Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
63/82 LAINE vs. Golden Knights

Fleury jatkoi maalissa. Kenttäpelaajistokin oli sama eli Miller jatkoi viltissä Zykovin kanssa.

56 sekunnin kohdalla Jets meni johtoon. Little katkoi keskialueella aitioiden edessä, pelasi eteenpäin Connorille, joka laukoi McNabbin jaloista vasemmasta laidasta, Fleury torjui kiekon eteensä ja Ehlers suti reboundin maaliin ennen kuin Lindberg ehti hätiin. Ajassa 1:28 peli oli jo 0-2, kun McNabb siirsi kiekon kulmasta ränniin, Pacioretty ei saanut sitä ulos, vaan menetti Littlelle, joka syötti eteenpäin ja Connor leikkasi laidasta maalille nostamaan kiekon etuyläkulmaan. Eakinin ketju sai siis miinuksen tähänkin osumaan McNabbin kanssa. Samalla Connorin maali varmisti sen, että 16. startissaan putkeen Fleury päästi vähintään kaksi maalia. Se ei ole hyvä ennusmerkki ollenkaan.

Neljännellä minuutilla isännät saivat ensimmäisen kunnon kulmapelin aikaan, mutta laukaukset ykkösketjulta viuhuivat seinille. Minuutin päästä Connor leikkasi taas kulmasta maalille, mutta nyt Fleury torjui rystynoston. Heti perään Myers esti päätykiekkoon spurtannutta kiekotonta Reavesia jäähynarvoisesti. Ylivoimalla Tuch luisteli ohi kiekosta hyökkäyssiniviivalla ja Jets sai 2v1-hyökkäyksen, mutta Lowryn lätty meni yli Tanevin lavan. Karlssonin viisikko sai yhden laukauksen kohti maalia Marchessault-Theodore-Pirri takakolmiosta, mutta maalille Smith ja Karlsson eivät päässeet irtokiekkoon. Toinen viisikko oli Schmidt-Pacioretty-Stastny-Tuch-Eakin. Ajassa 7:30 Laine laukoi vasemmalta kaarelta logoon suoran hyökkäyksen päätteeksi. Kaksi minuuttia myöhemmin Tuch katkoi keskialueella, syötti eteenpäin ja Pirri laukoi oikeasta laidasta puolittaisesta läpiajosta rannelaukauksen Hellebuyckin rintapanssariin. Laukausta seurasi kulmaralli, jonka aikana Tuch takakarvasi kiekon itselleen, jakoi viivaan Merrillille, tämä laukoi patjaan ja maalinedusruuhkasta Stastny tulitti kilpeen. Perreault tönäisi Stastnyn selästä jäähän laukauksen jälkeen, joten Vegas sai toisen ylivoimansa. Tällä ylivoimalla Vegas ei kuitenkaan saanut edes sitä yhtä laukausta maalia kohti ja Stastnyn viisikko ei päässyt edes alueelle millään.

Peliminuuteilla 8-15 Fleury oli kuitenkin työtön eli tasaviisikoin isännät olivat pelin päällä erän edetessä, vaikka ylivoima tökki. Se palkittiin 16. minuutilla, kun Reaves otti ilmasta haltuun norsukiekon, pudotti Nosekille, tämä jakoi keskelle ja Bellemare laukoi Myersin luistimen kautta kiekon yläkulmaan katkaisten 33 ottelun maalittoman putken. Päätösnelosella Jets heräsi jälleen luomaan kulmaralleja, mutta ei päässyt laidoista maalipaikoille. Sama ongelma oli Vegasilla erän keskivaiheilla. 30 sekuntia ennen taukoa Engelland niittasi Scheifelen rajusti laitaan jäähyttä. Taukonumerot olivat 1-2 ja vedot 11-10, mutta viimeisellä 12 minuutilla Jets laukoi vain kerran Vegasin yhdeksää vastaan eli joukkue toipui kohtalaisen hyvin shokkialusta.

Toista erää tahkottiin neljä minuuttia ennen ensimmäistä laukausta maalia kohti. Kulikov laukoi viivasta ja Copp ohjasi patjaan maalin edestä, Samassa vaihdossa hän sai syötön takatolpalle, mutta aikaili ja Fleury ehti peittämään ja ottamaan toisen ison torjunnan samaan vaihtoon. Engelland-Theodore oli hieman pulassa tuossa vaihdossa maalin edessä. Muutoin erän alku oli tiukkaa kamppailua ajasta ja tilasta.

Ajassa 5:30 Pacioretty leikkasi laidasta keskelle ja laukoi slotista olkapäähän. Jatkotilanteessa hän taklasi Kulikovia laidassa kyynärpäällä kypärään ja sai jäähyn. Laine laukoi alkuun jäänuoliaisen ohi takakulman ja toisella kerralla pyyhki pölyt kiekosta, kun piti tulittaa one-timer. Muuta vaaraa ylivoimalla ei ollut, kun McNabb katkoi yhden Connoria kohti takatolpalle suuntautuneen syötön.

Vegas tasoitti kahdeksan minuutin kohdalla, kun Theodoren rannari viivasta upposi maskin läpi. Pirri teki hyvää työtä maalilla, mutta isoimmat kehut ansaitsee Tuch, joka alisti Myersiä päädyssä suojaamalla ja pelasi kiekon Stastnyn avulla viivaan Theodorelle. Maali oli Theodorelle kymmenes ja se sivuaa Millerin tekemää puolustajien ennätystä viime kaudelta. Minuutin päästä maalista Chiarot taklasi Eakinin selästä jäähän maalin edessä. Eakin sai samalla kiekon naamaansa ja poistui koppiin, joten Reaves sai YV-aikaa. Paras paikka oli Paciorettyn one-timer, joka oli melko ponneton ja kertaalleen Karlsson ohjasi Theodoren rannarin patjaan.

Ajassa 11:30 Laine sai syötön syvyydestä toiseen aaltoon, siirsi sivuun ja laukoi oikealta kaarelta Lindbergin blokkiin. Minuutin päästä hän oli vapaana takatolpalla, mutta Theodore sitoi hänet irti kiekosta ennen kuin Wheelerin passi ehti perille Vegasin menetettyä kiekon omalla puolustussiniviivalla. Ajassa 13:30 Niku toimitti maalille ja kiekko pomppi niukasti ohi maalin Fleuryn kilpitorjunnasta. Laukaukset erässä olivat 6-5 14 minuutin jälkeen eli peli oli melkoista grindausta laidoissa pudotuspelien tyylisesti. Nikukin antoi Reavesille tylyn poikkarin pitääkseen kiekon alueella. 17. minuutilla Merrill laukoi vapaasti luistelusta vasemmalta kaarelta yli Pirrin riistettyä ja pedattua maalipaikan toiseen aaltoon. Ajassa 18:25 Eakin pääsi puolittain läpi paluuvaihdossaan, mutta laukoi hieman yli oikean etukulman.

Heti perään Smith otti minuutti ennen taukoa turhan jäähyn hyökkäyspäässä koukkaamalla Troubaa. Ylivoiman alussa Engelland antoi rajusti Scheifelelle poikkaria kulmassa. Laine suuttui tästä ja antoi Engellandille takaisin samalla mitalla. Paine jäi alueelle, Wheeler syötti neliön läpi ohi Bellemaren ja Nosekin Laineelle, joka naulasi kiekon puolityhjään maaliin katkaisten 15 ottelun maalittoman putkensa, joten Smithin jäähy kävi kalliiksi. Kolme sekuntia ennen taukoa puolestaan Jets iski neljännen maalinsa, kun Chiarot laukoi vasemmasta laidasta maalille ja Lowry suti reboundin sisään Karlssonin hukattua miehen ja kiekon. Lowry taisi puolestaan päättää 19 maalittoman putken eli melkoisia apinoita putosi tässä pelissä selästä Bellemarelta, Lowrylta ja Laineelta. Neljänteen maaliin johtanut tilanne alkoi siitä, kun Holdenia kohti tuli pomppiva kiekko ja tämä ei saanut kiekkoa palautettua keskialueelle paineen alta, vaan haltuunotto kesti ja hänet jyrättiin jäihin. Laukaukset olivat tasan yhdeksän toisessa erässä.

Päätöserää pelattiin kahdeksan sekuntia, kunnes Vegas kavensi historiansa nopeimmalla maalilla erän alusta katsottuna. Aloituksen jälkeen Smith avasi pystyyn vasenta laitaa pitkin, Karlsson syötti sinisen päältä keskelle ja Marchessault laukoi ranteella kiekon vasempaan etuyläkulmaan patenttiratkaisuna. Minuutin päästä Mcnabb pinchasi huonosti, Laine siirsi kiekon siniviivalta toiselle, Jets pääsi 2v1-hyökkäykseen ja lopulta Trouba laukoi oikealta karkeasti ohi. Kolmannella minuutilla Niku katkoi hyvin Nosekin syötön laidasta keskelle liikkumalla tarpeeksi lähelle, sillä muutoin Bellemare olisi päässyt nokikkain Helteen kanssa. Heti perään McNabb blokkasi laukauksen, mutta kiekko pomppasi slottiin Scheifelelle, joka kuitenkin laukoi päin Fleurya. Viidennellä minuutilla Eakinin ketju oli taas helisemässä omissa Engellandin ja McNabbin kanssa. Copp syötti kulmasta keskelle Taneville, joka laukoi kohti oikeaa etukulmaa, mutta Fleury sai räpylän eteen.

Seuraavaksi Pacioretty sai jäähyn, kun hänen maila nousi korkealle taklauksen yhteydessä. 15 sekuntia myöhemmin McNabb löi kulmassa Wheeleriä käsille, joten Jets sai 1:43 kahden miehen ylivoimaa. Alkuun Karlsson sai yhden purun aikaan, mutta sitten tuhisi omissa. Engelland blokkasi yhden Laineen laukauksen kivuliaasti, mutta toisella kerralla kiekko siirrettiin nopeammin viivasta laitaan ja Laine pommitti kiekon etukulmaan ennen kuin Engelland ehti liikkua blokkilinjalle. Seuranneella 5v4 alivoimalla Nosek ja Bellemare pääsivät keskialueen riistosta ylivoimahyökkäykseen, mutta Bellemare laukoi oikealta itse pehmeän kudin. Seuraavat minuutit olivat puolestaan tapahtumiltaan vähäisiä, joten Gallant sekoitti ketjuja paljon päätöskympille sekä tiivisti peluutusta.

Seitsemän minuuttia ennen loppua kohtalainen kulmapeli päättyi Eakinin ponnettomaan vanhanaikaiseen eikä Reaveskaan onnistunut omassaan minuutti myöhemmin. Viisi minuuttia ennen loppua Theodore syötti vasemmalta puolelta viivasta ristiin Lindbergille, mutta Hellebuyck liukui vasemmalla patjaan ottamaan gamesaverin one-timeriin. Tuttu kuvio jo Stanley Cupin finaaleista, mutta silloin Nosek hautasi Theodoren passin maalin perukoille. Paine oli kyllä oikeassa päässä päätöskympillä, mutta laidoista Vegas ei päässyt maalipaikoille. Lopulta Fleury otettiin maaliltaan 1:46 ennen loppua. Viime kohtaamisessa Jets iski kaksi maalia tyhjiin. Nyt ehdittiin pelata 18 sekuntia, kunnes Copp sijoitti puolustussiniseltä kiekon tyhjiin, joten peli päättyi maalein 3-6. Päätöserän vedot 12-10.

Vegas toipui shokkialusta hyvin, mihin en olisi uskonut viime ajat huomioiden. Toisen erän lopussa sattui kuitenkin toinen musta hetki ja päätöserän tuplajäähy oli kolmas surkea pariminuuttinen eikä niin moneen almuun ole varaa huippujoukkuetta vastaan. Fleurylle viides tappio putkeen kaiketi ensi kerran sitten Pens-aikojen. Puolustajista McNabb pelasi heikosti ja myös Engelland oli tasaviisikoin köykäinen. Kolmospari Merrill-Holden ei myöskään pelannut läheskään niin varmasti kuin Bruinsia vastaan ja varsinkin Holdenin esitys jätti parantamisen varaa. Theodore ja Schmidt olivat luotettavimmat yksilöt puolustuksessa. Hyökkääjistä Eakinin ketjulta todella heikko peli puolustussuuntaan ja varsinkin Littlen ketjua se ei saanut alussa kuriin riittävän hyvin. Paciorettyn teholukema oli -3 ja muiden -2. Nelosketjulle plussaa piristymisestä hyökkäyssuuntaan ja yhdestä maalista. Kärkiketjuista molemmat värkkäsivät yhdet osumat nelosketjun tapaan. Marchessault katkaisi kuuden pelin maalittoman putken, mutta Tuchin putki on jo 11 peliä. Onneksi syöttöpisteitä on sentään alkanut tulemaan taas viime peleissä sen seitsemän pelin pisteettömän jakson jälkeen. Kaikkinensa ykkösketjun tehokäyrä näyttää pieniä elpymisen merkkejä, mikä on ihan hyvä asia, jos jotain positiivista haluaa hakea jatkoa ajatellen.

Seuraava peli on vasta ti-ke yönä Dallasia vastaan, joten jospa kolmen päivän tauon aikana Gallant saa ryhmänsä pelaavan potentiaalinsa ylärajoilla. Dallasin jälkeen vastassa ovat Florida, Anaheim ja Vancouver, joten asetan tavoitteeksi kuusi pistettä seuraavista neljästä otteluista, joista kolme on kotona. @Amerikanihme'en käskytän Anaheimiin scouttaamaan livenä Zykovia ja antamaan tuomion hänestä, jos hän nyt pääsisi vielä kokoonpanoon ensi viikolla. Noihin plusmiinustilastoihin palaan joskus paremmalla ajalla.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
@Amerikanihme'en käskytän Anaheimiin scouttaamaan livenä Zykovia ja antamaan tuomion hänestä, jos hän nyt pääsisi vielä kokoonpanoon ensi viikolla.
Kiitos käskytyksestä, mutta vähän heikolta näyttää tuo meneminen tuohon peliin. Perjantaipeli ja liikenne pahinta, mitä viikon aikana tuohon aikaan on. Joten töistä pitäisi lähteä aikaisin, ja kun seuraavana perjantaina olen ottamassa vapaapäivän kokonaan, niin pitäisi niitä töitäkin joskus tehdä. Plus tietenkin se, että vaimo mukaan lukien siitä tulee helposti $150 keikka, ja rahaakin pitää välillä säästää. Ja jos Zykov ei pelaakaan ja Vegas pelaa taas surkeasti (Ducksit pelaavat paljon paremmin koutsin vaihdon jälkeen, kuten ounastelin)?

Marchessaultin maali tosiaan hyvä juttu, Fleuryn jatkuvat suurmaaliset päästetyt maalit huonompi homma. Nelosketjun piristymistä on odoteltu. Ja Eakinille piiiiiiiiiiitkä miinus (kuten luti minulle RUK:ssa totesi).
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Mielestäni ajatuksia herättävä kommentti jonka bongasin HFBoardsin Vegasin otteluketjusta, mutta se on SinBin.Vegasin twitteristä: "Marchessault says the team simply isn't working hard enough. Says it's not just a few guys, it's everybody. Then he stopped himself and singled out Cody Eakin as the only player who has worked hard every night." Eli jos joku ei osaa englantia tarpeeksi, niin Marchessault sanoo, että joukkue ei tee tarpeeksi töitä voittaakseen. Ainoastaan Eakin tekee tarpeeksi töitä. Tätä syytä minäkin tarjosin tuolla kolmasosakauden kommentissani, mutta nyt olen taipumassa sen uskon puoleen, että joukkue tekee töitä riittävästi, mutta koska "kaikki tähdet eivät ole kohdallaan" niin kuin viime kaudella, niin voittoja ei samalla tavalla tule. Eli joukkue ei yksinkertaisesti ole parempi kuin tämä tulos, joka nyt nähdään. Mitäs muita selityksiä löytyisi siihen, että viime kaudella voitettiin divisioona ja tällä kaudella ollaan keskinkertaisia (pisteissä Vegas on 15. 31 joukkueesta tällä hetkellä)?
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Mielestäni ajatuksia herättävä kommentti jonka bongasin HFBoardsin Vegasin otteluketjusta, mutta se on SinBin.Vegasin twitteristä: "Marchessault says the team simply isn't working hard enough. Says it's not just a few guys, it's everybody. Then he stopped himself and singled out Cody Eakin as the only player who has worked hard every night." Eli jos joku ei osaa englantia tarpeeksi, niin Marchessault sanoo, että joukkue ei tee tarpeeksi töitä voittaakseen. Ainoastaan Eakin tekee tarpeeksi töitä. Tätä syytä minäkin tarjosin tuolla kolmasosakauden kommentissani, mutta nyt olen taipumassa sen uskon puoleen, että joukkue tekee töitä riittävästi, mutta koska "kaikki tähdet eivät ole kohdallaan" niin kuin viime kaudella, niin voittoja ei samalla tavalla tule. Eli joukkue ei yksinkertaisesti ole parempi kuin tämä tulos, joka nyt nähdään. Mitäs muita selityksiä löytyisi siihen, että viime kaudella voitettiin divisioona ja tällä kaudella ollaan keskinkertaisia (pisteissä Vegas on 15. 31 joukkueesta tällä hetkellä)?
Vaikea sanoa, pitääkö Marchessaultin kommentti kutinsa, koska paikan päälle ei pääse katsomaan pelejä aistiakseen tarkkoja yksityiskohtia, vaan pitää olla Viaplayn lähetysten varassa ja TV-kuvasta nyt ei aina erota kunnolla sitä, että liukuuko joku selkä suorana ja niin edelleen tilanteiden ulkopuolella. Ei tuo pelaaminen mitään katastrofaalista ole ollut, koska sijoitus divisioonassa on edelleen kolmas ja pudotuspeleihin joukkue on menossa, mutta erona viime kauteen on ehkä se, että silloin tasaisesta joukkueesta erottui yksi ketju ja se pystyi kääntämään monta sellaista peliä voitoiksi, jotka tällä kaudella on hävitty. Tällä kaudella vain Marchessault on tehnyt 20 maalia ja sai senkin täyteen vasta viime pelissä eli nyt kukaan yksilö tai ketju ei ole erottunut samalla tavalla ja se tarkoittaa sitten sitä, että niitä voittoja ei ole tullut niin paljoa, kun Karlssonin ketjullakaan ei ole ollut samanlaista lentokeliä. Tuchilla on paras pistekeskiarvo ottelua kohden 0,78 ja vain Kingsin Kopitarin 0,73 sekä Ducksin Getzlafin 0,72 lukemat ovat huonompia, jos vertaa muiden joukkueiden parhaisiin pistemiehiin ottelua kohden. Arizonan Schmaltz ja Barzal Islandersista olivat tehneet pinnoja hieman päälle 0,8 ottelua kohden, mutta muutoin joka joukkueessa on ainakin se yksi pelaaja, joka on pelannut pinna per peli -keskiarvolla ja johon on voinut luottaa illasta toiseen. Viime kaudella Vegasin ykkösketju oli samassa kastissa, muttei enää tällä kaudella.

McPhee totesi jossain haastattelussa muuten, että Haulasta pitäisi tulla tällä viikolla lisätietoa. Gallant oli kuulemma positiivisin mielin eli Haula saattaapi pelata vielä keväällä, mutta McPhee odotti tosiaan kuulevansa lopullisen tuomion tällä viikolla. Harjoituksissa ketjuja oli sekoitettu taas ja ne olivat:

Marchessault - Karlsson - Smith
Pacioretty - Stastny - Nosek
Pirri - Eakin - Tuch + Carpenter
Lindberg - Bellemare - Reaves + Zykov
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Stone <-> Brännström, Lindberg, 2020 2. kierroksen varausvuoro

Brännströmistä luopuminen sapettaa niin paljon, että ei löydy sanoja. Pelipaita olisi lähtenyt tilaukseen syksyllä, koska hän oli suosikkini omista varauksista ja lupauksista. Olisin luopunut jopa Glassista mieluummin kuin Erikista. Motivaatio meni totaalisesti ja protestina seuraavat otteluraportit ovat varmasti typistettyjä. Erik olisi ollut seuraavat 15 vuotta mahdollinen ratkaisu ylivoimapeliin, Stone ei sitä ole eikä häneen synny lähellekään samanlaista tunnesidettä kuin yhteen ensimmäisistä omista varauksista. Toissa kesän ykköskierroksen kolmesta varauksesta Suzuki ja Brännström on treidattu jo pois ja jäljellä on enää Glass, mikä on kyllä melko surullista.

Keväällä sitten:

Marchessault - Karlsson - Smith
Pacioretty - Stastny - Stone
Pirri/Haula - Eakin - Tuch
Nosek - Bellemare - Reaves
+ Carpenter, Carrier, Zykov

EDIT: Ja seuraavat kahdeksan vuotta Stonen luistellessa kaukalossa Golden Knightsin paidassa yhdeksän miljoonan sopimuksella, ajattelen, että tilalla voisi olla Brännström, oma varaus, liikuttamassa kauniisti kiekkoa. Hiljaiseksi vetää.

EDIT2: Kummallista, miten ulkomaalainen jääkiekkojoukkue voi aiheuttaa näin suuren ketutuksen. Hyh.
EDIT3: Lindberg oli jäällä, kun treidi tehtiin. Kopissa Karlsson näki uutisen televisiosta ja oli se, joka kertoi suru-uutiset Oskulle, joka ei aluksi uskonut. Melkoista.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Siellähän Vegas alkaa olemaan jo aika tiukasti palkkakatossa kiinni. Seuraavalla kaudella Karlssonille uusi lappu ja ilmeisesti Gusevikin tulossa sisään? Mimmoisia liikkeitä siellä kesällä tehdään, että kaikki mahtuvat palkkakaton alle?

EDIT: Ja seuraavat kahdeksan vuotta Stonen luistellessa kaukalossa Golden Knightsin paidassa yhdeksän miljoonan sopimuksella, ajattelen, että tilalla voisi olla Brännström, oma varaus, liikuttamassa kauniisti kiekkoa. Hiljaiseksi vetää.
Noh, toisaalta Brännströmmin tilalle tuli oikeasti NHL:n tämän hetken paras laituri suunnilleen kaikilla mittareilla, joka on pelannut vielä tällä kaudella surkeassa joukkueessa. Ikääkin on vasta 26 vuotta. Jos omasta joukkueesta vaihtuisi Serga Stoneen niin hyppysin kyllä innosta, nuo puolustajat ovat kuitenkin vielä aika epävarmoja tapauksia (Ekblad esim.) ja kehittymiseen voi mennä vielä useita vuosia.

E: Micah Blake McCurdy on Twitter

Tuosta voi vaikka ihaistella mimmoista jälkeä tehnyt Ottawassa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Noh, toisaalta Brännströmmin tilalle tuli oikeasti NHL:n tämän hetken paras laituri suunnilleen kaikilla mittareilla, joka on pelannut vielä tällä kaudella surkeassa joukkueessa. Ikääkin on vasta 26 vuotta. Jos omasta joukkueesta vaihtuisi Serga Stoneen niin hyppysin kyllä innosta, nuo puolustajat ovat kuitenkin vielä aika epävarmoja tapauksia (Ekblad esim.) ja kehittymiseen voi mennä vielä useita vuosia.

E: Micah Blake McCurdy on Twitter

Tuosta voi vaikka ihaistella mimmoista jälkeä tehnyt Ottawassa.
Niin, ei minulla ole mitään Kiveä vastaan, mutta Brännström oli ainoa pelaaja, josta en olisi halunnut luopua ikinä. Siksi olen niin harmissani, vaikka joukkueen hyökkäys paranee paljon.

Luultavasti ainakin Miller treidataan kesällä, jotta palkkakattoon avautuu tilaa. Se ei haittaa, koska Hague ja Whitecloud toivottavasti murtautuvat kokoonpanoon syksyllä. Eakin saattaa olla myös liipaisimella.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Eakin saattaa olla myös liipaisimella.
Saan samanlaisen raivarin kuin sinä, jos Eakin treidataan pois. Harjoitusleirin Vegasin ehkä paras pelaaja (jos nyt nuo Reavesin johtajan otteet unohdetaan) ja Marchessaultinkin mukaan ainoa täysillä yrittävä Ritari pelistä toiseen. Brännu oli lupaava, mutta mistä sitä tietää, tulisiko siitä ikinä mitään.

Mutta ei tiedetä Stonestakaan. Ainakaan Vegasin riveissä. Ja onko hyvä tyyppi ja sopiiko pukukopin henkeen. Ja tuo yhdeksän miljoonan hintalappu hirvittää kyllä aika lailla. Mutta päästiin eroon ainakin Lindbergistä. Vähemmän sveduja, hyvä homma, heh! Edit. Ai pahus, sieltä tuli vaihdossa hurlumhei takaisin, Tobias Lindberg. -1+1= 0
 
Viimeksi muokattu:
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Noh, toisaalta Brännströmmin tilalle tuli oikeasti NHL:n tämän hetken paras laituri suunnilleen kaikilla mittareilla, joka on pelannut vielä tällä kaudella surkeassa joukkueessa. Ikääkin on vasta 26 vuotta. Jos omasta joukkueesta vaihtuisi Serga Stoneen niin hyppysin kyllä innosta, nuo puolustajat ovat kuitenkin vielä aika epävarmoja tapauksia (Ekblad esim.) ja kehittymiseen voi mennä vielä useita vuosia.
Juuri näin. Stone on ehdotonta pelipaikkansa elittiä. Nyt kun sopimus on ilmeisesti allekirjoitusta vaille sovittuna, eikä puhuta mistään pelkästä rentalista, niin en oikein ymmärrä yksittäisen prosepectin perään itkemistä. Toki tulossa on vuosia reilusti ja tuolla caphitillä pitäisi kyetä säilyttämään nykyinen tehotahti 60 pinnan tasolle paluun sijaan mahdollisimman pitkään, mutta juuri tällä hetkellä pirun kova pelaaja.

Vegasilla on muutenkin pitkälti prime-iässä oleva runko kasassa, joten kyllähän tuohon kannattaa nyt panostaa, ettei mene ikkuna hukkaan.
 
"Pakko myöntää, että olin väärässä."
- Jari Porttila 9.9.2007
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Stone sitten tuli, kuten monet ounastelivat. Loistava pelaaja, mutta hinta oli luonnollisesti kova. Minäkin olisin paljon mieluummin luopunut Glassista kuin Brännströmistä. Pakiston kiekollinen tulevaisuus huolettaa.

Toissa kesän ykköskierroksen kolmesta varauksesta Suzuki ja Brännström on treidattu jo pois ja jäljellä on enää Glass, mikä on kyllä melko surullista.

Toivottavasti tulevaisuuden palikoita ei ole myyty liikaa, vaan menestys voi jatkua kaikki ne vuodet, jotka Stone viettää Vegasissa. Jos näin on, niin jatkossa Vegasin pitää pystyä kairaamaan myöhemmillä varausvuoroilla ja alemmilta kierroksilta lisää helmiä tulevina vuosina. Toki silti tykkään Vegasin valitsemasta linjasta: lähdetään taistelemaan pystistä joka kausi, eikä pelkästään satsata vuosien päähän.


Keväällä sitten:

Marchessault - Karlsson - Smith
Pacioretty - Stastny - Stone
Pirri/Haula - Eakin - Tuch
Nosek - Bellemare - Reaves
+ Carpenter, Carrier, Zykov
.
Paperilla hyökkäys näyttää kieltämättä nyt oikein hyvältä. Toivotaan, että tämä realisoituu loppukauden aikana myös parempana tehokkuutena.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Siellähän Vegas alkaa olemaan jo aika tiukasti palkkakatossa kiinni. Seuraavalla kaudella Karlssonille uusi lappu ja ilmeisesti Gusevikin tulossa sisään? Mimmoisia liikkeitä siellä kesällä tehdään, että kaikki mahtuvat palkkakaton alle?.
Gusevista lueskelin joku aika sitten, ettei ole missään nimessä tulossa Vegasiin, kiitos Shipatsovin kohtelun.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
@Salming, tuli vielä mieleen, pienen hymyn kera, että aika suurella tunteella vedät, jos tosiaan olet vain Vegas Golden Knightsin seuraaja, etkä fani. Hienoa kyllä nähdä, että olet noin syvästi rakastunut joukkueen tekemisisiin ja pelaajiin (tai ainakin pelaajaan), mutta alkuaan kai aloitit joukkueen seuraamisen ja sanoit olevasi nimenomaan seuraaja, kun et halunnut tunnesidettä joukkueeseen.

Aika parantaa haavat, ei ehkä niitä koskaan poista kokonaan, mutta olo helpottuu, usko pois.
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS,Arsenal,BvB, Ducks
Eikös Amerikanihme asu kuitenkin siellä Trumpin ihme maailmassa? Miten käänsit takin Vegasiin? Ennen kuitenkin Ducksien miehiä olit?
 
Viimeksi muokattu:
https://www.youtube.com/watch?v=pat2c33sbog

Mi amor, mon chéri

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Eikös Amerikanihme asu kuitenkin siellä Trumpin ihme maailmassa? Miten käänsit takin Vegasiin? Ennen kuitenkin Ducksien miehiä olit?
Amerikan ihmemaassa asun kylläkin (tunnetaan myös nimellä Trumplandia).

Mittani tuli täyteen viime keväänä tuota Ducksien pelityyliä katsoessani. Sitä oli jatkunut jo vuodesta toiseen ja varsinkin Carlylen alaisuudessa ei tyyli maistunut enää ollenkaan. Samalla tuli Vegas joka oli kuin uusi lumi kirkkaana aamuna, pelasi todella viihdyttävää nopeaa kiekkoa, juuri sellaista mistä pidin. Joten miksikäs ei, oli hienoa lähteä seuraamaan uutta joukkuetta, jolla ei ole vanhoja rasitteita, ja joka sijaitsee maantieteellisesti kuitenkin suhteellisen lähellä, että niitä pelejäkin voi nähdä (ja jopa harjoitusleirin paikan päällä, minkä teinkin!). Eipä tuohon muuta tarvittu. Ducksien puolella en fanittanut enää oikeastaan muuta kuin Montouria, ja tästä päivästä eteenpäin ei enää ko. kaveriakaan nähdä Duckseissa. Hienoa kuitenkin huomata, että Carlyle sai pysyvän pelikiellon (toivottavasti) Ducksien aitioon. Ehkä sielläkin homma lähtee vielä rullaamaan, mutta saa nähdä, palailenko Ducksien faniksi enää. Maantieteellisesti he ovat kuitenkin inhimillisen matkan päässä, joten matseissa voi tulla silloin tällöin käytyä, ainakin kun Vegas tulee kylään. Ensi perjantaina tulisi, mutta nyt näyttää meneminen vähän heikolta, mutta viime peliin (tammikuun alussa) menin. San Diego Gullsien peliin olen menossa ensimmäistä kertaa ensi kuussa paikan päälle. Täytynee raapustaa joku raportti Ducksien ketjuun siitä pelistä.
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Juuri näin. Stone on ehdotonta pelipaikkansa elittiä. Nyt kun sopimus on ilmeisesti allekirjoitusta vaille sovittuna, eikä puhuta mistään pelkästä rentalista, niin en oikein ymmärrä yksittäisen prosepectin perään itkemistä. Toki tulossa on vuosia reilusti ja tuolla caphitillä pitäisi kyetä säilyttämään nykyinen tehotahti 60 pinnan tasolle paluun sijaan mahdollisimman pitkään, mutta juuri tällä hetkellä pirun kova pelaaja.

Vegasilla on muutenkin pitkälti prime-iässä oleva runko kasassa, joten kyllähän tuohon kannattaa nyt panostaa, ettei mene ikkuna hukkaan.
Jälkimmäinen kappale on totta ja olisin ottanut Stonen ilomielin.vastaan, jos hinta olisi ollut mitä tahansa muuta kuin Brännström. Stonen kaltaiseen palkkasoturiin ei varmasti synny samanlaista tunnesidettä kuin Brännströmiin omana varauksena ja siksi olisin halunnut hänen paitansa, koska hän oli yksi niistä, jotka varattiin ensimmäisessä varaustilaisuudessa, johon Vegas osallistui. Glass, Hague, Elvenes, Röndbjerg ja Leschyshun eivät vain tunnu yhtä hyviltä vaihtoehdoilta, koska minulla on Haulan kotipaita ja halusin rinnalle kiekollisen puolustajan vieraspaidan, jolloin Erik olisi ollut täydellinen valinta vieläpä ykköskierroksen historiallisena nimenä. Hague varattiin vasta toisella kierroksella, joten ei kiitos. Jos Glass on ensimmäinen oma varaus, joka pelaa NHL-ottelun Vegasissa, harkitsen sitten hänen vieraspaitaansa.

@Salming, tuli vielä mieleen, pienen hymyn kera, että aika suurella tunteella vedät, jos tosiaan olet vain Vegas Golden Knightsin seuraaja, etkä fani. Hienoa kyllä nähdä, että olet noin syvästi rakastunut joukkueen tekemisisiin ja pelaajiin (tai ainakin pelaajaan), mutta alkuaan kai aloitit joukkueen seuraamisen ja sanoit olevasi nimenomaan seuraaja, kun et halunnut tunnesidettä joukkueeseen.

Aika parantaa haavat, ei ehkä niitä koskaan poista kokonaan, mutta olo helpottuu, usko pois.
Yön yli nukuttua suurin harmitus on lientynyt. Kaipa eilistä voi verrata silti siihen, kun jokin pelaaja treidataan ensi kertaa ja hän on shokissa siitä. Tämä oli ensimmäinen treidi, joka Golden Knightsin seuraajana aiheutti shokin ja seuraavat tällaiset siirrot ja lempiyksilöistä luopumiset lienee helpompi käsitellä. Fani en ole vieläkään. Joukkuetta olisi silti mukavampi katsoa seuraavat 15 vuotta Brännströmin kanssa kuin ilman häntä.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Mif, Nathan Aspinall, Rod Weery
Itäisen konferenssin myötä melko rutkasti Stonen otteita seuranneena minusta on kyllä melko käsittämätöntä heittää mies heti etukäteen bussin alle jonkun prospectin takia - olkoonkin miten sitten Erik Karlssonista seuraava - kun oma joukkue kuitenkin yrittää parantaa viimekautisesta ja osoittaa vielä puheet teoiksi nappaamalla koko siirtoruljanssin aivan ylivoimaisesti isoimman kalan aivan naurettavan hyvällä diilillä, kun ilmeisesti jatkokin oli jo valmiiksi supateltu. Mutta eipä fanitus aina järkeä seuraa, oli se sitten esim. jääkiekossa henkilö- tai joukkuekultti. ”Seuraajana vaan ei fanina” luulisi olevan nimenomaan luontevampaa ajatella asiaa ison kuvan kautta.
 
PITTSBURGH PENGUINS - "Kunitz was there"

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Joo kyllähän itseäkin aikanaan Lecavalierin ulososto harmitti, vaikka sopimushan oli täysi kalkkuna. Iso syy kuitenkin miksi Tampan pelistä innostuin. Ei näitä järjellä ajatella, mutta ihan hirveästi en omiin prospekteihin kiintyisi.
 

müller

Jäsen
Miltäs tuo Vegasin laituriosasto nyt näyttää kokonaisuudessaan, kun sieltä löytyy ainakin kolme isokokoista kaveria Tuchin, Paciorettyn ja nyt sitten Stonen muodossa, kuka pelaa ykkösketjussa ja kuka kakkosketjussa?
 
Scheiß Ausländer

Filari

Jäsen
Miltäs tuo Vegasin laituriosasto nyt näyttää kokonaisuudessaan, kun sieltä löytyy ainakin kolme isokokoista kaveria Tuchin, Paciorettyn ja nyt sitten Stonen muodossa, kuka pelaa ykkösketjussa ja kuka kakkosketjussa?
Eiköhän noi kaks ekaa kenttää muodostu kuten ylempänä rustailtiin:

Marchessault - Karlsson - Stone/Smith
Pacioretty - Stastny - Stone/Smith

Jos Tuch nousee kakkoseen, niin Smith pelannee kolmosessa. Reaves lienee sementoitu nelosen oikealle laidalle.

Mielestäni hyvä kauppa, kun jatkot sai vielä ihan hyvään hintaan. Tottakai tuon tason puolustaja prospektista luopuminen kirpaisee.
 

müller

Jäsen
Eiköhän noi kaks ekaa kenttää muodostu kuten ylempänä rustailtiin:

Marchessault - Karlsson - Stone/Smith
Pacioretty - Stastny - Stone/Smith

Jos Tuch nousee kakkoseen, niin Smith pelannee kolmosessa. Reaves lienee sementoitu nelosen oikealle laidalle.

Mielestäni hyvä kauppa, kun jatkot sai vielä ihan hyvään hintaan. Tottakai tuon tason puolustaja prospektista luopuminen kirpaisee.
Kappas, en huomannut, että se oli jo mainittu. Kiitos kumminkin. Saas nähdä kuinka pitkälle Vegasin porukka tällä kaudella porskii. Mikäs muuten se ykkössentterin tilanne on, kun Karlsson ei ainakaan pisteiden valossa ole pelannut yhtä hyvin kuin viime kaudella? Karlssonilla mennään niin kauan kuin pystyy tai on pakko? Kyllä tuo joukkue mielestäni selvää ykkössentteriä kaipaa, mutta tosin olen Vegasin tekemisiä seurannut vain sivusilmällä tällä kaudella, joten voin olla väärässäkin.
 
Scheiß Ausländer

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Saattaa muuten olla, että Haula tosiaan vielä pelaa tällä kaudella, sillä McPhee oli yöllä todennut, että Haulan pitäisi pian saada lupa alkaa jo luistelemaan. Tarkemmin mietittynä Tuchille pitäisi löytää paikka kärkiketjuista parhaana pistemiehenä Stonen jälkeen. Eli ehkä laittaisin ketjut näin:

Marchessault - Karlsson - Stone
Pacioretty - Stastny - Tuch
Haula - Eakin - Smith
Nosek - Bellemare - Reaves
Carrier - Carpenter - Pirri
Zykov

Kolmosketju tuossa muodossaan voisi pelata vastustajan kärkikenttiä vastaan ja pimentää ne, vaikka Gallant ei pahemmin ole mitään peluuttamista harrastanutkaan.

Itäisen konferenssin myötä melko rutkasti Stonen otteita seuranneena minusta on kyllä melko käsittämätöntä heittää mies heti etukäteen bussin alle jonkun prospectin takia - olkoonkin miten sitten Erik Karlssonista seuraava - kun oma joukkue kuitenkin yrittää parantaa viimekautisesta ja osoittaa vielä puheet teoiksi nappaamalla koko siirtoruljanssin aivan ylivoimaisesti isoimman kalan aivan naurettavan hyvällä diilillä, kun ilmeisesti jatkokin oli jo valmiiksi supateltu. Mutta eipä fanitus aina järkeä seuraa, oli se sitten esim. jääkiekossa henkilö- tai joukkuekultti. ”Seuraajana vaan ei fanina” luulisi olevan nimenomaan luontevampaa ajatella asiaa ison kuvan kautta.
Viimeiseen lauseeseen sen verran, että nimenomaan isonkin kuvan takia Brännströmistä ei olisi pitänyt minusta luopua, koska hän olisi ollut ylivoiman moottori seuraavan vuosikymmenen. Theodoresta, Milleristä ja Schmidtista ei ole siihen rooliin kuin ajoittain. Hague ei ole puolestaan niin lahjakas kiekonliikuttaja kuin Brännström. Stone on toki erinomainen pelaaja, mutta vain laituri. Toki kun ylempänä totesin, että tällä kaudella joukkueesta on puuttunut pinna per peli -tahdilla pelaava pelaaja, nyt sellainen saatiin, mutta en siltikään usko sen riittävän tällä kaudella päätyyn asti menemiseen, koska joukkueen perustaso on ollut huonompi verrattuna muihin eikä playoffeissa tapahdu ihmeitä neljässä sarjassa putkeen. Ensi kaudella Brännström olisi hyvin todennäköisesti jo ollut pelaavassa kuusikossa, Tuch noussut viimeistään 60 pisteen laituriksi (Stonen tasolle lähes), Gusev tullut Vegasiin ja terve Haula rosterissa, joten olisin korkeintaan tänä keväänä tehnyt yhden kevyemmän hankinnan kolmosketjuun uhraamatta Brännströmin kaltaista yksilöä.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Stone on näköjään helmiä sioille.
No olen minä ainakin varovaisen toiveikas. Joukkueen muuttoon liittyy aina omat riskinsä, mutta toivottavasti Markus Kivi jatkaa ainakin entiseen tapaan pelaamistaan Vegasissa, jollei parannakin. Brännströmin treidaamisessa oli riskinsä, mutta hän on aika pienikokoinen, ja kuinka monta pienikokoista puolustajaa on viime aikoina voittanut esim. Norris Trophyn? Ei taida alle 180-senttistä löytyä viimeisen viiden vuosikymmenen aikana. Toisaalta mieleen tulee joku Petteri Nummelin, joka ei koskaan lyönyt itseään läpi NHL:ssä. Mutta onhan noita taskukokoisia timanttisia puolustajia kai muutama ollut. Rafalski oli aika hyvä, Housley todella hyvä ja varmaan muitakin on, jos jaksaisi vain muistaa.

Joten toiveikkaan odottavin tunnelmin siat odottavat helmeään.
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

pahakurki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
Ensi kaudella Brännström olisi hyvin todennäköisesti jo ollut pelaavassa kuusikossa, Tuch noussut viimeistään 60 pisteen laituriksi (Stonen tasolle lähes).
Olisi saattanut silti mennä aika monta vuotta ennen kuin Brännström olisi ollut ns. impact-pelaaja Vegasissa. Ja mitä tuohon jälkimmäiseen kommenttiin tulee niin aikamoista puhua, että Tuch olisi noussut 60 pisteen laituriksi ja täten lähes Stonen tasolle. Stonen pelissä pisteet eivät ole kaikki kaikessa. Eikä pistemääriä ole ehkä hedelmällistä verrata ainakaan tässä tapauksessa kun Stone on pelannut NHL:n paskimmassa joukkueessa.
 

Tornados

Jäsen
En ole ennen tätä oikein tajunnutkaan kuinka korkealle arvostettu pelaaja Stone oikein onkaan. En ole kauheasti Ottawan pelejä seurannut, mutta täytynee nyt jatkossa pistää mies tarkkailuun. Brannström oli vakuuttava nuorten kisoissa, joten hänestä en olisi halunnut luopua. Kahdeksan vuoden sopimuksiin en usko, siinä maksetaan turhan herkästi vuosia ylihintaa jos kaikki ei mene aivan nappiin.

Kokonaisuudessaan siis kalliilta tuntuu, mutta ehkä en tosiaan vaan ole vielä sisäistänyt Stonen hyvyyttä. Pelityylin voisin kuitenkin ajatella sopivan Vegasin joukkueeseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy