Vegas Golden Knights 2020–2021

  • 62 515
  • 268

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2020–2021?

  • Mestaruuteen

    Ääniä: 10 16,9%
  • Finaaliin

    Ääniä: 5 8,5%
  • Konferenssifinaaliin

    Ääniä: 16 27,1%
  • Konferenssivälierään

    Ääniä: 16 27,1%
  • Pudotuspelien avauskierrokselle

    Ääniä: 8 13,6%
  • Pudotuspelien ulkopuolelle

    Ääniä: 4 6,8%

  • Äänestäjiä
    59
  • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Ei mennyt ihan oikein. Minä uskoin, että 3-1 ottelutilanteessa tullaan takaisin linnakkeeseen. Niin tullaankin, mutta johdossa onkin Vegas eikä Minnesota! Hyvä tietenkin näinpäin.

Toivottavasti kirjoitusintosi ei nyt kadonnut Vegasin voitoista. Otteluraporttia kolmospelistä olen jo pitkään odottanut.
Ei ole kadonnut, oli vain muuta puuhaa viime päivinä.

3/7 Minnesota Wild vs. Vegas Golden Knights

Nosek oli poissa, joten se olikin Brown, joka pääsi kokoonpanoon eikä suinkaan ylöskutsutuista pelaajista Glass tai Sikura. Brown oli nelossentteri ja Kolesar nousi kolmosketjun laitaan Royn ja Janmarkin rinnalle. Tuch jatkoi ykkösketjussa. Puolustuksessa Holden korvasi Haguen.

Ottelu alkoi karmeasti, kun ajassa 2:16 Wild meni johtoon. Roy hävisi oman pään aloituksen Hartmanille. Brodin pelasi kiekon vasempaan laitaan Kaprizoville ja tämä pyörähti ohi Kolesarin. Samalla Hartman oli liikkunut takatolpalle ja Kirillin tarkka syöttö tavoitti hänen lapansa eikä Fleurylla ollut mahdollisuuksia torjuntaan. Aloitustappionsa jälkeen Roy vielä hukkasi oman miehensä, joten maali meni hänen piikkiinsä eniten. Maalin jälkeen Vegas sai ylivoiman, kun paineen alla kiekonliikuttelu oli heikkoa ja Wild sai pari vaarallista katkoakin aikaan siniviivan tuntumassa, muttei kuitenkaan iskenyt vastaan. Hetkeä myöhemmin tasaviisikoin Johansson punnersi laidasta maalille ja Karlsson taklasi häntä takaa päin tavoitellessaan kiekkoa samalla. Johansson lensi ikävästi päin maalia ja loukkaantui. Ilmeisesti hänen kätensä murtui, harmillista. Jäähyä ei tullut, mutta Wild meni sisuuntuneena 2-0 johtoon kahdeksan minuutin jälkeen. Stephensonin vitja takanaan Martinez-Whitecloud ei saanut stoppia omissa aikaan isäntien ykkösketjua vastaan millään. He juoksivat kiekon perässä, kunnes se kierrätettiin ränniä pitkin viivaan. Dumba laukoi maalille, jossa Foligno paini Martinezia vastaan ja sai siirrettyä kiekon viereen Eriksson Ekille, joka ohitti Fleuryn, kun vuorostaan nyt Stephenson hukkasi oman miehensä. Paperilla ennen kauden alkua sentteriosasto oli heikoin osasto ja nyt Roy-Stephenson kaksikon puutteellisuus jossain määrin maksoi kaksi maalia avauskymppiin. Martinezilla oli oma miehensä sidottuna maalilla, joten häntä ei voi syyttää.

12. minuutilla WIld meni hetkeksi 3-0 johtoon, kun Fiala voitti laitaväännössä Royn Vegasin alueella ja ampui laidasta kohti maalia. Reboundissa oli Holdenin vuoro hukata maalin edessä Eriksson Ek, joka viimeisteli toisen osumansa läheltä, mutta DeBoerin paitsiohaasto pelasti Golden Knigtsin. Hylätyn osuman jälkeen Vegas pääsi hetken kuluttua ylivoimalle, mutta pelasi koko ylivoiman saamatta vetoakaan maalille ja ylipäätään Vegas laukoi vain kolmesti avausvarttiin. Päätösvitoselta ei jäänyt mitään merkittävää muistiin, joten tauolle mentiin 2-0 lukemissa. Laukaukset maalille olivat 7-4.

Toisen erän alussa Fiala karkasi läpiajoon, mutta Whitecloud ehti riittävästi häiritsemään ja Fleury otti melko perustorjunnan kilvellä. Yhdeksännellä minuutilla syntyi kavennus, kun Stephenson paikkasi aiemman mokansa pujahtamalla ristipistosta hyökkäysalueelle vasenta laitaa pitkin ohi Hartmanin ja tarjoilemalla sitten kiekon slottiin Stonelle, joka ampui kiekon ohi Talbotin. Tuch ajoi samalla maalille ja vei liikkeellään Brodinin huomion, joten Stonelle jäi tilaa rauhassa tähdätä ja ampua. Heti perään Reaves ja Carrier pääsivät 2v1-hyökkäykseen Wildin puolustajan kompuroitua itsekseen. Reaves tarjoili ja Carrier ampui patjaan Talbotin liu'uttua sivuttain. Puolivälissä erää Vegas pelasi kehnon ylivoiman taas, vaikka Theodore vaihtui Pietrangeloon ykkösylivoimassa. Marchessaultin one-timerit kaukaa vasemmalta Pietron levityksistä päätyivät patjaan.

Tuon Fialan erän alun paikan jälkeen Vegasilla oli kuitenkin meneillään hyvä jakso, jonka aikana se vei laukaukset peräti 0-15. Palkinto tuli 2-2 osuman muodossa vartin kohdalla. Nelosketju dumppasi kiekon päätyyn. Dumba oli ensimmäisenä paikalla ja siirsi kiekon maalin takana Brodinille. Carrier ajoi vastaan ja sai stopin kulmaan. Hän rouhi myös kiekon sieltä viivaan Holdenille, joka ampui päätylautaan ja sieltä kiekko ponnahti maalin eteen suoraan Brownille, joka nosti rystyltä kiekon maaliin, kun Talbot oli epätasapainossa tökättyään ohi päädystä kimmonneesta kiekosta mailallaan. Viime kaudella kuplapudotuspeleissäkin Brown taisi tehdä osuman heti siinä pelissä Chicago-sarjassa, johon hän tuli mukaan kokoonpanoon ja sama toistui nyt. Eikä siinä vielä kaikki, vaan Vegas teki vielä 2-3 osumankin kaksi ja puoli minuuttia ennen taukoa. Smith vei keskeltä kiekon hyökkäysalueelle ja jatkoi sitten liikettään maalille siirrettyään kiekon laitaan Karlssonille. Tämä poimi toisesta aallosta Holdenin, joka tuki hyökkäystä ja ampui maalille ohi blokin. Smith oli hereillä reboundissa alistaen Brodinia, joka vuoti kohtalokkaasti toisessa maalissa putkeen. Laukaukset erässä olivat peräti 5-22 ja eritoten viimeinen vartti oli vierailta vahva.

Päätöserän alkuun molemmat hukkasivat yhdet ylivoimat, koska AV-pelaaminen oli kuosissa sekä Wildilla että ritareilla. Wildin ylivoimalla paras paikka tuli alivoimalla Vegasille, kun Stephenson tarjoili lätyn 2v1-vastaiskusta Pietrangelolle, joka ampui kuitenkin Carrierin tapaan patjaan Talbotin liu'uttua poikittain. Vegasin YV oli puolestaan ottelusarjassa 1/11, kun se hukkasi päätöskympin alkuun vielä yhden ylivoiman lisää. Takakolmiossa kiekkoa kyllä hierotaan, mutta liikuttelu on hidasta ja mielikuvituksetonta. Ainoat ratkaisut tuntuivat olevan epätoivoiset one-timerit siivistä, mutta nekin lähtivät niin kaukaa, että maalivahti ehti liikkua ajoissa eteen. Lopullinen ratkaisu syntyi pari minuuttia ennen loppua, kun Karlsson riisti kiekon Spurgeonilta puolustussiniviivalla ja käynnisti 2v1-vastaiskun. Hän teki oman ratkaisun ja ampui kiekon etukulmaan yli kilven vasemmasta laidasta. Loppuluvut 2-5 iski tyhjiin Stone omasta päästä, kun hän katkaisi Zuccarellon syötön päädystä maalin eteen. Edeltävässä vaihdossa Pietrangelo pelasti maaliviivalta kädellään yhden tilanteen. Hylätyn maalin jälkeen laukaukset taisivat olla jossain vaiheessa päätöserässä 8-34, joten aika karusti isäntien jänne katkesi siihen.

Arvosanataulukko
++
+ Carrier, Brown, Reaves, Smith, Karlsson, Stone, Holden, McNabb
+/- Fleury, Stephenson, Tuch, Marchessault, Janmark, Kolesar, Whitecloud, Martinez, Theodore, Pietrangelo
- Roy
--

Roy saa miinuksen hukattuaan Hartmanin avausmaalissa ja hylätyssä maalissakin hän menetti kiekon laidassa omalla alueella. Stephenson paikkasi oman koomailunsa 2-1 kavennuksen esityöllä. Sentterien oman alueen pelaaminen on uhkakuva Colorado-sarjaan, jos Vegas sinne asti etenee. Nelosketju saa plussat värkättyään yhden osuman ja oli siellä yksi 2v1-hyökkäyskin laitureilla, joten he kykenivät tuottamaan hyviä asioita hyökkäyssuuntaan hiillostamisen lisäksi. Brown tuli hyvin sisään kokoonpanoon ja Carrier kamppaili loistavasti kulmissa. Smith-Karlsson kaksikko vietti ykkösketjusta kahden pisteen iltaa. Stone iski pari maalia, joista toisen tyhjiin, mutta silti hänkin ansaitsee plussan herättyään tähän sarjaan pimennossa oltujen kotipelien jälkeen. Alakerrasta Holden vakuutti kahdella alustuksellaan. Hän korvasi enemmän kuin mainiosti Haguen. McNabb puolestaan sai kakkossyötön 2-1 osumaan antaen kiekon Stephensonille, joka löysi lopulta Stonen. Syötön lisäksi McNabbin teholukema oli +3 ja hän pelasi alivoimaa reilut pari minuuttia ilman takaiskua.

4/7 Minnesota vs. Vegas

McNabb oli jostain syystä sivussa, joten Holden nousi kakkospariin ja Hague palasi Whitecloudin vierelle. Fleury jatkoi yhä maalissa.

Heti alkuun Carrier otti jäähyn, mutta alivoimapelaaminen toimi helposti. Sen jälkeen Whitecloud kiersi maalin hyökkäystä tukiessaan ja ampui kääntölaukauksen vasemmasta laidasta ylärimaan. Toisessa päässä Martinez avasi suoraan Kaprizovin lapaan ja tämä jakoi keskeltä laitaan Zuccarellolle, jonka painava lämäri osui Fleuryn ylävartaloon. Kiekko putosi eteen, mutta vieraiden pelaajat olivat paikalla siivoamassa pelivälineen pois. Puolivälissä erää syntyi 0-1 osuma ja voittomaali, kun ensin Fleury hukkasi kiekon maalin takana Sturmille, joka pelasi maalin eteen, mutta Roy oli pelastava enkelinä paikalla tällä kertaa ja lähti nostamaan vastaiskua. Hän käytti kiekon laidassa Kolesarille ja sai sen takaisin vauhtiin. Vastaiskun hän päätti rannelaukaukseen oikeasta laidasta vastustajan jaloista etukulmaan turhan helposti ohi Talbotin.

Wild tasoitti hetkellisesti hetken päästä, kun Martinezin siirtokiekko lasin kautta ulos päätydumppauksen jälkeen jäi viivaan. Puolustaja levitti kiekon vasemmalle Eriksson Ekille, joka ampui kiekon sisään Folignon tehtyä maskia, mutta hänen tulkittiin olleen maalivahdin alueella estämässä Fleuryn työskentelyä, joten osuma hylättiin. Erän lopussa nähtiin Vegasilta puolittaista painostusta. Paras paikka tuli 2v1-hyökkäyksestä heti hylätyn osuman jälkeen Smithille, mutta hän ampui kilpeen vasemmasta laidasta Marchessaultin lätystä.

Toisen erän viidennellä minuutilla Fiala leikkasi laidasta keskelle ohi Holdenin, mutta veto kilpistyi ritarilogoon Fleuryn rinnassa. Yhdeksännellä minuutilla syntyi 0-2 kihaus, kun Tuch paineli keskeltä läpi vauhdilla Stephensonin keskialueen jätöstä ja viimeisteli kiekon ohi Talbotin tämän tökättyä ohi kiekosta. Whitecloud sai kakkossyötön ja otti parin minuutin päästä neljän minuutin jäähyn, kun hänen mailansa nousi Parisen naamaan puolustussiniviivalla etäisyyttä kontrolloidessa.

Alivoimalla Vegas iski 0-3 maalin, kun Dumba kompuroi siniviivassa, Stone riisti, polki läpi ja veivasi kämmeneltä kiekon reppuun kera raivoisten tuuletusten. Karlssonilta nähtiin iso blokki hetkeä aiemmin laukaukseen vasemmasta siivestä. Wildin paras paikka ylivoimalla tuli vasta lopussa, kun Eriksson Ek karkasi keskeltä läpi, mutta ampui kilpeen kämmeneltä:




Päätöserän alussa Tuch ampui suoraluistelusta ohi takakulman. Hetken päästä Stone ja Stephenson alustivat hyökkäysalueen kiekottelullaan maalipaikan Theodorelle oikealle b-pisteelle. Tämä ampui kohti taka-alakulmaa ranteella, mutta Talbotin kilpi oli edessä. Laukauksen jälkeen Stonelta nähtiin erinomainen spurtti omiin päin, kun hän polki Fialan kiinni. Wildilla oli avauskympillä pari puolittaista ruuhkatilannetta viivatoimituksista, mutta Fleury selvitti ne. Wild esitti toisellakin puolikkaalla vain näennäistä kiriä ja vartin kohdalla Hartman tarjoili syötön ilmassa takatolpalle, mutta Zuccarello ei osunut kiekkoon. Niinpä Wild otti maalivahdin pois nelisen minuuttia ennen loppua, jotta se saisi edes jotain aikaan. Loppuluvut iski tyhjiin Roy illan toisellaan keskialueelta, kun ensin Janmark ja Marchessault onnistuivat tuhlaamaan 2v1-hyökkäyksen liiallisella siirtelyllä. Janmarkin olisi pitänyt ampua itse eikä syöttää vielä viereen Joonatanille. Janmark ja Kolesar toki saivat syöttöpisteet sitten viimeiseen maaliin voitettuaan laitapainit.

Arvosanataulukko
++
+ Fleury, Whitecloud, Pietrangelo, Roy, Kolesar, Tuch, Stone, Stephenson
+/- Theodore, Holden, Martinez, Hague, Karlsson, Smith, Marchessault, Carrier, Brown, Reaves, Janmark
-
--

Fleury saa 35 kopin nollapelistään plussan. Whitecloud puolestaan oli alustamassa yhtä osumaa ja kilautti kerran ylärimaan. Pietrangelon teholukema oli puolestaan +3 ja hän pelasi 21 minuuttia melko virheittä. Roy mätti kaksi osumaa ja Kolesar alusti molemmat. Stephensonin vitja teki yhden maalin tasaviisikoin ja toisen alivoimalla. Tavallaan siis edeltävässä pelissä onnistuneet ykkös- ja nelosketju viettivät nyt väli-illan, kun keskiketjut kantoivat joukkuetta. Roy varsinkin ryhdistäytyi hyvin.

LISÄYS: Smitty on jotenkin ponneton, menettää kiekkoja kaksinkamppailuissa jatkuvasti, eikä pääse itse paikoille. Oletko huomannut moista?
Ehkäpä runkosarjan alkupuolella enemmän, mutta viime aikoina hän on ollut minusta ihan oma itsensä. Pitänee jatkossa katsoa vielä tarkemmin Smithin otteita, mutta minusta hän on tosiaan parantunut kauden edetessä. Toki viime kauden kaltaisille maalipaikoille hän ei ole ihan yhtä usein päässyt, sen voi allekirjoittaa.

AHL:n Tyynenmeren divisioonan pudotuspelit ovat parhaillaan vauhdissa. Ennen niihin syventymistä alla ovat plussat ja miinukset runkosarjasta.

Plussat ja miinukset runkosarja 2021

Dugan 37gp +++++++++++++++++++++++ = +23
O'Regan 37gp ++++++++++++++++++++ = +20
Elvenes 37gp +-+++++++++-++++++++ = +16
Cotter 38gp ++++++++++++++ = +14
Quinney 19gp ++++++++++++ = +12
Sikura 30gp ++++++++++++ = +12
Rondbjerg 38gp +++++++++++ = +11
Dorofeyev 24gp +++++++++ = +9
Duke 17gp ++++++++ = +8
Jurco 22gp ++++++++ = +8
Jones 38gp ++-++++++-+ = +7
Leschyshyn 39gp +-++-++++++ = +7
Glass 14gp +++-++++ = +6
Brown 9gp +++++ = +5
Krebs 5gp ++++ = +4
Kallionkieli 6gp +++ = +3
Primeau 10gp +-+ = +1
Marushev 7gp + = +1
Loewen 22gp + = +1
Goulbourne 18gp -- = -2

Pachal 24gp +++++-+++ = +7
Murphy 37gp ++++--+-++++ = +6
Dahlström 17gp +-++++ = +4
Hayes 35gp ++++-+--++ = +4
Korczak 11gp +++ = +3
Ahac 13gp ++ = +2
Schuldt 38gp +-++-+--++-+-+ = +2
Bischoff 7gp ++- = +1
DiLiberatore 13gp -++ = +1
Corcoran 2gp = +0
Miromanov 6gp -+ = +0
McLaughlin 28gp ++--+- = +0
Hammond 4gp - = -1

Thompson 23gp +++++-+-++++ = +8
Dansk 11gp +++-+ = +3
Patera 7gp +++- = +2
Ferguson 1gp + = +1

Plussat per ottelu -tilasto


Ferguson +1,00
Krebs +0,80
Quinney +0,63
Dugan +0,62
Brown +0,56
O'Regan +0,54
Kallionkieli +0,50
Duke +0,47
Elvenes +0,43
Glass +0,43
Sikura +0,40
Dorofeyev +0,38
Cotter +0,37
Jurco +0,36
Thompson +0,35
Rondbjerg +0,29
Pachal +0,29
Patera +0,29
Dansk +0,27
Korczak +0,27
Dahlström +0,24
Leschyshyn +0,18
Jones +0,18
Murphy +0,16
Ahac +0,15
Bischoff +0,14
Marushev +0,14
Hayes +0,11
Primeau +0,10
DiLiberatore +0,08
Schuldt +0,05
Loewen +0,05
McLaughlin +0,00
Miromanov +0,00
Corcoran +0,00
Goulbourne -0,11
Hammond -0,25

Sekalaisia huomioita:

- Dugan ja O'Regan kärkikaksikkona yhteenlasketuissa plussissa ei yllätä yhtään, he olivat kärkihevoset hyökkäyksessä. Keskiarvoplussat iltaa kohden olivat myös hyvällä tasolla eikä ohipelejä tullut liikaa
- Maalivahdit onnistuivat kauttaaltaan hyvin. Oletin, että Thompsonin ja Danskin keskiarvot olisivat eronneet vähän enemmän. Nyt Thompson oli vain noin +0,08 plussan verran parempi per peli
- Puolustuksessa on tullut oltua ehkä hivenen liian ankara Murphylle, kun 27 pisteen mies oli vain kuusi pykälää plussalla, mutta toisaalta paljon pisteistä syntyi ylivoimalla vain siirtämällä kiekko siipeen ja omalla alueella hän oli ajoittain ongelmissa
- Pachal pelasi hyvän kauden ja sai palkinnoksi siitä hetkeksi kutsun Golden Knightsin tilataksiin. Farmissa pelejä kertyi vain 24 pienen vamman vuoksi, mutta kun hän pelasi, hän oli aina merkittävä palanen kumpaankin suuntaan
- Schuldt oli pettymys varakapteenina enkä ole yllättynyt, että hänen plussansa jäivät kovin vähäisiksi. Henkilökohtaisia virheitä sattui vain liikaa, yleensä 1-2 per peli, joista vastustaja rankaisi varsinkin alkukaudella
- Hayesin lukema +0,11 iltaa kohden on yllättävän pieni myös. Alkukaudesta annoin hänelle useasti plussaa, mutta kieltämättä loppukausi oli vähän hiljaisempi ja otteet tasaantuivat kuuman alun jälkeen
- Krebs, Quinney ja Brown pelasivat kovin vähän, mutta kun he olivat mukana, suorittaminen oli aina vahvaa. Glassinkin lukema +0,43 per peli on ihan jees
- Kallionkielelle on puolestaan tullut oltua ehkä turhan suopea, mutta se ei poista sitä, että kyllä hän hyvin pelasi nelosvitjassa niissä peleissä, joissa hän pääsi mukaan. Peli-ilme oli aina energinen ja pelaaminen kiekottomana inhottavaa vastustajan kannalta, koska Kallionkielen mailahäirintä on ihan mallikasta. Kaupan päälle syntyi kaksi maalia, joka on hyvä saavutus hänen peliajoillaan
- Duke oli positiivinen yllätys. Vaikka taas hänen kautensa oli rikkonainen, kun alkukaudesta tuli vamma, joka piti hänet pitkään sivussa, hän suoritti vahvasti silloin, kun oli kunnossa. Liike oli hyvää ja hän ampui hanakasti. Kamppailupelaaminenkin oli jämäkkää
- Elvenesin runkosarja oli mukiinmenevä, josta kertoo lukema +0,43 per peli. Ajoittain hän oli dominoiva, mutta sekaan mahtui myös pelejä, kun hän oli melko pimennossa. Keskiketjuista Cotter, Dorofeyev, Jurco ja Rondbjerg pelasivat aika tasaiset sesongit
- Jonesin ja Leschyshynin lukemat ovat yllättävän alhaiset. Jones varsinkin oli kuumassa vireessä kauden keskivaiheilla, mutta se silti kantanut parempaan kuin lukemaan +0,18. Leschyshyn esiintyi ainoana kaikissa peleissä, mutta omissakin soi aika paljon hänen ollessaan jäällä, joten ehkäpä siksi plussia ei tullut enempää
- Goulbourne ja try-outilla käynyt Hammond jäivät miinuksille. Sanotaanko näin, että en ole yllättynyt. Tokkopa Goulbourne enää jatkaa tässä organisaatiossa, kun nelosketjuun on jo tyrkyllä ihan tarpeeksi omia varauksia. Loewenille sen sijaan voipi olla käyttöä rotaatiossa
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
1/3 Henderson Silver Knights vs. San Jose Barracuda

Historian ensimmäisen pudotuspeliottelun vastus oli Barracuda San Josesta, koska se selvitti säälipudotuspelit voittajana. Sarja käynnistyi lauantaiaamuna Suomen aikaa. Maalissa aloitti Thompson. Glass ja Sikura olivat ylhäällä, joten O'Regan johti ykkösketjua. Alakerrassa Ahac syrjäytettiin pelaavasta kokoonpanosta.

Quinney 72 - O’Regan 21 - Dugan 8
Jurco 13 - Cotter 43 - Rondbjerg 46
Elvenes 25 - Jones 64 - Duke 37
Dorofeyev 16 - Leschyshyn 39 - Marushev 77

Schuldt 4 -Murphy 24
Hayes 65 -Korczak 6
Miromanov 42 - Pachal 94

Thompson 36
Dansk 35

Plussat ja miinukset
++
+ Thompson, Miromanov, Schuldt, Korczak, Hayes, Pachal, Dorofeyev, Marushev, Jurco, Cotter, Dugan
+/- Murphy, Pachal, Leschyshyn, Duke, Jones, Elvenes, Rondbjerg, Quinney, O'Regan
-
--

Historian ensimmäisen pudotuspelialoituksen O'Regan voitti vieraiden ykkössentteri Letunovia vastaan. Ensimmäisessä vaihdossa Dugan syötti oikeasta laidasta maalille ja O'Regan ohjasi kiekon ohi maalin sekä Schuldt tinttasi viivasta blokkiin. Ensimmäinen laukaus kohti maalia tuli ajassa 2:20, kun Leschyshyn ampui rystykudin läheltä siniviivaa keskeltä kohti Korenaria, joka pudotti limpun eteensä ja irtokiekon nosti tolppaan maalin kulmalta Dorofeyev. Hetken päästä toisessa päässä Letunov ampui suoraluistelusta vasemmasta laidasta yli maalin. Neljännellä minuutilla Korczak menetti kiekon kulmassa Coelle. Weinger otti irtokiekon ja syötti maalin takaa viivaan, josta Pasichnuk ampui ruuhkaan tuloksetta. Minuutin päästä Jurco vedettiin nurin hyökkäysalueella McGrewin toimesta. Ykkösylivoima oli Murphy-Dugan-Quinney-O'Regan-Jurco ja toinen Miromanov-Dorofeyev-Elvenes-Duke-Cotter. Jurco ohjasi kertaalleen maalin edestä kiekon ohi maalin ja Dorofeyev ylivoiman lopussa tinttasi lämärin vasemmasta siivestä päin Korenaria.

Kahdeksan minuutin kohdalla syntyi historiallinen maali. Korenar meni maalin taakse dumppauksen perään ja ampui sen ränniin. Middleton ei saanut kiekkoa haltuun ja se päätyi pinchaavalle Pachalille, joka ampui heti maalille ja Dugan ohjasi kiekon sisään. Silver Knights yksi, Barracuda nolla. Puolivälissä erää Miromanov pelasi hyvän vaihdon, kun hän ensin keskialueella astui Weingeria vastaan pysäyttäen tämän ja hetken päästä omissa hän blokkasi saman miehen kääntölaukauksen sijoittumisellaan. Laukaukset olivat 5-2 avauskympillä.

12. minuutilla Dugan antoi keskialueelta vapauttavan siirron eteenpäin luoden puolittaisen 2v1-tilanteen. Quinney ajoi maalille, mutta Murphy ampui itse kilpeen laidasta. Vartin kohdalla Gallant ampui slotista patjaan laitapassista toisessa päässä. Samassa vaihdossa Quinney menetti kiekon laidassa Gallantille, kun se piti jatkaa ulos alueelta. Kiekko ajautui McGrewille, joka heitti sen maalille ja Halbgewachs ohjasi pelivälineen sisään tasoittaen lukemat 1-1:een. Quinneyn vuoksi ykkösketju sai miinukset tililleen.

Tasoituksen jälkeen Miromanov nousi hyvin oikeaa laitaa pitkin ja jätti kiekon Jonesille, joka ampui kilpeen. Ajassa 16:20 TPS-kasvatti Ibragimov hävisi hyökkäyspään aloituksen. Oli virkistävää nähdä hänetkin askissa nähtyäni hänet kertaalleen livenä päättyneellä liigakaudella. 18. minuutilla vieraiden ykkönen loi uhkaa, mutta Thompson kesti kudit läheltä. Puoli minuuttia ennen taukoa puolestaan Schuldt laukoi toisen painavan lämärin ja se meni päin Jurcoa maalin edessä, mutta tämä ei loukkaantunut.

Toisen erän alkuun Topping ajeli Thompsonin yli, joten HSK sai ylivoiman. Dugan sai Murphyn levityksestä avopaikan vasempaan siipeen, mutta hän ampui yli. Kolmannella minuutilla Schuldt ampui ranteella patjaan viivasta ja Dugan ampui kääntökudin slotista vähän ohi maalin. Minuutin päästä Ibragimov ampui ranteella viivasta hieman ohi maalin. Viiden minuutin kohdalla puolestaan Duken ketju pelasi pitkän vaihdon hyökkäysalueella ja lopuksi Duke syötti vasemmasta laidasta maalin eteen nousseelle Murphylle, joka ohjasi avopaikasta päin Korenaria. Kolmen minuutin päästä Jurco pudotti laidasta kiekon toiseen aaltoon Miromanoville ja tämä toimitti kiekon maalille tuloksetta. Omalla alueella Jurco otti heti perään ison blokin, kun Thompsonilla kesti liikkua sivuttain.

Ajassa 30:19 syntyi 2-1 voittomaali. Hayes siirsi kiekon päädystä maltillisesti eteenpäin ränniä pitkin ottaen yhden taklauksenkin vastaan. Leschyshyn jatkoi kiekon keskialueelle sitoen vastustajan. Keskialueella Marushev puolestaan kamppaili kiekon itselleen ja loi 2v1-tilanteen. Hän vapautti Dorofeyevin nokikkain maalivahdin kanssa ja tämä uitti kiekon längistä sisään rystyltä. 14 minuutin kohdalla HSK sai kolmannen ylivoimansa. Dugan ja päädystä Quinney sahasivat tekopaikan O'Reganille slottiin, mutta tämä ampui avopaikasta päin Korenaria jopa kahdesti. 16. minuutilla Marushev kamppaili taas härkämäisesti keskialueella ja loi siten 2v1-tilanteen. Hän leikkasi itse keskelle, mutta ampui kahdesti päin Korenaria. Viimeisellä minuutilla Ibragimov tarjoili päädystä tekopaikan Chekhovichille, joka ampui oikeasta laidasta yli maalin. Vedot olivat kahden erän jälkeen melko tasaiset 23-18.

Päätöserän viidennellä minuutilla Cotter ampui rannarin läheltä viivaa yli maalin ja Hayes hetken päästä ampui myös rannarin maalille. Cotter oli päästä reboundiin käsiksi, mutta huitoi ilmasta ohi kiekosta. Erän alku oli köyhä eikä muita vetoja nähty. Hetken päästä kuitenkin Quinney punnersi kulmasta maalille ja yritti kahdesti survoa kiekon sisään tuloksetta patjojen läpi. Seuraavaksi Korczak oli esillä hyökkäyssuuntaan nousten kertaalleen slottiin ja ollen mukana puolittaisessa 2v1-hyökkäyksessä, mutta hyökkäysten päättämiset epäonnistuivat.

12, minuutilla Merkley ampui viivasta patjaan Schuldtin jäähyn aikana. Muuta uhkaa Barracuda ei saanut luotua ylivoimallaan. 6:30 ennen loppua Marushev jo kolmannen kerran fysiikallaan alisti vastustajia keskialueella ja loi 2v1-tilanteen. Hän ajoi itse maalille tuloksetta oikeasta laidasta. Hetken päästä Dorofeyev riisti puolestaan kiekon hyökkäysalueella Coelta ja ampui itse nopean vedon patjoihin. Puolitoista minuuttia ennen loppua syntyi ratkaisu, kun Quinney ja O'Regan siirsivät laidan kautta kiekon keskialueelle ja Duganin rystylätty lipui tyhjään rysään. Sama mies sai hattutempun täyteen viimeisellä minuutilla, kun Pachal purki kiekon keskialueelle ja Dugan-Jurco kaksikko kamppaili siitä jäähyaitioiden edessä. Jurco otti lopulta kiekon ja chippasi sen kohti tyhjää maalia. Dugan polki keskeltä maalille ja sai vielä annettua kiekolle viimeiset vauhdit yli maaliviivan täydentäen siten hattutemppunsa, joka oli Duganin ensimmäinen AHL:ssä.

Thompson oli voittava maalivahti 22 torjunnalla. Miromanov oli paras puolustaja väläyttäen useasti hyökkäyssuuntaan nousujaan. Hän ampui neljästi kohti maalia, joka oli eniten Duganin ohella. Schuldt pelasi jämäkästi ja ampui painavia kuteja maalille. Hayes oli alustamassa voittomaalia rauhallisuudellaan paineen alla oman maalin takana ja Korczak pelasi mainion pelin myös tehden pari hyvää katkoa muun muassa. Pachal puolestaan alusti historiallisen avausmaalin ja viimeisen osuman keräten kaksi syöttöä ja teholukeman +3. Venäläiset saavat yläkerrasta plussat tietysti. Marushev varsinkin pelasi parhaan pelinsä toistaiseksi ja tosiaan ainakin kolmesti voitti keskialueella kaksinkamppailun, jonka seurauksena oli 2v1-hyökkäys. Dugan oli hattutempullaan ykkösketjun paras pelaaja ja Jurco-Cotter kaksikko nousi esiin kakkosketjusta positiivisesti.





2/3 Barracuda vs. Silver Knights

Voittavaa kokoonpanoa ei vaihdettu ollenkaan. Nimellisesti Silver Knights oli vierasjoukkue, mutta ottelu pelattiin Orleans Areenalla kuten avauskamppailukin, joten puhuttelen San Josea yhä vierasjoukkueena.

Plussat ja miinukset
++ O'Regan
+ Quinney, Elvenes, Jurco
+/- Thompson, Schuldt, Miromanov, Hayes, Korczak, Pachal, Murphy, Dugan, Cotter, Rondbjerg, Duke, Jones, Marushev, Dorofeyev, Leschyshyn
-
--

McGrew vei vieraat johtoon avausminuutilla, kun Middletonin avaus puhkoi karvauksen ja McGrew ampui suoraluistelusta Hayesin jaloista kiekon etukulmaan melko helposti vasemmasta laidasta. Puolivälissä erää Pachal sai ison rangaistuksen, kun hän niittasi Chekhovichin jään pintaan pimeästä kulmasta Silver Knightsin puolustusalueella. Alivoimalla Quinney kuitenkin tasoitti pelin, kun hän ampui Russon jaloista kiekon kilven yläpuolelle upealla laukauksella. Kyseessä ei suinkaan ollut Quinneyn ensimmäinen AV-maali, vaan niitä nähtiin pari runkosarjassakin vastaavalla metodilla suoraluistelusta. Vaikean alun jälkeen HSK sai energiaa maalista ja onnistuneesta alivoimasta. 2v1-tilanteessa hetken päästä Elvenes ampui itse patjaan vasemmalta puolelta. Jonesin siirto keskialueella eteenpäin loi tilanteen. 17. minuutilla Jurco menetti kiekon hyökkäyssiniviivalla ja joutui kamppaamaan Pasichnukin. Alivoimakoostumukset olivat muuten Hayes-Korczak-Quinney-O'Regan, Pachal-Schuldt-Rondbjerg-Leschyshyn ja Hayes-Miromanov-Quinney-Cotter eli Miromanov ja Korczak pelailivat puoliksi Hayesin kanssa ja Cotter sekä O'Regan Quinneyn vierellä. Paras paikka vierailla oli, kun kääpiömäinen Halbgewachs syötti vasemmasta laidasta maalin eteen ja Topping ohjasi kiekon patjaan läheltä. Thompson venytti kyllä mainiosti patjansa eteen ryöstäen Toppingin.

Toisessa erässä nähtiin loput maalit. Kahden minuutin kohdalla Jurco päätti 2v1-hyökkäyksen omaan laukaukseen taka-alakulmaan oikeasta laidasta. Parin minuutin päästä puolestaan HSK teki jo toisen AV-maalin, kun Coe hölmöili kiekon keskialueella O'Reganille, joka polki puolittain karkuun ja viimeisteli kiekon Korenarin längistä sisään. Saman jäähyn aikana Barracuda kavensi kuitenkin ylivoimalla, kun Halbgewachs ampui keskeltä ja Thompson pomputti kiekon maalin kulmalle, jossa oli Letunov viimeistelemässä kiekon rysään, kun Miromanov ei saanut tätä kuriin. Ennen erän puoliväliä syntyi viimeiseksi jäänyt 4-2 maali isäntien ylivoimalla. Murphy antoi kiekon viivasta keskelle O'Reganille, joka pyörähti oikealla kaarella ja teki pari harhautusta, joilla hän sai vastustajat jään pintaan kuten maalivahti Korenarinkin noustessaan oikeaa laitaa kohti maalia ja lopuksi hän ampui pienestä kulmasta kiekon maalin kattoon. Hieno ja maltillinen yksilösuoritus. 37. minuutilla Dugan tarjoili 2v1-vastaiskusta paikan hattutemppuun O'Reganille, mutta Korenar ryösti hänet takatolpalta patjallaan.

Päätöserän alkupuolella ylivoimalla Miromanov vei kiekon itse alueelle, jätti Dukelle ja tämä siirsi laidasta keskelle Elvenesille, joka ampui slotista mailojen kautta ohi maalin. Avauskympillä isännät olivat pelin päällä, mutta loivat vain joitain kaukolaukauspaikkoja. Kertaalleen Korczak rikkoi mailansa yrittäessään one-timeria ja Ibragimov oli karata läpi, mutta nopeasti pelin alla oli kolme isäntien pelaajaa. 11. minuutilla Miromanov toimitti vuorostaan kiekon maalille ja Jones pääsi reboundiin kiinni, mutta käänsi sen ohi maalin. Aika vaisuksi Barracudan kiri jäi ja vedotkin olivat 9-8 päätöserässä kohti maalia eikä vaarallisia paikkoja ollut oikein yhtäkään, vaan Thompson pääsi helpolla. Kiri tyrehtyi lopullisesti, kun Marushev hankki hyökkäysalueen katkollaan ja maalille punnertamisellaan ylivoiman kolme minuuttia ennen loppua. Pikkuritarit pitivät huolen kiekosta ja kuluttivat kellon loppuun voittaen 4-2 ja ottelusarjan puhtaasti 2-0. Golden Knights voitti ensimmäisen playoffsarjansa myös ilman tappioita ja nyt pikkuritarit seurasivat perässä. Finaaleissa vastaan tulee joko Gulls tai Condors, jotka pelaavat ratkaisevan kolmospelin ensi yönä.

2+1 tehot mättänyt O'Regan oli ykköstähti tietysti. Laukauksia oli kuusi. Quinney pelasi myös erinomaisen pelin kahteen suuntaan tehden yhden AV-maalin. Teholukema oli O'Reganin ja Korczakin tavoin +2. Elvenes laukoi toiseksi eniten eli viidesti ja oli kohtalaisen näkyvä kiekollisena. Jurcon pelaaminen vakuutti myös, vaikka hän yhden jäähyn otti oman menetyksensä jälkeen. Thompson olisi voinut ottaa molemmat vieraiden maalit parhaana päivänään, mutta ei niistä voi häntä liiaksi syyttää todellakaan. Alakerta oli aika tasapaksu eikä sieltä ketään erottunut edukseen.

Lopuksi voisi mainita, että Ivan Morozov valittiin Venäjän MM-miehistöön ja hän on ehtinyt pelata jo kolme peliäkin. Debyytissään numerolla 8 hän saalisti heti syöttöpisteen ylivoimalla itänaapurin kisojen avausmaaliin, jonka iski Burdasov. Venäjä voitti Tsekin lopulta 4-3:




Morozov on pelannut tutulla paikallaan neliön keskellä ylivoimalla. Pelejä en ole ehtinyt vilkuilla juurikaan, mutta muita tehopisteitä ei ole tullut. Ivan aloitti turnauksen kolmossentterinä laidoillaan Burdasov ja Galimov, mutta brittejä ja tänään Slovakiaa vastaan Galimovin korvasi Kuzmenko. Burdasov-Morozov-Kuzmenko kolmikkohan oli paljon yhdessä SKA:ssa vuodenvaihteessa ja nyt he ovat saaneet pelata pari peliä yhdessä jo MM-jäilläkin, mutta vielä tuloksetta. Iso-Britannian Venäjä kaatoi 7-1, mutta tänään se kärsi 1-3 tappion Slovakialle. Ivanin teholukema kolmesta pelistä on -1 ja kuteja on kertynyt viisi. IIHF:n jääaikatilastoissa on jotakin häikkää, koska esimerkiksi Slovakia-pelin avauserästä ei ole tilastoitu jääaikoja venäläisille ollenkaan, mutta kahdessa viimeisessä erässä Ivan pelasi yhteensä 7:44. Kahdesa ensimmäisestä pelistä ei puolestaan ole jääaikoja ollenkaan tarjolla.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ehkäpä runkosarjan alkupuolella enemmän, mutta viime aikoina hän on ollut minusta ihan oma itsensä. Pitänee jatkossa katsoa vielä tarkemmin Smithin otteita, mutta minusta hän on tosiaan parantunut kauden edetessä. Toki viime kauden kaltaisille maalipaikoille hän ei ole ihan yhtä usein päässyt, sen voi allekirjoittaa.
Ennen kaikkea minua on turhauttanut se, että hän tuntuu häviävän kaikki kaksinkamppailut kiekosta. Pieni koko tietenkin jne., mutta kyllä ehkä jollain taidolla tai yrityksellä niitä kiekkoja hän pystyisi enemmän voittamaan ja pitämään hallussa.

Kiitos kirjoituksistasi, niitä tosiaan jo kaipasin. AHL:n juttuja en jaksanut ihan tarkkaan taaskaan lukea, toivottavasti joku toinen jaksaa nekin tarkasti katsoa, kun näet niin paljon vaivaa niidenkin kirjoittamisessa!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
5/7 Vegas vs. Minnesota

McNabb palasi kokoonpanoon Theodoren pariksi. Holden putosi takaisin kolmospariin ja Hague katsomoon. Yleisöä oli otettu ennätysmäärä eli hieman päälle 12 000 silmäpuolta. Fleury jatkoi maalissa.

Kahdeksan minuutin kohdalla Vegas meni 1-0 johtoon. Holden avasi laitaan, Tuch jatkoi yhdellä kosketuksella kiekon keskelle vauhtiin Stonelle ja tämä laukoi Spurgeonin ohitettuaan vauhdilla suoraluistelusta kiekon takakulmaan ennen kuin Brodin ehti paikkaamaan Spurgeonia. Taitavasti ohitettu Wildin keskialueen ohjauspeli kerta kaikkiaan. Wild kuitenkin tasoitti heti perään, kun Stephenson ja McNabb kolaroivat omalla alueella ja se avasi tilan Zuccarellolle poikittaissyöttöön viisikon halki Kaprizoville, joka niittasi oikeasta laidasta kiekon yläriman kautta etukulmaan. Kliininen viimeistely. Fleuryn nollaputki kesti 120 minuuttia.

12. minuutilla Wild meni 1-2 johtoon, kun Brodin laukoi viivasta ohi Tuchin blokkiyrityksen päätylautaan ja irtokiekossa oli maalin kulmalla Parise, joka nosti nollakulmasta Fleuryn kautta kiekon reppuun, kun Holden ei lähtenyt seuraamaan Parisen liikettä maalin taakse, vaan jäi maalin eteen ja Whitecloud puolestaan seurasi Hartmania, joka imi Whitecloudin pois maalin kulmalta kohti keskustaa, joten siksi Parise oli niin vapaana maalin kulmalla. Fleuryn olisi silti pitänyt saada tuo maali estetyksi. 14. minuutilla Carrier syötti päädystä viivaan ja Holden latasi lämärin Talbotin syliin. Kolmen minuutin päästä Wild meni 1-3 johtoon, kun Greenway tuli stonemaisesti vauhdilla yli keskialueen ja ampui suoraluistelusta kiekon kohti maalia Martinezin jaloista. Fleury torjui eteensä ihmeellisessä spagattiasennossa ja kun Greenway vielä härkämäisesti rynnisti omaan irtokiekkoonsa Martinezin läpi, hän onnistui survomaan sen toisella yrittämällä maaliin. Martinez pelasi turhan löysästi. Laukaukset olivat 7-7 avauserässä.

Toisessa erässä sen sijaan jäällä oli vain yksi hyökkäävä joukkue, kun vedot kirjattiin kohti maalia peräti 22-1. Wild sai ainoan laukauksen 13. minuutilla, mutta sekin lähti kaukaa siniviivalta 1v1-tilanteessa puolustajan jaloista eikä Fleurylla ollut ongelmia ohjata kiekkoa kulmaan. Tuota ennen vedot olivat jo 15-0. Avausvitonen asetti nuotin erään, kun Vegas sai jokaisen ketjun voimin vietyä pelin Wildin päätyyn ja pelattua siellä todella pitkiäkin päätypelejä, mutta vetopaikoille se ei päässyt, kun Wild tukki keskustan, joten ainoat vedot lähtivät puolustajilta siniviivasta ulkokehältä. Paine tuotti kuitenkin ylivoiman kahdeksan minuutin kohdalla, kun Dumba nosti kiekon katsomoon. Kakkosylivoima toimi paremmin. Stephenson ampui ensin vasemmasta siivestä ranteella ja kiekko oli lipua längeistä sisään, mutta jäi maaliviivalle. Ylivoiman lopussa sitten Martinez paikkasi aiemman erheensä tinttaamalla one-timerin etuyläkulmaan Pietrangelon levityksestä.

Vartin kohdalla Stone otti norsukiekon haltuun siniviivan päällä ja pysyi kiekossa sen aikaa, että Tuch kiihdytti maalin eteen. Stone jakoi lätyn eteenpäin ja Tuch sai avopaikan takatolpalle, mutta nosto jäi Talbotin patjaan. Hetken päästä Pietrangelo pysyi maltillisesti kiekossa hyökkäysalueella Hartman selässään. Lopulta hän löysi kiertonsa päätteeksi paikan syöttää ristiin Karlssonille, joka jatkoi kiekon heti takatolpalle Smithille, mutta Brodin veti tämän nurin estäen mahdollisen putin tyhjiin. Kakkosylivoima toimi taas paremmin Pietrangelon ja Stephensonin kautta, mutta Talbot kesti uhittelut, joten päätöserään mentiin 2-3 lukemissa.

44. minuutilla Eriksson Ek tinttasi voimakkaan lämärin suoraluistelusta vasempaan tolppaan. Avauskympillä Vegas hallitsi näennäisesti peliä, mutta Wild oli yhä tiiviinä vastassa ja ohjasi pelin laidoille omalla puolustusalueellaan eikä Vegas saanut sieltä luotua kuin satunnaisia laukauksia, jotka olivat marjoja Talbotille. 51. minuutilla Stephenson ampui suoraluistelusta sinisen ylitettyään puolustajan jaloista logoon. Paljon tuollaisia kaukolaukauspaikkoja Vegas kyllä loi, mutta ei niistä siis vaaraa ollut vieraille. 53. minuutilla Brown haki tuloksetta epätoivoista vanhanaikaista kierrettyään aikansa ulkokehällä hänkin ja hetken päästä Smithilla oli paikka maalin edessä Marchessaultin käännettyä kiekon laidasta maalille, mutta Reilly ampui irtokiekon patjaan. 56. minuutilla Pietrangelon lämärissä viivasta ei ollut tarpeeksi maskia, vaan Talbot sulki sen syliinsä varmasti. Fleury otettiin maaliltaan pari minuuttia ennen loppua. Theodore, Pietrangelo, Stone ja ykkösketju pelasi kuudella viittä vastaan, mutta ei onnistunut tasoittamaan. Lähinnä se oli, kun Stone syötti oikeasta laidasta viivaan ja Pietrangelo ampui one-timerin keskeltä siniviivaa kohti maalia. Marchessault pääsi reboundiin, mutta Dumba heittäytyi eteen blokkaamaan. Heti perään Wild sai kiekon ulos alueelta ja Sturm pomputti kiekon tyhjiin.

Laukaukset olivat lopulta 39-14 kohti maalia, mutta maalit ratkaisevat. SIlti Vegas teki seuraennätyksen sallimalla vain 14 laukausta vastustajalle pudotuspeliottelussa. Saldo T-Mobile Areenalla pudotuspelien katkaisuotteluissa on sen sijaan 0-2, kun tämän tappion lisäksi keväällä 2019 San Josea vastaan kutospeli kääntyi vieraille jatkoajalla. Muualla Vegasin saldo on 5-5 katkaisupeleissä. Kuten DeBoer sanoi, tämä peli olisi luultavasti yhdeksän kertaa kymmenestä kääntynyt Golden Knightsille, mutta ei tällä kertaa.

Arvosanataulukko
++
+ Pietrangelo, Tuch, Marchessault, Stone
+/- Martinez, Theodore, McNabb, Holden, Whitecloud, Smith, Karlsson, Stephenson, Carrier, Brown, Reaves, Roy, Janmark, Kolesar
- Fleury
--

Fleury päästi yhden helpon osuman ja kolmaskin maali olisi ollut estettävissä, jos hän olisi ollut paremmassa asennossa, vaikka suurin syyllinen oli Martinez. Torjuntoja kertyi vain kymmenen koko iltana. Pietrangelo oli alakerrasta paras yksilö. Eritoten kakkosylivoimassa hän pyöritti peliä hyvin, mutta muutoinkin hän ampui viidesti kohti maalia ja rytmitti peliä hyvin tasaviisikoin. Pidin näkemästäni ja hänen rauhallisuutensa kiekon kanssa hyökkäysalueella oli ihailtavaa, koska Alex tuntui aina löytävän vapaan lavan lopulta. Tuch-Stone kaksikko värkkäsi avausmaalin, joten he saavat myös plussat. Tuch oli hyvin energinen ja pääsi kolmeen tai neljään kertaan ainakin ampumaan suoraluistelusta patenttipaikaltaan oikealta kaarelta, mutta tuloksetta tänä iltana. Marchessault oli ykkösketjun näkyvin yksilö ja hyvin ytimessä kiekollisena mielestäni. Hän myös kamppaili terävästi. Vetoja oli seitsemän ja taklauksia kuusi.

Martinez paikkasi maalillaan löysäilynsä Greenwayn osumassa. Theodorelta kaipaisi jonkinlaista tasonnostoa, koska hänellä ei ole vielä yhtään tehopistettä, vaikka edeltävinä kausina hän on ollut playoffeissa koko sarjan mittapuulla parhaimmistoa puolustajista, mutta jostain syystä nyt tehopisteitä ei ole ropissut. Ei hän toki ihan yhtä dynaamiselta näytä kuin syksyllä kuplassa esimerkiksi. Alaketjuista voisi mainita sen, että Kolesar merkkautti jopa varkain viisi vetoa kohti maalia ja taklasi kahdeksan kertaa, joka oli eniten.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
6/7 Wild vs. Golden Knights

McNabb joutui koronalistalle, joten Hague palasi kokoonpanoon Whitecloudin vierelle ja Holden pelasi kakkosparissa. Reaves puolestaan oli loukkaantumisen vuoksi sivussa ja DeBoer kertoo lisää hänen tilanteestaan huomenna. Kolesar putosi nelosketjuun ja Glass tuli kolmosketjun oikeaan laitaan Janmarkin ja Royn vierelle.

Arvosanataulukko
++
+ Glass
+/- Fleury, Theodore, Pietrangelo, Holden, Martinez, Hague, Whitecloud, Tuch, Stephenson, Stone, Smith, Karlsson, Marchessault, Janmark, Roy, Brown, Kolesar
- Carrier
--

Avauskympin vedot olivat 2-3. Wild sumputti keskialueen ja Vegas ei päässyt kontrolloidusti alueelle. Se pyrki pakki-pakki syöttöjen jälkeen avaamaan pystyyn sinisen päälle, mutta jos laituri sattuikin saamaan kovan syötön haltuun, häneltä otettiin heti tila pois ja puolustaja ohjasi hänet laitaan siniviivan tuntumassa, jolloin vaihtoehtona oli epätoivoinen sokkosyöttö keskelle tai päätydumppaus, jonka Wildin pelaajat hakivat omilleen. Muutaman vedon Vegas toi sai aikaan puolustajien kautta, kun ihan jokaista hyökkäystä Wild ei saanut pysähtymään, mutta nuo kaukovedot eivät tuottaneet ongelmia Talbotille. Ajassa 12:30 Sturm puolestaan spurttasi norsukiekon perään, mutta Fleury torjui rystykudin pienestä kulmasta. Vasta viimeisellä minuutilla nähtiin pari laadukasta maalipaikkaa, kun Vegasilla oli vaihto kesken ja Suter avasi Raskille, joka pääsi läpiajoon, mutta ampui päin Fleurya. Jatkotilanteessa Kaprizov käänsi kiekon laidasta maalille ja Zuccarello sohi kiekon patjaan. Laukaukset kohti maalia olivat lopulta 8-5.

24. minuutilla Kaprizov ohitti jalkamiinalla Holdenin ja ajoi laidasta maalille, mutta Fleury tökkäsi oikea-aikaisesti kiekon lavasta pois. Toisessa päässä heti perään Tuch punnersi puolittain jo ohi Dumban laidasta, muttei saanut kunnon vetoa aikaan. Ajassa 26:40 Karlsson puolestaan ampui slotista ylärimaan, kun irtokiekko jäi hänelle Smithin kuljetettua kiekon hyökkäysalueelle ja heitettyä vain maalille. Samassa vaihdossa Marchessault ja Smith saivat 2v1-vastahyökkäyksen, mutta Joonatanin lätystä Smith tinttasi rajusti yli maalin avopaikasta. 33. minuutilla puolestaan Dumba antoi painavan vastataklauksen Tuchille, kun tämä lähti nostamaan hyökkäystä omista kuljettamalla. Martinez ei pitänyt taklauksesta ja haastoi Dumban tappeluun. Parin minuutin päästä laukaukset koko pelissä olivat vasta 13-10 ja 40 minuutin jälkeen 14-13. Puolet Vegasin laukauksista oli tuossa vaiheessa Theodoren ja Pietrangelon viivatoimituksia, joista ei vaaraa aiheutunut.

44. minuutilla Tuch ampui hyökkäysalueen katkon jälkeen terävästi puolustajan jaloista, mutta kuti meni yli maalin oikealta kaarelta. Tuchilla oli pari vastaavaa puolittaista maalipaikkaa, mutta ruuti oli märkää. Lopulta Wild meni 1-0 johtoon ajassa 44:21. Theodore ampui viivasta ruuhkaan ja Parise otti irtokiekon. Theodore lähti pinchaamaan vastaan yrittäen pitää pelin elossa hyökkäysalueella, mutta Parise ohitti vastaprässin chippaamalla kiekon laidan kautta keskialueelle. Tuloksena oli puolittainen 2v1-hyökkäys. Glass paikkasi Theodorea, mutta ei saanut poikki Fialan poikkisyöttöä Hartmanille, joka viimeisteli oikeasta laidasta ohi Fleuryn, kun Pietrangelokaan ei ehtinyt ajoissa luistella alas.

Vajaan 47 minuutin kohdalla Glass oli lähellä tasoitusta, kun viivatoimituksen jälkeen hän pääsi maalin edessä käsiksi reboundiin, mutta Talbot venytti patjan eteen uudelleen. Parin minuutin päästä Vegas tasoitti 1-1:een, kun Stephenson laukoi siniviivasta ja kiekko meni tolpan kautta maaliin Tuchin tehtyä maskia, mutta lopulta maali hylättiin Tuchin häirittyä torjuntatyöskentelyä eikä haastokaan mennyt läpi. Hyväksyin haaston, koska maalinteko tuntui olevan niin vaikeaa ja lisäksi alivoima oli ollut sarjan parasta runkosarjassa sekä toiminut hyvin pudotuspelien alussakin. Tällä kertaa kuitenkin Wild iski 2-0 maalin ylivoimalla. Spurgeon levitti takakolmiossa kiekon vasemmalle Fialalle, joka viritti rannarin läpi Pietrangelon blokin Fleuryn längistä sisään. Eriksson Ek teki oivan maskin. Parin minuutin päästä Eriksson Ek lensi päin maalia rajusti ajettuaan maalille ja jäi makaamaan jäähän, mutta pystyi lopulta palaamaan peliin myöhemmin. Lopullinen ratkaisu syntyi 55. minuutilla, kun Spurgeon katkaisi Wildin puolustussiniviivalla Carrierin ristipistorystylätyn ja käänsi pelin heti pystyyn. Sturm chippasi laidasta kiekon keskelle ohi Pietrangelon ja Bjugstad pääsi nokikkain Fleuryn kanssa nostaen rystyltä kiekon sisään.

Tämä oli kolmas kausi putkeen, kun Vegas menetti 3-1 sarjajohdon pudotuspeleissä. Lisäksi kymmenestä viimeisestä pudotuspeliottelusta, jossa sarja on ollut katkolla, Vegas on voittanut vain kaksi ja hävinnyt kahdeksan. Positiivisuutta luo sentään se, että DeBoerin saldo seiskapeleissä on puhdas 5-0.

Pelaajisto oli melko tasapaksu. Yhdelläkään hyökkääjällä ei ollut yli kahta kutia kohti maalia. Theodore ja Pietrangelo laukoivat yhteensä 11 kertaa maalille tuloksetta. Sinänsä maaleista en heitä liiaksi moiti. Avausmaalissa Theodore puolusti vahvasti eteenpäin, koska pelikirja käskee niin menetyksen jälkeen ja Glass oli paikkaamassa, muttei saanut vain syöttöä katki. Toisessa osumassa Pietrangelo oli blokkaamassa missä pitikin, mutta Fialan kuti vain sattui menemään sekä hänen että Fleuryn längeistä epäonnisesti. Kolmannessa osumassa niin ikään Pietrangelo puolusti vahvasti eteenpäin kohti Sturmia saamatta katki tämän vapauttavaa lättyä. Carrierin löysästä rystylätystä kohti ei ketään sopii rangaista miinuksella. En muista, olenko aiemmin katsonut peliä, josta ei oikein keksi ketään, jolle antaisi plussan, mutta Glass ehkä sen eniten ansaitsee saatuaan asioita aikaiseksi vajaan vartin jääajalla. Hän hankki yhden ylivoiman, oli yksi niistä pelaajista joka sai kaksi kutia kohti maalia ja toinen oli vieläpä oikein vaarallinen, joten Glassin henkilökohtainen maaliodottama oli vieraiden yksilöistä suurin 0.46 ja Glassin ollessa jäällä laukaisuyritykset olivat 15-9 Vegasille. Lisäksi hän kamppaili ihan miehekkäästi, joten AHL-stintti oli tehnyt hyvää.

1/3 Henderson Silver Knights vs. Bakersfield Condors

AHL:n Tyynenmeren divisioonan finaaliin asettui vastaan Edmontonin farmipoppoo Condors, joka oli vähemmän mieluinen vastus kuin Gulls. Sikura palasi tilataksista farmiin ja otti paikan kakkosketjusta. Samalla Rondbjerg putosi kolmosketjuun ja Elvenes jostain syystä kokoonpanon ulkopuolelle. Isoveli Golden Knights oli ystävällinen ja lainasi T-Mobile Areenan finaalien ajaksi käytettäväksi pikkuritareille. Niinpä toinen ottelu pelataan jo ensi yönä, koska lauantaiaamuna Vegas isännöi Minnesotaa seiskapelissä. Mahdollinen kolmas peli Hendersonin ja Bakersfieldin välillä pelataan sunnuntaiaamuna. Miehistö historialliseen ensimmäiseen divisioonafinaaliin oli:

Quinney-O’Regan-Dugan
Jurco-Cotter-Sikura
Rondbjerg-Jones-Duke
Dorofeyev-Leschyshyn-Marushev

Schuldt-Murphy
Hayes-Korczak
Miromanov-Pachal

Thompson
Dansk

Plussat ja miinukset
++
+ Thompson, Jones, Rondbjerg, Dorofeyev, Marushev, Miromanov
+/- Pachal, Korczak, Schuldt, Murphy, Leschyshyn, Duke, Jurco, Cotter, Sikura, Dugan, Quinney, O'Regan
- Hayes
--

Avausvaihto kului isäntien maalin takana, jonne Schuldt ja Murphy saivat stopin aikaan ja Dugan tarkkaili läheltä. Ensimmäinen laukaus lähti Cotterilta puolentoista minuutin kohdalla oikeasta laidasta paikoiltaan puolustajan jaloista mennen reilusti yli maalin päätyverkkoon blokin kautta. Thompson otti avaustorjuntansa kolmen minuutin jälkeen kopattuaan hanskaansa Lennströmin rystyheiton maalille oikeasta laidasta suoraluistelusta. Kuuden minuutin jälkeen puolustaja Desharnais nousi viivasta ja sai syötön laidasta slottiin, mutta Thompson ryösti hänen rightin puolen rannelaukauksensa komealla räpylätorjunnalla. Seitsemän minuutin kohdalla puolestaan Malone kampitti itsensä jäähylle puolustussiniviivalla. Ylivoimia oli muokattu siten, että Jurco putosi ykkösylivoimasta kakkosylivoiman vasempaan siipeen Elvenesin paikalle ja Dorofeyev siirtyi vasemmasta siivestä oikealle. Sikura tuli mukaan ykkösylivoimaan toiseen siipeen Murphyn, Duganin, O'Reganin ja Quinneyn seuraksi. Quinney siirtyi siivestä päätyyn. Kakkosylivoima aloitti jäällä ja Jurco ampui pari kertaa vasemmalta tuloksetta. Ykkösviisikko ei saanut kuviota edes kuntoon. Jäähyn loputtua Condors meni 0-1 johtoon, kun Hayes ei saanut pomppivaa kiekkoa keskeltä omaa aluetta purettua kunnolla laidan kautta ulos, vaan se jäi siniviivan kulmaan, jossa Malone alisti Sikuraa ja lähetti kiekon takaisin kohti keskustaa, jossa oli Cracknell ja tämä laukoi nopeasti kiekon ohi Thompsonin tarkalla rannelaukauksella ennen kuin Hayes ehti laittaa mailan eteen.

Toisen ylivoiman HSK sai 12. minuutilla. Ykkösylivoima oli vaarallinen. Ensin Murphy ampui viivasta Skinnerin patjaan. Hetken päästä Sikura pelasi päätyyn ja Quinney antoi rystylätyn maalin kulmalta poikittain painottomalle puolelle oikealle Duganille, joka leikkasi kärkimiinalla vielä keskemmäs ja ampui sitten ranteella ulkotolppaan. Sama mies ampui matalan kudin takapatjaan seuraavassa tilanteessa ja Quinney oli päästä irtokiekkoon käsiksi. Lopuksi vielä Murhy toimitti uudelleen kiekon viivasta maalille, mutta lopulta Skinnerin torjunnan jälkeen vieraiden AV-nelikko onnistui purussa. Ajassa 17:30 Jones loi itselleen hyvin vetopaikan keskeltä puolustajan jaloista, mutta rannelaukaus meni yli maalin. Päätösminuutilla Murphy otti jäähyn, kun hän taklasi keskialueella Bensonia karvan verran liian ajoissa eli ennen kuin Benson sai chipin haltuun puolustajalta alhaalta, joten kyseessä oli kiekottoman pelaajan estäminen ja Condors sai puolitoista minuuttia ylivoimaa toisen erän alkuun. Vedot kohti maalia olivat erässä 10-11. Toinen puolikas oli isänniltä vahva ykkösylivoiman käynnistettyä momentumin. Hyvä pöhinä jatkui tasaviisikoin, kun alussa Condors oli ehkä vähän parempi.

Toisen erän alun ylivoimalla Cracknell ampui ranteella vasemmasta siivestä, mutta Thompson poimi räpylällä marjan etuyläkulmasta. Heti jäähyn loputtua HSK joutui uudelleen alivoimalle, kun Sikura kamppasi Lennströmin vieraiden maalin takana karvatessaan liian innokkaasti. Ainoa uhka ylivoimalla oli lopussa kakkosylivoiman Lennströmin viivatoimitus patjaan ranteella Lavoien takakolmiopudotuksesta. Muutoin HSK selvisi mallikkaasti saaden pari purkua heti alussa aikaan. Viiden minuutin kohdalla Hayesin ristipisto keskialueella vapautti isännät 2v1-hyökkäykseen. Korczak oli tukemassa hyökkäystä jostain syystä ja päätti ampua itse oikeasta laidasta ohi takakulman, kun vierailla oli vähän vaihtokin kesken. Hetken päästä Murphy menetti kiekon vaarallisesti oman maalin edessä paineen alla ja nopean siirron jälkeen Esposito pääsi ampumaan rystyltä kolmesta metristä, mutta nosto meni yli maalin. Samassa vaihdossa Espositolla oli uudelleen paikka maalata rystyltä maalin edestä Kesselringin kierrettyä maalin nousunsa päätteeksi ja tarjoiltua sitten syötön päädystä maalille. Puolivälissä erää Benson yritti punnertaa laidasta maalille, mutta Marushev osoitti taas fyysistä valmiuttaan ja tuuppasi tämän tylysti jäihin. Alivoimien takia oma hyökkäyspelaaminen ei lähtenyt rullaamaan, vaan vedot avauskympillä olivat 1-4 kohti maalia.

Jäähyily jatkui toisen puolikkaan alkuun, kun jäällä oli liikaa ritareita. Ylivoimalla Malone sai syötön siivestä syvyyteen maalin kulmalle ja pyörähti maalin eteen, mutta Thompson venytti patjan eteen takakulmasijoitukseen. Hetken päästä puolestaan hän sai taas patjan eteen, kun Lavoie one-timerin Pachal-Hayes-Cotter-Rondbjerg nelikon keskeltä. Jäähyn umpeuduttua nähtiin hawaijikiekkoa päästä päähän. 13. minuutilla O'Regan voitti luistelukisan ja ehti vieraiden puolustusaluee kulmaan ensimmäisenä. Hän käänsi kiekon takaviistoon Murphylle, joka tinttasi keskeltä niukasti ohi takakulman. Heti perään Miromanov käänsi omista pelin uudelleen pystyyn ja O'Regan jatkoi sinisen päältä kiekon vauhtiin Quinneylle, joka ampui tolppaan oikeasta laidasta. Reilut viisi minuuttia ennen taukoa puolestaan Lennström nousi taas viivasta ja syötti kulmasta maalille Lavoielle, joka sai pihdeistäkin hyvän kudin aikaan, mutta Thompson sai varusteitaan eteen. Minuutti ennen taukoa hukatun ylivoiman jälkeen Leschyshyn latasi oikeasta siivestä painavan one-timerin takapatjaan tuloksetta, kun ensin Korczak oli pyyhkinyt kiekosta lumet slotissa saamatta vetoa aikaan avopaikasta. Vedot kahden erän jälkeen olivat 16-23 eli kakkoserässä 6-12.

Päätöserän alkuun HSK sai ylivoiman, kun toisella minuutilla Kesselring karvasi Sikuraa liian innokkaasti rikkoen tätä. YV ei tuottanut kuin yhden Jurcon kudin sivuverkkoon. Viidennellä minuutilla Schuldt ampui pienestä kulmasta vasemmalta niukasti ohi takakulman riistettyään itse pelivälineen keskialueella itselleen. Minuutin päästä Miromanov tuki hyökkäystä ja ampui jaloista hieman ohi oikealta. Lopulta 1-1 tasoitus syntyi ajassa 46:54. Rondbjerg ahdisti puolustussiniviivalla Kaldisia, joka värisi paineen alla ja menetti lopulta kiekon keskialueelle vetäydyttyään alimpana miehenä. Jones otti irtokiekon, karkasi läpi ja uitti rystyltä längistä kiekon maaliin.

Seuraavassa vaihdossa Malone ampui ristipistosta vasemmasta laidasta ranteella, mutta Thompsonin hanska heilahti jälleen. Condors meni takaisin edelle 48. minuutilla. Schuldt hävisi kamppailun päätydumppauksesta ja paine jäi alueelle. Kierrättämisen jälkeen Cracknell syötti kulmasta Schuldtin pihdeistä slottiin, jossa Cotter ei saanut kuriin Lavoien mailaa, vaan tämä sai taas ampua one-timerin. Thompson torjui patjallaan, mutta irtokiekko päätyi suoraan Griffithin lapaan vasemmalle puolelle eikä tämä erehtynyt saatika Miromanov ehtinyt ajoissa enää reagoida ehtiäkseen eteen. Stoppi jäi tekemättä omalla alueella ja se maksoi maalin. Puolivälissä erää Lennström ja Leschyshyn ottivat pienet painit ja lopuksi molemmat kellahtivat jäähän.

Henderson tasoitti 2-2:een nopean vastaiskun päätteeksi 53. minuutilla. Maali oli historiallinen, koska siinä olivat osallisena kaikki kolme venäläistä. Marushev otti ensin haltuun rännikiekon, joka seurasi Condorsin ohi takakulman mennyttä laukausta. Hän lähti nostamaan hyökkäystä ja samalla kuljetti kiekon hyökkäysalueelle vasenta laitaa pitkin. Miromanov tuli mukaan ja spurttasi syvyyteen saakka. Hän sai syötön päätyyn Marushevilta laitaa pitkin ja käänsi sen heti poikittain Dorofeyeville, joka oli liukunut oikealle takatolpalle puttaamaan kiekon tyhjiin. Upea maali. Kolme minuuttia ennen loppua Condors oli lähellä johtomaalia, kun Marody syötti poikittain vasempaan laitaan Bensonille, joka jatkoi maalin eteen ja Cracknell ohjasi kiekon suorahyökkäyksen päätteeksi tolppaan. Toisessa päässä Quinney tuhlasi avopaikan maalin edestä irtokiekon pompittua sopivasti hänelle. Skinner venytti vielä ihmeellisesti kroppansa kudin eteen. Viimeisellä sekunnilla puolestaan Gildonin viivalaukauksen paluukiekko pomppasi Thompsonista maalin kulmalle Brosseaulle, mutta Thompson sai uudelleen patjan eteen, joten edessä oli jatkoaika.

Cotterin ja Malonen ketjut aloittivat jäällä jatkoerässä ja Cotter kaapi aloituksen isännille. Heti avausminuutilla Benson tarjoili hyökkäysalueella poikkisyötön ja Marody onnistui ampumaan yli puolityhjän maalin vasemmalta b-pisteeltä. Kolmen minuutin kohdalla Dorofeyev kiersi maalin ja heitti kiekon maalille. Marushev oli päästä irtokiekkoon takatolpalla, mutta syöttö oli rintakehän korkuinen, joten osuma jäi tekemättä. Kuuden minuutin kohdalla Pachal avasi pystyyn siniselle, mutta Jonesin laukaus laidasta ei mennyt Gravelin blokin läpi kohti Skinneriä. Hetken pääst Gildonin viivalaukaus aiheutti vaaratilanteen maalille, mutta Thompson jatkoi vahvaa iltapuhdettaan. Seuraavaksi Griffith pudotti vasemmasta laidasta kesken pyörityksen kiekon viivaan ja Lennströmin one-timer kilahti ruuhkan läpi tolppaan.

Ennen puoliväliä puolestaan Dorofeyevin vitja pelasi pitkän vaihdon hyökkäysalueella, muttei saanut luotua laatupaikkoja. Seuraavassa vaihdossa Sikura puolestaan petasi avopaikan slottiin nousseelle Miromanoville toiseen aaltoon, mutta tämä ampui keskeltä päin Skinneriä. Vastaiskusta Malone ampui vasemmasta laidasta patjaan puolittaisesta läpiajosta. Lopulta ratkaisu syntyi ajassa 71:21. Hayes-Korczak kaksikko ja Jonesin ketju joutuivat painimaan pitkän vaihdon omissa, kunnes Korczak sai purun aikaan, mutta se jäi roikusta huolimatta punaviivalle. Lavoie otti kiekon alas ja siirsi sen eteenpäin Griffithille, joka otti pari askelta sinisen yli ja lähetti poikittaissyötön Cracknellille, joka latasi ranteella oikealta b-pisteeltä kiekon verkkoon ohi Thompsonin. Hayes ei saanut katkottua enää tuota poikkisyöttöä oltuaan niin väsynyt ja toisaalta Duke-Jurco kaksikko karkasi vaihtoon vähän turhan aikaisin, jolloin Condors pääsi liian helposti alueelle, vaikka Jones ja Korczak yrittivätkin sen estää. Tuloksena oli siis niukka 2-3 jatkoaikatappio. Laukaukset olivat lopulta 27-38, joten sikäli voitto oli ihan ansaittu, koska Thompson piti isännät elossa pitkään.

Thompson saa plussan oltuaan pikkuritarien tukipilari maalissa. Hän otti useita huippupelastuksia. Dorofeyev-Marushev akseli puolestaan toimii erinomaisesti nykyään ja he värkkäsivät tasoituksen. Maalissa oli mukana myös kolmas venäläinen Miromanov, joka on toistaiseksi ollut pudotuspeleissä ylivoimaisesti paras HSK:n puolustajista. Hän on jatkuvasti tukemassa hyökkäyksiä ja siten vaarallinen. Taitoa riittää myös itse kuljettaa kiekko läpi keskialueen. Plussaa saavat myös avausmaalin järjestäneet Rondbjerg ja Jones. Rondbjerg olisi karvauksestaan ansainnut syöttöpisteen, mutta sitä ei merkattu. Jones oli maalinsa lisäksi muutoinkin hyvä kiekollisena hyökkäysalueella. Hayes saa ainoana miinuksen oltuaan osasyyllinen ensimmäiseen ja kolmanteen maaliin. Hän oli molemmissa tilanteissa vähän liian keskellä eikä ehtinyt peittämään kuteja laidoista ajoissa. Sikuran olisi toki pitänyt avausmaalissa hoitaa Hayesin siirtokiekko keskialueen puolelle ja kolmannessakin maalissa alla oli pidempi vaihto, mutta silti marginaalit ovat pieniä näissä peleissä. Johtavilta hyökkääjiltä odottelen tasonnostoa ensi yön katkaisupeliin, koska he eivät vain voi jäädä kiikareille toisena iltana putkeen. Condorsin kärkipelaajat olivat paljon parempia kuin isäntien kärkipelaajat tässä ottelussa.





Lopuksi mainittakoot, että AHL julkaisi tähdistökentälliset: 2020-21 AHL All-Star Teams unveiled

Logan Thompson nimettiin Tyynenmeren divisioonan tähdistökentällisen maalivahdiksi ja Ryan Murphy toiseksi puolustajaksi. Lisäksi Thompson oli AHL:n tulokasviisikon maalivahtivalinta. Hieman yllätyin, että Dugania ei valittu kolmen hyökkääjän joukkoon, vaan valinnat kohdistuivat Riley Damianiin, Phil Tomasinoon ja Connor McMichaeliin. Tulokkaiden tähdistön puolustajat olivat Condorsin riveissä pelaava Max Gildon ja Minnesotassa parhaillaan Vegasia vastaan pelaava Calen Addison.

Ivan Morozov puolestaan oli 1+1 tehoin kaatamassa Tanskaa maalein 3-0. Hän teki voittomaalin ylivoimalla toisen erän lopussa maalin kulmalta nostettuaan irtokiekon verkon perukoille. Päätöserässä hän osoitti aloitustaitojaan kaapien kiekon Voronkoville, joka niittasi kiekon aloitusympyrän sisältä takakulmaan.





 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
En muista, olenko aiemmin katsonut peliä, josta ei oikein keksi ketään, jolle antaisi plussan, mutta Glass ehkä sen eniten ansaitsee saatuaan asioita aikaiseksi vajaan vartin jääajalla.
Minä en muista puolestani tästä pelistä ketään Ritari-pelaajaa, jolle ei olisi voinut antaa miinusta. Sen verran hengetöntä oli tuo pelailu. Stoneria ei kapteeninakaan näyttänyt kiinnostavan luisteleminen ja taistelu, toisin kuin joissain aikaisemmissa sarjan peleissä. Loppujoukko sitten vaan seurasi kapteeninsa haluttomuutta, ja tulos oli sitten tuo. Kryptoniittiä on tosiaan Minnesota ja Vegasin muoviset ritariukot poksahtelevat hajalle. Harmi.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
2/3 Condors vs. HSK

Silver Knights siirtyi nimelliseksi vierasjoukkueeksi. Glass lähetettiin takaisin alas vahvistamaan joukkuetta, kun Quinney, Jurco, Duke ja Elvenes olivat sivussa. Hyökkääjiä oli vain 11, joten Kallionkieli yllättäen pääsi mukaan tekemään playoffdebyyttinsä AHL:ssä. Ahac tuli mukaan kokoonpanoon seiskapakiksi, kun Murphy oli sivussa.

Sikura-O’Regan-Glass
Rondbjerg-Cotter-Dugan
Dorofeyev-Leschyshyn-Marushev
Kallionkieli-Jones

Hayes-Korczak
Dahlström-Miromanov
Schuldt-Pachal
Ahac

Thompson
Dansk

Plussat ja miinukset
++
+ Rondbjerg, Sikura, O'Regan, Glass, Kallionkieli, Marushev, Miromanov
+/- Thompson, Dahlström, Hayes, Korczak, Schuldt, Pachal, Ahac, Jones, Dorofeyev, Leschyshyn, Cotter, Dugan
-
--

Kahden minuutin kohdalla Marushev lensi yli keskialueen ja päätti nousunsa laukaukseen puolustajan jaloista ohi maalin. Toisessa päässä heti perään Esposito leikkasi vasemmasta laidasta maalille ja uitti kiekon Thompsonin patjaan. Viiden minuutin tienoilla Hamblin kamppasi Miromanovin Silver Knightsin maalin takana ja isännät saivat ylivoiman. Ykkösylivoima oli Miromanov-Glass-Sikura-O'Regan-Dugan ja toinen viisikko Korczak-Dorofeyev-Ahac-Jones-Marushev. Glass siis tuli mukaan siipeen ja Dugan siirtyi syvyyteen operoimaan. Toisessa viisikossa kiintoisaa oli Ahacin laittaminen oikeaan siipeen one-timeruhaksi. Ykkösylivoima loi pari paikkaa, mutta Miromanovin levityksistä Glassin laukaukset vasemmasta laidasta olivat melko ponnettomia.

Ajassa 7:50 HSK meni kuitenkin 1-0 johtoon. O'Regan kaapi aloituksen ja Sikura kiersi oikeasta laidasta kiekkoa suojaten keskelle, kunnes hän ampui sen ranteella yläkulmaan kuten niin monesti aiemmin tällä kaudella. Yhdeksännellä minuutilla Kallionkieli pelasi ensimmäisen pidemmän pudotuspelivaihtonsa. Hän sai aikaan stopin hyökkäysalueen kulmaan karvauksellaan ja kun Skinner yritti pelata kiekkoa maalin takana hetken päästä, Kallionkieli sai häirittyä häntäkin niin, että kiekko ajautui uudelleen kulmaan eikä Condors päässyt pois omista. Tuon jälkeen Kallionkieli lähti vaihtoon ja tuoreet miehet tulivat sisään. Vaihto oli plusmerkkinen ja paineen jäätyä alueelle tuoreet miehet iskivät kiekon häkkiin, kun Dugan ja Rondbjerg pelasivat syvyydestä kiekon viivaan ja Hayes antoi sen takaisin Rondbjergille, joka ampui vasemmasta laidasta ranteella kiekon ruuhkan läpi sisään.

11. minuutilla Condors hukkasi 3v1-hyökkäyksen heikkoon syöttelyyn. Ajassa 15:57 HSK meni jo 3-0 johtoon, kun Sikura kiersi kiekkoa suojaten hyökkäysalueella vasempaan laitaan eikä ampunut keskeltä. Hän heitti vasemmalta kiekon maalille ja se pomppi vieraiden pelaajasta sisään ohi Skinnerin. Glass sai syöttöpisteen. Seuraavassa vaihdossa O'Regan pelasi nelosketjussa Kallionkielen ja Jonesin kanssa. Hän petasi kulmasta loistavan paikan takaviistoon keskelle Kallionkielelle, mutta tämä ampui läheltä suoraan syliin. Pari minuuttia ennen taukoa Cotterin johtama kakkosketju uurasti pitkään vieraiden alueella ja pysyi erinomaisesti kiekossa. Cotter ja Rondbjerg varsinkin loistivat päätypelissä, mutta lopulta Cotter otti vähän huolimattoman hyökkäysalueen jäähyn. Se ei kuitenkaan haitannut, kun päätösminuutilla alivoimalla Gildon luisteli siniviivalla ohi kiekosta ja Rondbjerg karkasi läpi. Hän ampui kiekon Skinnerin längistä sisään kliinisesti, joten taukotilanne oli 4-0. Laukaukset olivat 15-10.

22. minuutilla Glass kokeili oikeasta laidasta ranteella tuloksetta alivoiman loputtua. Condors vaihtoi maalivahtiakin eli Rodrigue korvasi Skinnerin toisesta erästä alkaen. Viiden minuutin päästä Glass kokeili one-timeria vasemmasta laidasta O'Reganin poikittaissyötöstä, mutta yritys blokattiin. Avauskymppi oli melko tarkkaa pelaamista ja vedot kohti maalia olivat vain 3-2.

Puolivälin jälkeen Kallionkieli, Jones ja kumppanit joutuivat olemaan minuutin verran omissa ja he pelasivat kuin alivoimalla, mutta Condorsin vedoista suurin osa paukkui ohi maalin ja lopulta Marcus sai nostettua kiekon keskialueen puolelle. Condors jatkoi vyöryään ja sai palkinnon vajaan 33 minuutin kohdalla, kun Benson syötti halki viisikon ja Lavoie tinttasi vasemmasta laidasta one-timerin verkkoon. Sikura-O'Regan-Cotter kolmikosta kukaan ei saanut katki syöttöä, joten Thompson oli toivottoman paikan edessä melkeinpä. Viisi minuuttia ennen taukoa HSK iski 5-1 maalin, kun Miromanov huijasi upeasti siniviivassa tanssien karvaajan pihalle, otti pari askelta, ampui maalille ja Marushev runttasi kolmoskiekon ohi Rodriguen. Sikura sai toisen syöttöpisteen, mutta eniten osumassa ihastutti Miromanovin theodoremainen viivatanssahtelu. Alle minuutin päästä Bakersfield kavensi kuitenkin taukoluvuiksi 5-2, kun Kesselring laukoi viivasta maalille ja Safin oli kärppänä irtokiekossa maalin kulmalla yhdessä Cracknellin kanssa, kun puolustajia (Dahlström-Miromanov) ei näkynyt missään heidän oltuaan kamppailemassa laidassa sekunteja aiemmin. Kallionkieli-Glass-Jones kolmikosta kukaan ei älynnyt laskeutua ajoissa maalin eteen ja tietysti laiturina Marcuksen tehtävänä olikin yrittää peittää viivaveto painolliselta puolelta.

Päätöserän maalit nähtiin vasta aivan lopussa. Laukaukset olivat 8-6, joten ihan hirveästi tapahtumia ei ollut jo ratkenneessa ottelussa. Condors kavensi ensin ylivoimalla reilut kaksi minuuttia ennen loppua, kun Cracknellin poikkisyöttö halki AV-neliön tavoitti Bensonin ja tämä tinttasi oikeasta siivestä kiekon maalin kattoon. Loppuluvut 6-3 iski tyhjiin O'Regan. Glass ja Sikura saivat syöttöpisteet, joten Sikura vietti neljän pisteen iltaa tehoin 2+2 ensimmäisenä pelaajana seurahistoriassa Twitterin mukaan. Hän kaivoi hyvin kiekon laitakamppailusta keskelle, jonka jälkeen Glassilla ja O'Reganilla oli helppo työ kuljettaa se tyhjiin.

Maalien lisäksi voisi mainita sen, että kolmen minuutin kohdalla Kallionkieli osoitti taas taitojaan kiekottomana karvaten kiekon pois Gildonilta vieraiden alueella. Seurauksena oli 2v1-tilanne. O'Regan odotti syöttöä, mutta Kallionkieli oikean ratkaisun ampuen itse oikealta puolelta, kun puolustaja peitti syöttöä. Laukaus pysähtyi ylävartaloon. Toinen puolikas erästä oli tosiaan jäähyjen värittämä ja 5v5-pelaaminen oli vähissä. Pari minuuttia ennen loppua Cotter loukkaantui ikävästi, kun Stanton taklasi hänet selästä laitaan ulosajon arvoisesti. Cotter jouduttiin taluttamaan pukukoppiin, mutta toivottavasti hän olisi kunnossa ylihuomenna.

Thompsonin ei maalissa tarvinnut esittää paraatipelastuksia tällä kertaa. Maaleilla hän ei oikeastaan voinut mitään, kun kaksi niistä oli laadukkaita one-timereita ja keskimmäisessä osumassa hän oli yksin maalillaan kahta vieraiden pelaajaa vastaan irtokiekossa. Miromanov jatkoi erinomaisia pudotuspelejään alustamalla näyttävästi yhden maalin. Hän suorastaan liitää jäällä nykyään ja pujottelee naurettavan helposti tekopaikoille. Ykkösketju oli kokonaisuudessaan mahtava ja kun peräänkuulutin sitä, että isot pojat eivät voi uinua toistamiseen, he eivät uinuneet. Sikura mätti tehot 2+2, O'Regan 1+1 ja Glass 0+2. Kakkosketjusta esiin nousi parin maalin Rondbjerg, joka on parantanut otteitaan kauden edetessä kuin viini vanhetessaan. Kyllä hänelle se nelosketjun rooli tulevaisuudessa Golden Knightissa on ihan otettavissa. Pelaamisessa on paljon samaa kuin esimerkiksi Nosekilla ja Rondbjerg pystyy niin ikään pelaamaan keskellä tai laidassa sekä on hyvä alivoimalla. Kamppailupelaaminen on myös todella jämäkkää. Alemmista ketjuista Marushev ja Kallionkieli saavat plussat. Marushev iski yhden osuman ja voitti taas kasan kaksinkamppailuita voimakkuudellaan. Tasapaino on erinomainen. Kallionkielestä tulikin jo kirjoiteltua ylempänä, mutta hänen karvauspelaamisensa ansiosta syntyi 2-0 maali periaatteessa ja päätöserässäkin hän loi karvaamisellaan sekä riistollaan itse itselleen hyvän maalipaikan.




Kryptoniittiä on tosiaan Minnesota ja Vegasin muoviset ritariukot poksahtelevat hajalle.
Nerokkaasti sanoitettu kerta kaikkiaan, hymähdin. Tuo on otettava itsekin käyttöön jossain yhteydessä tulevaisuudessa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
7/7 Vegas Golden Knights vs. Minnesota Wild

Fleury jatkoi maalissa. Reaves palasi rosteriin, kun positiivinen testitulos kumottiin. McNabb sen sijaan jäi protokollalistalle. Yllätysnimenä Paciorettykin palasi kokoonpanoon omalle paikalleen Stephensonin ketjuun, joten Tuch palasi kolmoseen, joka oli Janmark-Roy-Tuch. Brown sentteröi nelosta ja Kolesar putosi vilttiin. Paciorettyn edellinen peli oli Arizonaa vastaan toukokuun ensimmäisenä päivänä.

Pacioretty - Stephenson - Stone
Marchessault - Karlsson - Smith
Janmark - Roy - Tuch
Carrier - Brown - Reaves

Martinez - Pietrangelo
Holden - Theodore
Hague - Whitecloud

Fleury

Arvosanataulukko
++ Janmark
+ Theodore, Whitecloud, Hague, Holden, Roy, Pacioretty, Stephenson, Karlsson, Carrier, Brown
+/- Fleury, Martinez, Pietrangelo, Tuch, Smith, Marchessault
- Stone, Reaves
--

Seurahistorian ensimmäinen seiskapeli kotikaukalossa alkoi siten, että avausvaihdossa Martinez toimitti kiekon viivasta takatolpalle kohti Brownia, joka sai melkein lavan väliin. Alku oli terävä, koska ensimmäisellä vaihtokierrolla jokainen vitja sai hetkeksi paineen Wildin alueelle ja muutaman heiton laidasta maalille aikaan. Ajassa 3:30 Stephenson tarjoili päädystä tekopaikan maalin eteen Paciorettylle, mutta tälle ei maistunut. Heti perään Stone antoi harhasyötön siniviivan lähellä ja Bjugstad polki puolittain karkuun. Martinez ehti paikkaamaan, joten Bjugstad ampui kaukaa ohi maalin. Hieman tuota tilannetta ennen Theodore blokkasi Sturmin laukauksen slotista tämän saatua syötön laidasta. Ajassa 5:09 syntyi 1-0 maali. Addison avasi laitaa pitkin pystyyn, mutta keskialueella Holden sai stopin aikaan jäähyaitioiden edessä. Roy otti irtokiekon ja pelasi sen eteenpäin sinisen päälle. Janmark kurotti kiekkoon ennen Colea ja rynni keskeltä läpi nokikkain Talbotin kanssa. Hän uitti kiekon läpiajon päätteeksi kämmeneltä fobbamaisesti maaliin tehden vihdoin ensimmäisen maalinsa ritarinutussa, kun tyhjiin tehtyä osumaa ei lasketa. Maali enteili hyvää, koska seiskapelien historiassa avausmaalin tehnyt joukkue oli voittanut otteluista 135 ja hävinnyt 46.

Hetki avausmaalin jälkeen Roy niittasi poikkarilla Brodinin laitaan sillä seurauksella, että tämä joutui jo avauserässä jättämään leikin kesken. Puolivälin jälkeen puolestaan Karlsson otti uransa kolmannen pudotuspelijäähyn, kun hän tuuppasi Spurgeonin selästä laitaan kulmassa, mutta alivoima toimi ja Wild sai kuvion kuntoon vasta 20 sekuntia ennen jäähyn loppua. Dumba syötti poikittain neliön halki ja Rask tulitti ranteella vasemmasta siivestä kertaalleen vaarallisesti ohi maalin. Ajassa 13:40 Parise leikkasi vapaasti oikeasta laidasta maalille, mutta Fleury piti längit kiinni kämmenrunttauksen aikana. Hieman varkain tuo tilanne syntyi ja meni itseltäkin vähän ohi. Pari minuuttia myöhemmin Martinez toimitti kiekon viivasta maalin eteen kohti Marchessault-Karlsson kaksikkoa. Toinen heistä ohjasi kiekon niukasti ohi takakulman hyvän kulmarallin päätteeksi. Ajassa 16:49 Wild tasoitti 1-1:een. Hague meni päätydumppauksen perään, mutta menetti kiekon maalin takana. Parise vieritti irtokiekon ränniä pitkin siniviivaa Stonen edestä ja liikkui maalille. Roy tuurasi laiturina Stonea, joka oli siis hetkellisesti sentterinä. Roy ei onnistunut blokkaamaan Suterin viivatoimitusta takaisin maalin eteen. Kiekko muutti slotissa suuntaa Eriksson Ek-Theodore parivaljakosta päätyen Pariselle, jonka Stone oli jättänyt yksin maalin eteen, kun hän oletti, että Theodore ei liikkuisi kiinni Eriksson Ekiin, vaan ottaisi Parisen huolekseen. Kommunikaatio ei kuitenkaan toiminut ja Parise sai rauhassa selkä maalia kohden ohjata rystyltä kiekon Fleuryn längistä sisään.

Minuutti ennen taukoa Zuccarello ampui kolmesti samassa vaihdossa VGK:n ykköskentällistä vastaan. Kahdesti hän ampui oikeasta laidasta patjaan Martinezin jaloista ja kertaalleen pääsi käsiksi keskemmällä omaan reboundiin tuloksetta. Laukaukset olivat erässä 8-10 kohti maalia ja viimeiseen kuuteen minuuttiin Vegas ei ampunut kertaakaan, joten erän edetessä Wild pääsi peliin mukaan kyllä. Pacioretty pelasi paluuerässään 4:55.

Toisen erän alussa Kaprizov kilautti ylärimaan vasemmasta laidasta suoraluistelusta heti alussa, mutta kahden minuutin kohdalla tilanne muuntui 2-1:een. Karlsson kaapi aloituksen Hartmania vastaan ja Hague lähetti nopean viivavedon liikkeelle ennen kuin Fiala ehti blokkaamaan. Painava veto painui etukulmasta sisään ja uran ensimmäinen playoffosuma oli siinä:




Kolmannella minuutilla Tuch menetti kiekon oudosti omissa alimpana pelaajana Dumballe, joka pääsi väliin, mutta Fleury pelasti uhkaavan tilanteen tökkäyksellään samalla, kun Dumba jyräsi hänen ylitseen. Heti perään Vegas sai 2v1-vastaiskun. Roy yritti omaa ratkaisua vasemmalta puolelta, mutta kikkailut olivat tuloksettomia ja Talbot torjui ponnettoman rystynoston. Seuraavaksi Reaves sai jäähyn, kun hän kolasi rumasti Suterin maalin kulmalla selästä päin maalitolppaa. Turha jäähy maksoi 2-2 tasoituksen. Jäähyä ehti kulua vain 13 sekuntia. VGK hävisi muutaman kaksinkamppailun ensin laidassa ja Spurgeon löysi vapaan pelaajan päädystä. Zuccarello syötti maalin takaa Kaprizoville, joka nousi oikeasta siivestä keskemmäs ja niittasi yhdellä kosketuksella kiekon ohi Fleuryn. Kapteeni Stone pelasi tässäkin tilanteessa huonosti, kun hän ennakoi syöttöä kohti laitaa ja jätti keskustan auki, jonka Kaprizov hyödynsi liikkumalla viisaasti lähemmäs maalia pois syöttövarjosta.

Viiden minuutin kohdalla Pietrangelo nousi slottiin, mutta ampui yli takakulman. Kolmen minuutin päästä kiekko löysi tiensä maaliin, kun Theodore dumppasi kiekon ränniin keskialueelta. Stephenson ehti vasemmassa laidassa rännikiekkoon ensimmäisenä ja käänsi sen keskustaan Paciorettylle, joka viimeisteli yhdellä kosketuksella varmasti samalla, kun Greenway vain hieman kutitteli takaa päin housuista eikä mennyt kunnolla iholle puolustamaan miestään, oppirahoja. Avauskympin vedot olivat 11-1. Wildin ainoat paikat olivat maali ja ylärima, joissa molemmissa Kaprizov oli osallisena.

Toisen puolikkaan alkuun Vegasin nelosketju hankki ylivoiman hyökkäyspään kiekottelun päätteeksi. Viisikot olivat Theodore-Martinez-Pacioretty-Stephenson-Stone ja Pietrangelo-Marchessault-Karlsson-Smith-Tuch, joten koostumukset sotkeentuivat aika paljon Paciorettyn tultua sisään, mutta tuloksena oli vain ujoja vetoja siivistä molemmilta viisikoilta. 6:22 ennen taukoa peli muuntui 4-2:een, kun Whitecloud osui ensi kerran 48 peliin. Nuoret puolustajat astuivat siis esiin toisessa erässä. Stone vei kiekon hyökkäysalueelle oikeaa laitaa pitkin ja vieritti sen theodoremaisesti ränniin ja siten vasempaan laitaan, jonne peli pysähtyi, mutta hetken laitakamppailun jälkeen Stephenson kaivoi kiekon viivaan Theodorelle, joka levitti Whitecloudille ja tämä otti pari potkua eteenpäin sekä ampui tarkasti ohi Hartmanin blokin takayläkulmaan oikealta kaarelta. Stephenson ja Theodore saivat erän toiset syöttöpisteensä. Hauska asia oli se, että neljästä ensimmäisestä maalintekijästä Whitecloudin edellinen osuma oli helmikuulta ja kolmen muun maalintekijän huhtikuulta. Lisäksi Whitecloudilla on nyt enemmän pudotuspelimaaleja kuin runkosarjaosumia. Suhde on 3-2:




Kolme minuuttia ennen toista taukoa Cole nousi kulmaan ja käänsi kiekon slottiin Sturmille, joka ampui kuitenkin syliin. Tasavajaalla hetken kuluttua 2v1-hyökkäyksestä Theodore ampui itse räpylään oikeasta laidasta. Karlsson oli myös mukana hyökkäyksessä. Päätösminuutilla puolestaan Tuch ja Janmark päättivät suorahyökkäykseen henkselikiertoon ja seinäpeliin. Tuch jätti kiekon keskellä Janmarkille, joka kiersi oikeasta laidasta vasemmalle ja syötti kohti takatolppaa takaisin Tuchille, mutta Hartman pelasti tilanteen takatolpalta, kun muu viisikko oli jo sahattu. Laukaukset erässä olivat 17-6. Toisten erien maaliero sarjassa oli 11-2, joten taas Vegas oli vahva keskimmäisessä erässä. Pacioretty pelasi 11:21 ja ampui neljästi kohti maalia 40 minuutissa.

Päätöserän alku oli vähän tapahtumia sisältänyt, joka sopi isännille varmasti. Ajassa 3:30 Carrier oli päästä läpi blokattuaan Greenwayn kudin, mutta tämä onnistui rajamailla koukkimaan vauhdin pois. Hetken päästä Martinez blokkasi vuorostaan Fialan laukauksen slotista hyvästä paikasta ja poistui siksi hetkeksi koppiin. Ajassa 8:30 Stone teki vaihteeksi hyvän suorituksen riistäen kiekon keskialueella ja ampuen sitten takapatjaan oikeasta laidasta. Stephenson pääsi reboundiin käsiksi, mutta maalin edessä oli liikaa miehiä blokkaamassa paluuvetoa. 12. minuutilla nähtiin erän siihen asti paras maalipaikka, kun Smith punnersi vauhdilla kiekkoa rystyllä suojaten kohti maalia, mutta kiekko jäi matkalla maalin eteen. Karlsson ampui sen päin Talbotia maalin edestä.

Ajassa 52:36 syntyi lopullinen ratkaisu, kun Roy prässäsi ensin Folignoa laidassa estäen tätä purkamasta kiekkoa pois Wildin alueelta laitaa pitkin. Niinpä Foligno käänsi kiekon takaisin alas Suterille, mutta Roy jatkoi liikettään ja sai stopin aikaan maalin taakse. Suter menetti kiekon Roylle, joka syötti maalille ja Janmark liukui viimeistelemään lähietäisyydeltä takakulmaan. Wild nosti tuon jälkeen riskitasot tappiin, joten hetken päästä Vegas sai 2v1-hyökkäyksen. Marchessault ampui itse takapatjaan oikeasta laidasta ja Smith melkein ylsi reboundiin, muttei aivan. Talbot otettiin maaliltaan 4:56 ennen loppua. Muutaman kerran Pietrangelo haki osumia tyhjiin, kunnes sitten ajassa 56:53 kiekko saatiin nuottaan. Pietrangelo ja Tuch toimittivat kiekon oikeaa laitaa pitkin eteenpäin keskialueelle Janmarkille, joka punnersi väkisin ohi Addisonin ja heittäytyi kiekon lopulta yhdellä kädellä maaliin kuten aikoinaan W. Karlsson tehtyään seurahistorian ensimmäisen hattutempun Torontoa vastaan vuodenvaihteessa 2017-2018:



Tästä linkistä ajasta 1:50 eteenpäin voi verrata Karlssonin heittäytymistä ja hattutempun viimeistelyä tyhjiin muutaman vuoden takaa:




DeBoerin saldo on nyt seiskapeleissä yhä puhdas 6-0. Golden Knightsin puolestaan 2-1. Tämä oli tosiaan ensi kerta, kun se katkaisi sarjan voitokkaasti kotikaukalossaan. Roy-Janmark kaksikko toimi hyvin kolmosketjussa. Janmark saa kaksi plussaa hattutempustaan ja Roy yhden 0+2 tehoistaan. Puolustuksesta erottui positiivisesti muutama yksilö. Hague ja Whitecloud saavat tietysti plussat maaleistaan. Hague oli toki negatiivisesti esillä 1-1 maalissa, kun hän hävisi päätypainin dumppauksen jälkeen ja 10 sekuntia myöhemmin kiekko oli omassa maalissa, mutta ei tuo niin karmea virhe ollut, että se suistaisi hänet pois plussalta. Theodore teki ensimmäiset tehopisteensä 12 viime peliin ja saa siksi plussan. Karlsson oli ykkösketjun paras pelaaja alustaen yhden osuman ja pelaten tutun hyvää 200 jalan jääkiekkoa. Kakkosketjusta Stephenson alusti kaksi osumaa ja Pacioretty teki paluun maalin muodossa. Stephenson oli kyllä keskikaistalla erinomainen jokaisella osa-alueella Karlssonin tavoin. Pacioretty puolestaan oli ehkä vähän pelin ulkopuolella, vaikka ampuikin yhä ahkerasti, mutta tuntui siltä, että hyökkäysalueella häntä ei tuota maalia lukuun ottamatta löydetty tasaviisikoin vielä optimaalisesti. Liike näytti sinällään entiseltä. Nelosketju ei tehnyt maalia, mutta pelasi useimmat vaihtonsa Wildin alueella. Eritoten Carrier ja Brown olivat vahvoja pysymään kiekossa ja kamppailemaan.

Reavesille ei voi antaa plussaa, kun hän otti yhden turhan jäähyn, joka maksoi maalin. Hänen lisäkseen kapteenille on oltava kriittinen kahdesta ensimmäisestä maalista, joiden kuvaukset voi lukea ylempää, joten siksi Stone saa myös miinuksen. Fleury otti 18/20 torjuntaa ollen melko neutraali. Pietrangelolle olisi voinut antaa plussan, koska hän pelasi 23 minuuttia melko ehjästi, mutta ainoa tehopiste oli alustus tyhjään maaliin. Holden kirjasi puolestaan kuusi taklausta, joista yksi johti 1-0 maaliin, joten siitä tulee plussa. Martinez kirjasi neljä blokkia 22 minuutissa, mutta anti ylöspäin on ollut playoffeissa toistaiseksi hieman varovaisempi kuin runkosarjassa, mutta ehkä tuo on ennemmin roolitusasia. Peluutus oli kaikkinensa tasaista, kun eniten hyökkääjistä pelasi Stone 17:56 ja vähiten Carrier 11:36. Toki lopussa pelin ratkettua kärkimiehet huilasivat ja alaketjut kuluttivat kellon loppuun. Alakerrassa Hague pelasi 15:47 ja Whitecloud 17 minuuttia. Holdenin jääaika oli vähän päälle 18 minuuttia ja kolme kärkiponia uurastivat tosiaan päälle 22 minuuttia.

Jo ennen sarjan alkua ilmassa tuoksui se, että Golden Knights ottaa seurahistorian ensimmäisen seiskapelin voiton T-Mobile Areenalla, koska keskinäisten pelien historian perusteella otaksuin Wildin laittavan Vegasin enemmän kuin tiukille. Avauspelin lopputulos teki hyvää tuolle ennustukselle, koska nyt Wildia on entistä vaikeampi ravistaa kelkasta pois.
Ja näin.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Mitä tapahtui Vegasin kultaisille kypärille? Onko hyllytetty kokonaan vai ainoastaan pleijareiden ajaksi. Ei nimittäin haittaisi vaikka olisi poistettu kokonaan käytöstä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Mitä tapahtui Vegasin kultaisille kypärille? Onko hyllytetty kokonaan vai ainoastaan pleijareiden ajaksi. Ei nimittäin haittaisi vaikka olisi poistettu kokonaan käytöstä.
Ei tietoa. Mutta kuten olen monesti täällä jo jankuttanut, minulle sopisi koko puku kypärineen, pelipaitoineen, housuineen, sukkineen, hanskoineen ja vielä vaikkapa luistimineen samalla kullan säihkeellä kuin tuo kultakypärä. Siinäpä olisi jotain uutta ja loistavaa katsottavaa, ja vastustajaa häikäisisi niin paljon, että he vain katselisivat vierestä kun Ritarit latovat limppua uuniin!
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ketään muuta ei tunnu kiinnostavan tuo Colorado-Vegas sarja, enkä jaksa monologiketjua taas aloittaa, joten laitetaan kommentit tänne, ja pidetään @Salming:in kanssa täällä tosiaan tätä omaa hauskaa. Saa tietty muutkin kommentoida.

Ihan älyttömän hyvä toi Colorado. Sika-Vegas ei saanut mitään aikaiseksi edes kolmannessa erässä, kun Colorado otti jalan kaasulta lähes kokonaan. Taitaa tulla kyllä ihan uskomattoman yksipuolinen sarja, jollei sika-Vegas saa sitten telottua MacKinnonin, Rantasen ja Makarin pitkäaikaissairauslomalle. Ihan sama laittaako maalille Fleuryn tai Lehnerin, turpiin tulee niin että paukkuu pelillisesti.

Aika jännä tuo Reavesin tappoyritys Gravesia vastaan. Yrittikö hän painaa polvella Gravesin kaulaa jäätä vasten? Tulee mieleen eräs siviilimaailmassa tapahtunut tilanne, josta tietty Reavesinkin edustama kansalaisoikeusliike otti vähän vauhtia...mutta pitäydytään jääkiekossa.

En kyllä keksi mitään muuta keinoa Vegasille Coloradon päihittämiseen kuin tosiaan Coloradon huippumiesten telomisen tai toivomisen, että Colorado ottaa jalan kaasulta loppusarjan ajaksi (dream on!) ja tuhoaa itse itsensä alkamalla pelata Vegasin tasolla. Toivottavasti nyt katsottaisiin Vegasin pukukopissa sitä filmiä tämän ottelun nimenomaan Coloradon pelaamisesta, kuinka napakat lyhyehköt syötöt napsuvat lapaan, ja ei yritetä jatkuvasti jotain 2/3-kentän mittaista toivotaan-toivotaan syöttöä ylöspäin.

Tietty väsyneitä Vegasin pelaajat ovat Minnesota-sarjan jälkeen, joten sitä tekosyytä voi yrittää tarjota, mutta ei mene läpi. Pleijareissa pitää energiaa löytää vaikka anopin varageneraattorista.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Musta se Reavesin poikkari Grubin päähän ennen sitä niskalenkkiä Greavesista oli ihan yhtä jännä. Ei taida riittäö vielä 10 pelin sanktioihin. Mitä noin halvalle turhakkeelle voi antaa? Kahen tonnin sakot?
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Musta se Reavesin poikkari Grubin päähän ennen sitä niskalenkkiä Greavesista oli ihan yhtä jännä.
Tuo meni ohi minulta pelitilanteessa. Näin sen nyt. Tuntuu, että tuollaisia Reaves jakaa koko ajan, ehkä ei molareille sitten. Tuo niskalenkki tai polvilenkki näytti minusta paljon vakavammalta tappoyritykseltä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tuo meni ohi minulta pelitilanteessa. Näin sen nyt. Tuntuu, että tuollaisia Reaves jakaa koko ajan, ehkä ei molareille sitten. Tuo niskalenkki tai polvilenkki näytti minusta paljon vakavammalta tappoyritykseltä.
Eihän sillä mitään moraalia ole noissa toilailuissaan. Tekee vaan mitä osaa. Gravesin tilanteessa oli oudointa se, että Graves jäi keräämään itteään yllättävän pitkäksi aikaa. Ei se takedown niin dramaattinen ollut. Kypärä irtosi jossain vaiheessa. Saikohan Reaves kopsautettua pään jäähän samalla?
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Eihän sillä mitään moraalia ole noissa toilailuissaan. Tekee vaan mitä osaa. Gravesin tilanteessa oli oudointa se, että Graves jäi keräämään itteään yllättävän pitkäksi aikaa. Ei se takedown niin dramaattinen ollut. Kypärä irtosi jossain vaiheessa. Saikohan Reaves kopsautettua pään jäähän samalla?
Mun tulkintani oli tuo, että Gravesillä ei henki enää kulkenut, kun Reaves yrittää puristaa kaverista hengen pois jäätä vastaan. Mutta voi olla, että löi myös päänsä jäähän.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Ketään muuta ei tunnu kiinnostavan tuo Colorado-Vegas sarja, enkä jaksa monologiketjua taas aloittaa, joten laitetaan kommentit tänne, ja pidetään @Salming:in kanssa täällä tosiaan tätä omaa hauskaa. Saa tietty muutkin kommentoida.

Ihan älyttömän hyvä toi Colorado. Sika-Vegas ei saanut mitään aikaiseksi edes kolmannessa erässä, kun Colorado otti jalan kaasulta lähes kokonaan. Taitaa tulla kyllä ihan uskomattoman yksipuolinen sarja, jollei sika-Vegas saa sitten telottua MacKinnonin, Rantasen ja Makarin pitkäaikaissairauslomalle. Ihan sama laittaako maalille Fleuryn tai Lehnerin, turpiin tulee niin että paukkuu pelillisesti.

Aika jännä tuo Reavesin tappoyritys Gravesia vastaan. Yrittikö hän painaa polvella Gravesin kaulaa jäätä vasten? Tulee mieleen eräs siviilimaailmassa tapahtunut tilanne, josta tietty Reavesinkin edustamansa kansalaisoikeusliike otti vähän vauhtia...mutta pitäydytään jääkiekossa.

En kyllä keksi mitään muuta keinoa Vegasille Coloradon päihittämiseen kuin tosiaan Coloradon huippumiesten telomisen tai toivomisen, että Colorado ottaa jalan kaasulta loppusarjan ajaksi (dream on!) ja tuhoaa itse itsensä alkamalla pelata Vegasin tasolla. Toivottavasti nyt katsottaisiin Vegasin pukukopissa sitä filmiä tämän ottelun nimenomaan Coloradon pelaamisesta, kuinka napakat lyhyehköt syötöt napsuvat lapaan, ja ei yritetä jatkuvasti jotain 2/3-kentän mittaista toivotaan-toivotaan syöttöä ylöspäin.

Tietty väsyneitä Vegasin pelaajat ovat Minnesota-sarjan jälkeen, joten sitä tekosyytä voi yrittää tarjota, mutta ei mene läpi. Pleijareissa pitää energiaa löytää vaikka anopin varageneraattorista.

En ole yhtä toivoton ottelusarjan jatkon suhteen. Tämä oli ulospuhallus ja hyvä, että sen sai ottaa vastaan Lehner, jottei Fleuryn itseluottamus vaarantunut. Seuraavissa peleissä Fleury maaliin ja oma peli kuntoon, niin veikkaan, että tulee huomattavasti tiukempia otteluita.

Ei haittaisi yhtään, vaikka Reaves saisi pelikieltoa. On ollut tällä kaudella aika turhake pelillisesti, eikä jannun paikka pitäisi olla pelaavassa kokoonpanossa. Toivottavasti Nosek olisi pian pelikunnossa, hänestä olisi huomattavasti enemmän hyötyä kentällä. Jos ei Nosek ole vielä kunnossa, niin sitten tilalle Kolesar tai kuka vaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
En ole yhtä toivoton ottelusarjan jatkon suhteen. Tämä oli ulospuhallus ja hyvä, että sen sai ottaa vastaan Lehner, jottei Fleuryn itseluottamus vaarantunut. Seuraavissa peleissä Fleury maaliin ja oma peli kuntoon, niin veikkaan, että tulee huomattavasti tiukempia otteluita.
Ja mitkä kaikki maalit Fleury olisi torjunut tässä pelissä? Olen edelleen sitä mieltä, että ihan sama, onko maalissa Fleury vai Lehner, turkkiin tulee ja lujaa, jos Avalanche vaan viitsii pelata heidän vahvuuksillaan ja kyvyillään, kuten tässä pelissä.

Ei haittaisi yhtään, vaikka Reaves saisi pelikieltoa. On ollut tällä kaudella aika turhake pelillisesti, eikä jannun paikka pitäisi olla pelaavassa kokoonpanossa. Toivottavasti Nosek olisi pian pelikunnossa, hänestä olisi huomattavasti enemmän hyötyä kentällä. Jos ei Nosek ole viel√ kunnossa, niin sitten tilalle Kolesar tai kuka vaan.
Kolesar on fyysisesti vähän saman tason koheltaja kuin Reaves. Toki nopeampi ja ehkä taitoakin löytyy hitusen enemmän, mutta ei Reaves -> Kolesar vaihdos olennaisesti Vegasia paranna. Nosek olisi kiva toki nähdä, mutta ei hänestäkään sateentekijäksi ole.

Toki itsekin odotan (toivon) seuraavan pelin olevan ehkä ainakin himpun verran tasaisemman. Kaksi välipäivää, auttaisiko lepo ollenkaan?
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Ja mitkä kaikki maalit Fleury olisi torjunut tässä pelissä? Olen edelleen sitä mieltä, että ihan sama, onko maalissa Fleury vai Lehner, turkkiin tulee ja lujaa, jos Avalanche vaan viitsii pelata heidän vahvuuksillaan ja kyvyillään, kuten tässä pelissä.

Ei Fleury olisi tätä yksittäistä peliä voittanut, vaikka ensimmäinen ja neljäs maali olisivat olleet torjuttavissa. Seuraavan Fleury voi voittaa, kun koko joukkue parantaa peliään. Jatkoa ajatellen on hyvä, ettei Fleury pelannut tässä pelissä ja joutunut poimimaan kiekkoja selkänsä takaa, koska tämän kauden näyttöjen, ja myös viime pelin, perusteella, hän on ykkösvaihtoehto jatkossa maaliin.

Kolesar on fyysisesti vähän saman tason koheltaja kuin Reaves. Toki nopeampi ja ehkä taitoakin löytyy hitusen enemmän, mutta ei Reaves -> Kolesar vaihdos olennaisesti Vegasia paranna. Nosek olisi kiva toki nähdä, mutta ei hänestäkään sateentekijäksi ole.

Kolesarilta voi toivoa maalintekoa vielä harvemmin kuin Reavesilta, mutta hänellä vaikuttaa olevan huomattavasti tätä parempi pelisilmä. Eikä sinne kentälle neloskentän rooliin sateentekijää tarvitakaan, vaan joku toinen pelaaja kuin Reaves, josta vaikuttaa tällä hetkellä olevan enemmän haittaa kuin edes pientä hyötyä joukkueelle.
 
Viimeksi muokattu:

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Ja mitkä kaikki maalit Fleury olisi torjunut tässä pelissä? Olen edelleen sitä mieltä, että ihan sama, onko maalissa Fleury vai Lehner, turkkiin tulee ja lujaa, jos Avalanche vaan viitsii pelata heidän vahvuuksillaan ja kyvyillään, kuten tässä pelissä.
En ole yhtä toivoton ottelusarjan jatkon suhteen. Tämä oli ulospuhallus ja hyvä, että sen sai ottaa vastaan Lehner, jottei Fleuryn itseluottamus vaarantunut. Seuraavissa peleissä Fleury maaliin ja oma peli kuntoon, niin veikkaan, että tulee huomattavasti tiukempia otteluita.

Äläpäs veli @Amerikanihme nyt söyksy totaaliseen negaation aihoon. Ei tuossa kukaan syytä Lehneriä, eikä maaleista mainittu että Fleury olisi enemmän niitä pelastanut. Olen @ritaripervonen kanssa samoilla linjoilla. Osasin odottaa myös sitä ulospuhalluspeliä. Itse pidin myös hyvänä, että ennemmin Lehner otti tästä ulospuhalluspelissä osumat kuin Fleury. Tästä kyllä parannetaan,

Runkosarjassa voitot taisivat olla tasan ja pisteitä keskinäisestä Colorado sai yhden enemmän. Ei ero niin selvä ole kuin tämä peli näytti.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
3/3 Henderson Silver Knights vs. Bakersfield Condors

Debyyttikauden viimeinen ottelu ratkaisi Tyynenmeren divisioonan herruuden. Jurco, Duke ja Elvenes palasivat hyökkäykseen, mutta Quinney ja alakerrasta Murphy olivat yhä sivussa. Ahac ja Kallionkieli putosivat katsomoon. Lisäksi Cotter ei ollut pelikunnossa viime pelin lopun taklauksen jäljiltä. Yleisöä oli seurahistorian ennätysmäärä 7420.

Sikura-O’Regan-Glass
Jurco-Rondbjerg-Dugan
Dorofeyev-Leschyshyn-Marushev
Elvenes-Jones-Duke

Hayes-Korczak
Schuldt-Miromanov
Dahlström-Pachal

Thompson
Dansk

Plussat ja miinukset
++
+ Sikura, Glass, Pachal, Korczak, Hayes, Elvenes, Leschyshyn
+/- Dahlström, Schuldt, Miromanov, Jones, Duke, Dorofeyev, Marushev, Jurco, Dugan, Rondbjerg, O'Regan
- Thompson
--

25 sekunnin kohdalla Glass karvasi kiekon vieraiden maalin takana omille ja siirsi sen kulmaan Sikuralle, joka löysi maalille ajaneen O'Reganin, mutta tämä ampui loistopaikasta päin Skinneria. Kahden minuutin kohdalla Leschyshynin johtama venäläisvitja pysyi vahvasti kiekossa hyökkäysalueella pitkän hyökkäyksen aikana vierittäen kiekkoa uudelleen ja uudelleen päätyyn, kunnes Marushev heitti sen laidasta maalille tuloksetta. Neljän minuutin kohdalla Marushev livahti Gildonin selustaan ja tämä joutui huitomaan mailaan jäähyn arvoisesti. Ylivoimat olivat Miromanov-Dugan-Sikura-O'Regan-Glass ja Dahlström-Elvenes-Dorofeyev-Duke-Jurco. Dugan ampui yhden one-timerin ohi maalin siivestä ja Glass runttasi tuloksetta maalin kulmalta kiekkoa Skinnerin patjoihin. Kuuden minuutin kohdalla Benson ampui oikeasta laidasta ja kiekko oli valua Thompsonin paketin läpi yli maaliviivan. Ajassa 7:40 Elvenes alusti ensin kulmasta tekopaikan oikealle kaarelle Jonesille, joka ampui takapatjaan. Jatkotilanteessa Elvenes syötti oikeasta kulmasta ristiin viivan Dahlströmille ja tämä ampui kilpeen ranteella. Avauskympin kudit olivat 12-5 ja Condors oli vastaiskujen varassa isäntien vyöryttyä hyökkäysalueella.

12. minuutilla Glass sai uuden paikan maalin kulmalla, mutta Skinner piti etukulman varmasti kiinni. Ajassa 13:30 tuli toinen ylivoima, kun Kempin maila nousi laidassa Jurcon kasvoihin vieraiden alueella. Kertaakaan HSK ei saanut kuviota kuntoon, kun alueellemenot tökkäsivät siniviivalle tai sitten päätykiekoissa olivat ensin Condorsin alivoimapelaajat. Alivoimalla Condors oli jopa lähempänä maalintekoa, kun Dorofeyev menetti kiekon oikeassa laidassa siniviivan päällä. Bensonin syöttö kohti Desharnaista takatolpalle 2v1-hyökkäyksessä karkasi kuitenkin vähän liian pitkäksi. Marody puolestaan karkasi hetken päästä puolittain läpi ja jätti kiekon Kempille, joka vapautui sopivasti boksista. Tämä ampui keskeltä päin Korczakin pelastavaa blokkia kuitenkin. Viimeisellä minuutilla Rondbjerg leikkasi oikeasta laidasta keskelle ja ampui jaloista kudin takapatjaan. Laukaukset olivat lopulta 16-7. Skinner piti torjunnoillaan vieraat pelissä mukana. Thompson selvisi melko helpolla.

Toisen erän alussa Condorsilla oli kolme puolittaista paikkaa ja Thompsonilla viisi torjuntaa jo kolmeen minuuttiin, joten vieraat tulivat väkevästi peliin mukaan. Hetken päästä 2v2-hyökkäyksestä Elvenes ampui itse vasemmasta laidasta kaukaa rannarin päin Skinneria, joka liimasi sen kilvellä. Aloitus jäi kuitenkin vieraiden päätyyn ja seuranneesta aloituksesta tuli 1-0 osuma. Sikura otti aloitusvoiton ja viivasta tuli laukaus Hayesilta. Kiekko ajautui kulmaan. Lopulta Glass kaivoi pelivälineen ruuhkasta ja syötti sen vasemmasta laidasta rystylätyllä maalin eteen unohtuneelle Sikuralle, joka uitti kiekon rystyltä maaliin. Ajassa 6:30 Jurco pudotti kulmasta kiekon toiseen aaltoon, mutta Pachalin rannari meni liian keskelle. Reboundissa oli maalin kulmalla kuitenkin itse Jurco, joka sohi ohi maalin. Yhdeksännellä minuutilla suorahyökkäyksen päätteeksi Lavoie jakoi kiekon siniviivan päältä laidasta keskelle vauhtiin Cracknellille, joka ampui suoraluistelusta Thompsonin räpylään kiekon. Heti perään Hayes tarjoili toisessa päässä vasemmasta laidasta kiekon slottiin Rondbjergille, joka sai asetella rauhassa, mutta ampui silti yli maalin. Laukaukset olivat puolivälissä 7-11.

Toisen puolikkaan alussa omissa kolisi. Ensin 12. minuutilla Condorsin pitkä pyöritys tuotti siirretyn rangaistuksen, mutta ensimmäistä kotijoukkueen alivoimaa ei tarvinnut laittaa täytäntöön, kun Kesselring ampui ranteella viivasta kiekon maalille ja Stukel ohjasi sen sisään. Ajassa 35:09 syntyi 1-2 osuma. Dugan hävisi omissa aloituksen Cracknellille. Gravel ampui siniviivan vasemmasta kulmasta kiekon maalille, mutta se meni ohi takakulman. Kiekko kiersi ränniin oikealle puolelle Kempille, joka nousi viivasta ja tinttasi vastakiekkoon lämärin. Se yllätti Thompsonin turhan helposti kaukaa laidasta hänen harottua tyhjää, Vaikean erän kruunasi surkea ylivoima 17. minuutista eteenpäin, kun yhtään laukausta kumpikaan viisikko ei saanut aikaan. Erä oli selkeästi pelillisesti vieraiden ja HSK:n kulmarallit olivat vähissä toisin kuin avauserässä. Vedot olivat lopulta 7-16 eli käänteiset avauserään nähden.

Päätöserän avausminuutilla Dugan ehti jo tuulettaa ennenaikaisesti maalia, kun O'Regan kiersi maalin ja kokeili vanhanaikaista. Kiekko näytti livahtavan etukulmasta Skinnerin patjan vierestä sisään, mutta niin ei sitten käynytkään. Kolmannella minuutilla ykkösketju pelasi pitkään hyökkäysalueella, mutta vaihto päättyi O'Reganin huolimattomaan jäähyyn, kun hän epähuomiossa kamppasi Espositon. Viveiros kuormitti kärkiketjuja tappioasemassa paljon heti erän alusta asti. Vieraiden paras paikka ylivoimalla tuli Malonelle, joka nosti rystyltä maalin kulmalta päin Thompsonin torsoa.

2-2 tasoitus syntyi ajassa 45:40. Miromanov avasi pystyyn vasenta laitaa pitkin ennen vaihtoon menoaan. Jones vei kiekon hyökkäysalueelle ja jätti sitten kiekon Elvenesille, joka suojasi ja kiersi kohti siniviivaa, jossa hän jätti kiekon Korczakille. Tämän laukaus kohti maalia painui ruuhkan läpi ohi Skinnerin. Maali oli Korczakin ensimmäinen AHL:ssä ja tuli hyvään saumaan. Avauskympin lopussa silti Condors meni uudelleen johtoon ja teki kitkerän 2-3 voittomaalin. Ensin Marody tuhlasi avopaikan maalin edessä. Hän sai kesken kulmarallin syötön maalille ja veivasi jo Thompsonin kahville, mutta rystynosto kohti tyhjää rysää meni jotenkin ohi maalin. HSK sai purun aikaan, mutta Condors käänsi pelin nopeasti pystyyn Kesselringin voimin. Marody vei kiekon alueelle oikeasta laidasta ja siirsi sen sitten eteenpäin Bensonille, jonka laukaus suoraluistelusta pienestä kulmasta oikeasta laidasta painui takayläkulmaan, kun Thompson oli huonosti sijoittunut. Tuokin veto olisi pitänyt saada kiinni yksinkertaisesti, vaikka se olikin melko tarkka.

Puolivälissä erää Glassin jätöstä Sikura haki patenttirannaria keskeltä hyökkäysaluetta läheltä siniviivaa maskin läpi yläkulmaan, mutta sihti oli hukassa. 12. minuutilla Leschyshyn voitti keskialueella kaksinkamppailun ja loi 2v1-tilanteen, mutta poikkisyöttö jäi liukuvan varakapteenin Stantonin varusteisiin. Ajassa 15:30 Sikura puolestaan lensi yli keskialueen saatuaan avauksen lapaan alakerrasta, mutta rannelaukaus vasemmasta laidasta meni Skinnerin syliin. Kaksi minuuttia ennen loppua Thompson lähti lopulta maaliltaan, mutta hän joutui palaamaan sinne pian katkon takia. Hän lähti uudelleen ulos 1:10 ennen loppua. Sikura sai yhden laukauksen aikaan oikeasta laidasta, mutta se oli melko epätoivoinen ja Condors purki irtokiekon kulmasta keskialueelle. Tuon jälkeen O'Regan vuoti kahdesti vasemmassa laidassa paineen alla eikä Silver Knights saanut luotua edes enää vetopaikkoja päätösminuutilla, kun Condors puolusti niin jämäkästi. Viimeinen oljenkorsi oli pitkästä kiekosta seurannut aloitus 20 sekuntia ennen loppua. Aloitus meni tasan ja Condors kamppaili vain kiekon ulos viidettä kertaa kahteen minuuttiin. Se riitti vieraille, jotka ottivat otteluvoitoin 2-1 Tyynenmeren divisioonan mestaruuden AHL-kaudella 2020-2021. Päätöserän kudit olivat 12-9.

Tappio oli kitkerä, koska SIlver Knightsille jäi vain hopeaa käteen kuten debyyttikaudellaan Golden Knightsille ja Wolvesille AHL:n finaaleissa pari kautta sitten. Voittamaan oppii vain häviämällä ensin, joten nämäkin tappiot kuuluvat organisaation kasvutarinaan. Kausi oli silti menestys ja meni yli omien odotusteni. Ratkaisevan kolmospelin tappio ei himmennä runkosarjan voiton arvoa. Marginaalit olivat pienet.

Jos Thompson olisi ollut parhaimmillaan kuten monesti kauden aikana, kenties HSK olisi voittanut. Nyt hän saa pakosti miinuksen, kun kaksi viimeistä osumaa olivat torjuttavissa ja ne olisi pitänyt torjua tällaisessa merkittävässä pelissä. Sikura-Glass kaksikko oli ykkösketjun parhaimmistoa ja he värkkäsivät avausosuman. Lisäksi he laukoivat yhteensä 11 kertaa. Runkosarjan paras pistemies O'Regan tyytyi tuhlailemaan tässä pelissä. Elvenes pelasi minusta ihan hyvin palattuaan rosteriin ja alusti 3-4 tekopaikkaa, joista yksi tuotti tulosta päätöserässä. Leschyshynin kamppailupelaaminen ja kiekon suojaaminen vakuutti venäläisvitjasta. Alakerrasta plussaa saavat hyvin hyökkäyksiä tukenut Pachal sekä Hayes-Korczak kaksikko, joista Korczak iski maalin ja Hayes oli alustamassa 1-0 osumaa, vaikkei tehopistettä saanutkaan. Lisäksi hän petasi Rondbjergille yhden loistopaikan slottiin. Omissakaan en havainnut karmeita virheitä tuolta kaksikolta. Hayesin teholukema oli -2 hänen oltuaan jäällä kaikkien vieraiden osumien aikana, mutta hän oli niihin syytön.

Miromanov pelasi vaihteeksi vähän keskinkertaisemman ottelun. Hän oli esillä lähinnä ylivoimilla. Schuldt oli ihan kohtalainen, mutta väläytykset ylöspäin olivat vähissä. Samoin Dahlström oli johtavaksi pelaajaksi melko tasapaksu. Kärkiketjuista Rondbjergin vitjalla oli pari aihiota, mutta eivät hekään ihan parhaimmillaan olleet. Jurco alusti jokusen paikan ja Rondbjerg tuhlasi sen yhden huipputontin. Dugan oli Miromanovin tapaan esillä vain ylivoimien aikana oikeastaan.














1/7 Colorado Avalanche vs. Vegas Golden Knights

Lehner aloitti maalissa. Pidin ratkaisusta, koska Fleury oli uurastanut kaikki Wild-pelit ja sai täten levätä torstaiaamuun saakka. Kenttäpelaajisto oli sama, joten Nosek ja McNabb olivat yhä sivussa. Krebs oli muuten protokollassa hetken aikaa siksi, että hän oli valepositiivisen Reavesin lähikontakti. Coghlan ja Kolesar olivat terveinä katsomossa. Kokoonpanot sarjan avauspeliin olivat:

Avalanche:

Landeskog-MacKinnon-Rantanen
Saad-Jost-Nichushkin
Burakovsky-Compher-Donskoi
Ranta-Bellemare-Newhook

Toews-Makar
Graves-Girard
Nemeth-Timmins

Grubauer
Dubnyk

Golden Knights:

Pacioretty–Stephenson–Stone
Marchessault–Karlsson–Smith
Janmark–Roy–Tuch
Carrier–Brown–Reaves

Martinez–Pietrangelo
Holden–Theodore
Hague–Whitecloud

Lehner
Fleury

Ensimmäiset neljä minuuttia mentiin vauhdilla päästä päähän ilman pelikatkoja, kunnes Avs löi pitkän kiekon. Kuteja sateli laidoista molemmilta joukkueilta yli ja ohi maalien. Viiden minuutin kohdalla nähtiin sarjan avausmaali, kun Vegas hukkasi 3v2-vastahyökkäyksen Marchessaultin syötön vasemmasta laidasta kohti keskustaa jäätyä Toewsin hanskaan. Tämä käynnisti keskikaistan luistelullaan vastaiskun vastaiskun, jonka Rantanen päätti rystykutiin etuyläkulmaan tolpan kautta oikeasta laidasta. Laukaus tuli sen verran pienestä kulmasta, että Lehnerin olisi pitänyt torjua se. Kuudennella minuutilla Carrier toivotti Rannan tervetulleeksi NHL:ään jakamalla päädyssä monta ilkeää poikkaria tämän selkään, mutta Ranta otti ne vastaan miehekkäästi eikä tasapainokaan liiaksi horjunut staattisessa tilanteessa. Ajassa 7:30 Vegas sai ensimmäisen ylivoiman, kun Saad pelasi korkealla mailalla. Paras paikka ylivoimalla tuli, kun Karlsson ampui vasemmasta laidasta takapatjaan ja Marchessault oli maalin kulmalla päästä käsiksi reboundiin, mutta puolustajan maila oli edessä.

Puolivälissä erää Avs meni 2-0 johtoon, kun Rantanen riisti ensin omissa lähellä laitaa kiekon Tuchilta ja siirsi sitten paineen vieraiden alueelle MacKinnonin kanssa. Kiekko ajautui vasempaan kulmaan, jonne Rantanen oli jatkanut liikettään maalin kiertäen. Martinez ei päässyt selkäpuolelta kiekkoon käsiksi, vaan Rantanen siirsi sen kohti viivaa ja Landeskog jatkoi sen Toewsille, joka levitti Makarille ja tämä löysi poikkisyötöllään uudelleen Landeskogin vasemmasta laidasta eikä tämä erehtynyt avopaikasta. Tilanteessa Avsilla oli siniviivan lähellä 4v3 ylivoima Royn ketjua vastaan. Maalin edessä sekä Pietrangelo että Martinez puolustivat Rantasta 2v1 ylivoimalla tai varsinaisesti Martinezin mieshän hän oli. Pietrangelo oli kokonaan ilman miestä ja hän suojasi maalin edustaa. Avs onnistui "korkealla" löytämään vapaan pelaajan, kun Roy lähti seuraamaan alkuperäistä miestään MacKinnonia ja Landeskog jäi täten täysin auki. En tuosta liikaa Royta moiti. Jos maali olisi haluttu estää, Pietrangelon olisi pitänyt ottaa Rantanen kontrolliin ja Martinezin ennakoida syöttö Landeskogille ja mennä peittämään se ajoissa.

Vartin kohdalla ykköskentällinen oli pulassa omissa. Pitkän pyörityksen lopuksi Makar nousi viivasta heittämällä ohi Smithin ja ampui keskeltä päin Lehneriä. Kolmen minuutin päästä Pietrangelo löysi poikkisyötöllä Stonen, joka ampui maskitta ranteella oikeasta laidasta päin Grubaueria. Laukaukset 14-8 mairittelivat vieraita, koska kyllä se oli pesukoneessa enemmän kuin nuo lukemat antavat ymmärtää.

Toisen erän alussa peli ratkesi, kun ensin Makar käänsi pelin nopeasti pystyyn keskialueelta. Nichushkin leikkasi oikeasta laidasta Karlssonin ja Holdenin välistä liian helposti keskelle. Laukaus vähän epäonnistui, mutta Saad oli vierellä ja viimeisteli kiekon verkkoon ohi Lehnerin, joka ei ehtinyt enää reagoida muuttuneeseen tilanteeseen. 4-0 maalissa ajassa 24:03 ykkösketju oli taas ottavana osapuolena. Karlsson ja Smith kamppailivat slotissa irtokiekossa tuloksetta. Karlsson hukkasi samalla kontrollin MacKinnonista, joka lipui vasempaan laitaan ja sai syötön viivasta Gravesilta. Hän otti pari potkua ja tinttasi sitten Lehnerin puikoista kiekon sisään helpohkosti, kun tämä ennakoi MacKinnonin käsien asennosta laukauksen lähtevän kohti takakulmaa. Ennen erän puoliväliä VGK sai ylivoiman, kun Graves tuli kulmassa tilanteeseen kolmantena miehenä ja taklasi Janmarkin pukukoppiin loppupelin ajaksi. Janmark ei nähnyt taklausta ollenkaan. Graves selvisi kahden minuutin jäähyllä ja YV oli kesy, kun yhtään kutia vieraat eivät saaneet aikaan.

11. minuutilla MacKinnon ampui slotista ranteella ohi Martinezin blokin ja Lehner pomputti kiekon eteensä, mutta Theodore sai siihen osuman ja peli vihellettiin katki jäähyn takia. Carrierin ensimmäisen jäähyn Vegas kesti, mutta hän otti heti perään uuden ja se maksoi sitten 5-0 osuman, kun Coloradon ykkösviisikko oli jo minuutin ajan jauhanut ja vastassa oli väsynyt AV-nelikko Smith-Brown-Martinez-Whitecloud. Makar levitti MacKinnonille, joka lävisti neliön Smithin ja Brownin välistä syöttämällä oikeaan siipeen Rantaselle. Tämä jatkoi ykkösellä takatolpalle ohi Martinezin ja Landeskog puttasi kiekon sisään tyhjiin, kun Whitecloud oli ollut korkealla blokkaamassa mahdollista MacKinnonin one-timeria eikä ehtinyt enää palata maalin kulmalle. Vartin kohdalla seuraavassa vaihdossa Vegas kuitenkin kavensi, kun kesken kulmarallin Girard kompuroi maalilla kamppaillessaan Karssonia vastaan. Vegas hyödynsi tuon. Marchessault vieritti siniviivasta kiekon kulmaan Paciorettylle ja tämä syötti maalille Karlssonille, joka ohjasi varmasti kiekon rysään. Holden nousi vielä painottomalta puolelta varmistamaan osuman synnyn.

Hetkeä myöhemmin Lehner torjui Nichushkinin läpiajon, kun tämä haki rystynostoa. Avalanche iski vielä yhden lisäosuman kolme minuuttia ennen taukoa. Ykkösketjun korkea karvaus vuoti ja Landeskog sai avattua laitaa pitkin keskialueelle Donskoille, joka jatkoi kiekon keskelle täyteen vauhtiin MacKinnonille. Tämä pyyhälsi heittämällä ohi peruuttelevan Haguen ja päätti läpiajon nostoon läheltä ylös. Edellisen kerran Vegas oli pudotuspeleissä päästänyt kuusi osumaa neljännessä Stanley Cupin loppuottelussa Washingtonia vastaan, jolloin lopputulos oli 6-2. Nyt tuota kyseenalaista ennätystä sivuttiin jo ennen päätöserää.

Päätöserä oli rikkonainen. Ensimmäiset neljä minuuttia pelailtiin, kunnes kulmassa Paciorettyn olkapää nousi Girardin kasvoihin. Ohessa tunteet kuumenivat Haguen ja Compherin kesken. Compher tuomittiin nujakan aloittajaksi tai aktiivisemmaksi osapuoleksi, joten Vegas ei joutunut alivoimalle, kun minuutit menivät tasan Paciorettyn pikkukakkosen kanssa. Minuutin päästä Stone petasi laidasta paikan slottiin nousseelle Whitecloudille, mutta tämän rannari blokattiin. Irtokiekko jäi maalin kulmalle, mutta Tuch nosti sen ohi maalin avopaikasta rystyltä. Kahdeksan minuutin jälkeen Pietrangelo tykitti viivasta kiekon Grubauerin hanskaan päätypelin lopuksi. Vihellyksen jälkeen Reaves kampesi Gravesin jään pintaan ja sai ulosajon siitä hyvästä. Ohessa Whitecloud ja Pietrangelo nujakoivat Saadin ja Nichuskinin kanssa saaden käytöskympit. Vegas joutui kaikkinensa yhdeksän minuutin alivoimalle Reavesin teon takia.

Puolivälissä erää MacKinnon tinttasi one-timerin ja se kilahti Lehnerin kypärän viereen. Voimaa oli takana rutkasti. Seitsemän minuuttia ennen loppua puolestaan Burakovsky laukoi ranteella seisovilta jaloilta tolppaan oikeasta laidasta. Melko hyvin Vegas kesti, kunnes Avs teki pakollisen yhden YV-osuman reilu minuutti ennen alivoiman loppua. Makar sai Jostilta siirron keskelle ja laukoi one-timerin keskeltä yläriman alle ajassa 55:49. Viimeiset minuutit olivatkin sitten pelkkää kellon kuluttamista.

Kyseessä oli ensi kerta, kun Golden Knights päästi seitsemän maalia pudotuspeleissä. Runkosarjassa viimeksi niin tapahtui joulukuun 23. päivänä vuonna 2019, jolloin muun Colorado iski seitsemän maalia Vegasia vastaan. En ole kuitenkaan huolissani, koska Vegasin saldo on neljä voittoa ja nolla tappiota sarjojen kakkospeleissä, jos se on hävinnyt ensimmäisen osaottelun, joten eiköhän T-Mobile Areenalle palata 1-1 lukemissa.

Arvosanataulukko
++
+ Whitecloud, Pacioretty
+/- Stephenson, Stone, Janmark, Tuch, Roy, Brown, Theodore, Pietrangelo, Martinez
- Lehner, Holden, Hague, Karlsson, Smith, Marchessault, Carrier, Reaves
--

Pacioretty alusti ainoan maalin ja teholukema oli ainoana joukkueesta plussalla, joten siitä hyvästä tulee plussa. Whitecloud oli puolestaan alakerrasta erittäin näkyvä kiekollisena mielestäni keski- ja hyökkäysalueella liikuttaen kiekkoa hyvin omille. Hänellä oli lisäksi itsellään pari maalipaikkaa nousujen myötä, mutta vedot kilpistyivät blokkeihin. Peli-ilmeestä tulee kuitenkin plussa. Peliaikaa tuli vartti, vaikka hän oli päätöserän toisen puolikkaan sivussa käytöskympin vuoksi.

Lehner päästi pari helppoa osumaa ja pomputteli muutoinkin hieman liikaa, joten miinus on ansaittu. Holden puolestaan pelasi turhan löysästi kolmannessa osumassa ja Hague kuudennessa. Koko ykkösketju puolestaan oli heikko puolustussuuntaan keräten jatkuvasti miinuksia, joten he saavat miinukset. Smithin teholukema oli -3 ja ainoassa maalissa mukanaolleiden Karlssonin ja Marchessaultin silti -2. Carrier puolestaan otti pari turhaa jäähyä kakkoserässä, joista jälkimmäinen kostautui. Reavesin ulosajostakaan ei joukkueelle hyötyä ollut, mutta kuten DeBoer totesi hetki sitten medialle, Reaves on ollut viime vuosina hänen pelityyliinsä nähden yksi liigan puhtaimmista pelaajista, joten ei miestä sovi täysin tuomita yhdestä kevyestä ylilyönnistä.

Toki itsekin odotan (toivon) seuraavan pelin olevan ehkä ainakin himpun verran tasaisemman. Kaksi välipäivää, auttaisiko lepo ollenkaan?
Auttaa ja kuten todettua, Vegasin historia pudotuspelisarjojen kakkospeleistä on täydellinen, jos ykköspeli on hävitty kuten on käynyt kolmessa viimeisimmässä sarjassa syksy mukaan lukien.

Toivottavasti Nosek olisi pian pelikunnossa, hänestä olisi huomattavasti enemmän hyötyä kentällä. Jos ei Nosek ole vielä kunnossa, niin sitten tilalle Kolesar tai kuka vaan.
On kyllä mielenkiintoista nähdä, että millaisen hyökkääjistön Vegas saa kasaan, jos Reaves ja Janmark ovat poissa. Ehkä jotain tällaista:

Marchessault - Karlsson - Smith
Pacioretty - Stephenson - Stone
Sikura/Glass - Roy - Tuch
Carrier - Brown - Kolesar

Sikura kutsuttiin jo ylös ennen viime yön peliä, joten hän voi ehkä murtautua Janmarkin paikalle ja Kolesar ottaisi Reavesin tontin nelosketjussa. Glass olisi toki kiva nähdä askissa vaihteeksi.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
2/7 Colorado vs. Vegas

Lehner oli sivussa, joten Thompson avasi luukkua. Odotetusti Sikura nousi kolmosketjuun Janmarkin tilalle tehden playoffdebyyttinsä ja Kolesar korvasi Reavesin nelosessa.

Arvosanataulukko
++
+ Theodore, Martinez, Marchessault
+/- Fleury, Hague, Whitecloud, Pietrangelo, Karlsson, Smith, Stone, Stephenson, Pacioretty, Sikura, Tuch, Carrier, Brown, Kolesar
- Holden, Roy
--

Avausmaali syntyi ajassa 3:39. Ykköskentällisen keskialueen 1-2-2 trap/ohjauspeli murtui vain liian helposti. Marchessault karvasi ylimpänä kahta puolustajaa vastaan. Graves siirsi sivuun ja Girardilla oli lapa auki 2v1 ylivoiman myötä. Alempana Vegasilla oli 4v3 ylivoima Coloradon hyökkäysketjua vastaan, mutta seuraavat kaksi kahden miehen tasoa Girardin pystysyöttö lävisti keskeltä. Saad polki karkuun sinisen päältä ja Pietrangelo jäi jälkeen. Hän sai vielä hieman häirittyä takaa päin ja Saadin laukaus muuttui jäänuoliaiseksi, joka hämäsi Fleurya lipuen längistä sisään. Seitsemän minuutin kohdalla Avs sai ylivoiman. Paras paikka tuli Donskoille ykkösylivoiman slottiin Landeskogin päätypassista, mutta one-timer neliön keskeltä osui patjaan. Myös Toewsin viivatoimituksesta tuli yksi paha ohjuri kohti Fleurya. Vegaskin sai avauskympin loppuun ylivoiman, kun Marchessaultia koukittiin. Ykkösylivoima onnistui, kun Paciorettyn poikittaissyöttö lävisti neliön ja Martinez tinttasi toimistostaan oikeasta laidasta one-timerin verkkoon.

Vartin kohdalla Marchessault tarjoili laidasta paikan takaviistoon Theodorelle, mutta tämä päätti nousunsa rannelaukaukseen slotista suoraan patjoihin. Minuutin päästä Vegas sai lisää alivoimaa, kun Rantanen punnersi Karlssonin ja Holdenin välistä maalille. Kiekko jäi maalin eteen ja Holden aikaili purun kanssa. Paine jäi alueelle ja Marchessault kaatoi lopulta MacKinnonin. Jäähy maksoi, kun Avsin kakkosylivoima osui. Girard syötti vasemmasta laidasta keskelle ja Roy ei saanut pidettyä Jostin lapaa kurissa, vaan laukaus suoraan syötöstä ohitti Fleuryn. Hetken päästä Theodore nosti kiekon katsomoon ottaen viivytysjäähyn. Erän viime sekunneilla Rantasella oli avopaikka maalin kulmalta Fleuryn pyörittyä jäässä, mutta Pietrangelo pelasti varmahkon maalin blokillaan. Neljä jäähyä erään oli liikaa. Runkosarjan paras alivoima oli helisemässä Avsin YV-tehojen kanssa kuten avauspelissäkin, vaikka runkosarjassa Avalanchen YV taisi olla 1/21 Vegasia vastaan, mutta tämän pelin jälkeen poffeissa se on ilmeisesti Twitterin mukaan 4/11. En jaksa tarkistaa totuutta.

Toisen erän avausvitoseen isännillä oli kaksi huippupaikkaa. Donskoi antoi rystylätyn vasemmasta laidasta maalille Burakovskylle, joka ampui läheltä patjaan ja Rantanen tarjoili laidasta tekopaikan slottiin Landeskogille, mutta tämä ampui yli maalin. Yhdeksännellä minuutilla nelosketju pelasi vahvan päätypelin pysyen kiekossa. Carrier kokeili lopuksi vanhanaikaista ja Kolesar ampui maalin edestä reboundin Grubauerin logoon. Heti perään Stephenson punnersi maalille, mutta takakarvattuna laukaus jäi patjaan.

Pelin puolivälin jälkeen syntyi heti 2-2 tasoitus, kun ykkösketju paikkasi siihenastisia koomailujaan ottelusarjassa. Theodore katkoi keskialueella Avsin hyökkäyksen ja Marchessault käänsi irtokiekon heti pystyyn Smithille, joka teki bravuuriliikkeen läpiajossa nostaen rystyltä kiekon oikeaan yläkulmaan. 16. minuutilla Burakovsky antoi harhasyötön omissa alaspäin, johon Karlsson pääsi väliin ja jätti kiekon Marchessaultille, joka ampui tolppaan keskeltä räpylän kautta. Ensimmäinen johtoasema sarjassa oli lähellä. Toisen erän vedot olivat 6-16 vieraille ja viimeinen vartti oli eritoten hyvä.

Smith ja Tuch ampuivat tolppakudit päätöserän alkuun ja heti perään ajassa 42:30 Pacioretty pujahti vasemmasta laidasta karkuun, mutta ampui patjoihin eikä längistä sisään. Stone alusti mainiosti. Avauskymppi oli kaikkinensa melkeinpä yhtä päätä ja vyöryä. Toinen puolikas alkoi Vegasin alivoimalla, kun Tuch esti MacKinnonia leikkaamasta vapaasti laidasta maalille. Fleury joutui toki silti patjavenytykseen. Alivoimalla Karlsson punnersi ohi Jostin maalille ja Smith pääsi käsiksi vapaasti reboundiin, mutta nosti sen jotenkin vielä tolppaan tyhjän maalin sijasta. Jäähyn umpeuduttua Tuch tuhlasi boksista päästyään vielä puhtaan läpiajon yritettyään nostaa kiekon kämmeneltä läheltä ylös tuloksetta. Kolme minuuttia ennen loppua Toews kaatoi Pietrangelon jäähyn arvoisesti. Tietysti Smith ampui vasemmasta siivestä tolppaan kolmatta kertaa illan aikana, joten peli meni jatkoajalle.

Jatkoajan alussa Smith otti turhan huitomisjäähyn hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Toki uusinnan perusteella vihellys oli aika kevyt. Rantanen lätytti maalin kulmalta ohi Pietrangelon kiekon siipeen MacKinnonille, joka viritti rannarin tolppaan. Ylivoiman lopussa syntyi ratkaisu, kun Rantasen laukaus painui oikeasta laidasta yläriman alle. Martinez blokkasi sijoittumisellaan takakulman jättäen Fleurylle niin hyvän näkyvyyden, että tuollainen maskiton rannelaukaus b-pisteeltä ei vain saisi mennä maaliin kauden tärkeimmällä hetkellä. Niinpä Vegas joutui ensi kertaa historiassaan 0-2 tappiolle pudotuspelisarjassa. Päätöserän maalipaikkojen tuhlailut kostautuivat karmeasti. Lopulliset kudit olivat 25-41 maalia kohti ja maaliodottamat noin 2.7-3.0. Lievä vääryys tappio oli, muttei kovin suuri, koska jos et paikoista tee, et ansaitse voittaa.

Theodore keräsi 0+2 tehot ja päätöserän lopussa puolusti hyvin Rantasen puolittaisen läpiajon rikkomatta tätä, joten annan hänelle plussan. Martinez saa myös plussan maalistaan ja neljästä blokista. Teholukemaan -1 hän oli syytön. Marchessault puolestaan avauserässä sekä hankki jäähyn jolla Vegas tasoitti että istui boksissa Avsin mentyä johtoon, mutta vaaka kallistui plussalle hänen maalipaikkojen alustuksiensa takia. Smith jää neutraaliksi tuhlattuaan niin paljon paikkoja, vaikka yhden maalin tekikin. Jatkoeräjäähystä en moiti liikaa. Kakkosketjun anti ylöspäin oli aika vähäistä paria Paciorettyn ja Stephensonin laidasta tullutta väläytystä lukuun ottamatta, mutta he pelasivatkin paljon MacKinnonin ketjua vastaan, kun Karlssonit vuotivat avauspelissä niin paljon, joten oli tehtävä muutos. Stonelta kaipaisin pientä heräämistä tehojen valossa. Hänellä on vasta 4+1=5 pistettä yhdeksään peliin, kun kahtena edellisenä playoffkerralla hän on ollut piste per peli -pelaaja. Alaketjuista Sikurasta ei jäänyt oikein mitään muistikuvaa hänen playoffdebyytissään. Jääaikaa tuli 9:08 ja laukauksia oli yksi sekä blokkeja kaksi. Roy oli ehkä isoin syyllinen 2-1 osumaan, koska hän ei sulkenut Jostin mailaa. Tuch oli energinen toisessa erässä varsinkin, muttei päässyt vetopaikoille laidoista millään, vaikka luistin kulki, vaan sai vain yhden kudin kohti maalia aikaan. Colorado puolusti hänet hyvin pois. Nelosketju pelasi pari hyvää vaihtoa hyökkäyspäässä, mutta ne eivät riitä plussaan.

Pietrangelo paikkasi avauserän lopun blokillaan avausmaalin pienen nukahduksensa. Hän pelasi peräti 27 minuuttia ja ampui kuudesti maalille. Holden sen sijaan saa miinuksen, kun hän aikaili purussa avauserässä, siitä tuli seurauksena alivoima ja 2-1 maali. Ei hän muutenkaan ollut ihan niin luotettava kuin sopisi toivoa Theodoren rinnalla. Jalkanopeuden puute näkyi pari kertaa pahoin. Jääaika jäi 16 minuuttiin näin ollen. Whitecloud pelasi Martinezin ja Pietrangelon tavoin lähemmäs kuusi minuuttia alivoimaa ja blokkasi kolmesti. Avauserässä varsinkin hän loisti alivoimalla, mutta ihan nuo pari blokkia eivät riitä plussalle pääsemiseen.

Lopuksi voisi mainita, että Thompson valittiin AHL:n kauden erinomaisimmaksi maalivahdiksi. Aldege “Baz” Bastien Memorial -palkinnon edelliset voittajat ovat Nedeljkovic ja Kähkönen, joten jos ennusmerkit pitävät kutinsa, hänestäkin tulee vielä NHL-maalivahti tulevaisuudessa. Murphy puolestaan valittiin sarjan erinomaisimmaksi puolustajaksi.

MM-kisoissa puolestaan Morozovin Venäjä kohtaa Gallantin valmentaman Kanadan tänään, joten tuo on herkullinen mittelö Golden Knigthsin seuraajille. Lisäksi Suomea vastaan kaksi maalia värkkäsi Martins Dzierkals, jonka olemassaolon olin itsekin ehtinyt jo unohtaa, mutta hänhän tuli organisaatioon Torontosta Lehner-kaupassa viime vuonna. Silloin hän pelasi vielä Jukureissa, mutta päättynyt kausi meni Dinamo Riikassa tehoin 10+14=24. Pelejä kertyi 52. Vegas tosiaan omistaa ainakin vielä 181-senttisen väkkärän oikeudet.






 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Vegas onnistui kääntämään sarjan ekan kotipelin pelin itselleen. Muuten olisikin oltu kuilun partaalla. Toivottavasti tämä antaa itseluottamusta ja edes hitusen rentoutta maalintekoon tulevissa otteluissa. Paljon töitä joudutaan tekemään, kunnes maaliverkkoa päästään venyttämään. Vegasilla on taas vaara sortua samaan kuin edellisvuosina. Liian moni osaottelu, jossa on pelillinen ylilyöntiasema, kaatuu tehottomuuteen. Muuten peli näyttää hyvältä ja kaikki eväät kaataa Colorado ja kaikki muutkin, on olemassa.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Kappas vaan, meillähän on taas uusi sarja! Kolme viimeistä peliä ovat olleet kyllä hyviä Vegasilta. Toivottavasti sama jatkuu.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
3/7 Vegas vs. Colorado

Fleury jatkoi maalissa ja kenttäpelaajisto oli sama kuin edellisessä pelissä.

Arvosanataulukko
++
+ Karlsson, Smith, Marchessault, Pacioretty, Martinez, Pietrangelo
+/- Fleury, Theodore, Holden, Hague, Whitecloud, Stone, Stephenson, Sikura, Roy, Tuch, Carrier, Brown, Kolesar
-
--

Avausvartin vedot olivat 7-2. Vegas hukkasi ylivoiman, mutta pelasi tasaviisikoin pari hyvää päätyrallia ja sai niistä pari vaarallista toimitusta aikaan maalille. Myös suorahyökkäyksistä syntyi muutama vetopaikka laidasta. Lopulta vedot erässä olivat 14-3, joten erä oli melko dominoiva näytös eikä omissa ollut hätää ollenkaan. Erän lopussa painostus tuotti toisen ylivoiman ja sen aikana Pietrangelo alusti Smithille paikan oikeaan siipeen, mutta Grubauer venyi erinomaiseen torjuntaan Smithin one-timeriin.

Toisen erän alku jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Toisella minuutilla Marchessault alusti pari paikkaa. Ensin hän siirsi kiekon vauhtiin Karlssonille, joka ampui päin Makaria tämän jaloista. Jatkotilanteessa playoff-Joonatan alusti kulmasta paikan toiseen aaltoon Martinezille, joka ampui yli avopaikasta ranteella. Ajassa 24.08 parhaiten toiminut koostumus eli ykköskentällinen osui vihdoin. Martinez levitti viivassa kiekon Pietrangelolle, joka ampui maalille. Karlsson alisti Girardia reboundissa ja siirsi irtokiekon verkkoon rystyltä. Minuutin päästä Avs kuitenkin jo tasoitti, kun Bellemare ampui painavan lämärin vasemmasta laidasta. Fleury pudotti kiekon eteensä liian helposti ja Söderberg ampui sen sisään maalin kulmalta. 38. minuutilla Pacioretty puolestaan hukkasi läpiajon, kun kämmenuitto ei tepsinyt. Erä oli lopulta tasaisempi kuin ensimmäinen vetojen oltua 10-9.

Päätöserässä viiden minuutin kohdalla Avs meni edelle ylivoimalla. Karlsson hävisi aloituksen, Smith oli myöhässä prässäämässä Makaria, joka levitti oikealle ja Rantanen tinttasi lämärin maalin kattoon ohi Martinezin myöhästyneen blokin eikä Fleury ehtinyt reagoimaan. Heti perään Whitecloud vastaanotti päädyssä painavan taklauksen ja lähti koppiin, mutta palasi päätöskympillä askiiin. 48. minuutilla Tuchille avautui hyvä paikka maalin kulmalta suoraluistelusta, mutta hän ampui patjaan. 8:30 ennen loppua puolestaan Vegas vaihtoi huonossa kohdin antaen 2v1-hyökkäyksen vieraille. Compher tarjoili oikeasta laidasta keskelle ja Saad ampui tolppaan. Joukkue kuitenkin väänsi itsensä lopulta tasoihin ja edelle, kun ensin Smith antoi ahdistettuna laidasta upean syötön keskelle Marchessaultille, joka pääsi nokikkain Grubauerin kanssa. Ensimmäinen yritys ei uponnut, mutta toinen kyllä miinuskulmasta tämän selän kautta. Hetken päästä Stone puolestaan jätti kiekon vasemmassa laidassa Holdenille, joka tinttasi lämärin vastakiekkoon maalille ja Pacioretty ohjasi kiekon verkkoon maalin edestä. Lopussa Fleury otti voittavan torjunnan, kun Rantanen unohtui vapaaksi painottomalle puolelle, mutta tämä ei kyennyt ohittamaan oikealta kaarelta rannarillaan Fleurya. Laukaukset olivat lopulta 43-20.

Ykköskentällinen oli parhainta antia, joten he saavat plussan vahvasta puhteestaan. Pacioretty kerää myös plussan voittomaalistaan ja hyvästä kamppailupelaamisesta. Hän laukoi lisäksi jopa kahdeksan kertaa kohti maalia. Toiseksi eniten vetoja oli Brownilla, viisi. Se kertoo nelosketjunkin kyvystä luoda puolittaisia paikkoja kulmaralleista. Fleury paikkasi 1-1 maalin ilmaisen reboundin ryöstämällä Rantasen lopussa.

4/7 Vegas vs. Colorado

Fleury jatkoi maalissa. McNabb palasi protokollasta ja Reaves pelikiellosta rosteriin. Holden ja Sikura putosivat pois. Kolesar nousi kolmosketjuun. Enpä olisi tuohonkaan ennen kauden alkua uskonut.

Arvosanataulukko
++ Marchessault
+ Karlsson, Smith, Pacioretty, Stone, Stephenson, Pietrangelo, Carrier, Reaves, Brown
+/- Fleury, Whitecloud, Hague, Martinez, Theodore, McNabb, Kolesar, Roy, Tuch
-
--

Toisella minuutilla Avs meni johtoon. Burakovsky ehti ensin päätydumppaukseen ja pudotti kiekon b-pisteellä Compherille, joka ampui maalille. Saad tuuppasi Whitecloudia selästä saadakseen enemmän tilaa ja iski paluukiekon sitten verkkoon. Parin minuutin päästä alivoimalla Jost karkasi vielä läpi Tuchin harhasyötöstä. Pietrangelo polki hänet melkein kiinni, mutta Fleury joutui venymään silti torjuntaan Jostin yritettyä nostaa rystyltä kiekon verkkoon, joten katastrofialku oli lähellä. Tuch vieläpä heti perään paiskautui rajusti päin laitaa kuljetettuaan kiekon alueelle ja sitten kaaduttuaan. Vegas tasoitti 1-1:een seitsemännellä minuutilla. Alhaalta nostettiin norsukiekko Avsin alueelle saakka. Nemeth murtui Marchessaultin karvauksen alla ja käänsi kiekon suoraan Smithille maalin eteen, joka nosti sen rystyltä maalirautaan. Hän jo tuuletti maalia ja kun muut jähmettyivät Karlsson jatkoi karvaamista kulmassa ja sieltä hän pelasi kiekon maalin eteen kurvanneelle Marchessaultille, joka ohjasi kiekon tyhjiin Grubauerin oltua sivussa maaliltaan. Vauhtia ja puolittaisia tilanteita erässä riitti mukavasti. Vedot Vegas vei lopulta 15-9 ollen hieman parempi joukkue.

Toisessa erässä Vegas otti ensimmäisen kahden maalin johtonsa tässä sarjassa, kun ensin Whitecloud blokkasi laukauksen omissa ja seurauksena oli 3v2-vastahyökkäys. Stone levitti keskeltä vasemmalle ja Pacioretty ohitti Grubauerin bravuuriranteellaan. Whitecloud paikkasi blokillaan avausmaalin löysyyden. Johtomaalia seurasi kasa vahvoja vaihtoja vieraiden alueella. Puolivälin jälkeen Vegas sai ylivoiman ja hyödynsi sen, kun Burakovsky kaatoi Tuchin kulmassa turhaan. Pietrangelo levitti kiekon vasempaan laitaan ja Marchessaultin lyöntilaukaus suoraan syötöstä painui ohi Grubauerin.

Päätöserän kuudennella minuutilla syntyi lopullinen ratkaisu. Ensin Vegas pelasi hyvää alivoimaa ottaen tilan ja ajan pois vieraiden ykkösviisikolta ja sitten Smith löysi hyökkäysalueella takatolpalta vapaana Marchessaultin, joka sai hattutempun täyteen. Älkää ikinä kaupatko tätä miestä, joka on Johtaja isolla J:llä pudotuspeleissä vuodesta toiseen merkittäviä maaleja iskien. Samalla pitää todeta, että ykkösketju on ollut erinomainen kahdessa viime pelissä karmean avauspelin jälkeen. Viimeinen 5-1 osuma syntyi Brownin lavasta, joka niin ikään on loistanut pudotuspeleissä nyt toista kautta putkeen nelosvitjassa luotettavana työhevosena, joka tekee silloin tällöin maalinkin. Nyt hän sai keskikaistalle syötön laidasta Reavesilta ja ampui kiekon Grubauerin varusteisiin. Tämä lipui maalin sisään kiekko mukanaan ja tarkastelun jälkeen kiekon todettiin käyneen maalissa. Lopulliset laukaukset tässä pelissä olivat 35-18, joten kahdessa kotipelissä vedot kohti maalia Vegas voitti 78-38.

Marchessault ansaitsee kaksi plussaa hattutempustaan ja ketjutoverit yhdet. Karlsson keräsi kolme syöttöä, joista kaksi viimeisintä olivat kakkossyöttöjä. Pacioretty-Stone akseli toimi myös kohtalaisesti ja Pietrangelo jatkoi vahvaa kevätvirettään. Theodore ei ole oikein vieläkään päässyt tasolleen, mutta Pietrangelo on ja se ollut ilahduttavaa. Stephensonillekin pitää antaa plussa, koska tuo ketju on pimentänyt MacKinnonit tehokkaasti viime peleissä. Nelosketjukin ansaitsee plussan yhdestä värkätystä maalista ja rouhimisesta päädyssä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
5/7 Colorado vs. Vegas

Fleury jatkoi maalissa. Holden korvasi Haguen ja Janmark palasi kolmen pelin jälkeen kokoonpanoon yllättäen Reavesin eikä Kolesarin tilalle.

Arvosanataulukko
++
+ Stone, Roy. Tuch, Janmark, Karlsson, Marchessault, Pietrangelo, McNabb
+/- Fleury, Stephenson, Pacioretty, Smith, Carrier, Kolesar, Theodore, Martinez, Hague, Whitecloud
- Brown
--

Avauserän viimeisellä sekunnilla Saadin rannelaukaus laidasta painui etuyläkulmaan, kun Fleury yritti kopata kiekon hanskaansa eikä torjunut sitä vain kilvellä. Muutoin erä oli tasaista kamppailupelaamista ja molemmilla oli joitakin puolittaisia maalipaikkoja. Rantasella oli ehkäpä se paras maalin edestä, mutta hän tuhlasi avopaikan ja otti perään jäähyn, mutta Vegasin ylivoima oli tuttua hieromista neliön ulkopuolella.

Toinen erä oli selkeästi Avalanchen. Vegas sai vain viisi laukausta ja otti lumivyöryä vastaan. Fleury piti Vegasin pelissä mukana torjuen muun muassa Jostin läpiajon patjoillaan. Peli pyöri enimmäkseen vieraiden päädyssä. Puolivälissä laukaukset olivat koko pelissä 17-12. Vegasin 12 kudista 11 oli puolustajilta ja hyökkääjistä vain Stephenson oli ampunut kohti maalia tuossa vaiheessa. Lopulta Avalanche teki ansaitun 2-0 maalin, kun Newhook tarjoili kulmasta slottiin ja Donskoin one-timer painui verkkoon, kun Brown oli valunut sentterinä liian alas eikä ehtinyt enää peittämään kutia ajoissa.

Päätöserän alussa Vegas kavensi. Janmark piti erinomaisesti siniviivan kiinni Burakovskya vastaan asettamalla mailan jäihin. Roy otti irtokiekon siniviivan kulmassa ja käänsi sen maalille, josta Tuch löi kiekon ilmasta sisään tyylikkäästi. Tasoitus syntyi neljän minuutin kohdalla, kun 3v2-vastaiskun lopuksi Karlsson malttoi pysyä kiekossa ja tarjoili sen takatolpalle Marchessaultille, joka jatkoi kuumaa virettään viimeistellen tasoituksen. Landeskogin syöttö toisessa päässä jäi Gravesin luistimiin ja siitä aiheutui Vegasin vastahyökkäys, joten tätäkin maalia edelsi Coloradon harhasyöttö. Hetkeä myöhemmin Rantasella oli maalipaikka vasemmalla kulmalla, mutta hän nosti läheltä yli yläriman kautta. Puolivälin jälkeen Theodore nosti kiekon katsomoon, mutta Vegas kesti alivoiman melko vaivatta. Viisi minuuttia ennen loppua Jost tuhlasi 3v2-hyökkäyksestä huippupaikan ampumalta läheltä päin Fleurya Burakovskyn tarjoilusta. Päätösminuutilla Kolesar blokkasi kahdesti kivuliaasti Gravesin viivavedot ja Stone puolestaan pujotteli ohi Toewsin nokikkain Grubauerin kanssa, mutta ampui ohi maalin, joten peli eteni jatkoajalle.

Jatkoaikaa ehti kulua vain 50 sekuntia, kun Stone osui eikä tuhlannut enää toista avopaikkaa. Graves ampui jälleen kahdesti päin Vegasin pelaajia. Ensimmäisen kudin blokkasi Stone ja toinen meni vähän lähemmäs maalia, mutta pysähtyi sekin ruuhkaan. Pacioretty otti irtokiekon ja vapautti rystyltä Stonen puolittain läpi. Graves ei saanut häntä kiinni ja Stone viimeisteli aivan yläkulmaan. Vegas siirtyi sarjassa 3-2 johtoon, mutta en usko, että Avalanche häviäisi kolmesti Las Vegasissa kuten Golden Knightskaan ei hävinnyt Denverissä, joten eiköhän tässä seiskapeliin vielä mennä.

Kolmosketju saa plussat koko ketjun voimin rakennetusta kavennuksesta ja Karlsson-Marchessault kaksikko tasoituksesta. Samoin Stone voittomaalista. Vihdoin kapteenikin oli esillä ratkaisuhetkillä toden teolla näissä pudotuspeleissä. Brown kirjaa miinuksen 2-0 maalin vuotamisestaan. Fleury paikkasi oman erheensä toisen erän torjunnoillaan ja jatkoajan alussakin hän otti tuplatorjunnan. Pietrangelo saa alakerrasta plussan oltuaan se, joka blokkasi jatkoajalla Gravesin jälkimmäisen vedon ja siten hän sai kakkospassin. Lisäksi hän oli aktiivisin puolustajan ampuen seitsemän kertaa kohti Grubaueria. Hyökkääjistä tosiaan vain Tuch ylsi kolmeen vetoon ja muilla oli korkeintaan kaksi laukausta, mutta tehokkuus oli päätöserässä kunnossa. McNabbillekin on annettava plussa jämäkkyydestä ja kuudesta kirjatusta taklauksesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös