumaa Wrightin johtamaa kolmikkoa. Ihan hyvin Brabenecin ketju selvisi ensimmäisistä vaihdoistaan Stankoveneita vastaan, vaikka kertaalleen Brabenec hävisi aloituksen omissa turnauksen parhaalle aloittajalle ja seurauksena oli välitön kuti viivasta, jonka Suchanek liimasi syliinsä.

32. minuutilla Deanin ketju aloitti vaihdon jälleen puolustuspään startilla, mutta siirsi painopisteen Tsekin nelosketjua vastaan toiseen päätyyn, kun Dean suoritti laiturivelvollisuutensa jälleen oppikirjamaisesti siniviivan kulmassa puolivillaisesti pinchannutta Spacekia vastaan ja hoiti kiekon keskialueelle, josta Gaucher jatkoi sen punaviivalta päätyyn. Dean painoi perään ja karvasi kiekon takaisin Kanadalle. Hän käytti sitten kiekon viivassa Zellwegerilla ja ampui lopuksi ranteella oikeasta laidasta päin blokkia, vaikkei se ihan GIFin lopussa näy:34. minuutilla Brabenec sai lepsuhkon jäähyn taklatessaan maalin takana vartioitavaa pelaajaansa Schaeferia. En minä ainakaan nähnyt muuta kuin kontaktin kylkeen, kun molemmat menivät yhtä aikaa maalin taakse hakemaan rännisiirtoa. Tsekin alivoima kuitenkin kesti rangaistuksen. Päätösminuutilla Deanin vitja siirsi painopisteen Sapovalivin ketjua vastaan toiseen päätyyn ja Deankin liimasi hetkeksi sinne Svozilin, mutta Tsekki pääsi vielä kerran hyökkäämään toiseen suuntaan. Sapovaliv pyörähti oikeassa kulmassa vapaaksi Gaucheria vastaan ja syötti ristiin viivaan, mutta Svozilin syöttöyritys takatolpalle Spacekille jäi mailaviidakkoon. Kahden erän jälkeen Vegas-kolmikon jääajat olivat Sapovaliv 14:25, Brabenec 9:42 ja Dean 8:17. Aloituksissa Sapovalivin saldo oli 7/19 ja Brabenecin 2/7.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Päätöserässä Tsekin peluutuksessa ei enää punaista lankaa ollut, vaan vastinketjut vaihtelivat. Sapovalivin vitja aloitti Wrightia vastaan ja hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Matyas liikkui maskiin, mutta ohjasi hieman ohi takakulman viivasta tulleen vedon. Vastaiskussa hän jaksoi polkea omiin ja kurotti pitkällä mailallaan kohti Wrightia, jonka vetokulma pieneni ja Suchanek torjui etukulmaan suuntautuneen vedon oikeasta laidasta. Kahden minuutin kohdalla Brabenecin viisikko pelasi päästä päähän vaihdon Stankovenin ketjua vastaan ja molemmat vaihtoivat tuoreita jalkoja jäälle. Bedard kuitenkin vielä pysyi kiekossa hyökkäysalueella ja löysi suoraan vaihdosta takatolpalle liikkuneen Deanin, mutta Suchanek otti massiivisen patjatorjunnan tämän avopaikkaan. Dean tunnisti hyvin tyhjän tilan ja liikkui sinne pois sentteri Marcelin vartioinnista. Viimeistely vain sakkasi:43. minuutilla Sapovaliv otti erän toisen hyökkäyspään aloitusvoittonsa ja siirtyi tekemään tukitoimia maalin eteen. Hän paini hyvin puolustajaa vastaan ja teki tilan Salelle, joka ampui reboundin yli slotista. Viisi minuuttia myöhemmin Dean puolestaan kamppaili sinisen kulmassa taas onnistuneesti omalla alueella ja vahvalla mailallaan selvitti Tichacekin paineen pudottaen kiekon onnistuneesti omille. Tsekki tuli peliin mukaan 1-2 kavennuksellaan ajassa 52:30. Sapovaliv toistamiseen kuljetti käytännössä itse keskialueen yli ja syötti sitten laitaan Svozilille, joka vei kiekon sisään vähän onnellakin otettuaan syötön haltuun luistimellaan. Zellweger sai hetkeksi kiekon syvällä, mutta Sapovaliv ennakoi tutun mainiosti siirtokiekon suunnan ja katkaisi purun siniviivan kulmassa. Nopea poikittaissyöttö löysi Salen, joka ampui tolppaan ja Kulich puttasi karat sisään. Tuo oli maali, jossa yhdistyivät Sapovalivin osaamispankista hyökkäysalueella vastustajan siirtokiekkojen lukeminen ja keskialueen kiekollinen suoritusvarmuus:54. minuutilla Brabenec puolestaan luisteli lujaa maalille kiekottomana keskikaistaa pitkin, mutta Chmelar ampui oikeasta laidasta ohi takakulman. Vastaiskusta Dean pujahti oikeasta laidasta sisään alueelle, mutta Jiricek kiilasi hänet tylysti irti kiekosta. Kolmisen minuuttia ennen loppua puolestaan kärkiketjut pelasivat numeroittain vastakkain. Brabenec sai hyökkäyssinisen kulmasta jatkettua avaussyötön päätyyn, jossa laiturit painivat aikansa, mutta maalipaikkaa ei syntynyt. Päätösminuutilla Sapovaliv hävisi hyökkäyspään aloituksessa, mutta luki taas syöttösuunnan oikeassa laidassa päästen katkoon. Sen seurauksena Kulichille tuli vielä yksi maalipaikka keskustaan. Kanada purki ja Tsekki vyöryi uudelleen sisään vasemmasta laidasta. Sale ampui maalille ja Sapovaliv oli ronkkimassa reboundia, muttei kyennyt nousemaan ruuhkan keskeltä sankariksi.

Jatkoajalla erona välierään Sapovalivin parina oli Szturc eikä Kulich. Sapovaliv hävisi ensimmäisen aloituksen ja Bedard pysyi aikansa kiekossa, kunnes ampui kaukaa syliin. Samat kolmikot jäivät jäälle. Sapovaliv hävisi toisenkin aloituksen omissa, mutta sen jälkeen pitkällä mailallaan puolusti loistavasti Bedardia vastaan 1v1-tilanteessa ja kun tämä haki kahdesti lapaa auki vedolle oikeassa laidassa, Sapovalivin maila oli niin lähellä, ettei Bedard lähtenyt ampumaan. Maailmanluokan puolustamista:Brabenec sen sijaan oli yhä Chmelarin pari. Hän yritti alkuun ylittää keskialueen vauhdilla, mutta törmäsi muuriin oikeassa laidassa. Vastaiskusta ei sen kummempaa syntynyt. Kolmannella minuutilla Sapovaliv puolestaan piti uudestaan Bedardin laukauksen kurissa mailan ojentamisellaan ja vaihdon lopuksi rauhoitti viisaasti pelin maalin taakse. Minuutti myöhemmin Brabenec kirmasi suoraan vaihdosta pystyyn takasiniselle ja sai syötön laitaa pitkin Salelta, mutta puolustaja ohjasi hyvin Brabenecin kulmaan eikä tämä päässyt syöttämään maalille, joten niinpä hän pysyi kiekossa ja palasi aina takaisin keskialueelle asti ennen pikaista poistumista vaihtoon. Kukaan Vegas-pelaajista ei jäällä ollut, kun Kanada teki 3-2 voittomaalin. Kulich tosiaan hukkasi kiekon keskialueella ja 2v1-vastaiskusta Roy tarjoili passin takatolpalle Guentherille ohi Svozilin. Kenties, jos Kulichin parina olisi ollut viime pelin tapaan Sapovaliv eikä Sale, lopputulema olisi ollut Tsekille erilainen, kun Matyas olisi mahdollisesti voinut Salea nopeammin kääntyä takaisin omiin päin vaaran elementit tunnistaessaan ja tukea Svozilia, mene ja tiedä. Turha sillä on jossitella sen enempää, mutta kahden hyökkäysorientoituneen laiturin (Sale & Kulich) peluuttaminen samassa hyökkääjäparissa nyt osin kostautui.

Brabenec palkittiin yllättäen Tsekin parhaana pelaajana. Viime pelissä olisin sen ymmärtänyt, mutta nyt palkinto olisi kuulunut Suchanekille. Tyylikkäästi pää pystyssä molemmat ritaritsekit hakivat hopeamitalinsa ensimmäisten joukossa fantastisen turnauksen päätteeksi:Rustailen tuonnempana yhteenvedot poikien turnauksista, mutta mitä tulee vielä tähän peliin, Sapovaliv pelasi lopulta 23:14, voitti 13/29 aloituksesta, keräsi tehot 0+1 ja laukoi kahdesti. Keskialueen ylittäminen oli huomattavasti parempaa kuin semeissä eikä hän hukannut kiekkoja. Omalla alueella puolustaminen oli jämäkkää, sitkeää ja ulottuvaa mailaansa hän käytti paremmin hyödyksi kuin kertaakaan aiemmin turnauksessa. Minusta Matyas onnistui hyvin uransa suurimmassa ottelussa. Brabenec pelasi puolestaan 17:11, voitti 6/13 aloitusta ja otti yhden kevyen jäähyn. Siniviivan murtaminen kuljettamalla oli yhä hänen voi ja leipänsä eikä pelirohkeutta puuttunut, vaan Jakub luotti vahvuuksiinsa. Onnistuneista sisäänvienneistä ei kuitenkaan mitään maukkaita maalipaikkoja tullut, vaan peli puuroutui syvään tai sitten siniviivasta tuli lopuksi toimitus. Säkenöinti hyökkäysalueelle uupui, joten hieman tasapaksuhko maku Brabenecin pelistä jäi. PAPP:ssa hän pysyi hyvin aina miehensä sisäpuolella ja piti lähikontrollin.

Dean puolestaan kellotti 14:31 ja laukoi kahdesti. Hän esitteli jälleen luotettavuuttaan oman alueen puolustuspelissä siirtäen siniviivan kulmasta kiekot varmasti keskialueen puolelle pinchanneita puolustajia vastaan ja suunnanmuutoksissa luisteli lujaa ja repivästi pystyyn päästen niiden seurauksena pariin vetopaikkaankin, jotka blokattiin. Yhden avopaikan Dean päätöserän alussa hukkasi takatolpalta, mutta muuten energiaroolinsa hän hoiti muiden pudotuspelimatsien tapaan aika laadukkaasti ja vuotamatta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
U20 yhteenveto 2023

Carl Lindbom


Kokonaisuutena Lindbomin turnaus oli hyvä. Tilastot ennen pronssipeliä varsinkin olivat vakuuttavat, kun GAA oli 1,78 ja torjuntaprosentti 94,1%. Pronssipelin maalijuhlan jälkeen GAA putosi 2,64:een ja torjuntaprosentti 91,44%:een. Niinpä torjuntaprosentein mitattuna hän oli vasta viidenneksi paras ja päästettyjen maalien keskiarvossa kuudes, mutta tosi asiassa Lindbom oli turnauksen TOP3-kassari yhdessä Suchanekin ja Milicin/Gajanin kanssa. Hän myös pelasi ainoana kaksi nollapeliä, kun hän aloitti turnauksen 143 minuutin mittaisella nollaputkella Itävaltaa, Saksaa ja reilun erän verran Tsekkiä vastaan, kunnes Jiricek iski takatolpalta tyhjiin. Junioriuran olisi toivonut päättyvän mitaliin, mutta sentään elokuussa hän sai jo pronssia, vaikkei silloin pelannutkaan.

- Heikkouksina kovia maita Tsekkiä, Kanadaa, Yhdysvaltoja ja Suomea vastaan ilmeni se, että pienikokoisena maalivahtina yläkulmat ja hanskakäden puolelta myös alakulma vuotivat ajoittain. 19 päästetystä maalista 8/19 upposi ylös ja hanskakädelle samaiset 8/19. Yhteensä päästettyjä maaleja joko yläkulmiin tai hanskakädelle oli 11/19. Kahdeksan muuta päästettyä takaiskua jakautuivat niin, että suoraan syötöistä takatolpilta hän päästi kolme maalia (kaikissa täysin voimaton), reboundeista kaksi, längistä kaksi ja kainalosta yhden
- Toisena pienenä miinuksena turnauksesta jäi mieleen mailapelaaminen, joka oli pari kertaa haparoivaa kanukkeja ja Tsekkiä vastaan, kun hän avasi kertaalleen suoraan päin vastustajaa ja toisella kertaa sitten aikaili liikaa, jolloin puolustajat joutuivat paikkaamaan häntä, jotteivat vastustajan hyökkääjät olisi pyöräyttäneet vanhanaikaisilla kiekkoa reppuun. Toki Lindbomissa oli hyvää se, että hän ei arkaillut mennä maalin taakse pysäyttämään vastustajan dumppauksia ja niinä hetkinä myös purut lasin kautta eteenpäin olivat varmoja, joten mailapelaamisen haparoivuus koski hetkiä, kun hän oli oman maalinsa etupuolella kasvot kohti kenttää
+ Lindbomin vakuuttavin osa-alue oli hänen kykynsä pysäyttää slotista/maalin edestä keskeltä tulleita laukauksia niin, että vedot liimaantuivat hänen syliinsä eivätkä pudonneet eteen. Ruotsi puolusti pronssipeliä lukuun ottamatta melko hyvin tiiviinä viisikkona, joten tuollaisia tilanteita tuli ehkä 1-2 kertaa ottelussa, mutta ne kerrat Lindbom oli kuin muuri. Muun muassa Branenec, Lutz ja Kapanen tykittivät avopaikoista maalin edestä suoraan syliin, kun Lindbom otti pari potkua vastaan ja vangitsi kiekot erinomaisella sijoittumisellaan
+ Edeltävään liittyen irtokiekkokontrolli oli priimaa välierää lukuun ottamatta, jossa Tsekin tukitoimet olivat maalin edessä kunnossa ja Lindbom pudotti yllättävän monta viivalaukausta eteensä, koska ei ihan kunnolla välttämättä aina nähnyt niitä
+ Toisaalta sitten niinä hetkinä, kun irtokiekkoja putosi eteen, Lindbom selvitti jatkotilanteet tarvittaessa itsekin reaktionopeudellaan ja vikkelillä jaloillaan, jos puolustajat eivät ehtineet siivota reboundia muualle. Siksi päästettyjä reboundmaaleja oli turnauksessa vain kaksi (Kapanen 1-0 puolivälierässä & Gauthier 6-7 ronssipelissä)
+ Kyky palautua torjunnoista takaisin torjuntavalmiuteen oli kiitettävä ja sekin auttoi tekemään joitain tuplatorjuntoja. Sivuttaisliikkuminen oli myös ketterää tolpalta toiselle, joten siksi etukulma pysyi läpi turnauksen esimerkiksi hyvin tukossa ja Lindbomilta löytyy myös Vegasin monesti maalivahdeiltaan peräänkuuluttamaa atleettisuutta. Sivuttaisliikkeessä myöskään paketti ei hajonnut, vaan pysyi koossa ja tekniikka pelasi kuten Vehviläisellä Kärpissä aikoinaan. Ja tosiaan 2 cm pituuserosta johtuen Vehviläinen on hyvä verrokki minusta Lindbomille. Heissä on paljon samaa
+ Yhtenä yksityiskohtana vielä Lindbom oli hyvä torjumaan vastustajien hyökkääjien kuteja, kun nämä leikkasivat laidasta keskemmäs ja ampuivat sivuttaisliikkeestä. Lindbom ei noinakaan hetkinä antanut useinkaan reboundia, vaan paketin pysyessä koossa otti hyviä lähitorjuntoja nollaten mm. Royn, Kulichin ja viimeiseksi pronssipelissä Cooleyn

Zach Dean

Deanista tuli tosiaan seurahistorian kolmas pelaaja, joka on voittanut maailmanmestaruuden osana Golden Knightsin organisaatiota. Hän pelasi läpi turnauksen Kanadan kolmosketjussa. Gaucher pysyi sentterinä, mutta toinen laituri vaihteli Royn, Fantillin ja Ostapchukin välillä. Keskimääräinen jääaika oli 11:23. Tehot seitsemässä pelissä olivat 1+2=3 ja teholukema +1. Laukauksia oli seitsemän. Rangaistusminuutteja Dean keräsi koko turnauksessa eniten (33), koska avausottelussa hän lensi suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta. Ylivoimaa Dean ei säännöllisesti pelannut, mutta otteluiden ratkettua alkusarjassa ajoissa, hän sai jämäminuutteja ja operoi silloin slotissa ilman suuria mainetekoja. Alivoimaa sen sijaan Dean pelasi säännöllisen epäsäännöllisesti. Ei hän kahdessa ensimmäisessä hyökkääjäparissa koskaan ollut, mutta kolmos- tai neloshyökkääjäparissa kylläkin ja AV-vaihtoja tuli pelissä ehkä noin 1-2. Usein parina oli Dach tai Roy, koska Gaucher pelasi Ostapchukin kanssa suuremmalla AV-vastuulla.

- Alkusarjaa värittivät typerät hyökkäyspään jäähyt. Tuon ulosajon lisäksi hän otti pari jäähyä huitomisista ja yhden poikittaisesta mailasta, kun tunne löi yli. Dean oli myös välillä suorastaan vastenmielinen purnatessaan tuomioista enkä pitänyt elekielestä turnauksen alkuvaiheessa
- Puolustusalueella heikkoutena on se, että stoppien saaminen on vajavaista, koska taklaukset ovat sen verran heiveröisiä, että niillä ei vastustajaa saa kiekosta irti
- Karvatessa puolestaan näkyi se, että vaikka hän loistavan luistelunsa ansiosta ehti häiritsemään hyvin vastustajien puolustajien avaamista maalin takana, liian usein Dean tyytyi liiaksi kurottamaan mailalla eikä mennyt jämäkästi iholle saakka kuten vaikkapa Brabenec, joten riistoja noista tilanteista ei liiaksi kuitenkaan tullut mailapaineesta huolimatta. Yläkropan fysiikassa on vielä petrattavaa
- Syöttötarkkuus oli hyökkäysalueella ajoittain puutteellista ja Dean käänsi varsinkin kulmista syöttöjä turhan hätäisesti keskelle mailaviidakkoon, kun hän olisi voinut pysyä kiekossa ja kiertää esim. maalin. Toki tuokin osa-alue parani turnauksen edetessä, kun itseluottamus parani
+ Toisaalta sitten jatkopeleissä tunne pysyi kontrollissa eikä Dean enää hölmöillyt, joten siitä on annettava tunnustus. Samoin hän pelasi turnauksen kolme parasta peliään pudotuspeleissä, kun valot olivat kirkkaimmillaan eikä Ika Lehkosen sanoin "jännittänyt itseään pihalle". Dean on myös pelaaja, jota vastaan on ikävä pelata hänen luonteestaan johtuen
+ Parasta antia Deanissa oli hänen jouheva luistelunsa. Hän teki lukuisia repiviä pystyspurtteja, jotka venyttivät vastustajan viisikkoa ja voitti myös luistelukisoja mm. S. Nemecia ja Hutsonia vastaan. Hän oli useasti joko ensimmäisenä päädyssä tai pari kertaa jopa puolittaisessa läpiajossa. Kellään aiemmalla Vegasin kärkivarauksella ei ole ollut niin dynaamisia ja tikkaavia ensipotkuja kuin Deanilla. Luistelunsa ansiosta hän myös tosiaan karvatessa ehti ajoissa antamaan paineen puolustajaan
+ Luistelun lisäksi kiekonkäsittelystä ja peliasennosta tuli pitkälti mieleen Chandler Stephenson. Kuten todettua, kiekossa pysyminen hyökkäysalueella parani turnauksen edetessä ja varsinkin kun hän sai avausmaalin tehtyä Itävaltaa vastaan kolmannessa pelissä, otteet vapautuivat
+ Hyökkäysalueella kiekossa pysymisen lisäksi Dean ei kiekottomana jäänyt ulkokehälle, vaan meni sinne, mistä maalit tehdään eli maalin eteen monesti maskiin eikä arkaillut kontakteja. Hän osasi myös tunnistaa tyhjiä tiloja maalin kulmilla ja mm. finaalissa pääsi siten yhteen avopaikkaan, muttei saanut kiekkoa sisään Bedardin tarjoilusta
+ Mailapaine oli yksi Deanin vahvuuksista läpi turnauksen. Hänellä oli todella vahva maila eritoten irtokiekoista kamppailtaessa esim. keskialueella tai hyökkäysalueella. Sen ansiosta hän sai myös aikaan ajoittaisia hyökkäyspään riistoja eritoten ensimmäisissä peleissä
+ Oman alueen laiturioperointi oli oppikirjamaista. Dean jatkoi vuorenvarmasti siniviivan kulmista kiekot keskialueen puolelle ilman vuotamista. Siksi hän sai pudotuspeleissä ketjuineen luottoa valmennukselta eritoten puolustuspään starteissa ja siirsi todella monesti aloitusvoittojen jälkeen painopisteen toiseen päätyyn. Oman alueen puolustuspelaamisessa hyvää oli myös se, että kun Kanada puolusti todella tiiviinä viisikkona maalin edustaa suojaten, Dean valui muiden mukana lähelle omaa maalia eikä varastanut tai kytännyt vastaiskua lähempänä siniviivaa, vaan oli kurinalainen
+ Keskialueen ylityksissä/jatkoissa Dean oli myös hyvä eikä hukannut kiekkoja vaarallisesti muutoin kuin kerran, kun yksi poikkisyöttö jäi liian taakse eräässä alkusarjan pelissä. Muutoin hän sai jatkettua pelivälineen tarvittaessa ohjaamalla vain vastustajan päätyyn
+ Kokonaisuutena Dean hoiti energiaroolinsa hyvin, mitä pidemmälle turnaus eteni. Vegasin lupausaltaassa hän on uniikki hyvin luisteleva ja peliä tekevä laiturisentteri, joten siinäkin mielessä Stephenson on sopiva verrokki ja pelaaja, jollainen Deanistakin voi parhaimmillaan tulla, jos kehitys menee nappiin

Matyas Sapovaliv

Sapovaliv oli Tsekin ykkössentteri. Kulich pysyi läpi turnauksen vasemmassa laidassa. Sale aloitti turnauksen oikeassa laidassa, mutta välillä Sapousek valtasi paikan, kunnes Sale palasi ketjuun pudotuspeleihin. Sapovaliv pelasi myös alivoimaa ensin Mechuran ja myöhemmin Kulichin parina. Ykkösylivoimassa hän oli slotissa, kun vielä elokuun turnauksessa hän oli päädyssä/maskissa, mutta nyt sen roolin hoiti Marcel. Jiricek oli viivassa ja laiturit Sale ja Kulich siivissä. Sapovaliv pelasi Tsekin hyökkääjistä eniten per peli, 20:38. Seitsemässä pelissä tehot olivat kauniit 0+7 ja teholukema komea +9. Laukauksia oli Deanin tapaan vain seitsemän, vaikka peliaikaa Sapovalivilla oli rutkasti enemmän. Turnauksen pistepörssissä sijoitus oli 21:s. Syöttöpörssissä hän oli jaettu viides. Aloituksissa Sapovaliv oli puolestaan neljänneksi paras Kapasen, Stankovenin ja Taibelin jälkeen. Aloitussaldo oli 95 voitettua ja 62 hävittyä, jolloin prosentti oli 60,51%. Alkusarjan jälkeen hän oli tilastokakkonen Stankovenin jälkeen lukemalla 68,60%, joten ihan samaa tasoa Sapovaliv ei pudotuspeleissä enää kyennyt ylläpitämään ja finaalissakin lukema oli alle 50%, mutta ei se mitään.

- Vaihtokuri oli kesällä parempaa. Tässä turnauksessa Sapovalivin vaihdot venyivät ajoittain jopa minuutin mittaiseksi, kun ne puoli vuotta sitten olivat 40 sekunnin pinnassa
- Ylivoimalla Sapovaliv oli melko hyödytön keskellä. Hän lähinnä yritti avata syöttölinjan Salelta Kulichille poikittain jääden itse vähille kiekkokosketuksille. Modernin ylivoiman slottipelaajan yksi vaatimus on kyky ampua suoraan syötöstä yhdellä kosketuksella enkä muista Sapovalivilta oikeasti yhtään laukausta keskustasta, joten hänen kykynsä hakeutua pelattavaksi oli surkea
- Oman alueen lähdöissä varsinkin välierässä Sapovaliv ollakseen auki keskellä oli ajoittain pari potkua myöhässä jalkanopeuden puutteen ja osin rahtilaivamaisten käännösten vuoksi, jolloin puolustaja joutui lyhytsyötön sijaan avaamaan pidemmällä suoraan laiturille keskialueelle, jota puolusti läheltä vastustajan puolustaja ja siksi Tsekin ykkösvitjan suorahyökkääminen oli heikkoa viimeisissä matseissa, kun jatkumoiden luonti oli hankalaa
+ Keskialueen kiekollinen suoritusvarmuus vakuutti jo kesällä ja sama jatkui tässä turnauksessa. Sapovaliv oli yhä hyvä pienissä syötöissä eikä hukannut kiekkoja kuten vaikkapa Kulich. Finaalissa nähtiin myös pari keskialueen ylitystä jalalla, joten Matyaksen sentteripelaaminen ei ole ihan pelkästään vain kiekon välitöntä lainaamista eteenpäin vauhtiin laitureille
+ Hyökkäysalueella kyky ennakoida vastustajien siirtokiekkojen suunnat oli yhä priimaa ja johti lukuisiin hyökkäysalueen katkoihin kuten vaikkapa viimeksi finaalin 1-2 kavennusmaalissa
+ Maalinteon tukitoimet olivat kunnossa. Sapovaliv ei arkaillut mennä maalille painimaan ja tekemään maskia, mutta toisaalta sitten hän ei juuri saanut ohjattua viivalaukauksia tai päässyt käsiksi reboundeihin, vaan painimisellaan lähinnä teki tilaa muille
+ Hyökkäysalueella ketteryys oli lisääntynyt. Kanada-peleissä hän pystyi pari kertaa syvyydessä pyörähtämään irti vartioijistaan esim. Deanista ja Gaucherista
+ Sapovaliv on myös kehittynyt staattisissa laitaväännöissä ja kykeni ronkkimaan kiekkoja takaisin tsekeille vastustajan maalin takana sekä käyttämään isoa ruhoaan paremmin hyödyksi
+ Hyökkäyspäässä Sapovaliv otti monia aloitusvoittoja, joista seurasi välittömiä viivakuteja eli puolittaisia maalipaikkoja
+ Puolustusalueen puolustuspelissä Sapovaliv puolusti sitkeästi väsyneenäkin eikä väsynyt kovin pahasti vaihtojen lopussakaan. Hän käytti kesää paremmin ulottuvaa mailaansa myös hyväksi ja mm. finaalin jatkoajalla sai peitettyä sillä Bedardin laukausaikeet kahdesti samassa vaihdossa 3v3-pelissä. PAPP:ssa hyvää oli myös se, että vartioitava pelaaja alakolmiossa pysyi jatkuvasti kontrollissa ja Sapovaliv pysyi sopivalla etäisyydellä sisäpuolella. Se turhautti mm. Guentheria ja tämä hakeutui tyhjempään tilaan siniviivalle molemmissa Kanada-peleissä
+ Alivoimalla Sapovaliv on kehittynyt laukausten blokkaajana pelkästään siksi, että hän steppasi paljon ketterämmin sivuttain kuin vielä puoli vuotta sitten ja ehti yksinkertaisesti siten useammin laukauslinjalle eikä ollut myöhässä. Luistelu ei varmastikaan koskaan tule olemaan hänen vahvuutensa, mutta oli hyvä nähdä varsinkin ketteryydessä edes jotain kehitystä tässä turnauksessa, joten 1v1-tilanteissa hän oli siksi vahvempi molemmissa päissä kenttää

Jakub Brabenec

Brabenec pelasi koko turnauksen kakkossentterinä laidoillaan Chmelar ja Szturc. Kemia tuntui vain paranevan ottelu ottelulta. Ylivoimalla Brabenec oli oikeassa siivessä kakkosviisikossa, jossa Szturc oli päädyssä, Chmelar slotissa, Spacek vasemmalla ja Svozil viivassa. Alivoimaa Brabenec pelasi kärkihyökkääjäpareissa ja parina oli monesti Rysavy tai Szturc. Brabenec pelasi ottelua kohden 16:43. Se oli senttereistä toiseksi eniten Sapovalivin jälkeen. Seitsemän pelin tehot olivat 1+6, jotka oikeuttivat pörssissä sijaan 19. Teholukema oli +7 ja jäähyminuutteja Brabenec keräsi kymmenen. Vegas-lupauksista hän oli ahkerin ampuja 11 laukauksellaan. Aloituksissa hän oli aika tarkalleen 50%:n mies, koska lopullinen saldo oli 46-47. Sillä hän oli turnauksen 21. paras aloittaja.

- Vaihtojen lopussa Brabenec ajoittain hieman piiputti kuten Demek kesällä, joten kestävyys ei liene Jakubin vahvuuksia
- Ylivoimalla pelin luonti oli melko olematonta, vaikka pelipaikka oli oikeassa siivessä eikä slotissa kuten Sapovalivilla. Peli pyöri enemmän Svozilin ja Spacekin kautta
- Jatkoajoilla sijoittuminen ja pelinluku PAPP:ssa vuoti Ruotsi-peleissä. Hän meni molemmissa peleissä turhaan kertaalleen tuplaamaan, joten keskustaan jäi tyhjä tila ja Ruotsi pääsi loistopaikkoihin
- Oman alueen mailapuolustaminen oli myös vähän löysää välillä ja se kostautui alkusarjan Ruotsi-pelin voittomaalissa, kun hän ei vain saanut iskettyä kiekkoa pois Janssonin lavasta
+ Brabenec loisti läpi turnauksen siniviivan murtamisissa. Kakkosylivoimassa hän oli itseoikeutetusti ylöstuontivastuussa, mutta myös tasaviisikoin ylitti keskialueen aika ajoin jalalla. Turnauksen ainoan maalinsakin hän teki ylivoimalla suoraan kuljetuksesta. Kyky murtaa itse siniviiva on niin arvokas taito nykyjääkiekossa, että Branebecin tulevaisuutta ajatellen on hyvä, että hän hallitsee sen mainiosti
+ Edeltävään liittyen Brabenec oli dynaaminen suoraluistelija ja kykeni käsittelemään kiekkoa kovassa vauhdissa. Ei hän ihan Deanin veroinen luistelija ollut, mutta raikkaalla jalalla tarjosi varsinkin mitalipeleissä itsensä paremmin auki keskikaistalla kuin Sapovaliv ja uskalsi pelata vahvuuksillaan junioriuransa vaativimmissa otteluissa. Englanninkielistä termiä käyttääkseni hän oli ehta "play-driver"
+ Hyökkäysalueella Brabenec oli Vegas-lupauksista paras pysymään kiekossa ja kiertämään hyökkäysaluetta syöttöpaikkaa etsien. Hän käytti hyvin kroppaansa kiekon suojaamiseen laidan puolella. Hän myös osasi luopua kiekosta ajoissa ja jättää sen vastaliikkeen tehneelle puolustajalle kuten monesti Svozilille
+ Hyökkäysalueen hyökkäyspelissä Brabenec myös meni tarvittaessa kiekottomana maalille tekemään maskia eikä jäänyt ytimen ulkopuolelle
+ Yhden kosketuksen one-timerit kuuluivat työkalupakkiin. Pidin siitä, ettei hän ottanut syöttöjä haltuun heikommissakaan asennoissa, vaan ampui heti, koska maalivahdilla on silloin vähemmän reagointiaikaa. Myös yhden kosketuksen syötöissä Brabenec oli kohtalaisen hyvä hyökkäysalueella
+ Kurinalaisuus oli myös kunnossa hyökkäysalueella. Usein Svozil-Spacek pakkipari pelasi Tsekin kakkosketjun takana ja kun nämä molemmat välillä nousivat yhtä aikaa syvyyteen siten, että Svozil haki syöttöä kulmasta takatolpalle, Brabenec putosi siniviivaa varmistamaan puolustajien nousut. Tietysti sentteripelaamisen perusasia on varmistaminen, jos puolustaja nousee, mutta yhtä kaikki se oli selkärangassa
+ Karvaajana Brabenec oli erinomainen. Deaniin verrattuna hän oli jämäkämpi riistäjä vastustajan maalin takana ja turnauksen syöttöpisteistä ainakin kolme tuli hyökkäysalueen riistoista. Brabenec osasi kiilata optimaalisesti puolustajan syöttölinjan tielle ja sitten vielä yläkropassa oli ruutia sen verran, että hän kykeni irrottamaan vastustajan kiekosta taklaamalla. Siten hänen pitäisi solahtaa kivasti Vegasin peli-identiteettiin tulevaisuudessa!
+ Puolustusalueen puolustuspelissä Sapovalivin tavoin Brabenec pysyi hyvin miehensä sisäpuolella ja kontrolloi vastustajaa. Vain Kanadan hylätyssä 2-0 maalissa avauspelissä Dean irtosi hieman hänen kontrollistaan maalin kulmalla
+ Alivoimalla Brabenec oli ketteryytensä ansiosta hyvä peittämään myös vetolinjoja. Hän ei useinkaan höntyillyt keskilinjalta muualle, vaan pysyi tukkimassa slottia ja samalla peittämässä puolustajan laukausta viivasta. Mailahäirintä oli aktiivista tarpeen vaatiessa ja esim. välierässä 5v3-alivoimalla tiiviin kolmion kärkenä Brabenec katkaisi kahdesti Lysellin poikkisyötöt Rosenille. En tiedä, miten Brabenec sopii AV-systeemiin, jossa yritetään riistää kiekko aggressiivisemmin, mutta Tsekin passiiviseen alivoimaan hän sopi vähintään tyydyttävästi

Summa summarum, mielestäni näissä junnukisoissa Golden Knightsin varaukset esiintyivät vahvemmin kuin yksikään aiempi "vuosikerta". Vain Lindbom jäi mitalitta ja kaikki olivat merkittävissä rooleissa (myös Dean puolustuspään starttien vuoksi). Harvinaista herkkua ja kuten jo jossain tekstissä kirjoitin, tällä hetkellä vain Sapovaliv on varma nimi seuraaviin U20-kisoihin, jotka pelataan Göteborgissa. Hän saattaa olla jopa ainoa Vegasin edustaja, jos kesän draftista ei tule "apuja", koska tämänhetkisistä muista varauksista -04 syntyneillä Gustafsonilla ja Hemmerlingilla ei kyllä helppoa ole mahtua Kanadan hyökkäykseen vuoden päästä.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
42/82 Vegas vs. Los Angeles

Marchessault ja Martinez palasivat rosteriin. Roy putosi Eichelin laidalta nelossentteriksi ja Leschyshyn katsomoon. Martinez korvasi Huttonin kolmosparissa. Thompson palasi maaliin.

Arvosanataulukko
++
+ Marchessault, Pachal
+/- Hill, Pietrangelo, McNabb, Korczak, Hague, Smith, Eichel, Stone, Stephenson, Amadio, Cotter, Karlsson, Kessel, Carrier, Roy, Kolesar
- Martinez, Thompson
--

Kings meni johtoon 17 minuutin kohdalla. McNabb avasi siniselle, mutta Smith törmäsi muuriin menettäen kiekon. 3v3-vastaiskun Vegas hidasti kohtalaisesti, mutta Fiala poikkisyötön saatuaan pyörähti Korczakin edestä kohti siniviivaa ja käänsi sitten laukauksen maalille. Kiekko upposi tuplamaskin läpi ohi Thompsonin, joten en tätä takaiskusta liikaa moittisi. Puolivälissä iltaa Kings meni 0-2 edelle alivoimalla. 2v2-vastaiskussa Kupari jarrutti vasemmassa laidassa ja heitti sitten kiekon vain maalille. Thompson torjui sen suoraan toiselle puolelle M. Royn lapaan ja tällä oli helppo työ iskeä paluukiekko verkkoon, kun Pietrangelo ei millään voinut ehtiä paikkaamaan Loganin lahjaa. Kolmannessa maalissa puolestaan Vilardi karvasi kulmassa kiekon Martinezilta ja syötti viivaan. Durzi löysi maalin kulmalta Fialan ja tämä ampui Martinezin jaloista takakulmaan. Ruosteisuutta oli siis paluupelissä Alecin otteissa. Kakkoserän vedot olivat 4-11 ja keskialueen ylittäminen kotijoukkueelle hyvin hankalaa, joten Vegas sai ikään kuin hieman maistaa omaa lääkettään, kun Kings puolusti siniviivojen välin tiukasti.

Päätöserään maaliin vaihdettiin Hill herättämään joukkuetta, mutta sekään ei auttanut, vaan peli oli 0-4 viiden minuutin jälkeen. Arvidsson leikkasi 2v2-vastaiskussa laidasta keskelle ja jätti kiekon taakse Walkerille. Hill torjui tämän kudin eteensä ja maalin kulmalle liikettään jatkanut Arvidsson pomputti kiekon nollakulmasta onnekkaasti sisään. Päätösvitosella Golden Knights sentään osui kertaalleen eikä jäänyt nollille. Jäällä oli kakkosylivoiman rippeet ja ylimääräinen kuudes pelaaja, kun Kessel syötti viivasta slottiin ja Roy jatkoi kiekon takatolpalle Marchessaultille, joka lapioi suoraan syötöstä etukulmasta kiekon verkkoon. Loppuluvut 1-5 iski tyhjiin hattutemppunsa täydentänyt Fiala, kun Pietrangelolta karkasi kiekko siniviivassa ja Kings iski siitä vastaan. Vegas ampui päätöserässäkin vain seitsemästi kohti Copleyta ja jäi yhteensä vain 20 kutiin. Kotijoukkuekaan ei toki huonosti keskialuetta tukkinut, kun Kingsin laukausmäärä oli 23, mutta vieraat olivat vain vielä etevämpiä viisikkopuolustamaan tiiviisti tässä ottelussa 1-3-1 muodollaan. Maalinteon tehokkuus myös oli vierailla parempaa retropaitojen mittelössä. Jossain määrin myös Vegas oli kädetön siinä, että päätydumppauksia ohi keskialueen sumpun olisi voinut harrastaa enemmän eli suoraviivaistaa vain peliä ja kyetä luomaan paikkoja voitetuista päätykamppailuista, mutta nyt sellaiset hetket olivat harvassa.

Martinezille ja Thompsonille menevät miinukset toisen erän maaleista. Marchessault saa plussan maalinsa lisäksi riistopelaamisestaan. Kyllä Vegas avauserässä sai vielä stoppeja mukavasti karvatessa 1-2-2:llaan ja Kings ampui vain viidesti kohti maalia ennen avausmaalia. Hyökkäys- ja keskialueen käännöistä syntyi pari mehukasta paikkaa. Toisella minuutilla Smith nappasi kiekon Kempelta ja pääsi 2v0-hyökkäykseen Eichelin kanssa, mutta ampui sitten tolppaan tämän seinäsyötöstä. 14. minuutilla Marchessault kilautti puolestaan ylärimaan oikeasta laidasta. Päätöserässä 45. minuutin vastaiskusta Eichel puolestaan ampui vasemmasta laidasta suoraan logoon. Pääty- ja kulmapeleistä hyökkäysalueella Vegas ei juuri huippupaikkoja luonut, vaan pari muuta mieleen jäänyttä tilannetta oli ylivoimalla. Avauserän alussa Karlsson kilautti keskeltä rystyltä tolppaan murtauduttuaan keskeltä sisään käyttösyötöllä. Ottelun puolivälissä Smith ampui puolestaan ranteella oikeasta siivestä räpylään. Mutta joo, pidin Marchessaultin liikkeestä ja syöttösuuntien peitosta kärkikarvaajana plussan arvoisesti maalin lisäksi. Toinen plussa menee Pachalille, jonka tarkat avaukset keskialueelle jäivät mieleen. Ristipistot napsuivat syvältäkin oman maalin tasalta hyökkääjien lapoihin ja omalla alueella hän oli taas melko jämäkkä, joten pelipaikka pelaavassa kuusikossa esim. Huttonin sijaan on täysin ansaittu tällä hetkellä.

Thompson ei maalissa mitään hirmukoppeja ottanut, joten siksikin hän saa miinuksen siitä AV-maalista. Yhdeksännellä minuutilla ylivoimalla Iafallo ampui löysän one-timerin oikeasta siivestä hanskan reunaan. 12. minuutilla Byfield pomputti hyökkäysalueen käännöstä keskeltä kiekon Loganin syliin. Hague taisi antaa avaussyötön turhan ahtaaseen väliin ja peli kääntyi siitä kohti omaa maalia. 17. minuutilla avausmaalin jälkeisessä vaihdossa puolestaan Danault ampui vasemmasta laidasta poikittaissyötöstä patjaan. Kakkoserästä jäi mieleen vain Fialan 3v3-hyökkäyksen kääntölaukauksen torjuminen patjoilla kulmaan.

*****

Koska runkosarja on puolivälissä, on hyvä hetki koostaa talteen tämänhetkinen arvosanataulukon tilanne:

Arvosanataulukko runkosarja 2022-2023, 42/82 ottelua

Stone 42gp ++++++++-++++-+++++++++ = +21
Stephenson 42gp +++++++++++-++++-++++ = +17
Eichel 29gp ++++++++++++++ = +14
Smith 42gp +++++++++++ = +11
Marchessault 36gp +++-+++++-+++++-+ = +11
Karlsson 42gp +++++++-+-+-+-+++ = +9
Carrier 41gp +-++++++++-++ = +9
Roy 39gp +++-++-+++++-+-++ = +9
Kessel 42gp ++++++-++-+ = +7
Amadio 28gp +++++++ = +7
Kolesar 40gp +-++++++ = +6
Cotter 24gp ++++++ = +6
Howden 21gp +++-++ = +4
Leschyshyn 22gp ++ = +2
Rondbjerg 9gp = +0
Dorofeyev 3gp = +0
Rempal 1gp = +0
Froese 1gp = +0

Theodore 29gp +-+++++++ = +7
Pietrangelo 33gp +++++++--++- = +6
Miromanov 14gp ++++-+ = +4
Pachal 9gp +++ = +3
McNabb 42gp +--+++-+ = +2
Hutton 13gp ++ = +2
Martinez 38gp +++++---- = +1
Korczak 3gp + = +1
Whitecloud 30gp +++---- = -1
Hague 41gp -++----++- = -2

Thompson 29gp ++++++++++-++- = +10
Hill 15gp ++-+-+ = +2

Plussat per ottelu -tilasto

Stone +0,50
Eichel +0,48
Stephenson +0,40
Thompson +0,34
Pachal +0,33
Korczak +0,33
Marchessault +0,31
Miromanov +0,29
Smith +0,26
Amadio +0,25
Cotter +0,25
Theodore +0,24
Roy +0,23
Carrier +0,22
Karlsson +0,21
Howden +0,19
Pietrangelo +0,18
Kessel +0,17
Kolesar +0,15
Hutton +0,15
Hill +0,13
Leschyshyn +0,09
McNabb +0,05
Martinez +0,03
Rondbjerg +0,00
Dorofeyev +0,00
Froese +0,00
Rempal +0,00
Whitecloud -0,03
Hague -0,05

Sekalaisia huomioita:

- Stone ja Eichel ovat pelanneet hurjat syyskaudet. Yleensä mallissani parhaat hyökkääjät ovat keränneet noin +0,40 per peli, mutta molemmat herrat ovat puoli plussaa per peli -tahdissa! Esim. viime kauden parhaan hyökkääjän Smithin lukema runkosarjan lopuksi oli +0,41. Eichelilla on koossa 29 otteluun 32 tehopistettä ja Stonella tehot 42gp 17+21=38. Eichel johtaa myös tehotilastoa lukemalla +15
- Stephenson on jatkanut vankkaa pelaamistaan. Viime kauden runkosarjalukema oli +0,38 plussaa per peli ja nyt hän on pari sadasosaa pistänyt vielä paremmaksi johtaen sisäistä pistepörssiä 40 pisteellä 42 ottelussa
- Marchessault ja Smith ovat hieman jäljessä viime runkosarjalukemiaan, joten odotan vielä pientä tasonnostoa keväällä, vaikka Smith johtaakin sisäistä maalipörssiä 18 kaapilla ja Marchessaultin PPG on 0,80
- Amadion lukema viime kaudella 53 pelissä oli +0,17 ja hän on sitä pystynyt nostamaan vielä kahdeksalla sadasosalla. Cotter puolestaan on nyt isommalla otoskoolla vakioinut tasonsa, koska viime kauden lukema seitsemästä runkosarjapelistä oli +0,29 ja nyt hän on jäänyt plussalle joka neljännestä matsista keskimäärin
- Roy oli viime kaudella kokonaisplussien kolmas, kun hän oli isommassa roolissa loukkaantumisten myötä. Nyt pääosin nelossentterinä hän on silti pystynyt olemaan melko tuottelias eikä plussat per ottelu ole laskenut kuin yhdellä kymmenyksellä (+0,33 -> +0,23)
- Carrier puolestaan on kaudesta toiseen nelosketjulainen, jolle ei juuri satu ohipelejä. Odotin, että hän olisi ollut enemmänkin plussalla maaliennätyksensä johdosta
- Kesselin lukema +0,17 on samaa tasoa kuin viime kauden Amadiolla. Yllätyin itse asiassa, että miten höveli olin alkukaudella ollut hänelle ja antanut positiivista palautetta. Vasta viimeisen noin kymmenen pelin aikana on sitten ollut enemmän huonoja esityksiä
- Alaketjuissa Rondbjerg ja Leschyshyn ovat olleet melko näkymättömiä. Toisaalta he eivät ole vuotaneet alaspäinkään miinusten arvoisesti, joten se on hyvä asia, mutta ovathan nuo Leschyshynin kiikaritehot 22 pelatun ottelun jälkeen surulliset. Edes jotakin hänen pitäisi kyetä tuottamaan ylöspäin joskus
- Theodore on oikeastaan kaudesta toiseen mallini lempipuolustaja, koska vaadin usein puolustajiltakin jotain näyttöjä hyökkäyspäässä plussien ansaitsemiseksi, vaikka olenkin yrittänyt palkita tällä kaudella myös enemmän puolustavia puolustajia. Viime kaudella Theodoren lukema runkosarjan lopuksi oli +0,28 eikä hän siitä ole nyt kauheasti jäljessä (+0,24). Tehotilastossa Theodore on Eichelin jälkeen kakkonen lukemalla +14. Pienemmän otoskoon Pachal, Korczak ja Miromanov ovat vielä edellä keskiarvoplussissa, mutta heidän numeronsa varmaankin kyllä laskevat keväällä
- Martinezin ensimmäiset 22 matsia sujuivat hyvin, mutta jälkimmäinen puolikas syksystä kerrytti vain miinuksia henkilökohtaisten virheiden takia. Pietrangelon hyvä vire katkesi puolestaan tyttären sairastumiseen, mutta toivotaan, että hän saa pelistä taas kiinni alkukauden tapaan
- McNabb on vuodesta toiseen puolustaja, joka saa plussan keskimäärin joka kymmenestä pelistä eikä asia nytkään ole muuttunut. Kuten todettua, mallini ei suosi hänen kaltaisiaan puolustajia ja hänen plussat per ottelu -lukemansa pitäisi olla vähän korkeampi kuin vain +0,05, koska hän on kuitenkin tehotilastossa kolmonen (+13) ja tehojakin on tullut ihan kivasti (1+12) 42 otteluun. Ruudun välityksellä on kuitenkin vaikeampi arvioida kamppailupelaamista ja oman alueen jykevyyttä kuin livenä paikan päällä
- Hague ja Whitecloud ovat pohjilla puolustajien tilastossa. Kun joukkueen maaginen alkukausi ja noin 15 ensimmäistä matsia oli ohi, heille kertyi lähinnä vain miinuksia sen jälkeen eikä oikein voi kyllä enää puhua sarjan parhaasta kolmospakkiparista. Whitecloud toki on nyt vielä sivussakin hyvän tovin, mutta jokin tuossa Haguessa vuodesta toiseen on, että hänen pelaamisensa ailahtelee rutosti
- Thompsonin saldo kevään vajaasta paristakymmenestä matsista oli +0,26 keskimäärin. Nyt hän on entisestään nostanut tasoaan ja saanut minulta keskimäärin +0,34 plussaa per peli. Muutama heikompi matsi väliin on toki viime aikoina mahtunut, mutta kokonaisuus on yhä reilusti positiivinen. Torjuntaprosentti on toistaiseksi 91,4% ja GAA 2,66. Hill puolestaan on viime aikoina ailahdellut myös alkukautta enemmän, jolloin hän taisi voittaa viisi ensimmäistä starttiaan, jos en nyt ihan väärin muista. GAA on lähellä Thompsonia (2,73), mutta torjuntaprosentti 1,2%-yksikköä matalampi
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Leschyshyn 22gp ++ = +2

- Alaketjuissa Rondbjerg ja Leschyshyn ovat olleet melko näkymättömiä. Toisaalta he eivät ole vuotaneet alaspäinkään miinusten arvoisesti, joten se on hyvä asia, mutta ovathan nuo Leschyshynin kiikaritehot 22 pelatun ottelun jälkeen surulliset. Edes jotakin hänen pitäisi kyetä tuottamaan ylöspäin joskus
Leschyshyn laitettiin toissapäivänä waivereihin ja yllätyin, että kolmen vuoden yksisuuntainenkaan sopimus ei häntä suojannut, vaan Rangers nappasi hänet eilen. Eipä Vegas tuossa menettänyt oikeastaan mitään, koska juurikaan lisäarvoa Leschyshyn ei ole viime tai tällä kaudella kokoonpanoon tuonut. Silver Knightsille hän toki olisi ollut kaivattu vahvistus. Onpahan ainakin jatkossa Mannisella tervehtyessään hieman helpompi reitti NHL-kokoonpanoon ja samoin mahdollisesti ensi kaudella Morozovilla. Leschyshyn taitaa olla ensimmäinen oma varaus, jonka Vegas menetti waivereissa. Elvenesia en laske mukaan, koska hänet laitettiin waivereihin sopimuksen purkamiseksi, mutta Anaheimiin mies lopulta päätyi. Brown puolestaan on aiemmin poimittu waivereista Flyersiin, mutta hän ei ole Vegasin varaus.

Miromanov puolestaan on valittu AHL:n tähdistöpeliin edustamaan Silver Knightsia ja Cassidy luotsaa NHL:n tähdistöpelissä Tyynenmeren divisioonaa.

35/72 Abbotsford vs. Henderson

Viime kaudeltakin tuttu Hickey oli hankittu ECHL:stä pakistoon tuuraamaan poissaoloja. Mannisen poissaolo peleistä jatkui yhä.

Brisson - Morozov - Rondbjerg
Quinney - Froese - Rempal
Foo - Ford - Marushev
Loewen - Conrad - Marino

Chayka - Bischoff
Hickey - Diliberatore
Cormier - Corcoran

Patera
Brossoit

Plussat ja miinukset
++
+ Brisson, Quinney, Froese
+/- Patera, Cormier, Corcoran, Hickey, Diliberatore, Bischoff, Foo, Ford, Marushev, Rempal, Morozov, Rondbjerg
- Conrad, Loewen, Marino, Chayka
--

Alku oli erinomainen, kun ykkösvitja vei vieraat 0-1 johtoon puolentoista minuutin kohdalla. Cormier katkaisi rännipurun, levitti viivassa Corcoranille ja Brisson ohjasi maalin edestä kiekon verkkoon. Tilanne rakentui keskialueen käännöstä, josta Brisson itse kuljetti kiekon hyökkäysalueelle, jossa Rondbjerg hukkasi sen hetkellisesti päädyssä, mutta huonon purun myötä Canucks ei päässyt omista pois ja siitä HSK rankaisi. Canucks tasoitti kuitenkin parin minuutin päästä, kun nelosketjun karvaus murtui ja suorahyökkäyksestä Brisebois heitti kiekon vasemmasta laidasta maalille ohi Bischoffin. Pateran patjatorjunnasta kiekko kimposi takatolpalle luistelleen Bainsin luistimeen ja siitä maaliin. Chayka puolusti miehensä ihan hyvin eikä voinut tuuripompulle mitään. Toisenkin takaiskun aikana jäällä oli nelosketju. Conrad yritti palauttaa siniviivalta kiekon syvyyteen, mutta antoi harhasyötön. 3v2-vastaiskusta Bains tarjoili poikittaissyötön ja Klimovich naulasi one-timerin sisään vasemmasta laidasta. Chayka ja Bischoff saivat myös taas miinukset, mutta virhe tapahtui jo ylempänä kenttää. 3-1 maalin mätti ylivoimalla puolestaan Podkolzin. Rathbone levitti viivasta vasempaan siipeen ja räväkkä rannelaukaus painui ylähyllylle ohi Chaykan epäonnistuneen blokin. Vedot olivat 13-5 20 minuutin jälkeen, joten taukolukemat olivat ihan ansaitut.

Toisessa erässä Silver Knights tuli tasoihin kahdeksassa minuutissa. Ykkösylivoima kavensi ensin erän alussa. Rondbjerg kamppaili päädystä kiekon oikeaan siipeen Rempalille, joka pudotti viivaan Cormierille. Tämä siirsi toiselle puolelle Quinneylle, joka liikkui sivuttain keskemmälle ja ampui sitten kohti maalia, jossa oli Froese ohjaamassa kiekon reppuun. 3-3 tasoituksessa Quinney puolestaan katkaisi harhasyötön siniviivan kulmassa, käytti kiekon keskellä Froesella ja päätti nopean käännön tarkkaan rannelaukaukseen vasemmalta b-pisteeltä etuyläkulmaan. Maalinteon tehokkuus oli kohdillaan, kun 12 laukauksella vieraat olivat osuneet kolmesti. Päätöserän vedot olivat 10-10, mutta voittomaalin teki vain kotijoukkue reilu minuutti ennen loppua. Froese hävisi oman pään aloituksen Podkolzinille. Wolanin käytti kiekon vasemmassa laidassa Åmanilla ennen tulista lyöntilaukausta. Se kimposi päädystä takaisin maalin kulmalle ja Di Giuseppe huitaisi rystyltä paluukiekon sisään voitettuaan kaksinkamppailun Cormieria vastaan. Tasoitus oli vielä harmillisen lähellä kymmenen sekuntia ennen loppua, kun Rondbjerg kaivoi kiekon kulmasta maalin eteen, mutta Quinney kilautti tolppaan.

Silti plussat menevät akselille Quinney-Froese kahden pisteen illoista. Brisson saa plussan avausmaalista, vaikka avauserän lopussa hän pupelsi 2v1-hyökkäyksen, kun lätty kohti Morozovia katkesi Woon heittäytymiseen. Cormier ei 0+2 tehoista plussaa saa voittomaalin hävityn kaksinkamppailun takia. Ylivoimalla pidin kuitenkin hänen muutamista jalkavista kuljetuksista yli keskialueen ja kärkikarvaajan ohittamisista itse. Miinukset menevät nelosketjulle, jonka suunnanmuutospuolustaminen oli huonoa ja Chaykalle, joka olisi voinut tarkemmin blokata Podkolzinin laukauksen ja muutoinkin hän oli heikoin puolustaja kokonaisvaltaisesti. Maalissa Paterakin saa vähän ottaa nimiinsä kolmatta maalia, mutta vastineena oli muutama oiva pelastus. Kahdeksannella minuutilla Rathbone nousi viivasta ja kiersi maalin. Syvyydestä hän tarjoili syötön slottiin Karlssonille, mutta one-timerin nollasi Patera. 14. minuutilla Åman puolestaan pääsi hänen kanssaan nokikkain voitettuaan luistelukisan, mutta nosto kämmeneltä jäi Pateran syliin. 45. minuutilla Di Giuseppella oli paikka voittomaaliin jo loppuhetkiä aiemmin, mutta rystykääntö maalin kulmalta ei uponnut längistä.

HSK:llakin oli päätöserässä yksi oiva paikka tehdä voittomaali, kun Chayka ampui siniviivan kulmasta ja irtokiekko jäi pyörimään maalin eteen. Rempal pääsi siihen käsiksi, mutta Brisebois oli Kupskyn selän takana blokkaamassa vetoa maaliviivalla. Avauserän paras maalipaikka Brissonin maalin lisäksi tuli yhdeksännellä minuutilla Fordille, kun hän sai laidasta lätyn maalin eteen Marushevilta, mutta rystyuitto längistä kilpistyi patjoihin.

36/72 Abbotsford vs. Henderson

Brossoit sai torjuntavuoron ja D'Amato korvasi nelosessa Marinon.

Brisson - Morozov - Rondbjerg
Quinney - Froese - Rempal
Foo - Ford - Marushev
Loewen - Conrad - D'Amato

Chayka - Bischoff
Hickey - Diliberatore
Cormier - Corcoran

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Brossoit, Bischoff, Ford
+/- Cormier, Corcoran, Hickey, Chayka, Loewen, Conrad, D'Amato, Foo, Marushev, Quinney, Froese, Rempal, Morozov, Rondbjerg, Brisson
- Diliberatore
--

Toinen kohtaaminen päättyi 2-1 kotijoukkueelle. Jälleen voittomaali syntyi päätöserän lopussa, kun Karlsson osui kolmisen minuuttia ennen loppua. Sitä ennen avauserän puolivälin jälkeen Ford kaapi aloitusvoiton, Chayka siirsi kiekon viereen ja Bischoffin lämäri siniviivasta painui oikeaan alakulmaan. Canucks tasoitti ottelun puolivälissä ylivoimalla. Kiekko jäi Wolaninin laidasta antaman rystysyötön jälkeen pyörimään slottiin Marushevin jalkoihin eikä tämä saanut sitä purettua, vaan Klimovich nappasi pelivälineen ja sekavasta tilanteesta syötti takatolpalle Höglanderille, joka ohitti varmasti Brossoitin. Tämäkään peli ei vierailta ollut hyökkäämisen riemujuhlaa, kun vetoja kohti maalia oli 36 minuutissa vain 11. Päätöserässä sitten tosiaan isäntien ruotsalaisketju paketoi pelin. Rathbone syötti sinisen kulmasta vasempaan laitaan Åmanille, joka löysi maalin kulmalta Karlssonin ja tämä taiteili ahtaasta tilasta taitavasti kiekon takayläkulmaan jalkojensa välistä, kun Hickey paini samaan aikaan Höglanderin kanssa maalin edessä. Diliberatoren olisi pitänyt saada katki Åmanin syöttö, kun hän kerran jätti Hickeyn 1v2-alivoimatilanteeseen maalin eteen. Lopussa päädyn kautta 6v5-tilanteessa pelattiin vielä tasoituspaikka Rondbjergille slottiin, mutta Silovs liimasi laukauksen syliinsä.

Brossoit oli maalissa erinomainen. Viidennellä minuutilla Höglander tarjoili poikittain Karlssonille, mutta Brossoit liukui vedon tielle eikä antanut riparia, vaan kontrolloi irtokiekot läpi pelin hyvin. 13. minuutilla Wouters ampui slotista puolestaan kilpeen napakasti suoraan syötöstä. Kakkoserän lopussa Höglander punnersi maalille ohi Diliberatoren, mutta Brossoit jään pinnasta torjui ruotsalaisen viimeistely-yrityksen. Paras torjunta oli 49. minuutilla, kun Brossoit venytti patjansa upeasti sivuttaisliikkeessä Karlssonin one-timerin tielle eikä tämä saanut haudattua kiekkoa puolityhjään uurnaan. Lopulta sitten tosiaan Karlsson onnistui ohittamaan Brossoitin, mutta pari kertaa tämä sai ruotsalaisen ryöstettyä.

Bischoffille menee plussa jämäkästä mailapuolustamisesta maalin lisäksi. Ford saa plussan avausmaalin alustuksesta ja vakaasta kahden suunnan pelaamisesta. Diliberatore saa miinuksen voittomaalista ja kakkoserän lopun vajavaisesta 1v1-puolustamisesta Höglanderia vastaan. Neutraaleista pelaajista Brisson tykitti kertaalleen ylivoimalla takapatjaan oikeasta siivestä ollen muutoin aika pimennossa. Rondbjerg ampui kertaalleen suoraluistelusta avauserässä oikeasta laidasta logoon. Kakkosketjullakin oli vähän hiljaisempi ilta tällä kertaa eikä alaketjuistakaan apuja tullut. 37. minuutilla D'Amato pääsi maalin edessä käsiksi Chaykan viivalaukauksen reboundiin, mutta käänsi sen Silovsin varusteiden alle. Aika pitkälti hyökkääminen oli taas yksittäisiä väläytyksiä eikä neljän ketjun luontevaa rullausta nähty.

37/72 Henderson vs. Ontario

Pachal palasi farmiin, joten Hickeyta ei enää tarvittu puolustuksessa.

Brisson - Morozov - Rondbjerg
Quinney - Froese - Rempal
Foo - Ford - Marushev
Loewen - Conrad - D'Amato

Cormier - Pachal
Chayka - Bischoff
Diliberatore - Corcoran

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Rempal
+/- Brossoit, Chayka, Bischoff, Cormier, Pachal, D'Amato, Conrad, Loewen, Foo, Ford, Marushev, Quinney, Froese, Rondbjerg
- Morozov, Diliberatore, Corcoran
--

Avausmaali syntyi jo avausvitosella 3v3-vastaiskusta. Fagemo syötti vasenta laitaa pitkin kiekon eteenpäin Quinelle, joka käänsi sen maalin eteen ja Madden viimeisteli varmasti takatolpalta, kun Morozov jätti tilanteen kesken. Reign osui toistamiseenkin ensimmäiseen viiteen minuuttiin. Ford hävisi irtokiekkokamppailun hyökkäysalueella ja Reign iski vastaan. Chromiak jallitti oikeassa laidassa Diliberatoren luvattoman helposti käyttäen kiekon tämän lavan vieressä ja kiihdyttäen sitten ohi, jonka jälkeen hän syötti poikittain Dudasille. Corcoran jäi 1v2-tilanteeseen eikä saanut katki Dudasin tarjoilua maalin eteen Bissonille, joka viimeisteli tyhjiin. Diliberatoren luokaton puolustaminen oli kuitenkin isoin syy takaiskuun. Toisen erän alussa sarjan toiseksi paras alivoima murtui, kun Tynan salasi syöttönsä viimeiseen asti liu'uttaen sitten kiekon oikeasta siivestä maalin kulmalle Anderssonille, joka syötti Corcoranin läpi poikittain ja Fagemo niittasi tyhjiin varmasti 0-3 luvut. Puoli minuuttia myöhemmin HSK kavensi omalla ylivoimallaan, jota kului vain kuusi sekuntia. Froese kaapi aloituksen Heleniusta vastaan, Cormier levitti vasemmalle ja Rempal ampui tarkasti ranteella takayläkulmaan. 25. minuutilla kuitenkin Reign palautti kolmen maalin johdon toisella YV-maalillaan, kun Andersson ohjasi maalin edestä taitavasti ilmasta sisään Allardin rannelaukauksen siniviivasta. Eipä tuostakaan maalista Brossoitia voi moittia.

Päätöserässä mätettiin vielä neljä maalia. Avausminuutilla Bischoff palautti kiekon viivasta maalin taakse. Quinney syötti sieltä slottiin Rempalille, jonka veto epäonnistui takapaineen myötä, mutta Gage oli "reboundissa" maalin kulmalla viimeistellen varmasti ohi Petersenin. Päätösvitosen alussa ylivoimalla HSK kiri maalin päähän. Rempal ampui oikeasta laidasta ja Froese kauhoi reboundin maalin edestä verkkoon. Minuutti myöhemmin kotijoukkueen maailma kuitenkin taas musteni. Maali meni Brossoitin piikkiin, kun Wagnerin rannelaukaus kaukaa vasemmasta laidasta livahti takakulmaan ilman maskia. Ristipiston antoi Dudas ja kakkospassi meni Moverarelle. Loppuluvut iski tyhjiin Andersson. Maali merkittiin YV-osumaksi, joten kyseessä oli ensi kerta, kun HSK päästi tällä kaudella kolme YV-maalia, mutta toki suurella varauksella, koska veskari oli otettava tappiolla pois alivoimallakin.

Vieraiden kolmesta ensimmäisestä maalista miinukset menevät Morozoville, Diliberatorelle ja Corcoranille. Kolmen pisteen iltaa viettänyt Rempal saa ainokaisen plussan, koska oikein kukaan muu ei yksilönä noussut esiin. Maalissa Brossoit päästi yhden helpon, mutta toisaalta pysäytti Wagnerin ja Maddenin nokikkaisyritykset, kun molemmat karkasivat alivoimilla vastaiskuihin. Wagner vartaloharhautti keskialueella Cormierin ja sitten vauhdilla laukauksensa perään luisteli päin maalia, heh. Morozovin miinusta selittää myös kakkoserän alussa tuhlattu avopaikka maalin edestä, kun kiekko tuli lahjana hänen lapaansa, mutta Petersen torjui lähikudin. Toinen hyvä maalipaikka kakkoserässä tuli kakkosylivoimassa Fordille, kun tämä vei kiekon sisään vasemmalta ja nousi maalille saakka, mutta rystynosto kohti oikeaa yläkulmaa meni vähän ohi maalin. Päätöserässä Quinney puolestaan kokeili vanhanaikaisella toista maalia erän puolivälissä, mutta patjat olivat tiellä. Quinneysta pitää sanoa se, että viimeaikaisilla otteilla hän on kyllä myös yksi potentiaalinen ylöskutsuttava pelaaja, koska maaleja taitaa olla kymmenkunta viimeisissä 14 pelissä tai jotain sen suuntaista selostuksessa todettiin, joten hienoa, että vaikeiden viime vuosien jälkeen hän on päässyt lähelle Wolves-kausien tasoaan. Hän johtaa sisäistä pörssiä tehoin 36gp 15+12=27. Froese on pisteissä tasoissa ja Rempal yhden perässä. Pörssinelosena on Cormier, jolla on koottuna 4+14=18 31 ottelussa. Ihan mukava saldo tulokaspuolustajalle. Mannisen tehot 20 pelissä ovat 2+10=12. PPG-lukema on kuudenneksi paras.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös