Vegas Golden Knights 2022–2023

  • 82 399
  • 373

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2022–2023?

  • Mestaruuteen

    Ääniä: 3 3,6%
  • Finaaliin

    Ääniä: 0 0,0%
  • Konferenssifinaaliin

    Ääniä: 4 4,8%
  • Konferenssivälierään

    Ääniä: 20 24,1%
  • Pudotuspelien avauskierrokselle

    Ääniä: 37 44,6%
  • Pudotuspelien ulkopuolelle

    Ääniä: 19 22,9%

  • Äänestäjiä
    83
  • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
16/82 Vegas vs. St Louis

Cotter sai jatkaa kolmosketjussa, joten ainoa muutos oli Hillin torjuntavuoro.

Arvosanataulukko
++
+ Carrier, Smith, Stephenson, Cotter, Karlsson, Kessel
+/- Hill, Theodore, Pietrangelo, McNabb, Martinez, Whitecloud, Hague, Marchessault, Howden, Kolesar, Roy, Stone, Eichel
-
--

Avauserässä vedot olivat vain 6-4 kohti maalia. Keskustat olivat tukittuina eikä kumpikaan joukkue päässyt laidoilta murtautumaan laatumestoille, vaan suurin osa laukauksista lähti siniviivasta mennen ohi maalin tai jääden blokkeihin. Neljännellä minuutilla Hill pysäytti takatolpalle hiipineen Leddyn, kun Tarasenko puhkoi Vegasin noppavitosen poikkisyötöllä, jollainen ei saisi Stephensonin läpi mennä. Hetkeä myöhemmin Tarasenko haki samaa uudelleen, mutta toista kertaa syöttö ei Vegasin viisikkoa lävistänyt, vaan vastaiskusta Carrier pudotti takaviistoon Whitecloudille, joka ampui keskeltä ohi maalin. Aika paljon tuollaisia puolittaisia vastaiskupaikkoja Vegas sai oman alueen kiekonriistoista. Kertaalleen Pietrangelo päätti 4v3-vastaiskun rannelaukaukseen oikeasta laidasta Binningtonin kilpeen. Toisaalta sitten transitiopuolustaminen oli hyvää ja mm. Cotter polki kertaalleen hyvin alaspäin katkaisten O'Reillylle maalin eteen tarkoitetun syötön. Hyökkäysalueen hyökkäyspelissä Carrierin kulmaväännökset vakuuttivat ja hän sai karistettua Blues-puolustajia selästään päätypeleissä. Pari minuuttia ennen taukoa karvaaminen puolestaan toimi kolmosketjulla, kun Kessel ahdisti Faulkia sen verran, että tämä avasi kulmasta suoraan keskelle Howdenin lapaan, mutta laukaus kohti alakulmaa slotista osui patjaan.

Kaksi maaliakin avauserässä nähtiin. Puolivälissä erää Saadin laukaus vasemmasta laidasta upposi vähän helposti etuyläkulmaan, mutta sitä edelsi pitkä kulmaralli eikä kakkoskentällinen vain saanut pysäytystä aikaan ja se oli vähän ongelmana avauserässä oman alueen puolustuspelissä eli passiivinen keskustan tukkiminen johti puolipitkiin vieraiden myllyihin ja kaksinkamppailupelaamisessa Blues oli myös edellä voittaen suurimman osan irtokiekkoväännöistä. Tasoitus 1-1:een tuli alivoimalla. Stephenson haistoi O'Reillyn pudotussyötön siivestä viivaan ja polki karkuun, mutta rystyuitto ei tepsinyt. Smith tuli kuitenkin vaihdosta Royn tilalle eikä häntä merkattu, joten Chandler syötti kulmasta maalin eteen ja Smith sai rauhassa viimeistellä ohi Binningtonin. Kyseessä oli jo Reillyn kolmas AV-maali, joka on eniten tällä kaudella NHL:ssä.

Kakkoserän alussa Tarasenko ampui pakin jaloista terävästi ja Hill sylki eteen, mutta poimi sitten hanskaansa Thomasin jatkokokeilun maalin edestä. Hetki tuosta ja Vegas meni 2-1 johtoon. Karlsson kaapi oman alueen aloitusvoiton O'Reillylta ja Theodore löi kiekon ränniin maalin takaa. Cotter säntäsi vasempana laiturina tietysti vasempaan laitaan heti aloitusvoiton jälkeen ja sai jatkettua kiekon keskialueelle, vaikka pinchaava puolustaja tuli selkään kiinni, mutta noita suorituksia hän sai viime kaudellakin reenata todella paljon HSK:ssa ja se näkyi sitten nyt korkeana suoritusvarmuutena! Muistan varsinkin Morozovin debyyttimatsin, jossa Ivan kaivoi koko ajan oman alueen aloitusvoittoja, pakki löi kiekon ränniin ja Cotter samalla tavalla jatkoi kiekot ulos omista selkä kohti vastustajan maalia. Eivät ne AHL-pelit hukkaan menneet Viveiroksenkaan alaisuudessa. Palatakseni tähän peliin, Cotterin jatko keskialueen puolelle tavoitti Karlssonin keskikaistalta, kun tämä tarjosi tuen aloitusvoittonsa jälkeen. Karlsson yritti jatkaa viereen Kesselille, mutta vastustajan luistin oli välissä. Kessel sai kuitenkin silti kiekon mukaansa ja siniviivan jälkeen ampui ranteella Faulkin jaloista niin napakasti, että Binnington hörppäsi vedon sisään. Kyseessä oli Kesselin ensimmäinen maali kotipeleissä:





Ajassa 0:10 toisen aloituksen lopputulos oli sama kuin ensimmäisen. Oikeassa aloitusympyrässä Morozov kaapi lusikkapuoleltaan puhtaan aloitusvoiton kaakon suuntaan Turcotten haroessa tyhjää lavallaan. Pachal syötti kulmasta maalin taakse ja Ahac jatkoi kiekon ränniin. Cotter tuli taas vastaan ja jatkoi Allardin edestä kiekon taas eteenpäin yhdellä kosketuksella. Dorofeyev ei tuollakaan kertaa ehtinyt Wolaninia ennen kiekkoon, mutta ainakaan toista pitkää ei tullut, kun Wolanin nappasi pelivälineen haltuunsa puolustussiniviivalla ja käänsi sitten pystyyn ohi Dorofeyevin karvauksen.


Tästä alkoi ura Pohjois-Amerikassa. 35-sekuntinen avausvaihto kokonaisuudessaan videoituna sisältäen kaksi ensimmäistä aloitusvoittoa Turcottesta ja ex-toveri Tkachevin seuraamista omalla alueella.

Ajassa 6:30 oli seuraavan vaihdon aika mainosten jälkeen. Se käynnistyi oman pään aloituksella, jonka Morozov voitti Heleniusta vastaan, joten kaikki kolme ensimmäistä aloitustaan Ivan voitti Amerikan valloituksensa alkajaisiksi. Nyt hän ei kaapinut kiekkoa kaakon suuntaan, vaan suoraan alaspäin. Hayes löi maalin takaa kiekon ränniin ja Cotter tutusti jatkoi sen eteenpäin yhdellä kosketuksella vasenta laitaa pitkin. Painottomalta puolelta Dorofeyev luisteli taas viistosti kiekon perään, muttei saanut kiekkoa haltuun, vaan se meni Nousiaiselle asti.

24. minuutilla Vegasin 1-2-2 keskialueen puolustusmuoto murtui oudolla pompulla laidasta ja Blues sai sen ansiosta 2v1-tilanteen, mutta Hill liukui upeasti nollaamaan Alexxandrovin one-timerin oikeasta laidasta. Kolme minuuttia myöhemmin Stephenson haastoi tuloksetta jalalla Leddyn eikä päässyt keskialueen käännön jälkeisellä voimaliikkeellä punnertamaan maalille 1v1-tilanteesta. Puolivälissä matsia kolmosvitjalla kiekko liikkui hyvin hyökkäysalueella ja lopuksi Whitecloud tarjoili vielä maalin kulmalle syötön Cotterille, joka nosti rystyltä kiekon Binningtonin varusteisiin. Seuraavaksi Vegasin alivoimalla Hill pysäytti mallikkaasti takakolmiosta tulleet vedot. Pari minuuttia myöhemmin Vegas sai taas yhden puolittaisen vastaiskun lisää. 4v2-tilanne päättyi siihen, että Eichel syötti vasemmalta keskelle ja Roy vielä jatkoi viereen oikealle, mutta Pietrangelo ampui ohi etukulman.

Päätösvitosella Blues tuli rinnalle ja meni ohi. Ensin 1-2-2 karvaus toimi kuten piti ja Blues oli pakotettu päätydumppaukseen. Hill haki kiekon ja luuli jättävänsä sen Haguelle, mutta tämä kurvasikin viime hetkellä eri suuntaan. Niinpä Schenn nappasi kiekon ja tarjoili tyhjiin maalin eteen Barbasheville. Harmillinen kommunikaatioerhe. Alle minuutti myöhemmin puolestaan keskialueen puolustus toimi taas kuten piti ja Blues löi kiekon ränniin. Painottoman puolen pakki Whitecloudkin meni hakemaan kiekkoa, kun Hill ei sitä saanut pysäytetyksi maalin takana. Roykin tuli vielä Whitecloudin avuksi, mutta he yksinkertaisesti vain hävisivät sillä kertaa kaksinkamppailun painotonta laituria vastaan. Muutamalla syötöllä Leivo oli yksin maalin edessä, mutta Hill nollasi alakulmaan suuntautuneen laukauksen. Jatkotilanteessa Haguen siirtokiekko maalin takaa ränniin katkesi pinchanneeseen Mikkolaan, joka vieritti kiekon ränniä pitkin takaisin maalin taakse. Leivo syötti keskustaan ja O'Reilly ohitti tarkalla vedolla yläkulmaan Hillin. Roy seilasi oudosti tuossa tilanteessa ollen ensin myöhässä estämässä Mikkolan nousua ja sitten se kertautui, kun hän ei enää ehtinyt omalle paikalleen merkkaamaan O'Reillya. Päätösminuutilla Vegas oli lähellä tasoitusta, kun Karlsson tykitti keskeltä matalan vedon ja Smith oli reboundissa, mutta rystykäännön pysäytti käsillään jään pinnasta Binnington. Laukaukset kahden erän jälkeen olivat 15-23, joten aika paljon enemmän peli vapautui kakkoserässä.

Päätöserän alussa ylivoimalla Schenn antoi näppärän poikkisyötön, mutta Tarasenkon rannelaukaus vasemmasta siivestä pysähtyi Hillin syliin. Sen perään Vegas joutui uurastamaan toisen alivoiman Whitecloudin nostettua kiekon katsomoon, mutta AV toimi niin hyvin, ettei Blues luonut mitään. Alivoimien jälkeiset minuutit olivat seesteisiä, kunnes hiljalleen Vegas sai rytmin päälle ja aloitti kirin. Viimeisen reilun kymmenen minuutin aikana sillä oli muun muassa 14 perättäistä laukausta kohti maalia ilman, että Blues ampui välissä kohti Hilliä. Parhaat paikat tulivat Marchessaultille. Ensin Smithin karvauksesta Marchessault pääsi kokeilemaan slotista, mutta ampui yli. Perään Mcnabb ampui päin kassaria ja Marchessault oli reboundissa maalin kulmalla, mutta Schenn heittäytyi upeasti eteen blokaten varman maalin. Neljä minuuttia ennen loppua puolestaan Marchessault latasi slotista patjaan ketjutoverinsa tarjoiltua passin maalin takaa. Muutoin suurin osa vedoista lähti siniviivasta ollen jokseenkin ponnettomia. Pari minuuttia ennen loppua Hill puolestaan venyi vielä yhteen 2v1-pysäytykseen Acciaria vastaan. Ihan OK kirin VGK sai aikaan, mutta silti yhdeksän pelin voittoputki katkesi, poks.

Plussat menevät maaleissa mukana olleille pelaajille ja Carrierille, jonka kulmakäännökset ja kiekonhallinta hyökkäysalueella vakuuttivat. Roy vältti voittomaalista ansaitsemansa miinuksen sillä, että nelosketju kyllä sai ehkä jopa pisimmät kulmarallit aikaan ja Nic pysyi myös hyvin kiekossa hyökkäysalueella Carrierin tapaan, mutta kunnon maalipaikoille ketju ei vain päässyt murtautumaan tällä kertaa, vaikka peli-ilme oli hyvä. Hill oli maalissa neutraali ottaen pari mainiota takatolppapelastusta ja paikkasi niillä eritoten kahta ensimmäistä takaiskua, jotka olivat estettävissä. Eichelin ketju oli tasaviisikoin aika mitäänsanomaton tällä kertaa ja ykkösketju oli nelosen ohella se, joka loi edes jonkinlaisia maalipaikkoja. Puolustuksesta Pietrangelo tuki pari kertaa hyvin vastaiskuja, mutta päätti ne aika ponnettomiin rannelaukauksiin oikeasta laidasta.

13/72 Canucks vs. Silver Knights

Brisson palasi kehiin kahden matsin huilin jälkeen ottaen ensi kerran paikan harjoituskaudella tutuksi tulleen Morozovin viereltä.

Ford – Froese – Foo
Brisson – Morozov – Rondbjerg
Quinney – Manninen – Rempal
Loewen – Primeau – Conrad

Hayes – Pachal
Ahac – Miromanov
Cormier – Korczak

Patera
Hutchinson

Plussat ja miinukset
++
+ Loewen, Primeau, Patera, Morozov, Cormier, Quinney
+/- Manninen, Rempal, Conrad, Brisson, Rondbjerg, Foo, Ford, Froese, Hayes, Pachal, Miromanov
- Ahac, Korczak
--

Kauden ensimmäinen vierasvoitto tuli maalein 2-3. Avausmaali syntyi suunnanmuutoksesta. Primeau lätytti kiekon pakkien selustaan siniviivan päältä. Silovs torjui Loewenin ensimmäisen vedon, mutta paluulaukaus lähes nollakulmasta upposi sisään vasemmalta puolelta. Tasoitus tuli 17. minuutilla. Nielsen purjehti YV-haussa Ahacin ja Korczakin välistä läpiajoon ja uitti rystyltä kiekon ohi Pateran. Kakkoserässä HSK teki toisen transitiomaalin, kun Morozov tarjoili vasemmasta laidasta syötön takatolpalle ja Miromanov viimeisteli Karlssonin puolustettua löysästi. Ylivoimalla 35. minuutilla Manninen haki kahdesti Rempalin oikeasta siivestä ampumien rannelaukausten paluukiekot vasemmasta laidasta ja pudotti viivaan Cormierille. Jälkimmäisellä kerralla tämä käytti kiekon Rempalilla ja ampui sitten keskeltä matalan vedon. Quinney oli kärppänä maalin kulmalla uittaen kiekon etukulmasta Silovsin patjan ja tolpan välistä sisään. Mielenkiintoisena muutoksena tosiaan Cormier oli ykkösylivoimassa viivassa ja Miromanov oli pudotettu kakkosviisikkoon. Ainakin se jotenkin toimi. Päätöserässä Canucks tuli vielä maalin päähän viiden minuutin jälkeen, kun se osui taas ylivoimalla. Aloitusvoitosta Pederson sai kiekon vasempaan siipeen ja tulinen rannelaukaus painui aivan etuyläkulmaan ohi Miromanovin peiton. Rau teki loistomaskin eikä Patera nähnyt laukausta. Päätöskympillä yksi Karlssonin kääntölaukaus noppavitosen ulkopuolelta kilahti ylärimaan, mutta sen lähemmäs tasoitusta isännät eivät päässeet.

Patera oli tähti yli 40 torjunnalla. Avauserän kohokohtia olivat 2v1-hyökkäyksessä patjatorjunta Hiranon matalaan rannariin oikeasta laidasta sekä alivoimalla Karlssonin vasemman siiven avopaikan nollaaminen kilvellä. Kakkoserässä Stevens ja Alfaro pääsivät perätysten maalin edesä yrittämään Pateran ohitusta, mutta tämä piti luukut kiinni ja hetki sen jälkeen HSK menikin 1-2 johtoon, joten torjunnat olivat arvokkaita. Puolivälissä iltaa Stevens puolestaan käveli vapaasti maalille ja vei kiekon rystylle, mutta nosti sitten ohi tyhjän maalin Pateran oltua jo jäissä, joten tuuriakin oli mukana. Kakkoserän lopussa puolestaan Karlsson tarjoili ylivoimalla passin vasemmalta takatolpalle, mutta jotenkin Patera venytti kumiukkona Raun ohjauksen tielle. Päätöserässä ei huipputorjuntoja enää tullut, vaan Patera napsi tarvittavat perustorjunnat johdattaen joukkueen voittoon.

Nelosketjusta Primeau ja Loewen kuittaavat plussat avausmaalista. Loewen väläytti myös kakkoserän alussa harhauttaen siniviivan päällä vastaan ajaneen Kalunyukin, mutta sen jälkeen lämäri vasemmalta b-pisteeltä meni Silovsin syliin. Morozov puolestaan alusti hyvin toisen maalin ja oli kiekolliselta suoritusvarmuudeltaan aiempia matseja parempi eikä hukannut pelivälinettä enää keskialueella, vaan oli huolellisempi. Avauserässä myös yhdessä vastaiskussa hän tarjoili syötön Miromanoville, joka jatkoi keskelle Brissonille, mutta tämä ampui keskeltä pleksiin avopaikasta. Quinney saa plussan voittomaalista ja yleisestä jämäkkyydestä. Aloitusympyrässä hän oli silmätestin perusteella vahva. Cormier puolestaan liikutti minusta Miromanovia paremmin kiekkoa ykkösylivoimassa puolelta toiselle. Rannelaukaus ei kuitenkaan ole niin hyvä kuin Mirolla, vaan tuhnumpi, mutta tällä kertaa se tuotti silti yhden reboundin, jonka Quinney suti sisään.

Manninen oli eritoten avauserässä aika paljon katollaan, mutta uhrasi kehonsa mm. kertaalleen siten, että hän vastaanotti taklauksen oikeassa laidassa kiekkoa kuljettaessaan ja jätti sen juuri ennen taklausta Rempalille, joka päätti hyökkäykseen rannelaukaukseen päin Silovsia. Ylivoimalla Cormier petasi hänelle yhden one-timerin päätöserässä, kun Sakari oli hetkellisesti oikeassa siivessä, mutta kuti meni suoraan päin veskaria. Foolta jäi mieleen puolestaan yksi hyvä maalipaikka, kun hän hiipi maalille, mutta rystynosto ei uponnut maalin edestä. Ahac ja Korczak puolestaan saavat miinukset isäntien avausmaalin huonosta siniviivan puolustamisesta alivoimalla. Tuollaista kunniakujaa ei saisi vastustajalle antaa. Kumpikaan ei kiekollisena myöskään tarjonnut mitään erikoista, vaikka vuosi sitten samaisessa hallissa Korczak jopa dominoi nousuillaan halki keskialueen.

Ilta-Sanomissa oli julkaistu juttu Mannisesta pari päivää sitten. Siitä selvisi se, että tosiaankin keskivartalovamma oli syynä neljän pelin missaamiseen. Otteista harjoitusleirillä tuli myös kehuja, joten kuten veikkasin, eivätköhän ne harjoitusmatsien näytöt ole muistissa, jos ja kun farmista pitää kutsua pelaajia ylös. Mannisen kommentit Silver Knightsin pelaamisesta myös vastaavat pitkälti omiakin havaintoja, mutta kommentin valmennuksen hyvyydestä otan suurella varauksella, koska eipä hän voi tietenkään Viveirosta julkisesti lynkatakaan:

– Ei ole mennyt ihan nappiin. Tappioita on tullut. Pitää saada yhteispeli toimimaan, niin sitä kautta yksilötkin onnistuvat paremmin. Joukkueena pitää paremmin saada luotua tilanteita ja autettua toinen toisiamme. Siten se lähtee yksilöilläkin kulkemaan paremmin, Manninen ruotii alkukauttaan.

Torstai-iltana tuli käkeen Abbotsford Canucksilta. Tiukka peli kääntyi päätöserässä kotijoukkueen voitoksi, kun John Stevens rokotti sekavasti toiminutta Hendersonin viisikkoa.

– Pelasimme ihan hyvin, mutta pieniin, voittaviin asioihin se kaatui. Alku on ollut haastava. Kaikki yrittävät, mutta vähän repaleista on ollut. Pitää jeesata vielä enemmän toinen toisiamme. Yksin kikkailemalla pelejä on vaikea voittaa. Yhteispeliä ja yhteishenkeä me kaipaamme. Nyt olemme tällaisessa aallonpohjassa.

AHL:SSÄ taistellaan paikasta auringossa, joten esimerkiksi juuri joukkuehengen harvoin kuulee olevan farmijoukkueiden suurin vahvuus.

– Olen tykännyt olla. Kopissa on hyviä äijiä ja valmennus on hyvää. Vaikka alku on ollut haastava, niin positiivisesti kaikki pumppaavat ja haluavat voittaa. Tappiot tietysti näkyvät kopissakin, Manninen sanoo.

Hän painottaa perusasioita. Voittavia tekoja jäällä. Niitä, joilla hän on Leijonissakin tottunut vuolemaan kultaa.

– Kamppailuista lähdetään liikkeelle, sitten on kaikki siniviivan päällä pelaamiset, alle menot, kiekon blokkaukset ja kiekon pitäminen hyökkäysalueella. Pitäisi saada pidempiä hyökkäyksiä ja sitä kautta luotua enemmän paikkoja.

– Ettei aina heitetä päätyyn ja tulla heti omaan päätyyn takaisin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
17/82 Vegas vs. San Jose

Thompson palasi maaliin. Kenttäpelaajisto oli sama kuin parissa viime pelissäkin. Kessel pelasi 999. perättäisen ottelunsa.

Arvosanataulukko
++
+ Martinez, Pietrangelo, Marchessault, Eichel
+/- Thompson, Theodore, McNabb, Hague, Whitecloud, Smith, Karlsson, Stephenson, Howden, Kessel, Cotter, Carrier, Roy, Kolesar
- Stone
--

Toisella minuutilla 3v2-hyökkäyksestä Smith syötti oikeasta laidasta keskelle ja Karlsson jatkoi vielä vasemmalle Marchessaultille, mutta tämän haku takatolpalle takaisin Smithille katkesi Reimeriin. Viidennellä minuutilla Sharksin kaatajana tunnettu ykkösvitja oli tutusti taas hyvin esillä San Josea vastaan pelatussa matsissa, kun karvaus tuotti tulosta hyökkäysalueella ja pienen kiekottelun päätteeksi Theodore kiskaisi lämärin Reimerin syliin oikeasta laidasta. Seitsemän minuutin kohdalla Hague lepsuili alhaalla menettäen kiekon puolustussinisellä, mutta hän paikkasi itse erheensä eikä Barabanov päässyt kunnolla läpiajoon. Pari minuuttia myöhemmin Martinez tykitti siniviivasta yli maalin ja Kessel oli päätylautareboundissa maalin kulmalla onnistumatta pomputtamaan kiekkoa sisään. Puolivälissä erää puolestaan Stephenson kaapi aloitusvoiton ja Eichel siirsi kiekon Pietrangelolle, joka päätti nousunsa oikeasta laidasta laukaukseen ohi maalin.

13. minuutilla ykkösketju karvasi toistamiseen hyökkäysalueella kiekon itselleen. Smith käänsi vasemmasta laidasta maalin eteen ja Marchessaultin kääntölaukaus meni pakin mailasta yli maalin. 16. minuutilla ykkösketjun suorahyökkäyksen päätteeksi Smith antoi loistavan poikittaissyötön oikealle takatolpalle, mutta Reimer ryösti Marchessaultin liukuen vedon tielle. Avauserässä VGK puhkoi oikeastaan koko ajan vierasjoukkueen karvauksen pitkillä avauksilla takasiniselle ja pääsi siten helposti hyökkäysalueelle. 17. minuutilla Kunin otti ison blokin maalin edessä, kun Kolesarilla oli reboundissa tyhjä maali edessään. Minuutti siitä ja Eichel alivoimalla yritti vasemmalta punnertaa maalille ohi E. Karlssonin, mutta tämä tökkäsi kiekon tylysti lavasta. Rasti seinään onnistuneesta 1v1-puolustamisesta. Ainoa tontti ylivoimalla siunaantui Hertlin päätypassista Barabanoville, mutta rannari oikeasta siivestä meni ohi takakulman reippaasti. Erän viime sekunneilla Vegas siirtyi 1-0 taukojohtoon. Cicek debyytissään suti kiekosta ohi keskialueella ja Eichel riisti sen. Tämä kuljetti yli sinisen ja antoi rystylätyn poikki kentän Stephensonille. Se ei pudonnut lapaan, mutta Chandler haki kiekon ja pudotti sen viivaan Theodorelle. Tämän pitkä poikittaissyöttö tavoitti Eichelin, joka tykitti one-timerin verkkoon vasemmasta laidasta, kun Reimer ei ennättänyt liukua poikittain. Tehopiste oli Eichelille uran 400. runkosarja ja pudotuspelit yhteen laskien.

Kakkoserässä VGK ei enää päässyt keskialueen läpi yhtä helpolla ja hyökkääminen oli nuhaisempaa. Erän alussa Stephensonin aloitusvoitosta syntyi jälleen puolittainen maalipaikka, kun McNabb ampui maalille ja Eichel ohjasi matkalla kiekon hieman ohi maalin. Toisessa päässä sen jälkeen Cicek päätti 3v3-hyökkäyksen rannelaukaukseen vasemmasta laidasta Thompsonin hanskan reunaan. 27. minuutilla Barabanov puolestaan ohjasi Ferraron viivatoimituksen Thompsonin ponttooneihin. Vieraiden hyvä jakso palkittiin 1-1 tasoituksella, kun Sturm syötti kulmasta viivaan, E. Karlsson ampui maalille ja Kunin käänsi paluukiekon oikealta b-pisteeltä verkon perukoille.

33. minuutilla E. Karlsson kompuroi itsekseen siniviivassa ja Stone syötti pystyyn luoden 2v1-tilanteen. Eichel syötti poikittain ja Stephenson ampui Reimerin syliin pehmoisen vedon. Hetken päästä Vegas kuittasi itsensä takaisin johtoon. Keskialueen tukkiminen toimi suunnitellusti ja painoton puolustaja Pietrangelo haki rännikiekon. Hän syötti sen heti pystyyn ohittaen kolme pelaajaa ja kun Karlsson vielä keskialueella voitti kaksinkamppailun pinchannutta Cicekia vastaan, Vegas sai 2v1-hyökkäyksen. Marchessault teki oman valinnan ja ampui etuyläkulmaan tarkasti. Oppikirjamaali tämän kauden Vegas Golden Knightsista:




Päätöserän alussa kuitenkin San Jose tasoitti. Stonella oli kaksi tilaisuutta purkaa kiekko oikeasta laidasta, mutta molemmat yritykset jäivät siniviivaan. Sharks palautti kiekon syvään, jossa Barabanov alisti kulmassa Theodorea punnertaen väkisin maalin taakse ja petasi sieltä tekopaikan maalin eteen Nietolle, joka ei erehtynyt. Osat vaihtuivat parin minuutin päästä, kun Nieto syötti vastaiskussa poikittain ja Barabanov ampui tulisen lämärin vasemmasta laidasta ohi takakulman. 45. minuutilla Eichel puolestaan antoi oikeasta kulmasta upean passin takaviistoon hiipineelle Martinezille, jonka veto slotista kuitenkin kilpistyi omaan pelaajaan Stoneen, joka jäi hetkeksi kitumaan, mutta pystyi jatkamaan peliä. Seuraavaksi Kolesar puolestaan karisti Hertlin vasemmassa laidassa ja teki voimanousun maalin eteen. Roy pääsi käsiksi reboundiin, mutta häntä rikottiin jäähyn arvoisesti. Ylivoimalla VGK ei kuitenkaan luonut mitään laatualivoimaa vastaan, vaan peli pyöri vain laidoilla.

Päätöskympin alussa kiekko pomppasi oudosti Vegas-maalin eteen suoraan Labancille, joka kilautti tolppaan. Viisi minuuttia ennen loppua seuraavalla Vegasin ylivoimalla Marchessault haki irtokiekon vasemmasta laidasta ja käänsi sen nopeasti keskustaan, josta Eichel pyssytti yli maalin. Epäonnistuneen ylivoiman jälkeen Smith otti laiskan jäähyn keskialueella ja Sharks hyödynsi oman ylivoimansa. Barabanov ui nätisti oikeasta laidasta hyökkäysalueelle läpi 1-3 trapin. Sitten hän pelasi pari seinäsyöttöä Couturen kanssa houkutellen Pietrangelon, Martinezin ja Stephensonin samaan laitaan. Kukaan ei viimeistä passia saanut katki, vaan Couture pääsi kävelemään maalille. Hän syötti vielä ohi Karlssonin takaviistoon keskustaan ja Meier viimeisteli yhdellä kosketuksella yläkulmaan. Komea maali, mutta kolmen Vegas-pelaajan olisi pitänyt riittää pysäytyksen aikaansaamiseen oikeassa laidassa. Pian sitten Cassidy ottikin jo Thompsonin maaliltaan. Eichelin tuloksettoman maalille nousun jälkeen vastaiskusta Couture viimeisteli vasemmasta laidasta tyhjiin ja päätöshetkillä vielä Ferraro kaunisteli luvut 2-5:een omasta päästä. Kyseessä oli vasta toinen tappio Sharksille varsinaisella peliajalla runkosarjassa. Saldo on nyt keskinäisistä peleistä 19-2-4.

Pidin Martinezin aktiivisuudesta hyökkäysalueella ja ahkerasta laukomisesta siniviivasta. Toimitukset olivat puolivaarallisia. Pietrangelo saa plussan toisen maalin alustuksestaan. Vaikka he nyt olivat jäällä myös voittomaalin aikana, iltapuhde jäi silti enemmän plussan puolelle. Marchessault oli puolestaan paikkoja rakennelleen ykkösketjun ehkä paras pelaaja Smithin ohella, mutta kun tämä otti sen turhan jäähyn pelin lopussa, pudotin Reillyn arvosanan neutraaliksi. Eichel saa plussan 400. tehopisteestään, koska hän myös käynnisti maalin johtaneen hyökkäyksen. Stone saa puolestaan oli aika näkymätön sitä kakkoserän yhtä pystysyöttöä lukuun ottamatta ja vielä oli osasyyllinen 2-2 tasoitukseen heikoilla puruillaan, joten kapteeni saa täten miinuksen papereihin.

Thompson ei hirveästi joutunut venymään maalissa, mutta takaiskuistakaan häntä ei voi syyttää. Theodore puolestaan pupelsi 2-2 tasoituksessa kamppaillen heikosti, mutta toisaalta alusti avausmaalin, joten anti jäi neutraaliksi. Whitecloudista jäi mieleen ajoittainen turha kiekon leipominen alhaalla ja hän joutui sitten avaamaan vaikeasti laidan kautta eteenpäin, kun syöttösuunnat ehtivät tukkeutua. Muista hyökkääjistä Stephenson kaapi taas hyvin hyökkäyspäässä aloituksia ja se on iso ase kakkosketjulle, kun he voivat käyttää sekä Eicheliä että Stephensonia aloituksissa puolesta riippuen. Cotter ampui kertaalleen avauserän lopussa puolestaan suoraluistelusta ohi takakulman jäähyltä vapauduttuaan. Nelosketjusta Kolesar oli varmaankin pirtein, muttei ihan plussan arvoinen, kun tuotantoa ei lopulta ollut.

14/72 Tucson vs. Henderson

Cormier oli pakeista lepovuorossa. Hyökkäys oli ennallaan viime voiton jälkeen. Brossoit korvasi uunissa Pateran.

Ford – Froese – Foo
Quinney – Manninen – Rempal
Brisson – Morozov – Rondbjerg
Loewen – Primeau – Conrad

Hayes – Pachal
Ahac – Miromanov
Chayka – Korczak

Brossoit
Patera

YV

Froese
Manninen Quinney Rempal
Korczak

Primeau
Morozov Rondbjerg Brisson
Miromanov

Plussat ja miinukset
++
+ Manninen, Quinney, Brisson, Rondbjerg, Foo, Primeau, Miromanov, Pachal, Brossoit
+/- Chayka, Korczak, Ahac, Hayes, Loewen, Conrad, Morozov, Rempal, Froese, Ford
-
--

Tucson on suosiollinen vastustaja näemmä tällä kaudella, kun aiemmin kotona HSK voitti heidät jo kerran 6-2 ja nyt vieraista irtosi peräti 1-7 voitto. Ensimmäistä kertaa seurahistoriassa Silver Knights teki viisi maalia päätöserään. Avausmaalin teki kuitenki kotijoukkue. Brossoit puuttui peliin maalin takana, mutta syötti suoraan vastustajalle kulmaan ja täten paine jäi HSK:n alueelle. Kolyachonok antoi siniviivassa poikittaissyötön Reillylle, joka siniviivan oikeasta kulmasta heitti kiekon maalille ohi Fordin. Matkalla kiekkoon osui Dea, jonka jaloista kiekko kimposi keskustaan McCartneylle. Froese ei tätä saanut kuriin ja niinpä McCartney käveli maalille nostaen rystyltä kiekon maalin kattoon, kun Brossoit oli vasta palautumassa torjunta-asentoon kimmokkeen jälkeen. Parin minuutin päästä tuli kuitenkin jo tasoitus ylivoimalla, johon Brossoitkin sai syöttöpisteen, kun Miromanov purjehti koko kentän läpi tyylikkäästi Söderströmin ja Knotin välisestä aukosta:




Voittomaali syntyi jo 11. minuutilla. HSK makasi 1-2-2:ssa keskialueella. Quinney ohjasi kärkikarvaajana pelin Mannisen laitaan. Tämä ajoi vastaan ja kun Reillyn avaus jäi torsoksi tämän sudittua ohi kiekosta, Manninen riisti kiekon. Sakari kuljetti sen hyökkäysalueelle ja antoi sitten suojauksesta upean kääntösyötön poikki kentän Chaykalle. Tämä syötti oikeasta laidasta maalin eteen ja Brisson ampui ruuhkasta irtokiekon yläkulmaan. Kyseessä oli Chaykalle ensimmäinen AHL-tehopiste.

Kakkoserä oli maaliton, mutta päätöserässä tuhisi senkin edestä. 45 sekunnin jälkeen Manninen osui. Hän hävisi hyökkäyspään aloituksen, mutta Rempal oli terävänä voittaen irtokiekon omille. Hayes ampui sen jälkeen viivasta patjaan. Pachal nousi oikeaa laitaa pitkin irtokiekkoon ja vieritti sen ränniin. Rempal palautti vasemmasta laidasta kiekon maalin taakse Quinneylle, jonka ovela syöttö löysi maalin edestä Mannisen ja tämä sai ampua rauhassa etukulmaan, kun Prosvetov vielä tuijotti toiseen suuntaan. Hetken päästä Foo ampui oikeasta laidasta ja haki oman reboundinsa kulmasta. Sen jälkeen hän syötti päädystä maalin eteen ja kotijoukkueen pelaajien keskeltä Ford viimeisteli maalin kattoon. Viides maali syntyi ylivoimalla, kun Carcone pillastui jostain syystä Rempalille kovin keskialueella ja kävi tämän kimppuun vihellyksen jälkeenkin. Ylivoimalla sitten vähän sekavan tilanteen päätteeksi Froese pudotti vasemmasta laidasta kiekon viivaan, Manninen palautti sen takaisin kohti syvyyttä ja Quinneyn rannelaukaus pienestä kulmasta upposi aivan takayläkulmaan ennen kuin kuviokaan ehti kunnolla rauhoittua. Kuudennessa maalissa Brisson sai lahjan lapaansa hyökkäysalueella, kun Smith antoi karmean harhasyötön. Brisson ei ampunut itse, vaan poimi vierestä Rondbjergin, jonka one-timer b-pisteiden välistä painui ohi Prosvetovin. Seitsemäs maali oli lähes identtinen. Conrad vuorostaan katkaisi Knotin avauksen ja pomputti vasemmasta laidasta kiekon takatolpalle, josta sen löi sisään Primeau.

Brossoit oli maalissa hyvä ansaiten plussan. Hän poimi maskittomat vedot suoraluistelusta etevästi kuten mm. päätöserässä, kun Carcone päätti vastaiskun kutiin vasemmasta laidasta kohti alakulmaa, mutta Brossoitin räpylä oli tiellä. Avauserässä paras torjunta oli Carconen nollaaminen maalinedusreboundista itsestään katsottuna oikealta puolelta. 35. minuutilla puolestaan alivoimalla Brossoit liukui mainiosti sivuttain pysäyttäen patjallaan Cracknellin lämärin suoraan syötöstä. Manninen saa plussan kolmen pisteen illastaan. Hän kamppaili vahvasti ja mm. alivoimalla riisti avauserän lopussa kiekon laidassa ja lähtiessään vastaiskuun Timminsin oli kampattava hänet jäähyn arvoisesti. Kakkoserässä oli paikka myös maalintekoon, kun Quinney käänsi oikeasta laidasta syötön keskustaan, mutta Mannisen kumpikaan vetoyritys ei Prosvetovin ohi mennyt. Quinney kirjaa plussan Mannisen ketjutoverina kahden suunnan etevyydestään ja komeasta YV-maalista päätöserässä. Hän myös puski kahdesti keskeltä puolittaiseen läpiajoon, mutta viimeistelyt kilpistyivät veskariin kummallakin kerralla avopaikoista.

Morozovin ketju pelasi myös pirteästi saaden monesti paineen Roadrunnersin päätyyn ja eritoten laiturit loistivat. Jo toisella minuutilla Rondbjerg karvasi päädyssä kiekon ja syötti poikittain, mutta Prosvetov ryösti takatolpalta Brissonin. Päätöserässä sitten osat vaihtuivat kuudennessa maalissa. Lisäksi päätöserän alussa Brisson käytti upeasti keskialueella mailaansa harhauttaen McCartneyn ja luoden 2v1-tilanteen, mutta se kuihtui Morozovin huonoon syöttöön. Ylivoimalla Brisson ja Morozov ampuivat siivistä kyllä hanakasti, mutta tuloksetta. Foo kirjaa plussan alustuksestaan Fordin osumaan ja oli hänellä itsellään jokunen muukin maalipaikka. Ihan pirteä peli häneltä ja luistin kulki. Miromanov saa plussan soolomaalistaan tietysti. Kakkoserässä oli paikka toiseenkin osumaan, kun vastaiskun lopuksi Primeau petasi hänelle tekopaikan slottiin, mutta Prosvetov koppasi räpyläänsä rannelaukauksen. Primeau saa plussan maalinsa lisäksi tuon paikan alustuksesta. Hän on kyllä paremmin ytimessä nimenomaan sentterinä kuin laiturina. Pachal otti puolestaan kakkoserässä yhdessä AV-vaihdossa pari blokkia putkeen ja saa siitä hyvästä kiitoksen. Avaussyötöt olivat myös napakoita osuen omien lapoihin.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa Manninen puheli, että jatkossakin pienet yksityiskohdat on tehtävä hyvin, jotta he pelaisivat voittavaa jääkiekkoa:





McCrimmon vieraili puolestaan 32 ajatusta -podcastissa ja kuuntelin tuon haastattelun. En ole kaikkea referoimassa, mutta mieleen jäi ainakin se, että suunnitelmana oli kaupata Dadonov pois Eichelin tieltä, jotta tarvittava viiden miljoonan tila olisi saatu palkkakattoon, mutta loukkaantumisten takia sitä ei tarvinnut tehdä. Stonen viimevuotisesta selkävammasta puolestaan hän totesi sen, että kun se vamma tuli kauden ensimmäisen laukauksen seurauksena toisessa pelissä Los Angelesissa, sen jälkeen hän ei pystynyt joukkueen bussissa kävelemään muiden pelaajien seuraan taakse, vaan joutui tuskissaan jäämään istumaan etuosaan. Kapteenistaan McCrimmon totesi myös sen, että tämä arvostaa aggressiivisuutta ja sitä, että joukkue yrittää voittaa ja on kiinni palkkakatossa. Mahdollisista offer sheeteista Haguelle tai Roylle McCrimmon sanoi, että niihin oli varauduttu, mutta yleensä ihmiset unohtavat, että pelaajien on myös hyväksyttävä ne ja heidän pelaajansa haluavat pelata Vegasissa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
15/72 Roadrunners vs. Silver Knights

Cormier korvasi Ahacin ja Marino Loewenin. Patera sai toriuntavuoron.

Ford – Froese – Foo
Quinney – Manninen – Rempal
Brisson – Morozov – Rondbjerg
Conrad – Primeau – Marino

Hayes – Pachal
Cormier – Miromanov
Chayka – Korczak

Patera
Brossoit

AV
Froese-Rondbjerg-Hayes-Pachal, Quinney-Foo-Korczak-Miromanov, Manninen-Rempal-Chayka-Pachal

Plussat ja miinukset
++
+ Manninen, Morozov
+/- Brossoit, Patera, Cormier, Miromanov, Hayes, Korczak, Chayka, Quinney, Rempal, Froese, Foo, Ford, Brisson, Rondbjerg, Conrad, Marino
- Primeau, Pachal
--

Paluu arkeen kahden voiton jälkeen tapahtui 6-2 tappiolla. Avausmaalissa Cormieria vietiin tylysti, kun Carcone harhautti tämän spin-o-ramalla ja iski sitten kiekon Pateran längistä sisään maalin edestä. Karmeaa suorahyökkäyspuolustamista Lukasilta. Toisessa maalissa Primeau puolestaan menetti kiekon omalla alueella keskustassa lähtiessään hyökkäykseen Smithin taklauksen myötä. McGregor nappasi kiekon ja viimeisteli nokikkain Pateran kanssa päästyään rystyltä pelivälineen sisään. Chayka ja Pachal olivat kulmassa avaamassa peliä, joten he eivät ehtineet paikkaamaan. Kolmannen maalin Tucson iski vieraiden ykkösalivoimaa vastaan ja melko lahja sekin oli. Dauphin kuljetti keskeltä hyökkäysalueelle ja antoi sitten hidastetun syötön pakkien selustaan. Sinne leikkasi Dea viimeistelemään läpiajosta yläkulmaan, mutta Pachal oli hyvin syöttölinjalla sitä ennen. Tämä ei vain jostain syystä saanut ohuesti pomppinutta syöttöä katkaistua, vaikka se ei kovin kova edes ollut, vaan huitaisi ohi kiekosta. Avauserän neljäs ja viimeinen maali puolestaan syntyi vastaiskusta. Brisson irrotettiin hyökkäysalueella kiekosta taklaamalla. Sen jälkeen pakki-pakki syötön jälkeen kiekko pelattiin pystyyn laitaa pitkin ohi Morozovin ketjun karvauksen. Hayes pinchasi vastaan, mutta ei saanut peliä katki siniviivaan, vaan Elynuik ohjasi kiekon hänen ohitseen luoden 2v1-tilanteen. Siinä Pachal ei saanut katki Empeyn lättyä ja Barron viimeisteli vasemmalta puolelta yhdellä kosketuksella kliinisesti.

Kakkoserään maaliin tuli Brossoit, mutta hänenkin nollapelinsä kesti vain kuusi minuuttia. Miromanov ampui siniviivasta päin lähintä pelaajaa ja peli kääntyi omiin. Hän ehti kyllä itse paikkaamaan tilanteen ja omalta siniseltä lyömään irtokiekon keskialueelle, mutta se päätyi Knotille, joka syötti eteenpäin. Dauphin jatkoi sinisen päältä kiekon keskelle McCartneylle ja puolittaisesta 2v1-tilanteesta tämä ampui itse alakulmaan Quinneyn takapaineesta huolimatta. Kavennus tuli 38. minuutilla vastaiskusta. Se päättyi Morozovin leikkaukseen oikeasta laidasta keskelle. Kiekko karkasi vähän lavasta, mutta Cormierille se kuitenkin tuli ja tämä ampui Timminsin jaloista oikeasta laidasta kiekon ohi Prosvetovin. Rondbjerg sai kakkossyötön. Päätöskympin aluksi puolestaan Cormier löi punaviivalta kiekon ränniin. Manninen voitti luistelu- ja kamppailukilvan ja syötti päädystä Miromanoville, jonka laukaus oikeasta laidasta yllätti veskarin. Viimeinen maali syntyi pari minuuttia myöhemmin. Hyökkäyspään aloituksessa yläkolmikko nukkui ja Tucson pääsi suoraan 3v2-hyökkäykseen. Cormier ja Miromanov olivat voimattomia, kun Carcone ja Kelemen petasivat Knotille paikan tyhjiin takatolpalle.

Mannisen ketju oli toimivin ylöspäin, joten sen sentteri ja pinnoille päässyt Sakari kirjaa plussan. Heti avausvaihdossa Quinney katkaisi hyökkäyksen siniviivan alla ja syötti vasempaan laitaan Manniselle, joka käänsi poikittain kiekon takatolpalle Rempalille, mutta Prosvetov jotenkin ehti liukua laukauksen tielle. Avauserän puolivälissä suorahyökkäys päättyi puolestaan Rempalin jalkamiinaan ja kutiin pakin jaloista oikealta b-pisteeltä veskarin haltuun. Kakkoserän puolivälin jälkeen pystysyötöstä syntyi 2v1-tilanne, mutta Mannisen oma ratkaisu meni ohi maalin. Päätöserässä puolestaan Quinney kertaalleen pääsi ampumaan viiksiltä suoraluistelusta logoon. Mutta joo, Manninen osoitti siinä 5-2 kavennusmaalissa karvauskykyjään, jotka ovat tulleet ilmi syksyn aikana.

Toinen jotenkin jälleen ylöspäin toiminut vitja oli Morozovin ketju ja tällä kertaa Ivan saa plussan. Hän pelasi kauden parhaan pelinsä alustaen tietysti yhden osuman, mutta kilauttaen myös yhden vastaiskun päätteeksi tolppaan vasemmasta laidasta ranteella kakkoserän lopussa. Hän on saanut suoraviivaisuutta ja dynaamisuutta lisää otteisiinsa, vaikka ne kliseiltä kuulostavat, mutta oikeasti viime peleissä ero on ollut sikäli silmiinpistävä, että ratkaisut kiekollisena tapahtuvat nopeammin ja hänellä on päämääränä edetä aina kohti maalia kiertelyn ja pelin hidastamisen sijaan. Pidän kovasti uudistuneesta Ivanista ja hiljalleen hän on sopeutumassa paremmin pieneen askiin.

Pachal ja Primeau kirjaavat plussat avauserän toheloinneistaan. Cormier paikkasi 1+1 tehoillaan avausmaalin lepsun puolustamisen. Maalissa Brossoit oli melko varmaotteinen viimeiset 40 minuuttia, muttei hänen tarvinnut haamupelastuksia ottaa kuitenkaan. Pateraa en avauserän takaiskuista syytä yhdestäkään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: erku

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
18/82 Vegas vs. Arizona

Kesselin teräsmiesputki saavutti 1000 ottelun rajapyykin. Thompson jatkoi maalissa.

Marchessault–Karlsson–Smith
Stephenson–Eichel–Stone
Cotter–Howden–Kessel
Carrier–Roy–Kolesar

Martinez–Pietrangelo
McNabb–Theodore
Hague–Whitecloud

Thompson
Hill

YV

Stephenson
Marchessault Stone Eichel
Pietrangelo

Roy
Kessel Karlsson Smith
Theodore

AV

Karlsson-Smith-Martinez-Pietrangelo, Roy-Howden-McNabb-Whitecloud, Stephenson-Stone








Arvosanataulukko
++
+ Thompson, Pietrangelo, Carrier, Roy, Stone, Marchessault
+/- Eichel, Stephenson, Karlsson, Smith, Howden, Kessel, Cotter, Kolesar, Theodore, McNabb, Martinez, Hague, Whitecloud
-
--

Kahden pelin tappioputki katkesi rutiinivoitolla 4-1. Avausmaali syntyi kakkoserässä ylivoimalla, kun Eichel pudotti oikeasta siivestä viivaan ja Pietrangelon lämäri painui ruuhkan läpi maaliin. 2-0 maalissa päätöserän avausvaihdossa Pietrangelo puolestaan piti paineen hyökkäysalueella pinchaten siniviivasta vastaan oikeaa laitaa pitkin. Hän syötti Roylle, joka poimi vierestä pienellä siirrolla Carrierin. Tämä punnersi väkisin ohi Maccellin ja nousi kulmasta maalin eteen viimeistellen sitten ohi Vejmelkan. Osuma oli Carrierille jo kauden neljäs, joten hän on enää viiden osuman päässä yhden kauden maaliennätyksestä, joka rikkoutuu tällä kaudella. Kolmannessa maalissa kakkosketjun kulmaralli päättyi siihen, että Stephenson syötti siniviivasta vasempaan laitaan, Pietrangelo lämäsi ja Stone löi paluukiekon ilmasta sisään ennen kuin Hayton ehti koiraa sanoa. Vieraiden kavennusmaali oli onnekas, kun Keller heitti kulmasta kiekon maalille ja se kimposi Boydia vartioineen Martinezin jaloista omaan maaliin. Minuutti ennen loppua vielä Marchessault karvasi hyökkäysalueella vasemmassa kulmassa kiekon Ritchieltä ja syötti maalin eteen, josta Smith viimeisteli läheltä ylös.





Pietrangelo saa plussan kolmen tehopisteen illastaan. Kiekonliikuttaminen oli vaivatonta ja kun 18 pelin jälkeen koossa on 2+15, sesongin alku on ollut erinomainen. Hän myös pelin alussa vapautti pehmeällä chipillä Stephensonin läpiajoon, mutta tämä ei päässyt ampumaan Nemethin koukittua itsensä boksiin. Lisäksi jälleen pari kertaa Vegas käytti tuttua aloituskuviota, jossa Stephenson kaapi aloituksen vasemmasta ympyrästä, Eichel siirsi painottomalle puolelle ja Pietrangelo päätti nousunsa laukaukseen oikealta b-pisteeltä. Nelosketjusta erottuivat puolestaan Carrier ja Roy. Maalin lisäksi kakkoserässä eräässä suorahyökkäyksessä Roy antoi oivaltavan syötön vasemmasta laidasta keskikaistalle täyteen vauhtiin Carrierille, mutta tämän laukaus suoraluistelusta meni yli maalin. Roylta jäi mieleen myös hänen haastopelaamisensa. Esimerkiksi alivoimalla hän yritti röyhkeästi tanssia ohi Moserin 1v1-tilanteessa pyörähtämällä, muttei siinä onnistunut. Päätöskympillä Roy ei pelannut, vaan ottelu jäi kesken pienen vamman vuoksi, mutta Cassidy olettaa hänen olevan kunnossa jo ensi pelissä. Stone puolestaan saa plussan silmä-käsi -koordinaatiostaan kolmannessa maalissa. Hänellä oli toinenkin maalipaikka päätöserässä, kun Eichel tarjoili päätypassin, mutta Mark ampui kilpeen Vejmelkasta katsottuna vasemmalta puolelta.

Marchessault puolestaan oli hyvin toimineen ykkösketjun kenties paras lenkki ja alusti Smithin maalin täysin yksin. Ylivoimalla Marchessault myös haki hanakasti joko Stonen lapaa keskeltä tai Stephensonia takatolpalta kovilla jäänuoliaisillaan, kun Arizonan AV keskittyi peittämään eritoten Eichelin avointa lapaa ja pakotti tämän siirtämään vastuun Pietrangelolle ja Marchessaultille takakolmiossa. Ottelun puolivälissä tasaviisikoin Marchessaultilla oli hänen paras maalipaikkansa heti avausmaalin jälkeisessä vaihdossa, mutta rystynosto maalin kulmalta kilpistyi Vejmelkaan. Mitä tulee Smithiin, maalin lisäksi hän ampui aika paljon kakkosylivoimassa oikeasta siivestä, mutta joko pleksiin tai logoon. Karlsson puolestaan tuhlasi avauserässä pari hyvää tekopaikkaa. Ensin kuudennella minuutilla puolikkaasta 2v1-tilanteesta hän ampui tulisesti ranteella ohi takakulman oikeasta laidasta. Tuota edelsi vieraiden harhasyöttö omalla alueella ja yllättävän paljon Arizonalla oli kiekonkäsittelyvaikeuksia juuri avauserässä. Maccellikaan kertaalleen Kolesarin karvauksen alla ei saanut kiekkoa ulos omista. Vartin kohdalla puolestaan oman pään aloituksen jälkeen Vegas pääsi 3v1-hyökkäykseen ja Smith syötti vasemmalta takaviistoon keskelle Karlssonille, mutta tämän kuti hipaisi veskarin käsivartta mennen ohi maalin, mutta Vegasin avauserän 12 laukauksesta kohti maalia ykkösketju kuitenkin tuotti seitsemän.

Neutraaleista pelaajista Theodore kilautti kertaalleen tolppaan ylivoimalla päätöserän lopussa. Vegas ampui kaikkiaan 14 kertaa ylivoimilla kohti maalia, mikä sivusi seuraennätystä, joten voluumia oli, mutta laatua ei sitten niinkään. Martinez puolestaan blokkasi viisi kutia. Unohdin viimeksi mainita, että edellisen pelin yhdeksän blokattua laukausta oli uusi seuraennätys (tai sitten se sivusi sitä), joten kahteen viime peliin hän on syönyt nyt kumia 14 kertaa, hurjaa. Kolmosketjun paras tekopaikka oli puolestaan myös päätöserän loppupuolella, mutta 2v1-hyökkäyksessä Howdenin syöttö oikealta puolelta jäi vaisuksi eikä Cotter saanut kunnon vetoa aikaan pihdeistä. Kessel pelasi juhlapelissään 15:14 ja ampui kolmesti. YV-aikaa tuli yli viisi minuuttia. Tasaviisikoin hän ei kyllä oikein mitään saanut aikaan, vaan pelasi "minimiä" V. Niemisen sanoin.

Thompson saa plussan voitosta ja vain yhdestä päästetystä maalista, joka ei hänen piikkiinsä edes mennyt. Eniten hänestä oli apua joukkueella kakkoserän avauskympillä, kun Vegasilla jäivät jalat koppiin ja Arizona hallitsi. 23. minuutilla hän torjui Stecherin laukauksen oikeasta laidasta kilvellään ja perään kun Maccelli karisti vasemmassa laidassa steppailullaan vastustajan ja alusti Moserille one-timerin siniviivaan, Thompson torjui matalan vedon. Hetki tuosta ja Keller puolestaan ampui ranteella pakin jaloista ylärimaan vasemmalta kaarelta. Theodoren vaihto venyi peräti 3:30 mittaiseksi, kunnes hän pääsi lipumaan vaihtoon. 28. minuutilla puolestaan Hayton tarjoili rystylätyn maalialueen halki, mutta Keller ampui vasemmasta laidasta ohi maalin Smithin takapaineen ansiosta. Päätöserän alussa vuorostaan Thompson oli jään pinnassa, mutta sai hanskansa McBainin reboundkudin tielle. Lisäksi on mainittava, että Logan otti joitakin hyviä patjatorjuntoja. Avauserässä Fischerilla oli avopaikka oikealta takatolpalta muistaakseni McBainin maalille nousun seurauksena, mutta jotenkin Thompson sai varusteitaan ohjauksen tielle. Kakkoserän lopussa puolestaan Gostisbehere syötti ylivoimalla oikeasta siivestä takatolpalle ja Boyd ohjasi maalinedusmiehenä patjaan kiekon.

Arizonan ylivoimasta pitää todeta vielä se, että haluaisin kyllä nähdä Maccellin kakkosylivoiman sijaan ykkösylivoimassa vasemmassa siivessä Kellerin paikalla, koska AHL:ssä hänellä ja Moserilla oli kuitenkin niin hyvä kemia. Keller voisi siirtyä joko päätyyn tai sitten Gostisbeheren tilalle oikeaan siipeen, koska tämän rannelaukaukset sieltä olivat aika löysiä ja menivät ohi takakulman kahdesti mm. avauserässä. Tulevaisuudessa takakolmioon voi vielä lisätä tietysti Guentherin, joka Maccellin tavoin joutui tyytymään kakkosylivoiman takakolmioon Välimäen kanssa, mutta tulokasleirillä silloin reilu vuosi sitten Guenther-Moser-Maccelli oli sekin timanttinen takakolmio, jonka varaan Arizonan kelpaisi rakentaa. Toki Arizonan YV on sarjan TOP5-tasoa ollut toistaiseksi, joten ehkei sitä kannata liikaa sörkkiä juuri nyt, mutta minun unelmaviisikkoni olisivat tällaiset:

Guenther/Schmaltz
Maccelli Hayton Keller
Moser

Keller
Guenther Schmaltz Maccelli
Moser


 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Cotterilla kirjattuna vain reilut kahdeksan minuuttia peliaikaa...muilla paljon enemmän. Ei kai vaan mikään loukkaantuminen ole kyseessä?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Cotterilla kirjattuna vain reilut kahdeksan minuuttia peliaikaa...muilla paljon enemmän. Ei kai vaan mikään loukkaantuminen ole kyseessä?
Ei. Tuollaiseksi peliaika vain joskus tuppaa jäämään, kun erikoistilannevastuuta ei ole ja ketjuhierarkiassa Howdenin ketju on jopa vihoviimeinen, kun Royn vitja aloittaa aina erät ja sitten kärkiketjut hyppäävät kehiin. Eikä Howdenin ketjun paikkaa rotaatiossa voi kyseenalaistaakaan, koska vähitenhän se luo uhkaa tällä hetkellä.

E: Moneypuckin sivustolta poimitut maaliodottamat per 60 minuuttia:

Marchessault-Karlsson-Smith 3.79
Stephenson-Eichel-Stone 3.79
Carrier-Roy-Kolesar 3.18
Cotter-Howden-Kessel 2.42 (identtinen lukema sallitussa odottamassa vastustajalle eli plusmiinusnollajääkiekkoa pelaa tämä kolmikko)
Amadio-Howden-Kessel 2.18 (tämä kolmikko on myös vuotanut eniten alaspäin sallien 3.32 maalia odottamaa vastustajalle 60 minuuttia kohden)

E2: Roy ei näemmä sittenkään matkusta Edmontoniin, vaan missannee seuraavat pari peliä vieraissa alavartalovamman takia. Leschyshyn noussee sitten pelaavaan kokoonpanoon?
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
19/82 Oilers vs. Golden Knights

Roy oli tosiaan sivussa, joten Amadio palasi kokoonpanoon kolmossentteriksi ja Howden putosi stunttaamaan nelosen keskelle. Amadio otti myös Royn paikan kakkosylivoiman päätymiehenä. Hill sai vuoron torjua kiekkoja maalissa.

Arvosanataulukko
++
+ Kolesar, Howden, Stone
+/- Pietrangelo, Theodore, McNabb, Martinez, Hague, Whitecloud, Hill, Smith, Karlsson, Eichel, Stephenson, Carrier, Amadio, Kessel, Cotter
- Marchessault
--

Avausmaali syntyi jo kahden minuutin tienoilla. Marchessaultilla ja Karlssonilla oli epäselvyyttä oman alueen sijoittumisessa ja kun Marchessault lähti keskustasta paineistamaan kiekollista pakkia Murrayta siniviivaan, Karlsson ei ehtinyt palata omalle paikalleen tukkimaan keskustaa. Niinpä Murray sai syöttää slottiin, johon ei saisi saada syöttää noin vapaasti. Nugent-Hopkins ampui vapaasti keskustasta ja Foegele nosti reboundin Theodoren vierestä sisään. Vegas tasoitti, kun Kolesar voitti luistelukisan, Howden siirsi kiekon päädystä viivaan ja Theodoren rannelaukaus siniviivasta pomppasi maalin eteen ehtineen Keeganin selästä sisään. Tuo oli Vegasin ainoa veto kohti maalia viimeiseen yhdeksään minuuttiin avauserässä ja vaaran paikat olivat kaikkiaan isännille 7-1, kun Golden Knightsin oman alueen purut olivat heikkoja ja PAPP-jaksot venyivät vaihteeksi turhan pitkiksi, joten väsyneenä hyökkäämisestä ei tullut mitään.

Kakkoserässä Vegas kuitenkin livahti johtoon. Eichel vapautti keskialueelta Stonen läpiajoon ja sai käsilleen puolustajalta huitaisun. Kyseessä taisi olla Murray. Yhtä kaikki, Stone viimeisteli rankkarista kiekon tylysti Skinnerin längistä sisään saatuaan neuvon Thompsonilta vaihtopenkiltä. Tasoitus tuli kuitenkin pelin puolivälissä. Oilers houkutteli hyvin Eichelin pois suojaamasta keskustaa sillä, että RNH nousi korkealle pakkien väliin hakemaan kiekkoa siniviivasta ja Eichel irtosi paineistamaan tätä. Samalla Nurse lähti nousuun vasemmalta ja RNH syötti hänelle. Kun Eichel oli poissa slotista, Nurse pääsi antamaan syötön halki keskilinjan ja Draisaitl haltuunoton jälkeen viimeisteli oikeasta laidasta maalin kattoon. Hill jäi sätkimään jäihin kuten monesti pelin aikana ja torjuminen meni enemmän kurkottamiseksi kuin työntymiseksi kiekon eteen. Twitterissä veskariasiantuntijat täten totesivat, että laukaus oli torjuttavissa.

Päätöserässä Oilers osui heti alkuun ylivoimalla. Barrie ehti ennen Smithia irtokiekkoon vasemmassa laidassa ja se hajotti Vegasin AV-neliön, kun RNH käänsi nopeasti syötön poikittain McDavidille ja tämä jatkoi 2v1-tilanteesta takatolpalle Hymanille, jolla oli helppo työ viimeistellä. Tasoitus tuli 51. minuutilla. Eichel piti siniviivan kiinni Draisaitlia vastaan ja syötti poikittain Theodorelle, joka pudotti vasemmasta laidasta keskustaan Stonelle ja tämä ohitti Skinnerin. Vegas pelasi hyvän päätöserän eikä Öljy saanut vetoja aikaan kohti maalia viimeiseen 14 minuuttiin. Silti peli meni jatkoajalle. McDavid pyyhälsi lopulta väkisin ohi Pietrangelon eikä koripallotermein Stephensonin apupuolustus ehtinyt ajoissa paikalle, vaan Taavi nosti kiekon läheltä ylös ohi Hillin.

Marchessault saa miinuksen avausmaalista. Hänen olisi pitänyt kyetä estämään Murrayn syöttö slottiin. Hyökkäyssuuntaankin anti oli olematonta tällä kertaa. Stone saa plussan kahdesta maalistaan tietysti. Kolmanteenkin osumaan oli paikka, kun Eichel petasi hänelle yhden tekopaikan päädystä maalin eteen. Nelosketjusta pidin Kolesarista ja Howdenista. Kolesar tietysti itse käynnisti maaliinsa johtaneen tilanteen. Kakkoserässä hän myös petasi maalin kulmalta tekopaikan jätöllään Carrierille, mutta tämän viimeistely maalin edestä jäi ponttooneihin. Howden puolestaan oli alustamassa 1-1 tasoitusta ja lisäksi heti pelin alussa sai hyvän maalipaikan, mutta rystykuti oikealta puolelta meni pleksiin. Kakkoserän lopussa hän puolestaan ampui vasemmalta b-pisteeltä logoon, kun Kolesar oli ensin karistanut päädyssä vastustajan selästään grindaamalla.

Neutraaleista pelaajista ykkösketjusta erottuivat Smith ja Karlsson, mutta tehottomuudesta ei plussaa voinut antaa. Viidennellä minuutilla ylivoimalla Smith antoi syötön oikealta slottiin, mutta Karlssonin ohjuri ei uponnut neliön keskeltä. Hetkeä myöhemmin Smith katkaisi purun siniviivan alla ja syötti heti slottiin, mutta Karlsson ampui päin Skinneria. Perään Marchessaultin katkosta Smith sai vastaavan tekopaikan keskustaan, mutta tämänkin viimeistely ontui. Kakkoserän alivoimalla 2v1-hyökkäyksessä Smith puolestaan petasi paikan Karlssonille, mutta tämä ajautui turhan lähelle veskaria ampuen siksi suoraan torsoon.

YV-pelaamisesta on puolestaan vielä mainittava se, että kakkosviisikko toi todella hyvin kiekkoa ylös keskeltä. Niin Kessel kuin Karlsson puhkoivat joko kuljettamalla tai syöttämällä Oilersin siniviivan jatkuvasti, vaikka vastassa oli neljän pelaajan linjasto. Esimerkiksi 10. minuutilla Kessel kuljetti siniviivalle ja sen päälle antoi pienen siirron viereen Karlssonille. Tämä käytti vielä kiekon vasemmalla Smithilla saaden seinäsyötön takaisin ja päätti sitten suorahyökkäyksen laukaukseen keskeltä päin kassaria. Kakkoserässä puolestaan Kessel päätti suorahyökkäyksen rystynostoon Skinnerin varusteisiin lähietäisyydeltä.

Eichel heräsi pellaamaan oikeastaan vasta päätöserässä alustaen sen yhden maalin, mutta toisaalta 2-2 tasoituksessa häntä höynäytettiin, joten arvio on neutraali. Lisäksi hän tykitti yhden one-timerin vasemmasta laidasta päin maalivahtia suoraan luistelusta. Theodore puolestaan keräsi kyllä kaksi syöttöä, mutta pupelsi avausmaalissa reboundissa sekä kertaalleen päätöserässä vuoti rumasti 1v1-tilanteessa McDavidia vastaan päästäen tämän läpiajoon, joten arvio on neutraali. Cotter myös petasi hänelle yhden paikan takatolpalle kakkoserässä, mutta kunnon osumaa pomppivaan syöttöön Theodore ei saanut.

Maalissa Hill olisi voinut torjua toisen maalin, mutta toisaalta oli seassa hyviäkin torjuntoja. 14. minuutilla hän päätylautapompun jälkeen jään pinnasta selvitti maalinedushässäkän. Samoin Bouchardin nousu oikealta ja rannelaukaus kohti etukulmaa jäi räpylään. Kakkoserän alussa Howdenin oman alueen aloitustappion jälkeen puolestaan Kostin pääsi vapaasti ampumaan rystyltä maalin edestä, mutta Hill liimasi laukauksen varmasti. Päätöserässä Hill otti komean tuplatorjunnan, kun ensin McDavid lätytti Janmarkin läpiajoon Kesselin menetyksen jälkeen, mutta Hill torjui eleettömästi suoran laukauksen. Ja alle minuutti myöhemmin tosiaan McDavid pyörähti keskialueella ohi Theodoren, mutta Hill torjui tähtisentterinkin suoran laukauksen, vaikka torjuttuaan valui maalin sisään.

16/72 HSK vs. Reign

Foo – Froese – Marushev
Quinney – Manninen – Rempal
Brisson – Morozov – Rondbjerg
Loewen – Ford – Marino

Ahac – Pachal
Cormier – Miromanov
Chayka – Korczak

Patera
Hutchinson

Plussat ja miinukset
++
+ Patera, Miromanov, Cormier, Korczak, Quinney, Rempal
+/- Manninen, Foo, Marushev, Brisson, Morozov, Rondbjerg, Loewen, Ford, Marino, Ahac, Pachal, Chayka
- Froese
--

Avausmaali oli lahja. Cormierin poikkisyötöstä keskialueella Miromanov kuljetti kiekon hyökkäysalueelle oikeaa laitaa pitkin. Heitto kulmasta maalille livahti etukulmasta sisään ohi Villaltan. Tasoitus tuli neljä minuuttia myöhemmin ottelun puolivälin jälkeen. Ahac syötti kulmasta eteenpäin, mutta Froese ei saanut jatkettua kiekkoa ulos siniviivan tuntumassa, vaan menetti sen Maddenille, joka ampui heti slotista ja kiekko meni lopulta Pateran paketin läpi verkkoon. Voittomaali syntyi ylivoimalla päätöskympin aluksi. Manninen ja Miromanov kierrättivät takakolmiossa kiekon oikealle Rempalille, joka ampui ranteella räväkästi päin kassaria, mutta Quinney löi maalin edestä paluukiekon ilmasta sisään samaan tapaan kuin pari päivää sitten edustusjoukkueen pelissä Stone. Loppuluvut 3-1 iski tyhjiin Rempal. Maalia edelsi Korczakin komea blokki ja sen jälkeen Froese chippasi kiekon ulos omista laitaa pitkin punaviivalle, josta Sheldon osui rysään.

Patera saa plussan 30+ torjunnasta. Huippupelastuksia oli kaksi. Avauserässä hän torjui Quinen läpiajon patjallaan ja päätöserässä alivoimalla nollasi Fagemon one-timerin vasemmalta Spencen levityksestä. Ulkokehältä tulleissa vedoissa irtokiekkokontrolli oli hyvä.

Mannisen ketju tuotti eniten ylöspäin ja palkitsen laiturit, koska Sakari otti pari jäähyä eikä tehoillut. Quinney sen sijaan teki voittomaalin ja jo avauserässä hyökkäysalueella riistostaan petasi kääntösyötöllä paikan Manniselle, mutta tämä ei saanut vetoa aikaan oikealta puolelta. Alivoimalla puolestaan 2v1-hyökkäyksestä Quinney teki oman valinnan ampuen syliin. 17. minuutilla hänen ristipistostaan Rempal leikkasi oikeasta laidasta keskustaan ja pelasi seinän Mannisen kanssa, jonka jälkeen tämän pudotuksesta hän ampui keskeltä logoon. Rempal vietti kahden pisteen iltaa ja niiden lisäksi hukkasi päätöserän alussa puolittaisen läpiajon ampuen päin Villaltaa suoraluistelusta. Puolustuksessa Korczak pelasi tiiviisti alaspäin ja otti isoja blokkeja mm. lopussa. Miromanov puolestaan keräsi 1+1 tehot. Cormier oli kiekollisesti hyvä ja kuin varkain on jo kolmen pelin pisteputkessa. Siniviivalämäreissä oli uhkaa koko ajan. Mm. 39. minuutilla Morozov aikansa hyökkäysalueella kiekkoa pidettyään pudotti viivaan ja Cormier latasi matalan vedon patjaan. Kakkoserässä nousullaan hän petasi vasemmasta laidasta tekopaikan keskikaistalle Manniselle, joka ampui yli maalin Björnfotin lavan kautta.

Yleisesti pitää todeta, että oman alueen kamppailupelaaminen oli hyvää ja jossain haastattelussa aiemmin mm. Chayka totesi, että sen on parannuttava. Neutraaleista miehistä Rondbjerg tuhlasi yhden läpiajon Brissonin pystysyötöstä uittaen rystyltä patjaan. Morozov puolestaan niin ikään kakkoserän loppupuolella potki karkuun voimakkailla luistelupotkuilla, mutta kuti suoraluistelusta päätyi rintapanssariin. Päätöserän alussa puolestaan ykkösketjulla oli paras paikkansa hyökkäysalueen riistosta, mutta 2v0-tilanteesta Marushev ei saanut takatolpalta Foon syötöstä ohitettua Villaltaa.

17/72 Reign vs. Silver Knights

Hayes korvasi Chaykan ja Brossoit Pateran.

Foo – Froese – Marushev
Quinney – Manninen – Rempal
Brisson – Morozov – Rondbjerg
Loewen – Ford – Marino

Ahac – Pachal
Cormier – Miromanov
Hayes – Korczak

Brossoit
Hutchinson

Plussat ja miinukset
++
+ Quinney, Korczak
+/- Brossoit, Hayes, Cormier, Miromanov, Ahac, Pachal, Manninen, Marushev, Foo, Brisson, Rondbjerg, Loewen, Ford, Marino, Morozov
- Rempal, Froese
--

Reign meni johtoon ylivoimalla pelin alussa. Sarjan kolmanneksi paras alivoima murtui, kun Froese hävisi aloituksen omissa, Fagemo siirsi viivaan, Spence toimitti ranteella maalille ja Byfield ohjasi kiekon ohi Brossoitin. Tasoitus kakkoserän alussa oli onnekas. Pachal dumppasi punaviivalta päätyyn ja Copley meni pysäyttämään kiekkoa maalin taakse, mutta kenttämestarin erikoisella peliväline kimposikin maalin eteen, josta Morozov viimeisteli helposti tyhjiin ensimmäisen AHL-maalinsa. Reign palasi johtoon 34. minuutilla. Ward ampui maalille sinisen kulmasta. Siellä oli alkuun 2v2-tilanne, mutta sitten Clarke tuli vielä taustalta mukaan eikä Rempal seurannut tämän nousua, vaan hän sai nostaa rauhassa irtokiekon takatolpalta sisään. Voittomaali päätöskympillä oli avausmaalin toisinto. Froese hävisi aloituksen Turcottelle, Quine siirsi viivaan, Clarke levitti ja Maddenin piiska vasemmalta painui ohi Brossoitin. Kavennus tuli vielä 10 sekuntia ennen loppua, kun Manninen ampui siniviivasta matalan lämärin ja Quinney siirsi maalin edestä paluukiekon sisään. Kulmasta syötön antanut Rempal sai kakkossyötön.

Pelin kuva oli aika samanlainen kuin edeltävässä kohtaamisessa eli molemmat viisikkopuolustivat melko ehjästi eikä Brossoitkaan joutunut maalissa pahemmin venymään. Kakkoserässä hän otti muutaman hyvän lähitorjunnan nollaten mm. Turcotte-Wagner akselin rakentaman tekopaikan maalin edestä tulleen ohjauksen. Plussat menevät maalin tehneelle Quinneylle ja Korczakille. Jälkimmäiseltä jäi mieleen taas vankka oman alueen pelaaminen ja yksi pelastettu 3v1-hyökkäys oikea-aikaisella heittäytymisellä syötön väliin. Quinney puolestaan maalinsa lisäksi avauserässä petasi päädystä Rempalille avopaikan maalin eteen, mutta tämä ampui Copleyn syliin. Tilannehan käynnistyi muuten siitä, että Manninen vaihteeksi voitti luistelukilvan päätyyn ja siirsi ykkösellä kiekon viereen Quinneylle isäntien maalin takana. Quinneylla oli myös toinen laadukas maalipaikka päätöserässä, mutta 2v1-hyökkäyksestä hän ei saanut Rempalin syötöstä viimeisteltyä kiekkoa maaliin. Rempalille lähtee miinus avopaikan hukkaamisesta ja isäntien kakkosmaalin nukahtamisesta omalla alueella. Froese puolestaan hävisi kaksi kriittistä oman alueen aloitusta. Yksi olisi vielä menetellyt, mutta kahdesta oli jo annettava miinus. Neutraaleista pelaajista Rondbjerg kilautti kertaalleen tolppaan kakkoserässä rystyltä oikeasta laidasta voitettuaan luistelukisan. Päätöserässä ylivoimalla saman teki Cormier, joten pisteputken venyminen neljään matsiin ei lopulta niin kaukana ollut.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
20/82 Vancouver vs. Vegas

Thompson palasi maaliin ja Leschyshyn korvasi kolmossentterinä Amadion, mutta muuten muutoksia ei ollut. Marchessaultille ottelu oli viidessadas runkosarjassa.





Arvosanataulukko
++
+ Eichel, Stephenson, Stone, Carrier, Pietrangelo, Martinez
+/- Thompson, Theodore, McNabb, Smith, Marchessault, Howden, Kolesar, Cotter, Kessel, Leschyshyn
- Karlsson, Hague, Whitecloud
--

Avauserä oli ansaitusti maaliton, vaikka yhteensä joukkueet ampuivat 25 kutia kohti maalia, mutta käytännössä mitään merkittävää erässä ei tapahtunut ja nuo vedot olivat joko vaisuja viivatoimituksia tai laukauksia heikoista sektoreista laidasta. Canucks tosin sai kertaalleen kiekon rysään, mutta osuma hylättiin, kun sitä edelsi 25 sekuntia aiemmin paitsio. Whitecloud ja Karlsson epäonnistuivat puruissaan oikeaa laitaa pitkin perätysten ja paine jäi omiin. Sen perään Hague ja Karlsson hävisivät 2v2-tilanteen kulmassa. Joshua syötti päädystä ohi Haguen maalin eteen ja Lazar sai survoa kiekon rauhassa sisään, kun Karlsson lopetti pelaamisen kesken.

Oikea avausmaali syntyi 32 minuutin tienoilla. Kulmarallin päätteeksi Hughes syötti siniviivassa poikittain Boeserille. Smith yritti kurkottaa katkoon mailallaan, muttei onnistunut. Boeser nousi vasemmasta laidasta täten vapaasti kohti maalia ja Whitecloudin oli astuttava vastaan maalin edestä. Se jätti maalin eteen 1v2-alivoimatilanteen Haguelle ja Kuzmenko ohjasi Boeserin syötön verkkoon. Tasoitus tuli kolmen minuutin päästä. Stephenson kaapi taas yhden hyökkäysalueen aloitusvoiton lisää, Theodore siirsi kiekon Eichelille vasempaan laitaan ja tämän rannelaukaus maalille painui verkkoon maskissa olleen Stonen ohjaamana. Seuraavassa vaihdossa peli oli jo 1-2, kun Pietrangelo syötti siniviivasta laitaa pitkin Eichelille. Tämä tuli vastaan Myers selässään ja haki vauhtia siniviivan kautta. Pietrangelo ja muut levittivät tehden Eichelille entistä eristetymmän 1v1-tilanteen keskustaan. Takaisin kohti maalia kurvattuaan Eichel harhautti Myersin puoliksi saaden lavan auki ja ampui sitten tämän jaloista terävästi. Maskissa ollut Carrier sai maalin nimiinsä osuttuaan vedon tielle:




Päätöserä oli todella villi. Ensin Canucks osui kolmesti kuuteen minuuttiin. 2-2 tasoituksessa Stillman käänsi keskialueelta pelin nopeasti takaisin pystyyn ristipistolla. Miller syötti siniviivan päältä poikittain ja Stephenson ei saanut katki syöttöä Horvatille, joka viimeisteli läpiajosta varmasti matalan vedon ohi Thompsonin. Hetkeä myöhemmin Hughes tanssi siniviivassa ahtaassa tilassa taitavasti Marchessaultia vastaan ja levitti Schennille, jonka rannelaukaus laidasta upposi etukulmaan Haguen kautta. Sen perään sitten Karlsson hävisi oman pään aloituksen maanmiehelleen Petterssonille ja Kuzmenko vieritti kiekon ränniä pitkin maalin taakse. Theodore ei saanut sitä pysähtymään, vaan se pomppasi lavan yli Mikheyeville, joka syötti päädystä luukulle. Karlsson töppäsi toistamiseen eikä saanut estettyä Petterssonin kahta kutia, joista jälkimmäinen ohitti Thompsonin. Jo toinen todella heikko vaihto omissa Karlssonilta, joten siksi minun oli annettava hänelle miinus taulukkoon, vaikka paitsio pelastikin sen avauserän lepsuilun.

Vegas ei luovuttanut, vaan kiri rinnalle ja ohi. 4-3 kavennus syntyi lähes välittömästi, kun Pietrangelo ampui siniviivasta patjaan. Martinez nousi reboundiin, mutta senkin Demko torjui. Kolmoskiekon puttasi kuitenkin tyhjiin illan toisellaan Carrier, jolle kahden maalin ilta oli yllättäen uran ensimmäinen. 49. minuutilla Demko lahjoitti kiekon oman alueen kulmaan purun sijaan. Karlsson ja Marchessault kamppailivat päädyssä onnistuneesti pelivälineen vieraille ja jälkimmäinen löysi maalin edestä Smithin, joka survoi Schennin sisäpuolelta kiekon etukulmasta sisään. Sen jälkeen nähtiin erikoinen episodi, kun Ekman-Larsson löi maalin takaa kiekon ränniin. Eichel pysäytti kiekon oikeassa laidassa, mutta sitä ennen se osui valokuvausaukossa olleen kameran linssiin, joka lensi samalla jäälle. Peliä ei kuitenkaan pantu poikki, vaan se jatkui. Eichel kiersi syvyyteen ja käytti kiekon Stonella ennen pudotusta viivaan. Martinezilta lähti korkea lämäri, jonka Demko sylki eteensä ja Stone löi paluukiekon alakulmaan. Lopulta osuma hylättiin ja todellinen 4-5 voittomaali syntyi ajassa 54:14, kun Stone poimi vasemmasta laidasta maalille leikanneen Pietrangelon, joka nosti rystyltä kiekon verkkoon Boeserin puolustettua löysästi. Näin ollen kahden pelin vierasreissun saldo oli kolme pistettä. 20 ottelun jälkeinen saldo 15-4-1 sivuaa seurahistorian parasta aloitusta koronakaudelta. Thompson kirjautti puolestaan jo kauden kymmenennen voittonsa.

Pietrangelo pelasi jo kauden kolmannen kolmen pisteen pelinsä ja teholukema oli pakkipari Martinezin tapaan +4. Martinezkin kirjasi pari syöttöä, joten plussa on ansaittu. Carrier puolestaan loisti alaketjuista. Jo tylsässä avauserässä hän sai ainoana jotain todellista uhkaa luotua päättäväisillä ajoillaan kohti maalia. Lisäksi hän pääsi pelaamaan kakkosylivoimaa Royn paikalla maskissa ja hyvä avauserä palkittiin myöhemmin uran ensimmäisellä kahden maalin illalla. Hän loi yksilöistä eniten henkilökohtaista maaliodottamaa 1.22 maalin verran, kun toiseksi parhaan Eichelin lukema oli 0.55. Lisäksi Eichelin vitja saa kokonaisuudessaan plussat tehoilustaan. Se hallitsi pelin virtausta jäällä ollessaan jääden maaliodottamassa plussalle noin 0.8 maalin verran. Maalien lisäksi kakkoserän alussa Stone hidasti oikeassa laidassa ja syötti maalin eteen liikkuneelle Eichelille, jonka ohjaus ilmasta meni hieman ohi. Päätöserän alussa Stephenson puolestaan petasi Stonelle avopaikan takatolpalle, mutta Demko ryösti tämän patjallaan.

Neutraaleista pelaajista ykkösketjulla oli paikkoja useampaankin kuin vain yhteen maaliin. Ja kun Smith ja Marchessault olivat jossain määrin osasyyllisia 1-0 ja 3-2 maaleihin, heidän arvionsa jäävät neutraaleiksi. Avauserän loppupuolella 2v1-hyökkäyksessä Smith haki turhaan syöttöä OEL:n läpi Marchessaultille takatolpalle. 25. minuutilla sama pari oli asialla, kun Smith siirsi oikeasta laidasta kiekon maalin eteen ja Marchessault ampui yli suoraan liikkeestä. Heti perään 2v1-hyökkäyksessä Marchessault tinttasi one-timerin syliin Karlssonin levityksestä. 28. minuutilla osat vaihtuivat, kun Marchessault petasi päädystä tekopaikan Karlssonille maalin eteen, mutta tämä ampui päin blokkia. Päätöserän lopussa puolestaan Karlssonin aloitusvoitosta ensin Marchessault ampui tolppaan oikeasta laidasta ja heti perään Smith slotista. Eichel myös petasi Marchessaultille tekopaikan maalin kulmalle, kun Demko oli poissa maaliltaan, mutta Pettersson esti torjunnallaan juhlakalun aikeet maalinteosta.

Maalissa Thompson koppasi avauserässä varmasti viivavedot. Samoin Petterssonin kuti vartin kohdalta suoraluistelusta jäi hänen haltuun vaikeannäköisen olkapäätorjunnan jälkeen. Hague oli liian syvällä ja jätti liikaa etäisyyttä laukojaan. Muissakaan erissä ei helppoja maaleja mennyt, mutta mitään mahtipelastuksiakaan ei tullut.

Karlsson kuittaa miinuksen oman alueen lepsuudestaan. En ole kovin montaa kertaa kyllä nähnyt häneltä noin huonoa pelaamista omalla alueella. Hague ja Whitecloud puolestaan pelasivat 14 minuuttia miinusmerkkisesti. Whitecloud aikaili kiekollisena sekä kahdessa ensimmäisessä takaiskussa (hylätty osuma mukaan luettuna siis) oli osasyyllinen. Hague muutoin vain vähän sähelsi sekä sijoittui ajoittain heikosti eikä maalinedustan siivoaminen ollut tehokasta. Toki heidän ollessaan jäällä Vegasin maaliodottama oli niukasti plussalla, mutta se oli enemmän hyökkääjien ansiota. Silmätestini ei heistä pitänyt tässä ottelussa ja Twitterissä taisi lukea, että viimeisessä seitsemässä pelissä Hague ei ole kertaakaan ollut jäällä, kun Vegas on tehnyt maalin, vaan sen sijaan hän ollessaan jäällä omiin on mennyt kahdeksan kiekkoa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Toiset kymmenen peliä pelattu ja vauhdin hiljenemistä on havaittavissa. Taisi tulla kolme tappiota lisää tältä kympiltä. Hmm...ei hyvä suuntaus. Mutta divisioonan johtopaikka on toistaiseksi kirkkaasti vielä hallussa.

Erityisesti nyt on mieltä lämmittänyt Pietrangelon tehoilu viimeinkin häneltä pitkään odotetulla tasolla. Puolustuspäässä ilmeisesti ongelmat vielä jatkuvat, eikä hän pysty huippumiehiä pitämään kurissa 1-1 taistelussa, mutta annan nyt kuitenkin plussaa pistetehoilusta viime aikoina.

Kolmoskentän ongelmat, joita on vissiin ollut Vegasissa alusta saakka (siis ensimmäisen kauden alusta), jatkuvat. Tehoja ei vaan löydy millään tavalla. Cotterkin menee vissiin täysin hukkaan kolmosketjussa, kun heille ei syystäkin paljoa peliaikaa anneta. Siinä on Brucella miettimistä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Erityisesti nyt on mieltä lämmittänyt Pietrangelon tehoilu viimeinkin häneltä pitkään odotetulla tasolla. Puolustuspäässä ilmeisesti ongelmat vielä jatkuvat, eikä hän pysty huippumiehiä pitämään kurissa 1-1 taistelussa, mutta annan nyt kuitenkin plussaa pistetehoilusta viime aikoina.

Kolmoskentän ongelmat, joita on vissiin ollut Vegasissa alusta saakka (siis ensimmäisen kauden alusta), jatkuvat. Tehoja ei vaan löydy millään tavalla. Cotterkin menee vissiin täysin hukkaan kolmosketjussa, kun heille ei syystäkin paljoa peliaikaa anneta. Siinä on Brucella miettimistä.
Puolustussuuntaankin Pietrangelo on ollut nyt ihan tyydyttävä. Aiemminkin taisin jo kirjoittaa, että Martinezin vierellä pelaaminen helpottaa, kun ei tarvitse kaitsea Hagueta tai Huttonia ylisuuressa roolissa kuten viime kaudella. Mitä tulee tuohon nimelliseen kolmosketjuun (mutta todelliseen jopa nelosketjuun), aika monessa joukkueessa se tuntuu jäävän aina vähän välimallin ketjuksi, jossa on yleispelaajia, jotka eivät kuitenkaan ole tarpeeksi hyviä yli- tai alivoimalle. Noh, Kessel toki pelaa kakkosylivoimaa ja Howden on kutos-tai seiska-alivoimahyökkääjä, mutteivat hekään korvaamattomia ole. Varmaankin valmennus on tällä hetkellä kohtalaisen tyytyväinen, jos kolmosketju selviytyy aina illastaan teholukemalla +0.

18/72 Condors vs. Silver Knights

Dorofeyev palasi kokoonpanoon 19 päivän tauon jälkeen ottaen Brissonin paikan kolmosketjusta. Alakerrasta Cormieria lepuutettiin.

Foo – Froese – Marushev
Quinney – Manninen – Rempal
Dorofeyev – Morozov – Rondbjerg
Loewen – Conrad – Marino

Hayes – Pachal
Ahac – Miromanov
Chayka – Korczak

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Loewen, Conrad, Dorofeyev, Marushev, Miromanov
+/- Brossoit, Pachal, Chayka, Korczak, Ahac, Hayes, Marino, Rondbjerg, Morozov, Rempal, Manninen, Quinney, Foo, Froese
-
--

Avausmaali syntyi avauserän puolivälissä. HSK oli siihen asti pelin päällä lievästi ja isännillä oli vain kolme vetoa, joten johto oli ansaittu, kun keskialueen yli isännät eivät päässeet kontrolloidusti 1-2-2 ohjauspelin ohitse. Johtomaalissa Pachal ampui viivasta maalille. Loewenin paluuyritys ei uponnut, mutta Conrad lopulta nosti irtokiekon ruuhkasta maalin kattoon ohi Rodriguen. Tasoitus syntyi 28. minuutilla. Morozovin vitja ei päässyt omista ulos, vaan juuttui sinne pitkäksi aikaan juoksemaan kiekon perässä. Lopulta kun Ivanilla oli paikka purkaa keskeltä, kiekko ei tullutkaan hänen mukaansa, vaan jäi Bensonille, joka löysi slottiin ajelehtineen Espositon ja tämän rannelaukaus yllätti Brossoitin etuyläkulmasta. HSK meni takaisin edelle ylivoimalle päätöserän alussa. Manninen ehti irtokiekon perään ensin vasempaan kulmaan ja huitaisi kiekon sieltä b-pisteiden väliin nousseelle Miromanoville, jonka rannelaukaus painui esteettä oikeaan yläkulmaan. Tasoitus tuli päätöskympin alussa, kun McPhee ehti päätykiekkoon ennen Chaykaa ja pudotti viivaan Kesselringille, jonka toimitus painui maskissa olleen Brossoitin ohi maaliin. Pachal ei saanut boksattua vastustajaa riittävän hyvin pois veskarin näkökentästä. Vain 12 sekuntia myöhemmin nähtiin 3-2 voittomaali. Ohjaaja pyöritti vielä uusintoja, mutta ilmeisesti Miromanov rikkoi mailansa keskialueella ja peli kääntyi omiin. Tullio ampui Ahacin jaloista. Brossoit luuli liimanneensa kiekon, mutta se olikin pudonnut hänen viereensä ja Bourgault löi sen sisään maalille ajettuaan.

Dorofeyev teki häkkipäänä pirteän paluun. Jo avausvitosella hän ampui kahdesti terävästi vasemmalta b-pisteeltä ylivoimalla. Rodriguen olkapää pelasti jälkimmäisen yrityksen Foon oivan päätypassin jälkeen. Kakkoserän lopussa puolestaan Dorofeyev osui jopa ylärimaan samoilta jalansijoilta ja ylipäätään syöttöpelaaminenkin oli hyvää. Nelosketjun kaksikko Loewen-Conrad kirjaa plussan maalista, mutta Conrad oli muutenkin kohtalaisen vakaa kahteen suuntaan ja teki pari katkoa keskialueella. Miromanov puolestaan saa plussan YV-maalistaan. Lisäksi avauserässä hän purjehti kertaalleen keskialueen halki puolittaiseen läpiajoon ylivoimalla, mutta rystykuti ei ohittanut Rodrigueta.

Morozovin ketju ohjasi hyvin 1-2-2 karvauksellaan pelin aina toiseen laitaan ja suoritti sitten siellä riiston ennen omaa siniviivaa alanelikkonsa turvin. He olivat esimerkkiketju sillä saralla ja paikkasivat siten 1-1 tasoituksen omalle alueella juuttumisen, joten arvio on neutraali. 35. minuutilla he myös suorittivat riiston hyökkäysalueella, mutta Morozovin passi Rondbjergille ei mennyt puolustajan läpi ja one-timer jäi ampumatta. Froese puolestaan ampui transitiosta kakkoserän alussa vasemmasta laidasta suoraluistelusta Rodriguen syliin. Päätöserän alussa hän teki vuorostaan katkon siniviivan alle ja käänsi nopeasti maalin eteen, mutta Marushevin reboundsurvomiset eivät uponneet verkkoon. Mitä tulee Marusheviin, pidin hänen AV-pelaamisestaan ja kamppailuvoimastaan, joten hellyin antamaan plussan.

Brossoit selvisi maalissa minusta aika helpolla, vaikka torjui noin 30 kertaa, mutta huippupelastuksia ei oikein seassa ollut. Viimeinen maali oli estettävissä vieläpä, mutta muuten hän oli perusvarma maalin suulla. Manniselle en puolestaan 0+1 tehoista huolimatta anna plussaa, koska ylivoimalla hänen syöttönsä vasemmasta siivestä olivat epätarkkoja aika ajoin ja hän haki turhan ahtaisiin väleihin passeja.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
21/82 Vegas vs. Ottawa

Thompson jatkoi maalissa. Amadio korvasi Leschyshynin kolmosen keskellä.

Arvosanataulukko
++
+ Eichel, Stone, Carrier, Karlsson, Thompson
+/- Pietrangelo, Theodore, Martinez, McNabb, Hague, Whitecloud, Stephenson, Smith, Marchessault, Howden, Kolesar, Kessel, Amadio, Cotter
-
--

Kolmannella minuutilla nähtiin Eichelin kiertonäytös hyökkäysalueella, kun kiersi sitä kiekko lavassaan, mutta lopuksi rystypassi vasemmalta keskustaan ei löytänyt Stonen lapaa. Pari minuuttia myöhemmin Sens pääsi 3v2-hyökkäykseen McNabbin pinchausta varmistaneen Stephensonin katko keskialueella jäi puolittaiseksi ja hän huitaisi kiekon suoraan takaisin vieraille. Joseph päätti vastaiskun ampuen Stephensonin jaloista Thompsonin maskiin. Yhdeksännellä minuutilla tuli uusi 3v2-vastaisku vieraille, mutta McNabb selvitti sen erinomaisella mailapuolustamisellaan. Minuutti myöhemmin Hamonic sai poikkisyötön kaiketi Pintolta ja tälläsi oikealta b-pisteeltä nousunsa päätteeksi tolppaan. Hetkeä myöhemmin Thompson nollasi maalin edestä Brassardin, joka sai syötön maalin takaa. Toiseen päähän Vegas loi 2v1-tilanteen, mutta Thomson katkaisi syötön Marchessaultin ja Karlssonin välillä. 13. minuutilla ylivoimalla Vegasin ainoa laukaus oli Marchessaultin nollakulmakokeilu etukulmaan vasemmasta laidasta.

Toisella ylivoimalla heti perään Marchessaultille ilmaantui avopaikka pomppukiekosta, muttei hän saanut pyörivään kiekkoon laadukasta vetoa aikaan. Hetken päästä peli muuntui kuitenkin 1-0:aan, kun Eichel löysi AV-neliön keskeltä Brassardin ja Sandersonin lapojen välistä Stonen, joka tälläsi keskeltä kiekon uurnaan. Syöttö oli ultratarkka. Stone osui jo neljännessä pelissä putkeen sivuten uransa pisintä maaliletkua. Pari minuuttia ennen taukoa ykkösvitja loi tekopaikan syvyydestä, mutta Smith tälläsi keskustasta yli maalin. Sen jälkeen vieraat saivat ylivoiman. Takakolmio DeBrincat-Sanderson-Stützle osoittautui pahaksi vastukseksi. Ensin Sanderson ampui siniviivasta lämärin kohti maalia ja Tkachuk kyykytti Martinezia reboundissa, mutta Thompson venyi tuplatorjuntaan. Hetki siitä ja peli kuitenkin oli tasan 1-1, kun Sanderson tasoitti ensimmäisellä NHL-maalillaan. Hän vain roiskaisi kiekon maalille ja se muutti matkalla suuntaa Martinezin mailasta painuen ohi Thompsonin, joten Alecin AV-vaihto ei ollut se kaikkein onnistunein. Avauserässä vaaralliset paikat olivat 0-5, joten Sensin voi sanoa olleen parempi tasaviisikoin.

Kakkoserän alussa Carrier leikkasi vasemmalta maalille, mutta Talbot löi kiekon avasta viimeistelyhetkellä. 24. minuutilla kakkosketju sai pari 3v2-vastaiskua Tkachukin ketjua vastaan, mutta molemmilla kerroilla Eichelilla poltti kiekko lavassa suuressa vauhdissa eikä hän saanut syötettyä omille. Minuutti myöhemmin toisessa päässä purku jäi siniviivaan ja käännöstä DeBrincat ampui maskittoman rannelaukauksen, joka oli marja Loganille. Hetkeä myöhemmin Smith puolestaan oli karata suoraan vaihdosta läpiajoon, mutta Sanderson polki jopa vaivatta hänet kiinni pitkänkin vaihdon lopuksi. Maailmanluokan transitiopuolustamista. 27. minuutilla Martinez puolestaan nousi hyökkäysalueella oikeaa laitaa pitkin ja sai levityksen Pietrangelolta, mutta rannari laidasta osui kilpeen. Stone oli reboundissa slotissa ampuen paluukiekon napakasti patjaan.

32. minuutilla Whitecloud puolestaan nousi oikealta ja ampui matalan rannelaukauksen. Talbot torjui, mutta Howden siirsi reboundin sisään jään pinnasta. Osuma kuitenkin hylättiin heti, koska Brett teki osuman käsillään, mutta ylivoiman Vegas sentään sai, kun Hamonic hänet veti poikittaisella jäähän. Ylivoimalla ensin Marchessaultin jäänuoliaispassi tavoitti takatolpalta Stephensonin, joka ohjasi luistimellaan kiekon patjaan. Stonekaan ei saanut reboundia huidottua sisään. Sitten kun Vegas haki uutta vauhtia alhaalta, Eichel hukkasi kiekon keskialueella, mutta Kelly ampui läpiajosta Thompsonin hanskan reunaan hakiessaan osumaa alakulmaan. Voittomaali syntyi ajassa 36:23. Whitecloud avasi keskialueelle Carrierin lapaan. Tämä alisti Holdenia ja Thomsonia pujahtaen heidän välistään läpi ja ampuen sitten ranteella vasempaan takakulmaan horjuvasta asennosta. Carrier on nyt enää kahden maalin päässä ennätyksestään. Erän lopussa vielä Stone ampui maalin edestä logoon Stephensonin hyvästä päätypetauksesta ja ylivoimalla Marchessault kilautti vasemmalta paluukiekon ylärimaan Eichelin patjakudin jälkeen. Mitä tulee kolmosketjuun, se oli taas heikko lenkki, kun kahden erän jälkeen 5v5-pelissä kaikki vedot olivat sen ollessa jäällä 1-9 vieraille.




Päätöserän alussa Thomsonia vietiin toistamiseen. Pietrangelon ristipisto tavoitti Karlssonin, joka jarrutti vasemmassa laidassa karistaen sillä Lassin ja viimeisteli sitten tymäkän rystylaukauksen takayläkulmaan:




45. minuutilla kolmosketju sai illan ainoan kulmarallinsa pyörimään vieraiden alueella, mutta Cotter ei maalin edestä irtokiekkoa saanut haudattua verkon perukoille. Päätöskympin alussa puolestaan Sens sai 3v2-hyökkäyksen. Stützle syötti keskeltä vasemmalle, mutta Thompson torjui Tkachukin maskittoman suoraluistelukudin ja samoin hän nollasi DeBrincatin rystyn slotista välittömästi perään. Tuohon saakka Vegasilta nähtiin kypsää johtoasemapelaamista eikä ote hirveästi lipsunut myöhemminkään, vaikka viisi minuuttia ennen loppua vielä Tkachukin päätypetauksesta Batherson kokeili maalintekoa oikealta kulmalta, mutta ampui yli. Loppuluvut viimeisteli punaviivalta tyhjiin Eichel, jonka rystysijoitus oli tarkka.

Carrier ja Karlsson saavat plussat komeista soolomaaleistaan. Eichel ja Stone erottuivat puolestaan parhaiten ylöspäin pelanneesta kakkosvitjasta, vaikka hitusen Eichelilla kiekko polttikin lavassa aika ajoin ja hän yhden läpiajon lahjoitti. Toki Eichelinkin ketju oli ottavana osapuolena laukaustilastoissa ja harvinaisesti hävisi jossain määrin oman iltapuhteensa vastustajan kärkikentille, vaikkei omissa soinutkaan heidän oltuaan jäällä, mutta silti kotijoukkueesta he olivat vaarallisin koostumus hyökkäyssuuntaankin. Thompson puolestaan otti maalissa 35 torjuntaa ja torjui mm. yhden läpiajon. Voitto oli hänelle jo kauden yhdestoista. Se on toiseksi eniten Bostonin Ullmarkin (13) jälkeen.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tosiaan uskomaton vieraskiertue Vegasilta. Nautitaan nyt näistä esityksistä, koska tuleehan niitä heikompiakin jaksoja vastaan kauden aikana. Tärkeintä nyt olisi se, että joukkue yrittäisi täysillä ja aina loppuun asti. Jos tuolla tavalla esiintyvät, niin sitten tappiotkaan eivät paljon harmita, ja ovat todennäköisesti aika niukkoja.
Ja kas näin sukeltaa Vegas, ja Vegas sukeltaa näin, ja näin sukeltaa Vegas, ja Vegas sukeltaa näin (melodia: Täti Monika).

En ole pelejä paljon nähnyt viime aikona, mutta kuulostaa, että alivoimapeli on nyt surkeaa, ja kolmoskenttä ei pysty edes nolla-nollaan?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
22/82 Vegas vs. Seattle

Hill oli maalissa. Howden oli sivussa alavartalovamman takia, mutta Roy palasi sopivasti hänen tilalleen nelossentteriksi.

Arvosanataulukko
++
+ Theodore, Kessel
+/- Hill, Pietrangelo, McNabb, Hague, Whitecloud, Smith, Karlsson, Marchessault, Eichel, Stone, Stephenson, Carrier, Roy, Kolesar, Amadio, Cotter
- Martinez
--

Seattlen avausmaalissa Gourde syötti kulmasta viivaan Larssonille, jonka viivalaukauksen Hill torjui eteensä. Martinez ei saanut boksattua Donatoa sivuun irtokiekosta ja tämä käänsi sen maaliin. 0-2 maalissa puolestaan Vegasilla oli vaihto kesken ja omiin tuli 3v2-hyökkäys nopeasta keskialueen käännöstä. Burakovsky lukitsi ranteet ja ampui Haguen jaloista kiekon maaliin viiksiltä. Vegas kavensi avauserän puolivälissä ylivoimalla. Theodoren viivakudin ohjasi slotista kohti maalia Karlsson ja Roy puolestaan oli Larssonia terävämpi irtokiekossa maalin edessä. 2-2 tasoitusta edelsi Grubauerin rännipurku, joka katkesi pinchanneeseen Theodoreen. Tämä leikkasi oikeasta laidasta keskustaan. Kiekko karkasi lavasta sopivasti Kesselille, joka nakutti sen sisään. Kakkoserässä Seattle osui vielä kahdesti. Ensin Hague ja Smith menivät kiinni samaan mieheen Oleksiakiin kulmaan ja Burakovsky jäi auki taustalle. Tämä hyödynsi syntyneen tilan ja pudotussyötöstä ampui kiekon ohi Hillin. Enemmän laittaisin osuman Smithin kuin Haguen syyksi. Viimeisessä maalissa puolestaan Kolesar ei saanut jatkettua kiekkoa ulos siniviivan tuntumasta, vaan paine jäi omiin. Eberle pujotteli maalin eteen ohi Martinezin ja siirsi rystyltä kiekon lopulta ohi Hillin maalin edestä.

Theodore kirjaa plussan 0+2 tehoistaan. Hän tarjoili myös pelissä yhden tekopaikan takatolpalle Cotterille, joka ohjasi ohi maalin. Kakkoserässä oli puolestaan maalikin lähellä, kun Smith tarjoili päädystä loistosyötön maalin eteen, mutta Grubauer ryösti Theodoren. Mieleen jäi myös yksi 3v2-hyökkäys, jonka Theodore käynnisti vahvalla keskikaistapoljennollaan ennen levitystä laitaan Carrierille, mutta tämä ampui kilpeen. Kessel puolestaan saa plussan maalistaan ja toiseenkin oli paikka kakkoserän lopussa, kun keskialueen käännöstä hän pääsi vapaasti ampumaan vasemmalta b-pisteeltä, mutta veskari vei pidemmän korren. Miinus menee puolestaan Martinezille Seattlen ensimmäisen ja viimeisen maalin takia.

Aika hankalaa varsinkin päätöserässä Golden Knightsille oli päästä Seattlen viisikon sisään hyökkäysalueella ja pelaaminen oli pelkkää laidoilla nyhjäämistä. Krediitit siitä vastukselle ja täten seurahistorian ensimmäinen tappio Seattlelle oli tosiasia, yök. Jonkinlaista ketjurulettiakin Cassidy harrasti avauserässä, mutta pelin edetessä ketjut kyllä palautuivat pitkälti entiselleen, vaikka hetken aikaa Cotter oli Stephensonin paikalla, Kessel Marchessaultin ja Amadio-Stephenson-Marchessault kolmosvitja. Nelosketjuun ei koskettu. Sen paras maalipaikka tuli Carrierin vanhanaikaiskäännöstä, mutta takatolpalta Kolesar ei saanut sudittua kiekkoa verkkoon. Kärkiketjujen anti oli 5v5-pelissä aika mitäänsanomatonta. Maalissa Hillin parhaat kopit olivat Eberlen nollaus maalin edestä Theodoren menetyksen jälkeen sekä päätöserässä sivuttaisliuku Oleksiakin laukauksen tielle vasemmasta laidasta.

23/82 Vegas vs. Vancouver

Mustat retropaidat olivat ensi kertaa käytössä. Korjaan aiempaa mielipidettäni nutuista hieman, sillä nyt pelikäytössä ne näyttivät yllättävän hyviltä. Numerot erottuivat selkeästi ja niissä oli tyylikäs fontti. Mustakultapunainen väritys toimi myös raitoina pelihousuissa ja kyynärpäissä. Alaketjuja oli rukattu siten, että Cotter-Roy-Kessel oli kolmonen ja Leschyshyn tuli nelosen keskelle. Thompson palasi maaliin.





Arvosanataulukko
++
+ Marchessault
+/- Thompson, McNabb, Theodore, Martinez, Hague, Smith, Eichel, Stephenson, Carrier, Kolesar, Cotter, Leschyshyn
- Karlsson, Pietrangelo, Whitecloud, Roy, Kessel, Stone
--

Retrodebyytti päättyi rumaan kyykkäykseen maalein 1-5. Avausmaali syntyi ylivoimalla. Ekman-Larsson feikkauksen jälkeen ampui lopulta kohti maalia ja Boeser ohjasi slotista kiekon verkkoon. Karlsson alempana hyökkääjänä hukkasi kontrollin Boeserista kohtalokkaasti. Avauserän lopussa Canucks osui uudelleen miesylivoimalla, kun Millerin terävä rannelaukaus vasemmasta siivestä painui Pietrangelon peiton läpi takakulmaan. Puolustajan tulee kyetä vain blokkaamaan vedot siivestä, ei voi mithään.

Kolmaskin takaisku tuli alivoimalla, kun Petterssonin one-timer oikeasta siivestä painui räpylän alta verkkoon. Olihan tuo veto torjuttavissa, vaikka Kuzmenko taisi hipaista vielä pelivälinettä maalin edessä, mutta osasyyllisyyden kantaa Whitecloud, jolla oli paikka purkaa, mutta hän haki passia keskustaan ja kiekko päätyi Millerille, jonka vedon Thompson vielä torjui maalin edestä, mutta hetkeä myöhemmin pyörityksen jatkuessa kiekko löytyi maalista. Ja tietysti Whitecloud oli se puolustaja, jonka puolelta maaliin johtanut laukaus lähti, mutta levityssyöttö oli niin hyvä, että vaikea hänen oli ehtiä blokkaamaan vetoa, mutta paremmalla ennakoinnilla sekin olisi ollut mahdollista. Kyseessä oli seitsemäs kerta seurahistoriassa, kun VGK päästi kolme ylivoimamaalia yhdessä ottelussa. 0-4 osumassa Roy jätti keskustan auki ja Kuzmenko lipui sinne viimeistelemään yhdellä kosketuksella, kun Åman tarjoili syötön päädystä McNabbin jalkojen välistä. Eipä tuo ensimmäinen kerta ollut, kun Vegasilla oli vaikeuksia puolustaa päätypassia. Viidettä maalia edelsi puolestaan Kesselin aikailu purun kanssa ja Höglander takakarvasi kiekon siniviivan alla. Sen jälkeen hän käänsi syötön nopeasti maalin eteen, jossa Miller ja Horvat sahasivat kiekon verkkoon yksinäistä Martinezia vastaan.

Päätöserässä lohtua toi ensin Marchessaultin uran kolmas tappelu, jossa hän koulutti Garlandia repimällä paidan tämän päälle ja siten voittamalla pistetuomiolla tuon väännön. Kolesarin ja Joshuan pystypaini hetkeä myöhemmin päättyi ratkaisemattomaan. Lopulta myös Martinin nollapeli meni puhki, kun Smith ampui vasemmalta yli maalin ja Marchessault oli maalin kulmalla puttaamassa paluupompun pleksistä sisään.

Miinukset menevät eri maaleissa mokailleille henkilöille. Lisäksi Stone saa miinuksen tuhlailustaan varsinkin avauserässä. Ensin 2v1-hyökkäyksessä syöttö Theodorelle katkesi puolustajaan. Sitten Stephensonin katkon jälkeen hänellä oli avopaikka maalin edestä, mutta veto meni syliin ja hetken päästä ylivoimalla Marchessaultin patjakuti kimposi suoraan Stonen lapaan, mutta tämä ampui oli tyhjän maalin. Marchessaultille menee plussa herättelevästä tappelusta ja maalista. Neutraaleista ukoista Smithilla oli päätöserässä hyvä maalipaikka, mutta kuti vasemmalta suoraluistelusta ristipistosta kilpistyi Martiniin. Kakkoserässä 2v1-hyökkäyksessä puolestaan hänen lättynsä Theodorelle oli liian vaikea haltuunotettavaksi, mutta syöttöpiste tuli sitten lopulta Marchyn osumaan. Eichel petasi avauserän alussa Stephensonille puolestaan maalin takaa loistopaikan, mutta tämä ampui maalin edestä Martinin hanskaan. Tuosta kun olisi maali tullut, pelin kuva olisi voinut olla erilainen. Kolesarilla oli puolestaan yksi hyvä vanhanaikaisyritys, mutta kääntö meni maalialueen halki lopulta. Maalissa Thompson saa synninpäästön viidestä takaiskusta, koska ainoastaan se kolmas maali upposi ehkä vähän spekulatiivisesti. Vastapainona hän kuitenkin pysäytti Petterssonin läpiajon avauserässä patjallaan ja kakkoserässä myös nollasi yhden one-timerin tältä poikkisyötöstä kilvellään.

Ja kas näin sukeltaa Vegas, ja Vegas sukeltaa näin, ja näin sukeltaa Vegas, ja Vegas sukeltaa näin (melodia: Täti Monika).

En ole pelejä paljon nähnyt viime aikona, mutta kuulostaa, että alivoimapeli on nyt surkeaa, ja kolmoskenttä ei pysty edes nolla-nollaan?
Noiden lisäksi huolettaa se, että kotona voittoja on "vain" seitsemän 12 ottelusta, kun vieraissa saldo on 9-1-1. Jo viime kaudella kotipelaaminen yski jossain määrin ja itse asiassa vieraissa Vegas voitti vain yhden pelin vähemmän kuin kotona. Tällä kaudella trendi on sitten toistaiseksi ollut jopa vierasvoittoinen. Onneksi edessä onkin taas neljän pelin reissu, joten eiköhän joukkue palaa voittojen tielle piakkoin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
24/82 Columbus vs. Vegas

Pietrangelo oli poissa henkilökohtaisten syiden takia, joten Hutton tuurasi häntä ykkösparissa. Ottelu oli tälle vasta kauden toinen edellisen oltua kauden avausmatsi lokakuun alkupuolella.

Arvosanataulukko
++
+ Thompson, Carrier, Leschyshyn, Karlsson, Marchessault, McNabb
+/- Stone, Eichel, Smith, Roy, Kolesar, Kessel, Cotter, Whitecloud, Theodore, Martinez, Hutton
- Hague, Stephenson
--

NHL:n paras vierasjoukkue paransi vierassaldoaan 10-1-1:een kaatamalla Columbuksen voittolaukauskilpailussa 2-3. Avausmaalin teki Karlsson 16. minuutilla. McNabb ampui viivasta maalille. Kiekko jäi matkalle ja Marchessault huitoi sen vasemmasta laidasta slottiin. Karlssonin ensimmäinen kuti osui patjaan. Rebound tuli takaisin hänelle ja jään pinnasta Wiljami tuuppasi rystyltä kiekon uudelleen kohti maalia, jolloin se ohjautui ohi Tarasovin Christensenin luistimen kautta onnekkaasti. McNabbille syöttöpiste oli uran sadas ja hän pelasi juhlapeliään numero 600 runkosarjassa. Heti perään nelosketju osui, kun Carrier nousi päädystä viivaan ja käytti kiekon Whitecloudilla saaden sen sitten takaisin slottiin, josta tarkka rannelaukaus upposi Leschyshynin tekemän maskin läpi takakulmaan. Jo AHL:ssä Leschyshyn loisti maskimiehenä ja teki tuossakin maalissa hyvää työtä.

Kavennus tuli 33. minuutilla, kun kakkosketju ei päässyt millään omista ulos. Lopulta Eichelkin oli niin väsynyt, ettei saanut katki Nyquistin poikkisyöttöä keskilinjan halki ja Gaudreau nakutti suoraan syötöstä oikeasta laidasta kiekon rysään. Thompson sai hieman varusteitaan väliin sivuttaisliikkeessä, muttei riittävästi. Päätöskympillä Blue Jackets tuli tasoihin. Gaudreaun syöttö vuorostaan lävisti Stephensonin ja löysi takatolpalta Nyquistin, joka vielä tarjoili poikittain toiselle takatolpalle ja Jenner survoi Haguen vierestä kiekon sisään.

Pilkuilla Nyquist avausparissa ampui tyylikkäästi oikeaan yläkulmaan. Roy sai Tarasovin jäihin pehmeillä käsillään, mutta nosti tyhjistä ylärimaan. Eichelin kämmenosto kohti yläkulmaa taisi myös kakkosparissa osua maalirautaan. Kolmosparissa Thompson piti längit kiinni Gaudreauta vastaan ja Marchessault iski patenttimaalin eli vain lukitsi ranteet viiksillä ja ohitti suoralla laukauksella veskarin kilpipuolelta. Nelosparissa Johnson ampui kämmeneltä patjaan ja Theodoren tuttu rystynosto meni hieman oikealta ohi tällä kertaa. Jennerin rystynostoon Logan työnsi kilven eteen. Stonen matala kuti oli tulokseton. Sillinger ja Kessel ampuivat seinille hakiessaan oikeaa kulmaa. Seiskaparissa Fix-Wolansky ampui hanskaan ja lopulta Cotter päätti illan kämmenuitollaan. Samaa harhautusta hän on aikoinaan jo käyttänyt junnupeleissä, joten se tuli selkärangasta:





Aikamoista nyhjäystä 5v5-pelaaminen oli molemminpuolin ja maaliodottamat jäivät alle kolmeen maaliin, vaikka vedot olivat 28-36. Heikoista sektoreista suurin osa kudeista kuitenkin lähti. Thompson otti kuitenkin pari erinomaista torjuntaa. Pelin alussa Martinezin harha-avauksesta Johnson kiskaisi läheltä terävän vedon torsoon. Päätöserän puolivälissä Gaudreau vuorostaan tarjoili kulmasta syötön luukulle, mutta Thompson venyi Nyquistin vedon tielle. Jatkoajalla sama mies pääsi karkuun, mutta längit pysyivät kiinni. Ilta kruunautui vihdoin uran ensimmäiseen rankkarivoittoon, vaikka saldona on nyt 20/24 rankkaritorjuntaa. Jo keväällähän Logan oli muuri, mutta omat eivät vain osuneet silloin edes ladon seinään, joten rankkaritappioita tuli kolme.

Leschyshyn pelasi parhaan pelinsä kaudella ja saa plussan maskistaan 0-2 osumaan. Lisäksi Theodore vapautti hänet kertaalleen läpiajoon kakkoserässä, mutta längikuti osui Tarasovin patjan reunaan. Carrier puolestaan maalinsa lisäksi kakkoserän alussa punnersi laidasta maalille, mutta viimeistely ontui sillä kertaa. Kertaalleen hän myös ampui rystyltä kiekon ylärimaan oikealta maalin kulmalta. Erinomainen peli Carrierilta kaikkinensa. Karlsson ja Marchessault saavat plussat avausmaalista ja ykkösketju oli kärkiketjuista tuotteliaampi ylöspäin. 27. minuutilla Smith mm. ampui ensin oikeasta laidasta logoon ja heti perään Marchessault slotista terävän kudin torsoon. Alivoimalla 2v1-hyökkäyksessä Smith puolestaan tarjoili passin Karlssonille, mutta tämän rystysupaisu meni ohi takakulman. McNabb puolestaan saa plussan juhlapelin syöttöpisteestä ja AV:lla pidin hänen rouhinnastaan sekä kamppailuvoitoista laidoissa. Theodore-McNabb oli myös se pakkipari, joka hallitsi parhaiten virtausta Vegasin eduksi, kun muut pakkiparit olivat maaliodottamassa neutraaleja tai ohuesti miinuksella.

Haguelle annan miinuksen 2-2 tasoituksesta Stephensonin kera. Jälkimmäisellä oli ohipeli hyökkäyssuuntaankin. Eichel välttää 1-2 kavennuksen miinusmerkinnän sillä, että hän loi itselleen tyhjästä pari maalipaikkaa. Alivoimalla hän kertaalleen polki karkuun, mutta rystykuti suojauksesta jäi veskarin hanskaan. Jatkoajalla puolestaan hän pelasi seinän Stephensonin kanssa ja kilautti tolppaan vasemmasta siivestä. Päätöserässä hän oli hetken sivussakin, kun Haguen rannelaukaus osui visiiriin/kasvoihin, mutta pelin jatkamista se ei lopulta estänyt. Mitä tulee vielä Hagueen, enimmäkseen hän kuitenkin pelasi Huttonin sijasta ykkösparissa ja tämä operoi monesti samaan aikaan Whitecloudin kanssa kehissä. Näkyviä virheitä Hutton ei tehnyt, joten paluupeli oli siten onnistunut.

19/72 Henderson vs. San Jose

Cormier ja Brisson missasivat toiset perättäiset pelit, joten varmaan heillä jotain pientä kolhua oli. Bischoff palasi sen sijaan pitkästä aikaa rosteriin.

Dorofeyev - Morozov - Rondbjerg
Quinney - Manninen - Rempal
Foo - Froese - Marushev
Loewen - Primeau - Marino

Chayka - Pachal
Ahac - Miromanov
Bischoff - Korczak

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Miromanov
+/- Brossoit, Korczak, Ahac, Pachal, Loewen, Primeau, Marino, Foo, Froese, Marushev, Quinney, Manninen, Rempal, Dorofeyev, Rondbjerg, Morozov
- Chayka, Bischoff
--

Avausmaali syntyi kahdeksan minuutin jälkeen. Dorofeyev katkaisi avaussyötön siniviivan tuntumassa ja syötti poikittain Froeselle. Tämä ampui vasemmalta patjaan ja Rondbjerg oli reboundissa maalin kulmalla. San Jose tasoitti alle minuutin päästä, kun Onyebuchin lämäri siniviivan kulmasta yllätti Brossoitin, joka ehkä oli lievästi maskissa. Ottelun puolivälissä Barracuda osui ylivoimalla, kun Robinsin rannelaukaus oikealta painui ohi Ahacin peiton ja siten Brossoitinkin. HSK:n ykkösylivoima tasoitti kuitenkin heti perään. Manninen siirsi vasemmalta kiekon viivaan Miromanoville ja Froese ohjasi maalin edestä tämän laukauksen sisään. Päätöserän päätösvitosella San Jose paketoi pelin kolmella maalilla. Ensin Quinneylla oli paikka purkaa, mutta hän aikaili eikä saanut kiekkoa millään ulos. Seurauksena paine jäi omiin ja lopuksi kun Onyebuchi ampui viivasta patjaan, Bordeleau alisti Chaykaa irtokiekossa kääntäen sen ohi Brossoitin. Hetken päästä Merkleyn pystysyöttö vapautti Agozzinon karkuun ja tämä viimeisteli längistä. Bischoff ja Korczak unohtivat selustan tarkkailun. Loppuluvut iski tyhjiin Viel.

Eväät voittoon olivat olemassa, sillä Barracuda ei käytännössä luonut mitään uhkaa päätöserässä ennen johtomaaliaan. Plussa menee yksilöistä Miromanoville, joka oli jatkuva hyökkäysuhka. Kertaalleen hän kilautti tolppaan ranteella ja Quinneyn päätypassista vuorostaan Mäkiniemen syliin päätöserässä slotista ylivoimalla. Rytmittäminen ja jalalla nostaminen toimivat. Chayka ja Bischoff kuittaavat miinukset päätöserän takaiskuista. Neutraaleista ukoista ykkösketjun laituriparilla oli ohutta kemiaa, mutten silti ihan heltynyt antamaan plussaa Dorofeyeville tai Rondbjergille. Marino puolestaan pääsi kakkoserässä nokikkain Mäkiniemen kanssa Loewenin lätystä, mutta viimeistely läheltä ontui. Marushevilla oli puolestaan Mannin avustuksella hywä paikka maalintekoon avauserässä, mutta hän pomputti kiekon ohi tyhjistä.

20/72 Silver Knights vs. Gulls

Cormier palasi alakertaan ja Patera maaliin. Chayka joutui vilttiin ansaitusti. Manninen sai yläkerrassa siirron Dorofeyevin ja Rondbjergin väliin, kun Morozov oli poissa.

Dorofeyev - Manninen - Rondbjerg
Quinney - Froese - Rempal
Foo - Primeau - Marushev
Loewen - Conrad - Marino

Bischoff - Korczak
Cormier - Miromanov
Hayes - Pachal

Patera
Brossoit

Plussat ja miinukset
++
+ Patera, Foo, Primeau, Conrad, Froese, Dorofeyev, Manninen, Rondbjerg
+/- Hayes, Pachal, Cormier, Miromanov, Bischoff, Korczak, Loewen, Marino, Quinney, Rempal, Marushev
-
--

HSK meni johtoon alivoimalla kolmen minuutin jälkeen. Froese haistoi O'Reganin syötön kohti Juolevia ja katkoi sen. 2v1-vastaiskussa hän syötti Juolevin läpi Foolle ja tämä nosti rystyltä kiekon yläkulmaan tehden vihdoin ensimmäisen maalinsa hopearitarina. Viisi minuuttia myöhemmin Conrad päätti 2v1-vasturin tarkkaan kutiin takakulmaan ohi Dostalin. Kakkosylivoima lisäsi löylyä 11. minuutilla. Dorofeyev kamppaili kiekon Rondbjergille, joka ampui keskeltä kilpeen, mutta Primeau huitaisi paluukiekon verkkoon maalin edestä. Gullsin ykkösylivoima kavensi avauserän lopussa, kun Juolevi levitti vasempaan siipeen ja Grimaldin tarkka kuti painui taka-alakulmaan. Grimaldi iski illan toisen YV-maalinsa kakkoserän alussa. Sitä edelsi Juolevin hyvä mailapuolustus toisessa päässä Foon jalkamiinaa vastaan, jonka jälkeen vastaiskusta Gawdin syötti laidasta keskustaan ja organisoimatonta AV-nelikkoa vastaan Grimaldille jäi paljon tilaa virittää rannari ohi Pateran. Ykkösketju kuitenkin paketoi pelin pari minuuttia ennen loppua, kun Manninen syötti vuorostaan 2v1-hyökkäyksessä Juolevin läpi ja Rondbjerg naulasi one-timerin sisään. Loppuluvut 5-2 iski tyhjiin Foo.

Mannisen johtama ketju oli varmaankin kentän paras, joten se saa plussat. Mannisella oli heti pelin alussa 5v3-ylivoimalla pari oivaa paikkaa takatolpalla, mutta ruuti oli märkää. Päätöserässä puolestaan Drew murjoi häntä poikkarilla Gullsin maalin takana ja Sakarilla kesti hetken aikaa nousta jäästä, mutta se ei estänyt lopulta pelaamasta häntä loppuun saakka. Foo ja Primeau olivat puolestaan kolmosketjussa hywä tutkapari. Foo iski ensimmäiset HSK-maalinsa ja Primeaukin osui ylivoimalla. Kakkoserässä Foo tarjoili hänelle toisen tekopaikan, mutta Dostal venyi tielle vasemmalle takatolpalle. Froese puolestaan saa plussan vahvoista vastaiskukuljetuksistaan. Kertaalleen hän ampui itse logoon ja lisäksi tosiaan alusti alivoimalla avausmaalin. Patera oli maalissa eleettömän varma ja otti pari atleettista torjuntaa jään pinnasta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
25/82 Pittsburgh vs. Vegas

Voittavaa kokoonpanoa Columbuksesta ei vaihdettu. Hague toki oli alusta asti nyt merkitty ykköspariin ja Hutton Whitecloudin rinnalle. Miromanov oli puolestaan välipäivinä kutsuttu ylös, kun Pietrangelo oli yhä sivussa.

Arvosanataulukko
++
+ Thompson, Kessel, Smith, Stone, Theodore
+/- Martinez, McNabb, Whitecloud, Hutton, Karlsson, Eichel, Marchessault, Stephenson, Cotter, Roy, Kolesar, Leschyshyn
- Hague, Carrier
--

Vegas meni johtoon neljän minuutin kohdalla. Hague piti pinchaamalla paineen hyökkäysalueella. Martinez ampui irtokiekon vasemmalta maalille. Stone alisti reboundissa numeroa 28 ja syötti poikittain vielä akvaariopäiselle Eichelille, jonka Dumoulin hukkasi kontrollistaan. 0-2 maalin Vegas teki Stonen hankkimalla ylivoimalla avauserän lopussa. Muutamalla poikittaissyötöllä Penguinsin nelikko saatiin hajalle ja lopuksi Kesselin poikittaissyötöstä Smith sijoitti kiekon oikeasta laidasta ohi Jarryn yläkulmaan ja Pens päästi ensimmäisen YV-maalin yhdeksään viime peliin. Kavennus tuli toisen erän alussa, kun McGinn voitti päädyssä kaksinkamppailun ja nousi sitten sieltä esiin. Kääntölaukaus oikeasta kulmasta kimposi maalin edestä Carteria vartioineen Huttonin kautta onnekkaasti ohi Thompsonin. 2-2 tasoituksessa Hague vuoti Crosbya vastaan menettäen tälle kiekon paineen alla oman alueen kulmassa. Crosby riistosta syötti nopeasti b-pisteelle Guentzelille, joka jatkoi maalin eteen ja Rakell ohjasi takakulmalta tasoituksen. Jälleen yksi osoitus siitä, että vielä on Haguella paljon kasvamista, jos hänestä joskus meinataan TOP4-puolustaja voittavaan jääkiekkojoukkueeseen leipoa.

Päätöserän alussa Vegasin YV toimi toistamiseen. Theodore ampui ranteella kohti maalia ja Marchessault näytti ohjanneen korkeasta maskista kiekon alakulmaan, mutta osuma merkittiin lopulta Shealle. Stonen ja Ruttan maalineduspaini vielä vaikeutti Jarryn torjumista. Johtohan oli ansaitsematon Penguinsin oltua niin paljon parempi kahdessa ensimmäisessä erässä tasaviisikoin, mutta kerrankin erikoistilanteissa Vegas oli niskan päällä. Toki Pens tasoitti omalla 4v3-ylivoimallaan, kun Malkinin poikkisyötöstä Guentzel latasi kiekon ohi Thompsonin. McNabb ei vain ehtinyt liikkua blokkilinjalle oikein millään. Ja pari minuuttia tuosta Pens siirtyi 4-3 johtoon. Kaikista pelaajista Kapanen pelasi supervaihdon. Hän sai karvaamisellaan estettyä niin Whitecloudin kuin McNabbin purkuaikeet Vegas-maalin takaa. Ja kun paine jäi vieraiden alueelle, lopuksi McGinn reagoi Whitecloudia nopeammin irtokiekkoon päädyssä ja käänsi sen takaisin maalin eteen, josta Kapanen ohitti etukulmasta Thompsonin McNabbin jätettyä liiaksi etäisyyttä. Enempää maaleja ei nähty, vaikka vielä ilman veskaria pelatessa Theodore pari lämäriä latasikin Jarryn syliin.

Thompson torjui 43 kertaa, joka oli eniten hänen urallaan ja oikeastaan syy siihen, että Vegas oli voittotaistossa vielä päätöserässä. Jo avauserässä hän pysäytti 18 kiekkoa. Alkuun hän pysäytti lähietäisyydeltä Rakellin vedon hänestä katsottuna oikealta. Yhdeksännellä minuutilla tuli komea tuplatorjunta, kun Joseph ampui ensin vasemmalta ja sitten Malkin kaapi paluukiekon kohti alakulmaa, mutta Thompson potkaisi patjan eteen. 13. minuutilla puolestaan Crosby sai päätypassin maalin eteen, mutta Loganin torso oli edessä. Kakkoserän alussa vuorostaan Zucker haki läpiajosta rystynostoa, mutta senkin Thompson torjui. Hetkeä myöhemmin Thompson torjui siniviivasta tulleen lämärin, mutta se valui paketin läpi maaliviivalle. Crosby suti ohi kiekosta McNabbin pihdeistä, mutta Guentzel pääsi takatolpalla sohimaan irtokiekkoa, mutta Thompson sai jotenkin räpylän reunan työnnettyä vielä Jaken laukauksen tielle. Seuraavaksi vuorostaan Kapanen leikkasi vasemmalta keskustaan ja ampui räväkästi yli maalin, jonka jälkeen Carter jyräsi Thompsonin yli Carrierin annettua vauhtia koukkaamalla. Päätöserässä Rustin vanhanaikaissurvomisen esto ja Malkinin nollaus alakulmasta tämän hassutettua ensin längistä pariakin Vegas-peluria olivat kohokohtia. Crosby puolestaan jäädytti sivuttaisliikkeellään maalin edessä Loganin kertaalleen totaalisesti ja houkutteli tämän ulos maaliltaan, mutta Petry ei osunut tyhjiin, vaan Theodore blokkasi mailallaan tämän laukauksen.

Theodorelle menee plussa maalista ja yleisestä rauhallisuudesta kiekollisena. Kessel puolestaan alusti Smithin osuman ja oli osallisena parissa muussakin hyvässä tekopaikassa, joita Vegasilla ei liiaksi kuitenkaan ollut. Avauserässä Kessel katkoi Malkinin syötön ja loi itse 2v1-tilanteen, jonka hän päätti laukaukseen Jarryn hanskaan, vaikka Roy oli hyökkäyksessä mukana. Kakkoserässä ylivoimalla Karlssonin poikkisyötöstä lävähti puolestaan tulinen rannelaukaus vasemmalta b-pisteeltä, mutta Jarry ehti liikkua vedon tielle. Liike näytti pirteämmältä kuin aiemmin tällä kaudella ja Kessel oli paremmin pelissä kiinni. Smith puolestaan saa plussan YV-maalistaan maalin kattoon. Stone puolestaan alusti Eichelin osuman ja hankki suojauksellaan 0-2 maaliin johtaneen ylivoiman. Miinukset menevät kolme jäähyä ottaneelle Carrierille ja 2-2 maalissa töpänneelle Haguelle. Muissa takaiskuissa ei niin selkeästi ollut yhtä pääsyyllistä.

Neutraaleista pelaajista Marchessault oli lähinnä plussaa. Vartin kohdalla hän ampui päätypassista lämärin b-pisteeltä Jarryn syliin ja hetkeä myöhemmni ylivoimalla hänen takapatjareboundinsa kimposi suoraan maalin eteen Stonelle, joka ei kuitenkaan saanut nostettua limppua yli patjan. Päätöerässä Marchessault petasi poikki kentän lätyllään tekopaikan Whitecloudille vasempaan laitaan, mutta tämän matala rannelaukaus osui sekin patjan yläreunaan. Eichel puolestaan maalistaan huolimatta jäi neutraaliksi, vaikka hän vielä päätöserässä kertaalleen syötti laidasta tyhjään tilaan keskustaan nousseelle McNabbille ja tämä pamautti yli maalin.

Ennen peliä kävi ilmi, että Thompson oli palkittu marraskuun kuukauden tulokkaana. Tuollaista kuukauden tulokas -kunniaa ei Golden Knightsin pelaaja ollut aiemmin saanutkaan, joten mukavaa, että valinta kohdistui Thompsoniin, joka marraskuussa voitti muun muassa kaikki kuusi vierasstarttiaan. Edellisen kerran samaan oli pystynyt tulokasvahtina J. Quick vuonna 2009.

Toisena uutisena oli se, että ensi kauden seiskapakiksi kaavailemani Hayes kaupattiin Carolinaan eikä vaihdossa tullut takaisin mitään. Tavallaan ymmärrän hänen kauppaamisensa, koska sen tulokassopimuksen solmisen jälkeen (eli HSK:n debyyttikauden alkupuolella, kun Hayes johti tehotilastoa ylivoimaisesti lukeman oltua suunnilleen +18) otteet AHL:ssä eivät olleet enää samalla tasolla viime tai tällä kaudella. Vegas sai täten vapautettua yhden sopimuspaikan kenties jotakin tulevaa "muuvia" varten, koska ennen Hayesin kauppaamista sillä oli maksimäärä (50) sopimuksia voimassa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
26/82 Detroit vs. Vegas

Miromanov korvasi Huttonin tehden kausidebyyttinsä. Samalla Whitecloud siirtyi Martinezin pariksi ja Hague oli Miromanovin kanssa kolmosparissa. Hill sai torjuntavuoron.

Arvosanataulukko
++
+ Hill, Miromanov, Stephenson, Marchessault, Roy, McNabb
+/- Theodore, Martinez, Hague, Whitecloud, Karlsson, Smith, Stone, Eichel, Cotter, Kessel, Carrier, Leschyshyn, Kolesar
-
--

Jo minuutin jälkeen Vegas osui. Stephenson voitti luistelukisan Hronekia vastaan ja käänsi kulmasta kiekon luukulle. Se tuli sopivasti Husson kautta Eichelin lapaan takatolpalle. Määttäkin hukkasi kontrollin miehestään isosti. Toisen maalinsa vieraat tekivät ylivoimalla ennen ottelun puoltaväliä. Stone kuljetti kiekon hyökkäysalueelle ja jätti sen sitten Theodorelle, jonka poikittaissyöttö löysi oikealta Marchessaultin ja tämä ampui ohi Chiarotin peiton tarkasti etuyläkulmaan. Molemmat seurat puolustivat keskustan melko tarkkaan 5v5-kiekossa ja saivat puolittaiset maalipaikkansa suunnanmuutoksista, joten laukaukset olivat vain 9-11 ottelun puolivälissä. Red Wings kavensi omalla ylivoimallaan hetken päästä upean syöttelyn päätteeksi. Perron syötti vasemmalta keskelle Larkinille, joka syötti Royn läpi oikeaan siipeen Kubalikille. McNabb liukui peittämään vetoa, mutta Kubalik käänsi syötön puolestaan hänen läpi maalin eteen Sundqvistille. Hill torjui mailallaan ensimmäisen yrityksen jään pinnasta, mutta kun Martinezia ei kuulunut siivoamaan maalinedustaa, Sundqvist sai rauhassa putata paluukiekon pömpeliin. Kessel kuitenkin vei Vegasin 1-3 suoraan jäähyltä vapauduttuaan Royn tarkasta pystysyötöstä. Viimeistely kämmeneltä tolpan kautta sisään oli kliininen. Loppuluvut ammattimaisessa ja nihilistisessä vierasvoitossa iski tyhjiin Smith keskialueelta Kesselin syötöstä.

Hill pääsi tiiviin viisikkopuolustuksen ansiosta melko vähällä, mutta torjui kuitenkin voiton vain yhdellä takaiskulla, joten annoin plussan. Pahimmat tilanteet olivat varmaankin muutama 3v2-hyökkäys ja laukaus slotista. Avauserässä Veleno päätti yhden ylivoimahyökkäyksen kuitenkin laukaukseen päätypleksiin. Berggrenin vedon oikeasta laidasta Hill pysäytti rintapanssarillaan. Perronin ja Suterin piiskamaiset laukaukset slotista Hill selvitti patjoillaan kuten erään Kubalikin one-timerin ylivoimalla. Ja vaikka Detroit yritti tehdä ahkerasti maskia, aika hyvin Hill tuli pois esteiden takaa nähdäkseen kiekot.

Stephenson saa plussan avausmaalin alustuksestaan, vaikka muutoin Eichelin ketju oli alakynnessä omissa vaihdoissaan. Päätöserässä Stone toki päätti yhden suorahyökkäyksen tolppapomputukseen, mutta muuten anti ylöspäin oli vähäistä ja kaiken lisäksi Eichel vielä jätti pelin kesken päätöserässä. Roy saa plussan Kesselin maalin esityöstään. Hän pelasi vankasti kahteen suuntaan parin tasapaksumman illan jälkeen. Päätöserästä jäi mieleen myös kolmosketjulta sen illan paras vaihto, kun Roy ja Cotter pysyivät kiekossa mukavasti hyökkäysalueella pelaten tekopaikkoja, mutta Kessel ampui läheltä logoon ja Hague ranteella kauempaa kilpeen. Cotter puolestaan punnersi vielä pari minuuttia ennen loppua läpiajoon vahvalla luistelullaan, muttei saanut viimeisteltyä längistä kiekkoa sisään kotikaupungissaan, jossa hänellä oli paljon tuttuja katsomossa. Yläkerran kolmas plussa menee Marchessaultille tarkasta viimeistelystä voittomaalissa. Nelosketjusta Leschyshyn ja Carrier väläyttelivät muutamissa vaihdoissa ollen lähellä plussia. Avauserässä erään suorahyökkäyksen lopuksi Leschyshyn petasi keskeltä tekopaikan Carrierille vasempaan laitaan, mutta yhden kosketuksen veto meni päin Hussoa. Päätöserässä Carrier petasi vuorostaan maalin takaa tekopaikan maalin eteen Leschyshynille, joka ampui Husson syliin.

Puolustuksessa Miromanovin kausidebyytti oli erinomainen. Liike näytti hyvältä ja syötöt napsuivat lapaan. Lisäksi hän ampui hanakasti. 11. minuutilla vetoja tuli samaan vaihtoon kolme, joista yhden reboundiin Marchessault pääsi käsiksi, mutta palautti vielä uudelleen kiekon viivaan. Lisäksi Miromanov antoi yhden vetopassin maalin kulmalle juuri Marchessaultille, joka ohjasi päin Hussoa. Kakkoserän alkupuolella puolestaan Haguen levityksestä Miromanov kiskaisi matalan rannelaukauksen patjaan. Jääaikaa tuli 16:34. McNabb saa toisen plussan alakerrasta. Hän keräsi kaksi syöttöpistettä sen ohessa, että uurasti jämäkästi yli 22 minuuttia. Ohut miinus tulee tietysti takaiskusta alivoimalla, mutta toisaalta myöhemmin hänen eräs AV-vaihtonsa oli 1:40 mittainen ja blokkeja oli neljä.

21/72 Henderson vs. Coachella Valley

DiLiberatore sai kutsun ECHL:stä ylös. Brossoit oli torjuntavuorossa.

Dorofeyev - Manninen - Rondbjerg
Quinney - Morozov - Rempal
Loewen - Froese - Marushev
Primeau - Conrad - Foo

Cormier - Bischoff
Chayka - Pachal
Ahac - DiLiberatore

Brossoit
Hutchinson

Plussat ja miinukset
++
+ Brossoit
+/- Chayka, Pachal, Ahac, DiLiberatore, Primeau, Loewen, Foo, Conrad, Froese, Marushev, Quinney, Morozov, Rempal, Manninen, Rondbjerg, Dorofeyev
- Bischoff, Cormier
--

Seurahistorioiden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen eteni maalittomana aina 54. minuutille asti. Hayden kuljetti kiekon hyökkäysalueelle oikeasta laidasta. Bischoff seurasi häntä maalin taakse asti, kunnes sitten Hayden jarrutti vasemmassa kulmassa maalin kierrettyään ja karisti osin Jaken iholtaan. Syöttö maalin eteen valui ruuhkan läpi Cormierista oikea-aikaisesti irtaantuneelle Petmanille, jonka laukaus oikealta b-pisteeltä upposi verkkoon. Ilmeisesti maskissa ollut Poganski vielä ohjasi jollain ruumiinosallaan kiekon ohi Brossoitin. Enempää osumia ei melko tasaisessa (26-24 laukaukset) ottelussa nähty. HSK:n PAPP toimi vaihteeksi hyvin ja vastustajan kulmapelit jäivät lyhyiksi, kun kamppailupelaaminen toimi ja yksilöt saivat pysäytyksiä aikaan.

Brossoit oli maalissa hywä, vaikka ehkä reboundkontrollissa oli ajoittain vielä petraamista. Avausminuutilla hän otti jo parhaan torjuntansa, kun viime kaudella yli 100 pistettä tehnyt Poturalski pujotteli ylivoimalla keskeltä läpi ja syötti vielä takatolpalle Hughesille, mutta Brossoit työnsi patjan tielle ja Ahac purki karat. Hetken päästä HSK:n oman alueen harhasyötöstä McCormick pelasi nopean seinän Lindin kanssa ja ampui sitten napakasti slotista päin Brossoitia. Puolivälissä avauserää Brossoitia ei tarvittu, kun Bischoff pelasti 2v1-hyökkäyksen heittäytymisellään. DiLiberatoren huolimaton kiekonkäsittely siniviivassa aiheutti tuon vastaiskun. Kakkoserän lopussa kuitenkin Brossoit pysäytti 2v1-tilanteen, kun alivoimalla True ja Kartye uhmasivat kotijoukkuetta, mutta Kartyen one-timerin eteen Brossoit ehtinyt liukua ketterästi. Vieraiden ylivoimilla Brossoit pääsi aika helpolla, kun Rafferty-Schuldt-Wright takakolmiossa ei laukausuhkaa juuri ollut ja toisessa viisikossa Poturalskin rannarit oikeasta siivestä olivat vähän pehmeitä myös. Miinukset menevät voittomaalissa vuotaneille puolustajille.

Hyökkääjistä kukaan ei erottunut vaihdosta toiseen, joten listasin heidät neutraaleiksi. Rempal oli energinen ja kuljetti kiekkoa hyvin, mutta ei hän silti juuri mitään luonut kuin vasta ilman maalivahtia pelatessa, mutta Dorofeyev ampui patjaan poikkisyötöstä. Kertaalleen ylivoimalla Rempal toki pamautti vasemmalta pienestä kulmasta lämärin tolppaan. Rondbjergista jäivät mieleen pari ohjuria maalin edestä Chaykan ja Ahacin viivalaukauksiin. Halukkuus olla maskissa oli plussaa Jonaksen pelaamisessa. Manninen pelasi vuorostaan peruspelin ollen rauhallinen syöttelijä. Keskikaistalta hän kertaalleen jakoi kakkoserässä pelivälineen laitaan Dorofeyeville, joka ampui torsoon. Tämä pelasi yhä ristikon kera eikä ole päässyt parhaalle tasolleen sen kanssa, joten ehkä se jotenkin vaikeuttaa hänen pelaamistaan. Kertaalleen Manninen puolestaan melkein alivoimalla vapautti Foon läpi, mutta syöttö jäi hieman liian taakse luistimeen. Loewenilla oli puolestaan kakkoserän lopussa yksi hywä mesta rikkoa kuparinen, kun hän ajoi maalille Froesen napakan vedon paluukiekkoon, mutta suti sen ohi maalin. Quinney puolestaan väläytteli avauserässä pari kertaa, kun Daccord hitusen haparoi. Ensin tällä oli vaikeus liimata Quinneyn kuti suoraluistelusta puolustajan jaloista ja sitten Daccord lahjoitti kiekon maalin takana Quinneylle, jonka vanhanaikaiskääntö oli upota.




22/72 HSK vs. Firebirds

Korczak palasi rosteriin yhden välipelin jälkeen. Froese sai noston kakkosen keskelle Morozovin paikalle.

Dorofeyev - Manninen - Rondbjerg
Quinney - Froese - Rempal
Foo - Morozov - Marushev
Loewen - Conrad - Marino

Cormier - Bischoff
Chayka - Pachal
Ahac - Korczak

Hutchinson
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Dorofeyev, Rondbjerg, Froese, Morozov
+/- Hutchinson, Ahac, Korczak, Chayka, Pachal, Cormier, Bischoff, Loewen, Conrad, Marino, Foo, Marushev, Quinney, Rempal, Manninen
-
--

Avausmaalissa 27. minuutilla Cormierin siirtokiekko kulmasta pomppasi siniviivan kulmassa Dorofeyevin lavan yli päätyen Raffertylle, jonka kaaliperhonen painui oudosti yläriman alle. Hutchinson yllättyi ilmeisesti nopeasta laukauksesta. Maaleitta Silver Knights ei onneksi toistamiseen jäänyt, vaan Rondbjergin tasoitus suoraan jäähyaitiosta päästyään vapautti katsomosta eläimellisen ryöpyn pehmoleluja jäälle. Froese oli syöttäjänä:




Laukauksilla ei liikaa herkuteltu tässäkään pelissä 40 minuutissa, kun ne olivat 10-14. Päätöserässä peli oli vähän avonaisempaa ja osumia nähtiin kaksi. Puolivälissä Kartye kuljetti vasemmalta hyökkäysalueelle ohi Pachalin ja ampui pienestä kulmasta. Hutchinson torjui kiekon maalin taakse. Kartye haki reboundinsa ja jätti sen maalin takana Frodenille. Morozov irtosi sentterinä paineistamaan, mutta oli hitusen myöhässä ja Froden ehti syöttämään hänen ohitseen Truelle, joka viimeisteli oikealta b-pisteeltä haltuunoton jälkeen takayläkulmaan. Bischoffin blokki oli sadasosan myöhässä ja Marushev ei laiturina ehtinyt vain millään pudota stunttaamaan Ivanin jättämää aukkoa. HSK tasoitti kolmen minuutin päästä, kun Gibson sylki eteensä Froesen laukauksen oikeasta laidasta ja Dorofeyev nosti reboundin maaliin Raffertyn vierestä.

Jatkoajalla HSK sai 4v3-ylivoiman, mutta Cormierin one-timerin oikeasta siivestä Mannisen kanssa tapahtuneen paikkojen vaihdon jälkeen Gibson kuitenkin torjui liu'uttuaan laukauksen tielle. Pilkut aloitti Dorofeyev, joka kuljetti niin lähelle veskaria, että jarruttaessaan osui tähän, mutta silti sai käännettyä kämmeneltä kiekon verkkoon. Kartye puolestaan latasi ranteella kiekon tylysti hanskakäden yläkulmaan. Sitten Quinney teki theodoret ja nosti rystyltä pelivälineen oikeaan yläkulmaan vasenmalta lähestyttyään, mutta Wright tasoitti ammuttuaan kämmeneltä tarkan vedon oikeaan yläkulmaan. Kolmosparissa Manninen haki samanlaista eleetöntä rannelaukausta yläkulmaan kuin VGK:n reenipelissä aiemmin syksyllä, mutta vippasi kiekon yli maalin Gibsonin räpylän kautta. Poturalski sen sijaan jäädytti veiveillään Hutchinsonin jäihin ja nosti kämmeneltä kiekon sisään, joten kun Manninen oli ainoa epäonnistuja, vieraat voittivat toisenkin kohtaamisen.

Hutchinson oli maalissa kohtalainen. Ehkä avausmaali vähän helpohkosti upposi selän taakse ja rankkareissa hän ei ollut hyvä, mutta piti muutoin esim. Wrightin rintataskussaan. Vartin kohdalla tämä tinttasi slotista lämärin tolppaan. Päätöserässä puolestaan saman herran läpiajoviimeistely rystyltä kilpistyi Hutchinsonin kilpeen. Kakkoserän torjunnoista jäi parhaiten mieleen Hughesin saama ristipisto ylivoimalla, jonka jälkeen tämä ampui ranteella vasemmasta laidasta, mutta Hutchinson sai hieman varusteitaan tielle ja laukaus meni ohi takakulman.

Froese saa plussan kahdesta syöttöpisteestään. Rondbjerg ja Dorofeyev kirjaavat myös plussat tehoiluistaan, mutta he olivat muutenkin esillä. Esimerkiksi kakkoserän alussa Rondbjerg otti oikeassa laidassa taklauksen vastaan ja jätti kiekon Dorofeyeville, joka jatkoi syötön maalin eteen, mutta Manninen oli sidottuna. Hetkeä myöhemmin Dorofeyev pujotteli puolestaan keskialueen läpi ja päätti soolonsa ampuen viiksiltä yli maalin. 35. minuutilla Rondbjergin poikkisyötöstä Dorofeyev kiskaisi one-timerin Gibsonin hanskaan oikeasta laidasta maskitta. Lisäksi Rondbjerg oli taas melko hyvin ytimessä hakeutuen maalin eteen painimaan jatkuvasti. Manniselta vuorostaan jäi mieleen oikeastaan vain yksi rannelaukaus avauserässä ylivoimalla vasemmasta siivestä Gibsonin torsoon. Kakkossentteri Morozov sen sijaan pelasi yhden parhaista peleistään ja rytmitti peliä hienosti hyökkäysalueella sekä käytti visiotaan hyödyksi. Avauserässä hän riisti kertaalleen kulmassa kiekon vastustajalta ja yritti pedata tekopaikan Foolle maalin eteen, mutta tämä ei mailaviidakosta päässyt ampumaan. Kakkoserän alussa Morozov vuorostaan syötti poikittain Marusheville, joka ampui oikeasta laidasta pleksiin. 36. minuutilla samanlainen upea poikittaislöytö löysi Cormierin, joka niin ikään ampui yli maalin oikealta b-pisteeltä. Ivan pysyi noina väläyshetkinä kiekossa itseluottamusta uhkuen ja peli hidastui hänelle ympärillä. Neutraaleista hyökkääjistä puolestaan Rempalilla oli pari tuttua kuljetusta, jotka päättyivät kovin pakotettuun ratkaisuun eli ponnettomaan rannelaukaukseen. Kertaalleen hän toki petasi myös laidasta maalipaikan keskustaan Quinneylle, mutta suurlupaus Wright työnsi viime hetkellä lavan vedon tielle osoittaen puolustuspeliosaamistaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Onkos mitään tietoa siitä, mikä vaivaa Pietrangeloa? Neljä peliä jo peräkkäin poissa kaukalosta, eikä kuulemma ole mitään tietoa koska hän saattaisi tulla takaisin. Yleensä nämä "personal reasons" ovat kai jotain perhepiirissä olevia vakavia sairauksia tai kuolemantapauksia, mutta niiden takia ollaan poissa ehkä yhden pelin, korkeintaan kaksi. Neljä peliä putkeen kuulostaa siltä, että Pietrangeloa vaivaa joku psyykkisen tai henkisen puolen ongelma...mutta mikä? Ei kai kuulu minulle, mutta harmittaa, vihdoin kun kaveri alkoi pelata pisteissä sillä tavalla kuin häneltä on treidistä saakka odotettu, niin sitten tämä.

Jotain tietoa löysin, että hän on elämänsä aikana ottanut läheisten ihmisten kuolemat aika raskaasti, ja hän menetti vaimonsa raskauden epäonnistumisen vuoksi poikansa muutamia vuosia sitten, mutta tämä nykyinen kuulostaa kyllä nyt astetta vakavammalta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
27/82 Boston vs. Vegas - Cassidyn paluu

B. Cassidy palasi entiseen kotipyhättöönsä, kun Golden Knights päätti vieraskiertueen Bostoniin. Thompson palasi uuniin kärkikamppailuun. Eichelin pelikunto ratkesi ottelun alla eikä hän alavartalovamman vuoksi kyennyt osallistumaan pippaloihin. Täten Stephenson siirtyi kakkosen keskelle ja Cotter tuli laitaan. Amadio puolestaan korvasi Cotterin aukon kolmosketjussa.

Arvosanataulukko
++
+ Thompson, Cotter, Theodore
+/- Martinez, McNabb, Hague, Miromanov, Whitecloud, Karlsson, Smith, Marchessault, Stone, Stephenson, Amadio, Kessel, Carrier, Leschyshyn, Kolesar
- Roy
--

Golden Knights siirtyi 0-1 johtoon ajassa 1:36. Cotter suojasi kiekkoa mahtavasti syvyydessä eikä luopunut siitä ottaessaan vastaan DeBruskin ja Carlon taklaukset. Hän syötti oikeasta kulmasta viivaan Theodorelle, joka palautti kiekon ränniä pitkin maalin taakse. Cotter liikkui sillä aikaa vasemmalle b-pisteelle auki ja Karlsson poimi hänet päätypassilla. Cotterin yhden kosketuksen laukaus ohitti Swaymanin:




Kolmannella minuutilla Bruins pääsi puolittaiseen 2v1-hyökkäykseen, mutta Thompson torjui Nosekin ponnettoman laukauksen oikeasta laidasta suorahyökkäyksen päätteeksi. Minuutti myöhemmin Hall syötti päädystä maalin eteen, mutta LT pysäytti patjallaan Fredericin laukauksen. Vegasin heikkous eli maalin takaa tulevien syöttöjen puolustamisen vaikeus oli scoutattu. Viidennellä minuutilla puolestaan Theodoren pitkä avaus tavoitti Cotterin. Tämä haastoi McAvoyn 1v1-tilanteessa kevyellä kärkikynällä, jollaisella hän loi monesti maalipaikan itselleen myös AHL:ssä. Tällä kertaa laukaus jaloista päätyi veskarin syliin.

Vegas meni 0-2 johtoon ajassa 5:04. Marchessault katkaisi Pastrnakin avaussyötön ja pääsi nokikkain Swaymanin kanssa. Tämä torjui ensimmäisen vedon, mutta paluukiekon Marchessault nosti kämmeneltä verkkoon yli patjan. Seitsemän minuutin kohdalla peli oli jo melkein 0-3, kun kakkosketju pääsi vastaiskuun oman alueen aloituksesta. Stone lähetti Cotterin vauhtiin oikealta. Tämä antoi rystylätyn ohi Grzelcykin maalin eteen liukuneelle Stephensonille, joka ampui oikeaan tolppaan. Heti perään toisessa päädyssä Krejci tykitti vasemmasta laidasta esteettömän lämärin päin Thompsonia. Yhdeksännellä minuutilla Vegas sai ylivoiman, kun Miromanov siirsi maalin takana kiekon eteenpäin ja Marchand ryntäsi myöhässä hänen niskaansa. Pietrangelon ollessa poissa Miromanov sai jääaikaa kakkosylivoimassa ja Amadiokin oli viisikossa mukana, kun Kessel tuurasi Eichelia ykkösylivoimassa. Mitään merkittävää Vegas ei ensimmäisellä ylivoimallaan kuitenkaan luonut.

13. minuutilla Karlsson jätti keskialueella kiekon Haguelle, joka nousi vasenta laitaa pitkin vetopaikkaan, mutta kuti pienestä kulmasta osui rintapanssariin. Pari minuuttia myöhemmin Boston pääsi 3v2-hyökkäykseen, mutta Nosek päätti laukauksen sijaan syöttää slotista kulmaan kohti ei ketään. Kiitos siitä salaiselle soluttautujalle. 16. minuutilla Cotter oli taas esillä, kun Theodore ampui siniviivasta, mutta ohjaus maalin edestä meni ohi etukulman. Pari minuuttia siitä ja Grzelcyk ampui ranteella vasemmalta yläkaarelta pleksiin. McNabb purki paluupompun maalin kulmalta toiseen päähän Pastrnakin edestä. Päätöshetkillä puolestaan McNabb nousi vasemmasta laidasta maalin eteen cottermaisella kärkikynällä, mutta laukausta hän ei mailaviidakosta aikaan saanut. Kiekko kimposi ilmaan ja putosi siitä Swaymanille ilman, että Karlssonkaan sai osumaa maalin edessä pelivälineeseen.

Toisen erän alussa Vegasin 1-2-2 ohjauspeli keskialueella tepsi. Forbortin avaus keskialueelle päätyi aina Theodorelle asti puolustussiniselle. Tämä käänsi nopeasti pystyyn Stonelle, joka jatkoi sinisen päältä oikeasta laidasta kiekon keskelle Cotterille. Tämä lukitsi ranteet ja piiskasi kiekon alakulmaan, 0-3 Vegasille. Komea maali Silver Knights -legendalta ja kesän 2018 varausvuosikerran toistaiseksi kirkkaimmalta helmeltä. 23. minuutilla Frederic haki vanhanaikaista, mutta Miromanov häiritsi riittävän läheltä maalin kulmalla ja Thompson hoiti loput. 25. minuutilla Clifton puolestaan jysäytti painavan lämärin ohi Carrierin peiton, mutta Foligno blokkasi maalin edessä oman pelaajan vedon. Hetkeä myöhemmin Marchessault antoi löperön syötön hyökkäysalueella ja peli kääntyi omiin. Hall kuljetti keskialueen läpi aina vetopaikkaan asti, mutta Thompson torjui takapatjallaan vasemmasta alakulmasta laukauksen. Sen perään Martinez vapautti pystysyötöllään Smithin läpiajoon, mutta Swayman pysyi mukana liikkeessä ja koppasi rystynoston.

27. minuutilla Boston pääsi 3v2-hyökkäykseen, mutta Miromanov katkaisi Krecjin lätyn kohti Pastrnakia poikki kentän. Minuutti myöhemmin 2v2-hyökkäyksessä Cotter tarjoili vasemmasta laidasta syötön luukulle Stephensonille, mutta tämä ei tuollakaan kertaa onnistunut viimeistelyssään kämmeneltä. Puolivälissä ottelua Boston ampui pari vaarallista toimitusta maalille, mutta Vegas selvitti maalinedusruuhkat Thompsonin johdolla. Seuraavalla alivoimalla puolestaan Karlsson tukki hyvin poikkisyöttöjä keskustassa alempana hyökkääjänä ja pari laidoilta tullutta vetoa LT hoiti varmasti.

Ajassa 33:46 Boston kuitenkin kavensi. Keskialueen käännöstä Marchand kuljetti kiekon hyökkäysalueelle vasemmasta laidasta ja syötti sitten poikittain Carlolle, joka jatkoi siniviivasta oikeaan kulmaan Bergeronille. Tämä poimi takatolpalle liikettään jatkaneen Marchandin, joka sai putata tyhjiin. Se johtui siitä, että DeBrusk ajoi maalille ja sitoi Miromanovin itseensä. Roy puolestaan ei seurannut ollenkaan Marchandia, vaan puolusti keskustaa, jossa ei ollut ketään. 38. minuutilla Vegasin ylivoiman rippeillä Kolesar leikkasi vasemmalta keskustaan, mutta laukaus slotista meni syliin. Boston tuli puolestaan maalin päähän pukukoppimaalilla parikymmentä sekuntia ennen taukoa. Lindholm dumppasi punaviivalta kiekon ränniin. Theodore ja Karlsson yrittivät ehtiä painottomalle puolelle ajoissa, mutta Bergeron oli Theodorea vikkelämpi ja sai jätettyä kiekon Pastrnakille, joka pyörähti vasemmassa laidassa ohi Karlssonin ja viimeisteli sitten ranteella räväkästi etukulmaan.

Päätöserän alussa Vegas joutui pelaamaan puolitoista minuuttia kahden miehen alivoimalla, kun ensin Kolesar roikkui vastustajan maalin takana karvatessaan Forbortissa ja sitten Whitecloud kamppasi vahingossa vastustajan aloituksen jälkeen. Marchand sai parhaat vetopaikat, mutta hän ampui oikealta ohi takakulman, logoon ja kertaalleen McNabbin blokkiinkin. Pastrnakin one-timerinkin LT kertaalleen pysäytti, mutta juuri kun Kolesar pääsi askiin, Hall nousi oikeasta kulmasta maalin eteen ja viimeisteli oman reboundinsa ylähyllylle Martinezin ja McNabbin välistä, joiden jalat olivat jo riittävän hapoilla. Laukaukset pelissä olivat muuten 29-14 3-3 tasoituksen synnyttyä.

45. minuutilla Miromanov ampui matalan laukauksen ylivoimalla, mutta Swayman selvitti sen ja muuta ei VGK:n ylivoimapeli sitten tuottanutkaan. 49. minuutilla Coyle puolestaan ampui oikeasta laidasta suoraluistelusta terävästi ja kiekko oli livahtaa Thompsonin längeistä sisään. Sitä seurasi McAvoyn painava lyöntilaukaus siniviivan kulmasta ylävartaloon ja toisessa päässä Karlsson antoi hidastetun lätyn maalin eteen, mutta Smith ohjasi ohi takakulman. Kaikkiaan peli aaltoili vauhdikkaasti päästä päähän yli viisi minuuttia ilman pelikatkoa. Päätösvitosen alussa DeBrusk sai poikkisyötön suorahyökkäyksessä ja ampui terävästi suoraan syötöstä, mutta Thompson sai kilven etuyläkulman tielle. Viimeinen mainittava maalipaikka oli Cliftonin takapatjajysäytys oikeasta laidasta ja vastaiskusta Cotterin rannelaukaus vasemmasta laidasta yli ja ohi etukulman.

Jatkoajalla Vegas vaihtoi huonossa kohden pelaajia ja Boston pääsi 2v1-tilanteeseen, mutta LT koppasi tylysti McAvoyn rannelaukauksen hänestä katsottuna vasemmalta puolelta. Sen jälkeen DeBrusk keräsi omasta päästä vauhdit ja tuli vauhdilla sisään vasemmalta. Roy puolusti häntä ja ohjasi kohti laitaa, mutta löi samalla kevyesti käsille ja tuomari vihelsi rangaistuksen. 4v3-alivoimalla Karlsson-McNabb-Martinez kolmikko oli kuitenkin rautaa jälleen ja pystyi sijoittumisellaan estämään vaaralliset laukaukset. Thompson hoiti loput torjuen sivuista tulleet vedot ja kertaalleen Bergeron ohjasi maalin edestä ohi takakulman sekä Lindholm ampui ranteella ulkotolppaan vasemmalta b-pisteeltä.

Pilkut aloitti Marchand ampuen kilpeen suoraan luistelusta. Sen jälkeen Roy veivasi kiekon rystylle, mutta Swayman pysyi hyvin mukana. Debrusk teki jussijokisliikkeen, mutta ampui kämmeneltä vasempaan tolppaan. Cotter puolestaan sai jo Swaymanin jäihin, mutta nosti sitten rystyltä yli puolityhjän yläkulman. Pastrnak puolestaan lähestyi vasemmalta ja näytti ampuvan kämmeneltä, mutta käänsi vielä viime hetkellä rystylle. LT kuitenkin aavisti sen ja työnsi patjan rystyuiton eteen. Marchessaultin suora kuti puolestaan kohti alakulmaa oli tulokseton. Nelosparissa Hall tuli kovaa vauhtia kohti maalia, mutta kämmenviimeistely jäi varusteisiin. Theodoren rystynostokokeilu oli puolestaan surkea ja Swayman oli tehnyt läksyt hänen mieliharhautuksestaan. Vitosparissa Coyle sai LT:n menemään jäihin, mutta teki sitten cotterit ja nosti kiekon ohi puolityhjän maalin oikealta. Smith puolestaan paketoi pelin napakalla laukauksella längeistä sisään. Näin ollen Boston hävisi ensimmäistä kertaa kotona tällä kaudella 15. kotiottelussaan. Thompsonin rankkarisaldo parani tällä kaudella lukemiin 11/12 ja Vegasin koko kauden vierassaldo sitä myöten 12-2-1:een.

Cotter ja Thompson olivat suurimmat sankarit. Lisäksi plussa menee Theodorelle kahdesta syöttöpisteestä ja kiekonliikuttamisesta. Roy saa miinuksen 1-3 maalista. Karlsson puolestaan ei saa 2-3 maalista, koska hän paikkasi sen loistavalla AV-pelaamisellaan ja avausmaalin alustuksellaan. Martinezille ja McNabbille olisi voinut 3v5-alivoimauurastuksista ehkä antaa plussan, mutta silti tuntuisi hieman väärältä nostaa heidät samaan kategoriaan kuin Thompson, Cotter ja Theodore. Jos Hall ei olisi päässyt tasoittamaan heti 3v5-alivoiman umpeuduttua herrojen välistä, sitten olisin heltynyt antamaan plussan myös Alecille ja Braydenille, mutta kun yksi AV-takaisku oli kuitenkin tosi asia, jätän heidät neutraaleiksi ja annan vain kunniamaininnan.










Onkos mitään tietoa siitä, mikä vaivaa Pietrangeloa? Neljä peliä jo peräkkäin poissa kaukalosta, eikä kuulemma ole mitään tietoa koska hän saattaisi tulla takaisin.
Ei ole tietoa enkä täten viitsi edes spekuloida poissaolon syytä. Eiköhän se meille selviä, jos hän on vielä kauankin sivussa. Siitä olen samaa mieltä, että hyvin alkanut sesonki katkesi harmilliseen aikaan, kun hän oli saanut pelinsä rullaamaan kivasti Cassidyn alaisuudessa ja esiintyi jopa vahvemmin kuin debyyttikaudellaan pudotuspeleissä, joissa hän oli härkämäinen ja paras kenttäpelaaja Karlssonin ohella.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
28/82 Golden Knights vs. Rangers

Thompson jatkoi maalissa. Pietrangelo oli yhä poissa ja palaa tosiaan sitten, kun hän on Cassidyn mukaan siihen valmis. Eichel missasi toisen pelin putkeen ja häntä tarkkaillaan päivittäin. Rondbjerg nostettiin farmista ylös Amadion paikalle kolmosketjun laitaan.

Arvosanataulukko
++
+ Carrier, Kolesar, Stephenson
+/- Thompson, Theodore, Hague, Miromanov, McNabb, Stone, Cotter, Karlsson, Smith, Marchessault, Roy, Kessel, Leschyshyn, Rondbjerg
- Whitecloud, Martinez
--

Rangers meni johtoon seitsemän minuutin tienoilla, kun Kakko ohjasi b-pisteiden välistä Millerin viivalaukauksen verkon perukoille. Kakko aloitti pelin vahvasti, kun jo avausvaihdossa hän kiskaisi vasemmasta laidasta rannelaukauksen päin blokkia ja sitten tässä vaihdossa pysyi hyvin kiekossa hyökkäysalueella kiertäen kehää Vegasin noppavitosen ympärillä. Avauserässä ei lopulta enempää osumia nähty. Rangers johti ansaitusti voitettuaan laukaukset 5-15. Vegasin keskialueen ohjauspeli ei tuottanut stoppeja samaan tapaan kuin vierailla ja Rangersin päätydumppauksissa vieraiden hyökkääjät olivat terävinä voittaen luistelukisat Vegasin pakkeja vastaan ja se johti useisiin kulmaralleihin kotijoukkueen alueella. Vegasin syöttöjen laatu keskialueen ylityksissä oli puolestaan kehnoa.

Kakkoserässä Vegas piristyi hieman eritoten jälkimmäisellä kympillä ja tasoitti kahden miehen ylivoimalla, kun Theodore tykitti one-timerin patjaan. Stephenson siirsi paluukiekon maltilla takatolpalle ja Marchessault puttasi tyhjiin. Päätöserässä kuitenkin Rangers paketoi pelin neljällä osumalla. Ensin Rangers hyödynsi kolmannen ylivoimansa, kun Fox ja Panarin kierrättivät kiekon takakolmiossa Zibanejadille, joka tinttasi vasemmasta siivestä one-timerin takayläkulmaan. Maalinjälkeisessä vaihdossa puolestaan Whitecloud epäonnistui jätössä hyökkäysalueella. Vastaiskussa Goodrow tarjoili lätyn maalin eteen ohi Martinezin ja Chytil ohjasi läheltä kiekon ohi Thompsonin. Hetken päästä Vegasin ykköskentällinen oli puolestaan mankelissa pitkän aikaa omalla alueella ja lopuksi sitten Zibanejad syötti poikittain takatolpalle Lafrenierille, joka Whitecloudin vierestä kiskaisi kiekon puolityhjään maaliin. Martinez ehti pyörityksen aikana irrottaa Thompsonilta mailan kädestä, joten tämä räpiköi epätoivoisesti jään pinnassa torjuntaa yrittäessään. Viimeinen maali puolestaan tuli 5v3-ylivoimalla, kun hermokontrolli petti. Stephenson hävisi aloituksen Trocheckille, jonka jälkeen Panarinin levityksestä Zibanejad teki toisen lämärimaalin. Melko klassinen ohipeli kotijoukkueelta. Yksi hyvä pätkä kakkoserässä ei tietenkään voittoon kantanut. Kotipelaamisen ongelmat jatkuivat sikäli, että saldo on nyt 7-6 kotona ja vieraissa 12-2-1. Hurja ero.

Whitecloud saa miinuksen päätöserän heikohkosta kiekollisesta suoritusvarmuudesta ja oman alueen pelaamisesta. Martinez puolestaan sähelsi vähän samaan tapaan jo kakkoserässä lahjoitettuaan kiekon oman maalin edessä Chytilille, mutta Thompson pelasti lähitorjunnallaan Vegasin takaiskulta ja vieraiden 1-3 maalissa poikkisyöttö olisi ollut katkaistavissa paremmalla sijoittumisella. Plussat menevät nelosketjun laituriparille ja Stephensonille. Viimeksi mainittu alusti ainoan maalin rauhallisuudellaan ja oli mukana myös parissa muussa maalipaikassa, joita ei kotijoukkueella liiaksi ollut. Avauserässä kuitenkin kertaalleen Stephenson alusti vasemmasta kulmasta tekopaikan maalin eteen, mutta Stone ampui logoon. Kakkoserän puolivälissä osat vaihtuivat, mutta Stephenson ei saanut maalin edestä veivattua kämmeneltä kiekkoa sisään. Reboundiin pääsi käsiksi Miromanov, joka ampui oikealta ohi. Carrier puolestaan oli energisin kenttäpelaaja ja jo neljännellä minuutilla petasi Leschyshynille maalipaikan, mutta tälle ei maistunut Shesterkinin ohittaminen. Kakkoserässä puolestaan Carrier ja Kolesar pelasivat pari vahvaa vaihtoa hyökkäysalueella ja runnoivat tiensä väkisin maalin eteen muutaman kerran, mutta Carrier ampui yli maalin keskeltä. Pidin kuitenkin nälkäisyydestä ja asenteesta kuten myös Kolesarin kohdalla, joka lisäksi pudotti tumput kertaalleen Goodrowta vastaan, kun tämä oli ensin tuupannut Theodoren vaarallisesti päin maalikehikkoa.

Neutraaleista pelaajista Karlsson tuhlasi yhden 2v1-hyökkäyksen ampuen vasemmalta logoon ja Theodore nousi kertaalleen avauserässä oikeasta laidasta aloitusvoiton jälkeen maalin kulmalle, mutta nosto kohti etukulmaa oli tulokseton. Muita laadukkaita maalipaikkoja ei sitten oikein edes ollut. Maalissa Thompson oli hyvä, vaikka päätöserässä antautuikin neljästi. 10. minuutilla hän pysäytti oivasti Kreiderin ohjauksen maalin edestä Trouban vetopassiin. Melko paljon Rangers haki ohjureita puolustajien siniviivalaukauksiin yhtenä Vegasin tiiviin viisikkopuolustuksen murtamiskeinona. 12. minuutilla puolestaan Panarin ampui kauempaa lujaa kahdesti ja vaikka Thompson sylki vedot eteensä, tämä kuitenkin torjui ne. 19. minuutilla ylivoimalla puolestaan Fox nousi pari kertaa viivasta oikealle yläkaarelle kiekon kanssa ja vaihtoi paikkoja Panarinin kanssa. Ensimmäinen rannelaukaus osui kypärään ja jälkimmäisestä tuli rebound, mutta Thompson liimasi kilvellä Kreiderin paluulaukauksen maalin edestä. Kakkoserässä Chytilin avopaikan pelastamisen lisäksi loppuhetkillä Trouba ampui painavan lämärin siniviivasta, joka osui ylävartaloon ja pudotti Loganin hetkeksi jäihin. Päätöserässä jäi mieleen yksi torjunta vieraiden ylivoimalla, kun Fox levitti Panarinille ja tämä ampui lyhyellä virityksellä kohti taka-alakulmaa, mutta Thompson kauhoi vedon räpyläänsä.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pitkästä aikaa pääsin televisiosta katsomaan Vegasin ottelua ja nauttimaan köyhien ritareiden pelaamisesta...NOT!!! Kotipelien vaikeudet jatkuvat. Ei tosiaan ollut Vegas-kiekkoa kuin tuo toisen erän loppupuoli, jota oli kiva katsella. Muuten oltiin vähän niin kuin köysissä.

Oliko sitten vieraskiertue vienyt mehut, vai ovatko kotipaineet liian suuria tai mikä lienee syynä, ettei kotona kulje. Tuo ei ole hyvän joukkueen merkki. Kotipelit pitäisi mielestäni voittaa ainakin 75-prosenttisesti ja vieraissa napsia sitten irtopisteitä silloin tällöin. Nyt taitaa kotirekordi olla jotain 7-6 ja vieraissa sitten vähän "liiankin" hyvä, 12-3 tai jotain sellaista. Ei näin.

Noista @Salming:in tähdistä sellainen kysymys, että eikö Stephensonin kymppi (jäähy) olisi eliminoinut lukemaksi plus/miinus nolla? En kyllä nähnyt mistä tuo kymppi tuli, mutta näköjään "Unsportsmanlike Conduct (Abuse of Officials)". Ei tuollaista voi mielestäni plussalla palkita.

Carrier nyt oli aika hyvä, en tiedä oliko plussan arvoinen. Kolesarikin kaukalossa näkyi pari kertaa, mutta en sitten tiedä, antaisinko plussaa.

Stouneri oli tuskissa lähes koko ajan. Toivottavasti se vanha selkävamma ei tullut takaisin. Ei ollut kuulemma harjoituksissa tänään...ei hyvä.

Miromanov oli mielestäni hyvä, ja nousi hyökkäyksiä tukemaan. Hänelle ehkä plussa minulta. Smithia taas selostajat TNT:llä kehuivat maasta taivaisiin, ainakin puolustuspäässä, joten uskon ehkä heitä, ja hänelle toinen plussa. McNabbia en puolestaan muista nähneeni koko ottelussa, joten näkymättömyydestä minulta miinus.

Pietrangelo arveluttaa...tosiaan mielestäni yleensä nuo perhepiirin sairaustapaukset aiheuttavat ehkä matsin tai parin poissaolon, mutta nyt näyttää menevän pitkään...onkohan kyseessä tavallista herkempi kaveri? No, kaikkea hyvää hänelle ja perheelleen.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Noista @Salming:in tähdistä sellainen kysymys, että eikö Stephensonin kymppi (jäähy) olisi eliminoinut lukemaksi plus/miinus nolla? En kyllä nähnyt mistä tuo kymppi tuli, mutta näköjään "Unsportsmanlike Conduct (Abuse of Officials)". Ei tuollaista voi mielestäni plussalla palkita.

Carrier nyt oli aika hyvä, en tiedä oliko plussan arvoinen. Kolesarikin kaukalossa näkyi pari kertaa, mutta en sitten tiedä, antaisinko plussaa.

Miromanov oli mielestäni hyvä, ja nousi hyökkäyksiä tukemaan. Hänelle ehkä plussa minulta. Smithia taas selostajat TNT:llä kehuivat maasta taivaisiin, ainakin puolustuspäässä, joten uskon ehkä heitä, ja hänelle toinen plussa. McNabbia en puolestaan muista nähneeni koko ottelussa, joten näkymättömyydestä minulta miinus.
Tuo käytöskymppi tuli jo siinä vaiheessa, kun peli oli ratkennut, joten en antanut sen vaikuttaa arvioon. Kolesar oli rajatapaus, mutta päätin nyt kerrankin palkita hänet peli-ilmeestään ja vääntämisestään kulmissa. Miromanov väläytteli, muttei ihan riittävästi minun makuuni.

23/72 Reign vs. Silver Knights

D'Amato sai kutsun ylös (kuten Guay tätä seuraavaan peliin), kun Rondbjerg oli edustuksen matkassa. Rempal nousi Mannisen vitjaan. Brisson on puolestaan kolmisen viikkoa sivussa pienen polvioperaation jäljiltä.

Dorofeyev - Manninen - Rempal
Quinney - Froese - Marushev
Loewen - Morozov - Marino
Ford - Primeau - D'Amato

Cormier - Pachal
Chayka - Bischoff
Ahac - Korczak

Brossoit
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Rempal, Quinney, Korczak, Brossoit
+/- Manninen, Dorofeyev, Froese, Marushev, Loewen, Morozov, Marino, Ford, Primeau, D'Amato, Ahac, Chayka, Bischoff, Cormier, Pachal
-
--

HSK meni johtoon alivoimalla avauserässä. Anderssonille sattui kiekonkäsittelyvirhe oikeassa siivessä ja Rempal käynnisti 2v1-vastaiskun. Hän syötti rystyltä Gransin lavan vierestä ja Quinney tinttasi suoraan syötöstä laukauksen ohi Petersenin. Päätöserän alussa pikkuritarit tekivät toisen alivoimamaalin. Kupari yritti pitää kiekon hyökkäysalueella, mutta palautus kohti syvyyttä katkesi Korczakiin, joka tuli vauhdilla vastaan ja nappasi pelivälineen. Harhasyötöstä seurasi 2v1-hyökkäys, jonka Kaeden päätti itse ampuen ranteella etuyläkulmaan kauden avausmaalinsa. Brossoitin nollapeli suli puolitoista minuuttia ennen loppua, kun lähes kaksi minuuttia kestänyt 6v4-pyöritys päättyi siihen, että Tynanin rannelaukaus oikeasta laidasta livahti patjan alta maaliin. Loppuluvut iski kuitenkin tyhjiin Quinney, joka riisui Kuparin kiekosta siniviivan kulmassa kuten Korczak jo kertaalleen aiemmin, joten Rasmuksen kiekollinen suoritusvarmuus oli päätöserässä karmaisevan heikkoa johtaen kahteen takaiskuun.

Brossoit oli maalissa vähäliikkeinen ja peitti hyvin kehikon. Hän ei myöskään pudotellut kiekkoja eteensä. Pidin eleettömyydestä. Paras torjunta oli puolivälissä iltaa, kun Lee pääsi käsiksi irtokiekkoon takatolpalla, mutta Brossoit venytti patjan tielle. Päätöserässä hän 0-2 tilanteessa torjui 2v1-hyökkäyksessä Maddenin rannelaukauksen räpylänsä reunalla ja piti vieraat hyvissä asemissa. Pari kertaa toki Reign illan aikana kolisutti maalikehikoita, kun avauserässä Tynan ampui ylivoimalla oikealta b-pisteeltä tolppaan ja päätöserässä sama mies tarjoili toimistosta syötön maalin eteen Dudasille, joka kilautti rimaan.

Quinney saa plussan kahdesta maalista. Hänellä oli myös avauserässä oiva tekopaikka kolmanteen maaliin, kun Froese katkoi syötön maalin takana ja petasi tekopaikan maalin eteen Quinneylle, mutta tämä ampui päin Petersenia. Rempalille menee plussa avausmaalin alustuksesta. Lisäksi hän haastoi kakkoserän lopussa ylivoiman haastollaan ja päätöserässä petasi ylivoimalla Dorofeyeville poikkisyötöllä maalipaikan, mutta Petersen ehti liukua Pavelin one-timerin tielle. Viimeinen plussa menee Korczakille kauden avausmaalista. Rannelaukaus oli timanttia. Avauserän lopussa hän kertaalleen myös nousi siniviivasta esiin ja ampui napakasti. Froese nappasi irtokiekon ruuhkasta ja haki vanhanaikaista, mutta tuloksetta. 5v5-pelaaminen Korczakilla oli tasapainoista Ahacin rinnalla.

Neutraaleista pelaajista Mannisella jäi ilta kesken kakkoserässä eikä häntä nähty jälkimmäisellä puoliskolla peliä kaukalossa ollenkaan, joten Morozov tuurasi häntä enimmäkseen ykkösen keskellä. Morozov pelasi ihan mukavasti, vaikkei tehoillutkaan. Avauserän lopussa hän ampui vastaiskusta suoraluistelusta kohti etukulmaa Moveraren ulottumattomista, mutta Petersen torjui. Päätöserässä vastaavalla vahvalla suoraluistelullaan Ivan hankki ylivoiman, kun Thompson roikkui liivissä puolustaessaan. Loewenilla oli yksi huippupaikka kakkoserässä, kun hän katkaisi Gauncen avauksen b-pisteiden välissä, mutta Petersen pysyi mukana sivuttaisliikkeessä eikä Loewen saanut haudattua kiekkoa uurnaan. Primeau puolestaan ampui kertaalleen tolppaan 27. minuutilla vastaiskun lopuksi. Morozovin tavoin luistelupotkut olivat eteenpäinvieviä suoraluistelussa. Lisäksi hän myllytti kertaalleen Heleniusta vastaan. Pystypainiottelu oli tasainen, kunnes lopussa Helenius sai väännettyä Primeaun puoliksi polvilleen jäihin, joten tuosta kirjataan suomalaiselle pistevoitto.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
29/82 Vegas vs. Philadelphia

Hill sai torjuntavuoron. Eichel kävi aamujäillä ja oli pelikunnossa palaten kakkosketjun keskelle. Cotter palasi kolmosen laitaan saaden vierelleen Leschyshynin ja Kesselin, koska Roy palasi nelossentteriksi. Rondbjerg lähetettiin takaisin alas.

Arvosanataulukko
++
+ Carrier, Theodore, Marchessault
+/- Hill, McNabb, Martinez, Hague, Miromanov, Whitecloud, Kolesar, Roy, Cotter, Leschyshyn, Kessel, Eichel, Stone, Stephenson, Smith, Karlsson
-
--

Vegas teki avausmaalin 12. minuutilla. Sitä edelsi kahdeksan minuutin ajanjakso ilman, että kumpikaan jengi ampui kohti maalia, koska keskialue oli tukossa ja molemmat joutuivat turvautumaan monesti siirtokiekkoihin päätyyn, joihin ehtivät puolustajat ennen hyökkääjiä, jonka jälkeen peli kääntyi, mutta tuollaista pystysuuntaista sahaamista pelaaminen oli puolin ja toisin ilman pitkiä syöttöketjuja. Lopulta sitten Vegas sai hetkeksi kulmarallin tulille voitettuaan kaksinkamppailun vasemmassa laidassa. Theodore ampui viivasta maalille, Hart pudotti eteensä ja Carrier nosti riparin maaliin Ristolaisen ihmeteltyä vieressä. Kauden yhdeksäs osuma sivusi Carrierin maaliennätystä. Maali syntyi Vegasin toisella laukauksella kohti maalia. Tasoitus tuli kakkoserässä. Vegasin 1-2-2 karvaus toimi ja Flyers joutui turvautumaan päätykiekkoon päästäkseen hyökkäysalueelle. Hill kuitenkin pysäytti kiekon maalin takana. Hän vain aikaili liiaksi ja syötti sitten suoraan Laughtonille. Ja kun Hill palasi äkkiä maalilleen, Laughton teki osuman Hillin luistimen kautta, josta kiekko kimposi omaan maaliin. Voitto irtosi kuitenkin melko vähän tapahtumia sisältäneestä ja puuduttavasta matsista lopulta jatkoajalla, kun Marchessault katkaisi Hayesin syötön ja polki karkuun. Viimeistely rystyltä oli tarkka jäitä pitkin. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Marchessault osui muuten urallaan neljännessä pelissä putkeen ja siitä hyvästä hän saa plussan taulukkoon. Mutta joo, paluu voittokantaan Rangers-kyykkäyksen jälkeen kelpasi tällaisesta tiukasta ja tarkasta jääkiekkopelistä, jossa ylimääräinen tila oli vähissä. Mailapaine puolin ja toisin vakuutti.

Ykkösketju oli ainoa, jota Cassidy ei sekoittanut illan aikana. Muut ketjut elivät. Karlsson hankki pari ylivoimaa liikkeellään, kun hänet kampattiin. Lisäksi kertaalleen hän kilautti avauserässä vasemmasta laidasta tolppaan Marchessaultin poikittalssyötöstä. Kakkoserässä Marchessault puolestaan jatkoi siniviivan päältä kiekon keskikaistalle Smithille ja tämä päätti suorahyökkäyksen rannelaukaukseen Hartin räpylään. Carrier saa plussan maalistaan ja hän oli muutenkin näkyvä. 38. minuutilla hän päätti hyvän suorahyökkäyksen vapaaseen vetopaikkaan vasemmalta, mutta ampui pleksiin. Päätöserän lopussa Hart puolestaan ryösti hänet, kun Carrier pääsi käsiksi reboundiin maalin kulmalla, mutta jostain Carter työnsi vielä varusteitaan paluuvedon tielle, vaikka Carrierilla ammotti edessään puolityhjä maali. Kolmas plussa menee avausmaalin alustaneelle Theodorelle, joka myös avauserässä otti yhden ison blokin, kun JVR syötti päädystä slottiin ja MacEwen sai ampua estelyittä. Jatkoajalla Theodore talutettiin koppiin, mutta ilmeisesti hän selvisi säikähdyksellä, vaikka piti jääpussia polvessa ottelun jälkeen.

Neutraaleista miehistä Martinezilla oli vartin kohdalla loistopaikka kauden avausmaaliin, kun hän nousi vetopaikkaan painottomalta puolelta, mutta rannelaukaus vasemmalta b-pisteeltä meni niukasti ohi takakulman. Kessel puolestaan oli esillä kakkoserän lopussa ampuen kolmesti lyhyen ajan sisään vasemmasta laidasta ranteella. Lähinnä hän oli maalintekoa Leschyshynin aloitusvoitosta, jonka jälkeen veto osui tolppaan. Eichel puolestaan petasi 3v2-vastaiskusta takaviistosyötöllään avopaikan Cotterille, mutta tämä viimeisteli keskeltä päin Hartia.

Maalissa Hill oli perusvarma lukuun ottamatta 1-1 tasoitusta. Avauserän alussa hän torjui heti patjallaan Farabeen matalan vedon oikeasta laidasta 2v1-hyökkäyksen päätteeksi. 14. minuutilla Frost puolestaan ampui maalin edestä syliin syöttökuvion lopuksi. 35. minuutilla Hill otti tuplatorjunnan torjuen ensin Frostin slottivedon ja perään MacEwenin reboundkudin maalin edestä. Hetkeä myöhemmin hän pysäytti toisen 2v1-tilanteen saaden olkapäänsä Konecnyn rannelaukauksen eteen. Päätöserässä Farabee karkasi vielä läpiajoon, mutta tältä karkasi kiekko sopivasti, kun olisi pitänyt viimeistellä rystyltä alakulmaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Voitto irtosi kuitenkin melko vähän tapahtumia sisältäneestä ja puuduttavasta matsista lopulta jatkoajalla, kun Marchessault katkaisi Hayesin syötön ja polki karkuun. Viimeistely rystyltä oli tarkka jäitä pitkin.
Sen verran korjausta, että olen hidastusten ja eri kulmista näytettyjen uusintojen jälkeen aika varma, että tuo kiekko kimposi Carter Hartin kilpikäden alareunasta alas ja meni maaliin. Marchessault siis yritti nostoa ja onnekkasti onnistui (nosto ilmeisesti jäi aiottua matalammaksi).
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
30/82 Vegas vs. Boston

Thompson palasi maaliin. Theodoren viime pelissä saamaa vammaa tutkitaan yhä, joten hän oli sivussa. Samoin Eichel palasi sairastupaan. Kokoonpano oli täten:

Marchessault–Karlsson–Smith
Cotter–Stephenson–Stone
Amadio–Leschyshyn–Kessel
Carrier–Roy–Kolesar

Martinez–Hague
McNabb–Whitecloud
Hutton–Miromanov

Thompson

YV

Stone
Stephenson Cotter Marchessault
Hutton

Roy
Kessel Karlsson Smith
Miromanov

Arvosanataulukko
++
+ Hutton, Stone
+/- Miromanov, Thompson, Whitecloud, McNabb, Hague, Smith, Marchessault, Cotter, Stephenson, Amadio, Leschyshyn, Kessel, Kolesar, Carrier, Roy
- Martinez, Karlsson
--

Vegas teki avausmaalin ylivoimalla avauserässä. Hutton oli yllättäen ykkösylivoimassa viivassa eikä esimerkiksi Martinez tai Hague. Noh, se toimi, kun Hutton levitti vasempaan siipeen Stephensonille, joka jatkoi maalin kulmalle Stonelle. Tämä pyörähti luukulle ja uitti patenttiliikkeellään kiekon ohi Ullmarkin. Boston tasoitti ansaitusti kakkoserässä. Bergeron kaapi aloitusvoiton Karlssonista. Clifton siirsi viivasta kiekon oikeaan laitaan Pastrnakille, joka poimi slottiin liikkuneen Bergeronin ja tämä tälläsi yläkulmaan. Aloitustappionsa jälkeen Karlsson ihmeellisesti sekoili ja pyöri ei-kenenkään-maalla hukaten täysin kontrollin Bergeronista, muttei hän laitaankaan mennyt paineistamaan Pastrnakia. Niinpä keskusta oli luvattoman auki, vaikka vielä avauserässä Vegas piti sen kohtalaisesti tukossa. Mutta kun Boston tasoitti, vedot olivat kohti maalia koko pelissä 5-13 ja kakkoserässä siihen mennessä noin 0-8. Päätöserän alussa vieraat tekivät voittomaalin. Miromanov ajoi keskialueella vastaan vaihtoaitioiden edessä, muttei saanut katki Hallin siirtoa laitaa pitkin eteenpäin. Syntyi 2v1-tilanne, kun Roy ei ehtinyt polkea varmistamaan Miron jättämää tilaa, jonne hyökkäsi Zacha. Tämä antoi upean lätyn yli Martinezin mailan ja DeBrusk naulasi takatolpalta kiekon pussiin poikittaissyötöstä. 49. minuutilla puolestaan Stephenson hävisi oman pään aloituksen ja Coylen vitja sai kulmarallin käyntiin. Pitkähkö pyöritys päättyi lopulta takaiskuun, kun varsinkaan Martinez ei saanut syvyydessä stoppeja aikaan millään kiekkoa erinomaisesti suojanneita Bruinsin hyökkääjiä vastaan. Lopulta sitten kiekko käytettiin viivassa Forbortilla, joka palautti sen vasemmalle Coylelle ja tämän rannelaukaus upposi ruuhkan läpi ohi Thompsonin. Jonkinlaisen kirin Vegas sai aikaan ilman maalivahtia, muttei mitään huippupaikkoja, joten tappio kirjattiin maalein 1-3. Viimeiseen viiteen kotipeliin Golden Knights on nyt tehnyt vain seitsemän maalia ja koko kauden mitassa se on ollut sarjan huonoin joukkue maalinteossa kotikaukalossaan. Karua, mutta totta. Vieraissa puolestaan se on kärkikastia. Erikoinen kontrasti.

Stone saa plussan maalistaan ja Hutton kauden ehjimmästä esityksestä. Tämä oli jopa yllättävän hyvä liikuttamaan kiekkoa siniviivassa ja ansaitsi siten syöttöpisteensä. Puolustussuuntaan hän oli mukavan näkymätön myös. Stonen ansioksi on myös laskettava kakkoserän pitkä läpisyöttö Huttonille, joka vapautui jäähyltä läpiajoon, mutta Ullmark torjui upeasti räpylällään alakulmasta terävän laukauksen. Miinuksista toinen menee Martinezille, joka Bruinsin päätöserän osumiin oli osasyyllinen. Toki Miromanovkin oli jäällä niiden aikana, mutta Mirolla oli myös antia ylöspäin, jonka ansiosta hän oli neutraali pelaaja lopulta ja Zachan lättyä ennen Martinez meni turhan aikaisin jäihin, joten syötönkatko epäonnistui. Karlsson puolestaan sekoili sijoittumisensa kanssa 1-1 maalissa. Lisäksi hän oli mukana kahdessa 2v1-hyökkäyksessä, mutta suoriutui niistä huonosti. Kakkoserässä alivoimalla hän olisi voinut itse ampua, kun Lindholm otti selvästi pois syötön Roylle, mutta Wiljami pakotti syötön ja se katkottiin. Päätöserässä puolestaan Haguen ja Marchessaultin yhden kosketuksen esityöt aukaisivat 2v1-hyökkäyksen, jonka Karlsson päätti laukaukseen pleksiin. Edes maalia kohti olisi pitänyt osua.

Neutraaleista pelaajista Kolesar väläytteli pari kertaa. Avausvaihdossa hän heti punnersi Nosekin ohi maalille, mutta kiekko vähän karkasi, kun olisi pitänyt viimeistellä. Kakkoserässä puolestaan hänen syöttönsä siniviivan päältä puolustajien selustaan vapautti Carrierin läpiajoon, mutta tämä ampui patjaan. Miromanov puolestaan paikkaili etukäteen päätöserän miinuksiaan sillä, että hän kakkoserässä ampui ranteella oikealta kaarelta tolppaan ja päätöserässä ylivoimalla rannelaukaus keskeltä oli valua alakulmaan Ullmarkin paketin läpi, mutta hiuksenhienosti kiekko lipui ohi tolpan väärältä puolelta. Cotterilla oli ykkösylivoimassa slottipelaajan roolissa puolestaan yksi maalipaikka, jonka petasi Stephenson syötettyään vasemmasta siivestä jäitä pitkin maalin eteen, mutta Cotter ohjasi kiekon ohi takakulman.

Thompson oli maalissa melko hyvä. Kolmannella minuutilla 3v2-hyökkäyksessä Greerin veto keskeltä jäi haltuun varmasti Bostonin kolmosketjun käännettyä pelin nopeasti pystyyn. Yhdeksännellä minuutilla puolestaan Zacha antoi jo näytteen lättytaidoistaan poimien Pastrnakin poikittaissyötöllä, mutta kun tämä käveli kohti slottia, tiivis noppavitonen ja Haguen ulottuva maila estivät kokonaan laukauksen. 12. minuutilla Zacha vastaiskussa antoi hyvän hidastetun syötön maalille leikanneelle Hallille, mutta Thompson pysäytti tämän vedon läheltä patjallaan. Avauserässä torjuntoja kertyi viisi kappaletta vain. Kakkoserän alussa vieraiden ylivoimalla Bergeronille sahattiin tekopaikka AV-neliön keskelle Hallin päätypassista, mutta Logan potkaisi patjansa vedon tielle, kun Stone nukkui tuossa tilanteessa alempana hyökkääjänä täysin eikä sulkenut lapaa ajoissa. Päätöserästä jäi mieleen puolestaan Marchandin läpiajon nollaus, kun Pastrnak vapautti tämän pitkällä passilla Haguen selustaan, mutta veto kohti längejä kilpistyi patjoihin. Kolmisen minuuttia ennen loppua Hall puolestaan punnersi 1v1-tilanteessa puoliksi ohi Miromanovin ja ampui tämän lavan alta päin Thompsonia. Jos se Coylen maali ei olisi mennyt selän taakse, olisin heltynyt antamaan plussan, mutta nyt annan vain kunniamaininnan.

Vegas sai myös lisää jobinpostia, kun kakkoserässä Whitecloud talutettiin pukusuojaan oikeaa polveaan arastellen. Hall syöksyi sen päälle ikävästi, kun Whitecloud seisoi oman maalin edessä. Jos Theodore, Pietrangelo ja Whitecloud ovat sivussa, kenties sitten Korczak saa kutsun ylös.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös