Mainos

Vegas Golden Knights 2018–2019

  • 114 878
  • 397

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
56/82 Detroit vs. Vegas

Fleury jatkoi maalissa ja puolustus oli ennallaan. Lindberg korvasi Pirrin kolmosessa ja Nosek Carpenterin nelosessa.

Avauskympillä laukaukset olivat 5-0. Vain Stastnyn ketju sai kahdesti paineen toiseen päähän ja Engelland kilauttikin viivasta tolppaan avausvaihdossa, mutta sen jälkeen peli oli pelkkää selviytymistä kotijoukkueen vyöryttäessä eikä Vegas saanut omaa hyökkäyspeliään rullaamaan. 11. minuutilla kuitenkin Stastnyn ketju sai ensimmäisen kudin kohti maalia, mutta Howard otti maukkaan torjunnan, kun Tuch tarjosi päädystä paikan Stastnylle maalin eteen. Perään Miller tulitti vielä viivasta logoon pitkän kulmarallin päätteeksi. Seuraavassa vaihdossa Detroit meni johtoon, kun Abdelkader karisti kulmassa puolustajan, kiersi maalin ja laukoi sitten rystyltä pienestä kulmasta kohti Fleurya. Tämä livautti kiekon lävitseen ja Nyquist kävi tökkäämässä sen sisään Fleuryn takaa ilman, että tämä huomasi kiekon olleen vielä pelissä. Maalivahdin maali, ei voi mitään.

Maalin jälkeen kiekkoiltiin ilman maalipaikkoja, kunnes viisi minuuttia ennen loppua Zykov sai syötön maalin eteen ja kokeili nopeaa kääntölaukausta, joka meni ohi takakulman varpaita hipoen. Seuraavassa vaihdossa Smith otti koukkausjäähyn hyökkäysalueella. Detroitin ylivoimalla Mantha laukoi kahdesti ranteella vasemmasta laidasta tuloksetta. Muuta kuviota Detroit ei juuri yrittänytkään. Tauolle mentiin 1-0 lukemissa kutien oltua 14-4. Miller kirjasi itselleen vedoista kolme. Vegasin liike oli heikompaa ja Detroitin pelaajat tulivat jopa suoralla luistelulla ajoittain vieraiden pelaajien ohi sekä ehtivät ensin valtaosaan irtokiekoista.

Toisen erän alussa Tuch ajoi laidasta maalille ja hankki ylivoiman. Vegas hyödynsi sen, kun Miller jätti kiekon keskialueella Karlssonille, joka ylitti sinisen ja laukoi DeKeyserin jaloista kohti oikeaa yläkulmaa. Howard pomputti kiekon eteensä ja Marchessault huitoi sen maaliin Kronwallin luistimista. Hetkeä myöhemmin Karlsson riisti päädyssä mailannostolla ja syötti heti maalin eteen, mutta nyt Marchessault laukoi logoon avopaikasta. Toisessa päässä avausvitosen paras paikka oli 2v1-hyökkäys, mikä päättyi Athanasioun laukaukseen oikealta puolelta yli maalin. Viiden minuutin jälkeen Stastny sai jäähyn korkeasta mailasta, mutta isäntien YV oli mielikuvituksetonta kierrättämistä.

Alivoiman juuri loputtua Schmidt vapautti Karlssonin ja boksista tulleen Stastnyn ylivoimahyökkäykseen. Karlsson antoi oikeasta laidasta rystylätyn ja Stastny palautti sen heti takaisin, jolloin Green ja Howard olivat aivan ulkona. Karlsson sai kuljettaa kiekon tyhjiin. Hetken päästä Smith pelasi yhden vaihdon ykkösessä ja laukoi heti rimaan oikealta kaarelta ennen erän puoliväliä. Sama ketju jatkoi jäällä pitkän kiekon jälkeen. Oman pään aloitusvoiton seurauksena Engelland avasi oikeaan laitaan, Smith ajoi maalille ohi DeKeyserin, Howard torjui rystyvedon eteensä ja Marchessault tuli toisesta aallosta neppaamaan reboundin takakulmaan päättäen suoran hyökkäyksen 3-1 maaliin.

Jälkimmäisellä puolikkaalla vieraiden hyökkäyspelaaminen oli yhtä aneemista kuin avauserässä. Smithin ja Zykovin välinen muutos oli kuitenkin pysyvä. Kuusi minuuttia ennen taukoa Schmidtin maila jäi Abdelkaderin luistimiin. Ylivoimalla Detroit loi kolme huippupaikkaa. Ensin Mantha syötti oikealta neliön läpi takatolpalle, mutta Athanasiou laukoi ohi tyhjistä vääränkätisenä. Heti perään Vanek syötti vasemmalta poikittain ja Athanasiou laukoi one-timerin ohi oikean etukulman. Lopussa vielä Rasmussenille pelattiin paikka slottiin, mutta Fleury otti spagaattitorjunnan. Viimeisen neljän minuutin kohokohta oli puolestaan Fleuryn tyylitelty räpyläkoppi DeKeyserin tuliseen lämäriin suorasta luistelusta siniviivan jälkeen. Tauolle mentiin 3-1 lukemissa ja vedot kaksijakoisessa kakkoserässä olivat 11-13.

Päätöserän alussa Zykov ja Lindberg pelasivat hyvin yhteen, mutta ruotsalaisen veto maskitta slotista osui kilpeen. Toisessa päässä kolmannella minuutilla Vanek passasi kulmasta keskustaan, mutta Fleury otti tylyn kopin seisoen De La Rosen rannariin. Millerille pyyhkeitä huonosta sijoittumisesta. Hetkeä myöhemmin Pacioretty kolasi Larkinin Fleuryn päälle. Ylivoiman viime sekunneilla Nielsen syötti vasemmasta laidasta maalin kulmalle, Rasmussen pyörähti maalin eteen ja nosti rystyltä takakulmaan Fleuryn tökättyä ohi ja Merrillin oltua liian kaukana.

Maalinjälkeisissä vaihdoissa Engelland nosti ensin itse sinisen yli ja jätti Paciorettylle, joka kilautti tolppaan vasemmalta kaarelta. Seuraavaksi Marchessault riisti hyökkäyspäässä oikeassa laidassa, jakoi keskelle Karlssonille, joka jatkoi heti vasemmalle takatolpalle, mutta Smith ohjasi logoon. Vegas sai avauskympin loppuun ylivoiman, kun Paciorettya koukittiin. Zykov sai YV-aikaa Pirrin poissaollessa Millerin ja ykkösketjun kanssa maskipelaajana ja nostikin kerran läheltä kiekon hanskaan. Muuta mainittavaa ylivoimalla ei tapahtunut.

Päätöskympin aluksi McNabb heitti rystyltä kiekon oikeasta laidasta maalille korkeana ja se meni maaliin ohi Howardin. Lindberg merkittiin aluksi maalintekijäksi, mutta lopulta hänen maila ei hipaissut kiekkoa matkalla. Seuraavat mainittavat tapahtumat olivat vasta kaksi minuuttia ennen loppua, kun Howard otettiin maalilta. Vanek tuhlasi ensin avopaikan slotista ja perään vasemmalta takatolpalta, mutta osui lopulta kaksi sekuntia ennen loppua takatolpalta, kun Rasmussen ohjasi yhdellä kosketuksella kiekon maalin kulmalta toiselle Engellandin läpi. Lopputulos siis 3-4. Päätöserän vedot olivat 14-15 ja koko pelin lopulta 39-32.

Vieraskiertue päättyi kahteen perättäiseen voittoon ja sitten edessä onkin kotona paljon pelejä seuraavaksi. Detroit oli tasaviisikoin parempi, mutta laukoi ohi avopaikoista tai sitten Fleury poimi vedot voittaen maalivahtitaiston ja ollen vieraiden paras pelaaja Karlssonin ja Marchessaultin kanssa. Vegasilla oli ongelmia puolustaa takaviistoon ja selustaan tulleita syöttöjä. Hyökkääjistä kehut kärkiketjuille. Ykkösketjun hyvä ilta piristi mieltä. Alaketjuista Lindberg paikkasi hyvin Pirriä ollen kiekollisena hyvä. Puolustajista Miller oli heikohko taas, vaikka laukoi viivasta viidesti. Hän jäi ainoana myös miinukselle. McNabbille plussaa maalista ja Engellandille syötöstä. Peruspuolustajat luutivat ilman virheitä. Theodore oli melko näkymätön. Schmidt sai yhden syötön ja pelasi eniten 22:32 ehjästi.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
57/82 Suomen paras puolustaja kylässä

Fleury jatkoi maalissa Columbuksen saavuttua vieraaksi. Hyökkäyksessä Carrier palasi rosteriin kuukauden tauon jälkeen. Pirri jatkoi viltissä. Nosek nousi kolmosketjuun ja Lindberg putosi takaisin poppareille.

Jo viime MM-kilpailuissa ylivertaisen tasonsa vielä vaikkapa Heiskaseen nähden todistaneen Markus Nutivaaran vire kiinnosti minua todella paljon. Keväällähän Nutivaara latoi tehot 3+6 kahdeksassa ottelussa saatuaan YV-aikaa toisin kuin seurajoukkueessaan Heiskasen jäätyä 0+2 tehoihin. Yhdeksässä kuukaudessa ei tosiaan ehdi tapahtua niin paljoa, että Heiskasesta pitäisi edes puhua samassa lauseessa Nutivaaran kanssa, jonka fysiikka on vielä reippaasti edellä.

Sitten itse asiaan. Ensimmäiset kaksi minuuttia jäivät näkemättä Viaplayn näytettyä mustaa ruutua, mutta ilmeisesti Reaves oli saanut avausvaihdossa avopaikan Theodoren viivalaukauksen reboundiin. Neljän minuutin kohdalla puolestaan peli oli 0-1, kun Anderson ohjasi Theodoren pihdeistä Jonesin viivakudin sisään. Gallant haastoi maalin turhaan.

Vastaus tuli maalinjälkeisessä vaihdossa, kun ykkösketju ylitti keskialueen syöttelemällä. Suoran hyökkäyksen päätteeksi Marchessault ja Schmidt pelasivat seinän ja Naten kääntö oikealta pisteeltä kimposi puolustajista ohi Bobrovskin onnekkaasti. Kahdeksannella minuutilla Atkinson unohdettiin yksin maalin eteen tämän saatua passin vasemmasta laidasta. Fleury kuitenkin venytti patjansa jäänuoliaisuiton eteen. Heti perään toisessa päässä Pacioretty laukoi vasemmasta laidasta niukasti ohi takakulman. Erän puolivälissä puolestaan Tuch pääsi tasavajaalla läpiajoon loistavasta Millerin avauksesta, mutta rystynosto kilpikulmaan ei uponnut. Viime peleissä Tuchin tehoilu on takunnut paikoista huolimatta ja viime kauden tuhlaajapoika on alkanut muistuttaa olemassaolostaan.

Kolme minuuttia ennen taukoa Reaves otti koukkujäähyn hyökkäyspäässä kulmassa. Alivoiman puolivälissä isännät saivat 2v1-hyökkäyksen rännipurun myötä. Smith yritti lätyttää Karlssonille takatolpalle, mutta syöttö jäi hieman taakse. Silti Wiljami sai sudittua jonkinlaisen laukauksen. Bobrovski sylki kiekon eteensä slottiin ja taustalta tullut Merrill laukoi sen vasempaan yläkulmaan Bobrovskin oltua vielä toisella tolpalla. Smithille jo illan toinen syöttöpiste. Merrillistä tuli organisaation ensimmäinen AV-osuman tehnyt puolustaja.

Columbuksen ylivoima ei tuottanut tasoitusta, vaan 20 sekuntia ennen taukoa Vegas loi vielä yhden huippupaikan, Stastny löysi oikealta takatolpalta poikkisyötöllä Paciorettyn, joka latoi patjaan eikä Tuchkaan saanut reboundia sisään maalin edestä rystyltä, joten tauolle mentiin 2-1 lukemissa. Tasainen erä kaikkinensa. Vedot olivat 9-13 lopulta.

Nelosketju aloitti jäällä myös toisen erän. Reavesin saatua viimeksi paikan avausvaihdossa, nyt Carrier pääsi laukomaan vasemmalta kaarelta vapaasti ranteella suorasta luistelusta ohi takakulman. Erän alku oli melko tarkkaa keskustan puolustamista ja laukaukset olivat vain 3-0 seitsemän minuutin kohdalla. Minuutin päästä kuitenkin Fleury joutui nollaamaan Andersonin kudin maalin edestä pitkän kulmarallin puolivälissä. Erän toiselle mainoskatkolle 11. minuutilla puolestaan mentiin Nutivaaran lauottua jätöstä kiekon mailojen kautta päätyverkkoon. Laukaukset olivat silloin 3-3.

Vegas sai illan ensimmäisen ylivoimansa 12. minuutilla, kun Jenner löi maalin takana Theodorea naamaan poikittaisella mailalla. Yhtään huippupaikkaa isännät eivät kuitenkaan luoneet kuten ei Columbuskaan omalla ylivoimallaan. Vieraat tasoittivat reilut neljä minuuttia ennen taukoa, kun Björkstrand laukoi viivasta päätylautaan ja Fleury yritti katkoa maalille kimmonneen pompun mailalla, mutta löi ohi kiekosta ja Panarin sai putata tyhjiin 2-2 tasoituksen. Viimeiset minuutit sinitakit vyöryivät kotijoukkueen alueelle, mutta suuresta hyökkäysalueajasta huolimatta laatupaikkoja vieraat eivät kulmista enää pystyneet luomaan, joten tauolle mentiin tasoissa. Vegas sai vain kolme laukausta kohti maalia ja ei yhtään viimeiseen varttiin käytännössä, joten tasoitus oli vain ajan kysymys.

Päätöserässä Anderson pääsi vapaasti laukomaan oikealta 20 sekunnin jälkeen suorasta luistelusta, mutta Fleury liimasi rannarin syliinsä. Pari minuuttia myöhemmin vieraiden paras pelaaja Anderson punnersi puolittain Theodoren ohi 1v1-tilanteessa, mutta Shea sai vielä häirittyä sen verran, että Anderson ei saanut nostettua kiekkoa läheltä ylös kämmeneltä Fleuryn mentyä jo sivuttaisharhautukseen. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Reaves pääsi taas kokeilemaan maalintekoa maalin edestä, mutta käänsi Eakinin syötön patjaan. Kakkosketjun seuraava vahva vaihto päättyi puolestaan Paciorettyn rystykutiin slotista logoon. Pelissä oli selvästi enemmän vauhtia kuin toisessa erässä tai sitten avoimuus loi sellaisen illuusion. Laukauksetkin olivat 7-3 yhdeksän minuutin jälkeen. Gallant sekoitti hieman myös alaketjuja peluuttamalla Eakinia nelosketjussa toisinaan.

Juuri ennen erän puoliväliä sekoitus toimi, kun Vegasin puolustusalueen aloituksen jälkeen Savard pinchasi ohi kiekosta ja Bellemaresta. Patonki päätti suoran hyökkäyksen syöttöön vasemmasta laidasta keskelle Eakinille, joka naulasi one-timerin oikeaan alakulmaan toinen polvi jäässä. Miller sai kakkossyötön ränniavauksestaan. Maalista entistä maukkaamman teki sen, että edellisessä vaihdossa Fleury ryösti hanskallaan Murrayn rannarin vasemmalta kaarelta.

Columbus tasoitti viisi minuuttia ennen loppua yhtäkkiä ilman ennusmerkkejä kiristä. Atkinson polki oikeasta laidasta ohi McNabbin voittaen luistelukilpailun ja punnertaen maalille. Fleury torjui ensimmäisen yrityksen, mutta Atkinson sai sohittua pyörivän irtokiekon sisään. Laukaukset olivat samalla tasoittuneet 9-9:ään ennen viimeistä mainostaukoa.

Kaksi minuuttia tasoituksesta Blue Jackets pääsi ylivoimalla, kun Panarin leikkasi laidasta keskelle ohi McNabbin ja Stastny löi käsille. Vieraat eivät tarvinneet kuin parikymmentä sekuntia johtomaalin tekoon. Atkinson laukoi ranteella oikeasta siivestä kiekon millintarkasti etuyläkulmaan. Foligno teki hyvän maskin ja McNabb ei kyennyt blokkaamaan vetoa. Kellossa oli 2:09, kun Fleury otettiin maaliltaan. Vegas sai kuvion kuntoon kuudella viittä vastaan, mutta viivasta lauotut one-timerit eivät uponneet, joten lopun sulamisen takia lopputulos oli 3-4 katkaisten kahden ottelun voittoputken.

Fleurylta heikko peli, turha sitä on kierrellä. Kolme viimeistä maalia olivat estettävissä. Hyökkääjistä kehut ykkösvitjalle, joka on taas löytänyt yhteisen sävelen. Kakkosketjusta Stastny saa puhtaat paperit lopun jäähystä huolimatta. Pacioretty ja Tuch voisivat alkaa laukomaan kiekkoa sisään paikoista. Kolmosketjusta Eakin oli paras. Nosek ja Zykov penkitettiin päätöserässä. Nelosketju pelasi pirteästi ja Carrierin paluu palautti tuon vitjan eloon hyökkäysalueella. Puolustajista McNabb oli heikoin ja päätöskymppi varsinkin oli surkea. Schmidt rinnalla hoiti kiekot hyvin pois omista ja teki tasoituksen alussa. Kakkospari hoiti leiviskänsä ilman suuria hienouksia. Kolmosparista Merrillin maali ilahdutti. Miller vierellä oli nyt taas kiekollisesti hyvä toisin kuin pari peliä sitten.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jo viime MM-kilpailuissa ylivertaisen tasonsa vielä vaikkapa Heiskaseen nähden todistaneen Markus Nutivaaran vire kiinnosti minua todella paljon. Keväällähän Nutivaara latoi tehot 3+6 kahdeksassa ottelussa saatuaan YV-aikaa toisin kuin seurajoukkueessaan Heiskasen jäätyä 0+2 tehoihin. Yhdeksässä kuukaudessa ei tosiaan ehdi tapahtua niin paljoa, että Heiskasesta pitäisi edes puhua samassa lauseessa Nutivaaran kanssa, jonka fysiikka on vielä reippaasti edellä.
Eivät taida sinitakkien fanit tai Heiskasen ja muiden suomalaispuolustajien fanit tätä ketjua lukea, joten ehkä tuo Nutivaaran hehkutus menee vähän hukkaan täällä. Oisko Ristolainen sitten kuitenkin vielä parempi? Ainakin pisteiden valossa...?

Juuri ennen erän puoliväliä sekoitus toimi, kun Vegasin puolustusalueen aloituksen jälkeen Savard pinchasi ohi kiekosta ja Bellemaresta. Patonki päätti suoran hyökkäyksen syöttöön vasemmasta laidasta keskelle Eakinille, joka naulasi one-timerin oikeaan alakulmaan toinen polvi jäässä.
"Patonki" Bellemare, hauska lemppari. Kiitos. Huomasin, että Charles Bertrandia kutsutaan patongiksi, onko yleistäkin Suomessa ranskalaispelaajille?

Fleurylta heikko peli, turha sitä on kierrellä. Kolme viimeistä maalia olivat estettävissä.
Ehkä väsy alkaa painaa tätä teräsmiestä? Tai sitten vaan statistisesti huono peli.

Joo, ei tuo nyt ihan viime kauden tapaan ole mennyt tuo Ritarien pelaaminen. Divisioonan piikkipaikka on jo kahdeksan pisteen päässä. Keskinkertainen kausi toistaiseksi, tai vähän parempi. Ei tuoksu Stanley Cupilta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
"Patonki" Bellemare, hauska lemppari. Kiitos. Huomasin, että Charles Bertrandia kutsutaan patongiksi, onko yleistäkin Suomessa ranskalaispelaajille?

Ehkä väsy alkaa painaa tätä teräsmiestä? Tai sitten vaan statistisesti huono peli.

Joo, ei tuo nyt ihan viime kauden tapaan ole mennyt tuo Ritarien pelaaminen. Divisioonan piikkipaikka on jo kahdeksan pisteen päässä. Keskinkertainen kausi toistaiseksi, tai vähän parempi. Ei tuoksu Stanley Cupilta.
Patonki on yleinen lempinimi ranskalaisille, kyllä vain. Fleuryn kohdalla en usko vielä väsymykseen, vaan kyseessä oli vain ohipeli. Eiköhän hän saa lepoa ennen pudotuspelejä, kun on jo pian melko selvää, että Golden Knights jää kolmanneksi divisioonassaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
58/82 Arizona vs. Vegas

Fleury jatkoi maalissa ja puolustuksessa Bischoff katsomossa. Hyökkäyksessä Pirri palasi kehiin kolmosketjuun oltuaan sivussa pari peliä, joista jälkimmäisen kipeän kurkun takia. Lindberg pelasi Eakinin toisella laidalla, joten Zykov ja Nosek olivat poppareilla.

Kirjoitan vain lyhyen raportin tästä pelistä, koska minulla ei ollut nyt motivaatiota muistiinpanoihin kesken kelaamisen. Ottelun laukaukset olivat 43-26 (16-6, 18-10, 9-10), mutta lopputulos 2-5. Avauserän ensimmäiset viisi minuuttia Vegas vielä haki itseään, mutta sen jälkeen peli oli sen kontrollissa loput 55 minuuttia. Kuemper kuitenkin voitti maalivahtitaiston Fleurya vastaan ja lisäksi Arizona hyödynsi melkeinpä jokaisen avopaikan, jonka Vegas tarjosi. Kaikki kotijoukkueen pelaajat saivat laukauksen kohti maalia jo ensimmäisen kahden erän aikana, mutta osumatarkkuus oli heikko. Pelin jälkeen Gallant oli vihainen ja sulkeutui koppiin tavallista pidemmäksi aikaa. Hän sanoi, että Vegas pelasi löysästi. Varsinkin päätöserässä joukkue yritti liikaa epätoivoisia syöttöjä alueen läpi päätyrullaamaan sijaan. Siksi varmaankin päätöserän avauskympillä Vegas laukoi vain kolmesti kohti Kuemperia. Tappio oli neljäs perättäinen kotona, mikä on ennenkuulumatonta. Ja putki saattaa jatkua, kun seuraavat vastustajat T-Mobile Areenalla ovat Toronto ja Nashville.

Avausmaali syntyi vasta ottelun puolivälissä, kun Arizona sai ylivoiman Bellemaren annettua poikittaista mailaa maalin edessä. Stepanin poikittaissyöttö oikeasta siivestä vasemmalle puolelle löysi Oesterlen, joka sai laukoa tyhjiin suoraan syötöstä. Stastny-Pacioretty pelasi varmaankin ensi kerran yhdessä alivoimaparina ja heti tuhisi omissa. Eakin paikkasi Nosekia pääosin Bellemaren parina ja Karlsson pelasi Smithin parina, jolloin Stastny ja Pacioretty olivat sitten kolmas AV-pari. Viitisen minuuttia myöhemmin Reaves laukoi oikeasta laidasta patjaan, Cousins poimi irtokiekon ja vapautti kärkkyneen Galchenyukin läpiajoon. Engelland yritti polkea tätä kiinni turhaan. Fleury haki tökkäystä, mutta Galchenyuk veivasi kiekon etukulmasta sisään törmäten samalla maalikehikkoon. Heti seuraavassa vaihdossa tuli kuitenkin kavennus, kun Merrill heitti viivasta päätyyn, Eakin syötti rystyltä vasemmalle b-pisteelle ja Pirri katkaisi kuuden pelin pisteettömän putkensa laukomalla kiekon vasempaan etukulmaan Lindbergin tehtyä hyvän maskin. Päätösminuutilla puolestaan kakkosketju rouhi hyökkäysalueella ja Tuch takakarvasi estäen purun. Stastny käänsi kiekon keskeltä kulmaan Paciorettylle, jonka poikittaissyöttö oikeaan laitaan löysi Schmidtin ja tämän rannari upposi Kuemperin kainalosta sisään.

Päätöserässä sitten voittomaali näki päivänvalon kymmenisen minuuttia ennen loppua, kun Arizonan rintamahyökkäyksen päätteeksi Fleury torjui kiekon päätyyn, josta Panik kaivoi sen nopeasti maalin eteen ja Cousins pomputti kiekon alakulmaan ennen kuin Tuch ehti väliin. Kaksi minuuttia ennen loppua puolestaan Arizona sai ylivoimahyökkäyksen. Archibald haki vasemmasta laidasta poikittaissyöttöä, mutta Schmidt katkoi sen heittäytymällä. Kiekko ajautui tuurilla takaisin Archibaldille, joka nosti rystyltä etukulmaan. Viimeisen maalin teki Panik tyhjiin minuutti ennen loppua.

Yksilöistä Fleury hävisi maalivahtitaiston, mutta eipä maaleja voi hänen piikkiin laittaa. Hyökkääjistä kakkonen ja kolmonen olivat parhaita. Eakin oli hyvä ja uskalsi harhauttaa ahtaissa väleissä sekä alusti Pirrin osuman. Lindberg täydensi mukiinmenevästi tuon ketjun taklaten peräti kahdeksan kertaa. Kakkonen vastasi toisesta maalista ja heistä ei ole sen kummempaa todettavaa kuin se, että Tuch on yhtäkkiä kuuden pelin pisteettömässä putkessa, vaikka paikkoja tulee joka pelissä. Tänäänkin hän laukoi kolmesti, mutta laukaukset suojauksesta kaipaavat laatua. Pacioretty keräsi viisi laukausta. Ykkösketjusta Smith jäi positiivisesti mieleen, vaikka hän tuhlasi rankkarin toisessa erässä laukomalla rystyltä tolppaan sen jälkeen, kun häntä rikottiin läpiajossa. Karlsson ja Marchessault olivat vähän tasapaksumpia tällä kertaa. Nelosketjusta ei jäänyt mieleen mitään muuta kuin Carrierin seitsemän taklausta. Puolustajista Schmidt sai 100 pistettä täyteen runkosarjassa maalillaan. McNabb laukoi paljon ranteella viivasta, mutta vedot kohti alakulmia eivät uponneet. Kakkospari nukahti toisessa maalissa jättäen Galchenyukin vapaaksi läpiajoon. Teholukema oli lopulta -2 Theodorella ja Engellandilla ja he saivatkin vähiten peliaikaa. Kolmosparista Merrill keräsi 0+1 tehot ja täytti ruutunsa ihan jees. Miller on selostajien mukaan 18 ottelun maalittomassa putkessa. Silti ihmettelen, miksi hän saa pelata niin paljon esimerkiksi aina ilman maalivahtia ja Theodore istuu penkillä. Toinen sentään osaa laukoa tarkasti ja toinen tykittää päin logoa voimalla.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jotenkin sellainen olo, että Vegas kaipaa varmaa maalintekijää tai kahta joukkueeseensa. Karlssonin 43 maalin kausi on kuin muisto vain, vaikka taisi viime vuonna se maalitahti kiihtyä loppua kohti? Sekä Tuch että Mad-Max ovat osoittaneet olevansa tuhlaajapoikia, Millerillä ei osu sinne päinkään, Haula on poissa eikä muutenkaan osoittanut viime kauden merkkejä maalinteossa tällä kaudella. Mutta varma maalintekijä on varmaan jokaisen joukkueen toivelistalla, eikä sellaisia ole saatavilla treidin kautta. Pitäisi siis kasvattaa omista joku sellainen. Gusevkin taitaa olla enemmän syöttelijä kuin maalinsylkijä, ja hänen saamisensa Vegasiin voi jäädä unelmaksi muutenkin.

Tuntuu, että viime kaudella ne maalit tehtiin lähes aina kun tarvittiin. Tällä kaudella vedot menevät tolppiin, maalivahdin logoon tai kokonaan ohi. Laukaukset voitetaan melkein aina, mutta maaleja ei synny tarpeeksi. Ja nyt kun Fleury vaikuttaa taas tavalliselta kuolevaiselta, niin tulos on tämä, kotitappioputki senkun jatkuu, eikä aina vieraissakaan kulje. Tuossapa on Turkilla pohdittavaa. En kyllä itse osaa lääkkeitä keksiä tähän pulmaan.

EDIT: Mark Stonea huhuillaan Vegasiin...olisiko siinä ratkaisu pulmiin?
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
59/82 Vegas vs. Toronto

Fleury jatkoi maalissa ja puolustus oli sama. Hyökkäyksessä kolmosketjussa olivat Pirri ja Lindberg. Nosek oli flunssassa ja Zykov muuten vain poppareilla.

Minuutin kohdalla Zaitsev pääsi kävelemään vapaasti viivasta, mutta Engelland blokkasi rannelaukauksen. Perään toisessa päässä 3v2-hyökkäys päättyi Schmidtin syöttöön oikeasta laidasta maalille ja Stastny ohjasi läheltä yli. Viiden minuutin kohdalla Theodore avasi pitkän avauksen siniviivalle, Smith otti haltuun ja laukoi sitten maskitta oikeasta laidasta Andersenin syliin 1v1-tilanteessa. Toisessa päässä Fleury oli hetkeä aiemmin lähellä lahjoittaa maalin heikolla syötöllä maalin takaa, mutta Schmidt paikkasi maalin edessä katkoen syötön. Kulmaralli kuitenkin jatkui ja Hyman lätytti maalin takaa vasemmalle b-pisteelle, josta Tavares latasi kiekon Fleuryn syliin. Ensimmäiset minuutit näyttivät jo sen, että ottelusta tulisi erittäin intensiivinen ja nopeita hoksottimia vaativa pallopeli, jotta kiekon sai ajoissa liikkeelle karvauksen alta.

Seitsemän minuutin jälkeen näytti siltä, Eakinin maila nousi Gauthierin naamaan laidassa kiekontavoittelutilanteessa, mutta oikeasti hän vain nosti kiekon tämän kasvoihin ja kotijoukkue selvisi ansaitusti jäähyttä. Pari minuuttia myöhemmin Stastnyn aloitusvoiton jälkeen Theodore laukoi ranteella viivasta ja Tuch ohjasi niukasti kiekon ohi maalin. Ennen erän puoliväliä vielä Nylander syötti vasemmasta laidasta maalin eteen Kadrille, joka yritti ohjata kiekon sisään erityisellä pyörähdyksellä, mutta ei saanut kunnon osumaa ja Fleury laittoi räpylän kiekon päälle. Laukaukset olivat 3-10 vieraiden hyväksi avauskympin jälkeen ja Vegasilla oli enemmän vaikeuksia päästä omista pois sarjan toiseksi parasta vierasjoukkuetta vastaan.

11 minuutin jälkeen Theodore joutuikin sitten jäähylle kaadettuaan kulmassa Tavaresin. Alivoiman alussa Smith karkasi läpi katkottuaan Reillyn levityksen siipeen Marnerille, mutta rystyuitto putkista olkapään tiputtamisen jälkeen ei harhauttanut Andersenia tarpeeksi ja tämä torjui melko vaivatta hiljaisen yrityksen. Kymmenen sekuntia ennen jäähyn päättymistä Toronto meni johtoon, kun Gardiner laukoi viivasta slottiin matalan vedon, jonka Johnsson ohjasi sisään Paciorettyn ja Stastnyn välistä. Melko mahdoton kuvio estettäväksi alivoimaneliölle ja Fleurylle. Tämä oli viides ottelu putkeen, jossa Vegas päästi alivoimamaalin. Organisaation ennätys viime kaudelta on kuusi. Maalinjälkeisessä vaihdossa McNabb pääsi lataamaan vapaasti viivasta hanskaan kuusi minuuttia ennen taukoa. Laukaukset olivat 5-14 tämän jälkeen.

Reilut viisi minuuttia ennen taukoa Matthews kieputti kulmassa Milleriä eri suuntiin ja sai hankittua kampitusjäähyn isännille. Nylander liikkui alussa siivestä maalin taakse ja syötti Kapaselle vasemmalle b-pisteellä, mutta rannelaukaus kohti etuyläkulmaa meni yli. Muuta vaarallista vieraiden ylivoima ei tuottanut. Kaksi ja puoli minuuttia ennen erän loppua Dermott laukoi viivasta maalille ja Merrill otti idioottimaisen jäähyn antamalla Marleaulle maalin edessä poikittaista mailaa, vaikka tämä ei ollut lähelläkään irtokiekkoa. Vieraiden kakkosylivoima pyöri pitkään oikealta laidalta Nylanderin kautta, mutta poikittaissyötöt slottiin ja neliön läpi Kapaselle pidettiin kiinni, joten Toronto jäi maaleitta ja tauolle mentiin 0-1 lukemissa. Laukaukset olivat lopulta 8-18. Avauskympillä vieraat olivat tasaviisikoin hyviä aiheuttamaan ongelmia isännille päästä omista pois korkealla karvauksellaan ja jälkimmäisellä puolikkaalla sitten Vegasin puolustajat eivät pysyneet tarpeeksi hyvin mukana kulmaralleissa ottaen jäähyjä, joista yksi maksoi avausmaalin.

Toisen erän avausminuutilla ykkösvitjalla oli ongelmia päästä omista pois Tavaresin ketjua vastaan. Fleury torjui patjallaan kuitenkin Riellyn heiton viivasta maalille. Puolentoista minuutin kohdalla huono erän alku jatkui jäähyllä, kun McNabb taklasi siniviivalla Johnssonia polven tienoille. Ylivoiman puolivälissä Smith pelasti maalin katkomalla viime hetkellä Nylanderin poikittaissyötön painottomalle puolelle rightin pelaajalle, joka olisi päässyt lataamaan tyhjiin. Sen jälkeen toisessa päässä Stastny latasi kiekon siniviivalta päin Andersenia. Tämä oli laittamassa sitä peliin, aikaili ja samalla Smith kiersi ovelasti hänen taakseen maalin taakse nappaamaan kiekon, kun Andersen laittoi sen peliin. Smith syötti maalin kulmalta slottiin ehtineelle Stastnylle ja tämä naulasi vasempaan alakulmaan metrin päästä Andersenin liukuessa toiselle tolpalle.

Viiden minuutin kohdalla Vegas sai ensimmäisen ylivoimansa Dermottin otettua jäähyn estämisestä. Marchessault kokeili alkuun vasemmasta laidasta ranteella tuloksetta. Viisi sekuntia ennen jäähyn loppua puolestaan Schmidt latasi viivasta ranteella ja kiekko kimposi raudoista katsomoon, joten vaahterapaidat selvisivät takaiskutta. Kakkosketju höystettynä Schmidtilla ja Millerillä liikutti kiekkoa kuitenkin hyvin. Ylivoiman jälkeisessä vaihdossa Vegas meni 2-1 johtoon, kun pakki-pakki syötön jälkeen Theodore avasi vasenta laitaa ylös Eakinille, joka pyöräytti Dermottin pois kimpustaan ja syötti keskelle toiseen aaltoon Lindbergille ja tämä niittasi suoraan syötöstä kiekon ohi Andersenin.

Tasoitus tuli yhdeksän minuutin kohdalla.
Kapanen voitti laitaväännön Theodorea vastaan ja syötti one-timerin vasemmalle b-pisteelle Matthewsille. Stastny ei ehtinyt blokkaamaan ja Fleury torjui kiekon eteensä. Maalin kulmalla olivat Marleau ja Engelland, joiden kautta kiekko kimposi sisään etukulmasta. Marleau sai ilmeisesti koskettua kiekkoon, koska maali merkittiin hänelle. Laukaukset erän puolivälissä olivat 8-9.

Erää oli jäljellä 7:32, kun Lindberg otti jo kotijoukkueen viidennen jäähyn korkeasta mailasta Hymaniin vaihtoaitioiden edessä. Ylivoiman puolivälissä vieraiden ykkösviisikko sai kiekon sisään, kun kierrätyksen jälkeen Matthewsin rannari vasemmalta laidalta upposi Engellandin ja Fleuryn jalkojen välistä sisään. Kyseessä oli Austonin uran sadas osuma maailman kenties parhaassa jääkiekkosarjassa National Hockey Leaguessa. Häntä ennen vuoden 2016 varaustilaisuudesta vain Patrik Laine oli ehtinyt saada täyteen sata osumaa (105).

Kolme minuuttia ennen erän loppua Matthews liikkui syvyydestä kohti siniviivaa ja Kapanen vastakkaiseen suuntaan. Matthews syötti sitten keskelle Kapaselle, joka latasi kuitenkin kiekon ranteella yli maalin. Minuutin päästä Carrier blokkasi Hainseyn vedon viivassa ja oli polkea karkuun, mutta Rielly puolusti hienosti jässikkää vastaan eikä Carrier saanut punnerrettua kunnollista laukausta. Kahden erän jälkeen vedot olivat 19-31 eli toisessa erässä 11-13. Stastnyn alivoimaosuma toi hetkeksi virtaa isännille, mutta Matthewsin pikainen 2-2 tasoitus käänsi momentumin vieraille jälkimmäiseksi kympiksi.

Päätöserää pelattiin puolitoista minuuttia, kunnes Stastny otti hyökkäysalueella takakarvatessaan jäähyn huitomisesta kaadettuaan Brownin. Näitä on nähty viime peleissä liikaa Stastnyn kaltaiselta kokeneelta yksilöltä. Columbustakin vastaan hyökkäyspään jäähy maksoi voiton. Toronto pyrki pelaamaan neliön läpi takatolpalle tuloksetta monesti. Alivoiman viime sekunneilla puolestaan Eakin polki puolittaiseen läpiajoon, mutta Andersen torjui sekä laukauksen vasemmalta kaarelta kohti oikeaa alakulmaa että myös reboundin läheltä. Isäntien illan parhaista maalipaikoista suurin osa oli tullut alivoimalla.

Neljän minuutin pelin jälkeen Vegas tasoitti 3-3:een. Ykkösketjun kulmaralli päättyi siihen, että Marchessault pelasi laidasta kiekon viivaan, Merrill nosti katseen, Karlsson kiersi maalin takaa takatolpalle ja Merrill lähetti hänelle terävän jäänuoliaisen, jonka vapaaksi unohdettu kultakutri ohjasi tyhjiin. Pari minuuttia myöhemmin Pacioretty spurttasi karkuun omalta alueelta, mutta laukaus kilpistyi patjaan. Heti perään siirretyn rangaistuksen aikana Tuch leikkasi laidasta keskelle ja latasi ranteella tolppaan. Joka tapauksessa Vegas sai ylivoiman, kun Muzzin esti kiekotonta Tuchia liittymästä mukaan Paciorettyn läpiajoon. Ykkösketju kera Pirrin ja Theodoren aloitti ylivoiman. Pirri latasi kertaalleen oikealta one-timerin ja kiekko oli lipua Andersenin paketin läpi maaliin. Stastnyn viisikko puolestaan ei saanut edes kuviota kuntoon valitettavasti.

Päätöskympin aluksi Toronto meni 3-4 johtoon, kun Tavaresin ketjun pitkähkö kulmapeli päättyi siihen, että Tavares pelasi laidasta keskelle ja Marner jatkoi viivaan Riellylle, jonka rannelaukaus upposi ohi valtavassa maskissa olleen Fleuryn yläriman alle. Minuutin päästä peli oli 3-5, kun Matthewsin ketjun hyökkäysalueen hyökkäyspelin lopuksi Kapanen heitti vasemmasta laidasta kiekon kohti maalia. Se kimposi jostain Marleaun varusteista sopivasti slottiin Matthewsille ja tämän kääntölaukaus upposi aivan vasempaan yläkulmaan ennen kuin Stastny ehti reagoimaan ja blokkaamaan. Seitsemän minuuttia ennen loppua Lindberg syötti vasemmalta laidalta suoran hyökkäyksen päätteeksi keskelle Smithille, joka laukoi kuitenkin päin Andersenia. Lindberg ehti irtokiekkoon maalille, mutta ei saanut hakattua sitä sisään. Pari minuuttia myöhemmin Vegas ei taaskaan saanut kiekkoa pois omista, vaan antoi pelin kahdeksannen menetyksen puolustusalueella ja Marner pääsi laukomaan vapaasti oikealta laidalta vauhdista, mutta Fleury peitti etukulman.

Päätösvitosen aluksi kotijoukkue sai viimeisen oljenkortensa, kun Torontolla oli liikaa miehiä jäällä. Mitään ei kuitenkaan jäänyt ylivoimasta käteen, vaan Toronto iski jälkimmäisellä minuutilla 2v1-hyökkäyksestä kiekon maaliin kuudennen kerran, kun Brown tarjoili vasemmasta laidasta syötön Marnerille yli heittäytyvän Schmidtin. Tuch oli osasyyllinen, koska hän ei saanut takakarvattua kiekkoa pois hyökkäyssiniviivalla, vaan heittäytyi ja luovutti tilanteen. Minuutti ennen loppua vielä Marner leikkasi vasemmasta laidasta keskelle hakien laukausta kilpialakulmaan, mutta se meni niukasti ohi maalin sentään. Päätöserän laukaukset olivat 14-12 ja lopputulos 3-6. Toronton kyky pysyä kiekossa hyökkäysalueella oli taidetta eikä Vegasin liike ollut riittävän hyvää ottamaan tarpeeksi stoppeja omalla alueella, jonka seurauksena oli kuusi jäähyä. 43 laukausta kohti maalia vierailta Vegasin 33 kutia vastaan on kova näyttö osaamisesta. Isännille tappio oli kotona viides peräkkäinen, mikä on uusi valitettava ennätys historiassamme. Tämä oli kolmas peräkkäinen ottelu, jossa vastustaja ratkoo pelin päätöskympillä T-Mobile Areenalla, mikä on hivenen huolestuttavaa.

Fleury ei ollut ihan terävimmillään tänään ja Andersen vei maalivahtitaiston. Hyökkääjistä kolmosketju pelasi hyvin ja Eakin on ollut erittäin pirteä viime peleissä. Tänäänkin hän alusti hyvin 2-1 osuman. Lindberg jatkoi hyvää stunttaamistaan ja ketju jäi maalin verran plussalle. Kakkosketjusta Stastny oli paras. Pacioretty ja Tuch olivat todella pimennossa pl. päätöserän yksi vaihto, jossa Pacioretty pääsi läpi ja Tuch kilautti tolppaan. Teholukema kahdella viimeksi mainitulla olikin -3. Ykkösketjusta Smithilla on karmea gorilla selässä, vaikka pelaaminen muuten on kohtalaista. Karlssonin maali ilahdutti. Nelosketjusta ei jäänyt mitään mieleen. Heidän hyökkäyspelaamisensa ei ole enää läheskään alkukauden tasolla ollut viime peleissä valitettavasti. Laiturit saivat jääaikaa kahdeksan minuuttia, kun alkukaudesta he saivat toisinaan jopa pelata 12 minuuttia hyvistä otteista johtuen. Puolustajista kolmospari jäi plussalle kahden maalin verran. Merrill paikkasi turhan jäähynsä hienolla syötöllä Karlssonille. Miller pelasi vähiten 16:42, mutta kohtalaisen ehjästi. Ykköspari jäi maalin verran pakkaselle. Schmidt laukoi peräti viidesti, mutta laatu oli tutun surkeaa eli one-timerit paukkuivat logoon. Toki kertaalleen hän laukoi ylärimaan ranteella. McNabbilta vieressä melko peruspeli. Theodore-Engelland parista jälkimmäinen pelasi 600. pelinsä ja kirjasi kuusi taklausta, mutta teholukeman -1. Alivoima-aikaa tuli hurjat 7:42. Hän oli ehkä vähän epäonnekas, kun toisessa erässä ensin maalin kulmalla Marleau suti hänen pihdeistä kiekon sisään ja perään Matthewsin rannari meni blokin läpi längistä ohi Fleuryn. Theodoren lukema oli -2, mutta ei hän minusta heikosti pelannut ja alusti 2-1 johtomaalinkin. Jääaikaa tuli vain 16:51 runsaasta alivoimasta johtuen.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kyseessä oli Austonin uran sadas osuma maailman kenties parhaassa jääkiekkosarjassa National Hockey Leaguessa.
Oliko tämä joku heitto jolla testataan sitä, ymmärtääkö lukija lukemaansa, eli ollaanko täällä hereillä? Tuskin monikaan epäilisi, etteikö NHL ole ylivoimaisesti maailman paras jääkiekkosarja.

Neljän minuutin pelin jälkeen Vegas tasoitti 3-3:een. Ykkösketjun kulmaralli päättyi siihen, että Marchessault pelasi laidasta kiekon viivaan, Merrill nosti katseen, Karlsson kiersi maalin takaa takatolpalle ja Merrill lähetti hänelle terävän jäänuoliaisen, jonka vapaaksi unohdettu kultakutri ohjasi tyhjiin.
Ehkä se noin sitten meni, mutta highlightseja katsellessani näytti siltä, kuin Merrill olisi yrittänyt vipata maalia kohti, mutta kiekko muutti suuntaa puolustavasta Toronton pelaajasta sen verran, että se meni suoraan mukavasti Viljamille, joka sai ohjata sen tyhjään maaliin.

Tämä oli kolmas peräkkäinen ottelu, jossa vastustaja ratkoo pelin päätöskympillä T-Mobile Areenalla, mikä on hivenen huolestuttavaa
Samaa ajattelin minäkin. Samalla tavalla loppuvat nyt nämä kotiottelut. Kolmanteen erään tai erässä vielä pyristellään mukana, mutta sitten lopussa vastustaja keihästää Ritarit joilla ei ole minkäänlaista vastausta. Huolestuttavaa. Olisiko nyt kuitenkin sitten vaan niin, että tämä joukkue ei vain yksinkertaisesti ole parempi kuin se, mitä nyt nähdään, ja viime vuoden marssi finaaliin oli jonkinlainen valtava suonenvedon, onnen ja yliyrittämisen yhdistelmä? Joukkueen todellinen taso alkaa nyt tulla esille? Ei niitä voi samoja selityksiä antaa matsi toisensa jälkeen. Alkaa kuulostaa Ankkojen viime vuosien touhulta, kun pelaajat kyllä sanovat tappioiden jälkeen oikeat asiat (ei ollut tarpeeksi tunnetta pelissä, ei yritetty tarpeeksi, jne.), mutta mitään parannusta ei tapahdu. Ehkä olisi vain syytä myöntää, että vastustaja nyt vain yksinkertaisesti oli parempi (kuten ilmeisesti ainakin tässä Toronto-pelissä asianlaita tuloksen ja otteluraportin perusteella tosiaan olikin).

Fleury ei ollut ihan terävimmillään tänään
Tätä on saanut lukea paljon kommenteistasi viime aikoina myös. Kohta en enää usko kyseessä olevan statistisen poikkeaman, vaan että Fleurylla tosiaan olisi tarve lepoon, tai Ritarit voisivat yrittää jotain toista molkea välillä. Mutta en tiedä kuka sieltä nousisi tuhkista päivänvaloon.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Oliko tämä joku heitto jolla testataan sitä, ymmärtääkö lukija lukemaansa, eli ollaanko täällä hereillä? Tuskin monikaan epäilisi, etteikö NHL ole ylivoimaisesti maailman paras jääkiekkosarja.


Ehkä se noin sitten meni, mutta highlightseja katsellessani näytti siltä, kuin Merrill olisi yrittänyt vipata maalia kohti, mutta kiekko muutti suuntaa puolustavasta Toronton pelaajasta sen verran, että se meni suoraan mukavasti Viljamille, joka sai ohjata sen tyhjään maaliin.


Samaa ajattelin minäkin. Samalla tavalla loppuvat nyt nämä kotiottelut. Kolmanteen erään tai erässä vielä pyristellään mukana, mutta sitten lopussa vastustaja keihästää Ritarit joilla ei ole minkäänlaista vastausta. Huolestuttavaa. Olisiko nyt kuitenkin sitten vaan niin, että tämä joukkue ei vain yksinkertaisesti ole parempi kuin se, mitä nyt nähdään, ja viime vuoden marssi finaaliin oli jonkinlainen valtava suonenvedon, onnen ja yliyrittämisen yhdistelmä? Joukkueen todellinen taso alkaa nyt tulla esille? Ei niitä voi samoja selityksiä antaa matsi toisensa jälkeen. Alkaa kuulostaa Ankkojen viime vuosien touhulta, kun pelaajat kyllä sanovat tappioiden jälkeen oikeat asiat (ei ollut tarpeeksi tunnetta pelissä, ei yritetty tarpeeksi, jne.), mutta mitään parannusta ei tapahdu. Ehkä olisi vain syytä myöntää, että vastustaja nyt vain yksinkertaisesti oli parempi (kuten ilmeisesti ainakin tässä Toronto-pelissä asianlaita tuloksen ja otteluraportin perusteella tosiaan olikin).


Tätä on saanut lukea paljon kommenteistasi viime aikoina myös. Kohta en enää usko kyseessä olevan statistisen poikkeaman, vaan että Fleurylla tosiaan olisi tarve lepoon, tai Ritarit voisivat yrittää jotain toista molkea välillä. Mutta en tiedä kuka sieltä nousisi tuhkista päivänvaloon.
Meikäläisen kuivaa huumoria tuo ylin kommentti. Merrillin syöttöä en katsonut enää uusintana, joten voi olla hyvin mahdollista, että hän yritti laukoa.

En tiedä mistä nuo sulamiset johtuvat, kun alkukaudesta kotipelaaminen oli rautaa. Ehkä pelaajien fokus on hieman karannut, kun he saavat olla nyt pitkän aikaa kotona eikä pitkiä vierasreissuja ole enää edessä, mikä sitten saattaa heijastua tiettynä fleguiluna ja ajatuksena siitä, että nyt voi hieman hengähtää ennen playoffeja ja voitot kyllä tulevat itsellään, vaikkei niin ole. Tätä menoa kuitenkaan divisioonan kolmossijakaan ei ole läpihuutojuttu.

Subban oli ainakin jo penkillä Torontoa vastaan, joten hän saattaa hyvinkin pelata veljeään vastaan ensi pelissä. Tai sitten Gallant haluaa väkisin voittaa ennen kuin Fleury lepää seuraavan kerran. Harjoituksissa ketjuja on sekoitettu urakalla. Vain ykkönen ja nelonen olivat ennallaan. Pacioretty-Eakin-Lindberg ja Tuch-Stastny-Pirri/Nosek olivat keskimmäiset ketjut. Zykov luisteli nelosketjussa. Haula oli ollut katsomassa reenejä toisen kerran lyhyen ajan sisään. Ilmeisesti McPhee haluaa lähettää signaalin siitä, että Haula olisi vielä käytettävissä, jolloin potentiaaliset kauppakumppanit siirtotakarajalla eivät pitäisi Vegasia epätoivoisena.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Meikäläisen kuivaa huumoria tuo ylin kommentti.
Heh, OK, yritän olla enemmän hereillä tuon suhteen sitten jatkossa!

Tätä menoa kuitenkaan divisioonan kolmossijakaan ei ole läpihuutojuttu.
Ei ole niin, ei.

Harjoituksissa ketjuja on sekoitettu urakalla. Vain ykkönen ja nelonen olivat ennallaan. Pacioretty-Eakin-Lindberg ja Tuch-Stastny-Pirri/Nosek olivat keskimmäiset ketjut.
Eakin on taas kai pelaillut lähemmäs alkukauden malliin viime aikoina, joten hän ehkä ansaitsisi ylennyksen. Onko Lindberg parantanut viime aikoina vai miksi hän olisi saanut ylennyksen? Vai menivätkö nuo ketjut nyt niin, että ensin mainittu olisi se kolmosketju, jolloin Mad-Max olisi alennettu?

Haula oli ollut katsomassa reenejä toisen kerran lyhyen ajan sisään. Ilmeisesti McPhee haluaa lähettää signaalin siitä, että Haula olisi vielä käytettävissä, jolloin potentiaaliset kauppakumppanit siirtotakarajalla eivät pitäisi Vegasia epätoivoisena.
Mielenkiintoista, jos noin on. Mahtaako Haulasta olla pelaajaksi enää tällä kaudella ainakaan.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Tervehdys Vegasin faneille, joita oletan olevan tällä palstalla enemmän kuin kaksi. Ja onhan niitä, koska päätin hankkia vuosikausien aktiivisen palstan lukemisen jälkeen tunnukset tänne. Olen seurannut NHL-pelejä varsin aktiivisesti 90-luvun alkupuolelta saakka. Pitkäaikaista suosikkijoukkuetta ei ole missään vaiheessa ollut. Vuosi sitten kesällä oli luppoaikaa ja aloin seurata tarkasti uuden joukkueen, Vegasin, rakentumista. Tässä oivana apuna oli myös tämä ketju ja ansiokkaat otteluraportit, joista olen lukenut ihan jokaisen. Kiitos niistä. Viime kauden satumainen menestys löi ällikällä ja vaikka on pienet lapset ja haastavat työajat, niin vaivihkaa sitä alkoi heräillä katsomaan ihan kaikki Vegasin matsit suorina yöllä. Ja tällä kaudella sama tahti on pääosin jatkunut.

Tämä ketju on tosiaan osoittanut edelleen vähän verenvähyyttä, joten erityisesti siksi päätin hankkia tunnukset. Kiirettä tosiaan pitää ruuhkavuosien vuoksi, mutta pitää tänne nyt alkaa epäsäännöllisen säännöllisesti kirjoittelemaan, kun kerran mahtuu.

Vaikea vaihe nyt menossa, mutta olen edelleen luottavainen. Tehottomuus on vaivannut jo pitkään. Voi kun olisi se E.Karlsson jotenkin saatu roudattua tänne deadlinella tai kesällä. Sikäli Miller ja Theodore ovat ihan ok hyökkäyksiä tukevia pakkeja ja Schmidt erinomainen kahdensuunnan pakki, mutta juuri tuollainen Karlssonin tapainen dynamo ja ylivoimapelin(kin) moottori tuonne olisi juuri täydellinen lisä ollut. No turha haikailla, näillä on mentävä. Ykkösketju on sinänsä pelannut jälleen ihan hyvin molempiin suuntiin ja kemiathan heillä on keskenään hyvät. Tehoja pitäisi vain saada enemmän. Kakkonen (amerikkalaisketju) oli tovin kuuma, mutta nyt kylmennyt. Sikäli muutokset siihen lienevät paikallaan. Eakin on niitä harvoja, jotka ovat pelanneet paremmin kuin viime kaudella. Hänkin tarvitsee vierelleen viimeistelyyn pystyviä laitureita, jotta voisi olla tehokas. Nelosketju on liigan parhaimmistoa roolissaan. Siinä ei valittamista. Nosek on joutunut olemaan viime aikoina aika paljon viltissä. Itse en ymmärrä miksi. Muodostaa nimittäin niin hyvän alivoimakaksikon Bellemaren kanssa, että aina, kun toinen heistä on poissa, alivoima kärsii.

Toivottavasti tänä yönä katkaistaan yllättävän pitkäksi äitynyt kotitappioputki. Vastustaja ei kyllä ole sieltä helpoimmasta päästä. Kävi, miten kävi, niin luottamus on tosiaan kova joukkueeseen ja erityisesti valmennukseen. Tilanne on vieläkin hyvä pudotuspelipaikan suhteen ja tärkeintä on, että peli kulkee keväällä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Tervehdys Vegasin faneille, joita oletan olevan tällä palstalla enemmän kuin kaksi.
Tervetuloa, sekaan mahtuu ilman muuta. Hyvä homma, jos raporteista on ollut hyötyä. Karlsson olisi kyllä kelvannut, mutta emme tiedä mitä Ottawa olisi halunnut vastineeksi, joten sikäli olen ihan tyytyväinen, että McPhee ei lähtenyt kauppaamaan liikaa tulevaisuutta, kun AHL:ssäkin on ihan päteviä poikia tulossa ja kyllä minä uskon, että Brännström ottaa ensi kaudella toisen YV-viisikon hoidettavakseen. Nosekista olen samaa mieltä ja hänet näkisi mielellään Bellemaren rinnalla alivoimalla. Ehkä kierrättäisin häntä nelosketjussa nyt, kun Lindberg on onnistunut olemaan tällä kaudella niin paljon parempi kuin viime sesongilla ja yhteys Eakinin kanssa on kohtalainen eikä nelosketju ole ollut enää niin mahtava kuin alkukaudesta hyökkäyssuuntaan, joten laitureiden kierrätys siinä ketjussa voisi tuoda raikkautta.

60/82 Subban vs. Subban

Kuten aavistelin, Subban aloitti maalissa veljesten kohtaamisessa. Hyökkäyksessä ketjut olivat ylempänä mainitut eli Pacioretty oli erotettu Stastnysta ja Tuchista Eakinin ja Oskun rinnalle. Puolustuksessa nähtiin rajuja muutoksia, kun Engelland pelasi ykkösparissa Schmidtin kanssa ja McNabb putosi Theodoren rinnalle.

Vajaan kahden minuutin kohdalla Fiala jakoi kulmasta maalille, mutta Sissons nosti avopaikasta yli. Minuutin päästä Karlsson laukoi sinisen jälkeen keskeltä rajusti yli jaloista ja toisessa päässä Subban laukoi oikeasta laidasta kaukaa kiekon pomppivana maalille, mutta veli liimasi limpun syliinsä. Seuraavaksi Sissons sai vasemmasta laidasta syötön maalin eteen, mutta nosti rystyltä kilpeen läheltä. Tilanne syntyi Pirrin menetyksestä. Vajaan viiden minuutin kohdalla puolestaan Tuchilla oli hyvä paikka maalin edessä, mutta hän ei saanut kunnon laukausta aikaan Merrillin toimituksesta.

Molemmat maalivahdit saivat heti alussa laukauksia kohti heitä maskittakin laidoista, joten sekä Saros että Subban pääsivät hyvin peliin sisään, mutta Nashville oli hivenen useammin isäntien hyökkäysalueella kuin toisinpäin. Yhdeksän minuutin kohdalla Pirrin vaikea erän alku kakkosketjussa jatkui, kun hän menetti kiekon helposti laidassa 3v3-hyökkäyksessä Boninolle ja Preds pääsi vastahyökkäämään, mutta ei toki saanut mitään vaarallista aikaan, kun Pirri polki kurinalaisesti alas estämään 3v2-hyökkäyksen.

Puolivälin jälkeen Josi toimitti pienen tanssin jälkeen kiekon viivasta maalille ja Fiala pääsi irtokiekkoon, mutta Subban pysyi eleettömänä sulkien kiekon patjatorjuntojen jälkeen. 13. minuutilla ykkösketjun suorahyökkäys päättyi Smithin syöttöön oikeasta laidasta takatolpalle, mutta Marchessault ei aivan saanut syöttöä ajoissa haltuun ja laukoi sitten kilpeen nollakulmasta. Heti perään Schmidt nousi jalalla keskialueen yli ja laukoi rystyltä oikeasta laidasta tuloksetta punnertamisen jälkeen päin Sarosta.

Päätösvitosen aluksi Pirri teki erän parhaan suorituksensa riistämällä kiekon hyökkäyssiniviivalla takakarvaamalla ja tarjoamalla paikan slottiin heti Tuchille, mutta tämä tulitti päin Sarosta. Heti perään Sissons iski kiekon maaliin rystyuitolla längistä ehdittyään Theodoren selustaan, mutta tilanne oli selvä paitsio Sissonsin ehdittyä alueelle ennen Josia ja tämän vapauttavaa syöttöä eteenpäin. Reilut kolme minuuttia ennen taukoa Eakin jakoi keskikaistalta laitaan Lindbergille, mutta tämä tykitti one-timerin suorasta luistelusta ohi takakulman. Seuraavassa vaihdossa kuitenkin Vegas sai murrettua Sarosin jumaluuden, kun Saros ei saanut haltuunsa Eakinin laukausta ja Pacioretty hakkasi patjan alta kiekon maaliin Josin ja Ellisin keskeltä. Kyseessä taisi olla ensimmäinen kerta kahdeksaan otteluun, kun Golden Knights teki avausmaalin. Minuutti ennen taukoa Vegas sai ylivoiman, kun Subban antoi poikittaista Pirrille selästä maalin edessä. Grafiikassa näkyi melko karu tilasto siitä, että viimeisen 40 pelin ylivoimaprosentti on 9,8%, kun se oli reilut 21% 20 ensimmäisessä pelissä. Ylivoima kuihtui 40 sekunnin jälkeen Marchessaultin rangaistukseen kyynärpääosumasta Ellisin päähän. Laukaukset vauhdikkaassa avauserässä olivat 17-12. Nashville oli alussa parempi, mutta loppua kohden osat vaihtuivat.

Toinen erä alkoi tasavajaalla. Paras tilanne oli Paciorettyn toimitus viivasta maalille Merrillin syötöstä syvyydestä paikanvaihdon jälkeen. Bellemare pääsi kiinni Sarosin tiputtamaan kiekkoon, mutta ei saanut sudittua sitä ohi suomalaisen. Jämäalivoiman lopussa puolestaan Smith laukoi oikealta kaarelta logoon Subbanin jaloista. Preds ehti hakea sitä ennen kertaalleen poikkisyöttöä neliön läpi takatolpalle tuloksetta Engellandin saatua mailan väliin. Seuraavaksi Schmidtin pitkä avaus tavoitti siniviivalla kärkkyneen Pirrin, mutta tämä oli lähes paikoillaan, joten puolittainen läpiajo päättyi maskittomaan kaukolaukaukseen oikeasta laidasta. Neljännellä minuutilla ykkösketju pelasi loistavan vaihdon. Ensin Smithillä oli pari paikkaa vasemmasta laidasta ja niiden jälkeen hän syötti poikittain Joonatanille, joka aikaili ja leikkasi sitten keskemmälle ohi heittäytyneen puolustajan, mutta rystylaukaus epäonnistui mennen ohi vasemmalta jäänuoliaisena. Pari minuuttia myöhemmin Tuch voitti kiekon keskialueella Ellisiltä, chippasi sen eteenpäin ja punnersi oikeasta laidasta laukauksen logoon Josin nopeista pihdeistä huolimatta.

Laukaukset erässä olivat 9-2 yhdeksännellä minuutilla, mikä kertoo kotijoukkueen dominoivasta erän alusta eikä Preds päässyt ylivoimaansa lukuun ottamatta isäntien alueelle millään. Vielä ennen puoliväliä hurmoksessa pelanneesta kotijoukkueesta Pacioretty kolasi Josin katolleen vaihtoaitioiden edessä ja perään Karlsson hankki ylivoiman kuljetettuaan kiekon kolmen pelaajan välistä alueelta alueelle ja lopulta Arvidsson koukki vauhdin pois.

YV-viisikot olivat samat ketjumuutoksista huolimatta eli Schmidt-Miller-Pacioretty-Stastny-Tuch ja Theodore, Pirri ja ykkösketju. Stastnyn ylivoimaviisikko aloitti jäällä ja loi heti hyvän paikan, kun Tuch suti irtokiekon patjaan maalin edessä ja kiekko kimposi oikealle kaarelle Paciorettylle, joka näki aukon takakulmassa, mutta jotenkin Saros ehti liikkua ajoissa eteen. Karlssonin viisikko kuitenkin siirsi Vegasin johtoon, kun jäähyn hankkinut Wiljami kuljetti kiekon alueelle, Smith syötti vasemmasta laidasta takaviistoon keskelle, Pirri laukoi blokkiin ranteella, mutta sai kiekon takaisin itselleen ja hautasi sen tyhjiin Saroksen liikuttua sivuun ensimmäisen laukauksen myötä.

13. minuutilla vedot olivat jo 15-3. Preds sai pian erän parhaan paikkansa, mutta Theodoren heittäytyminen esti Grimaldin poikkisyötön ajoissa Boylelle maalin eteen 2v1-hyökkäyksessä. Taustalta tullut McNabb kuitenkin kaatoi Boylen ja sai jäähyn. Alivoima toimi mainiosti eikä Nashville saanut kuviota kuosiin kuin 15 sekuntia ennen jäähyn loppua, jolloin Josi tulitti heti katsomoon ranteella mailojen kautta. Tasaviisikoin seuraavassa vaihdossa Josi pääsi nousemaan kulmasta vapaasti maalille paikanvaihdon jälkeen, mutta Subban jäädytti hänet laukomaan rintapanssariin. Josin oltua väsyneillä jaloilla jäällä, Tuch haastoi hänet 1v1-tilanteessa, mutta ei päässyt ohi oikeasta laidasta ja laukoi vain Saroksen patjoihin kahdesti ehtien omaan reboundiin. Kaksi minuuttia ennen loppua Hartman sai avopaikan maalin edessä, mutta Subban otti ison patjatorjunnan sivuttaisliikkeessä. Minuutin päästä Smithin ja Karlssonin 2v1-hyökkäys päättyi seinäsyöttöön, mutta Karlssonin palautussyöttö oikealle takatolpalle Smithin lätyn jälkeen jäi hieman taakse, joten Smith laukoi vain sivuverkkoon. Viimeisellä minuutilla Saros nollasi vielä ensin Theodoren nousun maalille sulkemalla rannarin syliinsä ja lopuksi Eakinin laukauksen oikealta sekä Lindbergin reboundyrityksen. Laukaukset kahden erän jälkeen olivat peräti 41-19 eli toisessa erässä 24-7 dominanssin päätteeksi. Vain Saroksen vire piri Predsin elossa.

Päätöserää oli pelattu kaksi minuuttia, kun Vegas iski 3-0:aan. Epäonnistuneen 3v1-hyökkäyksen jälkeen Tuch takakarvasi kiekon Sissonsilta hyökkäysalueella ja Stastny pomputti korkealla olleella mailallaan kiekon Theodorelle, joka pääsi nopean käännön myötä nokikkain Juusen kanssa nostaen kiekon rystyltä oikeaan yläkulmaan ja paikkasi siten heikon syöttönsä sekunteja aiemmin. Preds kavensi neljän minuutin jälkeen, kun Fiala karkasi uuden ykkösparin välistä ja siirsi kämmeneltä kiekon tyhjiin Subbanin liu'uttua väärään suuntaan harhautuksen jälkeen. Loistavan pystysyötön tarjosi Ekholm. Vielä ennen mainostaukoa Forsberg testasi Subbania rannarilla jaloista tuloksetta suorasta luistelusta.

Seitsemän minuutin kohdalla Arvidsson pääsi laukomaan vapaasti vasemmalta kaarelta, mutta Subban tuli vastaan peittäen kulmat. Tilanne syntyi, kun Lindberg ei saanut kiekkoa ulos alueelta ja Johansen piti siniviivan kääntäen kiekon nopeasti kohti maalia. Heti perään Fiala kilautti vasempaan tolppaan slotista päästyään laukomaan jätöstä vastakiekkoon. Preds sai kavennuksestaan hurmoksen päälle ja oikeastaan 3-0 maalin jälkeen kotijoukkueen pelaaminen oli muuttunut vaaralliseksi selviytymiseksi yhtäkkiä. Ennen puoliväliä kuitenkin Eakin pääsi tinttaamaan slotista vastakiekkoon Tuchin ja Paciorettyn alustuksesta syvyydestä, mutta veto meni yli ja ohi oikealta.

Päätöskymppiä oli pelattu minuutti, kunnes McNabb nosti kiekon katsomoon jäähynarvoisesti. Laukaukset erässä olivat 4-11 ennen ylivoiman alkua, joten paniikin ainekset olivat olemassa, jos Preds onnistuisi tulemaan maalin päähän. Ylivoiman lopussa tuli paras paikka, mutta Smith laukoi vasemmasta laidasta ohi takakulmasta vastaiskun vastaiskusta, kun Pacioretty ja Schmidt olivat hukanneet kiekon hyökkäyspäässä. Kuusi minuuttia ennen loppua tuli lopullinen niitti onnistuneen tapon jälkeen, kun Eakin ahdisti Hamhuisin maalin taakse, tämä kaatui, Tuch poimi kiekon tullessaan vastaan ja syötti heti maalille Lindbergille, joka niittasi kiekon takakulmaan. Piste oli jokaiselle illan toinen ja niin vain Tuchkin sai hanat kunnolla auki katkaistuaan aiemmin erässä seitsemän pelin pisteettömän putkensa. Minuutin päästä peli oli jo 5-1, kun Pacioretty ylitti itse keskialueen kuskaamalla ja laukoi sitten Ellisin jaloista illan toisen ja kauden 18. osumansa jäätävällä rannelaukauksella, joka upposi längistä sisään. Samalla Max rikkoi viime kauden maalimääränsä.

Kelloon jäi 1:35, kun Vegas sai ylivoiman Boninon kaadettua Marchessaultin tämän suojattua kiekkoa hyökkäysalueella. Pacioretty pääsi tietysti jäälle hakemaan hattutemppua. Kuvion kuntoon saaminen kesti minuutin ja heti kun niin kävi, kiekko pelattiin oikeaan siipeen Maxille, joka latasi ohi takakulman ja peli päättyi 5-1 lukemiin. Päätöserän vedot olivat lopulta 9-11 eli päätöskympillä Nashville ei laukonut kertaakaan kohti Subbania. Koko ottelun kudit olivat lopulta kauniisti 50-30. Gallant osoitti olevansa nero ja ketjujen sekä pakkiparien sekoitus tuotti toivotun ryhtiliikkeen päättäen kolmen ottelun tappioputken ja kaikkiaan viiden pelin tappioletkun kotona.

Subban oli maalissa todella rauhallinen ja eleetön ottaen useita huippupelastuksia läheltä tulleisiin vetoihin. Saros oli selvästi heikompi pomputtaen eteensä jatkuvasti. Molemmat uusitut hyökkäysvitjat pelasivat hienon ottelun. Varsinkin Pacioretty-Eakin-Lindberg kolmikon fyysisyys ja suoraviivaisuus oli sellaista, jota ei ole liikaa nähty tässä joukkueessa. He pelasivat suoraviivaisesti maalia kohti koko ajan sielukkaasti vastaten kolmesta maalista. Max laukoi yhdeksän kertaa ja Osku viidesti kohti maalia. Kakkosketjusta Tuchin paluu pisteille ilahdutti eniten. Stastny oli jättänyt turhat jäähyt pois ja pelasi tutun hyvää jääkiekkoa ahtaissa tiloissa. Pirrin alku oli hankala, mutta hän paransi ottelun edetessä paljon. Ykkösketjusta Karlsson oli paras ja loisti varsinkin toisessa erässä. Smith pääsi myös tehoille syötöllään Pirrin osumaan, mutta enempäänkin oli taas tilaisuuksia. Ketjun teholukema jäi ainoana pakkaselle maalin verran, mutta se oli ykkösparin syy. Nelosketju oli neutraalein taas, mutta Reavesin yksi hyvä riisto avauserässä painavalla taklauksella jäi mieleen. Puolustajista tosiaan Schmidt-Engelland nukahti kertaalleen, mikä maksoi nollapelin ja teholukeman menon pakkaselle maalin verran. Muutoin Schmidt varsinkin pelasi omalla tasollaan puolustussuuntaan nälkäisellä mailalla. Engellandkin piti pääosin hyvän etäisyyden hyökkääjiin ja mailan pitkällä edessään aiheuttaen siten avauserässä yhden paitsionkin. Kakkosparista Theodore maalasi komeasti jo kauden yhdeksännen maalinsa. Yhteistyö toimi McNabbin kanssa ja siitä kertovat myös teholukemat +3 ja +4. Merrill-Miller parilta ei nähty mitään häikäisevää tai floppaamista. Kumpikin liikutti kiekkoa kohtalaisesti ja laukoi kerran kohti Sarosta.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tervehdys Vegasin faneille, joita oletan olevan tällä palstalla enemmän kuin kaksi.
Hienoa kuulla, että joku muukin fanittaa Vegasia (tai on Golden Knightsien seuraaja, kuten @Salming). Tervetuloa mukaan, ja toivottavasti löydät aikaa ja intoa ja halukkuutta kirjoitella. Olisi kiva saada kunnon keskustelut aikaiseksi tähän ketjuun, muutakin kuin meikäläisen satunnaisia uteluita @Salming:ilta. Ja edelleen lisää Vegasin seuraajia ja faneja mahtuisi mukaan, kenties näitä juttuja tässä ketjussa lukevat muutkin (ainakin klikkausten määrästä niin päättelisin).

Viime kauden satumainen menestys löi ällikällä ja vaikka on pienet lapset ja haastavat työajat, niin vaivihkaa sitä alkoi heräillä katsomaan ihan kaikki Vegasin matsit suorina yöllä. Ja tällä kaudella sama tahti on pääosin jatkunut.
Kunnioitettavaa innokkuutta. Luen nöyränä sitten todellisten asiantuntijoiden kommentteja, vaikka laitankin eriäviä mielipiteitäni mukaan (jotka todennäköisesti johtuvat siitä, etten näe läheskään tarpeeksi pelejä pystyäkseni asiantuntevaan kommentoimiseen). Saatte sitten korjailla niitä, mielelläni otan korjaukset vastaan.

Ennen kuin kommentoin enempää, niin laitan tähän, ennen kuin unohdan, vähän kuin off-topicina, että tänään tuli meksikolaisruokapaikassa vastaan Golden Knights -takkinen kaveri, mutta Golden Knightsin logo näytti vähän erilaiselta, ja siinä luki vieressä "St. Francis". Osoittautuu, että se on paikallisen katolisen high schoolin urheilujoukkueen nimi. Rupesin sitten tutkimaan asiaa vähän tarkemmin, ja löysin viitteitä siitä, että katolisen kirkon ja Vegas Golden Knightsin välillä on muitakin kytköksiä, mm. Vegasin pelaajat käyvät katolisen kirkon hyväntekeväisyystapahtumissa jne. Taitaako omistaja Bill Foleykin olla katolinen? En löytänyt siitä suoria todisteita, mutta en nyt kovin syvältä luodannut. Ei nyt tarvitse kovin poliittiseksi kai tässä heittäytyä, mutta minua harmittaa tuo löytynyt kytkentä Vegasin jääkiekkojoukkueen ja katolisen kirkon välillä. Varsinkin, kun en ole katolisen kirkon miehiä vaan lähinnä "kilpailevan" yrityksen riveissä. Ja ei tuo nyt kovin hyvä maine taida olla nykyisin maallisissakaan piireissä katolilaisilla. Mutta se siitä, mielenkiintoinen löytö minulle, ehkä muut Vegasin fanit olivatkin jo tietoisia noista asioista. Todetaan nyt vielä tähän, että myös tuo Vegasin joukkueen keskiaikainen teema, vaikka onkin kovin muodissa, ei minua kiehdo kyllä tippaakaan, ja nuo Ritarien kotiotteluiden samat alkuseremoniat alkavat jo vähän kyllästyttää. No, ehkä saadaan jotain keskustelua näistäkin aiheista, tai sitten ei.

Voi kun olisi se E.Karlsson jotenkin saatu roudattua tänne deadlinella tai kesällä. Sikäli Miller ja Theodore ovat ihan ok hyökkäyksiä tukevia pakkeja ja Schmidt erinomainen kahdensuunnan pakki, mutta juuri tuollainen Karlssonin tapainen dynamo ja ylivoimapelin(kin) moottori tuonne olisi juuri täydellinen lisä ollut.
Tuosta olen vähän eri mieltä omien "tietojeni ja kokemuksieni" perusteella. Ensinnäkin, kuten NHL Network Radion suosikkijuontajani Jim "Boomer" Gordon sanoo, niin eihän Vegasissa voi kahta Karlssonia olla! Siinä menisi ihan sekaisin. "Nyt Karlsson syöttää Karlssonille ja Karlsson ampuu maalin...!". No, vakavammin puhuen, GMGM:hän nimenomaan kai hankki joukkueeseen sellaisia hyvin toisten kanssa toimeentulevia persoonia eikä mitään egoja. Ja kun noita joukkueen harjoituksia ja juttuja niistä on katsellut ja lukenut, niin aika velikultia sieltä löytyy paljonkin, ja joukkueen ilmapiiri näyttäisi olevan leppoisa ja mukava. Mitä sille tapahtuisi, jos lisättäisiin joku Erik "mun vaimo on hankkinut meille tappouhkauksen Mike Hoffmanin tyttöystävältä" Karlsson mukaan? Tai, kuten kaveri näytti luonnettaan Suomessa työsulun aikana pelatessaan yrittäessään matsin jälkeen mailallaan keilata Tepsin pelaajia tai tuomareita nurin? Mielestäni jonkinlaista supertähden egon poikasta Karlssonilla havaittavissa. Ei kiitos Erik Karlssonille minulta. Tämä nykyinen Viljami riittää.

Ykkösketju on sinänsä pelannut jälleen ihan hyvin molempiin suuntiin ja kemiathan heillä on keskenään hyvät. Tehoja pitäisi vain saada enemmän. Kakkonen (amerikkalaisketju) oli tovin kuuma, mutta nyt kylmennyt. Sikäli muutokset siihen lienevät paikallaan. Eakin on niitä harvoja, jotka ovat pelanneet paremmin kuin viime kaudella. Hänkin tarvitsee vierelleen viimeistelyyn pystyviä laitureita, jotta voisi olla tehokas. Nelosketju on liigan parhaimmistoa roolissaan. Siinä ei valittamista.
Noista asioista olen ihan samaa mieltä, joten en saa väittelyä ("keskustelua") niistä asioista aikaiseksi.

Sitten tästä Nashville-pelistä. Otteluraportin mukaan kuulostaa siltä, että tuo Subban vs. Subban oli hyvä veto valmennusjohdolta. Fleuryn otteet kuulostivat vähän väsähtäneiltä viime peleissä, ja keski-Subbanilla oli tietenkin vähän lisävirtaa näyttääkseen isoveljelleen. Hyvä, että maalihanat aukesivat ja että Mad-Max (kukaan muu ei ole tätä lempinimeä käyttöön ottanut, ehkä se on vähän turhan helppo ja väsähtänyt) osui pari kertaa. Nyt kun vielä Tuchille aukeaisivat nuo maalihanat (kaverilla on muuten aika identtisen näköinen pikkuveli USNTDP-kiekkojoukkueessa). Mutta helpottihan tuo voitto minuakin.

Lopuksi vielä ajatuksia pelaajista. Tosiaan olen tyytyväinen nykyisellään 1., 2. ja 4. ketjuihin (siis siihen amerikkalaistrioon 2.:ssa), joskin Marchessaultin tehottomuus ykkösessä vähän huolestuttaa. Kolmosessa Eakin on tosiaan ollut suosikkini harjoitusleiriltä saakka, mutta ne kaksi muuta paikkaa pitäisi saada täytettyä pisteitä tekevillä ja muutenkin tasaisen hyvillä pelaajilla. Nosek välillä väläyttelee, mutta enpä tiedä onko hänestä tuon roolin pysyväksi täyttäjäksi. Lindbergit ja Carpenterit, Zykovit, Pirrit ja muut eivät kiinnosta minua ainakaan toistaiseksi. Jos se Stone tulisi Ottawasta, niin se varmaan laitettaisiin ykkös- tai kakkosketjuun. Mieluummin ykköseen, koska tykkään tuosta jenkkitriosta toistaiseksi (pientä kotiinpäinvetoa). Ehkä tekisi hyvää jollekin Joonatanille tai sitten Smithille hakea vauhtia kolmosketjusta, samalla toivottavasti nostaen tuon ketjun panosta. Mitä mieltä?
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, CBJ?
Kyllä täällä muitakin tosiaan on, @Salming ja @Amerikanihme ovat toki lähes kaiken aina päässeet ensin sanomaan joten sanottava on jäänyt vähiin ;)

Haulasta, vähän epäilen onko järkeä saati pystyykökään pelaamaan tällä kaudella. Jos esim. vain 5 viimeiseen peliin pääsee mukaan niin voi pahimmassa tapauksessa tehdä joukkueelle ja itselleen hallaa Poffeissa.
Sen verran paha jalkaan kohdistunut loukkaantuminen, niin näkisin itse tärkeämmäksi kuntouttaa se kerrasta kuntoon ja vetää ehjä ja ennenkaikkea pitkä kesä alle. Toki jos pystyy mukaan 110% teholla tulemaan 10-15 kierrosta ennen runkosarjan loppua mukaan niin miksei.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
löysin viitteitä siitä, että katolisen kirkon ja Vegas Golden Knightsin välillä on muitakin kytköksiä, mm. Vegasin pelaajat käyvät katolisen kirkon hyväntekeväisyystapahtumissa jne. Taitaako omistaja Bill Foleykin olla katolinen? En löytänyt siitä suoria todisteita, mutta en nyt kovin syvältä luodannut. Ei nyt tarvitse kovin poliittiseksi kai tässä heittäytyä, mutta minua harmittaa tuo löytynyt kytkentä Vegasin jääkiekkojoukkueen ja katolisen kirkon välillä. Varsinkin, kun en ole katolisen kirkon miehiä vaan lähinnä "kilpailevan" yrityksen riveissä. Ja ei tuo nyt kovin hyvä maine taida olla nykyisin maallisissakaan piireissä katolilaisilla. Mutta se siitä, mielenkiintoinen löytö minulle, ehkä muut Vegasin fanit olivatkin jo tietoisia noista asioista.

Foleysta en tiedä, enkä ollut tuosta yhteydestä tietoinen, mutta sikäli käy päinsä, kun joukkueessa on aika paljon ns. kanadanranskalaisia ollut, kuten Fleury, Bellemare (aito ranskalainen), Marchessault, Carrier, Theodore ja viime kaudella Perron ja taitavat olla yleensä ainakin pääosin katolilaisia nuo kanadanranskalaiset. Lisäksi tämän kauden uusista profiilihankinnoista Pacioretty on ainakin katolilainen ja onkohan Stastny myös? Karlsson taas vaan näyttää ihan "pyhäkoulupojalta". Sikäli tuohan tuo vastapainoa Vegasin "syntisen kaupungin" imagoon uhkapeleineen.


Kun siitä hienosta joukkuehengestä on ollut puhetta, niin noista ainakin nuo kokeneemmat tyypit eli Fleury, Bellemare ja Marchessault ovat käsittääkseni aika tärkeitä ilmapiirin luojia muutemien muiden (Engelland, Schmidt...) kanssa. Mä olen lähinnä uskomaton ja mulle on se ja sama, millä keinoin sitä joukkuehenkeä luodaan, imagoa rakennetaan ja mitä yhdessä tehdään, kunhan kivaa on ja peli kulkee. Asennehan Vegasilla on aina ollut kohdillaan ja hyvin aistii, kuinka joukkueessa vaikuttaa edelleen olevan erinomainen yhteishenki.


GMGM:hän nimenomaan kai hankki joukkueeseen sellaisia hyvin toisten kanssa toimeentulevia persoonia eikä mitään egoja. Ja kun noita joukkueen harjoituksia ja juttuja niistä on katsellut ja lukenut, niin aika velikultia sieltä löytyy paljonkin, ja joukkueen ilmapiiri näyttäisi olevan leppoisa ja mukava. Mitä sille tapahtuisi, jos lisättäisiin joku Erik "mun vaimo on hankkinut meille tappouhkauksen Mike Hoffmanin tyttöystävältä" Karlsson mukaan? Tai, kuten kaveri näytti luonnettaan Suomessa työsulun aikana pelatessaan yrittäessään matsin jälkeen mailallaan keilata Tepsin pelaajia tai tuomareita nurin? Mielestäni jonkinlaista supertähden egon poikasta Karlssonilla havaittavissa. Ei kiitos Erik Karlssonille minulta. Tämä nykyinen Viljami riittää.


No, eiköhän tuossa Hoffmann-casessa ongelma ollut lähinnä Mike-paran mieleltään häiriintynyt mussukka. Mutta onhan se totta, että yksikin liaan ison egon persoona voi joskus tuhota koko paletin, vaikka pelillisesti hyödyllinen olisikin. Ja kun Vegasin tärkein ase on se yhteen hitsautunut nippu, niin ymmärrän tuon pointin sinällään.

Sitten tästä Nashville-pelistä. Otteluraportin mukaan kuulostaa siltä, että tuo Subban vs. Subban oli hyvä veto valmennusjohdolta. Fleuryn otteet kuulostivat vähän väsähtäneiltä viime peleissä, ja keski-Subbanilla oli tietenkin vähän lisävirtaa näyttääkseen isoveljelleen.

Joo. Subbanille vaan enemmän pelejä. Erityisesti, jos jatkaa samalla tavalla. Fleurylle saisi antaa enemmän huilia, että jaksaa seisoa päällään sitten keväällä.

Jos se Stone tulisi Ottawasta, niin se varmaan laitettaisiin ykkös- tai kakkosketjuun. Mieluummin ykköseen, koska tykkään tuosta jenkkitriosta toistaiseksi (pientä kotiinpäinvetoa). Ehkä tekisi hyvää jollekin Joonatanille tai sitten Smithille hakea vauhtia kolmosketjusta, samalla toivottavasti nostaen tuon ketjun panosta. Mitä mieltä?

Stone sopisi sinällään monipuolisena ja työteliäänä pelaajana joukkueen imagoon ja totta kai tuon tason pelaajalle paikka löytyisi. Olisi vaan varmaan hänkin kallis, kuin mikä, eikä sitä tulevaisuuttakaan oikein haluaisi liikaa myydä. Toki, jos hinta on kohdillaan, niin kiinni vaan.

Tuon nykyisen ykkösketjun rikkomisessa on se ongelma, että kaikki vaikuttavat pelaavan huonommin, kun heitä on kokeiltu erillään. Ei ole mitään tilastoanalyysejä tästä, mutta melkein aina, kun heitä on hetken kokeiltu erillään, niin Gallant palauttaa ketjun kuitenkin varsin pian takaisin yhteen. Tuo ketju on enemmän kuin osiensa summa ja siksi mielestäni kannattaa pitää ketju koossa ajoittaisia kokeiluja lukuun ottamatta. Ainakin siihen saakka, kunnes osoittavat pystyvänsä tehoilemaan myös muissa ketjuissa. Mikäli Stone tai joku muu iso kala ui haaviin, niin silloin voisi vaikka pienentää tuon Karlssonin ketjun vastuuta, mutta pitää miehet yhdessä ja koota Stonen ympärille varsinainen ykkösnyrkki.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Ennen kuin kommentoin enempää, niin laitan tähän, ennen kuin unohdan, vähän kuin off-topicina, että tänään tuli meksikolaisruokapaikassa vastaan Golden Knights -takkinen kaveri, mutta Golden Knightsin logo näytti vähän erilaiselta, ja siinä luki vieressä "St. Francis". Osoittautuu, että se on paikallisen katolisen high schoolin urheilujoukkueen nimi. Rupesin sitten tutkimaan asiaa vähän tarkemmin, ja löysin viitteitä siitä, että katolisen kirkon ja Vegas Golden Knightsin välillä on muitakin kytköksiä, mm. Vegasin pelaajat käyvät katolisen kirkon hyväntekeväisyystapahtumissa jne. Taitaako omistaja Bill Foleykin olla katolinen? En löytänyt siitä suoria todisteita, mutta en nyt kovin syvältä luodannut. Ei nyt tarvitse kovin poliittiseksi kai tässä heittäytyä, mutta minua harmittaa tuo löytynyt kytkentä Vegasin jääkiekkojoukkueen ja katolisen kirkon välillä. Varsinkin, kun en ole katolisen kirkon miehiä vaan lähinnä "kilpailevan" yrityksen riveissä. Ja ei tuo nyt kovin hyvä maine taida olla nykyisin maallisissakaan piireissä katolilaisilla. Mutta se siitä, mielenkiintoinen löytö minulle, ehkä muut Vegasin fanit olivatkin jo tietoisia noista asioista. Todetaan nyt vielä tähän, että myös tuo Vegasin joukkueen keskiaikainen teema, vaikka onkin kovin muodissa, ei minua kiehdo kyllä tippaakaan, ja nuo Ritarien kotiotteluiden samat alkuseremoniat alkavat jo vähän kyllästyttää. No, ehkä saadaan jotain keskustelua näistäkin aiheista, tai sitten ei.


Nyt kun vielä Tuchille aukeaisivat nuo maalihanat (kaverilla on muuten aika identtisen näköinen pikkuveli USNTDP-kiekkojoukkueessa).

Jos se Stone tulisi Ottawasta, niin se varmaan laitettaisiin ykkös- tai kakkosketjuun. Mieluummin ykköseen, koska tykkään tuosta jenkkitriosta toistaiseksi (pientä kotiinpäinvetoa). Ehkä tekisi hyvää jollekin Joonatanille tai sitten Smithille hakea vauhtia kolmosketjusta, samalla toivottavasti nostaen tuon ketjun panosta. Mitä mieltä?
Hienoa tutkimustyötä, sillä ainakaan minä en ollut tietoinen tuosta yhteydestä katolilaisuuteen. Niin kauan kuin kytkös rajoittuu tuollaisiin harmittomiin hyväntekeväisyysvierailuihin, minulla ei ole asian kanssa ongelmaa. Kunhan organisaatio ei ala liiaksi tuputtaa tuota katolilaisuutta (enkä usko niin tapahtuvan), kaikki on kunnossa ja jokainen uskokoon siihen, mihin tahtoo.

Tuch oli ollut muuten tähdistöottelun aikaisella lomaviikolla valmentamassa veljeään penkin takana yhden ottelun verran: Tuch Visits Brother Luke At USA Hockey NTDP In Michigan

Jos Stone tulee, pitäisin ykkösketjun yhdessä ja löisin Stonen Paciorettyn laituripariksi. Eakin voisi operoida keskellä ja silloin Vegasilla olisi kolme erinomaista hyökkäysketjua, kun Tuch-Stastny-Pirri olisi se kolmas koostumus. Pirrin tilalla toki piipahtaisi myös Lindberg tai Nosek tai Zykov aika ajoin. Tai sitten Haula tervehtyessään voisi pelata heidän kanssaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Foleysta en tiedä, enkä ollut tuosta yhteydestä tietoinen, mutta sikäli käy päinsä, kun joukkueessa on aika paljon ns. kanadanranskalaisia ollut, kuten Fleury, Bellemare (aito ranskalainen), Marchessault, Carrier, Theodore ja viime kaudella Perron ja taitavat olla yleensä ainakin pääosin katolilaisia nuo kanadanranskalaiset.
Theodoresta en ole varma, onko ranskankanadalainen, ainakin syntyisin British Columbiasta. Mutta joo, onhan noita, ja voi olla muitakin katolisia pelaajia joukkueessa vaikkeivat patonkeja olisikaan. Mutta lähinnä nyt huolestuin tuosta, että joukkueen omistaja käskyttäisi pelaajia ja joukkueen jäseniä katolisiin tapahtumiin. En osaa tällä hetkellä sen enempää asiasta sanoa, kun en ole penkonut juttua sen syvemmältä.

Kun siitä hienosta joukkuehengestä on ollut puhetta, niin noista ainakin nuo kokeneemmat tyypit eli Fleury, Bellemare ja Marchessault ovat käsittääkseni aika tärkeitä ilmapiirin luojia muutemien muiden (Engelland, Schmidt...) kanssa.
Lisäisin tuohon listaan vielä ainakin Reavesin, aikamoinen velikulta. Osaa tietenkin olla inhottavakin, jos olet vastustajan joukkueen jäsen. Ja kaiketi Porin poika Haulakin tuo oman lisänsä joukkuehenkeen.

Tuon nykyisen ykkösketjun rikkomisessa on se ongelma, että kaikki vaikuttavat pelaavan huonommin, kun heitä on kokeiltu erillään. Ei ole mitään tilastoanalyysejä tästä, mutta melkein aina, kun heitä on hetken kokeiltu erillään, niin Gallant palauttaa ketjun kuitenkin varsin pian takaisin yhteen. Tuo ketju on enemmän kuin osiensa summa ja siksi mielestäni kannattaa pitää ketju koossa ajoittaisia kokeiluja lukuun ottamatta. Ainakin siihen saakka, kunnes osoittavat pystyvänsä tehoilemaan myös muissa ketjuissa. Mikäli Stone tai joku muu iso kala ui haaviin, niin silloin voisi vaikka pienentää tuon Karlssonin ketjun vastuuta, mutta pitää miehet yhdessä ja koota Stonen ympärille varsinainen ykkösnyrkki.
No joo, voi olla noinkin. Mielellään pitäisin myö jenkkiketjun Tuch-Stastny-Pacioretty yhdessä, jollei tuota ketjua ole jo pysyvämmin rikottu. Joten minun puolestani Stone sitten kolmoseen Eakinin seuraksi ja sitten etsimään siihen joku hyvä pysyvä kolmas jäsen. Josko vaikka Nosek ryhdistyisi.

5hole kirjoitti:
Kyllä täällä muitakin tosiaan on, @Salming ja @Amerikanihme ovat toki lähes kaiken aina päässeet ensin sanomaan joten sanottava on jäänyt vähiin ;)
Joo kiva, tervetuloa mukaan vain. Kai sitä aina jotain aivoituksia on kerrottavana. Hyvä vaan, jos saadaan ketjuun vähän eloa, vaikka nuo @Salming:in otteluraportit ovatkin aika tyhjentäviä.

5hole kirjoitti:
Haulasta, vähän epäilen onko järkeä saati pystyykökään pelaamaan tällä kaudella. Jos esim. vain 5 viimeiseen peliin pääsee mukaan niin voi pahimmassa tapauksessa tehdä joukkueelle ja itselleen hallaa Poffeissa.
Sen verran paha jalkaan kohdistunut loukkaantuminen, niin näkisin itse tärkeämmäksi kuntouttaa se kerrasta kuntoon ja vetää ehjä ja ennenkaikkea pitkä kesä alle. Toki jos pystyy mukaan 110% teholla tulemaan 10-15 kierrosta ennen runkosarjan loppua mukaan niin miksei.
Varmaan olen samaa mieltä Haulan suhteen. Ensi kaudella sitten uusi yritys, polvi kuntoon kunnolla ensin.

Salming kirjoitti:
Tuch oli ollut muuten tähdistöottelun aikaisella lomaviikolla valmentamassa veljeään penkin takana yhden ottelun verran: Tuch Visits Brother Luke At USA Hockey NTDP In Michigan
Joo, tuohon yritin viitata edelläolleessa viestissäni sanoessani, että Tuchilla on lähes identtisen näköinen kaksoisveli USNTDP:ssä. Hauskaa, että Alex pelaili aikoinaan Boston Collegessa, mutta Luke on lupautunut Boston Universityyn, ja näillä kahdella on käsittääkseni aikamoinen Suomi-Ruotsi -maaottelumeininki menossa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
61/82 Colorado vs. Vegas

Subban jatkoi yllättäen maalissa. Ainoa muutos oli se, että Nosek tuli kehiin loukkaantuneen Carrierin tilalle. Carrier on IR-listalla ylävartalovamman vuoksi ja tilaa seurataan viikoittain.

Avauskympillä vieraat loivat vain yhden kunnon tilanteen, mutta Bellemare laukoi päin Varlamovia maalin edessä. Kotijoukkueelta mieleen jäivät MacKinnonin kulmahyrräämiset. Kuudennella minuutilla Merrill syötti kulmasta keskelle Bellemarelle. Tämä hukkasi kiekon takakarvanneelle Jostille. Kiekko meni Millerin jalkoihin, josta Jost kaivoi sen uudestaan itselleen ja laukoi salamannopean kääntökudin ohi Subbanin. Surkeaa puolustamista 1v3 tilanteessa. Ennen erän puoliväliä Engellandin harhavaus päätyi Rantaselle, joka nousi vasenta laitaa ja laukoi ohi etukulmasta. Samassa vaihdossa Mikko tarjoili Nietolle syötön takatolpalle poikittain, mutta tämä ohjasi päin Subbania.

Puolivälin jälkeen Bellemare syötti syvyydestä Millerille vastakiekon ja tämän tälläämän jäänuoliaisen irtokiekossa olivat laiturit maalilla sohimassa tuloksetta. Ajassa 11:30 Tuch laukoi vapaasti luistelusta oikeasta laidasta patjaan ja Stastny myös slotista reboundin, kun Varlamov otti huikean tuplatorjunnan. 13. minuutilla Johnson nosti kiekon katsomoon, mutta kuvio ei ollut kunnossa käytännössä kertaakaan ja Avs osui jopa tolppaan alivoimalla. Päätösvitosella Avs pääsi pari kertaa nopeaan vastahyökkäykseen ja haki kuteja toisesta aallosta. Barrie muun muassa laukoi lopussa maalin katolle ja kerran Johnson syliin. 1:30 ennen taukoa kakkosen laiturit riistivät hyökkäyssinisellä ja Tuch syötti poikittain, mutta Stastny laukoi ranteella yli takakulmasta oikeasta laidasta. Avauserän vedot olivat 15-11, kun Vegas petrasi jälkimmäisellä puolikkaalla hitaan alun jälkeen.

Toisen erän alussa kotijoukkue loi pari hywää kulmarallia, mutta Subban kesti. Sitten Vegas sai ylivoiman, kun Compherin tikku osui Reavesia kasvoihin keskialueella. Karlssonin viisikko pelasi huiman YV-minuutin. Kiekko liikkui ja Theodore laukoi tolpasta tolppaan oikealta kaarelta nousun jälkeen. Smith oli hyvä maskissa. Pirri laukoi kerran niukasti ohi vasemmalta. 2-0 osuma syntyi melko pian jäähyn jälkeen. Mackinnon pelasi syvyyteen ja kulmasta Landeskogin lätty meni yli heittäytyneen Millerin suoraan Agozzinolle, joka laukoi väärän puolen one-timerilla kilpialakulmaan uran avausmaalin NHL:ssä. Kahdeksan minuutin kohdalla perättäisissä vaihdoissa ensin Joonatan laukoi oikealta vapaasti logoon luistelusta ja perään Merrill latasi slotista päin Varlamovia päädystä tulleesta syötöstä. Vielä ennen puoliväliä Vegas joutui alivoimalle, kun Joonatan koukkasi keskialueella MacKinnonia. Alivoima toimi hyvin. Kruununa oli Engellandin blokki kädellä MacKinnonin one-timeriin.

14. minuutilla vieraat joutuivat alivoimalle Theodoren huidottua maalin edessä sekavan ruuhkan päätteeksi. Calvertilla oli avopaikka samassa maalin kulmalla. Alivoima toimi ihan OK, vaikka toki MacKinnon pyöri ympäri aluetta kiekollisena hakien seiniä Girardin kanssa. Päätösnelosella ei tapahtunut enää mitään. Viime sekunneilla Pacioretty toki laukoi hanskaan maskitta oikealta. Laukaukset toisessa erässä olivat 13-14.

Päätöserän alkuun Vegas sai heti ylivoiman. Pacioretty pääsi kertaalleen laukomaan neliön keskeltä maalin yli ja Marchessault tykitti one-timerin patjaan. Ketjuja rukattiin muuten päätöserään eli Pacioretty palasi takaisin kakkoseen ja Pirri putosi kolmoseen. Colorado pääsi pian vuorostaan ylivoimalle, kun Merrill jäi jälkeen siniviivalla ja löi Nathania lapasille, mutta kotijoukkueen ylivoima oli kesy sillä kertaa.

Seitsemän minuutin kohdalla Marchessault ajoi maalille laukoen suorasta luistelusta matalan vedon. Hän pääsi käsiksi omaan reboundiin, mutta suti sen käsittämättömästi ohi tyhjistä. Toiseen päähän seurasi vastaisku, Nieto laukoi logoon Merrillin jaloista ja Calvert ohjasi reboundin pussiin ilmasta mailan varrella. Kun et tee, kaveri tekee.

Vielä ennen puoliväliä Vegas sai viimeisen oljenkorren eli ylivoiman, kun Paciotetty haastoi Zadorovin, mutta YV oli takkuista sillä kertaa. 13. minuutilla Avs sai käytännössä 2v0-hyökkäyksen, mutta Subban liukui takatolpalle patjatorjuntaan MacKinnonin tarjottua passin oikeasta laidasta Landeskogille. Sen jälkeen pelailtiin kello loppuun ilman suuria tapahtumia. Rantanen laukoi päätösminuutilla kohti kilpiyläkulmaa tuloksetta vasemmalta kaarelta. Kudit olivat 10-15 lopulta päätöserässä.

Alusta asti Avs oli parempi joukkue eikä vieraiden hyökkäyspelaaminen neljällä ketjulla rullannut missään vaiheessa. Tämä oli yksi niistä peleistä, joiden tuloksen melkein tiesi avauserän jälkeen, sillä jotenkin Golden Knightsin pelaaminen oli niin virkamiesmäistä. Varlamov sitten tylsytti muutamat laadukkaat paikat.

Subban oli varmaankin vieraiden paras pelaaja eikä voinut maaleille mitään. Puolustajista Theodore jäi positiivisesti mieleen ja sai ansaitusti eniten YV-aikaa osuen kerran tolppaan. Kolmospari oli heikoin ja Miller oli jäällä kaikkien maalien aikana. Merrillin lukema oli -2, kun Schmidt oli toisessa osumassa hänen paikallaan yhden vaihdon ajan. Hyökkääjistä Marchessault laukoi seitsemän kertaa ja Stastny viidesti, mutta ykkösketju oli noista kahdesti kyllä parempi. Alaketjuista Nosek-Bellemare pelasi alivoimaa 2:40 täydellisesti ja palauttivat siten heti ryhdin lipsuneeseen alivoimapelaamiseen. Kaiken kaikkiaan hyökkääjistöstä ei kukaan pahemmin erottunut ja siksi Gallantkin haki herätystä päätöserän ketjumuutoksilla. Ohipeli ja sillä sipuli.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Joo, Milleriltä varsinkin ohipeli noiden maalien perusteella mitä koosteessa näin. Oikeastaan kaverilta on ollut ohikausi. Pitäisiköhän ruveta miettimään, jos hän kelpaisi kauppatavarana jonnekin muualle, kun sieltä on tosiaan tulossa Brännström ensi kaudella hyökkääväksi pakiksi.

EDIT: Knights on Ice -sivusto tarjoaa Millerin lisäksi Eakinia, Merrillia ja Pirria kauppatavaraksi. Noista hyväksyn kaikki muut paitsi Eakinin, joskin tietty hänkin menee jos vastine on tarpeeksi hyvä.

Ei tämä nyt oikein hyvän joukkueen suorittamiselta näytä, kun loistopelin jälkeen ryömitään pisteautomaatti-Coloradon edessä. Ei ole tasaista suorittamista löytynyt oikein koko kaudella, hyviä ja huonoja jaksoja sitten löytyy sitäkin enemmän.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Oletteko muuten kukaan seuraillut miten tarkasti farmijoukkueen Chicago Wolvesin otteita? Daniel Carr on pelannut siellä ainakin pisteiden valossa loistokauden ja jatkanut tehoilua yhtä vakuuttavasti senkin jälkeen, kun toinen pistelinko Pirri nostettiin pysyvästi Vegasiin. Carr oli kuitenkin ihan käyttökelpoinen pelimies Montrealissa pelatessaan, pelaa hyvin molempiin suuntiin, eikä mielestäni täysin vihkoon pelannut silloinkaan, kun sai jokusen pelin ylhäällä tällä kaudella. Nyt, kun on ollut aika monessa pelissä tehottomuutta, niin olisi ehkä syytä kokeilla miestä uudelleen ylhäällä ja antaa vähän runsaammin peliaikaa kuin viimeksi. Mä mielelläni näkisin kokeilumielessä Pirri-Eakin-Carr kolmosketjuna.

Toki Carrin ylösnosto taitaisi vaatia jotain rosterimuutoksia esim. Zykovin laittamista takaisin waiverseihin, mutta en näe sitä ylettömänä menetyksenä ainakaan tähän saakka nähdyn perusteella. Toki paras olisi, ettei kukaan Zykovia enää ottaisikaan kiertoon ja siten hän voisi korvata Carrin Wolvesissa.

Toinen, jota soisi kokeiltavan kunnolla vielä tällä kaudella ylhäällä voisi olla Whitecloud puolustuspäähän. Brännströmin ja Haguen aika tulee sitten tulevilla kausilla.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
En ole seurannut Chicago Wolvesin otteita (liian kaukana maantieteellisesti, heh).

Carr ei tosiaan vakuuttanut ylhäällä ollessaan, enkä ole vielä myyty Pirrin ylhäällä pitämiseen pysyvästi.

Whitecloudia voisi tosiaan kokeilla parissa pelissä ja katsoa, miten kaveri pärjäilee verrattuna esim. Merrilliin tai jopa Milleriin.

EDIT: Siellä on Wolvesissa sellainenkin puolustaja kuin Dylan Coghlan, jolla näyttäisi olevan enemmän pisteitä kuin Whitecloudilla pienemmällä pelimäärällä. Whitecloud tosin näköjään oli mielestäni vakuuttavampi harjoitusleirillä.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ei näköjään otteluraporttia vielä. EDIT: sieltähän se tuli.

Pitkästä aikaa peli oli valtiollisella kaapelikanavalla NBC Sports Network, joten näkyi meilläkin.

En lähde mitään yksityiskohtaista otteluraporttia kirjoittamaan, eikä se enää onnistuisikaan, kun peliä ei tullut nauhoitettua. Vain pari ajatusta, jotka tulivat mieleeni.

Jotenkin tuntuu, että Ritarien pelissä on vähän liiankin kanssa vauhtia. Vähän ajatusta ja järki käteen välillä, sanoisin, mutta tämä on vanha kritiikkini koko NHL:ää kohti. Ehkä se johtuu osittain kapeasta kaukalosta, että peli näyttää valtavalta koohotukselta. Mutta voisi sitä mielestäni vähän hidastaa, ja yrittää katsoa, minne sen kiekon tökkää aina. Helpommin sanottu kuin tehty tietenkin, ja jos rupeat kiekon kanssa pidempään ajattelemaan, niin joku on kimpussa, mutta tuntuu, että joku sekunnin murto-osankin pidempi ajattelu voisi tuottaa tulosta enemmän ja tehdä pelin katsomisesta (ja tuloksestakin) nautittavampaa.

No, hyvin kuitenkin koohotettu tämä peli. Varsinkin tuo Schmidtin maali oli kuin viime kauden Vegasia, juuri kun piti saada maali, niin sieltä se tuli, ja vielä millä tavalla, kaunis puolustajan ylösnousu (joskaan ei nyt ihan päästä päähän) ja kiekko vauhdista ylös verkkoon. Täst mie piän. Rankkarikisassa sitten kävi ilmi Vegasin taitopelaajien puute, mutta ehkä asia joskus vielä korjaantuu.

Marchessaultin otteet huolestuttavat. Jotenkin halutonta surffaillua josta vauhtikin puuttuu. Milläs saadaan tämä herra taas käynnistettyä?

Jos joku NBC:ltä lukee, niin ei kannata laittaa NASCAR-kuskia ottelun play-by-play kommentaattoriksi. Pilasi melkein koko pelin (terveiset Kyle Buschille, ei mitään henkilökohtaista).
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Oletteko muuten kukaan seuraillut miten tarkasti farmijoukkueen Chicago Wolvesin otteita? Daniel Carr on pelannut siellä ainakin pisteiden valossa loistokauden ja jatkanut tehoilua yhtä vakuuttavasti senkin jälkeen, kun toinen pistelinko Pirri nostettiin pysyvästi Vegasiin. Carr oli kuitenkin ihan käyttökelpoinen pelimies Montrealissa pelatessaan, pelaa hyvin molempiin suuntiin, eikä mielestäni täysin vihkoon pelannut silloinkaan, kun sai jokusen pelin ylhäällä tällä kaudella. Nyt, kun on ollut aika monessa pelissä tehottomuutta, niin olisi ehkä syytä kokeilla miestä uudelleen ylhäällä ja antaa vähän runsaammin peliaikaa kuin viimeksi. Mä mielelläni näkisin kokeilumielessä Pirri-Eakin-Carr kolmosketjuna.

Toki Carrin ylösnosto taitaisi vaatia jotain rosterimuutoksia esim. Zykovin laittamista takaisin waiverseihin, mutta en näe sitä ylettömänä menetyksenä ainakaan tähän saakka nähdyn perusteella. Toki paras olisi, ettei kukaan Zykovia enää ottaisikaan kiertoon ja siten hän voisi korvata Carrin Wolvesissa.

Toinen, jota soisi kokeiltavan kunnolla vielä tällä kaudella ylhäällä voisi olla Whitecloud puolustuspäähän. Brännströmin ja Haguen aika tulee sitten tulevilla kausilla.
Syksyllä seurasin tuloksia aktiivisemmin Twitterin kautta, mutta nyt viime aikoina en ole ihan hirveästi seurannut Wolvesin pelaamista. Kaiketi he ovat kuitenkin matkalla pudotuspeleihin, joten aion kenties silloin jopa maksaa AHLTV:stä nähdäkseni pari peliä. Carrille en näe ihan hirveää käyttöä, kun Lindberg ja Carpenter pystyvät täyttämään saman roolin alaketjujen laiturina ja ovat mielestäni parempia pelaajiakin.

62/82 Vegas vs. Boston

Fleury palasi maaliin. Puolustuksessa nähtiin kummallisuus, kun Miller viltitettiin ensi kerran Golden Knights -urallaan, koska Holden oli tervehtynyt pelikuntoon kuukauden tauon jälkeen ja otti paikkansa kolmosparista Merrillin rinnalta. Hyökkäyksessä ei ollut mitään ihmeellistä. Pacioretty pelasi Eakinin ketjussa ja Nosek edelleen nelosessa Carrierin ja Zykovin oltua poppareilla, mutta Carrier on tosiaan sivussa vielä tovin.

Kelasin pelin vain nopeasti läpi, mutta koitan kirjoittaa jotain ulkomuistista. Otteluhan päättyi 2-3 rangaistuslaukauksilla. Laukaukset olivat 33-27 (10-6, 12-8, 8-12, 3-1). Avausmaalissa DeBrusk otti mahtavasti haltuun laidasta tulleen syötön, pyörähti yhdellä kosketuksella ohi Theodoren ja laukoi samasta liikkeestä kiekon keskeltä oikeaan yläkulmaan jatkaen maaliputkensa viiden pelin mittaiseksi. Sitä ennen Stastnylla oli yksi ollut yksi läpiajo, mutta rystyuitto epäonnistui. Erän ensimmäinen puolikas oli kuitenkin lievästi Bruinsin ja sen karvaus toimi melko hyvin. Toisella puolikkaalla Vegas sai enemmän painetta vieraiden päätyyn ja tasoitus syntyi reilu minuutti ennen taukoa, kun Eakin laukoi viivasta patjaan, Halak sylki eteen ja Smith niittasi reboundin pussiin päättäen 13 ottelun kuivan kauden vihdoin. Molemmat joukkueet hukkasivat yhdet ylivoimat avauserässä.

Toinen erä päättyi maalittomana. Vegas otti kaksi jäähyä, mutta selvitti molemmat melko helposti. Alivoimalla Karlsson ja Smith pääsivät 2v1-hyökkäykseen, mutta ruotsalaisen syöttö jäi hieman taakse. Heti perään Stastny ja Eakin saivat myös 2v1-hyökkäyksen alivoimalla. Stastny jakoi vasemmalta poikittain ja Eakin tälläsi räpylään. Erän alkupuolella puolestaan Karlsson pääsi kerran läpi, kun Schmidtin pitkä avaus tavoitti hänet, mutta Karlsson jäätyi läpiajossa Stastnyn tavoin. Toinen erä meni kyllä vähän ohi tuon Nascar-kuskin oltua mukana lähetyksessä, joten en ihan hirveästi jaksanut keskittyä, mutta maaleja ei tosiaan tullut ja vähän tuollaista asetelmien hakua pelaaminen oli puolin ja toisin.

Päätöserän alussa McAvoy kuskasi kiekon keskialueen yli toisella minuutilla, Heinen jakoi vasemmasta laidasta keskelle ja Marchand niittasi läheltä siniviivaa kiekon oikeaan yläkulmaan one-timerilla. Vegas kuitenkin tasoitti 27 sekunnin päästä, kun Schmidt kuskasi kiekon yli sinisen, harhautti McAvoyn, leikkasi vasemmalta keskelle, veivasi kiekon puolustajien välistä takaisin kämmenelle ja nosti vasemmalta kulmalta kiekon oikeaan takayläkulmaan soolonsa päätteeksi. Yksi kauden hienoimmista Vegas-osumista. Viitisen minuuttia ennen loppua Karlsson pääsi taas paikkaan eli puolittain läpi, mutta laukaus vasemmalta kilahti tolppaan. Heti perään toisessa päässä Marchand laukoi vasemmalta kaarelta puolustajan jaloista myös tolppaan. Nuo molemmat tapahtuivat saman seitsenminuuttisen aikana, jolloin ei nähty pelikatkoja päätöskympillä.

Jatkoajalla Bostonilla oli liikaa pelaajia jäällä, mutta Theodore-Marchessault-Smith-Karlsson nelikko ei saanut laattaa reppuun eikä oikeastaan edes laadukkaita paikkoja, mikä ei valitettavasti yllättänyt ylivoiman oltua taas niin sysisurkeaa tämän vuoden puolella. Rankkareilla tilanne oli kolmen parin jälkeen tasan. Vegasin maalin teki Karlsson suoralla vedolla ja Bostonilta osui DeBrusk ensimmäisellä kierroksella. Lopulta kuudennella kierroksella Backes laukoi ranteella yläkulmaan Lindbergin epäonnistuttua sitä ennen rystykudissaan, joten Boston otti seitsemännen voittonsa putkeen ja Vegas on vaihteeksi kahden pelin tappioputkessa. Positiivista oli kuitenkin se, että peli-ilme oli hyvä ja valtaosan pelistä Golden Knights kontrolloi tai oli vähintään tasavahva Bostoniin nähden. Ottelu itsessään oli viihdyttävän vauhdikasta kiekkoa ja Gallantkin totesi pelin jälkeen, että ei ole harmissaan tappiosta, koska tuollaisella ilmeellä pisteitä tulee väkisin jatkossakin. Halakin mainio vire piti Vegasin vain kahdessa osumassa ja tarjosi vieraille mahdollisuuden voittoon. Laatupaikat menivät Vegasille, mutta viimeistely siis ontui.

Ykkösketju pelasi hyvin vastaten molemmista osumista. Smith keräsi 1+1 tehot. Kakkosketjusta Tuch takakarvasi todella energisesti läpi illan. Avauserästä jäi mieleen yksi hukattu paikka, kun pääsi lataamaan vapaasti b-pisteiden välistä ranteella yli maalin. Stastnylle miinusta tuhlailusta, mutta hän pääsi kivasti paikoille. Pirri oli melko näkymätön, mutta sai silti lauottua kolmesti. Kolmosketjusta Pacioretty jäi yhteen kutiin ja oli todella hajuton ja mauton vaihteeksi. Eakin ja Lindberg laukoivat yhteensä seitsemän kertaa ja paremmin pelin sisällä. Nelosketjusta ei ole tasaviisikoin mitään sanottavaa, koska hyökkäyspeliä ei ollut, mutta alivoimalla Nosek-Bellemare oli taas rautaa kuten myös Karlsson-Smith ja Eakin-Stastny parit. Puolustajista Schmidt oli etevin tietysti maalinsa myötä. McNabb ja Theodore jäivät ainoina miinukselle, kun Theodorea vietiin avausmaalissa karusti, mutta positiivista oli se, että nyt Millerin poissaollessa Gallant peluutti Theodorea ylivoimalla eniten alakerrasta. Lisäksi Theodore pelasi ylipäätään isoimmat minuutit 22:37 ja Schmidt 21:48. Kolmospari oli alkukaudella ajoittain pulassa yhdessä pelatessaan, mutta nyt homma luisti, kun he pelasivat riittävän yksinkertaisesti. En muista virheitä, joten kaipa silloin on syytä olla tyytyväinen. Merrill sai vieläpä kakkossyötön avausmaaliin ja taklasi viidesti. Engelland puolestaan blokkasi kuusi laukausta kellottaen yli neljä minuuttia alivoima-aikaa jälleen, mistä suuri hatunnosto hänelle. Mutta joo ykkösketju oli kuitenkin tämän pelin parasta antia eivätkä muutkaan huonosti pelanneet, vaan osoittivat hyvää asennetta ja energisyyttä kaukalossa virkamiesmäisen Colorodo-pelin jälkeen. Jos peli pelattaisiin uudestaan kymmenen kertaa, Vegas voittaisi 6-7 kertaa.

Jotenkin tuntuu, että Ritarien pelissä on vähän liiankin kanssa vauhtia. Vähän ajatusta ja järki käteen välillä, sanoisin, mutta tämä on vanha kritiikkini koko NHL:ää kohti. Ehkä se johtuu osittain kapeasta kaukalosta, että peli näyttää valtavalta koohotukselta. Mutta voisi sitä mielestäni vähän hidastaa, ja yrittää katsoa, minne sen kiekon tökkää aina.
Hieman tähän liittyen Gallant taisi todeta, että välillä pelaajat karkaavat liian aikaisin ylös, mutta tuo viittasi enemmänkin siihen, että hyökkääjät varastavat puolustamisesta ja ennakoivat katkoja nöyryyden sijaan, mutta vaikka hyökkääjät lähtisivätkin vasta riiston jälkeen ylös, haluaisin silti nähdä myös toisinaan vähän enemmän kiekkokontrollia joissain tilanteissa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Katselin muuten huvin ja urheilun vuoksi noita +/- -tilastoja. Nykyiset tilastosepothan eivät noista statseista oikein perusta, kun pitää olla "kuinka monta kiekkoa ylitti vastustajan siniviivan pelaajan ollessa kentällä vähintään 30 sekunnin ajan" ja vastaavia advanced statseja joista en mitään ymmärrä. Mutta mielestäni tuo +/- kertoo nyt jotain pelaajan kahden suunnan pelaamisesta tasakentällisin.

Vegasin miinustilaston johdossa on Nosek, -14. Selittäkääpä se. Luulin, että kyseessä oli parempi kaveri, mutta ei tämän tilaston mukaan. Toiseksi eniten miinuksia on Mad Maxilla, -11. Joo, tuhlaillut on paikkoja eikä taida olla erityisen vahva pelaaja puolustuspäähän päin? Sitten tuleekin jo Engelland (-10), mikä yllätti minut, koska hän on hyvä alivoimapelaaja, mutta ehkä se vauhti ei sitten vaan riitä viidellä viittä vastaan, ja tunnetusti kaveri itse ei ole mikään pistelinko. Plus-päästä ykkösenä onkin sitten suosikkini Eakin, +14, jonka siis tiesin hyväksi pelaajaksi, heh. Kakkosena Schmidt, +11, mikä ei minua yllätä myöskään. Vähän yllättää Brayden McNabbin kolmossija tuloksella +8, mutta ehkä siinä on oma ansionsa sillä, että hän on saanut pelata Schmidtin ja muiden hyvien pelaajien kanssa samaan aikaan. Hidashan tuo McNabb vasta onkin. Mitkä ovat omat tulkintanne näistä luvuista? Yllätyittekö?
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ja Ritarit tietty se joukkue jota vastaan Laineen maalihanat aukeavat.

Yhtä vuoristorataa näköjään tämä kausi.

Ensi viikolla olisi Vegasin peli Anaheimissa, mutta tällä hetkellä on ainakin niin lamis-fiilikset, että taitaa jäädä tuo peli katsomatta paikan päällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös