Vegas Golden Knights 2020–2021

  • 62 798
  • 268

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2020–2021?

  • Mestaruuteen

    Ääniä: 10 16,9%
  • Finaaliin

    Ääniä: 5 8,5%
  • Konferenssifinaaliin

    Ääniä: 16 27,1%
  • Konferenssivälierään

    Ääniä: 16 27,1%
  • Pudotuspelien avauskierrokselle

    Ääniä: 8 13,6%
  • Pudotuspelien ulkopuolelle

    Ääniä: 4 6,8%

  • Äänestäjiä
    59
  • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
50/56 Arizona vs. Vegas

Marchessault palasi kokoonpanoon, joten Tuch putosi takaisin kolmosvitjaan ja ensi kertaa urallaan sentteröi sitä, kun laidoilla olivat Janmark ja Carrier. Nelonen oli Sikura-Kolesar-Jurco. Tuo vitja otti paljon hyökkäyspään aloituksia, koska ilmeisesti valmennus ei luottanut siihen omassa päässä. Fleury palasi maaliin.

Avauskympillä ylivoimalla Marchessault kilautti rimaan oikeasta siivestä. Heti perään hän tarjoili tekopaikan neliön halki Pietrangelolle, joka pyyhki lumet kiekosta, mutta jatkopeli kulmassa tuotti maalin, kun Smith vieritti kiekon maalin taakse Marchessaultille, joka syötti nopeasti maalin eteen oikeasta kulmasta ja William teki maalin polvisuojillaan Hjalmarssonin edestä. 14. minuutilla Theodore tarjoili vasemmasta laidasta avopaikan takatolpalle Paciorettylle, mutta tämä tinttasi ohi maalin. Hetken päästä puolestaan Tuch katkoi vieraiden hyökkäykseenlähdön ja syötti oikeasta laidasta keskelle Carrierille, joka ampui syliin. Erä oli vierailta hyvin dominoiva vetojen oltua 3-16. Arizonan ainoa paikka oli Buntingin kuti maalin oikealta kulmalta päätypassista hieman ohi takakulman.

Toisessa erässä alivoimalla Janmark vapautti rystylätyllä Stephensonin nokikkain Kuemperin kanssa, mutta Chandler hukkasi kiekon, kun piti ampua eikä Mattiaskaan saanut reboundia pussiin. Hetken päästä Jurco hassutti kulmassa Lyubushkinin nousten röyhkeästi maalille, mutta rystynosto läheltä ei mennyt sisään. 0-2 maali syntyi lopulta 25 minuutin tienoilla, kun Stephenson katkaisi keskialueella isäntien hyökkäyksen ja käänsi nopeasti pystyyn. Laiturit saivat 2v1-hyökkäyksen ja Pacioretty tarjoili Stonelle paikan oikealle puolelle eikä tämä erehtynyt. Toinen puolikas erästä oli aikamoista puurtamista. Vedot kirjattiin lopulta Yotesille 11-8, mutta aika helpolla Fleury pääsi uunissa.

Päätöserän alussa Kessel tuhlasi läpiajon, kun Fleury luki rystyuiton. Pacioretty ei pelannut ollenkaan päätöserässä, joten Vegas kierrätti hyökkääjiään. 47. minuutilla Stephenson alusti vuorostaan Haguelle tekopaikan keskelle, mutta tälle ei maistunut. Niinpä Arizona kavensi puolivälissä, kun McNabb-Theodore parin siirtokiekko maalin takaa ränniin ei mennyt ulos alueelta, koska Jurco laiturina ei sitä saanut ulos, vaan Crouse pinchasi vastaan pitäen pelin vieraiden alueella ja kimmotti kiekon samalla keskelle Fischerille, joka naulasi nopean vedon alakulmaan. Toisella puolikkaalla Vegas hukkasi ylivoimansa, mutta Arizona ei, vaan Keller löysi vasemman siiven lätyllään neliön keskeltä Dvorakin, joka naulasi suoraan syötöstä tasoituksen. En osaa tuosta syyttää ketään yksittäistä, syöttö oli tarkka Karlssonin, Smithin, Whitecloudin ja McNabbin keskelle. Marchessault löi Crousea hyökkäyspäässä railakkaasti käsille 2:40 ennen loppua saaden huitomisjäähyn, mutta tuon alivoiman Vegas kesti tyylikkäästi Stonen johdolla kelloa kuluttaen, joten edessä oli jatkoaika. Sitä mentiin pari minuuttia päästä päähän ja molemmat saivat pari puolittaista 2v1-tilannetta, kunnes sitten kotijoukkueella oli liikaa pelaajia jäällä ja Vegas paketoi pelin 4v3-ylivoimalla, kun Pietrangelo ja Marchessault vaihtoivat paikkoja, Pietrangelo syötti poikittain viivasta vasemmalle ja Joonatan naulasi one-timerin kainalosta sisään.

Arvosanataulukko
+
+ Sikura, Hague, Pietrangelo, Karlsson, Smith, Marchessault, Pacioretty, Stone, Stephenson,
+/- Fleury, Whitecloud, McNabb, Martinez, Theodore, Jurco, Kolesar, Carrier, Tuch, Janmark
-
--

Isot pyssyt olivat isoja eli molemmat kärkiketjut saavat plussaa. Heitä ei tarvinne perustella sen enempää, kun tehoja tuli. Alakerrasta Pietrangelo erottui positiivisesti mielestäni ja hän alusti voittomaalinkin. Teholukema +2 oli myös paras reilun 24 minuutin jääajalla. Hague pelasi myös jotenkin tasapainoisesti, liikutti kiekkoa ja kamppaili vahvasti sekä väläytteli pari kertaa hyökkäysaueella. Alaketjuista Sikura hankki pari jäähyä kahdessa ensimmäisessä erässä. Ensin hänet vedettiin kulmassa poikkarilla laitaan ja sitten puolestaan hänen haastonsa Ekman-Larssonia vastaan tuotti kiekottoman pelaajan estämisjäähyn isännille. Fleury nousi voitoissa ilmeisesti Luongon rinnalle. 19 torjuntaa riitti jatkoaikavoittoon.

34/40 San Jose vs. Henderson

Dansk jatkoi maalissa. Glass oli sivussa pienen kolhun takia. Häntä tutkitaan päivittäin, joten kokoonpano oli ensi kertaa farmissa mallia 11+7, kun puskista Miromanov teki loppukauden mittaisen AHL-pahvin. NHL-sopimus alkaa sitten ensi syksyllä, mutta hän tuli jo nyt ottamaan tuntumaa farmiin. Pelinumero oli 42. Cotter nousi ykkössentteriksi Glassin tilalle ja nelosketju oli vajaa.

Rondbjerg-Cotter-Dugan
Elvenes-O’Regan-Duke
Dorofeyev-Leschyshyn-Marushev
Loewen-Jones-

Hayes-Murphy
Schuldt-Pachal
Miromanov-DiLiberatore
Ahac-

Dansk
Patera

Plussat ja miinukset
++ Dugan
+ O'Regan, Murphy, Dansk, Pachal, Duke, Elvenes, Cotter
+/- Ahac, Diliberatore, Miromanov, Schuldt, Hayes, Loewen, Jones, Marushev, Leschyshyn, Dorofeyev, Rondbjerg
-
--

HSK ryhdistäytyi komeasti ja päätti runkosarjan vieraspelit 0-4 voittoon, joten runkosarjan vieraspelien saldoksi tuli näin muodoin 11 voittoa ja kahdeksan tappiota. Laukaukset olivat peräti 16-39, joten Dansk pääsi suhteellisen helpolla ottamaan nollapelin. Peli ratkesi pitkälti avauserässä. Ensin ylivoimalla O'Regan syötti neliön halki ja Dugan niittasi takatolpalta one-timerin pussiin. Puolivälissä erää HSK:n viisikko tuli hyvin ohi isäntien karvauksen ja suorahyökkäys päättyi Cotterin leikkaamiseen vasemmasta laidasta keskelle sekä tarkkaan kutiin puolustajan jaloista maalin kattoon. Dugan otti syötön tähän osumaan Murphyn ohella. Kolmas maali syntyi ajassa 14:39, kun Pachalin avaus lävisti keskialueen ja Dugan pääsi läpiajoon sinisen päältä. Hän veivasi rystyltä kiekon sisään ohi Harveyn. O'Regan sai kakkospassin, mutta Dugan siis kaapi 2+1 tehot avauserään kasaan.

Toisessa erässä dominanssi jatkui ja San Josella kesti kahdeksan minuuttia saada edes aikaan veto kohti maalia. Toki kun se sai, kiekko kilahti heti ylärimaan. Puolivälin jälkeen Duke karkasi jäähyaitiosta läpi, mutta längiuitto ei tepsinyt. Hän pääsi seuraavassa vaihdossaan uudestaan läpi ja ampui alakulmaan loppuluvut 0-4 ajassa 34:55. Maalia edelsi Elvenesin erinomainen riisto keskialueella ja nopea kääntö pystyyn. O'Regan otti huutosyötön jostain ja nousi Duganin tavoin kolmen pisteen kerhoon 0+3 tehoin.

Päätöserä oli puolestaan yhtä myllyttämistä. Ensin Diliberatore puolusti Ahacia, joka runnottiin laitaan. Chmelevski ja Diliberatore lähtivät vitosen istunnolle. Seuraavaksi myllyttivät Duke ja Pasichnuk keskialueella. 11. minuutilla puolestaan isäntien puolustusalueen kulmassa alkoi torikokous, jonka keskiössä olivat Loewen ja isänniltä Pasichnukeista Brinson, kun Duken kanssa myllytti Steen Pasichnuk.

Jäljellä on vielä runkosarjaa viiden kotipelin verran. San Jose saapuu vierailemaan kahden pelin ajaksi ja viimeiset kolme peliä ovat Condorsia vastaan. Niinpä pelejä kertyy 39 eikä 40, mutta joku vieraspelihän jäi koronan varotoimenpiteenä pelaamatta (olisikohan ollut Eaglesia vastaan), joten siitä johtuu epätarkkuus omissakin laskelmissa, mutta en silti muuta raporttien otsikoita muotoon "X/39". Mitä tulee noihin pudotuspeleihin, ilmeisesti AHL:n pelaajayhdistys tai joku vastaava taho oli ollut pettynyt Tyynenmeren divisioonan ratkaisuun, koska suurin osa pelaajista olisi halunnut päättää kauden runkosarjaan, mutta Tyynenmeren divisioonan joukkueet päättivät keskenään toimia toisin vastoin yleistä konsensusta.

Dugan oli loistelias tietysti ja O'Regan pelasi myös kärkimiehistä mainiosti. Hattutemppukin oli Jackille lähellä eräässä ruuhkatilanteessa maalin edustalla, mutta hän ei ihan päässyt rystyltä käsiksi kiekkoon. Murphy keräsi taas kuin varkain pari syöttöpistettä. Hänellä on koottuna 5+21=26 tehot toistaiseksi 33 pelissä. Pachal saa plussan mainiosta syötöstään kolmanteen osumaan ja hyvästä AV-pelaamisesta. Duke, Elvenes ja Cotter esiintyivät myös ihan pirteästi hyökkääjistöstä sen kummemmin yksityiskohtiin menemättä. Cotter tuurasi siis Glassia ihan onnistuneesti maalinkin muodossa. Vetoja kertyi eniten eli kuusi, kun Dugan ampui viidesti.

Debytantti Miromanov sai paljonkin vastuuta. Kakkosylivoimassa hän oli vasemmassa siivessä ja lisäksi hän sai joitakin alivoimavaihtoja. Hänestä jäi mieleen jämäkkyys. Syötöt pakkiparille sivuttain olivat painavia ja menivät lavasta lapaan. Olemus oli ammattimainen ja raamit kunnossa, joten odotan kyllä, että hän täyttää enemmän kuin hyvin Murphyn saappaat ensi kaudella ykköspuolustajana. Ensivaikutelma oli hyvin positiivinen siis, vaikka oman pään osaamisesta ei ihan tarkkaa kuvaa vielä syntynyt, mutta kiekkoa hän ainakin osaa liikuttaa teipistä teippiin kuten paikalliset sanoisivat.

Lopuksi voisi mainita, että Krebs on kutsuttu tilataksiin, joten AHL:ssä hän ei välttämättä enää pelaa, vaan saanee NHL-debyyttinsä runkosarjan lopun aikana, mikä on ihan oikein, kun alla on 23 pelin pisteputki WHL:ssä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Fleury nousi voitoissa ilmeisesti Luongon rinnalle. 19 torjuntaa riitti jatkoaikavoittoon.
Hehkutetaan tätä nyt vähän lisää kun tällainen Fleury fanipoika minusta on tullut. Tosiaan Markku Antero nousi kaikkien aikojen maalivahtivoittotilastossa NHL:ssä kolmossijalle jakaen sen nyt Roberto Luongon (strombone1) kanssa. Hyvät mahikset ohittaa Luongo tällä kaudella on olemassa, jos rotaatio jatkuu, loukkia ei tule, ja Vegas pelaa nyt edes kohtuullisen hyvin loput runkosarjan ottelunsa. Fleury päätti muuten lehdistöhaastattelunsa onnittelemalla Ryan Milleriä, joka pelasi viimeisen NHL:n kotiottelunsa Anaheimissa. Fleury totesi hänellä olevan paljon kunnioitusta Milleriä kohtaan sekä maalivahtina että ihmisenä. Class act, best person in NHL, Marc-Andre Fleury!
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
51/56 Wild vs. Golden Knights

Lehneri palasi uuniin. Pacioretty jätti viime pelin kesken eikä ollut pelikykyinen, joten Janmark tuurasi häntä kakkosketjussa. Nosek ja Reaveskin ovat yhä poissa, joten käytössä oli 11 hyökkääjää. Peyton Krebs teki NHL-debyyttinsä kuten sopi vähän odottaakin. Hänestä tuli viides Golden Knightsin varaama pelaaja, joka debytoi NHL:ssä. Viidestä pelaajasta kaksi on debytoinut muualla kuin Vegasissa eli Suzuki ja Brännström. Glass ja Hague ovat edelläkävijöitä Krebsille tässä organisaatiossa eli hänestä tuli kolmas oma varaus, joka debytoi ritareissa:







Krebsin debyytti ansaitsee pidemmän sepustuksen, kun otin talteen huomioita melkeinpä joka vaihdosta. Jääaikaahan Peyton keräsi 9:05. Debyyttivaihto oli ajassa 1:13, kun hän hyppäsi askiin kesken hyökkäyspään vaihdon. Hän tarkkaili vain slotissa, kun Tuch paini päädyssä. Tämä pelasi kiekon viivaan Pietrangelolle, joka ampui syliin oikeasta laidasta. Tuon jälkeen Karlssonit tulivat sisään ja Krebsin vitja poistui vaihtoon, joten Peyton ei saanut lyhyessä vaihdossa vielä kiekkokosketuksia.

Kolmen minuutin kohdalla Parisella oli 2-3 vetopaikkaa maalin edestä ja laidasta, mutta hän tuhlasi ne. Toki kun Vegas lopulta pääsi pois omista, isännät käänsivät keskialueelta pelin takaisin nopeasti pystyyn. Lehner oli hukannut mailansa edeltävässä pyörityksessä ja Spurgeonin siirrosta Eriksson Ek porhalsi vasenta laitaa pitkin maalille ampuen kainalosta kiekon sisään. Vegas tasoitti minuutin päästä, kun Stonen poikittaissyöttö kamppailun jälkeen vasemmasta laidasta tavoitti Theodoren, joka nousi oikeaa laitaa kohti maalia ja ampui kiekon ohi Janmarkin maskissa olleen Talbotin. Minnesota haastoi osuman turhaan maalivahdin häirintänä, joten VGK sai kaupan päälle ylivoiman, jonka se myös hyödynsi, kun Karlsson imi kaksi pelaajaa itseensä vasemmassa laidassa ja siirsi sitten kiekon keskelle Smithille, joka syötti Boninon läpi oikeaan siipeen ja Martinez haltuunoton jälkeen ampui rannelaukauksen etuyläkulmaan viimeistellen kauden kolmannen YV-maalinsa. Paciorettyn poissaollessa Marchessault oli tuuraamassa ykkösviisikossa, jossa Theodore oli viivassa ja Stone toisessa siivessä. Stephenson oli keskellä ja Janmark maalilla. Toinen viisikko oli Pietrangelo-Martinez-Smith-Karlsson-Tuch, joten noissa ei ollut mitään yllättävää. Krebs ei saanut erikoistilannevastuuta, joten siksikin jääaika jäi pieneksi.

Wild tasoitti kahdeksan minuutin kohdalla. Stone yritti avata pitkän avauksen Janmarkille, mutta ajatukset menivät ristiin ja tuloksena oli pitkä kiekko. Stephenson hävisi oman pään aloituksen Boninolle. Brodin levitti viivassa Dumballe, joka ampui lämärin ohi Janmarkin blokin. Lehner pomputti eteensä kovin helposti ja Bonino siivosi lahjan maaliin. Krebsin toinen vaihto tuli 2-2 maalin jälkeen ja se kului pitkälti omissa. Hän menetti kiekon kertaalleen vasemmassa laidassa lähellä kulmaa, kun hän aikaili vähän purun kanssa ja juuttui sen jälkeen vielä kulmaan uudelleen suojaamaan kiekkoa staattiseen tilanteeseen. Hänellä oli kyllä vielä vähän köykäinen tasapaino ja siten hän oli helposti horjutettavissa. Puolivälissä erää Zuccarello pääsi maalin edessä käsiksi reboundiin, mutta Lehner paikkasi edeltävän erheensä upealla patjavenytyksellä Z:n yritettyä kääntää kämmeneltä kiekon sisään.

12. minuutilla Vegas meni 2-3 johtoon ajassa 12:20 Krebsin kolmannessa vaihdossa. Vaihto alkoi hyökkäyspäästä ja Peytonkin sai kiekkokosketuksia osana kulmarallia. Hän pudotti vasemmasta laidasta viivaan ja Martinezin levityksestä Pietrangelo ampui oikeasta laidasta taas kohti maalia. Dumba oli ensin irtokiekossa ja hetken päästä Wild pääsikin pois omista. Pietrangelo kuitenkin pysäytti vastaiskun Vegasin puolustussiniviivan kulmassa ja Roy jatkoi irtokiekon oikeaa laitaa pitkin eteenpäin Krebsille, joka vuorostaan syötti neljän Wild-pelaajan läpi ristiin Tuchille. Tämä spurttasi vasenta laitaa pitkin maalille ja ampui toisella kosketuksella kiekon takakulmaan yli Talbotin patjan. Tilanne haiskahti paitsiolta, mutta Wild ei uskaltanut uudestaan käyttää haastoa, koska jos se olisi mennyt pieleen, Vegas olisi saanut neljän minuutin ylivoiman. Yhtä kaikki, Krebs sai heti tehopisteen NHL-debyytissään kuten kaikkien aikojen ykkösvaraus Glass aikoinaan:




Krebsin neljäs vaihto alkoi keskialueen aloituksella, mutta tuon aloituksen otti Roy. Krebs kruisaili lyhyen vaihdon ajan keskialueella ja lähti vaihtoon, kun oman alueen avaus päätyi aitioon. Päätösminuutilla Vegas hukkasi kaksi 2v1-tilannetta. Ensin Joonatan syötti Karlssonille, joka nosti rystyltä torsoon metrin päästä vaikean haltuunoton jälkeen. Lopussa Roy ja Theodore pääsivät 2v1-tilanteeseen. Roy ampui itse vasemmalta puolelta ohi ja yli takakulman.

Toisen erän alun VGK oli purjeessa. Kaprizov kuitenkin hukkasi ensin one-timerin oikeasta siivestä ja sitten hänen rystykuti keskeltä päätyi Lehnerin hanskaan. Tuon jälkeen Krebs otti ensimmäisen aloituksensa kirkkaissa valoissa kaapien sen omille omassa päässä. Hague purki kiekon pois. Vaihto oli lyhyt ja Tuch jäi vielä kehiin stunttaamaan nelosessa Kolesarin ja Carrierin vierellä. Yleensä hän tai Roy pelasi myös nelosvitjassa.

Viiden minuutin kohdalla nähtiin ehkä Krebsin paras vaihto, kun hän ensin karvasi kiekon Dumbalta ja yritti kääntää oikeasta kulmasta kiekon keskelle Roylle, mutta syöttö ei mennyt perille. Paine jäi kuitenkin isäntien alueelle ja Krebs suoritti uuden stopin siniviivalla yhdessä Royn kanssa ja siirsi irtopalan keskelle Roylle, mutta tämä menetti kiekon. Seuraavaksi kuitenkin oikealla puolella Roy katkaisi yhä uudelleen Wildin hyökkäykseenlähdön, Krebs otti irtokiekon ja siirsi sen keskelle Pietrangelolle, joka ampui blokkiin. Tuo vaihto oli kuitenkin vahva esitys Krebsin kiekottomasta pelaamisesta, jota nähtiin paljon junioreissa. Hänen liikkeensä todella aiheuttaa ongelmia vastustajalle:

Vegas meni 2-4 johtoon ajassa 26:48. Spurgeon avasi suoraan Stephensonille, joka pudotti keskelle Stonelle ja tämä laukoi limpun ohi Talbotin. Karmea virhe isäntien kapteenilta. Spurgeon paikkasi erheensä kuitenkin pian 5v3-ylivoimalla, kun ensin McNabb antoi poikkarin Kaprizoville maalin edessä ja hetken päästä Pietrangelon maila nousi Kirillin kasvoihin. Karlsson-Whitecloud-Martinez oli AV-kolmikko, mutta se ei auttanut, kun Kaprizov syötti maalin kulmalta alas ja Spurgeon tinttasi vastakiekkoon ohi Martinezin blokkiyrityksen. Kiekko painui maaliin lopulta Boninon housujen kautta.

32. minuutilla Krebs hävisi keskialueen aloituksen, mutta teki sitten itsensä kertaalleen tarjottavaksi keskikaistalle omalla alueella saamatta kuitenkaan avausta lapaan, jolloin Tuch joutui hakemaan kiekon ja tulemaan itse alhaalta keskialueen läpi ja dumppasi kiekon päätyyn ennen kuin ketju lähti vaihtoon. Vegas meni 3-5 johtoon 36. minuutilla, kun ensin Kaprizov tuhlasi vasemmalta takatolpalta avopaikan poikittaissyötöstä. 3v2-vastaiskusta syntyi sitten maali, kun Karlsson syötti oikealta poikittain Martinezille, joka ei ampunut itse, vaan siirsi vielä viereen Marchessaultille ja tämä namutteli tyhjiin kauniin kuvion päätteeksi. Viimeisellä minuutilla Foligno karkasi boksista läpi, mutta Lehner pysäytti patjalla kämmenuiton maaliviivalle. Janmark ehti irtokiekkoon juuri ennen Kaprizovia ja siirsi kiekon kauemmas.

Päätöserän alussa Krebs kellui ensimmäisessä vaihdossaan vain hyökkäysalueella slotissa, kun muut kierrättivät kiekkoa laidoissa ja jokunen viivavetokin taisi tulla, mutta Krebs ei päässyt keskeltä käsiksi irtokiekkoihin. Viiden minuutin kohdalla hän otti hyökkäyspäässä aloitusvoiton ja sai Roylta nopeasti kiekon takaisin. Krebs lähti kiertämään vasemmasta ympyrästä kohti oikeaa laitaa suojaten kiekkoa rystyllä, mutta lopulta hän menetti pelivälineen laidassa ja Minnesota purki kiekon. Tuossa näkyi hyvin, että liike riittää, mutta suojaamisessa ja tasapainossa on petrattavaa. Voimaa vain lisää, niin hyvä tulee.

Ajassa 8:30 Stone pysäytti hyökkäyksen keskialueella ja loi itse omasta riistostaan 2v1-tilanteen. Syöttö meni kuitenkin Stephensonille hieman eteen ja tämä joutui kurottamaan siihen saamatta kunnon kutia aikaan. Puolivälissä erää Wild kavensi 4-5:een, kun ensin Royn poikkisyötöstä Tuch tuhlasi avopaikan takatolpalta. Wild purki kiekon ja Martinez vuoti pinchatessaan, mutta hän ehti vielä polkea Raskin kiinni ja pakotti tämän syöttämään takaviistoon keskelle Boninolle, joka puolestaan vei kiekon sivuun ja odotti Royn putoamista polvilleen, kunnes hän syötti maalin eteen Fialalle läpi sentterin paikalle ehtineen Krebsin. Fiala neppasi reboundin verkkoon toisella yrittämällä, kun Martinez ei saanut häntä kuriin Krebsin kanssa.

Viitisen minuuttia ennen loppua Vegas tuhlasi ylivoiman saamatta oikeastaan mitään vaarallista aikaan. Kaksi minuuttia ennen loppua Rask ampui puolustajan jaloista patjaan vasemmasta laidasta. Lehner hukkasi kiekon, kun se jäi hänen mustan patjansa etupuolelle. Rask pääsi käsiksi omaan reboundiin ja siirsi sen sivuun, mutta Suter ampui ohi maalin. Wild tuli kuitenkin tasoihin parikymmentä sekuntia myöhemmin. Isännät voittivat keskialueella aloituksen ja dumppasivat kiekon päätyyn. Whitecloud ehti hyvin sinne ensin ja McNabb jatkoi kiekon ränniin ilman ongelmia. Smith oli vastassa vasemmassa laidassa, mutta ikävä kyllä kiekko kimposi hänen luistimestaan suoraan keskelle omaa aluetta eikä Karlsson yltänyt kiekkoon, vaan Fiala otti sen ja siirsi Kaprizoville, joka liikkui sivuttain maalin editse ja nosti sitten vasemmalta kulmalta kiekon maalin kattoon ohi voimattoman Lehnerin. Harmittava oman alueen kiekonmenetys tilanteessa, jossa ei ollut edes suurta hätää. Sulaminen kruunautui minuutti ennen loppua, kun Stephensonin ketju joutui juoksemaan omissa kiekon perässä. Greenway ja Foligno toimittivat kiekon syvyydestä viivaan ja Brodinin rannari painui tuplamaskin läpi ohi Lehnerin. Lopussa Vegas haki tuloksetta tasoitusta ilman maalivahtia, joten Wild otti viidennen peräkkäisen voittonsa Vegasia vastaan. Vegas voitti kauden kaksi ensimmäistä keskinäistä, mutta sittemmin on palattu normaaliin marssijärjestykseen.

Arvosanataulukko
++
+ Pietrangelo, Marchessault, Karlsson, Smith, Tuch, Krebs, Roy, Stone
+/- Hague, Whitecloud, McNabb, Theodore, Martinez, Carrier, Kolesar, Janmark, Stephenson
- Lehner
--

Krebs ei kirjannut yhtään kutia, mutta hänen ollessaan jäällä laukausyritykset olivat 9-4 Vegasille. Maalit olivat 2-1, koska Krebs ehti sekunneiksi jäälle ennen 1-1 tasoitusta Stephensonin tilalle, joten teholukema oli +1. Aloitusprosentti oli erinomainen 80%, kun Krebs voitti 4/5 aloitusta. Krebsille merkittiin myös yksi kiekonriisto. Kuten todettua, liike ja pörrääminen oli jo NHL-tasoa, mutta suojaamisessa ja tasapainossa on kehitettävää. Kiekollisena hän pystyi tekemään jo hyviä pieniä siirtoja ahtaissa tiloissa ja palkintona oli yksi syöttöpistekin. DeBoer totesi Krebsin olleen erinomainen ja olisi toivonut voivansa antaa tälle enemmänkin peliaikaa.

Tuch saa myös plussan osumastaan. Karlssonin ketju oli kärkiketjuista parempi, koska se ei jäänyt miinuksille ja olisi ollut plussalla ilman sitä vähän epäonnistakin 5-5 osumaa, jossa Smithin luistimesta kiekko kimposi vastustajalle laidasta. Stone saa silti kakkosketjusta plussan 1+1 tehoistaan. Alakerrasta Pietrangelo oli näkyvin hyökkäyssuuntaan ja hän teki hyviä katkoja kiekottomana ollen muun muassa käynnistämässä 2-3 maalia. Pakkipari Martinez sen sijaan oli minusta ajoittain vähän hukassa. Hän vuoti pinchatessaan neljännessä isäntien maalissa ja Spurgeonin lämärikin meni blokista läpi toisessa erässä. Toki 1+1 tehot toiseen suuntaan nostivat hänet neutraaliksi. Lehner puolestaan oli epävarma maalillaan ja vaikka seassa oli pari hyvääkin torjuntaa, peliesitys kääntyi hippasen negatiivisen puolelle, kun erityisesti patjareboundeissa hän hukkasi pelivälineen pari kertaa. Torjuntaprosentti oli vain 81,3%.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Lehner puolestaan oli epävarma maalillaan ja vaikka seassa oli pari hyvääkin torjuntaa, peliesitys kääntyi hippasen negatiivisen puolelle, kun erityisesti patjareboundeissa hän hukkasi pelivälineen pari kertaa.
Noissa neljännessä ja viidennessä Minnestotan maaleissa näkyy hyvin tuo, että Lehner pystyy ehkä ensimmäisen torjunnan tekemään, mutta sen jälkeen alkaa uiminen jään pinnalla, eikä mies enää sieltä mihinkään nouse torjumaan, joten vastustajalla on helppo työ lakaista munkki pussiin. Joku Fleury olisi tehnyt jonkinlaiset ihmeheittäytymiset ja mahdollisesti torjunut nuo reboundtilanteet, tai pysynyt jaloillaan, ollen valmis reboundien torjumiseen.

Theodore esitti tuossa ennen noita maaleja taas taitojaan vetää siniviivalta veto suoraan päin ensimmäistä vastustajaa, jolloin vastustaja pääsi läpiajoon. Maalia ei tuolla kertaa syntynyt, mutta jotenkin Theodoren pitäisi opetella saamaan tuo laukauksensa ohi ainakin ensimmäisen vastustajan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
52/56 Minnesota vs. Vegas

Fleury palasi uuniin. Pacioretty oli yhä sivussa. Hieman tuo huolestuttaa, koska ennen kuplapudotuspelejäkin hän oli loukkaantuneena treenileirillä tulleen vamman takia ja sitten itse esitykset pudotuspeleissä olivat kaukana runkosarjan tasosta. Ja koska Vegas yhä kamppailee kotiedusta, Pacioretty varmasti pelaisi jos pystyisi, joten siksi tuo huolestuttaa, koska tuskin ihan pienen vamman takia hän on sivussa, vaikka häntä tarkkaillaan päivittäin, vaan vamma selvästi estää pelaamisen ja voi heijastua pian alkaviin pudotuspeleihinkin. Yhtä kaikki, kenttäpelaajisto oli sama kuin viime pelissä. Krebs jatkoi kolmossentterinä Tuchin ja Royn välissä.

Arvosanataulukko
++
+ Stephenson, Pietrangelo, Janmark, Smith, Tuch, Roy, Krebs
+/- Martinez, Theodore, McNabb, Fleury, Karlsson, Marchessault, Carrier, Kolesar
- Hague, Whitecloud, Stone
--

Avauserässä ei juuri pelattu jääkiekkoa, vaan nujakoitiin. Hague kolasi Kaprizovin selästä laitaan aitioiden edessä vaarallisesti ja siitä käynnistyi ensimmäinen torikokous, jonka lopuksi Kaprizov kellisti Whitecloudin jäihin ja tältä aukesi nenäkin samassa tohinassa. Kun pojat pääsivät pois istunnolta, Foligno haastoi Haguen puolustamaan tekoaan. Hague kirjasi uransa ensimmäisen NHL-tappelun, koska hän ei perääntynyt, vaan nujakoi tasapäisesti Folignon kanssa, kunnes tuomarit tulivat väliin. Hetkeä myöhemmin puolestaan McNabb ja Hartman antoivat iskuja toisilleen Vegasin maalin edessä. Tunnetta oli paljon pelissä, kun panoksena oli kotietu playoffeihin. Wild sai kaikkinensa kolme ylivoimaa, joista ensimmäinen oli paras. Rask pääsi pari kertaa ampumaan suoraan syötöstä neliön läpi ja yksi vedoista kilahti ylärimaan. Fleury oli vieraiden paras pelaaja avauserässä pitäen torjunnoillaan vieraat pelissä mukana. Tasaviisikoin toki Vegas piti Wildin melko hyvin kurissa:




Toinen erä oli sitten alun jälkeen vieraiden hallintaa. Kahden erän jälkeen maalipaikat 5v5-pelissä olivat 15-2 Vegasille. VGK onnistui hyvin pitämään Wildin keskustan ulkopuolella:




Yksi maalikin nähtiin, kun Dumba menetti kiekon Janmarkin karvauksen alla keskialueella. Tuloksena oli 2v1-vastaisku. Janmark tarjoili ja Stephenson naulasi one-timerin pussiin ohi Talbotin. Stephensonin vitja loi pari muutakin paikkaa, mutta Stone haki turhaan vielä oikeasta laidasta syöttöä hyvästä vetopaikasta takatolpalle Martinezille. Toinenkin keskiketju eli Krebsin vitja pelasi hyvin ja loi pari pidempää päätypeliä, mutta ei oikein päässyt sieltä laatupaikoille.

Päätöserässä Wild aloitti pelaamaan ja oli pelin päällä. Spurgeon kilautti rimaan erän alkupuolella nousunsa päätteeksi, kun Fleury oli maskissa eikä nähnyt mitään. Ansaittu tasoitus tuli ajassa 51:13. Kaprizov paini ensin kulmassa Whitecloudia vastaan. Hän siirsi kiekon päätyyn, jossa Hartman voitti kamppailussa Karlssonin. Hague tuli turhaan tuplaamaan jättäen Zuccarellon vapaaksi maalin eteen. Hartman löysi Zuccarellon, joka hetkeksi hukkasi kiekon, mutta sai sen takaisin liikkuen vasemmalle. Samalla kulmasta Whitecloud laskeutui maalin eteen ja vaihtoi lennosta miehiä Haguen kanssa puolustaen Zuccarelloa, koska Kaprizov liikkui takatolpalle lähemmäs Hagueta. Zuccarello käänsi kiekon takatolpalle kohti Kaprizovia ja tämä ohjasi ilmasta kiekon sisään, kun Hague ei saanut häntä kuriin, vaan pyöri hieman hukassa maalin edessä. Tuolle kolmospuolustajaparille on viime aikoina sattunut vähän liikaa vastaavia nukahduksia omalla alueella ja sillä on ollut ongelmia myös maalinedustan siivoamisessa, joten en ole yllättynyt, että jääaika on tippunut noin varttiin iltaa kohden. Viimeisessä kymmenessä pelissä esimerkiksi Whitecloud on pelannut kuudesti korkeintaan vartin ja korkeimmillaankin 18:49. Hague on pelannut viiteen viime peliin kerran 17 minuuttia ja neljästi korkeintaan 14:47.

Kaprizov teki toisenkin maalin hetken päästä, kun Hartman voitti aloituksen Karlssonia vastaan ja irtokiekkoväännössä Kaprizov tönäisi Marchessaultin sivuun sekä ampui nopeasti kiekon ohi Fleuryn kauden 26. osumallaan. Vegas sai kuitenkin vielä yhden ylivoiman ja nousi tasoihin sekunti ennen jäähyn loppua, kun Martinez laukoi viivasta päin Dumbaa, Karlsson otti irtokiekon, siirsi sen sivuun ja Smith nosti takakulmalta kiekon reppuun.

Jatkoajalla Pietrangelolla oli kaksi paikkaa. Ensin Marchessault tarjoili 2v1-hyökkäyksestä paikan maalin eteen, mutta Alex ohjasi päin Talbotia. Kiekko pysyi kuitenkin vierailla ja uuden haun jälkeen Tuch tarjoili oikeasta siivestä poikkisyötön Pietrangelolle, joka ei erehtynyt toista kertaa. Voitto varmisti pitkälti kotiedun, kun Wild putosi viiden pisteen päähän ja jäljellä on neljä ottelua. Voitto taisi olla myös ensimmäinen vajaalla kokoonpanolla pelatessa saldon ollessa nyt 1-4-1.

Miinuksen annan kolmosparin lisäksi kapteenille, joka sortui pariin epätavalliseen harhasyöttöön ja teki pari väärää ratkaisua hyökkäyspäässä. Stephenson ja Janmark sen sijaan saavat plussat värkättyään yhden osuman. Stephenson pelasi muutoinkin vahvasti. Smith oli Karlssonin vitjan paras yksilö. Krebsin vitjalle annan myös kokonaisuudessaan plussan, koska eritoten toisessa erässä se loi pitkiä hyökkäyksiä ja Roy varsinkin oli kiekollisena yllättävänkin näkyvä sekä pysyi pelivälineessä hyvin kiinni.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
DeBoer totesi ottelun jälkeen, että hän on iloinen, että Minnesota-kammo on voitettu. Minnesotan pelaajat puolestaan totesivat ottelun jälkeen, että he haluavat Vegasin kaverit vastaan playoffseissa. Vähän pahaa pelkään, että Minnesota on edelleen kryptoniittiä Vegasille ja pahin mahdollinen vastustaja playoffseissa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
53/56 Vegas vs. St. Louis - Krebsin kotidebyytti

Lehner palasi maaliin. Kokoonpano oli muutoin sama. Pacioretty missasi kolmannen pelin putkeen. Reaves vapautui LTIR-listalta osallistuen harjoituksiin, muttei vielä pelannut. Patera nostettiin taksiin ja Thompson-Sikura kaksikko lähti farmiin tärkeisiin kotipeleihin. Yleisöä oli paikalla jo 50% kapasiteetista. Noin 7500 katsojaa oli kauden ennätysyleisö NHL:ssä ja ilmeisesti NBA:ssakaan ei ole suurempia yleisöjä näkynyt.

Arvosanataulukko
++
+ Hague, Martinez, Whitecloud, Smith, Karlsson, Marchessault, Krebs, Stone, Stephenson, Tuch
+/- Pietrangelo, McNabb, Roy, Carrier, Kolesar, Janmark
- Lehner, Theodore
--

Krebs oli heti alussa näkyvä kotidebyytissään. Viiden minuutin kohdalla Faulk pujotteli ohi Tuchin ja ampui McNabbin jaloista takapatjaan. Krebs kuitenkin puolusti erinomaisesti Schennin irti irtokiekosta maalin kulmalla. Kolmen minuutin päästä Krebs oli taas esillä, kun hän jätti kiekon vasemmassa laidassa Tuchille ja tämä ampui Binningtonin ylävartaloon ruuhkan läpi. Tuota edelsi ketjun voimin tehty katko keskialueella ja nopea kääntö. Unohdin viimeksi muuten mainita, että Krebs sai jääaikaa ykkösylivoimassa Janmarkin tilalla slotissa. Tähän peliin oli kuitenkin palattu vanhaan, kun Janmark oli taas ykkösylivoimassa Stephensonin, Stonen, Marchessaultin ja Theodoren kanssa. Kakkosylivoima oli ennallaan sen oltua vaarallinen viime peleissä. Päätöserässä toki sitten Krebs otti Janmarkin paikan taas ykkösylivoimasta, koska kesken pelin hänet siirrettiin ykkösketjuun.

Vegas meni johtoon ajassa 13:23. Karlsson katkaisi rännissä Binningtonin avauksen ja siirsi laidasta kiekon keskelle nousseelle Haguelle. Maalin eteen syntyi 2v2-tilanne. Hague syötti ohi Paraykon ja takatolpalta Smith ohjasi kiekon maaliin, kun Walman nukahti. Blues tasoitti erän lopussa alivoimalla, kun Vegas pelasi löysästi. Bozak dumppasi kiekon päätyyn ja luisteli ohi Theodoren ensimmäisenä kiekkoon takaisin kiinni. Stephenson tuli apuun tuplaamaan hieman turhaan ja O'Reilly jäi vapaaksi maalin eteen. Tämä ohitti Lehnerin suoralla laukauksella Bozakin päätytarjoilusta.

Toiseen erään Krebs nostettiin ykkösketjun vasempaan laitaan, koska DeBoer halusi nähdä hänet laiturina ennen pudotuspelejä. Janmark putosi kolmosketjuun ja Roy siirtyi sentteriksi. Avauskympiltä jäi mieleen Lehnerin triplatorjunta alivoimalla, joka piti lukemat tasoissa. Krebs osoitti taas laadukasta kiekotonta pelaamistaan yhdeksännellä minuutilla luisteltuaan takamatkalta kiinni Schwartzin ja takakarvattuaan tältä kiekon irti. Hänen ensimmäiset potkunsa ovat erinomaisen voimakkaat. 34. minuutilla Blues meni 1-2 johtoon. Theodore avasi keskialueelle vaikean syötön, jota omat eivät saaneet haltuun. Blues käänsi pelin toiseen suuntaan ja iski puolittaisesta 3v2-hyökkäyksestä. Sanford syötti poikittain ja Perron iski kiekon oikeasta laidasta sisään, kun syöttö meni Theodoren ja Tuchin läpi sekä kruunuksi Lehner vielä vuoti, kun paketti ei pysynyt kasassa. Parin minuutin päästä peli oli 1-3, kun Lehner imuroi uudelleen. Schwartz ampui kesken pyörityksen kulmasta vain kiekon kohti maalia ja se livahti sisään längeistä. Vegas kuitenkin kavensi kymmenen sekuntia ennen taukoa. Ykkösketju pelasi vahvan vaihdon päädyssä pysyen kiekossa Stonen, Pietrangelon ja Krebsin voimin, kunnes viimeksi mainittu siirsi kiekon kulmaan Stephensonille, joka siirsi Stonelle ja tämä pudotti viivaan Martinezille, jonka lämäri painui maaliin Krebsin oltua maskissa.

Päätöserässä Whitecloudin viivavedosta aiheutui ruuhkatilanne maalille. Irtokiekon löysi Roy, joka käänsi sen sisään ohi Binningtonin. Hague sai myös syöttöpisteen. Toiselta puolikkaalta jäi mieleen Lehnerin torjunta Bluesin 3v2-hyökkäyksessä, kun Walmanille pedattiin paikka takaviistoon slottiin, mutta Lehner otti potkut eteenpäin ja sai patjan eteen alakulmaan. Jatkoajalla Hoffman ja Pietrangelo hukkasivat läpiajot, kunnes Marchessault sai Tuchilta vapauttavan syötön oikeaan laitaan ja nosti kiekon etuyläkulmaan ajettuaan maalille. Golden Knightsin saldo jatkoaikapeleissä on nyt puhdas 9-0 ja noiden extrapisteiden ansiosta se johtaa divisioonaa.

Alakerrasta plussaa saavat 0+2 tehot kerännyt Hague ja 0+1 tehot saanut Whitecloud. Tuo pari nosti tasoaan joidenkin heikompien pelien jälkeen. Martinez oli myös hyvä tehden maalin ja pelastaen ainakin yhden olemalla oikeassa paikassa estämässä vanhanaikaisen. Karlssonin vitjasta kaikki pääsivät tehoille ja pidin heidän kahden suunnan pelaamisestaan. Stonen vitja värkkäsi yhden osuman ja Krebsin kiekottomasta pelaamisesta pidin sen verran paljon, että hän saa taas plussan. Laiturin rooliin sopeutuminen sujui ihan hyvin ja hän teki maskin tärkeään 2-3 kavennukseenkin. Pelipaikka pudotuspeleissä on lähellä, jos joku on loukkaantuneena. Tuchin kanssa on jo löytynyt jonkinlainen kemia ja Tuchkin saa plussan voittomaalin alustuksestaan. Hän on nyt alustanut kaksi perättäistä voittomaalia jatkoajoilla. Lehner päästi pari helppoa maalia ja Theodore puolestaan oli kiekollisena haparoiva, joten he saavat miinusta, koska vaatimustason pitää olla kovempi molempien kohdalla.

AHL:n pudotuspelien ohjelmakin on julki: AMERICAN HOCKEY LEAGUE ANNOUNCES DETAILS FOR 2021 PACIFIC DIVISION PLAYOFFS - Henderson Silver Knights

HSK tulee sijoittumaan kolmen kärkeen, joten se pääsee suoraan semifinaaleihin, joiden neljäs joukkue setvitään sijoille 4-7 sijoittuneiden kesken. Välierät ja finaali ovat paras kolmesta -menetelmällä, joten runkosarjan jälkeen HSK pelaa vähintään kaksi ja enintään kuusi peliä riippuen menestyksestä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Blues tasoitti erän lopussa alivoimalla, kun Vegas pelasi löysästi.
Inhottaa olla negatiivinen taas, mutta totuus on mielestäni se, että Vegas pelasi löysästi kaksi ekaa erää. Oli kyllä niin HMV Vegas, etten ollut tuollaista pitkään aikaan nähnyt. Ei tuntunut homma motivoivan ollenkaan. Ehkä on sitten vähän väsyä, pelitahti on ollut aika tiivis. Kolmannessa erässä sitten laitettiin vähän bensaa suoniin lisää, ja sitä jo kehtasi katsoakin. Jatkoajalla ei sitten taaskaan näyttänyt kiinnostavan, kiekko vietiin lähinnä kohti omaa maalia, mutta onnistuttiin sentään pitämään se hallussa ja olla päästämättä maalia omiin, ja sen verran sitten kiinnosti lopussa, että Marchy hoiti pisteet kotiin.

Plussista ja miinuksista sen verran, että omiin silmiini Stoner kyllä liikkui hitaasti eikä käynyt pyydykseen kalastustermejä käyttääkseni parissa ekassa erässä. Ajattelin jo, että jotain loukkia on kyseessä, mutta kyllä miinusta olisi tullut noiden kahden erän perusteella. Loppua kohti hän kiinnostui vähän, joten minun papereissani jäi +/- pelaajaksi. Olisiko sitten taustalla jotenkin kaipuu Mad Maxia kohtaan, kun näistä on tullut aikamoinen erottamaton dynaaminen duo.

No tänään taas sama peli uusintana, toivottavasti tällä kertaa olisi vähän enemmän energiaa Vegasilla alusta lähtien. Ainakin kai Fleury syöksyilemässä maalilla, ehkä jo se piristäisi. Nuo kultaiset kypärät ovat sinänsä hienoja, mutta eivät sovi mielestäni harmaaseen yleisasuun. Koko asu vaan samalla kypäränkultaisella värillä, sitten olisi hienoa katsella!!!
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No nyt oli tämä toinen peli St. Louisia vastaan sellainen, että joukkue oli hereillä alusta asti. Tuollaista peliä oli kiva katsella. St. Louisilta ei ehkä paras peli, mutta Vegasilla oli kyllä yritystä alusta saakka. Smittyn uran ensimmäinen hattutemppu oli myös iloinen asia. Ja Martinezin epäitsekkyyttä blokeissa ei voi kuin yksinkertaisesti ihailla. Kaveri laittaa ruumiinsa joukkueen menestyksen puolesta peliin sataprosenttisesti. Tänään taisi tulla yhdeksän blokkia. Kaverit pelin jälkeisessä haastattelussa vain vitsailivat, että lääkärit kysyvät Smart-Alecilta mistä tällä kertaa sattuu...

Krebsin loukkaantuminen oli taas sitten todella ikävä juttu. Toivottavasti hän kuntoutuisi vielä jatkopeleihin. Yleensä kasvovammoista tullaan aika nopeasti takaisin, mutta tiedä sitten olisiko tuossa vähän aivotärähdyshuoliakin. Hyökkääjät loppuvat Vegasilla kesken, jolleivat Reaves ja Nosek ja Mad Max pääse pian palaamaan.

Martinezista vielä, sopimus ilmeisesti loppuu tähän kauteen. Tekisi mieli sanoa, että totta kai Vegas tekee jatkosopimuksen, mutta koska joukkue keikkuu niin lähellä palkkakattoa, ei asia ole ehkä ihan niin yksinkertainen. UFA:na kai Martinez voi itse myös vähän valikoida missä joukkueessa haluaa jatkaa, eikä se päätös välttämättä osu Vegasiin. Katsotaan kesällä kuka lähtee joukkueesta ja kuka palaa syksyllä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
35/40 Henderson vs. San Jose

Thompson palasi rosteriin pienen tovin jälkeen oltuaan loukkaantuneena ja taksissa. Maalissa oli kuitenkin Dansk. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti T-Mobile Areenalla, joten kyseessä oli tuplapelipäivä, kun myöhemmin Golden Knights isännöi Bluesia. Ykkösketjuun oli kasattu kärkiosaaminen. Viime aikoina hyvin yhteen pelannut Elvenes-O'Regan kaksikko sai rinnalleen myös änäristä farmiin palanneen Sikuran. Rondbjerg siirtyi kolmosvitjaan ja Marushev oli täten rosterin ulkopuolella. Alakerrassa oli sekoitettu kaikkia pareja vaihteeksi.

Quinney-Glass-Dugan
Elvenes-O’Regan-Sikura
Dorofeyev-Leschyshyn-Rondbjerg
Jones-Cotter-Duke

Schuldt-Murphy
Hayes-Miromanov
Ahac-Pachal

Dansk
Thompson

Plussat ja miinukset
++ Glass
+ O'Regan, Sikura, Dorofeyev, Leschyshyn, Dugan, Quinney, Hayes
+/- Dansk, Schuldt, Murphy, Ahac, Pachal, Jones, Cotter, Duke, Rondbjerg, Elvenes
- Miromanov
--

Avausmaali oli epäonninen. Hayes rikkoi mailansa tällätessään vastakiekkoon O'Reganin pudotuksesta. San Jose sai vastaiskun ja Hayes joutui puolustamaan ilman mailaa. Samalla Miromanov oli vähän liian keskellä ja Wiesblatt löysi oikealta puolelta Reedyn, joka nosti läheltä etuyläkulmaan. Henderson tasoitti heti ylivoimalla, kun O'Regan latasi vasemmasta siivestä kiekon yläkulmaan Glassin tehtyä maskia Sawchenkolle. Cody sai myös syöttöpisteen Sikuran ohella. Maali oli Dannylle kahdeksas viimeiseen kahdeksaan peliin. Puolivälissä avauserää ykkönen loi kaksi YV-hyökkäystä. Glass ampui viisaasti itse, mutta logoon. Sitä ennen sen sijaan Glassin poikittaissyötöstä Dugan haki vielä turhaan pudotusta Quinneylle keskelle, kun one-timer olisi ollut oikea ratkaisu. Hetken päästä peli oli 2-1, kun uusittu kolmonen pelasi vahvan vaihdon hyökkäysalueella. Lopuksi Hayes nousi viivasta vasenta laitaa ohi karvaajan ja ampui ranteella maalille. Sawchenkon paketti vuoti ja veli Dorofeyev putsasi kiekon sisään maaliviivalta. Leschyshyn oli myös tärkeässä osassa tuossa vaihdossa keräten kakkossyötön. Vedot olivat 14-11, mutta silmätestin perusteella Danskilla ei kyllä juuri pahoja tilanteita ollut maalin lisäksi ja Sawchenkon päädyssä sen sijaan oli paine useammin.

Toisessa erässä iskettiin pari maalia avauskutosella. Ensin suorahyökkäyksen lopuksi Sikura ampui keskeltä hyökkäystä tukeneen Murphyn laitapassista. Kiekko pomppi yli Sawchenkon ja Glass sohi sen sisään maaliviivalta. Hetken päästä Merkel ampui viivasta, Dansk torjui eteensä ja reboundiin ehti ensin Letunov ampuen sen slotista ohi ruotsalaisen, kun kolmosketjun hyökkääjät vuotivat sijoittumisessaan. Avauskympin lopuksi Hayes kilautti ylärimaan kaukaa. Maalien jälkeen HSK kesti kaksi alivoimaa, joten päätöserään mentiin 3-2 lukemissa.

Päätöserä alkoi jämäylivoimalla. Sen HSK hyödynsi, kun Dorofeyev oli terävänä maalin edessä Quinneyn käännön jälkeen. Elvenes sai kakkospassin. San Jose kavensi perään ylivoimalla, kun Wiesblatt nosti maalin kulmalta kiekon ohi Danskin. Tuota edelsi kuitenkin Oscarin 4-5 perättäistä torjuntaa, mutta liika oli liikaa. Loppuluvut 5-3 iski tyhjiin Dugan Glassin riistettyä kiekon vastustajalta omalla alueella.

Ykkönen oli kokonaisuudessaan hyvä. Glass erottui edukseen niin paljon, että hän saa kaksi plussaa. O'Regan ja Sikura pelasivat yhä hyvin yhteen ja samoin Dorofeyev-Leschyshyn kaksikosta pidin. Pavel vietti jopa kahden maalin iltaa ja on osoittautunut hyväksi maalineduspelaajaksi. Alakerrassa Hayes erottui edukseen hyökkäyssuuntaan ja liikutti kiekkoa rutiinilla. Miromanov sen sijaan oli aika vaisu ja tosiaan sijoittui heikosti 1-1 maalissa. Liike ei näyttänyt ylipäätään niin hyvältä kuin debyytissä.

54/56 Vegas vs. St Louis

Fleury palasi maaliin. Krebs jatkoi ykkösessä ja Janmark kolmosessa. Kenttäpelaajisto oli sama muutoin kuin viime peleissä.

Avauserä oli isänniltä dominoiva. Laukaukset olivat 12 minuutin jälkeen 9-0, vartissa 10-0 ja 16 minuutissa 10-2, kun vihdoin Blues sai aikaan pari kutia kohti Fleurya. O'Reilly ampui oikeasta laidasta ja patjareboundin Perron tuuttasi uudelleen päin Fleurya. Avauskympillä Vegasin paras paikka tuli Tuchille, kun hän riisti kiekon vastustajan alimmalta pelaajalta ja ampui nopean kääntökudin päin Hussoa. Lisäksi Janmark tarjoili poikittaissyötöllään mainion paikan Smithille. 12. minuutilla Smith oli jäällä osana nelosvitjaa Carrierin ja Kolesarin kanssa. Carrier ajoi vahvasti maalille vasemmalta ja irtokiekon löi Schwartzin kautta sisään Smith. Minuutin päästä puolestaan Vegas iski alivoimalla, kun Pietrangelo astui keskialueella katkaisemaan Perronin avauksen ja sinisen ylityksen jälkeen tarjoili one-timerin Stephensonille eikä tämä erehtynyt. Blues ei täten selvinnyt kautta läpi ilman päästettyä alivoimamaalia. Erän lopussa Marchessault kilautti oikeasta laidasta tolppaan Bortuzzon jaloista. Taukojohto oli tosiaankin ansaittu, koska viisikkopuolustaminen toimi.

Toisen erän avauskympillä sama meno jatkui. Blues sai aikaan kaksi kutia kohti maalia ja ensimmäiseenkin meni kahdeksan minuuttia, joten vedot olivat 15-5 pelin puolivälissä. Toisessa päässä Vegasilla oli pari puolittaista paikkaa mm. Joonatan suojasi ja ajoi oikeasta laidasta maalille ampuakseen patjoihin läheltä. Theodoren lämäri puolestaan nousi Krebsin kasvoihin ja tämä jätti pelin kesken kuten @Amerikanihme totesikin yllä. 12. minuutilla Thomas tarjosi päädystä paikan maalille kulmalle Hoffmanille, joka ampui syliin. Tuota paikkaa seurasi kuitenkin vieraiden illan paras jakso, kun se loi 2-3 laatupaikkaa päätöskympillä. Schenn karkasi ensin läpi, kun Hague ei saanut siniviivalla haltuun vaikeaa kaverisyöttöä. Fleury kuitenkin koppasi vedon räpyläänsä. Hetken päästä Kyrou sai syötön painottomalle puolelle suorahyökkäyksessä ja leikkasi keskelle, mutta Martinez tökkäsi viime hetkellä kiekon irti. Lopulta Blues onnistui maalinteossa, kun Parayko riisti kiekon Theodorelta päädyssä ja nousi maalin eteen viimeistelemään rystyllä. Toisessa peräkkäisessä pelissä Theodore pelasi siis turhan löysästi omissa.

Päätöserän alkupuolella Tuch hankki liikkeellään ylivoiman, kun vastustaja kamppasi hänet. Vegas hyödynsi ylivoiman. Pietrangelon ja Martinezin kautta kiekko kierrätettiin oikeasta siivestä maalin kulmalle. Smith pyörähti maalin eteen ja nosti oman reboundinsa läheltä yli patjan ohi Husson, jota vastaan Vegas on tuntunut leikittelevän melko helppoihin voittoihin jo pari kertaa tällä kaudella. En ole vakuuttunut suomalaiskassarista hirveästi tämän kauden perusteella. Blues sai kahdeksan minuutin tienoilla oivan kavennustilaisuuden, kun McNabb ensin taklasi keskialueella Thomasia, mutta jäikin itse päätään pidellen jään pintaan ja nousi sieltä hitaasti. Hän ei ehtinyt omalle paikalleen ja niinpä Blues ehti kiekotella hetken aikaa ylivoimalla Vegasin alueella, kunnes lopuksi Thomas ampui slotista ranteella tulisesti kilpeen McNabbin liruessa myöhässä paikalle. Puolivälissä erää Stone puolestaan tarjosi poikittaissyötöllään avopaikan takatolpalle Janmarkille, mutta kuten Smith avauserässä, myös Janmark laukoi ohi. Päätösvitosella Blues oli nousta peliin mukaan vielä, mutta ylivoimalla O'Reilly onnistui sutimaan patjareboundin ohi tyhjästä maalista maalin kulmalta. Martinez oli toki myös lapansa kera puolustamassa maaliviivaa, mutta veto olisi mennyt ohi kuitenkin. Käsittämätön missaus. Lopulta sitten Smith laittoi pelin pakettiin iskemällä kiekon tyhjiin punaviivalta. Tuo kyllä yllätti, että kyseessä oli vasta uran ensimmäinen hattutemppu Reillylle.

Arvosanataulukko
++ Smith
+ Pietrangelo, Martinez, Carrier, Kolesar, Tuch, Marchessault
+/- Fleury, McNabb, Hague, Whitecloud, Stone, Stephenson, Karlsson, Krebs, Janmark, Roy
- Theodore
--

Smith saa pari plussaa hattutempustaan. Pietrangelo puolestaan parantaa jatkuvasti playoffeja kohti mentäessä. Tässäkin pelissä hän alusti kaksi osumaa entistä seuraansa vastaan. Martinez oli tosiaan niin ikään hyvä yhdeksällä blokillaan ja yhdellä syöttöpisteellään. Theodore saa puolestaan miinuksen lepsuilustaan vieraiden osumassa. Fleury otti rutiinivoiton 20 kopilla. Carrier-Kolesar kaksikon palkitsen plussalla nelosketjusta, koska he alustivat avausosuman ja olivat kivan energisiä läpi illan ollen keskipisteinä muutamassa kahakassakin. Tuch ja Marchessault puolestaan ampuivat viidesti kohti Hussoa tuloksetta, mutta he olivat mielestäni sen verran hyvin pelin sisällä, että annan plussat myös heille. Stone-Stephenson kaksikon anti jäi vähän vaisuksi, jos Stephensonin AV-maalia ei lasketa.

Martinezista vielä, sopimus ilmeisesti loppuu tähän kauteen. Tekisi mieli sanoa, että totta kai Vegas tekee jatkosopimuksen, mutta koska joukkue keikkuu niin lähellä palkkakattoa, ei asia ole ehkä ihan niin yksinkertainen. UFA:na kai Martinez voi itse myös vähän valikoida missä joukkueessa haluaa jatkaa, eikä se päätös välttämättä osu Vegasiin. Katsotaan kesällä kuka lähtee joukkueesta ja kuka palaa syksyllä.
Nykyisen sopimuksen arvo on tosiaan neljä miljoonaa ja tuskin tuon halvemmalla Alec on jäämässä kaupunkiin, koska hän on kuitenkin jo voittanut kannun, joten hänen ei tarvitse antaa alennusta pelatakseen voittajasuosikissa. Ensi kauden alkaessa hän on 34-vuotias, joten jos Martinez jatkaa, parin vuoden sopimus olisi ideaali. Kyllähän hänet olisi hyvä pitää rosterissa, jollei sitten Haguen uskota pystyvän täyttämään hänen saappaitaan ensi kaudesta alkaen. Silloinkin sitten Coghlan ja Holden olisivat tyrkyllä pelaavaan kuusikkoon.

Ensi kaudeksi maalivahteihin on sidottu samat 12 miljoonaa kuin tälläkin kaudella. Puolustuksessa on kiinni 18,016,667 miljoonaa dollaria viidessä pelaajassa ja Martinez olisi sitten se kuudes puuttuva palanen. Hague ja Whitecloud pelaavat vielä ensi kauden todella halvalla, joten se helpottaa hieman Alecin kohtaloa. Holden tai Coghlan on seitsemäs puolustaja. Hyökkäykseen on kiinnitetty Nosekia ja Janmarkia lukuun ottamatta muut yksilöt, joten tilaa ei tosiaan hirveästi ole, mutta tältä ensi kauden rosteri voisi näyttää:

Marchessault 5,0 - Karlsson 5,9 - Smith 5,0
Pacioretty 7,0 - Stephenson 2,75 - Stone 9,5
Krebs 0,894 - Glass 0,863 - Tuch 4,75
Carrier 1,4 - Nosek 1,3 - Reaves 1,75
Roy 0,75 Kolesar 0,725

Martinez 4,0 - Pietrangelo 8,8
McNabb 2,5 - Theodore 5,2
Hague 0,791 - Whitecloud 0,725
Coghlan 0,75

Lehner 5,0
Fleury 7,0

= 82,348 miljoonaa dollaria

23 pelaajan NHL-miehistöä Vegas tuskin saa kokoon, vaan se tulee reissaamaan jälleen vajaalla miehistöllä, mutta Glass ja Krebs ovat ainakin waivervapaita pelaajia ensi kaudella, joten heitä voi pomputella edustusjoukkueen ja farmin välillä, jollei Reavesia saada esimerkiksi kaupatuksi. Joka tapauksessa janmark tuskin jatkaa joukkueessa enää tämän kevään jälkeen, koska hän on liian kallis eivätkä näytöt toistaiseksi oikeuta jatkosopimukseen, kun kasassa on yksi tehty maali tyhjiin. Toki hänen peliinsä kuuluu paljon muutakin, mutta TOP9 roolissa tulisi kyetä tuottamaan enemmän tehoja ja Krebs pystynee hoitamaan saman roolin ensi kaudella suunnilleen yhtä hyvin.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Annettiin sitten "vähän" eteen Coloradolle ja lähdettiin matsiin 15:llä luistelijalla (DeBoerin uusin älynväläys? Korjaus: taisi olla taas näitä palkkakattomurheita). Hyvin kuitenkin taisteltiin kaksi ensimmäistä erää, mutta vastassa oli Grrrruuuuu, joten maalit jäivät sitten siihen yhteen. Viimeisessä erässä sitten väsy tuli ja nouti Vegasin, ja kun Lehner hörppäsi taas kaksi maalia tässä ottelussa (siis molemmat Coloradon maalit), niin lopun epätoivoinen taistelu oli turhaa.

Martinez vissiin sitten blokkasi yhden laukauksen liikaa edellisessä matsissa ja oli nyt potilasosastolla. Toki Coloradolta taisi olla seitsemän vakiomiestä lasaretissa ja koronassa ja ties missä, joten hienosti heillä riittää leveyttä. Vegasilla on vähän kapeampi materiaali, ja se maksoi nyt sitten. Fleury olis voittanu.

Lisäys: Peyton Krebsillä on leuka rikki ja on poissa kokoonpanosta tuntemattoman pitkän ajan...
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
55/56 Vegas vs. Colorado

Lehner palasi maaliin. Krebsilla tosiaan murtui leuka ja hänet leikattiin jo eilen. Martinez oli jalkavamman takia sivussa. Hän lienee blokannut liikaa kiekkoja minunkin epäilyksen mukaan. Niinpä käytössä oli vain 15 kenttäpelaajaa. Theodore oli Pietrangelon pari ja McNabb Whitecloudin. Hague oli viides puolustaja. Hyökkäyksessä kärkiketjut olivat Janmark-Stephenson-Stone ja Karlssonit. Carrier oli kolmosessa Royn ja Tuchin kanssa Kolesarin oltua kymmenes hyökkääjä. Edellisen kerran yli vuosikymmen sitten lokakuussa 2010 Devils oli pelannut 15 kenttäpelaajalla, joten VGK teki pientä historiaa.

Arvosanataulukko
++
+ Pietrangelo, Theodore, Hague, Stone
+/- Lehner, Whitecloud, Tuch, Kolesar, Carrier, Roy, Smith, Karlsson, Marchessault, Janmark, Stephenson
- McNabb
--

Eipä yllä olevaan Amerikanihmeen viestiin ole paljoa lisättävää. Kelailin pelin läpi melko nopeasti. Kaksi ensimmäistä erää olivat hyviä. Vedot olivat niissä 29-13 isäntien eduksi, mutta päätöserässä Avs tasasi kudit 8-8 ja iski ratkaisevan osuman, kun McNabb ei saanut Compherin mailaa kuriin maalin edessä Newhookin ja Timminsin esityöstä. Avausmaalissa Pietrangelo luki hyvin Haguen patjareboundin liikeradan ja oli oikeassa paikassa oikeaan paikaan. Stone alusti hyvin syvyydestä kiekon viivaan. Ylipäätään Pietrangelo jatkoi vahvoja viime aikojen esityksiään ja se lupaa sentään hyvää playoffeihin. Avsin tasoituksessa toisessa erässä McNabb ja Whitecloud antoivat turhan paljon tilaa Burakovskylle ampua keskeltä suoraan luistelusta ja Lehnerin räpylä vuoti. Eipä siinä, ihan kohtalainen esitys tuo oli vajaalla rosterilla ja 40 minuuttia Vegas oli jopa hivenen parempi joukkue. Intensiteetti oli kunnossa ja viisikkopelaaminen melko tiivistä. Kyseessä oli pienten marginaalien viihdyttävä ottelu, joka kääntyi osin Grubauerinkin ansiosta vieraille. Toki Tuch olisi voinut Carrierin esityöstä viimeistellä tyhjiin 2v0-hyökkäyksestä avauserässä ja ehkä Golden Knights olisi lopulta voittanut. Virtaus kulki melko tasaisesti kuitenkin päästä päähän. Kamppailupelaamisessa Vegas oli ehkä vähän niskan päällä 40 ensimmäistä minuuttia.

Kärkipari uurasti 29 minuuttia ja saa plussat siitä hyvästä. Pietrangelo teki tietysti maalin, mutta myös Theodore oli hyvä kiekollisena. YV:llä toki olisin kaivannut vähän vaarallisempia viivatoimituksia. Hague oli alustamassa ainoaa osumaa jääden plussalle tehotilastossa. McNabb puolestaan oli jäällä molempien vieraiden maalien aikana ja katseli niitä aitiopaikalta, joten annan hänelle lievän miinuksen. Yläkerta oli melko tasapaksu. Stone saa ainoana plussan, koska hän alusti ainoan maalin lisäksi pari muutakin hyvää paikkaa syöttötaidollaan. Hän myös pelasi eniten hyökkääjistä 22:38. Tilastopoimintana voisi myös noteerata Carrierin yhdeksän taklausta reilussa 11 minuutissa.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kauden viimeinen runkosarjamatsi hoidettiin sentään kunnialla, eikä Fleury joutunut päästämään kiekkoa taakseen. Ei ollut Hailaumasta tällä kertaa kunnon vastusta. Harmi, jos Marleaun ura päättyy tuollaiseen rökäletappioon, eikä yleisöäkään ollut paikalla todistamassa miehen mahdollisesti viimeistä NHL-peliä kuin kourallinen. Hieno paikka oli tehdä läpiajosta maali, mutta jotenkin se laukaus meni maalin sivuitse, kun Fleury oli jo poissa pelistä.

Vegasilla tosiaan oli mahdollisuus harjoitella velttoiluakin varsinkin 4-0 tilanteen jälkeen. Sikura kuitenkin halusi pelata, ja hienoa nähdä hänen tekevän pari nättiä maalia. Hyvä laukaus näyttäisi miehellä olevan.

---

Pitäisi varmaan tehdä jonkinlaista yhteenvetoa Vegasin pelaamisesta runkosarjan osalta, mutta taidan jättää sen suosiolla @Salmingin tehtäväksi. Näin kuitenkin nyt varmaan enemmän Vegas-pelejä tällä kaudella kuin kertaakaan aiemmin, joten siinä mielessä oli kiva kausi. Uskoisin, että numerollisesti ainakin tämä oli toistaiseksi Vegasin paras kausi, vaikka tynkäkausi olikin. Petro ajettiin sisään, ja siinä menikin suuri osa kautta. Loppukaudesta hän rupesi vähän näyttämään tehoiluaan ja näytti vähän rennommalta kaukalossa ja vaihtoaitiossa. Kai se ottaa aikansa sopeutua uuteen joukkueeseen.

Maalivahteja käytettiin tasavahvasti silloin kun molemmat olivat terveitä. Jännä nähdä, jatkuuko sama pleijareissa. Palkkakaton kanssa oli taistelua, piti tehdä kaikenlaisia ihmeliikkeitä, että pysyttiin katon alla. Loppukaudesta jäivät mieleen loukkaantumiset, ja näyttää pahasti siltä, ettei Mad Maxista ole ainakaan runkosarjan tasoiseksi maalijyräksi, jos nyt pääsee jatkopeleihin mukaan ollenkaan. Jännitettävää on myös Smart Alecin, Reavesin ja Nosekin kohdalla, ehtivätkö vielä pudotuspeleihin mukaan. Ja pudotuspeleissä vastassa lienee ensin Minnes-tota, joka on myrkkyä Vegasille, ja jos jollain ilmeellä pystyisivät State of Hockeyn kaatamaan, niin kiitokseksi toisella kierroksella tulisi vastaan liigan paras joukkue Colorado. Joten odotukset eivät ole kovin korkealla, mutta niin sitä vaan taisteltiin jopa President Trophysta viimeisille kierroksille saakka. Viva Las Vegas!!!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
56/56 Sharks vs. Golden Knights

Fleury oli maalissa. Sikura ja Coghlan nousivat kokoonpanoon. Coghlan oli Haguen pari ja Sikura oli kolmosessa Royn ja Tuchin kanssa. Carrier ja Kolesat täyttivät nelosta ja vuorollaan joku muista laitureista täydensi tuon trion.

Arvosanataulukko
++
+ Fleury, Sikura, Carrier, Kolesar, Janmark, Roy, Tuch, Smith, Marchessault, Karlsson, Pietrangelo, Coghlan, Whitecloud
+/- Stone, Stephenson, McNabb, Hague, Theodore
-
--

Ylikävelyksi kauden viimeinen runkosarjapeli tosiaankin meni. San Jose kaatui tennislukemin 6-0 ja se tarkoitti sitä, että Vegas voitti kauden kaikki kahdeksan keskinäistä ottelua. Samalla tuli täyteen komeat 40 voittoa 56 ottelusta. Avauserä näytti jo suunnan pelille, kun vedot olivat 6-20. Vegas onnistui päättämään vyörynsä kahteen täysosumaan. Avausmaalissa Pietrangelo oli hyvin hereillä maalin edessä Marchessaultin käännettyä kiekon laidasta maalille ja pelivälineen pompattua Smithin luistimesta sopivasti tarjottimelle. Toisessa maalissa Roy kikkaili hienosti laidasta esiin, ampui ja rebound putosi takatolpalle suoraan Kolesarin lapaan. San Josella oli paikka kaventaa erän lopussa, kun Marleau karkasi alivoimalla läpi ja veivasi jo Fleuryn jäihin, mutta nosto karkasi yli. Vegas hukkasi toisella puolikkaalla pari ylivoimaakin. Coghlan sai jääaikaa kakkosviisikossa viivamiehenä Pietrangelon siirrettyä vasempaan siipeen ampujan paikalle. Ykkösylivoimassa Hague puolestaan oli oikeassa siivessä one-timeruhkana kuten aikoinaan farmissa.

Toisen erän alussa Tuch sai lätyn laidasta Karlssonilta vauhtiin ohi Burnsin. Tuch heitti kiekon maalille, Melnichuk sylki eteensä ja Carrier tuli paikalle nostamaan kiekon reppuun ennen Ferraroa. 4-0 maalissa puolestaan Marchessaultin laukaus livahti oikeasta laidasta melko helposti etukulmasta sisään, mutta vastassa olikin AHL-veskari, jota Hendersonkin on kyykyttänyt tällä kaudella. Smith ja Whitecloud tekivät esityön tuohon maaliin, joten taas kerran Florida-veljet kurittavat San Josea parin tehopisteen verran.

Päätöserän tähti oli Sikura, joka niin ikään on jo farmissa ehtinyt alistaa Melnichukia. Nyt hän iski kaksi maalia. Ensimmäisessä kiekko tuli sopivasti päädystä Janmarkin kautta slottiin ja Sikuran nopea rannari meni etuyläkulmaan. 6-0 maalissa Coghlan katkoi keskialueella isäntien avauksen ja käänsi nopeasti pystyyn pelin sinisen päälle Sikuralle, joka otti pari potkua ja ampui sitten E. Karlssonin jaloista takayläkulmaan patenttirannarillaan. Sikuralla oli aiemmin tehtynä vain yksi NHL-maali, mutta nyt hän onnistui jopa kahdesti. Fleury pelasi lopulta uransa 67. nollapelin nousten ohi Royn kaikkien aikojen tilastossa yksin sijalle viisitoista.

Nollapelistä irtoaa tietysti plussa. Nollapeli varmisti myös sen. että Fleury ja Lehner voittivat William M. Jennings -palkinnon. He päästivät yhteensä 124 maalia, joka oli neljä vähemmän kuin Islandersin veskarit.

Karlssonin vitja oli odotetusti elementissään Sharksia vastaan. Stephensonin ketjusta Janmark pääsi tehoille ja oli muutoinkin pirteä voimahyökkääjä tässä ottelussa. Alaketjuista kaikki saavat plussat päästyään tehoille. Sikura heräsi henkiin päätöserässä ja sitä ennen eritoten Carrier-Kolesar kaksikko pelasi erinomaisesti. Tuollaista kamppailupelaamista haluan nähdä lisää. Puolustajista Whitecloud ampui paljon viivasta ja sai yhden syöttöpisteen. Coghlan pelasi mukiinmenevästi ja alusti viimeisen osuman katkollaan. Pietrangelo jatkoi 1+0 tehoin vahvaa loppukauttaan. Lisäksi hän ampui seitsemästi kohti maalia. Viimeiseen viiteen peliin Alex on koonnut 3+2 tehot. Jääaikaa jaettiin tasaisesti ja Hague pelasi eniten 22:39, koska isoja poikia ei haluttu turhaan kuormittaa enää pelin ratkettua.

Lasken myöhemmin yhteen runkosarjan plussat ja miinukset ennen kuin playoffit puskevat päälle. Kommentoin myös silloin tarkemmin yksilöitä, mutta joukkuetilastoja on ihan hyvä käydä läpi jo nyt.

Pitäisi varmaan tehdä jonkinlaista yhteenvetoa Vegasin pelaamisesta runkosarjan osalta, mutta taidan jättää sen suosiolla @Salmingin tehtäväksi. Näin kuitenkin nyt varmaan enemmän Vegas-pelejä tällä kaudella kuin kertaakaan aiemmin, joten siinä mielessä oli kiva kausi. Uskoisin, että numerollisesti ainakin tämä oli toistaiseksi Vegasin paras kausi, vaikka tynkäkausi olikin. Petro ajettiin sisään, ja siinä menikin suuri osa kautta. Loppukaudesta hän rupesi vähän näyttämään tehoiluaan ja näytti vähän rennommalta kaukalossa ja vaihtoaitiossa. Kai se ottaa aikansa sopeutua uuteen joukkueeseen.

Maalivahteja käytettiin tasavahvasti silloin kun molemmat olivat terveitä. Jännä nähdä, jatkuuko sama pleijareissa. Palkkakaton kanssa oli taistelua, piti tehdä kaikenlaisia ihmeliikkeitä, että pysyttiin katon alla. Loppukaudesta jäivät mieleen loukkaantumiset, ja näyttää pahasti siltä, ettei Mad Maxista ole ainakaan runkosarjan tasoiseksi maalijyräksi, jos nyt pääsee jatkopeleihin mukaan ollenkaan. Jännitettävää on myös Smart Alecin, Reavesin ja Nosekin kohdalla, ehtivätkö vielä pudotuspeleihin mukaan. Ja pudotuspeleissä vastassa lienee ensin Minnes-tota, joka on myrkkyä Vegasille, ja jos jollain ilmeellä pystyisivät State of Hockeyn kaatamaan, niin kiitokseksi toisella kierroksella tulisi vastaan liigan paras joukkue Colorado. Joten odotukset eivät ole kovin korkealla, mutta niin sitä vaan taisteltiin jopa President Trophysta viimeisille kierroksille saakka. Viva Las Vegas!!!
Pisteprosentilla (73,2%) mitattuna tämä oli tosiaan kaikkien aikojen runkosarja, kun voittoja kertyi 40 56 ottelusta. Debyyttikaudella pisteprosentti oli 66,5% ja silloin Vegas voitti 51 ottelua. Täydellä kaudella 73%:n tahdilla voittoja olisi kertynyt peräti 60.

Mitä tulee muihin runkosarjatilastoihin, Golden Knightsin AV-prosentti 86,8% oli koko sarjan paras. YV-prosentti 17,8% sen sijaan oli vasta 22. paras. Mikään ei siis periaatteessa ole muuttunut Gallantin kausiin verrattuna, jolloin AV toimi ja YV yski. Toki ihan näin hyvää AV ei ikinä ollut Gallantin alaisuudessa, jolloin Vegas oli suunnilleen TOP6 alivoimanippu prosenttien oltua 81%:n pinnassa, mutta nyt taso oli yli viisi prosenttiyksikköä parempi. YV-prosentti oli puolestaan parhaimmillaan Gallantin alaisuudessa parina kautena 21-22%, joten sillä saralla DeBoer jäi jälkeen. Laukausmäärät ottelua kohden ovat pysyneet melko samoina. Gallantin alaisuudessa Vegas ampui kahdesti yli 34 kertaa iltaa kohden ja kerran 32,8 kertaa per peli. DeBoerin alaisuudessa lukema oli tällä kaudella 32,7. Sen sijaan annettuja kuteja vastustajalle oli vain 27,3 iltaa kohden tällä kaudella, mikä on uusi ennätys. Gallantin aikana Vegas ylsi parhaimmillaan lukuun 29,3 kahdesti.

Vielä merkittävämpi parannus tapahtui päästetyissä maaleissa. Vegas päästi vain 2,18 maalia per peli, kun Gallantin aikana omiin meni 2,74, 2,78 ja 2,94 maalia per peli eri kausina. Tuo on massiivinen parannus ja tietysti liigan laadukkain maalivahtikaksikko oli osasyynä. Tehtyjä maaleja oli 3,39 per peli, joka on myös uusi ennätys. Gallantin paras noteeraus oli 3,27, mutta yhtä kaikki jokaisella kaudellaan Vegas on tehnyt vähintään kolme maalia per peli.

Yksi merkittävä parannus oli myös se, miten Vegas pelasi johtoasemassa. Jos se johti avauserän jälkeen, se voitti peleistä 84,6%, kun Gallantin aikana prosentit olivat lähempänä 75:tä. Samoin kahden erän jälkeen johtamistaan peleistä Golden Knights voitti tällä kaudella yli 93%, joka on ennätys. Avauserän jälkeen tappioasemasta Vegas nousi voittoon 38%:ssa otteluista. Gallantin paras noteeraus oli 39%, joten tuota ennätysta ei rikottu. Sen sijaan kahden erän jälkeen tappioasemasta Vegas nousi tällä kaudella voittoon vielä 37,5%:ssa otteluista ja se on merkittävä ennätysparannus, koska Gallantin aikana prosentit olivat eri kausina pyöristettynä 24%, 17% ja 15%. Kolmansissa erissähän Vegasin maalisuhde oli päättyneellä kaudella huima +26 (69-43), joka selittää tuota tilastoa. DeBoer on saanut siis joukkueen yrittämään tosissaan loppuun saakka ja ryhmässä on nykyään jo sen verran johtajuutta, että he luottavat oman pelin tuottavan tulosta ennen pitkää. Gallantin aikana kolmansien erien maalisuhteet olivat +10:n pinnassa tasaisesti.

Yhden maalin peleistä Vegas voitti runkosarjassa 65% ja sekin oli uusi ennätys, kun aiempi oli 58%. Eikä pidä unohtaa täydellistä jatkoaikasaldoa 9-0. Yhtään ottelua Vegas ei hävinnyt siis jatkoajalla ja rankkaritappioitakin kertyi vain kaksi. Rankkarivoittoja oli yksi, kun useimmat pelit ratkesivat jo jatkoajalla ritarien eduksi.

Kovin pahoja notkahduksia joukkueelle ei tapahtunut DeBoerin ensimmäisellä täydellä kaudella. Sesonki alkoi neljän ottelun voittoputkella ankkoja ja Arizonaa vastaan. Kuudesta ensimmäisestä pelistään Vegas voitti viisi. Neljä peleistä oli tosiaan Arizonaa vastaan putkeen ja kirjoittelinkin ennen kauden alkua ohjelman tultua julki, että nyt joukkueella todella on mahdollisuus saada lentävä lähtö ja sen se teki. Kymmenen ensimmäisen pelin saldo oli 8-1-1, kun toinen tappio tuli Bluesia vastaan pilkuilla.

Seuraavat viisi peliä tuottivat kolme tappiota ja tuo oli kauden toiseksi huonoin jakso itse asiassa. Tappioista kaksi tuli putkeen Coloradoa vastaan ja jälkimmäinen oli kirvelevä 3-2 häviö ulkoilmaottelussa, mutta ilman muuta ottelu Tahoe-järven rannalla oli runkosarjan kohokohta. Ulkoiltapelin jälkeen joukkue haki voiton Denveristä maalein 0-3 Fleuryn ilmiömäisen esityksen jälkeen ja siitä alkoi taas kuuden pelin voittoputki, jonka aikana ennen niin vaikea Wild kaatui muun muassa kahdesti kotona. Voittoputki päättyi kahteen vierastappioon Minnesotassa, kun Wild sai revanssinsa. Noita tappioita seurasi kuitenkin viiden pelin voittoputki. 28 ottelun jälkeen Vegas oli napannut 21 voittoa.

Kymmenen pelin jakso maaliskuun lopusta huhtikuun alkuun oli runkosarjan heikoin. Saldo oli vain neljä voittoa, viisi tappiota varsinaisella ja yksi häviö pilkuilla. Sekaan mahtui kauden pisin tappioputki kolme ottelua huhtikuun alussa, kun peräjälkeen Kings ja Wild kahdesti kaatoi ritarit Vegasissa.

Tuota huonoa jaksoa seurasi sitten vuorostaan seurahistorian pisin voittoputki, joka oli kymmenen ottelua. Se alkoi 10. huhtikuuta 7-4 voitolla Arizonaa vastaan. Putki päättyi samaa joukkuetta vastaan vieraissa vappuna 3-0 tappioon. Voittoputken aikana Yotes, Kings ja Sharks kaatuivat kahdesti, Ducks kolmesti ja Avalanche kertaalleen. Maaliero oli 45-17. Runkosarja päättyi viiteen voittoon ja kolmeen tappioon viimeisestä kahdeksasta ottelusta.

Playoffien alustava ohjelma tuli julki hetki sitten. Jos Vegas voittaa divisioonan, se pelaa maanantaina Bluesia vastaan. Jos Avs voittaa yöllä Kingsin, Vegas aloittaa pelit sunnuntaina Minnesotaa vastaan ja vieläpä parhaaseen katseluaikaan iltakymmeneltä.

Mitä tulee pelaajistoon, haluaisin kyllä nähdä, että maalivahdit yhä vuorottelevat. Miksi? Koska se tuotti ennätyksen päästetyissä maaleissa, joten minusta toimivaa konseptia on turha nyt muuttaa, koska kaksi loistavaa maalivahtia on se kilpailuetu, josta Vegas maksaa 12 miljoonaa kaudessa, joten olisi jopa hölmöä ratsastaa eteenpäin esimerkiksi pelkästään Fleurylla. Avalanche, Minnesota ja Blues peluuttavat varmasti vain Grubaueria, Talbotia ja Binningtonia, joten Vegasin tulee tehdä asiat mielestäni eri tavalla, koska sillä on siihen varaa. Hieman kuitenkin pelkään, että DeBoer on toista mieltä, koska kommentit kauden aikana ovat viitanneet siihen, että runkosarja määrittää ykkösmaalivahdin pudotuspeleihin.

Paciorettysta olen huolissani kuten jo aiemmin totesin, koska hän ei ollut oma itsensä kuplapudotuspeleissä loukkaannuttuaan niitä ennen ja nyt hän oli monta peliä sivussa runkosarjan lopussa. Reaves lienee sentään aika lähellä pelikuntoa, koska hänhän on ollut jo reeneissä mukana. Nosekin tilanteesta ei ole mitään uutta kerrottavaa. Hän oli uransa parhaassa vireessä ennen vammaa, joten toivottavasti hän pystyy jatkamaan siitä, mihin jäi, kun hän palaa askiin. Jos kaikki ovat terveitä, kokoonpano on varmaan seuraava:

Marchessault - Karlsson - Smith
Pacioretty - Stephenson - Stone
Janmark - Nosek - Tuch
Carrier - Roy - Reaves
Kolesar

Martinez - Pietrangelo
McNabb - Theodore
Hague - Whitecloud

Fleury
Lehner

Lopuksi linkki paikallisen aviisin artikkeliin Silver Knightsin venäläiskolmikosta Dorofeyev-Marushev-Miromanov ja heidän sopeutumisestaan Amerikkaan: Culture shock: Russian-born Silver Knights adjust to life on and off the ice

Organisaation muista venäläisistä Morozov on parhaillaan mukana EHT-kiertueella ja kamppailee pääsystä MM-kisamiehistöön. Tänään hän pelasi Suomea vastaan kakkossentterinä ja ainakin tuttu Burdasov oli samassa ketjussa toisena laiturina. Melko jäiseltä ja flegmaattiselta Ivanin pelaaminen kuitenkin näytti playoffeihin nähden, mutta ehkäpä hän tuosta parantaa, kun tuntuma taas paranee. Kieltämättä hänet olisi mukava nähdä kisoissa mukana ja on siihen jonkinlainen mahdollisuus olemassa, kun päävalmentajana on Bragin, joka luotsaa siis myös SKA:ta.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Niinhän siinä sitten kävi, että ennätyshyvästä kaudesta palkinto on Vegasin todellinen kryptoniitti Minnesota vastaan jo heti jatkopelien avauskierroksella. Ja tosiaan jos ihme tapahtuu ja lääkkeet löytyvät Minnesotan kukistamiseen, niin palkinnoksi vastaan tulisi toiselle kierrokselle NHL:n paras joukkue Colorado. Kyl tää nii vääri o!
 
Niinhän siinä sitten kävi, että ennätyshyvästä kaudesta palkinto on Vegasin todellinen kryptoniitti Minnesota vastaan jo heti jatkopelien avauskierroksella. Ja tosiaan jos ihme tapahtuu ja lääkkeet löytyvät Minnesotan kukistamiseen, niin palkinnoksi vastaan tulisi toiselle kierrokselle NHL:n paras joukkue Colorado. Kyl tää nii vääri o!

On kyllä melkoinen tehtävä Lännen joukkueella vääntää itsensä mestariksi. Kaikki neljä joukkuetta ovat sellaisia, joita ei missään tapauksessa haluaisi playoffeissa vastaan ja näitä vastaan pitäisi sitten vääntää jopa 14 peliä - kunnes sitten alkaa "tosipelit".
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Arvosanataulukko runkosarja 2020-2021

Marchessault 55gp +++++++++++++++++++-+++++++++++++ = +31
Stone 55gp ++++++++++++++++++++-++++++++++-++ = +30
Pacioretty 48gp ++++++++++++++++++++++++++++ = +28
Karlsson 56gp +++-++++++-+++++++++-+++++++++++++ = +28
Tuch 55gp ++++++++++++++++++++--++++++++ = +26
Smith 53gp ++++++++++++-++++++++++++ = +23
Stephenson 51gp +++++++++++++--+++++++ = +18
Roy 50gp +++++-+++++++++++++ = +17
Carrier 52gp --++-++++++++++++++++ = +15
Nosek 38gp +-++++++++++++++ = +14
Glass 27gp ++++++++++ = +10
Kolesar 44gp ++++++-+-++-++++ = +10
Reaves 37gp +-+-+++++++++ = +9
Janmark 15gp ++++++ = +6
Krebs 4gp +++ = +3
Jurco 8gp ++ = +2
Sikura 6gp ++ = +2
Brown 4gp = +0

Martinez 53gp ++++++++++++++++++ = +18
Theodore 53gp ++-+-++++++++++++++++--+ = +16
Pietrangelo 41gp +--+++++++-++++++ = +11
Whitecloud 51gp +++++-+++-+-+++-++ = +10
McNabb 41gp -+-++-++++-+++- = +5
Hague 52gp ++++--+-+++-+-+--+-++ = +5
Coghlan 29gp +--+++-+ = +2
Holden 17gp +- = +0

Fleury 36gp ++++++++++-+++++--+++ = +15
Lehner 19gp --++++-- = +0
Dansk 1gp = +0
Thompson 1gp = +0

Plussat per ottelu -tilasto


Krebs +0,75
Pacioretty +0,58
Marchessault +0,56
Stone +0,55
Karlsson +0,50
Tuch +0,47
Smith +0,43
Janmark +0,40
Fleury +0,41
Nosek +0,37
Glass +0,37
Stephenson +0,35
Martinez +0,34
Roy +0,34
Sikura +0,33
Theodore +0,30
Carrier +0,29
Pietrangelo +0,27
Jurco +0,25
Reaves +0,24
Kolesar +0,23
Whitecloud +0,20
McNabb +0,12
Hague +0,10
Coghlan +0,07
Lehner +0,00
Holden +0,00
Brown +0,00
Dansk +0,00
Thompson +0,00

Sekalaisia huomioita:

- Vähemmän yllättäen sisäisen pistepörssin kolme parasta Stone, Pacioretty ja Marchessault olivat kolmen kärki plussissa koko kauden mitassa ja he olivat parhaat myös Plussat per ottelu -tilastossa, kun unohtaa Krebsin pienen otoskoon
- Fleury oli maalivahdeista selkeä kuningas
- Martinez ja Theodore johtivat puolustusta omilla otteillaan, kun Pietrangelo tosiaan piristyi vasta loppukaudesta
- Whitecloud-Hague pari suoriutui ihan mallikkaasti kolmosparissa ensimmäisellä yhteisellä täydellä kaudellaan. He pelasivat plusmerkkistä jääkiekkoa ja se riittää heidän roolissaan. Haguen otteissa oli vähän enemmän varianssia. Kun hän on kuuma, hän on jopa virtuoosi hyökkäyspäässä, mutta vastineena on Whitecloudia enemmän epätasaisuutta omalla alueella
- Vaikka Smith keräsi vain 25 tehopistettä, olen ollut hänelle suopea plussissa, koska paikkoja on kuitenkin ollut ja hän on pelannut kiekottomana entiseen malliin
- Vastaavasti 35 pinnaa nakuttanut Stephenson on Smithin perässä, koska ilmeisesti koin hänen saaneen tehopisteitä Stonen ja Paciorettyn avustuksella enemmän kuin hän olisi ansainnut. Joka tapauksessa Stephenson pelasi hyvän runkosarjan
- Luultavasti ensimmäistä kertaa yksikään pelaaja ei jäänyt miinuksille. Sekin kertoo siitä, että runkosarja meni koko joukkueelta enemmän kuin nappiin, koska sijoitus oli toinen koko liigassa
- Enemmän pelanneista Martinez ja Pacioretty eivät saaneet yhtään miinusta koko kaudella. Heillä oli kyllä tasapaksuja pelejä tietysti välillä, mutta varsinaiset katastrofi-illat jäivät väliin ja jos he mokasivat jotain, he onnistuivat paikkaamaan erheet vielä saman pelin aikana jotenkin muutoin
- Alaketjuista Tuchin ohella Nosek oli selkeä onnistuja lukemallaan +0,37 peliä kohden. Vaikka hän pelasi koronan ja loppukauden vamman takia vain 38 ottelua, hän teki pisteellä uuden piste-ennätyksensä 18 pistettä
- Janmark, Sikura ja Jurco esiintyivät plusmerkkisesti loppukaudella uudemmista tuttavuuksista. Syvyyttä löytyy siis, jos loukkaantumisia ilmenee
- Glassille olen ollut Smithin tapaan yllättävän suopea, koska Glassin kymmenestä tehopisteestä puolet syntyi kuitenkin ylivoimalla ja yhtään maalia tasakentin hän ei tainnut koko kaudella iskeä. Toisaalta YV-maaleja ei pidä väheksyä liiaksi, koska Glass oli kuitenkin siinä tilastossa noinkin vähäisellä pelimäärällä kolmanneksi paras neljällä maalillaan. Stone ja Pacioretty tekivät kuusi osumaa mieheen

Varsinaiset tarkemmat pelaaja-arvostelut kirjoittelen normaalisti vasta sitten, kun playoffitkin ovat ohi, joten palataan niiden pariin joskus loppukesästä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
- Alaketjuista Tuchin ohella Nosek oli selkeä onnistuja lukemallaan +0,37 peliä kohden. Vaikka hän pelasi koronan ja loppukauden vamman takia vain 38 ottelua, hän teki pisteellä uuden piste-ennätyksensä 18 pistettä
Tarkoittanet siis maaleja eikä pisteitä.

Yllättävän suuri tuo plussaero maalivahdeilla, selittynee osittain Lehnerin pitkällä poissaololla. Mutta pidät kuitenkin lähtökohtaisesti Fleurya ja Lehneriä yhtä hyvinä maalivahteina, ja vuorottelu saisi jatkua?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Tarkoittanet siis maaleja eikä pisteitä.

Yllättävän suuri tuo plussaero maalivahdeilla, selittynee osittain Lehnerin pitkällä poissaololla. Mutta pidät kuitenkin lähtökohtaisesti Fleurya ja Lehneriä yhtä hyvinä maalivahteina, ja vuorottelu saisi jatkua?
Tarkoitin sitä mitä kirjoitin eli Nosek paransi yhdellä pisteellä piste-ennätystään 17 pisteestä 18 pisteeseen.

Pidän Fleurya tällä hetkellä parempana, mutta jatkaisin silti vuorottelua, koska sillä tavalla Vegas menestyi runkosarjassakin paremmin kuin koskaan pisteprosentilla ja päästetyillä maaleilla mitaten ja vuorottelulla on siis mahdollisuus saada kilpailuetua kuten kirjoitinkin jo aiemmin, heh. Lehner on sen luokan maalivahti, että häntäkin kannattaa hyödyntää tuoreena varsinkin, kun hän on tulevaisuudessa se ykkösveskari kuitenkin. Fleuryn saldo oli runkosarjassa Wildia vastaan 3-3 ja Lehnerin 0-2, joten kun kumpikaan heistä ei selkeästi dominoinut keskinäisissä peleissä Minnesotaa vastaan, jatkaisin vuorottelulla. Jos Fleury oli kaatanut viidesti Wildin ja hävinnyt kerran, olisin eri mieltä. Luulen toki, että DeBoer peluuttaa Fleurya ainakin niin kauan, kunnes tämä häviää.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tarkoitin sitä mitä kirjoitin eli Nosek paransi yhdellä pisteellä piste-ennätystään 17 pisteestä 18 pisteeseen.
Jotenkin olin sokea ja skippasin Nosekin nimen yli ja luulin, että kirjoitit edelleen Tuchista, siitä sekaannus, pahoittelut.

Ja en nyt Fleuryynkaan luota sataprosenttisesti, mutta Lehneriin luotto on vielä löytämättä kokonaan. Jos kaveri laihduttaisi vähän ja kuntouttaisi itseään niin, ettei tarvitse heti ensimmäisen torjunnan jälkeen jäädä makailemaan jäähän ja pääsisi sieltä ylös torjumaan ennen kuin kiekko on maalissa, niin se auttaisi jo vähän. Toisaalta laihdutus voisi pienentää ruhon kokoa ja täten hän peittäisi pienemmän alan maalista, joten ehkä ihan laskelmoitua tuo mahtava ruumiinkoko.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
1/7 Vegas Golden Knights vs. Minnesota Wild





Fleury aloitti maalissa, joten hänestä tuli ensimmäinen maalivahti, joka on pelannut NHL:ssä pudotuspeleissä 15 perättäisenä kautena. Loukkaantuneista pelaajista vain Pacioretty ei ollut pelikuntoinen. Nosek, Reaves ja Martinez sen sijaan palasivat rosteriin. Tsekki stunttasi heti Paciorettya, joten Janmark oli kolmosessa ja Kolesar sentteröi tutusti nelosta. Puolustajaparit olivat täysin odotetut eli Alec pelasi terveenä ykkösparissa eikä McNabb.

Nosek–Stephenson–Stone
Marchessault–Karlsson–Smith
Janmark–Roy–Tuch
Carrier–Kolesar–Reaves

Martinez–Pietrangelo
McNabb–Theodore
Hague–Whitecloud

Fleury
Lehner

Minnesota aloitti sarjan tällä miehistöllä:

Greenway-Eriksson Ek-Foligno
Kaprizov-Hartman-Zuccarello
Fiala-Rask-Johansson
Bonino-Sturm-Bjugstad

Suter-Spurgeon
Brodin-Dumba
Soucy-Cole

Talbot
Kahkönen

Arvosanataulukko
++
+ Fleury, Tuch, Janmark, Carrier, Kolesar, Hague,
+/- Pietrangelo, Martinez, Theodore, Whitecloud, Stephenson, Nosek, Stone, Karlsson, Smith, Marchessault, Reaves, Roy
- McNabb
--

Kolmen minuutin kohdalla Dumba nosti kiekon katsomoon paineen alla. Nelosvitja karvasi ahnaasti Carrierin ja Kolesarin voimin eikä Matt saanut kiekkoa puhtaasti pois vieraiden päädystä, joten Vegas sai sarjan ensimmäisen ylivoiman. Laukaukset olivat tuohon mennessä 1-0 ja alku oli fyysinen. Jossain luki, että avauserässä taklattiin lopulta yhteensä 48 kertaa. Yhtä kaikki, Vegas oli muuttanut taas ylivoimiaan. Nyt ykkösylivoimaan oli ladattu tähtiosasto eli Theodore-Marchessault-Karlsson-Smith-Stone viisikko. Karlsson oli vasemmassa siivessä ja Marchessault oikealla. Toinen viisikko oli Pietrangelo-Martinez-Stephenson-Janmark-Tuch. Alivoimalla Eriksson Ek pääsi ampumaan vastaiskusta rystyltä oikeasta laidasta vieraiden ensimmäisen kudin kohti Fleurya. Ylivoiman lopussa Pietrangelo ampui päin Janmarkia ja Hartman polki puolittain läpi, mutta ampui vähän ohi alakulmasta b-pisteiden välistä.

Seitsemän minuutin kohdalla Kaprizov petasi päädystä paikan Zuccarellolle vasemmalle kaarelle ja tämä tällasi vastakiekkoon, mutta kiekko painui Fleuryn syliin. Ajassa 8:30 Janmark osoitti keskialueella hyvää malttia pysyen kiekossa ja odotti, että Martinez nousi vasenta laitaa pitkin mukaan hyökkäykseen ja syötti tälle. Martinez luisteli laitaa pitkin hyökkäysalueelle ja syötti sitten kohti takatolppaa, mutta Tuch ei saanut osumaa pyörivään syöttöön. Puolivälissä avauserää Reaves kohahdutti Wildin maalin takana antamalla komean vastataklauksen Spurgeonille. 12. minuutilla Hartman ampui slotista puolestaan räväkän ranteen Nosekin jaloista hieman ohi maalin. Ajassa 13:30 Pietrangelo pinchasi vahvasti viivasta vastaan pitäen paineen alueella. Tuch otti irtokiekon vasemmassa laidassa ja kiersi sieltä suojaten slottiin kuten niin monesti aiemmin, mutta kanttirannari ruuhkan läpi kilpistyi Talbotin patjaan. Heti perään Theodore katkaisi vieraiden hyökkäyksen keskialueella ja käänsi pelin nopeasti pystyyn Karlssonille, joka pääsi ampumaan avopaikasta, mutta veto meni suoraan syliin, kun Talbot tuli riittävästi vastaan. Hetken päästä puolestaan Carrier kokeili tuloksetta vanhanaikaista rystypuolelta ja Stone ampui slotista ranteella yli maalin. Maalipaikkoja siis riitti.

Erän lopussa Vegas sai vielä toisen ylivoiman, kun Fiala huitoi Pietrangeloa käsille tämän lähdettyä nousemaan viivasta kohti maalia. Ykkösylivoiman takakolmiosahaus päättyi siihen, kun Karlsson sai syötön neliön läpi Marchessaultilta, mutta joustorannari kilpistyi Talbotin olkapäähän etuyläkulmassa. Viime sekunneilla Stephenson puolestaan ohjasi Janmarkin syötöstä kiekon päätypleksiin ajettuaan maalille. Vedot kohti maalia olivat lopulta peräti 20-5 isännille, joten erä oli kaikkinensa vahva kotijoukkueelta. Maaliodottama olikin 1.7-0.2 Vegasin eduksi ja se pysyi vahvasti kiekossa sekä luisteli omiin kiivaasti tilan pois ottaen, kun Wild pyrki iskemään vastaan.

Toisen erän alkuun Vegas ei luonut mitään jämäylivoimallaan. Avauskymppi oli jopa Wildin hallintaa, kun vedot kohti maalia olivat 4-6. Vegasin vedot lähtivät lisäksi kaukaa laidoista, mutta Wild petrasi ja sai pari paikkaa luotua syvyyden kautta, kun päätydumppauksista Vegas ei päässyt kääntämään peliä yhtä tehokkaasti kuin avauserässä. Kolmannella minuutilla Hartman ampui suoraluistelusta oikeasta laidasta yli takakulman ja minuutin päästä hän hukkasi huiman maalipaikan, kun Kaprizov tarjosi päädystä rystylätyn Vegasin ykköskentällisen Marchessault-Karlsson-Smith-Martinez-Pietrangelo keskelle maalin eteen, mutta Fleury venytti räpylänsä yhden kosketuksen laukauksen eteen:




Toisella puolikkaalla ajassa 11:30 Roy kikkaili itsensä laidasta keskelle ja tarjoili maalipaikan maalin kulmalle Janmarkille, mutta syöttö ei ollut puhdas, joten kunnon maalipaikka jäi syntymättä. Silti tuo alkuperäinen kolmosvitja toimi ihan kivasti ajoittain. Viisi minuuttia ennen taukoa Bjugstad ampui hanskaan oikeasta laidasta suorahyökkäyksen päätteeksi, kun keskialueen ohjauspeli vuoti ohuesti. Hetken päästä toisessa päässä Stephenson hukkasi yhden tekopaikan heti, kun Tuch sai noston siihen asti vaisuun kakkosketjuun. Pari minuuttia ennen taukoa puolestaan Carrier väänsi kulmassa hyvin ja käänsi kiekon poikittain Haguelle, joka ampui painottomalta puolelta torsoon. Päätösminuutilla Smith puolestaan nappasi kiekon Dumbalta tämän lähdettyä nostamaan hyökkäystä, mutta vaarallinen kääntöaihio päättyi siihen, kun Brodin paikkasi Dumbaa katkomalla Smithin poikkisyötön Marchessaultille. Toisessa päässä Pietrangelo ehti vielä kampata puolivahingossa Sturmin ja Wild sai ylivoimaa puolitoista minuuttia päätöserän alkuun. Toisen erän vedot olivat lopulta kohti maalia 10-13. Päätösvitonen oli Vegasilta parempaa peliä avausvarttiin verraten.

Wildin päätöserän alun ylivoimalla Fiala ampui ranteella vasemmasta siivestä, mutta Martinez otti blokin. Luottonelikkona jäällä oli McNabb-Martinez-Karlsson-Smith ja Vegas kesti alivoiman. Ajassa 3:30 McNabbilla poltti kiekko lavassa hieman omissa ja Bonino pääsi väliin, mutta ampui lopulta takakulmasta ohi. Viidennellä minuutilla puolestaan McNabb oli pulassa taas, kun hän luisteli omiin päin irtokiekon perään kaksi Wildin pelaajaa niskassaan. Hän sai huitaistua kiekon laitaan, mutta Brodin ehti seuraavaan irtokiekkoon ensimmäisenä ja käänsi kiekon maalille. Pomppukiekko päätyi Kaprizoville, joka pääsi ohjaamaan kiekon kohti maalia, mutta Fleury venytti jotenkin käsivartensa vielä eteen akrobaattisesti.

Päätöserässä muuten Nosek pelasi nelossentterinä ja Kolesar nousi kolmosketjuun, kun Tuch jatkoi kakkosvitjassa. Kahdeksannella minuutilla Stone pujotteli upeasti vastustajan kakkoskentällisen eli Hartmanin ketjun ja Brodin-Dumba parin läpi maalipaikkaan, mutta viimeistely jäi vajaaksi. Ylivoiman hän kuitenkin sai hankittua. Se ei kuitenkaan tuonut tulosta, vaikka DeBoer otti aikalisän ylivoiman puolivälissä ja nosti Pietrangelon ansaitusti illan näytöillä ykkösylivoimaan mukaan, mutta Wildin uhrautuvainen neliö oli liikaa:




12. minuutilla Hartmanille siunaantui seuraava maalipaikka, mutta hän ampui keskeltä hanskan reunaan ja heti perään FIalan one-timer päätyi Fleuryn hanskaan. Päätösvitosella Wild tuli pari kertaa turhan helposti keskialueen yli ohi Vegasin trapin. 18. minuutilla tuo keskialueen trap murtui pahiten, kun Hartman sai seinäsyötön laidasta sinisen päälle ohi Theodoren. Hän oli päästä nokikkain Fleuryn kanssa, mutta Janmarkin takakarvaus pakotti Hartmanin ampumaan ahdistettuna suoraan syliin. Päätösminuutilla Marchessault vielä leikkasi vasemmasta laidasta suorahyökkäyksen päätteeksi keskelle, pysyi maltilla kiekossa ja ampui lopuksi, mutta Talbot pysyi mukana sivuttaisliikkeessä. Varsinainen peliaika päättyi lopulta maalittomana, joten ensi kertaa seurahistoriassa pudotuspeleissä Golden Knightsin peli eteni jatkoajalle 0-0 lukemissa. Avauskaudellahan Vegas voitti kahdesti Kingsin maalein 1-0, mutta nuo pelit ratkesivat varsinaisella peliajalla Theodoren ja McNabbin osumilla.

Jatkoajan aluksi Marchessault koukki itsensä jäähylle, kun maila juuttui Hartmanin kainaloon oman maalin edessä. Martinez-Pietrangelo-Stephenson-Stone nelikko antoi kuitenkin hyvää häirintää Stephensonin johdolla vieraille ja pakotetun päätydumppauksen puolustajakaksikko haki varmasti ja purki takaisin toiseen päähän. Ylivoiman lopussa kuitenkin isäntien nelikko oli hieman sekaisin ja Suter petasi viivasta paikasta maalin kulmalle Zuccarelolle, mutta tämä aikaili riittävästi ja Fleury ehti peittää kulman. Juuri kun jäähy oli umpeutunut, WIld iski 0-1 voittomaalin. Karlsson otti omalla alueella aloitusvoiton puhtaasti. Pietrangelo sai kiekon ja kiersi maalin. Sen jälkeen hän yritti purkaa laidan kautta, mutta kiekko ei ollutkaan enää kunnolla lavassa, joten purku jäi vajaaksi. Greenway pääsi väliin, kiersi päätyyn ja syötti sieltä maalin eteen Eriksson Ekille, joka ampui kiekon sisään Martinezin luistimen kautta längeistä.

McNabb saa miinuksen, koska hän oli ajoittain ongelmissa jalkanopeuden puutteen takia etenkin päätöserässä. Fleury puolestaan oli paras pelaaja Vegasilta ja saa siksi plussan. Todellisia pelastuksia oli ainakin kolme. Alakerrasta erottui positiivisesti Hague, jonka luistelu on kyllä kehittynyt huimasti ja hän tuki pariin otteeseen hyökkäyksiä hyvin. Lisäksi kehittyneen luistelun takia hän pääsee itse paineen alta pois. Pietrangelo olisi saanut myös plussan, mutta voittomaali oli osin hänen vikansa, joten en voi antaa plussaa. Siihen asti kyllä pidin hänen esityksestään. Se oli väkevä ja hän liikutti kiekkoa hyvin. Kamppailupelaaminen oli jopa erinomaista. Yläkerrasta kärkiketjujen anti jäi vajaaksi. Eritoten Stephensonin ketju ei toiminut, vaikka Tuch tuli siihen mukaan toisella puolikkaalla. Karlssonin ketju sai pelin kyllä Wildin päätyyn, mutta huippupaikat uupuivat. Niinpä alaketjuista saavat plussaa Tuch, Janmark, Carrier ja Kolesar. Viimeksi mainittu kaksikko karvasi vahvasti ja he pelasivat suoraviivaisesti kuten pitääkin tuossa roolissa. Molemmat olivat ytimessä kiekollisenakin. Reaves vielä vähän haki itseään palattuaan kokoonpanoon yli kuukauden tauon jälkeen. Hänelle toki merkittiin kymmenen taklausta, mutta silmämääräisesti tuo on yläkanttiin. Kolesarin kuusi ja Carrierin yhdeksän taklausta ostan. Tuch-Janmark kaksikko puolestaan oli esillä kiekollisina jonkin verran. Janmarkilla oli hyvää malttia useamman kerran ja hän järjesteli pari puolittaista paikkaa ketjutovereilleen. Tuch puolestaan loi liikkeellään itselleen muutaman tekopaikan.

Jo ennen sarjan alkua ilmassa tuoksui se, että Golden Knights ottaa seurahistorian ensimmäisen seiskapelin voiton T-Mobile Areenalla, koska keskinäisten pelien historian perusteella otaksuin Wildin laittavan Vegasin enemmän kuin tiukille. Avauspelin lopputulos teki hyvää tuolle ennustukselle, koska nyt Wildia on entistä vaikeampi ravistaa kelkasta pois.

36/40 Henderson vs. San Jose

Thompson palasi maaliin ja Dansk oli penkillä. Sikura oli ylhäällä, joten Duke siirtyi kakkosketjuun ja Primeau nousi rosteriin.

Quinney-Glass-Dugan
Elvenes-O’Regan-Duke
Dorofeyev-Leschyshyn-Rondbjerg
Primeau-Cotter-Jones

Hayes-Murphy
Schuldt-Miromanov
Ahac-McLaughlin

Thompson

Plussat ja miinukset
++
+ Thompson, Ahac, Cotter, Jones, O'Regan, Quinney
+/- McLaughlin, Schuldt, Miromanov, Hayes, Murphy, Primeau, Dorofeyev, Leschyshyn, Rondbjerg, Elvenes, Duke, Glass, Dugan
-
--

Avauserän vedot olivat 9-17. Thompson piti isäntiä pystyssä muutamalla näyttävällä sivuttaistorjunnalla. Erän ainoan maalin iski kotijoukkue, kun Cotter leikkasi vasemmasta laidasta keskelle ja ampui puolustajan jaloista jaloista Sawchenkon patjaan. Reboundiin kiiruhti Jones ja tämä iski paluukiekon sisään. Toisessa erässä hopearitarit menivät 2-0 johtoon, kun Quinney-O'Regan kaksikko oli vastuussa ylivoimahaussa kiekon ylöstuomisesta. He tulivat keskeltä läpi seinäsyötellen ja lopuksi O'Regan ampui oikealta puolelta vapaasti patjaan. Irtokiekko kimposi San Josen puolustajan luistimesta sisään. San Jose kavensi erän loppupuolella, kun Schuldt-Miromanov kaksikon siirtokiekko omista ei mennyt ulos alueelta ja paine jäi alueelle. Letunov käänsi kulmasta kiekon maalille, Duke nukahti hetkeksi hukaten Weingerin ja tämä puttasi kiekon sisään takatolpalta. Päätöserässä HSK kuitenkin pelasi kypsästi johtoasemassa dominoiden laukauksia 13-3. Lopullinen niitti syntyi tyhjiin Leschyshynin toimesta.

Ahacista pidän peli peliltä enemmän. Hän vaikuttaa jämäkältä ja liikekin on näyttänyt hyvältä viime peleissä, kun hän on tottunut tempoon. Ratkaisut eivät myöskään kestä liiaksi ja syötöt ovat teräviä. Tällä hetkellä hän on ihan ansaitusti ohittanut hierarkiassa Diliberatoren kolmosparissa. Thompson oli maalissa myös plussan arvoinen. Cotter-Jones kaksikko saa plussat avausmaalista. Eipä ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Cotter leikkasi vasemmasta laidasta keskelle ja seurauksena oli maali. Quinney-O'Regan kaksikko saa plussat kärkiketjuista, koska he värkkäsivät vuorostaan voittomaalin.

37/40 HSK vs. Condors

Panoksena oli divarivoiton varmistus. Pachal palasi taksista kolmospariin. Samoin Sikura palasi takaisin alas kahden maalin illan jälkeen. Jurcokin oli rosterissa vaihteeksi. Glassin ja Leschyshynin ketjut olivat vain ennallaan. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun pikkuritarit käytti valkoista vieraspaitaa kotipelissä.

Quinney-Glass-Dugan
Jurco-O’Regan-Sikura
Jones-Cotter-Elvenes
Dorofeyev-Leschyshyn-Rondbjerg

Hayes-Murphy
Schuldt-Miromanov
Ahac-Pachal

Thompson

Plussat ja miinukset
++
+ Thompson, O'Regan, Sikura, Jurco, Dorofeyev, Leschyshyn, Rondbjerg, Pachal, Hayes,
+/- Ahac, Schuldt, Miromanov, Murphy, Elvenes, Cotter, Jones, Glass, Dugan, Quinney
-
--

5-0 voitollahan se divisioonaviiri debyyttikaudella varmistui, joten Silver Knights seurasi Golden Knightsin jalanjälkiä. Kahdeksan minuutin kohdalla syntyi avausmaali, kun Sikura katkoi vieraiden avauksen siniviivan tuntumassa ja paine jäi hyökkäysalueelle. O'Regan alusti päädystä paikan ja Hayes ampui vastakiekkoon ranteella kiekon takakulmaan. Jurco otti kakkossyötön, mutta Sikurakin olisi tehopisteen ansainnut. Puolivälissä erää O'Regan karkasi läpi pitkästä avauksesta, mutta Skinner ryösti hänet alakulmasta hanskallaan. Historiallisen pelin avauserässä HSK ehti hukata kolme ylivoimaakin ja paras tontti noiden jäähyjen aikana oli vierailla alivoimalla, kun Malone karkasi läpi, mutta Thompson torjui patjallaan rystyuiton. Ykkösylivoima oli muodossa Murphy-Sikura-Dugan-O'Regan-Glass ja toinen viisikko Miromanov-Elvenes-Quinney-Dorofeyev-Cotter.

25. minuutilla Sikura tarjoili one-timerin Glassille hyökkäysalueella poikittaissyötöllään, mutta tämä ei saanut kunnon osumaa kiekkoon. Tuota paikkaa edelsi toisessa päässä Thompson maaliviivapyörintä Cracknellin maalipaikassa. Puolivälissä erää 3v1-hyökkäyksessä Ahac tuli sopivasti boksista kehiin, mutta Elvenesin jätöstä veto jäi blokkiin. Hän sai vielä uuden yrityksen keskeltä, mutta se veto meni suoraan syliin. 33. minuutilla Thompson ryösti uudelleen Cracknellin torjuen tämän tinttauksen laidasta sivuttaisliikkeellään. Erän loppupuolella HSK meni 2-0 johtoon, kun Pachal piti pinchauksellaan paineen hyökkäysalueella. Irtokiekko tuli maalin oikealle kulmalle Dorofeyeville ja nopea laukaus yllätti Skinnerin. Viimeisillä sekunneilla vielä Glass polki puolittain karkuun vastaiskussa, mutta veto kilpistyi torsoon oikeasta laidasta.

Päätöserän alku katkoi kamelin selän lopullisesti. Heti toisella minuutilla O'Regan sooloili upean osuman. Hän katkaisi itse pelin puolustussiniviivalla ja lähti nostamaan vastaiskua syöttämällä itselleen eteenpäin laidan kautta. Sitten hän leikkasi vasemmasta laidasta keskelle keskialueen ylityksen jälkeen ja päätti soolon tarkkaan laukaukseen slotista taka-alakulmaan. 20 sekunnin päästä puolestaan taas karvauspelaaminen tuotti riiston hyökkäysalueella. Dorofeyev vuorostaan piti paineen hyökkäysalueella katkollaan. Kulmassa Rondbjerg ja Leschyshyn kamppailivat. Lopulta Leschyshyn sai kiekon ja ampui oikeasta laidasta nollakulmasta kiekon sisään Skinnerin hörpättyä vedon helposti. 5-0 maalissa 48. minuutilla puolestaan O'Reganin aloitusvoitosta Sikura ampui terävästi ja sisään vaihdettu Rodrigue pudotti kiekon eteensä Jurcolle, joka kiitti lahjasta. Päätöskymppi olikin tuon jälkeen pelkkää pelailua. Vedot olivat lopulta 32-29 eli melko tasaiset, mutta maalivahtipeli ja maalinteon tehokkuus ratkaisi voiton Silver Knightsille ja samalla tosiaan varmistui se, että Condors ei voinut enää nousta ohi divisioonan voittoon ennen kahta viimeistä ottelua.

Thompson pelasi toisen vahvan ottelun putkeen. Alakerrasta erottuivat Pachal ja Hayes. Köyhän miehen McNabb teki kauden toisen maalinsa ja Pachal alusti pinchauksellaan toisen osuman. Leschyshynin ja O'Reganin ketjut puolestaan iskivät kaikki maalit ja olivat selkeästi parhaiten toimineet vitjat. Jurco ja Dorofeyev saivat kaksi tehopistettä ja O'Regan jopa kolme.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
38/39 HSK vs. Bakersfield

Koska divisioonavoitto varmistui, rosterissa oli paljon kierrätystä. Kallionkieli ja Loewen pääsivät muun muassa messiin vaihteeksi Marushevin tavoin. Korczak palasi myös rosteriin WHL-kauden loputtua, joten Murphy huilasi kuten Glass, Jurco, O'Regan, Sikura ja Quinney.

Dorofeyev-Leschyshyn-Marushev
Rondbjerg-Cotter-Dugan
Elvenes-Jones-Duke
Kallionkieli-Primeau-Loewen

Hayes-Korczak
Ahac-Miromanov
McLaughlin-Pachal

Dansk

Plussat ja miinukset
++
+ Ahac, Miromanov, Rondbjerg, Cotter, Dugan
+/- Dansk, Pachal, Hayes, Korczak, Kallionkieli, Primeau, Loewen, Duke, Jones, Elvenes, Dorofeyev, Leschyshyn, Marushev
- McLaughlin
--

Avauserään mätettiin neljä osumaa. Avausmaalissa Kallionkielen nelosvitja illan ensimmäisessä vaihdossaan juoksi omissa kiekon perässä eikä saanut stoppia aikaan. Lopulta Hamblinin viivaveto yllätti helpohkosti Danskin. Seitsemännellä minuutilla syntyi tasoitus, kun vastaiskusta Rondbjerg niittasi kiekon vasemmasta laidasta yläriman alle juuri, kun kotijoukkueen alivoima umpeutui. Ahac sai avaavasta syötöstään tehopisteen, joka oli hänen ensimmäinen AHL:ssä. 12. minuutilla Condors meni takaisin johtoon, kun HSK hukkasi ylivoimansa ykkösviisikkonsa Miromanov-Elvenes-Dugan-Duke-Jones johdolla ja jäähyltä päässyt Malone karkasi läpi sen päätyttyä tultuaan itse riistämään kiekon puolustussiniviivalle suoraan boksista. Viimeistely yllätti Danskin längistä. Heti perään pikkuritarit tulivat kuitenkin tasoihin, kun suorahyökkäys päättyi maaliin. Cotter antoi ristipiston vasemmasta laidasta oikealle Duganille, joka jätti kiekon taakse ja Pachal tinttasi lämärin sisään oikeasta laidasta maskin läpi.

Toisen erän puolivälissä Leschyshyn karkasi läpi ja häntä häirittiin takaa, mutta tuomiona oli vain jäähy eikä pilkkua. Hetken päästä Cotter puolestaan pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta ampui patjaan. Voittomaali syntyi erän loppupuolella, kun Lavoie käänsi kiekon poikittain takatolpalle ohi McLaughlinin ja Pachalin. Griffith oli vapaana puttaamassa kiekon sisään, kun kumpikaan puolustaja ei saanut syöttöä katki.

Päätöserä oli tasaista nyrhjäystä ja vedot olivat 7-9. Yhden ylivoiman HSK hukkasi ja vedot ylipäätään lähtivät vain laidoista, joten ne eivät aiheuttaneet suurta uhkaa, vaan suuntautuivat päin maalivahtia, joten Condors nappasi 2-3 voiton. Ahac-Miromanov kaksikko toimi mielestäni parhaiten alakerrassa ja Ahac tosiaan sai uransa ensimmäisen syöttöpisteen. Miromanov puolestaan väläytteli kiekollisena pari kertaa muutaman vaisumman pelin jälkeen. Cotterin vitja vastasi molemmista osumista, joten he saavat myös plussaa. Eritoten Rondbjerg-Cotter kaksikko oli hyvä. Dansk oli maalissa keskinkertainen eikä Elveneskään ole viime peleissä päässyt ihan toivottuun lentoon saatika osoittanut, että hän kuuluisi NHL:ään ensi kaudella.

39/39 Silver Knights vs. Condors

Kärkinimet palailivat kokoonpanoon levon jälkeen. Kallionkieli säilytti sentään paikkansa ilahduttavasti muun nelosketjun tapaan.

Dorofeyev-Leschyshyn-Marushev
Cotter-Glass-Dugan
Sikura-O’Regan-Duke
Loewen-Primeau-Kallionkieli

Schuldt-Korczak
Ahac-Murphy
McLaughlin-Miromanov

Thompson

Plussat ja miinukset
++
+ Kallionkieli, O'Regan, Dugan, Cotter, Korczak
+/- Thompson, Loewen, Primeau, Duke, Sikura, Glass, Dorofeyev, Marushev, Leschyshyn, Miromanov, McLaughlin, Murphy, Ahac, Schuldt, Korczak
-
--

Tässä pelissä nelosketjun ensimmäinen vaihto oli positiivisempi kuin edellisessä pelissä. Ahac dumppasi kiekon päätyyn ja Jones voitti kamppailun kulmassa. Hän käänsi kiekon painottomalle puolelle ja vaihdosta suoraan tullut Kallionkieli viimeisteli ranteella vasemmalta maalin kulmalta kiekon sisään kauden toisella osumallaan. Puolivälin jälkeen HSK iski kaksi osumaa 16 sekuntiin. Ensin Dugan dumppasi kiekon päätyyn. Rodrigue meni pysäyttämään sitä maalin taakse, mutta menetti kiekon Cotterille, joka karvasi sen pois ja tarjoili maalin eteen ehtineelle Duganille eikä tämä erehtynyt tyhjistä. Heti perään O'Regan katkoi Öljyn farmiseuran hyökkäyksen keskialueella luoden 2v1-tilanteen. Hän tarjoili Dukelle, joka ampui oikeasta laidasta. Kiekko ponnahti ilmaan ylärimasta Rodriguen torjunnasta. O'Regan kiersi maalin takakautta maalin kulmalle ja löi irtokiekon ilmasta sisään Rodriguen selän kautta. Kummallinen maali, mutta kaikki lasketaan.

Kaksi viimeistä erää olivat vuorostaan vieraiden hallintaa vedoin 12-31. Se myös nousi tasoihin tehtyään kolme maalia. 3-1 kavennus syntyi 27. minuutilla, kun Thompson oli jäässä 4v2-vastahyökkäyksen jäljiltä ja oikealta kaarelta irtokiekon pussitti maalin kattoon maltilla Kesselring. Leschyshyn-Jones-Marushev kolmikon ylihyökkääminen kostautui omiin päin ylivoimahyökkäyksenä ja sen jälkitilanteesta Condors rankoi. Toisella puolikkaalla Condors hukkasi pari ylivoimaa, joten 40 minuutin jälkeen peli oli vielä 3-1.

Päätöserässä sitten kuitenkin Bakersfield kiri tasoihin. 51. minuutilla Leschyshyn otti tasurin oman pään aloituksesta, mutta irtokiekon vieraat painivat itselleen. Benson ampui kulmasta maalille. Thompson pudotti eteensä. Marody ampui reboundin uudelleen päin Thompsonia ja kolmoskiekon nosti maalin kattoon lopulta Lavoie. Tasoitus syntyi ylivoimalla vajaat kolme minuuttia ennen loppua, kun Lavoie ampui oikeasta siivestä ohi blokin ja Hamblin ohjasi kiekon sisään maalin edestä. Jatkoajan lopussa Murphy-Sikura-O'Regan-Glass nelikko sai jauhaa ylivoimaa kaksi minuuttia tuloksetta, kun Gildon koukkasi Glassia siniviivalla aiemmin. Rodrigue kuitenkin kesti Murphyn one-timerit vasemmalta sekä O'Reganin ja Glassin rannarit samasta paikasta rotaatioiden jälkeen.

Rankkarikisan aloitti Dugan, joka ampui keskeltä ranteella yli maalin hitaasta vauhdista. Benson puolestaan uitti kiekon kämmeneltä längistä sisään. Sikura lähestyi vasemmalta, mutta ampui suoraan räpylään tavoiteltuaan alakulmaa. Griffith puolestaan veivasi rightin yksilönä kiekon tuchmaisesti veivien jälkeen kämmenellään ja uitti kiekon sisään, kun Thompson oli liukunut toiselle tolpalle, joten runkosarja päättyi 3-4 tappioon ja toiseen peräkkäiseen häviöön.

Thompson pelasi keskinkertaisesti maalissa eikä alakerrastakaan oikein kukaan erottunut suuntaan tai toiseen Korczakia lukuun ottamatta. Hänen teholukema oli +2 ja peruspelaaminen oli jämäkkää. Kallionkieli saa plussan maalistaan. Lisäksi Dugan, Cotter ja O'Regan olivat ihan pirteitä ja pääsivät tehopisteille.

Lopullinen saldo runkosarjassa 39 ottelusta Silver Knightsille oli 25 voittoa, 13 tappiota ja yksi tappio varsinaisen peliajan jälkeen, joka tuli siis viimeisessä pelissä. Pisteitä kertyi 51 ja pisteprosentti oli 65,4%. Se oli AHL:n kuudenneksi paras, mutta eri divisioonia on tietysti vaikea vertailla. Maaliero oli 125-102 eli +23. Jäähyminuutteja joukkue otti hulppeat 497, joten ihan 500 minuutin rajaa ei saatu rikki, vaikka Murphy ja Loewen ottivat ainakin käytösrangaistukset päätöspelissä. Kotisaldo oli 14-5-1 ja vieraspelien rekordi puolestaan 11-8. Vieraissa maaliero oli +2 ja kotona siis +21. Ylivoima oli 18,8-prosenttista. Se oli Eaglesin ja Gullsin jälkeen divarin kolmanneksi parasta siis. YV-maaleja syntyi 26 138 yrittämällä. Alivoima oli sen sijaan divisioonan toiseksi heikointa, vain 77,6-prosenttista. Vieraissa alivoima oli vain vähän päälle 71-prosenttista, mutta kotona sujui vastaavasti vähän paremmin. Vastustajat tekivät kaikkiaan kauden aikana 33 YV-osumaa 147 kerralla. Tuohon pitää tulla muutos, kun pudotuspelit alkavat HSK:lla viikonloppuna. AV-maaleja HSK teki viisi ja sitä vastaan tehtiin myös viisi AV-maalia.

Mitä tulee pelaajatilastoihin, maalivahtien kuningas oli tietysti Thompson. Hän pelasi 23 ottelua ja pysäytti kiekot sarjan parhaalla torjuntaprosentilla 94,3%. GAA oli sarjan toiseksi paras 1.96. Edellä oli vain Zach Fucale. Nollapelejä Thompson pelasi kaksi. Dansk pelasi 11 ottelua tilastoilla 90,2% ja 2.99. Pateralle kertyi seitsemän peliä ja Fergusonille yksi, jossa hän piti nollat Condorsin vieraana alkukaudesta. Pateran torjuntaprosentti oli 88,8%.

Sisäisen pistepörssin voitti O'Regan, joka teki 37 otteluun tehot 16+21=37. Dugan mätti 33 pistettä (10+23) samassa ottelumäärässä. Tulokkaiden pistepörssissä hän oli kakkonen Riley Damianin jälkeen, joka teki kolme pistettä enemmän. Damianilla oli kaksi syöttöä ja yksi maali enemmän kuin Duganilla. Sisäisen pörssin kolmas oli Murphy, joka keräsi tehot 5+22=27. Myös hän pelasi 37 ottelua eli kaksi peliä jäi väliin. Ainoana pelaajana kaikissa otteluissa esiintyi Leschyshyn. 38 otteluun ylsivät Jones, Cotter, Schuldt ja Rondbjerg, jolle erityisesti ehjä kausi oli tärkeä, kun viime kausi jäi kokonaan väliin vamman takia. Elvenes ja Sikura saivat kasaan 24 ja 22 tehopistettä. O'Reganin ohella Krebs pelasi piste per peli -tahdissa ne viisi peliä, jotka hän oli AHL:ssä mukana alkukaudella. Duganin ohella Quinneyn ja Brownin PPG oli 0.89. Murphy, Sikura ja Glass ylsivät yli 0.7 pisteeseen iltaa kohden. Tehotilaston voitti Hayes lukemalla +18. O'Reganin oli kakkonen (+16) ja Dahlström kolmas (+13). Brown, Quinney, Dorofeyev ja Sikura kirjasivat lukeman +10. Korczakin lukema +9 on myös mainittava, kun pelejä oli vain 11. Tuo lupaa hyvää ensi kaudelle, jolloin hän lienee suuressa roolissa. Pahiten miinukselle jäi Leschyshyn lukemalla -7. Loewen ja Goulbourne olivat kuusi astetta pakkasella, Elvenes neljä sekä Duke ja Marushev yhden. Kallionkielen tilastot olivat 6gp 2+0=2, +0. Laukauksia kertyi kahdeksan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
2/7 Vegas vs. Minnesota

Tuch jatkoi ykkösessä viime pelin lopun tapaan ja Nosek oli kolmossentteri laidoillaan Janmark ja Roy. Kolesar sentteröi nelosessa Carrieria ja Reavesia. Fleury jatkoi maalissa.

Arvosanataulukko
++
+ Fleury, Theodore, Marchessault, Smith, Karlsson, Stephenson, Tuch, Janmark
+/- Pietrangelo, McNabb, Martinez, Hague, Whitecloud, Stone, Roy, Nosek, Carrier, Kolesar, Reaves
-
--

Ajassa 3:30 Spurgeon lämäsi viivasta ja Carrier heittäytyi uhkarohkeasti pää edellä. Kiekko vilahti hänen kypäränsä vierestä Fleuryn patjoihin ja seurauksena oli paha rebound, jonka lopuksi Suter ampui vasemmasta laidasta päin Fleurya uudelleen. Heti perään Wild sai ylivoiman, kun seuraavassa reboundtilanteessa maalin edessä Martinez veti Hartmanin nurin. Ylivoimalla paras tilanne tuli Kaprizovin kautta, kun hän syötti vasemmalta maalin eteen ja Bonino ohjasi kiekon patjaan Pietrangelon ja McNabbin välistä. Yhdeksännellä minuutilla Kolesar petasi päädystä paikan maalin eteen, mutta Carrier ampui pihdeistä Talbotin syliin ja runnoi sitten tämän maalin sisään. Tuo oli avauskympin paras maalipaikka kotijoukkueella. 12. minuutilla Fiala sai syötön Raskilta laidasta keskelle ja ampui ensin kämmeneltä ja sitten rystyltä päin Fleurya. Fleury pudotti jälkimmäisen kiekon räpylän reunasta maalin kulmalle, johon oli ehtinyt Rask ja tämä pääsi kokeilemaan avopaikasta, mutta Fleury venytti vielä vasemman ponttoonin eteen ottaen triplatorjunnan siis. 19. minuutilla Theodore vapautti alakerrasta Stonen läpiajoon sinisen päältä, mutta haltuunotto karkasi liian lähelle Talbotia ja tämä sai tökättyä kiekon pois. Laukaukset kohti maalia olivat 10-17. Golden Knightsin seurahistoriassa Wildin laukausmäärä meni jaetulle toiselle sijalle vastustajalle annetuissa laukauksissa yhden erän aikana pudotuspeleissä. Erä pysyi maalittomana Fleuryn ansiosta, koska Vegas oli mankelissa tasaviisikoin ja oma hyökkäyspelaaminen oli vaisua. Laukaukset lähtivät suorahyökkäyksistä kaukaa laidoista ja pidemmät kulmarallit olivat vähissä. Kymmeneen viimeiseen pudotuspeliin Vegas on nyt tehnyt avauserissä yhteensä yhden osuman, joten vaikeaa on ollut maalinteko kuplapudotuspelien Canucks-sarjasta lähtien otteluiden alussa ja toki muutoinkin.

Nosek putosi pelistä kesken avauserän saatuaan keskialueella niitin Folignolta eikä palannut myöhempiin eriin pelaten yhteensä vain 1:12, joten sentterit kiersivät eri ketjuissa. Ajassa 22:30 Stone nousi kulmasta maalille tuloksetta, kun mailoja oli liikaa lopulta edessä. Hetken päästä Tuch ampui suoraluistelusta oikeasta laidasta patjaan kaukaa. Viidennellä minuutilla Theodoren one-timer painui painavana liitäen päätypleksiin nelosvitjan rouhittua kiekon syvyydestä viivaan. Puolivälissä erää sama mies tanssi viivassa ohi karvaajan, mutta toimitus pysähtyi ruuhkaan. 12. minuutilla Wild meni 0-1 johtoon, kun kolmoskentällinen Kolesarilla vahvistettuna hävisi omalla alueella laitapainit eikä saanut stoppia aikaan. Greenway rouhi kiekon viivaan Royta ja Kolesaria vastaan, Brodin levitti ja Dumban rannari painui takayläkulmaan, kun Hague ja Foligno painivat maalilla tehden maskia Fleurylle. Janmark ei puolestaan laitureista ehtinyt blokata Dumban kutia ajoissa.

Heti seuraavassa vaihdossa Vegas kuitenkin tasoitti, kun keskialueella Karlsson voitti irtokiekon ja käänsi sen rystyltä poikittain Smithille, joka vei kiekon yli sinisen, siirsi keskeen Marchessaultille ja tämä hyvällä vauhdilla ampui lopulta Brodinin jaloista kiekon yläriman alle suuren johtajan tavoin. Eipä ollut ensimmäinen merkittävä maali, jonka Marchessault iski, kun panokset olivat suuret. Tuo osuma vapautti nimittäin melko paljon isäntien pelaamista. 14. minuutilla Theodore pääsi kokeilemaan avopaikasta slotista, mutta rannari viuhui ohi maalin. 17. minuutilla syntyi puolestaan 2-1 voittomaali, kun Pietrangelo nosti itse jalalla kiekon yli keskialueen ja ampui kaukaa laidasta maalille. Talbot torjui päätyyn, johon ennen Spurgeonia ehti Janmark ja hän käänsi sokkona jopa kiekon maalille. Tuch tuli taustalta oikeaan aikaan paikalle ja nosti kiekon sisään ohi Talbotin. Laukaukset olivat lopulta 12-10 tässä erässä.

Päätöserän viidennellä minuutilla Hague rynni ohi kiekosta ja Whitecloud joutui ottamaan vastaan 2v1-hyökkäyksen. Hän ei saanut katki Fialan lättyä ja Rask kilauttikin ylärimaan vasemmalta puolelta. Parin minuutin päästä McNabb ja Stephenson loivat puolittaisen paikan vasemmasta laidasta vastahyökkäyksestä. Jatkotilanteessa Marchessault pääsi survomaan kiekkoa sisään maalin kulmalta, mutta Talbotin patja pysyi edessä. Puolivälissä erää puolestaan Fiala ampui tasavajaalla kaukaa ranteella patjaan ja hetken päästä hän sai vielä paremman paikan slotista, mutta Fleury venytti patjan eteen alakulmaan. Viisi minuuttia ennen loppua puolestaan Tuch hyödynsi vapaata jäätä ja kiihdytti yli sinisen jättäen kiekon Stephensonille, joka ampui yli maalin kuitenkin. Wildin kiri ilman maalivahtia katkesi puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Kaprizov kamppasi Joonatanin keskialueella. Ylivoimalla Vegas iski vielä yhden osuman, kun Tuchin ristipisto tavoitti Stephensonin ja tämä livahti vasemmasta laidasta hyökkäysalueelle. Hän kuljetti maalin taakse ja odotti, että Tuch kiihdytti taustalta maalin eteen. Oikea-aikainen syöttö napsahti lapaan Brodinin puolustettua väärää tolppaa ja Tuch sai taas helposti viimeistellä maalin edestä kiekon reppuun pudotuspelien toisella osumallaan. Syksyllä hän iski kahdeksan pudotuspeliosumaa ja tahti on jälleen mainio. Debyyttikaudellakin pudotuspeliosumia syntyi muistaakseni kuusi, joten Marchessaultin tavoin Tuch viihtyy näissä peleissä. 3-1 voitto tarkoitti sitä, että seurahistoriassa Golden Knightsin saldo on puhdas neljä voittoa ja nolla häviötä niiden pudotuspelisarjojen toisissa otteluissa, joissa se on hävinnyt ensimmäisen ottelun. Kertaakaan siis Vegas ei ole vielä ollut häviöllä pudotuspelisarjaa voitoin 0-2.

Fleury saa tietysti plussan iltapuhteestaan, kun taas vain yksi kiekko meni selän taakse. Theodore puolestaan erottui edukseen puolustajista hyökkäysalueella varsinkin. Uskon, että hän tekee tulosta tulevissa vieraspeleissä. Ykkösketju kerää plussat tehtyään yhden osuman, mutta eritoten Marchessault tosiaan erottui tuosta kolmikosta johtajuudellaan ja kiekkovarmuudellaan. Karlsson ja Smith uurastivat kahteen suuntaan kiitettävästi. Karlsson pelasi jopa yli 21 minuuttia. Toki Nosekin putoaminen vaikutti siihen. Joonataninkin peliaika oli päälle 20 minuuttia. Janmark saa plussan voittomaalin alustuksesta. Stephenson-Tuch kaksikko puolestaan vakuutti nopeudellaan. Tuch teki tietysti kaksi maaliakin, mutta Stephenson eritoten loi monesti itselleen puolittaisen maalipaikan kiertämällä kiekko lavassaan vasempaan laitaan ja ampuen sieltä. Lisäksi hän voitti 76% aloituksista ja pelasi yli 22 minuuttia. Suoritus oli ehkä jopa Karlssoniakin kokonaisvaltaisempi keskikaistalla.

Alakerrasta Hague ja Whitecloud jäivät tehotilastossa miinukselle, mutta heitä ei voi kyllä syyttää Dumban maalista, vaikka Hague tekikin vähän maskia Fleurylle, mutta hän yritti siirtää Folignon sivuun. Peliaikaa tuli vain 13:15, kun Whitecloud pelasi 17:45, josta alivoimaa minuutin. Pietrangelolle olisi periaatteessa voinut antaa plussan, kun teholukema oli +2 ja hän oli alustamassa voittomaalia, mutta minusta hän ei ollut muutoin niin säkenöivä ja kamppaluvahva kuin avauspelissä ja lisäksi Theodore oli jotenkin näkyvämpi hyökkäyssuuntaan kuin Pietrangelo, joten halusin tällä kertaa tehdä eron heidän välilleen enkä vain antaa plussaa puhtaasti tilastojen takia, kun silmä väitti muuta.

Seuraavaksi karavaani matkaa Minnesotaan, josta palataan takaisin T-Mobile Areenalle ensi maanantaiksi otteluvoittojen ollessa 2-2.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
+ Fleury, Theodore, Marchessault, Smith, Karlsson, Stephenson, Tuch, Janmark

19. minuutilla Theodore vapautti alakerrasta Stonen läpiajoon sinisen päältä, mutta haltuunotto karkasi liian lähelle Talbotia ja tämä sai tökättyä kiekon pois.

Viidennellä minuutilla Theodoren one-timer painui painavana liitäen päätypleksiin nelosvitjan rouhittua kiekon syvyydestä viivaan.

14. minuutilla Theodore pääsi kokeilemaan avopaikasta slotista, mutta rannari viuhui ohi maalin.

Theodore puolestaan erottui edukseen puolustajista hyökkäysalueella varsinkin. Uskon, että hän tekee tulosta tulevissa vieraspeleissä.

Theodore oli jotenkin näkyvämpi hyökkäyssuuntaan kuin Pietrangelo, joten halusin tällä kertaa tehdä eron heidän välilleen enkä vain antaa plussaa puhtaasti tilastojen takia, kun silmä väitti muuta.
Kyllähän se Shei haarat levällään näkyvästi tanssahtelee siellä vastustajan siniviivalla, mutta laukauksista ei tule mitään tulosta, eikä näköjään syötöistäkään. Joten Theodore hater #1 on edelleen sitä mieltä, että plussia ei pitäisi antaa jos tulosta ei mieheltä tule.

Kiva, että jaksat uskoa Vegasin ottavan yhden voitton St. Paulista. Minulla alkaa kyllä ottaa koville tuon asian uskominen. Toivottavasti olet oikeassa!

LISÄYS: Smitty on jotenkin ponneton, menettää kiekkoja kaksinkamppailuissa jatkuvasti, eikä pääse itse paikoille. Oletko huomannut moista?
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Seuraavaksi karavaani matkaa Minnesotaan, josta palataan takaisin T-Mobile Areenalle ensi maanantaiksi otteluvoittojen ollessa 2-2.
Ei mennyt ihan oikein. Minä uskoin, että 3-1 ottelutilanteessa tullaan takaisin linnakkeeseen. Niin tullaankin, mutta johdossa onkin Vegas eikä Minnesota! Hyvä tietenkin näinpäin.

Toivottavasti kirjoitusintosi ei nyt kadonnut Vegasin voitoista. Otteluraporttia kolmospelistä olen jo pitkään odottanut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös